Heb je gezien hoe ze met die cv's omgingenquote:Op dinsdag 8 mei 2007 21:44 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Je gaat je afvragen hoe die selectie was...
Vorige programma van Herman had hier toch ook een eigen topic? Daarom dacht ik dat deze in CUL wel bestaansrecht had.quote:Op dinsdag 8 mei 2007 21:45 schreef golfer het volgende:
Krijgen we het nou alweer in diverse fora?
Hermans Helden: Den Blijker zoekt een wederom chef.
Echte topkoks zullen hier niet op afkomen omdat die meestal al een goede betrekking of eigen restaurant hebben.quote:Op dinsdag 8 mei 2007 21:48 schreef Acathla het volgende:
.Of de echte vakmensen hierop afkomen? Geen idee, maar er zullen toch niet allemaal gloryhunters zijn.
ik zit nu in het 3e jaar van de MHS, en heb slechts 2 jaar lang, 3 uur warenkennis per jaar gehad. maar dat is zeker genoeg om te weten voor een simpele kok en ik heb in de keuken 3 jaar lang 1 dag (avond of middag) les gehad en ook geleerd te fileren(inmiddels zonder ons te snijden) en weten ook gewoon verder alle kooktechnieken, snijtechnieken etc.quote:Op dinsdag 8 mei 2007 21:46 schreef Acathla het volgende:
Ik vraag me af wat er op koksscholen geleerd wordt...
Misschien kan Euc of een andere kok (i.o) toelichten of het echt zo triest gesteld is met de warenkennis en/of lessen op de Nederlandse koksscholen.
CUL imoquote:Op dinsdag 8 mei 2007 21:45 schreef golfer het volgende:
Krijgen we het nou alweer in diverse fora?
Hermans Helden: Den Blijker zoekt een wederom chef.
Mooi, dan hou ik mijn postings erover hier.quote:
Uitgeschoten tijdens het vis-fileren, denk ik.quote:Op dinsdag 8 mei 2007 22:21 schreef SiGNe het volgende:
En Herman heeft zich flink in z'n kop geschoren![]()
Vergeet niet alle andere nieuwe restaurants die nu onder in de Montevideotoren (zo heet ie toch!?) zitten...quote:Op dinsdag 8 mei 2007 22:29 schreef Erosjuhhh het volgende:
ik vraag het me ook af, er zit al een grandioos (Goed lopend (zit iig altijd vol) cafe-restaurant-eetcafe namelijk hotel new york vind t ook knap dat ze het aandurven.
Zolang ie met zoveel man naar Zuid Afrika kan, is er weinig mis met de centen van Herman, waar ze dan ook vandaan komen/gesponsord wordenquote:Op dinsdag 8 mei 2007 22:21 schreef SiGNe het volgende:
Als deze tent flopt is Herman behoorlijk wat centen kwijt,
Dat reisje wordt natuurlijk betaald door RTL, maar de kosten van het restaurant opzetten, de verbouwing, de inrichting, personeelskosten, etc. zal toch echt voor herman zelf zijn.quote:Op dinsdag 8 mei 2007 23:38 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Zolang ie met zoveel man naar Zuid Afrika kan, is er weinig mis met de centen van Herman, waar ze dan ook vandaan/gesponsord worden
Herman en vooral zijn zakelijke partner David, die wat dat betreft eigenlijk de baas is.quote:Op dinsdag 8 mei 2007 23:47 schreef SiGNe het volgende:
Dat reisje wordt natuurlijk betaald door RTL, maar de kosten van het restaurant opzetten, de verbouwing, de inrichting, personeelskosten, etc. zal toch echt voor herman zelf zijn.
Volgens mij is het helemaal niet de bedoeling dat hij er gaat koken. Hij zoekt niet voor niets een Chef. Zelfde als Fifteen, daar verwacht je ook niet dat Jamie staat te koken. Ik denk dat hij hooguit een keer met z'n dikke sigaar aan de bar zal zitten.quote:Op woensdag 9 mei 2007 01:08 schreef SiGNe het volgende:
Ik vatte die 2 even samen als Herman aangezien hij toch voornamelijk het gezicht van het restaurant is.
Ik vraag me overigens ook af hoe vaak Herman over een tijdje zelf in zijn restaurant gaat koken.
Zeker ivm. die deal met RTL, hij zal toch ook programma's moeten blijven maken en dat combineren met koken in een restaurant lijkt me een flinke taak.
En als hij zelf niet in het restaurant staat voelen mensen zich toch een beetje bekocht.
Zelfde als je naar een musical gaat en je krijgt de understudy
Tenminste, dat lijkt zo,...quote:Op woensdag 9 mei 2007 01:28 schreef Bluezz het volgende:
Herman is allang weer bezig met een nieuw programma gok ik zo, al is het maar in zijn hoofd.
Ik krijg gewoon niet de indruk bij hem dat ie nog vaak achter zijn kacheltje staat te koken.
Maakt niet uit, zijn kennis van produkten etc. is wel indrukwekkend.
Ja we gaan hier praten over het culinaire gedeelte. Net zoals met MTITquote:Op dinsdag 8 mei 2007 21:45 schreef golfer het volgende:
Krijgen we het nou alweer in diverse fora?
Hermans Helden: Den Blijker zoekt een wederom chef.
En al kwamen ze hier op af, dan werden ze niet geselecteerd. Dat maakt immers geen leuke TV. Plus dat Herman denk ik een kneedbare kok zoekt, geen eigenwijze chef die alles al weet en kan.quote:Op dinsdag 8 mei 2007 21:45 schreef Brentmeister het volgende:
Ja, de echte vakmensen komen hier niet op af.
De meeste grote bekende chefs staab nauwelijks nog achter de kachel. Of ze hebben meerdere restaurants zoals Herman zelf maar ook Jamie Oliver en Gordon Ramsay. Die zijn meer bezig met PR, TV en het uitwerken van menu's. Of ze werken zelfs op een freelance-consultancy basis zoals Albert Roux dat bijvoorbeeld doet.quote:Op woensdag 9 mei 2007 01:08 schreef SiGNe het volgende:
Ik vatte die 2 even samen als Herman aangezien hij toch voornamelijk het gezicht van het restaurant is.
Ik vraag me overigens ook af hoe vaak Herman over een tijdje zelf in zijn restaurant gaat koken.
Zeker ivm. die deal met RTL, hij zal toch ook programma's moeten blijven maken en dat combineren met koken in een restaurant lijkt me een flinke taak.
En als hij zelf niet in het restaurant staat voelen mensen zich toch een beetje bekocht.
Zelfde als je naar een musical gaat en je krijgt de understudy
Gordon Ramsay heeft ook een restaurant in Dubai en 2 in Tokio, lijkt me niet dat hij daar veel staat te koken.quote:Op woensdag 9 mei 2007 09:23 schreef Fixers het volgende:
[..]
De meeste grote bekende chefs staab nauwelijks nog achter de kachel. Of ze hebben meerdere restaurants zoals Herman zelf maar ook Jamie Oliver en Gordon Ramsay. Die zijn meer bezig met PR, TV en het uitwerken van menu's. Of ze werken zelfs op een freelance-consultancy basis zoals Albert Roux dat bijvoorbeeld doet.
Ik heb overigens nog met die Erik in een hotel gewerkt. ('k was een 'zwarte' daar). Die is best enthousiast en serieus met zijn vak bezig. Maar ook in dat hotel (één ster michelin) stond de chef weinig écht te koken. Hij was meer bezig met uitgiftes en controle in de andere keukens. Je komt de directeur van de bank toch immers ook niet bij het loket tegen? Waarom zou dat in de keuken wel moeten zijn?
Vanavond wordt het om 20:30 op RTL-7 herhaald.quote:Op woensdag 9 mei 2007 15:45 schreef rashudo het volgende:
Is er nog iets van een herhaling, of een site waar je de oude aflevering kan bekijken? Kan het nergens vinden.
Thanksquote:Op woensdag 9 mei 2007 15:49 schreef golfer het volgende:
[..]
Vanavond wordt het om 20:30 op RTL-7 herhaald.
Precies, als David wil dat er frietjes en kibbeling komen voor de kiddo's, dan komen er magnifique kibbeling en dito frietjes voor de kindertjes. Hoe moeilijk Herman ook kijkt :-)quote:Op dinsdag 8 mei 2007 23:50 schreef golfer het volgende:
[..]
Herman en vooral zijn zakelijke partner David, die wat dat betreft eigenlijk de baas is.
Herman mag beslissen wat er gekookt wordt en door wie. De rest wordt door David beslist.
die ene uit groep 1quote:Op woensdag 9 mei 2007 20:13 schreef Martijn_77 het volgende:
Ik vond de warenkennis bedroevend om te zien en hoe sommige de vis stonden te verpesten....
Het zal wel een fijne sfeer worden in de keuken met iemand die constant conflict opzoekt.quote:Op donderdag 10 mei 2007 00:57 schreef Tante Bep het volgende:
Je snapt toch echt niet dat sommigen daadwerkelijk een vakopleiding hebben gedaan als je dat hakwerk zag in het begin![]()
En die Maurits, wat een grote bek heeft die vent zeg! Die had in de preview van volgende week zo te zien al flink bonje!![]()
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |