Mag dit in de OP please?
![]()
Erik (28) werkt momenteel als sous chef in Brasserie Goeie Louisa - Grand Hotel Karel V te Utrecht. Hij woont samen met zijn vriendin in Amersfoort. Hij houdt erg van reizen, culinair genieten en goed gezelschap.
Erik begon in 1996 in het koksvak tijdens zijn stage voor de opleiding tot basiskok aan de Middelbare Hotel School in Apeldoorn. Na zijn stage is hij door middel van verschillende baantjes uitgekomen tot waar hij nu is.
Zelf zegt hij dat hij altijd op zoek is naar een nieuwe uitdaging en dat is ook de reden waarom hij mee wil doen aan ‘Hermans Helden’. Volgens Erik zullen zijn persoonlijkheid, gastgerichtheid, voorgaande werkervaring en teamgeest samen met zijn passie voor het vak zorgen voor een goed lopend, stabiel en knallend nieuw bedrijf.
![]()
Gilko (36) werkt op dit moment als chef-kok van restaurant Wijn of Water in Rotterdam. Hij is vader van twee jongens.
Al sinds 1986 zit Gilko in het koksvak en heeft op veel verschillende plaatsen zijn ervaring opgedaan. Hij heeft met veel wedstrijden meegedaan en daarmee een aantal prijzen gewonnen. Daarbij is hij ook opgeleid tot leermeester.
Gilko vindt het zelf een mooie uitdaging om als chef-kok in een mooi restaurant een mooi product neer te zetten en lekker te koken. Hij komt oorspronkelijk uit Zeeland dus dat hij met vis wil werken is niet vreemd.
![]()
Krispijn (28) heeft op het moment zijn eerste baan als chef-kok bij restaurant ‘Stockholm’ te Rotterdam, en volgens hem is het een groot succes. Hij woont samen met zijn vriendin in Rotterdam.
Kris werkt sinds 1998 in de horeca en is begonnen als leerling bij Sieberen Meerema in Café Rotterdam. Na verschillende banen als chef de partie en sous chef heeft hij zich opgewerkt als chef-kok.
Lef en skills maken Kris een geschikte kandidaat voor de nieuwe chef-kok van het nieuwe restaurant van Herman. Daarnaast vind hij schaal- en schelpdieren de mooiste producten die er zijn, omdat er eindeloos mee gevarieerd kan worden.
Een reden voor Kris om mee te doen aan het programma is het verwerven van bekendheid.
![]()
Maurice (36) heeft zijn eigen hotel-restaurant in Scherpenisse, de Gouden Leeuw, en runt dit samen met zijn vrouw. Hij is vader van twee kinderen, Stijn en Daan.
Maurice is een Zeelander in hart en nieren en weet als geen ander hoe je met vis om moet gaan.
Zeeland wordt hem echter iets te klein en Maurice wil uit de anonimiteit van de provincie. Hij grijpt de uitdaging aan om Herman te laten zien dat hij heel goed weet hoe met vis gewerkt moet worden.
![]()
Michel (41) noemt zichzelf enthousiast, een kookgek en een teamplayer. Op het moment werkt hij als chef-kok in restaurant Met De Franse Slag.
Hij is al sinds 1993 chef-kok en heeft in verschillende restaurants ervaring opgedaan. Hij vindt echter dat hij zijn creativiteit en originaliteit niet kan toepassen op zijn dagelijkse werkzaamheden die bestaan uit inkoop, calculatie, afspraken maken met leveranciers en aansturen van collega’s.
Daarom is hij op zoek naar een nieuwe uitdaging waarin hij zijn sterke kanten juist kan laten zien en zich verder kan ontwikkelen. Hij besloot mee te doen aan het programma omdat hij het een uitdaging vindt om in een visrestaurant met de scepter te mogen zwaaien en om zich met andere collega’s te meten.
![]()
Tyron (31) komt oorspronkelijk van de Caribische eilanden en heeft daarom veel affiniteit met vis. Vis is dan ook zijn specialiteit in keuken.
Tyron is naar eigen zeggen stressbestendig, creatief en perfectionistisch. In 1999 heeft hij meegedaan aan de Caribbean Competition in Miami en heeft hier een gouden medaille gewonnen.
Hij heeft veel werkervaring opgedaan op de Antillen, maar werkt nu bij restaurant Odyssee in Rotterdam-Zuid. Tayron woont samen in Rotterdam en heeft vele interesses waaronder: cateren voor vrienden, familie en bekenden, fitness, voetbal, volleybal en vechtsport.
De 2 kandidaten die het programma inmiddels al weer hebben moeten verlaten :
![]()
Emilio
![]()
Lex