Ghehehe, ja en die grote pauperbak van 'm gewoon hup op de stoep parkeren.quote:Op dinsdag 29 mei 2007 21:45 schreef golfer het volgende:
Het is nog steeds niet best gesteld met de warenkennis van de heren kandidaten.
Dat blijkt maar weer uit die vistest die ze nu voor de kiezen krijgen.
David gaf trouwens in Rotterdam ook het goede voorbeeld door even lekker met de telefoon aan z'n oren in die peperdure auto van hem te bellen. Er kon zeker geen handsfree-setje meer vanaf?
Ze moesten een vis proberen te herkennen en zeggen wat hen de beste manier leek om m te bereiden, de viskennis was belabberd, ze gaan zo de vissen klaarmaken en moeten er ook nog een wijntje bij uitzoeken onder toeziend oog van een sommelier.quote:Op dinsdag 29 mei 2007 21:48 schreef Acathla het volgende:
Ik schakel net in. Kan iemand even kort samenvatten wat er gebeurd is? Alvast bedankt!
Jawel standaard hebben ze zo'n 10 a 15 vissies in hun hoofd maar ze zijn nu natuurlijk in Afrika waar hele andere soorten voorkomen die we hier niet kennen.quote:Op dinsdag 29 mei 2007 21:53 schreef kassenbouwer het volgende:
Wat ik dus niet snap: hoe kan de viskennis nou belabberd zijn? Herman zoekt naar goede viskoks. Mensen die dat dus denken te kunnen, geven zich op... Herman kiest er een paar uit die hij goed uit de voeten ziet gaan met vis bij die selectie... En dan blijken ze nu geen viskennis te hebben!??
Ik snap dat ook niet zo goed.quote:Op dinsdag 29 mei 2007 21:53 schreef kassenbouwer het volgende:
Wat ik dus niet snap: hoe kan de viskennis nou belabberd zijn? Herman zoekt naar goede viskoks. Mensen die dat dus denken te kunnen, geven zich op... Herman kiest er een paar uit die hij goed uit de voeten ziet gaan met vis bij die selectie... En dan blijken ze nu geen viskennis te hebben!??
Ja, maar zoveel verschillen die vissen echt niet van wat wij hier hebben. Kingklip (wat je lang zag komen) en kabeljou zijn echt niet heel apart.quote:Op dinsdag 29 mei 2007 22:13 schreef Tante Bep het volgende:
[..]
Jawel standaard hebben ze zo'n 10 a 15 vissies in hun hoofd maar ze zijn nu natuurlijk in Afrika waar hele andere soorten voorkomen die we hier niet kennen.
Herman roeit ook met die riemen die hij heeft. De echte goede koks komen hier natuurlijk niet op af, want die hebben hoogst waarschijnlijk al ergens een erg goede baan.quote:Op dinsdag 29 mei 2007 21:53 schreef kassenbouwer het volgende:
Wat ik dus niet snap: hoe kan de viskennis nou belabberd zijn? Herman zoekt naar goede viskoks. Mensen die dat dus denken te kunnen, geven zich op... Herman kiest er een paar uit die hij goed uit de voeten ziet gaan met vis bij die selectie... En dan blijken ze nu geen viskennis te hebben!??
Precies ben het wel eens met je verhaal.quote:Op dinsdag 29 mei 2007 22:15 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik snap dat ook niet zo goed.
Verder ontbreekt tot nu toe bij alle kandidaten wat een CHEF-kok zou moeten bezitten: een eigen stijl en de autoriteit om dat over te brengen aan anderen.
Ik zie die Tyrone hooguit als koksmaatje werken, maar zeker niet als chef.
Ben ik met je eens maar iets wat eigenlijk bij alle kandidaten ontbreekt is communicatie vermogen, het zijn stuk voor stille willies waar je ieder woord uit moet trekken en dat lijkt me ook niet echt handig als chef kok zijnde.quote:Op woensdag 30 mei 2007 09:43 schreef Stansfield het volgende:
Ik vind het ook een beetje tegenvallen qua viskennis. Maar het blijft toch altijd leuk om te kijken. Hij zou eigenlijk 1 persoon moeten hebben die de goede eigenschappen van al kandidaten in 1 heeft. De viskennis van Erik, het organistatietalent van michel en de netheid van tyrone.
Inderdaad, het lijken wel een stelletje stagiaires, maar ze blijken ervaring te hebben als (sous-)chefsquote:Op donderdag 31 mei 2007 10:59 schreef travelman het volgende:
Ik vind de kandidaten niet echt snugger overkomen; de kennis van vis en wijn vind ik ook erg tegenvallen. Ik ben benieuwd hoe ze geselecteerd zijn...
Helemaal mee eens. Het kan toch ook enigszins je carriere beschadigen, zoals je nu met Michel ziet...quote:Op vrijdag 1 juni 2007 08:41 schreef Utrecht het volgende:
Herman kiest natuurlijk zelf voor deze sollicitatie procedure.
Ik kan mij voorstellen dat veel chefs geen zin hebben om met hun kop op tv te komen om die leuke baan te krijgen.
Als ik bij mijzelf denk, zou ik ook niet op tv willen meedingen naar die droombaan. Ik zou dan denken stop die baan dan maar in je xxxx
Volgens mij komen toch de leftovers op dit programma op en mensen die graag met hun kop op tv willen
Ja, dat zit er wel dik in.quote:Op dinsdag 5 juni 2007 22:10 schreef Acathla het volgende:
Dag Michel!
Ben ik het helemaal mee eenschquote:Op dinsdag 5 juni 2007 23:04 schreef golfer het volgende:
Het zal uiteindelijk wel gaan tussen die Gilko en Erik.
Waarbij de vraag bij mij overeind blijft of de uiteindelijke 'winnaar' ook daadwerkelijk als chef-kok in Las Palmas gaat werken, want ik vind ook hun niveau aan de lage kant om echt een goede chef-kok te zijn.
Ja 't valt me ook een beetje tegen om heel eerlijk te zijn, ze kunnen opzich wel koken.. maar ze missen iets.quote:Op dinsdag 5 juni 2007 23:04 schreef golfer het volgende:
Het zal uiteindelijk wel gaan tussen die Gilko en Erik.
Waarbij de vraag bij mij overeind blijft of de uiteindelijke 'winnaar' ook daadwerkelijk als chef-kok in Las Palmas gaat werken, want ik vind ook hun niveau aan de lage kant om echt een goede chef-kok te zijn.
Leiderschapquote:Op woensdag 6 juni 2007 08:19 schreef appelsientje het volgende:
[..]
Ja 't valt me ook een beetje tegen om heel eerlijk te zijn, ze kunnen opzich wel koken.. maar ze missen iets.
Het was toch een sous-chef in opleiding sinds 2005, dus het was nog niet eens een souschef en dan denk je dat je chef kok kan worden bij een groot restaurant.quote:
Wanneer gaat het open? Want ik heb wel het idee, dat toen Herman vorige week het over 4 weken had, dat hij ook echt vier weken bedoelde (en niet vier weken vanaf het moment dat het was opgenomen...).quote:Op zondag 10 juni 2007 12:53 schreef Acathla het volgende:
Ergens was er een link op Fok! met videobeelden van het restaurant. Het is ook echt mooi geworden.
Heb ergens gelezen dat Las Palmas op zaterdag 23 juni open gaat.quote:Op maandag 11 juni 2007 15:07 schreef kassenbouwer het volgende:
[..]
Wanneer gaat het open? Want ik heb wel het idee, dat toen Herman vorige week het over 4 weken had, dat hij ook echt vier weken bedoelde (en niet vier weken vanaf het moment dat het was opgenomen...).
Gordon Ramsay: "YOU'RE SWEATING ON THE FUCKING FOOD!!quote:Op dinsdag 12 juni 2007 22:16 schreef Tante Bep het volgende:
Ik vind het zo goor als ze met van die grote zweetdruppels het eten klaar staan te maken![]()
Ik moet eerlijk bekennen dat ik geen soep fan ben... maar krijg toch wel trek...quote:Op dinsdag 12 juni 2007 22:19 schreef golfer het volgende:
Wel weer een leuk reisje naar Marseille voor ze.
En de echte bouillabaise is daar goddelijk lekker.![]()
Omdat ie eerst open zal moeten zijn met werkende apparatuur en werkende mensen.quote:Op dinsdag 12 juni 2007 22:38 schreef Quinn_Dexter het volgende:
Waarom kunnen we nog niet reserveren voor die toko ?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |