abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
pi_170171223
registreer om deze reclame te verbergen
*O* Welkom in het grote FOK! slowcooker topic *O*

Websites voor aanschaf slowcooker:
www.fonq.nl
www.amazon.de
www.amazon.co.uk

Recepten:
Algemene sites:
https://twitter.com/fitslowcooker (EN)
https://twitter.com/SlowcookCentral (EN)
https://twitter.com/SassySlowcooker (EN)[/url]
slowcooker society (EN)
http://www.slowkoken.nl/ (NL)
http://www.crockpoteurope.com/Index.aspx (EN)
http://www.slowcookerclub.com/ (EN)
http://www.ayearofslowcooking.com/ (EN)
http://www.slowcookersociety.com/ (EN)
http://fitslowcookerqueen.com/(EN)
Recepten index De Slowcookers
Facebook groep De Slowcookers: https://www.facebook.com/groups/1390777021151739/

Gepost in deze reeks:
Pulled Pork (blog Nombelina)
Roti kip (blog Nombelina)
Stoofpeertjes van RobinOok (EN)
Chili con carne (allrecipes)
Vegetarische curry (slowkoken)
Erwtensoep (Marks&Marks blogspot)
Turkse linzensoep met paprika en yoghurt (slowkoken)
Chinese Pulled Beef (supergoldenbakes)
Texas-style pulled pork (blijzondersuiker)
Oma`s Hachee (smulweb)
Rendang (Indonesisch stoofvlees) (RobinOok)
Stoofvlees a la Bart2002
Easy Slow Cooker Pulled Pork (chowhound)
Pittige indische rundvleesstoofpot (smulweb)
Slow cooker butter chicken (allrecipes)
Marokkaanse kip (allrecipes)
Kip met satesaus a la Sorella
Slow Cooker Hoisin Chicken Recipe (cookincanuck)
3 Ingredients Easy Slow Cooker Sweet & Sour Chicken Recipe (slowcookersociety)
Mashed Potatoes(slowcookersociety)
Indo pulled pork (eetinspiratie)
Kip Dhansak a la Sorella
Easy Italian Chicken (fitslowcookerqueen)
Kip Marrakesh uit de slowcooker
Smeuiig varkensvlees met zoete/pittige saus
Heerlijke pittige kippensoep (smulweb)
Indische kip: Ajam Smoor Djawa (koksinfrankijk)
Slow Cooker Lasagna a la Sorella
Thai Chicken Lentil Curry (mjandhungryman)
cheesy bacon ranch potatoes (damndelicious)
Mostersoep met spekjes
Kippensoepje a la PdeHoog
Vietnamees stoofvlees

775107965793188674.png


En weer verder pruttelen met die langzame potten :s) :Y) :s)

[ Bericht 2% gewijzigd door Isabeau op 04-05-2017 18:06:29 ]
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
pi_170171443
Ik ben van plan om eens spareribs te gaan maken in de slowcooker.

* (ja ik weet dat dit voor BBQ fans vloeken in de kerk is, mijn niet gemeende excuses daarvoor }) ).

Nu de vraag hoe en wat? ik ben voorstander van zelf marineren want ik ben niet content wat men er standaard voor marinade bij gebruikt en tot mijn schrik zie ik soms zelfs dat ze het vlies hebben laten zitten |:(

Wie heeft er tips mbt bereidingstijden? en eventueel recepten?
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
pi_170183982
Deze ga ik proberen;

http://www.culy.nl/recept(...)ittige-barbecuesaus/

Met twee aanpassingen

135 gram bruine suiker ---> daar maak ik 25 gram honing van

240 milliliter ketchup ---> Dat halveer ik en vul ik weer aan met tabasco
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
pi_170194350
registreer om deze reclame te verbergen
Ik kan me niet voorstellen dat je spareribs goed gaar zijn na 4,5 uur in de slowcooker. Misschien wel gaar, maar ik bak ze graag goed door tot het vet wegsmelt en het vlees van het bot valt en dat kost minimaal 6 uur op 160 graden in de oven of op de barbecue.
Ik ben dus sceptisch maar wel heel benieuwd hoe je spareribs uiteindelijk zijn :)

Zelf heb ik voor het eerst bouillon getrokken van een kipkarkas in de slowcooker. Zo'n 12 uur laten staan op high, echt perfect!
DLRP Passeport Annuel Dream
  vrijdag 14 april 2017 @ 01:02:38 #5
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_170206953
Ik laat mijn ribben altijd zo lang mogelijk in de sc, 4.5 uur vind ik in elk geval te kort. Ik gril niks na.
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_170283327
Bolognaisesaus in de slowcooker vandaag :Y)
  maandag 17 april 2017 @ 13:34:05 #7
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_170283483
registreer om deze reclame te verbergen
Thit bo kho hier <3
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_170284226
quote:
14s.gif Op maandag 17 april 2017 13:34 schreef oh-oh het volgende:
Thit bo kho
Ik moest even opzoeken wat dat is, mijn vietnamees is niet meer wat het geweest is :P

http://www.akitachow.com/(...)ietnamese-beef-stew/
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
pi_170284241
quote:
Ik kan 'm niet meer aanpassen misschien kan een MOD deze erin plakken?
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
pi_170285237
quote:
6s.gif Op donderdag 13 april 2017 00:30 schreef Stokken_en_stenen het volgende:
Deze ga ik proberen;

http://www.culy.nl/recept(...)ittige-barbecuesaus/

Met twee aanpassingen

135 gram bruine suiker ---> daar maak ik 25 gram honing van

240 milliliter ketchup ---> Dat halveer ik en vul ik weer aan met tabasco
Maplesirup,tomatenpuree en twee gedroogde chilipepertjes ^O^
pi_170288286
quote:
1s.gif Op maandag 17 april 2017 15:20 schreef quirina het volgende:

[..]

Maplesirup,tomatenpuree en twee gedroogde chilipepertjes ^O^
Ja dat kan ook :s)
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
  maandag 17 april 2017 @ 17:40:08 #13
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_170288307
quote:
14s.gif Op maandag 17 april 2017 14:19 schreef Stokken_en_stenen het volgende:

[..]

Ik moest even opzoeken wat dat is, mijn vietnamees is niet meer wat het geweest is :P

http://www.akitachow.com/(...)ietnamese-beef-stew/
Ik geloof niet dat dat 'm is. :P
pi_170288357
quote:
0s.gif Op maandag 17 april 2017 17:40 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik geloof niet dat dat 'm is. :P
Welk recept dan? het is wel het gerecht als google niet gelogen heeft tegen mij.
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
  maandag 17 april 2017 @ 17:44:22 #15
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_170288396
quote:
5s.gif Op maandag 17 april 2017 17:42 schreef Stokken_en_stenen het volgende:

[..]

Welk recept dan? het is wel het gerecht als google niet gelogen heeft tegen mij.
Ik denk deze : http://www.aziatische-ing(...)etnamees-stoofvlees/
Maar ik ga wel heel erg af als ik het mis heb. :+
  maandag 17 april 2017 @ 17:44:38 #16
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_170288401
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  maandag 17 april 2017 @ 17:45:04 #17
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_170288410
Tegelijk gepost, maar die is het idd :)
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  maandag 17 april 2017 @ 17:48:53 #18
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_170288481
Pffffjiew, gelukkig! *O*
Moet ik ook weer eens maken. En in porties invriezen. Altijd lekker.
  maandag 17 april 2017 @ 17:54:33 #19
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_170288596
Ja, ik maak het ook veel te weinig, het is zoooooo lekker!
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_170288674
^O^ :Y)
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
pi_170320817
Hoi, hier een 5,7 l crockpot sinds kort. Twee keer pulled pork gemaakt, verder nog niets. Ik merk dat ik het wat lastig vind in te schatten of ik een recept in mijn SC kan maken, of dat er dan te weinig in zit. Ik wil dan niet verdubbelen bv omdat ik dan met veel te veel eten zit.

En een ander ding: ik twijfel over een kleinere erbij, maar die hebben over het algemeen geen timer. Als je minstens 8u op je werk bent, hoe doe je dat dan? Of het staat veel langer te koken dan in het recept staat, of je start hem met een timer later maar dan staan je ingrediŽnten een paar uur buiten de koelkast... lijkt me niks. Mensen die hier ervaring mee hebben? In de omschrijvingen staat het namelijk wel telkens zo leuk, dat je thuiskomt van je werk en het eten klaar is enz.
The rock candy's melted, only diamonds now remain
  dinsdag 18 april 2017 @ 23:10:46 #22
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_170321191
Ik gebruik hem ook niet op die manier, maar op dagen dat ik niet de hele dag van huis ben. Dan gat het er 's ochtends vers in, zeg maar. Meestal eten we er die dag van en vries ik de rest in.
The love you take is equal to the love you make.
pi_170372906
Zo net een slow cook gedaan :)

En het is zeer goed gelukt heerlijk gewoon :D :9

En wat heb ik erin gedaan?

5 karbonades ongeveer 1600 gram --> BBQ Chicken! rub
5 speklappen ongeveer 600 gram --> 5 kruiden rub
2 kleine uien gesneden
6 tenen knoflook gekneusd en gehakt.
3 eetlepels chilisaus
3 theelepels Sambal
50 gram tomatenketchup
2 glazen cabernet cauvignon

3 uur op de hoge stand en vervolgens 2 uur op de lage stand
na twee uur omgeroerd en weer na twee uur omgeroerd.

PS de karbonades en speklappen had ik in stukken van max 5 bij 5 cm gehakt dan kan je makkelijker roeren en kruiden.

Nom nom nom lekker een voorraad pork in de vriezer *O* *O* :Y)

Heb het in 7 bakjes gedaan en alle vloeistof/vet/ui/knof erbij gedaan.
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
pi_170373364
Ehm

karbonade (schouder) 100 gr. 272 kcal * 16 = 4352
speklapje 100 gr. 424 kcal * 6 = 2544

Totaal 6896 kcal 8)7

:o Best wel een berg energie zit erin dus :P :D

En dan nog de wijn, ui, knof en saus :Y)

[ Bericht 0% gewijzigd door Stokken_en_stenen op 21-04-2017 10:34:09 (het was laat ) ]
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
  vrijdag 21 april 2017 @ 01:43:23 #25
236849 CrashO
Klapjostie oet Twente
pi_170373849
quote:
11s.gif Op vrijdag 21 april 2017 01:09 schreef Stokken_en_stenen het volgende:
272 kcal * 16 = 11632
eh oO<

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_170377144
quote:
99s.gif Op vrijdag 21 april 2017 01:43 schreef CrashO het volgende:

[..]

eh oO<

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Het was blijkbaar te laat om te typen :') |:( :') :@

Eerst c_/ veel sterke c_/
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
pi_170394568
Vanavond met nieuwe aardappelen en wortels gegeten heerlijk _O_ :Y) *O* :D :P :9

Ik ga het recept opslaan :D *O*
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
pi_170406888
Ik heb een slowcooker gekocht *O* het is er eentje van Russell Hobbs en ik twijfel opeens of er wel een ingebouwde timer in zit :') maar dat is met een losse timer zo verholpen eventueel. Ik ga me er morgenmiddag eens in verdiepen. Heb hier al heerlijke recepten voorbij zien komen.
pi_170408004
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 april 2017 17:20 schreef Serinde het volgende:
Ik heb een slowcooker gekocht *O* het is er eentje van Russell Hobbs en ik twijfel opeens of er wel een ingebouwde timer in zit :') maar dat is met een losse timer zo verholpen eventueel. Ik ga me er morgenmiddag eens in verdiepen. Heb hier al heerlijke recepten voorbij zien komen.
Hoi ik heb ook een Russell Hobbs zit geen timer op en drie standen laag/hoog/warmhoud 3,5 liter inhoud.

Doet wat het moet doen namelijk langzaam koken ;)
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
pi_170411471
quote:
7s.gif Op zaterdag 22 april 2017 18:11 schreef Stokken_en_stenen het volgende:

[..]

Hoi ik heb ook een Russell Hobbs zit geen timer op en drie standen laag/hoog/warmhoud 3,5 liter inhoud.

Doet wat het moet doen namelijk langzaam koken ;)
Die heb ik ook :) bevalt ie?
  zaterdag 22 april 2017 @ 23:35:51 #31
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_170416927
quote:
7s.gif Op zaterdag 22 april 2017 18:11 schreef Stokken_en_stenen het volgende:

[..]

Hoi ik heb ook een Russell Hobbs zit geen timer op en drie standen laag/hoog/warmhoud 3,5 liter inhoud.

Doet wat het moet doen namelijk langzaam koken ;)
Heb ik vandaag ook aangeschaft 8-)

Morgen proberen
pi_170416977
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 april 2017 20:35 schreef Serinde het volgende:

[..]

Die heb ik ook :) bevalt ie?
Ja tot nu toe wel ja :)
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
pi_170416987
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 april 2017 23:35 schreef Mubassie het volgende:

[..]

Heb ik vandaag ook aangeschaft 8-)

Morgen proberen
:s)
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
  zaterdag 22 april 2017 @ 23:41:16 #34
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_170417036
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 april 2017 17:20 schreef Serinde het volgende:
Ik heb een slowcooker gekocht *O* het is er eentje van Russell Hobbs en ik twijfel opeens of er wel een ingebouwde timer in zit :') maar dat is met een losse timer zo verholpen eventueel. Ik ga me er morgenmiddag eens in verdiepen. Heb hier al heerlijke recepten voorbij zien komen.
Een losse timer kan je apparaat in- of uitschakelen, niet als je gerecht klaar is je apparaat op de warmhoudstand zetten. Dus een losse timer werkt niet hetzelfde.
The love you take is equal to the love you make.
pi_170419858
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 april 2017 23:41 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Een losse timer kan je apparaat in- of uitschakelen, niet als je gerecht klaar is je apparaat op de warmhoudstand zetten. Dus een losse timer werkt niet hetzelfde.
De tweede optie die je noemt was niet eens in me opgekomen 8)7 dacht alleen aan uitgestelde start net als bij de wasmachine en vaatwasser _O-
  donderdag 27 april 2017 @ 15:04:29 #36
40500 Sorella
moggŻh,middag,avond,nacht
pi_170521608
Vietnamees Stoofvlees (Thịt bÚ kho)

Een beroemd runderstoofpotje uit Vietnam, eerder kruidig & warm dan pittig. Bijzonder door het gebruik van steranijs en Thaise basilicum, al is het met normale basilicum of zelfs helemaal zonder basilicum ook al lekker. Het is gewoon weer eens wat anders dan een bĹuf bourguignon of oma’s sudderlapjes, maar niet eens zo heel anders. Gewoon een lekker runderstoofpotje. In Vietnam, met zijn Franse invloeden eten ze het vaak met baguette, lekker soppend in de saus. Als ontbijt.

RECEPT
500g runderstoofvlees (bv magere runder-, rib-, of sucadelappen)
2 tl kurkuma (koenjit)
2 el (arachide) olie
3 sjalotjes, gesnipperd
3 teentjes knoflook, fijngehakt
2 rode chilipepers, fijngehakt
1 stengels citroengras, superfijngehakt
1 el kerriepoeder
1 el gemalen steranijs (of 3 hele, geroosterd en tot poeder gemalen)
2 dl hete runder- of kippenbouillon. (tip: bouillon + sojasaus + vissaus kan voor sommigen te zout uitpakken, gebruik dan water ipv bouillon)
2-3 el Vietnamese vissaus
2 el lichte sojasaus
1 el (ruwe riet)suiker
zout en zwarte peper
½ bosje verse thaise basilicum, zonder stelen of gewone basilicum
1 rode ui, in dunne ringen voor de garnering

Snijd het vlees in blokjes, meng het met de kurkuma en zet het apart.
Bak sjalotjes, knoflook, chilipeper en citroengras in wat olie tot het geurig is.
Voeg kerriepoeder en de helft van het steranijspoeder toe en bak 10 sec mee.
Voeg het vlees toe en bak het vlees een beetje bruin.
Voeg warme bouillon, vissaus, sojasaus en suiker toe.
Breng aan de kook, voeg extra warm water toe zodat al het vlees onder staat en laat sudderen tot het gaar is. Ik zou zeggen minstens 4 uur, maar het veiligste is om stoofpotjes altijd een dag van tevoren te maken. Dan kun je het zonder stress laten pruttelen zolang als nodig is en bovendien is stoofvlees de volgende dag nog lekkerder ook. Meer maken om in te vriezen is altijd een goed idee.

Voor serveren proeven en op smaak brengen met peper, zout en de rest van het steranijspoeder. Eventueel de saus binden met een maizenapapje (2 tl maÔzena + 1 el koud water).
Thaise basilicum in reepjes en rode ui in dunne ringen toevoegen en serveren met witte rijst en bijvoorbeeld sperzieboontjes. Of met baguette dus!

Ik heb de kruiden en vlees gebakken toen de rest erbij en overgedaan in de slowcooker, die op 11 uur gezet, de geur die eruit komt is heerlijk : morgen eten.
Ik ben alleen geen fan van de citroengras stengel die blijft volgens mij toch houterig want ik kreeg hem niet superfijn (nog 9 uur te gaan misschien wordt het nog zacht), maar misschien meer een idee om te pletten, erbij te gooien en later eruit te halen.

Va internet afgeplukt maar weet niet meer van welke site, sry
Vroooeeem 120, vroooeeem 140, vrooee, iiiiiiiiiiiieeeeeeeeeeeeee, plons, blub blub blub, tetuutetuu,.....telaat
  donderdag 27 april 2017 @ 15:07:24 #37
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_170521667
Ik postte de link hierboven al :D
Citroengras doe je er normaal in zijn geheel in ( beetje kneuzen ) en vis je er dan gewoon uit als je gaat eten.
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  donderdag 27 april 2017 @ 15:41:20 #38
40500 Sorella
moggŻh,middag,avond,nacht
pi_170522062
quote:
0s.gif Op donderdag 27 april 2017 15:07 schreef oh-oh het volgende:
Ik postte de link hierboven al :D
Citroengras doe je er normaal in zijn geheel in ( beetje kneuzen ) en vis je er dan gewoon uit als je gaat eten.
Maar dat staat er niet er staat heel fijn hakken ;( In ieder geval goede les voor de volgende keer.
Heb jij hem ook gemaakt oh-oh ?

Bij Robin vandaan dus, Robin het ruikt verrukkelijk hier in huis :)
Vroooeeem 120, vroooeeem 140, vrooee, iiiiiiiiiiiieeeeeeeeeeeeee, plons, blub blub blub, tetuutetuu,.....telaat
  vrijdag 28 april 2017 @ 02:00:12 #39
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_170536113
Vorige week nog ja, maar ik maak hem wel vaker O+
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_170675312
quote:
0s.gif Op donderdag 27 april 2017 15:04 schreef Sorella het volgende:
Vietnamees Stoofvlees (Thịt bÚ kho)

Ik twijfel over een slowcooker, en door dit recept wil ik hem denk ik nog liever O+ (Man is Vietnamees, maar we hebben niet echt de tijd om vaak uitgebreid Vietnamees te koken).

Is het echt zo handig om te hebben? Gebruiken jullie hem vaak?

Ik twijfel ook over het formaat. Wij zijn met zijn 2'en + baby, maar maken vaak eten voor meerdere dagen dus als het een wat grotere hoeveelheid is, is dat niet erg.
Het lijkt mij ook leuk om er bouillon in te maken voor Pho (Vietnamese noodlesoep), maar het recept wat mij inspireerde gebruikt een ~6,1 liter, en dat lijkt mij weer zo groot. Kan je ook goed (runder)bouillon maken in een 4,7liter bijvoorbeeld?
pi_170675357
Ja kan prima, en ideaal ding ^O^

Ik gebruik m denk ik eens in de week of twee weken
Stone age love and strange sounds too.
Come on, baby, let me get to you.
Bad nights causing teenage blues.
Get down ladies, you've got nothin' to lose.
pi_170676227
quote:
0s.gif Op donderdag 4 mei 2017 09:51 schreef Miezziej het volgende:

[..]

Ik twijfel over een slowcooker, en door dit recept wil ik hem denk ik nog liever O+ (Man is Vietnamees, maar we hebben niet echt de tijd om vaak uitgebreid Vietnamees te koken).

Is het echt zo handig om te hebben? Gebruiken jullie hem vaak?

Ik twijfel ook over het formaat. Wij zijn met zijn 2'en + baby, maar maken vaak eten voor meerdere dagen dus als het een wat grotere hoeveelheid is, is dat niet erg.
Het lijkt mij ook leuk om er bouillon in te maken voor Pho (Vietnamese noodlesoep), maar het recept wat mij inspireerde gebruikt een ~6,1 liter, en dat lijkt mij weer zo groot. Kan je ook goed (runder)bouillon maken in een 4,7liter bijvoorbeeld?
Volgens mij raden ze minstens de helft vol aan, liefst 3/4.
The rock candy's melted, only diamonds now remain
  donderdag 4 mei 2017 @ 12:11:09 #43
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_170678345
quote:
0s.gif Op maandag 17 april 2017 17:44 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik denk deze : http://www.aziatische-ing(...)etnamees-stoofvlees/
Maar ik ga wel heel erg af als ik het mis heb. :+
Deze staat nu te sudderen voor morgen. Ben zeer benieuwd. :)
The love you take is equal to the love you make.
pi_170678642
quote:
1s.gif Op donderdag 4 mei 2017 12:11 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Deze staat nu te sudderen voor morgen. Ben zeer benieuwd. :)
Het is ook lekker met wortels erbij :Y
  donderdag 4 mei 2017 @ 12:30:28 #45
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_170678947
quote:
0s.gif Op donderdag 4 mei 2017 12:21 schreef Miezziej het volgende:

[..]

Het is ook lekker met wortels erbij :Y
Goed idee! Die heb ik nog. Dacht zelf aan paprika, heb ik ook nog liggen. Ik doe misschien wel allebei. :)
The love you take is equal to the love you make.
  donderdag 4 mei 2017 @ 13:03:08 #46
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_170679896
quote:
0s.gif Op donderdag 27 april 2017 15:07 schreef oh-oh het volgende:
Ik postte de link hierboven al :D
Citroengras doe je er normaal in zijn geheel in ( beetje kneuzen ) en vis je er dan gewoon uit als je gaat eten.
Ik heb ondertussen de tekst in het recept aangepast om te waarschuwen dat als je het niet superfijn gesneden krijgt je het dan maar beter toch in zijn geheel mee kunt laten sudderen. Een tussenweg bestaat er namelijk niet.
  donderdag 4 mei 2017 @ 13:04:03 #47
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_170679923
quote:
1s.gif Op donderdag 4 mei 2017 12:11 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Deze staat nu te sudderen voor morgen. Ben zeer benieuwd. :)
Als jij hem nu ook lekker vindt, misschien wil een mod 'm dan in de OP erbij zetten? :P
  donderdag 4 mei 2017 @ 14:08:39 #48
40500 Sorella
moggŻh,middag,avond,nacht
pi_170681659
quote:
0s.gif Op donderdag 4 mei 2017 13:03 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik heb ondertussen de tekst in het recept aangepast om te waarschuwen dat als je het niet superfijn gesneden krijgt je het dan maar beter toch in zijn geheel mee kunt laten sudderen. Een tussenweg bestaat er namelijk niet.
Daar kwam ik ook achter, ik heb alles in een vergiet gegooid en het vlees "gewassen" om de stukjes kwijt te raken, smaak was wel iets minder geworden natuurlijk maar desalniettemin nog steeds lekker :)
Vroooeeem 120, vroooeeem 140, vrooee, iiiiiiiiiiiieeeeeeeeeeeeee, plons, blub blub blub, tetuutetuu,.....telaat
  donderdag 4 mei 2017 @ 16:07:55 #49
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_170684380
quote:
0s.gif Op donderdag 4 mei 2017 14:08 schreef Sorella het volgende:

[..]

Daar kwam ik ook achter, ik heb alles in een vergiet gegooid en het vlees "gewassen" om de stukjes kwijt te raken, smaak was wel iets minder geworden natuurlijk maar desalniettemin nog steeds lekker :)
Als je een microplane rasp hebt kun je het ook prima raspen, kwam ik tijdje terug achter. :-)

30919150816_56bebdf9f2_z.jpg
Citroengras Raspen
  donderdag 4 mei 2017 @ 16:53:22 #50
40500 Sorella
moggŻh,middag,avond,nacht
pi_170685260
quote:
0s.gif Op donderdag 4 mei 2017 16:07 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Als je een microplane rasp hebt kun je het ook prima raspen, kwam ik tijdje terug achter. :-)

Heb ik maar ik plet het wel en haal het er later uit want dit recept is zeker voor herhaling vatbaar :)
Vroooeeem 120, vroooeeem 140, vrooee, iiiiiiiiiiiieeeeeeeeeeeeee, plons, blub blub blub, tetuutetuu,.....telaat
  donderdag 4 mei 2017 @ 17:28:43 #51
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_170685968
quote:
0s.gif Op donderdag 4 mei 2017 16:07 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Als je een microplane rasp hebt kun je het ook prima raspen, kwam ik tijdje terug achter. :-)

[ link | afbeelding ]
Citroengras Raspen

Zo heb ik het gedaan, weliswaar op een grove microplane. En met de sereh rechtstreeks uit de diepvries.
The love you take is equal to the love you make.
pi_170685980
Dat gaat toch echt extreem naar steranijs smaken? Ik vond 1 steranijs bij de Indo Pulled Pork al extreem en hou het tegenwoordig alleen bij de vijfkruidenpoeder.
Maar anijs vind ik verder ook niet echt bijzonder dus misschien ligt het daar aan. :P
  donderdag 4 mei 2017 @ 18:50:06 #53
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_170687525
Ik vind juist 5-kruidenpoeder supersnel oerheersen. :o
  vrijdag 5 mei 2017 @ 18:54:58 #54
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_170710629
quote:
0s.gif Op donderdag 4 mei 2017 13:04 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Als jij hem nu ook lekker vindt, misschien wil een mod 'm dan in de OP erbij zetten? :P
Het recept staat er al, maar is nu ook door ons officieel goedgekeurd! :9

Ik heb nu alle ingrediŽnten, dus dat wordt binnenkort een keer een grotere hoeveelheid maken en deels invriezen.
The love you take is equal to the love you make.
  dinsdag 9 mei 2017 @ 22:50:32 #55
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_170816461
Stomme vraag, maar wat gebeurd er als je vlees of gevogelte te lang gaart? (Lees: een aantal uren)
Kan dat kwaad? Of is dat geen probleem.

M.a.w. stel dat je geen timer hebt en je vergeet je slowcooker, of je bent onverwacht langer van huis..
  dinsdag 9 mei 2017 @ 22:53:54 #56
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_170816611
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 mei 2017 22:50 schreef Mubassie het volgende:
Stomme vraag, maar wat gebeurd er als je vlees of gevogelte te lang gaart? (Lees: een aantal uren)
Kan dat kwaad? Of is dat geen probleem.

M.a.w. stel dat je geen timer hebt en je vergeet je slowcooker, of je bent onverwacht langer van huis..
Het kan geen kwaad, anders dan dat het vlees in draadjes uit elkaar kan vallen. Vind ik op zich nog steeds lekker. Liever te gaar (uiteenvallend) dan net niet gaar/zacht genoeg.
  dinsdag 9 mei 2017 @ 22:54:25 #57
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_170816629
Dan valt het uit elkaar. Het komt in principe niet droog te staan, omdat als het goed is de deksel zo goed sluit dat het vocht in de pan blijft.
The love you take is equal to the love you make.
  dinsdag 9 mei 2017 @ 23:24:41 #58
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_170818145
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 mei 2017 22:50 schreef Mubassie het volgende:
Stomme vraag, maar wat gebeurd er als je vlees of gevogelte te lang gaart? (Lees: een aantal uren)
Kan dat kwaad? Of is dat geen probleem.

M.a.w. stel dat je geen timer hebt en je vergeet je slowcooker, of je bent onverwacht langer van huis..
zoals gezegd, uit elkaar, je kan altijd een stekkertimer gebruiken van een paar euro, zodat het vlees niet te gaar wordt
  dinsdag 9 mei 2017 @ 23:25:15 #59
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_170818168
Thanks dames. Dus voor de smaak maakt het niets uit?
  dinsdag 9 mei 2017 @ 23:41:28 #60
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_170818684
Nope. Alleen voor de structuur.
pi_170833272
We hebben onlangs een Gusto 3,5L slowcooker gekregen van iemand die hem in een kertpakket gekregen had en hem ongeopend in de kast liet staan.

Ik ga hem morgen voor het eerst gebruiken met roti kip :9 Ik zie in alle recepten staan dat je vet van je vlees moet trimmen. Maar smelt dat niet gewoon dan?
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_170833308
quote:
1s.gif Op woensdag 10 mei 2017 18:56 schreef Lucky_Strike het volgende:
We hebben onlangs een Gusto 3,5L slowcooker gekregen van iemand die hem in een kertpakket gekregen had en hem ongeopend in de kast liet staan.

Ik ga hem morgen voor het eerst gebruiken met roti kip :9 Ik zie in alle recepten staan dat je vet van je vlees moet trimmen. Maar smelt dat niet gewoon dan?
nee daar is de temperatuur te laag voor. maar bij spareribs etc gooi het nog ff op de bbq of in de oven onder de grill
:]
pi_170833512
quote:
1s.gif Op woensdag 10 mei 2017 18:57 schreef wootahH het volgende:

[..]

nee daar is de temperatuur te laag voor. maar bij spareribs etc gooi het nog ff op de bbq of in de oven onder de grill
Ah, thanks.

Spareribs zullen we nooit maken in de slowcooker, daar hebben we een barbecue voor. Zaterdag weer, heb nu al trek. Maar eerst dus roti ;)
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  woensdag 10 mei 2017 @ 19:17:44 #64
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_170833730
quote:
1s.gif Op woensdag 10 mei 2017 18:56 schreef Lucky_Strike het volgende:
We hebben onlangs een Gusto 3,5L slowcooker gekregen van iemand die hem in een kertpakket gekregen had en hem ongeopend in de kast liet staan.

Ik ga hem morgen voor het eerst gebruiken met roti kip :9 Ik zie in alle recepten staan dat je vet van je vlees moet trimmen. Maar smelt dat niet gewoon dan?
Welk recept ga je gebruiken?
The love you take is equal to the love you make.
pi_170834163
Vet aan vlees smelt meestal juist heel mooi weg in de slowcooker. Ik laat het altijd zitten en vind bijna nooit stukken vet terug.
DLRP Passeport Annuel Dream
pi_170834491
quote:
1s.gif Op woensdag 10 mei 2017 19:17 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Welk recept ga je gebruiken?
Ik weet het nog niet precies. Een mengsel van die van Noa/Kay en mijn eigen recept denk ik. Sowieso wel met dijen en kouseband.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_170834598
quote:
0s.gif Op woensdag 10 mei 2017 19:36 schreef Dragonberry het volgende:
Vet aan vlees smelt meestal juist heel mooi weg in de slowcooker. Ik laat het altijd zitten en vind bijna nooit stukken vet terug.
Ja, nou heb ik dus nog een mening nodig :D
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  woensdag 10 mei 2017 @ 19:59:33 #68
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_170834779
quote:
1s.gif Op woensdag 10 mei 2017 19:48 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ik weet het nog niet precies. Een mengsel van die van Noa/Kay en mijn eigen recept denk ik. Sowieso wel met dijen en kouseband.
Dus het staat niet specifiek in het recept dat je het vet eraf zou moeten snijden?

Ik doe het nooit.

Maak de kip voor roti trouwens altijd in de pan. En kouseband zou ik apart doen.
The love you take is equal to the love you make.
pi_170837066
quote:
1s.gif Op woensdag 10 mei 2017 19:59 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Dus het staat niet specifiek in het recept dat je het vet eraf zou moeten snijden?

Ik doe het nooit.

Maak de kip voor roti trouwens altijd in de pan. En kouseband zou ik apart doen.
Nee, in dit recept staat het niet inderdaad. Ik heb afgelopen week tientallen recepten doorgenomen en kwam het regelmatig tegen.

Ik ga het vlees in de pan bruinen en de kousenband er later pas bij doen.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  woensdag 10 mei 2017 @ 21:24:56 #70
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_170837724
quote:
14s.gif Op woensdag 10 mei 2017 19:51 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ja, nou heb ik dus nog een mening nodig :D
Vraag Fietsie.
Het vet uit zijn kip zag er wel uitgesmolten uit,

[ Bericht 4% gewijzigd door RobinOok op 10-05-2017 22:08:29 ]
pi_170839362
quote:
1s.gif Op woensdag 10 mei 2017 21:07 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Nee, in dit recept staat het niet inderdaad. Ik heb afgelopen week tientallen recepten doorgenomen en kwam het regelmatig tegen.

Ik ga het vlees in de pan bruinen en de kousenband er later pas bij doen.
Ik heb ooit 1x vlees gebruind in een pan. De keer daarna niet en er was geen verschil.
Is jouw pan een sautť zodat je 'm op vuur kan zetten?
We have far more in common than that which devides us..
pi_170840648
quote:
0s.gif Op woensdag 10 mei 2017 22:08 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Ik heb ooit 1x vlees gebruind in een pan. De keer daarna niet en er was geen verschil.
Is jouw pan een sautť zodat je 'm op vuur kan zetten?
Nee, volgens mij niet.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_170840760
quote:
1s.gif Op woensdag 10 mei 2017 22:46 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Nee, volgens mij niet.
Dan ook niet doen nee. Maar bruinen zou ik niet doen, moet je weer afwassen :P
We have far more in common than that which devides us..
pi_170843686
quote:
1s.gif Op woensdag 10 mei 2017 21:07 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Nee, in dit recept staat het niet inderdaad. Ik heb afgelopen week tientallen recepten doorgenomen en kwam het regelmatig tegen.

Ik ga het vlees in de pan bruinen en de kousenband er later pas bij doen.
Niet wegsnijden. Mensen schrijven dat natuurlijk omdat vet vies en eng is.
Op dinsdag 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op zaterdag 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe het volgende:
Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
  donderdag 11 mei 2017 @ 11:34:53 #75
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_170847539
Ik bak niks aan, en ik laat altijd het vet zitten. Als je maar genoeg tijd neemt wordt het zo juist lekkerder.
Ik heb vandaag een braadkuiken in de sc, op een bedje van ui/knoflook/kefir lime blaadjes, rijkelijk bestrooid met kurkuma, gemalen chili, ketoembar en laos. Ik laat hem denk ik zo ff twee uur op high staan en voor ik straks de deur uit ga doe ik dr dan nog wat ketjap/cocosmelk bij , maar mss ook niet.
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_170857830
Ik ga het vet voortaan laten zitten. De roti zit er nu 4,5 uur in en het ruikt verrukkelijk.

Hoe lang doen jullie een runderstoofpot met een kilo riblappen aan? Mijn ene recept zegt 10 uur en het andere 12 uur. Beide uit hetzelfde boekje. En dat boekje is vrij matig dus ik vertrouw het niet zo.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  donderdag 11 mei 2017 @ 20:27:09 #77
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_170860656
Dat komt allemaal niet zo precies. En het is per slowcooker ook nog verschillend.
The love you take is equal to the love you make.
pi_170861286
quote:
1s.gif Op donderdag 11 mei 2017 18:56 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik ga het vet voortaan laten zitten. De roti zit er nu 4,5 uur in en het ruikt verrukkelijk.

Hoe lang doen jullie een runderstoofpot met een kilo riblappen aan? Mijn ene recept zegt 10 uur en het andere 12 uur. Beide uit hetzelfde boekje. En dat boekje is vrij matig dus ik vertrouw het niet zo.
Ligt er ook aan hoe dik het vlees is. Maar vaak wel zo'n 12 uur soms nog langer.
We have far more in common than that which devides us..
pi_170861288
quote:
1s.gif Op donderdag 11 mei 2017 20:27 schreef Lienekien het volgende:
Dat komt allemaal niet zo precies. En het is per slowcooker ook nog verschillend.
Ik vind 10 of 12 uur zo lang. Maar ik heb ook nog nooit een stoofpotje gemaakt dus ik weet er niets van :@

We hebben net de roti op en het was heerlijk! Nog een portie over natuurlijk dus dat is mooi. 2,5 uur op high, toen de kouseband er bij en nog 3 uur op low.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_170861354
quote:
1s.gif Op donderdag 11 mei 2017 20:43 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ik vind 10 of 12 uur zo lang. Maar ik heb ook nog nooit een stoofpotje gemaakt dus ik weet er niets van :@

We hebben net de roti op en het was heerlijk! Nog een portie over natuurlijk dus dat is mooi. 2,5 uur op high, toen de kouseband er bij en nog 3 uur op low.
Uien voor uiensoep heb ik wel 16 uur gedaan (waren er ook veel)
We have far more in common than that which devides us..
  donderdag 11 mei 2017 @ 21:06:12 #81
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_170862373
quote:
1s.gif Op donderdag 11 mei 2017 20:43 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ik vind 10 of 12 uur zo lang. Maar ik heb ook nog nooit een stoofpotje gemaakt dus ik weet er niets van :@

We hebben net de roti op en het was heerlijk! Nog een portie over natuurlijk dus dat is mooi. 2,5 uur op high, toen de kouseband er bij en nog 3 uur op low.
Ik doe het nooit zo lang, in ieder geval. :)
The love you take is equal to the love you make.
  donderdag 11 mei 2017 @ 23:17:11 #82
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_170870667
quote:
1s.gif Op donderdag 11 mei 2017 20:43 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ik vind 10 of 12 uur zo lang. Maar ik heb ook nog nooit een stoofpotje gemaakt dus ik weet er niets van :@

We hebben net de roti op en het was heerlijk! Nog een portie over natuurlijk dus dat is mooi. 2,5 uur op high, toen de kouseband er bij en nog 3 uur op low.
Kousenband 3 uur? Waarom? :o
  donderdag 11 mei 2017 @ 23:19:56 #83
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_170870788
quote:
0s.gif Op donderdag 11 mei 2017 11:34 schreef oh-oh het volgende:
Ik bak niks aan, en ik laat altijd het vet zitten. Als je maar genoeg tijd neemt wordt het zo juist lekkerder.
Ik heb vandaag een braadkuiken in de sc, op een bedje van ui/knoflook/kefir lime blaadjes, rijkelijk bestrooid met kurkuma, gemalen chili, ketoembar en laos. Ik laat hem denk ik zo ff twee uur op high staan en voor ik straks de deur uit ga doe ik dr dan nog wat ketjap/cocosmelk bij , maar mss ook niet.
Je bakt niks? De specerijen ook niet?
pi_170871065
quote:
1s.gif Op donderdag 11 mei 2017 23:17 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Kousenband 3 uur? Waarom? :o
Het ging er bevroren in. Had korter gekund maar het was hartstikke goed eetbaar. Het viel me alles mee want mijn hele dag liep anders dan gepland en het eten bereiden dus ook.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_170871105
quote:
1s.gif Op donderdag 11 mei 2017 23:19 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Je bakt niks? De specerijen ook niet?
Dat had ik vandaag ook niet gedaan en ik gooi de kerrie masala volgende keer wel even in de koekenpan.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  donderdag 11 mei 2017 @ 23:30:46 #86
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_170871196
Oh.
  donderdag 11 mei 2017 @ 23:57:48 #87
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_170872122
quote:
1s.gif Op donderdag 11 mei 2017 23:19 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Je bakt niks? De specerijen ook niet?
Nee doe ik echt nooit.
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  vrijdag 12 mei 2017 @ 00:02:50 #88
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_170872307
Okay. Duidelijk.
pi_170872483
Ik miste net wat extra smaak vandaag en ik weet bijna zeker dat dat door de ongebakken specerijen kwam.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  vrijdag 12 mei 2017 @ 00:13:52 #90
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_170872648
Ik gebruik wel meer kruiden in de sc dan in de pan. Maar aangezien ik nooit zout gebruik vind ik dat geen probleem :D
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  vrijdag 12 mei 2017 @ 00:47:36 #91
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_170873368
Nou moet je ophouden hoor, oh-oh. _O-
pi_170875098
quote:
1s.gif Op donderdag 11 mei 2017 20:43 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ik vind 10 of 12 uur zo lang. Maar ik heb ook nog nooit een stoofpotje gemaakt dus ik weet er niets van :@

We hebben net de roti op en het was heerlijk! Nog een portie over natuurlijk dus dat is mooi. 2,5 uur op high, toen de kouseband er bij en nog 3 uur op low.
Ik haal de 12 u zelden. Gooi het eten erin als ik wakker word of na het boodschappen doen en als het etenstijd is (vroeg hier, gezien de kinderen) is het altijd klaar.
Op dinsdag 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op zaterdag 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe het volgende:
Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_170875120
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 mei 2017 00:47 schreef RobinOok het volgende:
Nou moet je ophouden hoor, oh-oh. _O-
Ik bak ook zelden specerijen als ik de slowcooker gebruik. Toen ik er nog een had die op het vuur kon, deed ik dat wel.
Op dinsdag 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op zaterdag 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe het volgende:
Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
  vrijdag 12 mei 2017 @ 10:10:17 #94
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_170876556
Ik heb dit weekend nog sudderlappen gemaakt, gewoon op het kleinste pitje. Was een taaie lap, dus heeft uiteindelijk iets 16 uur opgestaan. Van zondagmiddag 15:00 tot maandagmorgen 07:00.
Had geen zin om de slowcooker erbij te pakken.
pi_171056449
Ik ga straks mijn derde slowcookermaal eten, gebaseerd op Caribbean chicken. Ik ben nog niet overtuigd van het recept en ik had het gisteren 6,5 uur aan staan toen ik ineens de deur uit moest. Ik ben benieuwd of het straks eetbaar is.

Mijn eerste twee probeersels waren heel goed gelukt.
SPOILER: Roti kip, 3.5L, 4 porties
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER: Italiaanse runderstoof, 3.5L, 6 porties
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  vrijdag 19 mei 2017 @ 18:53:21 #96
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_171057635
Je hebt de smaak te pakken!
The love you take is equal to the love you make.
pi_171057775
quote:
14s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 18:53 schreef Lienekien het volgende:
Je hebt de smaak te pakken!
Jah! Dit is ideaal voor mij. Voor de users die het niet weten, ik woon in een stacaravan terwijl mijn huis wordt verbouwd. Ik kan niet uitgebreid koken en luchtjes blijven lang hangen. Ik was mijn kookmojo helemaal kwijt en begin het nu weer terug te krijgen.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_171058899
Ik heb vandaag ook roti gemaakt :) 3 uur op high, helemaal prima. Dit vind ik 1 van de lekkerste dingen om te maken in de slowcooker.
DLRP Passeport Annuel Dream
  vrijdag 19 mei 2017 @ 20:01:58 #99
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_171059416
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 17:43 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik ga straks mijn derde slowcookermaal eten, gebaseerd op Caribbean chicken. Ik ben nog niet overtuigd van het recept en ik had het gisteren 6,5 uur aan staan toen ik ineens de deur uit moest. Ik ben benieuwd of het straks eetbaar is.

Mijn eerste twee probeersels waren heel goed gelukt.
SPOILER: Roti kip, 3.5L, 4 porties
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER: Italiaanse runderstoof, 3.5L, 6 porties
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Kip is met 6.5 uur ruim klaar al, ben benieuwd hoe het smaakte.
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  Moderator vrijdag 19 mei 2017 @ 21:17:40 #100
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_171061461
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 20:01 schreef oh-oh het volgende:

[..]

Kip is met 6.5 uur ruim klaar al, ben benieuwd hoe het smaakte.
Ja, het ging wat mis aan alle kanten van de planning. Maar het was nog verrassend goed te eten. Dit recept mag zeker blijven.
SPOILER: Caribbean chicken, 3.5L, 4 porties
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 21% gewijzigd door Lucky_Strike op 19-05-2017 21:31:21 ]
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_171063279
ik lees hier even mee!

mijn crockpot staat regelmatig aan vooral in de winter voor stoofvlees!
de tijden in de recepten (10-12 uur voor rundvlees bijv) haal ik nooit, sucade lappen vallen na een uur of 8 echt al uit elkaar, kan dat komen door de verschillende merken?
suck my asshole taco bender
pi_171069488
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 22:35 schreef Remco_h het volgende:
ik lees hier even mee!

mijn crockpot staat regelmatig aan vooral in de winter voor stoofvlees!
de tijden in de recepten (10-12 uur voor rundvlees bijv) haal ik nooit, sucade lappen vallen na een uur of 8 echt al uit elkaar, kan dat komen door de verschillende merken?
vast wel. en ook hoeveel liter je pan is en hoe vol je hem propt.
:]
  dinsdag 6 juni 2017 @ 12:46:12 #103
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_171496145
geen aandelen, maar zag het toevallig staan.

990cd43c511d4fbda33e8484c0d7e176.png
pi_172951825
Ik heb een tijdje terug de hoisin chicken die Kaatje aanraadde op. Zo lekker :o

Ergens in deze reeks staat een recept voor kip met pindasaus, ik weet niet meer van wie. Ik vond het een maf recept maar toch leek het me lekker. En dat was het ook, echt een verrassing :9
SPOILER: mijn versie
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik heb nog een heerlijk met Mexicaanse kip bedacht. Nou ja, geÔnspireerd door een of andere site. Al getest en goedbevonden door users uit de CUL slowchat :7
SPOILER: Mexicaanse kip
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik heb geŽxperimenteerd met het aanbakken van kip. Het maakt geen bal verschil. Ik ga ze ongebakken in de cooker doen in het vervolg. Dijen ontdoen van vet is ook onnodig gebleken. Ik heb nog nooit een stukje vieze flieber geproefd met onschoongemaakte dijen.

Dinsdag maak ik enchilada quinoa. Ben benieuwd. Hebben jullie nog iets leuks gemaakt?

[ Bericht 0% gewijzigd door Lucky_Strike op 06-08-2017 18:54:45 ]
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_173005009
De enchiladaquinoa was lekker! Er leek erg veel vocht in het recept te moeten maar het klopte dus wel. Ik had niet naar het recept geluisterd en kon er later nog wat water bij doen. Ik heb na 2,5 uur de tweede helft van de saus en de kaas toegevoegd zodat ik tussendoor kon roeren. Het heeft hier te lang opgestaan, volgens recept. Maar 4 uur op low was ook wel goed geweest.

Heeft een van jullie al eens risotto, parelcouscous, grutten, pasta of rijst in de slowcooker gedaan?
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_173006493
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 21:19 schreef Lucky_Strike het volgende:
De enchiladaquinoa was lekker! Er leek erg veel vocht in het recept te moeten maar het klopte dus wel. Ik had niet naar het recept geluisterd en kon er later nog wat water bij doen. Ik heb na 2,5 uur de tweede helft van de saus en de kaas toegevoegd zodat ik tussendoor kon roeren. Het heeft hier te lang opgestaan, volgens recept. Maar 4 uur op low was ook wel goed geweest.

Heeft een van jullie al eens risotto, parelcouscous, grutten, pasta of rijst in de slowcooker gedaan?
Risotto wel gedaan, maar per ongeluk op H gezet. Ik kon 't eruit bikken. Geen succes dus. Laatst op een andere manier. Risottorijst in een ovenschaal. Bouillon erbij en bv champignons en dat (geen idee hoe heet/lang) in de oven. Heerlijk en geen last van zere polsen door het roeren.
We have far more in common than that which devides us..
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 22:15:23 #107
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173006670
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 22:08 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Risotto wel gedaan, maar per ongeluk op H gezet. Ik kon 't eruit bikken. Geen succes dus. Laatst op een andere manier. Risottorijst in een ovenschaal. Bouillon erbij en bv champignons en dat (geen idee hoe heet/lang) in de oven. Heerlijk en geen last van zere polsen door het roeren.
}:|
pi_173006766
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 22:15 schreef RobinOok het volgende:

[..]

}:|
Ja, ik stond ook heel raar te kijken en dacht, proberen waard. Een "echte" risotto is heel heel veel lekkerder. Maar als je daarna niet eens meer je lepel naar je mond krijgt is dit een prima alternatief.
We have far more in common than that which devides us..
pi_173015792
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 21:19 schreef Lucky_Strike het volgende:
De enchiladaquinoa was lekker! Er leek erg veel vocht in het recept te moeten maar het klopte dus wel. Ik had niet naar het recept geluisterd en kon er later nog wat water bij doen. Ik heb na 2,5 uur de tweede helft van de saus en de kaas toegevoegd zodat ik tussendoor kon roeren. Het heeft hier te lang opgestaan, volgens recept. Maar 4 uur op low was ook wel goed geweest.

Heeft een van jullie al eens risotto, parelcouscous, grutten, pasta of rijst in de slowcooker gedaan?
In het recept staat dat je een blik fire roasted tomatoes en green chillies moet gebruiken. Dit kan ik hier niet krijgen, hoe heb jij dit gedaan?
pi_173016943
quote:
17s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 11:53 schreef Tree het volgende:

[..]

In het recept staat dat je een blik fire roasted tomatoes en green chillies moet gebruiken. Dit kan ik hier niet krijgen, hoe heb jij dit gedaan?
Eerst gebaald dat ik dat hier niet kan kopen. Daarna een blik tomaatblokjes gebruikt en een chilipeper. Ik had nog wel het idee om hot sauce toe te voegen op minn bord maar dat was niet nodig.

Ik had trouwens deze lekkere enchiladasaus gemaakt en daar ook een paar porties van ingevroren:http://www.recipetineats.com/enchilada-sauce-easy-classic-recipe/
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_173016971
quote:
1s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 12:50 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Eerst gebaald dat ik dat hier niet kan kopen. Daarna een blik tomaatblokjes gebruikt en een chilipeper. Ik had nog wel het idee om hot sauce toe te voegen op minn bord maar dat was niet nodig.
Dankjewel! Het ziet er erg lekker uit, ga het binnenkort zeker maken :)
  woensdag 9 augustus 2017 @ 12:51:50 #112
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_173016975
De zomer is het seizoen dat mijn slowcooker stof verzamelt... Maar ik lees vol interesse mee en doe ideeŽn op voor het najaar!
The love you take is equal to the love you make.
pi_173017015
quote:
14s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 12:51 schreef Tree het volgende:

[..]

Dankjewel! Het ziet er erg lekker uit, ga het binnenkort zeker maken :)
Zie edit.

Ik ben geen voorstander van quinoa eigenlijk maar ik had nog een pak in de kast staan. De helft is nog over dus ik denk dat ik dit recept nog eens maak wanneer de porties uit de vriezer op zijn.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_173017026
quote:
1s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 12:53 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Zie edit.

Ik ben geen voorstander van quinoa eigenlijk maar ik had nog een pak in de kast staan. De helft is nog over dus ik denk dat ik dit recept nog eens maak wanneer de porties uit de vriezer op zijn.
^O^
pi_173017030
quote:
14s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 12:51 schreef Lienekien het volgende:
De zomer is het seizoen dat mijn slowcooker stof verzamelt... Maar ik lees vol interesse mee en doe ideeŽn op voor het najaar!
Ik vind het juist ideaal nu. Mijn caravan warmt niet op door het koken :s)
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_173024696
Waarvoor zou je die quinoa vervangen als je dat zou 'moeten'?
Ik vind die smaak niet lekker namelijk
Stone age love and strange sounds too.
Come on, baby, let me get to you.
Bad nights causing teenage blues.
Get down ladies, you've got nothin' to lose.
pi_173024884
quote:
1s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 19:04 schreef Molo het volgende:
Waarvoor zou je die quinoa vervangen als je dat zou 'moeten'?
Ik vind die smaak niet lekker namelijk
Ik denk dat het met rijst lekker is. Maar ik weet niets van rijst bereiden in de slowcooker. De quinoa nam een deel van het vocht op.

[ Bericht 0% gewijzigd door Lucky_Strike op 09-08-2017 19:30:24 ]
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_173025061
Misschien orzo ofzo?
Stone age love and strange sounds too.
Come on, baby, let me get to you.
Bad nights causing teenage blues.
Get down ladies, you've got nothin' to lose.
pi_173025210
quote:
1s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 19:22 schreef Molo het volgende:
Misschien orzo ofzo?
Dat is het proberen wel waard denk ik. Maar dat gaart wel snel.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_173133347
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 21:19 schreef Lucky_Strike het volgende:
Heeft een van jullie al eens risotto, parelcouscous, grutten, pasta of rijst in de slowcooker gedaan?
Risotto wel, volgens dit recept. Geen aanrader, de structuur van de rijst was volledig weg. Nu ik het weet zie ik het ook aan de afbeelding bij het recept dus het zal wel kloppen, het is alleen geen risotto dan denk ik. Meer hartige doorgekookte rijstebrij ;)

Ben benieuwd of iemand een ander recept heeft dat wel werkt. Anders blijf ik de risotto gewoon op de normale manier maken, waarschijnlijk sowieso lekkerder.
The rock candy's melted, only diamonds now remain
pi_173137168
Er is een crockpot met roermechanisme. Zou je daar wel lekkere risotto mee kunnen maken?

Of in een multicooker zoals de kenwood kCook. Leuk speelgoed lijkt me dat :P
DLRP Passeport Annuel Dream
pi_173138433
quote:
0s.gif Op maandag 14 augustus 2017 15:17 schreef Dragonberry het volgende:
Er is een crockpot met roermechanisme. Zou je daar wel lekkere risotto mee kunnen maken?

Of in een multicooker zoals de kenwood kCook. Leuk speelgoed lijkt me dat :P
Daar heb ik ook al naar gekeken. Lijkt me ook wel wat. Maar ja...weer een ding.
We have far more in common than that which devides us..
pi_173202123
quote:
0s.gif Op maandag 14 augustus 2017 15:17 schreef Dragonberry het volgende:
Er is een crockpot met roermechanisme. Zou je daar wel lekkere risotto mee kunnen maken?

Of in een multicooker zoals de kenwood kCook. Leuk speelgoed lijkt me dat :P
Ik heb er net 1 besteld. Bij Like2Cook was die maar 99 euro (excl verzendkosten). Wilde wel even weten hoe dat kwam, zo goedkoop en ze zijn hun magazijn aan het opruimen.
Het constante roeren voor oa risotto lukt niet meer, en met dit ding wel. Cadeautje voor mezelf ;)
We have far more in common than that which devides us..
pi_173202294
quote:
0s.gif Op donderdag 17 augustus 2017 09:44 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Ik heb er net 1 besteld. Bij Like2Cook was die maar 99 euro (excl verzendkosten). Wilde wel even weten hoe dat kwam, zo goedkoop en ze zijn hun magazijn aan het opruimen.
Het constante roeren voor oa risotto lukt niet meer, en met dit ding wel. Cadeautje voor mezelf ;)
oh gaaf! Ik ben heel benieuwd wat je er allemaal in kan maken en of het echt werkt.
DLRP Passeport Annuel Dream
pi_173202401
quote:
1s.gif Op donderdag 17 augustus 2017 09:52 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

oh gaaf! Ik ben heel benieuwd wat je er allemaal in kan maken en of het echt werkt.
Ik ook. Leuke review gelezen op smulweb van een blogger en toen durfde ik het wel aan.
We have far more in common than that which devides us..
pi_173205377
quote:
0s.gif Op maandag 14 augustus 2017 15:17 schreef Dragonberry het volgende:
Er is een crockpot met roermechanisme. Zou je daar wel lekkere risotto mee kunnen maken?
Ik betwijfel of dat het probleem was. De rijst was gewoon zo zacht gekookt dat de structuur eruit was, dat lijkt me door roeren niet te veranderen toch? Eerder nog zachter. Maar nogmaals, heb maar ťťn recept geprobeerd dus er is een goede kans dat het met een ander recept wel goed lukt :)
The rock candy's melted, only diamonds now remain
pi_173217026
quote:
0s.gif Op donderdag 17 augustus 2017 11:42 schreef LastRequest het volgende:

[..]

Ik betwijfel of dat het probleem was. De rijst was gewoon zo zacht gekookt dat de structuur eruit was, dat lijkt me door roeren niet te veranderen toch? Eerder nog zachter. Maar nogmaals, heb maar ťťn recept geprobeerd dus er is een goede kans dat het met een ander recept wel goed lukt :)
een risotto moet veel geroerd worden om het zetmeel uit de rijst te krijgen en de juiste structuur te ontwikkelen. In een apparaat zoals de kCook kan je dus waarschijnlijk betere risotto maken dan in de slowcooker. Of gewoon een half uur roeren in een pan op het vuur ;)
DLRP Passeport Annuel Dream
pi_173220696
quote:
1s.gif Op donderdag 17 augustus 2017 20:22 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

een risotto moet veel geroerd worden om het zetmeel uit de rijst te krijgen en de juiste structuur te ontwikkelen. In een apparaat zoals de kCook kan je dus waarschijnlijk betere risotto maken dan in de slowcooker. Of gewoon een half uur roeren in een pan op het vuur ;)
Dat laatste lukt mij dus niet goed meer, erg veel last van handen en polsen. Dus ik hoop van harte dat ding werkt.
We have far more in common than that which devides us..
  maandag 21 augustus 2017 @ 20:49:26 #129
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_173308588
quote:
14s.gif Op vrijdag 5 mei 2017 18:54 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Het recept staat er al, maar is nu ook door ons officieel goedgekeurd! :9

Ik heb nu alle ingrediŽnten, dus dat wordt binnenkort een keer een grotere hoeveelheid maken en deels invriezen.
Vandaag vier porties vietnamees stoofvlees gemaakt. Drie porties in de vriezer, morgen portie vier eten. :9
The love you take is equal to the love you make.
  maandag 21 augustus 2017 @ 20:52:27 #130
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173308704
quote:
1s.gif Op maandag 21 augustus 2017 20:49 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Vandaag vier porties vietnamees stoofvlees gemaakt. Drie porties in de vriezer, morgen portie vier eten. :9
*O*
abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')