Ik moest even opzoeken wat dat is, mijn vietnamees is niet meer wat het geweest isquote:
Ik kan 'm niet meer aanpassen misschien kan een MOD deze erin plakken?quote:Op maandag 17 april 2017 13:42 schreef quirina het volgende:
https://www.paolos.nl/de-originele-bolognesesaus-ragu-bolognese/
Voor de recepten in de OP.
Maplesirup,tomatenpuree en twee gedroogde chilipepertjesquote:Op donderdag 13 april 2017 00:30 schreef Stokken_en_stenen het volgende:
Deze ga ik proberen;
http://www.culy.nl/recept(...)ittige-barbecuesaus/
Met twee aanpassingen
135 gram bruine suiker ---> daar maak ik 25 gram honing van
240 milliliter ketchup ---> Dat halveer ik en vul ik weer aan met tabasco
Ja dat kan ookquote:Op maandag 17 april 2017 15:20 schreef quirina het volgende:
[..]
Maplesirup,tomatenpuree en twee gedroogde chilipepertjes
Ik geloof niet dat dat 'm is.quote:Op maandag 17 april 2017 14:19 schreef Stokken_en_stenen het volgende:
[..]
Ik moest even opzoeken wat dat is, mijn vietnamees is niet meer wat het geweest is
http://www.akitachow.com/(...)ietnamese-beef-stew/
Welk recept dan? het is wel het gerecht als google niet gelogen heeft tegen mij.quote:
Ik denk deze : http://www.aziatische-ing(...)etnamees-stoofvlees/quote:Op maandag 17 april 2017 17:42 schreef Stokken_en_stenen het volgende:
[..]
Welk recept dan? het is wel het gerecht als google niet gelogen heeft tegen mij.
ehquote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 21-04-2017 01:43:36 ]
quote:Op vrijdag 21 april 2017 01:43 schreef CrashO het volgende:
[..]
ehHet was blijkbaar te laat om te typenSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Eerst veel sterkeIk weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
Hoi ik heb ook een Russell Hobbs zit geen timer op en drie standen laag/hoog/warmhoud 3,5 liter inhoud.quote:Op zaterdag 22 april 2017 17:20 schreef Serinde het volgende:
Ik heb een slowcooker gekocht het is er eentje van Russell Hobbs en ik twijfel opeens of er wel een ingebouwde timer in zit maar dat is met een losse timer zo verholpen eventueel. Ik ga me er morgenmiddag eens in verdiepen. Heb hier al heerlijke recepten voorbij zien komen.
Die heb ik ook bevalt ie?quote:Op zaterdag 22 april 2017 18:11 schreef Stokken_en_stenen het volgende:
[..]
Hoi ik heb ook een Russell Hobbs zit geen timer op en drie standen laag/hoog/warmhoud 3,5 liter inhoud.
Doet wat het moet doen namelijk langzaam koken
Heb ik vandaag ook aangeschaftquote:Op zaterdag 22 april 2017 18:11 schreef Stokken_en_stenen het volgende:
[..]
Hoi ik heb ook een Russell Hobbs zit geen timer op en drie standen laag/hoog/warmhoud 3,5 liter inhoud.
Doet wat het moet doen namelijk langzaam koken
Ja tot nu toe wel jaquote:
quote:Op zaterdag 22 april 2017 23:35 schreef Mubassie het volgende:
[..]
Heb ik vandaag ook aangeschaft
Morgen proberen
Een losse timer kan je apparaat in- of uitschakelen, niet als je gerecht klaar is je apparaat op de warmhoudstand zetten. Dus een losse timer werkt niet hetzelfde.quote:Op zaterdag 22 april 2017 17:20 schreef Serinde het volgende:
Ik heb een slowcooker gekocht het is er eentje van Russell Hobbs en ik twijfel opeens of er wel een ingebouwde timer in zit maar dat is met een losse timer zo verholpen eventueel. Ik ga me er morgenmiddag eens in verdiepen. Heb hier al heerlijke recepten voorbij zien komen.
De tweede optie die je noemt was niet eens in me opgekomen dacht alleen aan uitgestelde start net als bij de wasmachine en vaatwasserquote:Op zaterdag 22 april 2017 23:41 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Een losse timer kan je apparaat in- of uitschakelen, niet als je gerecht klaar is je apparaat op de warmhoudstand zetten. Dus een losse timer werkt niet hetzelfde.
Maar dat staat er niet er staat heel fijn hakken In ieder geval goede les voor de volgende keer.quote:Op donderdag 27 april 2017 15:07 schreef oh-oh het volgende:
Ik postte de link hierboven al
Citroengras doe je er normaal in zijn geheel in ( beetje kneuzen ) en vis je er dan gewoon uit als je gaat eten.
Ik twijfel over een slowcooker, en door dit recept wil ik hem denk ik nog liever (Man is Vietnamees, maar we hebben niet echt de tijd om vaak uitgebreid Vietnamees te koken).quote:
Volgens mij raden ze minstens de helft vol aan, liefst 3/4.quote:Op donderdag 4 mei 2017 09:51 schreef Miezziej het volgende:
[..]
Ik twijfel over een slowcooker, en door dit recept wil ik hem denk ik nog liever (Man is Vietnamees, maar we hebben niet echt de tijd om vaak uitgebreid Vietnamees te koken).
Is het echt zo handig om te hebben? Gebruiken jullie hem vaak?
Ik twijfel ook over het formaat. Wij zijn met zijn 2'en + baby, maar maken vaak eten voor meerdere dagen dus als het een wat grotere hoeveelheid is, is dat niet erg.
Het lijkt mij ook leuk om er bouillon in te maken voor Pho (Vietnamese noodlesoep), maar het recept wat mij inspireerde gebruikt een ~6,1 liter, en dat lijkt mij weer zo groot. Kan je ook goed (runder)bouillon maken in een 4,7liter bijvoorbeeld?
Deze staat nu te sudderen voor morgen. Ben zeer benieuwd.quote:Op maandag 17 april 2017 17:44 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik denk deze : http://www.aziatische-ing(...)etnamees-stoofvlees/
Maar ik ga wel heel erg af als ik het mis heb.
Het is ook lekker met wortels erbijquote:Op donderdag 4 mei 2017 12:11 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Deze staat nu te sudderen voor morgen. Ben zeer benieuwd.
Goed idee! Die heb ik nog. Dacht zelf aan paprika, heb ik ook nog liggen. Ik doe misschien wel allebei.quote:
Ik heb ondertussen de tekst in het recept aangepast om te waarschuwen dat als je het niet superfijn gesneden krijgt je het dan maar beter toch in zijn geheel mee kunt laten sudderen. Een tussenweg bestaat er namelijk niet.quote:Op donderdag 27 april 2017 15:07 schreef oh-oh het volgende:
Ik postte de link hierboven al
Citroengras doe je er normaal in zijn geheel in ( beetje kneuzen ) en vis je er dan gewoon uit als je gaat eten.
Als jij hem nu ook lekker vindt, misschien wil een mod 'm dan in de OP erbij zetten?quote:Op donderdag 4 mei 2017 12:11 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Deze staat nu te sudderen voor morgen. Ben zeer benieuwd.
Daar kwam ik ook achter, ik heb alles in een vergiet gegooid en het vlees "gewassen" om de stukjes kwijt te raken, smaak was wel iets minder geworden natuurlijk maar desalniettemin nog steeds lekkerquote:Op donderdag 4 mei 2017 13:03 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik heb ondertussen de tekst in het recept aangepast om te waarschuwen dat als je het niet superfijn gesneden krijgt je het dan maar beter toch in zijn geheel mee kunt laten sudderen. Een tussenweg bestaat er namelijk niet.
Als je een microplane rasp hebt kun je het ook prima raspen, kwam ik tijdje terug achter. :-)quote:Op donderdag 4 mei 2017 14:08 schreef Sorella het volgende:
[..]
Daar kwam ik ook achter, ik heb alles in een vergiet gegooid en het vlees "gewassen" om de stukjes kwijt te raken, smaak was wel iets minder geworden natuurlijk maar desalniettemin nog steeds lekker
Heb ik maar ik plet het wel en haal het er later uit want dit recept is zeker voor herhaling vatbaarquote:Op donderdag 4 mei 2017 16:07 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Als je een microplane rasp hebt kun je het ook prima raspen, kwam ik tijdje terug achter. :-)
Zo heb ik het gedaan, weliswaar op een grove microplane. En met de sereh rechtstreeks uit de diepvries.quote:Op donderdag 4 mei 2017 16:07 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Als je een microplane rasp hebt kun je het ook prima raspen, kwam ik tijdje terug achter. :-)
[ link | afbeelding ]
Citroengras Raspen
Het recept staat er al, maar is nu ook door ons officieel goedgekeurd!quote:Op donderdag 4 mei 2017 13:04 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Als jij hem nu ook lekker vindt, misschien wil een mod 'm dan in de OP erbij zetten?
Het kan geen kwaad, anders dan dat het vlees in draadjes uit elkaar kan vallen. Vind ik op zich nog steeds lekker. Liever te gaar (uiteenvallend) dan net niet gaar/zacht genoeg.quote:Op dinsdag 9 mei 2017 22:50 schreef Mubassie het volgende:
Stomme vraag, maar wat gebeurd er als je vlees of gevogelte te lang gaart? (Lees: een aantal uren)
Kan dat kwaad? Of is dat geen probleem.
M.a.w. stel dat je geen timer hebt en je vergeet je slowcooker, of je bent onverwacht langer van huis..
zoals gezegd, uit elkaar, je kan altijd een stekkertimer gebruiken van een paar euro, zodat het vlees niet te gaar wordtquote:Op dinsdag 9 mei 2017 22:50 schreef Mubassie het volgende:
Stomme vraag, maar wat gebeurd er als je vlees of gevogelte te lang gaart? (Lees: een aantal uren)
Kan dat kwaad? Of is dat geen probleem.
M.a.w. stel dat je geen timer hebt en je vergeet je slowcooker, of je bent onverwacht langer van huis..
nee daar is de temperatuur te laag voor. maar bij spareribs etc gooi het nog ff op de bbq of in de oven onder de grillquote:Op woensdag 10 mei 2017 18:56 schreef Lucky_Strike het volgende:
We hebben onlangs een Gusto 3,5L slowcooker gekregen van iemand die hem in een kertpakket gekregen had en hem ongeopend in de kast liet staan.
Ik ga hem morgen voor het eerst gebruiken met roti kip Ik zie in alle recepten staan dat je vet van je vlees moet trimmen. Maar smelt dat niet gewoon dan?
Ah, thanks.quote:Op woensdag 10 mei 2017 18:57 schreef wootahH het volgende:
[..]
nee daar is de temperatuur te laag voor. maar bij spareribs etc gooi het nog ff op de bbq of in de oven onder de grill
Welk recept ga je gebruiken?quote:Op woensdag 10 mei 2017 18:56 schreef Lucky_Strike het volgende:
We hebben onlangs een Gusto 3,5L slowcooker gekregen van iemand die hem in een kertpakket gekregen had en hem ongeopend in de kast liet staan.
Ik ga hem morgen voor het eerst gebruiken met roti kip Ik zie in alle recepten staan dat je vet van je vlees moet trimmen. Maar smelt dat niet gewoon dan?
Ik weet het nog niet precies. Een mengsel van die van Noa/Kay en mijn eigen recept denk ik. Sowieso wel met dijen en kouseband.quote:
Ja, nou heb ik dus nog een mening nodigquote:Op woensdag 10 mei 2017 19:36 schreef Dragonberry het volgende:
Vet aan vlees smelt meestal juist heel mooi weg in de slowcooker. Ik laat het altijd zitten en vind bijna nooit stukken vet terug.
Dus het staat niet specifiek in het recept dat je het vet eraf zou moeten snijden?quote:Op woensdag 10 mei 2017 19:48 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik weet het nog niet precies. Een mengsel van die van Noa/Kay en mijn eigen recept denk ik. Sowieso wel met dijen en kouseband.
Nee, in dit recept staat het niet inderdaad. Ik heb afgelopen week tientallen recepten doorgenomen en kwam het regelmatig tegen.quote:Op woensdag 10 mei 2017 19:59 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Dus het staat niet specifiek in het recept dat je het vet eraf zou moeten snijden?
Ik doe het nooit.
Maak de kip voor roti trouwens altijd in de pan. En kouseband zou ik apart doen.
Vraag Fietsie.quote:Op woensdag 10 mei 2017 19:51 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ja, nou heb ik dus nog een mening nodig
Ik heb ooit 1x vlees gebruind in een pan. De keer daarna niet en er was geen verschil.quote:Op woensdag 10 mei 2017 21:07 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Nee, in dit recept staat het niet inderdaad. Ik heb afgelopen week tientallen recepten doorgenomen en kwam het regelmatig tegen.
Ik ga het vlees in de pan bruinen en de kousenband er later pas bij doen.
Nee, volgens mij niet.quote:Op woensdag 10 mei 2017 22:08 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ik heb ooit 1x vlees gebruind in een pan. De keer daarna niet en er was geen verschil.
Is jouw pan een sauté zodat je 'm op vuur kan zetten?
Dan ook niet doen nee. Maar bruinen zou ik niet doen, moet je weer afwassenquote:
Niet wegsnijden. Mensen schrijven dat natuurlijk omdat vet vies en eng is.quote:Op woensdag 10 mei 2017 21:07 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Nee, in dit recept staat het niet inderdaad. Ik heb afgelopen week tientallen recepten doorgenomen en kwam het regelmatig tegen.
Ik ga het vlees in de pan bruinen en de kousenband er later pas bij doen.
Ligt er ook aan hoe dik het vlees is. Maar vaak wel zo'n 12 uur soms nog langer.quote:Op donderdag 11 mei 2017 18:56 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik ga het vet voortaan laten zitten. De roti zit er nu 4,5 uur in en het ruikt verrukkelijk.
Hoe lang doen jullie een runderstoofpot met een kilo riblappen aan? Mijn ene recept zegt 10 uur en het andere 12 uur. Beide uit hetzelfde boekje. En dat boekje is vrij matig dus ik vertrouw het niet zo.
Ik vind 10 of 12 uur zo lang. Maar ik heb ook nog nooit een stoofpotje gemaakt dus ik weet er niets vanquote:Op donderdag 11 mei 2017 20:27 schreef Lienekien het volgende:
Dat komt allemaal niet zo precies. En het is per slowcooker ook nog verschillend.
Uien voor uiensoep heb ik wel 16 uur gedaan (waren er ook veel)quote:Op donderdag 11 mei 2017 20:43 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik vind 10 of 12 uur zo lang. Maar ik heb ook nog nooit een stoofpotje gemaakt dus ik weet er niets van
We hebben net de roti op en het was heerlijk! Nog een portie over natuurlijk dus dat is mooi. 2,5 uur op high, toen de kouseband er bij en nog 3 uur op low.
Ik doe het nooit zo lang, in ieder geval.quote:Op donderdag 11 mei 2017 20:43 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik vind 10 of 12 uur zo lang. Maar ik heb ook nog nooit een stoofpotje gemaakt dus ik weet er niets van
We hebben net de roti op en het was heerlijk! Nog een portie over natuurlijk dus dat is mooi. 2,5 uur op high, toen de kouseband er bij en nog 3 uur op low.
Kousenband 3 uur? Waarom?quote:Op donderdag 11 mei 2017 20:43 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik vind 10 of 12 uur zo lang. Maar ik heb ook nog nooit een stoofpotje gemaakt dus ik weet er niets van
We hebben net de roti op en het was heerlijk! Nog een portie over natuurlijk dus dat is mooi. 2,5 uur op high, toen de kouseband er bij en nog 3 uur op low.
Je bakt niks? De specerijen ook niet?quote:Op donderdag 11 mei 2017 11:34 schreef oh-oh het volgende:
Ik bak niks aan, en ik laat altijd het vet zitten. Als je maar genoeg tijd neemt wordt het zo juist lekkerder.
Ik heb vandaag een braadkuiken in de sc, op een bedje van ui/knoflook/kefir lime blaadjes, rijkelijk bestrooid met kurkuma, gemalen chili, ketoembar en laos. Ik laat hem denk ik zo ff twee uur op high staan en voor ik straks de deur uit ga doe ik dr dan nog wat ketjap/cocosmelk bij , maar mss ook niet.
Het ging er bevroren in. Had korter gekund maar het was hartstikke goed eetbaar. Het viel me alles mee want mijn hele dag liep anders dan gepland en het eten bereiden dus ook.quote:
Dat had ik vandaag ook niet gedaan en ik gooi de kerrie masala volgende keer wel even in de koekenpan.quote:Op donderdag 11 mei 2017 23:19 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Je bakt niks? De specerijen ook niet?
Nee doe ik echt nooit.quote:Op donderdag 11 mei 2017 23:19 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Je bakt niks? De specerijen ook niet?
Ik haal de 12 u zelden. Gooi het eten erin als ik wakker word of na het boodschappen doen en als het etenstijd is (vroeg hier, gezien de kinderen) is het altijd klaar.quote:Op donderdag 11 mei 2017 20:43 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik vind 10 of 12 uur zo lang. Maar ik heb ook nog nooit een stoofpotje gemaakt dus ik weet er niets van
We hebben net de roti op en het was heerlijk! Nog een portie over natuurlijk dus dat is mooi. 2,5 uur op high, toen de kouseband er bij en nog 3 uur op low.
Ik bak ook zelden specerijen als ik de slowcooker gebruik. Toen ik er nog een had die op het vuur kon, deed ik dat wel.quote:
SPOILER: Roti kip, 3.5L, 4 portiesOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.SPOILER: Italiaanse runderstoof, 3.5L, 6 portiesOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Spoilers!
Jah! Dit is ideaal voor mij. Voor de users die het niet weten, ik woon in een stacaravan terwijl mijn huis wordt verbouwd. Ik kan niet uitgebreid koken en luchtjes blijven lang hangen. Ik was mijn kookmojo helemaal kwijt en begin het nu weer terug te krijgen.quote:
quote:Op vrijdag 19 mei 2017 17:43 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik ga straks mijn derde slowcookermaal eten, gebaseerd op Caribbean chicken. Ik ben nog niet overtuigd van het recept en ik had het gisteren 6,5 uur aan staan toen ik ineens de deur uit moest. Ik ben benieuwd of het straks eetbaar is.
Mijn eerste twee probeersels waren heel goed gelukt.SPOILER: Roti kip, 3.5L, 4 portiesOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Kip is met 6.5 uur ruim klaar al, ben benieuwd hoe het smaakte.SPOILER: Italiaanse runderstoof, 3.5L, 6 portiesOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
Ja, het ging wat mis aan alle kanten van de planning. Maar het was nog verrassend goed te eten. Dit recept mag zeker blijven.quote:Op vrijdag 19 mei 2017 20:01 schreef oh-oh het volgende:
[..]
Kip is met 6.5 uur ruim klaar al, ben benieuwd hoe het smaakte.
SPOILER: Caribbean chicken, 3.5L, 4 portiesOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 21% gewijzigd door Lucky_Strike op 19-05-2017 21:31:21 ]Spoilers!
vast wel. en ook hoeveel liter je pan is en hoe vol je hem propt.quote:Op vrijdag 19 mei 2017 22:35 schreef Remco_h het volgende:
ik lees hier even mee!
mijn crockpot staat regelmatig aan vooral in de winter voor stoofvlees!
de tijden in de recepten (10-12 uur voor rundvlees bijv) haal ik nooit, sucade lappen vallen na een uur of 8 echt al uit elkaar, kan dat komen door de verschillende merken?
SPOILER: mijn versieOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ik heb nog een heerlijk met Mexicaanse kip bedacht. Nou ja, geïnspireerd door een of andere site. Al getest en goedbevonden door users uit de CUL slowchatSPOILER: Mexicaanse kipOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ik heb geëxperimenteerd met het aanbakken van kip. Het maakt geen bal verschil. Ik ga ze ongebakken in de cooker doen in het vervolg. Dijen ontdoen van vet is ook onnodig gebleken. Ik heb nog nooit een stukje vieze flieber geproefd met onschoongemaakte dijen.
Dinsdag maak ik enchilada quinoa. Ben benieuwd. Hebben jullie nog iets leuks gemaakt?
[ Bericht 0% gewijzigd door Lucky_Strike op 06-08-2017 18:54:45 ]Spoilers!
Risotto wel gedaan, maar per ongeluk op H gezet. Ik kon 't eruit bikken. Geen succes dus. Laatst op een andere manier. Risottorijst in een ovenschaal. Bouillon erbij en bv champignons en dat (geen idee hoe heet/lang) in de oven. Heerlijk en geen last van zere polsen door het roeren.quote:Op dinsdag 8 augustus 2017 21:19 schreef Lucky_Strike het volgende:
De enchiladaquinoa was lekker! Er leek erg veel vocht in het recept te moeten maar het klopte dus wel. Ik had niet naar het recept geluisterd en kon er later nog wat water bij doen. Ik heb na 2,5 uur de tweede helft van de saus en de kaas toegevoegd zodat ik tussendoor kon roeren. Het heeft hier te lang opgestaan, volgens recept. Maar 4 uur op low was ook wel goed geweest.
Heeft een van jullie al eens risotto, parelcouscous, grutten, pasta of rijst in de slowcooker gedaan?
quote:Op dinsdag 8 augustus 2017 22:08 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Risotto wel gedaan, maar per ongeluk op H gezet. Ik kon 't eruit bikken. Geen succes dus. Laatst op een andere manier. Risottorijst in een ovenschaal. Bouillon erbij en bv champignons en dat (geen idee hoe heet/lang) in de oven. Heerlijk en geen last van zere polsen door het roeren.
Ja, ik stond ook heel raar te kijken en dacht, proberen waard. Een "echte" risotto is heel heel veel lekkerder. Maar als je daarna niet eens meer je lepel naar je mond krijgt is dit een prima alternatief.quote:
In het recept staat dat je een blik fire roasted tomatoes en green chillies moet gebruiken. Dit kan ik hier niet krijgen, hoe heb jij dit gedaan?quote:Op dinsdag 8 augustus 2017 21:19 schreef Lucky_Strike het volgende:
De enchiladaquinoa was lekker! Er leek erg veel vocht in het recept te moeten maar het klopte dus wel. Ik had niet naar het recept geluisterd en kon er later nog wat water bij doen. Ik heb na 2,5 uur de tweede helft van de saus en de kaas toegevoegd zodat ik tussendoor kon roeren. Het heeft hier te lang opgestaan, volgens recept. Maar 4 uur op low was ook wel goed geweest.
Heeft een van jullie al eens risotto, parelcouscous, grutten, pasta of rijst in de slowcooker gedaan?
Eerst gebaald dat ik dat hier niet kan kopen. Daarna een blik tomaatblokjes gebruikt en een chilipeper. Ik had nog wel het idee om hot sauce toe te voegen op minn bord maar dat was niet nodig.quote:Op woensdag 9 augustus 2017 11:53 schreef Tree het volgende:
[..]
In het recept staat dat je een blik fire roasted tomatoes en green chillies moet gebruiken. Dit kan ik hier niet krijgen, hoe heb jij dit gedaan?
Dankjewel! Het ziet er erg lekker uit, ga het binnenkort zeker makenquote:Op woensdag 9 augustus 2017 12:50 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Eerst gebaald dat ik dat hier niet kan kopen. Daarna een blik tomaatblokjes gebruikt en een chilipeper. Ik had nog wel het idee om hot sauce toe te voegen op minn bord maar dat was niet nodig.
Zie edit.quote:Op woensdag 9 augustus 2017 12:51 schreef Tree het volgende:
[..]
Dankjewel! Het ziet er erg lekker uit, ga het binnenkort zeker maken
quote:Op woensdag 9 augustus 2017 12:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Zie edit.
Ik ben geen voorstander van quinoa eigenlijk maar ik had nog een pak in de kast staan. De helft is nog over dus ik denk dat ik dit recept nog eens maak wanneer de porties uit de vriezer op zijn.
Ik vind het juist ideaal nu. Mijn caravan warmt niet op door het kokenquote:Op woensdag 9 augustus 2017 12:51 schreef Lienekien het volgende:
De zomer is het seizoen dat mijn slowcooker stof verzamelt... Maar ik lees vol interesse mee en doe ideeën op voor het najaar!
Ik denk dat het met rijst lekker is. Maar ik weet niets van rijst bereiden in de slowcooker. De quinoa nam een deel van het vocht op.quote:Op woensdag 9 augustus 2017 19:04 schreef Molo het volgende:
Waarvoor zou je die quinoa vervangen als je dat zou 'moeten'?
Ik vind die smaak niet lekker namelijk
Dat is het proberen wel waard denk ik. Maar dat gaart wel snel.quote:
Risotto wel, volgens dit recept. Geen aanrader, de structuur van de rijst was volledig weg. Nu ik het weet zie ik het ook aan de afbeelding bij het recept dus het zal wel kloppen, het is alleen geen risotto dan denk ik. Meer hartige doorgekookte rijstebrijquote:Op dinsdag 8 augustus 2017 21:19 schreef Lucky_Strike het volgende:
Heeft een van jullie al eens risotto, parelcouscous, grutten, pasta of rijst in de slowcooker gedaan?
Daar heb ik ook al naar gekeken. Lijkt me ook wel wat. Maar ja...weer een ding.quote:Op maandag 14 augustus 2017 15:17 schreef Dragonberry het volgende:
Er is een crockpot met roermechanisme. Zou je daar wel lekkere risotto mee kunnen maken?
Of in een multicooker zoals de kenwood kCook. Leuk speelgoed lijkt me dat
Ik heb er net 1 besteld. Bij Like2Cook was die maar 99 euro (excl verzendkosten). Wilde wel even weten hoe dat kwam, zo goedkoop en ze zijn hun magazijn aan het opruimen.quote:Op maandag 14 augustus 2017 15:17 schreef Dragonberry het volgende:
Er is een crockpot met roermechanisme. Zou je daar wel lekkere risotto mee kunnen maken?
Of in een multicooker zoals de kenwood kCook. Leuk speelgoed lijkt me dat
oh gaaf! Ik ben heel benieuwd wat je er allemaal in kan maken en of het echt werkt.quote:Op donderdag 17 augustus 2017 09:44 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ik heb er net 1 besteld. Bij Like2Cook was die maar 99 euro (excl verzendkosten). Wilde wel even weten hoe dat kwam, zo goedkoop en ze zijn hun magazijn aan het opruimen.
Het constante roeren voor oa risotto lukt niet meer, en met dit ding wel. Cadeautje voor mezelf
Ik ook. Leuke review gelezen op smulweb van een blogger en toen durfde ik het wel aan.quote:Op donderdag 17 augustus 2017 09:52 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
oh gaaf! Ik ben heel benieuwd wat je er allemaal in kan maken en of het echt werkt.
Ik betwijfel of dat het probleem was. De rijst was gewoon zo zacht gekookt dat de structuur eruit was, dat lijkt me door roeren niet te veranderen toch? Eerder nog zachter. Maar nogmaals, heb maar één recept geprobeerd dus er is een goede kans dat het met een ander recept wel goed luktquote:Op maandag 14 augustus 2017 15:17 schreef Dragonberry het volgende:
Er is een crockpot met roermechanisme. Zou je daar wel lekkere risotto mee kunnen maken?
een risotto moet veel geroerd worden om het zetmeel uit de rijst te krijgen en de juiste structuur te ontwikkelen. In een apparaat zoals de kCook kan je dus waarschijnlijk betere risotto maken dan in de slowcooker. Of gewoon een half uur roeren in een pan op het vuurquote:Op donderdag 17 augustus 2017 11:42 schreef LastRequest het volgende:
[..]
Ik betwijfel of dat het probleem was. De rijst was gewoon zo zacht gekookt dat de structuur eruit was, dat lijkt me door roeren niet te veranderen toch? Eerder nog zachter. Maar nogmaals, heb maar één recept geprobeerd dus er is een goede kans dat het met een ander recept wel goed lukt
Dat laatste lukt mij dus niet goed meer, erg veel last van handen en polsen. Dus ik hoop van harte dat ding werkt.quote:Op donderdag 17 augustus 2017 20:22 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
een risotto moet veel geroerd worden om het zetmeel uit de rijst te krijgen en de juiste structuur te ontwikkelen. In een apparaat zoals de kCook kan je dus waarschijnlijk betere risotto maken dan in de slowcooker. Of gewoon een half uur roeren in een pan op het vuur
Vandaag vier porties vietnamees stoofvlees gemaakt. Drie porties in de vriezer, morgen portie vier eten.quote:Op vrijdag 5 mei 2017 18:54 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Het recept staat er al, maar is nu ook door ons officieel goedgekeurd!
Ik heb nu alle ingrediënten, dus dat wordt binnenkort een keer een grotere hoeveelheid maken en deels invriezen.
quote:Op maandag 21 augustus 2017 20:49 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Vandaag vier porties vietnamees stoofvlees gemaakt. Drie porties in de vriezer, morgen portie vier eten.
Ik zou geen te grote slowcooker kopen. Het werkt niet goed als je er dan voor 1 persoon iets in doet, dan zit er te weinig in. Mijn slowcooker is 3.6 liter en dat is denk ik net genoeg voor 4 personen. Het hangt er vanaf wat je maakt denk ik. Iets als hoisin chicken is echt alleen kip in saus, daar moet je dan nog andere dingen bij maken om een volwaardige maaltijd te krijgen. Dat gaat met gemak voor 4-6 personen in mijn formaat. Maar een erwtensoep of goedgevulde curry voor 4 personen zou weer krap zijn.quote:Op donderdag 31 augustus 2017 16:30 schreef Notorious_Roy het volgende:
Ik ben (nog) niet zo op zoek naar recepten, maar meer naar algemene informatie over slow cooking. Als ik video's of foto's zie van geslowcookte(?) gerechten loopt het water me in de mond. Nu ben ik al een aantal keer naar de sites van Bol en Coolblue gegaan om een slowcooker te kopen maar er is simpelweg teveel keus.
› Over het algemeen maak ik gerechten voor mezelf, maar ik zou er graag ook gebruik van willen maken als er bezoek is. Dus t/m vier personen denk ik. Hoe groot moet de slowcooker dan zijn?
› Wat zijn goede/betrouwbare merken voor slowcookers?
› Als het voedsel in zo'n slowcooker zit, hoe je er dan echt niets meer aan te doen? Roeren ofzo?
› Zijn ze veilig? Ik lees dat mensen het vooral 's ochtends aanzetten en dan na hun werkdag een maaltijd hebben. Je kunt gewoon van huis zonder problemen?
quote:Op donderdag 31 augustus 2017 18:47 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik zou geen te grote slowcooker kopen. Het werkt niet goed als je er dan voor 1 persoon iets in doet, dan zit er te weinig in. Mijn slowcooker is 3.6 liter en dat is denk ik net genoeg voor 4 personen. Het hangt er vanaf wat je maakt denk ik. Iets als hoisin chicken is echt alleen kip in saus, daar moet je dan nog andere dingen bij maken om een volwaardige maaltijd te krijgen. Dat gaat met gemak voor 4-6 personen in mijn formaat. Maar een erwtensoep of goedgevulde curry voor 4 personen zou weer krap zijn.
Qua merken weet ik het niet. Ik heb er een die een kennis in zijn kerstpakket kreeg. Ik zou wegblijven bij de Amerikaanse merken. Ze zijn daar bang voor rauw vlees en dus zijn de temperaturen van bijvoorbeeld Crockpot hoger afgesteld dan andere slowcookers. Je eten kookt echt in een Crockpot en dat is nou juist niet de bedoeling.
Het hangt van je recept af of je er niets meer aan hoeft te doen. Bij sommige recepten moet je een bepaalde groente het laatste uur toevoegen. Of af en toe roeren zoals bij uiensoep. Maar er zijn meer dan voldoende recepten waarbij je echt niets hoeft te doen. Ik roer altijd wel want nieuwsgierig
Ja, ze zijn veilig. Echt waar.
Da's waar. Toch doe ik het.quote:Op donderdag 31 augustus 2017 18:54 schreef Lienekien het volgende:
Alleen wordt vaak afgeraden om te roeren. Het zou de bereidingstijd verlengen. Beter laat je het deksel erop.
SPOILER: Italiaanse rode sausOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Spoilers!
Geloof dat de russel het hier nu zo'n 3-4 jaar al doet. Maar ik gebruik m niet wekelijks. Maar dat doe ik met de cp ook niet.quote:Op donderdag 31 augustus 2017 19:00 schreef Vanyel het volgende:
Ik heb een crockpot en had een Russel hobbs. Eerste wordt idd een stuk beter dan de tweede, maar waar de crockpot het nu al een aantal jaar volhoudt, hield mijn Hobbs er na iets meer dan een jaar al mee op.
Stuk goedkoper ook, dus wat dat betreft nog steeds geen slechte investering, maar als je er 100 jaar mee wil doen misschien wel goed om te weten.
N=1, immer betrouwbaar
Yup.quote:Op zondag 10 september 2017 12:31 schreef summer2bird het volgende:
Kan je er ook stoofpeertjes mee maken?
Oeh, leuk!quote:Op zondag 10 september 2017 12:36 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Yup.
https://kokrobin.wordpres(...)pears-stoofpeertjes/
dat is wel een kleine, zou een iets grotere nemen.quote:Op zondag 10 september 2017 12:31 schreef summer2bird het volgende:
Ik ga morgen mijn eerste slowcooker kopen. Heb dit ding in gedachten wegens de prijs en de grootte:
http://www.mediamarkt.nl/nl/product/_crockpot-cr5025-1220473.html
Ik heb nu al heel erg zin in stoofpotten
Kan je er ook stoofpeertjes mee maken?
Ik ben in mijn eentje. Vandaarquote:Op zondag 10 september 2017 12:43 schreef THEFXR het volgende:
[..]
dat is wel een kleine, zou een iets grotere nemen.
ik ook, heb deze, 3.4 liter, kan er nog geen kip inquote:Op zondag 10 september 2017 12:51 schreef summer2bird het volgende:
[..]
Ik ben in mijn eentje. Vandaar
Heb je ook een vriezer? Als je een neemt die net een slag groter is, is het de moeite waard om de extra porties in te vriezen.quote:Op zondag 10 september 2017 12:51 schreef summer2bird het volgende:
[..]
Ik ben in mijn eentje. Vandaar
Misschien dat ik die doe, en dan de kip in stukjes. Heb maar een heel klein aanrecht ookquote:Op zondag 10 september 2017 14:03 schreef THEFXR het volgende:
[..]
ik ook, heb deze, 3.4 liter, kan er nog geen kip in
[ afbeelding ]
Dat was ik ook van plan met mijn mini-cooker. Normale recepten aanhouden en dan rauwe dagporties invriezen.quote:Op zondag 10 september 2017 14:24 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Heb je ook een vriezer? Als je een neemt die net een slag groter is, is het de moeite waard om de extra porties in te vriezen.
Is dat niet een enorm ding op je aanrecht? Ik heb echt maar een heel klein aanrecht, al zou hij ook wel op het bureau kunnen staan. Wordt hij warm van buiten?quote:Op zondag 10 september 2017 15:01 schreef Kaatje1 het volgende:
Ben ook alleen, heb de russel hobbs maar ook nog een grote (die is meer voor bouillons maken etc). Ik zou ook een iets grotere nemen. De nieuwe russel hobbs kan ook op het gas om evt aan te braden of flink verhitten als het helemaal afgekoeld is.
Rauwe dagporties doe ik nooit. Ik maak extra, vries dat in gare porties in. Dan hoef je alleen nog te ontdooien (avond van tevoren in de koelkast leggen) en dan goed op te warmen.quote:Op zondag 10 september 2017 15:00 schreef summer2bird het volgende:
[..]
Misschien dat ik die doe, en dan de kip in stukjes. Heb maar een heel klein aanrecht ook
[..]
Dat was ik ook van plan met mijn mini-cooker. Normale recepten aanhouden en dan rauwe dagporties invriezen.
Dan hoef ik elke dag maar een klein beetje te koken
Ik heb ook die Russel Hobbs, die staat in de kast, bij gebruik op het aanrecht. Hij zou ook op een tafel kunnen staan. Hij wordt wel warm, voor de zekerheid zet ik hem op een houten snijplank.quote:Op zondag 10 september 2017 15:06 schreef summer2bird het volgende:
[..]
Is dat niet een enorm ding op je aanrecht? Ik heb echt maar een heel klein aanrecht, al zou hij ook wel op het bureau kunnen staan. Wordt hij warm van buiten?
Je zou die rauwe vriezemaaltijden ook eerst kunnen laten ontdooien, eventueel dan ook even in een pan gooien en dan overdoen in de slowcooker.quote:Op zondag 10 september 2017 15:25 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb een keer bevroren kip in de slowcooker gedaan en mijn gerecht smaakte echt niet ok toen. Nu ontdooi ik de kip een nacht in de koelkast en dan gaat het de slowcooker in.
Ik ben ook wel van plan om rauwe vriezermaaltijden te maken maar ik heb nog geen groot arsenaal aan geteste recepten.
Eens.quote:Op zondag 10 september 2017 15:29 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Je zou die rauwe vriezemaaltijden ook eerst kunnen laten ontdooien, eventueel dan ook even in een pan gooien en dan overdoen in de slowcooker.
Maar eerlijk gezegd, als het gaat om eenpersoons porties zou ik niet steeds kleine hoeveelheden in de slowcooker doen. Dat vind ik een beetje zonde van de mogelijkheid om gewoon net zo makkelijk meer in een keer te maken, wat je later alleen nog hoeft te ontdooien en opwarmen.
Zo had ik gisteren in de tijd dat de rijst moest garen het Vietnamese stoofvlees klaar, plus groenten.
6,5 l is weer vrij groot!quote:Op zondag 10 september 2017 17:58 schreef summer2bird het volgende:
Ik denk dat dit hem wordt:
https://www.bol.com/nl/p/(...)d47.1.2.ProductTitle
Is dit een goeie?
EDIT: toch deze ivm de prijs:
https://www.bol.com/nl/p/(...)uggestionType=browse
Hoeveel liter is goed voor een eenpersoonshuishouden?quote:
quote:Op zondag 10 september 2017 18:09 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wij hebben 3,6 of 4 liter en eten daar samen van met nog 1 of 2 porties voor de vriezer.
https://www.amazon.de/gp/(...)e=UTF8&condition=newquote:Op zondag 10 september 2017 18:11 schreef summer2bird het volgende:
[..]
Dan is 6.5 liter echt veel te veel voor mijzelf.
Geen creditkaartquote:Op zondag 10 september 2017 18:13 schreef wootahH het volgende:
[..]
https://www.amazon.de/gp/(...)e=UTF8&condition=new
je kan eventueel gratis een prepaid online creditkaart aanschaffen.quote:
Goede keuze.quote:Op zondag 10 september 2017 18:21 schreef summer2bird het volgende:
http://www.mediamarkt.nl/(...)wcooker-1436842.html
Deze doen?
Morgen ff naar de mediamarkt dusquote:
Mijn volgende wordt een instant pot.quote:Op zondag 10 september 2017 18:22 schreef THEFXR het volgende:
persoonlijk zou ik nu geen slowcooker meer kopen, maar een hogedruk multicooker. daar kan je veel meer en sneller mee.
jep, goed merk ook, echt veel clips op youtubequote:Op zondag 10 september 2017 19:07 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Mijn volgende wordt een instant pot.
Kan alles.
Die heb ik, voor mij groot zat!!quote:Op zondag 10 september 2017 18:21 schreef summer2bird het volgende:
http://www.mediamarkt.nl/(...)wcooker-1436842.html
Deze doen?
Maar daar heb ik helemaal geen behoefte aan. Ik ben nog steeds blij met mijn slowcooker van drie tientjes.quote:Op zondag 10 september 2017 18:22 schreef THEFXR het volgende:
persoonlijk zou ik nu geen slowcooker meer kopen, maar een hogedruk multicooker. daar kan je veel meer en sneller mee.
Paprika denk ik. Of sperziebonen op het laatst toevoegen.quote:Op zondag 10 september 2017 19:35 schreef summer2bird het volgende:
Ik ga Oma's hachee als eerste gerecht maken.
Ik zou nog wat groenten erin willen, wat past hierbij?
Paprika? Champignons? Bonen?
Paprika it isquote:Op zondag 10 september 2017 19:52 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Paprika denk ik. Of sperziebonen op het laatst toevoegen.
dan snap ik erg goed.quote:Op zondag 10 september 2017 19:30 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Maar daar heb ik helemaal geen behoefte aan. Ik ben nog steeds blij met mijn slowcooker van drie tientjes.
Huh. Ik wilde champignons zeggen en ik schreef paprikaquote:
Champignons ook lekkerquote:Op zondag 10 september 2017 20:38 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Huh. Ik wilde champignons zeggen en ik schreef paprika
Ik denk champignon wel goed is, gezien ik wel meer recepten lees waar het vanaf het begin meegekookt wordt.quote:Op zondag 10 september 2017 21:07 schreef Lienekien het volgende:
Ik zou dat wel een gok vinden. Want op welk moment voeg je dat toe?
Sperziebonen op het laatste moment, lees ik bijv. Maar dan worden ze toch nooit meer gaar?
Ik zou dan wortel vanaf het begin erin doen. Champignons zeker niet.quote:Op zondag 10 september 2017 21:16 schreef summer2bird het volgende:
[..]
Ik denk champignon wel goed is, gezien ik wel meer recepten lees waar het vanaf het begin meegekookt wordt.
Paprika ben ik nu niet zo zeker van.
Ik ga ipv paprika wortel doen
Oh, champignons dan 30 minuten voor het klaar is?quote:Op zondag 10 september 2017 21:18 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ik zou dan wortel vanaf het begin erin doen. Champignons zeker niet.
Niet de ovenwanten vergeten als ik coolblue mag gelovenquote:Op zondag 10 september 2017 19:17 schreef Leintjeuh het volgende:
Deze cooker komt morgen, vanwege het enthousiasme in dit topic. Hopelijk komen er lekkere gerechten uit
Nee hoor, dat kan prima. Ik doe dat ook regelmatig.quote:Op maandag 11 september 2017 14:59 schreef summer2bird het volgende:
Ik heb de slowcooker gekocht!
Net schoongemaakt en ik vroeg mij wat af.
Plan is om nu alles klaar te maken, in de pan te doen en dan de binnenpan + deksel in de koelkast te zetten. Zodat ik s'morgens vroeg het geheel alleen nog op het vuur hoef te zetten.
Kan er iets misgaan als ik dat zo doe?
Dit is het recept wat ik ga doen morgen:
http://www.smulweb.nl/recepten/1147815/Omas-hachee-slowcooker
Mooi!quote:Op maandag 11 september 2017 15:11 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Nee hoor, dat kan prima. Ik doe dat ook regelmatig.
http://www.ohmyfoodness.n(...)ee-uit-de-slowcookerquote:Op maandag 11 september 2017 16:21 schreef summer2bird het volgende:
Euh, ff een vraag.
Hier staat dat je 250 DL boullion moet toevoegen.
Dat is toch niet goed?
Dat is 25 liter!
Bedoelen ze milliliter?
http://www.smulweb.nl/recepten/1147815/Omas-hachee-slowcooker
Ah, bedanktquote:Op maandag 11 september 2017 16:34 schreef wootahH het volgende:
[..]
http://www.ohmyfoodness.n(...)ee-uit-de-slowcooker
bij 8 uur hebben ze ook minder vlees en kokend water. beetje zelf uitvogelen altijd, ergens rond de 10 zit je vast wel goedquote:Op maandag 11 september 2017 16:53 schreef summer2bird het volgende:
Moet hij trouwens 8 of 12 uur aan?
Bij het oorspronkelijke recept staat 12, maar in die andere staat 8 uur. Maakt dat uit?
Ga je geen spijt van krijgen. Het draadjesvlees is heerlijk (zaterdag gemaakt vandaag gegeten en de rest geef ik morgen aan mensen die er dol op zijn maar nog geen "draadjesvleesles" hebben gehad)quote:Op zondag 10 september 2017 19:17 schreef Leintjeuh het volgende:
Deze cooker komt morgen, vanwege het enthousiasme in dit topic. Hopelijk komen er lekkere gerechten uit
Morgen ga ik hoisin chicken maken. Overmorgen waarschijnlijk stoofvlees naar eigen recept Ik heb een pan van 4,7 liter en ik vraag me af of het recept dat Lucky postte, 'groot' genoeg is voor m'n pan of dat ik hem moet verdubbelen... Iemand advies?quote:Op maandag 11 september 2017 18:47 schreef Kaatje1 het volgende:
Ga je geen spijt van krijgen. Het draadjesvlees is heerlijk (zaterdag gemaakt vandaag gegeten en de rest geef ik morgen aan mensen die er dol op zijn maar nog geen "draadjesvleesles" hebben gehad)
Bedoel je de hoisin die Lucky van mij heeft (http://www.cookincanuck.c(...)ken-recipe-crockpot/)quote:Op maandag 11 september 2017 18:52 schreef Leintjeuh het volgende:
[..]
Morgen ga ik hoisin chicken maken. Overmorgen waarschijnlijk stoofvlees naar eigen recept Ik heb een pan van 4,7 liter en ik vraag me af of het recept dat Lucky postte, 'groot' genoeg is voor m'n pan of dat ik hem moet verdubbelen... Iemand advies?
Ja die bedoel ik! Maar een single portie is dus genoeg, dat is goed nieuwsquote:Op maandag 11 september 2017 18:55 schreef Kaatje1 het volgende:
Bedoel je de hoisin die Lucky van mij heeft (http://www.cookincanuck.c(...)ken-recipe-crockpot/)
Zo ja, die kan er makkelijk in. En goed idee , ik heb nog wat in de vriezer en heb geen zin om te koken. Die ga ik nu ontdooien en opwarmen
Er staat bij dat het 8 servings is. Dan is het een hapje bij de borrel hoor. Het is zo lekker, ik hou met deze hoeveelheden aan voor 3-4 eters. Vorige keer 2 jonge knullen en ik, en schoon op (pan werd nog net niet uitgelikt)quote:Op maandag 11 september 2017 19:50 schreef Leintjeuh het volgende:
[..]
Ja die bedoel ik! Maar een single portie is dus genoeg, dat is goed nieuws
Ja ik snap t Drukte me een beetje ongelukkig uitquote:Op maandag 11 september 2017 19:54 schreef Kaatje1 het volgende:
Er staat bij dat het 8 servings is. Dan is het een hapje bij de borrel hoor. Het is zo lekker, ik hou met deze hoeveelheden aan voor 3-4 eters. Vorige keer 2 jonge knullen en ik, en schoon op (pan werd nog net niet uitgelikt)
Ben benieuwd wat je ervan gaat zeggen ;-) Lucky was helemaal jubelend en mijn gasten ook altijd. Soms krijg ik, na de eerste hap, een blik "ohhh...is het echt zo lekker"???quote:Op maandag 11 september 2017 20:11 schreef Leintjeuh het volgende:
[..]
Ja ik snap t Drukte me een beetje ongelukkig uit
12 in een slowcooker? of meerdere batchesquote:Op maandag 11 september 2017 22:02 schreef Lucky_Strike het volgende:
En mijn ouders waren ook dolgelukkig. 12 Dijen op met 4 personen
Nee allemaal tegelijk. Paste net.quote:Op maandag 11 september 2017 22:09 schreef THEFXR het volgende:
[..]
12 in een slowcooker? of meerdere batches
Mogelijk dat ik volgende maand 9 eters krijg. Denk dat ik het dan in de grote SC ga maken. En dat ik toch probeer 4 kg dijen erin te krijgen. Desnoods gebruik ik beide cookersquote:Op maandag 11 september 2017 22:10 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Nee allemaal tegelijk. Paste net.
Ik zou dan kijken naar een 5.6 (4.7 kan ook maar net iets kleiner maar wel meer keus volgens mij)quote:Op dinsdag 12 september 2017 10:28 schreef SacreCoeur het volgende:
Ook ik heb opeens in mijn hoofd dat ik een slowcooker wil, maar ik kom er niet uit.
Heb beetje het topic gelezen en kom er niet uit wat de maat betreft.
Wij zijn hier dagelijks sowieso met 4-5 eters.
Maar ik heb echt een hekel aan koken, vooral als ik gasten heb (dan zit ik liever te kleppen) en lijkt me zo'n ding echt een uitkomst... toch?
Dus wat is dan een goed formaat om te kopen? dan zitten we al snel met 7-8 personen.
ik zou je dan een instant pot aanraden, dat is ene multicooker onder hoge drukquote:Op dinsdag 12 september 2017 10:28 schreef SacreCoeur het volgende:
Ook ik heb opeens in mijn hoofd dat ik een slowcooker wil, maar ik kom er niet uit.
Heb beetje het topic gelezen en kom er niet uit wat de maat betreft.
Wij zijn hier dagelijks sowieso met 4-5 eters.
Maar ik heb echt een hekel aan koken, vooral als ik gasten heb (dan zit ik liever te kleppen) en lijkt me zo'n ding echt een uitkomst... toch?
Dus wat is dan een goed formaat om te kopen? dan zitten we al snel met 7-8 personen.
andrew james en morphy richards hebben allebei 6 liters op amazon.dequote:Op dinsdag 12 september 2017 11:00 schreef Miezziej het volgende:
Ik zit ook (nog steeds ) met "wil ik een slowcooker ja of nee".
Ik dacht eerst aan een 4,7 crockpot, maar toen las ik dus hier dat die warmer wordt. Toen zag ik de 3.5 (ofzo) Russel Hobb die ook op de kookplaat kan, die leek me wel wat, ook vriendelijke geprijsd, maar ja, die is wel weer te klein voor bouillon etc denk ik? Het volgende formaat van die Russel Hobb is meteen 6.5, dat is weer zo groot!
(We zijn meestal met zijn 2'en + 1 kind)
Ik zag een recept voor Pho (vietnamese noodlesoep) in de slowcooker Maar ja, die botten voor de bouillon nemen best wat ruimte in
Wat is het verschil met een slow cooker?quote:Op dinsdag 12 september 2017 12:12 schreef THEFXR het volgende:
[..]
ik zou je dan een instant pot aanraden, dat is ene multicooker onder hoge druk
met een multicooker kan je veel meer, kan hem ook als snelkookpan gebruikenquote:Op dinsdag 12 september 2017 12:16 schreef SacreCoeur het volgende:
[..]
Wat is het verschil met een slow cooker?
Ik heb er 0 verstand van.
Ik zat net naar deze te kijken: https://www.pannenstore.n(...)er-6-l-22750-56.html
Dat laat me alleen maar meer twijfelenquote:Op dinsdag 12 september 2017 12:26 schreef THEFXR het volgende:
het verschil tussen een slow en multicooker in engels:
http://www.rachelcooks.co(...)whats-right-for-you/
er zijn nu ook multicookers van 6 liter, dus haar vergelijk is van een oude datum.quote:Op dinsdag 12 september 2017 12:54 schreef SacreCoeur het volgende:
[..]
Dat laat me alleen maar meer twijfelen
If you have a small family (4 or less), I’d recommend the multi-cooker. It does SO much and you’ll find yourself constantly using it. Or if you already have a slow cooker, I’d recommend picking up the multi-cooker to add to your collection. You’ll love it!
If you cook for a larger group or attend a lot of potlucks, I’d recommend the slow cooker for its larger capacity.
Vooral het laatste stukje.
De pot in het linkje ziet er wel heel erg goed uit, alleen heb ik ergens vernomen dat je beter voor ovaal kan gaan? ivm grote stukken vlees?
Of zelfs een 8 liter instant pot.quote:Op dinsdag 12 september 2017 13:00 schreef THEFXR het volgende:
[..]
er zijn nu ook multicookers van 6 liter, dus haar vergelijk is van een oude datum.
worden in beide grote stukken vlees bereid.
die zie ik alleen op de usa amazon, weet niet of je die naar/in NI kan krijgen?quote:Op dinsdag 12 september 2017 20:45 schreef -Bubseltje- het volgende:
[..]
Of zelfs een 8 liter instant pot.
Ja, leuk...hopelijk ook allemaal nieuwe recepten erbij.quote:
Amazon.de heeft hem ook, je moet dan de 6 liter duo aanklikken en kiezen voor de 8 liter maat. 129 euro.quote:Op dinsdag 12 september 2017 21:38 schreef THEFXR het volgende:
[..]
die zie ik alleen op de usa amazon, weet niet of je die naar/in NI kan krijgen?
Engeland. En lekker. Ik heb ook een mix voor pulled pork. Die bevoel goed, dus ik op zoek hoe ik het vanuit Nederland kon bestellen. Niks gevonden dat normaal betaalbaar was. Van de zomer maar weer in Engeland wat zakjes ingeslagen.quote:Op dinsdag 12 september 2017 22:51 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ja, leuk...hopelijk ook allemaal nieuwe recepten erbij.
Fijn Leintjuh en Summerbird dat de eerste poging zo goed is bevallen.
En Lienekien, waar haalde die mix vandaan en hoe smaakte het?
Welke winkel?quote:Op donderdag 21 september 2017 22:12 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Engeland. En lekker. Ik heb ook een mix voor pulled pork. Die bevoel goed, dus ik op zoek hoe ik het vanuit Nederland kon bestellen. Niks gevonden dat normaal betaalbaar was. Van de zomer maar weer in Engeland wat zakjes ingeslagen.
Lakeland heeft het, heb het ook wel bij slagers zien liggen.quote:
Staat genoteerdquote:Op donderdag 21 september 2017 22:24 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Lakeland heeft het, heb het ook wel bij slagers zien liggen.
Lakeland lijkt te leveren aan Nederland: je kunt een account aanmaken en zo, maar ik krijg uiteindelijk altijd de melding dat ik telefonisch contact op moet nemen. Ja, dag.
Ik denk dat ik mijn engelse baas (of eigenlijk zijn nederlandse echtgenote) maar ga inschakelen. Zolang hij nog hier werkt is dat wel zo makkelijk.quote:
Maar slowcooken op de grill is bij mij (appartement) geen optie, dus is dit the next best thingquote:Op vrijdag 22 september 2017 09:23 schreef Lienekien het volgende:
Even een disclaimer. Het is makkelijk klaarmaken en het is goed eetbaar, maar het is vast geen culinair hoogstandje. Tegen slowcooken op de grill kan het vast niet op.
Maar enfin. Ik heb de pulled pork graag in de vriezer. Even opbakken in de pan, op een verse ciabattina, Johma coleslaw ernaast.
Sperziebonen. Maar die gooi ik dan niet in de slowcooker.quote:Op maandag 9 oktober 2017 19:19 schreef summer2bird het volgende:
Ik wil deze gaan maken:
http://www.eetspiratie.nl(...)s-uit-de-slowcooker/
Maar past daar nog wat groentes bij? En welke?
Ik wil liever dingen voor in de slowcooker want ik ben ultra-luiquote:Op maandag 9 oktober 2017 19:22 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Sperziebonen. Maar die gooi ik dan niet in de slowcooker.
Ik kan je niet adviseren, ik doe dit nooit.quote:Op maandag 9 oktober 2017 19:40 schreef summer2bird het volgende:
[..]
Ik wil liever dingen voor in de slowcooker want ik ben ultra-lui
Maar zit ook met de vriezer.
Ik vries maaltijden in, kan je dan de (gekookte) sperziebonen meevriezen en dan ontdooit in de magnetron opwarmen?
Niet doen, wordt supergoor. Gewoon verse boontjes koken. Is zo gebeurd, dat is echt de tijdwinst nietquote:Op maandag 9 oktober 2017 19:40 schreef summer2bird het volgende:
[..]
Ik wil liever dingen voor in de slowcooker want ik ben ultra-lui
Maar zit ook met de vriezer.
Ik vries maaltijden in, kan je dan de (gekookte) sperziebonen meevriezen en dan ontdooit in de magnetron opwarmen?
Ga ik doen bedanktquote:Op maandag 9 oktober 2017 20:18 schreef Molo het volgende:
[..]
Niet doen, wordt supergoor. Gewoon verse boontjes koken. Is zo gebeurd, dat is echt de tijdwinst niet
Ingevroren bonen zijn walgelijk
Wat schrijft zij slechtquote:Op dinsdag 10 oktober 2017 13:42 schreef tralalala het volgende:
http://ashleywillems.nl/d(...)cooker-super-lekker/
Dit is echt lekker (en makkelijk te maken )
Ik heb hem gisteren gemaakt in mijn instantpot (ongeveer 20 min op high pressure). Heb alleen ipv pindakaas deze gebruikt en de saus iets dunner gehouden:quote:Op dinsdag 10 oktober 2017 14:33 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Wat schrijft zij slecht
Ik heb een tijdje geleden ook een pindakiprecept gemaakt, dat was inderdaad erg lekker.
En? Hoe bevalt de instantpot?quote:Op woensdag 18 oktober 2017 16:19 schreef MonkNL het volgende:
[..]
Ik heb hem gisteren gemaakt in mijn instantpot (ongeveer 20 min op high pressure). Heb alleen ipv pindakaas deze gebruik en de saus iets dunner gehoudent:
[ afbeelding ]
Daarna heb ik wat boontjes, witte kool geblancheerd en overgoten met de pindakip. Gebakken uitjes, stukjes komkommer, gekookt ei erop.. Soort van gado gado van gemaakt. Is voor herhaling vatbaar
Die saus is lekker Het geheel klinkt goed zeg.quote:Op woensdag 18 oktober 2017 16:19 schreef MonkNL het volgende:
[..]
Ik heb hem gisteren gemaakt in mijn instantpot (ongeveer 20 min op high pressure). Heb alleen ipv pindakaas deze gebruik en de saus iets dunner gehoudent:
[ afbeelding ]
Daarna heb ik wat boontjes, witte kool geblancheerd en overgoten met de pindakip. Gebakken uitjes, stukjes komkommer, gekookt ei erop.. Soort van gado gado van gemaakt. Is voor herhaling vatbaar
Heb er daging smoor in gemaakt, dat ging prima. Heb alleen iets teveel vocht gebruikt maar omdat ik ook bovenstaand pindakip/gado gado recept maakte heb ik de smoor nog even in de pan gegooid ernaast. De pindakip was precies goed na 25 min. Heb nog een sloot recepten liggen die ik ga proberen de komende weken maar de eerste indruk is goed.quote:
Ik ben as we speak de pindakip/groenten weer aan het eten en het is echt lekker.. Echt een aanrader.quote:Op woensdag 18 oktober 2017 17:00 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Die saus is lekker Het geheel klinkt goed zeg.
T lijkt me dat je moet gaan proppenquote:Op dinsdag 24 oktober 2017 13:49 schreef THEFXR het volgende:
Dit weekend bij de Aldi, vraag me af of hij in mijn slowcooker 3,5 liter kan??
.
[ afbeelding ]
.
[ afbeelding ]
Jouw schuld jaquote:
Durf te durvenquote:Op zaterdag 28 oktober 2017 22:15 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Jouw schuld ja
Hij wordt morgen tussen 12.00 en 18.00 uur bezorgd.
Dus nu is de grote vraag of ik morgenvroeg toch op de ouderwetse manier mijn stoofpotje ga maken of dat ik met de SC meteen de nacht in durf
Ik denk dat het gaat afhangen van de kwaliteit van de champignons die al twee dagen op verwerking wachten.
Enablerquote:
Ik zou niet weten waarom niet. Dat apparaat hoeft niet te oefenen hoor, die doet dat gewoon.quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 22:15 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Jouw schuld ja
Hij wordt morgen tussen 12.00 en 18.00 uur bezorgd.
Dus nu is de grote vraag of ik morgenvroeg toch op de ouderwetse manier mijn stoofpotje ga maken of dat ik met de SC meteen de nacht in durf
Ik denk dat het gaat afhangen van de kwaliteit van de champignons die al twee dagen op verwerking wachten.
Nog een slowcookerquote:Op zaterdag 28 oktober 2017 22:15 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Jouw schuld ja
Hij wordt morgen tussen 12.00 en 18.00 uur bezorgd.
Dus nu is de grote vraag of ik morgenvroeg toch op de ouderwetse manier mijn stoofpotje ga maken of dat ik met de SC meteen de nacht in durf
Ik denk dat het gaat afhangen van de kwaliteit van de champignons die al twee dagen op verwerking wachten.
Of morgenochtend aanzetten en dan is het eten klaar als je morgen thuiskomt. Ik zet 'm overdag wel in de (afgesloten) badkamer ivm de katten.quote:Op zondag 29 oktober 2017 14:46 schreef Cat-astrophe het volgende:
Hij is gearriveerd.
En ik ga er de nacht mee in, want overdag laten sudderen gaat het voor vandaag niet meer worden.
Kip 25 minuten in de Instant pot? Blijft er dan nog wat over?quote:Op woensdag 18 oktober 2017 19:11 schreef MonkNL het volgende:
[..]
Heb er daging smoor in gemaakt, dat ging prima. Heb alleen iets teveel vocht gebruikt maar omdat ik ook bovenstaand pindakip/gado gado recept maakte heb ik de smoor nog even in de pan gegooid ernaast. De pindakip was precies goed na 25 min. Heb nog een sloot recepten liggen die ik ga proberen de komende weken maar de eerste indruk is goed.
[..]
Ik ben as we speak de pindakip/groenten weer aan het eten en het is echt lekker.. Echt een aanrader.
Hmmm... ik werk morgen thuis en volgens mij word ik dan gek van de geuren en is het veeeeel te lang wachten tot het klaar is @:quote:Op zondag 29 oktober 2017 14:49 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Of morgenochtend aanzetten en dan is het eten klaar als je morgen thuiskomt. Ik zet 'm overdag wel in de (afgesloten) badkamer ivm de katten.
Ja, dan zou ik 'm vannacht aanzetten (doe je geen oog dicht door alle heerlijke geuren ) en dan kan je ermee ontbijtenquote:Op zondag 29 oktober 2017 15:30 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Hmmm... ik werk morgen thuis en volgens mij word ik dan gek van de geuren en is het veeeeel te lang wachten tot het klaar is @:
En ik wil vandaag al met mijn nieuwe speeltje aan de gang
Nee, ik heb hele champignons maar die wilde ik in kwarten doen want ze zijn wel erg groot. Maar dat wordt geen smakeloze rubber?quote:Op zondag 29 oktober 2017 15:39 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ja, dan zou ik 'm vannacht aanzetten (doe je geen oog dicht door alle heerlijke geuren ) en dan kan je ermee ontbijten
Ik doe eigenlijk altijd alles gelijk erin Of heb je van die plakjes champignons? Die zou ik er ook later in doen.
Ik kan me het niet herinneren of ik dat vies vond (in ieder geval is het niet bijgebleven) Wat ik ook nog wel doe (voornamelijk met soep maken) is de groenten (nu dus champignons) erbij doen, voor de smaakafgifte en die er later uithalen en dan vers spul erin doen. Met grote groenten en bouillon kan je het zeven, met dit niet denk ik. Heb je van die wegwerp theezakjes? Die zou je kunnen gebruiken.quote:Op zondag 29 oktober 2017 15:56 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Nee, ik heb hele champignons maar die wilde ik in kwarten doen want ze zijn wel erg groot. Maar dat wordt geen smakeloze rubber?
Ik denk dat ik ze aanbak en een uurtje voor alles klaar is erbij doe. Er zit al wortel en paprika in.quote:Op zondag 29 oktober 2017 16:00 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ik kan me het niet herinneren of ik dat vies vond (in ieder geval is het niet bijgebleven) Wat ik ook nog wel doe (voornamelijk met soep maken) is de groenten (nu dus champignons) erbij doen, voor de smaakafgifte en die er later uithalen en dan vers spul erin doen. Met grote groenten en bouillon kan je het zeven, met dit niet denk ik. Heb je van die wegwerp theezakjes? Die zou je kunnen gebruiken.
O lol, precies andersom dan ik van plan was dusquote:Op zondag 29 oktober 2017 16:03 schreef Molo het volgende:
Wegwerp theezakjes lossen op en gaan stuk als ze zo lang in de slowcooker zitten, in een stukje kaasdoek of thee-ei kan wel.
Champignons zou ik er gewoon lekker al in begin in doen, maar ik hou van snotgare champignons in een stoofpot. Met wortel ofzo vind ik het dan weer heel vies
Dat heb ik nog nooit gehad, kapotte theezakjes (wel dat ik het een keer was vergeten eruit te halen in de hachee )quote:Op zondag 29 oktober 2017 16:03 schreef Molo het volgende:
Wegwerp theezakjes lossen op en gaan stuk als ze zo lang in de slowcooker zitten, in een stukje kaasdoek of thee-ei kan wel.
Champignons zou ik er gewoon lekker al in begin in doen, maar ik hou van snotgare champignons in een stoofpot. Met wortel ofzo vind ik het dan weer heel vies
Smaken verschillen ookquote:Op zondag 29 oktober 2017 16:04 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
O lol, precies andersom dan ik van plan was dus
Ik heb nog veel te leren.
En theezakjes, blijkbaarquote:
Ligt misschien aan het merk. Die papieren zakjes heb ik een keer gezien bij vriendin dat het mis ging iigquote:Op zondag 29 oktober 2017 16:05 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Dat heb ik nog nooit gehad, kapotte theezakjes (wel dat ik het een keer was vergeten eruit te halen in de hachee )
yesquote:
Ik zou het zelf (haat ook bleekselderij) het of niet gebruiken of heel en het in een paar grote stukken snijden en er later uithalenquote:Op dinsdag 31 oktober 2017 14:14 schreef summer2bird het volgende:
Ff een vraagje, ik ga deze chili maken: http://allrecipes.nl/recept/1187/slowcooker-chili-con-carne.aspx
Moeten de bonen uitgelekt zijn of in het nat toevoegen?
Oh, en smaakt de bleekselderij erg naar bleekselderij als het klaar is of valt dat mee?
Ik haat bleekselderij namelijk
Goeie tip, ga ik doenquote:Op dinsdag 31 oktober 2017 14:21 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ik zou het zelf (haat ook bleekselderij) het of niet gebruiken of heel en het in een paar grote stukken snijden en er later uithalen
Uitgelekt.quote:Op dinsdag 31 oktober 2017 14:14 schreef summer2bird het volgende:
Ff een vraagje, ik ga deze chili maken: http://allrecipes.nl/recept/1187/slowcooker-chili-con-carne.aspx
Moeten de bonen uitgelekt zijn of in het nat toevoegen?
Oh, en smaakt de bleekselderij erg naar bleekselderij als het klaar is of valt dat mee?
Ik haat bleekselderij namelijk
Weet jij waarom er in het recept staat "vocht bewaren" ?quote:
Nee, geen idee. Wordt verder nergens meer genoemd, dus ik zou het gewoon weggooien.quote:Op dinsdag 31 oktober 2017 14:31 schreef summer2bird het volgende:
[..]
Weet jij waarom er in het recept staat "vocht bewaren" ?
Moet ik iets met dat vocht doen? De tomatensaus is toch vocht genoeg?
Tis nogal onduidelijk voor mij
Ga ik doen.quote:Op dinsdag 31 oktober 2017 14:36 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Nee, geen idee. Wordt verder nergens meer genoemd, dus ik zou het gewoon weggooien.
Je kunt dit recept prima gebruiken, maar ik vind dit over het algemeen niet de beste site voor recepten.quote:Op dinsdag 31 oktober 2017 14:37 schreef summer2bird het volgende:
[..]
Ga ik doen.
Misschien is het geschreven door zo'n iemand die echt alles gebruikt van producten
Weet ik. Ik ben nog best nieuw in het online recepten gedoe dus ik ken nog niet zoveel sites en blogs daarvoor. Hoe vind je die?quote:Op dinsdag 31 oktober 2017 14:39 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Je kunt dit recept prima gebruiken, maar ik vind dit over het algemeen niet de beste site voor recepten.
Ik kom vaak weer uit op uitgebreide blogs, waar de bloggers echt meer werk maken van de beschrijving en met foto’s erbij.
Google.quote:Op dinsdag 31 oktober 2017 14:45 schreef summer2bird het volgende:
[..]
Weet ik. Ik ben nog best nieuw in het online recepten gedoe dus ik ken nog niet zoveel sites en blogs daarvoor. Hoe vind je die?
Is goed, bedanktquote:Op dinsdag 31 oktober 2017 14:49 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Google.
De recepten in de OP heb je al wel eens bekeken, neem ik aan?
Ik wil wel even een lijstje maken van blogs waar ik zelf vaak kijk. Daar kom ik dan nog even op terug.
Wat inspiratie:quote:
quote:Op dinsdag 31 oktober 2017 13:16 schreef Cat-astrophe het volgende:
En mijn theezakje had het prima overleefd
Oeh, deze ziet er goed uit: http://www.eetspiratie.nl(...)met-tortillareepjes/quote:Op dinsdag 31 oktober 2017 16:42 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Wat inspiratie:
http://www.brendakookt.nl
https://uitpaulineskeuken.nl
http://www.kokenmetkarin.nl
http://www.eetspiratie.nl
http://nombelina.com
https://www.seasonwithlove.nl
http://www.aziatische-ingredienten.nl
http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/
het kan beide, gewoon wat jou het beste uitkomtquote:Op dinsdag 31 oktober 2017 21:12 schreef FlyingFish het volgende:
Ik heb een slowcooker te leen van mn moeder (die hem ook nog maar net heeft), ga morgen een poging doen hachee te maken aangezien ik dan vrij ben en het een beetje in de gaten kan houden . Maar hoe doen jullie dat als je overdag werkt? Doe je de voorbereiding dan s ochtends voor je weg gaat of kan dat ook s avonds al en dan in de koelkast oid?
.
Als ik 'm overdag aan heb staan (doe ik vrij weinig ivm 2 zeer nieuwsgierige katten) maak ik alles 's avonds in orde en zet het in de koelkast. Maar wat ik ook vaak doe is om het ding 's avonds al aan te zetten en in de ochtend is het klaar. Ik kom niet altijd 's avonds thuis om te eten en dan zou het misschien wel heel lang aan staan.quote:Op dinsdag 31 oktober 2017 21:12 schreef FlyingFish het volgende:
Ik heb een slowcooker te leen van mn moeder (die hem ook nog maar net heeft), ga morgen een poging doen hachee te maken aangezien ik dan vrij ben en het een beetje in de gaten kan houden . Maar hoe doen jullie dat als je overdag werkt? Doe je de voorbereiding dan s ochtends voor je weg gaat of kan dat ook s avonds al en dan in de koelkast oid?
En iemand een goede tip voor een slowcooker receptenboek? Dat lijkt me wel een goed kadootje voor sinterklaas (voor mn moeder, ik gebruik liever websites denk ik).
Maar ik neem aan dat je het niet 's ochtends al op eet. Laat je het dan warm houden of zet je het gewoon uit en vlak voor het eten weer aan? Het kookboek ga ik even bekijken, thanks voor de tip!quote:Op dinsdag 31 oktober 2017 22:24 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Als ik 'm overdag aan heb staan (doe ik vrij weinig ivm 2 zeer nieuwsgierige katten) maak ik alles 's avonds in orde en zet het in de koelkast. Maar wat ik ook vaak doe is om het ding 's avonds al aan te zetten en in de ochtend is het klaar. Ik kom niet altijd 's avonds thuis om te eten en dan zou het misschien wel heel lang aan staan.
Kookboekje 500 slowcooker recepten. Er zijn nog veel meer boeken maar hier staat veel leuks en lekkers in.
Ìk zet 'm dan uit. Maar de sc moet je nooit aanzetten (heb ik gehoord) voor het weer opwarmen. Alleen als de binnenpan op een fornuis kan (sauteer of sauté heeft hij als extra naam) dan verwarm je het daarop. Maar anders doe ik het over in een andere pan.quote:Op woensdag 1 november 2017 11:28 schreef FlyingFish het volgende:
[..]
Maar ik neem aan dat je het niet 's ochtends al op eet. Laat je het dan warm houden of zet je het gewoon uit en vlak voor het eten weer aan? Het kookboek ga ik even bekijken, thanks voor de tip!
Mijn hachee staat in ieder geval al een tijdje aan, ik ben benieuwd naar het resultaat!
Uitzetten, vlot afkoelen en in de koelkast of de vriezer doen. Op het vuur opwarmen kort voordat je het gaat eten. (Vanuit de vriezer de avond van tevoren in de koelkast doen om te ontdooien.)quote:Op woensdag 1 november 2017 11:28 schreef FlyingFish het volgende:
[..]
Maar ik neem aan dat je het niet 's ochtends al op eet. Laat je het dan warm houden of zet je het gewoon uit en vlak voor het eten weer aan? Het kookboek ga ik even bekijken, thanks voor de tip!
Mijn hachee staat in ieder geval al een tijdje aan, ik ben benieuwd naar het resultaat!
Dit.quote:Op woensdag 1 november 2017 12:51 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Uitzetten, vlot afkoelen en in de koelkast of de vriezer doen. Op het vuur opwarmen kort voordat je het gaat eten. (Vanuit de vriezer de avond van tevoren in de koelkast doen om te ontdooien.)
Ik zet ‘m nooit aan als ik de hele dag van huis ga. Vind ik niet zo prettig, hoewel ik het apparaat wel vertrouw. Ik ga ook gerust wel een paar uur de deur uit, maar geen werkdag, zeg maar. Ik doe het er op een vrije dag ‘s ochtends in, we eten er dan meestal ‘s avonds rechtstreeks uit de sc van en de rest gaat de vriezer in.
Oh, en ‘s avonds aanzetten doe ik ook nooit.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |