Rauwe dagporties doe ik nooit. Ik maak extra, vries dat in gare porties in. Dan hoef je alleen nog te ontdooien (avond van tevoren in de koelkast leggen) en dan goed op te warmen.quote:Op zondag 10 september 2017 15:00 schreef summer2bird het volgende:
[..]
Misschien dat ik die doe, en dan de kip in stukjes. Heb maar een heel klein aanrecht ook
[..]
Dat was ik ook van plan met mijn mini-cooker. Normale recepten aanhouden en dan rauwe dagporties invriezen.
Dan hoef ik elke dag maar een klein beetje te koken
Ik heb ook die Russel Hobbs, die staat in de kast, bij gebruik op het aanrecht. Hij zou ook op een tafel kunnen staan. Hij wordt wel warm, voor de zekerheid zet ik hem op een houten snijplank.quote:Op zondag 10 september 2017 15:06 schreef summer2bird het volgende:
[..]
Is dat niet een enorm ding op je aanrecht? Ik heb echt maar een heel klein aanrecht, al zou hij ook wel op het bureau kunnen staan. Wordt hij warm van buiten?
Je zou die rauwe vriezemaaltijden ook eerst kunnen laten ontdooien, eventueel dan ook even in een pan gooien en dan overdoen in de slowcooker.quote:Op zondag 10 september 2017 15:25 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb een keer bevroren kip in de slowcooker gedaan en mijn gerecht smaakte echt niet ok toen. Nu ontdooi ik de kip een nacht in de koelkast en dan gaat het de slowcooker in.
Ik ben ook wel van plan om rauwe vriezermaaltijden te maken maar ik heb nog geen groot arsenaal aan geteste recepten.
Eens.quote:Op zondag 10 september 2017 15:29 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Je zou die rauwe vriezemaaltijden ook eerst kunnen laten ontdooien, eventueel dan ook even in een pan gooien en dan overdoen in de slowcooker.
Maar eerlijk gezegd, als het gaat om eenpersoons porties zou ik niet steeds kleine hoeveelheden in de slowcooker doen. Dat vind ik een beetje zonde van de mogelijkheid om gewoon net zo makkelijk meer in een keer te maken, wat je later alleen nog hoeft te ontdooien en opwarmen.
Zo had ik gisteren in de tijd dat de rijst moest garen het Vietnamese stoofvlees klaar, plus groenten.
6,5 l is weer vrij groot!quote:Op zondag 10 september 2017 17:58 schreef summer2bird het volgende:
Ik denk dat dit hem wordt:
https://www.bol.com/nl/p/(...)d47.1.2.ProductTitle
Is dit een goeie?
EDIT: toch deze ivm de prijs:
https://www.bol.com/nl/p/(...)uggestionType=browse
Hoeveel liter is goed voor een eenpersoonshuishouden?quote:
quote:Op zondag 10 september 2017 18:09 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wij hebben 3,6 of 4 liter en eten daar samen van met nog 1 of 2 porties voor de vriezer.
https://www.amazon.de/gp/(...)e=UTF8&condition=newquote:Op zondag 10 september 2017 18:11 schreef summer2bird het volgende:
[..]
Dan is 6.5 liter echt veel te veel voor mijzelf.
Geen creditkaartquote:Op zondag 10 september 2017 18:13 schreef wootahH het volgende:
[..]
https://www.amazon.de/gp/(...)e=UTF8&condition=new
je kan eventueel gratis een prepaid online creditkaart aanschaffen.quote:
Goede keuze.quote:Op zondag 10 september 2017 18:21 schreef summer2bird het volgende:
http://www.mediamarkt.nl/(...)wcooker-1436842.html
Deze doen?
Morgen ff naar de mediamarkt dusquote:
Mijn volgende wordt een instant pot.quote:Op zondag 10 september 2017 18:22 schreef THEFXR het volgende:
persoonlijk zou ik nu geen slowcooker meer kopen, maar een hogedruk multicooker. daar kan je veel meer en sneller mee.
jep, goed merk ook, echt veel clips op youtubequote:Op zondag 10 september 2017 19:07 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Mijn volgende wordt een instant pot.
Kan alles.
Die heb ik, voor mij groot zat!!quote:Op zondag 10 september 2017 18:21 schreef summer2bird het volgende:
http://www.mediamarkt.nl/(...)wcooker-1436842.html
Deze doen?
Maar daar heb ik helemaal geen behoefte aan. Ik ben nog steeds blij met mijn slowcooker van drie tientjes.quote:Op zondag 10 september 2017 18:22 schreef THEFXR het volgende:
persoonlijk zou ik nu geen slowcooker meer kopen, maar een hogedruk multicooker. daar kan je veel meer en sneller mee.
Paprika denk ik. Of sperziebonen op het laatst toevoegen.quote:Op zondag 10 september 2017 19:35 schreef summer2bird het volgende:
Ik ga Oma's hachee als eerste gerecht maken.
Ik zou nog wat groenten erin willen, wat past hierbij?
Paprika? Champignons? Bonen?
Paprika it isquote:Op zondag 10 september 2017 19:52 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Paprika denk ik. Of sperziebonen op het laatst toevoegen.
dan snap ik erg goed.quote:Op zondag 10 september 2017 19:30 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Maar daar heb ik helemaal geen behoefte aan. Ik ben nog steeds blij met mijn slowcooker van drie tientjes.
Huh. Ik wilde champignons zeggen en ik schreef paprikaquote:
Champignons ook lekkerquote:Op zondag 10 september 2017 20:38 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Huh. Ik wilde champignons zeggen en ik schreef paprika
Ik denk champignon wel goed is, gezien ik wel meer recepten lees waar het vanaf het begin meegekookt wordt.quote:Op zondag 10 september 2017 21:07 schreef Lienekien het volgende:
Ik zou dat wel een gok vinden. Want op welk moment voeg je dat toe?
Sperziebonen op het laatste moment, lees ik bijv. Maar dan worden ze toch nooit meer gaar?
Ik zou dan wortel vanaf het begin erin doen. Champignons zeker niet.quote:Op zondag 10 september 2017 21:16 schreef summer2bird het volgende:
[..]
Ik denk champignon wel goed is, gezien ik wel meer recepten lees waar het vanaf het begin meegekookt wordt.
Paprika ben ik nu niet zo zeker van.
Ik ga ipv paprika wortel doen
Oh, champignons dan 30 minuten voor het klaar is?quote:Op zondag 10 september 2017 21:18 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ik zou dan wortel vanaf het begin erin doen. Champignons zeker niet.
Niet de ovenwanten vergeten als ik coolblue mag gelovenquote:Op zondag 10 september 2017 19:17 schreef Leintjeuh het volgende:
Deze cooker komt morgen, vanwege het enthousiasme in dit topic. Hopelijk komen er lekkere gerechten uit
Nee hoor, dat kan prima. Ik doe dat ook regelmatig.quote:Op maandag 11 september 2017 14:59 schreef summer2bird het volgende:
Ik heb de slowcooker gekocht!
Net schoongemaakt en ik vroeg mij wat af.
Plan is om nu alles klaar te maken, in de pan te doen en dan de binnenpan + deksel in de koelkast te zetten. Zodat ik s'morgens vroeg het geheel alleen nog op het vuur hoef te zetten.
Kan er iets misgaan als ik dat zo doe?
Dit is het recept wat ik ga doen morgen:
http://www.smulweb.nl/recepten/1147815/Omas-hachee-slowcooker
Mooi!quote:Op maandag 11 september 2017 15:11 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Nee hoor, dat kan prima. Ik doe dat ook regelmatig.
http://www.ohmyfoodness.n(...)ee-uit-de-slowcookerquote:Op maandag 11 september 2017 16:21 schreef summer2bird het volgende:
Euh, ff een vraag.
Hier staat dat je 250 DL boullion moet toevoegen.
Dat is toch niet goed?
Dat is 25 liter!
Bedoelen ze milliliter?
http://www.smulweb.nl/recepten/1147815/Omas-hachee-slowcooker
Ah, bedanktquote:Op maandag 11 september 2017 16:34 schreef wootahH het volgende:
[..]
http://www.ohmyfoodness.n(...)ee-uit-de-slowcooker
bij 8 uur hebben ze ook minder vlees en kokend water. beetje zelf uitvogelen altijd, ergens rond de 10 zit je vast wel goedquote:Op maandag 11 september 2017 16:53 schreef summer2bird het volgende:
Moet hij trouwens 8 of 12 uur aan?
Bij het oorspronkelijke recept staat 12, maar in die andere staat 8 uur. Maakt dat uit?
Ga je geen spijt van krijgen. Het draadjesvlees is heerlijk (zaterdag gemaakt vandaag gegeten en de rest geef ik morgen aan mensen die er dol op zijn maar nog geen "draadjesvleesles" hebben gehad)quote:Op zondag 10 september 2017 19:17 schreef Leintjeuh het volgende:
Deze cooker komt morgen, vanwege het enthousiasme in dit topic. Hopelijk komen er lekkere gerechten uit
Morgen ga ik hoisin chicken maken. Overmorgen waarschijnlijk stoofvlees naar eigen recept Ik heb een pan van 4,7 liter en ik vraag me af of het recept dat Lucky postte, 'groot' genoeg is voor m'n pan of dat ik hem moet verdubbelen... Iemand advies?quote:Op maandag 11 september 2017 18:47 schreef Kaatje1 het volgende:
Ga je geen spijt van krijgen. Het draadjesvlees is heerlijk (zaterdag gemaakt vandaag gegeten en de rest geef ik morgen aan mensen die er dol op zijn maar nog geen "draadjesvleesles" hebben gehad)
Bedoel je de hoisin die Lucky van mij heeft (http://www.cookincanuck.c(...)ken-recipe-crockpot/)quote:Op maandag 11 september 2017 18:52 schreef Leintjeuh het volgende:
[..]
Morgen ga ik hoisin chicken maken. Overmorgen waarschijnlijk stoofvlees naar eigen recept Ik heb een pan van 4,7 liter en ik vraag me af of het recept dat Lucky postte, 'groot' genoeg is voor m'n pan of dat ik hem moet verdubbelen... Iemand advies?
Ja die bedoel ik! Maar een single portie is dus genoeg, dat is goed nieuwsquote:Op maandag 11 september 2017 18:55 schreef Kaatje1 het volgende:
Bedoel je de hoisin die Lucky van mij heeft (http://www.cookincanuck.c(...)ken-recipe-crockpot/)
Zo ja, die kan er makkelijk in. En goed idee , ik heb nog wat in de vriezer en heb geen zin om te koken. Die ga ik nu ontdooien en opwarmen
Er staat bij dat het 8 servings is. Dan is het een hapje bij de borrel hoor. Het is zo lekker, ik hou met deze hoeveelheden aan voor 3-4 eters. Vorige keer 2 jonge knullen en ik, en schoon op (pan werd nog net niet uitgelikt)quote:Op maandag 11 september 2017 19:50 schreef Leintjeuh het volgende:
[..]
Ja die bedoel ik! Maar een single portie is dus genoeg, dat is goed nieuws
Ja ik snap t Drukte me een beetje ongelukkig uitquote:Op maandag 11 september 2017 19:54 schreef Kaatje1 het volgende:
Er staat bij dat het 8 servings is. Dan is het een hapje bij de borrel hoor. Het is zo lekker, ik hou met deze hoeveelheden aan voor 3-4 eters. Vorige keer 2 jonge knullen en ik, en schoon op (pan werd nog net niet uitgelikt)
Ben benieuwd wat je ervan gaat zeggen ;-) Lucky was helemaal jubelend en mijn gasten ook altijd. Soms krijg ik, na de eerste hap, een blik "ohhh...is het echt zo lekker"???quote:Op maandag 11 september 2017 20:11 schreef Leintjeuh het volgende:
[..]
Ja ik snap t Drukte me een beetje ongelukkig uit
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |