vast wel. en ook hoeveel liter je pan is en hoe vol je hem propt.quote:Op vrijdag 19 mei 2017 22:35 schreef Remco_h het volgende:
ik lees hier even mee!
mijn crockpot staat regelmatig aan vooral in de winter voor stoofvlees!
de tijden in de recepten (10-12 uur voor rundvlees bijv) haal ik nooit, sucade lappen vallen na een uur of 8 echt al uit elkaar, kan dat komen door de verschillende merken?
SPOILER: mijn versieOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ik heb nog een heerlijk met Mexicaanse kip bedacht. Nou ja, geïnspireerd door een of andere site. Al getest en goedbevonden door users uit de CUL slowchatSPOILER: Mexicaanse kipOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ik heb geëxperimenteerd met het aanbakken van kip. Het maakt geen bal verschil. Ik ga ze ongebakken in de cooker doen in het vervolg. Dijen ontdoen van vet is ook onnodig gebleken. Ik heb nog nooit een stukje vieze flieber geproefd met onschoongemaakte dijen.
Dinsdag maak ik enchilada quinoa. Ben benieuwd. Hebben jullie nog iets leuks gemaakt?
[ Bericht 0% gewijzigd door Lucky_Strike op 06-08-2017 18:54:45 ]Spoilers!
Risotto wel gedaan, maar per ongeluk op H gezet. Ik kon 't eruit bikken. Geen succes dus. Laatst op een andere manier. Risottorijst in een ovenschaal. Bouillon erbij en bv champignons en dat (geen idee hoe heet/lang) in de oven. Heerlijk en geen last van zere polsen door het roeren.quote:Op dinsdag 8 augustus 2017 21:19 schreef Lucky_Strike het volgende:
De enchiladaquinoa was lekker! Er leek erg veel vocht in het recept te moeten maar het klopte dus wel. Ik had niet naar het recept geluisterd en kon er later nog wat water bij doen. Ik heb na 2,5 uur de tweede helft van de saus en de kaas toegevoegd zodat ik tussendoor kon roeren. Het heeft hier te lang opgestaan, volgens recept. Maar 4 uur op low was ook wel goed geweest.
Heeft een van jullie al eens risotto, parelcouscous, grutten, pasta of rijst in de slowcooker gedaan?
quote:Op dinsdag 8 augustus 2017 22:08 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Risotto wel gedaan, maar per ongeluk op H gezet. Ik kon 't eruit bikken. Geen succes dus. Laatst op een andere manier. Risottorijst in een ovenschaal. Bouillon erbij en bv champignons en dat (geen idee hoe heet/lang) in de oven. Heerlijk en geen last van zere polsen door het roeren.
Ja, ik stond ook heel raar te kijken en dacht, proberen waard. Een "echte" risotto is heel heel veel lekkerder. Maar als je daarna niet eens meer je lepel naar je mond krijgt is dit een prima alternatief.quote:
In het recept staat dat je een blik fire roasted tomatoes en green chillies moet gebruiken. Dit kan ik hier niet krijgen, hoe heb jij dit gedaan?quote:Op dinsdag 8 augustus 2017 21:19 schreef Lucky_Strike het volgende:
De enchiladaquinoa was lekker! Er leek erg veel vocht in het recept te moeten maar het klopte dus wel. Ik had niet naar het recept geluisterd en kon er later nog wat water bij doen. Ik heb na 2,5 uur de tweede helft van de saus en de kaas toegevoegd zodat ik tussendoor kon roeren. Het heeft hier te lang opgestaan, volgens recept. Maar 4 uur op low was ook wel goed geweest.
Heeft een van jullie al eens risotto, parelcouscous, grutten, pasta of rijst in de slowcooker gedaan?
Eerst gebaald dat ik dat hier niet kan kopen. Daarna een blik tomaatblokjes gebruikt en een chilipeper. Ik had nog wel het idee om hot sauce toe te voegen op minn bord maar dat was niet nodig.quote:Op woensdag 9 augustus 2017 11:53 schreef Tree het volgende:
[..]
In het recept staat dat je een blik fire roasted tomatoes en green chillies moet gebruiken. Dit kan ik hier niet krijgen, hoe heb jij dit gedaan?
Dankjewel! Het ziet er erg lekker uit, ga het binnenkort zeker makenquote:Op woensdag 9 augustus 2017 12:50 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Eerst gebaald dat ik dat hier niet kan kopen. Daarna een blik tomaatblokjes gebruikt en een chilipeper. Ik had nog wel het idee om hot sauce toe te voegen op minn bord maar dat was niet nodig.
Zie edit.quote:Op woensdag 9 augustus 2017 12:51 schreef Tree het volgende:
[..]
Dankjewel! Het ziet er erg lekker uit, ga het binnenkort zeker maken
quote:Op woensdag 9 augustus 2017 12:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Zie edit.
Ik ben geen voorstander van quinoa eigenlijk maar ik had nog een pak in de kast staan. De helft is nog over dus ik denk dat ik dit recept nog eens maak wanneer de porties uit de vriezer op zijn.
Ik vind het juist ideaal nu. Mijn caravan warmt niet op door het kokenquote:Op woensdag 9 augustus 2017 12:51 schreef Lienekien het volgende:
De zomer is het seizoen dat mijn slowcooker stof verzamelt... Maar ik lees vol interesse mee en doe ideeën op voor het najaar!
Ik denk dat het met rijst lekker is. Maar ik weet niets van rijst bereiden in de slowcooker. De quinoa nam een deel van het vocht op.quote:Op woensdag 9 augustus 2017 19:04 schreef Molo het volgende:
Waarvoor zou je die quinoa vervangen als je dat zou 'moeten'?
Ik vind die smaak niet lekker namelijk
Dat is het proberen wel waard denk ik. Maar dat gaart wel snel.quote:
Risotto wel, volgens dit recept. Geen aanrader, de structuur van de rijst was volledig weg. Nu ik het weet zie ik het ook aan de afbeelding bij het recept dus het zal wel kloppen, het is alleen geen risotto dan denk ik. Meer hartige doorgekookte rijstebrijquote:Op dinsdag 8 augustus 2017 21:19 schreef Lucky_Strike het volgende:
Heeft een van jullie al eens risotto, parelcouscous, grutten, pasta of rijst in de slowcooker gedaan?
Daar heb ik ook al naar gekeken. Lijkt me ook wel wat. Maar ja...weer een ding.quote:Op maandag 14 augustus 2017 15:17 schreef Dragonberry het volgende:
Er is een crockpot met roermechanisme. Zou je daar wel lekkere risotto mee kunnen maken?
Of in een multicooker zoals de kenwood kCook. Leuk speelgoed lijkt me dat
Ik heb er net 1 besteld. Bij Like2Cook was die maar 99 euro (excl verzendkosten). Wilde wel even weten hoe dat kwam, zo goedkoop en ze zijn hun magazijn aan het opruimen.quote:Op maandag 14 augustus 2017 15:17 schreef Dragonberry het volgende:
Er is een crockpot met roermechanisme. Zou je daar wel lekkere risotto mee kunnen maken?
Of in een multicooker zoals de kenwood kCook. Leuk speelgoed lijkt me dat
oh gaaf! Ik ben heel benieuwd wat je er allemaal in kan maken en of het echt werkt.quote:Op donderdag 17 augustus 2017 09:44 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ik heb er net 1 besteld. Bij Like2Cook was die maar 99 euro (excl verzendkosten). Wilde wel even weten hoe dat kwam, zo goedkoop en ze zijn hun magazijn aan het opruimen.
Het constante roeren voor oa risotto lukt niet meer, en met dit ding wel. Cadeautje voor mezelf
Ik ook. Leuke review gelezen op smulweb van een blogger en toen durfde ik het wel aan.quote:Op donderdag 17 augustus 2017 09:52 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
oh gaaf! Ik ben heel benieuwd wat je er allemaal in kan maken en of het echt werkt.
Ik betwijfel of dat het probleem was. De rijst was gewoon zo zacht gekookt dat de structuur eruit was, dat lijkt me door roeren niet te veranderen toch? Eerder nog zachter. Maar nogmaals, heb maar één recept geprobeerd dus er is een goede kans dat het met een ander recept wel goed luktquote:Op maandag 14 augustus 2017 15:17 schreef Dragonberry het volgende:
Er is een crockpot met roermechanisme. Zou je daar wel lekkere risotto mee kunnen maken?
een risotto moet veel geroerd worden om het zetmeel uit de rijst te krijgen en de juiste structuur te ontwikkelen. In een apparaat zoals de kCook kan je dus waarschijnlijk betere risotto maken dan in de slowcooker. Of gewoon een half uur roeren in een pan op het vuurquote:Op donderdag 17 augustus 2017 11:42 schreef LastRequest het volgende:
[..]
Ik betwijfel of dat het probleem was. De rijst was gewoon zo zacht gekookt dat de structuur eruit was, dat lijkt me door roeren niet te veranderen toch? Eerder nog zachter. Maar nogmaals, heb maar één recept geprobeerd dus er is een goede kans dat het met een ander recept wel goed lukt
Dat laatste lukt mij dus niet goed meer, erg veel last van handen en polsen. Dus ik hoop van harte dat ding werkt.quote:Op donderdag 17 augustus 2017 20:22 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
een risotto moet veel geroerd worden om het zetmeel uit de rijst te krijgen en de juiste structuur te ontwikkelen. In een apparaat zoals de kCook kan je dus waarschijnlijk betere risotto maken dan in de slowcooker. Of gewoon een half uur roeren in een pan op het vuur
Vandaag vier porties vietnamees stoofvlees gemaakt. Drie porties in de vriezer, morgen portie vier eten.quote:Op vrijdag 5 mei 2017 18:54 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Het recept staat er al, maar is nu ook door ons officieel goedgekeurd!
Ik heb nu alle ingrediënten, dus dat wordt binnenkort een keer een grotere hoeveelheid maken en deels invriezen.
quote:Op maandag 21 augustus 2017 20:49 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Vandaag vier porties vietnamees stoofvlees gemaakt. Drie porties in de vriezer, morgen portie vier eten.
Ik zou geen te grote slowcooker kopen. Het werkt niet goed als je er dan voor 1 persoon iets in doet, dan zit er te weinig in. Mijn slowcooker is 3.6 liter en dat is denk ik net genoeg voor 4 personen. Het hangt er vanaf wat je maakt denk ik. Iets als hoisin chicken is echt alleen kip in saus, daar moet je dan nog andere dingen bij maken om een volwaardige maaltijd te krijgen. Dat gaat met gemak voor 4-6 personen in mijn formaat. Maar een erwtensoep of goedgevulde curry voor 4 personen zou weer krap zijn.quote:Op donderdag 31 augustus 2017 16:30 schreef Notorious_Roy het volgende:
Ik ben (nog) niet zo op zoek naar recepten, maar meer naar algemene informatie over slow cooking. Als ik video's of foto's zie van geslowcookte(?) gerechten loopt het water me in de mond. Nu ben ik al een aantal keer naar de sites van Bol en Coolblue gegaan om een slowcooker te kopen maar er is simpelweg teveel keus.
› Over het algemeen maak ik gerechten voor mezelf, maar ik zou er graag ook gebruik van willen maken als er bezoek is. Dus t/m vier personen denk ik. Hoe groot moet de slowcooker dan zijn?
› Wat zijn goede/betrouwbare merken voor slowcookers?
› Als het voedsel in zo'n slowcooker zit, hoe je er dan echt niets meer aan te doen? Roeren ofzo?
› Zijn ze veilig? Ik lees dat mensen het vooral 's ochtends aanzetten en dan na hun werkdag een maaltijd hebben. Je kunt gewoon van huis zonder problemen?
quote:Op donderdag 31 augustus 2017 18:47 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik zou geen te grote slowcooker kopen. Het werkt niet goed als je er dan voor 1 persoon iets in doet, dan zit er te weinig in. Mijn slowcooker is 3.6 liter en dat is denk ik net genoeg voor 4 personen. Het hangt er vanaf wat je maakt denk ik. Iets als hoisin chicken is echt alleen kip in saus, daar moet je dan nog andere dingen bij maken om een volwaardige maaltijd te krijgen. Dat gaat met gemak voor 4-6 personen in mijn formaat. Maar een erwtensoep of goedgevulde curry voor 4 personen zou weer krap zijn.
Qua merken weet ik het niet. Ik heb er een die een kennis in zijn kerstpakket kreeg. Ik zou wegblijven bij de Amerikaanse merken. Ze zijn daar bang voor rauw vlees en dus zijn de temperaturen van bijvoorbeeld Crockpot hoger afgesteld dan andere slowcookers. Je eten kookt echt in een Crockpot en dat is nou juist niet de bedoeling.
Het hangt van je recept af of je er niets meer aan hoeft te doen. Bij sommige recepten moet je een bepaalde groente het laatste uur toevoegen. Of af en toe roeren zoals bij uiensoep. Maar er zijn meer dan voldoende recepten waarbij je echt niets hoeft te doen. Ik roer altijd wel want nieuwsgierig
Ja, ze zijn veilig. Echt waar.
Da's waar. Toch doe ik het.quote:Op donderdag 31 augustus 2017 18:54 schreef Lienekien het volgende:
Alleen wordt vaak afgeraden om te roeren. Het zou de bereidingstijd verlengen. Beter laat je het deksel erop.
SPOILER: Italiaanse rode sausOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Spoilers!
Geloof dat de russel het hier nu zo'n 3-4 jaar al doet. Maar ik gebruik m niet wekelijks. Maar dat doe ik met de cp ook niet.quote:Op donderdag 31 augustus 2017 19:00 schreef Vanyel het volgende:
Ik heb een crockpot en had een Russel hobbs. Eerste wordt idd een stuk beter dan de tweede, maar waar de crockpot het nu al een aantal jaar volhoudt, hield mijn Hobbs er na iets meer dan een jaar al mee op.
Stuk goedkoper ook, dus wat dat betreft nog steeds geen slechte investering, maar als je er 100 jaar mee wil doen misschien wel goed om te weten.
N=1, immer betrouwbaar
Yup.quote:Op zondag 10 september 2017 12:31 schreef summer2bird het volgende:
Kan je er ook stoofpeertjes mee maken?
Oeh, leuk!quote:Op zondag 10 september 2017 12:36 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Yup.
https://kokrobin.wordpres(...)pears-stoofpeertjes/
dat is wel een kleine, zou een iets grotere nemen.quote:Op zondag 10 september 2017 12:31 schreef summer2bird het volgende:
Ik ga morgen mijn eerste slowcooker kopen. Heb dit ding in gedachten wegens de prijs en de grootte:
http://www.mediamarkt.nl/nl/product/_crockpot-cr5025-1220473.html
Ik heb nu al heel erg zin in stoofpotten
Kan je er ook stoofpeertjes mee maken?
Ik ben in mijn eentje. Vandaarquote:Op zondag 10 september 2017 12:43 schreef THEFXR het volgende:
[..]
dat is wel een kleine, zou een iets grotere nemen.
ik ook, heb deze, 3.4 liter, kan er nog geen kip inquote:Op zondag 10 september 2017 12:51 schreef summer2bird het volgende:
[..]
Ik ben in mijn eentje. Vandaar
Heb je ook een vriezer? Als je een neemt die net een slag groter is, is het de moeite waard om de extra porties in te vriezen.quote:Op zondag 10 september 2017 12:51 schreef summer2bird het volgende:
[..]
Ik ben in mijn eentje. Vandaar
Misschien dat ik die doe, en dan de kip in stukjes. Heb maar een heel klein aanrecht ookquote:Op zondag 10 september 2017 14:03 schreef THEFXR het volgende:
[..]
ik ook, heb deze, 3.4 liter, kan er nog geen kip in
[ afbeelding ]
Dat was ik ook van plan met mijn mini-cooker. Normale recepten aanhouden en dan rauwe dagporties invriezen.quote:Op zondag 10 september 2017 14:24 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Heb je ook een vriezer? Als je een neemt die net een slag groter is, is het de moeite waard om de extra porties in te vriezen.
Is dat niet een enorm ding op je aanrecht? Ik heb echt maar een heel klein aanrecht, al zou hij ook wel op het bureau kunnen staan. Wordt hij warm van buiten?quote:Op zondag 10 september 2017 15:01 schreef Kaatje1 het volgende:
Ben ook alleen, heb de russel hobbs maar ook nog een grote (die is meer voor bouillons maken etc). Ik zou ook een iets grotere nemen. De nieuwe russel hobbs kan ook op het gas om evt aan te braden of flink verhitten als het helemaal afgekoeld is.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |