abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 4 mei 2017 @ 17:28:43 #51
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_170685968
quote:
0s.gif Op donderdag 4 mei 2017 16:07 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Als je een microplane rasp hebt kun je het ook prima raspen, kwam ik tijdje terug achter. :-)

[ link | afbeelding ]
Citroengras Raspen

Zo heb ik het gedaan, weliswaar op een grove microplane. En met de sereh rechtstreeks uit de diepvries.
The love you take is equal to the love you make.
pi_170685980
Dat gaat toch echt extreem naar steranijs smaken? Ik vond 1 steranijs bij de Indo Pulled Pork al extreem en hou het tegenwoordig alleen bij de vijfkruidenpoeder.
Maar anijs vind ik verder ook niet echt bijzonder dus misschien ligt het daar aan. :P
  donderdag 4 mei 2017 @ 18:50:06 #53
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_170687525
Ik vind juist 5-kruidenpoeder supersnel oerheersen. :o
  vrijdag 5 mei 2017 @ 18:54:58 #54
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_170710629
quote:
0s.gif Op donderdag 4 mei 2017 13:04 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Als jij hem nu ook lekker vindt, misschien wil een mod 'm dan in de OP erbij zetten? :P
Het recept staat er al, maar is nu ook door ons officieel goedgekeurd! :9

Ik heb nu alle ingrediënten, dus dat wordt binnenkort een keer een grotere hoeveelheid maken en deels invriezen.
The love you take is equal to the love you make.
  dinsdag 9 mei 2017 @ 22:50:32 #55
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_170816461
Stomme vraag, maar wat gebeurd er als je vlees of gevogelte te lang gaart? (Lees: een aantal uren)
Kan dat kwaad? Of is dat geen probleem.

M.a.w. stel dat je geen timer hebt en je vergeet je slowcooker, of je bent onverwacht langer van huis..
  dinsdag 9 mei 2017 @ 22:53:54 #56
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_170816611
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 mei 2017 22:50 schreef Mubassie het volgende:
Stomme vraag, maar wat gebeurd er als je vlees of gevogelte te lang gaart? (Lees: een aantal uren)
Kan dat kwaad? Of is dat geen probleem.

M.a.w. stel dat je geen timer hebt en je vergeet je slowcooker, of je bent onverwacht langer van huis..
Het kan geen kwaad, anders dan dat het vlees in draadjes uit elkaar kan vallen. Vind ik op zich nog steeds lekker. Liever te gaar (uiteenvallend) dan net niet gaar/zacht genoeg.
  dinsdag 9 mei 2017 @ 22:54:25 #57
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_170816629
Dan valt het uit elkaar. Het komt in principe niet droog te staan, omdat als het goed is de deksel zo goed sluit dat het vocht in de pan blijft.
The love you take is equal to the love you make.
  dinsdag 9 mei 2017 @ 23:24:41 #58
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_170818145
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 mei 2017 22:50 schreef Mubassie het volgende:
Stomme vraag, maar wat gebeurd er als je vlees of gevogelte te lang gaart? (Lees: een aantal uren)
Kan dat kwaad? Of is dat geen probleem.

M.a.w. stel dat je geen timer hebt en je vergeet je slowcooker, of je bent onverwacht langer van huis..
zoals gezegd, uit elkaar, je kan altijd een stekkertimer gebruiken van een paar euro, zodat het vlees niet te gaar wordt
  dinsdag 9 mei 2017 @ 23:25:15 #59
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_170818168
Thanks dames. Dus voor de smaak maakt het niets uit?
  dinsdag 9 mei 2017 @ 23:41:28 #60
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_170818684
Nope. Alleen voor de structuur.
  woensdag 10 mei 2017 @ 18:56:08 #61
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_170833272
We hebben onlangs een Gusto 3,5L slowcooker gekregen van iemand die hem in een kertpakket gekregen had en hem ongeopend in de kast liet staan.

Ik ga hem morgen voor het eerst gebruiken met roti kip :9 Ik zie in alle recepten staan dat je vet van je vlees moet trimmen. Maar smelt dat niet gewoon dan?
Spoilers!
pi_170833308
quote:
1s.gif Op woensdag 10 mei 2017 18:56 schreef Lucky_Strike het volgende:
We hebben onlangs een Gusto 3,5L slowcooker gekregen van iemand die hem in een kertpakket gekregen had en hem ongeopend in de kast liet staan.

Ik ga hem morgen voor het eerst gebruiken met roti kip :9 Ik zie in alle recepten staan dat je vet van je vlees moet trimmen. Maar smelt dat niet gewoon dan?
nee daar is de temperatuur te laag voor. maar bij spareribs etc gooi het nog ff op de bbq of in de oven onder de grill
:]
  woensdag 10 mei 2017 @ 19:08:01 #63
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_170833512
quote:
1s.gif Op woensdag 10 mei 2017 18:57 schreef wootahH het volgende:

[..]

nee daar is de temperatuur te laag voor. maar bij spareribs etc gooi het nog ff op de bbq of in de oven onder de grill
Ah, thanks.

Spareribs zullen we nooit maken in de slowcooker, daar hebben we een barbecue voor. Zaterdag weer, heb nu al trek. Maar eerst dus roti ;)
Spoilers!
  woensdag 10 mei 2017 @ 19:17:44 #64
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_170833730
quote:
1s.gif Op woensdag 10 mei 2017 18:56 schreef Lucky_Strike het volgende:
We hebben onlangs een Gusto 3,5L slowcooker gekregen van iemand die hem in een kertpakket gekregen had en hem ongeopend in de kast liet staan.

Ik ga hem morgen voor het eerst gebruiken met roti kip :9 Ik zie in alle recepten staan dat je vet van je vlees moet trimmen. Maar smelt dat niet gewoon dan?
Welk recept ga je gebruiken?
The love you take is equal to the love you make.
pi_170834163
Vet aan vlees smelt meestal juist heel mooi weg in de slowcooker. Ik laat het altijd zitten en vind bijna nooit stukken vet terug.
  woensdag 10 mei 2017 @ 19:48:05 #66
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_170834491
quote:
1s.gif Op woensdag 10 mei 2017 19:17 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Welk recept ga je gebruiken?
Ik weet het nog niet precies. Een mengsel van die van Noa/Kay en mijn eigen recept denk ik. Sowieso wel met dijen en kouseband.
Spoilers!
  woensdag 10 mei 2017 @ 19:51:48 #67
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_170834598
quote:
0s.gif Op woensdag 10 mei 2017 19:36 schreef Dragonberry het volgende:
Vet aan vlees smelt meestal juist heel mooi weg in de slowcooker. Ik laat het altijd zitten en vind bijna nooit stukken vet terug.
Ja, nou heb ik dus nog een mening nodig :D
Spoilers!
  woensdag 10 mei 2017 @ 19:59:33 #68
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_170834779
quote:
1s.gif Op woensdag 10 mei 2017 19:48 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ik weet het nog niet precies. Een mengsel van die van Noa/Kay en mijn eigen recept denk ik. Sowieso wel met dijen en kouseband.
Dus het staat niet specifiek in het recept dat je het vet eraf zou moeten snijden?

Ik doe het nooit.

Maak de kip voor roti trouwens altijd in de pan. En kouseband zou ik apart doen.
The love you take is equal to the love you make.
  woensdag 10 mei 2017 @ 21:07:03 #69
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_170837066
quote:
1s.gif Op woensdag 10 mei 2017 19:59 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Dus het staat niet specifiek in het recept dat je het vet eraf zou moeten snijden?

Ik doe het nooit.

Maak de kip voor roti trouwens altijd in de pan. En kouseband zou ik apart doen.
Nee, in dit recept staat het niet inderdaad. Ik heb afgelopen week tientallen recepten doorgenomen en kwam het regelmatig tegen.

Ik ga het vlees in de pan bruinen en de kousenband er later pas bij doen.
Spoilers!
  woensdag 10 mei 2017 @ 21:24:56 #70
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_170837724
quote:
14s.gif Op woensdag 10 mei 2017 19:51 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ja, nou heb ik dus nog een mening nodig :D
Vraag Fietsie.
Het vet uit zijn kip zag er wel uitgesmolten uit,

[ Bericht 4% gewijzigd door RobinOok op 10-05-2017 22:08:29 ]
pi_170839362
quote:
1s.gif Op woensdag 10 mei 2017 21:07 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Nee, in dit recept staat het niet inderdaad. Ik heb afgelopen week tientallen recepten doorgenomen en kwam het regelmatig tegen.

Ik ga het vlees in de pan bruinen en de kousenband er later pas bij doen.
Ik heb ooit 1x vlees gebruind in een pan. De keer daarna niet en er was geen verschil.
Is jouw pan een sauté zodat je 'm op vuur kan zetten?
We have far more in common than that which devides us..
  woensdag 10 mei 2017 @ 22:46:31 #72
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_170840648
quote:
0s.gif Op woensdag 10 mei 2017 22:08 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Ik heb ooit 1x vlees gebruind in een pan. De keer daarna niet en er was geen verschil.
Is jouw pan een sauté zodat je 'm op vuur kan zetten?
Nee, volgens mij niet.
Spoilers!
pi_170840760
quote:
1s.gif Op woensdag 10 mei 2017 22:46 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Nee, volgens mij niet.
Dan ook niet doen nee. Maar bruinen zou ik niet doen, moet je weer afwassen :P
We have far more in common than that which devides us..
pi_170843686
quote:
1s.gif Op woensdag 10 mei 2017 21:07 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Nee, in dit recept staat het niet inderdaad. Ik heb afgelopen week tientallen recepten doorgenomen en kwam het regelmatig tegen.

Ik ga het vlees in de pan bruinen en de kousenband er later pas bij doen.
Niet wegsnijden. Mensen schrijven dat natuurlijk omdat vet vies en eng is.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
  donderdag 11 mei 2017 @ 11:34:53 #75
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_170847539
Ik bak niks aan, en ik laat altijd het vet zitten. Als je maar genoeg tijd neemt wordt het zo juist lekkerder.
Ik heb vandaag een braadkuiken in de sc, op een bedje van ui/knoflook/kefir lime blaadjes, rijkelijk bestrooid met kurkuma, gemalen chili, ketoembar en laos. Ik laat hem denk ik zo ff twee uur op high staan en voor ik straks de deur uit ga doe ik dr dan nog wat ketjap/cocosmelk bij , maar mss ook niet.
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')