Zo heb ik het gedaan, weliswaar op een grove microplane. En met de sereh rechtstreeks uit de diepvries.quote:Op donderdag 4 mei 2017 16:07 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Als je een microplane rasp hebt kun je het ook prima raspen, kwam ik tijdje terug achter. :-)
[ link | afbeelding ]
Citroengras Raspen
Het recept staat er al, maar is nu ook door ons officieel goedgekeurd!quote:Op donderdag 4 mei 2017 13:04 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Als jij hem nu ook lekker vindt, misschien wil een mod 'm dan in de OP erbij zetten?
Het kan geen kwaad, anders dan dat het vlees in draadjes uit elkaar kan vallen. Vind ik op zich nog steeds lekker. Liever te gaar (uiteenvallend) dan net niet gaar/zacht genoeg.quote:Op dinsdag 9 mei 2017 22:50 schreef Mubassie het volgende:
Stomme vraag, maar wat gebeurd er als je vlees of gevogelte te lang gaart? (Lees: een aantal uren)
Kan dat kwaad? Of is dat geen probleem.
M.a.w. stel dat je geen timer hebt en je vergeet je slowcooker, of je bent onverwacht langer van huis..
zoals gezegd, uit elkaar, je kan altijd een stekkertimer gebruiken van een paar euro, zodat het vlees niet te gaar wordtquote:Op dinsdag 9 mei 2017 22:50 schreef Mubassie het volgende:
Stomme vraag, maar wat gebeurd er als je vlees of gevogelte te lang gaart? (Lees: een aantal uren)
Kan dat kwaad? Of is dat geen probleem.
M.a.w. stel dat je geen timer hebt en je vergeet je slowcooker, of je bent onverwacht langer van huis..
nee daar is de temperatuur te laag voor. maar bij spareribs etc gooi het nog ff op de bbq of in de oven onder de grillquote:Op woensdag 10 mei 2017 18:56 schreef Lucky_Strike het volgende:
We hebben onlangs een Gusto 3,5L slowcooker gekregen van iemand die hem in een kertpakket gekregen had en hem ongeopend in de kast liet staan.
Ik ga hem morgen voor het eerst gebruiken met roti kip Ik zie in alle recepten staan dat je vet van je vlees moet trimmen. Maar smelt dat niet gewoon dan?
Ah, thanks.quote:Op woensdag 10 mei 2017 18:57 schreef wootahH het volgende:
[..]
nee daar is de temperatuur te laag voor. maar bij spareribs etc gooi het nog ff op de bbq of in de oven onder de grill
Welk recept ga je gebruiken?quote:Op woensdag 10 mei 2017 18:56 schreef Lucky_Strike het volgende:
We hebben onlangs een Gusto 3,5L slowcooker gekregen van iemand die hem in een kertpakket gekregen had en hem ongeopend in de kast liet staan.
Ik ga hem morgen voor het eerst gebruiken met roti kip Ik zie in alle recepten staan dat je vet van je vlees moet trimmen. Maar smelt dat niet gewoon dan?
Ik weet het nog niet precies. Een mengsel van die van Noa/Kay en mijn eigen recept denk ik. Sowieso wel met dijen en kouseband.quote:
Ja, nou heb ik dus nog een mening nodigquote:Op woensdag 10 mei 2017 19:36 schreef Dragonberry het volgende:
Vet aan vlees smelt meestal juist heel mooi weg in de slowcooker. Ik laat het altijd zitten en vind bijna nooit stukken vet terug.
Dus het staat niet specifiek in het recept dat je het vet eraf zou moeten snijden?quote:Op woensdag 10 mei 2017 19:48 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik weet het nog niet precies. Een mengsel van die van Noa/Kay en mijn eigen recept denk ik. Sowieso wel met dijen en kouseband.
Nee, in dit recept staat het niet inderdaad. Ik heb afgelopen week tientallen recepten doorgenomen en kwam het regelmatig tegen.quote:Op woensdag 10 mei 2017 19:59 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Dus het staat niet specifiek in het recept dat je het vet eraf zou moeten snijden?
Ik doe het nooit.
Maak de kip voor roti trouwens altijd in de pan. En kouseband zou ik apart doen.
Vraag Fietsie.quote:Op woensdag 10 mei 2017 19:51 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ja, nou heb ik dus nog een mening nodig
Ik heb ooit 1x vlees gebruind in een pan. De keer daarna niet en er was geen verschil.quote:Op woensdag 10 mei 2017 21:07 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Nee, in dit recept staat het niet inderdaad. Ik heb afgelopen week tientallen recepten doorgenomen en kwam het regelmatig tegen.
Ik ga het vlees in de pan bruinen en de kousenband er later pas bij doen.
Nee, volgens mij niet.quote:Op woensdag 10 mei 2017 22:08 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ik heb ooit 1x vlees gebruind in een pan. De keer daarna niet en er was geen verschil.
Is jouw pan een sauté zodat je 'm op vuur kan zetten?
Dan ook niet doen nee. Maar bruinen zou ik niet doen, moet je weer afwassenquote:
Niet wegsnijden. Mensen schrijven dat natuurlijk omdat vet vies en eng is.quote:Op woensdag 10 mei 2017 21:07 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Nee, in dit recept staat het niet inderdaad. Ik heb afgelopen week tientallen recepten doorgenomen en kwam het regelmatig tegen.
Ik ga het vlees in de pan bruinen en de kousenband er later pas bij doen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |