abonnement Unibet Coolblue
pi_170377144
quote:
99s.gif Op vrijdag 21 april 2017 01:43 schreef CrashO het volgende:

[..]

eh oO<

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Het was blijkbaar te laat om te typen :') |:( :') :@

Eerst c_/ veel sterke c_/
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
pi_170394568
Vanavond met nieuwe aardappelen en wortels gegeten heerlijk _O_ :Y) *O* :D :P :9

Ik ga het recept opslaan :D *O*
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
pi_170406888
Ik heb een slowcooker gekocht *O* het is er eentje van Russell Hobbs en ik twijfel opeens of er wel een ingebouwde timer in zit :') maar dat is met een losse timer zo verholpen eventueel. Ik ga me er morgenmiddag eens in verdiepen. Heb hier al heerlijke recepten voorbij zien komen.
pi_170408004
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 april 2017 17:20 schreef Serinde het volgende:
Ik heb een slowcooker gekocht *O* het is er eentje van Russell Hobbs en ik twijfel opeens of er wel een ingebouwde timer in zit :') maar dat is met een losse timer zo verholpen eventueel. Ik ga me er morgenmiddag eens in verdiepen. Heb hier al heerlijke recepten voorbij zien komen.
Hoi ik heb ook een Russell Hobbs zit geen timer op en drie standen laag/hoog/warmhoud 3,5 liter inhoud.

Doet wat het moet doen namelijk langzaam koken ;)
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
pi_170411471
quote:
7s.gif Op zaterdag 22 april 2017 18:11 schreef Stokken_en_stenen het volgende:

[..]

Hoi ik heb ook een Russell Hobbs zit geen timer op en drie standen laag/hoog/warmhoud 3,5 liter inhoud.

Doet wat het moet doen namelijk langzaam koken ;)
Die heb ik ook :) bevalt ie?
  zaterdag 22 april 2017 @ 23:35:51 #31
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_170416927
quote:
7s.gif Op zaterdag 22 april 2017 18:11 schreef Stokken_en_stenen het volgende:

[..]

Hoi ik heb ook een Russell Hobbs zit geen timer op en drie standen laag/hoog/warmhoud 3,5 liter inhoud.

Doet wat het moet doen namelijk langzaam koken ;)
Heb ik vandaag ook aangeschaft 8-)

Morgen proberen
pi_170416977
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 april 2017 20:35 schreef Serinde het volgende:

[..]

Die heb ik ook :) bevalt ie?
Ja tot nu toe wel ja :)
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
pi_170416987
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 april 2017 23:35 schreef Mubassie het volgende:

[..]

Heb ik vandaag ook aangeschaft 8-)

Morgen proberen
:s)
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
  zaterdag 22 april 2017 @ 23:41:16 #34
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_170417036
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 april 2017 17:20 schreef Serinde het volgende:
Ik heb een slowcooker gekocht *O* het is er eentje van Russell Hobbs en ik twijfel opeens of er wel een ingebouwde timer in zit :') maar dat is met een losse timer zo verholpen eventueel. Ik ga me er morgenmiddag eens in verdiepen. Heb hier al heerlijke recepten voorbij zien komen.
Een losse timer kan je apparaat in- of uitschakelen, niet als je gerecht klaar is je apparaat op de warmhoudstand zetten. Dus een losse timer werkt niet hetzelfde.
The love you take is equal to the love you make.
pi_170419858
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 april 2017 23:41 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Een losse timer kan je apparaat in- of uitschakelen, niet als je gerecht klaar is je apparaat op de warmhoudstand zetten. Dus een losse timer werkt niet hetzelfde.
De tweede optie die je noemt was niet eens in me opgekomen 8)7 dacht alleen aan uitgestelde start net als bij de wasmachine en vaatwasser _O-
pi_170521608
Vietnamees Stoofvlees (Thịt bò kho)

Een beroemd runderstoofpotje uit Vietnam, eerder kruidig & warm dan pittig. Bijzonder door het gebruik van steranijs en Thaise basilicum, al is het met normale basilicum of zelfs helemaal zonder basilicum ook al lekker. Het is gewoon weer eens wat anders dan een b½uf bourguignon of oma’s sudderlapjes, maar niet eens zo heel anders. Gewoon een lekker runderstoofpotje. In Vietnam, met zijn Franse invloeden eten ze het vaak met baguette, lekker soppend in de saus. Als ontbijt.

RECEPT
500g runderstoofvlees (bv magere runder-, rib-, of sucadelappen)
2 tl kurkuma (koenjit)
2 el (arachide) olie
3 sjalotjes, gesnipperd
3 teentjes knoflook, fijngehakt
2 rode chilipepers, fijngehakt
1 stengels citroengras, superfijngehakt
1 el kerriepoeder
1 el gemalen steranijs (of 3 hele, geroosterd en tot poeder gemalen)
2 dl hete runder- of kippenbouillon. (tip: bouillon + sojasaus + vissaus kan voor sommigen te zout uitpakken, gebruik dan water ipv bouillon)
2-3 el Vietnamese vissaus
2 el lichte sojasaus
1 el (ruwe riet)suiker
zout en zwarte peper
½ bosje verse thaise basilicum, zonder stelen of gewone basilicum
1 rode ui, in dunne ringen voor de garnering

Snijd het vlees in blokjes, meng het met de kurkuma en zet het apart.
Bak sjalotjes, knoflook, chilipeper en citroengras in wat olie tot het geurig is.
Voeg kerriepoeder en de helft van het steranijspoeder toe en bak 10 sec mee.
Voeg het vlees toe en bak het vlees een beetje bruin.
Voeg warme bouillon, vissaus, sojasaus en suiker toe.
Breng aan de kook, voeg extra warm water toe zodat al het vlees onder staat en laat sudderen tot het gaar is. Ik zou zeggen minstens 4 uur, maar het veiligste is om stoofpotjes altijd een dag van tevoren te maken. Dan kun je het zonder stress laten pruttelen zolang als nodig is en bovendien is stoofvlees de volgende dag nog lekkerder ook. Meer maken om in te vriezen is altijd een goed idee.

Voor serveren proeven en op smaak brengen met peper, zout en de rest van het steranijspoeder. Eventueel de saus binden met een maizenapapje (2 tl maïzena + 1 el koud water).
Thaise basilicum in reepjes en rode ui in dunne ringen toevoegen en serveren met witte rijst en bijvoorbeeld sperzieboontjes. Of met baguette dus!

Ik heb de kruiden en vlees gebakken toen de rest erbij en overgedaan in de slowcooker, die op 11 uur gezet, de geur die eruit komt is heerlijk : morgen eten.
Ik ben alleen geen fan van de citroengras stengel die blijft volgens mij toch houterig want ik kreeg hem niet superfijn (nog 9 uur te gaan misschien wordt het nog zacht), maar misschien meer een idee om te pletten, erbij te gooien en later eruit te halen.

Va internet afgeplukt maar weet niet meer van welke site, sry
  donderdag 27 april 2017 @ 15:07:24 #37
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_170521667
Ik postte de link hierboven al :D
Citroengras doe je er normaal in zijn geheel in ( beetje kneuzen ) en vis je er dan gewoon uit als je gaat eten.
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_170522062
quote:
0s.gif Op donderdag 27 april 2017 15:07 schreef oh-oh het volgende:
Ik postte de link hierboven al :D
Citroengras doe je er normaal in zijn geheel in ( beetje kneuzen ) en vis je er dan gewoon uit als je gaat eten.
Maar dat staat er niet er staat heel fijn hakken ;( In ieder geval goede les voor de volgende keer.
Heb jij hem ook gemaakt oh-oh ?

Bij Robin vandaan dus, Robin het ruikt verrukkelijk hier in huis :)
  vrijdag 28 april 2017 @ 02:00:12 #39
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_170536113
Vorige week nog ja, maar ik maak hem wel vaker O+
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_170675312
quote:
0s.gif Op donderdag 27 april 2017 15:04 schreef Sorella het volgende:
Vietnamees Stoofvlees (Thịt bò kho)

Ik twijfel over een slowcooker, en door dit recept wil ik hem denk ik nog liever O+ (Man is Vietnamees, maar we hebben niet echt de tijd om vaak uitgebreid Vietnamees te koken).

Is het echt zo handig om te hebben? Gebruiken jullie hem vaak?

Ik twijfel ook over het formaat. Wij zijn met zijn 2'en + baby, maar maken vaak eten voor meerdere dagen dus als het een wat grotere hoeveelheid is, is dat niet erg.
Het lijkt mij ook leuk om er bouillon in te maken voor Pho (Vietnamese noodlesoep), maar het recept wat mij inspireerde gebruikt een ~6,1 liter, en dat lijkt mij weer zo groot. Kan je ook goed (runder)bouillon maken in een 4,7liter bijvoorbeeld?
  donderdag 4 mei 2017 @ 09:53:41 #41
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_170675357
Ja kan prima, en ideaal ding ^O^

Ik gebruik m denk ik eens in de week of twee weken
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_170676227
quote:
0s.gif Op donderdag 4 mei 2017 09:51 schreef Miezziej het volgende:

[..]

Ik twijfel over een slowcooker, en door dit recept wil ik hem denk ik nog liever O+ (Man is Vietnamees, maar we hebben niet echt de tijd om vaak uitgebreid Vietnamees te koken).

Is het echt zo handig om te hebben? Gebruiken jullie hem vaak?

Ik twijfel ook over het formaat. Wij zijn met zijn 2'en + baby, maar maken vaak eten voor meerdere dagen dus als het een wat grotere hoeveelheid is, is dat niet erg.
Het lijkt mij ook leuk om er bouillon in te maken voor Pho (Vietnamese noodlesoep), maar het recept wat mij inspireerde gebruikt een ~6,1 liter, en dat lijkt mij weer zo groot. Kan je ook goed (runder)bouillon maken in een 4,7liter bijvoorbeeld?
Volgens mij raden ze minstens de helft vol aan, liefst 3/4.
The rock candy's melted, only diamonds now remain
  donderdag 4 mei 2017 @ 12:11:09 #43
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_170678345
quote:
0s.gif Op maandag 17 april 2017 17:44 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik denk deze : http://www.aziatische-ing(...)etnamees-stoofvlees/
Maar ik ga wel heel erg af als ik het mis heb. :+
Deze staat nu te sudderen voor morgen. Ben zeer benieuwd. :)
The love you take is equal to the love you make.
pi_170678642
quote:
1s.gif Op donderdag 4 mei 2017 12:11 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Deze staat nu te sudderen voor morgen. Ben zeer benieuwd. :)
Het is ook lekker met wortels erbij :Y
  donderdag 4 mei 2017 @ 12:30:28 #45
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_170678947
quote:
0s.gif Op donderdag 4 mei 2017 12:21 schreef Miezziej het volgende:

[..]

Het is ook lekker met wortels erbij :Y
Goed idee! Die heb ik nog. Dacht zelf aan paprika, heb ik ook nog liggen. Ik doe misschien wel allebei. :)
The love you take is equal to the love you make.
  donderdag 4 mei 2017 @ 13:03:08 #46
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_170679896
quote:
0s.gif Op donderdag 27 april 2017 15:07 schreef oh-oh het volgende:
Ik postte de link hierboven al :D
Citroengras doe je er normaal in zijn geheel in ( beetje kneuzen ) en vis je er dan gewoon uit als je gaat eten.
Ik heb ondertussen de tekst in het recept aangepast om te waarschuwen dat als je het niet superfijn gesneden krijgt je het dan maar beter toch in zijn geheel mee kunt laten sudderen. Een tussenweg bestaat er namelijk niet.
  donderdag 4 mei 2017 @ 13:04:03 #47
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_170679923
quote:
1s.gif Op donderdag 4 mei 2017 12:11 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Deze staat nu te sudderen voor morgen. Ben zeer benieuwd. :)
Als jij hem nu ook lekker vindt, misschien wil een mod 'm dan in de OP erbij zetten? :P
pi_170681659
quote:
0s.gif Op donderdag 4 mei 2017 13:03 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik heb ondertussen de tekst in het recept aangepast om te waarschuwen dat als je het niet superfijn gesneden krijgt je het dan maar beter toch in zijn geheel mee kunt laten sudderen. Een tussenweg bestaat er namelijk niet.
Daar kwam ik ook achter, ik heb alles in een vergiet gegooid en het vlees "gewassen" om de stukjes kwijt te raken, smaak was wel iets minder geworden natuurlijk maar desalniettemin nog steeds lekker :)
  donderdag 4 mei 2017 @ 16:07:55 #49
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_170684380
quote:
0s.gif Op donderdag 4 mei 2017 14:08 schreef Sorella het volgende:

[..]

Daar kwam ik ook achter, ik heb alles in een vergiet gegooid en het vlees "gewassen" om de stukjes kwijt te raken, smaak was wel iets minder geworden natuurlijk maar desalniettemin nog steeds lekker :)
Als je een microplane rasp hebt kun je het ook prima raspen, kwam ik tijdje terug achter. :-)


Citroengras Raspen
pi_170685260
quote:
0s.gif Op donderdag 4 mei 2017 16:07 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Als je een microplane rasp hebt kun je het ook prima raspen, kwam ik tijdje terug achter. :-)

Heb ik maar ik plet het wel en haal het er later uit want dit recept is zeker voor herhaling vatbaar :)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')