Ik moest even opzoeken wat dat is, mijn vietnamees is niet meer wat het geweest isquote:
Ik kan 'm niet meer aanpassen misschien kan een MOD deze erin plakken?quote:Op maandag 17 april 2017 13:42 schreef quirina het volgende:
https://www.paolos.nl/de-originele-bolognesesaus-ragu-bolognese/
Voor de recepten in de OP.
Maplesirup,tomatenpuree en twee gedroogde chilipepertjesquote:Op donderdag 13 april 2017 00:30 schreef Stokken_en_stenen het volgende:
Deze ga ik proberen;
http://www.culy.nl/recept(...)ittige-barbecuesaus/
Met twee aanpassingen
135 gram bruine suiker ---> daar maak ik 25 gram honing van
240 milliliter ketchup ---> Dat halveer ik en vul ik weer aan met tabasco
Ja dat kan ookquote:Op maandag 17 april 2017 15:20 schreef quirina het volgende:
[..]
Maplesirup,tomatenpuree en twee gedroogde chilipepertjes
Ik geloof niet dat dat 'm is.quote:Op maandag 17 april 2017 14:19 schreef Stokken_en_stenen het volgende:
[..]
Ik moest even opzoeken wat dat is, mijn vietnamees is niet meer wat het geweest is![]()
http://www.akitachow.com/(...)ietnamese-beef-stew/
Welk recept dan? het is wel het gerecht als google niet gelogen heeft tegen mij.quote:
Ik denk deze : http://www.aziatische-ing(...)etnamees-stoofvlees/quote:Op maandag 17 april 2017 17:42 schreef Stokken_en_stenen het volgende:
[..]
Welk recept dan? het is wel het gerecht als google niet gelogen heeft tegen mij.
ehquote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 21-04-2017 01:43:36 ]
quote:Op vrijdag 21 april 2017 01:43 schreef CrashO het volgende:
[..]
eh
Het was blijkbaar te laat om te typenSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.![]()
![]()
![]()
![]()
Eerstveel sterke
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
Hoi ik heb ook een Russell Hobbs zit geen timer op en drie standen laag/hoog/warmhoud 3,5 liter inhoud.quote:Op zaterdag 22 april 2017 17:20 schreef Serinde het volgende:
Ik heb een slowcooker gekochthet is er eentje van Russell Hobbs en ik twijfel opeens of er wel een ingebouwde timer in zit
maar dat is met een losse timer zo verholpen eventueel. Ik ga me er morgenmiddag eens in verdiepen. Heb hier al heerlijke recepten voorbij zien komen.
Die heb ik ookquote:Op zaterdag 22 april 2017 18:11 schreef Stokken_en_stenen het volgende:
[..]
Hoi ik heb ook een Russell Hobbs zit geen timer op en drie standen laag/hoog/warmhoud 3,5 liter inhoud.
Doet wat het moet doen namelijk langzaam koken
Heb ik vandaag ook aangeschaftquote:Op zaterdag 22 april 2017 18:11 schreef Stokken_en_stenen het volgende:
[..]
Hoi ik heb ook een Russell Hobbs zit geen timer op en drie standen laag/hoog/warmhoud 3,5 liter inhoud.
Doet wat het moet doen namelijk langzaam koken
Ja tot nu toe wel jaquote:
quote:Op zaterdag 22 april 2017 23:35 schreef Mubassie het volgende:
[..]
Heb ik vandaag ook aangeschaft
Morgen proberen
Een losse timer kan je apparaat in- of uitschakelen, niet als je gerecht klaar is je apparaat op de warmhoudstand zetten. Dus een losse timer werkt niet hetzelfde.quote:Op zaterdag 22 april 2017 17:20 schreef Serinde het volgende:
Ik heb een slowcooker gekochthet is er eentje van Russell Hobbs en ik twijfel opeens of er wel een ingebouwde timer in zit
maar dat is met een losse timer zo verholpen eventueel. Ik ga me er morgenmiddag eens in verdiepen. Heb hier al heerlijke recepten voorbij zien komen.
De tweede optie die je noemt was niet eens in me opgekomenquote:Op zaterdag 22 april 2017 23:41 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Een losse timer kan je apparaat in- of uitschakelen, niet als je gerecht klaar is je apparaat op de warmhoudstand zetten. Dus een losse timer werkt niet hetzelfde.
Maar dat staat er niet er staat heel fijn hakkenquote:Op donderdag 27 april 2017 15:07 schreef oh-oh het volgende:
Ik postte de link hierboven al![]()
Citroengras doe je er normaal in zijn geheel in ( beetje kneuzen ) en vis je er dan gewoon uit als je gaat eten.
Ik twijfel over een slowcooker, en door dit recept wil ik hem denk ik nog lieverquote:
Volgens mij raden ze minstens de helft vol aan, liefst 3/4.quote:Op donderdag 4 mei 2017 09:51 schreef Miezziej het volgende:
[..]
Ik twijfel over een slowcooker, en door dit recept wil ik hem denk ik nog liever(Man is Vietnamees, maar we hebben niet echt de tijd om vaak uitgebreid Vietnamees te koken).
Is het echt zo handig om te hebben? Gebruiken jullie hem vaak?
Ik twijfel ook over het formaat. Wij zijn met zijn 2'en + baby, maar maken vaak eten voor meerdere dagen dus als het een wat grotere hoeveelheid is, is dat niet erg.
Het lijkt mij ook leuk om er bouillon in te maken voor Pho (Vietnamese noodlesoep), maar het recept wat mij inspireerde gebruikt een ~6,1 liter, en dat lijkt mij weer zo groot. Kan je ook goed (runder)bouillon maken in een 4,7liter bijvoorbeeld?
Deze staat nu te sudderen voor morgen. Ben zeer benieuwd.quote:Op maandag 17 april 2017 17:44 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik denk deze : http://www.aziatische-ing(...)etnamees-stoofvlees/
Maar ik ga wel heel erg af als ik het mis heb.
Het is ook lekker met wortels erbijquote:Op donderdag 4 mei 2017 12:11 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Deze staat nu te sudderen voor morgen. Ben zeer benieuwd.
Goed idee! Die heb ik nog. Dacht zelf aan paprika, heb ik ook nog liggen. Ik doe misschien wel allebei.quote:
Ik heb ondertussen de tekst in het recept aangepast om te waarschuwen dat als je het niet superfijn gesneden krijgt je het dan maar beter toch in zijn geheel mee kunt laten sudderen. Een tussenweg bestaat er namelijk niet.quote:Op donderdag 27 april 2017 15:07 schreef oh-oh het volgende:
Ik postte de link hierboven al![]()
Citroengras doe je er normaal in zijn geheel in ( beetje kneuzen ) en vis je er dan gewoon uit als je gaat eten.
Als jij hem nu ook lekker vindt, misschien wil een mod 'm dan in de OP erbij zetten?quote:Op donderdag 4 mei 2017 12:11 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Deze staat nu te sudderen voor morgen. Ben zeer benieuwd.
Daar kwam ik ook achter, ik heb alles in een vergiet gegooid en het vlees "gewassen" om de stukjes kwijt te raken, smaak was wel iets minder geworden natuurlijk maar desalniettemin nog steeds lekkerquote:Op donderdag 4 mei 2017 13:03 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik heb ondertussen de tekst in het recept aangepast om te waarschuwen dat als je het niet superfijn gesneden krijgt je het dan maar beter toch in zijn geheel mee kunt laten sudderen. Een tussenweg bestaat er namelijk niet.
Als je een microplane rasp hebt kun je het ook prima raspen, kwam ik tijdje terug achter. :-)quote:Op donderdag 4 mei 2017 14:08 schreef Sorella het volgende:
[..]
Daar kwam ik ook achter, ik heb alles in een vergiet gegooid en het vlees "gewassen" om de stukjes kwijt te raken, smaak was wel iets minder geworden natuurlijk maar desalniettemin nog steeds lekker
Heb ik maar ik plet het wel en haal het er later uit want dit recept is zeker voor herhaling vatbaarquote:Op donderdag 4 mei 2017 16:07 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Als je een microplane rasp hebt kun je het ook prima raspen, kwam ik tijdje terug achter. :-)
Zo heb ik het gedaan, weliswaar op een grove microplane. En met de sereh rechtstreeks uit de diepvries.quote:Op donderdag 4 mei 2017 16:07 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Als je een microplane rasp hebt kun je het ook prima raspen, kwam ik tijdje terug achter. :-)
[ link | afbeelding ]
Citroengras Raspen
Het recept staat er al, maar is nu ook door ons officieel goedgekeurd!quote:Op donderdag 4 mei 2017 13:04 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Als jij hem nu ook lekker vindt, misschien wil een mod 'm dan in de OP erbij zetten?
Het kan geen kwaad, anders dan dat het vlees in draadjes uit elkaar kan vallen. Vind ik op zich nog steeds lekker. Liever te gaar (uiteenvallend) dan net niet gaar/zacht genoeg.quote:Op dinsdag 9 mei 2017 22:50 schreef Mubassie het volgende:
Stomme vraag, maar wat gebeurd er als je vlees of gevogelte te lang gaart? (Lees: een aantal uren)
Kan dat kwaad? Of is dat geen probleem.
M.a.w. stel dat je geen timer hebt en je vergeet je slowcooker, of je bent onverwacht langer van huis..
zoals gezegd, uit elkaar, je kan altijd een stekkertimer gebruiken van een paar euro, zodat het vlees niet te gaar wordtquote:Op dinsdag 9 mei 2017 22:50 schreef Mubassie het volgende:
Stomme vraag, maar wat gebeurd er als je vlees of gevogelte te lang gaart? (Lees: een aantal uren)
Kan dat kwaad? Of is dat geen probleem.
M.a.w. stel dat je geen timer hebt en je vergeet je slowcooker, of je bent onverwacht langer van huis..
nee daar is de temperatuur te laag voor. maar bij spareribs etc gooi het nog ff op de bbq of in de oven onder de grillquote:Op woensdag 10 mei 2017 18:56 schreef Lucky_Strike het volgende:
We hebben onlangs een Gusto 3,5L slowcooker gekregen van iemand die hem in een kertpakket gekregen had en hem ongeopend in de kast liet staan.
Ik ga hem morgen voor het eerst gebruiken met roti kipIk zie in alle recepten staan dat je vet van je vlees moet trimmen. Maar smelt dat niet gewoon dan?
Ah, thanks.quote:Op woensdag 10 mei 2017 18:57 schreef wootahH het volgende:
[..]
nee daar is de temperatuur te laag voor. maar bij spareribs etc gooi het nog ff op de bbq of in de oven onder de grill
Welk recept ga je gebruiken?quote:Op woensdag 10 mei 2017 18:56 schreef Lucky_Strike het volgende:
We hebben onlangs een Gusto 3,5L slowcooker gekregen van iemand die hem in een kertpakket gekregen had en hem ongeopend in de kast liet staan.
Ik ga hem morgen voor het eerst gebruiken met roti kipIk zie in alle recepten staan dat je vet van je vlees moet trimmen. Maar smelt dat niet gewoon dan?
Ik weet het nog niet precies. Een mengsel van die van Noa/Kay en mijn eigen recept denk ik. Sowieso wel met dijen en kouseband.quote:
Ja, nou heb ik dus nog een mening nodigquote:Op woensdag 10 mei 2017 19:36 schreef Dragonberry het volgende:
Vet aan vlees smelt meestal juist heel mooi weg in de slowcooker. Ik laat het altijd zitten en vind bijna nooit stukken vet terug.
Dus het staat niet specifiek in het recept dat je het vet eraf zou moeten snijden?quote:Op woensdag 10 mei 2017 19:48 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik weet het nog niet precies. Een mengsel van die van Noa/Kay en mijn eigen recept denk ik. Sowieso wel met dijen en kouseband.
Nee, in dit recept staat het niet inderdaad. Ik heb afgelopen week tientallen recepten doorgenomen en kwam het regelmatig tegen.quote:Op woensdag 10 mei 2017 19:59 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Dus het staat niet specifiek in het recept dat je het vet eraf zou moeten snijden?
Ik doe het nooit.
Maak de kip voor roti trouwens altijd in de pan. En kouseband zou ik apart doen.
Vraag Fietsie.quote:Op woensdag 10 mei 2017 19:51 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ja, nou heb ik dus nog een mening nodig
Ik heb ooit 1x vlees gebruind in een pan. De keer daarna niet en er was geen verschil.quote:Op woensdag 10 mei 2017 21:07 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Nee, in dit recept staat het niet inderdaad. Ik heb afgelopen week tientallen recepten doorgenomen en kwam het regelmatig tegen.
Ik ga het vlees in de pan bruinen en de kousenband er later pas bij doen.
Nee, volgens mij niet.quote:Op woensdag 10 mei 2017 22:08 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ik heb ooit 1x vlees gebruind in een pan. De keer daarna niet en er was geen verschil.
Is jouw pan een sauté zodat je 'm op vuur kan zetten?
Dan ook niet doen nee. Maar bruinen zou ik niet doen, moet je weer afwassenquote:
Niet wegsnijden. Mensen schrijven dat natuurlijk omdat vet vies en eng is.quote:Op woensdag 10 mei 2017 21:07 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Nee, in dit recept staat het niet inderdaad. Ik heb afgelopen week tientallen recepten doorgenomen en kwam het regelmatig tegen.
Ik ga het vlees in de pan bruinen en de kousenband er later pas bij doen.
Ligt er ook aan hoe dik het vlees is. Maar vaak wel zo'n 12 uur soms nog langer.quote:Op donderdag 11 mei 2017 18:56 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik ga het vet voortaan laten zitten. De roti zit er nu 4,5 uur in en het ruikt verrukkelijk.
Hoe lang doen jullie een runderstoofpot met een kilo riblappen aan? Mijn ene recept zegt 10 uur en het andere 12 uur. Beide uit hetzelfde boekje. En dat boekje is vrij matig dus ik vertrouw het niet zo.
Ik vind 10 of 12 uur zo lang. Maar ik heb ook nog nooit een stoofpotje gemaakt dus ik weet er niets vanquote:Op donderdag 11 mei 2017 20:27 schreef Lienekien het volgende:
Dat komt allemaal niet zo precies. En het is per slowcooker ook nog verschillend.
Uien voor uiensoep heb ik wel 16 uur gedaan (waren er ook veel)quote:Op donderdag 11 mei 2017 20:43 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik vind 10 of 12 uur zo lang. Maar ik heb ook nog nooit een stoofpotje gemaakt dus ik weet er niets van![]()
We hebben net de roti op en het was heerlijk! Nog een portie over natuurlijk dus dat is mooi. 2,5 uur op high, toen de kouseband er bij en nog 3 uur op low.
Ik doe het nooit zo lang, in ieder geval.quote:Op donderdag 11 mei 2017 20:43 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik vind 10 of 12 uur zo lang. Maar ik heb ook nog nooit een stoofpotje gemaakt dus ik weet er niets van![]()
We hebben net de roti op en het was heerlijk! Nog een portie over natuurlijk dus dat is mooi. 2,5 uur op high, toen de kouseband er bij en nog 3 uur op low.
Kousenband 3 uur? Waarom?quote:Op donderdag 11 mei 2017 20:43 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik vind 10 of 12 uur zo lang. Maar ik heb ook nog nooit een stoofpotje gemaakt dus ik weet er niets van![]()
We hebben net de roti op en het was heerlijk! Nog een portie over natuurlijk dus dat is mooi. 2,5 uur op high, toen de kouseband er bij en nog 3 uur op low.
Je bakt niks? De specerijen ook niet?quote:Op donderdag 11 mei 2017 11:34 schreef oh-oh het volgende:
Ik bak niks aan, en ik laat altijd het vet zitten. Als je maar genoeg tijd neemt wordt het zo juist lekkerder.
Ik heb vandaag een braadkuiken in de sc, op een bedje van ui/knoflook/kefir lime blaadjes, rijkelijk bestrooid met kurkuma, gemalen chili, ketoembar en laos. Ik laat hem denk ik zo ff twee uur op high staan en voor ik straks de deur uit ga doe ik dr dan nog wat ketjap/cocosmelk bij , maar mss ook niet.
Het ging er bevroren in. Had korter gekund maar het was hartstikke goed eetbaar. Het viel me alles mee want mijn hele dag liep anders dan gepland en het eten bereiden dus ook.quote:
Dat had ik vandaag ook niet gedaan en ik gooi de kerrie masala volgende keer wel even in de koekenpan.quote:Op donderdag 11 mei 2017 23:19 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Je bakt niks? De specerijen ook niet?
Nee doe ik echt nooit.quote:Op donderdag 11 mei 2017 23:19 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Je bakt niks? De specerijen ook niet?
Ik haal de 12 u zelden. Gooi het eten erin als ik wakker word of na het boodschappen doen en als het etenstijd is (vroeg hier, gezien de kinderen) is het altijd klaar.quote:Op donderdag 11 mei 2017 20:43 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik vind 10 of 12 uur zo lang. Maar ik heb ook nog nooit een stoofpotje gemaakt dus ik weet er niets van![]()
We hebben net de roti op en het was heerlijk! Nog een portie over natuurlijk dus dat is mooi. 2,5 uur op high, toen de kouseband er bij en nog 3 uur op low.
Ik bak ook zelden specerijen als ik de slowcooker gebruik. Toen ik er nog een had die op het vuur kon, deed ik dat wel.quote:
SPOILER: Roti kip, 3.5L, 4 portiesOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.SPOILER: Italiaanse runderstoof, 3.5L, 6 portiesOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Spoilers!
Jah! Dit is ideaal voor mij. Voor de users die het niet weten, ik woon in een stacaravan terwijl mijn huis wordt verbouwd. Ik kan niet uitgebreid koken en luchtjes blijven lang hangen. Ik was mijn kookmojo helemaal kwijt en begin het nu weer terug te krijgen.quote:
quote:Op vrijdag 19 mei 2017 17:43 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik ga straks mijn derde slowcookermaal eten, gebaseerd op Caribbean chicken. Ik ben nog niet overtuigd van het recept en ik had het gisteren 6,5 uur aan staan toen ik ineens de deur uit moest. Ik ben benieuwd of het straks eetbaar is.
Mijn eerste twee probeersels waren heel goed gelukt.SPOILER: Roti kip, 3.5L, 4 portiesOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Kip is met 6.5 uur ruim klaar al, ben benieuwd hoe het smaakte.SPOILER: Italiaanse runderstoof, 3.5L, 6 portiesOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
Ja, het ging wat mis aan alle kanten van de planning. Maar het was nog verrassend goed te eten. Dit recept mag zeker blijven.quote:Op vrijdag 19 mei 2017 20:01 schreef oh-oh het volgende:
[..]
Kip is met 6.5 uur ruim klaar al, ben benieuwd hoe het smaakte.
SPOILER: Caribbean chicken, 3.5L, 4 portiesOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 21% gewijzigd door Lucky_Strike op 19-05-2017 21:31:21 ]Spoilers!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |