abonnement Unibet Coolblue
pi_139100961


Hoe te posten in dit topic :?
Simpel! Zet de titel van de zojuist gekeken film neer, al dan niet bold plus IMDb-linkje. Vervolgens een mooie filmposter of frappant screenshot (geen gele kikkers of Moviemeterplaatjes!) en daaronder een verhaaltje wat je nu zo gaaf of niet gaaf aan de film vindt. Let op: controversiële meningen worden ten zeerste gewaardeerd! Ter afsluiting geef je de film nog de waardering in of sterren of een cijfer van 1 tot en met 10. Of je doet toch iets heel anders, dat mag ook. Loze maanddumps wat je gezien hebt of nietszeggende ultiem korte recensies worden desalniettemin minder gewaardeerd.

Meningen en vragen over het plot dienen gemarkeerd te worden met de spoiler-tag zodat je voor anderen de film niet verpest, als men ooit besluit de film nog eens te kijken :).

Kijkerslijstjes over de hele maand worden niet gewaardeerd.

Dat we elkaar mogen aansteken tot het kijken van elkaars filmkeuze ^O^

Vorige topics.

OP topicreeks
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_139101016
Lapo vorige topic van Angel:

quote:
0s.gif Op maandag 21 april 2014 02:43 schreef Ang3l het volgende:

[..]



Olive liegt tegen haar beste vriendin Rhinannon over het verliezen van haar maagdelijkheid. Haar leugen heeft verstrekkende gevolgen op haar middelbare school.

Een van mijn guitly pleasures. Omdat Emma Stone hilarisch is. De muziek perfect bij de film past. De dialoog is zoals elke Diablo Cody film zou moeten zijn en omdat Stanley Tucci elke scene waar hij in speelt steelt. Gewoon een leuke luchtige film.

Imdb: 7.3
Ik: 8-

_O_ Ook mijn guilty pleasure. Want idd de scherpe dialogen en one liners, de sarcastische emma stone, de heerlijke Stanley Tucci en de immer briljante en zwaar underrated Patrica Clarkson (mijn favoriete actrice of all time)

De quotes zijn inmiddels ingeburgerd in onze vriendengroep. "Spell it with your peas!!!"
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_139102801
The Best Exotic Marigold Hotel (2011) - IMDb

Vermakelijke film! Goede acteurs, leuk verhaal, lekker Brits.

Imdb: 7,3
Danos: 7,5
Even a broken clock is right twice a day.
  maandag 21 april 2014 @ 11:40:42 #4
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_139104764
Omdat het bijna de laatste post was en ik het een aanrader vind:

Spies & Glistrup (2013) - IMDb



Briljant geestige Deense film gebaseerd op grotendeels waargebeurde feiten.

De Deense luchtvaartpionier en levensgenieter Simon Spies raakt tijdens zijn studietijd bevriend met Mogens Glistrup, die op zou groeien tot een controversiële advocaat nadat hij op nationale televisie zijn bewondering uitsprak voor belastingontduikers en hen de vrijheidsstrijders van zijn tijd noemde. De film pikt het excentrieke tweetal op in 1965, wanneer ze elkaar na vijftien jaar, voor het eerst sinds hun studietijd weer ontmoeten. Na deze ontmoeting begint hun vriendschap wederom op te bloeien, gestimuleerd door hun succesvolle samenwerking binnen het luchtbedrijf van Spies. Het geld begint te stromen, en terwijl Spies zijn nieuw verworven rijkdom gebruikt om de grenzen van zijn persoonlijke vrijheid op te zoeken, ontwikkelt Glistrup zijn radicale 'zero tax' wetgeving, waarmee hij probeert de staat op z'n kop te zetten De film volgt het tweetal in de zeven jaar na hun hereniging: een wonderbaarlijke periode vol met psychedelische experimenten en revolutionaire ideeën.
Veel vrije seks van vooral Spies.

De rol van Simon Spies wordt vertolkt door een bijna onherkenbare Pilou Asbæk (Kasper Juul in Borgen) en de rol van de rare echt bestaand hebbende rechts-radicale, racistische Glistrup wordt eng realistisch gespeeld door Nicholas Bro.

IMDb: 6,8
Ik (omdat ik veel herken uit die tijd): 7,8
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 21 april 2014 @ 12:13:50 #5
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_139105701
El Dorado (1966)
Die John Wayne blijft een baas mên. In deze western bemoeit ie zich met een ruzie tussen een familie en een bende. Robert Mitchum die op een gegeven moment een dronken sheriff speelt, was ook tof. Het is alleen jammer dat het verhaal in de tweede helft wat stokt, daar had wel wat uitgesneden kunnen worden. Cijfer: 7

Django (1966)
Leuk hoor, zo'n onvervalste spaghetti-western, die een en al Tarantino-esk aandoet! Verhaaltechnisch stelt het weinig voor. Een mysterieuze vreemdeling die een nog mysterieuzere grafkist meesleept, zorgt voor orde en rust in een wegkwijnend stadje door het op te nemen tegen de Mexicanen en de Ku Klux Klan. Af en toe lekker gaat het over the top met veel geweld: peng peng peng peng! Wat er verder nog uitspringt in deze film is de bijzonder chille soundtrack van Luis Bacalov, die leentjebuur bij Morricone heeft gespeeld. Cijfer: 7,5

Als adelaars vielen ze aan (1968)
Waar de Tweede Wereldoorlog nog een superspannend spionage-avontuur is! Zo kun je Where Eagles Dare nog het best omschrijven. Richard Burton gaat samen met Clint Eastwood en een kleine groep soldaten een burcht infiltreren om daar een gevangen genomen generaal te bevrijden. Het zorgt voor veel actie en hachelijke momenten. Over de papperige Burton ben ik niet zo te spreken, Eastwood daarentegen vond ik wel cool: 73 dode Duitsers heeft ie op zijn geweten in deze film! Cijfer: 7,5

Do the Right Thing (1989)
Topper in het socio-kritische genre rechtstreeks uit een multiraciale buurt in Brooklyn. Het is zinderend heet in deze film en de spanningen lopen dan ook nog hoog op rond een pizzeria. Allerlei karakters komen aan bod: typische Italianen, leipe Koreanen en een heel scala aan Afro-Amerikanen. Ze hebben allemaal hun (meestal komische) nukken en daarbij worden de goed en hip geschreven dialogen tussen hen tof gebracht. Een feestje om naar te kijken dus :Y.

Ohja, ook nog even vermelden dat Spike Lee de film lekker vlot geschoten heeft met origineel en verschillend camerawerk. Anyway, dit alles maakt de film daardoor niet zo zwaar om naar te kijken. De anti-racistische boodschap wordt bij de kijker er namelijk niet ingeramd, zeker als blijkt dat alle karakters er eigenlijk een zooi van maken uiteindelijk. Cijfer: 8
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_139114662
La belle et la bête



Mooie film!, film gaat heel anders dan ik ken van de Disney tekenfilm.
Film gaat over een vader met 3 zonen en 3 dochters.. die na ''failliet'' te zijn gegaan naar het plattenland moet verhuizen in armoede, als de vader dan per ongeluk op een oud kasteel stuit en daar rijkdom vind en 'één roos, zal hij die ene roos met zijn leven moeten bekopen..
Maar dan gaat zijn dochter ipv hem.. en dan.....
Film is mooi gemaakt, wat wel jammer is, dit is nou echt een film waar 3D heel mooi eruit zou komen - dat is een gemiste kans!
De acteerprestaties zijn prima, en ook de kledij is goed gedaan.
Mooie film om te zien
7
pi_139119163
Blood Ties



Het verhaal speelt zich af in de New Yorkse maffiawereld tijdens de jaren ’70 en volgt twee broers die elk aan de andere kant van de wet staan. De jongste van de twee (Crudup) is een politieagent terwijl de oudste (Owen) net voorwaardelijk is vrijgelaten. Alhoewel de oudste broer alle mogelijke moeite doet om uit zijn vroegere milieu weg te blijven, wordt hij gedwongen naar de onderwereld terug te keren om zijn jongere broer te helpen. Om de zaken nog wat moeilijker te maken is de jongste broer ook nog eens verliefd op de vrouw van een misdadiger die door zijn toedoen achter de tralies zit.

Het verhaal van de twee broers die elkaar op het einde tóch nog vinden vond ik het mooiste
aan de film.

daarom toch nog een 7 of misschien wel een 8

Blood Ties (2013) - IMDb
  User die je het meest gemist hebt 2022 maandag 21 april 2014 @ 20:19:27 #8
78918 SeLang
Black swans matter
pi_139121305
Into the Wild (2007)
After graduating from Emory University, top student and athlete Christopher McCandless abandons his possessions, gives his entire $24,000 savings account to charity and hitchhikes to Alaska to live in the wilderness. Along the way, Christopher encounters a series of characters that shape his life.

Waar gebeurd verhaal. Hoewel de hoofdpersoon redelijk dom bezig is kan ik me er toch goed mee identificeren. Ik had deze film al eens eerder gezien en hij blijft goed.
8,0

Goodfellas (1990)
Henry Hill and his friends work their way up through the mob hierarchy.

Ik heb deze klassieker denk ik tussen de 10 en 20x gezien en elke keer kijk ik hem in één adem uit. Eén van mijn favoriete films allertijden. Alles klopt. Het is grappig en toch serieus te nemen, de muziek past erbij, het is goed geacteerd en er zijn een aantal scenes waarbij ik elke keer, ook na de film 20x te hebben gezien, nog steeds moet lachen. Ik twijfel er niet aan dat ik deze film over een half jaar opnieuw zit te kijken.
9,5

American Hustle (2013)
A con man, Irving Rosenfeld, along with his seductive partner Sydney Prosser, is forced to work for a wild FBI agent, Richie DiMaso, who pushes them into a world of Jersey powerbrokers and mafia.

Vorige week gezien in het vliegtuig. Onderhoudende film, goed gedaan.
8,0

Killing Zoe (1993)
n American vault-cracker ( Zed ) meets up with an old friend ( Eric ) in Paris. Eric and his gang have planned to raid the only bank in the city which is open on Bastille day. Zed is trapped in a situation beyond his control when heroin abuse, poor planning and a call-girl named Zoe all conspire to turn the robbery into a very bloody seige.

Ook dit is een van mijn favorieten. Misschien geen meesterwerk ofzo maar het is een film die ik elke keer weer wil zien (waarschijnlijk 10x gezien inmiddels, inclusief toen hij uitkwam in een filmhuis).
8,0

Downfall (2004)" Der Untergang" (original title)
Traudl Junge, the final secretary for Adolf Hitler, tells of the Nazi dictator's final days in his Berlin bunker at the end of WWII.

Dit is een fantastische film, waar Hitler imo op een zeer geloofwaardige manier wordt neergezet. Niet als de vlakke karikatuur zoals hij meestal wordt afgebeeld maar als een echt mens. Maar dat is niet het enige goede aan deze film. Deze film is historisch zeer accuraat (voor zover het mogelijk is te weten). Bijna alle scenes in deze film zijn historisch onderbouwd en als iemand die erg veel heeft gelezen over WO-II herkende ik gelijk veel details en gebeurtenissen uit de film toen ik hem voor het eerst zag. Het is bijna een gedramatiseerde documentaire.
9,5
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_139126732


Pompeii (2014)

Pompeii het laatste avontuur van regisseur Paul W.S. Anderson. Bij het zien van deze naam begonnen mijn zintuigen al vibreren in een negatieve zin. Bij het zien van zijn naam in de opening van de film, dacht ik gelijk aan een hoofdrol voor Milla Jovovich echter was dit gelukkig niet het geval. Maar de geselecteerde cast heeft de film er niet beter op gemaakt helaas.

Het eerste uur van de film, begint traag en is weinig adrenaline en actievol te noemen. Vreemd aangezien de film deels ook draait om gladiatoren gevechten. Maar met slechts 1 kort gevecht van 13 seconden in de eerste helft was dit een beetje magertjes. Wat wel direct opviel was de grote hoeveelheid zoetsappigheid en romantiek die te voorspellen viel voor de 2e helft van de film.
Ja deze film is eigenlijk Romio and Julia met een vuur squirtende berg, een paard, een paardenfluisteraar en donkere gladiator als extra element.

Oja en een slecht neergezette Roman Senator gespeeld door Kiefer Sutherland Normaal vind ik Kiefer geen slechte speler, echter weet hij deze rol niet goed neer te zetten.

Om niet te veel te verraden, zal ik nu kort samenvatten in Spoilertags wat er gebeurd.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
- punten,

Het script,
3D (werkelijk waar voegt dit niets toe! je ziet niets anders dan een beetje stof. zelfs de uitbarsting zelf is niet eens indrukwekkend gemaakt in 3d.
De cast
Slechte vogelperspectief animaties.
lage kwaliteit van cgi in de stad en de berg in de achtergrond.

+ punten

De uitbarsting zelf is imponerend en bruut en mooi.
Verrassend einde
Muziek
Geen zombies ;)
Emily Browning (prettige verschijning)

Mijn eindconclusie, een 5,5
Omdat zeker niet zo slecht is als zijn Resident Evil films.

(Let op, mijn mening andere vinden het misschien een fantastische film!)
Mijn Usericon bevat seksueel getinte, gewelddadige en schokkende inhoud!
pi_139129228
quote:
0s.gif Op maandag 21 april 2014 20:19 schreef SeLang het volgende:
Into the Wild (2007)
After graduating from Emory University, top student and athlete Christopher McCandless abandons his possessions, gives his entire $24,000 savings account to charity and hitchhikes to Alaska to live in the wilderness. Along the way, Christopher encounters a series of characters that shape his life.

Waar gebeurd verhaal. Hoewel de hoofdpersoon redelijk dom bezig is kan ik me er toch goed mee identificeren. Ik had deze film al eens eerder gezien en hij blijft goed.
8,0
Eens. Een van mijn favorieten, mede vanwege de prachtige muziek (Eddie Vedder):

The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
  maandag 21 april 2014 @ 22:21:25 #11
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_139129450
quote:
17s.gif Op maandag 21 april 2014 22:16 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Eens. Een van mijn favorieten, mede vanwege de prachtige muziek (Eddie Vedder):

Ook één van mijn favorieten :)
pi_139138201
Getaway (2013) - IMDb

Aangezien m'n wederhelft uit Bulgarije komt en we laatst nog in Sofia hebben geslapen leek dit ons wel leuk om te zien, maar de hele film slaat nergens op, zit vol fouten, super ongeloofwaardig en kon net zo goed in elke andere stad opgenomen zijn.

De Bulgaarse borden kloppen niet, het zijn totaal andere auto's die er rondrijden, sommige locaties kloppen niet, eigenlijk is het gewoon een kutfilm en het heeft verder niks met Bulgarije te maken. Ook zijn sommige dingen die op muren zijn geschreven in een compleet andere taal, Macedonisch of Russisch en praat iedereen engels.

Mooie samenvatting op IMDb app (review, beste quote en goofs):



Deze film krijg van mij een

3.
pi_139139549
Pompeii (2014)



Het gegeven is mooi, een episch drama met als decor de uitbarsting van de Vesuvius. Maar daar houdt het eigenlijk al gelijk mee op. De uitwerking voelt basaal aan. De clichés vliegen je werkelijk om de oren. Ik zal er niet teveel op inhaken, want dan verklap ik waarschijnlijk het hele plot. De acteurs zijn eigenlijk niet eens zo heel slecht gecast. Ik ben sowieso al een fan van de tijdloze Emily Browning. En ook de rol van slaaf, vertolkt door Kit Harington is naar mijn mening goed gekozen. Kiefer Sutherland speelt daarentegen één van zijn mindere rollen. Zijn overgeacteerde accent begint al snel vervelend te worden.

En dan hebben we nog de uitbarsting van de Vesuvius. Ik ben geen deskundige op het gebied van vulkaanuitbarstingen, maar chronologisch klopt het volgens mij niet helemaal. Het is wat dat betreft perfect in lijn met de film.

De laatste scene is eigenlijk illustratief voor het fantasieloze verhaal. Met een beetje meer inspanning had dit net zo mooi als de stop motion scene uit Source Code kunnen worden. Helaas heeft de film op dat moment al zijn charme al verloren.

Ik kan eigenlijk alleen maar tot de conclusie komen, dat dit een gemiste kans is. Het geheel doet erg slordig aan. Er had veel meer ingezeten.

Beoordeling: 5.5

[ Bericht 4% gewijzigd door Devv op 22-04-2014 14:36:04 ]
  dinsdag 22 april 2014 @ 11:16:23 #14
310170 kawa4
gratis is goed!!!!
pi_139140311
gisteren V for Vendetta nog maar weer eensch gekeken

quote:
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Duitsland
Thriller / Actie
132 minuten

geregisseerd door James McTeigue
met Natalie Portman, Hugo Weaving en Stephen Rea

In een futuristische toekomst is Groot-Brittannië een totalitaire staat geworden. Tegen deze achtergrond wordt de jonge vrouw Evey (Natalie Portman) van de dood gered door een gemaskerde man, beter bekend als "V". V is weergaloos en charismatisch, maar vooral meester in list en bedrog en zeer bekwaam in de vechtkunst. Hij ontketent een revolutie als hij twee belangrijke regeringsgebouwen opblaast en het door de regering gecontroleerde radio- en TV-station overneemt. V spoort zijn burgervrienden aan in opstand te komen tegen de tirannie en onderdrukking van het onmenselijke schrikbewind. Als Evey de waarheid blootlegt over V's mysterieuze achtergrond en hiermee ook de waarheid over zichzelf ontdekt, is zij zijn onwaarschijnlijke bondgenoot in de strijd voor vrijheid en gerechtigheid in een samenleving die geplaagd wordt door wreedheid en corruptie.
ik ken deze film nog niet zo lang ( pas een jaartje of 1.5 á 2 :@ )
maar dit begint zo stilletjes aan mn favoriete film allertijden te worden

zeer goede film, met een geweldige Hugo Weaving als V
een vrij unieke film( en tegenwoordig een vrij actuele film).

film begint goed, en wordt alleen maar beter naarmate de film vorderd

ik geef hem 4.5 / 5
mee bekant vangde gin haas.
pi_139140739
Salinui chueok (2003) - IMDb


Als er in de provincie twee mooie vrouwen vermoord worden heeft de hoofdrechercheur (met ouderwetse opspoor- en 'ondervragingsmethoden') een verdachte te pakken. Als er echter een nieuwe rechercheur (fbi-style, profiler) zich bij de zaak voegt blijkt het allemaal niet te kloppen. Gebaseerd op de het verhaal van zuid Korea's eerste seriemoordenaar eind jaren 90.

Met een beetje donkere humor, beetje cultureshock, mooie shots, een stel bazen detectives en een leipe seriemoordenaar kom je al een heel eind. Leuk als je van murdermysteries houdt.

Imdb: 8.1
Ik: 8+

[ Bericht 0% gewijzigd door HostiMeister op 22-04-2014 13:59:00 ]
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
pi_139145119
The Secret Life of Walter Mitty

Een editor van een tijdschrift doet nogal eens dagdromen en moet voor een laatste uitgave op zoek naar een verdwenen fotograaf, en ondertussen wil ie ook nog een collega veroveren. Leuk concept dat ook wel aardig uitgewerkt is maar het verhaal eromheen kon me nauwelijks boeien. Bovendien duurt de film 2 uur en dat vond ik voor dit concept en verhaal gewoon te lang. Stiller en de rest vd cast doen het verder prima, visueel ziet er dus leuk uit maar erg boeiend vond ik het niet.

6.3

The Legend of Hercules

Genadeloos geflopte bewerking van de klassieke held en dat is deels terecht, maar als puur simpel vermaak zijn er slechtere films te vinden. De effects zijn niet altijd top maar beter dan de trailer doet vermoeden, het verhaal verloopt vlotjes en de cast was wel ok. Logisch of erg meesleepend is het, uiteraard, niet maar als je even af wilt schakelen met een no nonsense actiefilmpje die wat elementen van gladiator geleend heeft (maar uiteraard niet zo goed uitgevoerd) dan zijn er toch genoeg slechtere opties te bedenken.

6.0

Tropa de Elite 2

Ooit deel 1 gezien maar dat is geen must voor dit vervolg, behalve dat de hoofdrolspeler dezelfde is en deze gaat van de BOPE eenheid naar de politiek om daar het e.e.a. te veranderen. Dat lukt ook maar de gevolgen zijn desastreus en dus moet hij opnieuw zijn handen vuil gaan maken. Interessant verhaal (dat me bij vlagen aan The Wire deed denken) en een uitstekende uitwerking. En beter dan het ook al niet slechte eerste deel.

8.5

Bros before Ho's

Aardige poging om na New Kids iets anders te doen maar een regelrecht succes is het niet. Een regelrechte mislukking ook niet want af en toe is het best geinig maar al met al had ik het toch wat leuker verwacht.

6.2
pi_139147234
Heeft iemand Noah en Divergent al gezien? Ik ben benieuwd wat jullie van die films vonden.
An Amateur trains untill he does it right!
A Professional trains untill he can't do it wrong!
pi_139148935
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 april 2014 15:17 schreef Pro_Shifty het volgende:
Heeft iemand Noah en Divergent al gezien? Ik ben benieuwd wat jullie van die films vonden.
Kijk hem en laat het ons weten.
  dinsdag 22 april 2014 @ 17:18:02 #19
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_139151028
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 april 2014 16:14 schreef JDx het volgende:

[..]

Kijk hem en laat het ons weten.
Het zijn twee films ;)

Noah
Divergent

Beide niet gezien, maar van Noah heb ik in dit topic al een recensie gelezen. (vorige deel?)
pi_139151215
ZULU



Erg matige film,
Film gaat over 2 agenten die een aparte moord onderzoeken en dan ontdekken ze dat het door een nieuwe soort drug komt..
Maar film mist spanning, en is helaas vrij voorspelbaar.
De acteerprestaties zijn op zich wel redelijk, bloom weet een best goeie rauwe agenten rol aan te nemen..
Maar overal een teleurstelling, jammer. Heb je hem nog niet gezien gewoon laten schieten
5-
pi_139152411
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 april 2014 17:18 schreef Lemans24 het volgende:

[..]

Het zijn twee films ;)

Noah
Divergent

Beide niet gezien, maar van Noah heb ik in dit topic al een recensie gelezen. (vorige deel?)
Jup, de mijne. Tegenvaller, zwaar tegenvallend. De normaal zo geniale Aronofsky mocht 5 minuutjes film maken, zo leek het.

Divergent wil ik heel graag zien.
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_139172269
The Selfish Giant
Arbor en Swifty zijn twee tieners die zich eigenlijk met school en hun toekomst bezig zouden moeten houden. Maar voor het snelle geld besluiten ze, na van school te zijn gestuurd, schroot te gaan verzamelen voor een lokale ijzerboer. Hun families hebben al genoeg problemen van zichzelf om zich echt om hun te bekommeren en dus kunnen ze hun gang gaan. Wanneer de twee dan langzaam van oude pannen overstappen op ongebruikt koper weet je als kijker wel hoe laat het is.
Mooi vormgegeven sociaal-drama gesitueerd in een achterstandswijk in het noorden van Engeland. Tussen weilanden met paarden en vervallen industrie. De armoede is voelbaar, de kansen klein. Je kunt je vrij makkelijk verplaatsen in wat de beweegredenen van de hoofdpersonages zouden kunnen zijn, en dat wat ze doen in hoge mate bepaald is door de omgeving. Een beetje a la Ken Loach.

7,5/10
pi_139194070
The Secret Life Of Walter Mitty

Walter Mitty is een saaie meneer die veel dagdroomt en sinds zijn skateboarddagen in zijn jeugd niets interessants heeft gedaan. Voor zijn werk doet hij dingen met negatieven die fotograven naar zijn werkgever opsturen. Dan mist er een belangrijk negatief en gaat hij ernaar opzoek.

Prachtige film! Ben Stiller zet Mitty keurig neer En het verplichte sentiment ligt er niet te dik bovenop. Al snel in de film dacht ik: "Ik word boos als
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
"
maar zelfs toen dat het geval bleek vond ik het niet erg. Ik voelde me goed na het kijken van de film en daar gaat het om.
Ik en mijn leger van stokstaartjes.
  FOK!-Schrikkelbaas woensdag 23 april 2014 @ 21:31:10 #24
862 Arcee
Look closer
pi_139195196
quote:
0s.gif [b]Op maandag 21 april 2014 20:19 schreef Downfall (2004)" Der Untergang" (original title)
Traudl Junge, the final secretary for Adolf Hitler, tells of the Nazi dictator's final days in his Berlin bunker at the end of WWII.

Dit is een fantastische film, waar Hitler imo op een zeer geloofwaardige manier wordt neergezet. Niet als de vlakke karikatuur zoals hij meestal wordt afgebeeld maar als een echt mens. Maar dat is niet het enige goede aan deze film. Deze film is historisch zeer accuraat (voor zover het mogelijk is te weten). Bijna alle scenes in deze film zijn historisch onderbouwd en als iemand die erg veel heeft gelezen over WO-II herkende ik gelijk veel details en gebeurtenissen uit de film toen ik hem voor het eerst zag. Het is bijna een gedramatiseerde documentaire.
9,5
En Hitler spreekt Duits.
pi_139208410
Snowpiercer (2013) - IMDb


In een ijskoude toekomst leeft de overgebleven mensheid in een klasse systeem op een gigantische trein die aangedreven wordt door een 'enternal engine'. De lagere klasse is het zat en besluit om een revolutie in te zetten.

Toevallig ook een film van Bong Joon-ho, zijn Engelstalig debuut. Een film waar je de term 'So it is' bij in acht moet nemen, want shit is zoals het is. Als je daar doorheen kan kijken is het een boeiende film, boeiender dan ik in eerste instantie dacht. Een toffe sci-fi in met een interessante kijk op de gecreëerde maatschappij. Enige minpuntje vond het ik einde, maar dat kan persoonlijk zijn.

Imdb: 7.1
Ik: 8- (met een ander einde was het een 8+ geweest).
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
pi_139226060
The Legend of Hercules

Hercules is de zoon van Zeus en groot en sterk en sympathieker dan zijn stiefvader en halfbroer. Ook is hij verliefd op een vrouw die er niet toe doet.

Houterig geacteerd. Matige vechtscenes met slowmotioneffecten die onbedoeld benadrukken dat de choreograaf niet weet wat die doet. Maar dat maakt niet uit want niemand die aan deze film heeft meegewerkt weet wat die doet. Na de eerste minuut kon het me al niet meer schelen wat er met welk karakter dan ook gebeurde. Het enige wat de film gedaan heeft is benadrukken dat ik geen leven heb, niemand met waardevolle tijd moet hier anderhalf uur aan besteden. Oh ja, pluspuntje: deze film duurt geen twee uur.
Ik en mijn leger van stokstaartjes.
pi_139241648
The Railway Man

Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt de Eric Lomax (Firth) krijgsgevangene van de Japanners. Hij wordt te werk gesteld aan de beruchte Birma-spoorlijn en moet samen met zijn medegevangenen veel ontberingen doorstaan.



Decennia later besluit Lomax, inmiddels getrouwd met Patti (Kidman), op zoek te gaan naar zijn martelaars om bevrijd te worden van zijn oorlogsverleden. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek over Lomax’s ervaringen van voor, tijdens en na de oorlog.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Indrukwekkende film, vooral het einde...

Dat klinkt raar natuurlijk, alsof ik blij was dat de film ten einde was, maar zo bedoel ik het niet, zo'n einde had ik totaal niet verwacht ...
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
The Railway Man (2013) - IMDb

[ Bericht 3% gewijzigd door Mike op 25-04-2014 08:39:36 ]
  vrijdag 25 april 2014 @ 12:35:48 #28
310170 kawa4
gratis is goed!!!!
pi_139247687
Trolljegeren (2010)


quote:
Een mockumentary over trollen in Noorwegen. Het verhaal stelt dat er in afgelegen gebieden in het noorden van Noorwegen een trollenpopulatie leeft, die al tijden verborgen wordt gehouden van de bevolking. Een documentaireploeg gaat op zoek naar de wezens en probeert uit te vinden hoe de vork in de steel steekt.
ik had het idee, dat het echt een slechte "kopie "van the blair witch zou worden.
een kopie is het eigenlijk wel,maar slecht? nee dat niet. :N
ik zou zelfs zeggen dat ik het een goede / leuke film vond *O*
ok, de spanning die je kreeg met blair witch zit hier niet echt in.

de trollen zien er ook niet eensch slecht uit en op 1 scene na ,ziet alles er gewoon goed uit.

ik geef hem 3 *
mee bekant vangde gin haas.
  Hardste schreeuwer 2022 vrijdag 25 april 2014 @ 12:44:17 #29
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_139247903
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 april 2014 17:18 schreef Lemans24 het volgende:

[..]

Het zijn twee films ;)

Noah
Divergent

Beide niet gezien, maar van Noah heb ik in dit topic al een recensie gelezen. (vorige deel?)
Divergent heb ik gezien en een ook aal een review van geschreven in het vorige topic.
Vergelijkbaar met de Hunger Games maar dan veel beter.
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
  vrijdag 25 april 2014 @ 14:15:09 #30
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_139250496
quote:
2s.gif Op dinsdag 22 april 2014 11:16 schreef kawa4 het volgende:
gisteren V for Vendetta nog maar weer eensch gekeken

[..]

ik ken deze film nog niet zo lang ( pas een jaartje of 1.5 á 2 :@ )
maar dit begint zo stilletjes aan mn favoriete film allertijden te worden

zeer goede film, met een geweldige Hugo Weaving als V
een vrij unieke film( en tegenwoordig een vrij actuele film).

film begint goed, en wordt alleen maar beter naarmate de film vorderd

ik geef hem 4.5 / 5
Moet je de graphic novel ook eens proberen.
  zaterdag 26 april 2014 @ 15:45:53 #31
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_139279413
My Dinner with Andre (1981)
Intellectuele praatfilm, die me maar soms wou boeien. Twee vrienden van middelbare leeftijd voeren een gesprek op hoog niveau in een sjiek restaurant. Ondanks wat onboeiende zaken, heeft het gesprek niet zo'n hoog bullshitgehalte. Er werden wel wat interessante zaken op tafel gegooid. Maar desondanks heb ik altijd enige moeite met dit soort films als het onnaturel overkomt en van dat gekunstelde is hier toch ook sprake. Cijfer: 6

It's a Mad, Mad, Mad, Mad World (1963)
Dit is zo'n zogenaamde dolkomische hectische film waar het merendeel van de dialogen afgesloten moet worden met een uitroepteken. Wat een geschreeuw, wat een gekrijs van haast iedereen! Ruim 2,5 uur van dit soort vermoeiende ellende is dan eigenlijk ook een recept voor opkomende hoofdpijn. Het idee van een dwaze zoektocht door verschillende personen tegelijkertijd naar een schat is natuurlijk wel aardig, maar het is hier gewoonweg vervelend uitgevoerd. Cijfer: 5,5

The Scarlet Empress (1934)
Heeuh, een film van Marlene Dietrich nog nèt voordat de Hays-code effectief in werking werd gesteld. Het komt allemaal nu wel wat braaf over, al vallen sommige sensuele shots van Dietrich wel op. The Scarlet Empress handelt over Catherina de Grote en één van de vele intrige-episodes die de Russische geschiedenis rijk is. Dietrich wordt uitgehuwelijkt aan de halve gestoorde (lollig vertolkt door Sam Jaffe) Peter III, die de troonopvolger is. Ze is dan nog best tam en ik vond ook dat de film her en der inkakte. Maar als Peter III eindelijk tsaar is geworden, verandert haar karakter in een bitch en zie je hoe ze de macht te grijpt. Het laatste gedeelte is wel het sterkste, daarvoor viel het afgezien van de schitterende decors toch ietwat tegen. Cijfer: 7

Yellow Submarine (1968)
Het blijft wonderbaarlijk dat de Beatles hebben gezongen over een gele onderzeeër :'). En even wonderbaarlijk en psychedelisch de film die hiernaar is vernoemd. De fantasierijke animatie vliegt alle kanten op met leuk gevonden vondsten. Alleen is die animatie zo lelijk gedaan en af en toe zeer vermoeiend door stroboscopische effecten. Een verhaal is nauwelijks aanwezig en de grapjes van een suf niveau. Blijven alleen uiteraard de liedjes zelf over, die zijn dan wel weer leuk! Cijfer: 6
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_139299487
Kapringen (2012) - IMDb


quote:
The crew of a Danish cargo ship is hijacked by Somali pirates who proceed to engage in escalating negotiations with authorities in Copenhagen.
In de lijn met Captain Philips, maar dan meer van beide kanten bekeken (en minder Amerikaans), erg hard en goed in beeld gebracht en ik werd er als kijker daardoor toch wel aardig in meegezogen.

Voor mensen die de serie Borgen hebben gezien, zijn Kasper Juul, Torben Friis als hoofdpersonen en Amir Dwian bekende gezichten :).

Imdb: 7,2
Danos: 7,8
Even a broken clock is right twice a day.
  FOK!-Schrikkelbaas zondag 27 april 2014 @ 12:40:55 #33
862 Arcee
Look closer
pi_139299566
quote:
2s.gif Op zaterdag 26 april 2014 15:45 schreef Falco het volgende:
Yellow Submarine (1968)
Het blijft wonderbaarlijk dat de Beatles hebben gezongen over een gele onderzeeër :').
Hoogtepunt van de flower power. Hoe stoned denk je dat ze waren toen ze dat nummer schreven? :+
  maandag 28 april 2014 @ 08:55:48 #34
310170 kawa4
gratis is goed!!!!
pi_139331334
Dark house



quote:
Wanneer Nick Di Santo erachter komt dat z'n vader nog leeft en misschien zelfs een antwoord heeft op de bizarre gave die Nick heeft, namelijk het zien hoe iemand doodgaat wanneer hij de persoon aanraakt, besluit hij samen met z'n vriend Ryan en z'n vriendin Eve opzoek te gaan. De zoektocht leidt hen naar een verlaten huis waarvan Nick dacht dat het alleen in z'n gedachten bestond.
in het begin een standaard horror filmpje,
met de wel bekende cliche´s.
(ik kan niet meer rennen, al ik achtervolgd word, en we zitten op een enge plaats en we kennen elkaar niet, kom laten we sex hebben, en we hebben een eng huis gezien kom laten we daar gaan overnachten)
dus het viel mij een beetje tegen,tot de plot twist.

vanaf dat punt, vond ik het wel een leuke film.
en wordt het verhaal ook een stuk leuker.

al met al toch een redelijk leuke film
ik geen hem 3*
mee bekant vangde gin haas.
  Moderator maandag 28 april 2014 @ 21:28:57 #35
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_139354640
All about eve oscar beste film 1950



Aardige film over een jonge actrice die er alles voor wil doen om succesvolle actrice te worden, en dit over de de rug van een oude actrice gespeeld door bette davis. Ook grappig dat er een kleine scene in zit met marylin monroe die toen nog helemaal niet bekend was...
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_139355661
Way of the Wicked (2014)

The teenager Robbie Mueller, who has a reputation for murderous supernatural, has his eye on the daughter of the local police detective. Concerned as he is the agent decides to call from a mysterious man, Father Henry Polotti, to uncover the truth. Assistance in But when they delve into Robbie is a dangerous cat-and-mouse game, created even before they reveal the true secret.

Stars: Vinnie Jones, Christian Slater, Emily Tennant



Niet kijken, zeer saai en verhaal is zo slecht. Als je de poster bekijkt denk je echt van dat er demonische dingen gebeuren maar in tegen deel wat een kut film 2/10

[ Bericht 14% gewijzigd door #ANONIEM op 28-04-2014 22:28:34 ]
  maandag 28 april 2014 @ 22:12:55 #37
8369 speknek
Another day another slay
pi_139356713
La grande bellezza (2013) - IMDb



Romeinse polonaises zijn het beste, want ze gaan nergens heen. Sterk staaltje nihilisme in een film over een ooit succesvolle schrijver die zich sindsdien in de leegte van de Romeinse high society laaft. Met prachtige beelden en licht en schaduwspel van Sorrentino. De film duurt lang maar desalniettemin gaan sommige dingen me dan weer te snel. En misschien snap ik hem ook niet helemaal, maar wat rest is toch een mooie, licht contemplatieve film over schoonheid in hedonisme en een hernieuwde geest. Misschien later nog maar eens kijken.

8

[ Bericht 2% gewijzigd door speknek op 28-04-2014 22:19:15 ]
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  maandag 28 april 2014 @ 22:19:04 #38
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_139357036
Die heb ik nog in de bioscoop gezien. Beste film van 2013 wmb.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
  Moderator maandag 28 april 2014 @ 22:19:35 #39
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_139357065
ohja ik heb ook nog

berberian sound studio

gezien



Een erg gave film al snapte ik het na de helft niet meer en kakte het dus in... :P Een klein foutje dat ik gemaakt had was dat ik dacht dat een ondertitel voor het italiaanse gedeelte niet nodig zou zijn omdat de hoofdpersoon een engelsman is die in een nogal vervreemde situatie in italie terecht komt. Het niet verstaan van het italiaanse stuk voegde dus juist wat toe. Maar later wordt het italiaans toch blijkbaar essentieel.

Het verhaal gaat over een geluidstechnicus die terecht komt op de geluidsset van een italiaanse horror film wat nogal een stap verwijderd is van zijn comfort zone. De geluidseffecten horen van een horror film onder een ietwat saaie omgeving is erg gaaf gedaan _O_

En de 'golum' en de 'witch' zijn indrukwekkend om te zien

En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  Moderator maandag 28 april 2014 @ 23:47:32 #40
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_139360890
An american in Paris oscar winnaar beste film van 1951



een Gene Kelly tapperdetap film, behoorlijk meh voor een beste film winnaar.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  maandag 28 april 2014 @ 23:50:15 #41
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_139360995
Ik probeer het ook weleens, zo'n echte klassieker kijken. Ik haal nooit het einde.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_139361496
quote:
15s.gif Op maandag 28 april 2014 23:50 schreef DO2 het volgende:
Ik probeer het ook weleens, zo'n echte klassieker kijken. Ik haal nooit het einde.
Probeer Lawrance of Arabia, The Good the Bad and the Ugly of Mary Poppins.

Oh, en neem een joint ^O^
What is my problem with man, you ask? No. I ask you, what was man's problem with me?
  dinsdag 29 april 2014 @ 00:07:43 #43
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_139361525
Ik heb het over films van de jaren 50 ( en eerder ), FF. De films die jij noemt zijn prima te kijken.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_139361543
Casino 1995
Typisch een Scorsese film en a la Goodfellas, dus kan eigenlijk al niet meer slecht zijn en dat was hij ook niet. Echter wel een tikkeltje te lang (3 uur!) en er was geen echte focus op iets, het verhaal sprong heen en weer, maar de acteerprestaties en het tempo maakte dat weer helemaal goed.
8,4
  Moderator dinsdag 29 april 2014 @ 00:11:22 #45
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_139361605
quote:
15s.gif Op maandag 28 april 2014 23:50 schreef DO2 het volgende:
Ik probeer het ook weleens, zo'n echte klassieker kijken. Ik haal nooit het einde.
Ik heb nu de oscar winnaars best picture van 36 t/m 51 gezien en er zitten wel wat leuke tussen vooral "the lost weekend" en "the life of emile zola" zijn mij bij gebleven...
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_139361610
quote:
7s.gif Op dinsdag 29 april 2014 00:07 schreef DO2 het volgende:
Ik heb het over films van de jaren 50 ( en eerder ), FF. De films die jij noemt zijn prima te kijken.
Mooi :)

En deze?: 12 Angry Men (1957)
What is my problem with man, you ask? No. I ask you, what was man's problem with me?
  dinsdag 29 april 2014 @ 00:13:12 #47
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_139361654
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 april 2014 00:11 schreef FireFox1 het volgende:

[..]

Mooi :)

En deze?: 12 Angry Men (1957)
Ja! Die is wel goed. Er zijn ook wel uitzonderingen, natuurlijk. Maar het gros verveelt toch vrij snel.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
  dinsdag 29 april 2014 @ 00:13:57 #48
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_139361677
quote:
2s.gif Op dinsdag 29 april 2014 00:11 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Ik heb nu de oscar winnaars best picture van 36 t/m 51 gezien en er zitten wel wat leuke tussen vooral "the lost weekend" en "the life of emile zola" zijn mij bij gebleven...
Ga ik proberen.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
  Moderator dinsdag 29 april 2014 @ 00:16:19 #49
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_139361716
quote:
14s.gif Op dinsdag 29 april 2014 00:13 schreef DO2 het volgende:

[..]

Ga ik proberen.
:o een derde die ik wel leuk vond was "an gentlemans agreement" Het zijn ook vooral leuke films omdat je een soort tijdsbeeld krijgt dat was bij deze zo, een film over antisemitisme maken zonder het over de oorlog te hebben die nog aan de gang is gewoon apart om te zien... ook dat het een globale problematiek was en niet slechts een duits gegeven.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_139361723
quote:
14s.gif Op dinsdag 29 april 2014 00:13 schreef DO2 het volgende:

[..]

Ja! Die is wel goed. Er zijn ook wel uitzonderingen, natuurlijk. Maar het gros verveelt toch vrij snel.
I know, dat probleem ken ik ook ;)
What is my problem with man, you ask? No. I ask you, what was man's problem with me?
  Moderator dinsdag 29 april 2014 @ 00:17:20 #51
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_139361742
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 april 2014 00:11 schreef FireFox1 het volgende:

[..]

Mooi :)

En deze?: 12 Angry Men (1957)
Die moet ik nog proberen :)
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  dinsdag 29 april 2014 @ 00:25:47 #52
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_139361916
12 Angry Men is wel een klein meesterwerkje.
Dat de complete film zich afspeelt in 1 ruimte en niet weet te vervelen is op zichzelf al een kunstwerkje.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_139364347
21. Wat een baggerfilm. Leek me een leuke film, maar viel zwaar tegen. 3 / 10.
  dinsdag 29 april 2014 @ 10:08:05 #54
8369 speknek
Another day another slay
pi_139366439
12 Angry Men en Shichinin no Samurai zijn de enigen van die tijd die ik nog zeer goed te doen vind, zo ver. Zelfs Casablanca vond hooguit aardig.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_139367440
The Amazing Spider-Man 2

Een beetje sceptisch voor gaan zitten na de vele, vele trailers en Electro die niet echt mijn favoriete bad guy uit de jaren 90 tekenfilms (die van fox kids) was. Maar ik vond dit misschien wel de beste Spider-Man film tot nu toe, in ieder geval degene die het meeste het tekenfilm sfeertje opriep. Electro bleek in de film erg cool gemaakt te zijn en de andere villains kregen niet veel tijd maar maakte ook een goede indruk. Vooral Dane DeHaan stal de show, geweldige acteur die we nog vaak gaan zien. Het verhaal stak ook prima in elkaar en biedt genoeg opties voor de volgende films. Er wordt geroepen dat een eigen universum van Spider-Man films wat overdreven is maar er zijn zoveel karakters beschikbaar dat ik het alleen maar toejuicht, zo zijn er een aantal sleutelfiguren die nu maar even in beeld waren maar die we later vast nog veel meer zullen zien. De minpunten beperkte zich wat mij betreft tot het iets te lange liefdesverhaal en een kind dat een paar keer terugkomt. Conclusie: prima verhaal, indrukwekkende actie, prima geluid (o.a. van en bij electro), (eindelijk) de typerende spider-man humor en een goede cast.

8.5

[ Bericht 6% gewijzigd door planethugo op 30-04-2014 14:04:04 ]
  dinsdag 29 april 2014 @ 11:14:05 #56
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_139368012
quote:
2s.gif Op dinsdag 29 april 2014 00:11 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Ik heb nu de oscar winnaars best picture van 36 t/m 51 gezien en er zitten wel wat leuke tussen vooral "the lost weekend" en "the life of emile zola" zijn mij bij gebleven...
The Lost Weekend is idd een erg sterke film, zeker eentje die de tand des tijds heeft doorstaan.

Net als nu, waren de Oscars winnaars toen ook niet echt altijd de beste film van het jaar. Als je geïnteresseerd bent in meer goede films uit de jaren '50 moet je de volgende proberen:
Umberto D
Du rififi chez les hommes
Le salaire de la peur
Vertigo
Rear Window
Rio Bravo
Paths of Glory
The Bridge on the River Kwai
pi_139368607
Ik heb sinds kort een Pathe pas, zoals verwacht draaien er sinds ik die pas heb ineens vrij weinig films die ik echt de moeite waard vind, maar ik ga toch wat sneller naar de 'wat mindere'. Waar ik normaal geen kaartje voor zou kopen.

Vorige week ging ik naar 'The grand budapest hotel'. Cijfer: 8
Ik vond de beelden mooi en wat anders dan 'normaal'. Overigens ook een heel scala aan goede/bekende acteurs, die soms maar heel kort voorbij kwamen. Ik hou van dergelijke films met een komische twist.
pi_139370256
SnowPiercer 2013


Stel je een héél erg lange, grote trein voor die maar één traject rijdt dat zo lang is dat je er een jaar over doet. De trein stopt nooit ondanks dat er geen onderhoud aan de rails wordt gedaan omdat de hele mensheid (..wat daar nog van over is..) in de trein zit. Totaal onmogelijk, maar dat moet je naast je neerleggen: Als je daar niet doorheen kunt prikken zul je deze film niks aan vinden.

Wat er dan overblijft is een aandachtig vormgegeven film met een interessant verhaal over de gemaakte maatschappij in verschillende staten van ontwikkeling en de daaruit ontstane klassenstrijd. Totdat het proletariaat het niet langer pikt en de revolutie begint..

in eerste instantie had ik wat moeite met de technische aspecten (zo'n zeikerd ben ik nu eenmaal :P) maar al met al toch een leuke fim die tot nadenken aanzet. Leuk in beeld gebracht zijn de verschillende maatschappelijke lagen, en hoe de acteurs hun rol spelen waarbij ik af en toe haast aan Monty Python moest denken qua typetjes. Ik geen 'm een 8.
  Moderator dinsdag 29 april 2014 @ 13:23:41 #59
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_139372390
quote:
14s.gif Op dinsdag 29 april 2014 11:14 schreef Lonewolf2003 het volgende:
The Bridge on the River Kwai
Die heeft de oscar voor beste film gewonnen.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  Moderator dinsdag 29 april 2014 @ 13:24:37 #60
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_139372426
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 april 2014 10:08 schreef speknek het volgende:
12 Angry Men en Shichinin no Samurai zijn de enigen van die tijd die ik nog zeer goed te doen vind, zo ver. Zelfs Casablanca vond hooguit aardig.
Here's looking at you kid ;)
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  Moderator dinsdag 29 april 2014 @ 13:32:51 #61
1212 crew  Mike
Excellent!
pi_139372717
Hey, stop eens met dat slowchatten over klassiekers, dit topic is voor reviews. ;)
In some matters there's no reality, only perception. Truth exists, but people have a vested interest in not knowing it.
  Moderator dinsdag 29 april 2014 @ 13:47:24 #62
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_139373235
quote:
2s.gif Op dinsdag 29 april 2014 13:32 schreef Mike het volgende:
Hey, stop eens met dat slowchatten over klassiekers, dit topic is voor reviews. ;)
TV / [Projectje] Alle oscar winnaars beste film kijken
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  dinsdag 29 april 2014 @ 13:49:59 #63
61661 Ang3l
The Right Kinda Wrong
pi_139373339
quote:
2s.gif Op dinsdag 29 april 2014 12:20 schreef Nemephis het volgende:
SnowPiercer 2013
[ afbeelding ]

Stel je een héél erg lange, grote trein voor die maar één traject rijdt dat zo lang is dat je er een jaar over doet. De trein stopt nooit ondanks dat er geen onderhoud aan de rails wordt gedaan omdat de hele mensheid (..wat daar nog van over is..) in de trein zit. Totaal onmogelijk, maar dat moet je naast je neerleggen: Als je daar niet doorheen kunt prikken zul je deze film niks aan vinden.

Wat er dan overblijft is een aandachtig vormgegeven film met een interessant verhaal over de gemaakte maatschappij in verschillende staten van ontwikkeling en de daaruit ontstane klassenstrijd. Totdat het proletariaat het niet langer pikt en de revolutie begint..

in eerste instantie had ik wat moeite met de technische aspecten (zo'n zeikerd ben ik nu eenmaal :P) maar al met al toch een leuke fim die tot nadenken aanzet. Leuk in beeld gebracht zijn de verschillende maatschappelijke lagen, en hoe de acteurs hun rol spelen waarbij ik af en toe haast aan Monty Python moest denken qua typetjes. Ik geen 'm een 8.
De uitgangspunten en sommige mankementen voor lief genomen vond ik t een erg vermakelijke film met een mooie boodschsap. En Tilda Swinton O+
L'Amour menaçant:
Qui que tu sois, voici ton maître. Il l'est, le fût ou le doit être.
pi_139381444
De nieuwe RoboCop

Alex Murphy is een agent die zwaar gewond raakt. OmniCorp is een bedrijf dat een machine met een geest wil (nou ja, voor de afzet markt) moet maken. Match made in heaven en RoboCop wordt gemaakt.

Ik ben fan van het orgineel. Dus ik ging er vanuit dat mijn jeugd weer eens anaal verkracht zou worden (Star Wars anyone?). Maar nee, dit was heel aardig. Een beetje pussygeweld (PG-13) maar voor de rest best leuk. Oh, en de obligate opzet naar een deel twee vond ik wat minder maar tegenwoordig kunnen ze geen actiefilm meer maken zonder zo'n opzet dus daar moet je niet over zeiken. Toch zal ik minder het loopje nadoen. Zww zww. Koelkast open. Blik naar mond. Zww. Koelkast dicht. Zww zww stappen naar stoel. Pssst zitten.

[ Bericht 0% gewijzigd door Karboenkeltje op 29-04-2014 18:04:34 ]
Ik en mijn leger van stokstaartjes.
pi_139387750
THE RAILWAY MAN



Sterke en indrukwekkende film,
Film gaat over een man die in de trein een vrouw ontmoet het klikt helemaal en ze krijgen een relatie.. Maar dan blijkt de man ernstige trauma's te hebben vanuit de oorlog en gaat zijn vrouw onderzoeken hoe en van wat...
Film is sterk tot het einde, einde zag ik alleen niet aankomen en ondanks dat het op waargebeurde gebeurtenissen is.. kan ik me dat einde niet voorstellen dat het echt zo gegaan is...
Voelde een beetje ''geamerikaniseerd'' aan...
Het acteerwerk is wel erg sterk.
Overal een goeie film en aanrader
7.5
pi_139388465
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 april 2014 20:28 schreef casper019 het volgende:
THE RAILWAY MAN

[ afbeelding ]

Sterke en indrukwekkende film,
Film gaat over een man die in de trein een vrouw ontmoet het klikt helemaal en ze krijgen een relatie.. Maar dan blijkt de man ernstige trauma's te hebben vanuit de oorlog en gaat zijn vrouw onderzoeken hoe en van wat...
Film is sterk tot het einde, einde zag ik alleen niet aankomen en ondanks dat het op waargebeurde gebeurtenissen is.. kan ik me dat einde niet voorstellen dat het echt zo gegaan is...
Voelde een beetje ''geamerikaniseerd'' aan...
Het acteerwerk is wel erg sterk.
Overal een goeie film en aanrader
7.5
Dat houdt me tegen om railway man te kijken. Iets te nationalistisch. Heb net Monument Men gekeken (paar weken geleden) dus heb wel genoeg Amerika gekregen voor paar weken.
  dinsdag 29 april 2014 @ 22:28:45 #67
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_139394475
Vandaag afgekeken:

Generation Kill
Naar aanleiding van een boek dat voortkwam uit een drieluik van artikelen in Rolling Stone magazine maakte HBO deze zeven-delige miniserie. De artikelen en het script werd geschreven door journalist Evan Wright die tijdens Operation Iraqi Freedom embedded was bij het Amerikaanse Marine Corps.
Het is qua tempo een heel trage reeks waarin niet altijd even veel gebeurd, vaak genoeg kabbelt het maar wat voort. Maar dat maakt het (waarschijnlijk) alleen maar realistischer, de oorlog wordt niet verheerlijkt. En dat was ook precies de bedoeling van de makers, zo blijkt uit de interviews met de schrijver en de echte mariniers.
We krijgen een beetje een beeld van een groep excentrieke mariniers die letterlijk voor elkaar zullen sterven en in een meedogeloze oorlog de meest gruwelijke dingen meemaken.
Het is misschien aan te raden om zoveel mogelijk delen achter elkaar te kijken zodat je een beetje in een flow komt met betrekking tot de karakters en vooral de militaire termen. Als er te lang tussen de afleveringen zit moet je toch altijd weer opnieuw er in komen.
Een heftige maar degelijke HBO miniserie.

IMDB Cijfer: 8,8/10
Mijn Cijfer: 7,5/10
pi_139398851
Custer of the West (1967) - IMDb

Het verhaal van Generaal Custer beroemd van de slag om Little Big Horn. De film vertelt zijn weg van gelauwerde, wat gungho generaal van de Amerikaanse burgeroorlog tot zijn ondergang als reliek van een voorbij (militaire) tijd. Naar wat ik lees wordt er wel een loopje genomen met de geschiedenis.
Kortgeleden gezien en om eerlijk te zijn is me niet heel veel bijgebleven. Acteerwerk niet bijzonder en de actie vrij kolderiek, zelfs voor die tijd. Wel mooie landschappen en veel indianen en cavalerie :)
IMDb: 5,7
Ik: 4

Along Came Polly (2004) - IMDb

Vlakke komedie over een neuroot die door zijn kersverse bruid gedumpt wordt voor een franse duikinstructeur met het meest debiele accent dat ik ooit heb gehoord. Vervolgens komt hij (de neuroot) een oud klasgenote tegen. De rest laat zich via een serie semi komische situaties raden.
Ik ben wat milder geworden, dat wil zeggen ik krijg niet meer meteen uitslag en woede aanvallen als ik Ben Stiller zie, maar een lust om naar te kijken is het nou ook weer niet. En Aniston hier... tja... ze kwam vooral heel oud over in deze rol, veel ouder dan ze zelf was en de rol zou moeten zijn... Phillip Seymour Hofman en Bryan Brown in de bijrol wel goed overigens.
IMDb: 5,9
Ik: 3

Zeg Karstman kijk je ook wel eens goede films? Ja hoor, bijvoorbeeld:
Argo (2012) - IMDb

De gedoodverfde oscarwinnaar van 2013. Het verhaal mag bekend verondersteld worden. Ik vond hem wat lastig op gang komen (ook omdat ik wat was afgeleid door het proberen te determineren wat nu archiefbeeld was en wat nieuw gefilmd) maar hij greep me wel. Ondanks dat je weet hoe het verhaal gaat zit je toch in spanning over het verloop, vooral richting het einde. Dat zegt wel iets over het scenario, de goede casting en het solide acteerwerk. Hoewel het acteren van Affleck me wel tegenviel, te ingetogen, op het saaie af. Daarnaast is het verhaal de film Argo natuurlijk hilarisch, Flash Gordon meets Star Wars, what is not to love :)
IMDb: 7,9
Ik: 8
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_139428641
ENEMY



Tot het eind toe spannende thriller, Maar dan komt het einde... en dan snap je er niks meer van, als iemand me kan uitleggen hoe het nou zat? wat ik begreep er niets meer van.

Maar vind begint spannend, gaat over een man en zijn vriendin. De man komt op een dag iemand tegen die getrouwd is maar er exact hetzelfde als hem eruitziet en ook dezelfde naam heeft... en dan....
Sterk acteerwerk, en de spanning blijft er goed in, maar het einde is zo vaag niets van te snappen waardoor je toch met een heel teleurgesteld gevoel terugdenkt over de film...
7- moeilijk te zeggen of het een aan of afrader is
pi_139439883
RoboCop (2014) - IMDb

ja en nee.

ja, als op zichzelf staande film, is ie best goed gelukt, hij was spannend vond ik
en een aantal valkuilen van de remake hebben ze weten te vermijden; om alles 3 dubbel over de top te doen, om absurde hoeveelheden computer animatie erop los te laten, bijvoorbeeld. in plaats daarvan gaat het wat dieper in op karakters, is het realistischer. de vormgeving is mooi.
en voor de opletters, er komt nog een nederlands muziekje voorbij (focus- hokus pokus), misschien wel als saluut aan paultje verhoeven.

nee, omdat de oude robocop toch een verhoeven meesterwerkje was. het sarcasme van de oude film is verdwenen, waar ik van de oude versie nog steeds een glimlach op mn gezicht krijg, gewoon puur omdat je een uniek werkje zit te kijken, ben ik deze waarschijnlijk snel vergeten.
ik snap dan ook niet echt waarom ze deze hebben gemaakt, behalve om maar weer eens in te cashen op een oud goed idee. robocop is per slot van rekening ook een soort superheld, en die zijn populair....

maar goed, misschien is dat gezeur voor het huidige film publiek, die gewoon lekker een avondje bios wil.
in dat geval, zou ik niet thuisblijven, prima filmpje.

7.5
pi_139446578
quote:
0s.gif Op woensdag 30 april 2014 21:16 schreef casper019 het volgende:
ENEMY

[ afbeelding ]

Tot het eind toe spannende thriller, Maar dan komt het einde... en dan snap je er niks meer van, als iemand me kan uitleggen hoe het nou zat? wat ik begreep er niets meer van.

Maar vind begint spannend, gaat over een man en zijn vriendin. De man komt op een dag iemand tegen die getrouwd is maar er exact hetzelfde als hem eruitziet en ook dezelfde naam heeft... en dan....
Sterk acteerwerk, en de spanning blijft er goed in, maar het einde is zo vaag niets van te snappen waardoor je toch met een heel teleurgesteld gevoel terugdenkt over de film...
7- moeilijk te zeggen of het een aan of afrader is
:D Ik wilde dezelfde film posten en dezelfde vraag stellen _O-

Ik heb hem gisteravond gezien, inderdaad best een aardige film, maar van het einde snapte ik
echt geen bal!

Ik zat écht zo :? Huh... was dat het???

Mwja.. dat was het dus :') was wel een beetje een anti-climax moet ik zeggen...
  donderdag 1 mei 2014 @ 14:45:39 #73
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_139452249
quote:
2s.gif Op dinsdag 29 april 2014 23:51 schreef Karstman het volgende:

Along Came Polly (2004) - IMDb
[ afbeelding ]
Vlakke komedie over een neuroot die door zijn kersverse bruid gedumpt wordt voor een franse duikinstructeur met het meest debiele accent dat ik ooit heb gehoord.
Ja, maar Hank Azaria is juist geweldig _O-
Film was vlak, mee eens, maar "Leuben, luuk to me in thie eybuhl" vind ik nog steeds hilarisch _O-


1'36"

Sorry :@

V.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_139453138
quote:
0s.gif Op donderdag 1 mei 2014 14:45 schreef Verbal het volgende:

[..]

Ja, maar Hank Azaria is juist geweldig _O-
Film was vlak, mee eens, maar "Leuben, luuk to me in thie eybuhl" vind ik nog steeds hilarisch _O-


1'36"

Sorry :@

V.
Het accent was debiel en echt te over de top maar je hebt gelijk dat Azaria het karakter Claude goed neerzette.
"It's like zee story of zee heeppo."
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  donderdag 1 mei 2014 @ 15:54:24 #75
61661 Ang3l
The Right Kinda Wrong
pi_139454366
The ABCs of Death (2012) - IMDb

The ABCs of Death.

Tja. Het idee was erg leuk: geef iedere regisseur een letter en laat ze een korte horror maken. Maar de kwaliteit is echt enorm verschillend. Dieptepunt is voor mij de letter F. Hoogtepunten waren D en X voor mij. Al met al; van de 26 meer slechte dan goede. Waar toch interessant op de een of andere manier. Letter L vond ik de rand van de shock-factor. Misschien zelfs er iets overheen. Sodeju, nare nasmaak bij die. :{
L'Amour menaçant:
Qui que tu sois, voici ton maître. Il l'est, le fût ou le doit être.
pi_139454656
quote:
Jeetje! :o Logisch dat ik er geen bal van snapte ... :')

Bedankt voor dit toepje in elk geval! :+
  donderdag 1 mei 2014 @ 16:09:31 #77
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_139454766
quote:
2s.gif Op donderdag 1 mei 2014 15:12 schreef Karstman het volgende:

[..]

Het accent was debiel en echt te over de top maar je hebt gelijk dat Azaria het karakter Claude goed neerzette.
"It's like zee story of zee heeppo."
Ja, maar da's Azaria, en ik moet vaak om hem lachen. Net als in The Birdcage. Klopte ook geen hol van het accent en toch vind ik het geweldig.

V.
Ja inderdaad, V. ja.
  donderdag 1 mei 2014 @ 16:53:34 #78
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_139456081


Ik heb Enemy ook maar eens gekeken. Was toch wel nieuwsgierig. En ik vond 'm fuckin briljant, _O_ .
En zo'n meesterwerkje krijgt dus niet meer dan een 7 op imdb. Ongelooflijk.

Het gebeurt niet vaak dat een film me van begin tot eind in een houdgreep heeft, maar dit is er dus eentje.
Wat een strakke film, zeg. De spanning is voelbaar, de scenes zijn mooi, het verhaal intrigeert.
En dan dat einde. Fuck. In tegenstelling tot velen vond ik het misschien wel de beste eindscene ooit.
1 shot. En de hele wereld valt in diggelen. En dan begint het. Dan moet je alles weer opnieuw nalopen,
kijken of je de stukjes alsnog kan laten passen. Met een andere uitkomst.

De film biedt veel meer dan wat er op de oppervlakte lijkt te gebeuren.
De scenes zijn bijna als een zoekplaatje. Stukjes van de puzzel liggen her en der verspreid.
Er wordt dus wat gevraagd van de kijker, maar als je van een uitdagende thriller houdt,
is dit een absolute aanrader.

Deze film verdient wmb een dikke 9. Ga 'm zeker nog een keer kijken.
Oh, en zeker geen spoilers bekijken. Zoals het YT filmpje hierboven.

[ Bericht 5% gewijzigd door EP3 op 01-05-2014 17:36:00 ]
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
  Moderator donderdag 1 mei 2014 @ 16:54:36 #79
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_139456132
quote:
2s.gif Op donderdag 1 mei 2014 16:53 schreef DO2 het volgende:
Ik heb Enemy ook maar eens gekeken. Was toch wel nieuwsgierig. En ik vond 'm fuckin briljant, _O_ .
En zo'n meesterwerkje krijgt dus niet meer dan een 6 op imdb. Ongelooflijk.

Het gebeurt niet vaak dat een film me van begin tot eind in een houdgreep heeft, maar dit is er dus eentje.
Wat een strakke film, zeg. De spanning is voelbaar, de scenes zijn mooi, het verhaal intrigeert.
En dan dat einde. Fuck. In tegenstelling tot velen vond ik het misschien wel de beste eindscene ooit.
1 shot. En de hele wereld valt in diggelen. En dan begint het. Dan moet je alles weer opnieuw nalopen,
kijken of je de stukjes alsnog kan laten passen. Met een andere uitkomst.

De film biedt veel meer dan wat er op de oppervlakte lijkt te gebeuren.
De scenes zijn bijna als een zoekplaatje. Stukjes van de puzzel liggen her en der verspreid.
Er wordt dus wat gevraagd van de kijker, maar als je van een uitdagende thriller houdt,
is dit een absolute aanrader.

Deze film verdient wmb een dikke 9. Ga 'm zeker nog een keer kijken.
Oh, en zeker geen spoilers bekijken. Zoals het YT filmpje hierboven.
*op lijst zet
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  donderdag 1 mei 2014 @ 17:09:35 #80
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_139456615
Hij krijgt een 7 op imdb, zie ik nu. Nu ja, da's nog altijd veel te laag.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_139459598
ROBOCOP


Ik vergelijk films nooit met het orgineel (stel het is een remake)

Maar wat een flut film, Er zat gewoon totaal geen spanning, meelevenheid, emotie of iets in...
Het acteerwerk was zeer matig (vooral van de hoofdrolspeler!)
en het verhaal, simpel en zeer voorspelbaar: Robots moeten in een beter daglicht komen, politieman raakt zwaar gewond word half robot, en gaat vervolgens achter de gene aan die hem dat ''aangedaan'' hebben en ontdekt zo een heel complot..
echt een zware tegenvaller, 4
pi_139460609
quote:
2s.gif Op donderdag 1 mei 2014 16:53 schreef DO2 het volgende:
[ afbeelding ]

Ik heb Enemy ook maar eens gekeken. Was toch wel nieuwsgierig. En ik vond 'm fuckin briljant, _O_ .
En zo'n meesterwerkje krijgt dus niet meer dan een 7 op imdb. Ongelooflijk.

Het gebeurt niet vaak dat een film me van begin tot eind in een houdgreep heeft, maar dit is er dus eentje.
Wat een strakke film, zeg. De spanning is voelbaar, de scenes zijn mooi, het verhaal intrigeert.
En dan dat einde. Fuck. In tegenstelling tot velen vond ik het misschien wel de beste eindscene ooit.
1 shot. En de hele wereld valt in diggelen. En dan begint het. Dan moet je alles weer opnieuw nalopen,
kijken of je de stukjes alsnog kan laten passen. Met een andere uitkomst.

De film biedt veel meer dan wat er op de oppervlakte lijkt te gebeuren.
De scenes zijn bijna als een zoekplaatje. Stukjes van de puzzel liggen her en der verspreid.
Er wordt dus wat gevraagd van de kijker, maar als je van een uitdagende thriller houdt,
is dit een absolute aanrader.

Deze film verdient wmb een dikke 9. Ga 'm zeker nog een keer kijken.
Oh, en zeker geen spoilers bekijken. Zoals het YT filmpje hierboven.
snapte jij het einde? leg uit aub...
pi_139462166
quote:
0s.gif Op donderdag 1 mei 2014 19:19 schreef casper019 het volgende:

[..]

snapte jij het einde? leg uit aub...
Dan moet je dat toepje bekijken :D maar het is bar ingewikkeld eigenlijk, zelfs met die uitleg :')
pi_139462229
quote:
2s.gif Op donderdag 1 mei 2014 16:53 schreef DO2 het volgende:
[ afbeelding ]

Ik heb Enemy ook maar eens gekeken. Was toch wel nieuwsgierig. En ik vond 'm fuckin briljant, _O_ .
En zo'n meesterwerkje krijgt dus niet meer dan een 7 op imdb. Ongelooflijk.

Het gebeurt niet vaak dat een film me van begin tot eind in een houdgreep heeft, maar dit is er dus eentje.
Wat een strakke film, zeg. De spanning is voelbaar, de scenes zijn mooi, het verhaal intrigeert.
En dan dat einde. Fuck. In tegenstelling tot velen vond ik het misschien wel de beste eindscene ooit.
1 shot. En de hele wereld valt in diggelen. En dan begint het. Dan moet je alles weer opnieuw nalopen,
kijken of je de stukjes alsnog kan laten passen. Met een andere uitkomst.

De film biedt veel meer dan wat er op de oppervlakte lijkt te gebeuren.
De scenes zijn bijna als een zoekplaatje. Stukjes van de puzzel liggen her en der verspreid.
Er wordt dus wat gevraagd van de kijker, maar als je van een uitdagende thriller houdt,
is dit een absolute aanrader.

Deze film verdient wmb een dikke 9. Ga 'm zeker nog een keer kijken.
Oh, en zeker geen spoilers bekijken. Zoals het YT filmpje hierboven.
Nou fucking briljant? :') ik vond hem eerder vaaaaaaaaaaaaaag vooral na die uitleg...
  donderdag 1 mei 2014 @ 20:56:01 #85
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_139464539
Jeux interdits (1952) - IMDb
Mooi filmpje waarin twee jonge kinderen de hoofdrol vervullen. Het meisje verliest haar ouders tijdens een bombardement en komt terecht bij een boerengemeenschap. Samen met het jochie trekt ze er op en houden ze er een lugubere hobby op na, namelijk het opzetten van een begraafplaats voor dieren. Desondanks heeft het allemaal wel wat vertederends en spelen die twee sterk hun rol. Het geloof speelt ook een grote rol in deze film, dat vond ik op een gegeven moment wel wat minder interessant, maar soit. Cijfer: 7,5

Fail-Safe (1964) - IMDb
Ha, daar begint het dan: de allesvernietigende nucleaire oorlog tussen de Amerikanen en de Russen! Per abuis krijgen een aantal bommenwerpers de order om Moskou te bombarderen met atoombommen. Een war room (even hip als bij Dr. Strangelove) en de president doen er alles aan om deze fout te herstellen. Alles wordt heel serieus aangepakt door Sidney Lumet, maar een droge film is het niet geworden. Fail-Safe bevat namelijk een aantal onverwachte wendingen en de rol van Henry Fonda als president van de USA is ook puik. Cijfer: 8

Fahrenheit 451 (1966) - IMDb



Prettige dystopia-film hoor :Y. Fahrenheit 451 gaat over Montag, een brandweerman, die geen branden blust, maar boeken verbrandt. Boeken zijn namelijk een gevaar voor de samenleving, beter kijkt iedereen naar de TV waar de overheid direct haar gedachten kan infiltreren bij de burgers. Dit gaat bij Montag knagen en stiekem gaat ie boeken lezen. De rest van het plot laat zich enigzins raden, al heeft het wel een mooi gevonden slot, dat je niet direct ziet aankomen.

Wat naast het okeeje verhaal de film ook tof maakt, is dat er niet zo gedwongen allerlei SF-elementen erin gegooid worden. Geen overload aan quasi-hippe gadgets dus. Die zouden anno 2014 er nogal belachelijk aandoen natuurlijk. Maar af en toe zit er toch wel een leuk detail tussen zoals automatisch openschuivende deuren of een supermodern aandoende monorail. Truffaut had het geluk dat er paar jaar eerder een testtrack gebouwd was in Frankrijk, die kort daarna afgebroken werd. Cijfer: 7,5
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  Moderator donderdag 1 mei 2014 @ 23:11:46 #86
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_139471759
quote:
2s.gif Op dinsdag 29 april 2014 22:02 schreef Bosbeetle het volgende:
1952 (25th) The Greatest Show on Earth

erg leuke film over een groot circus, en ik heb niks met circus... er zitten wat overdreven lange stukken in om te laten zien hoeveel cast ze wel niet hebben... maar over het geheel zitten er goede verhalen in en laat het best wel leuk een leven in een reizend circus verfilmd...

Dik compliment om mij een film over circus leuk te laten vinden.
quote:
2s.gif Op woensdag 30 april 2014 01:08 schreef Bosbeetle het volgende:
voor het eerst een film gezien met montgomery clift

Die acteur heeft een vrij heftig levensverhaal, auto ongeluk z'n gezicht ernstig verminkt daarna volledig aan de pillen en alcohol geraakt en nog redelijk lang doorgegaan met films maken

De naam kwam me bekend voor en dat komt dus door The Clash die een vrij jolig liedje over dit voorval geschreven hebben :P

[..]

From here to eternity was dus de film die ik gezien heb :) leuke film wel. Over soldaten gestationeerd in pearl harbor vlak voor de inval van de jappaners. Met een erg goede rol van frank sinatra ook :)
quote:
2s.gif Op woensdag 30 april 2014 21:40 schreef Bosbeetle het volgende:
1954 (27th) On the Waterfront

[ afbeelding ]

Dit is er zo eentje die op veel lijstjes voorkomt als het gaat om oscar winnaars best pictures en zeker niet onterecht wat een toffe film _O_ Het gaat over een vakbond die voor de arbeiders op moet komen maar verzand in soort werkmaffia die slechts zijn eigen 'leden' goede banen bied en korte metten maakt elk tegengeluid. Het mooie aan de film is dat de hoofdrol is weggelegd voor een van die 'leden' die voor hun karretje gespannen wordt en diep bij zichzelf te rade gaat hij het er wel mee eens is. De dillema's die volgen zijn heel realistisch en mooi weergegeven. Vooral tussen de haven arbeiders die D&D (Deaf and Dumb) als code hanteren.
quote:
2s.gif Op woensdag 30 april 2014 23:29 schreef Bosbeetle het volgende:
1955 (28th) Marty

[ afbeelding ]

Alleraardigste film over iemand van midden 30 die nogsteeds bij zijn moeder thuis woont. Iedereen vind dat hij moet trouwen maar hij is zat elke keer gedumpt te worden...
Een film die door aardige maar te kieskeurige R&P singles zeker een keer gekeken moet worden :)
quote:
2s.gif Op donderdag 1 mei 2014 22:28 schreef Bosbeetle het volgende:
1956 (29th) Around the World in 80 Days

[ afbeelding ]

Verfilming van het jules verne boek, erg trouw aan het boek... dat maakt het een wat simpel verhaal en een beetje backward het boek is uit midden 19de eeuw. Er zitten wel veel mooie beelden in maar ook veel knullige (de indianen trein scenes heb ik vele malen beter gezien)... Wel was dit van de oscar winnaars beste film de eerste in breedbeeld
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_139477140
quote:
2s.gif Op donderdag 1 mei 2014 23:11 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

[..]

[..]

[..]

[..]

Eeuhm waarom quote je jezelf of ontgaat me iets?..

The Family / Malavita - 2013



De Manzoni familie is een gevreesde Amerikaanse Mafia-familie die in het kader van een getuigen-beschermingsprogramma in Frankrijk worden ondergebracht. Wat volgt zijn een aantal "dolkomische" situaties.. of althans een aantal scenes die grappig bedoeld zijn maar dat niet zijn.

Deze film is gewoon kut ende bagger, ik kan er niks anders van maken. Ze hinkt op teveel gedachten en een slap verhaal, daar kan niet veel goeds uit voortkomen en dat gebeurt dan ook niet: Het moet tegelijk een komedie, een drama en een thriller zijn, maar het is niet grappig, niet diepgaand en niet spannend. Misschien dat dit gedrocht aan iemand die van open deuren en voordehand liggende flauwe humor houdt wel goed besteed is maar voor mij was het zunde van de tijd.
Luc Besson regiseerde deze film en bewijst daarmee dat ook regiseurs hun dalen kennen.

3/10
  vrijdag 2 mei 2014 @ 02:15:25 #88
395101 pokkerdepok
bla bla bla
pi_139477215
The Lego Movie (2014) - IMDb

lang geleden dat ik zo gelachen heb. en een traantje gepinkt.
en ook zo totaal niet zoals je zou verwachten. met dubbele lagen. en maatschappij- kritisch. en volkomen absurd. en met het leukste liedje van het jaar.
een jointje helpt vast, dat wel.

bravo.
een 10.

  Moderator vrijdag 2 mei 2014 @ 08:59:55 #89
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_139479255
quote:
13s.gif Op vrijdag 2 mei 2014 02:10 schreef Nemephis het volgende:
Eeuhm waarom quote je jezelf of ontgaat me iets?..

Die recensies staan in een ander topic ik wou ze hier ook even neerzetten... mocht iemand geintreseerd zijn
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_139494246
Enemy

Ook net gezien. Best wel wtf inderdaad maar had wel vlagen waarin 't langzaam duidelijker werd. Achteraf wel die YT-link van eerder hier in dit topic bekeken. Toen viel de rest ook wel op z'n plek. Alleen laat hij in die uitleg wel de link tussen begin en einde weg als ik me niet vergis.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
De film vond ik zelf wat langzaam maar was dankzij deze insteek wel interessant genoeg. Als ze het duidelijker hadden gemaakt was het niet zo'n goede film geweest. In die zin is het ook perfect dat WTF je eerste reactie is.

8/10

Aanrader maar daarna wel die review/uitleg op youtube checken.
Baat 't niet, schaadt 't niet. Dus slikken, kreng.
pi_139494426
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 mei 2014 17:34 schreef SuperHarregarre het volgende:
Enemy

Ook net gezien. Best wel wtf inderdaad maar had wel vlagen waarin 't langzaam duidelijker werd. Achteraf wel die YT-link van eerder hier in dit topic bekeken. Toen viel de rest ook wel op z'n plek. Alleen laat hij in die uitleg wel de link tussen begin en einde weg als ik me niet vergis.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
De film vond ik zelf wat langzaam maar was dankzij deze insteek wel interessant genoeg. Als ze het duidelijker hadden gemaakt was het niet zo'n goede film geweest. In die zin is het ook perfect dat WTF je eerste reactie is.

8/10

Aanrader maar daarna wel die review/uitleg op youtube checken.
Helemaal eens met deze post. ^O^
pi_139494934
quote:
14s.gif Op vrijdag 2 mei 2014 17:39 schreef Gray het volgende:

[..]

Helemaal eens met deze post. ^O^
Ja, die uitleg is eigenlijk nog beter dan het Toepje :D
pi_139494984
Tokarev



Paul Maguire (Cage) en zijn vrienden leven in een wereld van criminaliteit. Op een nacht lokken ze een Russische gangster in de val die op weg is om geld naar zijn baas te brengen. Met de enorme opbrengst
en het Russische wapen Tokarev vluchten ze. Jaren later heeft Paul zijn criminele verleden achter zich
gelaten en een gezin gesticht. De onverwachte wraak volgt als zijn dochter wordt ontvoerd.

Complete tijdverspilling deze film, geen zak aan dus.

Tokarev (2014) - IMDb
pi_139495323


met Vincent Cassel, Hubert Koundé en Saïd Taghmaoui

Een Arabische jongen uit een Parijse voorstad wordt tijdens een verhoor zo hard aangepakt dat hij levensgevaarlijk verwond in het ziekenhuis belandt. Het gevolg is het uitbreken van rellen waarbij de politie slaags raakt met groepen jongeren. In het gewoel raakt een politieagent zijn pistool kwijt dat in handen van Vinz komt. Hij en zijn twee vrienden willen de gewonde jongen bezoeken, maar de politie stuurt ze weg. Vinz zweert dat hij de politieagent vermoordt als de jongen sterft.

Ik vind dit een zeer interessante film met een simpel maar sterk verhaal over vriendschap, ruzie met de wet/politie, en de immense haat tussen politie en jongeren in de Franse getto's. Er zit ook aardig wat humor in dat zich afwisselt met drama en tragedie. Ik vind La Haine samen met Un Prophete de beste Franse films.
pi_139495631
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 mei 2014 17:54 schreef FANN het volgende:

[..]

Ja, die uitleg is eigenlijk nog beter dan het Toepje :D
Ik vond het toepje ook wel heel duidelijk; het maakte voor mij goed duidelijk wat ik niet had gezien in de film, zoals de beelden op de achtergrond. Verder snapte ik het eigenlijk wel. De uitleg of het toepje had ik eigenlijk niet nodig.
pi_139495740
quote:
7s.gif Op vrijdag 2 mei 2014 18:19 schreef Gray het volgende:

[..]

Ik vond het toepje ook wel heel duidelijk; het maakte voor mij goed duidelijk wat ik niet had gezien in de film, zoals de beelden op de achtergrond. Verder snapte ik het eigenlijk wel. De uitleg of het toepje had ik eigenlijk niet nodig.
Nou dan ben je slimmer dan ik, of je hebt beter opgelet, ik lag lang uit met een bakkie chips... :+
pi_139495818
quote:
6s.gif Op vrijdag 2 mei 2014 18:23 schreef FANN het volgende:

[..]

Nou dan ben je slimmer dan ik, of je hebt beter opgelet, ik lag lang uit met een bakkie chips... :+
Ik heb iig goed opgelet, omdat ik al wist dat het voor een film als deze nodig was.
pi_139499208
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 april 2014 20:28 schreef casper019 het volgende:
THE RAILWAY MAN

[ afbeelding ]

Sterke en indrukwekkende film,
Film gaat over een man die in de trein een vrouw ontmoet het klikt helemaal en ze krijgen een relatie.. Maar dan blijkt de man ernstige trauma's te hebben vanuit de oorlog en gaat zijn vrouw onderzoeken hoe en van wat...
Film is sterk tot het einde, einde zag ik alleen niet aankomen en ondanks dat het op waargebeurde gebeurtenissen is.. kan ik me dat einde niet voorstellen dat het echt zo gegaan is...
Voelde een beetje ''geamerikaniseerd'' aan...
Het acteerwerk is wel erg sterk.
Overal een goeie film en aanrader
7.5
ook gezien. Over het dat het einde dat geamerikaniseerd overkomt... had ik geen last van. En true dat het einde na zo'n verhaal wat onvoorstelbaar is.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ben niet goed in cijfers geven dus ik hou het bij: mooie film, sterk, interessant - vooral ook omdat het waargebeurd is.
just give a second thought
what if we don't get caught...
pi_139505780
The Reluctant Fundamentalist



De film begint heel standaard, maar weet naar mate de film vordert steeds meer te pakken en word dan ook interessant, spannend en verloopt anders dan je bij het begin verwacht.
het acteerwerk is prima,
De film gaat over een pakistaanse man die een goeie baan begint te krijgen in america, promotie en alles.. Maar dan gebeurt 9/11.. en dat veranderd zijn leven......

7-
  Hardste schreeuwer 2022 vrijdag 2 mei 2014 @ 22:55:15 #100
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_139506412
I Frankenstein
Een actie film over het monster van Frankenstein die in een oorlog terecht komt tussen Demonen en Gargoyles , Zit leuk in elkaar film gaat nergens over maar redelijke acteer werk en kijkt lekker weg op een lege avond. Cijfer: 6,


Lego Movie
Film over Lego met een onzin plot die zichzelf gelukkig niet te serieus neemt.
Het stuk op het einde buiten de lego wereld is ook leuk gedaan. Ik heb me vermaakt met deze kinderfilm die ook leuk is voor volwassenen.
Cijfer : 7
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
  Hardste schreeuwer 2022 vrijdag 2 mei 2014 @ 22:56:15 #101
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_139506450
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 mei 2014 02:15 schreef pokkerdepok het volgende:
The Lego Movie (2014) - IMDb

lang geleden dat ik zo gelachen heb. en een traantje gepinkt.
en ook zo totaal niet zoals je zou verwachten. met dubbele lagen. en maatschappij- kritisch. en volkomen absurd. en met het leukste liedje van het jaar.
een jointje helpt vast, dat wel.

bravo.
een 10.

Met een jointje op zeker een aanrader ik heb er ook plezier aangehad al zou ik het geen 10 geven.
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
pi_139507119
Reasonable Doubt (2014) - IMDb
Wordt enigzins gered door Sam L. Jackson, maar verder is deze film een onzinnig niemendalletje, dat het niveau van een gemiddelde law and order aflevering niet overstijgt. magere 5. (5,4 op imdb)

RoboCop (2014) - IMDb
Veel minder slecht dan verwacht, eigenlijk. De consumentensatire uit de jaren 80 is vervangen door het megabevooroordeelde 'nieuws' a la Fox news, waardoor deze film een zelfde soort eigentijds commentaar op de media geeft. De actie is verder keurig in beeld gebracht, maar volgt een gelijkaardige route als de meeste blockbusters tegenwoordig. Toch heb ik me prima vermaakt.
7 (6,6 op imdb)

Carrie (2013) - IMDb
Ook deze vond ik veel minder slecht dan verwacht. Chloe Grace Moretz is wat mij betreft een belofte voor de toekomst. De film als geheel is minder krachtig en schokkend als het origineel, maar voor een remake prima te pruimen.
7 (6 op imdb)
We privileged few, who won the lottery of birth against all odds, how dare we whine at our inevitable return to that prior state from which the vast majority have never stirred?
  zaterdag 3 mei 2014 @ 00:19:04 #103
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_139510103
The Railway Man (2013) - IMDb

Eric (Colin Firth), hoofdpersoon van The Railway Man, is een zonderlinge man met een fascinatie voor treinen. Tijdens een van zijn ritjes valt hij voor de gescheiden Patti (Nicole Kidman). Ze trouwen snel en lijken gelukkig. Tot Eric last krijgt van nachtmerries.
Die boze dromen gaan terug tot de Tweede Wereldoorlog. Eric was toen officier in het Britse leger en werd, nadat Singapore was gevallen, krijgsgevangene van de Japanners. In die hoedanigheid werkte hij als slaaf aan de beruchte Birma spoorlijn.

Vooral de scène waarin we voor het eerst zien hoe de man wordt geteisterd door demonen uit het verleden, is verschrikkelijk en briljant gespeeld tegelijk. Eric probeert te leven, maar hij is een wandelende post-traumatische stress stoornis.

In de jaren tachtig, stuit Eric op een krantenbericht waaruit blijkt dat Nagase nog leeft en zelfs rondleidingen geeft in het kamp waar hij ooit als beul actief was en zoekt hij hem op om wraak te nemen...

Soms iets te veel gedramatiseerd, deze op ware gebeurtenissen gebaseerde film.

IMDb: 7,1
Ben ik het wel mee eens.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_139512181
quote:
14s.gif Op vrijdag 2 mei 2014 22:56 schreef Dr.Mikey het volgende:

[..]

Met een jointje op zeker een aanrader ik heb er ook plezier aangehad al zou ik het geen 10 geven.
Ik had geen jointje op maar het is wel een grappige film. Een 10, zo goed is 'ie ook weer niet, ik waardeer 'm met een 8.
  zaterdag 3 mei 2014 @ 02:11:30 #105
259569 ZodiaX
..:: 0-Day all the way ::..
pi_139512950
Pompeii (2014) - IMDb



Tja wat moet ik hier over zeggen, best lastig.

Kijk je voor het verhaal? Dan laat deze film maar achterwege.
Met name het liefdes verhaal is...erin gepropt...slave meets nobel girl, meteen verliefd, meteen vol vertouwen.
Verder weinig nut, geeft alleen een reden om niet meteen te vertrekken uit de stad.

Het is een spektakel film, en daar draait het voornamelijk om, de graphics zijn aardig ok, de acteurs doen het prima inclusief John Snow....uhm ik bedoel Kit Harington, zijn verhaal en personage is vrij kort en je mist een bepaalde sympathie voor hem.

De actie was prima, al miste het net dat beetje epic gevoel.

Kortom, had liever gehad dat de film een half uurtje langer was en wat dieper in het verhaal was gegaan, daarnaast iets meer diepte in de events na de uitbarsting.

Over het algemeen een film die me geen moment verveelde, zat vol met spectakel maar miste net datgene wat een goede film een vette film maakt.

imdb: 6.1
Ikke: 7.0
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
  Hardste schreeuwer 2022 zaterdag 3 mei 2014 @ 02:32:35 #106
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_139513188

Nuchter niet te doen, Stoned een film met een happy ending.

[ Bericht 33% gewijzigd door Mike op 03-05-2014 08:40:15 ]
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
pi_139524298


Senna

Gaat over misschien wel de beste Formule 1-coureur ooit, Ayrton Senna.
Niet te missen natuurlijk gezien het 20 jaar geleden is dat hij overleed.

Blijft reuze indrukwekkend.
"Sans toi, les émotions d'aujourd'hui ne seraient que la peau morte des émotions d'autrefois.."
  zaterdag 3 mei 2014 @ 22:37:15 #108
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_139536434
Enemy (2013) - IMDb



Zonder twijfel de meest rare film van de laatste tijd.
Bodysnatcher meets spiderman/woman?

Hoe dan ook wel grappig gefilmd met oog voor details (spinnenwebben die terugkomen) en het meest bizarre einde wat je zou kunnen bedenken.
De onaangename sfeer en muziek maakt de film nog meer creepy.

IMDb: 7,1
Ik: 6,5
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  User die je het meest gemist hebt 2022 zondag 4 mei 2014 @ 08:49:11 #109
78918 SeLang
Black swans matter
pi_139543444
Enemy (2013) - IMDb
A man seeks out his exact look-alike after spotting him in a movie.

Dit is een goede film. Ik moet wel zeggen dat ook ik het einde eerst niet begreep maar na het eerder geposte youtube filmpje met uitleg realiseer ik me dat ik een aantal cruciale details had gemist (ik ben niet altijd even scherp meer na een lange dag :P ).

8,0
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_139544142
quote:
14s.gif Op vrijdag 2 mei 2014 22:56 schreef Dr.Mikey het volgende:

[..]

Met een jointje op zeker een aanrader ik heb er ook plezier aangehad al zou ik het geen 10 geven.
quote:
2s.gif Op zaterdag 3 mei 2014 01:31 schreef Nemephis het volgende:

[..]

Ik had geen jointje op maar het is wel een grappige film. Een 10, zo goed is 'ie ook weer niet, ik waardeer 'm met een 8.
Ook zonder jointje heel vermakelijk! Ik geef het een 9, al is het maar vanwege nostalgie.

Everything is awesome aan deze film.
  zondag 4 mei 2014 @ 10:28:24 #111
70982 Ill-Skillz
Allegretto
pi_139544331
De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween (2013)



Dynamite expert Allan Karlsson's life, and the unlikely events following his escape from the old folk's home on his 100th birthday.

Leuke avontuurlijke film, duidelijk geinspireerd door Forrest Gump en in de media daar vaak mee vergeleken. Mijns inziens haalt De 100-jarige man het niveau van Gump echter bij lange na niet. Het verhaal is daar niet meeslepend genoeg voor en ook de acteerprestaties en muziek (wat bij Gump een belangrijk onderdeel van de film is) zijn daar te matig voor. Echter blijft De 100-jarige man wel een zeer vermakelijke film, geschoten in een prachtige omgeving en met een aantal hilarische scenes. Daarnaast ook een inkijkje in de wereldgeschiedenis van de 20e eeuw. Zeker een aanrader.

Ill-Skillz: 7/10
Imdb: 7,1/10
  zondag 4 mei 2014 @ 19:14:54 #112
286575 Roces18
Chef de party
pi_139556741
Even kort maar krachtig


Robocop , erg cool. Anderen vinden hem te weinig diepgang hebben, maar als je de originele serie hebt gezien, was dat ook zo. Lekker knallen, robots, what's not to like :) 7


The monuments men, minder cool. Vaak momenten dat de film een beetje stil ligt, personages zijn saai. Ze hoeven geen nazi hunters te zijn met aldo the apace en de bearjew, maar dit is wel erg slapjes. Kijken omdat het gebaseerd is op een waargebeurd verhaal, en een goede cast maar de film is niet veel boeiends. 6-
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
pi_139558549
quote:
0s.gif Op zondag 4 mei 2014 10:28 schreef Ill-Skillz het volgende:
De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween (2013)

[ afbeelding ]

Dynamite expert Allan Karlsson's life, and the unlikely events following his escape from the old folk's home on his 100th birthday.

Leuke avontuurlijke film, duidelijk geinspireerd door Forrest Gump en in de media daar vaak mee vergeleken. Mijns inziens haalt De 100-jarige man het niveau van Gump echter bij lange na niet. Het verhaal is daar niet meeslepend genoeg voor en ook de acteerprestaties en muziek (wat bij Gump een belangrijk onderdeel van de film is) zijn daar te matig voor. Echter blijft De 100-jarige man wel een zeer vermakelijke film, geschoten in een prachtige omgeving en met een aantal hilarische scenes. Daarnaast ook een inkijkje in de wereldgeschiedenis van de 20e eeuw. Zeker een aanrader.

Ill-Skillz: 7/10
Imdb: 7,1/10
Het is wen boekverfilming he :)
  zondag 4 mei 2014 @ 21:04:48 #114
70982 Ill-Skillz
Allegretto
pi_139563065
quote:
1s.gif Op zondag 4 mei 2014 19:54 schreef Markeerstift het volgende:

[..]

Het is wen boekverfilming he :)
Weet ik. Ik heb het boek ook gelezen.
Alles wat ik over de film zeg geldt ook voor het boek. ;-)
pi_139563411
quote:
14s.gif Op vrijdag 2 mei 2014 22:56 schreef Dr.Mikey het volgende:

[..]

Met een jointje op zeker een aanrader ik heb er ook plezier aangehad al zou ik het geen 10 geven.
Ik vond er geen ene kut aan.
What is my problem with man, you ask? No. I ask you, what was man's problem with me?
  zondag 4 mei 2014 @ 22:25:23 #116
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_139568633
Het Diner (2013) - IMDb



Verfilming door Menno Meyjes van de gelijknamige bestseller van Herman Koch.
Haalt het helaas niet bij het boek.
Aanpassingen aan de actualiteit van 2013 en verfilmd bij 2-sterrentent &SamhoutPlaces met Moshik Roth.
Wel een goede cast, maar helaas komt het verhaal niet uit de verf.

IMDb: 6,2
Ik: 5,0
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_139569265
Kaze tachinu (2013)


Een mooie film, al moet ik toegeven dat ik het begin niet erg Ghibli/Miyazaki aan vond voelen.
Dat kwam zeker wel, en uiteindelijk vind ik het echt wel een mooie film geworden
8,5/10
pi_139569283
quote:
0s.gif Op zondag 4 mei 2014 22:25 schreef golfer het volgende:
Haalt het helaas niet bij het boek.
Om diezelfde reden hoef ik 'De 100-jarige man..' ook niet meer te zien, een film kan toch nooit tegen een goed boek op.
  Hardste schreeuwer 2022 zondag 4 mei 2014 @ 22:56:36 #119
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_139570454
Ik verveelde mij vandaag.

Wat kan ik zeggen deze films komen nog uit de tijd dat elke superhelden film het kijken waard was.
Zowel de X-men film serie als deze behoren tot mijn favorieten. Helaas is deel drie wat minder maar een en twee zijn echt heerlijke films al werd deel twee mij iets wat langdradig zo na het kijken van eerder al deel een. Geweldige films waar de huidige amazing spider-man serie niet aan kan tippen.
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
  maandag 5 mei 2014 @ 14:37:05 #120
23982 planethugo
Forza Roda!
pi_139583873
Robocop

Viel me niets tegen, gelikte actie, robocop zelf ziet er ook in het zwart cool uit, uitstekende cast, voor een actiefilm ook een meer dan degelijk verhaal (te merken dat het vd maker van Tropa de Elite is, de rol van Samuel L Jackson leek wel uit deel 2 gekopieerd) met ook overtuigend drama. Kortom, helemaal niks met deze remake.

8.2

Het Diner

Prima Nederlandse film met een vlot en boeiend verhaal en een leuke hoofdpersoon met zijn gedachtes. Verhaal had wel wat verder uitgediept mogen worden. Heb het boek niet gelezen maar jammer van het einde.

7.0
pi_139588340


Klopka (The Trap) 7,9 Imdb

Als iemand eens een keer geen Amerikaanse film wil zien dan is dit zeker een aanrader. Heel sterk verhaal en zeer realistische karakters, een man staat voor een groot dilemma als hij geld nodig heeft voor de operatie van zijn zoon. Het is zo'n film waarbij je echt meeleeft met de hoofdpersoon en hoopt dat alles goedkomt.
pi_139588455
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 mei 2014 22:37 schreef golfer het volgende:
Enemy (2013) - IMDb

[ afbeelding ]

Zonder twijfel de meest rare film van de laatste tijd.
Bodysnatcher meets spiderman/woman?

Hoe dan ook wel grappig gefilmd met oog voor details (spinnenwebben die terugkomen) en het meest bizarre einde wat je zou kunnen bedenken.
De onaangename sfeer en muziek maakt de film nog meer creepy.

IMDb: 7,1
Ik: 6,5
quote:
0s.gif Op zondag 4 mei 2014 08:49 schreef SeLang het volgende:
Enemy (2013) - IMDb
A man seeks out his exact look-alike after spotting him in a movie.

Dit is een goede film. Ik moet wel zeggen dat ook ik het einde eerst niet begreep maar na het eerder geposte youtube filmpje met uitleg realiseer ik me dat ik een aantal cruciale details had gemist (ik ben niet altijd even scherp meer na een lange dag :P ).

8,0
Ben nu toch wel rete benieuwd, even 'kopen' :D
  maandag 5 mei 2014 @ 22:39:20 #123
375756 Jungle_Jim
samurai cop
pi_139602629
Enemy (2013) - IMDb
ook maar gekeken naar aanleiding van dit topic. Heb sinds Pi niet zo'n geniale film gezien. Hij is spannend tot aan het eind, dan snap je er ff helemaal niks van, maar uiteindelijk kan je alles wel plaatsen en dan blijkt het echt een meesterwerk.
Wie dit leest is hek.
pi_139602933
Nou, dan moet ik die Enemy ook maar 'es gaan kijken.
pi_139605848
From Up on Poppy Hill (Kokuriko-zaka kara)

een mooie film, maar niet heel memorabel jammer genoeg :)
8/10
pi_139606526
quote:
2s.gif Op zondag 4 mei 2014 22:35 schreef Nemephis het volgende:

[..]

Om diezelfde reden hoef ik 'De 100-jarige man..' ook niet meer te zien, een film kan toch nooit tegen een goed boek op.
Ik ben dan vaak toch wel benieuwd hoe een boek is verfilmd, maar inderdaad, het kan hooguit 'meevallen'.

Deze viel mee, maar ook niet meer dan dat.

Film: 7
Boek: 9
pi_139624780
THE LEGO MOVIE



Leuke snelle en originele film! - de regisseur was volgens mij wel een beetje hyper (of stoned) want het tempo is echt heerlijk en de film is knotsgek!
Film is geschikt voor jong en oud.
Het gaat over een lego mannetje die een ''saai'' standaard leven leidt, totdat hij plots iets speciaals vind en hij de ''uitverkorene'' is om de wereld te redden.. En dan ontmoet hij allemaal lego personages.. van gandalf tot batman tot professors van de harry potter serie...

Film is leuk, vlot en grappig, echt een aanrader 8
pi_139624866
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 mei 2014 17:19 schreef casper019 het volgende:
THE LEGO MOVIE
Ik vond die special effect leuk gedaan: De ene scene letterlijk houtje touwtje en de volgende scene uber-CGI, geweldig!
  dinsdag 6 mei 2014 @ 18:49:00 #129
168093 Soury
Squeek
pi_139627033
About Time

About Time (2013) - IMDb

Wat een kutfilm zeg, ik had hoop vanwegen Richard Curtis.
Comedy mag het het niet heten, eerder een drama. In een negatieve zin.
Duurde ook nog lang, of het lag aan mij. Alle duffe clichés komen voorbij en niks maar dan ook helemaal niks is grappig.
Sof, een 2 Omdat Mary op Liesje1997 lijkt, dat maakte het nog aangenaam. Anders was het een 1 voor de moeite.
Waar haalt IMDB in vredesnaam 7,8 vandaan -O-

[ Bericht 0% gewijzigd door Soury op 07-05-2014 20:44:26 ]
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
  Hardste schreeuwer 2022 woensdag 7 mei 2014 @ 00:35:11 #130
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_139649685
DGVF VIta
Geweldige film die gratis te bekijken is via youtube.
Dit is de eerste film van jonge regisseur Emar de Vries en verteld over de gefrusteerde video game nerd die verliefd raakt op een meisje maar eigenlijk heeft het meisje snode plannen.
Emar verdient een doorbraak en een film met een budget. Zo als hij lowbudget op jonge leeftijd dit weet neer te zetten is gewoon geweldig en smaakt naar meer.
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
pi_139651336
quote:
0s.gif Op maandag 5 mei 2014 17:15 schreef FL_Freak het volgende:

[..]


[..]

Ben nu toch wel rete benieuwd, even 'kopen' :D
me too. ^O^
just give a second thought
what if we don't get caught...
  Moderator woensdag 7 mei 2014 @ 10:36:54 #132
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_139654148
The bridge on the river kwai _O_

Erg mooie oorlogsfilm _O_
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_139663313
quote:
2s.gif Op woensdag 7 mei 2014 10:36 schreef Bosbeetle het volgende:
The bridge on the river kwai _O_

Erg mooie oorlogsfilm _O_
:Y ^O^
Ik zwaai naar dieren.
pi_139669819
The Monuments Men (2014)

Eén woord: Saai....

6.0/10
  woensdag 7 mei 2014 @ 19:47:25 #135
46705 Kleffe_Dop
Sic Mundus Creatus Est
pi_139670969
quote:
0s.gif Op woensdag 7 mei 2014 19:27 schreef TargaFlorio het volgende:
The Monuments Men (2014)

Eén woord: Saai....

6.0/10
Eergister gezien, niks aan toe te voegen.
Zoals eerder gezegd hier; zodra je Sjors Clooney ziet verwacht je ook Aldo the Apache en de Bear Jew.
pi_139672708
quote:
0s.gif Op woensdag 7 mei 2014 19:47 schreef Kleffe_Dop het volgende:

[..]

Eergister gezien, niks aan toe te voegen.
Zoals eerder gezegd hier; zodra je Sjors Clooney ziet verwacht je ook Aldo the Apache en de Bear Jew.
Ik had er vanwege de cast en verhaal een stuk meer van verwacht.
Maar zelfs van de stukjes die spannend zouden moeten zijn heeft men iets saais gemaakt.
Nee het was helaas een grote tegenvaller.
  woensdag 7 mei 2014 @ 20:33:45 #137
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_139673336
Romeo and Juliet (1968) - IMDb
Krappe voldoende maar voor deze Romeo en Juliet-vertelling, want het zag er wel fraai Italiaans uit. Alleen die authentieke dialogen waar de hele film mee gevuld is, staan me wat tegen. Ik vind het maar loos gezemel. Cijfer: 5,5

De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween (2013) - IMDb
Leuk hoor, zo'n zwartgallige komedie met allerlei dingen die out of the blue gebeuren . Hoe verzin je het: de 100-jarige Allan ontvlucht het bejaardentehuis, krijgt een koffer gevuld met geld tot zijn beschikking en dan start een doldriest avontuur. Hij verzamelt toevallige passanten om zich heen en ondertussen krijgen ze te maken met een criminele motorbende, die de koffer met geld maar al te graag terug wil hebben. Ondertussen krijgt de kijker ook het verleden van Allan (hij was een expert in bommen) te zien, wat opvallend veel weg heeft van Forrest Gump. Dat was wel wat minder interessant en grappig, maar stoorde of leidde in ieder geval niet teveel af van het bizarre kat-en-muis-spel. Cijfer: 8

Bande à part (1964) - IMDb
Het komt niet helemaal meer goed met Godard en mij. Het vooraf gelezen plot (twee enigzins klungelige criminelen gebruiken Anna Karina om in een villa een grote som geld buit te maken) klonk nog wel leuk. Alleen zo'n Godard kan me niet voor de volle mep boeien. Alles fladdert maar wat rond en ja, het heeft wel wat aardige scenes, maar een blijvende indruk op me houdt deze film ook niet...
Cijfer: 6,5
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_139712156
quote:
2s.gif Op woensdag 7 mei 2014 20:33 schreef Falco het volgende:
Bande à part (1964) - IMDb
Het komt niet helemaal meer goed met Godard en mij. Het vooraf gelezen plot (twee enigzins klungelige criminelen gebruiken Anna Karina om in een villa een grote som geld buit te maken) klonk nog wel leuk. Alleen zo'n Godard kan me niet voor de volle mep boeien. Alles fladdert maar wat rond en ja, het heeft wel wat aardige scenes, maar een blijvende indruk op me houdt deze film ook niet...
Cijfer: 6,5
Als de regisseur een ander was had de film dan ook een 6,5 van je gekregen?
pi_139713318
THE SELFISH GIANT



Na vele lovende kritieken gaan kijken, maar wat een tegenvaller... Vond er weinig aan, ik hou van

filmhuis films, maar dit vond ik echt niks,

FIlm gaat over 2 jongens uit arme gezinnen, die beide problemen hebben zowel sociaal als op geld gebied en dan proberen de jongens geld te verdienen met ijzer verkoop.
het acteerwerk was sterk, maar toch wist de film me niet te pakken waardoor het saai en traag werd..
jammer

4
pi_139714527
Evil Dead (2013)

Vijftal vertrekt naar cabin in the woods. Zusterlief moet afkicken en broederlief plus stel vrieden willen haar daarbij helpen op deze afgelegen plek. Maar van afkicken komt weinig terecht als er een demoon tot leven komt.
Remake of reboot veel maakt het niet uit want het verhaal is flinterdun en is al honderden keer verteld, ook in andere tienerhorror. Bijkomende minpunt; de acteurs zijn te dom voor woorden. Pluspunt: Een hele hoop sadistisch gore aardig in beeld gebracht.

6/10
  donderdag 8 mei 2014 @ 22:21:19 #141
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_139720003
quote:
0s.gif Op donderdag 8 mei 2014 20:37 schreef destillegetuige het volgende:

[..]

Als de regisseur een ander was had de film dan ook een 6,5 van je gekregen?
Jawel
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  User die je het meest gemist hebt 2022 vrijdag 9 mei 2014 @ 09:22:40 #142
78918 SeLang
Black swans matter
pi_139731484
The Last Stand (2013)
The leader of a drug cartel busts out of a courthouse and speeds to the Mexican border, where the only thing in his path is a sheriff and his inexperienced staff.

Wat een onzin dit. Het wekt de indruk dat de makers niet wisten of ze een slapstick comedy wilden maken of een wat serieuzere actiefilm. Vrij slechte film maar ik kreeg in elk geval niet de neiging om hem uit te zetten.
6

The Selfish Giant (2013)
A contemporary fable about two scrappy 13-year-old working-class friends in the UK who seek fortune by getting involved with a local scrap dealer and criminal, leading to tragic consequences.

Is wel een mooi beeld over het leven van paupers
7
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  vrijdag 9 mei 2014 @ 09:51:49 #143
23982 planethugo
Forza Roda!
pi_139732013
Her

Joaquim Phoenix is een eenzame man en nadat zijn vrouw hem verlaten heeft koopt hij een besturingssysteem met de zwoele stem van Scarlet Johansson waar hij altijd en overal lekker mee kan babbelen. Langzaam wordt hij verliefd op dit programma. Leuk en interessant idee, dat ooit nog wel eens uitgevoerd zal worden. Maar een echt boeiende film levert het niet op. Na een uurtje werd het een beetje langdradig en viel de film in herhaling, alles draait immers om de relatie van een man met een computer en hoewel er wat leuke vondsten zijn om het interessant te houden viel het me uiteindelijk toch wat tegen. Zeker geen slechte film, prima prestaties van Phoenix (maar lang niet zijn beste, de Oscarnominatie vind ik overdreven), Amy Adams die in elke oscarfilm opduikt tegenwoordig zet ook weer een goede bijrol neer en visueel is de wereld waarin dit plaatsvindt ook mooi weergegeven. Maar zoals gemeld, het onderwerp zelf kon me niet 125 minuten boeien.

7.0
  Moderator vrijdag 9 mei 2014 @ 11:16:15 #144
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_139733946
1959 (32nd) Ben-Hur

Ik snap waarom deze film zo goed aangeschreven staat, het maakt echt een stap ten opzichte van de vorige winnaars die ik gezien heb... Ik denk dat het toentertijd een enorme inpact gehad heeft maar het is ook zo'n blauwdruk geworden voor actiefilms (vooral belichting, actiescenes, overgangen, camera techniek) dat het nu juist een beetje standaard lijkt :D

Het jezus verhaal er doorheen sprak mij wat minder aan maar ook huidige actiefilms lijken dit gezapige einde aan epische actie netjes over genomen te hebben (lord of the rings anyone) Sowieso grappig hoeveel associaties dit bij mij opriep, een aantal van de scenes zouden zo in star wars kunnen (inclusief monnik gewaden en woestijn omgeving)...
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  Hardste schreeuwer 2022 vrijdag 9 mei 2014 @ 21:41:53 #145
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_139756254
[img]http://jatufilmrev.files.wordpress.com/2010/01/youth-in-revolt.jpg[/img
Youth in Revolt
Bizare tienerversie van Fight Club.
De hoofdpersoon wil graag seks met een meisje en neemt daarom een slechte persoonlijkheid aan.Om van zijn moeder weggestuurd te worden naar zijn vader die dichter bij het meisje woont. Dit gaat eerst prima tot dat de slechte persoonlijkheid de boel wil overnemen.

Bizare scenes en geile frustrerende scenes inbegrepen.
niet de beste film ooit maar zeker leuk om te kijken.

cijfer : 7
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
  vrijdag 9 mei 2014 @ 22:08:51 #146
286575 Roces18
Chef de party
pi_139757772
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 mei 2014 18:49 schreef Soury het volgende:
About Time
[ afbeelding ]
About Time (2013) - IMDb

Wat een kutfilm zeg, ik had hoop vanwegen Richard Curtis.
Comedy mag het het niet heten, eerder een drama. In een negatieve zin.
Duurde ook nog lang, of het lag aan mij. Alle duffe clichés komen voorbij en niks maar dan ook helemaal niks is grappig.
Sof, een 2 Omdat Mary op Liesje1997 lijkt, dat maakte het nog aangenaam. Anders was het een 1 voor de moeite.
Waar haalt IMDB in vredesnaam 7,8 vandaan -O-
Een twee ;( wel erg overdreven vind je niet.
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
  vrijdag 9 mei 2014 @ 22:15:40 #147
286575 Roces18
Chef de party
pi_139758146
3 days to kill

Jajajaja... Amber Heard ziet er weer vanouds heerlijk uit :@ De film zelf is vermakelijk, maar niet bepaald een actiefilm. Kevin Costner moet vijanden van de CIA uit de weg ruimen om zo experimentele medicijnen te krijgen om zijn levensduur te verlengen , hij heeft namelijk een of andere ziekte. Het voelt een beetje aan als een rip-off van Crank. En die naam Renner die hij als hoofdrolspeler aanneemt doet me de hele tijd denken aan de Avengers :') Het is niet alleen actie zoals ik eerder zei, zijn familie is een groot onderdeel van de film, en geeft een kijkje in de softe kant van een hitman en daardoor kijkt het wel lekker weg. Ondertussen speelt het zich af in het lieftallige Parijs, waar ik mijzelf wel oud zie worden hoor ^O^

7
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
  vrijdag 9 mei 2014 @ 22:41:32 #148
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_139759529
Nashville
Robert Altman`s maatschappij kritische country epos heeft even de tijd nodig om op gang te komen. Na een kleine drie kwartier krijg je wat vat op het tempo en alle verhaallijnen die door elkaar lopen.
Als je er eenmaal in zit is het vervolgens nog ruim twee uur lang genieten van prachtige karakters en hun meeslepende verhaallijnen, sterk acteerwerk en vooral van de mooie muziek die eigenlijk een extra (en misschien wel het belangrijkste?) personage is.
Altman en de mozaiëkfilm is altijd een aparte en (geslaagde) enerverende combinatie, Nashville bewijst dat nog maar eens.

IMDB Cijfer: 7,8/10
Mijn Cijfer: 8,0/10
  User die je het meest gemist hebt 2022 zaterdag 10 mei 2014 @ 09:32:49 #149
78918 SeLang
Black swans matter
pi_139769926
Assault on Wall Street (2013)
Jim is an average New Yorker living a peaceful life with a well paying job and a loving family. Suddenly, everything changes when the economy crashes causing Jim to lose everything. Filled with anger and rage, Jim snaps and goes to extreme lengths to seek revenge for the life taken from him.

Mwah.
5,5
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  zaterdag 10 mei 2014 @ 15:26:36 #150
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_139777874
Gisteren

The Legend of Hercules (2014) - IMDb

Moet zeggen dat ik hem beter vond dan verwacht. Vlotte film, leuke gevechten en Hercules... :9~ Zeker geen straf om naar te mogen kijken.

Manlief overgehaald om vanavond Piranhaconda te kijken >:) :+

Moet haast wel een barslechte film zijn

Piranhaconda (TV Movie 2012) - IMDb
pi_139779123
quote:
14s.gif Op woensdag 7 mei 2014 00:35 schreef Dr.Mikey het volgende:
DGVF VIta
Geweldige film die gratis te bekijken is via youtube.
Dit is de eerste film van jonge regisseur Emar de Vries en verteld over de gefrusteerde video game nerd die verliefd raakt op een meisje maar eigenlijk heeft het meisje snode plannen.
Emar verdient een doorbraak en een film met een budget. Zo als hij lowbudget op jonge leeftijd dit weet neer te zetten is gewoon geweldig en smaakt naar meer.
Ik kon het nog geen 6 minuten volhouden :') _O-
What is my problem with man, you ask? No. I ask you, what was man's problem with me?
pi_139779363
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 mei 2014 15:26 schreef Zonnetje1981 het volgende:

Moet haast wel een barslechte film zijn

Piranhaconda (TV Movie 2012) - IMDb
En dan volgende week misschien;

Sharknado
  zaterdag 10 mei 2014 @ 16:16:49 #153
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_139779395
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 mei 2014 16:15 schreef destillegetuige het volgende:

[..]

En dan volgende week misschien;

Sharknado
Al gezien :@
Vond t aardig haha

Deel twee komt binnenkort geloof ik
pi_139779976
WOLF CREEK 2



1, ik heb zelden zon slechte film gezien het sloeg gewoon allemaal nergens op.
Het word nergens spannend en ook de gore en horror is waardeloos.

Verhaal gaat over dat er een moordenaar is (waarvan je het motief nooit krijgt, hij rijd zo een vrachtwagen kapot maar ach waar boeit het... who cares about the money) in australie en rondreizende mensen slacht....
Nou zijn er 3 ''slachttoffers'' en tja... het is gewoon zo voorspelbaar, en de moordenaar is niet eng dat er geowon niks aan in.
Plus het acteerwerk is gewoon zeer zwak, en de acties die de personages doen zijn gewoon ronduit dom
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
laten schieten deze film dus, geen b maar z film
  zaterdag 10 mei 2014 @ 17:27:37 #155
161275 Smash-it
Zelfs m'n naam is mooi
pi_139781606
Wild Target

Wild Target (2009) - IMDb

Ik had zo'n zin in een no brainer vrouwenfilm en ik kwam deze titel tegen. Ik dacht, dit moet een goeie zijn, want alleen maar leuke hoofdrolspelers:
- Emily Blunt (goeie bitch in Devil wears Prada)
- Bill Nighy (held uit Love Actually met zn hit Christmas is all around you')
- Rupert Grint (Ronald Weasly, hiephoi!)
- Martin Freeman (heb je er nog een hobbit bij ook!)

Het verhaal wordt op IMDB goed kort samengevat: ' A hitman tries to retire but a beautiful thief may change his plans'

Maar ik wil dit dus iedereen besparen. Ik heb hem halverwege afgezet, zo saaaaaaaai! Mega saai. Niet kijken dus.

Een 3.
  zaterdag 10 mei 2014 @ 17:38:46 #156
23982 planethugo
Forza Roda!
pi_139781936
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 mei 2014 17:27 schreef Smash-it het volgende:
Wild Target

Wild Target (2009) - IMDb

Ik had zo'n zin in een no brainer vrouwenfilm en ik kwam deze titel tegen. Ik dacht, dit moet een goeie zijn, want alleen maar leuke hoofdrolspelers:
- Emily Blunt (goeie bitch in Devil wears Prada)
- Bill Nighy (held uit Love Actually met zn hit Christmas is all around you')
- Rupert Grint (Ronald Weasly, hiephoi!)
- Martin Freeman (heb je er nog een hobbit bij ook!)

Het verhaal wordt op IMDB goed kort samengevat: ' A hitman tries to retire but a beautiful thief may change his plans'

Maar ik wil dit dus iedereen besparen. Ik heb hem halverwege afgezet, zo saaaaaaaai! Mega saai. Niet kijken dus.

Een 3.
dat is dus ook geen echte vrouwenfilm :D vond hem destijds wel vermakelijk, geen topper maar ook niet saai of slecht.

FDR: American Badass! (2012) - IMDb

President Roosevelt wordt gebeten door een weerwolf die eruit ziet als een soort chewbacca en komt in een rolstoel. Ondertussen krijgt hij te maken met de 2de wereldoorlog en willen Hitler, Mussolini en Japan (allemaal ook knuffelbeer achtige weerwolven _O- ) Roosevelt een kopje kleiner maken.
Verwacht geen logische film en veel subtiliteit maar een ouderwetse heerlijk onnozele komedie die eens anders is dan een scary/date/dance movie maar wat meer in de buurt komt van de oude Leslie Nielsen films. Lekker low budget ook maar dat past hier wel bij, special effects om te janken lach je juist om en bij een aantal scene's heb ik in een deuk gelegen, en dat is al lang geleden bij een komedie want de spoeling is wel erg dun de laatste jaren.

De humor moet je natuurlijk wel liggen, en nuchter kijken helpt ook niet. Vermoed ik :P

8.0
  zaterdag 10 mei 2014 @ 18:44:21 #157
11091 SEMTEX
Mevr. Hoe-die-nie
pi_139783683
Op tv gisteren:

Ziet eruit als een jeukerige chickflick, viel wel mee. Draait om een wat onbeholpen, slonzige huisvrouw die aan het lijntje gehouden wordt door haar man die maar niet wil scheiden. Teveel grappige scenes om een mierzoete film te worden, mede ook door de typisch Belgische personages die weggelopen zouden kunnen zijn uit een Herman Brusselmans boek :P (incl. het Vlaamse café)
In school we learn that mistakes are bad, and we are punished for making them. Yet, if you look at the way humans are designed to learn, we learn by making mistakes.If we never fell down, we would never walk. Robert Kiyosaki
  zaterdag 10 mei 2014 @ 23:22:12 #158
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_139801920
El espíritu de la colmena (1973) - IMDb
Het uiterlijk heeft deze Spaanse film al meteen mee, want dat zag er mooi uit: veel warme oranje-achtige kleuren en maar weinig dingen in beeld. Ik ben wel een liefhebber van dat soort cinematografie. In het begin was het echter wat aan de saaie kant en even lastig inkomen. De scenes zijn lang opgezet en er gebeurt eigenlijk niet zo veel, maar na een tijdje heb je wel door dat die scenes stuk voor stuk mooi zijn gefilmd en gaat het plot ook steeds meer aanspreken.

Een jong meisje Ana komt in aanraking met de gevaren des levens en hoe ze ermee omgaat. Zo krijgt ze uitleg over giftige paddestoelen, raakt ze geïnteresseerd in het monster van Frankenstein en komt ze in contact met een gewonde vreemdeling met een pistool. Een stuk fantasie komt ook om de hoek kijken. Je kunt ook vast allerlei analyses en symboliek er op loslaten. Heb ik niet gedaan, want aan de film zelf had ik al meer dan genoeg om geraakt te worden. Cijfer: 7,5

If.... (1968) - IMDb
Wow, het einde doet het hem in deze film! Ik ga niet spoilen natuurlijk, maar het geeft zeker wat te denken en was sterker dan ik vooraf had gedacht. Daarvoor vond ik If.... namelijk een redelijke rechttoe rechtaan-film over onderhuidse spanningen in een kostschool tussen rebellen en de gevestigde orde. De hoofdrol wordt vervuld door een puike Malcolm McDowell en het lijkt haast voor hem een oefening te zijn voor het latere A Clockwork Orange. Daarnaast zitten er enkele weirde scenes (ook die verwachtte ik niet) in deze film die de wenkbrauwen doen fronzen, maar ik vond het wel geslaagd. Cijfer: 7,5

Bob le flambeur (1956) - IMDb
Aardig filmpje van Jean-Pierre Melville, al zijn zijn latere werken spannender (Le Samouraï!) en beter in elkaar gezet. Bob le flambeur is een gangsterfilm, maar wel wat vlak en niet altijd zo even spannend is als andere Franse gangsterfilms (Rififi!) uit die tijd. Het smoezelige sfeertje van Montmartre was desalniettemin okee en de hoofdpersoon Bob (een ouwe criminele knar die ook nog eens gokt) evenzo. Cijfer: 7
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_139828728
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_139833105
quote:
al te downen?
  Redactie Games zondag 11 mei 2014 @ 18:30:01 #161
52557 crew  Mr.Noodle
Offtopic in geleuter...
pi_139834555
The Monuments Men vond ik i.t.t een aantal zuurpruimen hier wel leuk. Ik vond alleen zo sneu voor die Fransoos uit The Artist.. ;( Het is alleen niet wat je misschien van zo'n sterrencasts verwacht, maar slecht was de film zeker niet. 2e wereld oorlog vanuit een ander perspectief.

7'tje

Robocop vond ik maar een matige actiefilm... :{ 5je
How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
pi_139835097
quote:
0s.gif Op zondag 11 mei 2014 17:48 schreef casper019 het volgende:

[..]

al te downen?
Geen idee heb hem in de bios gezien
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_139841213
Enemy (2013) - IMDb ook gezien. Damn... ik hou van zulke films. Die dieper gaat dan wat je ziet. Heerlijk! Heb de uitleg daarna ook maar bekeken want vond het ook maar vaag hier en daar en vooral het einde. Makes sense! Een van de beste films die ik heb gezien. 9! _O_
just give a second thought
what if we don't get caught...
  zondag 11 mei 2014 @ 21:05:52 #164
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_139841516
Mooi. Enemy kan niet genoeg positieve reviews krijgen.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
  Hardste schreeuwer 2022 zondag 11 mei 2014 @ 22:18:50 #165
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_139846716

Dawn of the dead
Voor de derde keer. Maar blijft een toffe zombie film. Voor het eerst dat ik hem heb gezien in de wetenschap dat Zack Snyder de regisseur is en dan valt het wel op.
toffe zombie film van een toffe regisseur niks mis mee.

cijfer 7

[ Bericht 2% gewijzigd door Dr.Mikey op 12-05-2014 12:03:29 ]
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
  Moderator zondag 11 mei 2014 @ 22:21:03 #166
1212 crew  Mike
Excellent!
pi_139846904
Wel even de titel erbij zetten, Dr.Mikey.
In some matters there's no reality, only perception. Truth exists, but people have a vested interest in not knowing it.
  zondag 11 mei 2014 @ 22:42:56 #167
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_139848611
De link zegt in ieder geval Dawn of the Dead.
pi_139848891
3 days to kill


Vermakelijk om een keer te zien, maar meer niet...Film is het allemaal net niet..
Probeert een vader-dochter band relatiefilm te zijn, maar scenes komen net iets te geforceerd over, en het actie gedeelte.. zit redelijke actie in maar niet in een lekker tempo waardoor het ook net geen lekkere actie film is.
Film gaat over een huurmoordenaar die met pensioen gaat nadat hij hoort dat hij dood gaat, en danwilt hij de band met zijn vrouw en dochter ''goed'' maken.. Maar dan hoort hij van een cure MAAR als hij die wilt krijgen moet hij eerst iemand vermoorden...

Tja, tis inderdaad zo voorspelbaar als het klinkt, het acteerwerk is redelijk, maar voorderest tja...
Klinkt miss heel negatief, maar het is prima vermaak voor als t regent of even tussendoor..
6je
  User die je het meest gemist hebt 2022 maandag 12 mei 2014 @ 08:59:03 #169
78918 SeLang
Black swans matter
pi_139857534
3 Days to Kill (2014)
A dying CIA agent trying to reconnect with his estranged daughter is offered an experimental drug that could save his life in exchange for one last assignment.

Ik hou niet zo van dat gezeur altijd in die Amerikaanse films over vaders die willen re-connecten met hun familie.
6-
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_139859189
Life of Pi
Pi, een indiase tiener, is gedwongen de familie dierentuin en zijn vaderland te verlaten voor Canada. Ze vertrekken per boot, maar al snel komt deze in de problemen en zinkt. Pi weet zich te redden en komt terecht op een reddingsboot samen met een bengaalse tijger.
Op voorhand was ik een nogal sceptisch, bang voor een kitscherig of sentimenteel geheel, maar dat valt reuze mee. Visuals zijn gewoon top, toffe CGI tijger. Het verhaal, zoiets van jongen, en later de man, blijven geloven om zichzelf op been te houden, is los van de absurde omstandigheden niet ongeloofwaardig. Verder zitten er nog wat diepere religieuze kanttekeningen in verweven. Boek is allicht beter maar de film is de moeite waard. Net als de 3D versie naar het schijnt.
8/10
pi_139859983
Big Ass Spider (2013)
Een leger-experiment gaat mis waarna enorme spinnen mensen in L.A. aanvallen, en er is maar 1 ongediertebestrijder die de spinnen aan kan...


Loop met een wijde boog om deze film heen alsof je er AIDS van krijgt of je moet echt tijd willen verspillen: Deze is zooo slecht. Niet grappig slecht, maar echt slecht. Helaas.
Misschien dat de laatste 10 minuten nog wel heel spannend en goed zijn, dat weet ik niet want toen viel ik in slaap..
2,5 / 10
pi_139861191
Na de vele positieve reviews over Enemy, deze film dit weekend maar eens aangezet.
De spoilers en het uitlegfilmpje bewust vermeden dus ik ging heel open deze film tegemoet.
Ik moet toch tot de conclusie komen dat ik de grote poeha niet kan volgen.

Al vrij snel had ik in de gaten wat er aan de hand was en welke richting het verhaal zou opgaan.
Maar het greep me niet echt. Voor mij leek de film te rustig voort te kabbelen.
Je verwacht een bepaalde spanningsopbouw, wat de soundtrack ook steeds deed vermoeden, maar er gebeurde te weinig.
Ik moest steeds denken aan Mulholland Drive. Maar waar Mulholland Drive me wel wist te grijpen, gebeurde dat met Enemy niet.
Ok het einde was wel zeer verrassend, maar voelde ook meteen als een wel zeer opdringerige symboliek (voor het geval je de andere symboliek gedurende de film had gemist).

Neemt niet weg dat het er cinematografisch goed uitziet (de bruine filter werkt goed en creeert een mooie sfeer) en Jake Gyllenhaal zijn rol goed neerzet. Het is zeker een bovengemiddelde thriller/mystery, maar zo goed als menig review hier doet vermoeden vond ik hem helaas niet.
Every living creature on earth dies alone
  Hardste schreeuwer 2022 maandag 12 mei 2014 @ 12:06:22 #173
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_139861975

Fargo
Na het zien van de eerste vier afleveringen van de serie werd het ook eens tijd om de gelijknamige film eens te bekijken. Omdat het een film uit 96 is moet je even door de eerste scenes heen en even wennen aan de film kwaliteit. Als je daar eenmaal doorheen bent blijft er een heerlijke zwarte film over. Jargo is grof komisch en zit gewoon goed in elkaar. De serie is naar mijn mening leuker om te volgen maar zeker een van de betere films ooit gemaakt. cijfer 8
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
  maandag 12 mei 2014 @ 14:54:07 #174
23982 planethugo
Forza Roda!
pi_139867104
Pompeii

Een niet zo hoogstaande actiefilm verwacht met veel gedoe om de volkaan die uitbarst en de stad doet verdwijnen. Maar je krijgt een wannabee gladiator verhaal met Jon Snow en Adebisi als gladiatoren die toevallig naar Pompeii gestuurd worden om de mensen te vermaken, en Jon Snow weet hier itt Game of Thrones wel hoe die chicks moet versieren. Ondertussen is Jack Bauer er ook nog met een waanzinnig slecht engels accent en een cliché rol van bad guy die de opbloeiende liefde tussen Jon en een inwisselbare chick wil stoppen. Owja en dan barst het laatste half uur een volkaan uit waar je op zit te wachten en waar je een aantal spectaculaire scene's over verwacht. Maar ook dat slaat eigenlijk helemaal nergens op, het lijkt wel of de stad met wat vuurballen bekogeld wordt en ondertussen moeten Jon, Adebisi(zonde dat die gast na OZ nooit meer zo een epische rol heeft gespeeld) en Jack Bauer elkaar achtervolgen op leven en dood.

Klote bijeenraapsel van wat serieacteurs en een slap cliche liefdesverhaaltje, en dus een teleurstellende vulkaanuitbarsting. Dan zijn de inmiddels gedateerde jaren 90 films Vulcano en Dantes Peak nog een stuk beter.

4.5
pi_139867226
Dat accent van Kiefer was episch slecht idd :D
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
  maandag 12 mei 2014 @ 22:37:27 #176
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_139886787
Shallow Grave
De debuutfilm van Danny Boyle vertelt het verhaal van 3 jonge mensen (waaronder Ewan McGregor in één van z`n eerste rollen) die een apartement delen en nog één persoon zoeken die bij hen wilt komen wonen. Op een dag belt ene Hugo aan, die graag de kamer wilt huren. Iedereen blij, totdat Hugo dood in z`n bed wordt gevonden en de drie een grote vondst doen. Dat is het begin van een thriller die een vloeiende mix is van spanning, zeer zwarte humor en een vleugje Hitchcock bevat.
De karakters zijn stuk voor stuk excentriek en interessant, waarbij vooral Christopher Eccleston als de doorgedraaide David opvalt. Hij zet een fantastische rol neer als de heerlijk valse en sluwe accountant.
Met Shallow Grave maakte Boyle meteen een onuitwisbare en invloedrijke indruk op de Britse film scene, het begin van een nieuw tijdperk voor de Britste cinema.

IMDB Cijfer: 7,4/10
Mijn Cijfer: 8,0/10
pi_139893153
quote:
0s.gif Op maandag 12 mei 2014 14:54 schreef planethugo het volgende:
Pompeii
[ afbeelding ]
Een niet zo hoogstaande actiefilm verwacht met veel gedoe om de volkaan die uitbarst en de stad doet verdwijnen. Maar je krijgt een wannabee gladiator verhaal met Jon Snow en Adebisi als gladiatoren die toevallig naar Pompeii gestuurd worden om de mensen te vermaken, en Jon Snow weet hier itt Game of Thrones wel hoe die chicks moet versieren. Ondertussen is Jack Bauer er ook nog met een waanzinnig slecht engels accent en een cliché rol van bad guy die de opbloeiende liefde tussen Jon en een inwisselbare chick wil stoppen. Owja en dan barst het laatste half uur een volkaan uit waar je op zit te wachten en waar je een aantal spectaculaire scene's over verwacht. Maar ook dat slaat eigenlijk helemaal nergens op, het lijkt wel of de stad met wat vuurballen bekogeld wordt en ondertussen moeten Jon, Adebisi(zonde dat die gast na OZ nooit meer zo een epische rol heeft gespeeld) en Jack Bauer elkaar achtervolgen op leven en dood.

Klote bijeenraapsel van wat serieacteurs en een slap cliche liefdesverhaaltje, en dus een teleurstellende vulkaanuitbarsting. Dan zijn de inmiddels gedateerde jaren 90 films Vulcano en Dantes Peak nog een stuk beter.

4.5
Ik had deze gedownload, al met het idee van het is waarschijnlijk niet veel.
Maar hoe meer ik de reviews van anderen lees, hoe meer ik eigenlijk denk dat ik er niet eens aan hoef te beginnen. :')
Do what you love, love what you do!
  dinsdag 13 mei 2014 @ 09:37:47 #178
23982 planethugo
Forza Roda!
pi_139896173
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 mei 2014 01:00 schreef kree het volgende:

[..]

Ik had deze gedownload, al met het idee van het is waarschijnlijk niet veel.
Maar hoe meer ik de reviews van anderen lees, hoe meer ik eigenlijk denk dat ik er niet eens aan hoef te beginnen. :')
ik ging er nog vol goede moed in ondanks de negatieve reviews, verwachtte natuurlijk geen meesterwerk maar op zijn minst iets spectaculairs met die vulkaan die ontploft. Maar als zelfs dat tegenvalt blijft er weinig over.
  dinsdag 13 mei 2014 @ 11:17:03 #179
395101 pokkerdepok
bla bla bla
pi_139898604
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 mei 2014 01:00 schreef kree het volgende:

[..]

Ik had deze gedownload, al met het idee van het is waarschijnlijk niet veel.
Maar hoe meer ik de reviews van anderen lees, hoe meer ik eigenlijk denk dat ik er niet eens aan hoef te beginnen. :')
gisteren gekeken, verwachtte er niks van. cliche cliche voorspelbaar slechte badguy (keefer, wtf..) raar titanic-achtig einde... maar ach, was toch best te doen. maar je kan hem net zo goed overslaan inderdaad.
pi_139908106
RoboCop (2014)
Nou, ik vond het een lekkere film. Toch wel maatschappijkritisch, lekkere actie en ok-verhaaltje. Kinnaman vind ik gewoon een bazenacteur dus die kan niet veel fout doen. Zaten wel een paar creepy momenten in de film.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
7
pi_139912159
Robocop

Kutfilm, slechte actie, slecht acteerwerk. Beetje gelijkwaardig als dredd..

4/10
pi_139912860
About time (2013)



Een tijdreizen komedie, nu spreekt het hele tijdreizen me altijd wel aan in de meeste films.
Echter bij deze film geen mysteries over hoe en wat.
Het wordt vrij snel (eerste tien minuten) al duidelijk gemaakt in een paar zinnen.
Verder gaat het over liefde en de fouten die de hoofdpersoon maakt daarin en dat dan weer ongedaan maakt door terug te gaan in de tijd.
Verwacht er maar geen spektakels van of diepzinnige dingen. Het is allemaal vrij oppervlakkig.

Eigenlijk meer een romantisch drama achtig verhaal waarin ze het tijdreizen hebben verwerkt.
De film duurt (te) lang en kabbelt een beetje voort op een traag tempo.
Voor mij net niet saai genoeg om hem gewoon uit te zetten.

Hoogstaande film wil ik het echt niet noemen.
Meer een 'wijven' filmpje als avond vulling op een verveelde avond.

IMDb 7.8
Ik 5-je
Do what you love, love what you do!
pi_139915522
Pompeii (2014) - IMDb

Het einde maakt iets goed. Maar voor de rest sluit ik mij aan bij de meeste reviews hierboven, matig, matig, matig...
IMDb: 5,8
Ik: 3,5

Kan iemand me trouwens vertellen wat er met Emily Brownings hoofd is gebeurd, ze ziet er uit als een discount Angelina Jolie...
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_139922173
Staat me iets van bij dat ik ooit een trailer heb gezien dat een man met een lepel word dood geslagen, gewoon steeds tik tik tik.

En als de lepel brak had die der in zijn jas nog stuk of 100 ofzo??
Is die film ooit uitgekomen?
Of was het maar een grapje??
Ik zwaai naar dieren.
  dinsdag 13 mei 2014 @ 21:36:19 #185
202421 Mr_DG
Areeverdairchee
pi_139922725
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 mei 2014 21:27 schreef Geerd het volgende:
Staat me iets van bij dat ik ooit een trailer heb gezien dat een man met een lepel word dood geslagen, gewoon steeds tik tik tik.

En als de lepel brak had die der in zijn jas nog stuk of 100 ofzo??
Is die film ooit uitgekomen?
Of was het maar een grapje??
Spoon Killer
“Dream as if you'll live forever, live as if you'll die today.”
  dinsdag 13 mei 2014 @ 21:43:08 #186
54310 Keano
PSV / Celtic
pi_139923167
Short Term 12 (2013)



Short Term 12 gaat over een opvang voor kinderen met problemen. Denk aan kinderen die mishandeld zijn etc. Het stel Grace en Mason werkt bij de opvang en heeft zo'n beetje de dagelijkse leiding in handen. Op een dag komt er een nieuw meisje waarmee Grace meteen een soort van klik heeft.

Ik zal verder niet teveel spoileren, maar voor mij was dit echt een hoogtepuntje. Goed geacteerd en overall gewoon een goeie film

IMDB: 8.1

Ik: 8.5
"These four walls saw the rise and fall and your midnight getaway"
  dinsdag 13 mei 2014 @ 21:52:16 #187
202421 Mr_DG
Areeverdairchee
pi_139923781
A History of Violence (2005) - IMDb

Op een zekere dag wordt een lunchroom in een klein Amerikaans stadje overvallen door een stel bandieten. De uitbater van de zaak neemt het heft in eigen hand en is plots de held van de stad. Enkele dagen later komen er enkele personen uit 'de grote stad' en deze zetten het leven van Tom en zijn familie vervolgens op zijn kop.

Geweldige film van David Cronenberg met sterk acteerwerk van Viggo Mortenson. Aanrader!

Mijn cijfer: 8,7
Imdb: 7,5
“Dream as if you'll live forever, live as if you'll die today.”
  dinsdag 13 mei 2014 @ 22:20:59 #188
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_139925801
Something Wild
Deze film vertelt het verhaal van Charles Driggs (Jeff Daniels), een keurige past gescheiden burgerman met een goede baan: hij heeft recentelijk promotie gemaakt. Tijdens een lunch ontmoet hij de hippe en vlotte Lulu (Melanie Griffith) die hem belooft na afloop van de lunch wel even op het werk af te zetten. Wat volgt is een humoristische roadtrip met sterke thriller elementen waarin de keurige Driggs steeds verder van zijn vaste patroon afwijkt, opgejut door Lulu.
Jonathan Demme houdt ons in deze satire een spiegel voor als het gaat om hoe zeer een groot deel van de mensheid eigenlijk met oogkleppen op hun dagelijkse routine afwerkt. Door middel van Wild Thing Lulu, die door Griffith op onnavolgbare wijze wordt neergezet, krijgen we te zien hoe het (al is het natuurlijk iets overdreven) ook kan. Als we maar af en toe eens wat gas terug nemen en om ons heen kijken. Wat dat betreft heeft de film niets aan actualiteit ingeboet. Hij is misschien nu nog veel actueler dan toen hij in 1986 verscheen.
Het is knap om te zien, en dat zal bij herhaalde kijkbeurten waarschijnlijk alleen maar meer opvallen, hoe Demme er in het eerst deel een luchtige roadmovie van lijkt te maken en zonder dat je het echt beseft dat volledig wordt omgegooid en je je midden in een spannende thriller bevindt. Alle lof voor Demme en scriptschrijver E. Max Frye hiervoor.
Daniels is geweldig als altijd en vervult de rol van sullige kantoor bobo met verve. De soundtrack en de rol van Ray Liotta maken het geheel af.

IMDB Cijfer: 6,8/10
Mijn Cijfer: 8,3/10
  woensdag 14 mei 2014 @ 09:40:43 #189
366583 Lemsterr
Dorpsidioot
pi_139936982
quote:
14s.gif Op zondag 11 mei 2014 20:59 schreef Apotheose het volgende:
Enemy (2013) - IMDb ook gezien. Damn... ik hou van zulke films. Die dieper gaat dan wat je ziet. Heerlijk! Heb de uitleg daarna ook maar bekeken want vond het ook maar vaag hier en daar en vooral het einde. Makes sense! Een van de beste films die ik heb gezien. 9! _O_
Na het zien van de video op youtube ben ik de film alleen maar meer gaan waarderen. _O_
Dat einde _O_
pi_139940316
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 mei 2014 21:27 schreef Geerd het volgende:
Staat me iets van bij dat ik ooit een trailer heb gezien dat een man met een lepel word dood geslagen, gewoon steeds tik tik tik.

En als de lepel brak had die der in zijn jas nog stuk of 100 ofzo??
Is die film ooit uitgekomen?
Of was het maar een grapje??
The Horribly Slow Murderer with the Extremely Inefficient Weapon

  woensdag 14 mei 2014 @ 12:09:55 #191
23982 planethugo
Forza Roda!
pi_139941216
Blue Jasmine

Woody Allen films hebben me nooit zo getrokken, waarom weet ik niet maar dit was de eerste die ik gezien heb. En hij beviel érg goed. Cate Blanchett is fantastisch als de ex vrouw van een Madoff achtige miljardair/oplichter en komt in verwarde toestand aan bij haar zus, waar ze door haar rijkeluisleventje niet meer naar om heeft gekeken. Een terechte winnares van de Oscar dus. Ook de bijrollen zijn perfect gecast met een aantal Boardwalk Empire en Entourage acteurs en hoewel het verhaal een redelijk drama is voelt de film totaal niet zo aan. De anderhalf uur vliegen voorbij dankzij de luchtige vertelling en het vlotte verhaal dat geen moment een overbodige scene laat zien.

Kortom, ik ga toch maar eens wat meer Woody Allen kijken.

8.5
pi_139947199
quote:
1s.gif Op woensdag 14 mei 2014 11:42 schreef houtsko het volgende:

[..]

The Horribly Slow Murderer with the Extremely Inefficient Weapon

Ik dacht dat dat de trailer was niet dus :P
Ik zwaai naar dieren.
  woensdag 14 mei 2014 @ 15:06:22 #193
25678 PBateman1978
Glow Sticks!
pi_139947252
quote:
7s.gif Op dinsdag 13 mei 2014 17:30 schreef andreas612 het volgende:
Robocop

Kutfilm, slechte actie, slecht acteerwerk. Beetje gelijkwaardig als dredd..

4/10
Dan ga ik m zeker kijken, Dredd was supertof.
Let's drop some acid and go to a titty bar.
pi_139950026
Het Diner
Twee stellen komen samen in een luxe restaurant om een situatie rondom hun kinderen te bespreken. Gaandeweg komen we niet alleen dit voorval te weten maar ook steeds meer de beweegredenen van de ouders.
Ook als je het boek niet gelezen hebt kun je wel raden dat de film zich grotendeels afspeelt rondom een etentje. Ik hoopte dan ook een beetje op vuurwerk aan tafel. Maar dat valt toch allemaal een beetje tegen. Erg veel flashbacks, continue voiceover, koddig verfilmde filmpjes op de telefoon van een van de kids. Het hele verhaal van de kids vind ik sowieso al slap maar als ze er aan tafel dan ook de hele tijd omheen draaien, is dat toch vooral gewoon irritant. Het niveau van de acteurs maakt dat je de film wel uitkijkt, maar echt slagen in zijn opzet doet hij niet. Het is geen thriller aan tafel geworden om het zo maar te zeggen. Ook nog nooit iemand in real life zo horen praten tegen een ober, of het moet aan mij liggen… Had meer verwacht van deze film.
5/10
pi_139950154
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 mei 2014 15:33 schreef ChickenMan het volgende:
RoboCop (2014)
Nou, ik vond het een lekkere film. Toch wel maatschappijkritisch, lekkere actie en ok-verhaaltje. Kinnaman vind ik gewoon een bazenacteur dus die kan niet veel fout doen. Zaten wel een paar creepy momenten in de film.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
7
Origineel gezien? Oh, is zoveel beter.
pi_139950960
quote:
0s.gif Op woensdag 14 mei 2014 16:30 schreef destillegetuige het volgende:

[..]

Origineel gezien? Oh, is zoveel beter.
Tuurlijk. Is ook leuk.
pi_139975092
RoboCop (2014)

Redelijk vermakelijke remake, vond de SFX mooi maar de actie-scenes nogal tegenvallen.
Wel tof dat Samuel L Jackson, Gary Oldman en Michael Keaton meespelen, allen horen wel bij mijn favoriete acteurs al speelde niemand echt uitmuntend goed ofzo.

Al met al dus best ok maar geen hoogvlieger en in mijn herinnering was het origineel beter.
Die binnenkort maar weer eens kijken.

6/10
Let's drop some acid and go to a titty bar.
  donderdag 15 mei 2014 @ 09:19:37 #198
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_139975278
quote:
0s.gif Op zondag 4 mei 2014 10:28 schreef Ill-Skillz het volgende:
De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween (2013)

[ afbeelding ]

Dynamite expert Allan Karlsson's life, and the unlikely events following his escape from the old folk's home on his 100th birthday.

Leuke avontuurlijke film, duidelijk geinspireerd door Forrest Gump en in de media daar vaak mee vergeleken. Mijns inziens haalt De 100-jarige man het niveau van Gump echter bij lange na niet. Het verhaal is daar niet meeslepend genoeg voor en ook de acteerprestaties en muziek (wat bij Gump een belangrijk onderdeel van de film is) zijn daar te matig voor. Echter blijft De 100-jarige man wel een zeer vermakelijke film, geschoten in een prachtige omgeving en met een aantal hilarische scenes. Daarnaast ook een inkijkje in de wereldgeschiedenis van de 20e eeuw. Zeker een aanrader.

Ill-Skillz: 7/10
Imdb: 7,1/10
Ik heb hem gisteren gezien en eerder het boek waarop de film gebaseerd is gelezen. De film is zeker vermakelijk, de droogkomische, feel good-sfeer van het boek weet de film goed te vangen, maar toch haalt de film, zoals bijna altijd, het bij lange na niet bij het boek. Te veel relevante gebeurtenissen en verhaallijnen zijn eruitgehaald, waardoor het voor mij net te fragmentarisch werd.
De vriend waarmee ik was had het boek niet gelezen en was waarschijnlijk daardoor meer te spreken over het filmresultaat.

Ik geef een 6,8.

[ Bericht 0% gewijzigd door Copycat op 15-05-2014 20:43:07 ]
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  donderdag 15 mei 2014 @ 09:28:42 #199
375756 Jungle_Jim
samurai cop
pi_139975412
quote:
0s.gif Op woensdag 14 mei 2014 16:30 schreef destillegetuige het volgende:

[..]

Origineel gezien? Oh, is zoveel beter.
en die was al niet zo goed.
Wie dit leest is hek.
  donderdag 15 mei 2014 @ 09:59:38 #200
23982 planethugo
Forza Roda!
pi_139976036
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 mei 2014 17:38 schreef planethugo het volgende:

FDR: American Badass! (2012) - IMDb

President Roosevelt wordt gebeten door een weerwolf die eruit ziet als een soort chewbacca en komt in een rolstoel. Ondertussen krijgt hij te maken met de 2de wereldoorlog en willen Hitler, Mussolini en Japan (allemaal ook knuffelbeer achtige weerwolven _O- ) Roosevelt een kopje kleiner maken.
Verwacht geen logische film en veel subtiliteit maar een ouderwetse heerlijk onnozele komedie die eens anders is dan een scary/date/dance movie maar wat meer in de buurt komt van de oude Leslie Nielsen films. Lekker low budget ook maar dat past hier wel bij, special effects om te janken lach je juist om en bij een aantal scene's heb ik in een deuk gelegen, en dat is al lang geleden bij een komedie want de spoeling is wel erg dun de laatste jaren.

De humor moet je natuurlijk wel liggen, en nuchter kijken helpt ook niet. Vermoed ik :P

8.0
Na deze onverwachts geslaagde komedie gaan kijken wat deze regisseur nog meer gemaakt heeft, en dat bleek 1 film te zijn en wel deze opmerkelijke titel:
Poolboy: Drowning Out the Fury (2011) - IMDb

Deze keer gaat het over een de producent/schrijver/acteur/regisseur/briljant meesterbrein/etc van een vervolg op een nooit uitgebrachte film over een poolboy. Dit genie presenteert zijn vervolg dat hij in 1990 maakte en legt ondertussen uit waarom de film niet echt aansloeg, ondanks zijn genialiteit. Dat heeft met nogal wat aanstootgevend materiaal te maken _O-
Kortom, weer een heerlijk vreemde komedie waarin een c-film vertoond wordt met alle hilariteit en onnozelheid die daarbij hoort. Titelpersonage is de oude Hercules acteur(die van de jaren 90 serie) die na de Vietnamoorlog 12 jaar rouwt om zijn dode vriend en daarna terug naar Amerika gaat om daar diens droom na te volgen: zwembaden schoonmaken, en ondertussen de maffia die daarbij hoort(waaronder Danny Trejo) om te leggen :D

Alweer een heerlijk debiele en daardoor geslaagde komedie. Ik zag dat de schrijver van deze en JDR: American Badass nog wat andere komedies geschreven heeft. Die gaan we ook proberen. Ik ben iig blij dat ik eindelijk een groepje gevonden heb dat geinige komedies maakt waar Hollywood niet allerlei formules op heeft geplakt waardoor de geslaagde grappen op 1 hand te tellen zijn. Nee dit is gewoon heerlijke onzin met een ontzettend hoge grapdichtheid en hilarische vondsten.

7.5
  donderdag 15 mei 2014 @ 22:17:54 #201
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_140001539
House of Games (1987) - IMDb
Nee, deze film over een vrouw die zich in het oplichterscircuit begeeft, was niet heel best. De film leunt op mindfuck-spelletjes, maar al gauw heb je wel een vaag vermoeden hoe de vork in de steel zit. In het begin leek House of Games nog wel aardig met een beklemmende pokerscene, maar tegelijkertijd vond ik de dialogen maar matig en dat verbetert ook niet verderop. Nog matiger is dat die dialogen onnatuurlijk opgelepeld worden. Het acteerwerk van deze en gene liet dan ook erg te wensen over. Cijfer: 5

Tsubaki Sanjûrô (1962) - IMDb
Vind de eigentijdse films van Kurosawa altijd wel wat pakkender en beter dan zo'n 'ordinaire' samurai-film, maar goed zo heel af en toe kan een film met de wijze Mifune en negen wat dommige samurai toch nog wel leuk zijn. Hij maakt een hele trukendoos open in zijn strijd tegen het onrecht. De gevechten zagen er wederom top uit, maar echt gegrepen word ik nooit door dit genre. Cijfer: 7

Kabloonak (1994) - IMDb
Kabloonak is een aardige film over hoe Robert Flaherty de grondlegger werd van de documentaire. In de jaren '10 van de vorige eeuw ging ie naar het noorden van Canada om daar de Inuït vast te leggen op film. Als hoofdpersoon koos ie Nanook, een superstoere eskimo-jager, met wie hij op jacht ging. Veel zette hij in scene (toch wel iets wat altijd bij het docugenre is blijven kleven), maar het eindresultaat Nanook of the North is toch heel knap en leuk om te zien en een echte aanrader.

Deze film laat zien hoe moeizaam die productie verliep. Echt heel veel dingen gaan mis en dan heb je ook nog die bittere kou waar ie mee moet dealen. Flaherty wordt tot het uiterste getergd! Ook krijg je nog wat gebruiken en cultuur van de Inuit mee, wat altijd interessant is om te zien. Anyway, geen briljant meesterwerk, daarvoor is Kabloonak te eenvoudig opgezet, maar wel okee dus. Cijfer: 7

The Italian Job (1969) - IMDb
Het is dat het actievolle laatste stuk nog enigszins geinig uitgevoerd werd, anders was het oordeel wel wat lager uitgevallen. Een groot gedeelte zit lam en klunzig in elkaar en gaat meer over het dissen van de Italianen door een stel Britten. De humor levert spaarzame grinnikmomenten op en Michael Caine doet ook maar duffig. De remake is hoe dan ook beter. Cijfer: 5,5
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_140003557
BLUE RUIN


Goeie film, spanning bouwt goed op.. Wel zakt het naar het eind toe iets in (de spanning) en word het meer een drama film dan thriller,
Film gaat over een man die getraumatiseerd is nadat een andere man zijn ouders heeft vermoord. Dan komt de moordenaar vrij en wilt hij wraak, maar dan blijkt de moordenaar een gestoord gezin te hebben...
Acteerwerk is prima, sfeer is goed, maar omdat de vaart er naar het einde toe iets uitgaat en trager word helaas geen topper.. Maar wel gewoon een goeie film en zeker de moeite waard om te zien
7
pi_140007141
Z-108 qi cheng (2012)
ik vond deze film op mijn schijf en dus maar even aangeslingerd..

vooralsnog (10 minuten in de film) heb ik vooral een "wtf is dit voor rommel" gevoel erbij.

op basis van wat ik gezien heb vind ik die score van imdb nog hoog :D

1/10
  User die je het meest gemist hebt 2022 vrijdag 16 mei 2014 @ 08:49:18 #204
78918 SeLang
Black swans matter
pi_140009826
The Gift (2000)
A woman with extrasensory perception is asked to help find a young woman who has disappeared.

Ik vond dit best te pruimen eigenlijk, alleen het einde zag ik wel van ver van tevoren aankomen. De tetjes van Katie Holmes zijn ook een fractie van een seconde te zien.
7
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  vrijdag 16 mei 2014 @ 09:15:44 #205
375756 Jungle_Jim
samurai cop
pi_140010250
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 mei 2014 00:43 schreef mschol het volgende:
Z-108 qi cheng (2012)
ik vond deze film op mijn schijf en dus maar even aangeslingerd..

vooralsnog (10 minuten in de film) heb ik vooral een "wtf is dit voor rommel" gevoel erbij.

op basis van wat ik gezien heb vind ik die score van imdb nog hoog :D

1/10
en na 20 minuten?
Wie dit leest is hek.
  vrijdag 16 mei 2014 @ 16:37:16 #206
70982 Ill-Skillz
Allegretto
pi_140024338
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 mei 2014 00:43 schreef mschol het volgende:
Z-108 qi cheng (2012)
ik vond deze film op mijn schijf en dus maar even aangeslingerd..

vooralsnog (10 minuten in de film) heb ik vooral een "wtf is dit voor rommel" gevoel erbij.

op basis van wat ik gezien heb vind ik die score van imdb nog hoog :D

1/10
Je hoeft niet iedere film persé helemaal uit te kijken om een goed oordeel erover te vellen, maar na 10 minuten een 1 te geven is wel erg voorbarig.

Als jij vroeger de eerste 2 vragen van een proefwerk fout maakte, hield de docent toch ook niet op met nakijken? ;)
pi_140036517
Enemy (2013) - IMDb



Beste film die ik in een lange tijd gezien heb. Sinister sfeertje in een fraai vormgegeven stad. Je moet een beetje van de kleurstelling, maar die donkere/geel/bruine/grijze kleur heeft wel wat. Fantastisch gespeeld door Jake Gyllenhaal. Hopen dat Villeneuve en Gyllenhaal nog meer films gaan maken.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
IMDB: 7,0
ik: 9,1
pi_140044805
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 mei 2014 21:43 schreef Keano het volgende:
Short Term 12 (2013)

[ afbeelding ]

Short Term 12 gaat over een opvang voor kinderen met problemen. Denk aan kinderen die mishandeld zijn etc. Het stel Grace en Mason werkt bij de opvang en heeft zo'n beetje de dagelijkse leiding in handen. Op een dag komt er een nieuw meisje waarmee Grace meteen een soort van klik heeft.

Ik zal verder niet teveel spoileren, maar voor mij was dit echt een hoogtepuntje. Goed geacteerd en overall gewoon een goeie film

IMDB: 8.1

Ik: 8.5
Net gekeken. Sluit me hierbij aan.
Zeker de moeite waard om te kijken.

Klein dingetje wat mij opviel.
Bij een groot aantal shots is het gefilmd alsof de cameraman z'n statief was vergeten.
Niet echt storend maar in zoverre dat het me wel opviel. Kortom had van mij iets minder gemogen.
Maargoed is ook echt een detail. Laat dat niemand weerhouden om deze film te kijken want die is zeker de moeite waard.

Dikke 8 van mij
Do what you love, love what you do!
  zaterdag 17 mei 2014 @ 07:48:40 #209
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_140046755
quote:
0s.gif Op maandag 12 mei 2014 22:37 schreef Timo20 het volgende:
Shallow Grave
De debuutfilm van Danny Boyle vertelt het verhaal van 3 jonge mensen (waaronder Ewan McGregor in één van z`n eerste rollen) die een apartement delen en nog één persoon zoeken die bij hen wilt komen wonen. Op een dag belt ene Hugo aan, die graag de kamer wilt huren. Iedereen blij, totdat Hugo dood in z`n bed wordt gevonden en de drie een grote vondst doen. Dat is het begin van een thriller die een vloeiende mix is van spanning, zeer zwarte humor en een vleugje Hitchcock bevat.
De karakters zijn stuk voor stuk excentriek en interessant, waarbij vooral Christopher Eccleston als de doorgedraaide David opvalt. Hij zet een fantastische rol neer als de heerlijk valse en sluwe accountant.
Met Shallow Grave maakte Boyle meteen een onuitwisbare en invloedrijke indruk op de Britse film scene, het begin van een nieuw tijdperk voor de Britste cinema.

IMDB Cijfer: 7,4/10
Mijn Cijfer: 8,0/10
Eén van mijn alltime faves _O_ Weet nog dat ik destijds uit de bioscoop kwam met zo'n WTF-gevoel. Geweldig.

V.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_140073015
12 years a slave



Indrukwekkende film,
Gaat over een zwarte man in de 19e eeuw, die een goed leven heeft, vrouw.. kinderen.. beetje geld.. en talentvol is.. maar dan word ontvoerd en verkocht als slaaf... en wat hij dan meemaakt....
Acteerwerk is erg sterk, en ook de sfeer van de 19e eeuw is goed neergezet...
Miss 1 klein puntje, maar tja das persoonlijk.. tegen het einde komt brad pitt in de film als kleine bijrol en natuurlijk moet hij weer de good guy blanke spelen.. mja
echt sterke film, aanrader
8.5
pi_140075136
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 mei 2014 22:22 schreef Dale__Cooper het volgende:
Enemy (2013) - IMDb

[ afbeelding ]

Beste film die ik in een lange tijd gezien heb. Sinister sfeertje in een fraai vormgegeven stad. Je moet een beetje van de kleurstelling, maar die donkere/geel/bruine/grijze kleur heeft wel wat. Fantastisch gespeeld door Jake Gyllenhaal. Hopen dat Villeneuve en Gyllenhaal nog meer films gaan maken.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
IMDB: 7,0
ik: 9,1
Verbazingwekkend. Heb deze net zitten kijken maar ben eigenlijk blij dat ie afgelopen is. Saai.
Snap het hele punt ook niet echt
Misschien komt dat omdat ik de laatste 15 min afgeleid was door m'n telefoon dat kan ook nog ;)

Nee deze kon mij niet boeien.
Geen cijfer van mij. Ti's wel oké gedaan verder maar t was gewoon niet mijn smaak denk.
Do what you love, love what you do!
  zondag 18 mei 2014 @ 14:01:36 #212
163488 RubenSosa
Sierd de Vos = BAAS (KOEKOEK!)
pi_140087540
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 mei 2014 23:47 schreef kree het volgende:

[..]

Verbazingwekkend. Heb deze net zitten kijken maar ben eigenlijk blij dat ie afgelopen is. Saai.
Snap het hele punt ook niet echt
Misschien komt dat omdat ik de laatste 15 min afgeleid was door m'n telefoon dat kan ook nog ;)

Nee deze kon mij niet boeien.
Geen cijfer van mij. Ti's wel oké gedaan verder maar t was gewoon niet mijn smaak denk.
of je snapt het gewoon niet _O- _O-
Monza 2021: RIC #1 - and for anyone who thought i left, i never left. i just moved aside for a bit.
  zondag 18 mei 2014 @ 14:52:28 #213
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_140089280
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 mei 2014 22:52 schreef casper019 het volgende:
12 years a slave

[ afbeelding ]

Indrukwekkende film,
Gaat over een zwarte man in de 19e eeuw, die een goed leven heeft, vrouw.. kinderen.. beetje geld.. en talentvol is.. maar dan word ontvoerd en verkocht als slaaf... en wat hij dan meemaakt....
Acteerwerk is erg sterk, en ook de sfeer van de 19e eeuw is goed neergezet...
Miss 1 klein puntje, maar tja das persoonlijk.. tegen het einde komt brad pitt in de film als kleine bijrol en natuurlijk moet hij weer de good guy blanke spelen.. mja
echt sterke film, aanrader
8.5
Ook maar ff binnenhalen voor vanavond.
pi_140090839
quote:
0s.gif Op zondag 18 mei 2014 14:01 schreef RubenSosa het volgende:

[..]

of je snapt het gewoon niet _O- _O-
Dat kan best kloppen. :')
Maar mijn punt is meer dat ik op één of andere manier m'n aandacht er gewoon niet bij kon houden.
Tuurlijk het is een mysterie film zoverre was me dat al duidelijk.
Maar het zet me gewoon niet aan om er heel ver in door te denken om het te willen begrijpen.

Dus zat ook niet echt meer gekluisterd aan de TV.
Maar zoals ik al zei, gewoon mijn film niet dit, hoewel ik toch wel van wat diepergaande films hou.

edit, ok nog even het filmpje met de uitleg op youtube gekeken.
Had het voor een deel begrepen in ieder geval, maar toch een hoop details ook niet.
Ver gezocht hoor allemaal.

Dus ok als ik er nog wat over kan zeggen voor degene die hem nog niet gezien hebben.
Begin er in ieder geval geconcentreerd aan en denk dat je heel erg goed op moet letten wil je die film echt goed begrijpen de eerste keer dat je hem ziet. :)

[ Bericht 18% gewijzigd door kree op 18-05-2014 16:19:50 ]
Do what you love, love what you do!
  Moderator maandag 19 mei 2014 @ 09:16:32 #215
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_140120800
Miele



Miele een erg mooie film over een verpleegster (code naam miele (honing)) die terminale patiënten helpt met euthanasie. Ze haalt hiervoor medicijnen uit mexico, dit loopt op rolletjes totdat ze iemand ontmoet die zelfmoord wil plegen. Ik vond dit een erg mooie film zowel esthetisch als kwa inhoud. Het is mooi in beeld gebracht hoe dubbel het gegeven euthanasie kan zijn. Ik heb recent iemand moeten verliezen via deze weg en ik ben blij dat de optie er in Nederland gewoon is maar het blijft een heel dubbel is.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  maandag 19 mei 2014 @ 14:56:26 #216
23982 planethugo
Forza Roda!
pi_140130119
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 mei 2014 22:52 schreef casper019 het volgende:
12 years a slave

Miss 1 klein puntje, maar tja das persoonlijk.. tegen het einde komt brad pitt in de film als kleine bijrol en natuurlijk moet hij weer de good guy blanke spelen.. mja
Volgens mij is die rol letterlijk uit het boek van de hoofdrolspeler gehaald met zelfs de letterlijke tekst die erin staat, en Pitt was de producent van de film dus niet zo vreemd dat hij even verschijnt.

Godzilla

Mooi spektakel met een degelijk verhaal dat cliches probeert te vermijden maar daar niet altijd in slaagt. Aaron Taylor Johnson(Kick-Ass) overtuigt niet echt als hoofdrolspeler, Bryan Cranston uiteraard wel maar ook die rol is niet heel bevredigend. Godzilla zelf is niet superveel te zien, eigenlijk alleen in het laatste uur, maar er is spektakel genoeg en dat ziet er in een aantal scene's echt enorm vet uit. En daar ga je toch voor naar een film als deze. Deze versie probeert, anders de Roland Emmerich versie, de sfeer van de originele films neer te zetten en hoewel ik daar maar flitsen van gezien heb is dat volgens mij goed gelukt.

8.1
  Hardste schreeuwer 2022 maandag 19 mei 2014 @ 15:04:55 #217
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_140130360

Turbo
Je neemt een snuifje Ratatouille voeg daarbij een laagje Cars en een beetje Hakuna Mata dompel het onder in slakken slijm en voeg Samuel L Jackson en Snoopdog toe en zie daar Turbo ! Wat overblijft is een vermakelijke feel good film waar je niet al te veel bij moet nadenken.
Voor kinderen is het zeker een aanrader. cijfer een 6,
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
  maandag 19 mei 2014 @ 17:08:03 #218
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_140134832
Nosferatu: Phantom der Nacht (1979) - IMDb



Ha, een Dracula-versie met Werner Herzog aan het regieroer! Het is tikkeltje eigenzinnig met een enorm traag tempo, maar sfeervol (daar moet een Dracula het van hebben vind ik) is het zeker. Klaus Kinski vervult de rol van graaf Dracula en doet dat beangstigend goed. Elke scene met hem is een attractie om te zien. Cijfer: 7,5

House of Games (1987) - IMDb
Nee, deze film over een vrouw die zich in het oplichterscircuit begeeft, was niet heel best. De film leunt op mindfuck-spelletjes, maar al gauw heb je wel een vaag vermoeden hoe de vork in de steel zit. In het begin leek House of Games nog wel aardig met een beklemmende pokerscene, maar tegelijkertijd vond ik de dialogen maar matig en dat verbetert ook niet verderop. Nog matiger is dat die dialogen onnatuurlijk opgelepeld worden. Het acteerwerk van deze en gene liet dan ook erg te wensen over. Cijfer: 5
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_140136606
The Challenger (2013)



Richard Feynman, een Amerikaans wetenschapper, is vastbesloten de waarheid te achterhalen achter de ramp met de Challenger-spaceshuttle in 1986. Toen het ruimtetuig 73 seconden na de lancering ontplofte, ging een ware schokgolf door Amerika. Meteen werd een presidentiële onderzoekscommissie samengesteld om uit te zoeken wat er verkeerd ging.

Het verhaal gaat over het onderzoek en de daarbij behorende 'cover-ups' of althans pogingen daartoe.
Had liever nog wat meer diepgang daarin gehad, maar naar mijn mening blijft het vrij oppervlakkig, hoewel het wel duidelijk gemaakt wordt dat er dingen geprobeerd zijn onder de tafel te schuiven.

Prima film wel, heb me niet verveeld. Ben het dan ook met de IMDb eens:

7,5
Do what you love, love what you do!
  User die je het meest gemist hebt 2022 maandag 19 mei 2014 @ 18:26:05 #220
78918 SeLang
Black swans matter
pi_140137381
Parker (2013)
A thief with a unique code of professional ethics is double-crossed by his crew and left for dead. Assuming a new disguise and forming an unlikely alliance with a woman on the inside, he looks to hijack the score of the crew's latest heist.

Lekker ongeloofwaardige "badass wordt 100x neergeschoten/ neergestoken en is na 5 minuten weer helemaal de oude" film. Maar de entertainmentwaarde is wel goed, de film kijkt lekker weg.
7
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_140155924
Short Term 12 (2013) - IMDb



IMDB: 8,1
ik: 8,5

Gisteravond heb ik Short Term 12 bekeken op aanraden van iemand in dit topic.

Ik vond het een mooie film met een verhaal dat ik zeker niet snel zal vergeten. De scenes waarin Marcus rapt in zijn kamer en waarin Jayden het haaien/octopusverhaal vertelt waren voor mij de hoogtepunten in de film.
Het uitblazen van de kaarsen door Jayden vond ik ook een mooi moment dat me is bijgebleven. Maar de scene bij het huis van Jaydens vader vond ik iet wat over de top en onrealistisch.
Daarentegen was het einde van de film wel ontzettend goed.

Deze film is zeker een aanrader en scoort wat mij betreft een 8,5!
pi_140157046
quote:
0s.gif Op donderdag 15 mei 2014 09:59 schreef planethugo het volgende:

[..]

Na deze onverwachts geslaagde komedie gaan kijken wat deze regisseur nog meer gemaakt heeft, en dat bleek 1 film te zijn en wel deze opmerkelijke titel:
Poolboy: Drowning Out the Fury (2011) - IMDb
[ afbeelding ]
Deze keer gaat het over een de producent/schrijver/acteur/regisseur/briljant meesterbrein/etc van een vervolg op een nooit uitgebrachte film over een poolboy. Dit genie presenteert zijn vervolg dat hij in 1990 maakte en legt ondertussen uit waarom de film niet echt aansloeg, ondanks zijn genialiteit. Dat heeft met nogal wat aanstootgevend materiaal te maken _O-
Kortom, weer een heerlijk vreemde komedie waarin een c-film vertoond wordt met alle hilariteit en onnozelheid die daarbij hoort. Titelpersonage is de oude Hercules acteur(die van de jaren 90 serie) die na de Vietnamoorlog 12 jaar rouwt om zijn dode vriend en daarna terug naar Amerika gaat om daar diens droom na te volgen: zwembaden schoonmaken, en ondertussen de maffia die daarbij hoort(waaronder Danny Trejo) om te leggen :D

Alweer een heerlijk debiele en daardoor geslaagde komedie. Ik zag dat de schrijver van deze en JDR: American Badass nog wat andere komedies geschreven heeft. Die gaan we ook proberen. Ik ben iig blij dat ik eindelijk een groepje gevonden heb dat geinige komedies maakt waar Hollywood niet allerlei formules op heeft geplakt waardoor de geslaagde grappen op 1 hand te tellen zijn. Nee dit is gewoon heerlijke onzin met een ontzettend hoge grapdichtheid en hilarische vondsten.

7.5
Droger heb ik de humor nooit gezien. Maar ik vind ze ook beide zeer leuk.
  dinsdag 20 mei 2014 @ 12:21:14 #223
407635 warp995
Tussen neus en lippen door
pi_140164151
http://m.imdb.com/title/tt0780536/

In Bruges

Gisteren gezien, ik vind dit echt een van de meest ondergewaardeerste films die ik ken. De film heeft heerlijke comedy en dialogan ala guy ritchie, quentin tarantino en de coen broers. Bovendien zitten er soms hele mooie diepe filosofische momenten in, terwijl de volgende scene weer ontiegelijk cynisch kan zien. Bovendien heeft de film ook een erg bruut en hard einde!
Kortom: aanrader!

Imdb: 8
Ik: 8,8
  dinsdag 20 mei 2014 @ 14:44:38 #224
23982 planethugo
Forza Roda!
pi_140168318
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 02:16 schreef Lord-Ronddraai het volgende:

[..]

Droger heb ik de humor nooit gezien. Maar ik vind ze ook beide zeer leuk.
eindelijk een medestander (op fok dan :P )
ik had de moed al opgegeven dat ik nog echt leuke komedies tegen zou komen, maar gelukkig bestaan ze nog. Ik zie op imdb dat de regisseur van deze 2 films verder nog niets geregisseerd heeft. De schrijver heeft wel meerdere komedie's geschreven, alleen zijn die vrijwel niet te vinden :(
  Moderator dinsdag 20 mei 2014 @ 15:11:27 #225
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_140169090
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 12:21 schreef warp995 het volgende:
http://m.imdb.com/title/tt0780536/

In Bruges

Gisteren gezien, ik vind dit echt een van de meest ondergewaardeerste films die ik ken. De film heeft heerlijke comedy en dialogan ala guy ritchie, quentin tarantino en de coen broers. Bovendien zitten er soms hele mooie diepe filosofische momenten in, terwijl de volgende scene weer ontiegelijk cynisch kan zien. Bovendien heeft de film ook een erg bruut en hard einde!
Kortom: aanrader!

Imdb: 8
Ik: 8,8
Eh ondergewaardeerd, iedereen die ik ken die hem gezien heeft vind hem geweldig :D Het kan liggen aan de mensen waar ik mee omga maar ondergewaardeerd vind ik een groot statement :D

Als je in bruges leuk vind dan kan ik trouwen ook "the guard" aanraden :D
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  dinsdag 20 mei 2014 @ 15:29:48 #226
407635 warp995
Tussen neus en lippen door
pi_140169604
quote:
2s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 15:11 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Eh ondergewaardeerd, iedereen die ik ken die hem gezien heeft vind hem geweldig :D Het kan liggen aan de mensen waar ik mee omga maar ondergewaardeerd vind ik een groot statement :D

Als je in bruges leuk vind dan kan ik trouwen ook "the guard" aanraden :D
The guard ken ik, zeker geweldig film! Ondergewaardeerd is idd niet het beste woord ik bedoelde dat deze film dezelfde roem verdient als bv snatch of lockstock (oke misschien iets minder dan die), maar hij is nogal onbekend terwijl het een geweldige film is voor zn genre! :D
pi_140180190
SHORT TERM 12



Sterke drama film, echt een aanrader!
Film gaat over een huis waar probleemjongeren terecht kunnen, in dat huis werkt een man en zijn vriendin en beide stoppen ze hun hart in het werk .. maar hebben zelf ook een moeilijke geschiedenis..
En dan komen er dingen van het verleden en heden bij elkaar....
Sterk acteerwerk, goeie sfeer, en aangrijpend..
ECht een aanrader 8
  dinsdag 20 mei 2014 @ 21:27:28 #228
99045 Terreros85
Of toch niet?
pi_140183130
quote:
0s.gif Op woensdag 7 mei 2014 20:22 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Ik had er vanwege de cast en verhaal een stuk meer van verwacht.
Maar zelfs van de stukjes die spannend zouden moeten zijn heeft men iets saais gemaakt.
Nee het was helaas een grote tegenvaller.
Helemaal mee eens. Het verhaal is ontzettend interessant. De uitwerking was helaas bedroevend.
De zwemmer zwemt, hij zwemt in zee
  dinsdag 20 mei 2014 @ 22:42:50 #229
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_140187070
Vertigo
Wat mij betreft is dit nog steeds Hitchcock`s beste. Het verhaal steekt zo ontzettend goed in elkaar, en het is fantastisch om te zien hoe het `m lukt de film nog steeds spannend te houden nadat de grote twist al net na halverwege is geweest.
De personages zijn complex en worden geweldig neergezet door Novak en vooral Stewart, Hermann`s score is meeslepend als altijd.
Door de beeld- en audio kwaliteit van de blu-ray is het allemaal nog net wat meer genieten dan we al gewend waren, al ziet Stewart`s gezicht er bij vlagen wel erg strak uit door overmatig DNR. Dat is dan ook het enige smetje op deze (nog steeds) geweldige film ervaring.

IMDB Cijfer: 8,5/10
Mijn Cijfer: 10/10
  woensdag 21 mei 2014 @ 01:32:02 #230
371073 gazhims3lv
Fear cuts deeper than swords
pi_140193140
Had het al in het topic van X-Men zelf gepost maar er werd gevraagd het hier even te reposten dus dan doen we dat hè.

X-Men: Days of Future Past

Heb de film al gezien.. Vond hem erg sterk. Verder weet ik weinig van de origin story dus het is vooral gebaseerd op wat ik van de films weet en wat ik dus gezien heb. Niet als reclame bedoeld maar als je wil lezen wat ik er helemaal van vindt: http://inthegame.nl/specials/x-men-days-future-past-recensie/

X-Men: Days of Future Past (2014) - IMDb

iMDB cijfer: 9.2/10
Mijn cijfer: 8,5/10

Daarnaast ook nog 'Brazil' gezien van Terry Gilliam. The Holy Grail was al geniaal maar deze film is echt nog een trede hoger. Wat een verhaal, wat een humor en wat een setting. Werkelijk alles klopt aan deze film, die ongetwijfeld mijn nieuwe nr. 1 aller tijden is. Echt ijzersterk. Ook dat beklemmende sfeertje en de plottwisten die er in zitten in combinatie met ijzersterk acteerwerk. Echt chapeau. Kan deze aan iedereen aanraden.

Brazil (1985) - IMDb

iMDB cijfer: 8,0/10 (echt underrated)
Mijn cijfer: 10/10

Ook Goodfellas voor het eerst gezien. Ik weet het shame on me. Prachtige film maar dat komt ook omdat ik de maffia zeer interessant vindt. Kan natuurlijk lang niet tippen aan The Godfather maar zeker de moeite waard om te kijken. Erg sterke film en zoals altijd Martin Scorsese die een topprestatie levert als regisseur. Vond alleen het verhaal niet helemaal bevredigend op een of andere manier maar dat kan aan mij liggen.

Goodfellas (1990) - IMDb

iMDB cijfer: 8,7
Mijn cijfer: 8,0
http://i44.tinypic.com/jh9gch.png
-A Song of Ice and Fire-
  woensdag 21 mei 2014 @ 22:33:37 #231
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_140223577
Family Guy - Season 12
Na 12 seizoenen heeft het nog niets aan kwaliteit ingeleverd. Sterker nog: na de seizoenen 10 en 11 waarin er een aantal mindere afleveringen zijn zien we hier weer een seizoen dat geen enkele mindere aflevering kent.
Van begint tot eind geniaal, tofste tekenfilm ooit

8,5/10

Terms and Conditions May Apply
Een documentaire die een schrikbeeld toont van de schimmige kant van het internet. De film toont aan de hand van voorbeelden en bewijzen hoe het gesteld is met onze "privacy" wanneer het op internet aankomt. De grote tech bedrijven en de overheden weten alles van ons, zo wordt wel heel duidelijk. Na afloop kan zelfs de meest naïeve persoon ter wereld z`n kop niet langer in het zand steken en zal ook die persoon er alles aan doen om zo weinig mogelijk sporen op het net achter te laten.
Het moet gezegd worden dat het allemaal wel heel erg éénzijdig is, de tegenpartijen komen nauwelijks aan het woord.
Dat neemt niet weg dat je je voortaan wel twee keer zult bedenken voor je ergens wat post of met de titulaire terms and conditions akkoord gaat.

IMDB Cijfer: 7,4/10
Mijn Cijfer: 7,3/10
  donderdag 22 mei 2014 @ 01:02:30 #232
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_140229710
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 22:42 schreef Timo20 het volgende:
Vertigo
Wat mij betreft is dit nog steeds Hitchcock`s beste. Het verhaal steekt zo ontzettend goed in elkaar, en het is fantastisch om te zien hoe het `m lukt de film nog steeds spannend te houden nadat de grote twist al net na halverwege is geweest.
De personages zijn complex en worden geweldig neergezet door Novak en vooral Stewart, Hermann`s score is meeslepend als altijd.
Door de beeld- en audio kwaliteit van de blu-ray is het allemaal nog net wat meer genieten dan we al gewend waren, al ziet Stewart`s gezicht er bij vlagen wel erg strak uit door overmatig DNR. Dat is dan ook het enige smetje op deze (nog steeds) geweldige film ervaring.

IMDB Cijfer: 8,5/10
Mijn Cijfer: 10/10
Leuk om te zien dat deze klassieker nog steeds gewaardeerd wordt. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 22 mei 2014 @ 22:49:12 #233
428319 Treehut362
Brought to you by+TRht+
pi_140261142
Rescue Dawn (2006)

https://31.media.tumblr.c(...)8vn1slbszfo1_250.jpg

http://www.imdb.com/title/tt0462504/?ref_=rvi_tt
Goede film over de oorlog in Vietnam. De hoofdpersoon is een piloot. Op werkelijke gegevens gebaseerd.
Bevat mooie natuur-opnames

[ Bericht 16% gewijzigd door Treehut362 op 22-05-2014 23:11:42 (plaatjes van IMDB kun je niet linken) ]
🌳♪💻🌳🌳🌲
Peace Love
2c Ondertiteling activeren als deze beschikbaar is. Druk nogmaals op C om de ondertiteling te verbergen.
3. Ambient modern
  donderdag 22 mei 2014 @ 23:06:41 #234
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_140262136
High Anxiety
Dit maal is het Hitchcock die door Mel Brooks op de korrel wordt genomen. Zoals bij Brooks altijd het geval is, is het verhaal (redelijk) origineel en zit het vol met spoofs op en hommages aan bekende films. Dit is vooral een mix van Vertigo, Spellbound en Psycho. Stuk voor stuk zijn ze goed uitgewerkt en daardoor natuurlijk erg herkenbaar.
Soms ontzettend flauw (ook vaak iets te) maar vaker is het lachen geblazen.
Vond `m leuk en het is een mooie hommage aan de Master of Suspense maar het is zeker niet Brooks` beste.

7,0/10
  vrijdag 23 mei 2014 @ 10:48:35 #235
381040 filmfaam
filmliefhebber
pi_140272854
quote:
0s.gif Op woensdag 23 april 2014 09:04 schreef destillegetuige het volgende:
The Selfish Giant
Arbor en Swifty zijn twee tieners die zich eigenlijk met school en hun toekomst bezig zouden moeten houden. Maar voor het snelle geld besluiten ze, na van school te zijn gestuurd, schroot te gaan verzamelen voor een lokale ijzerboer. Hun families hebben al genoeg problemen van zichzelf om zich echt om hun te bekommeren en dus kunnen ze hun gang gaan. Wanneer de twee dan langzaam van oude pannen overstappen op ongebruikt koper weet je als kijker wel hoe laat het is.
Mooi vormgegeven sociaal-drama gesitueerd in een achterstandswijk in het noorden van Engeland. Tussen weilanden met paarden en vervallen industrie. De armoede is voelbaar, de kansen klein. Je kunt je vrij makkelijk verplaatsen in wat de beweegredenen van de hoofdpersonages zouden kunnen zijn, en dat wat ze doen in hoge mate bepaald is door de omgeving. Een beetje a la Ken Loach.

7,5/10
Een t/]mooie recensie[/url] over deze schrijnende film.

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 13-02-2015 17:23:31 ]
pi_140274993
MANDELA LONG WALK TO FREEDOM



Matig/redelijk, het was het allemaal net niet.
De film verteld het verhaal/leven van Mandela.
Het begint heel sterk, met spannende scenes.. en soms met documentaire styl scenes/tv scenes ertussen.. maar naarmate de film vordert gaat de vaart uit de film en word het bij vlagen een saaie film en tja.. dan is 140 minuten toch wel erg lang.
het acteerwerk van de jongere mandela is sterk, de wat oudere mandela iets minder.
Overal een redelijke film, maar er had echt meer in gezeten
6-
  zaterdag 24 mei 2014 @ 00:20:54 #237
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_140300006
Vanavond met vriendinlief in de bioscoop gezien:

The Other Woman
Carly (Cameron Diaz) wilt na een aantal weken daten haar vriend thuis verrassen maar komt er tot haar schrik achter dat hij al getrouwd is. Verrast door haar bezoek en (vreemd genoeg) geïnteresseerd in het feit dat haar man er een maitresse op na houdt wilt ze vriendinnen worden met Carly. Dan ontdekken ze dat zij niet de enige zijn die waarmee hij het bed deelt. Dat is voor hen de druppel die de emmer doet overlopen: ze besluiten keihard wraak te nemen.
Een typische chick-flick maar wel een heel vermakelijke. Cameron Diaz en vooral Leslie Mann zijn goed gecast en de humor is vaak goed.
Wel is het allemaal wel heel voorspelbaar en weet je natuurlijk precies hoe het gaat eindigen maar goed, dat mag de pret niet drukken. Heb me goed vermaakt.

IMDB Cijfer: 6,6/10
Mijn Cijfer: 7,0/10
pi_140301454

The Lego Movie (2014) - IMDb

Gewoon geniaal, echt een must see. Everything is awesome :D

Voice-acting is erg goed, leuk en vlot verhaal dat geen moment inkakt en die animatie is echt gewoon briljant. Heerlijke rollercoaster ride door veel jeugdsentiment en met erg veel reference jokes. Had soms het gevoel dat ik naar een aflevering van Community ofzo aan het kijken was qua type grappen. Je hebt tegenwoordig veel animatiefilms die voor jong en oud leuk zijn, maar deze is voor oud in mijn ogen nog veel leuker dan voor jong.
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
  Hardste schreeuwer 2022 zaterdag 24 mei 2014 @ 22:42:55 #239
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_140327890

X-men Day of the future past... Wat een geweldige film... ik was er even stil van toen de film was afgelopen. Een dijk van een verhaal een geweldige cast en op het einde zat ik op het puntje van mijn stoel. De oude garde krijgt minder screentime dan dat ik zou willen maar dat mag de pret niet drukken. De film zit vol met cameo's die echt tof zijn voor de echte fan even als flashbacks op het juiste moment die alles op zijn plaats zetten. Heerlijke film.

Nog twee dingen: Avengers succes :') deze Quicksilver toppen jullie echt niet meer. Wat een held.
En wat een geweldige manier om af te rekenen met last stands. _O_ Eindelijk weer een superhelden film die me met een wow gevoel de bios uitblaast. Een must see voor alle X-men fan.

Cijfer 9.9
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
pi_140331747
quote:
14s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 22:42 schreef Dr.Mikey het volgende:
[ afbeelding ]
X-men Day of the future past... Wat een geweldige film... ik was er even stil van toen de film was afgelopen. Een dijk van een verhaal een geweldige cast en op het einde zat ik op het puntje van mijn stoel. De oude garde krijgt minder screentime dan dat ik zou willen maar dat mag de pret niet drukken. De film zit vol met cameo's die echt tof zijn voor de echte fan even als flashbacks op het juiste moment die alles op zijn plaats zetten. Heerlijke film.

Nog twee dingen: Avengers succes :') deze Quicksilver toppen jullie echt niet meer. Wat een held.
En wat een geweldige manier om af te rekenen met last stands. _O_ Eindelijk weer een superhelden film die me met een wow gevoel de bios uitblaast. Een must see voor alle X-men fan.

Cijfer 9.9
Over het algemeen ben ik het vaak eens met je recensies, maar een 9.9? Zó goed?
What is my problem with man, you ask? No. I ask you, what was man's problem with me?
pi_140332419
quote:
14s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 22:42 schreef Dr.Mikey het volgende:
[ afbeelding ]
X-men Day of the future past... Wat een geweldige film... ik was er even stil van toen de film was afgelopen. Een dijk van een verhaal een geweldige cast en op het einde zat ik op het puntje van mijn stoel. De oude garde krijgt minder screentime dan dat ik zou willen maar dat mag de pret niet drukken. De film zit vol met cameo's die echt tof zijn voor de echte fan even als flashbacks op het juiste moment die alles op zijn plaats zetten. Heerlijke film.

Nog twee dingen: Avengers succes :') deze Quicksilver toppen jullie echt niet meer. Wat een held.
En wat een geweldige manier om af te rekenen met last stands. _O_ Eindelijk weer een superhelden film die me met een wow gevoel de bios uitblaast. Een must see voor alle X-men fan.

Cijfer 9.9
:o

Dit beloofd veel.. 9.9 :o .. ga er volgende week of die erna heen _O_
  Hardste schreeuwer 2022 zondag 25 mei 2014 @ 00:18:34 #242
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_140332450
quote:
0s.gif Op zondag 25 mei 2014 00:17 schreef Geo4kant het volgende:

[..]

:o

Dit beloofd veel.. 9.9 :o .. ga er volgende week of die erna heen _O_
Met alle andere films in gedachten.
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
  Hardste schreeuwer 2022 zondag 25 mei 2014 @ 00:32:22 #243
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_140332838
quote:
14s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 22:42 schreef Dr.Mikey het volgende:
[ afbeelding ]
X-men Day of the future past... Wat een geweldige film... ik was er even stil van toen de film was afgelopen. Een dijk van een verhaal een geweldige cast en op het einde zat ik op het puntje van mijn stoel. De oude garde krijgt minder screentime dan dat ik zou willen maar dat mag de pret niet drukken. De film zit vol met cameo's die echt tof zijn voor de echte fan even als flashbacks op het juiste moment die alles op zijn plaats zetten. Heerlijke film.

Nog twee dingen: Avengers succes :') deze Quicksilver toppen jullie echt niet meer. Wat een held.
En wat een geweldige manier om af te rekenen met last stands. _O_ Eindelijk weer een superhelden film die me met een wow gevoel de bios uitblaast. Een must see voor alle X-men fans.

Edit:Volop genieten als je weet wie iedereen is.
Cijfer 9.9
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
pi_140358393
PHILOMENA



Hele leuke drama/feel-good/beetje komedie!

Film gaat over een oude vrouw die in haar jongere jaren non was en toen een kind heeft gekregen, maar die toen uit het oog is verloren.
Dan gaat ze samen met een journalist op zoek naar haar zoon... En dan...
Leuk verhaal en leuke karakters en karakter ontwikkeling,
echt een aanrader
8-
pi_140392447
OCULUS



Goed maar niet super, het is in ieder geval GEEN horror film.. Meer een spannende film.
Wat de film wel erg goed doet is de spanningsopbouw, je zit van het begin tot het eind met spanning te kijken. Wat ik alleen jammer vond is dat ik na het kijken nog te veel vragen overhield en niet begreep hoe het nou precies in elkaar zat (miss wilt iemand dat met spoilers aan mij uitleggen?)
Verder goeie beklemmende sfeer en aantal erg spannende scenes, prima acteerwerk.
Film gaat over een broer en een zus die willen bewijzen dat een spiegel uit hun jeugdhuis de reden is voor alle narigheid die ze hebben meegemaakt...

7
pi_140416518
Non-Stop (2014) - IMDb

Vaak kijk ik naar de Metascore (56/100) score, maar die zegt meestal alleen iets over de kwaliteit van de film, niet of het een leuke film is. Deze film krijgt van het publiek een 7.2 en daar kan ik me wel in vinden.

Het is een lekkere ouderwetse actiefilm met vage telefoontjes door een onbekende en een beetje avontuur/mysterie als in een wie is de dader spel. Gewoon leuk om te zien.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
7.2
pi_140416843
Sakasama no Patema

MAL | IMDB
De mens leeft door een grote catastrofe ondergronds in tunnels. Patema houdt van het verkennen van het onbekende, vooral de verboden zone.
tijdens een van haar verkenningstochten valt ze in een diep gat, om uit te komen bij de oppervlakte, terwijl zij 'omhoog valt'

erg goeie film ^O^ 8.5/10
  dinsdag 27 mei 2014 @ 11:19:07 #248
23982 planethugo
Forza Roda!
pi_140419277
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 01:03 schreef Tim86 het volgende:
[ afbeelding ]
The Lego Movie (2014) - IMDb

Gewoon geniaal, echt een must see. Everything is awesome :D

Voice-acting is erg goed, leuk en vlot verhaal dat geen moment inkakt en die animatie is echt gewoon briljant. Heerlijke rollercoaster ride door veel jeugdsentiment en met erg veel reference jokes. Had soms het gevoel dat ik naar een aflevering van Community ofzo aan het kijken was qua type grappen. Je hebt tegenwoordig veel animatiefilms die voor jong en oud leuk zijn, maar deze is voor oud in mijn ogen nog veel leuker dan voor jong.
Gisteren gezien en eens met je recensie. Inderdaad een heerlijke film, af en toe was ie echt hilarisch. Will Ferell was weer zichzelf :P
Puntje van kritiek vond ik dat het vooral het eerste half uur wel érg druk was en het allemaal iets te snel ging. Af en toe mag er best even een rustpuntje in zitten voor je ogen helemaal dolgedraaid worden :)

Maar die vrolijke lego (meisjes achtige) poppetjes stalen de show :D

8.2
  dinsdag 27 mei 2014 @ 11:23:08 #249
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_140419424
tijdje geleden Davinci Code gezien.

zit heel goed in elkaar en het mysterie wordt steeds groter naarmate de film vordert (of hoe noem je dat?)

een dikke 10!
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
  dinsdag 27 mei 2014 @ 22:04:53 #250
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_140446742
Hang 'Em High (1968)
Clint Eastwood in een western blijft nooit vervelen. Sterker nog, in Hang 'em High vind ik het echt een supergoede combinatie, al tipt het nog niet aan Westwood in Leones spaghetti-westerns. Maar toch zijn er wat overeenkomsten te vinden met een lekkere theatrale soundtrack en de plotselinge spannend makende actie zo her en der. Minpuntje zijn de onnodige zijstapjes in het verhaal, maar het amuseert desalniettemin genoeg. Cijfer: 7,5

Howards End (1992)
Boh, een (te) lang kostuumdrama waar de relaties tussen de verschillende klasses in Engeland onder de loep genomen worden. Het was bij vlagen interessant. Het had ook solide acteerwerk, maar overall gezien toch erg soaperig. Cijfer: 5,5

Cléo de 5 à 7 (1962)
Een film van 'toch niet echt wat' is dit. Cléo is een knappe dame die na het bezoeken van een tarotkaartenlegger, het idee krijgt dat ze gaat sterven aan kanker. Ik hoopte met dat gegeven op een mooie psychologische, beklemmende film met een vleugje Godard, zoiets ofzo. Dat laatste was er met wat fladderigheid, dat me nooit wildenthousiast kan maken, maar soms zijn momenten heeft. Anyway, buiten dat viel het een beetje tegen en nietszeggend saai. Plotseling hoogtepuntje was er nog wel halverwege met een mooi door Cleo gezongen muzikaal nummer! Cijfer: 6,5

Mitt (2014)
Redelijke documentaire over Mitt Romney, maar ook echt niet meer dan dat. Romney verloor in 2008 de Republikeinse voorverkiezingen, maar kon vier jaar later alsnog meestrijden om het presidentschap. Echt heel episch of berespannend wordt het nooit in die verkiezingsstrijd, want Obama won in 2012 relatief gemakkelijk. Als persoon is Romney ook niet heel boeiend. Het is zo'n typische aardige Amerikaan, die gelovig is en continu een hele kudde van familieleden om zich heen heeft. De hugcount in deze docu loopt op tot richting de 50 stuks. Heel aimabel of oprecht vond ik Mitt Romney en zijn familie dan ook weer niet. Al met al erg middelmatig en dat komt dan vooral door de onderwerpkeuze.
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  Moderator dinsdag 27 mei 2014 @ 23:02:41 #251
1212 crew  Mike
Excellent!
pi_140450003
quote:
3s.gif Op dinsdag 27 mei 2014 22:04 schreef Falco het volgende:

Mitt (2014)
Redelijke documentaire over Mitt Romney, maar ook echt niet meer dan dat. Romney verloor in 2008 de Republikeinse voorverkiezingen, maar kon vier jaar later alsnog meestrijden om het presidentschap. Echt heel episch of berespannend wordt het nooit in die verkiezingsstrijd, want Obama won in 2012 relatief gemakkelijk. Als persoon is Romney ook niet heel boeiend. Het is zo'n typische aardige Amerikaan, die gelovig is en continu een hele kudde van familieleden om zich heen heeft. De hugcount in deze docu loopt op tot richting de 50 stuks. Heel aimabel of oprecht vond ik Mitt Romney en zijn familie dan ook weer niet. Al met al erg middelmatig en dat komt dan vooral door de onderwerpkeuze.
Ik ben het hier niet helemaal met je eens omdat, wat je ook van Romney vindt, juist de complete toegang die de maker heeft gekregen erg interessant is. Je ziet als nooit tevoren hoe het er achter de schermen bij een campagne aan toe gaat en wat de tol is die het van een kandidaat eist. Wellicht dat het voor een politieke junkie dan wat interessanter is dan als je alleen voor de mens Mitt Romney kijkt, maar een onthullende blik is het in ieder geval wel.
In some matters there's no reality, only perception. Truth exists, but people have a vested interest in not knowing it.
  Hardste schreeuwer 2022 dinsdag 27 mei 2014 @ 23:12:11 #252
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_140450576

Anacondas: The Hunt for the Blood Orchid
Aparte wazige film waarbij het vermoorden van een groep slangen en hele zeldzame planten in eigen paargebied als een goed einde wordt gezien.
Is tevens een vervolg op het iets minder slechte Anaconda.

Dit was een moetje bij iemand op visite.
Cijfer 4
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
pi_140451117
Pompeii (2014)
Slechte CGI-beelden en gewoon plat; er zit geen verhaal in.

Missertje.
5.0/10

Vehicle 19 (2013)
Laatste film met Paul Walker, dus veel auto's en scheuren. Maar matige film.
5.5/10

Runner Runner (2013)
Redelijk filmpje, gezien de cast had het veel beter gekund.
6.5/10

Amazonia (2013)
Eerste helft gekeken en mooie beelden en leuk gedaan. Nog eens afkijken.
8.0/10

Blue Caprice (2013)
Film over de vader en zoon Muhammed in Washington DC en omgeving die willekeurig mensen doodden.

De film volgt niet de echte feiten en het moslimelement wordt helemaal weggelaten. Er wordt ingezoomd op de relatie tussen zoon en vader, wat jammer is omdat nergens duidelijk wordt hoe die nou zo raar gekomen is.

Tegenvallertje.
6.0/10
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_140453286
The girl with the dragon tattoo.... ja nu pas....

7/10
pi_140457828
The Grand Budapest Hotel (2014)


The adventures of Gustave H, a legendary concierge at a famous European hotel between the wars, and Zero Moustafa, the lobby boy who becomes his most trusted friend.

Dit is echt een pareltje in de filmgeschiedenis. Het heeft alles: een leuk verhaal, fantastisch geschoten, goede acteurs en geestige momenten. Vooral de gelaagdheid in het verhaal en manier waarop dat in beeld gebracht is, is bewonderenswaardig. Ik kan niet anders zeggen dan: gaat dit zien!

Imdb: 8,4/10
Ill-Skillz: 9/10
  woensdag 28 mei 2014 @ 08:59:29 #256
8369 speknek
Another day another slay
pi_140458559
Oe die staat ook nog hoog op mijn lijstje.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  woensdag 28 mei 2014 @ 09:28:07 #257
8369 speknek
Another day another slay
pi_140459098
Her

Scifi kenmerkt zich vaak door een 'wat als' vraag, en richt de toekomst in rond deze vraag. Wat vaak vergeten wordt is dat de samenleving als een geheel verandert, en slechts ten dele door de nieuwe hook. Her vergeet dit niet. Van kleding tot vermaak, alles is met veel oog voor detail en visie voor de toekomst gemaakt, en dat is nog zonder het uitgangspunt van een gevoelige jongen die verliefd wordt op zijn operating systeem. Prachtig vormgegeven film die wel wat wegheeft van Eternal Sunshine, maar dan jammer genoeg zonder de introspectieve boodschap aan het einde. Dat maakt het een mooie en interessante film die uiteindelijk toch een beetje tekort schiet voor een meesterwerk. Wel een klein achtje.

Lone Survivor

**Let op bevat (milde) spoilers**

Indringende op waarheid gebaseerde film over een black ops missie die helemaal verkeerd ging in Afghanistan. Met Marky Mark en zijn funky bunch. Mooie special effects en erg rauw is het een realistische versie van call of duty. De regisseur haalt wat mij betreft de spanning er wel grotendeels uit door onbegrijpelijk met het einde te beginnen, maar dat laat onverlet dat je meerdere keren onwillekeurig je tenen samentrekt. Ook de militaire lingo doet authentiek aan. Toch blijft na afloop een vieze smaak achter. Ik ben geen cultuurrelativist dus dat elke Amerikaan een langzaam uitgetrokken sterfscene krijgt nadat gezichtsloze Talibanstrijders zonder aandacht bij bosjes zijn neergemaaid interesseert me niet zo. Later begint de film echter toch wel een aparte, letterlijke Team America World Police te worden, en dat leek me niet het doel van de regisseur. Waarom spreekt een commandant behind enemylines geen woord Pashtun. Waarom is hij zo ondankbaar als tientallen vrouwen en kinderen hun leven voor een halfdode Amerikaanse militair riskeren (wat achteraf met een ies koeltoer wordt afgedaan).
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
5

21 Jump Street

Had deze al eerder gezien en gerecenseerd. Wat toen vooral zo opvallend was, was hoe het de verwachtingen compleet op z'n kop zette. Na een reeks halfslappe cash ins op oude series werd ook het lijk van 21 afgestoft. In tegenstelling tot de andere films nam het zichzelf echter totaal niet serieus en kreeg je een Superbad met volwassenen. Die schok is nu natuurlijk weg dus toen hij op tv kwam was ik benieuwd hoe hij op zichzelf stond. Nog altijd uitstekend. De maatschappijkritiek (de stoere jongen die een week liedje over bescherming van het milieu zingt) is nog altijd relevant en de andere grappen nog steeds scherp of leuk absurdistisch. Zelfs de cameo van Johnny Depp en die andere dude die iedereen vergeten is, waar ze een homoerotische ondertoon in hun oude rollen leggen blijft leuk.

8
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  woensdag 28 mei 2014 @ 09:49:17 #258
61661 Ang3l
The Right Kinda Wrong
pi_140459528
The Normal Heart

Verfilming van HBO van het gelijknamige toneelstuk over de opkomst van aids in New York. Nog voor ze een naam hadden en het eigenlijk nog "gay cancer"genoemd werd en niemand zijn vingers er politiek gezien aan durfde te branden, maar mannen in bosjes dood neervielen. Ik heb het toneelstuk gezien in kader van een voorstelling waar ik aan meewerkte, maar omdat film zaken nog visueler kan maken was deze daardoor nog vele malen heftiger. Echt hele erge heftige scenes. En briljant acteerwerk, op Julia Roberts na dan. Die keuze snap ik niet helemaal. Ze kan de woede niet helemala overbrengen. De rest? Briljant.

Dikke vette aanrader,.
9/10 (vanwege Julia)
L'Amour menaçant:
Qui que tu sois, voici ton maître. Il l'est, le fût ou le doit être.
  Hardste schreeuwer 2022 woensdag 28 mei 2014 @ 17:46:57 #259
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_140475227

Centurion (2010)
Historische film met Michael Fassbender. Omdat ik fan ben van Fassbender sinds zijn acteer werk als Magneto heb ik besloten deze film te kijken. Prima acteur dat laat hij hier ook weer zien.
De film gaat over een groep Romeinse soldaten die achter de frontlinie van de tegenstander terecht komen. Daar moeten ze weg zien te komen om terug in het Romeinse rijk te komen. Al met al aardig wegkijk film waar je niet te lang bij stil moet staan.
cijfer 6
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
pi_140477694
X-Men: Days of Future Past (2014) - IMDb



Vette film, zo komen ze niet vaak voorbij. Goed acteerwerk en spannend (ook al is vrij snel duidelijk wanneer op gegeven moment het omslagpunt zal plaatsvinden).

8.3/10


Non-Stop (2014) - IMDb



Echt een tenenkrommende film. Dramatisch verhaal, ongeloofwaardige scenes en waardeloze dialogen. Had 'm bijna afgezet.

2.0/10
pi_140483422
NON - STOP



Toffe snelle actiefilm, die van het begin tot het eind ERG vermaakt!.
Film komt gauw op gang en houd er een lekkere vaart in, Liam neesen vooral, maar ook de andere acteurs zetten goed acteerwerk neer.
Het verhaal is dat Liam N. een air marshall is en dan plots berichtjes op zijn telefoon krijgt dat als hij geen 150 milj laat storten een X rekening dat dan om de 20 minuten iemand in het vliegtuig sterft!

Spannende film, en uiterst vermakelijk.

WEL zat er uiteindelijk wat niet kloppende dingen in het plot, mja, dat bederfde de fun niet.. maar logisch nee...

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Maar ondanks dat toch 7.5heb me er erg mee vermaakt... meer dan de ''standaard'actie film
pi_140485911
quote:
0s.gif Op woensdag 28 mei 2014 20:57 schreef casper019 het volgende:
NON - STOP

[ afbeelding ]

Toffe snelle actiefilm, die van het begin tot het eind ERG vermaakt!.
Film komt gauw op gang en houd er een lekkere vaart in, Liam neesen vooral, maar ook de andere acteurs zetten goed acteerwerk neer.
Het verhaal is dat Liam N. een air marshall is en dan plots berichtjes op zijn telefoon krijgt dat als hij geen 150 milj laat storten een X rekening dat dan om de 20 minuten iemand in het vliegtuig sterft!

Spannende film, en uiterst vermakelijk.

WEL zat er uiteindelijk wat niet kloppende dingen in het plot, mja, dat bederfde de fun niet.. maar logisch nee...

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Maar ondanks dat toch 7.5heb me er erg mee vermaakt... meer dan de ''standaard'actie film
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
De volgende keer wel opletten, ook al is het maar een actiefilm :P
pi_140486604
X-Men: Days of Future Past 8/10
pi_140490569
X-Men: Days of Future Past (2014) - IMDb

Kwalitatief werkje dit. Geheel zit goed in elkaar, verhaal is goed en behoorlijk compleet, weinig losse eindjes en ik vond de afronding ook erg goed gedaan. Het acteerwerk is over het algemeen uiterst solide, vooral Fassbender. Tyrion Lannister echter lijkt het vooral van zijn bril en haar te moeten hebben helaas, een goede scene voor de senaatscommissie ok, maar verder... Wel genoeg Jenifer Lawrence maar dan weer te weinig Ellen Page. Met de komische noot zit het ook wel goed, bijvoorbeeld door losbol Quicksilver (en de opmerking over z'n moeder).

Wat ik wel vond dat het bij vlagen wat meer tempo kon gebruiken ofwel dat het wat gecondeseerder had gekund, maar misschien kwam dat omdat ik nogal moe was en door de duur van de film naar het einde toe af en toe een kleine wegtrekker had.
IMDb: 8,6
Ik: 8,5

This Is the End (2013) - IMDb

Bromance comedy van en met Seth Rogen. Een echte Seth Rogen zoals we die gewend zijn maar wel een waarbij hij zichzelf niet spaart en ook de meewerkende collega's, die toch vooral zichzelf spelen, niet. Het idee is simpel, feestje bij James Franco, ziet er gezellig uit, mondt uit in het einde van de wereld. Wie blijven er over en hoe gaan ze het rooien met z'n allen.
Dat het een echte Rogen is werkt in het voordeel (we weten wat we kunnen verwachten en dat het ok is) maar ook in het nadeel want het meeste kennen we al. Weinig nieuws onder de zon dus maar wel humor om te lachen
IMDb: 6,8
Ik: 7
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  woensdag 28 mei 2014 @ 23:45:23 #265
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_140492183
Sinds afgelopen zaterdag gezien:

Marnie
Heb de afgelopen dagen een aantal post-Psycho films van Hitchcock gezien, dit vond ik toch wel één van de beste. Zoals ook in de documentaire op de dvd wordt gezegd: dit is een echt film-film: alles van te voren, zoals normaal bij Hitchcock, tot in de puntjes uitgedacht en briljant in beeld gebracht. Goede montage en prachtig camera werk maken dit tot één van de meest filmische en visueel ingestelde films van de meester.

IMDB Cijfer: 7,2/10
Mijn Cijfer: 8,0/10

Weird Science
Het lijkt wel of sommige jaren `80 films veel sneller verouderen dan films uit andere tijdperken. Een film die in dat rijtje wel eens met stip op 1 zou kunnen staan is Weird Science van John Hughes, over twee puber jongens die met hun computer de ideale vrouw creeëren. De computers, special effects, de haar coupes: alles doet outdated aan.
Maar desondanks heeft de film absoluut genoeg charme om nog steeds te vermaken, waarin voor Anthony Michael Hall super tof is.
Een anderhalf uur lang durende trip down memory lane in alle aspecten.

IMDB Cijfer: 7,3/10
Mijn Cijfer: 7,3/10

Saboteur
Spannende cross-country klopjacht op een fabrieksmedewerker die onterecht wordt beschuldigd van medeplichtigheid aan een grote brand. is één van de luchtigere films van Hitchcock. Een verhaal dat goed is opgebouwd en goed naar een nagelbijt-waardige climax toewerkt. De film komt uit de periode van de Tweede Wereldoorlog en dat is wel duidelijk aan het verhaal te merken.
Fijne film!

IMDB Cijfer: 7,3/10
Mijn Cijfer: 7,8/10

Torn Curtain
Een Koude Oorlog thriller met Paul Newman en Julie Andrews in de hoofdrollen. Hij wilt als wetenschapper in Oost-Duitsland gaan werken en hen helpen met het ontwikkelen van raketten.
Dat neemt z`n vrouw, die eigenlijk van niks wist en mocht weten, hem niet in dank af en gaat `m achterna.
Een so-so film van Hitchcock waarbij ik wel het feit dat ie in Oost-Duitsland speelt (een stuk geschiedenis dat ik altijd al heel interessant heb gevonden) goed vond. Newman en Andrews zijn goed maar het verhaal is gedurende de gehele twee uur altijd voorspelbaar, wat in dit geval nogal wat van het kijkgenot afneemt.

IMDB Cijfer: 6,7/10
Mijn Cijfer: 6,5/10

Topaz
Een geheime dienst thriller die zich afspeelt tijdens de Cuba crisis.
De film duurt met bijna 2,5 uur veel te lang en het middenstuk, dat zich afspeelt in Cuba, is veel te lang gerekt. Ook hier speelt het feit dat je de conclusie al van zo ver ziet aankomen een domper.
Spannend is het ook al niet echt maar het is al met al wel leuk om eens gezien te hebben.

IMDB Cijfer: 6,3/10
Mijn Cijfer: 6,0/10

Sixteen Candles
Alle clichés worden door John Hughes nog eens uit de kast getrokken in dit toch wel hartverwarmende verhaal over een meisje (Molly Ringwald) wiens 16e verjaardag door haar familie wordt vergeten en niet lijkt te bestaan voor de jongen waar ze verliefd op is.
Een heel fijne film die wel mega voorspelbaar is maar genoeg heart and humor heeft en heerlijk wegkijkt.

IMDB Cijfer: 7,2/10
Mijn Cijfer: 7,8/10
pi_140493784
Mama (2013) - IMDb'

Keurige horror thriller over 2 zeer jonge meisjes die na jaren aan hun lot overgelaten te zijn geweest worden gered uit het bos en bij hun oom en vriendin terecht komen. Maar wat is er meegekomen uit het bos? Verhaal is redelijk goed uitgewerkt en het de sfeer is prima getroffen. Duister met passende soundtrack en keurige schrikeffecten. Echte schrikeffecten trouwens niet van het niveau kat in het donker. Einde is ook behoorlijk in orde en bevredigend.
IMDb: 6,3
Ik: 7

Eight Below (2006) - IMDb

Paul Walker nu eens niet met snelle auto's maar met snelle honden. Sledehonder trainer en verzorger Jerry moet door (weers)omstandigheden zijn trouwe roedel achterlaten op de zuidpool en in de film volgen wij zijn strijd om terug te keren en de strijd van de honden om te overleven. En vooral dat laatste maakt het kijkbaar, van de mensen of het verhaal in deze film moeten we het niet hebben.
Mooie beelden van de zuidpool (als het daar is opgenomen tenminste) en van de hondjes.
IMDb: 7,3
Ik: 6
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_140498905
Bad Asses
B filmpie over twee oudjes die na een dodelijk voorval uit zijn op justice
Wel geinig vermaak, een 7


[ Bericht 6% gewijzigd door Karzai op 29-05-2014 08:33:32 ]
pi_140504732
quote:
7s.gif Op woensdag 28 mei 2014 18:55 schreef andreas612 het volgende:
X-Men: Days of Future Past (2014) - IMDb



Vette film, zo komen ze niet vaak voorbij. Goed acteerwerk en spannend (ook al is vrij snel duidelijk wanneer op gegeven moment het omslagpunt zal plaatsvinden).

8.3/10


Non-Stop (2014) - IMDb



Echt een tenenkrommende film. Dramatisch verhaal, ongeloofwaardige scenes en waardeloze dialogen. Had 'm bijna afgezet.

2.0/10
Moet beiden nog zien maar mijn vriendin is geen fan van dit soort films dus wordt het naar alle waarschijnlijkheid afwachten tot ze op dvd uitkomen.

[ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 29-05-2014 13:27:41 ]
pi_140505041
quote:
6s.gif Op donderdag 29 mei 2014 13:26 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Moet beiden nog zien maar mijn vriendin is geen fan van dit soort films dus wordt het naar alle waarschijnlijkheid afwachten tot ze op dvd uitkomen.
Non-Stop is al uit.
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
pi_140505197
quote:
2s.gif Op donderdag 29 mei 2014 00:18 schreef Karstman het volgende:
Mama (2013) - IMDb'
Keurige horror thriller over 2 zeer jonge meisjes die na jaren aan hun lot overgelaten te zijn geweest worden gered uit het bos en bij hun oom en vriendin terecht komen. Maar wat is er meegekomen uit het bos? Verhaal is redelijk goed uitgewerkt en het de sfeer is prima getroffen. Duister met passende soundtrack en keurige schrikeffecten. Echte schrikeffecten trouwens niet van het niveau kat in het donker. Einde is ook behoorlijk in orde en bevredigend.
IMDb: 6,3
Ik: 7
Eens met het feit dat de soundtrack en de schrikeffecten goed waren, maar ik vond deze film toen ik hem vorig jaar keek veel te veel op CGI leunen.
pi_140506008
Heb dinsdag The Wolf of Wallstreet zitten kijken.. Vermakelijke film over de hebzucht en uitspattingen van geldwolfjes op Wallstreet. Enige minpunt was dat ik de film te lang vond duren.. bijna 3 uur is teveel van het goede.
  donderdag 29 mei 2014 @ 14:35:51 #272
166976 DuvelDuvel
Altijd heet en altijd hype
pi_140506666
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 mei 2014 11:23 schreef sararaats het volgende:
tijdje geleden Davinci Code gezien.

zit heel goed in elkaar en het mysterie wordt steeds groter naarmate de film vordert (of hoe noem je dat?)

een dikke 10!
Een 10? Jij vindt de Da Vinci Code een 10 waard?
Dit is de dus de allerbeste film die je ooit hebt gezien :')
#FreeHat
pi_140511695
JACK RYAN SHADOW RECRUIT



wow wat een drol van een film! trailer zag er vet uit maar de film pfff.....
Slap standaard verhaal - check
Voorspelbaar - check
Verhaal is zo standaard als wat, man heeft een vriendin.. maar werkt undercover bij de CIA...
vriendin komt erachter gaat hem helpen in zijn missie.. raakt in gevaar.. word gered.. einde...
Opzich hoeft het niet erg te zijn zon standaard verhaal.. maar als de actie dan maar goed is, maar ook de actie is erg tegenvallend.. veel te traag opbouwend en het word nergens echt spannend of echt knallend....
Echt een inhoudloze film
3
  donderdag 29 mei 2014 @ 22:07:08 #274
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_140520919
Vandaag (eindelijk, had nog niet alle films in de box gekeken) de laatste twee films uit de Hitchcock Masterpiece collection gekeken:

Frenzy
Na een paar mindere films in Amerika keerde Hitch terug naar Groot Brittanië. Wederom gebaseerd op een boek is dit het verhaal van de Necktie Murders: vrouwen worden verkracht en vervolgens met een stropdas gewurgd. Richard Blaney is de enige verdachte maar is onschuldig, zo zegt hij zelf. Maar probeer maar eens het tegendeel te bewijzen als niemand in je gelooft en de politie je opjaagt...
Een film waarmee Hitchcock weer terug keerde tot de vorm van zijn glorie jaren. Londen vormt een geweldig en toepasselijk decor voor dit verhaal. Het is spannend tot en met de laatste scene, die een geweldig einde van de film vormt.
Als kijker weten we hoe de vork in de steel zit en blijf je sympathie houden voor de hoofdpersoon. Het is dan ook zeer sterk geacteerd door Jon Finch, maar zeker ook door Barry Foster die een goede vriend speelt waarbij hij altijd terecht kan met z`n problemen.
Eén van zijn sterkere films die ik de afgelopen tijd heb gezien

IMDB Cijfer: 7,5/10
Mijn Cijfer: 8,0/10

Family Plot
De laatste uit de box is ook één van de minste. Geen leuk of spannend verhaal, oninteressante personages en te vaak is er te flauwe humor.
Weinig over te melden verder. Als je deze hebt gezien wil je alleen maar snel terug naar zijn bekendere werk.

IMDB Cijfer: 6,8/10
Mijn Cijfer: 5,7/10

Enemy
Jake Gyllenhaal speelt een fantastische dubbelrol. Hij is geschiedenis leraar. Wanneer hij op aanraden van een collega een film kijkt spot hij tussen de figuranten zijn dubbelganger. Hij gaat op onderzoek uit en probeert te achterhalen wie de man is en wat hier aan de hand is.
Wat dan volgt is eindelijk weer eens film waarbij je je hersens moet laten kraken. Het zit vol met aanwijzingen en hints naar een (mogelijke) waarheid. Hoe het precies in elkaar zit? geen flauw idee, daarvoor zul je de film toch echt vaker dan één keer moeten zien. Het is fascinerend wat Denis Villeneuve (regisseur van het alom bejubelde Prisoners, ook met Gyllenhaal in één van de hoofdrollen) ons hier voorschotelt. Er zullen gegarandeerd nog de nodige discussies over plaatsvinden, zeker over het einde. Want net als je denkt dat je het een klein beetje begrijpt, is het laatste shot een compleet WTF moment.
Geweldig!

IMDB Cijfer: 7,0/10
Mijn Cijfer: 8,5/10
pi_140521276
Her (2013) - IMDb

Lost in Translation meets some other movie I like. Gewoon fucking kijken!

9.
  donderdag 29 mei 2014 @ 23:25:05 #276
375756 Jungle_Jim
samurai cop
pi_140524577
quote:
0s.gif Op donderdag 29 mei 2014 22:07 schreef Timo20 het volgende:
Frenzy
Na een paar mindere films in Amerika keerde Hitch terug naar Groot Brittanië. Wederom gebaseerd op een boek is dit het verhaal van de Necktie Murders: vrouwen worden verkracht en vervolgens met een stropdas gewurgd. Richard Blaney is de enige verdachte maar is onschuldig, zo zegt hij zelf. Maar probeer
Enemy
Jake Gyllenhaal speelt een fantastische dubbelrol. Hij is geschiedenis leraar. Wanneer hij op aanraden van een collega een film kijkt spot hij tussen de figuranten zijn dubbelganger. Hij gaat op onderzoek uit en probeert te achterhalen wie de man is en wat hier aan de hand is.
Wat dan volgt is eindelijk weer eens film waarbij je je hersens moet laten kraken. Het zit vol met aanwijzingen en hints naar een (mogelijke) waarheid. Hoe het precies in elkaar zit? geen flauw idee, daarvoor zul je de film toch echt vaker dan één keer moeten zien. Het is fascinerend wat Denis Villeneuve (regisseur van het alom bejubelde Prisoners, ook met Gyllenhaal in één van de hoofdrollen) ons hier voorschotelt. Er zullen gegarandeerd nog de nodige discussies over plaatsvinden, zeker over het einde. Want net als je denkt dat je het een klein beetje begrijpt, is het laatste shot een compleet WTF moment.
Geweldig!

IMDB Cijfer: 7,0/10
Mijn Cijfer: 8,5/10
Dat einde verklaart juist alles :P maar je moet er wel echt een nachtje over slapen.
Wie dit leest is hek.
  donderdag 29 mei 2014 @ 23:26:32 #277
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_140524647
quote:
1s.gif Op donderdag 29 mei 2014 23:25 schreef Jungle_Jim het volgende:

[..]

Dat einde verklaart juist alles :P maar je moet er wel echt een nachtje over slapen.
Serieus? zal ik wel meer dan een nachtje voor nodig hebben :P
pi_140524787
The Amazing Spider-Man 2 (2014) - IMDb

Tijdje geleden al in de bios gezien maar nog niet over gehad hier. Wat vond ik er ook al weer van...

Deel 2 dus. Tijd voor uitdieping van de karakters, ontwikkelen van relaties, het aanbrengen van meer verhaal en meer vijanden (aartsvijand incluus). Dat is allemaal behoorlijk gelukt. Maakt de film wel wat lang maar ook redelijk afgewisselend tussen knokken en praten. Chemie tussen Stone en Garfield is ook prima in orde maar ja wat wil je als ze ook buiten de draaidagen aan indoor webslingeren doen.

Maar het is niet allemaal rozengeur en maneschijn. Om te beginnen vind Peter Parker zichzelf wel heel leuk. Nou moet dat wel als je een superheld bent maar dit is op het narcistische af en best egoistische ook. Verder zitten er wat ridicule zaken in, Electro voorop. Wat een één dimensionale schurk zeg en wat lijkt ie op Dr. Manhattan. Die Dr. Mengele light die Electro moet onderzoek is ook een wandelend cliché

Het geheel is prima vermaak maar stijgt daar niet boven uit voor mij
IMDb: 7,4
Ik: 7

Een lijstje films in de categorie: "Ik was er niet naar op zoek maar kwam hem tegen op TV en ben maar blijven kijken want het was best aardig (maar dan ook weer niet zo goed dat je er je vrienden meteen over gaat bellen)."

Deadfall (2012) - IMDb
Een thriller in de sneeuw. Over geld, liefde en familierelaties.
IMDb: 6,3
Ik: 6

Trapped (2002) - IMDb
Ontvoeringsdrama met Kevin Bacon en Courtney Love (wist niet dat ze acteerde) als ontvoerders en Charlize Theron en een onbekende dude als slachtoffers. Aardige plottwist maar ondanks de pogingen van Theron stijgt het geheel niet boven het maaiveld uit.
IMDb: 6,2
Ik: 6

Treasure Island (TV Movie 2012) - IMDb
TV film versie van het bekende verhaal. Best aardig..
IMDb: 6,4
Ik: 5,5

Broken City (2013) - IMDb
Politieke thriller met grote namen. Geen idee waarom ik hier niet eerder van heb gehoord. Zal wel een werkje voor een snelle paycheck geweest zijn want heel bijzonder is het niet. Suf doozichtig verhaal en geen spanning. Russel Crowe is de enige die nog een beetje te hebben is als burgemeester met 3 dubbele agenda.
IMDb: 6,2
Ik: 5

Leap Year (2010) - IMDb
Amy Adams gaat naar Ierland op zoek naar haar vent om hem ten huwelijk te vragen (wat heel gek is want ik woon helemaal niet in Ierland...) Uiteraard loopt alles anders in deze rom-com uit het boekje. Leuk maar net niet genoeg om de potentie van guilty pleasure voor Karstman te worden.
IMDb: 6,4
Ik: 6,5

Celeste & Jesse Forever (2012) - IMDb
Dramatische comedy over een stel dat uit elkaar is maar nog wel beste vrienden ofzo (of aan elkaar vergroeid). Doet heel erg zijn best om een independent film te zijn maar is vooral een beetje raar maar is wel voorspelbaar.
IMDb: 6,6
Ik: 5
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  donderdag 29 mei 2014 @ 23:35:32 #279
375756 Jungle_Jim
samurai cop
pi_140525007
quote:
0s.gif Op donderdag 29 mei 2014 23:26 schreef Timo20 het volgende:

[..]

Serieus? zal ik wel meer dan een nachtje voor nodig hebben :P
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Weet niet wat je er zelf al uit kon halen, kan best een wazig verhaal zijn anders :P

Achteraf gezien is het acteerspel van die zwangere vrouw ook erg sterk trouwens.
Wie dit leest is hek.
  donderdag 29 mei 2014 @ 23:57:08 #280
383398 Kyubey
Genesis 19:26
pi_140525942
A View to A Kill

Verhaal: Geert Wilders wil Silicon Valley laten overstromen. Bond moet hem stoppen.

Beoordeling: Bond zoals ik de films het beste vind! Net genoeg grappen om veel te lachen maar om het niet al te sneu te maken (Octopussy). Dit was de laatste Bondfilm die ik nog moest kijken en ik heb een vermakelijke avond gehad. Ik snap alleen de laatste scenes niet: de oude man roept Hey Bey, en Zorin lacht terwijl hij zich laat vallen. Serieus, waar sloeg dat op?
Cijfer: 7,5
Helemaal super.
pi_140526236
quote:
1s.gif Op donderdag 29 mei 2014 23:57 schreef Kyubey het volgende:
A View to A Kill

Verhaal: Geert Wilders wil Silicon Valley laten overstromen. Bond moet hem stoppen.

Beoordeling: Bond zoals ik de films het beste vind! Net genoeg grappen om veel te lachen maar om het niet al te sneu te maken (Octopussy). Dit was de laatste Bondfilm die ik nog moest kijken en ik heb een vermakelijke avond gehad. Ik snap alleen de laatste scenes niet: de oude man roept Hey Bey, en Zorin lacht terwijl hij zich laat vallen. Serieus, waar sloeg dat op?
Cijfer: 7,5
Graag wat meer respect voor Christopher Walken! :(
What is my problem with man, you ask? No. I ask you, what was man's problem with me?
  vrijdag 30 mei 2014 @ 08:56:43 #282
383398 Kyubey
Genesis 19:26
pi_140530569
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 mei 2014 00:04 schreef FireFox1 het volgende:

[..]

Graag wat meer respect voor Christopher Walken! :(
Hij is een goed acteur :) Alleen zijn kapsel in deze film _O-
Helemaal super.
pi_140531316
Gisteren Prisoners gekeken. Dit is een vrij bekende film geloof ik dus ik ga geen recensie schrijven. Krijgt op IMDb een 8,1 en dat is wel terecht.
pi_140531691
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 mei 2014 09:55 schreef Pleun2011 het volgende:
Dit is een vrij bekende film geloof ik dus ik ga geen recensie schrijven.
:')
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_140531720
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 mei 2014 09:55 schreef Pleun2011 het volgende:
Gisteren Prisoners gekeken. Dit is een vrij bekende film geloof ik dus ik ga geen recensie schrijven. Krijgt op IMDb een 8,1 en dat is wel terecht.
geen idee welke film dat is, doe eens een recensie?
pi_140531786
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 mei 2014 10:19 schreef mschol het volgende:

[..]

geen idee welke film dat is, doe eens een recensie?
Oke.. heb er vroeger vrij veel geschreven en dan heb je er op gegeven moment wel beetje genoeg van, maar deze film gaat over 2 gezinnen in Amerika met allebei een jonge dochter. De meisjes worden ontvoerd. De speurtocht leidt in eerste instantie naar een zwakzinnige maar die wordt al snel vrijgelaten. Het onderzoek van de politie wordt geleid door inspecteur Loki (zal wel verwijzing zijn naar 'gek') in de persoon van Jake Gyllenhaal. De vader van een van de meisjes is Hugh Jackman en hij draait langzaam door. Beiden volgen hun eigen spoor op weg naar de dader. Vond het een spannende film, voor slimme mensen wel een beetje te voorspellen zo halverwege hoe het afloopt, beklemmende sfeer, goed acteerwerk, aanrader voor mensen met kleine kinderen.
pi_140531980
Een recensie hoeft natuurlijk niet per se te bestaan uit het beschrijven van de verhaallijn.
Ikzelf vind het juist leuker om te lezen wat de kijker er van vond.
In principe is dus alleen de laatste zin interessant voor de mensen die de film al hebben gezien ;)
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_140532041
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 mei 2014 10:24 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

Oke.. heb er vroeger vrij veel geschreven en dan heb je er op gegeven moment wel beetje genoeg van, maar deze film gaat over 2 gezinnen in Amerika met allebei een jonge dochter. De meisjes worden ontvoerd. De speurtocht leidt in eerste instantie naar een zwakzinnige maar die wordt al snel vrijgelaten. Het onderzoek van de politie wordt geleid door inspecteur Loki (zal wel verwijzing zijn naar 'gek') in de persoon van Jake Gyllenhaal. De vader van een van de meisjes is Hugh Jackman en hij draait langzaam door. Beiden volgen hun eigen spoor op weg naar de dader. Vond het een spannende film, voor slimme mensen wel een beetje te voorspellen zo halverwege hoe het afloopt, beklemmende sfeer, goed acteerwerk, aanrader voor mensen met kleine kinderen.
aha, thnx :) ^O^
pi_140532089
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 mei 2014 10:33 schreef ThePlaneteer het volgende:
Een recensie hoeft natuurlijk niet per se te bestaan uit het beschrijven van de verhaallijn.
Ikzelf vind het juist leuker om te lezen wat de kijker er van vond.
In principe is dus alleen de laatste zin interessant voor de mensen die de film al hebben gezien ;)
Daar heb je ook wel gelijk in, maar in een recensie ontkom je er niet aan om iets over het verhaal te vertellen denk ik. Je moet dan altijd oppassen om geen spoilers weg te geven.
pi_140532827
Maleficent.
Het sprookje van Doornroosje maar dan vanuit de slechte boze fee gezien.
Hierin leren we waarom de fee boos is en of ze wel zo slecht is.
Leuke variatie op de Disney tekenfilm waarin alles net wat genuanceerder wordt voorgesteld.
2147483647 angels can dance on the point of a needle.
Add one and they will all turn into devils.
  vrijdag 30 mei 2014 @ 11:49:34 #291
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_140533957
Dallas Buyers Club (2013)
Puike film is dit he! Was niet zo bekend met hem, maar Matthew McConaughey als medicijnsmokkelaar vond ik erg geslaagd. Hij maakt ondanks het zware onderwerp het toch erg komisch met hoe hij de rol invult. Jared Leto steelt echter de show met zijn superleipe rol :'). Tegen het einde van de film wordt het allemaal wat langdradig, de boodschap is helder en zoveel is er niet meer toe te voegen aan de film. Anyway uiteindelijk toch een prima film :Y. Cijfer: 7,5

The Bank Dick (1940)
Aardig komediefilmpje met W.C. Fields, een knorrige dikkerd, die zijn broeken tot boven zijn navel aantrekt. In The Bank Dick tuint ie van de ene bizarre situatie in de ander. Niet bizar grappig allemaal, maar het leuke aan deze film zijn de cartooneske geluideffecten in combinatie met de slapstick. Cijfer: 6,5

Inherit the Wind (1960)
Een wat minder bekend rechtbankdrama, maar het mag er heus zijn! Het is gebaseerd op een proces, waar een leraar terecht staat voor het onderwijzen van de evolutietheorie. Dit alles neemt plaats in een klein stadje ergens in het zuiden van Amerika. De bewoners aldaar hebben hun oordeel natuurlijk meteen paraat, maar dan schijnt Spencer Tracy op het toneel! Hij blaast iedereen omver met zijn performance! Inherit the Wind heeft daarbij tof geschreven dialogen en is de hele tijd meeslepend en heel interessant. Cijfer: 8
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  vrijdag 30 mei 2014 @ 14:02:04 #292
70982 Ill-Skillz
Allegretto
pi_140537733
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 mei 2014 11:05 schreef jeroen25 het volgende:
Maleficent.
Het sprookje van Doornroosje maar dan vanuit de slechte boze fee gezien.
Hierin leren we waarom de fee boos is en of ze wel zo slecht is.
Leuke variatie op de Disney tekenfilm waarin alles net wat genuanceerder wordt voorgesteld.
:')
Het is een sprookje.
  vrijdag 30 mei 2014 @ 15:27:56 #293
23982 planethugo
Forza Roda!
pi_140540362
Oculus

Een broer en zus gaan jaren na de dood van hun ouders terug naar de plaats delict, met een spiegel die waarschijnlijk met de moorden te maken hebben. Klinkt als de zoveelste horror maar deze is redelijk origineel uitgewerkt, heeft een prima verhaal, geen overdreven gore dingen om maar te shockeren en een prima cast. Bovendien is het nog spannend en verrassend ook. Wat mij betreft 1 vd betere horrors van de laatste jaren.

8.0

X-Men: Days of Future's past

Visuele pracht, deprimerende toekomst, veel van de oude cast weer terug, perfecte balans tussen drama en actie, coole sentinels en gewoon een erg goed verhaal. Captain American 2 en Spider-Man 2 vielen niet tegen maar dit is toch wel dé superheldenfilm van deze zomer. Kortom gaat dat zien _O_

9.2
pi_140548117
The Lego Movie (2014) - IMDb


Ik vond het begin een beetje te snel aan me voorbij trekken, maar voorderest was alles awesome. Goede komedie, goede stemacteurs, goed verhaal. Een mooi pleidooi ook voor het afschaffen van auteursrecht, want als je de vrijheid hebt om te creëren gaat het pas echt leven.

9/10
Een zinnig woord is nimmer zinnig zonder woorden eromheen.
Een zinnige zin is dus ook nooit helemaal alleen.
pi_140551524
quote:
1s.gif Op donderdag 29 mei 2014 23:57 schreef Kyubey het volgende:
A View to A Kill

Verhaal: Geert Wilders wil Silicon Valley laten overstromen. Bond moet hem stoppen.

Beoordeling: Bond zoals ik de films het beste vind! Net genoeg grappen om veel te lachen maar om het niet al te sneu te maken (Octopussy). Dit was de laatste Bondfilm die ik nog moest kijken en ik heb een vermakelijke avond gehad. Ik snap alleen de laatste scenes niet: de oude man roept Hey Bey, en Zorin lacht terwijl hij zich laat vallen. Serieus, waar sloeg dat op?
Cijfer: 7,5
Op RTL007 gezien? :P

Zorin is het product van een medisch experiment door een nazi-dokter, hierdoor is hij "gek". Tijdens de film heeft hij meerdere uitbraken (zoals het hevig lachen wanneer hij zijn medewerkers neerschiet tijdens het overstromen van de mijn) waarin blijkt dat Zorin niet helemaal helder is.
pi_140554105
THAT AWKARD MOMENT



Wat een tegenvallende film, ik had zin in een beetje flauwe film.. domme grappen.. lekker stom vermaak..
Maar deze film slaat alles mis, het faalt in een romantische film te zijn noch komedie noch american pie style film...
Verhaal is standaard en verloopt precies zoals je verwacht, echter zonder enige grappen of leuke momenten.
Verhaal gaat over 3 vrienden die relaties afzweren maar dan een leuke relatie krijgen...
Ronduit saai 3
  Hardste schreeuwer 2022 zaterdag 31 mei 2014 @ 03:26:43 #297
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_140561575

Easy A
Heerlijke luchtige film die ik heb gekeken terwijl ik brak was.
Leent de film zich uitstekend voor. lekkere luchtige tiener film met de leuke spontane Emma Stone in de hoofdrol. De film neemt zichzelf niet te serieus en kijkt lekker weg.Tevens erg leuk om Amanda Bynes nog gezond te zien.

Fok-it bedankt voor de tip.
Cijfer 7
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
pi_140573077
TOSCAANSE BRUILOFT



Ik snap niet dat ik deze film heb kunnen afkijken, ik snap überhaupt niet hoe je voor deze film naar de bios kan gaan.. Ik zou de bios uitgelopen zijn.
Voor de regisseur en de acteurs in deze film zou ik zeggen: einde carrière.. Want als je zon film als deze weet te regisseren of in te acteren zeg dat genoeg ..
Echt 1 van de slechtste films die ik ooit gezien heb.
het verhaal, het acteerwerk, alles was ongelooflijk slecht.....
Het verhaal is dat in Toscane allemaal huwelijken worden vertrokken...

De plaatjes en muziekjes zijn wel mooi, en ik denk dat de regisseur daar nog een puntje mee probeert te scoren want de rest is echt rampzalig...

dikke 1 troep
  zaterdag 31 mei 2014 @ 22:49:04 #299
428896 Mowhawk1
I'll be back
pi_140583868
Snakes on a Plane

Een goede film met Samuel L Jackson. De film is leuk in elkaar gezet en het kijkt makkelijk weg
Vanaf het begin is het meteen spannend waardoor je als kijker geboeid bent vanaf het begin. Er zit een goede verhaallijn in

Imdb: 5.7
Mowhawk1: 7.5
Actie Comedy Romantisch SF
pi_140583941
Niet écht een review, meer een waarschuwing; ga geen springbeakers kijken! Werkelijk waar de meeste verschrikkelijke 'film' ooit, als het al die titel mag hebben. Werkelijk waar een gedrocht, ik kijk liever naar reclames.

Ohjah; cijfer: 0/10.
  zaterdag 31 mei 2014 @ 22:57:39 #301
428896 Mowhawk1
I'll be back
pi_140584166
quote:
14s.gif Op vrijdag 30 mei 2014 20:06 schreef De_Nater het volgende:
The Lego Movie (2014) - IMDb


Ik vond het begin een beetje te snel aan me voorbij trekken, maar voorderest was alles awesome. Goede komedie, goede stemacteurs, goed verhaal. Een mooi pleidooi ook voor het afschaffen van auteursrecht, want als je de vrijheid hebt om te creëren gaat het pas echt leven.

9/10
Ben ik het helemaal mee eens zeker een goede film en absoluut een aanrader

Imdb: 8.1
Mowhawk1: 9.3
Actie Comedy Romantisch SF
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')