abonnement Unibet Coolblue
pi_139100961


Hoe te posten in dit topic :?
Simpel! Zet de titel van de zojuist gekeken film neer, al dan niet bold plus IMDb-linkje. Vervolgens een mooie filmposter of frappant screenshot (geen gele kikkers of Moviemeterplaatjes!) en daaronder een verhaaltje wat je nu zo gaaf of niet gaaf aan de film vindt. Let op: controversiële meningen worden ten zeerste gewaardeerd! Ter afsluiting geef je de film nog de waardering in of sterren of een cijfer van 1 tot en met 10. Of je doet toch iets heel anders, dat mag ook. Loze maanddumps wat je gezien hebt of nietszeggende ultiem korte recensies worden desalniettemin minder gewaardeerd.

Meningen en vragen over het plot dienen gemarkeerd te worden met de spoiler-tag zodat je voor anderen de film niet verpest, als men ooit besluit de film nog eens te kijken :).

Kijkerslijstjes over de hele maand worden niet gewaardeerd.

Dat we elkaar mogen aansteken tot het kijken van elkaars filmkeuze ^O^

Vorige topics.

OP topicreeks
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_139101016
Lapo vorige topic van Angel:

quote:
0s.gif Op maandag 21 april 2014 02:43 schreef Ang3l het volgende:

[..]



Olive liegt tegen haar beste vriendin Rhinannon over het verliezen van haar maagdelijkheid. Haar leugen heeft verstrekkende gevolgen op haar middelbare school.

Een van mijn guitly pleasures. Omdat Emma Stone hilarisch is. De muziek perfect bij de film past. De dialoog is zoals elke Diablo Cody film zou moeten zijn en omdat Stanley Tucci elke scene waar hij in speelt steelt. Gewoon een leuke luchtige film.

Imdb: 7.3
Ik: 8-

_O_ Ook mijn guilty pleasure. Want idd de scherpe dialogen en one liners, de sarcastische emma stone, de heerlijke Stanley Tucci en de immer briljante en zwaar underrated Patrica Clarkson (mijn favoriete actrice of all time)

De quotes zijn inmiddels ingeburgerd in onze vriendengroep. "Spell it with your peas!!!"
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_139102801
The Best Exotic Marigold Hotel (2011) - IMDb

Vermakelijke film! Goede acteurs, leuk verhaal, lekker Brits.

Imdb: 7,3
Danos: 7,5
Even a broken clock is right twice a day.
  maandag 21 april 2014 @ 11:40:42 #4
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_139104764
Omdat het bijna de laatste post was en ik het een aanrader vind:

Spies & Glistrup (2013) - IMDb



Briljant geestige Deense film gebaseerd op grotendeels waargebeurde feiten.

De Deense luchtvaartpionier en levensgenieter Simon Spies raakt tijdens zijn studietijd bevriend met Mogens Glistrup, die op zou groeien tot een controversiële advocaat nadat hij op nationale televisie zijn bewondering uitsprak voor belastingontduikers en hen de vrijheidsstrijders van zijn tijd noemde. De film pikt het excentrieke tweetal op in 1965, wanneer ze elkaar na vijftien jaar, voor het eerst sinds hun studietijd weer ontmoeten. Na deze ontmoeting begint hun vriendschap wederom op te bloeien, gestimuleerd door hun succesvolle samenwerking binnen het luchtbedrijf van Spies. Het geld begint te stromen, en terwijl Spies zijn nieuw verworven rijkdom gebruikt om de grenzen van zijn persoonlijke vrijheid op te zoeken, ontwikkelt Glistrup zijn radicale 'zero tax' wetgeving, waarmee hij probeert de staat op z'n kop te zetten De film volgt het tweetal in de zeven jaar na hun hereniging: een wonderbaarlijke periode vol met psychedelische experimenten en revolutionaire ideeën.
Veel vrije seks van vooral Spies.

De rol van Simon Spies wordt vertolkt door een bijna onherkenbare Pilou Asbæk (Kasper Juul in Borgen) en de rol van de rare echt bestaand hebbende rechts-radicale, racistische Glistrup wordt eng realistisch gespeeld door Nicholas Bro.

IMDb: 6,8
Ik (omdat ik veel herken uit die tijd): 7,8
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 21 april 2014 @ 12:13:50 #5
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_139105701
El Dorado (1966)
Die John Wayne blijft een baas mên. In deze western bemoeit ie zich met een ruzie tussen een familie en een bende. Robert Mitchum die op een gegeven moment een dronken sheriff speelt, was ook tof. Het is alleen jammer dat het verhaal in de tweede helft wat stokt, daar had wel wat uitgesneden kunnen worden. Cijfer: 7

Django (1966)
Leuk hoor, zo'n onvervalste spaghetti-western, die een en al Tarantino-esk aandoet! Verhaaltechnisch stelt het weinig voor. Een mysterieuze vreemdeling die een nog mysterieuzere grafkist meesleept, zorgt voor orde en rust in een wegkwijnend stadje door het op te nemen tegen de Mexicanen en de Ku Klux Klan. Af en toe lekker gaat het over the top met veel geweld: peng peng peng peng! Wat er verder nog uitspringt in deze film is de bijzonder chille soundtrack van Luis Bacalov, die leentjebuur bij Morricone heeft gespeeld. Cijfer: 7,5

Als adelaars vielen ze aan (1968)
Waar de Tweede Wereldoorlog nog een superspannend spionage-avontuur is! Zo kun je Where Eagles Dare nog het best omschrijven. Richard Burton gaat samen met Clint Eastwood en een kleine groep soldaten een burcht infiltreren om daar een gevangen genomen generaal te bevrijden. Het zorgt voor veel actie en hachelijke momenten. Over de papperige Burton ben ik niet zo te spreken, Eastwood daarentegen vond ik wel cool: 73 dode Duitsers heeft ie op zijn geweten in deze film! Cijfer: 7,5

Do the Right Thing (1989)
Topper in het socio-kritische genre rechtstreeks uit een multiraciale buurt in Brooklyn. Het is zinderend heet in deze film en de spanningen lopen dan ook nog hoog op rond een pizzeria. Allerlei karakters komen aan bod: typische Italianen, leipe Koreanen en een heel scala aan Afro-Amerikanen. Ze hebben allemaal hun (meestal komische) nukken en daarbij worden de goed en hip geschreven dialogen tussen hen tof gebracht. Een feestje om naar te kijken dus :Y.

Ohja, ook nog even vermelden dat Spike Lee de film lekker vlot geschoten heeft met origineel en verschillend camerawerk. Anyway, dit alles maakt de film daardoor niet zo zwaar om naar te kijken. De anti-racistische boodschap wordt bij de kijker er namelijk niet ingeramd, zeker als blijkt dat alle karakters er eigenlijk een zooi van maken uiteindelijk. Cijfer: 8
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_139114662
La belle et la bête



Mooie film!, film gaat heel anders dan ik ken van de Disney tekenfilm.
Film gaat over een vader met 3 zonen en 3 dochters.. die na ''failliet'' te zijn gegaan naar het plattenland moet verhuizen in armoede, als de vader dan per ongeluk op een oud kasteel stuit en daar rijkdom vind en 'één roos, zal hij die ene roos met zijn leven moeten bekopen..
Maar dan gaat zijn dochter ipv hem.. en dan.....
Film is mooi gemaakt, wat wel jammer is, dit is nou echt een film waar 3D heel mooi eruit zou komen - dat is een gemiste kans!
De acteerprestaties zijn prima, en ook de kledij is goed gedaan.
Mooie film om te zien
7
pi_139119163
Blood Ties



Het verhaal speelt zich af in de New Yorkse maffiawereld tijdens de jaren ’70 en volgt twee broers die elk aan de andere kant van de wet staan. De jongste van de twee (Crudup) is een politieagent terwijl de oudste (Owen) net voorwaardelijk is vrijgelaten. Alhoewel de oudste broer alle mogelijke moeite doet om uit zijn vroegere milieu weg te blijven, wordt hij gedwongen naar de onderwereld terug te keren om zijn jongere broer te helpen. Om de zaken nog wat moeilijker te maken is de jongste broer ook nog eens verliefd op de vrouw van een misdadiger die door zijn toedoen achter de tralies zit.

Het verhaal van de twee broers die elkaar op het einde tóch nog vinden vond ik het mooiste
aan de film.

daarom toch nog een 7 of misschien wel een 8

Blood Ties (2013) - IMDb
  User die je het meest gemist hebt 2022 maandag 21 april 2014 @ 20:19:27 #8
78918 SeLang
Black swans matter
pi_139121305
Into the Wild (2007)
After graduating from Emory University, top student and athlete Christopher McCandless abandons his possessions, gives his entire $24,000 savings account to charity and hitchhikes to Alaska to live in the wilderness. Along the way, Christopher encounters a series of characters that shape his life.

Waar gebeurd verhaal. Hoewel de hoofdpersoon redelijk dom bezig is kan ik me er toch goed mee identificeren. Ik had deze film al eens eerder gezien en hij blijft goed.
8,0

Goodfellas (1990)
Henry Hill and his friends work their way up through the mob hierarchy.

Ik heb deze klassieker denk ik tussen de 10 en 20x gezien en elke keer kijk ik hem in één adem uit. Eén van mijn favoriete films allertijden. Alles klopt. Het is grappig en toch serieus te nemen, de muziek past erbij, het is goed geacteerd en er zijn een aantal scenes waarbij ik elke keer, ook na de film 20x te hebben gezien, nog steeds moet lachen. Ik twijfel er niet aan dat ik deze film over een half jaar opnieuw zit te kijken.
9,5

American Hustle (2013)
A con man, Irving Rosenfeld, along with his seductive partner Sydney Prosser, is forced to work for a wild FBI agent, Richie DiMaso, who pushes them into a world of Jersey powerbrokers and mafia.

Vorige week gezien in het vliegtuig. Onderhoudende film, goed gedaan.
8,0

Killing Zoe (1993)
n American vault-cracker ( Zed ) meets up with an old friend ( Eric ) in Paris. Eric and his gang have planned to raid the only bank in the city which is open on Bastille day. Zed is trapped in a situation beyond his control when heroin abuse, poor planning and a call-girl named Zoe all conspire to turn the robbery into a very bloody seige.

Ook dit is een van mijn favorieten. Misschien geen meesterwerk ofzo maar het is een film die ik elke keer weer wil zien (waarschijnlijk 10x gezien inmiddels, inclusief toen hij uitkwam in een filmhuis).
8,0

Downfall (2004)" Der Untergang" (original title)
Traudl Junge, the final secretary for Adolf Hitler, tells of the Nazi dictator's final days in his Berlin bunker at the end of WWII.

Dit is een fantastische film, waar Hitler imo op een zeer geloofwaardige manier wordt neergezet. Niet als de vlakke karikatuur zoals hij meestal wordt afgebeeld maar als een echt mens. Maar dat is niet het enige goede aan deze film. Deze film is historisch zeer accuraat (voor zover het mogelijk is te weten). Bijna alle scenes in deze film zijn historisch onderbouwd en als iemand die erg veel heeft gelezen over WO-II herkende ik gelijk veel details en gebeurtenissen uit de film toen ik hem voor het eerst zag. Het is bijna een gedramatiseerde documentaire.
9,5
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_139126732


Pompeii (2014)

Pompeii het laatste avontuur van regisseur Paul W.S. Anderson. Bij het zien van deze naam begonnen mijn zintuigen al vibreren in een negatieve zin. Bij het zien van zijn naam in de opening van de film, dacht ik gelijk aan een hoofdrol voor Milla Jovovich echter was dit gelukkig niet het geval. Maar de geselecteerde cast heeft de film er niet beter op gemaakt helaas.

Het eerste uur van de film, begint traag en is weinig adrenaline en actievol te noemen. Vreemd aangezien de film deels ook draait om gladiatoren gevechten. Maar met slechts 1 kort gevecht van 13 seconden in de eerste helft was dit een beetje magertjes. Wat wel direct opviel was de grote hoeveelheid zoetsappigheid en romantiek die te voorspellen viel voor de 2e helft van de film.
Ja deze film is eigenlijk Romio and Julia met een vuur squirtende berg, een paard, een paardenfluisteraar en donkere gladiator als extra element.

Oja en een slecht neergezette Roman Senator gespeeld door Kiefer Sutherland Normaal vind ik Kiefer geen slechte speler, echter weet hij deze rol niet goed neer te zetten.

Om niet te veel te verraden, zal ik nu kort samenvatten in Spoilertags wat er gebeurd.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
- punten,

Het script,
3D (werkelijk waar voegt dit niets toe! je ziet niets anders dan een beetje stof. zelfs de uitbarsting zelf is niet eens indrukwekkend gemaakt in 3d.
De cast
Slechte vogelperspectief animaties.
lage kwaliteit van cgi in de stad en de berg in de achtergrond.

+ punten

De uitbarsting zelf is imponerend en bruut en mooi.
Verrassend einde
Muziek
Geen zombies ;)
Emily Browning (prettige verschijning)

Mijn eindconclusie, een 5,5
Omdat zeker niet zo slecht is als zijn Resident Evil films.

(Let op, mijn mening andere vinden het misschien een fantastische film!)
Mijn Usericon bevat seksueel getinte, gewelddadige en schokkende inhoud!
pi_139129228
quote:
0s.gif Op maandag 21 april 2014 20:19 schreef SeLang het volgende:
Into the Wild (2007)
After graduating from Emory University, top student and athlete Christopher McCandless abandons his possessions, gives his entire $24,000 savings account to charity and hitchhikes to Alaska to live in the wilderness. Along the way, Christopher encounters a series of characters that shape his life.

Waar gebeurd verhaal. Hoewel de hoofdpersoon redelijk dom bezig is kan ik me er toch goed mee identificeren. Ik had deze film al eens eerder gezien en hij blijft goed.
8,0
Eens. Een van mijn favorieten, mede vanwege de prachtige muziek (Eddie Vedder):

The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
  maandag 21 april 2014 @ 22:21:25 #11
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_139129450
quote:
17s.gif Op maandag 21 april 2014 22:16 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Eens. Een van mijn favorieten, mede vanwege de prachtige muziek (Eddie Vedder):

Ook één van mijn favorieten :)
pi_139138201
Getaway (2013) - IMDb

Aangezien m'n wederhelft uit Bulgarije komt en we laatst nog in Sofia hebben geslapen leek dit ons wel leuk om te zien, maar de hele film slaat nergens op, zit vol fouten, super ongeloofwaardig en kon net zo goed in elke andere stad opgenomen zijn.

De Bulgaarse borden kloppen niet, het zijn totaal andere auto's die er rondrijden, sommige locaties kloppen niet, eigenlijk is het gewoon een kutfilm en het heeft verder niks met Bulgarije te maken. Ook zijn sommige dingen die op muren zijn geschreven in een compleet andere taal, Macedonisch of Russisch en praat iedereen engels.

Mooie samenvatting op IMDb app (review, beste quote en goofs):



Deze film krijg van mij een

3.
pi_139139549
Pompeii (2014)



Het gegeven is mooi, een episch drama met als decor de uitbarsting van de Vesuvius. Maar daar houdt het eigenlijk al gelijk mee op. De uitwerking voelt basaal aan. De clichés vliegen je werkelijk om de oren. Ik zal er niet teveel op inhaken, want dan verklap ik waarschijnlijk het hele plot. De acteurs zijn eigenlijk niet eens zo heel slecht gecast. Ik ben sowieso al een fan van de tijdloze Emily Browning. En ook de rol van slaaf, vertolkt door Kit Harington is naar mijn mening goed gekozen. Kiefer Sutherland speelt daarentegen één van zijn mindere rollen. Zijn overgeacteerde accent begint al snel vervelend te worden.

En dan hebben we nog de uitbarsting van de Vesuvius. Ik ben geen deskundige op het gebied van vulkaanuitbarstingen, maar chronologisch klopt het volgens mij niet helemaal. Het is wat dat betreft perfect in lijn met de film.

De laatste scene is eigenlijk illustratief voor het fantasieloze verhaal. Met een beetje meer inspanning had dit net zo mooi als de stop motion scene uit Source Code kunnen worden. Helaas heeft de film op dat moment al zijn charme al verloren.

Ik kan eigenlijk alleen maar tot de conclusie komen, dat dit een gemiste kans is. Het geheel doet erg slordig aan. Er had veel meer ingezeten.

Beoordeling: 5.5

[ Bericht 4% gewijzigd door Devv op 22-04-2014 14:36:04 ]
  dinsdag 22 april 2014 @ 11:16:23 #14
310170 kawa4
gratis is goed!!!!
pi_139140311
gisteren V for Vendetta nog maar weer eensch gekeken

quote:
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Duitsland
Thriller / Actie
132 minuten

geregisseerd door James McTeigue
met Natalie Portman, Hugo Weaving en Stephen Rea

In een futuristische toekomst is Groot-Brittannië een totalitaire staat geworden. Tegen deze achtergrond wordt de jonge vrouw Evey (Natalie Portman) van de dood gered door een gemaskerde man, beter bekend als "V". V is weergaloos en charismatisch, maar vooral meester in list en bedrog en zeer bekwaam in de vechtkunst. Hij ontketent een revolutie als hij twee belangrijke regeringsgebouwen opblaast en het door de regering gecontroleerde radio- en TV-station overneemt. V spoort zijn burgervrienden aan in opstand te komen tegen de tirannie en onderdrukking van het onmenselijke schrikbewind. Als Evey de waarheid blootlegt over V's mysterieuze achtergrond en hiermee ook de waarheid over zichzelf ontdekt, is zij zijn onwaarschijnlijke bondgenoot in de strijd voor vrijheid en gerechtigheid in een samenleving die geplaagd wordt door wreedheid en corruptie.
ik ken deze film nog niet zo lang ( pas een jaartje of 1.5 á 2 :@ )
maar dit begint zo stilletjes aan mn favoriete film allertijden te worden

zeer goede film, met een geweldige Hugo Weaving als V
een vrij unieke film( en tegenwoordig een vrij actuele film).

film begint goed, en wordt alleen maar beter naarmate de film vorderd

ik geef hem 4.5 / 5
mee bekant vangde gin haas.
pi_139140739
Salinui chueok (2003) - IMDb


Als er in de provincie twee mooie vrouwen vermoord worden heeft de hoofdrechercheur (met ouderwetse opspoor- en 'ondervragingsmethoden') een verdachte te pakken. Als er echter een nieuwe rechercheur (fbi-style, profiler) zich bij de zaak voegt blijkt het allemaal niet te kloppen. Gebaseerd op de het verhaal van zuid Korea's eerste seriemoordenaar eind jaren 90.

Met een beetje donkere humor, beetje cultureshock, mooie shots, een stel bazen detectives en een leipe seriemoordenaar kom je al een heel eind. Leuk als je van murdermysteries houdt.

Imdb: 8.1
Ik: 8+

[ Bericht 0% gewijzigd door HostiMeister op 22-04-2014 13:59:00 ]
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
pi_139145119
The Secret Life of Walter Mitty

Een editor van een tijdschrift doet nogal eens dagdromen en moet voor een laatste uitgave op zoek naar een verdwenen fotograaf, en ondertussen wil ie ook nog een collega veroveren. Leuk concept dat ook wel aardig uitgewerkt is maar het verhaal eromheen kon me nauwelijks boeien. Bovendien duurt de film 2 uur en dat vond ik voor dit concept en verhaal gewoon te lang. Stiller en de rest vd cast doen het verder prima, visueel ziet er dus leuk uit maar erg boeiend vond ik het niet.

6.3

The Legend of Hercules

Genadeloos geflopte bewerking van de klassieke held en dat is deels terecht, maar als puur simpel vermaak zijn er slechtere films te vinden. De effects zijn niet altijd top maar beter dan de trailer doet vermoeden, het verhaal verloopt vlotjes en de cast was wel ok. Logisch of erg meesleepend is het, uiteraard, niet maar als je even af wilt schakelen met een no nonsense actiefilmpje die wat elementen van gladiator geleend heeft (maar uiteraard niet zo goed uitgevoerd) dan zijn er toch genoeg slechtere opties te bedenken.

6.0

Tropa de Elite 2

Ooit deel 1 gezien maar dat is geen must voor dit vervolg, behalve dat de hoofdrolspeler dezelfde is en deze gaat van de BOPE eenheid naar de politiek om daar het e.e.a. te veranderen. Dat lukt ook maar de gevolgen zijn desastreus en dus moet hij opnieuw zijn handen vuil gaan maken. Interessant verhaal (dat me bij vlagen aan The Wire deed denken) en een uitstekende uitwerking. En beter dan het ook al niet slechte eerste deel.

8.5

Bros before Ho's

Aardige poging om na New Kids iets anders te doen maar een regelrecht succes is het niet. Een regelrechte mislukking ook niet want af en toe is het best geinig maar al met al had ik het toch wat leuker verwacht.

6.2
pi_139147234
Heeft iemand Noah en Divergent al gezien? Ik ben benieuwd wat jullie van die films vonden.
An Amateur trains untill he does it right!
A Professional trains untill he can't do it wrong!
pi_139148935
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 april 2014 15:17 schreef Pro_Shifty het volgende:
Heeft iemand Noah en Divergent al gezien? Ik ben benieuwd wat jullie van die films vonden.
Kijk hem en laat het ons weten.
  dinsdag 22 april 2014 @ 17:18:02 #19
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_139151028
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 april 2014 16:14 schreef JDx het volgende:

[..]

Kijk hem en laat het ons weten.
Het zijn twee films ;)

Noah
Divergent

Beide niet gezien, maar van Noah heb ik in dit topic al een recensie gelezen. (vorige deel?)
pi_139151215
ZULU



Erg matige film,
Film gaat over 2 agenten die een aparte moord onderzoeken en dan ontdekken ze dat het door een nieuwe soort drug komt..
Maar film mist spanning, en is helaas vrij voorspelbaar.
De acteerprestaties zijn op zich wel redelijk, bloom weet een best goeie rauwe agenten rol aan te nemen..
Maar overal een teleurstelling, jammer. Heb je hem nog niet gezien gewoon laten schieten
5-
pi_139152411
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 april 2014 17:18 schreef Lemans24 het volgende:

[..]

Het zijn twee films ;)

Noah
Divergent

Beide niet gezien, maar van Noah heb ik in dit topic al een recensie gelezen. (vorige deel?)
Jup, de mijne. Tegenvaller, zwaar tegenvallend. De normaal zo geniale Aronofsky mocht 5 minuutjes film maken, zo leek het.

Divergent wil ik heel graag zien.
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_139172269
The Selfish Giant
Arbor en Swifty zijn twee tieners die zich eigenlijk met school en hun toekomst bezig zouden moeten houden. Maar voor het snelle geld besluiten ze, na van school te zijn gestuurd, schroot te gaan verzamelen voor een lokale ijzerboer. Hun families hebben al genoeg problemen van zichzelf om zich echt om hun te bekommeren en dus kunnen ze hun gang gaan. Wanneer de twee dan langzaam van oude pannen overstappen op ongebruikt koper weet je als kijker wel hoe laat het is.
Mooi vormgegeven sociaal-drama gesitueerd in een achterstandswijk in het noorden van Engeland. Tussen weilanden met paarden en vervallen industrie. De armoede is voelbaar, de kansen klein. Je kunt je vrij makkelijk verplaatsen in wat de beweegredenen van de hoofdpersonages zouden kunnen zijn, en dat wat ze doen in hoge mate bepaald is door de omgeving. Een beetje a la Ken Loach.

7,5/10
pi_139194070
The Secret Life Of Walter Mitty

Walter Mitty is een saaie meneer die veel dagdroomt en sinds zijn skateboarddagen in zijn jeugd niets interessants heeft gedaan. Voor zijn werk doet hij dingen met negatieven die fotograven naar zijn werkgever opsturen. Dan mist er een belangrijk negatief en gaat hij ernaar opzoek.

Prachtige film! Ben Stiller zet Mitty keurig neer En het verplichte sentiment ligt er niet te dik bovenop. Al snel in de film dacht ik: "Ik word boos als
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
"
maar zelfs toen dat het geval bleek vond ik het niet erg. Ik voelde me goed na het kijken van de film en daar gaat het om.
Ik en mijn leger van stokstaartjes.
  FOK!-Schrikkelbaas woensdag 23 april 2014 @ 21:31:10 #24
862 Arcee
Look closer
pi_139195196
quote:
0s.gif [b]Op maandag 21 april 2014 20:19 schreef Downfall (2004)" Der Untergang" (original title)
Traudl Junge, the final secretary for Adolf Hitler, tells of the Nazi dictator's final days in his Berlin bunker at the end of WWII.

Dit is een fantastische film, waar Hitler imo op een zeer geloofwaardige manier wordt neergezet. Niet als de vlakke karikatuur zoals hij meestal wordt afgebeeld maar als een echt mens. Maar dat is niet het enige goede aan deze film. Deze film is historisch zeer accuraat (voor zover het mogelijk is te weten). Bijna alle scenes in deze film zijn historisch onderbouwd en als iemand die erg veel heeft gelezen over WO-II herkende ik gelijk veel details en gebeurtenissen uit de film toen ik hem voor het eerst zag. Het is bijna een gedramatiseerde documentaire.
9,5
En Hitler spreekt Duits.
pi_139208410
Snowpiercer (2013) - IMDb


In een ijskoude toekomst leeft de overgebleven mensheid in een klasse systeem op een gigantische trein die aangedreven wordt door een 'enternal engine'. De lagere klasse is het zat en besluit om een revolutie in te zetten.

Toevallig ook een film van Bong Joon-ho, zijn Engelstalig debuut. Een film waar je de term 'So it is' bij in acht moet nemen, want shit is zoals het is. Als je daar doorheen kan kijken is het een boeiende film, boeiender dan ik in eerste instantie dacht. Een toffe sci-fi in met een interessante kijk op de gecreëerde maatschappij. Enige minpuntje vond het ik einde, maar dat kan persoonlijk zijn.

Imdb: 7.1
Ik: 8- (met een ander einde was het een 8+ geweest).
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
pi_139226060
The Legend of Hercules

Hercules is de zoon van Zeus en groot en sterk en sympathieker dan zijn stiefvader en halfbroer. Ook is hij verliefd op een vrouw die er niet toe doet.

Houterig geacteerd. Matige vechtscenes met slowmotioneffecten die onbedoeld benadrukken dat de choreograaf niet weet wat die doet. Maar dat maakt niet uit want niemand die aan deze film heeft meegewerkt weet wat die doet. Na de eerste minuut kon het me al niet meer schelen wat er met welk karakter dan ook gebeurde. Het enige wat de film gedaan heeft is benadrukken dat ik geen leven heb, niemand met waardevolle tijd moet hier anderhalf uur aan besteden. Oh ja, pluspuntje: deze film duurt geen twee uur.
Ik en mijn leger van stokstaartjes.
pi_139241648
The Railway Man

Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt de Eric Lomax (Firth) krijgsgevangene van de Japanners. Hij wordt te werk gesteld aan de beruchte Birma-spoorlijn en moet samen met zijn medegevangenen veel ontberingen doorstaan.



Decennia later besluit Lomax, inmiddels getrouwd met Patti (Kidman), op zoek te gaan naar zijn martelaars om bevrijd te worden van zijn oorlogsverleden. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek over Lomax’s ervaringen van voor, tijdens en na de oorlog.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Indrukwekkende film, vooral het einde...

Dat klinkt raar natuurlijk, alsof ik blij was dat de film ten einde was, maar zo bedoel ik het niet, zo'n einde had ik totaal niet verwacht ...
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
The Railway Man (2013) - IMDb

[ Bericht 3% gewijzigd door Mike op 25-04-2014 08:39:36 ]
  vrijdag 25 april 2014 @ 12:35:48 #28
310170 kawa4
gratis is goed!!!!
pi_139247687
Trolljegeren (2010)


quote:
Een mockumentary over trollen in Noorwegen. Het verhaal stelt dat er in afgelegen gebieden in het noorden van Noorwegen een trollenpopulatie leeft, die al tijden verborgen wordt gehouden van de bevolking. Een documentaireploeg gaat op zoek naar de wezens en probeert uit te vinden hoe de vork in de steel steekt.
ik had het idee, dat het echt een slechte "kopie "van the blair witch zou worden.
een kopie is het eigenlijk wel,maar slecht? nee dat niet. :N
ik zou zelfs zeggen dat ik het een goede / leuke film vond *O*
ok, de spanning die je kreeg met blair witch zit hier niet echt in.

de trollen zien er ook niet eensch slecht uit en op 1 scene na ,ziet alles er gewoon goed uit.

ik geef hem 3 *
mee bekant vangde gin haas.
  Hardste schreeuwer 2022 vrijdag 25 april 2014 @ 12:44:17 #29
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_139247903
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 april 2014 17:18 schreef Lemans24 het volgende:

[..]

Het zijn twee films ;)

Noah
Divergent

Beide niet gezien, maar van Noah heb ik in dit topic al een recensie gelezen. (vorige deel?)
Divergent heb ik gezien en een ook aal een review van geschreven in het vorige topic.
Vergelijkbaar met de Hunger Games maar dan veel beter.
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
  vrijdag 25 april 2014 @ 14:15:09 #30
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_139250496
quote:
2s.gif Op dinsdag 22 april 2014 11:16 schreef kawa4 het volgende:
gisteren V for Vendetta nog maar weer eensch gekeken

[..]

ik ken deze film nog niet zo lang ( pas een jaartje of 1.5 á 2 :@ )
maar dit begint zo stilletjes aan mn favoriete film allertijden te worden

zeer goede film, met een geweldige Hugo Weaving als V
een vrij unieke film( en tegenwoordig een vrij actuele film).

film begint goed, en wordt alleen maar beter naarmate de film vorderd

ik geef hem 4.5 / 5
Moet je de graphic novel ook eens proberen.
  zaterdag 26 april 2014 @ 15:45:53 #31
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_139279413
My Dinner with Andre (1981)
Intellectuele praatfilm, die me maar soms wou boeien. Twee vrienden van middelbare leeftijd voeren een gesprek op hoog niveau in een sjiek restaurant. Ondanks wat onboeiende zaken, heeft het gesprek niet zo'n hoog bullshitgehalte. Er werden wel wat interessante zaken op tafel gegooid. Maar desondanks heb ik altijd enige moeite met dit soort films als het onnaturel overkomt en van dat gekunstelde is hier toch ook sprake. Cijfer: 6

It's a Mad, Mad, Mad, Mad World (1963)
Dit is zo'n zogenaamde dolkomische hectische film waar het merendeel van de dialogen afgesloten moet worden met een uitroepteken. Wat een geschreeuw, wat een gekrijs van haast iedereen! Ruim 2,5 uur van dit soort vermoeiende ellende is dan eigenlijk ook een recept voor opkomende hoofdpijn. Het idee van een dwaze zoektocht door verschillende personen tegelijkertijd naar een schat is natuurlijk wel aardig, maar het is hier gewoonweg vervelend uitgevoerd. Cijfer: 5,5

The Scarlet Empress (1934)
Heeuh, een film van Marlene Dietrich nog nèt voordat de Hays-code effectief in werking werd gesteld. Het komt allemaal nu wel wat braaf over, al vallen sommige sensuele shots van Dietrich wel op. The Scarlet Empress handelt over Catherina de Grote en één van de vele intrige-episodes die de Russische geschiedenis rijk is. Dietrich wordt uitgehuwelijkt aan de halve gestoorde (lollig vertolkt door Sam Jaffe) Peter III, die de troonopvolger is. Ze is dan nog best tam en ik vond ook dat de film her en der inkakte. Maar als Peter III eindelijk tsaar is geworden, verandert haar karakter in een bitch en zie je hoe ze de macht te grijpt. Het laatste gedeelte is wel het sterkste, daarvoor viel het afgezien van de schitterende decors toch ietwat tegen. Cijfer: 7

Yellow Submarine (1968)
Het blijft wonderbaarlijk dat de Beatles hebben gezongen over een gele onderzeeër :'). En even wonderbaarlijk en psychedelisch de film die hiernaar is vernoemd. De fantasierijke animatie vliegt alle kanten op met leuk gevonden vondsten. Alleen is die animatie zo lelijk gedaan en af en toe zeer vermoeiend door stroboscopische effecten. Een verhaal is nauwelijks aanwezig en de grapjes van een suf niveau. Blijven alleen uiteraard de liedjes zelf over, die zijn dan wel weer leuk! Cijfer: 6
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_139299487
Kapringen (2012) - IMDb


quote:
The crew of a Danish cargo ship is hijacked by Somali pirates who proceed to engage in escalating negotiations with authorities in Copenhagen.
In de lijn met Captain Philips, maar dan meer van beide kanten bekeken (en minder Amerikaans), erg hard en goed in beeld gebracht en ik werd er als kijker daardoor toch wel aardig in meegezogen.

Voor mensen die de serie Borgen hebben gezien, zijn Kasper Juul, Torben Friis als hoofdpersonen en Amir Dwian bekende gezichten :).

Imdb: 7,2
Danos: 7,8
Even a broken clock is right twice a day.
  FOK!-Schrikkelbaas zondag 27 april 2014 @ 12:40:55 #33
862 Arcee
Look closer
pi_139299566
quote:
2s.gif Op zaterdag 26 april 2014 15:45 schreef Falco het volgende:
Yellow Submarine (1968)
Het blijft wonderbaarlijk dat de Beatles hebben gezongen over een gele onderzeeër :').
Hoogtepunt van de flower power. Hoe stoned denk je dat ze waren toen ze dat nummer schreven? :+
  maandag 28 april 2014 @ 08:55:48 #34
310170 kawa4
gratis is goed!!!!
pi_139331334
Dark house



quote:
Wanneer Nick Di Santo erachter komt dat z'n vader nog leeft en misschien zelfs een antwoord heeft op de bizarre gave die Nick heeft, namelijk het zien hoe iemand doodgaat wanneer hij de persoon aanraakt, besluit hij samen met z'n vriend Ryan en z'n vriendin Eve opzoek te gaan. De zoektocht leidt hen naar een verlaten huis waarvan Nick dacht dat het alleen in z'n gedachten bestond.
in het begin een standaard horror filmpje,
met de wel bekende cliche´s.
(ik kan niet meer rennen, al ik achtervolgd word, en we zitten op een enge plaats en we kennen elkaar niet, kom laten we sex hebben, en we hebben een eng huis gezien kom laten we daar gaan overnachten)
dus het viel mij een beetje tegen,tot de plot twist.

vanaf dat punt, vond ik het wel een leuke film.
en wordt het verhaal ook een stuk leuker.

al met al toch een redelijk leuke film
ik geen hem 3*
mee bekant vangde gin haas.
  Moderator maandag 28 april 2014 @ 21:28:57 #35
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_139354640
All about eve oscar beste film 1950



Aardige film over een jonge actrice die er alles voor wil doen om succesvolle actrice te worden, en dit over de de rug van een oude actrice gespeeld door bette davis. Ook grappig dat er een kleine scene in zit met marylin monroe die toen nog helemaal niet bekend was...
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_139355661
Way of the Wicked (2014)

The teenager Robbie Mueller, who has a reputation for murderous supernatural, has his eye on the daughter of the local police detective. Concerned as he is the agent decides to call from a mysterious man, Father Henry Polotti, to uncover the truth. Assistance in But when they delve into Robbie is a dangerous cat-and-mouse game, created even before they reveal the true secret.

Stars: Vinnie Jones, Christian Slater, Emily Tennant



Niet kijken, zeer saai en verhaal is zo slecht. Als je de poster bekijkt denk je echt van dat er demonische dingen gebeuren maar in tegen deel wat een kut film 2/10

[ Bericht 14% gewijzigd door #ANONIEM op 28-04-2014 22:28:34 ]
  maandag 28 april 2014 @ 22:12:55 #37
8369 speknek
Another day another slay
pi_139356713
La grande bellezza (2013) - IMDb



Romeinse polonaises zijn het beste, want ze gaan nergens heen. Sterk staaltje nihilisme in een film over een ooit succesvolle schrijver die zich sindsdien in de leegte van de Romeinse high society laaft. Met prachtige beelden en licht en schaduwspel van Sorrentino. De film duurt lang maar desalniettemin gaan sommige dingen me dan weer te snel. En misschien snap ik hem ook niet helemaal, maar wat rest is toch een mooie, licht contemplatieve film over schoonheid in hedonisme en een hernieuwde geest. Misschien later nog maar eens kijken.

8

[ Bericht 2% gewijzigd door speknek op 28-04-2014 22:19:15 ]
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  maandag 28 april 2014 @ 22:19:04 #38
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_139357036
Die heb ik nog in de bioscoop gezien. Beste film van 2013 wmb.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
  Moderator maandag 28 april 2014 @ 22:19:35 #39
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_139357065
ohja ik heb ook nog

berberian sound studio

gezien



Een erg gave film al snapte ik het na de helft niet meer en kakte het dus in... :P Een klein foutje dat ik gemaakt had was dat ik dacht dat een ondertitel voor het italiaanse gedeelte niet nodig zou zijn omdat de hoofdpersoon een engelsman is die in een nogal vervreemde situatie in italie terecht komt. Het niet verstaan van het italiaanse stuk voegde dus juist wat toe. Maar later wordt het italiaans toch blijkbaar essentieel.

Het verhaal gaat over een geluidstechnicus die terecht komt op de geluidsset van een italiaanse horror film wat nogal een stap verwijderd is van zijn comfort zone. De geluidseffecten horen van een horror film onder een ietwat saaie omgeving is erg gaaf gedaan _O_

En de 'golum' en de 'witch' zijn indrukwekkend om te zien

En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  Moderator maandag 28 april 2014 @ 23:47:32 #40
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_139360890
An american in Paris oscar winnaar beste film van 1951



een Gene Kelly tapperdetap film, behoorlijk meh voor een beste film winnaar.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  maandag 28 april 2014 @ 23:50:15 #41
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_139360995
Ik probeer het ook weleens, zo'n echte klassieker kijken. Ik haal nooit het einde.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_139361496
quote:
15s.gif Op maandag 28 april 2014 23:50 schreef DO2 het volgende:
Ik probeer het ook weleens, zo'n echte klassieker kijken. Ik haal nooit het einde.
Probeer Lawrance of Arabia, The Good the Bad and the Ugly of Mary Poppins.

Oh, en neem een joint ^O^
What is my problem with man, you ask? No. I ask you, what was man's problem with me?
  dinsdag 29 april 2014 @ 00:07:43 #43
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_139361525
Ik heb het over films van de jaren 50 ( en eerder ), FF. De films die jij noemt zijn prima te kijken.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_139361543
Casino 1995
Typisch een Scorsese film en a la Goodfellas, dus kan eigenlijk al niet meer slecht zijn en dat was hij ook niet. Echter wel een tikkeltje te lang (3 uur!) en er was geen echte focus op iets, het verhaal sprong heen en weer, maar de acteerprestaties en het tempo maakte dat weer helemaal goed.
8,4
  Moderator dinsdag 29 april 2014 @ 00:11:22 #45
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_139361605
quote:
15s.gif Op maandag 28 april 2014 23:50 schreef DO2 het volgende:
Ik probeer het ook weleens, zo'n echte klassieker kijken. Ik haal nooit het einde.
Ik heb nu de oscar winnaars best picture van 36 t/m 51 gezien en er zitten wel wat leuke tussen vooral "the lost weekend" en "the life of emile zola" zijn mij bij gebleven...
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_139361610
quote:
7s.gif Op dinsdag 29 april 2014 00:07 schreef DO2 het volgende:
Ik heb het over films van de jaren 50 ( en eerder ), FF. De films die jij noemt zijn prima te kijken.
Mooi :)

En deze?: 12 Angry Men (1957)
What is my problem with man, you ask? No. I ask you, what was man's problem with me?
  dinsdag 29 april 2014 @ 00:13:12 #47
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_139361654
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 april 2014 00:11 schreef FireFox1 het volgende:

[..]

Mooi :)

En deze?: 12 Angry Men (1957)
Ja! Die is wel goed. Er zijn ook wel uitzonderingen, natuurlijk. Maar het gros verveelt toch vrij snel.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
  dinsdag 29 april 2014 @ 00:13:57 #48
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_139361677
quote:
2s.gif Op dinsdag 29 april 2014 00:11 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Ik heb nu de oscar winnaars best picture van 36 t/m 51 gezien en er zitten wel wat leuke tussen vooral "the lost weekend" en "the life of emile zola" zijn mij bij gebleven...
Ga ik proberen.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
  Moderator dinsdag 29 april 2014 @ 00:16:19 #49
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_139361716
quote:
14s.gif Op dinsdag 29 april 2014 00:13 schreef DO2 het volgende:

[..]

Ga ik proberen.
:o een derde die ik wel leuk vond was "an gentlemans agreement" Het zijn ook vooral leuke films omdat je een soort tijdsbeeld krijgt dat was bij deze zo, een film over antisemitisme maken zonder het over de oorlog te hebben die nog aan de gang is gewoon apart om te zien... ook dat het een globale problematiek was en niet slechts een duits gegeven.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_139361723
quote:
14s.gif Op dinsdag 29 april 2014 00:13 schreef DO2 het volgende:

[..]

Ja! Die is wel goed. Er zijn ook wel uitzonderingen, natuurlijk. Maar het gros verveelt toch vrij snel.
I know, dat probleem ken ik ook ;)
What is my problem with man, you ask? No. I ask you, what was man's problem with me?
  Moderator dinsdag 29 april 2014 @ 00:17:20 #51
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_139361742
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 april 2014 00:11 schreef FireFox1 het volgende:

[..]

Mooi :)

En deze?: 12 Angry Men (1957)
Die moet ik nog proberen :)
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  dinsdag 29 april 2014 @ 00:25:47 #52
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_139361916
12 Angry Men is wel een klein meesterwerkje.
Dat de complete film zich afspeelt in 1 ruimte en niet weet te vervelen is op zichzelf al een kunstwerkje.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_139364347
21. Wat een baggerfilm. Leek me een leuke film, maar viel zwaar tegen. 3 / 10.
  dinsdag 29 april 2014 @ 10:08:05 #54
8369 speknek
Another day another slay
pi_139366439
12 Angry Men en Shichinin no Samurai zijn de enigen van die tijd die ik nog zeer goed te doen vind, zo ver. Zelfs Casablanca vond hooguit aardig.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_139367440
The Amazing Spider-Man 2

Een beetje sceptisch voor gaan zitten na de vele, vele trailers en Electro die niet echt mijn favoriete bad guy uit de jaren 90 tekenfilms (die van fox kids) was. Maar ik vond dit misschien wel de beste Spider-Man film tot nu toe, in ieder geval degene die het meeste het tekenfilm sfeertje opriep. Electro bleek in de film erg cool gemaakt te zijn en de andere villains kregen niet veel tijd maar maakte ook een goede indruk. Vooral Dane DeHaan stal de show, geweldige acteur die we nog vaak gaan zien. Het verhaal stak ook prima in elkaar en biedt genoeg opties voor de volgende films. Er wordt geroepen dat een eigen universum van Spider-Man films wat overdreven is maar er zijn zoveel karakters beschikbaar dat ik het alleen maar toejuicht, zo zijn er een aantal sleutelfiguren die nu maar even in beeld waren maar die we later vast nog veel meer zullen zien. De minpunten beperkte zich wat mij betreft tot het iets te lange liefdesverhaal en een kind dat een paar keer terugkomt. Conclusie: prima verhaal, indrukwekkende actie, prima geluid (o.a. van en bij electro), (eindelijk) de typerende spider-man humor en een goede cast.

8.5

[ Bericht 6% gewijzigd door planethugo op 30-04-2014 14:04:04 ]
  dinsdag 29 april 2014 @ 11:14:05 #56
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_139368012
quote:
2s.gif Op dinsdag 29 april 2014 00:11 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Ik heb nu de oscar winnaars best picture van 36 t/m 51 gezien en er zitten wel wat leuke tussen vooral "the lost weekend" en "the life of emile zola" zijn mij bij gebleven...
The Lost Weekend is idd een erg sterke film, zeker eentje die de tand des tijds heeft doorstaan.

Net als nu, waren de Oscars winnaars toen ook niet echt altijd de beste film van het jaar. Als je geïnteresseerd bent in meer goede films uit de jaren '50 moet je de volgende proberen:
Umberto D
Du rififi chez les hommes
Le salaire de la peur
Vertigo
Rear Window
Rio Bravo
Paths of Glory
The Bridge on the River Kwai
pi_139368607
Ik heb sinds kort een Pathe pas, zoals verwacht draaien er sinds ik die pas heb ineens vrij weinig films die ik echt de moeite waard vind, maar ik ga toch wat sneller naar de 'wat mindere'. Waar ik normaal geen kaartje voor zou kopen.

Vorige week ging ik naar 'The grand budapest hotel'. Cijfer: 8
Ik vond de beelden mooi en wat anders dan 'normaal'. Overigens ook een heel scala aan goede/bekende acteurs, die soms maar heel kort voorbij kwamen. Ik hou van dergelijke films met een komische twist.
pi_139370256
SnowPiercer 2013


Stel je een héél erg lange, grote trein voor die maar één traject rijdt dat zo lang is dat je er een jaar over doet. De trein stopt nooit ondanks dat er geen onderhoud aan de rails wordt gedaan omdat de hele mensheid (..wat daar nog van over is..) in de trein zit. Totaal onmogelijk, maar dat moet je naast je neerleggen: Als je daar niet doorheen kunt prikken zul je deze film niks aan vinden.

Wat er dan overblijft is een aandachtig vormgegeven film met een interessant verhaal over de gemaakte maatschappij in verschillende staten van ontwikkeling en de daaruit ontstane klassenstrijd. Totdat het proletariaat het niet langer pikt en de revolutie begint..

in eerste instantie had ik wat moeite met de technische aspecten (zo'n zeikerd ben ik nu eenmaal :P) maar al met al toch een leuke fim die tot nadenken aanzet. Leuk in beeld gebracht zijn de verschillende maatschappelijke lagen, en hoe de acteurs hun rol spelen waarbij ik af en toe haast aan Monty Python moest denken qua typetjes. Ik geen 'm een 8.
  Moderator dinsdag 29 april 2014 @ 13:23:41 #59
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_139372390
quote:
14s.gif Op dinsdag 29 april 2014 11:14 schreef Lonewolf2003 het volgende:
The Bridge on the River Kwai
Die heeft de oscar voor beste film gewonnen.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  Moderator dinsdag 29 april 2014 @ 13:24:37 #60
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_139372426
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 april 2014 10:08 schreef speknek het volgende:
12 Angry Men en Shichinin no Samurai zijn de enigen van die tijd die ik nog zeer goed te doen vind, zo ver. Zelfs Casablanca vond hooguit aardig.
Here's looking at you kid ;)
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  Moderator dinsdag 29 april 2014 @ 13:32:51 #61
1212 crew  Mike
Excellent!
pi_139372717
Hey, stop eens met dat slowchatten over klassiekers, dit topic is voor reviews. ;)
In some matters there's no reality, only perception. Truth exists, but people have a vested interest in not knowing it.
  Moderator dinsdag 29 april 2014 @ 13:47:24 #62
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_139373235
quote:
2s.gif Op dinsdag 29 april 2014 13:32 schreef Mike het volgende:
Hey, stop eens met dat slowchatten over klassiekers, dit topic is voor reviews. ;)
TV / [Projectje] Alle oscar winnaars beste film kijken
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  dinsdag 29 april 2014 @ 13:49:59 #63
61661 Ang3l
The Right Kinda Wrong
pi_139373339
quote:
2s.gif Op dinsdag 29 april 2014 12:20 schreef Nemephis het volgende:
SnowPiercer 2013
[ afbeelding ]

Stel je een héél erg lange, grote trein voor die maar één traject rijdt dat zo lang is dat je er een jaar over doet. De trein stopt nooit ondanks dat er geen onderhoud aan de rails wordt gedaan omdat de hele mensheid (..wat daar nog van over is..) in de trein zit. Totaal onmogelijk, maar dat moet je naast je neerleggen: Als je daar niet doorheen kunt prikken zul je deze film niks aan vinden.

Wat er dan overblijft is een aandachtig vormgegeven film met een interessant verhaal over de gemaakte maatschappij in verschillende staten van ontwikkeling en de daaruit ontstane klassenstrijd. Totdat het proletariaat het niet langer pikt en de revolutie begint..

in eerste instantie had ik wat moeite met de technische aspecten (zo'n zeikerd ben ik nu eenmaal :P) maar al met al toch een leuke fim die tot nadenken aanzet. Leuk in beeld gebracht zijn de verschillende maatschappelijke lagen, en hoe de acteurs hun rol spelen waarbij ik af en toe haast aan Monty Python moest denken qua typetjes. Ik geen 'm een 8.
De uitgangspunten en sommige mankementen voor lief genomen vond ik t een erg vermakelijke film met een mooie boodschsap. En Tilda Swinton O+
L'Amour menaçant:
Qui que tu sois, voici ton maître. Il l'est, le fût ou le doit être.
pi_139381444
De nieuwe RoboCop

Alex Murphy is een agent die zwaar gewond raakt. OmniCorp is een bedrijf dat een machine met een geest wil (nou ja, voor de afzet markt) moet maken. Match made in heaven en RoboCop wordt gemaakt.

Ik ben fan van het orgineel. Dus ik ging er vanuit dat mijn jeugd weer eens anaal verkracht zou worden (Star Wars anyone?). Maar nee, dit was heel aardig. Een beetje pussygeweld (PG-13) maar voor de rest best leuk. Oh, en de obligate opzet naar een deel twee vond ik wat minder maar tegenwoordig kunnen ze geen actiefilm meer maken zonder zo'n opzet dus daar moet je niet over zeiken. Toch zal ik minder het loopje nadoen. Zww zww. Koelkast open. Blik naar mond. Zww. Koelkast dicht. Zww zww stappen naar stoel. Pssst zitten.

[ Bericht 0% gewijzigd door Karboenkeltje op 29-04-2014 18:04:34 ]
Ik en mijn leger van stokstaartjes.
pi_139387750
THE RAILWAY MAN



Sterke en indrukwekkende film,
Film gaat over een man die in de trein een vrouw ontmoet het klikt helemaal en ze krijgen een relatie.. Maar dan blijkt de man ernstige trauma's te hebben vanuit de oorlog en gaat zijn vrouw onderzoeken hoe en van wat...
Film is sterk tot het einde, einde zag ik alleen niet aankomen en ondanks dat het op waargebeurde gebeurtenissen is.. kan ik me dat einde niet voorstellen dat het echt zo gegaan is...
Voelde een beetje ''geamerikaniseerd'' aan...
Het acteerwerk is wel erg sterk.
Overal een goeie film en aanrader
7.5
pi_139388465
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 april 2014 20:28 schreef casper019 het volgende:
THE RAILWAY MAN

[ afbeelding ]

Sterke en indrukwekkende film,
Film gaat over een man die in de trein een vrouw ontmoet het klikt helemaal en ze krijgen een relatie.. Maar dan blijkt de man ernstige trauma's te hebben vanuit de oorlog en gaat zijn vrouw onderzoeken hoe en van wat...
Film is sterk tot het einde, einde zag ik alleen niet aankomen en ondanks dat het op waargebeurde gebeurtenissen is.. kan ik me dat einde niet voorstellen dat het echt zo gegaan is...
Voelde een beetje ''geamerikaniseerd'' aan...
Het acteerwerk is wel erg sterk.
Overal een goeie film en aanrader
7.5
Dat houdt me tegen om railway man te kijken. Iets te nationalistisch. Heb net Monument Men gekeken (paar weken geleden) dus heb wel genoeg Amerika gekregen voor paar weken.
  dinsdag 29 april 2014 @ 22:28:45 #67
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_139394475
Vandaag afgekeken:

Generation Kill
Naar aanleiding van een boek dat voortkwam uit een drieluik van artikelen in Rolling Stone magazine maakte HBO deze zeven-delige miniserie. De artikelen en het script werd geschreven door journalist Evan Wright die tijdens Operation Iraqi Freedom embedded was bij het Amerikaanse Marine Corps.
Het is qua tempo een heel trage reeks waarin niet altijd even veel gebeurd, vaak genoeg kabbelt het maar wat voort. Maar dat maakt het (waarschijnlijk) alleen maar realistischer, de oorlog wordt niet verheerlijkt. En dat was ook precies de bedoeling van de makers, zo blijkt uit de interviews met de schrijver en de echte mariniers.
We krijgen een beetje een beeld van een groep excentrieke mariniers die letterlijk voor elkaar zullen sterven en in een meedogeloze oorlog de meest gruwelijke dingen meemaken.
Het is misschien aan te raden om zoveel mogelijk delen achter elkaar te kijken zodat je een beetje in een flow komt met betrekking tot de karakters en vooral de militaire termen. Als er te lang tussen de afleveringen zit moet je toch altijd weer opnieuw er in komen.
Een heftige maar degelijke HBO miniserie.

IMDB Cijfer: 8,8/10
Mijn Cijfer: 7,5/10
pi_139398851
Custer of the West (1967) - IMDb

Het verhaal van Generaal Custer beroemd van de slag om Little Big Horn. De film vertelt zijn weg van gelauwerde, wat gungho generaal van de Amerikaanse burgeroorlog tot zijn ondergang als reliek van een voorbij (militaire) tijd. Naar wat ik lees wordt er wel een loopje genomen met de geschiedenis.
Kortgeleden gezien en om eerlijk te zijn is me niet heel veel bijgebleven. Acteerwerk niet bijzonder en de actie vrij kolderiek, zelfs voor die tijd. Wel mooie landschappen en veel indianen en cavalerie :)
IMDb: 5,7
Ik: 4

Along Came Polly (2004) - IMDb

Vlakke komedie over een neuroot die door zijn kersverse bruid gedumpt wordt voor een franse duikinstructeur met het meest debiele accent dat ik ooit heb gehoord. Vervolgens komt hij (de neuroot) een oud klasgenote tegen. De rest laat zich via een serie semi komische situaties raden.
Ik ben wat milder geworden, dat wil zeggen ik krijg niet meer meteen uitslag en woede aanvallen als ik Ben Stiller zie, maar een lust om naar te kijken is het nou ook weer niet. En Aniston hier... tja... ze kwam vooral heel oud over in deze rol, veel ouder dan ze zelf was en de rol zou moeten zijn... Phillip Seymour Hofman en Bryan Brown in de bijrol wel goed overigens.
IMDb: 5,9
Ik: 3

Zeg Karstman kijk je ook wel eens goede films? Ja hoor, bijvoorbeeld:
Argo (2012) - IMDb

De gedoodverfde oscarwinnaar van 2013. Het verhaal mag bekend verondersteld worden. Ik vond hem wat lastig op gang komen (ook omdat ik wat was afgeleid door het proberen te determineren wat nu archiefbeeld was en wat nieuw gefilmd) maar hij greep me wel. Ondanks dat je weet hoe het verhaal gaat zit je toch in spanning over het verloop, vooral richting het einde. Dat zegt wel iets over het scenario, de goede casting en het solide acteerwerk. Hoewel het acteren van Affleck me wel tegenviel, te ingetogen, op het saaie af. Daarnaast is het verhaal de film Argo natuurlijk hilarisch, Flash Gordon meets Star Wars, what is not to love :)
IMDb: 7,9
Ik: 8
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_139428641
ENEMY



Tot het eind toe spannende thriller, Maar dan komt het einde... en dan snap je er niks meer van, als iemand me kan uitleggen hoe het nou zat? wat ik begreep er niets meer van.

Maar vind begint spannend, gaat over een man en zijn vriendin. De man komt op een dag iemand tegen die getrouwd is maar er exact hetzelfde als hem eruitziet en ook dezelfde naam heeft... en dan....
Sterk acteerwerk, en de spanning blijft er goed in, maar het einde is zo vaag niets van te snappen waardoor je toch met een heel teleurgesteld gevoel terugdenkt over de film...
7- moeilijk te zeggen of het een aan of afrader is
pi_139439883
RoboCop (2014) - IMDb

ja en nee.

ja, als op zichzelf staande film, is ie best goed gelukt, hij was spannend vond ik
en een aantal valkuilen van de remake hebben ze weten te vermijden; om alles 3 dubbel over de top te doen, om absurde hoeveelheden computer animatie erop los te laten, bijvoorbeeld. in plaats daarvan gaat het wat dieper in op karakters, is het realistischer. de vormgeving is mooi.
en voor de opletters, er komt nog een nederlands muziekje voorbij (focus- hokus pokus), misschien wel als saluut aan paultje verhoeven.

nee, omdat de oude robocop toch een verhoeven meesterwerkje was. het sarcasme van de oude film is verdwenen, waar ik van de oude versie nog steeds een glimlach op mn gezicht krijg, gewoon puur omdat je een uniek werkje zit te kijken, ben ik deze waarschijnlijk snel vergeten.
ik snap dan ook niet echt waarom ze deze hebben gemaakt, behalve om maar weer eens in te cashen op een oud goed idee. robocop is per slot van rekening ook een soort superheld, en die zijn populair....

maar goed, misschien is dat gezeur voor het huidige film publiek, die gewoon lekker een avondje bios wil.
in dat geval, zou ik niet thuisblijven, prima filmpje.

7.5
pi_139446578
quote:
0s.gif Op woensdag 30 april 2014 21:16 schreef casper019 het volgende:
ENEMY

[ afbeelding ]

Tot het eind toe spannende thriller, Maar dan komt het einde... en dan snap je er niks meer van, als iemand me kan uitleggen hoe het nou zat? wat ik begreep er niets meer van.

Maar vind begint spannend, gaat over een man en zijn vriendin. De man komt op een dag iemand tegen die getrouwd is maar er exact hetzelfde als hem eruitziet en ook dezelfde naam heeft... en dan....
Sterk acteerwerk, en de spanning blijft er goed in, maar het einde is zo vaag niets van te snappen waardoor je toch met een heel teleurgesteld gevoel terugdenkt over de film...
7- moeilijk te zeggen of het een aan of afrader is
:D Ik wilde dezelfde film posten en dezelfde vraag stellen _O-

Ik heb hem gisteravond gezien, inderdaad best een aardige film, maar van het einde snapte ik
echt geen bal!

Ik zat écht zo :? Huh... was dat het???

Mwja.. dat was het dus :') was wel een beetje een anti-climax moet ik zeggen...
  donderdag 1 mei 2014 @ 14:45:39 #73
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_139452249
quote:
2s.gif Op dinsdag 29 april 2014 23:51 schreef Karstman het volgende:

Along Came Polly (2004) - IMDb
[ afbeelding ]
Vlakke komedie over een neuroot die door zijn kersverse bruid gedumpt wordt voor een franse duikinstructeur met het meest debiele accent dat ik ooit heb gehoord.
Ja, maar Hank Azaria is juist geweldig _O-
Film was vlak, mee eens, maar "Leuben, luuk to me in thie eybuhl" vind ik nog steeds hilarisch _O-


1'36"

Sorry :@

V.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_139453138
quote:
0s.gif Op donderdag 1 mei 2014 14:45 schreef Verbal het volgende:

[..]

Ja, maar Hank Azaria is juist geweldig _O-
Film was vlak, mee eens, maar "Leuben, luuk to me in thie eybuhl" vind ik nog steeds hilarisch _O-


1'36"

Sorry :@

V.
Het accent was debiel en echt te over de top maar je hebt gelijk dat Azaria het karakter Claude goed neerzette.
"It's like zee story of zee heeppo."
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  donderdag 1 mei 2014 @ 15:54:24 #75
61661 Ang3l
The Right Kinda Wrong
pi_139454366
The ABCs of Death (2012) - IMDb

The ABCs of Death.

Tja. Het idee was erg leuk: geef iedere regisseur een letter en laat ze een korte horror maken. Maar de kwaliteit is echt enorm verschillend. Dieptepunt is voor mij de letter F. Hoogtepunten waren D en X voor mij. Al met al; van de 26 meer slechte dan goede. Waar toch interessant op de een of andere manier. Letter L vond ik de rand van de shock-factor. Misschien zelfs er iets overheen. Sodeju, nare nasmaak bij die. :{
L'Amour menaçant:
Qui que tu sois, voici ton maître. Il l'est, le fût ou le doit être.
pi_139454656
quote:
Jeetje! :o Logisch dat ik er geen bal van snapte ... :')

Bedankt voor dit toepje in elk geval! :+
  donderdag 1 mei 2014 @ 16:09:31 #77
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_139454766
quote:
2s.gif Op donderdag 1 mei 2014 15:12 schreef Karstman het volgende:

[..]

Het accent was debiel en echt te over de top maar je hebt gelijk dat Azaria het karakter Claude goed neerzette.
"It's like zee story of zee heeppo."
Ja, maar da's Azaria, en ik moet vaak om hem lachen. Net als in The Birdcage. Klopte ook geen hol van het accent en toch vind ik het geweldig.

V.
Ja inderdaad, V. ja.
  donderdag 1 mei 2014 @ 16:53:34 #78
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_139456081


Ik heb Enemy ook maar eens gekeken. Was toch wel nieuwsgierig. En ik vond 'm fuckin briljant, _O_ .
En zo'n meesterwerkje krijgt dus niet meer dan een 7 op imdb. Ongelooflijk.

Het gebeurt niet vaak dat een film me van begin tot eind in een houdgreep heeft, maar dit is er dus eentje.
Wat een strakke film, zeg. De spanning is voelbaar, de scenes zijn mooi, het verhaal intrigeert.
En dan dat einde. Fuck. In tegenstelling tot velen vond ik het misschien wel de beste eindscene ooit.
1 shot. En de hele wereld valt in diggelen. En dan begint het. Dan moet je alles weer opnieuw nalopen,
kijken of je de stukjes alsnog kan laten passen. Met een andere uitkomst.

De film biedt veel meer dan wat er op de oppervlakte lijkt te gebeuren.
De scenes zijn bijna als een zoekplaatje. Stukjes van de puzzel liggen her en der verspreid.
Er wordt dus wat gevraagd van de kijker, maar als je van een uitdagende thriller houdt,
is dit een absolute aanrader.

Deze film verdient wmb een dikke 9. Ga 'm zeker nog een keer kijken.
Oh, en zeker geen spoilers bekijken. Zoals het YT filmpje hierboven.

[ Bericht 5% gewijzigd door EP3 op 01-05-2014 17:36:00 ]
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
  Moderator donderdag 1 mei 2014 @ 16:54:36 #79
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_139456132
quote:
2s.gif Op donderdag 1 mei 2014 16:53 schreef DO2 het volgende:
Ik heb Enemy ook maar eens gekeken. Was toch wel nieuwsgierig. En ik vond 'm fuckin briljant, _O_ .
En zo'n meesterwerkje krijgt dus niet meer dan een 6 op imdb. Ongelooflijk.

Het gebeurt niet vaak dat een film me van begin tot eind in een houdgreep heeft, maar dit is er dus eentje.
Wat een strakke film, zeg. De spanning is voelbaar, de scenes zijn mooi, het verhaal intrigeert.
En dan dat einde. Fuck. In tegenstelling tot velen vond ik het misschien wel de beste eindscene ooit.
1 shot. En de hele wereld valt in diggelen. En dan begint het. Dan moet je alles weer opnieuw nalopen,
kijken of je de stukjes alsnog kan laten passen. Met een andere uitkomst.

De film biedt veel meer dan wat er op de oppervlakte lijkt te gebeuren.
De scenes zijn bijna als een zoekplaatje. Stukjes van de puzzel liggen her en der verspreid.
Er wordt dus wat gevraagd van de kijker, maar als je van een uitdagende thriller houdt,
is dit een absolute aanrader.

Deze film verdient wmb een dikke 9. Ga 'm zeker nog een keer kijken.
Oh, en zeker geen spoilers bekijken. Zoals het YT filmpje hierboven.
*op lijst zet
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  donderdag 1 mei 2014 @ 17:09:35 #80
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_139456615
Hij krijgt een 7 op imdb, zie ik nu. Nu ja, da's nog altijd veel te laag.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_139459598
ROBOCOP


Ik vergelijk films nooit met het orgineel (stel het is een remake)

Maar wat een flut film, Er zat gewoon totaal geen spanning, meelevenheid, emotie of iets in...
Het acteerwerk was zeer matig (vooral van de hoofdrolspeler!)
en het verhaal, simpel en zeer voorspelbaar: Robots moeten in een beter daglicht komen, politieman raakt zwaar gewond word half robot, en gaat vervolgens achter de gene aan die hem dat ''aangedaan'' hebben en ontdekt zo een heel complot..
echt een zware tegenvaller, 4
pi_139460609
quote:
2s.gif Op donderdag 1 mei 2014 16:53 schreef DO2 het volgende:
[ afbeelding ]

Ik heb Enemy ook maar eens gekeken. Was toch wel nieuwsgierig. En ik vond 'm fuckin briljant, _O_ .
En zo'n meesterwerkje krijgt dus niet meer dan een 7 op imdb. Ongelooflijk.

Het gebeurt niet vaak dat een film me van begin tot eind in een houdgreep heeft, maar dit is er dus eentje.
Wat een strakke film, zeg. De spanning is voelbaar, de scenes zijn mooi, het verhaal intrigeert.
En dan dat einde. Fuck. In tegenstelling tot velen vond ik het misschien wel de beste eindscene ooit.
1 shot. En de hele wereld valt in diggelen. En dan begint het. Dan moet je alles weer opnieuw nalopen,
kijken of je de stukjes alsnog kan laten passen. Met een andere uitkomst.

De film biedt veel meer dan wat er op de oppervlakte lijkt te gebeuren.
De scenes zijn bijna als een zoekplaatje. Stukjes van de puzzel liggen her en der verspreid.
Er wordt dus wat gevraagd van de kijker, maar als je van een uitdagende thriller houdt,
is dit een absolute aanrader.

Deze film verdient wmb een dikke 9. Ga 'm zeker nog een keer kijken.
Oh, en zeker geen spoilers bekijken. Zoals het YT filmpje hierboven.
snapte jij het einde? leg uit aub...
pi_139462166
quote:
0s.gif Op donderdag 1 mei 2014 19:19 schreef casper019 het volgende:

[..]

snapte jij het einde? leg uit aub...
Dan moet je dat toepje bekijken :D maar het is bar ingewikkeld eigenlijk, zelfs met die uitleg :')
pi_139462229
quote:
2s.gif Op donderdag 1 mei 2014 16:53 schreef DO2 het volgende:
[ afbeelding ]

Ik heb Enemy ook maar eens gekeken. Was toch wel nieuwsgierig. En ik vond 'm fuckin briljant, _O_ .
En zo'n meesterwerkje krijgt dus niet meer dan een 7 op imdb. Ongelooflijk.

Het gebeurt niet vaak dat een film me van begin tot eind in een houdgreep heeft, maar dit is er dus eentje.
Wat een strakke film, zeg. De spanning is voelbaar, de scenes zijn mooi, het verhaal intrigeert.
En dan dat einde. Fuck. In tegenstelling tot velen vond ik het misschien wel de beste eindscene ooit.
1 shot. En de hele wereld valt in diggelen. En dan begint het. Dan moet je alles weer opnieuw nalopen,
kijken of je de stukjes alsnog kan laten passen. Met een andere uitkomst.

De film biedt veel meer dan wat er op de oppervlakte lijkt te gebeuren.
De scenes zijn bijna als een zoekplaatje. Stukjes van de puzzel liggen her en der verspreid.
Er wordt dus wat gevraagd van de kijker, maar als je van een uitdagende thriller houdt,
is dit een absolute aanrader.

Deze film verdient wmb een dikke 9. Ga 'm zeker nog een keer kijken.
Oh, en zeker geen spoilers bekijken. Zoals het YT filmpje hierboven.
Nou fucking briljant? :') ik vond hem eerder vaaaaaaaaaaaaaag vooral na die uitleg...
  donderdag 1 mei 2014 @ 20:56:01 #85
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_139464539
Jeux interdits (1952) - IMDb
Mooi filmpje waarin twee jonge kinderen de hoofdrol vervullen. Het meisje verliest haar ouders tijdens een bombardement en komt terecht bij een boerengemeenschap. Samen met het jochie trekt ze er op en houden ze er een lugubere hobby op na, namelijk het opzetten van een begraafplaats voor dieren. Desondanks heeft het allemaal wel wat vertederends en spelen die twee sterk hun rol. Het geloof speelt ook een grote rol in deze film, dat vond ik op een gegeven moment wel wat minder interessant, maar soit. Cijfer: 7,5

Fail-Safe (1964) - IMDb
Ha, daar begint het dan: de allesvernietigende nucleaire oorlog tussen de Amerikanen en de Russen! Per abuis krijgen een aantal bommenwerpers de order om Moskou te bombarderen met atoombommen. Een war room (even hip als bij Dr. Strangelove) en de president doen er alles aan om deze fout te herstellen. Alles wordt heel serieus aangepakt door Sidney Lumet, maar een droge film is het niet geworden. Fail-Safe bevat namelijk een aantal onverwachte wendingen en de rol van Henry Fonda als president van de USA is ook puik. Cijfer: 8

Fahrenheit 451 (1966) - IMDb



Prettige dystopia-film hoor :Y. Fahrenheit 451 gaat over Montag, een brandweerman, die geen branden blust, maar boeken verbrandt. Boeken zijn namelijk een gevaar voor de samenleving, beter kijkt iedereen naar de TV waar de overheid direct haar gedachten kan infiltreren bij de burgers. Dit gaat bij Montag knagen en stiekem gaat ie boeken lezen. De rest van het plot laat zich enigzins raden, al heeft het wel een mooi gevonden slot, dat je niet direct ziet aankomen.

Wat naast het okeeje verhaal de film ook tof maakt, is dat er niet zo gedwongen allerlei SF-elementen erin gegooid worden. Geen overload aan quasi-hippe gadgets dus. Die zouden anno 2014 er nogal belachelijk aandoen natuurlijk. Maar af en toe zit er toch wel een leuk detail tussen zoals automatisch openschuivende deuren of een supermodern aandoende monorail. Truffaut had het geluk dat er paar jaar eerder een testtrack gebouwd was in Frankrijk, die kort daarna afgebroken werd. Cijfer: 7,5
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  Moderator donderdag 1 mei 2014 @ 23:11:46 #86
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_139471759
quote:
2s.gif Op dinsdag 29 april 2014 22:02 schreef Bosbeetle het volgende:
1952 (25th) The Greatest Show on Earth

erg leuke film over een groot circus, en ik heb niks met circus... er zitten wat overdreven lange stukken in om te laten zien hoeveel cast ze wel niet hebben... maar over het geheel zitten er goede verhalen in en laat het best wel leuk een leven in een reizend circus verfilmd...

Dik compliment om mij een film over circus leuk te laten vinden.
quote:
2s.gif Op woensdag 30 april 2014 01:08 schreef Bosbeetle het volgende:
voor het eerst een film gezien met montgomery clift

Die acteur heeft een vrij heftig levensverhaal, auto ongeluk z'n gezicht ernstig verminkt daarna volledig aan de pillen en alcohol geraakt en nog redelijk lang doorgegaan met films maken

De naam kwam me bekend voor en dat komt dus door The Clash die een vrij jolig liedje over dit voorval geschreven hebben :P

[..]

From here to eternity was dus de film die ik gezien heb :) leuke film wel. Over soldaten gestationeerd in pearl harbor vlak voor de inval van de jappaners. Met een erg goede rol van frank sinatra ook :)
quote:
2s.gif Op woensdag 30 april 2014 21:40 schreef Bosbeetle het volgende:
1954 (27th) On the Waterfront

[ afbeelding ]

Dit is er zo eentje die op veel lijstjes voorkomt als het gaat om oscar winnaars best pictures en zeker niet onterecht wat een toffe film _O_ Het gaat over een vakbond die voor de arbeiders op moet komen maar verzand in soort werkmaffia die slechts zijn eigen 'leden' goede banen bied en korte metten maakt elk tegengeluid. Het mooie aan de film is dat de hoofdrol is weggelegd voor een van die 'leden' die voor hun karretje gespannen wordt en diep bij zichzelf te rade gaat hij het er wel mee eens is. De dillema's die volgen zijn heel realistisch en mooi weergegeven. Vooral tussen de haven arbeiders die D&D (Deaf and Dumb) als code hanteren.
quote:
2s.gif Op woensdag 30 april 2014 23:29 schreef Bosbeetle het volgende:
1955 (28th) Marty

[ afbeelding ]

Alleraardigste film over iemand van midden 30 die nogsteeds bij zijn moeder thuis woont. Iedereen vind dat hij moet trouwen maar hij is zat elke keer gedumpt te worden...
Een film die door aardige maar te kieskeurige R&P singles zeker een keer gekeken moet worden :)
quote:
2s.gif Op donderdag 1 mei 2014 22:28 schreef Bosbeetle het volgende:
1956 (29th) Around the World in 80 Days

[ afbeelding ]

Verfilming van het jules verne boek, erg trouw aan het boek... dat maakt het een wat simpel verhaal en een beetje backward het boek is uit midden 19de eeuw. Er zitten wel veel mooie beelden in maar ook veel knullige (de indianen trein scenes heb ik vele malen beter gezien)... Wel was dit van de oscar winnaars beste film de eerste in breedbeeld
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_139477140
quote:
2s.gif Op donderdag 1 mei 2014 23:11 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

[..]

[..]

[..]

[..]

Eeuhm waarom quote je jezelf of ontgaat me iets?..

The Family / Malavita - 2013



De Manzoni familie is een gevreesde Amerikaanse Mafia-familie die in het kader van een getuigen-beschermingsprogramma in Frankrijk worden ondergebracht. Wat volgt zijn een aantal "dolkomische" situaties.. of althans een aantal scenes die grappig bedoeld zijn maar dat niet zijn.

Deze film is gewoon kut ende bagger, ik kan er niks anders van maken. Ze hinkt op teveel gedachten en een slap verhaal, daar kan niet veel goeds uit voortkomen en dat gebeurt dan ook niet: Het moet tegelijk een komedie, een drama en een thriller zijn, maar het is niet grappig, niet diepgaand en niet spannend. Misschien dat dit gedrocht aan iemand die van open deuren en voordehand liggende flauwe humor houdt wel goed besteed is maar voor mij was het zunde van de tijd.
Luc Besson regiseerde deze film en bewijst daarmee dat ook regiseurs hun dalen kennen.

3/10
  vrijdag 2 mei 2014 @ 02:15:25 #88
395101 pokkerdepok
bla bla bla
pi_139477215
The Lego Movie (2014) - IMDb

lang geleden dat ik zo gelachen heb. en een traantje gepinkt.
en ook zo totaal niet zoals je zou verwachten. met dubbele lagen. en maatschappij- kritisch. en volkomen absurd. en met het leukste liedje van het jaar.
een jointje helpt vast, dat wel.

bravo.
een 10.

  Moderator vrijdag 2 mei 2014 @ 08:59:55 #89
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_139479255
quote:
13s.gif Op vrijdag 2 mei 2014 02:10 schreef Nemephis het volgende:
Eeuhm waarom quote je jezelf of ontgaat me iets?..

Die recensies staan in een ander topic ik wou ze hier ook even neerzetten... mocht iemand geintreseerd zijn
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_139494246
Enemy

Ook net gezien. Best wel wtf inderdaad maar had wel vlagen waarin 't langzaam duidelijker werd. Achteraf wel die YT-link van eerder hier in dit topic bekeken. Toen viel de rest ook wel op z'n plek. Alleen laat hij in die uitleg wel de link tussen begin en einde weg als ik me niet vergis.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
De film vond ik zelf wat langzaam maar was dankzij deze insteek wel interessant genoeg. Als ze het duidelijker hadden gemaakt was het niet zo'n goede film geweest. In die zin is het ook perfect dat WTF je eerste reactie is.

8/10

Aanrader maar daarna wel die review/uitleg op youtube checken.
Baat 't niet, schaadt 't niet. Dus slikken, kreng.
pi_139494426
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 mei 2014 17:34 schreef SuperHarregarre het volgende:
Enemy

Ook net gezien. Best wel wtf inderdaad maar had wel vlagen waarin 't langzaam duidelijker werd. Achteraf wel die YT-link van eerder hier in dit topic bekeken. Toen viel de rest ook wel op z'n plek. Alleen laat hij in die uitleg wel de link tussen begin en einde weg als ik me niet vergis.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
De film vond ik zelf wat langzaam maar was dankzij deze insteek wel interessant genoeg. Als ze het duidelijker hadden gemaakt was het niet zo'n goede film geweest. In die zin is het ook perfect dat WTF je eerste reactie is.

8/10

Aanrader maar daarna wel die review/uitleg op youtube checken.
Helemaal eens met deze post. ^O^
pi_139494934
quote:
14s.gif Op vrijdag 2 mei 2014 17:39 schreef Gray het volgende:

[..]

Helemaal eens met deze post. ^O^
Ja, die uitleg is eigenlijk nog beter dan het Toepje :D
pi_139494984
Tokarev



Paul Maguire (Cage) en zijn vrienden leven in een wereld van criminaliteit. Op een nacht lokken ze een Russische gangster in de val die op weg is om geld naar zijn baas te brengen. Met de enorme opbrengst
en het Russische wapen Tokarev vluchten ze. Jaren later heeft Paul zijn criminele verleden achter zich
gelaten en een gezin gesticht. De onverwachte wraak volgt als zijn dochter wordt ontvoerd.

Complete tijdverspilling deze film, geen zak aan dus.

Tokarev (2014) - IMDb
pi_139495323


met Vincent Cassel, Hubert Koundé en Saïd Taghmaoui

Een Arabische jongen uit een Parijse voorstad wordt tijdens een verhoor zo hard aangepakt dat hij levensgevaarlijk verwond in het ziekenhuis belandt. Het gevolg is het uitbreken van rellen waarbij de politie slaags raakt met groepen jongeren. In het gewoel raakt een politieagent zijn pistool kwijt dat in handen van Vinz komt. Hij en zijn twee vrienden willen de gewonde jongen bezoeken, maar de politie stuurt ze weg. Vinz zweert dat hij de politieagent vermoordt als de jongen sterft.

Ik vind dit een zeer interessante film met een simpel maar sterk verhaal over vriendschap, ruzie met de wet/politie, en de immense haat tussen politie en jongeren in de Franse getto's. Er zit ook aardig wat humor in dat zich afwisselt met drama en tragedie. Ik vind La Haine samen met Un Prophete de beste Franse films.
pi_139495631
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 mei 2014 17:54 schreef FANN het volgende:

[..]

Ja, die uitleg is eigenlijk nog beter dan het Toepje :D
Ik vond het toepje ook wel heel duidelijk; het maakte voor mij goed duidelijk wat ik niet had gezien in de film, zoals de beelden op de achtergrond. Verder snapte ik het eigenlijk wel. De uitleg of het toepje had ik eigenlijk niet nodig.
pi_139495740
quote:
7s.gif Op vrijdag 2 mei 2014 18:19 schreef Gray het volgende:

[..]

Ik vond het toepje ook wel heel duidelijk; het maakte voor mij goed duidelijk wat ik niet had gezien in de film, zoals de beelden op de achtergrond. Verder snapte ik het eigenlijk wel. De uitleg of het toepje had ik eigenlijk niet nodig.
Nou dan ben je slimmer dan ik, of je hebt beter opgelet, ik lag lang uit met een bakkie chips... :+
pi_139495818
quote:
6s.gif Op vrijdag 2 mei 2014 18:23 schreef FANN het volgende:

[..]

Nou dan ben je slimmer dan ik, of je hebt beter opgelet, ik lag lang uit met een bakkie chips... :+
Ik heb iig goed opgelet, omdat ik al wist dat het voor een film als deze nodig was.
pi_139499208
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 april 2014 20:28 schreef casper019 het volgende:
THE RAILWAY MAN

[ afbeelding ]

Sterke en indrukwekkende film,
Film gaat over een man die in de trein een vrouw ontmoet het klikt helemaal en ze krijgen een relatie.. Maar dan blijkt de man ernstige trauma's te hebben vanuit de oorlog en gaat zijn vrouw onderzoeken hoe en van wat...
Film is sterk tot het einde, einde zag ik alleen niet aankomen en ondanks dat het op waargebeurde gebeurtenissen is.. kan ik me dat einde niet voorstellen dat het echt zo gegaan is...
Voelde een beetje ''geamerikaniseerd'' aan...
Het acteerwerk is wel erg sterk.
Overal een goeie film en aanrader
7.5
ook gezien. Over het dat het einde dat geamerikaniseerd overkomt... had ik geen last van. En true dat het einde na zo'n verhaal wat onvoorstelbaar is.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ben niet goed in cijfers geven dus ik hou het bij: mooie film, sterk, interessant - vooral ook omdat het waargebeurd is.
just give a second thought
what if we don't get caught...
pi_139505780
The Reluctant Fundamentalist



De film begint heel standaard, maar weet naar mate de film vordert steeds meer te pakken en word dan ook interessant, spannend en verloopt anders dan je bij het begin verwacht.
het acteerwerk is prima,
De film gaat over een pakistaanse man die een goeie baan begint te krijgen in america, promotie en alles.. Maar dan gebeurt 9/11.. en dat veranderd zijn leven......

7-
  Hardste schreeuwer 2022 vrijdag 2 mei 2014 @ 22:55:15 #100
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_139506412
I Frankenstein
Een actie film over het monster van Frankenstein die in een oorlog terecht komt tussen Demonen en Gargoyles , Zit leuk in elkaar film gaat nergens over maar redelijke acteer werk en kijkt lekker weg op een lege avond. Cijfer: 6,


Lego Movie
Film over Lego met een onzin plot die zichzelf gelukkig niet te serieus neemt.
Het stuk op het einde buiten de lego wereld is ook leuk gedaan. Ik heb me vermaakt met deze kinderfilm die ook leuk is voor volwassenen.
Cijfer : 7
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')