Kinga | zondag 17 november 2013 @ 17:28 |
Welkom in het grote baktopic! Alles over koekjes, cake, muffins en al je andere bak avonturen. Met: En nog veel meer. | |
Kinga | zondag 17 november 2013 @ 17:29 |
Even gequote uit laatste topic... | |
Xaryna | zondag 17 november 2013 @ 17:53 |
Brownies met walnoten en een bananenbrood zijn klaar! En allebei best goed gelukt Bananenbrood is alleen niet echt gerezen al had ik daar wel op gehoopt, maar het is ook niet zwaar. Brownies braken meteen in stukken toen ik 'm uit de vorm haalde. Lekker vochtig van binnen, maar niet te. Edit: bij het in stukjes hakken van de brownie kom ik er achter dat het echt uit elkaar valt waar je bij staat. Met name de onderkant. Wat heb ik verkeerd gedaan? [ Bericht 16% gewijzigd door Xaryna op 17-11-2013 20:16:30 ] | |
casper019 | zondag 17 november 2013 @ 23:07 |
brownie ziet er erg nat uit nog, miss te kort er in, of teveel vocht in je beslag? wat voor recept had je gebruikt | |
Piger | zondag 17 november 2013 @ 23:50 |
Brownies vallen bij mij ook uit elkaar net na het bakken. Langer laten afkoelen. Mijn ervaring is sowieso dat brownies lekkerder zijn als je ze 1/2 dagen laat staan. | |
Xaryna | maandag 18 november 2013 @ 08:55 |
Ik heb 'm iets van 4 uur laten staan op het bord voordat ik hem ging aansnijden, ik dacht dat dat lang genoeg zou zijn. http://www.nadelunch.com/binnen/echte-brownies/ | |
Bleie | maandag 18 november 2013 @ 09:24 |
Dat lijkt me een vrij vochtig beslag ja. Ik maak ze altijd volgens recept van Nigella Lawson (http://www.ah.nl/kookschr(...)235945&userid=287848), maar dan zonder noten, want dat vind ik niet lekker. Volgens mij gaan daar naar verhouding veel meer droge ingrediënten in. Ze zijn in elk geval heerlijk! | |
lady-wrb | maandag 18 november 2013 @ 09:27 |
mijn bananenbrood is wel goed gerezen. ondanks de hoeveelheid chocola die ik er van mijn zoon altijd in moet kieperen. | |
Lonely-girl | maandag 18 november 2013 @ 11:08 |
| |
kvd | maandag 18 november 2013 @ 11:33 |
Te kort? Oven op verkeerde stand (grill)? Te hoog in de oven gezet? Misschien wijken je graden af, waardoor je te koud bakt zeg maar? | |
casper019 | maandag 18 november 2013 @ 18:25 |
van n amerikaans recept havermout-pindakaas-chocolade muffins gebakken! | |
Xaryna | maandag 18 november 2013 @ 19:29 |
Geen idee. Had hem wel zeker op oven staan en andere dingen als broodjes en pizza lukken altijd perfect. Te hoog in de oven zou kunnen misschien... Hij is wel echt goddelijk en je blijft er van eten | |
kvd | maandag 18 november 2013 @ 19:55 |
Ik zou je temperatuur ook nog een keer bekijken, kijken of die afwijkt | |
Xaryna | maandag 18 november 2013 @ 20:18 |
Goed idee, dank je | |
Harajuku. | maandag 18 november 2013 @ 20:57 |
Had snel een pretty taart nodig dus ik ben ook overstag gegaan Volgende keer weer wat leukers | |
Zonnetje1981 | dinsdag 19 november 2013 @ 19:49 |
Niet zoet, maar hartige muffins: | |
lady-wrb | dinsdag 19 november 2013 @ 21:50 |
heb ik nou nog nooit gedaan. is dat nou lekker? | |
Zonnetje1981 | dinsdag 19 november 2013 @ 22:07 |
Volgende keer iets meer zout/peper, maar zeker voor herhaling vatbaar! | |
Luxuria | dinsdag 19 november 2013 @ 22:09 |
Hebben jullie ook wel eens dat echt ALLES niet goed gaat en mislukt? Wat een hel. En nog even een vraag wat ik me eigenlijk al lang afvraag: als je wat bakt, bijv. cake, muffins e.d., moet je die meteen uit de vorm halen als het klaar is in de oven, of eerst in de vorm laten afkoelen? | |
chocolatelover | woensdag 20 november 2013 @ 16:23 |
volgens mij is het beter om dingen in de bakvorm wat te laten afkoelen, het breekt namelijk nogal snel bij mij. Ik ben zo'n type dat iets bakt en dan als het klaar is meteen het eindresultaat zonder vorm wil zien , en dat gaat meestal niet zo goed (bij mij dan) | |
H_T | woensdag 20 november 2013 @ 17:54 |
Ik laat het meestal nog een paar minuten in de vorm zitten voor ik het verder bewerk. Dat gaat over het algemeen goed | |
djkoelkast | woensdag 20 november 2013 @ 17:58 |
Cake moet een minuut of 10 afkoelen, niet te veel, dan kakt hij weer in. Appeltaart ook +/- 10 minuten voor je de ring verwijdert. | |
djkoelkast | woensdag 20 november 2013 @ 17:59 |
Als het snel breekt heb je waarschijnlijk slechte kwaliteit meel gebruikt. | |
Luxuria | woensdag 20 november 2013 @ 18:12 |
Oke dan is dat het probleem dus dat mijn cake altijd inzakt | |
Njosnavelin | woensdag 20 november 2013 @ 18:14 |
| |
djkoelkast | woensdag 20 november 2013 @ 18:15 |
Hij moet helemaal gaar zijn (controleren met een sateprikker/breinaald), oven mag tussentijds niet open, gebruik niet te veel bakpoeder, wees voorzichtig met je cake, ga hem niet neergooien of in de oven gooien. Er uit in de vorm: op een rek zetten Na maximaal 10 minuten vorm omkeren en cake goed om leggen, dan verder helemaal laten afkoelen. Dan zou het moeten lukken | |
casper019 | woensdag 20 november 2013 @ 18:29 |
Ze zijn ook erggg lekker Vandaag voor een vriendin die langskwam een sinaasappel cake ala indiaans recept gebakken (ze is gek op chocolade, maar cake of brownies met chocolade smaak gaat er niet in) was zonder ei, maar erg lekker, hele lekkere zachte structuur | |
kvd | woensdag 20 november 2013 @ 19:11 |
wat was het Indiase eraan? (tenminste, ik vermoed dat je invloeden uit India bedoeld en niet van de indianen ) | |
Luxuria | woensdag 20 november 2013 @ 20:58 |
Thnx voor de tips. Volgens mij doe ik dat ook allemaal wel, maar ik zal er de volgende keer nog eens extra op letten | |
djkoelkast | woensdag 20 november 2013 @ 21:11 |
Goede kwaliteit meel gebruiken en alles precies afwegen helpt ook. Zo weeg ik mijn eieren altijd en baseer daar de rest van het gewicht op. Ik moet dat sowieso omdat ik alleen eieren van onze eigen kippen gebruik en die zijn net wat kleiner dan 'supermarkteieren'. | |
Luxuria | woensdag 20 november 2013 @ 21:13 |
Eieren weeg ik inderdaad nooit af, de rest wel. Kan het zijn dat ik teveel ei gebruik? Ik doe 200 gram meel, 200 gram boter en 200 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker en 5 eieren. Kunnen dat er beter 4 zijn? Als mijn zusje hem maakt zakt hij bijna nooit in terwijl ze dezelfde hoeveelheden ingrediënten gebuikt als ik en even lang in de oven. Daar snap ik dus echt niks van. | |
djkoelkast | woensdag 20 november 2013 @ 21:28 |
Een supermarktei is meestal 50 gram, dus in dit recept zou ik uitgaan van 4 eieren. De manier die ik zelf het beste vind is: Boter op kamertemperatuur met de suiker romig mixen 1 voor 1 eieren er door en een paar minuten blijven mixen na elk ei (1 schepje meel er bij als je bang bent dat het gaat schiften) Snufje zout bij het meel doen Meel er schepje voor schepje bijvoegen en pas een nieuwe bij doen als de vorige schep helemaal is opgenomen Cakevorm met boter insmeren en daarna meel er in zodat je cake niet plakt. Op 160 a 170 een uur bakken, even prikken om te kijken of het gaar is, indien niet gaar 10-15 minuten in de oven laten Hangt een beetje van je oven af, die van mij moet ik op 170 zetten om daadwerkelijk rond de 160 te zitten. | |
minilot | woensdag 20 november 2013 @ 21:36 |
Daar zou ik het recept wel eens van willen zien | |
Luxuria | woensdag 20 november 2013 @ 22:55 |
Thnx, zo ga ik het de volgende keer doen! | |
casper019 | donderdag 21 november 2013 @ 00:03 |
Weet niet wat er indiaans aan is, maar heb t recept van deze site: http://www.vegrecipesofindia.com/eggless-orange-cake/ en voor de hoeveelhieden heb ik 130 bloem, 95 gram kristalsuiker, 45 zonnebloemolie, 165 sinaasappelsap gebruikt maar t belangrijkste, het is een hele lekkere zachte cake | |
kvd | donderdag 21 november 2013 @ 00:17 |
Indiaas, niet indiaans. het komt uit Indië India,niet bij de indianen vandaan [ Bericht 1% gewijzigd door kvd op 21-11-2013 09:21:48 ] | |
MaximusTG | donderdag 21 november 2013 @ 02:07 |
Maar desondanks noemen Indianen zich liever native Americans, en zijn zij ooit door westerlingen zo genoemd omdat die dachten dat ze in... Indië waren! | |
kvd | donderdag 21 november 2013 @ 09:21 |
Daar maakte mijn woordvorrspeller even een fout, moest geen Indië zijn, maar India | |
Spuuglokje | donderdag 21 november 2013 @ 12:17 |
Ik dacht al want het is Indisch als het uit Indië komt. | |
casper019 | donderdag 21 november 2013 @ 18:00 |
nja het recept is van een indische site, maar het belangrijkste... hij was erg lekker | |
minilot | donderdag 21 november 2013 @ 18:02 |
Nee, van een Indiase site. "Indische" betekent Indonesisch en dat is een heel ander land en een andere cuisine. Niettemin bedankt voor het recept! (Indiaas eraan is bijvoobeeld de suggestie voor het gebruik van maida-bloem) | |
kvd | donderdag 21 november 2013 @ 18:35 |
de suiker komt uit India, vandaar dat het Indiaas is | |
minilot | donderdag 21 november 2013 @ 18:38 |
'Jaggery' wordt volgens mij zo'n beetje in tientallen landen in Afrika en Azië gebruikt, maar inderdaad komt het wel uit Indiase hoek | |
Lusa | donderdag 21 november 2013 @ 23:10 |
Graag wil ik eens opnieuw een ouderwets recept uitproberen de Poffert. Nu heb ik zelf geen poffertpan dus wil ik hier een tulband voor gaan gebruiken. Ik heb het recept aangehouden om de poffert te bakken op 180 graden. Het resultaat was dat het toch vrij hard uit de oven kwam. Graag zou ik willen weten welke oven temperatuur en recept nou het beste is voor een poffert? | |
djkoelkast | donderdag 21 november 2013 @ 23:52 |
1 uur en drie kwartier staat er in het recept, dan zou ik zeker niet boven de 160 gaan zitten. 180 is ook meer voor appeltaart, dit heeft een cake-achtige look en die doe je ook op 160. Misschien zelfs 150 graden, hangt een beetje van je oven af ook. | |
Lusa | vrijdag 22 november 2013 @ 00:16 |
Bedankt voor je tip. Ik vind het zelf een combinatie van brood met cake smaak. Het is dan ook zeer machtig maar warm het lekkerst. Wat betreft de temperatuur wil ik je tip eens gaan uitproberen. Ik denk dat ik dit weekend een nieuwe poging waag. | |
kvd | vrijdag 22 november 2013 @ 00:45 |
ik kom 180 graden voor 60 minuten tegen Weet niet hoe lang jij hem hebt gebakken. | |
djkoelkast | vrijdag 22 november 2013 @ 11:34 |
Ze vergelijken het met broeder, nu bak je broeder alleen niet in de oven maar in een zak en dan in een pan met water (eigenlijk Jan in de zak, maar zonder krenten). Aan de kleur te zien zou ik echt geen 180 nemen, dan krijg je een brood-achtige korst. | |
kvd | vrijdag 22 november 2013 @ 11:54 |
maar het is toch ook broodachtig? tenminste, die ik ken wel (qua buitenkant vergelijkbaar met krentenbrood). | |
djkoelkast | vrijdag 22 november 2013 @ 12:21 |
Ik heb het zelf nooit gegeten, ik ga uit van het plaatje en wat ze zeggen over Broeder en dat ken ik wel. 180 werd hij te hard, dus zou ik 160 proberen, niet korter in de oven op dezelfde temperatuur. | |
chocolatelover | zaterdag 23 november 2013 @ 16:10 |
ik heb net lekkere macadamia-nut cookies gemaakt. Is moeilijk om vanaf te blijven dus morgen neem ik ze mee naar het werk. | |
Probability | dinsdag 26 november 2013 @ 17:54 |
Ik ben opzoek naar een silliconen muffin bakvorm, zo iets: Weet iemand waar ik deze (goedkoop!) kan kopen? Op bol.com zijn ze ¤20 of zo.. | |
Myraela | dinsdag 26 november 2013 @ 17:54 |
Action. | |
kvd | dinsdag 26 november 2013 @ 17:56 |
xenos | |
Probability | dinsdag 26 november 2013 @ 17:56 |
Hoeveel zijn ze daar? En bij de Xenos? | |
Myraela | dinsdag 26 november 2013 @ 17:57 |
Weet ik veel, 3 euro of iets. | |
Probability | dinsdag 26 november 2013 @ 18:00 |
O chill!!!! | |
djkoelkast | dinsdag 26 november 2013 @ 18:04 |
Bakt alleen voor geen meter die troep Ik heb alleen nog vertinde of emaille vormen. Ook geen anti aanbakzooi. | |
Vicky | dinsdag 26 november 2013 @ 18:07 |
ik doe er van die cakevormpjes in. Werkt prima | |
Probability | dinsdag 26 november 2013 @ 18:20 |
Ik wil er saus/soep mee invriezen.. | |
Mirjam | dinsdag 26 november 2013 @ 18:20 |
Ik doe dat altijd in ziplock-zakjes, neemt ook weinig ruimte in | |
Lienekien | dinsdag 26 november 2013 @ 18:48 |
Waar koop je die? | |
djkoelkast | dinsdag 26 november 2013 @ 18:50 |
Action, althans, daar haal ik de dichtdrukdiepvrieszakjes altijd. | |
Mirjam | dinsdag 26 november 2013 @ 18:50 |
ik haal ze bij de action of de ikea. die van de ikea hebben een dubbele druk-rand, dat vind ik zelf erg prettig met sauzen en soepen | |
djkoelkast | dinsdag 26 november 2013 @ 18:51 |
De Ikea is hier iets te ver vandaan om er zakjes te gaan kopen | |
Mirjam | dinsdag 26 november 2013 @ 18:53 |
daarom heb ik ze al tijden van de action al moet ikw el nodig naar de ikea ivm mijn koekenpan waarvan de steel spontaan af brak | |
Lienekien | dinsdag 26 november 2013 @ 18:53 |
Dank voor de tips! | |
Probability | dinsdag 26 november 2013 @ 19:10 |
O ja die heb ik wel! | |
Lienekien | dinsdag 26 november 2013 @ 19:12 |
En dan plat invriezen. Ik zag het Jamie Oliver doen. Voordeel is dat het ook weer heel snel te ontdooien is. | |
Mirjam | dinsdag 26 november 2013 @ 19:13 |
Ik prop het gewoon overal tussen | |
Lienekien | dinsdag 26 november 2013 @ 19:14 |
Niet proppen! | |
Mirjam | dinsdag 26 november 2013 @ 19:15 |
| |
Myraela | dinsdag 26 november 2013 @ 19:21 |
Zo doe ik dat ook. Mijn vriezer is dan ook één grote puzzel. | |
lady-wrb | dinsdag 26 november 2013 @ 19:24 |
ik ook ik tetris met voedsel als je bij mij de buitenwand van de vriezer afsloopt, hou je één massief blok ingevroren eten over | |
lady-wrb | dinsdag 26 november 2013 @ 19:25 |
maar ziplocks is een geweldig idee trouwens ik ga vanavond die pan erwtensoep van me eens ziplocken. ik deed dat altijd in literbakken, maar dan moest ik het twee dagen voordat ik het nodig had in de koelkast zetten | |
Lienekien | dinsdag 26 november 2013 @ 19:26 |
Beetje netjes indelen en er past meer in. Is gewoon praktisch. | |
Probability | dinsdag 26 november 2013 @ 19:31 |
Gaat het dan niet lekken? | |
Skaai | dinsdag 26 november 2013 @ 20:00 |
Als die vormpjes dan vol zitten met soep en je wil dat overtillen naar je vriezer, dan vouwt dat siliconentroep als een gek he, die meuk is zo flexibel als wat . Straks je hele keuken onder de soep! | |
djkoelkast | dinsdag 26 november 2013 @ 20:06 |
In die vormen is het niet netjes afgedekt, dus gaat allemaal uitdrogen. Ik doe alles in zakjes en doe er een stickertje op wat er in zit en van wanneer het is. | |
kvd | dinsdag 26 november 2013 @ 20:17 |
ik in van die bakjes van 1 persoonsijsjes (van hartog geloof ik). mooi stapelbaar en mooie porties voor 1 persoon. | |
Dragonberry | dinsdag 26 november 2013 @ 20:20 |
Goed excuus om ijs te eten. 'Ja schat.. ik heb de bakjes nodig!' | |
Probability | dinsdag 26 november 2013 @ 20:25 |
Ja laten bevriezen en daarna in een zakje. | |
MaximusTG | dinsdag 26 november 2013 @ 20:28 |
Waarom gebruik je niet van die ijsblokjeszakjes? | |
kvd | dinsdag 26 november 2013 @ 20:46 |
alhoewel de schat meer ijs eet dan ik haha. Dus alleen als het in de aanbieding is... | |
casper019 | dinsdag 26 november 2013 @ 20:50 |
Een tijdje geleden had iemand hier een heel lekker recept voor mini appeltaartjes, helaas de link kwijt geraakt. Heeft iemand die link/recept miss nog? | |
Mirjam | dinsdag 26 november 2013 @ 20:51 |
Nee, nog geen last van gehad | |
Myraela | dinsdag 26 november 2013 @ 20:53 |
Neem alles voor een grote appeltaart, prop het in kleine vormpjes. | |
MaximusTG | dinsdag 26 november 2013 @ 20:54 |
Hint: het staat in het vorige topic. Dat had je zelf ook wel kunnen bedenken he.. | |
Kinga | dinsdag 26 november 2013 @ 21:46 |
Laatst whoopies gemaakt voor het eerst... echt leuk waren ze geworden. Maar nou wilde ik zo'n laagje gesmolten candy melts erboven op hebben. Nou staat er op de verpakking kan je laten smelten in magnetron of gewoon au bain marie. En nou heb ik geen magnetron, dus ik aan de slag met au bain marie. Dat. ging. NIET. zeg ik je. Het smolt gewoon niet! Ik denk verdeurie dat MOET toch lukken? Ik het pannetje direct op het vuur gedaan, Ja ja ja het begon te smelten! Wacht ik serieus 2-3 seconden te lang, yup, karamel!!!! Ik werd gek zeg ik je. Dus nog een poging, al roerend smolt het weer, maar er bleven klontjes in zitten, ik kreeg het met geen mogelijkheid zo glad dat het van een lepel afdroop :S Iemand ervaring met die candy melts? Mij lukt het niet au bain marie. | |
loecje | dinsdag 26 november 2013 @ 21:51 |
wat gebruik je om au bain marie te smelten? | |
Kinga | dinsdag 26 november 2013 @ 22:05 |
Zo'n klein fondue pannetje van de action waar je ook chocola in kan smelten, en dan gewoon boven een pan kokend water... Heb het daarna ook nog eens in een glazen kom geprobeerd, maar dat ging ook niet... | |
kvd | dinsdag 26 november 2013 @ 22:05 |
welk merk? ik heb tot 2 keer toe geen succes gehad met die van Wilton (of zoiets). Zowel magnetron als au bain marie als direct op vuur lukte niet/moeizaam. | |
Kinga | dinsdag 26 november 2013 @ 22:08 |
Deze had ik gebruikt. Maar goed voor mijn zelfvertrouwen om te horen dat ik niet de enige ben die het niet lukte hahaha... | |
soapie | woensdag 27 november 2013 @ 19:17 |
Kan je dat zakje niet in een bak heet water leggen?? Ik heb wel eens van dat spul gebruikt dat zo prima werkte. | |
djkoelkast | woensdag 27 november 2013 @ 20:18 |
Volgens mij moet je met dit spul gewoon water heet maken (tegen de kook aan, maar niet laten koken), dan het zakje er in (dicht) en dan na een minuut of 10 kun je het er uit halen, open knippen en gebruiken. Zo werkt vetglazuur ook en ik denk dat dit vergelijkbaar is. Het is wel niet te vreten, maar je krijgt het er dan wel mooi op | |
lady-wrb | woensdag 27 november 2013 @ 21:39 |
hee dj ik ga van het weekend je appelplaatkoek weer eens maken! | |
djkoelkast | woensdag 27 november 2013 @ 22:20 |
Nice Ik heb zelf ook nog veel appels over, maar ik ga een havermout/spelt appeltaart maken deze keer denk ik Of nog lekkerder: met speculaaskruiden in het deeg | |
lady-wrb | donderdag 28 november 2013 @ 21:07 |
ik hou niet van ijs. ik heb dus een probleem | |
lady-wrb | donderdag 28 november 2013 @ 21:08 |
hoe waren de woopies? mag ik het recept? | |
lady-wrb | donderdag 28 november 2013 @ 21:08 |
heeft iemand voor mij het perfecte recept voor luikse wafels? die dingen blijven bij mij maar even lekker en daarna worden ze zacht | |
Kinga | donderdag 28 november 2013 @ 21:09 |
Heb ik geen recept van, was gewoon een kant en klaar pak van de Avévé | |
Kinga | donderdag 28 november 2013 @ 21:09 |
Ja ik! Ik zoek zometeen ff het recept.... Edit: Voor 15 stuks: 350 gr bloem 300 gr witte basterd suiker (of gewone kristalsuiker als je van die dikke klonten suiker wilt) 1 zakje vanillesuiker 250 gr roomboter 5 eieren Boter mixen met suiker, eidooiers erbij en vervolgens de gezeefde bloem erdoor. Goed glad mixen, Stijfgeklopte eiwitten met spatel erin mengen. Easy, no? [ Bericht 26% gewijzigd door Kinga op 28-11-2013 22:34:29 ] | |
As1981 | vrijdag 29 november 2013 @ 19:32 |
en vergeven [ Bericht 98% gewijzigd door As1981 op 01-12-2013 18:40:01 ] | |
casper019 | vrijdag 29 november 2013 @ 21:04 |
Ik moet voor donderdag pepernoten maken, maar ik wil graag de ECHTEouderwedse pepernoten maken, die beetje taaie dingen. Weet iemand daar een recept voor? heb al gegoogled maar kan geen goeie vinden, op 24 kitchen stond er 1 maar dat was toch gewoon voor kruidnoten helaas.. | |
kvd | vrijdag 29 november 2013 @ 21:08 |
die taai taai achtige? ik zou kijken op www.sinterklaasrecepten.com | |
PM-girl | vrijdag 29 november 2013 @ 21:26 |
Helaas, ik lust die niet, dus die zal ik niet snel maken. Ik heb pas wel het lekkerste recept tot nu toe gevonden voor kruidnootjes. http://www.ah.nl/allerhan(...)pernoten/?rq=Peperno Ik wil dit weekend ieniemini appeltaartjes maken, in een minimuffinbakblik. Hoe lang zou ik ze moeten bakken, ik denk maximaal 20 minuten? | |
SV-tje | vrijdag 29 november 2013 @ 21:33 |
Ik heb deze zomer al gepost dat ik de basis patisserie cursus bij Robert van Beckhoven heb gevolgd. Dit weekend volgt de eerste les van de gevorderde cursus. Maar sinds gisteren is ook mijn filmpje over onder andere deze cursus online. Voor diegene die nieuwsgierig zijn: http://www.changingdiabet(...)betes-taarten-bakken | |
casper019 | vrijdag 29 november 2013 @ 21:56 |
jup die, de enige echte lekkere thx ga op die site kijken! - zoek het ''echte'' ouderwetse recept | |
djkoelkast | vrijdag 29 november 2013 @ 21:59 |
Die moet je volgens mij maken met roggebloem, honing en anijs. Ik heb vandaag een speculaasspeltappeltaart met havermout in het deeg en blokjes marsepein tussen de appels gemaakt | |
PM-girl | zaterdag 30 november 2013 @ 16:06 |
Mini appeltaartjes! Uiteindelijk toch wel een half uur in de oven gestaan. Ter vergelijk een luciferdoosje erbij: | |
Zo-is-dat | zaterdag 30 november 2013 @ 16:58 |
Ahhh wat een leukerds! | |
soapie | zaterdag 30 november 2013 @ 17:21 |
Die zien er leuk uit zeg!!! gewone appeltaart in het klein?? | |
lady-wrb | zaterdag 30 november 2013 @ 18:47 |
ik heb een frambozenbrownie in de oven staan | |
PM-girl | zaterdag 30 november 2013 @ 20:09 |
Inderdaad, en dan de appel en rozijnen wel echt klein gehakt. | |
PM-girl | zaterdag 30 november 2013 @ 20:10 |
Lekker lady! Bij de lidl zag ik trouwens bij het december-assortiment bevroren frambozen. 2,49 voor een pond! Meteen twee zakken ingeslagen. | |
uniekhoorn | zaterdag 30 november 2013 @ 20:49 |
Ah, verkeerd topic... Klopt ook wel want alles wat ik wil bakken qua zoetigheid mislukt altijd gigantisch. Misschien ook omdat ik het niet leuk vind om te eten | |
PM-girl | zaterdag 30 november 2013 @ 20:58 |
Ik vond het wel erg leuk, zulke aantallen gelijke taartjes maken. Ik heb een deel ingevroren. Nu wil ik op zoek naar andere leuke in te vriezen receptjes. | |
casper019 | zaterdag 30 november 2013 @ 21:20 |
een volkoren-havermout appeltaartje in een 12cm springvorm erg lekker gelukt! | |
Myraela | zondag 1 december 2013 @ 12:50 |
Cake maken met appelmoes wisten we allemaal natuurlijk al, vandaag ook een keer echt moeten proberen omdat ik geen boter in huis had. Een mini taartje met perzik, zonder boter gemaakt. En perzik uit blik. Het was een beetje een plunder m'n voorraadkast oplossing. | |
Luxuria | zondag 1 december 2013 @ 13:02 |
Ziet er wel erg lekker uit! Smaakte hij ook? Doe je dan de appelmoes in plaats van boter? | |
Luxuria | zondag 1 december 2013 @ 13:03 |
Die ziet er ook echt goed uit! Ik heb kruidnoten gemaakt maar ik vind dat recept niet zo heel lekker moet ik zeggen. | |
Myraela | zondag 1 december 2013 @ 13:18 |
Ja, appelmoes in plaats van boter. In gelijke verhouding met de bloem en het suiker. Ik vond het best lekker, maar boter heeft toch wel mijn voorkeur. | |
casper019 | zondag 1 december 2013 @ 20:54 |
Die ziet er ook echt goed uit! Ik heb kruidnoten gemaakt maar ik vind dat recept niet zo heel lekker moet ik zeggen. [/quote] ja was erg lekker ook, ga ik vaker maken! Wat voor kruidnoten had je gemaakt? @myraela, wat een leuk recept ga ik miss ook eens proberen! | |
TaMieke | maandag 2 december 2013 @ 18:55 |
Ik heb even jullie hulp nodig. Ik heb vanmiddag cupcakes gemaakt en botercreme naar dit recept http://www.cupcakerecepten.nl/2013/01/boter-creme maar de creme blijft waterig en wordt niet stijf. Op deze manier loopt ie zo van de cupcake af. Iedereen een idee wat er tegen kan doen (of wat ik fout heb gedaan?) | |
Dragonberry | maandag 2 december 2013 @ 19:28 |
Langer mixen. De boter wordt na een tijdje echt een crème, maar dat kan even duren. | |
TaMieke | maandag 2 december 2013 @ 19:43 |
Oke, misschien heb ik idd te kort gemixt. Kan ik dat morgen ook nog doen? nu weinig puf meer voor eerlijk gezegd.... | |
Spuuglokje | maandag 2 december 2013 @ 19:44 |
Precies. Je moet de boter minstens 5 minuten mixen op de hoogste snelheid. | |
Spuuglokje | maandag 2 december 2013 @ 19:47 |
Het lijkt me dat je het opnieuw moet doen. Eerst die boter zo lang mixen, dan pas de andere ingrediënten toevoegen staat in het recept. Ik denk niet dat hetgene wat je al gemaakt hebt nog extra opklopbaar is. | |
TaMieke | maandag 2 december 2013 @ 19:50 |
hmm, oke dan begin ik morgen wel opnieuw | |
H_T | maandag 2 december 2013 @ 21:20 |
Ik heb een eenvoudige lemon drizzle-cake in de oven staan. Niet heel ingewikkeld, wel lekker | |
_Liek | maandag 2 december 2013 @ 21:23 |
Ik gebruik dit recept: Ingrediënten: 250 gr honing 1 ei 1 el koekkruiden 1 tl gemalen anijszaad Zout 250 gr zelfrijzend bakmeel Pepernoten: In een kom alles behalve de meel mengen, daarna de meel erdoor zeven en alles mengen. Deeg uur in koelkast rusten, oven op 200c, vorm repen en snijd daar stukjes van, leg ze op de bakplaat en bak ze circa 10-15 min | |
TaMieke | dinsdag 3 december 2013 @ 11:10 |
Nieuwe poging tot het maken van botercreme..... Het ging goed totdat ik de lepels water toe moest voegen. Nu is het weer een gladde massa | |
djkoelkast | dinsdag 3 december 2013 @ 11:21 |
Ik heb nog nooit botercreme met water gemaakt. Het moet ook niet te koud zijn, de boter moet echt op zomerkamertemperatuur zijn voor het mooiste resultaat. Eerst de boter hélemaal glad roeren, omdat het winter is kun je er 1-2 lepels olie (zonnebloem, arachide of andere neutrale olie) aan toevoegen om het net een tikje 'smeerbaarder' te maken en te houden. Dan suiker en je smaakstoffen toevoegen. Water bij boter zou ik niet doen, als je dan toch water wil gebruiken doe dan eerst het water bij de suiker, maar ik zou het achterwege laten. | |
Dot. | dinsdag 3 december 2013 @ 11:26 |
Ik weet niet of je perse echte botercreme wilt, maar ik gebruik dit recept altijd en dat is nog nooit mislukt. En ik vind het ook lekkerder, omdat het veel minder boterig en vet is: * 200 g boter (op kamertemperatuur) * 200 g poedersuiker * 200 g roomkaas (op kamer temperatuur) * 2 el aarbeienjam (zo fijn mogelijk) Doe de zachte boter met de poedersuiker in de kom van een keukenmachine. Klop de boter met bischophaak of mixer luchtig. Dat duurt minstens 10 minuten. Roer de roomkaas glad met een spatel en doe dit bij de botercreme. Voeg als laatste de aardbeienjam toe. Klop deze er kort door, hierdoor krijg je een gemarmerd effect. Bron Ik gebruik vaak gezeefde frambozenjam, die geeft ook een mooie zachtroze kleur. | |
kvd | dinsdag 3 december 2013 @ 11:36 |
Vreemd, ik gebruik dat recept ook en heb er nog nooit problemen mee gehad... Olie erin? Brrrr....dat lijkt me eigenlijk best smerig (vooral qua structuur...lijkt me zo'n vettig laagje in je mond geven) Die combinatie is ook heel lekker. Met die roomkaas kan je ook van alles toevoegen (oa ook de vanille). Veel frisser vind ik hem (en de omgeving die niet van botercreme houdt ook) | |
TaMieke | dinsdag 3 december 2013 @ 11:38 |
Ik heb ook geen idee wat ik fout heb gedaan. Misschien dan de temperatuur van de boter. Maar ik heb het opgegeven en denk dat ik (voor nu) de cupcakes kaal laat. Andere keer nieuwe poging..... | |
djkoelkast | dinsdag 3 december 2013 @ 11:42 |
Nee hoor, het maakt alleen de boter zachter, je merkt er verder niks van. Geen hele emmers natuurlijk, 1-2 lepels max. Maar botercreme is sowieso iets smerigs | |
kvd | dinsdag 3 december 2013 @ 11:45 |
nee hoor, ik snoep zo de bak leeg (of vries het in en breek dan stukjes af en sabbel erop) Maar het warme water zorgt toch ook voor het zachter maken van de substantie? Dan is het gebruik daarvan toch minder vettig en gezonder dan het gebruik van olie? (alhoewel het woordje gezond natuurlijk niet geldt voor botercreme ) | |
djkoelkast | dinsdag 3 december 2013 @ 11:57 |
Het warme water zorgt er vooral voor dat de boel makkelijk gaat splitsen. Over gezond ga ik het niet hebben, want dat gaat natuurlijk nergens over. Niks mis met de boter en olie, de suiker is hier het 'probleem'. | |
Myraela | dinsdag 3 december 2013 @ 15:10 |
Hebben we het nu echt over wat botercreme vettig maakt? Ik denk dat je die eetlepel olie niet merkt tussen de hele klont boter. | |
kvd | dinsdag 3 december 2013 @ 16:10 |
ja, daar heb ik het echt over. Van olie krijg ik een vies laagje vet in mijn mond, van boter niet (en ik heb het net nog uitgeprobeerd ) | |
djkoelkast | dinsdag 3 december 2013 @ 16:16 |
Je moet ook geen hap olie nemen We hebben het over 1-2 eetlepels op zo'n beetje een heel pak boter, dus op 1 schepje is dat 1-2 druppels en dan nog goed gemixt en voorzien van poedersuiker. | |
kvd | dinsdag 3 december 2013 @ 16:24 |
gegelukkig waren het een paar druppels . (en al een half uur last haha) En ondanks dat het gemixt is, door het monggevoelidee wat ik nu heb, zal ik het persoonlijk echt niet snel doen | |
djkoelkast | dinsdag 3 december 2013 @ 16:29 |
Je hebt dus een botercreme gemaakt met een paar druppels olie er door en daar heb je last van? Lekkerste botercreme krijg je door 5-10% van de boter te vervangen voor kokosolie, alleen dat moet je dan wel eerst echt rond de 25-26 graden hebben voor je het gaat mengen. | |
kvd | dinsdag 3 december 2013 @ 19:51 |
Haha, nee, heb geen botercreme gemaakt, heb geen lekker baksel om het op te doen (en de kilo's mogen eraf en de eetlust is slecht...) Ik weet hoe alleen boter in de mond voelt (en wat de nasleep in de mond is qua vettig gevoel) en dacht dat olie een vet laagje in de mond zou geven. Dus dat heb ik met een heel klein beetje (druppel of 2, misschien 3) op een lepel even geprobeerd. En nu, bijna 4 uur later, heb ik nog steeds een vies laagje in mijn mond (ga zo eten, hoop dat het dan eindelijk weg is.) Het weerhoud mij er dus van om de combinatie boter/olie in een botercreme te gaan gebruiken. Maar dat zal vast aan mij liggen, lekker tussen de oren enzovoort. Ik weet dat water bij mij wel lukte, dus hou ik het daar lekker bij | |
djkoelkast | dinsdag 3 december 2013 @ 20:30 |
Als je olie op een lepel doet en dat opeet dan snap ik dat je een vettig mondgevoel hebt Dat heb je zeker ook na het eten van chips, patat en al het andere wat in olie wordt gebakken en waar dus nog olieresten op zitten? Ik wil je niet overtuigen dat ik gelijk heb, dat het zo moet of dat je het moet proberen, vooral lekker zelf weten, maar je moet begrijpen dat jouw 'test' altijd dit resultaat geeft en niets te maken heeft met een lepel olie in botercreme. Je kunt bijvoorbeeld ook een deel olie (dan olijfolie bijvoorbeeld) bij de boter doen als je kruidenboter maakt, dan blijft deze ook bij lagere temperaturen smeerbaar en het geeft wat extra smaak aan je kruidenboter. Ook dan heb je niet opeens een vette(re) nasmaak. Je moet het natuurlijk wel goed mixen en er niet overheen gieten. | |
madeliefff | donderdag 5 december 2013 @ 11:50 |
Wat is eigenlijk het verschil tussen een sachertorte en een schwarzwalder deeg? Beide biscuitdeeg of niet? Is sachertorte qua deeg machtiger? [ Bericht 4% gewijzigd door madeliefff op 05-12-2013 11:56:51 ] | |
Myraela | donderdag 5 december 2013 @ 11:56 |
Hazelnoot en kaneel biscotti. Ik wilde er eigenlijk nog chocolade overheen doen. Maar eigenlijk zijn ze zo lekkerder. | |
Dragonberry | donderdag 5 december 2013 @ 12:01 |
Je zou het beide van een chocolade biscuit kunnen maken. Als je echter recepten gaat opzoeken zal je waarschijnlijk zien dat een sachertorte echt meer een cake is. Het is veel zwaarder en er gaat volgens mij ook veel meer chocolade in. Bij een kirsch torte gaat het toch iets meer om de room en kirsch smaak vind ik verdorie.. Nu wil ik taart!!! | |
djkoelkast | donderdag 5 december 2013 @ 12:02 |
Sachertorte is met amandelen, eiwit, geen rijsmiddelen, schwarzwalder is volgens mij gewoon een soort slagroomtaart (dus een lichte spongecake) met kirsch. | |
Dragonberry | donderdag 5 december 2013 @ 12:03 |
Lekker! Mooie foto ook | |
djkoelkast | donderdag 5 december 2013 @ 12:03 |
http://www.bbc.co.uk/food/recipes/sachertorte_59630 Nog best lastig om goed te krijgen, maar wel erg lekker. | |
djkoelkast | donderdag 5 december 2013 @ 12:03 |
Ziet er goed uit, ook 2x gebakken? (dat hoort bij biscotti, anders is het geen biscotti) | |
madeliefff | donderdag 5 december 2013 @ 12:07 |
hmm oke, ik wil een schwarzwaldertaart maken ,maar ik vind dat deeg vaak te luchtig , ik hou wel van machtige taart...dus ik denk erover om een sachertortedeeg te maken en daar kersen en slagroom etc aan toe te voegen. | |
Myraela | donderdag 5 december 2013 @ 12:17 |
Ja. En die 2de keer maakt ook een wereld van verschil. Ik kreeg het niet meer allemaal op de bakplaat, probeerde een stukje na de eerste keer. En dan is het gewoon bij lange na niet zo krokant. | |
djkoelkast | donderdag 5 december 2013 @ 12:19 |
Na de eerste keer bakken lijkt het een soort chocolate chip cookie die niet goed is afgebakken qua 'bite'. Deze van jou kunnen zo in een kookboek | |
madeliefff | donderdag 5 december 2013 @ 20:20 |
Chocolade boltaart gevuld met kersen en kirsch. hij is alleen niet zo netjes afgewerkt lol.. ben er nog niet helemaal uit hoe ik dat mooi krijg met crème, met fondant vind ik dat makkelijker omdat dat dikker is. [ Bericht 7% gewijzigd door madeliefff op 05-12-2013 20:49:21 ] | |
Myraela | donderdag 5 december 2013 @ 22:49 |
Zo ziet het er juist heerlijk uit joh. | |
Tinuviel | vrijdag 6 december 2013 @ 06:43 |
Dat ziet er heerlijk uit. Zit er echte Kirsch (alcohol in)? | |
madeliefff | vrijdag 6 december 2013 @ 08:36 |
ja echte kirsch, het zit in de kersenvulling. | |
casper019 | vrijdag 6 december 2013 @ 12:16 |
Nu was ik net bij de bakker, en heb daar van honing taai taai geproeft.. echt super lekker! nu wil ik dat ook maken, maar kan nergens een recept vinden, alleen voor taai taai poppetjes dit is zeg maar taai taai, maar dan in de vorm van ontbijtkoek/cake en net iets andere structuur http://www.bakkerij-otten(...)r-taai-stuk-225-gram zoiets zeg maar, maar dan in ontbijtkoek/cake formaat en zonder de gember weet iemand miss wat ik bedoel en een recept ervoor? | |
djkoelkast | vrijdag 6 december 2013 @ 12:32 |
Begint met Glucose-fructosesiroop, de grootste rotzooi die er bestaat, dat zou ik nooit eten. Als je het zelf wil maken maak je het natuurlijk wel 100% met honing (is duurder, daarom doen ze het niet). Belangrijkste is dat je het moet maken met roggebloem, niet overal verkrijgbaar. Vaak worden dit soort dingen gebakken met bakammonium trouwens, net als eierkoeken. | |
casper019 | vrijdag 6 december 2013 @ 12:55 |
Wat is er mis met glucose-f siroop dan (ken het niet) en heb jij dan een recept? | |
Njosnavelin | vrijdag 6 december 2013 @ 13:00 |
Ziet er goed uit | |
djkoelkast | vrijdag 6 december 2013 @ 13:00 |
Het wordt ook wel vloeibare diabetes genoemd Wordt gewonnen uit suikermais en heeft een hoog gehalte aan fructose. Fructose kunnen wij mensen niet zo goed tegen, zeker niet in grote hoeveelheden. Bovendien kan er door het extractieproces kwik achterblijven in het eindproduct. Er zit ook fructose in fruit (uiteraard), honing en suiker, maar in veel mindere mate dan in glucose-fructosesiroop. Bovendien bevat fruit nog mineralen die het minder schadelijk voor ons maken. Glucose-fructosesiroop is pure glucose + fructose, meer niet. Mijden dus. Ik zal eens zoeken naar een recept voor taai, ik heb nog wat oudere kookboeken. | |
Diconnected | vrijdag 6 december 2013 @ 14:09 |
Ohhh ziet er goed uit ik ben helemaal verzot op biscotti maar ik ben allergisch voor hazelnoten en lichtelijk voor amandelen | |
Freddeh | vrijdag 6 december 2013 @ 23:22 |
Op (verkapt) verzoek van kvd meld ik me bij deze ook maar | |
kvd | vrijdag 6 december 2013 @ 23:34 |
Hahaha, dat was geen verkapt verzoek. Meer om je te laten zien dat je niet de enige man bent die van (appeltaarten) bakken houdt! | |
Freddeh | vrijdag 6 december 2013 @ 23:48 |
Begrijp ik hoor Ben ook wel een broodbakker trouwens. | |
Luxuria | zaterdag 7 december 2013 @ 12:56 |
Een vraagje, ik ga bosbessenmuffins maken met bosbessen uit de diepvries. Moet ik die eerst ontdooien of kunnen die er bevroren in? Misschien dat ze bevroren teveel sap bevatten? | |
xuryah | zaterdag 7 december 2013 @ 13:09 |
Wat is jullie favoriete recept voor een taart? Mn broertje en zusje komen vandaag gezellig bij mij slapen en het leek me wel leuk om een taart te maken. Nu zijn we allemaal heel makkelijk en vinden we eigenlijk alles wel lekker, wat het dan eigenlijk juist weer moeilijk maakt om een keuze te maken :p Heb alleen niet heel veel tijd om het te maken, dus binnen 2 uur moet ik wel een lekkere taart af hebben | |
djkoelkast | zaterdag 7 december 2013 @ 13:12 |
Ik zou ze bevroren doen, misschien een paar minuten langer in de oven en 10 graden lager dan normaal om het te veel aan vocht te compenseren. | |
Bleie | zaterdag 7 december 2013 @ 13:22 |
Appeltaart? | |
Lienekien | zaterdag 7 december 2013 @ 13:29 |
Ja, die is heerlijk als hij vers uit de oven komt! | |
xuryah | zaterdag 7 december 2013 @ 13:42 |
Ik zat ook aan appeltaart te denken, maar dat vind ik wel een beetje "standaard". Iemand idee om een appeltaart spannender te maken? :p | |
Luxuria | zaterdag 7 december 2013 @ 13:47 |
Oke ga ik dat proberen! | |
AnneX | zaterdag 7 december 2013 @ 13:52 |
Appeltaart en dan wel makkelijker http://www.kayotic.nl/blog/apple-crunch-the-american-way Zelf doe ik er rozijnen, abrikozen bij, en walnoten, en sap van een limoen. En de appels omschudden met custard (ipv bloem) en suiker. | |
kvd | zaterdag 7 december 2013 @ 13:56 |
de overgebleven pepernoten door het deeg? Stukjes marsepein in de vulling? Een laagje pudding? Stukjes peer erbij? Ananas erbij? Wat drank (geen idee in hoeverre de alcohol verdampt, maar spannend voor de kinderen) | |
djkoelkast | zaterdag 7 december 2013 @ 14:09 |
Van de alcohol die je in een taart stopt blijft zo'n 10-25% zitten in het eindproduct.
| |
xuryah | zaterdag 7 december 2013 @ 18:19 |
Appeltaart met abrikoos, rozijntjes en amaretto is het geworden Zo even de deeg maken. Vulling is iig al klaar! Wordt eigenlijk de eerste keer dat ik appeltaart helemaal zelf maak :$ normaal altijd een pakje gebruikt, dus ik ben erg benieuwd! | |
djkoelkast | zaterdag 7 december 2013 @ 18:31 |
Deeg wel even laten rusten hè, half uur minimaal (in de koelkast) | |
Spuuglokje | maandag 9 december 2013 @ 16:23 |
Ik maakte koekjes voor in de kerstboom. Met gouden en zilveren balletjes: En met rode balletjes: | |
Holyme | maandag 9 december 2013 @ 16:46 |
Zoals gewoonlijk met jouw creaties zien ook deze er weer geweldig uit! | |
Spuuglokje | maandag 9 december 2013 @ 17:01 |
Dank je wel Holyme! | |
lady-wrb | maandag 9 december 2013 @ 17:03 |
prachtig weer, spuuglokje. zijn die rode ballen gespoten of kant en klare balletjes? en wat voor koekdeeg heb je gebruikt? | |
Spuuglokje | maandag 9 december 2013 @ 17:41 |
Ik was icingmaakmoe na het groen, dus ik heb kant en klare suikerpareltjes in de icing gelegd toen dat nog niet hard was. En het koekdeeg is van een zak koekjesmix van Taartoutlet. Was nog maar tot eind dit jaar houdbaar, dus dat moest op. | |
lady-wrb | maandag 9 december 2013 @ 18:57 |
hoeveel koekes heb je in totaal gemaakt dan? | |
Spuuglokje | maandag 9 december 2013 @ 20:06 |
Echt heeeel veel. Ik heb een stuk of 30 kerstboompjes gedecoreerd en heb er nog een stuk of 20 zonder icing en ik heb ook nog cijferkoekjes gemaakt en een grote hoeveelheid van die ijskristalkoekjes. Het bakken zelf heb ik niet vandaag gedaan maar een paar dagen geleden. Die ijskristalkoekjes ga ik met fondant versieren. Morgen of zo. | |
Spuuglokje | donderdag 12 december 2013 @ 14:39 |
Dat versieren werd dus vandaag. Dit is het resultaat: | |
lady-wrb | donderdag 12 december 2013 @ 14:42 |
mooi ! mooie etagere ook! ik heb er wel eens mee in mijn handen gestaan bij loods5 | |
Luxuria | donderdag 12 december 2013 @ 14:44 |
Hoe maak je dat zo netjes? | |
lady-wrb | donderdag 12 december 2013 @ 14:44 |
weet jij trouwens of je wilton kleurgel kan gebruiken om candymelts te kleuren. dat zeiden ze bij pipoos | |
Spuuglokje | donderdag 12 december 2013 @ 14:59 |
Laatst vroeg iemand anders me dat ook, en toen zei ik 'geduld en handigheid'. Ik decoreer al jaren koekjes en taarten en heb allerlei cursussen gevolgd. Niet zozeer om er beter in te worden, maar omdat ik het ontzettend leuk vind om er mee bezig te zijn. Als je een beetje handig bent, wordt het vanzelf netjes. | |
Spuuglokje | donderdag 12 december 2013 @ 15:02 |
Als het gel op oliebasis is, schijn je er candymelts mee te kunnen kleuren. Ik heb dat kleuren nog nooit gedaan. | |
lady-wrb | donderdag 12 december 2013 @ 15:37 |
ik wou zwarte candymelts kopen, maar die hadden ze niet en aangezien ik mezelf ook niet echt een hele zak zwarte weg zie werken, leek het me wel een mooie oplossing al kon ik me niet voorstellen dat het zo simpel zou zijn als ze bij pipoos vertellen. vandaar dat ik jou als kenner vroeg | |
Spuuglokje | donderdag 12 december 2013 @ 15:42 |
Nou, ik vrees dat 't nog wel eens heel moeilijk kan worden om het zelf zwart te kleuren. Zwart is de moeilijkste kleur om te maken. En helemaal met Wilton. Maar dan heb ik het over fondant of marsepein proberen zwart te kleuren met Wilton kleurstof. Misschien gaat het kleuren van Candymelts wèl heel gemakkelijk. Al denk ik het eerlijk gezegd niet. | |
lady-wrb | donderdag 12 december 2013 @ 16:01 |
ik vond al googlend een setje kleurspul op oliebasis dat het schijnt te kunnen. alleen is dat in vier hippe kleuren, maar niet in zwart. ik zit dus aan een hele zak zwart vast moet ik verdorie weer naar wormerveer. en ik had nog wel besloten om ze te gaan boycotten nu ze sugarflair eruit gegooid hebben. ze hebben nu alleen nog wilton en een of ander vaag merk. | |
Spuuglokje | donderdag 12 december 2013 @ 16:42 |
Ik kan je de site van Taartoutlet aanbevelen. Daar hebben ze ook zwarte melts. En alles is er lekker goedkoop! | |
lady-wrb | donderdag 12 december 2013 @ 16:50 |
daar heb ik volgens mij wel eens wat besteld. ik moet daar ook niet kijken ik word daar zo hebberig van maar ze hebben zwart idd en ook niet zo'n grote hoeveelheid ik ga maar weer eens rondsnuffelen, want ik moet ook oranje sugarflair dus | |
Luxuria | donderdag 12 december 2013 @ 17:04 |
Ik vind het echt knap dat je dat zo kunt, het ziet er gewoon perfect uit Dat zal mij niet lukken, daar heb ik de handigheid en het geduld niet voor | |
Holyme | donderdag 12 december 2013 @ 17:58 |
Jeetje, is het alweer een jaar geleden dat ik (en met mij, meerdere mensen hier) die stekers wilden hebben? Misschien dit jaar toch maar 'ns aanschaffen dan, echt amper ervaring met zulke koekjes maar ze zijn zo mooi | |
Holyme | donderdag 12 december 2013 @ 18:27 |
En nu kan ik die set uitstekers niet meer vinden, heeft iemand de naam voor me? | |
lady-wrb | donderdag 12 december 2013 @ 18:32 |
cookie cutter & texture set oid http://www.karenscookies.net/Cookie-Cutter-Texture-Sets_c_86.html | |
Holyme | donderdag 12 december 2013 @ 18:36 |
Dankjewel! | |
lady-wrb | donderdag 12 december 2013 @ 18:51 |
hier zijn nog andere sets in de aanbieding (alleen niet die ene die jij zoekt natuurlijk http://www.deleukstetaartenshop.nl/aanbiedingen/outlet ik heb die set met de vlinder. daar heb ik nog de volle mep voor betaald maar hij is wel heel mooi [ Bericht 7% gewijzigd door lady-wrb op 12-12-2013 20:03:46 ] | |
Kinga | donderdag 12 december 2013 @ 19:48 |
Een woord, WOW! Vanmiddag ook sneeuwvlok koekjes gemaakt en dit is mijn doel! Zo mooi geglazuurd... ik krijg die icing echt nooit de perfecte consistentie en dan word ik boos en pak ik er een mes bij en smeer het gewoon op de koekjes Morgen een nieuwe oefenpoging... | |
loecje | donderdag 12 december 2013 @ 19:57 |
volgens mij is dat geen glazuur maar fondant | |
lady-wrb | donderdag 12 december 2013 @ 20:06 |
dat is fondant ja. en dan verschilt het nog wat voor fondant je gebruikt, heb ik gemerkt ik had fondant liggen van de xenos (fout ja, maar ik was te lui om naar de taartenwinkel te gaan voor goede fondant) maar er was niet mee te werken met die matjes. dus ik waarschuw maar even: als je met die matjes aan de gang gaat, kijk uit wat voor fondant je gebruikt. | |
Kinga | donderdag 12 december 2013 @ 20:16 |
Verdomd, nou jullie het zeggen Wat een blunder, zag er ook zó mooi uit... | |
Spuuglokje | donderdag 12 december 2013 @ 21:07 |
Maar toch bedankt! En een tip voor icing (zoals op mijn kerstboomkoekjes): zorg dat het een beetje als vla voelt. Als je een straal icing van de lepel in je bakje laat lopen, moet het ongeveer 20 seconden duren voor de icing aan het oppervlak weer 'glad' is. Dan heb je de perfecte dikte. | |
Kinga | donderdag 12 december 2013 @ 21:11 |
Maak jij eerst zo'n lijntje ook? Aan alle randen bedoel ik...? | |
Spuuglokje | donderdag 12 december 2013 @ 21:40 |
Ja, ik stop de icing in een spuitzak met spuitmondje 3 (of 2). Lijntje zetten en dan invullen. De koekjes leg ik in een voorverwarmde oven van 50 graden, zodat de icing mooi opdroogt zonder dat er eventueel gaten in vallen door kleine luchtbelletjes die nog verstopt kunnen zitten in de icing. | |
Kinga | donderdag 12 december 2013 @ 22:02 |
Ik heb juist problemen met die consistentie van dat lijntje... het blijft meestal niet plakken aan het koekje. Maar die tip van in de oven laten drogen had ik nog niet gehoord, super dankjewel! | |
Zonnetje1981 | zondag 15 december 2013 @ 16:33 |
Kerstcakejes | |
Tinuviel | zondag 15 december 2013 @ 17:05 |
Mooie koekjes en kerstcakejes! Ik heb vandaag deze gekregen, gauw weer bakken: | |
Etcetera | zondag 15 december 2013 @ 17:31 |
Snickerdoodles gemaakt http://i.imgur.com/bo7FEj0.jpg (linkje, grote foto) [ Bericht 22% gewijzigd door Etcetera op 15-12-2013 17:46:13 ] | |
Tinuviel | zondag 15 december 2013 @ 19:43 |
Zit daar chocolade en pindakaas in? | |
Etcetera | zondag 15 december 2013 @ 20:02 |
nee ik dacht ook altijd dat zoiets erin zou moeten, maar is bloem, boter,suiker, nootmuskaat, zout, ei, suiker, bakmeel en kaneelsuiker. Oh en een beetje vanille essence (wat ik niet had en niet kon vinden, heb aroma gebruikt ) | |
Grutsk | zondag 15 december 2013 @ 20:21 |
Leuk! Het boek Rudolphs Bakery is ook een echte aanrader | |
Spuuglokje | zondag 15 december 2013 @ 20:48 |
Ja, die heb ik voor Kerst gevraagd. En als ik hem niet krijg, koop ik 'm daarna zelf! | |
marc0871 | zondag 15 december 2013 @ 21:13 |
gisteren speculaas gemaakt. helemaal 'from scratch'. zelfs de kruiden heb ik zelf gemengd. op zich goed gelukt, maar het is meer speculaas cake geworden, ipv een knapperig koekje. ik weet ook al wat ik fout heb gedaan; ik had er geen ei in moeten doen. nou ja. weet ik dat alvast voor een gevulde speculaas geen foto's, helaas. de speculaas was zo lekker, dat het al op is. | |
bloempje-moi | maandag 16 december 2013 @ 16:13 |
Vraagje: ik heb een recept voor een cake waarin zure room moet, waarschijnlijk om de bakpoeder te actieveren. Kan ik dit vervangen door creme fraiche? edit: bakpoeder hoeft helemaal niet geactiveerd te worden, dat is baksoda toch? | |
H_T | maandag 16 december 2013 @ 21:53 |
Bakpoeder hoef je inderdaad niet te activeren. Verder is creme fraiche beter geschikt voor warme bereidingen, omdat het in tegenstelling tot zure room niet schift. | |
casper019 | woensdag 18 december 2013 @ 20:58 |
nou zag ik gister bij de lidl een kersttulband maar dan met kwark (heet ''tulband met kwark'') nou koop ik dus echt noooooit meer iets van gebak of zo in de winkel, had die kwark tulband vorig jaar wel gekocht en viel toen in de smaak. Maar zou hem dit jaar zelf maken, alleen weet ik niet het recept ervoor. Is er iemand die er een recept voor heeft? | |
kvd | woensdag 18 december 2013 @ 21:14 |
Zit daar een kwak kwark in (zichtbaar, net zoals bv spijs in een kerststol) of is het bereid met kwark? | |
mootie | woensdag 18 december 2013 @ 21:36 |
Pond bloem Zakje bakpoeder Twee ons suiker Zakje vanillesuiker Snufje zout Vier druppels rumaroma Twee eieren Boter 175 gram Kwark 250 gram Rozijnen 250 gram Amandelen 150 gram Minuut of 80 op 180 graden. | |
casper019 | woensdag 18 december 2013 @ 21:43 |
bereid met kwark, maar tis wel een iets smeuerige cake/tulband dan andere, merkt wel dat er kwark doorheen zit | |
casper019 | woensdag 18 december 2013 @ 21:45 |
thx, alleen die van de lidl was ''naturel'' Alleen de kwark, is het dan hetzelfde recept maar zonder de toevoegingen? (ja wil het voor mezelf en een vriendin maken en haar familie, maar zei walgt van dingetjes (rozijnen etc erin) | |
kvd | woensdag 18 december 2013 @ 21:46 |
Ik kom dan hetzelfde als die van mootie tegen, alleen wat andere verhoudingen (maar heb zo.n idee dat mootie het misschien al eens gemaakt heeft) en zonder rum | |
mootie | woensdag 18 december 2013 @ 21:47 |
Een stol zonder rozijnen? Daar zou ik niet aan beginnen. Dan is het ook geen stol meer, bak dan gewoon een brood. | |
mootie | woensdag 18 december 2013 @ 21:48 |
Er staat er nu 1 af te koelen. Heb alle buren een stuk beloofd nadat ze de eerste geproefd hadden. | |
mootie | woensdag 18 december 2013 @ 21:48 |
De druppels rumaroma maken hem voor mij juist zo lekker. | |
casper019 | woensdag 18 december 2013 @ 21:52 |
het is geen stol maar een tulband [img]http://www.dukers.nl/sites/default/files/imagecache/product_full/5010-roombotercaketulband.jpg [/img] zoiets maar dan op basis/met kwark van lidl daar zoek ik een recept voor! Maar dat is ddus een recept voor kersstol? - dat zocht ik ook nog, moet ik ook maken! | |
MaximusTG | woensdag 18 december 2013 @ 21:55 |
Nee man, das geen kerststol. Zit toch geen gist in.. | |
mootie | woensdag 18 december 2013 @ 21:58 |
Dus het is een cake met kwark? | |
mootie | woensdag 18 december 2013 @ 22:00 |
Een Duitse, harstikke gistloos. | |
kvd | woensdag 18 december 2013 @ 22:04 |
ik zit nu mobiel, kan niet linken. maar toets op google gewoon tulband met kwark in. Dan zie je wel recepten staan... | |
kvd | woensdag 18 december 2013 @ 22:05 |
kijk...dat dacht ik al | |
RobinOok | donderdag 19 december 2013 @ 22:18 |
Ik ga 'm halen, overmorgen, zaterdagochtend. (omdat ik een kitchenaid toch iets te duur vind voor iemand die maar sporadisch bakt) En ik hoor over deze goede berichten. Misschien ook iets voor de bakkers hier? 70 euro Professionele keukenmachine Krachtige multifunctionele machine met 6 snelheden en pulsefunctie. De moderne RVS mengkom is afneembaar en makkelijk schoon te maken. 3 opzetstukken: kneedhaak, klopper en garde. - lift- en veiligheidsmechanisme - vaatwasmachinebestendige onderdelen http://www.aldi.nl/aldi_p(...)e_48_5_699_7237.html | |
mootie | donderdag 19 december 2013 @ 22:21 |
Die heb ik ook zitten bestuderen. Maar waar moet ik dat ding kwijt. | |
Lienekien | donderdag 19 december 2013 @ 22:23 |
Ik ben benieuwd hoe groot hij is. Staat niks bij over de kominhoud. | |
Diconnected | donderdag 19 december 2013 @ 22:33 |
Ohhhh net weer m'n heerlijke brownies gemaakt net stukje op en hij is nog een beetje warm beetje krokant aan de buitenkant en smeuig van binnen | |
RobinOok | donderdag 19 december 2013 @ 22:35 |
Nou, reken maar dat het een lomp ding is. Dat zijn al die keukenmachines. | |
Lienekien | donderdag 19 december 2013 @ 22:39 |
Hij ziet er klein uit. | |
djkoelkast | donderdag 19 december 2013 @ 22:40 |
Als er "professioneel" bij staat weet je dat het rotzooi is. Echt professioneel spul staat het niet bij. Dit is echt net zulke Chinese rommel als die krengen van Bestron en al die andere stickerplakkers. Maken ongelooflijke tyfusherrie en presteren voor geen meter. Ik heb al jaren een Kenwood K-Mix, was een duur ding, maar dan heb je ook wat. Verwacht niet dat ik ooit nog een andere hoef te kopen. | |
loecje | donderdag 19 december 2013 @ 22:41 |
waar kon je goede verhalen vinden? ik heb ook zitten zoeken maar ik kan alleen recensies/verhalen vinden over een andere mixer die bij de aldi werd verkocht ( de Quigg keukenmachine ) ik mis eerlijk gezegd nogal wat info... kom inhoud, vermogen, enz | |
RobinOok | donderdag 19 december 2013 @ 22:54 |
Iemand die zo'n zelfde machine al 3 jaar heeft en er minstens 3 keer in de week mee werkt. Ook (brood)deeg. *edit* sorry, ik vergistte me, ze had dat ding van de Lidl waar jij ook op doelt.... Maar Aldi/Lidl verkoopt volgens mij altijd degelijk spul. Ik geloof in ieder geval niet dat het rotzooi is, dus ik ga 'm zeker halen. (als ik me niet verslaap ;-) [ Bericht 22% gewijzigd door RobinOok op 19-12-2013 23:11:04 ] | |
Lienekien | donderdag 19 december 2013 @ 22:59 |
Ik ben benieuwd! | |
RobinOok | donderdag 19 december 2013 @ 23:01 |
Volgens mij zijn dit de specificaties: Keukenmachine MX-4161 image MX-4161 Kunststof behuizing RVS mengkom 6 Standen Variabele snelheidsregelaar met lichtring Pulse schakelaar Afsluitbaar met veiligheidsschakelaar/mechanisme Kneedhaak Klopper Garde Inhoud: 4 L Lift mechanisme Makkelijk demonteerbaar voor eenvoudige schoonmaak Vaatwasmachinebestendige onderdelen Mengkom 4 L Antislipvoetjes Voltage: 230 Volt Vermogen: 600 Watt http://service.tristar.eu(...)1/keukenmachine.aspx | |
Lienekien | donderdag 19 december 2013 @ 23:10 |
Ja, dat is hem. Groot genoeg, dus. | |
Tinuviel | vrijdag 20 december 2013 @ 11:22 |
Even een vraagje ik wil cupcakes uit het boek van Rudolf maken. In het recept staat dat er frambozen in gaan, is dat dan vers of diepgevroren of maakt het niet uit? | |
kvd | vrijdag 20 december 2013 @ 11:25 |
Maakt niet uit Bij bevroren blijven ze wel wat meer heel als je ze door het beslag roert, staat leuk in de cupcakes. | |
Tinuviel | vrijdag 20 december 2013 @ 12:31 |
Dank Kvd. Eigenlijk moeten er rode bieten als puree & frambozen in, maar ik vervang de bieten met frambozen. Dus ik twijfel nog of ik een deel door het beslag moet doen gepureerd en een deel heel. | |
Lienekien | vrijdag 20 december 2013 @ 12:33 |
Wordt dat niet zuur? | |
het-is-mij | vrijdag 20 december 2013 @ 18:15 |
Wie had er een goed en makkelijk recept voor bananenbrood? | |
Geennaam25 | vrijdag 20 december 2013 @ 20:05 |
Ik hoop dat iemand me kan helpen! Ik heb een bakblik gekocht waar 1 liter beslag in kan, of 2/3 van een mix voor een 25cm loaf pan? Hoeveel kant en klare-cakemix heb ik nodig? Als ik bijvoorbeeld zo'n pak neem (http://www.koopmans.com/p(...)ten/cake/boerencake/). Heb ik dan aan 1 pakje genoeg? Sorry voor dit warrige verhaal.. Ik heb werkelijk geen cake gegeten van cake bakken :'-).. | |
kvd | vrijdag 20 december 2013 @ 20:18 |
Genoeg waarvoor? Er past iig wel 1 pak in. | |
kvd | vrijdag 20 december 2013 @ 20:18 |
Was dat lady? | |
Geennaam25 | vrijdag 20 december 2013 @ 20:22 |
Genoeg voor in de cakevorm van 1 liter . Ik weet niet hoeveel liter uit zo'n pakje kan komen.. | |
kvd | vrijdag 20 december 2013 @ 20:28 |
1 past er zeker wel in, 2 vraag ik me af, je moet de mix namelijk niet tot aan de rand doen, tenzij je wilt dat je je oven daarna kan gaan schoonmaken Mix komt meestal wel wat omhoog. Met 1 pak heb je gewoon een normale cake om het zo te zeggen. Het hangt een beetje van het aantal cm dat de vorm lang en breed is af hoe hoog hij wordt. Hoe langer en breder, des te minder hoog. En daaraan pas je de dikte van de plakjes aan. | |
Geennaam25 | vrijdag 20 december 2013 @ 20:35 |
Het gaat om: http://www.bol.com/nl/p/b(...)ay/9200000005029901/ Lekker makkelijk om mee te beginnen :'-) Maar bedank voor je advies! Ik hou het bij 1 pak en 2/3 van het bakblik! | |
kvd | vrijdag 20 december 2013 @ 20:48 |
Oh, daar kan het wel eens anders voor gaan...dat is geen 'normaal' bakblik/cakevorm. Ik dacht dat je een rechthoekig ding bedoelde Bij zo'n rechthoekig ding maakt dan de inhoud minder uit zeg maar... Ik kan me voorstellen dat je deze misschien wel helemaal moet vullen aangezien je ook een 'werkje' in de cake krijgt. Alhoewel ik hier zie dat ze het ook over 2/3 vullen hebben....maar ik weet niet of je dan 1 of meer pakken nodig hebt | |
Geennaam25 | vrijdag 20 december 2013 @ 21:02 |
Sorry ik had al in het begin duidelijker moeten zijn. Maar inderdaad ik twijfel ook heel erg of 2/3 voldoet of helemaal. Ik heb ook geen idee of die kant en klare mixen veel rijzen? Bijvoorbeeld http://beeldbank.ahold.co(...)Rendition=LowRes_JPG | |
kvd | vrijdag 20 december 2013 @ 21:10 |
Het rijst altijd wel. Ik zie net op de site van Birkmann dat er recepten in de doos zitten, dan zal je ook wel een bakinstructie van hen krijgen daarin. | |
Geennaam25 | vrijdag 20 december 2013 @ 21:11 |
Nee niet meer dan wat ik hierboven heb verteld. :/ Er zijn wel recepten bij maar ik m'n voorkeur gaat nu even uit naar een kant-en-klaar pakje | |
kvd | vrijdag 20 december 2013 @ 21:13 |
Dan zou ik voor 2/3 vullen gaan. En 2 pakjes meenemen. Als je dan tekort komt, kan je altijd wat bijmaken. | |
het-is-mij | zaterdag 21 december 2013 @ 06:51 |
Dat kan kloppen. Heb al ff terug gezocht maar kon t niet zo snel vinden. Zie nl via google een recept met en een recept zonder creme fraiche | |
Dragonberry | maandag 23 december 2013 @ 13:10 |
Chocolate Crinkle cookies | |
Xaryna | maandag 23 december 2013 @ 13:23 |
Ohh die zien er gruwelijk lekker uit. | |
Myraela | maandag 23 december 2013 @ 13:23 |
Die zien er lekker uit. Ik heb brownie in de oven staan. | |
Nyota | maandag 23 december 2013 @ 13:27 |
Ik lig ziek en bed en het enige waar ik aan kan denken is dat ik een gingerbreadhuisje wil maken Ik heb al meerdere recepten gezien, maar misschien heeft hier iemand ervaring met een goede? | |
casper019 | dinsdag 24 december 2013 @ 17:49 |
weet iemand of je een ''normale'' cake ook in een tulband vorm kan bakken? dan ziet er net wat mooier uit... | |
H_T | dinsdag 24 december 2013 @ 17:59 |
Kan best, maar je kan er niet zomaar vanuit gaan dat de baktijd hetzelfde zal zijn | |
Geennaam25 | dinsdag 24 december 2013 @ 19:01 |
Nog bedankt voor de hulp voor het 3D bakblik (zie post hierboven). Het was erg goed gelukt, morgen ga ik er weer 1tje maken . | |
kvd | dinsdag 24 december 2013 @ 19:43 |
| |
kvd | dinsdag 24 december 2013 @ 20:36 |
Ik heb net een kapsel gebakken. Heel mooi gerezen deze keer, niet ingestort ofzo, dus mooi om morgen mee aan de slag te gaan. Vind alleen de onderkant (de kant die onderin de worm zat) wat te donker en misschien ook wat te hard. Dat donkere/hardere gaat ook een stukje aan de zijkant door. Wat zouden jullie doen, gewoon zo laten of er een stukje afsnijden? | |
Dragonberry | dinsdag 24 december 2013 @ 21:14 |
Als het echt te hard is zou ik het eraf halen. Of word het dan moeilijk om de taart mooi af te maken? | |
kvd | dinsdag 24 december 2013 @ 21:16 |
Nee, het zou op zich wel kunnen....net even gevoeld, het wordt wat zachter geloof ik. Morgen maar gewoon afsmeren met een mokkacreme, lijkt me dat dat alles ook wel een beetje zachter maakt. En dat het dan wat donkerder is zal niemand dan meer zien | |
Dragonberry | dinsdag 24 december 2013 @ 21:21 |
Haha niemand die het ziet Ik heb van mijn moeder de opdracht gekregen om de tiramisu taart uit de allerhande te maken. Mijn enigste 'probleem' is dat er geen ei wordt gebruikt in het recept. Ik ben heel benieuwd of het dan wel lekker is en of het niet te stevig wordt door de gelatine.. | |
het-is-mij | dinsdag 24 december 2013 @ 21:23 |
Weet t niet mar heb t recept uit de allerhande gebruikt met crème fraiche. Erg lekker. | |
kvd | dinsdag 24 december 2013 @ 21:44 |
Ik wilde die ook maken (in het klein) als toetje, aangezien iedereen daar morgen van de tiramisu is (behalve ik). Maar het toetje was al in huis (zal vast een voorverpakt tiramisu-ding zijn...bheggg ) | |
het-is-mij | dinsdag 24 december 2013 @ 22:29 |
Ow voorverpakt is niet lekker als je m eenmaal zelf hebt gemaakt. | |
kvd | donderdag 26 december 2013 @ 14:50 |
Mijn kersttaart De boom was al 'gekapt' voordat de taart werd opgediend en eenmaal op tafel rolde het hoofd van de kerstman er ook nog af De toefjes mokka zijn door mijn neefje gedaan, die wilde nog een beetje meehelpen | |
lady-wrb | donderdag 26 december 2013 @ 14:55 |
sorry, ik zie het nu pas ik maak altijd deze : http://allrecipes.nl/rece(...)a-en-hazelnoten.aspx maar ik laat de hazelnoten er altijd uit | |
lady-wrb | donderdag 26 december 2013 @ 14:57 |
Grandma's Gingerbread Recipe (van Wilton): 800 gram (5-5,5 cups/1250ml) Bloem 5,7 gram (1 tsp) Backing Soda 7,3 gram (1 tsp) Zout 4,4 gram (2 tsp) Gemberpoeder (mag wel wat meer zijn vind ik, 6,6 gram of 3 tsp) 6,4 gram (2 tsp) Kaneel 2,5 gram (1 tsp) Gemalen nootmuskaat 2,5 gram (1 tsp) Gemalen kruidnagel 225 gram (1 cup) Boter 150 gram (1 cup) Suiker (ik heb witte basterdsuiker genomen) 300 ml (1,25 cup) Mais siroop of Maple siroop of ongezwavelde melasse 2 geklutste eieren Verwarm de oven voor op 190 graden. Meng bloem, soda, zout en specerijen door mekaar. Smelt de boter in een grote pan, laat het een beetje afkoelen. Doe er de suiker, siroop en ei doorheen en meng het goed. Doe 4 cups droge ingrediënten erbij en mix het weer goed door mekaar. Doe het mengsel op een licht bebloemde oppervlakte. Kneed de laatste overgebleven droge ingrediënten met de hand er door heen. Voeg een beetje bloem toe als het deeg te slap is. Rol het deeg uit tot ongeveer 7mm dikte. Steek de koekjes uit en bak het met de volgende tijden: Klein en medium: 6-10 minuten Grote: 10-15 minuten Het deeg is goed ingepakt in folie ongeveer 1 week in de koelkast houdbaar. Het heeft ongeveer 3 uur nodig om het uit de koelkast te verwerken. Met 1x dit recept kan je ongeveer 40 (normale maat) koekjes | |
Xaryna | donderdag 26 december 2013 @ 17:04 |
Ik heb deze tulband voor kerst gemaakt. Erg lekker geworden! | |
Dragonberry | donderdag 26 december 2013 @ 22:36 |
Tiramisu taart valt wel tegen precies waar ik al bang voor was: het is heel stevig en niet lekker zacht zoals tiramisu hoort. Verder heel machtig en smaakt sterk naar slagroom.. Geen aanrader dus voor mij, maar ik heb verder geen klachten gehad | |
Bleie | vrijdag 27 december 2013 @ 09:19 |
Mooi die tulband! Moet ik toch ook maar eens een vorm voor kopen... Ik heb ook wat gebakken met Kerst: Koekjes gemaakt met dochter. Citroen-meringuetaart | |
lady-wrb | vrijdag 27 december 2013 @ 10:24 |
he die koekjes heb ik ook gemaakt. ik had zo'n pak gekocht bij lidl (voor de kersboomvorm, want zo een had ik er nog niet zo eens kijken of er nog een paar over zijn voor een foto was goed spul want het deeg bleef na het bakken goed in vorm | |
Bleie | vrijdag 27 december 2013 @ 10:32 |
Ik had een keer een pak gehaald bij de AH voor de vormpjes. (en die koekjes heb ik vervolgens laten aanbranden ). Daar zat ook een rendier bij, maar die is vrij onhandig. Dochterlief wilde nu graag ook vlinders maken. Deze dus heel 'braaf' van zelfgemaakt deeg, volgens recept van Nigella (lekker, maar volgende keer doe ik er meer vanille in). | |
Tinuviel | zondag 29 december 2013 @ 19:37 |
Ik heb cupcakes gemaakt en daar gaat zo'n merengue/ baiser/ marshmallow toefje op. Is dat morgen nog lekker als ik het vanavond maak of wordt het dan klef? | |
_Liek | zaterdag 4 januari 2014 @ 08:49 |
@Xaryna Een traditionele met rozijnen en sukade? Ik heb er zelf ook twee gemaakt Eentje met cranberry's, kaneel en sinaasappel en de andere was een chocolade candy cane cake | |
Sandous | zondag 5 januari 2014 @ 01:20 |
Waar kan ik papieren cakevormen halen? Ik heb zo een standaard langwerpige vorm thuis.. en wil zo nu een dan gewoon een kleine cakeje bakken.. of twee (waarvan een dan de vriezer ingaat). Ik weet dat er papieren bestaan.. maar kopen jullie die online, of heeft een blokker/xenos etc ze ook Met zn 2tjes blijft er altijd wel cake liggen, zonde | |
kvd | zondag 5 januari 2014 @ 01:29 |
ik heb geen idee, maar weet wel dat AH kleine cakeblikken verkoopt, 15 cm ipv 30 voor nog geen 3 euro | |
Xaryna | zondag 5 januari 2014 @ 07:50 |
Geen sukade, wel rozijnen. Mijn moeder gruwelt van sukade. Ik wil nog een keer een appel/kaneel proberen te maken. Maar cranberry klinkt ook goed! | |
Bleie | zondag 5 januari 2014 @ 07:58 |
Rond Kerst hadden ze ze bij de Hema, geen idee of ze er nu nog zijn. | |
_Ophelia_ | zondag 5 januari 2014 @ 10:54 |
De AHXL hier verkoopt kartonnen cakevormen. | |
_Liek | zondag 5 januari 2014 @ 11:16 |
Haha hier wilden ze ook geen sukade, dus toen maar voor de cranberry's gegaan | |
Sandous | zondag 5 januari 2014 @ 12:41 |
Dank dank!! Morgen langs de hema en AHxl Anders de kleintjes bij de blokker | |
Uiltje90 | woensdag 8 januari 2014 @ 19:01 |
hey ladies een nieuw bakfreak meld zich! ben nog wel een beetje een n00bje, maar we hebben sinds kort een nieuwe oven en die moet ingewijd worden nu zie ik hier veel lekkere dingetjes voorbij komen, maar ik vraag me af van welke sites enz. jullie alle lekker recepten/baksels verzamelen? | |
djkoelkast | woensdag 8 januari 2014 @ 19:06 |
Ik werk het liefste met oude kookboeken, daar zijn de recepten nog puur. Als je de techniek onder de knie hebt kun je gaan experimenteren. Tip: ga naar een kringloop en haal een kook/bakboek uit de jaren '80 of '90, veel meer dan 2 euro zal het niet kosten en je hebt veel betere basisrecepten dan je online kunt vinden. |