SPOILER: Recept 1Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.SPOILER: Recept 2Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Saus:
Je kan op veel verschillende manieren een saus maken; hieronder staat een recept voor een saus die gekookt wordt, maar je kan het ook zo simpel houden als het pureren van goede Italiaanse tomaten en ze op smaak te brengen met wat oregano, zout en peper. Zie bv de link naar de website van Varasano voor een goede (alhoewel iets omslachtige) methode.
Mocht je wat meer haast hebben, dan smaakt bv een Heinz Tomato Frito ook erg lekker als pizzasaus. Over het algemeen kan je echter wel stellen dat er maar weinig saus op de pizza nodig is.SPOILER: SausOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Bakken:SPOILER: bakkenOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Handige links over pizza maken
Jeff Varasano's Internet best pizza recipe
Pizzamaking.com
Pizzastenen:
Pizzastein
GroeneBouwMaterialen
Jamie Oliver steen op fonq.nl
Filmpje over deeg opbollen
Filmpjes over deeg vormen
Filmpje over no-knead pizzadeeg, inclusief vormen van de pizza
Een aantal mooie foto's uit het vorige topic
peerte:
MaximusTG:
LieLie:
franky_sl:
Dionysius85:
golfer:
[ Bericht 1% gewijzigd door MaximusTG op 01-08-2012 00:13:55 ]Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nlLaatste posts vorig topic:quote:Op dinsdag 31 juli 2012 18:44 schreef Iemand91 het volgende:
Vanavond ook nog maar weer 'ns een poging gewaagd.
Bedoeling was een grote plaatpizza voor 3 personen, maar zoals gewoonlijk bak ik niets van het vormen van een bodem, ronde bodem zonder gaten zal voor mij wel een utopie blijven ...
(Wat saus, wat mozzarella, kaas, ui en wat ham- & spek grofgesneden).
Maar wél lekker!Suggesties voor aanpassingen OP altijd welkom.quote:Op dinsdag 31 juli 2012 19:24 schreef MaximusTG het volgende:
Als ie lekker is, is dat al een heel belangrijk deel van het doel . Je deeg ziet er alleen wel erg droog uit moet ik zeggen. Misschien dat ie daarom ook wel scheurt?Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nlDeeg ziet er inderdaad wel erg droog uit Iemand91, dan is het ook moeilijk te vormen.
Vanavond voor 4 personen pizza makenVolgende keer maar wat meer water inderdaad. Was ook gewoon om een verpakking op te maken (deegmix, saus e.d.), dus volgende keer weer Maximus' recept. Bij het mixen was het eerst véél te droog (het bleef zeg maar alleen korrels), toen heb ik iets water toegevoegd en toen was het in 3 seconden een bal. Na het rijzen enzo was het wel gewoon vochtig/plakkerig. Maar misschien niet genoeg idd.WAT! DeegMIX?? .
@Sarabi; Succes! Lekker druk met dit warme weer.Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nlJep, klopt. Erg lekker! Je kan gewoon een pizzadeegrecept gebruiken. Had je er vragen over?Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nlLoganMCV
Ik doe ook maar watPost ik een pizza is het topic vol .. even doorspammenHet beleg is overigens wat opzij geschoven omdat de bakplaat (ikea..niet kopen dus) waar hij op lag krom trok in de oven (kloenk)..en gek genoeg weer recht toen hij uit de oven was (weer kloenk)quote:Op maandag 30 juli 2012 08:54 schreef LoganMCV het volgende:
Gisteren pizza's gebakken, even snel een fotootje gemaakt van eentje
[ afbeelding ]
(niet iedereen lust olijven, vandaar het "eilandje olijven".)Was de bakplaat dan niet al warm toen je de pizza erop deed? Zo nee, zou ik wel doen, krijg je een betere bodem van.
Wel vrij veel salami, of niet ? Je kan ook zo' n losse worst halen en die zelf snijden. Krijg je plakjes van een cm of 3/4 doorsnee.
@Erasmo; ik heb trouwens ook nog een blogpost over de flammkuchen gemaakt. Als ik die hier even mag spammen : http://kookkompas.nl/flammkuchen/
Kreeg trouwens meteen zin in flammkuchen toen je er over begon. Maar heb geen bloem meer in huis. Ga er nu als experiment een van volkoren speltmeel maken. Heb 80% water toegevoegd .Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nlLoganMCV
Ik doe ook maar watNee de bakplaat was koud, is gewoon zo'n dun bakplaatje die snel opwarmt en afkoelt. En het is inderdaad gewoon simpele salami uit de voordeelverpakking van AH.
Als ik mijn best doe dan laat ik het deeg wel in de ijskast rijzen en haal ik speciale vleeswaren ervoor. Dit was meer een zondagmiddag gelegenheids pizza bakken even snel (volgens het twee zinnen recept uit het vorige deel )
Ik heb overigens wat langer gekneed en had inderdaad minder last van gaten die erin vielen bij het vormen, bedankt voor die tip!
Wel jammer dat je zelf niet zo relaxed kan eten als je 4 pizza's bakt..je staat meer in de keuken dan dat je lekker aan tafel kan zitten mee-eten Iemand daar nog tips voor? 2 tegelijk in de oven lijkt me geen heel groot succes toch?Het is inderdaad een vrij drukke bedoening, zo pizza bakken voor een gezelschap.
Een paar oplossingen;
Een woonkeuken met de eettafel in de keuken
Een Bestron/Ferrari gebruiken, maar dan op de tafel zetten
Een Bestron/Ferrari gebruiken, en dan met zn allen minipizza's maken
De bodems van te voren vormen en voorbakken met alleen saus.Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nlDat heb ik gisteren gedaanquote:Op donderdag 2 augustus 2012 16:00 schreef MaximusTG het volgende:
Het is inderdaad een vrij drukke bedoening, zo pizza bakken voor een gezelschap.
De bodems van te voren vormen en voorbakken met alleen saus.
Maar het blijft druk, maar wel leuk voor een keertje.Of de pizza in tweeën of vieren delen zodat iedereen zijn eigen stuk kan beleggen. En dat zo 3 of 4 keer doen, zodat je in totaal toch een pizza op hebt....quote:Op donderdag 2 augustus 2012 16:00 schreef MaximusTG het volgende:
Het is inderdaad een vrij drukke bedoening, zo pizza bakken voor een gezelschap.
Een paar oplossingen;
Een woonkeuken met de eettafel in de keuken
Een Bestron/Ferrari gebruiken, maar dan op de tafel zetten
Een Bestron/Ferrari gebruiken, en dan met zn allen minipizza's maken
De bodems van te voren vormen en voorbakken met alleen saus.
Vraag: ik heb het deeg maken aardig in de vingers. Laat het goed rijzen en hij bakt ook zeer goed. Echter.... de bodem is zo ontzettend smakeloos. Ik volg gewoon een bestaand recept, maar wat kan ik bij het deeg voegen om het smakelijker te maken? Gewoon zout erbij? Ik heb het recept nu niet bij de hand helaas.Koude rijs, zie mijn pdf, in mn signature en de OP.
En pizza door de gasten laten beleggen heb ik een grafhekel aan. Laden de pizza veel te vol. Krijg je 4 bergjes.Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nlErasmo
f/8 and be there.Ik vroeg me af hoe het met het deeg zat ja want de diepvries-flammenkuchen van de Lidl heeft een deeg wat totaal niet op pizza lijktquote:Op donderdag 2 augustus 2012 12:23 schreef MaximusTG het volgende:
Jep, klopt. Erg lekker! Je kan gewoon een pizzadeegrecept gebruiken. Had je er vragen over?
Maar voor de rest weet ik ook niks van die dingen af behalve dat ze lekker zijnLekker zijn ze zeker ja! Diegene die ik met speltmeel gemaakt hadden, smaakten ook goed. Al was het deeg wel erg makkelijk rekbaar. Volgende keer maar combineren met een deel tarwebloem. Spekjes van te voren licht uitbakken is ook wel handig. Of je moet er minder spek op doen. Nah.. :p.
In welk opzicht was die bodem anders dan?Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nlErasmo
f/8 and be there.Dat neigde meer naar brooddeeg, ik zal er de volgende keer wel een foto van schieten.Spartagek
meestal gewoon gekIk draai soms een eetlepel italiaanse kruiden van Verstegen door het deeg, je moet dan wel wat compenseren met water, omdat dat ook vocht opneemt natuurlijk.quote:Op vrijdag 3 augustus 2012 21:21 schreef Freak188 het volgende:
[..]
Of de pizza in tweeën of vieren delen zodat iedereen zijn eigen stuk kan beleggen. En dat zo 3 of 4 keer doen, zodat je in totaal toch een pizza op hebt....
Vraag: ik heb het deeg maken aardig in de vingers. Laat het goed rijzen en hij bakt ook zeer goed. Echter.... de bodem is zo ontzettend smakeloos. Ik volg gewoon een bestaand recept, maar wat kan ik bij het deeg voegen om het smakelijker te maken? Gewoon zout erbij? Ik heb het recept nu niet bij de hand helaas.
deze :
Ik zal de vorige keer wel wat meer water er door doen.quote:Op woensdag 1 augustus 2012 16:34 schreef Sarabi het volgende:
Deeg ziet er inderdaad wel erg droog uit Iemand91, dan is het ook moeilijk te vormen.
Vanavond voor 4 personen pizza maken
Eerst tijdens het kneden (met machine) bleven het droge korrels deeg; toen wat extra water en toen werd het in 2 seconden een plakkerige deegbal, maar blijkbaar nog niet genoeg.LoganMCV
Ik doe ook maar watIk doe er knoflookpoeder door en soms wat peterseliequote:Op vrijdag 3 augustus 2012 21:21 schreef Freak188 het volgende:
[..]
Echter.... de bodem is zo ontzettend smakeloos. Ik volg gewoon een bestaand recept, maar wat kan ik bij het deeg voegen om het smakelijker te maken? Gewoon zout erbij? Ik heb het recept nu niet bij de hand helaas.Erasmo
f/8 and be there.Vandaag ook hier pizzadag, ga ze dit keer weer voorbakken met tomatensaus. Ik heb er eigenlijk een hekel aan mijn mijn pizza's in een race tegen de klok te beleggengolfer
Ouwe jongereMorgen weer pizzadag, dus vandaag alvast het deeg gemaakt. Kan mooi 24 uur in de koeling verder mooi worden.There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golferHeel goed! Dat werkt toch het beste voor de smaak! Beter dan knoflookpoeder of Italiaanse kruiden iig!
Desempizza is helemaal lekker!
We zien de foto's wel weer verschijnen .Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nlErasmo
f/8 and be there.Het eerste baksel bleef op de schuiver hangen en werd een kliederboel. Spul van de schuiver geschraapt, wat meel er aan toegevoegd en maar een nieuw deegje van gekneed
Oei, ja, dat is naar als het zo aan je schieter plakt... Was het nog wel te eten?
Rest wel gelukt?Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nl
Forum Opties Forumhop: Hop naar: