FOK!forum / Sport Algemeen / Bodybuilding topic #93 Waar Roelly de bom is
Diaboxwoensdag 22 september 2010 @ 14:32
"Keep your purpose in mind, simply go to the gym and do your workout. Do it well and don't worry what other people are doing. Confidence will grow as you achieve." - Arnold Schwarzenegger


[Algemeen]

Als je besluit echt wat aan je lichaam te willen doen raad ik een ieder aan om het thuistrainen te vergeten. De middelen die je hebt zijn te beperkt, en zullen al snel niet genoeg zijn. Naar de sportschool dus! :P

Verwacht niet dat je na 2 maanden eruit ziet als onze grote vriend Arnold Schwarzenegger. Dit heeft allemaal veel tijd nodig, denk hierbij echt aan jaren!!!

Hou in het achterhoofd dat een mooi lichaam opbouwen niet alleen lukt met trainen. Voeding en rust zijn even belangrijk! Als 1 van deze 3 niet in orde is, haal je simpelweg bij lange na niet eruit wat erin zit.

Grofgezegd zijn er 2 redenen waarom mensen gaan trainen. Ze willen of gewicht verliezen, of juist massa aanzetten. Tuurlijk zijn er combinaties hiervan, maar dit is voor de meeste toch de eerste drijfveer.

Als wilt afvallen, ga je niet meteen met zware gewichten slepen. Cardio (lopen, roeien en fietsen) zal dan je eerste behoefte zijn. Dit in een rustig tempo, en minimaal een 1/2 uur. Echter is het aan te raden al redelijk ook met wat gewichten te gaan trainen. Dit omdat hoe meer spiermassa je hebt, hoe sneller je verbranding werken en hoe sneller je dus vetten kwijt raakt. Sluit echter wel je training af met een 1/2 uur (of meer) aan cardio erna.

Wil je massa aanzetten, dan gaan we niets met cardio doen, maar meteen met gewichten trainen. Korte en zware trainingen zijn het meest effectief dan.

Concentreer je altijd op één van bovenstaande redenen. Het is nutteloos om spieren aan te willen zetten en tegelijkertijd te willen afvallen. Voor het eerste is een calorieoverschot noodzakelijk, voor het tweede een calorietekort. Daarom is het verstandig in de wintermaanden flink te trainen/eten om spiermassa aan te zetten, en tegen de zomer d.m.v. cardio vet te verbranden (en zo weinig mogelijk spiermassa te verliezen).

Het is raadzaam je trainingen niet te lang te laten duren. Op het moment dat de intensiteit van je training drastisch daalt, betekent dit dat de catabole (spierafbrekende) hormonen in een overschot voorkomen ten opzichte van de anabole (spieropbouwende) hormonen. De meeste mensen zouden het bij maximaal 4-5 kwartier moeten houden; echter een goede conditie (fitness-level) verhoogt deze tijdsduur en dat is natuurlijk ook gewoon te trainen :).

Keep in mind dat er geen standaard training bestaat voor iedereen. De trainingsbehoefte verschilt per individu en daar zal men zelf door praktijkervaring achter moeten komen.

Allereerst kan je je wel gaan oriënteren op wat je min of meer nodig hebt aan de hand van je lichaamsbouw. Er bestaan 3 types lichaamsbouw:

* Ectomorph (slanke bouw, hoge verbranding)
* Mesomorph (gespierde bouw, middel verbranding)
* Endomorph (stevige bouw, trage verbranding)


Kijk hier om uit te zoeken wat jij precies bent en waarin je in eerste instantie aan moet denken als je begint met training. http://www.bodybuilding.com/fun/becker3.htm

Overigens behoort niemand echt tot 1 van de hoofdtypes lichaamsbouw. Iedereen is een unieke combinatie tussen bovenstaande typen.

Ook het type sportschool waar je wilt gaan trainen biedt stof tot nadenken.

Je hebt aan de ene kant die mooie moderne sportscholen, met apparaten die op luchtdruk werken en zich met jouw pasje zich instellen op het gewicht wat jij moet doen die dag. Bij deze sportschool is er vaak geen mogelijkheid tot (of is het zelfs verboden) het doen van sommige "echte" bodybuild oefeningen zoals squats, uitstappen, deadlifts ed. Ook gaan de losse gewichten vaak niet zwaarder dan 30kg. Publiek is vaak een beetje, eh, trendy als 't ware. De sfeer is hierbij vaak zoiets van "Zie mij in m'n nieuwe dure trainingsoutfit de huppelkut uithangen." :{

Aan de andere kant heb je de old school sportscholen. Veel zwaar gewicht ipv hypermodern spul. Het publiek is hier degenen die echt willen trainen en groeien. Voor een beginner kunnen een aantal grote jongens van 120kg die zwaar aan 't trainen zijn imponerend overkomen, maar als je verder kijkt dan je neus lang is merk je dat de sfeer stukken gemoedelijker en behulpzamer is dan die "moderne" sportscholen.

En hier zijn dus ook weer tussenvormen in. :)


[Trainingsmethoden]

Wat krachtsport aangaat zijn er eigenlijk 2 theorieën over training, of beter gezegd; de supercompensatie:

Single factor theory: fatigue (belasting) over 1 workout
Dual factor theory: fatigue over meerdere workouts

In het eerste geval heb je dus een training, waarin een spier belast wordt, waarna hij herstelt en er supercompensatie optreedt. Op dat moment doe je een nieuwe training.
Bij dual factor draait het om fatigue over meerdere trainingen. Je werkt progressief in elke training zodat je je lichaam steeds zwaarder belast (loading). Op het randje van overtraining doe je een deload week (lager volume).

In het bodybuilding is single factor training overweldigend in de meerderheid. Men traint elke spiergroep 1x per week en bouwt zo meer spiermassa op. In de overige krachtsporten (sprinten, gewichtheffen etc) volgt men voornamelijk het dual factor principe.

Elk van beide heeft voor- en nadelen. Het is dus aan jezelf om te bepalen op wat voor manier je traint. Het is niet zo dat je van single factor training alleen gespierd wordt en van dual factor alleen sterk; er zijn genoeg bodybuilders die sterker zijn dan de gemiddelde powerlifter en omgekeerd zijn er genoeg powerlifters die gespierder zijn dan de gemiddelde bodybuilder.
Kortgezegd kan je je training zo simpel of ingewikkeld maken als je zelf wilt :).

Meer informatie over (met name) dual factor training en/of vragen zijn altijd welkom, google ook eens op “dual factor training” of “fitness fatigue model”.


[Oefeningen]

"Help! Er zijn 1001 verschillende oefeningen te doen in de sportschool, waar moet ik in hemelsnaam beginnen?!"

Sportscholen hebben hiervoor vaak speciale beginnersschema's waarin je elke training je hele lichaam traint. Dit is op zich een redelijke manier om met training in contact te komen, maar ikzelf (LedZep) ben niet zo'n fan van deze methoden omdat ze veel spiergroepen isoleren in plaats van de grote compoundoefeningen (die je de meeste massa opleveren).

Als je al wat langer traint ben je zelf in staat om een geheel eigen schema op te stellen wat aansluit bij jouw behoefte.

Vergeet niet je gehele lichaam te trainen. Dus ook benen en rug. Hieronder gemakshalve een quote van mij uit een ander topic:

quote:
[message=17645119,noline]MrJ schreef op 28 april 2003 @ 16:54[/message]:
Yep.

1 spiergroep trainen is niet goed. Of je traint je gehele lichaam, of je traint niet. :P

Er zijn zat mensen die alleen in de sportschool aan hun borst+schouders+armen+buik werken, terwijl ze vergeten dat een goede rug, traps, onderarmen, bovenbenen en kuiten o zo belangrijk zijn.

Dit omdat het a) voor een betere lichaamsdoorbloeding zorgt en b) het er simpelweg niet uitziet.

Beetje nette voorkant, maar geen wijde rug en goede benen waardoor het totaalplaatje simpelweg een lachertje wordt.

Ook de lichaamshouding is bij die mensen totaal fout. De armen gaan naar binnen staan (aaphouding) omdat er geen rug en traps getraind wordt om het geheel weer naar achteren te corrigeren.
Hier is bijv. mijn trainingsschema:

http://home.kpn.nl/geem0008//trainingsschema.doc

Een goed trainingsschema bestaat voor een groot gedeelte uit de grote compound oefeningen zoals squats, deadlifts, bench press, overhead presses, bent over rows etc. De rest van je trainingsschema kan je opvullen met andere (zoals isolatie) oefeningen.


[Voeding]

Alles staat of valt met voeding. Of je nu wilt afvallen of massa wilt winnen, voeding is de sleutel tot succes.

De volgende voedingsstoffen kan je grofweg onderscheiden:

* (Complexe) Koolhydraten.
Dit is de energiebron van je lichaam. Koolhydraten leveren in eerste instantie de energie voor je spiercellen om de training te kunnen doorstaan. Deze haal je oa uit brinta, havermout, (zilvervlies)rijst, (volkoren)pasta etc.
* Eiwitten.
Eiwitten bestaan uit aminozuren, dit zijn de bouwstenen van je lichaam. Eiwitten haal je ondermeer uit vis, wit vlees (kip, kalkoen), kwark, eieren (duh) etc.
* Vetten.
Vetten zijn één van de belangrijkste bouwstoffen van het lichaam. Zowel verzadigde als onverzadigde vetten kan je zonder problemen (veel) consumeren.
Transvetzuren kan je maar beter wel zo veel mogelijk mijden, deze zijn zeer slecht voor je hart- en bloedvaten en je algemene gestel. Je vindt ze onder andere in koekjes, taart e.d.

Let vooral op je eiwitinname!
Om spiermassa te winnen moet je dus meer eiwitten naar binnen werken dan dat je lichaam nodig heeft. Het evenwichtspunt tussen te weinig eiwitten waarbij je lichaam zich in de catabole fase (spierafbrekend), of genoeg eiwitten waarbij je lichaam zich in de anabole fase (spieropbouwend) bevind is je 'proteine turn over point' genaamd.

Zorg er dus voor deze weegschaal naar de goede kant doorslaat! Minimaal 2 gram eiwitten per kg lichaamsgewicht per dag is een mooie basic regel.

Als je wilt aankomen dien je hoog in je voedingsstoffen te zitten. Daarvoor geldt gemiddeld genomen een minimum van 500 kcal boven je dagelijkse behoefte. Ectomorphe mensen kunnen echter maar beter een stuk meer eten – mits clean food kan je dit zelfs uitbouwen tot 2000-2500kcal boven je behoefte (mits een goed trainingsschema en een fucked up metabolisme :P).

Wil je afvallen, ga je grofweg gezegd koolhydraten voor eiwitten en vetten vervangen (minder kcals) om zodoende zo'n 500kcals onder je dagelijks verbruik te komen. Maar dan wel met veel eiwitten om spiermassaverlies tegen te gaan.

De verhouding koolhydraten/eiwitten/vetten 'regel' is als je wilt aankomen 50/30/20 en 33/33/33 als je wilt afvallen.

Direct na het trainen is het aan te raden om een zgn 'post workout shake' tot je te nemen. Je lichaam is op dat moment in catabole fase, en schreeuwt als het ware om voeding. Je lichaam op dat moment van snelle energie (dextrose) en snelle eiwitten zoals whey voorzien is bijna een must.

Deze shake maak je gemakshalve thuis al klaar, en werk je in de kleedkamer naar binnen. Hoe de samenstelling er precies uit dient te zien verschilt per individu, maar laat er zeker 30gram dextrose en 50gram eiwitten in voorkomen op zo'n 1/2 liter water/melk. Whey eiwitten zijn snel opneembaar en worden het meest gebruikt hiervoor. Eventueel kan je casseine (traag opneembaar) ook nog toevoegen.

Mijn voedingsschema ziet er als volgt uit:
http://home.kpn.nl/geem0008/voedingsschema.xls


[Rust]

Rust is de tweede sleutel tot succes. Je spieren groeien na een prikkel (de training) wanneer er ná die prikkel een rustperiode wordt ingelast. Over de lengte van die rust wordt veel geroepen, maar dit is voor ieder persoon verschillend én hangt af van de intensiteit (% van je 1 Rep Max op een lift), het volume (totaal gewicht) van je trainingen én de vraag of je tot failure traint.

Wanneer je elke set doorgaat tot je het gewicht niet meer omhoog krijgt (concentric failure) krijgen zowel de spieren als je CZS (centraal zenuwstelsel) een grote opdonder. Voor de laatste heeft dan zeker 6 dagen nodig om volledig te herstellen.

Wanneer je daarentegen altijd 1 à 2 reps onder failure blijft en het volume van je trainingen beperkt houdt, kan je een spier veel vaker belasten. Dit zelfs tot 4-6 keer per week (en in extreme gevallen nog vaker, zoals bv. olympisch gewichtheffers doen)

Het hangt dus volledig van je eigen trainingsmethode af hoelang je recupereert, en je zult ook zelf moeten uitvinden wat voor jou de beste manier is.


[Supplementatie]

Buiten voeding gebruiken mensen die al een tijdje trainen supplementatie als aanvulling op hun voeding. Dit kan variëren van eiwitten in de vorm van aminozuren, wat creatine voor het uithoudingsvermogen tot een GABA wat voor een diepe nachtrust een hogere testosteron spiegel zorgt.

Supplementen zijn overal te koop en niet illegaal. Voor sommige is het aan te raden deze niet langer dan 8 weken achterelkaar te gebruiken om gewenning te voorkomen, andere supplementen kunnen gewoon het hele jaar door worden gebruikt.

Tegen de tijd dat je een jaartje serieus traint heb je in principe zelf al redelijk wat kennis vergaart over dit onderwerp zodat je zelf wel in staat bent een keuze te maken wat je wilt gaan proberen. Combinaties van supplementen zijn altijd aan te raden. De nieuwste generatie supplementen is trouwens al vaak een combinatie van het eea. Creatine met amino's en een revolutionaire nieuwe transportmethode schreeuwen je vanaf de stellingen toe. Trial and error geldt hiervoor. Wat voor de 1 lekker aanslaat, zal voor de ander geen resultaten brengen.

Verwacht er dus geen wonderen van, je gaat vaak wel een stuk vooruit, maar je wordt niet in 1x super gespierd ofzo. :)

Persoonlijk vind ik eiwitsupplementatie meer onder het kopje voeding vallen, dan supplementatie, maar dat is mijn (Mr.J) persoonlijke mening.


[Vitamines en mineralen]

"Een uitgebalanceerde en evenwichtige voeding behoeft geen verdere extra ondersteuning" is vaak te horen uit de monden van mensen die een bodybuilder een handje vol pillen ziet wegwerken bij een maaltijd. Helaas vergeten deze mensen dat een lichaam van een bodybuilder totaal andere behoeftes heeft dan die van een niet bodybuilder/sporter.

Vitamines in grote hoeveelheden zoals vit B en C zijn nodig en niet schadelijk in hoge (lees: hoog, niet extreem hoog ;) ) hoeveelheden (ze zijn nl. in water oplosbaar, in tegenstelling tot vit A en D waar je welk mee moet uitkijken). Mineralen zoals magnesium en zink zijn ook bijna onmisbaar voor velen.

Zeer uitgebreide info hierover:
http://www.bodybuilding.com/fun/catvit1.htm
http://www.bodybuilding.com/fun/catvit2.htm

Met diezelfde auteur heb ik onderstaand schematje samengesteld:
http://home.kpn.nl/geem0008//vitaminesmineralen.doc


[Steroiden]

Als iemand wilt gaan gebruiken doe dan de moeite jezelf goed in te lezen in de materie, het zijn namelijk medicijnen die je overgedoseerd gaat gebruiken ten behoeve van cosmetische doeleiden.

Hier op GoT is geen ruimte tot educatie op dit punt, ik raad iedereen dan ook aan in deze subsectie goed de sticky topics door te lezen. http://forum.dutchbodybuilding.com/f10/

Educate yourself before you medicate yourself!


[Handige en informatieve linkjes]

Geen idee wat er allemaal precies voor info te vinden is, maar met wat zoekwerk kan je er denk ik wel wat relevante info vinden. :P
http://bodybuilding.pagina.nl

Officiële site van de internationale bodybuild federatie. Niet zoveel spannends te vinden op wat foto sessies na.
http://www.ifbb.com

Zeer groot en uitgebreid informatief forum.
http://www.bodybuilding.com/forum

Groot en informatief Nederlandstalig forum. De meeste 'stamgasten' uit dit topic zijn daar ook te vinden. De supermoderators zijn heel toffe gasten! :7
http://forum.dutchbodybuilding.com

Deze mag niet ontbreken in dit rijtje. :)
http://www.getbig.com

Specifieke voeding FAQ
http://bodybuilding.about.com/library/weekly/aa020403a.htm

Nog een voeding pagina.
http://www.getbig.com/articles/bottom.htm

Site met oefeningen in animated .gif
http://exrx.net/Exercise.html

Uitleg type spiervezels
http://fitnessnet.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=8532

Vitamines en mineralen info
http://forum.dutchbodybuilding.com/showthread.php?t=4010

Site waar artikelen door diverse mensen worden gepubliceerd
http://www.t-nation.com


[Tot slot]

Zoals je ziet is er een overload aan informatie omtrent fitness en bodybuilding te vinden. Deze info is vaak ook tegenstrijdig, site A zegt X, terwijl site B over hetzelfde onderwerp weer Y zegt.

Het is zaak door middel van praktijkervaring erachter te komen wat voor jou van belang is. Dat kost tijd, maar trainen zoals jou lichaam het nodig heeft, is zoveel malen beter dan steeds maar weer klakkeloos alles wat je op de sites/ in de bladen leest over te nemen.

Combineer dus al die info en praktijkervaring tot het jouw ding is! :P

Train like an animal, eat like a horse, sleep like a baby and grow like a weed!


Ter afsluiting nog een aantal foto's van de top 3 van de Mr. Olympia 2009.

#1 Jay pakt de titel weer terug!








#2 Branch Warren








#3 Dexter Jackson








En 2 van (volgens kenners ;) ) de beste bodybuilder aller tijden; Arnold Schwarzenegger.






* Deze openingspost is ooit gestart door Mr.J op GoT. Na 2 jaar in deze vorm te zijn gebruikt heeft LedZep deze uitgebreid en waar nodig verbeterd. :) *

Link naar OP.

[ Bericht 1% gewijzigd door Diabox op 22-09-2010 15:04:14 ]
Alessandr0woensdag 22 september 2010 @ 14:38
tvpee
Mr.Jwoensdag 22 september 2010 @ 14:50
Roellie in de top 5! :P
Mr.Jwoensdag 22 september 2010 @ 14:52
Tip, OP even aanpassen met pics van de O van 2009?

_____________

Ter afsluiting nog een aantal foto's van de top 3 van de Mr. Olympia 2009.

#1 Jay pakt de titel weer terug!








#2 Branch Warren








#3 Dexter Jackson





Xlargewoensdag 22 september 2010 @ 15:01
quote:
Op woensdag 22 september 2010 14:38 schreef Alessandr0 het volgende:
tvpee
dito
Diaboxwoensdag 22 september 2010 @ 15:04
Thx Mr. J, aangepast ;)

Zou iemand het in de OP op die website kunnen zetten? :@
ukgawoensdag 22 september 2010 @ 15:24
Zijn er ook mensen in dit topic die niet de ambitie hebben om er zoals mensen uit de OP er uit te zien?
16meterwoensdag 22 september 2010 @ 15:54
Denk dat er eigenlijk GEEN mensen zijn hier die die ambitie hebben. Omdat dat voor niemand hier haalbaar is.

[ Bericht 1% gewijzigd door 16meter op 22-09-2010 16:01:14 ]
Diaboxwoensdag 22 september 2010 @ 15:57
quote:
Op woensdag 22 september 2010 15:54 schreef 16meter het volgende:
Denk dat er eigenlijk GEEN mensen zijn hier die ambitie hebben. Omdat dat voor niemand hier haalbaar is.
Dit. :P
DeRakker.woensdag 22 september 2010 @ 16:07
quote:
Op woensdag 22 september 2010 15:24 schreef ukga het volgende:
Zijn er ook mensen in dit topic die niet de ambitie hebben om er zoals mensen uit de OP er uit te zien?
Kan denk ik beter vragen wie wel zulk ambitie heeft, is al bijna niemand.
En nog minder mensen die het halen :P
Diaboxwoensdag 22 september 2010 @ 16:18
quote:
Op woensdag 22 september 2010 16:07 schreef DeRakker. het volgende:

[..]

Kan denk ik beter vragen wie wel zulk ambitie heeft, is al bijna niemand.
En nog minder mensen die het halen :P
Ondanks dat ik er geen ambitie voor heb, kom ik aardig in de buurt moet ik zeggen. :Y :Y :Y :Y :Y
Mr.Jwoensdag 22 september 2010 @ 16:53
quote:
Op woensdag 22 september 2010 15:04 schreef Diabox het volgende:
Thx Mr. J, aangepast ;)

Zou iemand het in de OP op die website kunnen zetten? :@
Is mijn webspace. Pas hem wel aan met de O. foto's van dit jaar.


Mensen nog interesse om hoofdstuk voor hoofdstuk de OP te herschrijven? Gewoon beginnend bij het stukje 'Algemeen'? Of kunnen we er een soort Fok wiki van maken?
Diaboxwoensdag 22 september 2010 @ 17:00
Waarom herschrijven?
ukgawoensdag 22 september 2010 @ 17:04
quote:
Op woensdag 22 september 2010 16:53 schreef Mr.J het volgende:

[..]

Is mijn webspace. Pas hem wel aan met de O. foto's van dit jaar.


Mensen nog interesse om hoofdstuk voor hoofdstuk de OP te herschrijven? Gewoon beginnend bij het stukje 'Algemeen'? Of kunnen we er een soort Fok wiki van maken?
Is het niet leuk om er userfotos in te zetten?
Diaboxwoensdag 22 september 2010 @ 17:37
quote:
Op woensdag 22 september 2010 17:04 schreef ukga het volgende:

[..]

Is het niet leuk om er userfotos in te zetten?
Ik pas niet in de OP.
robuust89woensdag 22 september 2010 @ 18:45
Die TT _O_
Ik wil ook zukke armen! :o :P

quote:
Op woensdag 22 september 2010 16:53 schreef Mr.J het volgende:

Mensen nog interesse om hoofdstuk voor hoofdstuk de OP te herschrijven? Gewoon beginnend bij het stukje 'Algemeen'? Of kunnen we er een soort Fok wiki van maken?
Ik heb interesse. Mag ik wel vragen waarom? leesbaarheid? doelgroep?
Volgens mij heb ik daarvoor niet genoeg bodybuildkennis :@

btw; http://home.kpn.nl/geem0008//vitaminesmineralen.doc deze link werkt niet.

[ Bericht 16% gewijzigd door robuust89 op 22-09-2010 18:51:41 ]
VerrekteZakHooiwoensdag 22 september 2010 @ 19:05
quote:
Op woensdag 22 september 2010 15:24 schreef ukga het volgende:
Zijn er ook mensen in dit topic die niet de ambitie hebben om er zoals mensen uit de OP er uit te zien?
Ik.. wil zowel goede spierkracht als conditie hebben ter ondersteuning van m'n (veel) grotere liefde voetbal ;). Een lager vetpercentage gaat me daar ook wel bij helpen :D
michiel_merkwoensdag 22 september 2010 @ 20:14
hallo allemaal ik heb even een vraag..

Ik ben sinds een maand aan het fitnessen beetje kracht trainingen in combi met cardio
Ik heb daarvoor een ful body schema gekregen voor beginners, daarnaast wil ik ook van mn buikje afkomen.
Maar hoe moet ik dat doen met het eten ? Want dankzij dat gesport eet ik nu 2 keer zoveel wel gezonder

Ik wil wel aankomen maar aan de andere kant ook van mn buik af ik ben trouwens 1m91 en weeg 87 kg
Diaboxwoensdag 22 september 2010 @ 20:22
Gewoon heel clean eten, licht onder onderhoud zitten, maar wel voluit gaan met krachttrainen en goed blijven cardio'en.

Edit:
En nieuw trainingsfilmpje van Roelly
http://clips.team-andro.c(...)ning-roelly-winklaar

[ Bericht 51% gewijzigd door Diabox op 22-09-2010 20:30:27 ]
Fortune_Cookiewoensdag 22 september 2010 @ 20:59
quote:
Op woensdag 22 september 2010 15:24 schreef ukga het volgende:
Zijn er ook mensen in dit topic die niet de ambitie hebben om er zoals mensen uit de OP er uit te zien?
Ik gok veruit de meesten :')

Haalbaar of niet... Het is geen porem. IMHO O-)
VerrekteZakHooiwoensdag 22 september 2010 @ 21:23
quote:
Op woensdag 22 september 2010 20:14 schreef michiel_merk het volgende:
hallo allemaal ik heb even een vraag..

Ik ben sinds een maand aan het fitnessen beetje kracht trainingen in combi met cardio
Ik heb daarvoor een ful body schema gekregen voor beginners, daarnaast wil ik ook van mn buikje afkomen.
Maar hoe moet ik dat doen met het eten ? Want dankzij dat gesport eet ik nu 2 keer zoveel wel gezonder

Ik wil wel aankomen maar aan de andere kant ook van mn buik af ik ben trouwens 1m91 en weeg 87 kg
In ieder geval 5 tot 6 keer per dag eten in zo gelijk mogelijk porties (ok, avondeten zal wellicht wat meer zijn). Zorg ervoor dat elke maaltijd iets van eiwitten bevat. Minimaal 10 gram, 20-30 gram is aanbevolen.

Oh ja.. en schrap cola en vruchtendrank e.d. uit je 'drinkschema'.
michiel_merkwoensdag 22 september 2010 @ 21:56
quote:
Op woensdag 22 september 2010 20:22 schreef Diabox het volgende:
Gewoon heel clean eten, licht onder onderhoud zitten, maar wel voluit gaan met krachttrainen en goed blijven cardio'en.

Edit:
En nieuw trainingsfilmpje van Roelly
http://clips.team-andro.c(...)ning-roelly-winklaar
quote:
Op woensdag 22 september 2010 21:23 schreef VerrekteZakHooi het volgende:

[..]

In ieder geval 5 tot 6 keer per dag eten in zo gelijk mogelijk porties (ok, avondeten zal wellicht wat meer zijn). Zorg ervoor dat elke maaltijd iets van eiwitten bevat. Minimaal 10 gram, 20-30 gram is aanbevolen.

Oh ja.. en schrap cola en vruchtendrank e.d. uit je 'drinkschema'.
Ok tnx ^O^ dat eten doe ik inmiddels al 5 keer per dag
ik eet op werk verspreid over een dag brood 10 plakjes brood een banaan en een plak ontbijtkoek
savonds eet ik meest al aardappelen met groente en vlees of pasta/ rijst met kip
en later op de avond eet ik nog een bakje magere kwark met musselie of wat brood

is het trouwens zo dat koffie erg slecht is ? ik drink zo'n 10 bakjes kofie op werk per dag
VerrekteZakHooiwoensdag 22 september 2010 @ 22:18
quote:
Op woensdag 22 september 2010 21:56 schreef michiel_merk het volgende:

[..]


[..]

Ok tnx ^O^ dat eten doe ik inmiddels al 5 keer per dag
ik eet op werk verspreid over een dag brood 10 plakjes brood een banaan en een plak ontbijtkoek
savonds eet ik meest al aardappelen met groente en vlees of pasta/ rijst met kip
en later op de avond eet ik nog een bakje magere kwark met musselie of wat brood

is het trouwens zo dat koffie erg slecht is ? ik drink zo'n 10 bakjes kofie op werk per dag
Ik zou het wel wat minderen... drink je het zwart?
Verder geen zoetigheid op je brood doen, maar vlees/kaas.
Oh ja.. ik bedoel 5 a 6 keer per dag eten, maar daarbij wel ongeveer 3 uur tussen de maaltijden aanhouden.
kriorowoensdag 22 september 2010 @ 22:57
Pindakaas.
VerrekteZakHooidonderdag 23 september 2010 @ 00:20
quote:
Op woensdag 22 september 2010 22:57 schreef krioro het volgende:
Pindakaas.
Als hij niet snel in gewicht aankomt dan is het een optie om op enkele boterhammen pindakaas te gebruiken.
michiel_merkdonderdag 23 september 2010 @ 07:54
quote:
Op woensdag 22 september 2010 22:18 schreef VerrekteZakHooi het volgende:

[..]

Ik zou het wel wat minderen... drink je het zwart?
Verder geen zoetigheid op je brood doen, maar vlees/kaas.
Oh ja.. ik bedoel 5 a 6 keer per dag eten, maar daarbij wel ongeveer 3 uur tussen de maaltijden aanhouden.
Bedankt voor de tips
ik drink mn koffie zwart met 1 klontje suiker

quote:
Op donderdag 23 september 2010 00:20 schreef VerrekteZakHooi het volgende:

[..]

Als hij niet snel in gewicht aankomt dan is het een optie om op enkele boterhammen pindakaas te gebruiken.
Ik ben sinds dat ik train en meer eet 4 kg aangekomen ;)

en ik maar altijd denken dat ik niet kan aankomen
Mr.Jdonderdag 23 september 2010 @ 10:30
quote:
Op woensdag 22 september 2010 17:00 schreef Diabox het volgende:
Waarom herschrijven?
OP is al errug oud.

quote:
Op woensdag 22 september 2010 18:45 schreef robuust89 het volgende:
Die TT _O_
Ik wil ook zukke armen! :o :P
[..]

Ik heb interesse. Mag ik wel vragen waarom? leesbaarheid? doelgroep?
Volgens mij heb ik daarvoor niet genoeg bodybuildkennis :@

btw; http://home.kpn.nl/geem0008//vitaminesmineralen.doc deze link werkt niet.
Thanks!

Maar kennis hoeft niet alles te zijn. Ervaring met het opzetten van een Fok! wiki zodat iedereen kan helpen eea aan te passen?
ukgadonderdag 23 september 2010 @ 11:21
quote:
Op donderdag 23 september 2010 10:30 schreef Mr.J het volgende:

[..]

OP is al errug oud.
[..]

Thanks!

Maar kennis hoeft niet alles te zijn. Ervaring met het opzetten van een Fok! wiki zodat iedereen kan helpen eea aan te passen?
mssn supplementen iets uitbreiden m.b.t. eiwitten en creatine b.v.?
Xlargedonderdag 23 september 2010 @ 11:50
Eerder in dit topic werd een vraag naar koffie gesteld.

Heeft koffie een slecht effect op het groeien oid ?
Ik heb wel eens gehoord dat koffie de werking van je creatinesupplement kan verminderen, maar dat is volgens mij wetenschappelijk nooit bewezen.
Heeft het andere slechte effecten icm krachttraining ?

Ik drink nl wel 6 zwarte kopjes op een dag.
Mr.Jdonderdag 23 september 2010 @ 12:38
quote:
Op donderdag 23 september 2010 11:21 schreef ukga het volgende:

[..]

mssn supplementen iets uitbreiden m.b.t. eiwitten en creatine b.v.?
Goed idee.

Maar eerst de OP in een wiki zetten?
ukgadonderdag 23 september 2010 @ 12:53
quote:
Op donderdag 23 september 2010 12:38 schreef Mr.J het volgende:

[..]

Goed idee.

Maar eerst de OP in een wiki zetten?
Ja lijkt me een strak plan. heb alleen gene idee hoe :@
robuust89donderdag 23 september 2010 @ 13:01
http://wiki.fok.nl/index.php/Bodybuilding

Staat erop :7
Diaboxdonderdag 23 september 2010 @ 14:07
http://bill.demonation.net/fok/bodybuilding.html

Heb een beetje de OP herschreven, ben nog lang niet klaar. Ik hou me echter al geruime tijd niet meer bezig met de basics als voeding/supplementen/training, dus als iemand een kijkje kan nemen? :)
Mr.Jdonderdag 23 september 2010 @ 14:12
Zullen we beginnen met de eerste alinea?

@ Diabox; wat zou je hiervan maken?

_______________

"Keep your purpose in mind, simply go to the gym and do your workout. Do it well and don't worry what other people are doing. Confidence will grow as you achieve." - Arnold Schwarzenegger


[Algemeen]

Als je besluit echt wat aan je lichaam te willen doen raad ik een ieder aan om het thuis trainen te vergeten. De middelen die je hebt zijn te beperkt, en zullen al snel niet genoeg zijn. Naar de sportschool dus! :P

Verwacht niet dat je na 2 maanden eruit ziet als onze grote vriend Arnold Schwarzenegger. Dit heeft allemaal veel tijd nodig, denk hierbij echt aan jaren!!!

Hou in het achterhoofd dat een mooi lichaam opbouwen niet alleen lukt met trainen. Voeding en rust zijn even belangrijk! Als 1 van deze 3 niet in orde is, haal je simpelweg bij lange na niet eruit wat erin zit.

Grofgezegd zijn er 2 redenen waarom mensen gaan trainen. Ze willen of gewicht verliezen, of juist massa aanzetten. Natuurlijk zijn er combinaties hiervan, maar dit is voor de meeste toch de eerste drijfveer.

Als wilt afvallen, ga je niet meteen met zware gewichten slepen. Cardio (lopen, roeien en fietsen) zal dan je eerste behoefte zijn. Dit in een rustig tempo, en minimaal een 1/2 uur. Echter is het aan te raden al redelijk ook met wat gewichten te gaan trainen. Dit omdat hoe meer spiermassa je hebt, hoe sneller je verbranding werken en hoe sneller je dus vetten kwijt raakt. Sluit echter wel je training af met een 1/2 uur (of meer) aan cardio erna.

Wil je massa aanzetten, dan gaan we niets met cardio doen, maar meteen met gewichten trainen. Korte en zware trainingen zijn het meest effectief dan.

Concentreer je altijd op één van bovenstaande redenen. Het is nutteloos om spieren aan te willen zetten en tegelijkertijd te willen afvallen. Voor het eerste is een calorieoverschot noodzakelijk, voor het tweede een calorietekort. Daarom is het verstandig in de wintermaanden flink te trainen/eten om spiermassa aan te zetten, en tegen de zomer d.m.v. cardio vet te verbranden (en zo weinig mogelijk spiermassa te verliezen).

Het is raadzaam je trainingen niet te lang te laten duren. Op het moment dat de intensiteit van je training drastisch daalt, betekent dit dat de katabole (spierafbrekende) hormonen in een overschot voorkomen ten opzichte van de anabole (spieropbouwende) hormonen. De meeste mensen zouden het bij maximaal 4-5 kwartier moeten houden; echter een goede conditie (fitness-level) verhoogt deze tijdsduur en dat is natuurlijk ook gewoon te trainen :).

Keep in mind dat er geen standaard training bestaat voor iedereen. De trainingsbehoefte verschilt per individu en daar zal men zelf door praktijkervaring achter moeten komen.

Allereerst kan je je wel gaan oriënteren op wat je min of meer nodig hebt aan de hand van je lichaamsbouw. Er bestaan 3 types lichaamsbouw:

Ectomorph (slanke bouw, hoge verbranding)
Mesomorph (gespierde bouw, middel verbranding)
Endomorph (stevige bouw, trage verbranding)

Kijk hier om uit te zoeken wat jij precies bent en waarin je in eerste instantie aan moet denken als je begint met training. http://www.bodybuilding.com/fun/becker3.htm

Overigens behoort niemand echt tot 1 van de hoofdtypes lichaamsbouw. Iedereen is een unieke combinatie tussen bovenstaande typen.

Ook het type sportschool waar je wilt gaan trainen biedt stof tot nadenken.

Je hebt aan de ene kant die mooie moderne sportscholen, met apparaten die op luchtdruk werken en zich met jouw pasje zich instellen op het gewicht wat jij moet doen die dag. Bij deze sportschool is er vaak geen mogelijkheid tot (of is het zelfs verboden) het doen van sommige "echte" bodybuild oefeningen zoals squats, uitstappen, deadlifts ed. Ook gaan de losse gewichten vaak niet zwaarder dan 30kg. Publiek is vaak een beetje, eh, trendy als 't ware. De sfeer is hierbij vaak zoiets van "Zie mij in m'n nieuwe dure trainingsoutfit de huppelkut uithangen." :{

Aan de andere kant heb je de old school sportscholen. Veel zwaar gewicht ipv hypermodern spul. Het publiek is hier degenen die echt willen trainen en groeien. Voor een beginner kunnen een aantal grote jongens van 120kg die zwaar aan 't trainen zijn imponerend overkomen, maar als je verder kijkt dan je neus lang is merk je dat de sfeer stukken gemoedelijker en behulpzamer is dan die "moderne" sportscholen.

En hier zijn dus ook weer tussenvormen in. :)
Mr.Jdonderdag 23 september 2010 @ 14:15
Ik dacht trouwens zelf de kopje terug te brengen naar:

_________

[Algemeen]

[Training]

[Voeding]

[Supplementatie]

[Steroiden]

[Handige en informatieve linkjes]

[Tot slot]
______

@ Diabox:

Je supplemten stukje ziet er goed uit so far! Die wil ik zeker meenemen. :)
Diaboxdonderdag 23 september 2010 @ 14:17
Steroiden heb ik ook nog 'n stuk over geschreven, echter in het engels:
https://sites.google.com/site/spuitelf11dbb1/faq-aas

Is meer een FAQ eigenlijk.

Ik zal kijken wat ik er van kan maken met die kopjes.

Ik neem aan dat het bij [training] niet de bedoeling is dat er 'n schala aan voorbeeldschema's komt?

Edit: Kopje training toegevoegd, verbeteringen zijn welkom. http://bill.demonation.net/fok/bodybuilding.html

[ Bericht 12% gewijzigd door Diabox op 23-09-2010 14:32:25 ]
robuust89donderdag 23 september 2010 @ 15:10
Mooi stukje!

Hoezo gebruik je de wiki niet btw?
VerrekteZakHooidonderdag 23 september 2010 @ 15:18
quote:
Op donderdag 23 september 2010 11:50 schreef Xlarge het volgende:
Eerder in dit topic werd een vraag naar koffie gesteld.

Heeft koffie een slecht effect op het groeien oid ?
Ik heb wel eens gehoord dat koffie de werking van je creatinesupplement kan verminderen, maar dat is volgens mij wetenschappelijk nooit bewezen.
Heeft het andere slechte effecten icm krachttraining ?

Ik drink nl wel 6 zwarte kopjes op een dag.
Creatine opname die evt. vermindert wordt blijft een beetje een grijs gebied, daar bestaan tegenstrijdige studies over (althans op het eerste gezicht, heb ze nooit uitgepluisd).
Verder heeft het bij mijn weten niet echt een slecht effect. Misschien als het je slaap belemmert dan wel.

Hier misschien nog wat info erover: http://forum.dutchbodybuilding.com/f9/goed-slecht-koffie-195893/
http://forum.dutchbodybui(...)iet-ongezond-170047/
Diaboxdonderdag 23 september 2010 @ 15:20
Dat van 'koffie belemmert werking van creatinesupplementatie' komt neer op de gedachte dat caffeine een nadelige invloed erop heeft. Ik kan me een post van 3XL herinneren die dit tegensprak, en ik neem alles klakkeloos aan wat 3XL zegt. :P

quote:
Op donderdag 23 september 2010 15:10 schreef robuust89 het volgende:
Mooi stukje!

Hoezo gebruik je de wiki niet btw?
Wiki gebruik ik niet omdat ik niet gelijk alles wil wegediten, het komt er pas als het klaar is ;)
Mr.Jdonderdag 23 september 2010 @ 15:36
quote:
Op donderdag 23 september 2010 14:17 schreef Diabox het volgende:
Steroiden heb ik ook nog 'n stuk over geschreven, echter in het engels:
https://sites.google.com/site/spuitelf11dbb1/faq-aas

Is meer een FAQ eigenlijk.

Ik zal kijken wat ik er van kan maken met die kopjes.

Ik neem aan dat het bij [training] niet de bedoeling is dat er 'n schala aan voorbeeldschema's komt? Nope. Maybe een linkje naar een al bestaand verzameltopic op DBB?

Edit: Kopje training toegevoegd, verbeteringen zijn welkom. http://bill.demonation.net/fok/bodybuilding.html Vanavond ff kijken, thanks!
Xlargedonderdag 23 september 2010 @ 16:04
quote:
Op donderdag 23 september 2010 15:18 schreef VerrekteZakHooi het volgende:

[..]

Creatine opname die evt. vermindert wordt blijft een beetje een grijs gebied, daar bestaan tegenstrijdige studies over (althans op het eerste gezicht, heb ze nooit uitgepluisd).
Verder heeft het bij mijn weten niet echt een slecht effect. Misschien als het je slaap belemmert dan wel.

Hier misschien nog wat info erover: http://forum.dutchbodybuilding.com/f9/goed-slecht-koffie-195893/
http://forum.dutchbodybui(...)iet-ongezond-170047/
Dank je, ik heb het eens doorgelezen, en ik kan gewoon mijn koffie door blijven drinken.
Levitasvrijdag 24 september 2010 @ 06:47
En, helemaal klaar voor Mr. Olympia 2010 guys? Nog maar 21 uurtjes, ik ga zeker live kijken op de livestream! (http://webcast.bodybuilding.com/fitshow/2010olympia/)

Mijn gok: Jay Cutler #1, Roelly op #5 of 6
robuust89vrijdag 24 september 2010 @ 09:56
Het is aan te raden om zo veel mogelijk oefeningen uit te voeren met dumbbells, barbells en kabels. Hier en daar een oefening op 'n machine is oké. Oefeningen die je kan doen zijn:

Borst: Benchpress, dumbbell press, dumbbell fly's, cable fly's, cable crossovers, dumbbell pullovers, etc.
Rug: Deadlift, Bent over row, low row, lat pulldowns, wide-grip pull-ups, pull-ups, dumbbell row.
Benen: Squats, hacksquats, dumbbell lunges, leg press, leg extensions, barbell calve raises, hamstring curls
Biceps: Dumbbell curls, concentration curls, preacher curls, standing barbell curls, pull-ups, cable curls
Triceps: Dippen, overhead dumbbell triceps extensions, skull crushers, triceps extensions,
Schouders: Military press, dumbbell shoulder press, dumbbell side raises, dumbbell front raises, cable shoulder press, cable side/front raises
Trapezium: Dumbbell shrugs, Smith machine barbell shrugs, cable shrugs

Waarom leg extensions? Dit is toch meer isolatie?
Diaboxvrijdag 24 september 2010 @ 11:12
Ik zie het probleem niet?
ukgavrijdag 24 september 2010 @ 11:30
De OP komt over een maand in boekvorm uit :P
Diaboxvrijdag 24 september 2010 @ 11:36
quote:
Op vrijdag 24 september 2010 11:30 schreef ukga het volgende:
De OP komt over een maand in boekvorm uit :P
Een boek over Roelly? Pfff, ik kan geeneens lezen. :(
16metervrijdag 24 september 2010 @ 12:33
quote:
Op vrijdag 24 september 2010 06:47 schreef Levitas het volgende:
En, helemaal klaar voor Mr. Olympia 2010 guys? Nog maar 21 uurtjes, ik ga zeker live kijken op de livestream! (http://webcast.bodybuilding.com/fitshow/2010olympia/)

Mijn gok: Jay Cutler #1, Roelly op #5 of 6
1. Cutler
2. Heath
3. Greene
4. Martinez
5. Warren
6. WINKLAAR

Zoiets denk ik ook. Nummers 2 t/m 4 zitten dicht op elkaar. Warren bijv. kan ook zomaar een paar plaatsen hoger eindigen.

quote:
Op vrijdag 24 september 2010 09:56 schreef robuust89 het volgende:
Het is aan te raden om zo veel mogelijk oefeningen uit te voeren met dumbbells, barbells en kabels. Hier en daar een oefening op 'n machine is oké. Oefeningen die je kan doen zijn:

Borst: Benchpress, dumbbell press, dumbbell fly's, cable fly's, cable crossovers, dumbbell pullovers, etc.
Rug: Deadlift, Bent over row, low row, lat pulldowns, wide-grip pull-ups, pull-ups, dumbbell row.
Benen: Squats, hacksquats, dumbbell lunges, leg press, leg extensions, barbell calve raises, hamstring curls
Biceps: Dumbbell curls, concentration curls, preacher curls, standing barbell curls, pull-ups, cable curls
Triceps: Dippen, overhead dumbbell triceps extensions, skull crushers, triceps extensions,
Schouders: Military press, dumbbell shoulder press, dumbbell side raises, dumbbell front raises, cable shoulder press, cable side/front raises
Trapezium: Dumbbell shrugs, Smith machine barbell shrugs, cable shrugs

Waarom leg extensions? Dit is toch meer isolatie?
De helft van alle genoemde oefeningen zijn isolatie oefeningen. Wat is je punt?
Diaboxvrijdag 24 september 2010 @ 12:34
Zou me helemaal niks verbazen als Kai de O pakt trouwens..
16metervrijdag 24 september 2010 @ 12:36
Zou niet mogen met zo'n gut, vind ik. Daarnaast heeft Cutler nog altijd meer massa.
Diaboxvrijdag 24 september 2010 @ 19:34
Iemand nog ideeen over welke supps er bij het supplementen kopje kunnen?
robuust89vrijdag 24 september 2010 @ 19:44
aha, dat zie ik nu ook :P

mijn punt is: als beginner maak je veel meer winst met fullbody en compound oefeningen, dus misschien is het handiger om het lijstje in te korten. het advies an sich is goed (weinig machines, veel losse gewichten) :)

subvraag: over welke doelgroep hebben we het?
Diaboxvrijdag 24 september 2010 @ 19:56
Sowieso moet je compound oefeningen in je schema hebben.

Dat beginners meer winst maken met full body ten opzichte van split lees ik geregeld, eigenlijk al sinds ik over BB begon te lezen. Ik ben alleen nog op zoek naar 'n wetenschappelijke onderbouwing eigenlijk..? Zelf heb ik nooit full body gedaan overigens.

Doelgroep: Beginners/mensen die wat serieuzer willen gaan doen. (lijkt mij)
ukgavrijdag 24 september 2010 @ 20:02
quote:
Op vrijdag 24 september 2010 19:34 schreef Diabox het volgende:
Iemand nog ideeen over welke supps er bij het supplementen kopje kunnen?
testosteron-verhogende supps?
ben ook wel benieuwd naar ervaringen btw
Diaboxvrijdag 24 september 2010 @ 20:06
quote:
Op vrijdag 24 september 2010 20:02 schreef ukga het volgende:

[..]

testosteron-verhogende supps?
ben ook wel benieuwd naar ervaringen btw
Legale testosteron verhogende supps zijn onzin. Zodra jouw testosteron boven de basale waarde komt krijgt jouw hypothalamus het signaal om minder GnRH te maken en zodoende jouw hypofyse om minder LH en FSH af te geven. Door deze daling van LH en FSH daalt je testosteron weer, wanneer deze weer daalt wordt jouw hypothalamus gestimuleerd om meer GnRH te maken -> meer LH en FSH -> testosteron. En zo is de cirkel weer compleet.

Je kan overigens iedere random endocrinoloog dit vragen en hij zal ook bevestigen dat ze onzin zijn.
VerrekteZakHooivrijdag 24 september 2010 @ 20:06
Combinaties van supplementen zijn altijd aan te raden.. Vreemde bewering eigenlijk. Een combinatie van ingredienten kan elkaars werking versterken, maar dit wordt vaak sterk overdreven.

Verder vond ik dit topic handig: http://forum.dutchbodybui(...)ementen-nodig-46503/

Alleen die opmaak ervan is nu verneukt ofzo?
VerrekteZakHooivrijdag 24 september 2010 @ 20:09
quote:
Op vrijdag 24 september 2010 19:56 schreef Diabox het volgende:
Sowieso moet je compound oefeningen in je schema hebben.

Dat beginners meer winst maken met full body ten opzichte van split lees ik geregeld, eigenlijk al sinds ik over BB begon te lezen. Ik ben alleen nog op zoek naar 'n wetenschappelijke onderbouwing eigenlijk..? Zelf heb ik nooit full body gedaan overigens.

Doelgroep: Beginners/mensen die wat serieuzer willen gaan doen. (lijkt mij)
Het idee is vaak bij beginners om ze d.m.v. FB meerdere malen per week de techniek te leren van de belangrijkste compounds. Bij splits doe je deze minder frequent per week door de hogere intensiteit per spiergroep.
Diaboxvrijdag 24 september 2010 @ 20:13
quote:
Op vrijdag 24 september 2010 20:09 schreef VerrekteZakHooi het volgende:

[..]

Het idee is vaak bij beginners om ze d.m.v. FB meerdere malen per week de techniek te leren van de belangrijkste compounds. Bij splits doe je deze minder frequent per week door de hogere intensiteit per spiergroep.
Ja dat snap ik, maar voor mijn gevoel krijg je sowieso een 'feeling' van hoe je oefeningen hoort uit te voeren door gewoon regelmatig te trainen, niet zo zeer door de compounds regelmatig te doen.
DeRakker.vrijdag 24 september 2010 @ 20:35
quote:
Op vrijdag 24 september 2010 20:13 schreef Diabox het volgende:

[..]

Ja dat snap ik, maar voor mijn gevoel krijg je sowieso een 'feeling' van hoe je oefeningen hoort uit te voeren door gewoon regelmatig te trainen, niet zo zeer door de compounds regelmatig te doen.
Omdat compounds belangrijke maar toch relatief moeilijk uit te voeren oefeningen zijn.
Je pakt met compound oefeningen ook meer spiergroepen aan.
In het begin gaat het vaak om massa pakken, en je groeit kwa massa en kracht toch erg snel dus maakt niet zoveel uit wat je eet of hoe je traint...
Dus dan beter techniek onder de knie krijgen, in het begin ben je toch zwak en kan je zo de techniek met weinig gewicht goed oefenen.

Ook pak je niet zo snel bepaalde spieren te veel aan waardoor je blessures krijgt enz, omdat je meerdere traint en niet bijv. alleen biceps.

Maargoed je kan ook best met isolatie oefeningen in t begin trainen, want je groeit toch wel... marja wel meer kans op blessures.
En lijkt me onnodig om bepaalde spiergroepen zo hard aan te pakken, want je hebt ze ervoor toch nooit gebruikt.
Mr.Jvrijdag 24 september 2010 @ 21:38
quote:
Op vrijdag 24 september 2010 19:34 schreef Diabox het volgende:
Iemand nog ideeen over welke supps er bij het supplementen kopje kunnen?
Gewoon de basis supps en die heb je al. :)


quote:
Op vrijdag 24 september 2010 20:06 schreef Diabox het volgende:

[..]

Legale testosteron verhogende supps zijn onzin. Zodra jouw testosteron boven de basale waarde komt krijgt jouw hypothalamus het signaal om minder GnRH te maken en zodoende jouw hypofyse om minder LH en FSH af te geven. Door deze daling van LH en FSH daalt je testosteron weer, wanneer deze weer daalt wordt jouw hypothalamus gestimuleerd om meer GnRH te maken -> meer LH en FSH -> testosteron. En zo is de cirkel weer compleet.

Je kan overigens iedere random endocrinoloog dit vragen en hij zal ook bevestigen dat ze onzin zijn.
Redelijk mee eens.

Test dmz supps op zo'n manier verhogen dat je er ook daadwerkelijk wat resultaat mee kan boeken is imo nagenoeg niet te doen.
Diaboxvrijdag 24 september 2010 @ 21:56
quote:
Op vrijdag 24 september 2010 21:38 schreef Mr.J het volgende:

[..]

Gewoon de basis supps en die heb je al. :)
[..]

Redelijk mee eens.

Test dmz supps op zo'n manier verhogen dat je er ook daadwerkelijk wat resultaat mee kan boeken is imo nagenoeg niet te doen.
Klopt, je kan er hoogstens nihile schommelingen mee bereiken, al schijnt Tribulus zelfs een negatieve invloed te hebben (wederom nihil :P). Maar goed, dat is ongeveer de samenvatting in een notendop en ook gelijk in een notendop waarom het niet werkt.

Update van Roelly:


[ Bericht 8% gewijzigd door Diabox op 24-09-2010 22:52:01 ]
Levitaszaterdag 25 september 2010 @ 06:48
Nog mensen live de Mr. O aan het kijken??
ukgazaterdag 25 september 2010 @ 15:52
quote:
Op zaterdag 25 september 2010 06:48 schreef Levitas het volgende:
Nog mensen live de Mr. O aan het kijken??
kut, helemaal vergeten :(

edit; ik ben ngo op tijd zo te zien ?
http://webcast.bodybuilding.com/fitshow/2010olympia/
Diaboxzaterdag 25 september 2010 @ 16:23
16meterzaterdag 25 september 2010 @ 16:29

Boooom!

Mr. Olympia 2010 zeg ik.
Diaboxzaterdag 25 september 2010 @ 18:35
Nog 'n brute pica van Roelly.
Levitaszaterdag 25 september 2010 @ 19:24
Phil Heath was ook HEEL goed.. Denk dat het nog spannend word wie 1e wordt hoor..
Roelly viel toch wel een beetje tegen moet ik zeggen, maargoed, het is zijn 1e Olympia. Nog een paar jaartjes en dan kan ie lekker met de top5 meedraaien (hopelijk)
Levitaszondag 26 september 2010 @ 22:33
Jay voor de 4e keer Mr. Olympia.
Roelly helaas een tegenvallende 14e plaats. Hij mistte gewoon echt teveel massa om mee te doen voor de top-6. Zoals Sibil al zei, was ie off en heel nerveus wat zijn posing niet ten goede kwam.

Ach, lekker een paar jaartjes meedraaien en dan misschien wel top-5!

[ Bericht 1% gewijzigd door Levitas op 26-09-2010 22:39:26 ]
Diaboxzondag 26 september 2010 @ 22:46
Ik had eerlijk gezegd Phil boven Jay geplaatst. Maar goed, gruwelijk sterke line-up dit jaar hoor!
Levitasmaandag 27 september 2010 @ 05:13
quote:
Op zondag 26 september 2010 22:46 schreef Diabox het volgende:
Ik had eerlijk gezegd Phil boven Jay geplaatst. Maar goed, gruwelijk sterke line-up dit jaar hoor!
Yep, ik ook.

Wat betreft Roelly, hij komt overall mass tekort tegenover de jongens die er al een aantal jaar staan. Komt echt wel goed met hem, over 2-3 jaar behoort ie tot de top-5!
ukgamaandag 27 september 2010 @ 12:12
Die roelly trekt wel aparte bekken als ie aan het flexxen is :P
Alessandr0maandag 27 september 2010 @ 12:58
Het is gewoon een currupte bende. Wie de meeste sponsors(geld geeft aan de organisatoren) die wint het. En niet alleen bij de olympia ook bij veel andere amateur bodybuilding wedstrijdjes
ukgamaandag 27 september 2010 @ 12:58
quote:
Op maandag 27 september 2010 12:58 schreef Alessandr0 het volgende:
Het is gewoon een currupte bende. Wie de meeste sponsors(geld geeft aan de organisatoren) die wint het. En niet alleen bij de olympia ook bij veel andere amateur bodybuilding wedstrijdjes
bron?
Fortune_Cookiemaandag 27 september 2010 @ 17:13
Wie zijn hier allemaal op die manier bezig met trainen als ik vragen mag? Met de hormoontjes en de hele business? Om gewoon echt huge te worden?

Puur uit interesse.
ukgamaandag 27 september 2010 @ 17:21
quote:
Op maandag 27 september 2010 17:13 schreef Fortune_Cookie het volgende:
Wie zijn hier allemaal op die manier bezig met trainen als ik vragen mag? Met de hormoontjes en de hele business? Om gewoon echt huge te worden?

Puur uit interesse.
gebruik momenteel allen eiwitpoeder.Na de training neem ik aminozuren om dat deze sneller worden opgenomen door het lichaam . Ik wil niet huge worden in de zin als de meneren uit de OP.
Meer Mens Health cover lichaam.

[ Bericht 5% gewijzigd door ukga op 27-09-2010 17:28:20 ]
Diaboxmaandag 27 september 2010 @ 18:14
quote:
Op maandag 27 september 2010 17:13 schreef Fortune_Cookie het volgende:
Wie zijn hier allemaal op die manier bezig met trainen als ik vragen mag? Met de hormoontjes en de hele business? Om gewoon echt huge te worden?

Puur uit interesse.
Bedoel je echt met HGH etc. of gewoon normale test kuurtjes?
Fortune_Cookiemaandag 27 september 2010 @ 20:16
quote:
Op maandag 27 september 2010 18:14 schreef Diabox het volgende:

[..]

Bedoel je echt met HGH etc. of gewoon normale test kuurtjes?
Kuurtjes, en voor mijn part bloeddoping ofzo :D

Alles wat buiten de sfeer van normale supplementatie valt zeg maar.
Diaboxmaandag 27 september 2010 @ 20:41
Oh mij niet gezien, life-time natural, true story.
Fortune_Cookiemaandag 27 september 2010 @ 20:46
quote:
Op maandag 27 september 2010 20:41 schreef Diabox het volgende:
Oh mij niet gezien, life-time natural, true story.
Hier ook hoor. Ben wel altijd benieuwd geweest naar testo, omdat mijn oom dat tot z'n 60e deed en er altijd enorm leuk over kon vertellen :D

Ik heb niet echt bijzondere doelen ofzo verder, al zou ik graag de 100 kilo passeren. Gewoon omdat ik dat grappig vind. Moet op zich wel lukken, als ik hard mn best doe dit jaar misschien zelfs wel.

En dan daarna meer een beetje gaan 'sculpten'. Niet dat ik nu dik ben ofzo, maar onder de borst wordt de definitie een heel stuk minder zeg maar :@
Mithras82maandag 27 september 2010 @ 21:11
Heb nu al moeite om voldoende te eten. Kuurtjes hebben weinig zin denk ik :)
Diaboxmaandag 27 september 2010 @ 22:10
quote:
Op maandag 27 september 2010 20:46 schreef Fortune_Cookie het volgende:

[..]

Hier ook hoor. Ben wel altijd benieuwd geweest naar testo, omdat mijn oom dat tot z'n 60e deed en er altijd enorm leuk over kon vertellen :D

Ik heb niet echt bijzondere doelen ofzo verder, al zou ik graag de 100 kilo passeren. Gewoon omdat ik dat grappig vind. Moet op zich wel lukken, als ik hard mn best doe dit jaar misschien zelfs wel.

En dan daarna meer een beetje gaan 'sculpten'. Niet dat ik nu dik ben ofzo, maar onder de borst wordt de definitie een heel stuk minder zeg maar :@
Naja anders gewoon standaard test kuurtje gaan doen toch? Weet niet hoe lang je bent, maar 100kg passeren is 'n uitdaging zonder kuur als je niet zo lang bent......
Levitasdinsdag 28 september 2010 @ 06:18
Fysieken als Jay enzo zijn wel echt geweldig imo. Ik ben zelf best veel bezig met de sport, maar absoluut (nog) geen kuren! Eerst maar eens fatsoenlijk eten lang volhouden.

Opsich wel interesse in roids (in het algemeen), maar ga ik nog lang niet aan beginnen. Er valt nog HEEL veel natural te behalen. Dus dat ga ik maar eerst maar es even behalen: Het maximale uit mezelf. Dan zien we wel weer verder :)
16meterdinsdag 28 september 2010 @ 09:46
Een prohormonen kuurtje (epi/h-drol) vind ik op den duur wel het overwegen waard. Spuit zetten zou ik nooit doen.
Mr.Jdinsdag 28 september 2010 @ 10:01
quote:
Op maandag 27 september 2010 17:13 schreef Fortune_Cookie het volgende:
Wie zijn hier allemaal op die manier bezig met trainen als ik vragen mag? Met de hormoontjes en de hele business? Om gewoon echt huge te worden?

Puur uit interesse.
AAS hier. Nu even een off periode, straks weer on om te bouwen. Moeten nog een paar mooie kg's bij.

GH niet, veels te duur helaas. Wel prachtspul. :)
kidkash19dinsdag 28 september 2010 @ 10:17
Gebruik niks, niet eens eiwitpoeder of iets van die geest. Als je gewoon goed eet kan je meer dan genoeg eiwitten uit je voedsel halen, meeste eiwitpoeders zitten sowieso vol met crap die niet nodig is.

Caveman diet FTW!
16meterdinsdag 28 september 2010 @ 13:00
quote:
Op dinsdag 28 september 2010 10:17 schreef kidkash19 het volgende:
Gebruik niks, niet eens eiwitpoeder of iets van die geest. Als je gewoon goed eet kan je meer dan genoeg eiwitten uit je voedsel halen, meeste eiwitpoeders zitten sowieso vol met crap die niet nodig is.

Caveman diet FTW!
Is zeker waar, maar als je een hekel hebt aan koken, boodschappen doen en weinig tijd hebt om goed te eten dan is whey wel een uitkomst.

Zou ook graag elke dag rijst met kip, vis etc.. eten, maar niemand die het voor me gaat koken. :')
Diaboxdinsdag 28 september 2010 @ 13:32
quote:
Op dinsdag 28 september 2010 10:17 schreef kidkash19 het volgende:
Gebruik niks, niet eens eiwitpoeder of iets van die geest. Als je gewoon goed eet kan je meer dan genoeg eiwitten uit je voedsel halen, meeste eiwitpoeders zitten sowieso vol met crap die niet nodig is.

Caveman diet FTW!
Rondom een training verkies ik toch whey boven vast voedsel i.v.m. snelle opname. En dat laatste zet ik m'n vraagtekens bij???

quote:
Op dinsdag 28 september 2010 10:01 schreef Mr.J het volgende:

[..]

AAS hier. Nu even een off periode, straks weer on om te bouwen. Moeten nog een paar mooie kg's bij.

GH niet, veels te duur helaas. Wel prachtspul. :)
En zonder GH kan je ook gigantisch groot worden :P

quote:
Op dinsdag 28 september 2010 13:00 schreef 16meter het volgende:

[..]

Is zeker waar, maar als je een hekel hebt aan koken, boodschappen doen en weinig tijd hebt om goed te eten dan is whey wel een uitkomst.

Zou ook graag elke dag rijst met kip, vis etc.. eten, maar niemand die het voor me gaat koken. :')
Rijst kost je 'n half uur per week als je gewoon 'n grote pan maakt. Water aan de kook brengen, rijst erin, 15 min laten koken, daarna afgieten en nog ff 10 min in de pan laten zitten met de deksel erop. Daarna eten maar, en de rest in je koelkast gooien.

Kip bakken duurt <10 min, gewoon in kleine stukken snijden.
16meterdinsdag 28 september 2010 @ 14:04
En goedkoop/makkelijk vis klaar maken, hoe doen jullie dat?
Diaboxdinsdag 28 september 2010 @ 14:05
Tonijn eet je zo eet blik jonge.
Pangafiletje ff paar minuutjes in de pan.

M'n broer werkt in 'n viswinkel dus ik krijg vaak allemaal soorten vis gratis, dus ben me niet zo bewust van de prijzen van vis :P Maar haring is ook wel nice en van die kabeljouw stukken in zo'n ovenschaal :P
Fortune_Cookiedinsdag 28 september 2010 @ 14:34
quote:
Op maandag 27 september 2010 22:10 schreef Diabox het volgende:

[..]

Naja anders gewoon standaard test kuurtje gaan doen toch? Weet niet hoe lang je bent, maar 100kg passeren is 'n uitdaging zonder kuur als je niet zo lang bent......
Ik ben 1.82.

Zit nu op een nuchtere maag op 94 kg. Kan wel wat droger, dat wel. Maar dat is voor mij vrij makkelijk te lozen over het algemeen.
Diaboxdinsdag 28 september 2010 @ 14:47
100kg droog @ 1m82 is een hele uitdaging zonder AAS :P
ukgadinsdag 28 september 2010 @ 14:48
Oke leuk allemaal wie wat vreet en wat gebruikt, foto's willen we zien :@ :P
Mr.Jdinsdag 28 september 2010 @ 14:49
Cutten en geen spiermassa verliezen is lastiger dan je denkt. Vergis je daar niet in. :)
Diaboxdinsdag 28 september 2010 @ 14:51
quote:
Op dinsdag 28 september 2010 14:48 schreef ukga het volgende:
Oke leuk allemaal wie wat vreet en wat gebruikt, foto's willen we zien :@ :P
Ik pas niet op de foto, ben te groot.

quote:
Op dinsdag 28 september 2010 14:49 schreef Mr.J het volgende:
Cutten en geen spiermassa verliezen is lastiger dan je denkt. Vergis je daar niet in. :)
Naturel ja :P Gaat met AAS al wat makkelijker!
ukgadinsdag 28 september 2010 @ 14:54
quote:
Op dinsdag 28 september 2010 14:51 schreef Diabox het volgende:

[..]

Ik pas niet op de foto, ben te groot.
:')
dan maak je er maar twee
Diaboxdinsdag 28 september 2010 @ 14:58
quote:
Op dinsdag 28 september 2010 14:54 schreef ukga het volgende:

[..]

:')
dan maak je er maar twee
Te veel werk :P
Fortune_Cookiedinsdag 28 september 2010 @ 14:58
quote:
Op dinsdag 28 september 2010 14:47 schreef Diabox het volgende:
100kg droog @ 1m82 is een hele uitdaging zonder AAS :P
helemaal droog gaat het ook wel heel moeilijk worden denk ik hoor :D

Is in ieder geval een nobel streven O-)

quote:
Op dinsdag 28 september 2010 14:49 schreef Mr.J het volgende:
Cutten en geen spiermassa verliezen is lastiger dan je denkt. Vergis je daar niet in. :)
Duidelijk. Maar ik wil het dan ook heel rustig aan weg gaan werken. Langzaam aan schoner gaan eten e.d.

En ik hoef ook niet per se 100kg te wegen, maar het lijkt me wel leuk om erover heen te gaan en het zo lang mogelijk vast te houden terwijl ik langzaam aan wat droger word.

Ik zie dan wel waar ik uit kom :P
Levitasdinsdag 28 september 2010 @ 22:44
Hmm, hoor de laatste tijd wel heel vaak de term 'GH' voorbij komen. Eens opzoeken wat het nou precies is.. Ik hoor vooral dat daar die ubergrote buiken bij de profs door komen??
Mr.Jdinsdag 28 september 2010 @ 23:57
GH info:
http://en.wikipedia.org/w(...)athletic_enhancement
http://forum.dutchbodybui(...)de-vragen-hgh-67147/

GH gut komt door de groei van organen door de combi GH/insuline in zeer hoge hoeveelheden.
kriorowoensdag 29 september 2010 @ 03:27
quote:
Op maandag 27 september 2010 20:41 schreef Diabox het volgende:
Oh mij niet gezien, life-time natural, true story.
Mr.Jwoensdag 29 september 2010 @ 11:33
Ok, dit heb ik nu bij het stukje Algemeen voor de nieuwe OP:

___________

[Algemeen]
Als je besluit echt wat aan je lichaam te willen doen raad ik een ieder aan om het thuistrainen te vergeten. De middelen die je hebt zijn te beperkt, en zullen al snel niet genoeg zijn. Naar de sportschool dus! :P

Al die leuke reclames van supplementen die je op tv en in blaadjes ziet ten spijt, je wordt geen gespierde knul in 4 weken door het slikken van MEGA GROW 3000 ULTRA oid. Je zult hier hard voor moeten trainen, goed voor moet eten en voldoende voor moeten rusten. Dit zijn namelijk de drie belangrijkste aspecten van het bodybuilden, je training, je voeding, je rust. Zorg dat deze drie optimaal zijn om resultaat te boeken.

Mensen starten doorgaans met 'fitnessen' vanuit twee redenen, óf vet verliezen, óf massa aanzetten.

Voor dat eerste zul je moeten krachttrainen en cardio'en. Zorg dat je met krachttraining al je spiergroepen pakt, dus niet alleen je armpjes en borst trainen! Je hebt ook een rug, schouders en benen. Alles moet dus minstens één keer per week aan bod komen. Verder hebben je spieren uiteraard ook rust nodig, zelf hou ik een rustperiode van 48h-72h per spiergroep aan, alvorens ik ze weer train. Zorg dat je ook laag blijft in herhalingen met krachttrainen, het is dus niet de bedoeling dat je 30 keer met je dumbbell gaat curlen. Pak een gewicht waar je het ongeveer 10 keer mee redt. De ene is voorstander van heel laag in reps (lees: 5), de andere weer wat hoger (lees: 15), persoonlijk vind ik dat je het zelf maar moet aanvoelen wat je lekker vindt werken. Zelf zit ik rond de 8 a 10 reps per setje. Gezien je wilt afvallen, zul je ook moeten cardio'en. Een half uurtje cardio'en na je krachttraining is prima. Doe dit met een hartslag van rond de 140~. Geen hartslagmeter bij de hand? Geen nood, als vuistregel kan je hanteren dat wanneer je nog net kan praten, je goed zit. En dan is er nog het voedingsaspect, het komt er op neer dat je een aantal kcal per dag verbruikt, en daar moet jij onder zitten. Je caloriebehoefte kan je berekenen op deze website:
http://www.giantpt.com/vo(...)caloriebehoefte.html

De Katch-McArdle formule geniet de voorkeur... Zodra je je onderhoud weet, ga je daar 300-500 kcal onderzitten en ga je kijken hoe goed je er op afvalt. Val je te weinig af, gooi nog 200kcal uit je voedingsschema.
Rondom deze hoeveelheid kcal ga je een voedingsschema opbouwen. Daar raad ik dit topic voor aan:
http://forum.dutchbodybui(...)oedingsschema-68557/

Dingen die je in een voedingsschema kan gooien zijn; brinta, kwark, muesli , havermout, eieren, kipfilet, kalkoenfilet, tonijn, zilvervliesrijst, pangafilet, etc. etc. Gezien je wilt afvallen is het aan te raden om te minderen met de koolhydraten, en je eiwitten 'hoog' te houden. Twee gram eiwit per kilo lichaamsgewicht is de vuistregel. Vind je gelijk een voedingsschema opstellen te veel werk van het goeie om te beginnen, kijk dan gewoon hoe ver je komt met krachttrainen en cardio, en gewoon wat beter op je voeding letten. Als resultaten uit blijven zul je helaas toch echt een voedingsschema moeten hanteren, en die zal je in mijn ogen sowieso vroeg of laat moeten hanteren!

En dan nu voor massa aanzetten, voor massa aanzetten verschilt het vrij weinig van afvallen, behalve dan dat je cardio eruit kan laten en je juist boven je onderhoud moet gaan eten. Zorg dat je een goed trainingsschema hebt, er zijn er genoeg te vinden op http://forum.dutchbodybuilding.com/f141/ Je kan er zelf uiteraard ook eentje maken. Zorg wel dat je je spiergroepen wat rust gunt, train nooit twee dagen achterelkaar dezelfde spiergroep, not done! En zorg ook dat je de synergisten voor een bepaalde spiergroep de dag ervoor al traint. Als jij op maandag je triceps traint vind ik het geen aanrader om op dinsdag je borst te trainen... Verder vind ik dat een goed trainingsschema compounds bevat (oefeningen waarbij je niet een spier isoleert), bijv: Bankdrukken, squatten, deadliften, bent over row, etc. Wederom is voeding heel belangrijk, dus niet alleen voor afvallen, maar ook aankomen! Zorg dat je om de 2 uur eet. Maak er een gewoonte van en je komt al een heel eind. En zorg dat je voldoende eiwitten op een dag binnenkrijgt, maar vergeet ook niet dat je ook vetten nodig hebt. Koolhydraten krijgen de meeste mensen toch wel genoeg binnen ;). Hier wederom een lijstje van lekkers wat je in een voedingsschema kan gooien :):
brinta, kwark, muesli , havermout, eieren, kipfilet, kalkoenfilet, tonijn, zilvervliesrijst, pasta, pangafilet, etc. etc.
__________________
Mr.Jwoensdag 29 september 2010 @ 11:34
Zelf denk ik dat er al iets teveel verwijzingen zijn naar voeding en training wat later aan de bak komt. Maybe een idee om onderstaand van de huidige OP te mergen?

___________________

Keep in mind dat er geen standaard training bestaat voor iedereen. De trainingsbehoefte verschilt per individu en daar zal men zelf door praktijkervaring achter moeten komen.

Allereerst kan je je wel gaan oriënteren op wat je min of meer nodig hebt aan de hand van je lichaamsbouw. Er bestaan 3 types lichaamsbouw:

* Ectomorph (slanke bouw, hoge verbranding)
* Mesomorph (gespierde bouw, middel verbranding)
* Endomorph (stevige bouw, trage verbranding)


Kijk hier om uit te zoeken wat jij precies bent en waarin je in eerste instantie aan moet denken als je begint met training. http://www.bodybuilding.com/fun/becker3.htm

Overigens behoort niemand echt tot 1 van de hoofdtypes lichaamsbouw. Iedereen is een unieke combinatie tussen bovenstaande typen.

Ook het type sportschool waar je wilt gaan trainen biedt stof tot nadenken.

Je hebt aan de ene kant die mooie moderne sportscholen, met apparaten die op luchtdruk werken en zich met jouw pasje zich instellen op het gewicht wat jij moet doen die dag. Bij deze sportschool is er vaak geen mogelijkheid tot (of is het zelfs verboden) het doen van sommige "echte" bodybuild oefeningen zoals squats, uitstappen, deadlifts ed. Ook gaan de losse gewichten vaak niet zwaarder dan 30kg. Publiek is vaak een beetje, eh, trendy als 't ware. De sfeer is hierbij vaak zoiets van "Zie mij in m'n nieuwe dure trainingsoutfit de huppelkut uithangen."

Aan de andere kant heb je de old school sportscholen. Veel zwaar gewicht ipv hypermodern spul. Het publiek is hier degenen die echt willen trainen en groeien. Voor een beginner kunnen een aantal grote jongens van 120kg die zwaar aan 't trainen zijn imponerend overkomen, maar als je verder kijkt dan je neus lang is merk je dat de sfeer stukken gemoedelijker en behulpzamer is dan die "moderne" sportscholen.

En hier zijn dus ook weer tussenvormen in.
Diaboxwoensdag 29 september 2010 @ 13:28
quote:
Zelf denk ik dat er al iets teveel verwijzingen zijn naar voeding en training wat later aan de bak komt.
Eens. Kan inderdaad beter later terugkomen, i.p.v. gelijk al bij algemeen.

Ik heb overigens bewust de somatypes eruit gelaten, denk dat de meeste mensen wel weten wat ze ongeveer zijn, sowieso is iedereen een menging van somatypes. En ik zie er ook het voordeel niet van in om te weten wat je bent, veelal wordt het als excuus gebruikt door ecto's om te beargumenteren waarom ze zo traag gaan ;) Maar dat is mijn mening waarom ik vind dat het eruitgelaten kan worden :P

Rest kan inderdaad gemerged worden.
DeRakker.woensdag 29 september 2010 @ 15:19
quote:
* Ectomorph (slanke bouw, hoge verbranding)
* Mesomorph (gespierde bouw, middel verbranding)
* Endomorph (stevige bouw, trage verbranding)
Wel lekker kort door de bocht, kan je een hele pagina over vullen...
Diaboxwoensdag 29 september 2010 @ 15:24
quote:
Op woensdag 29 september 2010 15:19 schreef DeRakker. het volgende:

[..]

Wel lekker kort door de bocht, kan je een hele pagina over vullen...
Je kan er ook 'n boek over schrijven, ik vind die hele somatypering echter van ondergeschikt belang bij bodybuilding. Lekker boeiend of je weet of je ecto/meso/endo bent. :P
VerrekteZakHooiwoensdag 29 september 2010 @ 15:27
quote:
Op woensdag 29 september 2010 15:19 schreef DeRakker. het volgende:

[..]

Wel lekker kort door de bocht, kan je een hele pagina over vullen...
Ik vind deze link daarover erg interessant: http://web.archive.org/we(...).com/catpsy/t1c4.htm

Vond het bijna angstaanjagend om te lezen in hoeverre het geestelijke en lichamelijke bij mij verbonden is.. Zowel geestelijk als lichamelijk zit ik op ongeveer een 60/20/20 verdeling qua ecto/meso/endo.
DeRakker.woensdag 29 september 2010 @ 15:40
quote:
Op woensdag 29 september 2010 15:24 schreef Diabox het volgende:

[..]

Je kan er ook 'n boek over schrijven, ik vind die hele somatypering echter van ondergeschikt belang bij bodybuilding. Lekker boeiend of je weet of je ecto/meso/endo bent. :P
Ja ik vind het ook niet boeiend, maar als je het plaatst vind ik dit wel erg kort door de bocht.
Denk dat beginners nu gaan kiezen bijv. welke ze zijn terwijl je vaak mix hebt van 2 bij elkaar.
ukgawoensdag 29 september 2010 @ 15:53
quote:
Op woensdag 29 september 2010 15:19 schreef DeRakker. het volgende:

[..]

Wel lekker kort door de bocht, kan je een hele pagina over vullen...
als je de test bij doet via de link kom je er ook achter toch?
VerrekteZakHooiwoensdag 29 september 2010 @ 16:00
quote:
Op woensdag 29 september 2010 15:24 schreef Diabox het volgende:

[..]

Je kan er ook 'n boek over schrijven, ik vind die hele somatypering echter van ondergeschikt belang bij bodybuilding. Lekker boeiend of je weet of je ecto/meso/endo bent. :P
Best wel boeiend... een ecto zal (veel) meer boven onderhoud moeten gaan eten dan een endo om te groeien om maar iets te noemen. BMR past zich van zo'n persoon op de een of andere manier meer aan dan die van de endo.
Hier zie je zo'n niet al te wetenschappenlijk filmpje erover, wat zoiets min of meer aangeeft:
DeRakker.woensdag 29 september 2010 @ 16:03
Maar wat als je ecto bent en weinig eet...(denkend dat je veel eet).
Ben je misschien van nature helemaal geen ecto, maar dat komt simpel weg omdat je teweinig of slecht at.
Diaboxwoensdag 29 september 2010 @ 16:05
@VerrekteZakhooi
Ecto of endo, als je niet aankomt moet je gewoon meer eten, daar heb ik geen somatypering voor nodig.
DeRakker.woensdag 29 september 2010 @ 16:07
quote:
Op woensdag 29 september 2010 16:05 schreef Diabox het volgende:
@VerrekteZakhooi
Ecto of endo, als je niet aankomt moet je gewoon meer eten, daar heb ik geen somatypering voor nodig.
Idd, ik zie niet waarom je het nodig hebt.
Je bepaalt via internet ongeveer je behoefte, je probeert het paar weken en dan kan je het aanpassen wanneer het teweinig of teveel is.
VerrekteZakHooiwoensdag 29 september 2010 @ 16:48
quote:
Op woensdag 29 september 2010 16:05 schreef Diabox het volgende:
@VerrekteZakhooi
Ecto of endo, als je niet aankomt moet je gewoon meer eten, daar heb ik geen somatypering voor nodig.
Wanneer je je bewust bent van je somatypering ben je je hier ook sneller van bewust. Je somatypering helpt je gewoon bij het bewustzijn van de valkuilen m.b.t. BB. Een endo zal stricter moeten zijn m.b.t. clean eten dan een endo om maar iets te noemen en die endo dient extra te letten op zijn vetpercentage bij een bulk. Een ecto zal extra aandacht moeten geven aan veelvuldig eten. Natuurlijk doet een 'echte' BB'er dat sowieso al. Maar die OP is juist bedoeld voor beginners en dan is het wel handig om te weten waar je extra aandacht aan dient te besteden / extra op dient te letten.

Verder dient een endo meer cardio te doen dan een ecto (die dat juist moet minimaliseren over het algemeen), om de vetverbranding aan te wakkeren.
NeverNooitVriendjezondag 3 oktober 2010 @ 19:14
Even een vraag, beste is natuurlijk om elke 2/3 uur te eten, maar dit schiet er overdag natuurlijk nog wel eens bij in. Heeft het nut om in een keer een grote hoeveelheid eten naar binnen te werken? Bijvoorbeeld 's avonds nog even 8 sneetjes brood icm shake, of doet je lichaam hier niks mee? Dus moet je verspreiden of is het niet geheel noodzakelijk?
Diaboxzondag 3 oktober 2010 @ 19:23
Heeft nut, het is echter beter om om de 2/3 uur te eten voor een constant hoog niveau van aminozuren.
kriorozondag 3 oktober 2010 @ 19:58
En om je verbranding aan de gang te houden, je suikerspiegel op peil te houden, etc. Moet gewoon eigenlijk.
koffokmaandag 4 oktober 2010 @ 13:55
quote:
Op woensdag 22 september 2010 15:54 schreef 16meter het volgende:
Denk dat er eigenlijk GEEN mensen zijn hier die die ambitie hebben. Omdat dat voor niemand hier haalbaar is.
En waarom zou dit voor niemand hier dit haalbaar zijn?
Diaboxmaandag 4 oktober 2010 @ 14:04
quote:
Op maandag 4 oktober 2010 13:55 schreef koffok het volgende:

[..]

En waarom zou dit voor niemand hier dit haalbaar zijn?
Omdat de kans dat jij de genen ervoor hebt, en daarbij ook nog de oneindige discipline vrijwel nihil is. Hou er rekening mee dat het de absolute wereldtop, grotere kans dat je prof. voetballer wordt. Het kost ook nog eens ontzettend veel geld, echt ongelofelijk veel.
koffokmaandag 4 oktober 2010 @ 14:20
quote:
Op maandag 4 oktober 2010 14:04 schreef Diabox het volgende:

[..]

Omdat de kans dat jij de genen ervoor hebt, en daarbij ook nog de oneindige discipline vrijwel nihil is. Hou er rekening mee dat het de absolute wereldtop, grotere kans dat je prof. voetballer wordt. Het kost ook nog eens ontzettend veel geld, echt ongelofelijk veel.
Dus nogsteeds niet onmogelijk, discipline kun je leren.
Je ziet daar de beste van de wereld, en ik denk niet dat er een verschil is in kansberekening tussen voetbal en bodybuilding. Ik denk dat de kans even groot is.
De beste voetballer van de wereld of de nummer 1 bodybuilder. Daarnaast verkracht je totaal je lichaam met bodybuilding en al die troep die je slikt.
Diaboxmaandag 4 oktober 2010 @ 14:22
Er zijn veel meer prof. voetballers dan IFBB pro's, qua kansrekening schiet je dus de bal mis.
koffokmaandag 4 oktober 2010 @ 14:27
quote:
Op maandag 4 oktober 2010 14:22 schreef Diabox het volgende:
Er zijn veel meer prof. voetballers dan IFBB pro's, qua kansrekening schiet je dus de bal mis.
Vanzelfsprekend, je kunt ongetwijfeld zelf bedenken dat hoe dat komt. Dat betekend dat je in Bodybuilding minder concurrentie hebt. Ik denk niet dat het verschil maakt welke sport je doet, als je de beste wilt zijn. Bij de een is er meer concurrentie, bij de andere moet je er meer voor doen.
16metermaandag 4 oktober 2010 @ 16:10
quote:
Op maandag 4 oktober 2010 13:55 schreef koffok het volgende:

[..]

En waarom zou dit voor niemand hier dit haalbaar zijn?
Kom op man. :')

Dus jij denkt als een willekeurige ecto een paar jaar met dezelfde begeleiding als Cutler traint die ook wel even Mr. O. wordt?
koffokmaandag 4 oktober 2010 @ 16:13
quote:
Op maandag 4 oktober 2010 16:10 schreef 16meter het volgende:

[..]

Kom op man. :')

Dus jij denkt als een willekeurige ecto een paar jaar met dezelfde begeleiding als Cutler traint die ook wel even Mr. O. wordt?
Nee, als je goed gelezen hebt, heb ik dat ook nooit gezegd, dus iedereen is Ecto hier?
Diaboxmaandag 4 oktober 2010 @ 16:48
quote:
Op maandag 4 oktober 2010 16:13 schreef koffok het volgende:

[..]

Nee, als je goed gelezen hebt, heb ik dat ook nooit gezegd, dus iedereen is Ecto hier?
Al ben je geen ecto, de kans dat jij dé genen hebt om een IFBB pro te worden is gewoon heel klein.
koffokmaandag 4 oktober 2010 @ 16:52
quote:
Op maandag 4 oktober 2010 16:48 schreef Diabox het volgende:

[..]

Al ben je geen ecto, de kans dat jij dé genen hebt om een IFBB pro te worden is gewoon heel klein.
Je zegt het zelf al, heel klein is niet onmogelijk, point said i think.
Diaboxmaandag 4 oktober 2010 @ 17:10
Niks is onmogelijk, zo blijf je aan de gang.
Levitasdinsdag 5 oktober 2010 @ 23:14
Iemand nog tips voor een persoonlijke begeleider in de omgeving (Noord)Brabant-Noord, of dichtbij?
Fortune_Cookiewoensdag 6 oktober 2010 @ 09:48
Vandaag weer, na een week behoorlijke maagklachten te hebben gehad en nauwelijks te hebben kunnen eten. Zal wel een tegenvaller worden :P
CarbonCwoensdag 6 oktober 2010 @ 10:05
quote:
Op dinsdag 5 oktober 2010 23:14 schreef Levitas het volgende:
Iemand nog tips voor een persoonlijke begeleider in de omgeving (Noord)Brabant-Noord, of dichtbij?
Zie PM. ;)
Fortune_Cookiewoensdag 6 oktober 2010 @ 15:40
Lekker getraind. Wel 2 kilo lichter...
Diaboxwoensdag 6 oktober 2010 @ 15:45
Zit er zo weer aan.
Fortune_Cookiewoensdag 6 oktober 2010 @ 16:04
quote:
Op woensdag 6 oktober 2010 15:45 schreef Diabox het volgende:
Zit er zo weer aan.
Ben er mee bezig, as we speak :)

*nom*nom*nom* O-)
Scorpiewoensdag 6 oktober 2010 @ 16:11
Ik zit er ook over te denken eens mijn 'hekel' aan een sportschool te overwinnen en te gaan kijken of ik dit kan gebruiken om toch wat beweging te doen. Zjin er nog mensen die in de omgeving van Leiden een goeie sportschool voor beginners weet? Ik wil voornamelijk afvallen, ben in negen maanden *niks* doen vrij veel aangekomen maar heb zelf het idee dat het er vrij goed weer af moet kunnen gaan.
DeRakker.woensdag 6 oktober 2010 @ 16:41
quote:
Op woensdag 6 oktober 2010 16:11 schreef Scorpie het volgende:
Ik zit er ook over te denken eens mijn 'hekel' aan een sportschool te overwinnen en te gaan kijken of ik dit kan gebruiken om toch wat beweging te doen. Zjin er nog mensen die in de omgeving van Leiden een goeie sportschool voor beginners weet? Ik wil voornamelijk afvallen, ben in negen maanden *niks* doen vrij veel aangekomen maar heb zelf het idee dat het er vrij goed weer af moet kunnen gaan.
Hahah toevallig ik woon en train in leiden ;)
Zit zelf op sportschool fysiek, vind ik zelf een goede maar het is gelijk mn enige dus vergelijken kan ik niet.
Maar hoor in de omgeving niet echt gyms wat beter zijn dan deze, zitten vrouwen/professionele bodybuilders/ beginners enz op... dus wel breed.
Maar over het algemeen wel meer grote gasten, maar dit is alleen maar goed... word je meer gemotiveerd en kan je beter advies krijgen.

Als je nou via mijn naam gaat inschrijven krijg ik ook nog korting :s) :s)
Scorpiewoensdag 6 oktober 2010 @ 16:43
quote:
Op woensdag 6 oktober 2010 16:41 schreef DeRakker. het volgende:

[..]

Hahah toevallig ik woon en train in leiden ;)
Zit zelf op sportschool fysiek, vind ik zelf een goede maar het is gelijk mn enige dus vergelijken kan ik niet.
Maar hoor in de omgeving niet echt gyms wat beter zijn dan deze, zitten vrouwen/professionele bodybuilders/ beginners enz op... dus wel breed.
Maar over het algemeen wel meer grote gasten, maar dit is alleen maar goed... word je meer gemotiveerd en kan je beter advies krijgen.

Als je nou via mijn naam gaat inschrijven krijg ik ook nog korting :s) :s)
Haha, ik zal het eens checken, thanks :)
DeRakker.woensdag 6 oktober 2010 @ 16:45
quote:
Op woensdag 6 oktober 2010 16:43 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Haha, ik zal het eens checken, thanks :)
Ja loop je gwn naarbinnen en vraag je voor rondleiding, heb t zo ook gedaan.. lijkt klein van buitenkant maar is mooi formaat binnen.
El_Liberalistewoensdag 6 oktober 2010 @ 17:25
Ik doe nu een kleine drie jaar krachttraining, weliswaar een beetje recreatief maar begin toch aardig sterk te worden. Toch vraag ik me af, wat is nou zo'n beetje de (tegen)werking van langdurig veel alcohol? Ik train iedere week toch minimaal drie keer maar ik ben ook vaak wel 2 keer per week flink dronken (student, borrel hier, feestje daar). Dat alcohol spieren afbreekt en groei tegengaat weet ik, maar in hoeverre drukt zoiets nou een stempel op wat je zou kunnen bereiken zonder alcohol? Er vanuit gaande dat je wel voldoende rust neemt en veel water drinkt (dus geen vochttekort).
Fortune_Cookiewoensdag 6 oktober 2010 @ 17:31
quote:
Op woensdag 6 oktober 2010 17:25 schreef El_Liberaliste het volgende:
Ik doe nu een kleine drie jaar krachttraining, weliswaar een beetje recreatief maar begin toch aardig sterk te worden. Toch vraag ik me af, wat is nou zo'n beetje de (tegen)werking van langdurig veel alcohol? Ik train iedere week toch minimaal drie keer maar ik ben ook vaak wel 2 keer per week flink dronken (student, borrel hier, feestje daar). Dat alcohol spieren afbreekt en groei tegengaat weet ik, maar in hoeverre drukt zoiets nou een stempel op wat je zou kunnen bereiken zonder alcohol? Er vanuit gaande dat je wel voldoende rust neemt en veel water drinkt (dus geen vochttekort).
Alcohol in ruime mate is vrij killing voor je spieropbouw. De proteinesynthese vindt niet plaats wanneer je een x hoeveelheid alcohol (niet bijster veel ook) in je systeem hebt. Normaal ben je een klein beetje alcohol ook wel weer snel kwijt, maar als je goed doorzuipt dan duurt dat uren, waarschijnlijk nog tijdens je slaap ook - de tijd waarin je juist het meest herstelt en op den duur groeit.

Ga er dus vanuit dat je sowieso 1/3e minder effectief bezig bent.
DeRakker.woensdag 6 oktober 2010 @ 17:33
quote:
Op woensdag 6 oktober 2010 17:25 schreef El_Liberaliste het volgende:
Ik doe nu een kleine drie jaar krachttraining, weliswaar een beetje recreatief maar begin toch aardig sterk te worden. Toch vraag ik me af, wat is nou zo'n beetje de (tegen)werking van langdurig veel alcohol? Ik train iedere week toch minimaal drie keer maar ik ben ook vaak wel 2 keer per week flink dronken (student, borrel hier, feestje daar). Dat alcohol spieren afbreekt en groei tegengaat weet ik, maar in hoeverre drukt zoiets nou een stempel op wat je zou kunnen bereiken zonder alcohol? Er vanuit gaande dat je wel voldoende rust neemt en veel water drinkt (dus geen vochttekort).
Het werkt gewoon tegen, moet je zelf afwegen... liever drinken en minder resultaat en andersom.
Je hebt ook meerdere factoren waardoor je resultaat minder word, dus als dit het enige is...
Maar hoezo 2x per week dronken? ik drink wanneer ik uitga ook maar wel zo dat ik niet dronken word.
Gewoon lekker drinken, maar in beperke houden.
Sowieso ga ik niet elk weekend.

1. omdat ik er geen zin in heb en 2. omdat het nogal zonde is wanneer je hard voor werkt en dan alles kapot zuipt...
DeRakker.woensdag 6 oktober 2010 @ 17:34
quote:
Op woensdag 6 oktober 2010 17:31 schreef Fortune_Cookie het volgende:

[..]

Alcohol in ruime mate is vrij killing voor je spieropbouw. De proteinesynthese vindt niet plaats wanneer je een x hoeveelheid alcohol (niet bijster veel ook) in je systeem hebt. Normaal ben je een klein beetje alcohol ook wel weer snel kwijt, maar als je goed doorzuipt dan duurt dat uren, waarschijnlijk nog tijdens je slaap ook - de tijd waarin je juist het meest herstelt en op den duur groeit.

Ga er dus vanuit dat je sowieso 1/3e minder effectief bezig bent.
En nog de training na het drinken, is ook nog slechter.... omdat je helemaal brak bent en minder kracht hebt.
Fortune_Cookiewoensdag 6 oktober 2010 @ 17:38
quote:
Op woensdag 6 oktober 2010 17:34 schreef DeRakker. het volgende:

[..]

En nog de training na het drinken, is ook nog slechter.... omdat je helemaal brak bent en minder kracht hebt.
Ook dat nog idd.

Ik drink als ik er zin in heb, maar ik probeer sowieso altijd 1 nacht rust te pakken tussen mijn laatste training en de dag waarop ik dan drink. En idd nooit trainen na een avondje doorzakken, moet er niet aan denken.

Maar er zijn ook momenten dat het me geen hol interesseert, en ik gewoon doe waar ik zin in heb O-)
El_Liberalistewoensdag 6 oktober 2010 @ 17:38
quote:
Op woensdag 6 oktober 2010 17:31 schreef Fortune_Cookie het volgende:

[..]

Alcohol in ruime mate is vrij killing voor je spieropbouw. De proteinesynthese vindt niet plaats wanneer je een x hoeveelheid alcohol (niet bijster veel ook) in je systeem hebt. Normaal ben je een klein beetje alcohol ook wel weer snel kwijt, maar als je goed doorzuipt dan duurt dat uren, waarschijnlijk nog tijdens je slaap ook - de tijd waarin je juist het meest herstelt en op den duur groeit.

Ga er dus vanuit dat je sowieso 1/3e minder effectief bezig bent.
Ik train niet of zelden met restanten alcohol, sowieso train ik bijna altijd 's avonds laat. Klinkt een beetje sneu maar 1/3e minder effectief valt me eigenlijk mee :@
quote:
Op woensdag 6 oktober 2010 17:33 schreef DeRakker. het volgende:

[..]

Het werkt gewoon tegen, moet je zelf afwegen... liever drinken en minder resultaat en andersom.
Je hebt ook meerdere factoren waardoor je resultaat minder word, dus als dit het enige is...
Maar hoezo 2x per week dronken? ik drink wanneer ik uitga ook maar wel zo dat ik niet dronken word.
Gewoon lekker drinken, maar in beperke houden.
Sowieso ga ik niet elk weekend.

1. omdat ik er geen zin in heb en 2. omdat het nogal zonde is wanneer je hard voor werkt en dan alles kapot zuipt...
Wat minder effect vind ik niet erg, als het maar niet helemaal zinloos is, dat is het meer. Tja,hoezo 2 keer per week dronken, het is een beetje studentencultuur. Alle vrienden drinken en als je maandag bij vriend A bent en dinsdag bij vriend B, dan gebeurt dat. Veel vrienden drinken meerdere kratjes per week leeg. Onder dronken valt voor mij ook aangeschoten, maar heb ondertussen een redelijke resistentie. Anyway, wanneer ik klaar ben met studeren ben ik van plan drastisch te minderen.
El_Liberalistewoensdag 6 oktober 2010 @ 17:40
quote:
Op woensdag 6 oktober 2010 17:38 schreef Fortune_Cookie het volgende:

[..]

En idd nooit trainen na een avondje doorzakken, moet er niet aan denken.

Mits niet al te brak train ik de avond ná het doorzakken wel weer, kan je al die slechte stoffen er even lekker uitzweten. Zie het soms ook als een soort straftraining :')
DeRakker.woensdag 6 oktober 2010 @ 17:45
quote:
Wat minder effect vind ik niet erg, als het maar niet helemaal zinloos is, dat is het meer. Tja,hoezo 2 keer per week dronken, het is een beetje studentencultuur. Alle vrienden drinken en als je maandag bij vriend A bent en dinsdag bij vriend B, dan gebeurt dat. Veel vrienden drinken meerdere kratjes per week leeg. Onder dronken valt voor mij ook aangeschoten, maar heb ondertussen een redelijke resistentie. Anyway, wanneer ik klaar ben met studeren ben ik van plan drastisch te minderen.
Moet je zelf weten, ik ben zelf niet zon meeloper.
Heb/had vrienden die roken/drugs gebruiken/veel drinken enz... maar omdat zij het doen betekend nog niet dat ik het ook moet doen.
Roken en drugs sla ik sowieso af, ook wanneer de hele groep het wel gebruikt... ik respecteer dat en zij respecteren mij.
En drinken geef ik zelf aan wanneer ik niet meer hoef, bijv. na 5 biertjes... als zij dan doorgaan moeten ze dat zelf weten.
Mijn fun factor word er niet door vergroot, en volgende dag ben je nog beetje levend en verlies je dus geen dag.
En verder drink ik niet om stoer te zijn, dus kan ik gewoon stoppen wanneer ik wil.
Veel jongeren vinden het stoer als je veel drinkt of kan drinken, moeten ze zelf weten maar ik vind het niet stoer...
DeRakker.woensdag 6 oktober 2010 @ 17:46
quote:
Op woensdag 6 oktober 2010 17:40 schreef El_Liberaliste het volgende:

[..]

Mits niet al te brak train ik de avond ná het doorzakken wel weer, kan je al die slechte stoffen er even lekker uitzweten. Zie het soms ook als een soort straftraining :')
Prima, maar veel effect zal het niet hebben...
Alcohol in je lichaam en minder kracht... en vaak teweinig goed gegeten en geslapen...
El_Liberalistewoensdag 6 oktober 2010 @ 17:50
quote:
Op woensdag 6 oktober 2010 17:45 schreef DeRakker. het volgende:

[..]

Moet je zelf weten, ik ben zelf niet zon meeloper.
Heb/had vrienden die roken/drugs gebruiken/veel drinken enz... maar omdat zij het doen betekend nog niet dat ik het ook moet doen.
Roken en drugs sla ik sowieso af, ook wanneer de hele groep het wel gebruikt... ik respecteer dat en zij respecteren mij.
En drinken geef ik zelf aan wanneer ik niet meer hoef, bijv. na 5 biertjes... als zij dan doorgaan moeten ze dat zelf weten.
Mijn fun factor word er niet door vergroot, en volgende dag ben je nog beetje levend en verlies je dus geen dag.
En verder drink ik niet om stoer te zijn, dus kan ik gewoon stoppen wanneer ik wil.
Veel jongeren vinden het stoer als je veel drinkt of kan drinken, moeten ze zelf weten maar ik vind het niet stoer...
Ik gebruik geen drugs en rook niet tot nauwelijks, maar je maakt een fout door me meeloper te noemen. Hoewel ik misschien die schijn heb gewekt. Het is gewoon heerlijk om met je vrienden flink wat pils te drinken, er gebeurt altijd wel wat :)
De leeftijd dat het stoer is/was ben ik inmiddels wel gepasseerd ;)

Verder heb je gelijk, ik was meer benieuwd naar de fysieke gevolgen bij het fitnessen.
DeRakker.woensdag 6 oktober 2010 @ 17:56
quote:
Op woensdag 6 oktober 2010 17:50 schreef El_Liberaliste het volgende:

[..]

Ik gebruik geen drugs en rook niet tot nauwelijks, maar je maakt een fout door me meeloper te noemen. Hoewel ik misschien die schijn heb gewekt. Het is gewoon heerlijk om met je vrienden flink wat pils te drinken, er gebeurt altijd wel wat :)
De leeftijd dat het stoer is/was ben ik inmiddels wel gepasseerd ;)

Verder heb je gelijk, ik was meer benieuwd naar de fysieke gevolgen bij het fitnessen.
Ok dan leek het alleen maar zo ;)
Diaboxwoensdag 6 oktober 2010 @ 18:12
Ik heb prima gains gemaakt terwijl ik iedere vrijdag enkele biertjes nam en iedere zaterdag flink dronken ging, heb vrij weinig verschil gemerkt tussen de tijden van geen alcohol en wel ieder weekend alcohol om eerlijk te zijn.
honda1990woensdag 6 oktober 2010 @ 21:59
Ik ben de laatste tijd weer wat serieuzer gaan trainen en heb nu dus een schema gedownload. http://www.fitness-island.com/schema/schemakort_massa_3dagen.pdf
Nu is het zo dat er staat dat ik 10,8,6,6 moet doen, en dat 4 keer. Nu moet ik zeggen dat ik dat nogal veel vind eigenlijk, ik doe nu heel erg lang over alleen al 3 oefeningen waardoor ik de laatste oefeningen vaak niet meer goed volhoud. Is het misschien de bedoeling dat ik wat lichter train zodat ik sneller series kan maken?

Buitenom dat ik snel vermoeid ed. ben vind ik het ook gewoon erg vervelend dat ik enorm lang met 1 apparaat bezig ben zodat anderen erg lang op mij moeten wachten. Iemand misschien ideën?
Diaboxwoensdag 6 oktober 2010 @ 22:39
Vergeet je binnenkantborst niet te trainen, staan op fitness-island handige tips hoe dat moet.

SPOILER
:')
DeRakker.donderdag 7 oktober 2010 @ 07:43
quote:
Op woensdag 6 oktober 2010 22:39 schreef Diabox het volgende:
Vergeet je binnenkantborst niet te trainen, staan op fitness-island handige tips hoe dat moet.

SPOILER
:')
Wilde al net zeggen dat t niet kan, maar toen klikte ik de spoiler haha :D
honda1990donderdag 7 oktober 2010 @ 18:44
Erg fijn van die concrete tips :')
SPOILER
Je hebt ook zo'n forum, dan vraag je iets en proberen ze iets anders belachelijk te maken. Uiteindelijk vinden ze zichzelf heul grappig en heb je uiteindelijk nog geen antwoord.
Diaboxdonderdag 7 oktober 2010 @ 18:45
http://forum.dutchbodybuilding.com/
honda1990donderdag 7 oktober 2010 @ 18:46
quote:
Bodybuilding topic #93 Waar Roelly de bom is
Diaboxdonderdag 7 oktober 2010 @ 19:02
_O- _O-
honda1990donderdag 7 oktober 2010 @ 19:14
:P
Levitasdonderdag 7 oktober 2010 @ 23:37
quote:
Er verscheen een lach op mijn gezicht :D
honda1990vrijdag 8 oktober 2010 @ 23:49
Vandaag in de sportschool, een gast die het nodig vond halfverwege mijn serie mij wijs te maken hoe breed ik mijn stang vast moest houden. Flikker gewoon een eind op dorpsidioot, hou je is met jezelf bezig i.p.v. een ander. En nee het was geen instructeur, eerder zo'n gast die daar een beetje bruut liep te doen. Goed bedoelde adviezen vind ik meer dan prima, maar halverwege mijn set tegen me zeggen dat dit geen zin heeft (terwijl ik de oefening prima uitvoerde) daar kan ik echt op :r Zulk soort mensen mogen echt dood :')
Diaboxvrijdag 8 oktober 2010 @ 23:52
Hoe breed je de stang vasthoudt is oefening afhankelijk en ook afhankelijk waar je het accent op wilt leggen. Sowieso is er dus geen ideale breedte van hoe je een stang vast moet houden. :P (Foute extremen daar gelaten).

Kan er zelf ook slecht tegen. :)
ukgazaterdag 9 oktober 2010 @ 00:06
quote:
Op vrijdag 8 oktober 2010 23:49 schreef honda1990 het volgende:
Vandaag in de sportschool, een gast die het nodig vond halfverwege mijn serie mij wijs te maken hoe breed ik mijn stang vast moest houden. Flikker gewoon een eind op dorpsidioot, hou je is met jezelf bezig i.p.v. een ander. En nee het was geen instructeur, eerder zo'n gast die daar een beetje bruut liep te doen. Goed bedoelde adviezen vind ik meer dan prima, maar halverwege mijn set tegen me zeggen dat dit geen zin heeft (terwijl ik de oefening prima uitvoerde) daar kan ik echt op :r Zulk soort mensen mogen echt dood :')
terechte klacht idd. goede adviezen zijn altijd welkom, maar je hebt altijd van die gasten die een kansloze 'tip' willen geven om te laten zien dat ze het zogezegd denken beter te weten :')

Zo was ik laatst in de sportschool en een meisje die ik ken, wilde voor de lol ff zo een triceps oefening doen dus ik doe het voor, dat meisje doet het na. we zitten een beetje te geinen en te small talken, komt er zo een wannebe-beunhaas aan; AAH JE MOET HET ZO EN ZO DOEN. ( dan ook zelf de oefening uitvoeren). Een soort van verwaande; ik heb er verstand van en probeer indruk op jouw chick te maken. En dan niet doorhebben dat ie zich alleen voor lul zet :D

dude flikker een eind op man :') ga je eigen chicks regelen :')
Diaboxzaterdag 9 oktober 2010 @ 00:14
Hoax! Fokkers regelen geen chicks.
ukgazaterdag 9 oktober 2010 @ 00:19
quote:
Op zaterdag 9 oktober 2010 00:14 schreef Diabox het volgende:
Hoax! Fokkers regelen geen chicks.
fokkers komen ook niet buiten, en fokkers zijn ook niet gespierd :P
Jedi_Pimpzaterdag 9 oktober 2010 @ 00:22
Ik vraag me af of hier ook "endo's" zijn (mensen die stevig/dikker gebouwd zijn) die serieus aan KT / bodybuilding doen en hierbij hun vet% laag proberen te houden. Ik kan me er ongelooflijk aan ergeren dat zo'n beetje elk bodybuildingprincipe uitgaat van skinny mensen van 60kg die niet aan kunnen komen :P.

Ben nu zelf al een tijdje bezig met een cut in combinatie met 5x5, het gaat alleen allemaal erg traag.
Weeg nu 92kg @ 186cm @ ~16-17%. In maart dit jaar woog ik 85kg @ dezelfde lengte met betere krachtstats, ben dus bezig met een soort van return als het ware :P.
DeRakker.zaterdag 9 oktober 2010 @ 00:26
quote:
Ik kan me er ongelooflijk aan ergeren dat zo'n beetje elk bodybuildingprincipe uitgaat van skinny mensen van 60kg die niet aan kunnen komen :P.
Dat hangt volgens mij dan af waar je komt.
Diaboxzaterdag 9 oktober 2010 @ 00:48
quote:
Op zaterdag 9 oktober 2010 00:19 schreef ukga het volgende:

[..]

fokkers komen ook niet buiten, en fokkers zijn ook niet gespierd :P
Inderdaad.
kriorozaterdag 9 oktober 2010 @ 15:34
quote:
Op zaterdag 9 oktober 2010 00:22 schreef Jedi_Pimp het volgende:
Ik vraag me af of hier ook "endo's" zijn (mensen die stevig/dikker gebouwd zijn) die serieus aan KT / bodybuilding doen en hierbij hun vet% laag proberen te houden. Ik kan me er ongelooflijk aan ergeren dat zo'n beetje elk bodybuildingprincipe uitgaat van skinny mensen van 60kg die niet aan kunnen komen :P.
Wat een onzin, dan kijk je niet goed. En om antwoord te geven op je vraag, ik ben geen endo. Ook geen ecto. 14.gif
Feolamaandag 11 oktober 2010 @ 22:55
quote:
Op zaterdag 9 oktober 2010 00:22 schreef Jedi_Pimp het volgende:
Ik vraag me af of hier ook "endo's" zijn (mensen die stevig/dikker gebouwd zijn) die serieus aan KT / bodybuilding doen en hierbij hun vet% laag proberen te houden. Ik kan me er ongelooflijk aan ergeren dat zo'n beetje elk bodybuildingprincipe uitgaat van skinny mensen van 60kg die niet aan kunnen komen :P.

Ben nu zelf al een tijdje bezig met een cut in combinatie met 5x5, het gaat alleen allemaal erg traag.
Weeg nu 92kg @ 186cm @ ~16-17%. In maart dit jaar woog ik 85kg @ dezelfde lengte met betere krachtstats, ben dus bezig met een soort van return als het ware :P.
* boskameel meldt :P.

Zit op 178, 72 kg denk op 16%. Maar kom van 94 af vanaf vorig jaar juni. Merk al dat ik erg geduldig moet zijn, maar ik ben niet meer zo gefocust op vetverlies op dit moment, meer op spieropbouw. Probeer dus zo schoon mogelijk te eten, zo blijven mijn vetgains minimaal.

Ga volgend jaar vlak voor de zomer wel leven op koolvis, kipfilet en broccoli :P.

Ben altijd jaloers op mensen die ecto zijn, lekker 3500+ kcals wegvreten en trainen lijkt me geweldig.
DeRakker.maandag 11 oktober 2010 @ 23:14
quote:
Ben altijd jaloers op mensen die ecto zijn, lekker 3500+ kcals wegvreten en trainen lijkt me geweldig.
Zo geweldig is dat niet om groot te worden.
Want je hebt nooit honger maar toch moet je door blijven eten voor beetje resultaat in gewicht toename.
Heb liever dat ik minder hoef te eten en toch zelfde resultaat... :P
Feolamaandag 11 oktober 2010 @ 23:27
Op 2700 kcal ga ik ook vooruit, 2 kg in 1,5 maand, gaat heel gestaag maar ben bijna geen vet bijgekomen. Als ik op 3500 ga zitten dan zit ik zo weer op 20%. En veel eten lijkt me heerlijk, ik kan echt blijven eten.
DeRakker.maandag 11 oktober 2010 @ 23:28
quote:
Op maandag 11 oktober 2010 23:27 schreef boskameel het volgende:
Op 2700 kcal ga ik ook vooruit, 2 kg in 1,5 maand, gaat heel gestaag maar ben bijna geen vet bijgekomen. Als ik op 3500 ga zitten dan zit ik zo weer op 20%. En veel eten lijkt me heerlijk, ik kan echt blijven eten.
zullen we ruilen? :P
robuust89dinsdag 12 oktober 2010 @ 10:32
Hoe gaat het met de OP, trouwens?
fespowoensdag 13 oktober 2010 @ 15:28
hoe heet de oefening waarbij je zit en je ellebogen op een kussen legt.
vervolgens pak je een halter met gestrekte handen en buigt je armen.
Diaboxwoensdag 13 oktober 2010 @ 15:34
Stretched Pillow Bending Curls.
ukgawoensdag 13 oktober 2010 @ 15:58
quote:
Op woensdag 13 oktober 2010 15:34 schreef Diabox het volgende:
Stretched Pillow Bending Curls.
hoe is het kapsel van je moeder geworden?
Diaboxwoensdag 13 oktober 2010 @ 16:10
quote:
Op woensdag 13 oktober 2010 15:58 schreef ukga het volgende:

[..]

hoe is het kapsel van je moeder geworden?
Was haar verven. :P
Jedi_Pimpwoensdag 13 oktober 2010 @ 16:15
quote:
Op woensdag 13 oktober 2010 15:28 schreef fespo het volgende:
hoe heet de oefening waarbij je zit en je ellebogen op een kussen legt.
vervolgens pak je een halter met gestrekte handen en buigt je armen.
Preacher Curls.

@boskameel: Dat heb ik dus precies ook idd :D. Wel tof dat je van 94k komt, en nu lekker focust op krachtgains :)
Diaboxwoensdag 13 oktober 2010 @ 16:26
quote:
Op woensdag 13 oktober 2010 16:15 schreef Jedi_Pimp het volgende:

[..]

Preacher Curls.

@boskameel: Dat heb ik dus precies ook idd :D. Wel tof dat je van 94k komt, en nu lekker focust op krachtgains :)
Dacht ik ook aan, maar goed, epic beschrijving ook.

kriorowoensdag 13 oktober 2010 @ 18:10
quote:
Op woensdag 13 oktober 2010 15:34 schreef Diabox het volgende:
Stretched Pillow Bending Curls.
:').
fathankdonderdag 14 oktober 2010 @ 09:43
Ik kom hier maar even meelezen.
Feoladonderdag 14 oktober 2010 @ 10:19
quote:
Op woensdag 13 oktober 2010 16:15 schreef Jedi_Pimp het volgende:

[..]

Preacher Curls.

@boskameel: Dat heb ik dus precies ook idd :D. Wel tof dat je van 94k komt, en nu lekker focust op krachtgains :)
Inderdaad, krachttraining is eigenlijk veel lekker dan cardio :P. Al blijf ik wel 3 keer per week 20 minuutjes erbij hardlopen. Wil ook nog enige conditie hebben ;).
Xlargedonderdag 14 oktober 2010 @ 15:18
Ik heb mezelf gisteren weer gewogen en zit nu op de 102 kilo, dat is een toename van 8 kilo in 8 maanden, en mijn vetpercentage is afgenomen naar 15 %, dus dat gaat de goede kant op.

Ik heb altijd een ecto bouw gehad, maar had toch een vetpercentage van 19%, ik denk het meeste rond mijn buik.
Na 8 maanden serieuzer trainen, + een goed eiwitrijk voedingsschema ben ik blij al zulke resultaten geboekt te hebben, alhoewel mijn buik nog een beetje achterblijft.

Als doel heb ik mijzelf voorlopig de 108 kilo voorgenomen.
ukgadonderdag 14 oktober 2010 @ 15:20
quote:
Op donderdag 14 oktober 2010 15:18 schreef Xlarge het volgende:
Ik heb mezelf gisteren weer gewogen en zit nu op de 102 kilo, dat is een toename van 8 kilo in 8 maanden, en mijn vetpercentage is afgenomen naar 15 %, dus dat gaat de goede kant op.

Ik heb altijd een ecto bouw gehad, maar had toch een vetpercentage van 19%, ik denk het meeste rond mijn buik.
Na 8 maanden serieuzer trainen, + een goed eiwitrijk voedingsschema ben ik blij al zulke resultaten geboekt te hebben, alhoewel mijn buik nog een beetje achterblijft.

Als doel heb ik mijzelf voorlopig de 108 kilo voorgenomen.
wat is je lengte?
Diaboxdonderdag 14 oktober 2010 @ 15:39
102kg @ 15% is beest.
Xlargedonderdag 14 oktober 2010 @ 15:56
quote:
Op donderdag 14 oktober 2010 15:20 schreef ukga het volgende:

[..]

wat is je lengte?
Dat had ik er beter bij kunnen vermelden, ik ben 2.04 meter lang,

quote:
Op donderdag 14 oktober 2010 15:39 schreef Diabox het volgende:
102kg @ 15% is beest.
Was het maar zo, het wordt allemaal uitgerekt over 2.04 meter dus. :)
Maar met de 8 kilo massa erbij zit ik wel beter in mijn vel nu
ukgadonderdag 14 oktober 2010 @ 15:58
quote:
Op donderdag 14 oktober 2010 15:56 schreef Xlarge het volgende:

[..]

Dat had ik er beter bij kunnen vermelden, ik ben 2.04 meter lang,
[..]

Was het maar zo, het wordt allemaal uitgerekt over 2.04 meter dus. :)
Maar met de 8 kilo massa erbij zit ik wel beter in mijn vel nu
precies dat probleem heb ik ook een beetje, ben 1.93. dus al die spiermassa moet over een grotere lengte gespreidt worden dan al die vierkante gasten in de sportschool van 1.70 :P

maarja, geen stress. ik ga geduldig verder
DeRakker.donderdag 14 oktober 2010 @ 16:02
Ik ben maar 85kg met 1.95m.
Wel lage vet%..

Maargoed ik wil ook niet zo groot worden, meer beachboy met getrainde benen..
Ik ga nu voor de 90kg :)

In t begin woog ik 67kg.. haha dus al grote verbetering :')
ukgadonderdag 14 oktober 2010 @ 16:05
quote:
Op donderdag 14 oktober 2010 16:02 schreef DeRakker. het volgende:
Ik ben maar 85kg met 1.95m.
Wel lage vet%..

Maargoed ik wil ook niet zo groot worden, meer beachboy met getrainde benen..
Ik ga nu voor de 90kg :)

In t begin woog ik 67kg.. haha dus al grote verbetering :')
hoelang heb je getraind om van 67 naar 85 kilo te komen?
DeRakker.donderdag 14 oktober 2010 @ 16:09
quote:
Op donderdag 14 oktober 2010 16:05 schreef ukga het volgende:

[..]

hoelang heb je getraind om van 67 naar 85 kilo te komen?
Ik ben 1 jaar en 10 maanden bezig... hang nu tijdje op hetzelfde gewicht..84-85kg
VerrekteZakHooivrijdag 15 oktober 2010 @ 13:48
Zucht... 4 weken lang ietsje minder op eten gelet; 4 kg eraf :'( . Zal wel weer een maand of 6 duren voor dat er weer aan zit zonder al te veel vet.
16metervrijdag 15 oktober 2010 @ 17:18
Hier 98kg @ 1.91, 15%

doel is 100 kg @ 12% ofzo.
Diaboxvrijdag 15 oktober 2010 @ 19:18
91kg @ 1m94, 10%, wacht tot m'n roa kuur voorbij is om weer flink te bulken.
DeRakker.vrijdag 15 oktober 2010 @ 20:33
Ook gelijk dan even de leeftijden erbij zetten? :P
Ik ben 19.
Diaboxvrijdag 15 oktober 2010 @ 20:35
Ben ook 19.
DeRakker.vrijdag 15 oktober 2010 @ 20:38
quote:
Op vrijdag 15 oktober 2010 20:35 schreef Diabox het volgende:
Ben ook 19.
Bijna zelfde stats... alleen je weegt meer dan ik.
Netjes :)
Hoelang bezig?

Ik doe het trouwens zonder kuren.
16meterzaterdag 16 oktober 2010 @ 06:57
quote:
Op vrijdag 15 oktober 2010 20:38 schreef DeRakker. het volgende:

[..]

Ik doe het trouwens zonder kuren.
roaccutane is geen anabole steroïde
Xlargezaterdag 16 oktober 2010 @ 12:54
quote:
Op vrijdag 15 oktober 2010 20:33 schreef DeRakker. het volgende:
Ook gelijk dan even de leeftijden erbij zetten? :P
Ik ben 19.
ik ben 37
Diaboxzaterdag 16 oktober 2010 @ 12:55
quote:
Op vrijdag 15 oktober 2010 20:38 schreef DeRakker. het volgende:

[..]

Bijna zelfde stats... alleen je weegt meer dan ik.
Netjes :)
Hoelang bezig?

Ik doe het trouwens zonder kuren.
Ben bijna twee jaar bezig, begon op 69kg.

En een roaccutane kuur is alles behalve anabool. :P
DeRakker.zaterdag 16 oktober 2010 @ 14:14
quote:
Op zaterdag 16 oktober 2010 12:55 schreef Diabox het volgende:

[..]

Ben bijna twee jaar bezig, begon op 69kg.

En een roaccutane kuur is alles behalve anabool. :P
Ooh ik, wist ik niet... weet helemaal niks van kuren... :P
Is het testosteron ofzo?

Ik ben ook bijna 2 jaar bezig, over 2 maanden.
Begon op 67kg.

Dan je wel lekker hard met spiermassa :)
Diaboxzaterdag 16 oktober 2010 @ 14:17
Testosteron is vrij anabool, was het maar testosteron :')
Is gewoon een kuur van de dermatoloog.
DeRakker.zaterdag 16 oktober 2010 @ 14:23
quote:
Op zaterdag 16 oktober 2010 14:17 schreef Diabox het volgende:
Testosteron is vrij anabool, was het maar testosteron :')
Is gewoon een kuur van de dermatoloog.
Aha :P
Nooit van gehoord
robuust89maandag 18 oktober 2010 @ 10:34
1.90 @ 81 kilo, 13 % vet (dat vet is een gokje)

Doel: 90 kilo @ 10% oid
joostiehmaandag 18 oktober 2010 @ 11:28
zo na een tijdje dit topic te hebben gelezen zal ik mijn verhaal er eens zetten
tja ben joost ik fitness ,voetbal en hardlopen afentoe ben wel fanatiek (maar doe het rustig omdat ik 17 ben)
maar goed ik ben wel wat aan de zware kant want ik weeg tot mij zeer ongenoegen 87kg :N en ben 1,75
1,78 daar tussen weet het niet meer precies
maar goed maar het fitness ik ben best wel sterk als ik me zelf vergelijk met leeftijdgenoten stel doe ik dat nou dan ben ik soms wel 2 a 3 x sterker ,ergens waar ik het heel makkelijk kan zien is bij het bankdrukken
want zei doen top 45kilo met bankdrukken en mijn top is 92,5kilo *O* en verder met andere dingen gaat het precies het zelfde dan zou je wel denken dan gaat cardio wat minder omdat ik zwaar ben ,
maar cardio gaat gewoon goed heb ongeveer zelfde conditie soms wat minder soms wat meer
maar wat ik nu eigenlijk zou willen dat ik dat vet weg gaat want tja niemand word met vet mooier (behalve mensen met ondergewicht )
ken iemand tips waardoor dat vet eindelijke nou eens weg gaat ?
owja getrol heb ik geen zin in :X
Diaboxmaandag 18 oktober 2010 @ 13:16
Cutten. In een notendop: 500~kcal onder onderhoud gaan eten, gewoon blijven krachttrainen en ook wat cardio erbij doen en sowieso goed op je voeding letten.

Zie;
http://forum.dutchbodybuilding.com/f9/cutten-begin-112937/
fathankmaandag 18 oktober 2010 @ 15:04
Meer hardlopen, minder eten en blijven fitnessen. Niet teveel zout eten (houdt vocht vast) en niet dagelijks in de snackbar hangen met je klasgenoten tijdens een tussenuur.
CarbonCdinsdag 19 oktober 2010 @ 22:58
Zaterdag 6 november as. tussen 14:00 en 16:00: Jay Cutler in Veldhoven bij Muscletotaal.
Diaboxdinsdag 19 oktober 2010 @ 23:05
Vrijdag 5 november tussen 20:00 en 22:00 houdt Jay Cutler een seminar @ Sport & Fitness in Almere. Ook kan je een dag trainen met hem winnen (zondag 7 november).
fathankdonderdag 21 oktober 2010 @ 16:42
Tip: Zaanse Hoeve magere aarbeienkwark. 8,5 gram eiwitten per 100 gram. Tikt lekker aan per bak.
fespodonderdag 21 oktober 2010 @ 16:47
waar koop je die en hoe duur?
Diaboxdonderdag 21 oktober 2010 @ 17:02
Ik heb magere franse kwark van Konings, 59 cent ofzo, 500gr, 8.8 gr eiwit per 100gr. Had hiervoor Melkan, 450gr, 75 cent ofzo, 9.4gr eiwit per 100gr, maar die hebben ze uit de schappen gehaald hier. :(
fathankdonderdag 21 oktober 2010 @ 17:04
Zaanse Hoeve is een huismerk van de Albert Heijn. Kost iets van 92 cent ofzo. In ieder geval tussen de 90 cent en 1 euro in.
fathankdonderdag 21 oktober 2010 @ 17:18
Die konings waar koop je die? Heb ik ooit een keer gehad maar kan em nergens meer vinden.
Diaboxdonderdag 21 oktober 2010 @ 17:42
quote:
Op donderdag 21 oktober 2010 17:18 schreef fathank het volgende:
Die konings waar koop je die? Heb ik ooit een keer gehad maar kan em nergens meer vinden.
Deen, maar ook verkrijgbaar bij Dirk van den Broek.
fathankdonderdag 21 oktober 2010 @ 18:11
Hmm, hebben we hier allebei niet in de buurt. Zou de C1000 eens kunnen checken, daar kom ik namelijk nooit terwijl ie naast de AH zit.
Xlargedonderdag 21 oktober 2010 @ 18:26
de magere franse kwark van de Jumbo is geloof ik 79 cent, en heeft 9.5 gram eiwit per 100 gram, het is degene met de groene letters

[ Bericht 0% gewijzigd door Xlarge op 21-10-2010 19:06:03 ]
Fortune_Cookiedonderdag 21 oktober 2010 @ 18:37
Is dit het boodschappenspel topic?

TVP dan.
Diaboxdonderdag 21 oktober 2010 @ 20:40
Ben weer aanwezig op DBB.
Mr.Jvrijdag 22 oktober 2010 @ 08:57
Ik heb de magere biogarde kwark van de AH, 10 gram eiwitten per 100gr.

Al blijft het ranzige zure zooi uiteraard. :{
Fortune_Cookievrijdag 22 oktober 2010 @ 10:07
Mjah, dat kun je wel stellen. Heb mezelf het leren eten als het ware O-)
16metervrijdag 22 oktober 2010 @ 11:09
Konings is nu C1000 basis, rond de 65 cent dacht ik.
robuust89vrijdag 22 oktober 2010 @ 14:31
Doen jullie nog iets erbij, of verslind je het rauw?
Diaboxvrijdag 22 oktober 2010 @ 14:39
Ik doe er altijd wat limonade bij.
fathankvrijdag 22 oktober 2010 @ 17:38
Kwark gewoon 'rauw' naar binnen stampen. Zo'n bakkie is met 5 happen leeg..
Fortune_Cookievrijdag 22 oktober 2010 @ 18:55
gewoon naturel... ga niet helemaal lopen kutten met siroop enzo
Xlargevrijdag 22 oktober 2010 @ 19:31
quote:
Op vrijdag 22 oktober 2010 17:38 schreef fathank het volgende:
Kwark gewoon 'rauw' naar binnen stampen. Zo'n bakkie is met 5 happen leeg..
idd ik heb hetzelfde, zo'n bak eet ik in 3 minuten leeg.
Het is niet lekker , maar het is niet anders, op sommige dagen eet ik er 1 in de ochtend en 1 ib de avond
16metervrijdag 22 oktober 2010 @ 20:04
quote:
Op vrijdag 22 oktober 2010 17:38 schreef fathank het volgende:
Kwark gewoon 'rauw' naar binnen stampen. Zo'n bakkie is met 5 happen leeg..
Dat ja.

Hebben jullie verder nog goedkope voeding tips?

Ik haal altijd C1000 basis muesli, 1kg muesli voor 1 euro. En van een Duits merk havermout, 500g voor 39 cent (ook C1000). Prima bulkvoer. De havermout kun je ook door je shake gooien bijv, omdat het fijne vlokken zijn.

Vandaag in de mr Smith gesquat... is het toch niet echt he. :N Normaal voel ik squats enorm in m'n onderrug en quads, nu totaal geen last van. Zondag voor straf maar een extra keertje echt squatten.
DeRakker.vrijdag 22 oktober 2010 @ 20:31
quote:
Zondag voor straf maar een extra keertje echt squatten.
Nee dat zet zode aan de dijk.
16metervrijdag 22 oktober 2010 @ 21:02
quote:
Op vrijdag 22 oktober 2010 20:31 schreef DeRakker. het volgende:

[..]

Nee dat zet zode aan de dijk.
Wat?
Diaboxvrijdag 22 oktober 2010 @ 22:18
quote:
Op vrijdag 22 oktober 2010 20:31 schreef DeRakker. het volgende:

[..]

Nee dat zet zode aan de dijk.
Ga jij maar lekker gamen.
honda1990vrijdag 22 oktober 2010 @ 23:01
Hebben jullie ook dat als je 1/2 weken niet kan trainen dat het dan opeens lijkt alsof je alles voor niks hebt gedaan?
Diaboxvrijdag 22 oktober 2010 @ 23:12
quote:
Op vrijdag 22 oktober 2010 23:01 schreef honda1990 het volgende:
Hebben jullie ook dat als je 1/2 weken niet kan trainen dat het dan opeens lijkt alsof je alles voor niks hebt gedaan?
Nee. :P
DeRakker.vrijdag 22 oktober 2010 @ 23:37
quote:
Op vrijdag 22 oktober 2010 23:01 schreef honda1990 het volgende:
Hebben jullie ook dat als je 1/2 weken niet kan trainen dat het dan opeens lijkt alsof je alles voor niks hebt gedaan?
Kracht gaat snel achteruit.
Maar je massa blijft gewoon als je goed eet.

Weekje rust is trouwens prima eens in de paar maanden.
Kan je lichaam even herstellen, niks mis mee.
DeRakker.vrijdag 22 oktober 2010 @ 23:46
quote:
Op vrijdag 22 oktober 2010 21:02 schreef 16meter het volgende:

[..]

Wat?
Nou dat 1 oefening wat minder ging, ga je nog een keer extra benen trainen.
Vaker is niet meteen beter.
En lijkt me niet dat je maar 1 oefening voor de benen hebt gedaan.

Ook staat groei en je benen 'voelen' apart van elkaar...
Heb ook wel is tijd geen of nauwelijks spierpijn maar ik groei wel.

Dus snap niet helemaal waarom je dan extra dag benen nog een keer gaat aanpakken... waardoor je rust ook weer is minder word.
16meterzaterdag 23 oktober 2010 @ 00:00
48 uur rust is voldoende

waar beweer ik dat spierpijn nodig is voor groei? :')
Diaboxzaterdag 23 oktober 2010 @ 01:10
DeRakker was progamer, uitkijken met hem. ;)
DeRakker.zaterdag 23 oktober 2010 @ 02:12
quote:
Op zaterdag 23 oktober 2010 00:00 schreef 16meter het volgende:
48 uur rust is voldoende

waar beweer ik dat spierpijn nodig is voor groei? :')
quote:
Normaal voel ik squats enorm in m'n onderrug en quads, nu totaal geen last van.
Voelen... wat bedoel je hiermee dan? na training?
DeRakker.zaterdag 23 oktober 2010 @ 02:15
quote:
Op zaterdag 23 oktober 2010 01:10 schreef Diabox het volgende:
DeRakker was progamer, uitkijken met hem. ;)
Waar de fck heb jij het allemaal over?
Diaboxzaterdag 23 oktober 2010 @ 02:26
Nee niks, zit toevallig een gozer op DBB met dezelfde avatar, dacht dus dat jij het was.
DeRakker.zaterdag 23 oktober 2010 @ 02:29
quote:
Op zaterdag 23 oktober 2010 02:26 schreef Diabox het volgende:
Nee niks, zit toevallig een gozer op DBB met dezelfde avatar, dacht dus dat jij het was.
dutchbodybuild forum bedoel je?

Ik zit op bodynet, dus ik ben het niet :P
16meterzaterdag 23 oktober 2010 @ 10:12
quote:
Op zaterdag 23 oktober 2010 02:12 schreef DeRakker. het volgende:

[..]


[..]

Voelen... wat bedoel je hiermee dan? na training?
Ik zeg gewoon dat bar squats superieur zijn t.o.v. smith squats, snap je?
Quinn_Dexterzaterdag 23 oktober 2010 @ 10:32
quote:
Op zaterdag 23 oktober 2010 10:12 schreef 16meter het volgende:

[..]

Ik zeg gewoon dat bar squats superieur zijn t.o.v. smith squats, snap je?
Maar dat is dan ook geen revolutionaire ontdekking :)
16meterzaterdag 23 oktober 2010 @ 11:05
volgens hem wel blijkbaar
DeRakker.zaterdag 23 oktober 2010 @ 12:56
quote:
Op zaterdag 23 oktober 2010 11:05 schreef 16meter het volgende:
volgens hem wel blijkbaar
Nee dat snap ik ook.
Maar dat is niet het punt.
Omdat je nu 1 oefening hebt gedaan wat minder ging, ga je een extra training doen.

Dat snap ik niet.
Marja zelf wete...
fespodinsdag 26 oktober 2010 @ 21:05
is een bankje echt nodig bij wat beginners dumbell / halter press.
fathankwoensdag 27 oktober 2010 @ 18:03
Bankje is wel handig, tenzij je een bureaustoel of de bank van je moeder wil gebruiken.
fespowoensdag 27 oktober 2010 @ 19:01
ik wilde eigenlijk gewoon op de grond gaan liggen.
Diaboxwoensdag 27 oktober 2010 @ 19:14
Haha succes, zullen je schouderbladen en ellebogen fijn vinden.
DeRakker.woensdag 27 oktober 2010 @ 19:24
En je kan ook niet diep genoeg.
1517woensdag 27 oktober 2010 @ 21:33
Ik heb een fullbody schema samengesteld wat ik ongeveer 3 a 4x per week thuis wil gaan doen. Doel is niet massa maar fit blijven, kracht kweken en ondersteuning voor hardlopen. Helaas heb ik niet meer dan 66kg op mijn barbell.

Ik heb de volgende oefeningen gekozen pull ups, bent over row, inverted row, upright row??, deadlift, hyperextensions, push ups, Military press, squads, pistols .
Graag wil ik een hamstring oefening verwerken in het schema maar een hamstring raise krijg ik niet voor elkaar (tips?).
Wat vinden jullie van het schema?
Mithras82woensdag 27 oktober 2010 @ 21:48
quote:
Op woensdag 27 oktober 2010 21:33 schreef 1517 het volgende:
Ik heb een fullbody schema samengesteld wat ik ongeveer 3 a 4x per week thuis wil gaan doen. Doel is niet massa maar fit blijven, kracht kweken en ondersteuning voor hardlopen. Helaas heb ik niet meer dan 66kg op mijn barbell.

Ik heb de volgende oefeningen gekozen pull ups, bent over row, inverted row, upright row??, deadlift, hyperextensions, push ups, Military press, squads, pistols .
Graag wil ik een hamstring oefening verwerken in het schema maar een hamstring raise krijg ik niet voor elkaar (tips?).
Wat vinden jullie van het schema?
Je zou nog lunges kunnen doen voor je hamstrings.

Ik vind dat je nogal de nadruk legt op je rug, de eerste 6 oefeningen zijn allemaal voor de rug. je hebt alleen pushups voor borst en military press voor schouders. Ik zou wat meer balans aanbrengen in het schema als ik jou was.

Heb je ook dumbells?
1517woensdag 27 oktober 2010 @ 22:06
quote:
Op woensdag 27 oktober 2010 21:48 schreef Mithras82 het volgende:

[..]

Je zou nog lunges kunnen doen voor je hamstrings.

Ik vind dat je nogal de nadruk legt op je rug, de eerste 6 oefeningen zijn allemaal voor de rug. je hebt alleen pushups voor borst en military press voor schouders. Ik zou wat meer balans aanbrengen in het schema als ik jou was.

Heb je ook dumbells?
Nee heb helaas geen dumbells. Heb niet echt een bankje achtig iets dus weet niet hoe ik bench press zou kunnen doen. Rug: pull uo, bor en deadlift beter?
Diaboxdonderdag 28 oktober 2010 @ 13:38
quote:
1s.gif Op woensdag 27 oktober 2010 19:24 schreef DeRakker. het volgende:
En je kan ook niet diep genoeg.
Daar doelde ik ook voornamelijk op ;)
Mithras82zaterdag 30 oktober 2010 @ 11:59
Wie sport er 4x of meer keren per week en heeft soms een motivatie probleem?

Om de 3 maanden heb ik het wel 2 weken zwaar en moet ik mezelf naar de sportschool slepen op mijn tandvlees. Train zelf 4-5x per week, oh ja ik train alleen dus kan mezelf niet laten motiveren door een trainingspartner. Hoe houden jullie je motivatie??
1517zaterdag 30 oktober 2010 @ 13:30
Ik hardloop 4 keer per week en kracht training 2/3 keer. Heb de laatste paar dagen ook een motivatie dip bij krachttraining heb ik dat meer dan bij hardlopen. Je moet zelf gewoon de deur uit trappen naar de gym of beetje youtube filmpjes kijken met betrekking tot de workout die je wil gaan doen
Diaboxzaterdag 30 oktober 2010 @ 13:38
Nooit motivatieproblemen gehad :P Train ook altijd alleen.
DeRakker.zaterdag 30 oktober 2010 @ 14:06
Soms wel is een keer niet zo zin... maar ik denk er niet meer bij na of ik ga of niet.
Het is gewoon een standaard iets geworden.
16meterzaterdag 30 oktober 2010 @ 21:12
Ik verschuif de laatste tijd veel trainingen, waardoor ik bijv. vrij-za-zo achtereenvolgens moet gaan trainen. Verre van optimaal, maar ik probeer wel altijd netjes alle spiergroepen af te ronden.

Als ik eenmaal in de sportschool ben heb ik nooit last van een gebrek aan motivatie ofzo, gewoon gaan.
Mithras82zaterdag 30 oktober 2010 @ 21:29
Ik gok dat de mensen zonder motivatie problemen ook de mensen zijn met 40+ cm bovenarmen hier :)
Feolazaterdag 30 oktober 2010 @ 21:32
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 oktober 2010 13:30 schreef 1517 het volgende:
Ik hardloop 4 keer per week en kracht training 2/3 keer. Heb de laatste paar dagen ook een motivatie dip bij krachttraining heb ik dat meer dan bij hardlopen. Je moet zelf gewoon de deur uit trappen naar de gym of beetje youtube filmpjes kijken met betrekking tot de workout die je wil gaan doen
Apart, ik heb dat meer bij het hardlopen. Krachttraining blijft gewoon super om te doen, maar hardlopen doe ik meestal maar 3 keer per week, rond de 20 min. Ik vind het daarna vrij saai worden. Probeer in die 20 min wel helemaal dood te gaan qua intensiteit :P.
16meterzaterdag 30 oktober 2010 @ 21:43
Meerdere korte sessies (met hoge intensiteit) zijn ook beter dan 1 langere.
Mithras82zaterdag 30 oktober 2010 @ 21:44
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 oktober 2010 21:43 schreef 16meter het volgende:
Meerdere korte sessies (met hoge intensiteit) zijn ook beter dan 1 langere.
Hangt er van af wat je doel is denk ik.
ukgazaterdag 30 oktober 2010 @ 21:59
quote:
1.gif Op zaterdag 30 oktober 2010 11:59 schreef Mithras82 het volgende:
Wie sport er 4x of meer keren per week en heeft soms een motivatie probleem?

Om de 3 maanden heb ik het wel 2 weken zwaar en moet ik mezelf naar de sportschool slepen op mijn tandvlees. Train zelf 4-5x per week, oh ja ik train alleen dus kan mezelf niet laten motiveren door een trainingspartner. Hoe houden jullie je motivatie??
heel af en toe word ik wakker 's ochtends en denk ik; pff wat een klote dag gaat dit worden (waarom weet ik niet :P) en ik heb dan echt totaal geen zin om te trainen. Maarja, in de loop van de dag trekt dat weg en ga ik ´s avonds vol goede moed trainen.

Heb je btw na al die tijd trainen geen mensen gevonden met wie je afspreekt om te trainen?
Mithras82zaterdag 30 oktober 2010 @ 22:07
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 oktober 2010 21:59 schreef ukga het volgende:

[..]

heel af en toe word ik wakker 's ochtends en denk ik; pff wat een klote dag gaat dit worden (waarom weet ik niet :P) en ik heb dan echt totaal geen zin om te trainen. Maarja, in de loop van de dag trekt dat weg en ga ik ´s avonds vol goede moed trainen.

Heb je btw na al die tijd trainen geen mensen gevonden met wie je afspreekt om te trainen?
hmm nee eigenlijk niet, ben een tikje autistisch denk ik :) maar ik ben ook best veeleisend wat betreft mijn training veel jongens/mannen in mijn sportschool die vrij klein is, zijn voornamelijk bezig met biceps/triceps/borst. terwijl mijn training veel zware compounds bevat. Benen trainen doen de meeste daar niet, vind ik niet erg is het squat rek tenminste vrij.
ukgazaterdag 30 oktober 2010 @ 22:19
ja maar mensen met wie ik train doen ook meestal niet het zelfe qua training of oefeningen, maar soms helpen ze, of doen ze mee.
16meterzaterdag 30 oktober 2010 @ 23:45
quote:
Op zaterdag 30 oktober 2010 21:44 schreef Mithras82 het volgende:

[..]



Hangt er van af wat je doel is denk ik.
Ja ok, ik doelde op vetverbranding.
Diaboxzondag 31 oktober 2010 @ 01:49
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 oktober 2010 21:29 schreef Mithras82 het volgende:
Ik gok dat de mensen zonder motivatie problemen ook de mensen zijn met 40+ cm bovenarmen hier :)
Je punt :P? Ben ook heel skinny geweest hoor, had toen ook geen motivatieproblemen.

Ik train bewust zonder trainingspartner, wil geen ander die me probeert de les te wijzen met de meest onnuttige dingen die ze weer eens hebben opgepikt uit een of ander dom blaadje.
16meterzondag 31 oktober 2010 @ 09:17
Dat is voor mij ook de reden dat ik alleen train. Trainde eerst met een andere gozer, maar die kwam altijd met vage oefeningen en 'tips' die hij van een 'echte bodybuilder' had gekregen. Zoals draaien met je polsen tijdens de dumbbell press en weet ik wat voor gewrichts verneukende technieken hij nog meer had.
ukgazondag 31 oktober 2010 @ 11:46
straks weer trainen. ik heb zooooo geen zin!

:P
16meterzondag 31 oktober 2010 @ 12:33
Iemand ervaring met prohormonen zoals h-drol, m-drol, epistane?
ukgazondag 31 oktober 2010 @ 14:52
Vandaag heb ik erg last gekregen net na het dippen in mijn schouderkop. dus echt het gewricht. Heb daarna weinig meer gedaan aangezien ik er geen spanning op wilde zetten. iemand tips? denk zelf aan glucosamine slikken en rust geven
Diaboxzondag 31 oktober 2010 @ 15:57
quote:
1s.gif Op zondag 31 oktober 2010 12:33 schreef 16meter het volgende:
Iemand ervaring met prohormonen zoals h-drol, m-drol, epistane?
Ga dan liever gewoon direct aan de AAS, meer resultaat, en zijn de effecten op de lange termijn tenminste goed van gedocumenteerd.
ukgadinsdag 2 november 2010 @ 23:01
Ik weet dat de meeste van jullie niet fan zijn van Men's Health, sommige mischien wel. Ik ben m'n kamer aan het opruimen en wou jullie dit toch ff laten weten.
[TK] Men's Health tijdschriften
fespowoensdag 3 november 2010 @ 00:02
wel leuk! maar ik ken de bladen niet, is het wat?

edit.
ik zie dat er genoeg interesse is, dan haak ik af.
ukgawoensdag 3 november 2010 @ 00:07
quote:
1.gif Op woensdag 3 november 2010 00:02 schreef fespo het volgende:
wel leuk! maar ik ken de bladen niet, is het wat?

edit.
ik zie dat er genoeg interesse is, dan haak ik af.
ja het si wel oke. na 3 jaar heb ik het wel gezien alleen
Xa1ptwoensdag 3 november 2010 @ 17:29
quote:
Op zondag 31 oktober 2010 09:17 schreef 16meter het volgende:
Dat is voor mij ook de reden dat ik alleen train. Trainde eerst met een andere gozer, maar die kwam altijd met vage oefeningen en 'tips' die hij van een 'echte bodybuilder' had gekregen. Zoals draaien met je polsen tijdens de dumbbell press en weet ik wat voor gewrichts verneukende technieken hij nog meer had.
Ik merk alleen wel dat ik daardoor op een zondag ofzo makkelijker thuis blijf. :')
16meterwoensdag 3 november 2010 @ 17:39
Doordat je alleen traint?
Xa1ptwoensdag 3 november 2010 @ 17:44
Ja. :)
DeRakker.woensdag 3 november 2010 @ 18:22
5kg whey is weer binnen, kan weer 6maandjes vooruit :P :D
ukgawoensdag 3 november 2010 @ 18:26
quote:
1.gif Op woensdag 3 november 2010 18:22 schreef DeRakker. het volgende:
5kg whey is weer binnen, kan weer 6maandjes vooruit :P :D
welk merk haal je eig? ik neem meestal 2.5 kilo whey isolaat voor 50 euro bij xxl
16meterwoensdag 3 november 2010 @ 18:33
body & fitshop whey perfection
crea haal ik ook daar van het eigen merk
ukgawoensdag 3 november 2010 @ 19:23
quote:
1.gif Op woensdag 3 november 2010 18:33 schreef 16meter het volgende:
body & fitshop whey perfection
crea haal ik ook daar van het eigen merk
die is wel goedkoop, maar is wel maar 78% eiwit
DeRakker.woensdag 3 november 2010 @ 19:26
quote:
1s.gif Op woensdag 3 november 2010 18:26 schreef ukga het volgende:

[..]

welk merk haal je eig? ik neem meestal 2.5 kilo whey isolaat voor 50 euro bij xxl
http://www.xxlnutrition.nl/whey-delicious/xxl-nutrition

86 euro voor 5 kg
Levitaswoensdag 3 november 2010 @ 20:07
Damn, nu al 2,5 week niet meer in de gym geweest. Voel me zo klote de laatste tijd. Echt totaal geen energie en daarnaast is de motivatie ook echt naar het 0-punt gedaald.. Uit het niets! :S
robuust89woensdag 3 november 2010 @ 20:12
quote:
14s.gif Op woensdag 3 november 2010 19:26 schreef DeRakker. het volgende:

[..]

http://www.xxlnutrition.nl/whey-delicious/xxl-nutrition

86 euro voor 5 kg
Whut, whey met appeltaartsmaak?

Ik haal zelf GOLD STANDARD 100% WHEY PROTEIN Optimum Nutrition, is echt lekker gewoon! :9 Wel duur dus, ga een keer dat huismerk proberen :)
DeRakker.woensdag 3 november 2010 @ 20:27
quote:
10s.gif Op woensdag 3 november 2010 20:12 schreef robuust89 het volgende:

[..]


Whut, whey met appeltaartsmaak?

Ik haal zelf GOLD STANDARD 100% WHEY PROTEIN Optimum Nutrition, is echt lekker gewoon! :9 Wel duur dus, ga een keer dat huismerk proberen :)
Haha maar die heb ik niet, je hebt verschillende smaken.
Ik vind zelf bosvruchten het lekkerste :)
Had eerst ook mango/perzik, ook lekker maar toch net wat minder :P

Had trouwens in t begin alle smaken sample gekocht, kan je mooi uitproberen wat lekker is.
Diaboxwoensdag 3 november 2010 @ 22:10
Ik heb altijd aardbei.
Behalve van de CCG, daarvan is de aardbei niet zo lekker en de banaan weer wel.
Mithras82woensdag 3 november 2010 @ 22:14
Smaakloze whey voor mij, heb het niet zo op aspartaam en ik vind sucralose gewoon smerig.
ukgawoensdag 3 november 2010 @ 22:38
quote:
1.gif Op woensdag 3 november 2010 22:14 schreef Mithras82 het volgende:
Smaakloze whey voor mij, heb het niet zo op aspartaam en ik vind sucralose gewoon smerig.
die van mij zijn altijd aspartaam-vrij. de meeste eiwitten emt smaken volgens mij
Diaboxwoensdag 3 november 2010 @ 22:41
Bijna alle whey is aspartaam vrij. Sowieso zie ik niet in wat er slecht is aan aspartaam.
Mithras82woensdag 3 november 2010 @ 22:58
quote:
1s.gif Op woensdag 3 november 2010 22:41 schreef Diabox het volgende:
Bijna alle whey is aspartaam vrij. Sowieso zie ik niet in wat er slecht is aan aspartaam.
ik ook niet hoor, meer gevoelsmatig irrationeel enzo..
Xlargedonderdag 4 november 2010 @ 09:21
quote:
Op woensdag 3 november 2010 22:41 schreef Diabox het volgende:
Bijna alle whey is aspartaam vrij. Sowieso zie ik niet in wat er slecht is aan aspartaam.
Ik weet niet of het ooit weteschappelijk is onderbouwd, maar het schijnt kankerverwekkend te kunnen zijn na veel en langdurig gebruik.

[ Bericht 0% gewijzigd door Xlarge op 04-11-2010 09:29:27 ]
DeRakker.donderdag 4 november 2010 @ 09:22
quote:
5s.gif Op donderdag 4 november 2010 09:21 schreef Xlarge het volgende:

[..]

Ik weet niet of het ooit weteschappelijk is onderbouwd, maar het schijnt kankerverwekkend te kunnen zijn n aveel en langdurig gebruik.
aspartaam zit in veel meer producten, wanneer je er niet teveel van binnen krijgt is er niks aan de hand.
Zoals kwark, yoghurt enz had ik ergens x gelezen.
VerrekteZakHooidonderdag 4 november 2010 @ 11:58
quote:
Op woensdag 3 november 2010 19:23 schreef ukga het volgende:

[..]

die is wel goedkoop, maar is wel maar 78% eiwit
Klopt.. maar per euro krijg je nog steeds goedkoop veel eiwitten. Heb nu zelf de Whey perfection met Berry blast smaak. Smaakt een beetje naar Yoghi drink :P
ukgadonderdag 4 november 2010 @ 12:40
quote:
1.gif Op donderdag 4 november 2010 11:58 schreef VerrekteZakHooi het volgende:

[..]

Klopt.. maar per euro krijg je nog steeds goedkoop veel eiwitten. Heb nu zelf de Whey perfection met Berry blast smaak. Smaakt een beetje naar Yoghi drink :P
hm, zal hem eens proberen. Ik probeer vrienden wel eens te charteren om groot in te kopen (per persoon 5 kilo) maar dan gaat iedereen meeteen weer huilen omdat ze in 1 x 70 euro meoten leggen.
betje zonde, want als je groot inkoopt krijg je wel leuke kortingen.
16meterdonderdag 4 november 2010 @ 12:48
Dat iets hogere percentage eiwit, wat zal je dat merkbaar opleveren? Niks denk ik.. De geldbesparing merk ik wel direct. :P
DeRakker.donderdag 4 november 2010 @ 12:54
quote:
1s.gif Op donderdag 4 november 2010 12:48 schreef 16meter het volgende:
Dat iets hogere percentage eiwit, wat zal je dat merkbaar opleveren? Niks denk ik.. De geldbesparing merk ik wel direct. :P
Een whey shake geeft ook geen merkbaar verschil... zo kan ik t ook :P
16meterdonderdag 4 november 2010 @ 12:57
Dat is niet waar.
ukgadonderdag 4 november 2010 @ 13:00
quote:
1.gif Op donderdag 4 november 2010 12:48 schreef 16meter het volgende:
Dat iets hogere percentage eiwit, wat zal je dat merkbaar opleveren? Niks denk ik.. De geldbesparing merk ik wel direct. :P
ja maar hoe meer eiwit percentage, hoe minder 'troep' er in zit. dus hoef je ook iets minder t gebruiken, dus zal het net zo duur zijn uiteindelijk
Fortune_Cookiedonderdag 4 november 2010 @ 13:03
ieuw... twee potten aminocell besteld bij xxl nutrition, maar niet op de smaak gelet (ze hadden er altijd maar 1 volgens mij)... gatverdamme.

Grape... Zelden zoiets chemisch gezien en geproefd. Maar het product an sich is super.
ukgadonderdag 4 november 2010 @ 13:04
quote:
1.gif Op donderdag 4 november 2010 13:03 schreef Fortune_Cookie het volgende:
ieuw... twee potten aminocell besteld bij xxl nutrition, maar niet op de smaak gelet (ze hadden er altijd maar 1 volgens mij)... gatverdamme.

Grape... Zelden zoiets chemisch gezien en geproefd. Maar het product an sich is super.
had ooit eens 2 flessen aminozuren bij de tuinen gehaald, rook lekker, maar accuzuur smaakt beter volgens mij :D
Diaboxdonderdag 4 november 2010 @ 13:10
quote:
5s.gif Op donderdag 4 november 2010 09:21 schreef Xlarge het volgende:

[..]

Ik weet niet of het ooit weteschappelijk is onderbouwd, maar het schijnt kankerverwekkend te kunnen zijn na veel en langdurig gebruik.
Vooralsnog alleen bij ratten. En zou je de dosis die die ratten namen extrapoleren naar mensen zou je echt op zeer extreme dosissen komen (lees meer dan 1% van de dagelijkse voeding bestaande uit aspartaam, nagenoeg onmogelijk). Nu mag je natuurlijk zoiets niet direct extrapoleren, maar het feit dat aspartaam zo gigantisch veel en uitgebreid is getest, en er nog niks de kop uit duikt, doet wel vermoeden dat het zeer safe is.
ukgadonderdag 4 november 2010 @ 13:14
ja alles werkt tegenwoordig kankerverwekkend bij overvloedig gebruik. het zal wel :{ ;(
1517donderdag 4 november 2010 @ 18:02
http://wetenschap.infonu.(...)evaarlijke-stof.html