PiperMaru | zondag 7 maart 2010 @ 10:13 |
Lyrics by Duderinnetje : Och stoofpotten... Ik kan er wel om janken zo dol ben ik erop. Het eten ervan, maar ook de bereiding! Die geur die doordringt tot in elke porie van het huis. Het zacht gepruttel op het fornuis. Het Urenlang Roeren in een Grote Zware Pan met Grote Stukken Weerbarstig Vlees en Hompen Ui en Takkenbossen Kruiden. Ik word er zo tja... óér van. Dan wil ik een schort! Pollepels! Kindermonden om te voeden! Een man die houthakt! Mijn haar in een knot en weldadige hangborsten in een boerse blommenjurk! Zelf heb ik een stoofpottenrepertoire van 1 stuks. Beschamend schamel voor zo'n stoofpotoervrouw als ik, dat realiseer ik mij terdege. Dus: post allen uw recept! Het mijne: Veel Vlees (runderlappen od.), in grote stukken Twee uien, in grote stukken Twee tenen knoflook, doormidden 1 forse winterwortel 1 courgette Tijm, selderij, peterselie Mosterd, een paar eetlepels Eén flesje bier (oud bruin, Duvel, wat je wilt), met een tweede als reserve Suiker, een paar eetlepels Een scheut azijn Laurier, acht blaadjes Kruidnagelen, drie stuks Paar jeneverbessen Kleine aardappeltjes Peper uit de molen Zout Vlees kort aanbraden, en voldoende bier toevoegen. Uien, knoflook, alle kruiden, mosterd, suiker en azijn erbij en de boel een uur laten sudderen (op een echte sudderpit/in de oven). Dan de schijven wortel toevoegen en evt. nog wat bier erbij doen. Na weer een uur schijven courgette erbij doen. Ten slotte de aardappeltjes op de stoofpot leggen en het geheel nog twintig minuten tot een half uur door laten garen. Eet smakelijk Zie ook: Het Grote Stoofpotten Topic Het Grote Stoofpotten Topic Deel 2! Het Grote Stoofpotten Topic Deel 3 Het grote Stoofpottentopic #4 Als je van stoofpotten houdt, lees deel 1 t/m 4 dan zeker even door! Het staat vol met zalige recepten! | |
borisz | zondag 7 maart 2010 @ 10:15 |
Stoofpot | |
PiperMaru | zondag 7 maart 2010 @ 10:20 |
Ik maak vandaag dit recept: Chipotle shredded beef 1 kg riblappen 1 tl chilipoeder 1 tl paprikapoeder 0,5 tl cayennepeper 1 tl komijnpoeder 1 ui 3 tenen knoflook 0,5 liter runderbouillon 3 tl tomatenpuree Wrijf de riblappen in met het mengsel van de kruiden en braad ze in porties aan tot ze bruin zijn. Haal uit de pan. Fruit de ui en knoflook zachtjes in het braadvocht. Doe het vlees erbij, samen met de bouillon en de tomatenpuree. Zet het vuur laag (evt. de pan op een sudderplaat) en laat 6-8 uur pruttelen, tot het vlees zo gaar is dat het uit elkaar valt. Schep het vlees uit de pan en stop het in tortilla's, samen met guacamole, tomaat, kaas, zure room of wat je verder maar lekker vindt. Serveer de saus apart. Staat nu te pruttelen | |
Idler | zondag 7 maart 2010 @ 10:32 |
Gisteren zuurvlees gemaakt tvp | |
Paxlie | zondag 7 maart 2010 @ 10:43 |
Volgend weekend weer eens lekker een dagje pruttelen | |
Duderella | zondag 7 maart 2010 @ 11:36 |
quote:Klinkt zalig! Ik gooi er dan nog maar een keer een andere stoverige wrapvulling in: 1 kilo schouderkarbonade, ontdaan van bot en in stukjes (2 bij 2 cm of zoiets) zout anderhalve eetlepel verse tijm halve eetlepel marjolein (marjoraan) 3 laurierblaadjes (in stukjes) 3 tenen knoflook Dat hussel je en laat je lekker een paar uurtjes tot een nacht staan. Zet klaar: 300 gram ui, vier tenen knoflook, 2 sinaasappels en 300 ml verse of een derde pak sinaasappelsap (al dan niet met flubbers). Bereiding: Pan met dikke bodem op het vuur. Klein beetje olie. Vlees er beetje bij beetje in bruinbakken. Dan vier tenen knoflook (gehakt of uit de pers) en 150 gram ui toevoegen. Even meebakken. Schrob de sinaasappels schoon en voeg het sap én de schillen bij het vlees. Voeg ook het sap uit het pak toe. Zet het vuur laag en laat de boel 25 minuten stoven (niet langer! Dan eindig je met prut). Haal de deksel van de pan en voeg de andere helft van de gesnipperde ui toe. Blijf roeren tot er nauwelijks meer vocht in de pan zit. Neem intussen de laurierblaadjes en de sinaasappelschillen uit de pan. Laai het vuur nu even op en bak het vlees en de uien lekker bruin. Het begint nu heerlijk zoet te ruiken. Maak af met zout en verse peper naar smaak. Nu alleen nog een paar wraps warm maken, de snoeperij daarin rollen en smullen maar Heerlijk met chipotle sauce en sinaasappelchutney. | |
Gripper | maandag 8 maart 2010 @ 12:29 |
tijd voor een prutje. De stoofpottentijd is dan wel eigenlijk een beetje voorbij, maar inspiratie mag altijd. Die chipotle wil ik wel eens gaan proberen! | |
ColdFeet | maandag 8 maart 2010 @ 13:18 |
Als wrapvulling! Nooit bedacht dat dat kon! Recept bewaar ik | |
PiperMaru | maandag 8 maart 2010 @ 14:22 |
quote:Hij was lekker, maar niet heel erg pittig. Een volgende keer doe ik er denk ik tijdens of na het stoven nog wat chilipasta ofzo doorheen. | |
Duderella | maandag 8 maart 2010 @ 16:02 |
Jullie hebben me geïnspireerd! De oude vertrouwde stoof staat op! | |
Gripper | vrijdag 12 maart 2010 @ 10:32 |
Morgenavond weer! Een vriend vroeg onlangs heel terloops of het ondanks het naderende voorjaar toevallig nog stoofpottentijd was in huize Gripper? Tuurlijk, schuif maar aan! | |
PaarsBeestje | vrijdag 12 maart 2010 @ 11:13 |
quote:Deze lijkt me erg lekker | |
Spanky78 | vrijdag 12 maart 2010 @ 20:33 |
Zelf vind ik stoofvlees met bruin bier en op het laatst stukjes gesneden appel (granny smith) erbij. Recept is tevergelijken met het eerste: riblappen in stukjes snijden en in bloem rollen, in boter aanbraden tot bruin,bier erbij, bouillon, wortel en ui erbij, kruidnageltje, laurier, beetje foelie en gemalen komijn. stoven tot het vlees bijna uit elkaar valt. Dan als laatste de appelstukjes erbij en na een paar minuten opdienen. Een klein stukje chocolade aan de saus toevoegen is trouwens ook een goede tip, kan ook prima in jachtsaus... | |
littledrummergirl | maandag 15 maart 2010 @ 00:44 |
dat stuk bovenin pure stoofpottenpoezie | |
4EverBlackEyed | maandag 15 maart 2010 @ 02:20 |
Ik krijg honger van dit topic. En dat om bijna half 3 | |
Erasmo | woensdag 24 maart 2010 @ 22:15 |
Morgen procureurstoof met gebakken aardappels en wortels. Maak voor het eerst procureur klaar, wat voor kruiden kunnen daarbij? | |
LeeHarveyOswald | maandag 29 maart 2010 @ 10:48 |
Afgelopen week een heerlijke stoofpot gemaakt. 750 gram riblappen 4 blaadjes laurier 5 jeneverbessen flink wat zwarte peper korrels 2 kruidnagels 2 friemeltjes van een steranijs ding 1 stokje kaneel 1/5e ontbijtkoek 1/4 liter Marsalawijn Wat water Beetje azijn Vlees eerst kort gebakken in een flinke klont roomboter, daarna bovenstaande toegevoegd. | |
Redcoon | dinsdag 30 maart 2010 @ 16:57 |
Ik heb een al een paar keer dit aardige gerecht gemaakt, komt hier vandaan, klik. Dag van tevoren: - 800 gram runderlappen - 1 rood uitje - 3 teen knoflook - 2 takken rozemarijn - 2 el rodewijnazijn - 1 el grove mosterd - 3 el olijfolie - peper (zwart, vers) en zout - 1 hersluitbare plastic zak Hak het vlees in stukken en doe het in de plastic zak. Schil en halveer de rode ui en snij het in plakjes. Pel en kneus de knoflookteentjes, kneus de takjes rozemarijn. Meng de olie, azijn en de mosterd in een kommetje tot een marinade. Voeg alles bij het vlees en sluit de zak. Kneed nu de zak totdat de de marinade overal gelijk is verspreid. Stop de zak 24 uur in de koelkast. De dag erna: - Boter of olie - 1 uit (groot) - 470 ml runderbouillon (dit is meer dan nodig, maar kan handig zijn in het geval de saus te dik wordt) - 3 laurierbladeren - el bloem - 1/4 tl paprikapoeder - 1/4 tl mosterdpoeder - 1/8 tl peper (zwart, vers) - 1/4 tl zout - 1 el appelstroop - extra peper (zwart, vers) - extra zout Haal het vlees uit de koelkast en laat het op een bord op kamertemperatuur komen. Haal de knoflook en de rozemarijn uit de zak en gooi het weg. Laat de rode ui zitten. Snipper de grote ui. Meng de bloem, paprikapoeder, mosterdpoeder, peper en de zout in een kommetje. Strooi dit mengsel over het vlees. Smelt 2 el boter of olie in een (ruime) braadpan, voeg het vlees en de ui toe en bak het al roerend 5 minuten op een medium vuurtje. Voeg 350 ml runderbouillon (bewaar de rest) en de laurierbladen toe aan het vlees. Doe de deksel op de pan en laat alles 60 minuten sudderen (het liefst op een sudderpitje). Voeg na de 45 minuten 1 a 2 el appelstroop toe. Doe de deksel op de pan en laat alles weer 60 minuten sudderen. Na de 60 minuten de laurierbladeren verwijderen en breng de stoofpot op smaak met veel peper en een beetje zout. Laat de stoofpot nog een kwartiertje pruttelen zonder deksel op de pan om het overtollige vocht te laten verdampen. Klaar! Lekker met frietjes of aardappelpuree en groen. --------------------------------------------- Ik heb de kooktijden aangepast, het originele recept vroeg om twee x 45 min, dat vond ik echt te weinig! | |
harley | donderdag 23 september 2010 @ 21:06 |
ok het weer van de afgelopen week lijkt het er niet op maar de winter staat voor de deur en de stoofpotten mogen weer op tafel. Nu heb ik vandaag mijn slowcooker binnen gekregen dus was weer op zoek naar recepten ! Houd wel van lekker gaar vlees en er mag best wel wat bij alleen zie ik vaak dingen op de lijstjes staan die ik bij de AH niet gevonden krijg (of op de verkeerde plek zoek) Heb iig wel weer ingeslagen net oa Tabasco, Worcestersaus, kruidnagel, Laurier, Cayennepeper Ik vraag me trouwens af of bepaalde (runder) vleessoorten niet beter en/of goedkoper bij een turkse slager te verkrijgen zijn ? Iemand hier ervaringen mee ? | |
Erasmo | donderdag 23 september 2010 @ 21:15 |
Wat voor slowcooker? | |
harley | donderdag 23 september 2010 @ 21:47 |
Hoop hem vaak te gaan gebruiken maar ben ergens bang dat het net als het broodbakmachine vaak blijft staan Daarom een lekkere grote niet te dure (en 5 jaar garantie ) http://www.slowcookerspecialist.nl/producten/;jsessionid=161467D33DFB20BC7652802C09C0D2FB?__stateless=161467D33DFB20BC7652802C09C0D2FB Alleen heb er nu van alles ingegooid en wil hem vanacht aan laten staan. Omdat ik weer niet alle ingredienten heb heb ik maar wat bij elkaar geflikkerd en maar 600gram vlees gebruikt maar daar is ie eigenlijk echt VEEL te groot voor | |
Redcoon | vrijdag 24 september 2010 @ 10:09 |
Waarom niet een gietijzeren braadpan in combinatie met zo'n spotgoedkope warmteverdeler van de HEMA? | |
Susanne81 | vrijdag 24 september 2010 @ 10:49 |
Ooh, ik moet meteen denken aan de stoofpot die mijn moeder vroeger maakte, heerlijk! Tegenwoordig ben ik echter vegetarier en ik kan maar niet de juiste vleesvervanger maken om toch een beetje fatsoenlijke stoofpot mee te maken. Dus als iemand nog tips heeft... | |
Windigo | vrijdag 24 september 2010 @ 10:57 |
quote:Misschien gewoon stoofpot maken van alleen groenten zoals ratatouille? Waarom moet er persé een vleesvervanger in? | |
LeeHarveyOswald | vrijdag 24 september 2010 @ 11:12 |
Wat Windigo zegt Zie mijn recept een paar posts boven je. Daar zou je ipv vlees hardkokende aardappels in kunnen doen. Zuigen zich dan vol met het sap. Of maak een vega-roti, vervang de kip met okra, voor de rest aardappel en kousenband. | |
Yngwie | vrijdag 24 september 2010 @ 14:02 |
quote:Geniaal apparaat Ik vind het ook veel makkelijker en fijner dan met gietijzeren pan op fornuis, omdat zo'n slowcooker/crockpot zelf de temperatuur perfect regelt, helemaal geen omkijken naar. Gewoon alles in de pan flikkeren en tijd instellen (bijv. 's morgens aanzetten en dan bij thuiskomst na het werken echt een geweldige geur in de keuken ) Hoeft verder niets in de gaten te houden of het te warm of niet warm genoeg is. Ik heb het vlees op het fornuis nog nooit zo mals gekregen als tegenwoordig in zo'n slowcooker | |
Sjeen | vrijdag 24 september 2010 @ 15:16 |
Morgen zuurvlees | |
#ANONIEM | zondag 26 september 2010 @ 21:39 |
Vorig jaar heb ik welgeteld 1 poging gedaan om een stoofpot te maken. Rook héérlijk. Ik had de pot op balkon gezet, omdat ik geen ruimte had in de koelkast. Geen rekening gehouden met het feit dat het die nacht kéihard ging regenen, en de pan bleek niet waterdicht te zijn . Nu ga ik zondag een nieuwe poging doen . | |
Perruche | zondag 26 september 2010 @ 22:51 |
Paar dagen geleden stoofpotje gemaakt van lamsbout, met maokkaans tintje! Voor 2 personen gebruitke ik: lamsbout (360 gr, zonder bot) 1 ui in stukken 6 kleine (!!) aardappeltjes 4 takjes verse tijm wat dadels meer of minder van het volgende: komijn (ik had veel) kaneel (halve tl) chilipoeder (ik had veel, maar minder pittig kan ook), saffraan (paar draadjes), piment, 4 stukjes kardemom, wat vruidnagel. Je kan ook Marokkaanse "5 spice" gebruiken, ben even de naam kwijt. Voor garnering:verse koriander Lamsbout in stukjes snijden en aanbraden in olie. Uien erbij en even meebakken. Dan alle kruiden behalve de tijm erbij en even aanzetten. Dan 400 ml water of bouillon erop (ik zou groentebouillon doen in dat geval, rund ofzo lijkt me niet lekker). Takje thijm en de geschilde gehalveerde aardappelen. Lang latens toven, zo'n 4 uur, dan wordt het vlees lekker zacht. 10 tot 15 minuten voor einde de dadels in parten erin doen voor een lekker zoet accent. Voor het serveren de verse geknipte koriander erdoor/erop. Serveren met couscous en wat groentjes. Omnomnom! | |
LieLie | zondag 3 oktober 2010 @ 12:52 |
Hier staat ook een stoofpotje op Sucadelappen, ui, runderbouillon, kruidnagel, foelie, tijm, rozemarijn, gerookte zoete paprika, knoflook, honing, en later nog wat wortel en paprika. | |
Erasmo | zondag 3 oktober 2010 @ 12:56 |
Braden jullie trouwens het vlees aan? Ik heb 2 slagers waar ik regelmatig kom en ze hebben allebei een ander inzicht of je nou wel of niet moet aanbraden. | |
LieLie | zondag 3 oktober 2010 @ 13:03 |
quote:Ik doe het wel even kort. | |
uniekhoorn | woensdag 13 oktober 2010 @ 14:13 |
Staat op het fornuis: Riblappen, laurier, tijm, knoflook, zout, peper, bloem, mosterd, ketchup, ui, wortel, jeneverbes, kruidnagel, bruin bier, rundvleesbouillon, kaneel, appelstroop. Ruikt al heerlijk, staat nog maar een uur. Morgen lekker makkkeijk met spuitjes en rode kool | |
RoaRRR | woensdag 13 oktober 2010 @ 14:40 |
Lekker stoofvlees ! Binnenkort maar weer eens een Tajine maken. Natuurlijk met lam. Goed topic, blijfhet volgen voor ideeen want verandering van spijs..... | |
Underdoggy | donderdag 14 oktober 2010 @ 14:57 |
Op dit moment staat te pruttelen: Biologisch rundvlees even door de bloem gehaald en in kleine porties aangebakken. Vlees er daarna uitgehaald. In de aanbaksels hiervan uien zowel grof als fijn gesneden langzaam bruin gebakken, geeft heerlijk zoete smaak en geur. Daarna knoflook en 3 groene chilli's toegevoegd. Vlees er weer bij en afgeblust met trappistenbiertje (bruin) en wildfond. Laurierblaadjes, kruidnagelen, jeneverbessen en wat bruine suiker toegevoegd. Na een uurtje voeg ik 2 paprika's, prei en een doosje grof gesneden champignons toe. Als het goed komt ga ik om 6 uur heerlijk smullen. Uiteraard met een trappistenbiertje en gekookte aardappelen geserveerd. | |
speknek | vrijdag 15 oktober 2010 @ 20:56 |
Ik ga morgen weer de cranberrystoofpot uit het kookboek maken, die is echt fantastisch. Maar weet iemand of je die tussentijds een tijd kan laten staan? We gaan 's middags wat met vrienden doen (dus ik kan hem niet laten pruttelen), en als we thuiskomen wou ik hem dan 'afkoken'. Kan dat bij een stoofpot, dat je zeg maar de vlees+groenten drie uur lang in de wijn laat staan en dan weer verderkookt, of wordt het dan echt te week? | |
RobinOok | vrijdag 15 oktober 2010 @ 21:33 |
Kan prima, alleen zou ik 'm in de tussentijd wel terugkoelen en in de ijskast zetten. Of juist in een soort eigengebouwde hooikist zetten. Oftewel, in een hoek van de bank of zo, ingepakt in een dekbed. Gaart het lekker door. | |
Gripper | vrijdag 15 oktober 2010 @ 21:59 |
In de allerhande van deze maand stond een goeie boeuf bourguignon. Die gaat zometeen op het vuur, er zat 1 tip bij die ik nog niet kende, maar wel logisch lijkt: het vlees eerst een paar uur weken in de wijn. Lekker soepel. Daarna aanbraden, ui en wortel erbij, en dan het wijn-vleessap weer in de pan. Ik do het net als speknek: heb ook morgen overdag wat te doen, en 's avonds komen er vrienden eten. Dus stoven we in etappes | |
speknek | vrijdag 15 oktober 2010 @ 22:20 |
Tof, we zijn morgen stoofpotbroeders . En weet iemand iets anders lekkers dan gewoon gekookte aardappelen erbij? We wilden sowieso wat extra stoofpeertjes erbij doen. Smaakt aardappelgratin erbij? | |
Sunnythesun | vrijdag 15 oktober 2010 @ 22:50 |
quote:Gratin kan ja, maar je zou ook voor een koolraappuree kunnen kiezen. Dat is aardappelpuree met een gelijk deel koolraap. Geeft een erg lekker beetje anijs achtig smaakje. Gewoon je aardappels koken met de blokjes koolraap er bij en verder stampen en afmaken zoals gewone puree. | |
Sunnythesun | vrijdag 15 oktober 2010 @ 22:52 |
Oh en ik stoof ook vaak in 2 etappes. Maar ik laat het gewoon in de pan op het fornuis staan hoor. Desnoods een nacht. Nooit gemerkt dat dat niet goed zou gaan. Ik heb zelfs altijd het idee dat het na een 2e keer opwarmen lekkerder is | |
ColdFeet | vrijdag 15 oktober 2010 @ 22:52 |
quote:Veel boter erdoor en dan gratineren met gruyere en vers broodkruim | |
AKnynke | vrijdag 15 oktober 2010 @ 23:02 |
quote:waar dekbedden al wel niet goed voor zijn. Ik zet m'n brooddeeg altijd te rijzen in m'n dekbed. Ik wil ook weer stoven, maar het huis waarin ik nu tijdelijk woon beschikt niet over een stoofpan, en over een electrisch fornuis...Met een gewone pan durf ik het helemaal niet aan...En om nu voor 3 maand een dure stoofpan te kopen is ook weer zo wat... | |
AKnynke | vrijdag 15 oktober 2010 @ 23:03 |
quote:Ik eet altijd heel erg graag brood bij stoofpotten. Wat dippen, en de restjes van het bord eten met een stuk knapperig, vers brood, heerlijk... | |
Lonaa | zondag 17 oktober 2010 @ 16:48 |
Ik heb zuurvlees opstaan, met veulenvlees. Ben benieuwd, merkte onder het proeven dat ik er toch even aan moet wennen, qua smaak. | |
Riann | zondag 17 oktober 2010 @ 16:58 |
zuurvlees moet ik ook eens proberen te maken | |
Erasmo | zondag 17 oktober 2010 @ 17:09 |
De smaak van het veulen of het zuur? | |
Lonaa | zondag 17 oktober 2010 @ 17:33 |
quote:Het zuur. Heb er stiekem toch een bouillon blokje ingedaan. Vind die smaak zo lekker. | |
Zo-is-dat | donderdag 21 oktober 2010 @ 16:17 |
quote:Klonk heerlijk en ruikt heerlijk! Vanochtend al opgezet, morgen van smullen... | |
Vanyel | donderdag 21 oktober 2010 @ 21:17 |
quote:Veel peperkoek erbij gooien, dat helpt. | |
Joene | donderdag 21 oktober 2010 @ 21:24 |
even een tvptje , weekend ook maar weer is potje stoof maken. | |
Perruche | donderdag 21 oktober 2010 @ 22:43 |
Vandaag weer een stoofpotje gemaakt. In mijn kookboek bekend als "Vlaamsche Stoofschotel" (Wannée ) 500 gr riblappen (rund) in blokjes 1 of 2 flesjes bruin bier 2 uien, gesneden 2 tenen knoflook eetlepel bloem Riblappen in stukjes, zout en peper erop, 10 minuten laten intrekken. Daarna aanbraden in boter. Als ze bruin zijn eruit (opzij leggen) en in het vet uien aanbakken. Na paar minuten geperste knoflook erbij. Als de ui en knof gaar zijn: bloem erbij en even meebakken. Bier in de pan, aan de kook brengen en vlees terug in de pan. Dan doe je erbij: - 2 takjes thijm - beetje extra peper en zout - eetlepel mosterd - 2 eetlepels azijn - paar snufjes nootmuskaat Dit alles minstens 2 uur laten pruttelen. | |
vincevega82 | zondag 24 oktober 2010 @ 18:55 |
Dit is mijn stoofvlees recept. altijd weer een succes bij vrienden. Heerlijk bij verse friet. ingrediënten: 1 kg sucadelappen halve winterpeen 2 stengels bleekselderij 2 grote uien paar teentjes knoflook 2 flessen donker bier runderbouillon (van een tabletje) stroop 2 witte boterhammen mosterd azijn zout peper boter 3 laurierblaadjes 2 kruidnagels paar takjes tijm eerst de peen, bleekselderij, ui en knoflook fijnsnijden. hoeft niet erg netjes, want het lost toch op in je saus. in een grote stoofpan de groenten zachtjes opzetten in een klontje boter. vuur niet hoog zetten, het hoeft alleen maar zachtjes te smoren. dan het vlees ik blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm snijden. een aparte pan op hoog vuur zetten en boter smelten. dan het vlees hierin op hoge temperatuur dichtschroeien. dit kan je het beste in porties doen, want als je al het vlees in een keer doet is je pan koud. het vlees wat mooi bruin en dichtgeschroeid is mag bij de groente gegooid worden. als al het vleesch is gebraden en bij de groente ligt, dan mogen de 2 flessen bier in de pan waar je het vlees in hebt gebraden. als het bier tegen de kook aanzit, dan mag het bij het vlees gegoten worden. het vlees moet helemaal onder het vocht staan. lukt dit niet met het bier alleen, vul het dan aan met WARM runderbouillon. nu kunnen de kruidnagels, laurierblaadjes en tijm bij de stoofpot. dan mag de pan op een zo laag mogelijk vuurtje, het liefst zelfs met een stoofplaatje eronder. na een uurtje mag er een klein scheutje stroop en een scheut azijn bij. ook kan er al wat zout en peper bij. na weer een uurtje stoven mogen en 2 witte boterhammen bij, zonder de korstjes en ingesmeerd met een dikke laag mosterd. dit gaat de saus binden. nu kan je na een half uurtje even kijken of 2 boterhammen genoeg is om te binden. zo niet, dan pleur je er gewoon nog een boterham in. na weer een uur stoven ongeveer kan je gaan proeven. de boel op smaak brengen met zout, peper, azijn en eventueel nog een klein beetje stroop. oh en op het einde de laurier en kruidnagel eruit vissen. dat is het wel. in totaal staat het dus wel een middagje op het vuur, maar dan is het wel belachelijk lekker. | |
Windigo | zondag 24 oktober 2010 @ 18:57 |
Dus je bent geen vega vince? | |
vincevega82 | zondag 24 oktober 2010 @ 19:04 |
verre van | |
Miss_Virgo | zondag 24 oktober 2010 @ 19:30 |
Heb vandaag een Indisch stoofpotje gemaakt en is erg goed gelukt Riblappen aangebraden, vlees uit de pan, ui en knoflook, rode peper in de pan aanfruiten. Vlees er weer bij, kerrie en ketoembar erbij. Wat ketjap, beetje azijn en suiker. Kruidnagel en laurier erbij, water tot het vlees net onderstaat en pruttelen maar! Lekker gegeten met rijst en gewokte spitskool. | |
Duderella | zondag 24 oktober 2010 @ 19:53 |
quote:Hoe is dit afgelopen? | |
D_A | maandag 25 oktober 2010 @ 09:55 |
Irish Stew | |
Aventura | zaterdag 30 oktober 2010 @ 11:13 |
*help* Ik wil binnenkort voor 6 man als hoofdgerecht een boeuf bourguignon maken. Maar heb geen inspiratie voor een voor- of nagerecht. Tips anyone? Het is op zich al een zwaar gerecht, dus het moeten imo wat lichtere gerechtjes zijn. Ik dach voor na iets appel-kaneligs, voor iets met een portobello ofzo. Verder kom ik niet.. | |
LieLie | zaterdag 30 oktober 2010 @ 11:20 |
quote:Appelkaneelcrumble met een bolletje ijs? | |
Paxlie | zaterdag 30 oktober 2010 @ 11:23 |
quote:Waarom niet gewoon een schaal met hapjes als voorgerecht? | |
Red_85 | zaterdag 30 oktober 2010 @ 11:51 |
quote:The mother all stews Je was me voor. Met Guinness! | |
LeeHarveyOswald | zaterdag 30 oktober 2010 @ 13:33 |
quote:Dat klinkt als een irish stew zonder wortel | |
Red_85 | zaterdag 30 oktober 2010 @ 13:58 |
Ik mis ook nog de aardappels en de bleekselderij... | |
harley | donderdag 4 november 2010 @ 08:19 |
Mjam mjam, gisteren paardenvlees stoofschotel gemaakt naar het recept van de slager ! Hij was bijna net als "vroeger" van oma. Nog 4 porties te gaan | |
Underdoggy | donderdag 4 november 2010 @ 15:08 |
en de guiness | |
Red_85 | donderdag 4 november 2010 @ 15:19 |
Ik ben geen taalnazi maar wel tegen heiligschennis!!! JAH!!! Dat recept is far from Irish stew... Volgende week heb ik weer wat tijd | |
Karrel_Laaglawaai | vrijdag 5 november 2010 @ 14:09 |
Binnenkort met de nieuwe herfstbokjes maar weer eens wat proberen. | |
DarkElf | vrijdag 5 november 2010 @ 14:32 |
Vorige week een Italiaanse kippenpotenstoof gemaakt met oa. veel wijn, groenten en rozijnen en pijnboompitten... De combi leek mij iets vreemd maar t was erg lekker. | |
BoterhamMetKaas | dinsdag 16 november 2010 @ 15:20 |
Die maak ik zo (geen eigen recept, ooit een keer ergens opgescharreld) - 750 gram stoofvlees, in stukken van 3 cm - 3 el slaolie - 2 teentjes knoflook - ca. 1 liter runderbouillon - 1 blikje tomatenpuree - 1 fles Guinness - 2 tl suiker - 2 takjes tijm of 1 el gedroogde - 2 laurierblaadjes - flinke scheut Worcestersaus - 2 uien, gehakt - 4 grote aardappels, in blokjes - 1 grote winterwortel, in blokjes - 50 gram boter - 2 el gehakte peterselie Verhit de olie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Doe het vlees in porties in de pan en bak het rondom bruin. Voeg de knoflook toe en fruit 1 minuut mee. Doe nu de bouillon, de tomatenpuree, de Guiness, de suiker, de tijm, de laurierblaadjes en de Worcestersaus erbij en breng aan de kook. Zet het vuur laag, sluit de pan en laat ca. anderhalf uur sudderen. Smelt ondertussen de boter in een andere grote pan op middelhoog vuur en bak daarin de uien, de aardappels en de wortels 20 minuten. Voeg ze dan toe aan de stoofpot. Laat nog een half uur sudderen, voeg zout en peper naar smaak toe, bestrooi met de peterselie en serveer. | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 16 november 2010 @ 15:23 |
Er zit al bruin bier in, en er hoort geen bleekselderij in irish stew | |
-Miauw- | donderdag 18 november 2010 @ 14:13 |
Ohh ik wil ook een stoofpotje maken, heerlijk Ik heb alleen geen stoofpotpot en ik ben nu ook echt even te blut om een goede aan te schaffen. Iemand een alternatief? | |
Mirjam | donderdag 18 november 2010 @ 14:14 |
euhm, gewoon en braadpan? | |
-Miauw- | donderdag 18 november 2010 @ 14:15 |
Zijn die bodems niet aanzienlijk dunner? | |
Mirjam | donderdag 18 november 2010 @ 14:16 |
ik maak altijd prima stoofpotten e.d. in mijn braadpan | |
-Miauw- | donderdag 18 november 2010 @ 14:18 |
Mooi zo! Thanks Stoofpot dit weekend nu hier nog 'even' kiezen uit al die recepten | |
LieLie | donderdag 18 november 2010 @ 14:56 |
Misschien maak ik morgen of zaterdag wel een stoofpot | |
Perruche | donderdag 18 november 2010 @ 14:57 |
Daarom heet het denk ik ook vlaamsche Stoofpot volgens het boek | |
_Arual_ | donderdag 18 november 2010 @ 15:00 |
Ik maak nu rendang voor een etentje met collega's. We zijn met ongeveer 15 man, en ik heb een kilo. Iedereen neemt een gerecht mee, dus ik verwacht dat het wel zat is. Of zoals een collega al zei: je moet eigenlijk meenemen wat je zelf op kunt, anders heb je te veel. | |
LeeHarveyOswald | donderdag 18 november 2010 @ 15:05 |
Als je dan de volgende keer wortel en aardappel toevoegt (en de bloem weglaat!), dan heb je een heerlijke irish stew | |
LeeHarveyOswald | donderdag 18 november 2010 @ 15:08 |
Dat is dan wel genoeg ja Zit je straks met 15KG eten | |
-Miauw- | donderdag 18 november 2010 @ 21:20 |
Deze ga ik morgen maken Perruche mijn allereerste stoofpot ooit. Ben benieuwd | |
_Arual_ | donderdag 18 november 2010 @ 23:00 |
ongeveer drie ons rendang over, schat ik zo. | |
LieLie | vrijdag 19 november 2010 @ 11:04 |
Met dit trieste weer kun je natuurlijk niet anders dan stoofpot maken, dus dat ga ik straks doen | |
Perruche | zaterdag 20 november 2010 @ 18:26 |
Oeh leuk!!! Laat me weten hoe hij geworden is | |
4EverBlackEyed | dinsdag 7 december 2010 @ 16:48 |
Bedankt voor je recept! Ik heb het vandaag gemaakt en ga het zo opeten met wat tagliatelle. Het enige verschil is dat ik geen mosterdpoeder erin heb gestopt en ik heb er kastanjechampignons aan toegevoegd. | |
D_A | dinsdag 7 december 2010 @ 16:51 |
We hebben van de week een echte Le Creuset in huis gekregen. Dus tijd voor meer lekkere stoofpotten | |
4EverBlackEyed | dinsdag 7 december 2010 @ 16:53 |
De geur in huis tijdens en na het bereiden van een stoofpot. | |
E.T. | dinsdag 18 januari 2011 @ 20:28 |
Sinds kort een goede, zware pan in huis.. (Bij Blokker voor 25 euro gietijzer met glazen deksel. Koopje!) Morgen Rendang maken heb ik besloten Kom alleen qua groenten-inspiratie nog niet verder dan spercieboontjes Iemand nog andere tips? | |
Stokstaart | dinsdag 18 januari 2011 @ 20:28 |
Kouseband? | |
E.T. | dinsdag 18 januari 2011 @ 21:23 |
Moet eerlijk bekennen dat ik dat nog nooit gegeten heb Maar dat hebben ze morgen ook niet bij de C1000 | |
Mirjam | dinsdag 18 januari 2011 @ 21:25 |
zelfgemaakte atjar? | |
Perruche | woensdag 19 januari 2011 @ 11:17 |
gado gado met een lichte pindasaus? | |
E.T. | woensdag 19 januari 2011 @ 12:07 |
Door een ziek kind dat onverwacht thuis is zit boodschappen doen er vandaag ff niet in De pan wordt nu ingewijd met stoofpeertjes die toch nog opmoesten, de rest van de avondmaaltijd wordt improviseren | |
LieLie | zaterdag 29 januari 2011 @ 14:37 |
Moet je hier theelepels gebruiken, of tsp? Want mijn amerikaanse tsp is echt héél iets anders dan een theelepeltje Heb net het vlees gekruid en aangebakken, en heb dus tsp gebruikt, en de chili en peper prikken in mijn neus! | |
Pietverdriet | zaterdag 29 januari 2011 @ 18:38 |
Heb nog een paard in de vriezer liggen, moet daar volgende week maar eens wat mee maken, zuurvlees of stoven in kriekenbier, frieten erbij. | |
Joene | zaterdag 29 januari 2011 @ 19:27 |
Zuurvlees | |
Zo-is-dat | woensdag 2 februari 2011 @ 12:21 |
Ik heb nu deze maar dan met 1,5 kilo vlees op staan! Straks maak ik er nog gestoofde rode kool bij en dan serveer ik morgen alles met aardappelpuree | |
ColdFeet | woensdag 2 februari 2011 @ 12:23 |
Is dat lekker, paard en kriek? Lijkt mij een beetje zoet met zoet. Ik vind ze allebei lekker, maar geloof niet dat ik snel die combinatie zou maken. | |
LieLie | woensdag 2 februari 2011 @ 12:31 |
Heb dus tsp gebruikt, in plaats van theelepeltjes. En een halve kilo vlees, ipv een kilo (wel de hoeveelheid kruiden voor 1kg + nog het sap van twee sinaasappels) en het was heerlijk!! Heel lekker kruidig! In tortilla's gestopt met zure room en tomaat, kaas, guacamolesaus. Echt smullen! | |
borisz | vrijdag 16 september 2011 @ 10:00 |
Gegeven het stoofpottenseizoen weer langzaam zijn intreden doet mag dit topic wel weer omhoog. | |
Lienekien | vrijdag 16 september 2011 @ 10:01 |
Heel goed! Ik zat vanochtend al te googelen op recepten! | |
Red_85 | vrijdag 16 september 2011 @ 10:13 |
Toevallig, mijn gedachten gleden deze week af naar een goede Boeff Bourgignon en Irishstew... | |
Sunnythesun | vrijdag 16 september 2011 @ 18:14 |
Ik heb de eerste stoof er al weer op zitten Lamsstoof, simpel met wortel, ui, rozemarijn, tijm, knoflook, vleesfond en aardappelschijfjes on top. Heerlijk! | |
mascara-klodder | vrijdag 16 september 2011 @ 18:16 |
ik heb deze week al snert en stoofpeertjes gemaakt, volgende week weereens een stoofpotje | |
Aventura | vrijdag 16 september 2011 @ 18:19 |
Gister rendang gemaakt...volgende week wil ik weer een stoofpot maken! Ik denk aan stifado, op zijn Grieks. Zal het recept even opzoeken voor hier. | |
Jagärtrut | zaterdag 17 september 2011 @ 22:17 |
en tegen het recept van je rendang zeg ik ook geen nee! | |
Felagund | zondag 18 september 2011 @ 12:30 |
Stoofpot. Ik heb deze zomer enkele keren een stoofpot met pils en kip gemaakt. Volgende week maar eens iets met rundvlees proberen. | |
Pietverdriet | zondag 18 september 2011 @ 15:18 |
Zag bij de Aldi kriek in de aanbieding, en ik heb nog paardevlees in de vriezer. | |
z80 | zondag 18 september 2011 @ 17:41 |
vandaag de eerste stoofpot weer gemaakt. de pan mag niet meer verplaatst worden anders val het vlees uit elkaar. ik had er alleen wat meer rum in moeten doen. | |
Sunnythesun | zondag 18 september 2011 @ 19:33 |
Visstoofpotje van vanaaf was ook erg lekker. Iets minder tijdrovend | |
Red_85 | maandag 19 september 2011 @ 10:24 |
Valt wel mee hoeveel tijd je kwijt bent. Je snijdt de groenten en het vlees, je gooit het in de pan en je kijkt er niet meer naar om. Lekker tv kijken (ik voetbal) en fokken tussendoor. Doet nog wat aan het huishouden en 5 uur later kom je terug. Af en toe een beetje doorroeren en een kijkje nemen als je er toevallig langsloopt. Stoofpotten, heerlijk lui koken. | |
Sunnythesun | maandag 19 september 2011 @ 11:04 |
Oh ja, bedoelde dan ook niet dat je er anders druk mee was hoor, maar voor een visstoofpotje hoef je niet 3 uur thuis te blijven | |
Bramito | maandag 19 september 2011 @ 12:57 |
Piet, ik hoop dat het niet te laat is maar ik raad je aan niet de Kriek van de aldi kopen. Die smaakt naar zuurtjes. Ik heb het over van die kleine flesjes. Echt heel vies vond ik die.... | |
Pietverdriet | maandag 19 september 2011 @ 12:58 |
Ik ben gek op zuurtjes | |
Bramito | maandag 19 september 2011 @ 13:00 |
VInd je die Kriek echt lekker? | |
Maria2.0 | maandag 19 september 2011 @ 13:16 |
Morgen die Chipotle shredded beef maken En ik zie paardenstoof voorbij komen, werkelijk nooit aan gedacht, maar dat ga ik binnenkort ook maken! | |
Red_85 | maandag 19 september 2011 @ 13:25 |
Vind dat ook niet erg als ik toch al thuis had gebleven. | |
ondeugend | maandag 19 september 2011 @ 13:27 |
Ik las het grote stoofperen topic ... wat natuurlijk ook een stoofpot is. Maar deze is ook zeer de moeite waard | |
mascara-klodder | maandag 19 september 2011 @ 14:38 |
tip: paardenstoofvlees bij de makro halen. Kost geen drol daar | |
Michelinmannetje | maandag 19 september 2011 @ 15:24 |
Na het lezen van dit topic en het weer buiten heb ik ook weer zin in stoofpot. Van de week maar weer eens op tafel zetten. | |
DarkElf | maandag 19 september 2011 @ 15:34 |
Kan me nu al verheugen op ons tripje naar Dublin, eind volgende maand alwaar ik vast heerlijke Steak and Guinness stews kan eten | |
Smallish | maandag 19 september 2011 @ 16:18 |
Stoofpotjes Wij hebben afgelopen zaterdag weer een heerlijke stoof gegeten met o.a. Kasteelbier. Lekker met frietjes en salade. Yum! O, en Dublin is zooo leuk. | |
LieLie | maandag 19 september 2011 @ 16:22 |
Voor de chipotle: niet zuinig zijn met kruiden! | |
DarkElf | maandag 19 september 2011 @ 16:28 |
Ja? Geen idee nog maar t leek ons idd een leuke stad dus we gaan maar eens kijken | |
Red_85 | maandag 19 september 2011 @ 16:40 |
St James' Gate FTW! Hoe dichter bij de bron, hoe beter het smaakt.... Irish black stuff. Good things come to those who wait. | |
Sorella | maandag 19 september 2011 @ 16:42 |
Okee nu krijg ik weer zin om Gary,s Bourgignon te maken. Die van de smaaktest van masterchef australie vorig seizoen. tijm, laurier, bacon, rundvlees,champignons,aardappels,sjalot. rode wijn, zout, peper,boter, uien, (olijf)olie, azijn, knoflook, suiker, peterselie, tomaten, bouillon, wortelen. De hoeveelheden moeten jullie zelf maar even bekijken, die heb ik niet. [ Bericht 25% gewijzigd door Sorella op 19-09-2011 16:49:17 ] | |
Lienekien | maandag 19 september 2011 @ 17:54 |
Staat nu op het vuur. We gaan het morgen eten. Het ruikt goddelijk. | |
macferret | maandag 19 september 2011 @ 21:41 |
Leuk topic is dit, ga ik eens rustig doorlezen, ik maak vaker wat in een dutch oven en gebruik dan de bbq of losse kooltjes voor hitte. Ik zie hier een recept voor chipotle shredded beef, alleen zie de chipotles nergens bij de ingredienten staan.... Chipotles zijn gerookte en gedroogde jalapenos | |
LieLie | zaterdag 8 oktober 2011 @ 10:36 |
Ik denk dat het de naam heeft omdat het vrij pittig is? Ik gebruik alleen wel amerikaanse maten en dezenhoeveelheid kruiden op iets minder vlees. Maar dan is het echt heerlijk pittig, zure room en guacamole erbij. Staat voor morgen op het programma | |
Erasmo | zaterdag 8 oktober 2011 @ 12:20 |
Ok het seizoen is nu zeker van start | |
4EverBlackEyed | zondag 9 oktober 2011 @ 17:16 |
Smoor djawa (indonesisch) - 500 gram rundvlees - 2 uien - Boontjes - Champignons - 2 tenen knoflook (of meer naar smaak) - 1 kop ketjap - nootmuskaat (paar snufjes) - bruine basterdsuiker (naar smaak toevoegen) - water - eventueel laos Vlees in stukjes snijden en aanbraden. Uien en knoflook toevoegen. Dan nootmuskaat, suiker en ketjap toevoegen. Water toevoegen totdat het net niet onder water staat. Ongeveer 3 uur sudderen.* Voeg de boontjes en champignons het laatste halfuur bij. De boontjes zijn dan nog redelijk hard, als je daar niet van houdt dan kan je er voor kiezen om ze eerder toe te voegen. Serveren met rijst. * Meestal laat ik het vlees de hele nacht sudderen | |
Steven184 | zondag 9 oktober 2011 @ 17:19 |
Gister een heerlijke Boeuf Bourguignon op. | |
Felagund | zaterdag 15 oktober 2011 @ 19:53 |
Vandaag een Ierse stofpot volgens het recept van Stereotemy uit het eerste topic gemaakt. I.p.v Guinness of bokbier heb ik Kilkenny gebruikt maar is hij goed gelukt, alleen net wat te zout. | |
Sjeen | zaterdag 15 oktober 2011 @ 20:02 |
Die staat hier nu op fornuis, naar recept van le Cordon Blue... Ruikt heerlijk | |
Pietverdriet | zaterdag 15 oktober 2011 @ 20:05 |
Doe eens posten? | |
Sjeen | zaterdag 15 oktober 2011 @ 20:30 |
Even overtypen... Om meteen tot de conclusie te komen dat ik het fout had recept komt uit Larousse. Net geconstateerd dat we vergeten waren de wortel uit de saus te halen en het restje Bourgogne is voor mij | |
cinnamongirl | zaterdag 15 oktober 2011 @ 20:49 |
Deze heb ik vanavond gemaakt, hij was zalig. Helaas heb ik in NL nooit Hongaarse paprikapoeder kunnen vinden, en ook niet van die tubes paprikacreme die ze daar in de Goulash verwerken. Komende week ga ik naar Boedapest en zal ik wat meenemen. Het recept is van Sylvia Witteman.
| |
Steven184 | zaterdag 15 oktober 2011 @ 20:58 |
Mijnes van vorige week:
| |
Naamah | dinsdag 18 oktober 2011 @ 15:59 |
Ik ben de laatste paar weken ook ineens helemaal in de stoofpotten! Nu al twee keer hachee gemaakt, echt heel lekker. Een keer stracotto de Heer, vond ik minder en een lamsstoofpotje wat echt goddelijk was. Kan iemand me uitleggen waarom je vaak het vlees voor je het bakt bebloemd? Wat daar de functie van is? Soms moet er ook na het aanbakken bloem bij, dat lijkt me vooral om te binden, of doet het ook nog wat anders? | |
4EverBlackEyed | dinsdag 18 oktober 2011 @ 16:17 |
Ik maak ook in de zomer stoofpotten. | |
RoaRRR | maandag 31 oktober 2011 @ 11:57 |
Hier staat op dit moment de vlaamse stoof weer op. Lekker met Westmalle Dubbel, kastanje champs en paprika. Vanavond geserveerd met gebakken aardappels en een stuk brood. | |
Den_Haag | maandag 31 oktober 2011 @ 15:58 |
Stoofpotjes Al drie gemaakt dit seizoen. Lamsstoof Hier alvast wat inspiratie opdoen voor het weekend | |
Stokstaart | maandag 31 oktober 2011 @ 16:02 |
Gisteren deze gegeten: Vast niet zo lekker als alle slowcook-recepten die hier voorbij komen, desondanks erg lekker en simpel te maken | |
Red_85 | maandag 31 oktober 2011 @ 17:09 |
Laatst ook bij vrienden gegeten. Belgiesch afgemaakt met lekkere dikke vlaamse gefrietuurde aardappel reeptjes (nieuw patat/friet front voorkomen hier). Heer-lijk. Gisteravond een gestoofd konijn gemaakt. Caniglio ala cacciatora (NL konijn van de jagersvrouw). Afgemaakt met een puree met mascarpone en bieslook. Heel erg lekker. Koningsvoer. | |
Aventura | maandag 31 oktober 2011 @ 17:53 |
dit vroeg ik me laatst ook af. Iemand? | |
RobinOok | maandag 31 oktober 2011 @ 18:37 |
Als je vlees eerst bebloemd bakt het niet zo snel aan, bovendien geeft het meteen binding aan de saus. Bloem achteraf nog gebruiken is meestal niet zo'n goed idee, de kans dat het dan bloemig gaat smaken is groot. Bloem vooraf meebakken is beter. Als je achteraf nog wilt binden kun je daar beter maizena of aardappelzetmeel of een ander zetmeel voor gebruiken. | |
macferret | maandag 31 oktober 2011 @ 19:23 |
Boeuf Bourgignon Tijdje geleden ook limburgs zuur vlees gemaakt, maar niet echt duidelijke foto's van. | |
_Hestia_ | zondag 6 november 2011 @ 02:01 |
Morgen weer eens een stoofpotje maken Nog niet gedaan dit seizoen, dus wordt hoog tijd dacht ik Wilde er eigenlijk ook pompoen bij in doen, maar toen ik in de winkel een pompoen pakte meldde vriendlief dat hij daar niet tegen kan. Dus dan maar andere groenten erin. | |
PdeHoog | zondag 13 november 2011 @ 10:24 |
Hmmmm Volgend weekend misschien weer eens. Eerst vriezer leegmaken | |
Sunnythesun | zondag 13 november 2011 @ 10:42 |
Ik heb gister deze gemaakt: http://www.24kitchen.nl/r(...)f[0]=bundle%3Arecipe Echt heel erg lekker!! Ik had erg goed lamsvlees van een bioslager en de specerijen sloten zo goed op de smaak van het vlees aan. Super! De kaneelrijst past er ook perfect bij Beetje yoghurt voor de frisheid.. jum!! | |
Naamah | zondag 13 november 2011 @ 10:54 |
Thanks Duidelijk! Alleen bakt bebloemd vlees dus juist ontzettend aan bij mij, ik doe het dus niet meer. | |
Sunnythesun | zondag 13 november 2011 @ 11:07 |
Bij mij ook Maar gister deed ik het anders: eerst het vlees aanbraden, dan ui en knof er bij, dan de wortel en specerijen en dán de bloem pas. Dat ging juist erg goed | |
Pietverdriet | zondag 13 november 2011 @ 11:20 |
Ik bebloem mijn vlees nooit, vindt dat niet lekker. | |
Sunnythesun | zondag 13 november 2011 @ 13:21 |
Ik doe het soms wel, soms niet, maar proef eerlijk gezegd geen verschil | |
Greys | maandag 14 november 2011 @ 23:54 |
Even een FOK! prijsvraag 'spammen' voor de liefhebbers [WIN!] Slow Cooking kookboeken | |
RobinOok | maandag 14 november 2011 @ 23:58 |
Dat is gek. Misschien dat je teveel bloem gebruikt? Je moet 't overtollige er wel vanaf kloppen. Of als je stukjes vlees hebt kun je die in een grote zak met wat bloem doen en dan goed rond schudden. Nou ja, als je wilt tenminste. Want ik bebloem dus ook nooit. Of heeeel soms, ooit, als een recept daarom vraagt, dan doe ik het wel braaf. Maar dat komt dus bijna nooit voor. | |
Nembrionic | dinsdag 15 november 2011 @ 00:31 |
Of te weinig vetstof. Of het vuur te hoog. Of een hele gare pan Ik bloem ook nooit. | |
md89 | dinsdag 22 november 2011 @ 01:28 |
Iemand een goed recept voor hachee met de crockpot/slowcooker? | |
vriendelijkevriend | dinsdag 22 november 2011 @ 09:44 |
Mijn mama maakt verrukkelijke hachee, als ik het niet vergeet zal ik haar het (familie)recept vragen. | |
oh-oh | woensdag 23 november 2011 @ 10:10 |
Even wat inspriratie opgedaan hier! Die mansaf ga ik zeker proberen. Mijn favo stoofpot is zuurvlees of konijn in het zuur. | |
md89 | vrijdag 25 november 2011 @ 19:12 |
Klinkt goed | |
#ANONIEM | vrijdag 25 november 2011 @ 21:54 |
Ik heb m'n eerste stoofpotje eindelijk gemaakt, adhv dit recept . Kay is sowieso super, en ook dit recept was heeeerlijk. | |
Nembrionic | vrijdag 25 november 2011 @ 21:59 |
Dat is wel interessant ja | |
Felagund | zaterdag 26 november 2011 @ 14:19 |
Ziet er lekker uit. Maar, deze lijkt mij ook lekker: http://www.kayotic.nl/blog/autumns-harvest-stew, misschien morgen maken. | |
PdeHoog | maandag 28 november 2011 @ 23:32 |
Hmmm...die ziet er goed uit. Die mag opchet lijstje voor volgend weekend | |
Steven184 | dinsdag 29 november 2011 @ 07:12 |
Zo even eentje op het vuur zetten. | |
oh-oh | dinsdag 29 november 2011 @ 09:32 |
Oeh, ik heb spruitjes en wortelen over van het weekend, strak plan | |
Steven184 | dinsdag 29 november 2011 @ 20:29 |
Was lekker | |
PdeHoog | zondag 4 december 2011 @ 19:35 |
En deze was dus echt heel lekker Vandaag gemaakt | |
lollipop87 | woensdag 7 december 2011 @ 13:26 |
Ik heb 2 weken geleden eidenlijk een grote braadpan gekocht en meteen hachee gemaakt. Het was heerlijk en helemaal perfect. Binnenkort wil ik het volgende gerecht gaan maken, maar dan met runderlappen: Varkensvlees met paprika, 4 personen: - 675 g varkensvlees - 2 el zonnebloemolie - 25 g boter - 1 ui, gesnipperd - 25 g bloem - 3 dl kippenbouillon - 4 el droge sherry - 125 g champignons, in plakjes - zout en peper - 1,5 dl zure room Snijd het vlees in blokjes van 4 cm. Verhit de olie en de boter in een grote pan. Bak het varkensvlees 5 minuten al roerend op een middelhoog vuur tot het bruin is. Schep het met een schuimspaan op een schaal. Fruit de ui 5 minuten tot hij zacht is; roer af en toe. Roer het paprikapoeder en de bloem erdoor en bak ze al roerend 2 minuten mee. Roer geleidelijk de bouillon erdoor en breng alles al roerend aan de kook. Doe het vlees weer in de pan. Voeg de sherry en de plakjes champignon toe en breng het geheel op smaak met zout en peper. Doe het deksel op de pan en laat alles 20 minuten heel zachtjes pruttelen tot het vlees gaar is. Roer de zure room erdoor en dien het gerecht op. Uiteraard pas ik het gerecht aan: eerst lekker lang laten stoven en daarna veel champignons erin. Hmm, heb er nu al zin in. | |
Felagund | woensdag 7 december 2011 @ 13:55 |
Vond hem ook heel lekker, alleen de groenten hadden wat gaarder van mij gemogen. Denk dat ik ze de volgende keer wat eerder bij in doe. Al kan het ook komen doordat ik er in het begin wat te weinig bouillon bij in had gedaan. Had jij je precies aan het recept gehouden? | |
Muck | woensdag 7 december 2011 @ 14:12 |
Pasgeleden heb ik een grote pan boeuf bourguignon gemaakt en vanavond eten we een simpel stoofpotje van rundvlees, ui, champignons, gerookt spek, knoflook, kruidnagel, peper en rozemarijn Aardappelpuree en rode kool erbij, mmmm | |
Perruche | woensdag 7 december 2011 @ 14:14 |
Eergisteren een erg simpel stoofpotje gemaakt en deze gisteren gegeten; lamsvlees met rode wijn. Lam heeft van zichzelf een sterke smaak dus ondanks de weinige ingredienten erg lekker! - 500 gr lamsschouder - 1 middelgrote winterwortel - 1 ui - boter - glas rode wijn - heet water - thijm (4 takjes ofzo), laurierblad (2 of 3) - ik heb er nog een soort "bouillonpoeder" in gedaan wat een mengsel is van gedroogde venkel/prei/ui en nog wat, gekocht bij de biowinkel. Regulier groentebouillontablet kan ook. Lamsvlees in blokken snijden en ontdoen van de erg harde en grote vetranden. Boter schuimend maken en het vlees in porties bruin bakken. Vlees uit de pan, ui in kwarten en schijfjes snijden en aanbakken in de overgebleven boter. Blokjes winterwortel erbij en even meebakken. Wanneer de uienglazig zijn doe je het vlees er terug in, giet je de wijn erbij en zoveel heet water dat het vllees net onder staat. Vuur laag zetten. Vervolgens het laurierblad en de thijm erbij - oftewel opbinden dat je het er later weer uit kan halen, oftewel er los in doen en er later uitvissen. Zo lang laten garen tot de boel uit elkaar valt. | |
PdeHoog | woensdag 7 december 2011 @ 14:16 |
Nee. Groenten wat langer erin laten liggen en goed klein gesneden. Denk blokjes van een halve cm. En geen spruiten en pompoen. Spruiten vind ik niet lekker en pompoen vond ik alleen in grote hoeveelheden. Meer dan ik kon verwerken En qua bouillon heb ik er een liter bij gedaan op 1 kg rundvlees. | |
UIO_AMS | woensdag 7 maart 2012 @ 11:15 |
Ik was de stoofpottenreeks kwijt. Maar gelukkig weer gevonden. Binnenkort eens iets met konijn maken. Iemand een goed recept daarvoor? | |
oh-oh | woensdag 7 maart 2012 @ 11:54 |
In het zuur eet ik knijn het liefst | |
UIO_AMS | woensdag 7 maart 2012 @ 12:01 |
Heb je daar ook een recept voor? | |
oh-oh | woensdag 7 maart 2012 @ 12:13 |
Thijm, peper, zout, jeneverbesjes ( stuk of 8 ) , kruidnagels ( stuk of 8 ) , laurierblad ( stuk of 3 ). En dan het vlees in azijn zetten, zodat het helemaal onder staat. Ik marineer altijd de avond van te voren. Voor de bereiding het vlees in een vergiet uit laten lekken. Dan in porties goed aanbakken in een pan. Een paar flinke uien grof snijden, en in het vet en sap van de laatste lading vlees fruiten. Vlees terug in de pan, hele pot stroop erbij mikken, en goed doorroeren. Paar uur lekker laten sudderen en ongeveer een uur voordat het klaar is een paar stukken ontbijtkoek in stukjes er door roeren. Het is zuur en zoet, en het lekkerst met frietjes natuurlijk! Zuurvleesrecept, maar dan met konijn maken | |
Nembrionic | woensdag 7 maart 2012 @ 12:15 |
Het is me niet duidelijk...die je die kruiden in de azijn en daar je vlees in? Of je vlees in azijn en je kruiden gewoon tijdens het stoven? | |
oh-oh | woensdag 7 maart 2012 @ 12:18 |
Nee de avond van te voren marineren met die kruiden en dan de azijn erover. | |
Nembrionic | woensdag 7 maart 2012 @ 12:20 |
Hoe marineer je dan? Gewoon de kruiden op het vlees leggen een paar uur? Dan de kruiden eraf en azijn erover? Ja, je denkt natuurlijk "die is gek" maar ik wil het duidelijk hebben | |
UIO_AMS | woensdag 7 maart 2012 @ 12:20 |
Is die ene pot stroop voldoende vocht? Het lijkt me zo weinig namelijk. | |
oh-oh | woensdag 7 maart 2012 @ 12:21 |
Zoals je altijd marineert, gewoon de kruiden goed mengen met het vlees en dan de azijn er meteen over, hopla | |
oh-oh | woensdag 7 maart 2012 @ 12:22 |
Ja hoor, het is zelfs best veel, vandaar dat je de saus nog dikker kan maken met ontbijtkoek. Het wordt vloeibaar als het warm wordt en bovendien komt er ook nog veel vocht uit het vlees. | |
Nembrionic | woensdag 7 maart 2012 @ 12:26 |
Ja, nee leek me ook logisch. Maar je zei: Waardoor het lijkt alsof je het éérst marineert, en dan later de azijn erover giet Maar je bedoelt dus gewoon zoals het altijd gaat. Alles in 1 bak, kruiden en azijn | |
oh-oh | woensdag 7 maart 2012 @ 12:28 |
Jezus fuck, dat hoort gewoon bij het marineerproces dat je de avond van te voren uitvoert | |
UIO_AMS | woensdag 7 maart 2012 @ 12:45 |
Duidelijk. Wat voor stroop gebruik je? Gewoon appelstroop? Of iets anders? En over hoeveel vlees hebben we het? | |
Nembrionic | woensdag 7 maart 2012 @ 12:48 |
Ja, duh, maar je schreef het gewoon raar op. | |
UIO_AMS | woensdag 7 maart 2012 @ 13:05 |
Ik vond het wel duidelijk. Maar ik ben ook nog wel benieuwd naar andere recepten met konijn. | |
oh-oh | woensdag 7 maart 2012 @ 13:42 |
Kilo vlees ongeveer. Voor meer vlees gebruik ik niet meer stroop trouwens. Gewone appelstroop is prima, maar alles kan | |
WKFinal2010 | vrijdag 9 maart 2012 @ 14:23 |
Hilfe! Ik heb een overheerlijke stoofschotel nu net een kwartier op het vuur staan. Per abuis heb ik de wijn niet laten ontzuren in de pan..nu smaakt de stoofschotel vrij naar wijn. Is dat nog op te lossen of lost het zichzelf op naar mate de suddertijd vordert. Wat er sowieso nog bij gaat is ontbijtkoek..voor de binding, misschien dat de suikers daarvan zijn werk goed doen? Dank u zeer! | |
oh-oh | vrijdag 9 maart 2012 @ 14:47 |
Huh wat? Wat is laten ontzuren? Ik pleur wijn dr altijd zo bij, die smaak gaat altijd vanzelf weg toch? | |
Yngwie | vrijdag 9 maart 2012 @ 14:48 |
Ja, ik doe ook nooit iets speciaals met de wijn.... da's nou net het idee achter een stoofpotje.. alle afzonderlijke smaken en geuren vermengen zich langzaam compleet tot een heerlijke combinatie Komt dus helemaal goed hoor! | |
WKFinal2010 | vrijdag 9 maart 2012 @ 19:39 |
Wijn was prima in het potje..heerlijk! Samen met venkel uit de oven met witte wijn en knoflook en gekookte aardappels. Toetje zelfgemaakte applecrumble met een dot slagroom. Wat nou uit eten. We rock! | |
RobinOok | vrijdag 9 maart 2012 @ 20:53 |
Eens. En daarna bleek de stroop opeens appelstroop te zijn. Ik haaaaaaat dat soort onduidelijkheden. | |
oh-oh | vrijdag 9 maart 2012 @ 20:54 |
Dan maak je het toch niet | |
RobinOok | vrijdag 9 maart 2012 @ 20:56 |
Was ik persoonlijk ook niet van plan nee. | |
oh-oh | vrijdag 9 maart 2012 @ 20:57 |
Alle soorten stroop mogen trouwens hoor | |
Aventura | zondag 11 maart 2012 @ 16:13 |
D'r staat een pan stifado op | |
UIO_AMS | zondag 3 juni 2012 @ 09:19 |
Eigenlijk vind ik stoven iets voor de winter, maar ik zag m'n pan staan en dacht: Weg met conventies! Ik ga vandaag stoven! Dus nu heb ik 6 ons lamsvlees klaar liggen. Om het toch een zomers karakter te geven ga ik proberen de Griekse lamsstoof van de afhaalgriek te reconstrueren. In m'n kookboeken heb ik geen recept hiervoor gevonden, dus het wordt improviseren op basis van mijn smaakherinnering en een recept voor een Baskische Schaapherders Lamsstoof (daar had het wel iets van weg als ik de ingrediënten bekijk). Ingrediënten: 6 ons lamsschouder in blokjes 1 ui 3 uitgeperste tenen knoflook 1 blik ontvelde tomaten 1 blikje tomatenpuree 1 pond aardappels (kruimige soort) 4 ons doperwten 1 theelepel dille 1 theelepel oregano Zout Zwarte peper olie / boter (ws olie) 1 kopje bouillon sap van 1 citroen Er zat ook nog een klein pittig iets in, dus misschien doe ik er wat sambal bij. Of tabasco. Of een Spaans pepertje. Of paprikapoeder. Of pimientos. Of chilipoeder. We zien wel. (Tips zijn welkom!) Mij benieuwen hoe dit gaat smaken en of dit enigszins in de buurt komt van wat de afhaalgriek me voorschoteld. | |
Steven184 | zondag 3 juni 2012 @ 09:32 |
Er gaat hier ook gewoon een stoofpotje het vuur op vandaag hoor. Kwam nog wat kilo's runderriblappen tegen in de vriezer, dus van de week al rendang gemaakt en vanmiddag even een standaard stoofpotje maken. Heb je trouwens een recept van Baskische Schaapherders Lamsstoof? Klinkt erg goed namelijk. | |
UIO_AMS | zondag 3 juni 2012 @ 10:13 |
Het recept komt uit een Amerikaans kookboek (The Complete Meat Cookbook): Basque Chile and Herb Rub for Lamb: 1 theelepel chile powder (Gebhardt) 1 eetlepel sweet Hungarian paprika 1 theelepel gedroogde oregano of tijm 2 theelepels zout 1/4 theelepel zwarte peper Lamb Stew 3-4 pounds lamsvlees (ongeveer 1,5 kilo) (2 inch pieces) 1 fire-roasted red bell pepper OR 2 canned or bottled red peppers or pimentos 2 eetlepels red wine vinegar 2 eetlepels olijfolie 1 ui (chopped) 6 tenen knoflook (chopped) 1 fire-roasted mild green chile (such as Anaheim) chopped, OR 1/4 cup chopped canned green chiles 2 bayleaves 1 cup red wine 1 cup beef stock Zout en zwarte peper naar smaak Stap 1: marineer het vlees met de rub (2 uur buiten de koelkast, OF een nachtje in de koelkast) Stap 2: indien uit koelkast, op kamertemperatuur laten komen Stap 3: blend red pepper and vinegar to a puree Stap 4: verhit olijfolie en bruin het vlees in 10 minuten (regelmatig keren) Stap 5: haal vlees en vet uit de pan en sauté ui, knoflook en green chile in een restantje vet Stap 6: doe het vlees weer terug in de pan met de puree Stap 7: add bayleaves, 1 cup red wine, 1 cup beef stock Stap 8: stoof voor anderhalf uur zonder deksel (af en toe roeren) Stap 9: haal vlees uit de pan Stap 10: ontvet de saus en reduceer deze op hoog vuur Stap 11: discard bayleaves, taste for salt and pepper Stap 12: return meat to the pan Serves 6. | |
Jagärtrut | zondag 3 juni 2012 @ 10:36 |
hier staat ook een stoofpot op het menu voor vandaag. Maar goed, het is hier 4 graden en het regent, dus dan mag het ook wel, dacht ik. | |
UIO_AMS | maandag 4 juni 2012 @ 11:15 |
Ietwat tegenvallend resultaat gisteren. Lamsvlees was een beetje aan de taaie kant. Had geen citroen en heb in plaats daarvan witte wijnazijn gebruikt. Zou toch moeten werken, maar heb waarschijnlijk te weinig gebruikt. | |
n0a | maandag 4 juni 2012 @ 13:16 |
Hoe lang heb je het laten stoven? | |
UIO_AMS | maandag 4 juni 2012 @ 13:22 |
2,5 uur. Te lang? | |
Steven184 | maandag 4 juni 2012 @ 13:33 |
Thanks nog voor het recept! Stoofpotje hier wel goed gelukt. Was je lamsvlees niet gewoon te mager? | |
UIO_AMS | maandag 4 juni 2012 @ 13:37 |
Goed om te horen. Smaak was dus prima? Vond het er niet heel mager uitzien. Ook niet heel vet trouwens. | |
Steven184 | maandag 4 juni 2012 @ 13:55 |
Gisteren niet jouw recept uitgeprobeerd he, maar gewoon een ouderwets stoofpotje met wat lappen die ik nog in de vriezer had. Ok, dat is namelijk een probleem dat ik nog wel eens heb met lamsvlees, dat het gewoon te mager is voor een lekker stoofpotje. | |
n0a | maandag 4 juni 2012 @ 15:01 |
Ik denk eerder te kort. Ik doe stoofpotjes vaak 3 uur of nog langer. Ook zonder azijn of ander zuur valt het dan zo uit elkaar. | |
UIO_AMS | maandag 4 juni 2012 @ 15:10 |
Ook met lamsvlees? Ik lees overal dat anderhalf uur voldoende is. | |
z80 | maandag 4 juni 2012 @ 20:00 |
als je het vlees klein snijd dan is het in een paar uur redelijk gaar. grotere stukken duren langer. beter is het om de stoofpot uren op een lage temp. te laten staan. een stoofpot hier staat minimaal 5 uur op. maar meestal gaat het richting de 8 uur. het vlees is gaar als je het met een vork zo uit elkaar drukt. | |
Steven184 | donderdag 7 juni 2012 @ 20:28 |
Net een heerlijk visstoofpotje op | |
UIO_AMS | dinsdag 4 september 2012 @ 10:45 |
Paar weken terug in Gent een heerlijke stoof van varkenswangetjes in Westmalle gegeten. Dat ga ik binnenkort zelf proberen te maken. Nu nog even op zoek naar een recept als richtlijn. Gebruiken jullie trouwens gezouten of ongezouten boter? Of maakt dat geen zak uit? | |
oh-oh | dinsdag 4 september 2012 @ 10:50 |
Ik gebruik alleen maar olie eigenlijk Ik had zondag een heerlijke rendang gemaakt, das ook stoof he | |
Stansfield | woensdag 17 oktober 2012 @ 22:25 |
Kick. De herst en winter komen er weer aan. Dus weer tijd voor mooie gerechten. Nu heb ik ook eindelijk een goede pan hiervoor. Maar zoek ik dus nog een goed kookboek met wat inspiratie. Iemand hier tips voor het beste stoofpotten kookboek? | |
UIO_AMS | donderdag 18 oktober 2012 @ 10:03 |
Heb er een stuk of wat thuisliggen, maar eigenlijk haal ik de meeste inspiratie uit dit topic. . Toevallig heb ik er gisteren eentje aangeschaft voor ¤ 7,50. Het internationale soep- en stoofpotten kookboek of zo. Vond dat ik het voor die prijs niet kon laten liggen. Altijd handig om wat ideeën op te doen. Eigenlijk wil ik nog een Belgisch stoofpotten kookboek, bedenk ik me nu. | |
Stansfield | donderdag 18 oktober 2012 @ 10:05 |
Bedankt, ik zal dit topic ook eens doorlezen. Maar het was meer omdat ik alweer mijn sinterklaascadeaulijstje moest klaar hebben voor mijn schoonfamilie. Dus daarom kwam ik met dit idee. Bij de bruna heb ik al wel wat mooie boekjes gevonden die binnen de prijsklasse vallen. | |
UIO_AMS | donderdag 18 oktober 2012 @ 10:08 |
Deze heb ik dus gisteren gekocht: | |
Sjalalie | zaterdag 20 oktober 2012 @ 01:38 |
Stoofpot! of draadjesvlees, of hachee, heerlijk! Ik maak ze altijd op een petroleumstelletje, brandt op lampolie. En dan nét aan de kook. Kan ook mooi aan blijven staan als je een uurtje (of 2,3) even van huis moet. Ideaal! | |
Bleie | zondag 21 oktober 2012 @ 16:44 |
Stoofpotten Heeft iemand het ultieme recept voor hachee? | |
LieLie | vrijdag 26 oktober 2012 @ 15:12 |
Hier stoofpot op het vuur staan | |
Gripper | vrijdag 26 oktober 2012 @ 15:32 |
Jaoh, hier ook. Gisteravond al opgezet: rendang! Zometeen thuis opwarmen, boontjes en rijst erbij en Selamat makan! | |
KillerBee4ever | vrijdag 26 oktober 2012 @ 15:41 |
Ben nu toch wel nieuwsgierig naar het recept voor rendang | |
Maria2.0 | vrijdag 26 oktober 2012 @ 15:43 |
Ik maak tegenwoordig vaak een heel simpel stoofje. Riblappen aanbraden, liter runderbouillon erbij, kruidnageltjes, laurierblaadjes en dan flink wat kaneelpoeder en koekkruiden. Sudderen tot het uit elkaar valt. Heerlijk! | |
Gripper | vrijdag 26 oktober 2012 @ 15:48 |
Nou, laat me dan je romantische idee van een man die een avond in de keuken in pannen staat te roeren even verpesten: Verder alleen maar 2 uien, pakje kokosmelk, en een stengel Sereh erbij gemieterd. t is niet erg CUL, maar deze is zo lekker.... | |
tech4u | vrijdag 26 oktober 2012 @ 17:56 |
Eet vanavond ook een stoofpot. Gisteren al gemaakt. Runderlappen bouillon rode wijn laurierblaadje, kruidje dit, kruidje dat. Geserveerd met aardappelpuree en rode bieten met stukjes appel. Heerlijk na een week hard werken, ben al begonnen met mn eerste wijntje | |
Mirjam | vrijdag 26 oktober 2012 @ 19:28 |
Vind je? Mijn vlees werd er totaal niet mals en lekker van. | |
Pietverdriet | vrijdag 26 oktober 2012 @ 19:32 |
Dat ligt aan je vlees, dat mals worden bedoel ik | |
RobinOok | vrijdag 26 oktober 2012 @ 19:42 |
Mijn/ons recept: rendang | |
Pietverdriet | vrijdag 26 oktober 2012 @ 19:42 |
Ons? Vertel? | |
RobinOok | vrijdag 26 oktober 2012 @ 19:43 |
Gewoon, familierecept. Zo at ik het thuis ook. | |
Pietverdriet | vrijdag 26 oktober 2012 @ 19:46 |
Indische familie of indiegangers? | |
RobinOok | vrijdag 26 oktober 2012 @ 19:47 |
Indiëgangers. Al kwam dit recept van de Indonesische buurvrouw bij ons in Baokel. :-) | |
Pietverdriet | vrijdag 26 oktober 2012 @ 19:56 |
LOL Hadden ze bij jouw thuis ook heimwee naar indie? En fans van de late late lien show? | |
TLC | vrijdag 26 oktober 2012 @ 20:00 |
Als ik dit topic zo doorlees is het toch jammer dat er -nog- geen geurinternet bestaat | |
Mirjam | vrijdag 26 oktober 2012 @ 20:01 |
Mijn schoonmoeder maakt ook overheerlijke rendang, maar die doet steeds moeilijk over het recept. Beetje gay. | |
Pietverdriet | vrijdag 26 oktober 2012 @ 20:03 |
Ik zou geen "trek eens aan mijn tong80 vinger" topic meer durven openen | |
RobinOok | vrijdag 26 oktober 2012 @ 20:36 |
Absoluut. | |
RandomMoron | vrijdag 26 oktober 2012 @ 20:54 |
wat ik vaak gemaakt heb is krabbetjes in cherry dr. pepper/ cola. worden ze heel mals van. heb het ook een keer in gemberbier gedaan,maar dat viel tegen. nodig ( was voor 2 p. ) ui of twee knoflook, paar teentjes dr. pepper zoete sojasaus krabbetjes tomatenblokjes uit blik wat jeneverbessen beetje kaneel gember zout zoete aardappel in partjes de ui en knoflook aanfruiten, vlees een beetje aanbakken en dan de rest van de ingredienten erbij. dan de pan twee uurtjes op +- 175 graden in de oven. werd lekker sticky | |
Gripper | vrijdag 26 oktober 2012 @ 21:03 |
Dat uur stoven wat op het pakje staat moet je gewoon met 4-5 vermenigvuldigen. En ik heb gisteren nog met twee vorken de hele boel in draadjes uit elkaar getrokken. T was heerlijk en alles is schoon op! | |
mascarpone | zaterdag 27 oktober 2012 @ 03:43 |
Ik eet vaak een broodje lam bij Tjin's (surinaams broodje) op het Gelderlandplein. Heerlijk. Alleen woon ik nu aan de andere kant van het land en vraag me af wat het recept hiervoor is. Het is dus stoofvlees, ik denk met kokosmelk. Maar vooral de kruiden ben ik benieuwd naar. Iemand een idee?. | |
KillerBee4ever | zaterdag 27 oktober 2012 @ 06:58 |
Dank je RobinOok! | |
Stansfield | woensdag 31 oktober 2012 @ 13:09 |
werkt zo'n pan van BK eigenlijk goed voor stoofschotels: Of gaat het een stuk beter met een Le creuset gietijzeren pan? | |
UIO_AMS | woensdag 31 oktober 2012 @ 13:27 |
Ik had een BK en die werkte goed. Nu heb ik een Le Creuset en die is wel beter, maar ik ben er nog steeds niet over uit of het nou zoveel beter is, dat de hoge aanschafwaarde gerechtvaardigd is. | |
tech4u | woensdag 31 oktober 2012 @ 13:37 |
Wat is nou het beste stuk vlees om te gebruiken voor een stoofpot? Ik gebruik meestal riblappen. | |
UIO_AMS | woensdag 31 oktober 2012 @ 13:44 |
Hetzelfde vlees van de roti is dat toch? Gewoon even op zoek gaan naar een lamsroti-recept. Zal nooit precies gelijk zijn aan de versie van Tjin, maar met een beetje experimenteren kom je een eind. Dat is afhankelijk van je smaak en wat je wil eten. Mooie vette riblappen is denk ik wel het meest gebruikte in de Hollandse / Vlaamse keuken, maar van de zomer at ik in Gent gestoofde varkenswangetjes en dat was toch wel erg lekker. | |
Molleman | woensdag 31 oktober 2012 @ 15:32 |
Heb de blauwe gietijzeren braadpan van Ikea. Werkt perfect en geleidt de warmte zeer goed. | |
lipper | zaterdag 3 november 2012 @ 09:42 |
Vandaag, geinspireerd door dit topic, wil ik een stoofpotje maken. Het volgende heb ik in huis: -aardappels (kruimig) -ui, rode ui, sjalotjes -knoflook -wortel -courgette -prei -paprika -champions -roomboter -basic-kruiden -blik gepelde tomaten -grove mosterd -400 gram riblappen -Palm biertje Iemand suggesties? | |
Erasmo | zaterdag 3 november 2012 @ 14:19 |
Hutspot maken en daar de gestoofde lapjes bij doen. Zou alleen niet te lang wachten met het opzetten van het vlees. | |
lipper | zaterdag 3 november 2012 @ 14:23 |
Ui, wortel, sjalotjes, knoflook en runderlappen gesneden. De runderlappen met mosterd ingesmeerd en zout en peper en wat van de gesneden groeten een uurtje of 2 laten marineren. Daarna het vlees aangebakken en daarna de groenten. Water, bier, laurier en een boullionblokje erbij gedaan en nu maar wachten. | |
Steven184 | woensdag 14 november 2012 @ 14:02 |
Gister simpel Frans stoofpotje op en momenteel staat er zowel hachee als rendang rustig op het vuur te pruttelen. | |
Gripper | woensdag 14 november 2012 @ 14:10 |
Heb je een stoofpotten-afhaal-catering, of ga je gewoon van alles een hapje proeven? | |
Steven184 | woensdag 14 november 2012 @ 14:42 |
Vandaag thuiswerken, terwijl ik voor de komende tijd niet echt veel tijd heb om te koken. Dus dan zijn dit soort gerechten ideaal. Makkelijk in porties in te vriezen en eigenlijk worden ze alleen maar lekkerder. Meestal doe ik het op zondag, afgelopen zondag ragu/pastasaus gemaakt voor half weeshuis en dus dat Franse stoofpotje. En rendang, maar daar mocht ik zelf helaas niet van genieten. Dus vandaar dat ik vandaag nieuwe poging doe. | |
macferret | donderdag 15 november 2012 @ 06:48 |
van het weekend weer eens boeuf bourguignon gemaakt. | |
oh-oh | donderdag 15 november 2012 @ 16:31 |
Deze ga ik zondag maken, ik ben erg benieuwd! | |
RobinOok | donderdag 15 november 2012 @ 18:53 |
Haha, chipotle shredded beef without chipotle! | |
oh-oh | donderdag 15 november 2012 @ 22:55 |
Ja wtf is chipotle anyway | |
Perruche | vrijdag 16 november 2012 @ 10:01 |
Een bepaald soort peper die is gerookt & gedroogd. Smaakt kruidig en zoetig en niet zo pittig. | |
Lienekien | vrijdag 16 november 2012 @ 10:02 |
Niet pittig? Ik heb ze uit blik en ze zijn behoorlijk pittig. | |
Perruche | vrijdag 16 november 2012 @ 10:04 |
Wut, chipotle uit blik? Nooit gezien En ok, laat ik het zo zeggen; voor europees smaakpalet is het pittig, voor het Mexicaanse smaakpalet valt het wel mee. Zo beter? | |
Nikos1986 | vrijdag 16 november 2012 @ 10:05 |
Chipotles zijn gedroogde, gerookte rode (langer aan de plant gehangen) Jalapenos. Deze zijn behoorlijk pittig! en hebben ook een fruitige smaak. Je hebt ze ook in blikjes. Hier zijn de geroogde, gerookte pepers in gelegd in een Adobo saus. Soort van tomaten saus met ui en kruiden. | |
Lienekien | vrijdag 16 november 2012 @ 10:06 |
Dit idee. Ik ken het niet in andere vormen. | |
oh-oh | vrijdag 16 november 2012 @ 10:28 |
Waar krijg ik die?? Ik vind niet snel iets pittig | |
Nikos1986 | vrijdag 16 november 2012 @ 10:33 |
Hier: http://www.mexworld.nl/ De blikjes: http://www.mexworld.nl/product_info.php?cPath=19&products_id=63 De gedroogde vorm: http://www.mexworld.nl/product_info.php?cPath=20&products_id=78 | |
oh-oh | vrijdag 16 november 2012 @ 10:35 |
Oh, dat ga ik niet meer redden voor zondag | |
RobinOok | zondag 18 november 2012 @ 13:56 |
Vietnamees Runderstoofpotje Staat hier met enige regelmaat op tafel. | |
Sunnythesun | zondag 18 november 2012 @ 14:43 |
Die slaan we even op! Afgezien van de Thaise basilicum geen ingrediënten die ik niet kan krijgen hier in de directe omgeving, dus goed te doen | |
Coelho | zondag 18 november 2012 @ 14:48 |
Hoe houd je je stoofpotje aan de kook met zo weinig warmtetoevoer? Gisteren een stoofpot met konijn gemaakt (Big Green Egg recept van de maand November) maar moest mijn BGE rond de 120 graden houden om mijn stoofpot aan het pruttelen te houden... | |
oh-oh | zondag 18 november 2012 @ 15:25 |
Mijn shredded beef staat al sinds 10 uur te pruttelen, ik heb net ff geproefd, wat een aanrader Ik heb er spitskoolsalade bij, tortilla´s en guacamole en pepertjes en zo, verheug me al op vanavond | |
Steven184 | zondag 18 november 2012 @ 17:48 |
Twee weken terug nog op in de Pho. In HCMC uiteraard. | |
RobinOok | zondag 18 november 2012 @ 17:55 |
*jaloers* | |
Steven184 | zondag 18 november 2012 @ 18:07 |
En terecht . Ben ik ook nu, op mijn eigen ik van twee weken terug . Nu maar even de rendang van afgelopen week ga verorberen. Kan slechter.. | |
Stansfield | maandag 19 november 2012 @ 13:47 |
Gisteren mijn eerste stoofpot gemaakt. Recept uit de nieuwste allerhande. Was erg lekker hoewel ik mijn aarappelpuree niet zo luchtig kreeg. | |
misterfdude | maandag 19 november 2012 @ 14:29 |
vanavond maar weer eens de snelkookpan van zolder toveren! | |
Gripper | woensdag 21 november 2012 @ 14:49 |
Ik heb jouw stoofpot gisteravond opgezet, en mn hele huis (maar ook mn handen, van het anijs vijzelen) ruikt naar toko! Vanavond eten, heb nu al honger. Je receptensite staat in m'n cookmarks hoor | |
RobinOok | woensdag 21 november 2012 @ 17:44 |
Ah, leuk. Bedankt! | |
Felagund | woensdag 21 november 2012 @ 17:57 |
Ziet er lekker uit, serveer je het met rijst? | |
RobinOok | woensdag 21 november 2012 @ 19:16 |
Ja, ik wel. Maar in Vietnam eten ze het als ontbijt, op een baguette. | |
Steven184 | woensdag 21 november 2012 @ 19:47 |
Ben ik eigenlijk niet tegengekomen, op de 'banh mi' zat van alles maar dit eigenlijk nooit. Op internet zie ik inderdaad wel veel staan. In het zuiden vaak wel in pho tegengekomen, uiteraard als ontbijt. Maar wel een toppertje hoor! | |
KillerBee4ever | zondag 9 december 2012 @ 14:11 |
Vorig weekend voor het eerst het rendang recept van RobinOok gemaakt, 't was heerlijk! Komend weekend ga ik dit weer maken, alleen pak ik dan wel even de blender erbij voor de boemboe (mijn vijzel was eigenlijk ook net te klein, hihi). | |
RobinOok | zondag 9 december 2012 @ 16:21 |
(en toevallig, net vanmiddag geblogd over: vijzels ) | |
Tinkerbel_ACC_ | dinsdag 11 december 2012 @ 11:25 |
ik heb jullie hulp nodig Ik had voor deze week coq au vin op het menu staan, maar kan het recept nergens meer vinden (dacht dat ik het uit dit topic had ergens, maar kan het nergens meer vinden ...) heb dus wel een hele hoop ingredienten gekocht, heel handig van mezelf en ben nog niet zo bedreven in het maken van dit soort dingen dat ik het zomaar bij elkaar kan gooien De ingredienten die ik gekocht heb (zal ook al wel een deel in huis hebben gehad ...): * 2 kippenbouten * tijm * Peterselie * kastanjechampignons * charlotjes * gevogeltefond * rode wijn Iemand die het bijbehorende recept weet of hier iets van kan maken? | |
Luigi | dinsdag 11 december 2012 @ 12:15 |
Even een snelle vraag, ik wil voor a.s. zaterdag een grote hoeveelheid maken van bijv. Robin's Vietnamese stoofpot, als onderdeel van een buffet maar ik ben heel slecht in het koken in grote hoeveelheden. We verwachten in totaal een man of 25, waarvan enkele vegetariers en ook nog wat kleine kinderen dus max. 20 eters van dit gerecht. Daarnaast is er brood, frietjes, en wat salade aanwezig. Hoeveel kilo vlees zouden jullie dan gebruiken? Liever iets teveel dan iets weinig uiteraard. | |
UIO_AMS | dinsdag 11 december 2012 @ 12:17 |
Anderhalf tot twee ons vlees per persoon doe ik altijd. Of anders gezegd: Van een stoof van net iets meer dan een pond kan ik drie dagen eten. | |
oh-oh | dinsdag 11 december 2012 @ 12:18 |
Ik ga die stoof ook volgende week maken Ik doe ook meestal 2 ons pp tellen, maar ik maak het liefst veel te veel van zulke zaken | |
Luigi | dinsdag 11 december 2012 @ 12:19 |
Dus dat zou uitkomen op 4 kilo vlees in totaal? Waarbij ik het recept van Robin dus x8 moet doen... Klinkt wel als erg veel moet ik zeggen maar 2 ons pp klinkt wel weer redelijk. | |
Lienekien | dinsdag 11 december 2012 @ 12:23 |
Ik zou echt ruim nemen. Wat overblijft, kun je uitstekend bewaren (invriezen). | |
Luigi | dinsdag 11 december 2012 @ 12:24 |
Hm ja, ik moet al invriezen omdat morgen de enige dag is dat ik het kan maken en misschien dat ik het vanavond al opzet. | |
oh-oh | dinsdag 11 december 2012 @ 12:25 |
Nou gewoon lekker veel maken dan | |
Luigi | dinsdag 11 december 2012 @ 12:26 |
Ok bedankt, ik ga voor de 4 kilo in totaal en ga nu dus even boodschappen doen . | |
Joene | dinsdag 11 december 2012 @ 16:01 |
Ehm Invriezen ? Volgens mij is het prima 3 dagen houdbaar ? | |
UIO_AMS | dinsdag 11 december 2012 @ 18:17 |
Loop net bij de eco-slager naar binnen om varkenswangetjes te bestellen. Verkoopster: Dat is toch vies!?! Slager: Dat verkopen we hier niet. Verkoopster: Dat is echt niet lekker. Slager: Dat draaien we door het gehakt. . | |
RobinOok | dinsdag 11 december 2012 @ 18:38 |
Andere slager zoeken! Vies, echt niet!!! : Pig's Cheek in red wine | |
Luigi | dinsdag 11 december 2012 @ 19:53 |
Net gemaakt, woensdag donderdag vrijdag zaterdagavond eten? Denk je? | |
Joene | dinsdag 11 december 2012 @ 19:56 |
ik zou het in bewaardozen in de koelkast bewaren en zaterdag eten ja, het is wel vrij vettig altijd toch ? Volgens mij kan dat prima | |
Luigi | dinsdag 11 december 2012 @ 19:57 |
Hij is alleen onmeunig pittig geworden. En niet lekker pittig maar mn-slokdarm-trekt-dicht-pittig. Geen idee wat ik er aan ga doen. Denk het meeste vocht afgieten en een saus maken van kokosmelk oid. Hou ik wel van, dat zoete en romige. | |
Joene | dinsdag 11 december 2012 @ 19:58 |
room/kokos idd | |
UIO_AMS | dinsdag 11 december 2012 @ 20:28 |
Vind het heerlijk. Wil het klaarmaken met Westmalle, maar moet dus verder zoeken. Zal ook eens naar jouw recept kijken. | |
RobinOok | dinsdag 11 december 2012 @ 21:38 |
Dat was helemaal geen recept, gewoon wijn, bouillon, kruidnagel, foelie, ui, knoflook, scheutje rode wijnazijn, van die dingen. Het maakt bijna niet uit, het is gewoon altijd lekker. |