abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_86788191
quote:
Op donderdag 23 september 2010 21:47 schreef harley het volgende:
Hoop hem vaak te gaan gebruiken maar ben ergens bang dat het net als het broodbakmachine vaak blijft staan Daarom een lekkere grote niet te dure (en 5 jaar garantie :P)

http://www.slowcookerspecialist.nl/producten/;jsessionid=161467D33DFB20BC7652802C09C0D2FB?__stateless=161467D33DFB20BC7652802C09C0D2FB

Alleen heb er nu van alles ingegooid en wil hem vanacht aan laten staan. Omdat ik weer niet alle ingredienten heb heb ik maar wat bij elkaar geflikkerd en maar 600gram vlees gebruikt maar daar is ie eigenlijk echt VEEL te groot voor :)
Geniaal apparaat :D Ik vind het ook veel makkelijker en fijner dan met gietijzeren pan op fornuis, omdat zo'n slowcooker/crockpot zelf de temperatuur perfect regelt, helemaal geen omkijken naar. Gewoon alles in de pan flikkeren en tijd instellen (bijv. 's morgens aanzetten en dan bij thuiskomst na het werken echt een geweldige geur in de keuken :D ) Hoeft verder niets in de gaten te houden of het te warm of niet warm genoeg is. Ik heb het vlees op het fornuis nog nooit zo mals gekregen als tegenwoordig in zo'n slowcooker :)
  Licht Ontvlambaar vrijdag 24 september 2010 @ 15:16:23 #27
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_86791226
Morgen zuurvlees *O*
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_86877098
Vorig jaar heb ik welgeteld 1 poging gedaan om een stoofpot te maken. Rook héérlijk. Ik had de pot op balkon gezet, omdat ik geen ruimte had in de koelkast. Geen rekening gehouden met het feit dat het die nacht kéihard ging regenen, en de pan bleek niet waterdicht te zijn :'). Nu ga ik zondag een nieuwe poging doen :9.
pi_86881819
Paar dagen geleden stoofpotje gemaakt van lamsbout, met maokkaans tintje!

Voor 2 personen gebruitke ik:

lamsbout (360 gr, zonder bot)
1 ui in stukken
6 kleine (!!) aardappeltjes
4 takjes verse tijm
wat dadels

meer of minder van het volgende: komijn (ik had veel) kaneel (halve tl) chilipoeder (ik had veel, maar minder pittig kan ook), saffraan (paar draadjes), piment, 4 stukjes kardemom, wat vruidnagel. Je kan ook Marokkaanse "5 spice" gebruiken, ben even de naam kwijt.

Voor garnering:verse koriander


Lamsbout in stukjes snijden en aanbraden in olie. Uien erbij en even meebakken. Dan alle kruiden behalve de tijm erbij en even aanzetten. Dan 400 ml water of bouillon erop (ik zou groentebouillon doen in dat geval, rund ofzo lijkt me niet lekker). Takje thijm en de geschilde gehalveerde aardappelen. Lang latens toven, zo'n 4 uur, dan wordt het vlees lekker zacht. 10 tot 15 minuten voor einde de dadels in parten erin doen voor een lekker zoet accent. Voor het serveren de verse geknipte koriander erdoor/erop. Serveren met couscous en wat groentjes. Omnomnom!
pi_87128965
Hier staat ook een stoofpotje op :9

Sucadelappen, ui, runderbouillon, kruidnagel, foelie, tijm, rozemarijn, gerookte zoete paprika, knoflook, honing, en later nog wat wortel en paprika.
  zondag 3 oktober 2010 @ 12:56:43 #31
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_87129085
Braden jullie trouwens het vlees aan? Ik heb 2 slagers waar ik regelmatig kom en ze hebben allebei een ander inzicht of je nou wel of niet moet aanbraden.
pi_87129317
quote:
Op zondag 3 oktober 2010 12:56 schreef Erasmo het volgende:
Braden jullie trouwens het vlees aan? Ik heb 2 slagers waar ik regelmatig kom en ze hebben allebei een ander inzicht of je nou wel of niet moet aanbraden.
Ik doe het wel even kort.
  woensdag 13 oktober 2010 @ 14:13:35 #33
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_87494978
Staat op het fornuis:

Riblappen, laurier, tijm, knoflook, zout, peper, bloem, mosterd, ketchup, ui, wortel, jeneverbes, kruidnagel, bruin bier, rundvleesbouillon, kaneel, appelstroop.

Ruikt al heerlijk, staat nog maar een uur.
Morgen lekker makkkeijk met spuitjes en rode kool
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_87495873
Lekker stoofvlees !

Binnenkort maar weer eens een Tajine maken. Natuurlijk met lam.

Goed topic, blijfhet volgen voor ideeen want verandering van spijs.....
Realiteit is een illusie die ontstaat bij een gebrek aan alcohol
pi_87533978
Op dit moment staat te pruttelen:

Biologisch rundvlees even door de bloem gehaald en in kleine porties aangebakken. Vlees er daarna uitgehaald.
In de aanbaksels hiervan uien zowel grof als fijn gesneden langzaam bruin gebakken, geeft heerlijk zoete smaak en geur. Daarna knoflook en 3 groene chilli's toegevoegd. Vlees er weer bij en afgeblust met trappistenbiertje (bruin) en wildfond. Laurierblaadjes, kruidnagelen, jeneverbessen en wat bruine suiker toegevoegd.

Na een uurtje voeg ik 2 paprika's, prei en een doosje grof gesneden champignons toe.
Als het goed komt ga ik om 6 uur heerlijk smullen. Uiteraard met een trappistenbiertje en gekookte aardappelen geserveerd.
  vrijdag 15 oktober 2010 @ 20:56:02 #36
8369 speknek
Another day another slay
pi_87585524
Ik ga morgen weer de cranberrystoofpot uit het kookboek maken, die is echt fantastisch. Maar weet iemand of je die tussentijds een tijd kan laten staan? We gaan 's middags wat met vrienden doen (dus ik kan hem niet laten pruttelen), en als we thuiskomen wou ik hem dan 'afkoken'. Kan dat bij een stoofpot, dat je zeg maar de vlees+groenten drie uur lang in de wijn laat staan en dan weer verderkookt, of wordt het dan echt te week?
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  vrijdag 15 oktober 2010 @ 21:33:04 #37
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_87587367
Kan prima, alleen zou ik 'm in de tussentijd wel terugkoelen en in de ijskast zetten.
Of juist in een soort eigengebouwde hooikist zetten. Oftewel, in een hoek van de bank of zo, ingepakt in een dekbed. Gaart het lekker door.
pi_87588704
In de allerhande van deze maand stond een goeie boeuf bourguignon. Die gaat zometeen op het vuur, er zat 1 tip bij die ik nog niet kende, maar wel logisch lijkt: het vlees eerst een paar uur weken in de wijn. Lekker soepel. Daarna aanbraden, ui en wortel erbij, en dan het wijn-vleessap weer in de pan. Ik do het net als speknek: heb ook morgen overdag wat te doen, en 's avonds komen er vrienden eten. Dus stoven we in etappes :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  vrijdag 15 oktober 2010 @ 22:20:41 #39
8369 speknek
Another day another slay
pi_87589659
Tof, we zijn morgen stoofpotbroeders :'). En weet iemand iets anders lekkers dan gewoon gekookte aardappelen erbij? We wilden sowieso wat extra stoofpeertjes erbij doen. Smaakt aardappelgratin erbij?
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_87590782
quote:
Op vrijdag 15 oktober 2010 22:20 schreef speknek het volgende:
Tof, we zijn morgen stoofpotbroeders :'). En weet iemand iets anders lekkers dan gewoon gekookte aardappelen erbij? We wilden sowieso wat extra stoofpeertjes erbij doen. Smaakt aardappelgratin erbij?
Gratin kan ja, maar je zou ook voor een koolraappuree kunnen kiezen. Dat is aardappelpuree met een gelijk deel koolraap. Geeft een erg lekker beetje anijs achtig smaakje. Gewoon je aardappels koken met de blokjes koolraap er bij en verder stampen en afmaken zoals gewone puree. :9
pi_87590864
Oh en ik stoof ook vaak in 2 etappes. Maar ik laat het gewoon in de pan op het fornuis staan hoor. Desnoods een nacht. Nooit gemerkt dat dat niet goed zou gaan. Ik heb zelfs altijd het idee dat het na een 2e keer opwarmen lekkerder is ;)
pi_87590869
quote:
Op vrijdag 15 oktober 2010 22:50 schreef Sunnythesun het volgende:

[..]

Gratin kan ja, maar je zou ook voor een koolraappuree kunnen kiezen. Dat is aardappelpuree met een gelijk deel koolraap. Geeft een erg lekker beetje anijs achtig smaakje. Gewoon je aardappels koken met de blokjes koolraap er bij en verder stampen en afmaken zoals gewone puree. :9
Veel boter erdoor en dan gratineren met gruyere en vers broodkruim :9
  vrijdag 15 oktober 2010 @ 23:02:36 #43
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_87591196
quote:
Op vrijdag 15 oktober 2010 21:33 schreef RobinOok het volgende:
Kan prima, alleen zou ik 'm in de tussentijd wel terugkoelen en in de ijskast zetten.
Of juist in een soort eigengebouwde hooikist zetten. Oftewel, in een hoek van de bank of zo, ingepakt in een dekbed. Gaart het lekker door.
waar dekbedden al wel niet goed voor zijn. Ik zet m'n brooddeeg altijd te rijzen in m'n dekbed.

Ik wil ook weer stoven, maar het huis waarin ik nu tijdelijk woon beschikt niet over een stoofpan, en over een electrisch fornuis...Met een gewone pan durf ik het helemaal niet aan...En om nu voor 3 maand een dure stoofpan te kopen is ook weer zo wat...
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
  vrijdag 15 oktober 2010 @ 23:03:51 #44
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_87591237
quote:
Op vrijdag 15 oktober 2010 22:20 schreef speknek het volgende:
Tof, we zijn morgen stoofpotbroeders :'). En weet iemand iets anders lekkers dan gewoon gekookte aardappelen erbij? We wilden sowieso wat extra stoofpeertjes erbij doen. Smaakt aardappelgratin erbij?
Ik eet altijd heel erg graag brood bij stoofpotten. Wat dippen, en de restjes van het bord eten met een stuk knapperig, vers brood, heerlijk...
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
pi_87636883
Ik heb zuurvlees opstaan, met veulenvlees. Ben benieuwd, merkte onder het proeven dat ik er toch even aan moet wennen, qua smaak.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_87637201
zuurvlees moet ik ook eens proberen te maken
  zondag 17 oktober 2010 @ 17:09:23 #47
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_87637556
De smaak van het veulen of het zuur?
pi_87638317
quote:
Op zondag 17 oktober 2010 17:09 schreef Erasmo het volgende:
De smaak van het veulen of het zuur?
Het zuur. Heb er stiekem toch een bouillon blokje ingedaan. :@ Vind die smaak zo lekker.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_87797276
quote:
Op zondag 7 maart 2010 10:20 schreef PiperMaru het volgende:
Ik maak vandaag dit recept:

Chipotle shredded beef

1 kg riblappen
1 tl chilipoeder
1 tl paprikapoeder
0,5 tl cayennepeper
1 tl komijnpoeder
1 ui
3 tenen knoflook
0,5 liter runderbouillon
3 tl tomatenpuree

Wrijf de riblappen in met het mengsel van de kruiden en braad ze in porties aan tot ze bruin zijn. Haal uit de pan. Fruit de ui en knoflook zachtjes in het braadvocht. Doe het vlees erbij, samen met de bouillon en de tomatenpuree. Zet het vuur laag (evt. de pan op een sudderplaat) en laat 6-8 uur pruttelen, tot het vlees zo gaar is dat het uit elkaar valt.

Schep het vlees uit de pan en stop het in tortilla's, samen met guacamole, tomaat, kaas, zure room of wat je verder maar lekker vindt. Serveer de saus apart.

Staat nu te pruttelen :9
Klonk heerlijk en ruikt heerlijk! Vanochtend al opgezet, morgen van smullen...
pi_87809978
quote:
Op zondag 17 oktober 2010 17:33 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Het zuur. Heb er stiekem toch een bouillon blokje ingedaan. :@ Vind die smaak zo lekker.
Veel peperkoek erbij gooien, dat helpt.
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')