Klinkt zalig!quote:Op zondag 7 maart 2010 10:20 schreef PiperMaru het volgende:
Ik maak vandaag dit recept:
Chipotle shredded beef
Staat nu te pruttelen
Hij was lekker, maar niet heel erg pittig. Een volgende keer doe ik er denk ik tijdens of na het stoven nog wat chilipasta ofzo doorheen.quote:Op maandag 8 maart 2010 12:29 schreef Gripper het volgende:
tijd voor een prutje. De stoofpottentijd is dan wel eigenlijk een beetje voorbij, maar inspiratie mag altijd. Die chipotle wil ik wel eens gaan proberen!
Deze lijkt me erg lekkerquote:Op zondag 7 maart 2010 10:20 schreef PiperMaru het volgende:
Ik maak vandaag dit recept:
Chipotle shredded beef
1 kg riblappen
1 tl chilipoeder
1 tl paprikapoeder
0,5 tl cayennepeper
1 tl komijnpoeder
1 ui
3 tenen knoflook
0,5 liter runderbouillon
3 tl tomatenpuree
Wrijf de riblappen in met het mengsel van de kruiden en braad ze in porties aan tot ze bruin zijn. Haal uit de pan. Fruit de ui en knoflook zachtjes in het braadvocht. Doe het vlees erbij, samen met de bouillon en de tomatenpuree. Zet het vuur laag (evt. de pan op een sudderplaat) en laat 6-8 uur pruttelen, tot het vlees zo gaar is dat het uit elkaar valt.
Schep het vlees uit de pan en stop het in tortilla's, samen met guacamole, tomaat, kaas, zure room of wat je verder maar lekker vindt. Serveer de saus apart.
Staat nu te pruttelen
Misschien gewoon stoofpot maken van alleen groenten zoals ratatouille? Waarom moet er persé een vleesvervanger in?quote:Op vrijdag 24 september 2010 10:49 schreef Susanne81 het volgende:
Ooh, ik moet meteen denken aan de stoofpot die mijn moeder vroeger maakte, heerlijk! Tegenwoordig ben ik echter vegetarier en ik kan maar niet de juiste vleesvervanger maken om toch een beetje fatsoenlijke stoofpot mee te maken. Dus als iemand nog tips heeft...
Geniaal apparaatquote:Op donderdag 23 september 2010 21:47 schreef harley het volgende:
Hoop hem vaak te gaan gebruiken maar ben ergens bang dat het net als het broodbakmachine vaak blijft staan Daarom een lekkere grote niet te dure (en 5 jaar garantie)
http://www.slowcookerspecialist.nl/producten/;jsessionid=161467D33DFB20BC7652802C09C0D2FB?__stateless=161467D33DFB20BC7652802C09C0D2FB
Alleen heb er nu van alles ingegooid en wil hem vanacht aan laten staan. Omdat ik weer niet alle ingredienten heb heb ik maar wat bij elkaar geflikkerd en maar 600gram vlees gebruikt maar daar is ie eigenlijk echt VEEL te groot voor![]()
Ik doe het wel even kort.quote:Op zondag 3 oktober 2010 12:56 schreef Erasmo het volgende:
Braden jullie trouwens het vlees aan? Ik heb 2 slagers waar ik regelmatig kom en ze hebben allebei een ander inzicht of je nou wel of niet moet aanbraden.
Gratin kan ja, maar je zou ook voor een koolraappuree kunnen kiezen. Dat is aardappelpuree met een gelijk deel koolraap. Geeft een erg lekker beetje anijs achtig smaakje. Gewoon je aardappels koken met de blokjes koolraap er bij en verder stampen en afmaken zoals gewone puree.quote:Op vrijdag 15 oktober 2010 22:20 schreef speknek het volgende:
Tof, we zijn morgen stoofpotbroeders. En weet iemand iets anders lekkers dan gewoon gekookte aardappelen erbij? We wilden sowieso wat extra stoofpeertjes erbij doen. Smaakt aardappelgratin erbij?
Veel boter erdoor en dan gratineren met gruyere en vers broodkruimquote:Op vrijdag 15 oktober 2010 22:50 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
Gratin kan ja, maar je zou ook voor een koolraappuree kunnen kiezen. Dat is aardappelpuree met een gelijk deel koolraap. Geeft een erg lekker beetje anijs achtig smaakje. Gewoon je aardappels koken met de blokjes koolraap er bij en verder stampen en afmaken zoals gewone puree.
waar dekbedden al wel niet goed voor zijn. Ik zet m'n brooddeeg altijd te rijzen in m'n dekbed.quote:Op vrijdag 15 oktober 2010 21:33 schreef RobinOok het volgende:
Kan prima, alleen zou ik 'm in de tussentijd wel terugkoelen en in de ijskast zetten.
Of juist in een soort eigengebouwde hooikist zetten. Oftewel, in een hoek van de bank of zo, ingepakt in een dekbed. Gaart het lekker door.
Ik eet altijd heel erg graag brood bij stoofpotten. Wat dippen, en de restjes van het bord eten met een stuk knapperig, vers brood, heerlijk...quote:Op vrijdag 15 oktober 2010 22:20 schreef speknek het volgende:
Tof, we zijn morgen stoofpotbroeders. En weet iemand iets anders lekkers dan gewoon gekookte aardappelen erbij? We wilden sowieso wat extra stoofpeertjes erbij doen. Smaakt aardappelgratin erbij?
Het zuur. Heb er stiekem toch een bouillon blokje ingedaan.quote:
quote:Klonk heerlijk en ruikt heerlijk! Vanochtend al opgezet, morgen van smullen...Op zondag 7 maart 2010 10:20 schreef PiperMaru het volgende:
Ik maak vandaag dit recept:
Chipotle shredded beef
1 kg riblappen
1 tl chilipoeder
1 tl paprikapoeder
0,5 tl cayennepeper
1 tl komijnpoeder
1 ui
3 tenen knoflook
0,5 liter runderbouillon
3 tl tomatenpuree
Wrijf de riblappen in met het mengsel van de kruiden en braad ze in porties aan tot ze bruin zijn. Haal uit de pan. Fruit de ui en knoflook zachtjes in het braadvocht. Doe het vlees erbij, samen met de bouillon en de tomatenpuree. Zet het vuur laag (evt. de pan op een sudderplaat) en laat 6-8 uur pruttelen, tot het vlees zo gaar is dat het uit elkaar valt.
Schep het vlees uit de pan en stop het in tortilla's, samen met guacamole, tomaat, kaas, zure room of wat je verder maar lekker vindt. Serveer de saus apart.
Staat nu te pruttelen
quote:Veel peperkoek erbij gooien, dat helpt.Op zondag 17 oktober 2010 17:33 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Het zuur. Heb er stiekem toch een bouillon blokje ingedaan.Vind die smaak zo lekker.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |