Het recept komt uit een Amerikaans kookboek (The Complete Meat Cookbook):quote:Op zondag 3 juni 2012 09:32 schreef Steven184 het volgende:
Er gaat hier ook gewoon een stoofpotje het vuur op vandaag hoor. Kwam nog wat kilo's runderriblappen tegen in de vriezer, dus van de week al rendang gemaakt en vanmiddag even een standaard stoofpotje maken.
Heb je trouwens een recept van Baskische Schaapherders Lamsstoof? Klinkt erg goed namelijk.
hier staat ook een stoofpot op het menu voor vandaag. Maar goed, het is hier 4 graden en het regent, dus dan mag het ook wel, dacht ik.quote:Op zondag 3 juni 2012 09:32 schreef Steven184 het volgende:
Er gaat hier ook gewoon een stoofpotje het vuur op vandaag hoor. Kwam nog wat kilo's runderriblappen tegen in de vriezer, dus van de week al rendang gemaakt en vanmiddag even een standaard stoofpotje maken.
Heb je trouwens een recept van Baskische Schaapherders Lamsstoof? Klinkt erg goed namelijk.
Hoe lang heb je het laten stoven?quote:Op maandag 4 juni 2012 11:15 schreef UIO_AMS het volgende:
Ietwat tegenvallend resultaat gisteren. Lamsvlees was een beetje aan de taaie kant. Had geen citroen en heb in plaats daarvan witte wijnazijn gebruikt. Zou toch moeten werken, maar heb waarschijnlijk te weinig gebruikt.
Goed om te horen. Smaak was dus prima?quote:Op maandag 4 juni 2012 13:33 schreef Steven184 het volgende:
Thanks nog voor het recept! Stoofpotje hier wel goed gelukt.
Vond het er niet heel mager uitzien. Ook niet heel vet trouwens.quote:Was je lamsvlees niet gewoon te mager?
Gisteren niet jouw recept uitgeprobeerd he, maar gewoon een ouderwets stoofpotje met wat lappen die ik nog in de vriezer had.quote:Op maandag 4 juni 2012 13:37 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]Goed om te horen. Smaak was dus prima?
Ok, dat is namelijk een probleem dat ik nog wel eens heb met lamsvlees, dat het gewoon te mager is voor een lekker stoofpotje.quote:[..]
Vond het er niet heel mager uitzien. Ook niet heel vet trouwens.
Ik denk eerder te kort. Ik doe stoofpotjes vaak 3 uur of nog langer. Ook zonder azijn of ander zuur valt het dan zo uit elkaar.quote:
Ook met lamsvlees? Ik lees overal dat anderhalf uur voldoende is.quote:Op maandag 4 juni 2012 15:01 schreef n0a het volgende:
Ik denk eerder te kort. Ik doe stoofpotjes vaak 3 uur of nog langer. Ook zonder azijn of ander zuur valt het dan zo uit elkaar.
als je het vlees klein snijd dan is het in een paar uur redelijk gaar. grotere stukken duren langer.quote:Op maandag 4 juni 2012 15:10 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Ook met lamsvlees? Ik lees overal dat anderhalf uur voldoende is.
Heb er een stuk of wat thuisliggen, maar eigenlijk haal ik de meeste inspiratie uit dit topic. .quote:Op woensdag 17 oktober 2012 22:25 schreef Stansfield het volgende:
Kick. De herst en winter komen er weer aan. Dus weer tijd voor mooie gerechten. Nu heb ik ook eindelijk een goede pan hiervoor. Maar zoek ik dus nog een goed kookboek met wat inspiratie. Iemand hier tips voor het beste stoofpotten kookboek?
Bedankt, ik zal dit topic ook eens doorlezen. Maar het was meer omdat ik alweer mijn sinterklaascadeaulijstje moest klaar hebben voor mijn schoonfamilie. Dus daarom kwam ik met dit idee. Bij de bruna heb ik al wel wat mooie boekjes gevonden die binnen de prijsklasse vallen.quote:Op donderdag 18 oktober 2012 10:03 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Heb er een stuk of wat thuisliggen, maar eigenlijk haal ik de meeste inspiratie uit dit topic. .
Toevallig heb ik er gisteren eentje aangeschaft voor ¤ 7,50. Het internationale soep- en stoofpotten kookboek of zo. Vond dat ik het voor die prijs niet kon laten liggen.
Deze heb ik dus gisteren gekocht:quote:Op donderdag 18 oktober 2012 10:05 schreef Stansfield het volgende:
Bedankt, ik zal dit topic ook eens doorlezen. Maar het was meer omdat ik alweer mijn sinterklaascadeaulijstje moest klaar hebben voor mijn schoonfamilie. Dus daarom kwam ik met dit idee. Bij de bruna heb ik al wel wat mooie boekjes gevonden die binnen de prijsklasse vallen.
Nou, laat me dan je romantische idee van een man die een avond in de keuken in pannen staat te roeren even verpesten:quote:Op vrijdag 26 oktober 2012 15:41 schreef KillerBee4ever het volgende:
Ben nu toch wel nieuwsgierig naar het recept voor rendang
Vind je? Mijn vlees werd er totaal niet mals en lekker van.quote:Op vrijdag 26 oktober 2012 15:48 schreef Gripper het volgende:
[..]
Nou, laat me dan je romantische idee van een man die een avond in de keuken in pannen staat te roeren even verpesten:
[ afbeelding ]
Verder alleen maar 2 uien, pakje kokosmelk, en een stengel Sereh erbij gemieterd.
t is niet erg CUL, maar deze is zo lekker....
Dat ligt aan je vlees, dat mals worden bedoel ikquote:Op vrijdag 26 oktober 2012 19:28 schreef Mirjam het volgende:
[..]
Vind je? Mijn vlees werd er totaal niet mals en lekker van.
Mijn/ons recept: rendangquote:Op vrijdag 26 oktober 2012 15:41 schreef KillerBee4ever het volgende:
Ben nu toch wel nieuwsgierig naar het recept voor rendang
Ons? Vertel?quote:
Indische familie of indiegangers?quote:Op vrijdag 26 oktober 2012 19:43 schreef RobinOok het volgende:
Gewoon, familierecept.
Zo at ik het thuis ook.
LOLquote:Op vrijdag 26 oktober 2012 19:47 schreef RobinOok het volgende:
Indiëgangers. Al kwam dit recept van de Indonesische buurvrouw bij ons in Baokel. :-)
Ik zou geen "trek eens aan mijn tong80 vinger" topic meer durven openenquote:Op vrijdag 26 oktober 2012 20:00 schreef TLC het volgende:
Als ik dit topic zo doorlees is het toch jammer dat er -nog- geen geurinternet bestaat
Absoluut.quote:Op vrijdag 26 oktober 2012 19:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
LOL
Hadden ze bij jouw thuis ook heimwee naar indie? En fans van de late late lien show?
Dat uur stoven wat op het pakje staat moet je gewoon met 4-5 vermenigvuldigen. En ik heb gisteren nog met twee vorken de hele boel in draadjes uit elkaar getrokken. T was heerlijk en alles is schoon op!quote:Op vrijdag 26 oktober 2012 19:28 schreef Mirjam het volgende:
[..]
Vind je? Mijn vlees werd er totaal niet mals en lekker van.
quote:Op vrijdag 26 oktober 2012 15:48 schreef Gripper het volgende:
[..]
Nou, laat me dan je romantische idee van een man die een avond in de keuken in pannen staat te roeren even verpesten:
Dank je RobinOok!quote:
Ik had een BK en die werkte goed. Nu heb ik een Le Creuset en die is wel beter, maar ik ben er nog steeds niet over uit of het nou zoveel beter is, dat de hoge aanschafwaarde gerechtvaardigd is.quote:Op woensdag 31 oktober 2012 13:09 schreef Stansfield het volgende:
werkt zo'n pan van BK eigenlijk goed voor stoofschotels:
[ afbeelding ]
Of gaat het een stuk beter met een Le creuset gietijzeren pan?
Hetzelfde vlees van de roti is dat toch? Gewoon even op zoek gaan naar een lamsroti-recept. Zal nooit precies gelijk zijn aan de versie van Tjin, maar met een beetje experimenteren kom je een eind.quote:Op zaterdag 27 oktober 2012 03:43 schreef mascarpone het volgende:
Ik eet vaak een broodje lam bij Tjin's (surinaams broodje) op het Gelderlandplein. Heerlijk. Alleen woon ik nu aan de andere kant van het land en vraag me af wat het recept hiervoor is.
Het is dus stoofvlees, ik denk met kokosmelk. Maar vooral de kruiden ben ik benieuwd naar. Iemand een idee?.
Dat is afhankelijk van je smaak en wat je wil eten. Mooie vette riblappen is denk ik wel het meest gebruikte in de Hollandse / Vlaamse keuken, maar van de zomer at ik in Gent gestoofde varkenswangetjes en dat was toch wel erg lekker.quote:Op woensdag 31 oktober 2012 13:37 schreef tech4u het volgende:
Wat is nou het beste stuk vlees om te gebruiken voor een stoofpot? Ik gebruik meestal riblappen.
Heb de blauwe gietijzeren braadpan van Ikea. Werkt perfect en geleidt de warmte zeer goed.quote:Op woensdag 31 oktober 2012 13:27 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Ik had een BK en die werkte goed. Nu heb ik een Le Creuset en die is wel beter, maar ik ben er nog steeds niet over uit of het nou zoveel beter is, dat de hoge aanschafwaarde gerechtvaardigd is.
Heb je een stoofpotten-afhaal-catering, of ga je gewoon van alles een hapje proeven?quote:Op woensdag 14 november 2012 14:02 schreef Steven184 het volgende:
Gister simpel Frans stoofpotje op en momenteel staat er zowel hachee als rendang rustig op het vuur te pruttelen.
quote:Op woensdag 14 november 2012 14:10 schreef Gripper het volgende:
[..]
Heb je een stoofpotten-afhaal-catering, of ga je gewoon van alles een hapje proeven?
Deze ga ik zondag maken, ik ben erg benieuwd!quote:Op zondag 7 maart 2010 10:20 schreef PiperMaru het volgende:
Ik maak vandaag dit recept:
Chipotle shredded beef
1 kg riblappen
1 tl chilipoeder
1 tl paprikapoeder
0,5 tl cayennepeper
1 tl komijnpoeder
1 ui
3 tenen knoflook
0,5 liter runderbouillon
3 tl tomatenpuree
Wrijf de riblappen in met het mengsel van de kruiden en braad ze in porties aan tot ze bruin zijn. Haal uit de pan. Fruit de ui en knoflook zachtjes in het braadvocht. Doe het vlees erbij, samen met de bouillon en de tomatenpuree. Zet het vuur laag (evt. de pan op een sudderplaat) en laat 6-8 uur pruttelen, tot het vlees zo gaar is dat het uit elkaar valt.
Schep het vlees uit de pan en stop het in tortilla's, samen met guacamole, tomaat, kaas, zure room of wat je verder maar lekker vindt. Serveer de saus apart.
Staat nu te pruttelen
Een bepaald soort peper die is gerookt & gedroogd. Smaakt kruidig en zoetig en niet zo pittig.quote:
Niet pittig? Ik heb ze uit blik en ze zijn behoorlijk pittig.quote:Op vrijdag 16 november 2012 10:01 schreef Perruche het volgende:
[..]
Een bepaald soort peper die is gerookt & gedroogd. Smaakt kruidig en zoetig en niet zo pittig.
Wut, chipotle uit blik? Nooit gezien En ok, laat ik het zo zeggen; voor europees smaakpalet is het pittig, voor het Mexicaanse smaakpalet valt het wel mee. Zo beter?quote:Op vrijdag 16 november 2012 10:02 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Niet pittig? Ik heb ze uit blik en ze zijn behoorlijk pittig.
Dit idee.quote:Op vrijdag 16 november 2012 10:04 schreef Perruche het volgende:
[..]
Wut, chipotle uit blik? Nooit gezien En ok, laat ik het zo zeggen; voor europees smaakpalet is het pittig, voor het Mexicaanse smaakpalet valt het wel mee. Zo beter?
Hoe houd je je stoofpotje aan de kook met zo weinig warmtetoevoer? Gisteren een stoofpot met konijn gemaakt (Big Green Egg recept van de maand November) maar moest mijn BGE rond de 120 graden houden om mijn stoofpot aan het pruttelen te houden...quote:Op donderdag 15 november 2012 06:48 schreef macferret het volgende:
van het weekend weer eens boeuf bourguignon gemaakt.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Twee weken terug nog op in de Pho. In HCMC uiteraard.quote:Op zondag 18 november 2012 13:56 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Vietnamees Runderstoofpotje
Staat hier met enige regelmaat op tafel.
Ik heb jouw stoofpot gisteravond opgezet, en mn hele huis (maar ook mn handen, van het anijs vijzelen) ruikt naar toko!quote:Op zondag 18 november 2012 13:56 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Vietnamees Runderstoofpotje
Staat hier met enige regelmaat op tafel.
Ben ik eigenlijk niet tegengekomen, op de 'banh mi' zat van alles maar dit eigenlijk nooit. Op internet zie ik inderdaad wel veel staan. In het zuiden vaak wel in pho tegengekomen, uiteraard als ontbijt.quote:Op woensdag 21 november 2012 19:16 schreef RobinOok het volgende:
Ja, ik wel. Maar in Vietnam eten ze het als ontbijt, op een baguette.
Ehm Invriezen ?quote:Op dinsdag 11 december 2012 12:24 schreef Luigi het volgende:
Hm ja, ik moet al invriezen omdat morgen de enige dag is dat ik het kan maken en misschien dat ik het vanavond al opzet.
Net gemaakt, woensdag donderdag vrijdag zaterdagavond eten? Denk je?quote:Op dinsdag 11 december 2012 16:01 schreef Joene het volgende:
[..]
Ehm Invriezen ?
Volgens mij is het prima 3 dagen houdbaar ?
ik zou het in bewaardozen in de koelkast bewaren en zaterdag eten ja, het is wel vrij vettig altijd toch ? Volgens mij kan dat primaquote:Op dinsdag 11 december 2012 19:53 schreef Luigi het volgende:
[..]
Net gemaakt, woensdag donderdag vrijdag zaterdagavond eten? Denk je?
room/kokos iddquote:Op dinsdag 11 december 2012 19:57 schreef Luigi het volgende:
Hij is alleen onmeunig pittig geworden. En niet lekker pittig maar mn-slokdarm-trekt-dicht-pittig. Geen idee wat ik er aan ga doen. Denk het meeste vocht afgieten en een saus maken van kokosmelk oid. Hou ik wel van, dat zoete en romige.
Vind het heerlijk. Wil het klaarmaken met Westmalle, maar moet dus verder zoeken. Zal ook eens naar jouw recept kijken.quote:Op dinsdag 11 december 2012 18:38 schreef RobinOok het volgende:
Andere slager zoeken!
Vies, echt niet!!! :
[ link | afbeelding ]
Pig's Cheek in red wine
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |