abonnement Unibet Coolblue
  Moderator zondag 3 juni 2012 @ 09:19:49 #201
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_112373193
Eigenlijk vind ik stoven iets voor de winter, maar ik zag m'n pan staan en dacht: Weg met conventies! Ik ga vandaag stoven!

Dus nu heb ik 6 ons lamsvlees klaar liggen. Om het toch een zomers karakter te geven ga ik proberen de Griekse lamsstoof van de afhaalgriek te reconstrueren. In m'n kookboeken heb ik geen recept hiervoor gevonden, dus het wordt improviseren op basis van mijn smaakherinnering en een recept voor een Baskische Schaapherders Lamsstoof (daar had het wel iets van weg als ik de ingrediënten bekijk).

Ingrediënten:
6 ons lamsschouder in blokjes
1 ui
3 uitgeperste tenen knoflook
1 blik ontvelde tomaten
1 blikje tomatenpuree
1 pond aardappels (kruimige soort)
4 ons doperwten
1 theelepel dille
1 theelepel oregano
Zout
Zwarte peper
olie / boter (ws olie)
1 kopje bouillon
sap van 1 citroen

Er zat ook nog een klein pittig iets in, dus misschien doe ik er wat sambal bij. Of tabasco. Of een Spaans pepertje. Of paprikapoeder. Of pimientos. Of chilipoeder. We zien wel. (Tips zijn welkom!)

Mij benieuwen hoe dit gaat smaken en of dit enigszins in de buurt komt van wat de afhaalgriek me voorschoteld.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_112373311
Er gaat hier ook gewoon een stoofpotje het vuur op vandaag hoor. Kwam nog wat kilo's runderriblappen tegen in de vriezer, dus van de week al rendang gemaakt en vanmiddag even een standaard stoofpotje maken.

Heb je trouwens een recept van Baskische Schaapherders Lamsstoof? Klinkt erg goed namelijk.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  Moderator zondag 3 juni 2012 @ 10:13:46 #203
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_112373873
quote:
0s.gif Op zondag 3 juni 2012 09:32 schreef Steven184 het volgende:
Er gaat hier ook gewoon een stoofpotje het vuur op vandaag hoor. Kwam nog wat kilo's runderriblappen tegen in de vriezer, dus van de week al rendang gemaakt en vanmiddag even een standaard stoofpotje maken.

Heb je trouwens een recept van Baskische Schaapherders Lamsstoof? Klinkt erg goed namelijk.
Het recept komt uit een Amerikaans kookboek (The Complete Meat Cookbook):

Basque Chile and Herb Rub for Lamb:
1 theelepel chile powder (Gebhardt)
1 eetlepel sweet Hungarian paprika
1 theelepel gedroogde oregano of tijm
2 theelepels zout
1/4 theelepel zwarte peper

Lamb Stew
3-4 pounds lamsvlees (ongeveer 1,5 kilo) (2 inch pieces)
1 fire-roasted red bell pepper OR 2 canned or bottled red peppers or pimentos
2 eetlepels red wine vinegar
2 eetlepels olijfolie
1 ui (chopped)
6 tenen knoflook (chopped)
1 fire-roasted mild green chile (such as Anaheim) chopped, OR 1/4 cup chopped canned green chiles
2 bayleaves
1 cup red wine
1 cup beef stock
Zout en zwarte peper naar smaak

Stap 1: marineer het vlees met de rub (2 uur buiten de koelkast, OF een nachtje in de koelkast)
Stap 2: indien uit koelkast, op kamertemperatuur laten komen
Stap 3: blend red pepper and vinegar to a puree
Stap 4: verhit olijfolie en bruin het vlees in 10 minuten (regelmatig keren)
Stap 5: haal vlees en vet uit de pan en sauté ui, knoflook en green chile in een restantje vet
Stap 6: doe het vlees weer terug in de pan met de puree
Stap 7: add bayleaves, 1 cup red wine, 1 cup beef stock
Stap 8: stoof voor anderhalf uur zonder deksel (af en toe roeren)
Stap 9: haal vlees uit de pan
Stap 10: ontvet de saus en reduceer deze op hoog vuur
Stap 11: discard bayleaves, taste for salt and pepper
Stap 12: return meat to the pan

Serves 6.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  zondag 3 juni 2012 @ 10:36:33 #204
328503 Jagärtrut
ik ben moe
pi_112374291
quote:
0s.gif Op zondag 3 juni 2012 09:32 schreef Steven184 het volgende:
Er gaat hier ook gewoon een stoofpotje het vuur op vandaag hoor. Kwam nog wat kilo's runderriblappen tegen in de vriezer, dus van de week al rendang gemaakt en vanmiddag even een standaard stoofpotje maken.

Heb je trouwens een recept van Baskische Schaapherders Lamsstoof? Klinkt erg goed namelijk.
hier staat ook een stoofpot op het menu voor vandaag. Maar goed, het is hier 4 graden en het regent, dus dan mag het ook wel, dacht ik.
  Moderator maandag 4 juni 2012 @ 11:15:58 #205
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_112416706
Ietwat tegenvallend resultaat gisteren. Lamsvlees was een beetje aan de taaie kant. Had geen citroen en heb in plaats daarvan witte wijnazijn gebruikt. Zou toch moeten werken, maar heb waarschijnlijk te weinig gebruikt.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_112421466
quote:
9s.gif Op maandag 4 juni 2012 11:15 schreef UIO_AMS het volgende:
Ietwat tegenvallend resultaat gisteren. Lamsvlees was een beetje aan de taaie kant. Had geen citroen en heb in plaats daarvan witte wijnazijn gebruikt. Zou toch moeten werken, maar heb waarschijnlijk te weinig gebruikt.
Hoe lang heb je het laten stoven?
  Moderator maandag 4 juni 2012 @ 13:22:19 #207
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_112421694
2,5 uur. Te lang?
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_112422123
Thanks nog voor het recept! Stoofpotje hier wel goed gelukt.

Was je lamsvlees niet gewoon te mager?
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  Moderator maandag 4 juni 2012 @ 13:37:45 #209
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_112422307
quote:
0s.gif Op maandag 4 juni 2012 13:33 schreef Steven184 het volgende:
Thanks nog voor het recept! Stoofpotje hier wel goed gelukt.
Goed om te horen. Smaak was dus prima?
quote:
Was je lamsvlees niet gewoon te mager?
Vond het er niet heel mager uitzien. Ook niet heel vet trouwens.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_112423091
quote:
14s.gif Op maandag 4 juni 2012 13:37 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]Goed om te horen. Smaak was dus prima?

Gisteren niet jouw recept uitgeprobeerd he, maar gewoon een ouderwets stoofpotje met wat lappen die ik nog in de vriezer had.

quote:
[..]

Vond het er niet heel mager uitzien. Ook niet heel vet trouwens.
Ok, dat is namelijk een probleem dat ik nog wel eens heb met lamsvlees, dat het gewoon te mager is voor een lekker stoofpotje.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_112425796
quote:
2s.gif Op maandag 4 juni 2012 13:22 schreef UIO_AMS het volgende:
2,5 uur. Te lang?
Ik denk eerder te kort. Ik doe stoofpotjes vaak 3 uur of nog langer. Ook zonder azijn of ander zuur valt het dan zo uit elkaar.
  Moderator maandag 4 juni 2012 @ 15:10:43 #212
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_112426173
quote:
0s.gif Op maandag 4 juni 2012 15:01 schreef n0a het volgende:
Ik denk eerder te kort. Ik doe stoofpotjes vaak 3 uur of nog langer. Ook zonder azijn of ander zuur valt het dan zo uit elkaar.
Ook met lamsvlees? Ik lees overal dat anderhalf uur voldoende is.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  maandag 4 juni 2012 @ 20:00:06 #213
63722 z80
I fink you freaky
pi_112439224
quote:
14s.gif Op maandag 4 juni 2012 15:10 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

Ook met lamsvlees? Ik lees overal dat anderhalf uur voldoende is.
als je het vlees klein snijd dan is het in een paar uur redelijk gaar. grotere stukken duren langer.
beter is het om de stoofpot uren op een lage temp. te laten staan.
een stoofpot hier staat minimaal 5 uur op. maar meestal gaat het richting de 8 uur.
het vlees is gaar als je het met een vork zo uit elkaar drukt.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_112582167
Net een heerlijk visstoofpotje op :9
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  Moderator dinsdag 4 september 2012 @ 10:45:56 #215
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_116377102
Paar weken terug in Gent een heerlijke stoof van varkenswangetjes in Westmalle gegeten. Dat ga ik binnenkort zelf proberen te maken. Nu nog even op zoek naar een recept als richtlijn.

Gebruiken jullie trouwens gezouten of ongezouten boter? Of maakt dat geen zak uit?
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  dinsdag 4 september 2012 @ 10:50:44 #216
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_116377201
Ik gebruik alleen maar olie eigenlijk :P
Ik had zondag een heerlijke rendang gemaakt, das ook stoof he :9~
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_118103521
Kick. De herst en winter komen er weer aan. Dus weer tijd voor mooie gerechten. Nu heb ik ook eindelijk een goede pan hiervoor. Maar zoek ik dus nog een goed kookboek met wat inspiratie. Iemand hier tips voor het beste stoofpotten kookboek?
  Moderator donderdag 18 oktober 2012 @ 10:03:20 #218
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_118116419
quote:
0s.gif Op woensdag 17 oktober 2012 22:25 schreef Stansfield het volgende:
Kick. De herst en winter komen er weer aan. Dus weer tijd voor mooie gerechten. Nu heb ik ook eindelijk een goede pan hiervoor. Maar zoek ik dus nog een goed kookboek met wat inspiratie. Iemand hier tips voor het beste stoofpotten kookboek?
Heb er een stuk of wat thuisliggen, maar eigenlijk haal ik de meeste inspiratie uit dit topic. B-).

Toevallig heb ik er gisteren eentje aangeschaft voor ¤ 7,50. Het internationale soep- en stoofpotten kookboek of zo. Vond dat ik het voor die prijs niet kon laten liggen. Altijd handig om wat ideeën op te doen. Eigenlijk wil ik nog een Belgisch stoofpotten kookboek, bedenk ik me nu.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_118116488
quote:
7s.gif Op donderdag 18 oktober 2012 10:03 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

Heb er een stuk of wat thuisliggen, maar eigenlijk haal ik de meeste inspiratie uit dit topic. B-).

Toevallig heb ik er gisteren eentje aangeschaft voor ¤ 7,50. Het internationale soep- en stoofpotten kookboek of zo. Vond dat ik het voor die prijs niet kon laten liggen.
Bedankt, ik zal dit topic ook eens doorlezen. Maar het was meer omdat ik alweer mijn sinterklaascadeaulijstje moest klaar hebben voor mijn schoonfamilie. Dus daarom kwam ik met dit idee. Bij de bruna heb ik al wel wat mooie boekjes gevonden die binnen de prijsklasse vallen.
  Moderator donderdag 18 oktober 2012 @ 10:08:38 #220
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_118116573
quote:
0s.gif Op donderdag 18 oktober 2012 10:05 schreef Stansfield het volgende:
Bedankt, ik zal dit topic ook eens doorlezen. Maar het was meer omdat ik alweer mijn sinterklaascadeaulijstje moest klaar hebben voor mijn schoonfamilie. Dus daarom kwam ik met dit idee. Bij de bruna heb ik al wel wat mooie boekjes gevonden die binnen de prijsklasse vallen.
Deze heb ik dus gisteren gekocht:

Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_118198908
Stoofpot! O+ of draadjesvlees, of hachee, heerlijk! Ik maak ze altijd op een petroleumstelletje, brandt op lampolie. En dan nét aan de kook. Kan ook mooi aan blijven staan als je een uurtje (of 2,3) even van huis moet. Ideaal!
pi_118245329
Stoofpotten O+ O+

Heeft iemand het ultieme recept voor hachee?
pi_118460466
Hier stoofpot op het vuur staan :9 O+
pi_118461240
Jaoh, hier ook. Gisteravond al opgezet: rendang! Zometeen thuis opwarmen, boontjes en rijst erbij en Selamat makan! :9
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_118461623
Ben nu toch wel nieuwsgierig naar het recept voor rendang :)
"Always listen to experts. They'll tell what can't be done and why. Then do it"
  vrijdag 26 oktober 2012 @ 15:43:44 #226
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_118461728
Ik maak tegenwoordig vaak een heel simpel stoofje. Riblappen aanbraden, liter runderbouillon erbij, kruidnageltjes, laurierblaadjes en dan flink wat kaneelpoeder en koekkruiden. Sudderen tot het uit elkaar valt. Heerlijk!
L'Enfer, c'est les autres.
pi_118461959
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2012 15:41 schreef KillerBee4ever het volgende:
Ben nu toch wel nieuwsgierig naar het recept voor rendang :)
Nou, laat me dan je romantische idee van een man die een avond in de keuken in pannen staat te roeren even verpesten:


Verder alleen maar 2 uien, pakje kokosmelk, en een stengel Sereh erbij gemieterd.
t is niet erg CUL, maar deze is zo lekker....
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_118466932
Eet vanavond ook een stoofpot. Gisteren al gemaakt.

Runderlappen bouillon rode wijn laurierblaadje, kruidje dit, kruidje dat.

Geserveerd met aardappelpuree en rode bieten met stukjes appel.

Heerlijk na een week hard werken, ben al begonnen met mn eerste wijntje :9
pi_118469959
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2012 15:48 schreef Gripper het volgende:

[..]

Nou, laat me dan je romantische idee van een man die een avond in de keuken in pannen staat te roeren even verpesten:
[ afbeelding ]

Verder alleen maar 2 uien, pakje kokosmelk, en een stengel Sereh erbij gemieterd.
t is niet erg CUL, maar deze is zo lekker....
Vind je? Mijn vlees werd er totaal niet mals en lekker van.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 26 oktober 2012 @ 19:32:03 #230
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118470143
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2012 19:28 schreef Mirjam het volgende:

[..]

Vind je? Mijn vlees werd er totaal niet mals en lekker van.
Dat ligt aan je vlees, dat mals worden bedoel ik
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 26 oktober 2012 @ 19:42:08 #231
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_118470540
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2012 15:41 schreef KillerBee4ever het volgende:
Ben nu toch wel nieuwsgierig naar het recept voor rendang :)
Mijn/ons recept: rendang
  vrijdag 26 oktober 2012 @ 19:42:40 #232
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118470564
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2012 19:42 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Mijn/ons recept: rendang
Ons? Vertel?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 26 oktober 2012 @ 19:43:04 #233
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_118470574
Gewoon, familierecept. :)
Zo at ik het thuis ook.
  vrijdag 26 oktober 2012 @ 19:46:29 #234
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118470710
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2012 19:43 schreef RobinOok het volgende:
Gewoon, familierecept. :)
Zo at ik het thuis ook.
Indische familie of indiegangers?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 26 oktober 2012 @ 19:47:34 #235
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_118470751
Indiëgangers. Al kwam dit recept van de Indonesische buurvrouw bij ons in Baokel. :-)
  vrijdag 26 oktober 2012 @ 19:56:51 #236
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118471151
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2012 19:47 schreef RobinOok het volgende:
Indiëgangers. Al kwam dit recept van de Indonesische buurvrouw bij ons in Baokel. :-)
LOL
Hadden ze bij jouw thuis ook heimwee naar indie? En fans van de late late lien show?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118471322
Als ik dit topic zo doorlees is het toch jammer dat er -nog- geen geurinternet bestaat :9~ :'(
"You can call me Susan if it makes you happy"
pi_118471359
Mijn schoonmoeder maakt ook overheerlijke rendang, maar die doet steeds moeilijk over het recept. Beetje gay.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 26 oktober 2012 @ 20:03:14 #239
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118471439
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2012 20:00 schreef TLC het volgende:
Als ik dit topic zo doorlees is het toch jammer dat er -nog- geen geurinternet bestaat :9~ :'(
Ik zou geen "trek eens aan mijn tong80 vinger" topic meer durven openen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 26 oktober 2012 @ 20:36:25 #240
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_118472859
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 oktober 2012 19:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

LOL
Hadden ze bij jouw thuis ook heimwee naar indie? En fans van de late late lien show?
Absoluut. :Y
  vrijdag 26 oktober 2012 @ 20:54:55 #241
118556 RandomMoron
our common boredom
pi_118473901
wat ik vaak gemaakt heb is krabbetjes in cherry dr. pepper/ cola. worden ze heel mals van. heb het ook een keer in gemberbier gedaan,maar dat viel tegen.

nodig ( was voor 2 p. )
ui of twee
knoflook, paar teentjes
dr. pepper
zoete sojasaus
krabbetjes
tomatenblokjes uit blik
wat jeneverbessen
beetje kaneel
gember
zout
zoete aardappel in partjes

de ui en knoflook aanfruiten, vlees een beetje aanbakken en dan de rest van de ingredienten erbij.

dan de pan twee uurtjes op +- 175 graden in de oven. werd lekker sticky :)
pi_118474330
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2012 19:28 schreef Mirjam het volgende:

[..]

Vind je? Mijn vlees werd er totaal niet mals en lekker van.
Dat uur stoven wat op het pakje staat moet je gewoon met 4-5 vermenigvuldigen. En ik heb gisteren nog met twee vorken de hele boel in draadjes uit elkaar getrokken. T was heerlijk en alles is schoon op! :9
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_118487901
Ik eet vaak een broodje lam bij Tjin's (surinaams broodje) op het Gelderlandplein. Heerlijk. Alleen woon ik nu aan de andere kant van het land en vraag me af wat het recept hiervoor is.

Het is dus stoofvlees, ik denk met kokosmelk. Maar vooral de kruiden ben ik benieuwd naar. Iemand een idee?.
pi_118488220
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2012 15:48 schreef Gripper het volgende:

[..]

Nou, laat me dan je romantische idee van een man die een avond in de keuken in pannen staat te roeren even verpesten:
:o :P

quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2012 19:42 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Mijn/ons recept: rendang
Dank je RobinOok! :)
"Always listen to experts. They'll tell what can't be done and why. Then do it"
pi_118663472
werkt zo'n pan van BK eigenlijk goed voor stoofschotels:


Of gaat het een stuk beter met een Le creuset gietijzeren pan?
  Moderator woensdag 31 oktober 2012 @ 13:27:00 #246
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_118664125
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2012 13:09 schreef Stansfield het volgende:
werkt zo'n pan van BK eigenlijk goed voor stoofschotels:
[ afbeelding ]

Of gaat het een stuk beter met een Le creuset gietijzeren pan?
Ik had een BK en die werkte goed. Nu heb ik een Le Creuset en die is wel beter, maar ik ben er nog steeds niet over uit of het nou zoveel beter is, dat de hoge aanschafwaarde gerechtvaardigd is.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_118664568
Wat is nou het beste stuk vlees om te gebruiken voor een stoofpot? Ik gebruik meestal riblappen.
  Moderator woensdag 31 oktober 2012 @ 13:44:53 #248
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_118664877
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2012 03:43 schreef mascarpone het volgende:
Ik eet vaak een broodje lam bij Tjin's (surinaams broodje) op het Gelderlandplein. Heerlijk. Alleen woon ik nu aan de andere kant van het land en vraag me af wat het recept hiervoor is.

Het is dus stoofvlees, ik denk met kokosmelk. Maar vooral de kruiden ben ik benieuwd naar. Iemand een idee?.
Hetzelfde vlees van de roti is dat toch? Gewoon even op zoek gaan naar een lamsroti-recept. Zal nooit precies gelijk zijn aan de versie van Tjin, maar met een beetje experimenteren kom je een eind.

quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2012 13:37 schreef tech4u het volgende:
Wat is nou het beste stuk vlees om te gebruiken voor een stoofpot? Ik gebruik meestal riblappen.
Dat is afhankelijk van je smaak en wat je wil eten. Mooie vette riblappen is denk ik wel het meest gebruikte in de Hollandse / Vlaamse keuken, maar van de zomer at ik in Gent gestoofde varkenswangetjes en dat was toch wel erg lekker.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_118669448
quote:
7s.gif Op woensdag 31 oktober 2012 13:27 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

Ik had een BK en die werkte goed. Nu heb ik een Le Creuset en die is wel beter, maar ik ben er nog steeds niet over uit of het nou zoveel beter is, dat de hoge aanschafwaarde gerechtvaardigd is.
Heb de blauwe gietijzeren braadpan van Ikea. Werkt perfect en geleidt de warmte zeer goed.
pi_118767340
Vandaag, geinspireerd door dit topic, wil ik een stoofpotje maken.

Het volgende heb ik in huis:

-aardappels (kruimig)
-ui, rode ui, sjalotjes
-knoflook
-wortel
-courgette
-prei
-paprika
-champions
-roomboter
-basic-kruiden
-blik gepelde tomaten
-grove mosterd
-400 gram riblappen
-Palm biertje

Iemand suggesties?
  zaterdag 3 november 2012 @ 14:19:37 #251
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_118773249
Hutspot maken en daar de gestoofde lapjes bij doen.

Zou alleen niet te lang wachten met het opzetten van het vlees.
pi_118773361
Ui, wortel, sjalotjes, knoflook en runderlappen gesneden.
De runderlappen met mosterd ingesmeerd en zout en peper en wat van de gesneden groeten een uurtje of 2 laten marineren. Daarna het vlees aangebakken en daarna de groenten.

Water, bier, laurier en een boullionblokje erbij gedaan en nu maar wachten.
pi_119199730
Gister simpel Frans stoofpotje op en momenteel staat er zowel hachee als rendang rustig op het vuur te pruttelen.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_119199971
quote:
0s.gif Op woensdag 14 november 2012 14:02 schreef Steven184 het volgende:
Gister simpel Frans stoofpotje op en momenteel staat er zowel hachee als rendang rustig op het vuur te pruttelen.
Heb je een stoofpotten-afhaal-catering, of ga je gewoon van alles een hapje proeven? :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_119200937
quote:
0s.gif Op woensdag 14 november 2012 14:10 schreef Gripper het volgende:

[..]

Heb je een stoofpotten-afhaal-catering, of ga je gewoon van alles een hapje proeven? :)
:D

Vandaag thuiswerken, terwijl ik voor de komende tijd niet echt veel tijd heb om te koken. Dus dan zijn dit soort gerechten ideaal. Makkelijk in porties in te vriezen en eigenlijk worden ze alleen maar lekkerder.

Meestal doe ik het op zondag, afgelopen zondag ragu/pastasaus gemaakt voor half weeshuis en dus dat Franse stoofpotje. En rendang, maar daar mocht ik zelf helaas niet van genieten. Dus vandaar dat ik vandaag nieuwe poging doe.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  donderdag 15 november 2012 @ 06:48:31 #256
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_119228024
van het weekend weer eens boeuf bourguignon gemaakt.



  donderdag 15 november 2012 @ 16:31:10 #257
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_119242904
quote:
1s.gif Op zondag 7 maart 2010 10:20 schreef PiperMaru het volgende:
Ik maak vandaag dit recept:

Chipotle shredded beef

1 kg riblappen
1 tl chilipoeder
1 tl paprikapoeder
0,5 tl cayennepeper
1 tl komijnpoeder
1 ui
3 tenen knoflook
0,5 liter runderbouillon
3 tl tomatenpuree

Wrijf de riblappen in met het mengsel van de kruiden en braad ze in porties aan tot ze bruin zijn. Haal uit de pan. Fruit de ui en knoflook zachtjes in het braadvocht. Doe het vlees erbij, samen met de bouillon en de tomatenpuree. Zet het vuur laag (evt. de pan op een sudderplaat) en laat 6-8 uur pruttelen, tot het vlees zo gaar is dat het uit elkaar valt.

Schep het vlees uit de pan en stop het in tortilla's, samen met guacamole, tomaat, kaas, zure room of wat je verder maar lekker vindt. Serveer de saus apart.

Staat nu te pruttelen :9
Deze ga ik zondag maken, ik ben erg benieuwd!
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  donderdag 15 november 2012 @ 18:53:21 #258
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_119247785
Haha, chipotle shredded beef without chipotle!
  donderdag 15 november 2012 @ 22:55:42 #259
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_119258655
Ja wtf is chipotle anyway :@
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_119267552
quote:
0s.gif Op donderdag 15 november 2012 22:55 schreef oh-oh het volgende:
Ja wtf is chipotle anyway :@
Een bepaald soort peper die is gerookt & gedroogd. Smaakt kruidig en zoetig en niet zo pittig.
  vrijdag 16 november 2012 @ 10:02:49 #261
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_119267577
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 november 2012 10:01 schreef Perruche het volgende:

[..]

Een bepaald soort peper die is gerookt & gedroogd. Smaakt kruidig en zoetig en niet zo pittig.
Niet pittig? Ik heb ze uit blik en ze zijn behoorlijk pittig.
The love you take is equal to the love you make.
pi_119267610
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 november 2012 10:02 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Niet pittig? Ik heb ze uit blik en ze zijn behoorlijk pittig.
Wut, chipotle uit blik? Nooit gezien :D En ok, laat ik het zo zeggen; voor europees smaakpalet is het pittig, voor het Mexicaanse smaakpalet valt het wel mee. Zo beter? *)
pi_119267641
Chipotles zijn gedroogde, gerookte rode (langer aan de plant gehangen) Jalapenos. Deze zijn behoorlijk pittig! en hebben ook een fruitige smaak.

Je hebt ze ook in blikjes. Hier zijn de geroogde, gerookte pepers in gelegd in een Adobo saus. Soort van tomaten saus met ui en kruiden.
  vrijdag 16 november 2012 @ 10:06:44 #264
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_119267668
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 november 2012 10:04 schreef Perruche het volgende:

[..]

Wut, chipotle uit blik? Nooit gezien :D En ok, laat ik het zo zeggen; voor europees smaakpalet is het pittig, voor het Mexicaanse smaakpalet valt het wel mee. Zo beter? *)
Dit idee.




Ik ken het niet in andere vormen.
The love you take is equal to the love you make.
  vrijdag 16 november 2012 @ 10:28:56 #265
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_119268234
Waar krijg ik die??
Ik vind niet snel iets pittig :P
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  vrijdag 16 november 2012 @ 10:35:18 #267
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_119268405
Oh, dat ga ik niet meer redden voor zondag :+
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  zondag 18 november 2012 @ 13:56:17 #268
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_119340910

Vietnamees Runderstoofpotje

Staat hier met enige regelmaat op tafel. :9
pi_119342720
:9 Die slaan we even op! Afgezien van de Thaise basilicum geen ingrediënten die ik niet kan krijgen hier in de directe omgeving, dus goed te doen ^O^
  zondag 18 november 2012 @ 14:48:30 #270
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_119342898
quote:
0s.gif Op donderdag 15 november 2012 06:48 schreef macferret het volgende:
van het weekend weer eens boeuf bourguignon gemaakt.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Hoe houd je je stoofpotje aan de kook met zo weinig warmtetoevoer? Gisteren een stoofpot met konijn gemaakt (Big Green Egg recept van de maand November) maar moest mijn BGE rond de 120 graden houden om mijn stoofpot aan het pruttelen te houden...
  zondag 18 november 2012 @ 15:25:30 #271
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_119344381
Mijn shredded beef staat al sinds 10 uur te pruttelen, ik heb net ff geproefd, wat een aanrader :9~
Ik heb er spitskoolsalade bij, tortilla´s en guacamole en pepertjes en zo, verheug me al op vanavond *O*
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_119349348
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2012 13:56 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Vietnamees Runderstoofpotje

Staat hier met enige regelmaat op tafel. :9
Twee weken terug nog op in de Pho. In HCMC uiteraard.

:9~
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  zondag 18 november 2012 @ 17:55:26 #273
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_119349553
*jaloers* :Y ^O^
pi_119349938
En terecht :D . Ben ik ook nu, op mijn eigen ik van twee weken terug :P .

Nu maar even de rendang van afgelopen week ga verorberen. Kan slechter..
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_119382209
Gisteren mijn eerste stoofpot gemaakt. Recept uit de nieuwste allerhande. Was erg lekker hoewel ik mijn aarappelpuree niet zo luchtig kreeg.
pi_119383691
vanavond maar weer eens de snelkookpan van zolder toveren!
pi_119465252
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2012 13:56 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Vietnamees Runderstoofpotje
Staat hier met enige regelmaat op tafel. :9
Ik heb jouw stoofpot gisteravond opgezet, en mn hele huis (maar ook mn handen, van het anijs vijzelen) ruikt naar toko! :D
Vanavond eten, heb nu al honger.

Je receptensite staat in m'n cookmarks hoor :9
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  woensdag 21 november 2012 @ 17:44:59 #278
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_119471416
Ah, leuk. Bedankt! ^O^
pi_119471843
Ziet er lekker uit, serveer je het met rijst?
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  woensdag 21 november 2012 @ 19:16:03 #280
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_119475342
Ja, ik wel. Maar in Vietnam eten ze het als ontbijt, op een baguette. :Y
pi_119476936
quote:
0s.gif Op woensdag 21 november 2012 19:16 schreef RobinOok het volgende:
Ja, ik wel. Maar in Vietnam eten ze het als ontbijt, op een baguette. :Y
Ben ik eigenlijk niet tegengekomen, op de 'banh mi' zat van alles maar dit eigenlijk nooit. Op internet zie ik inderdaad wel veel staan. In het zuiden vaak wel in pho tegengekomen, uiteraard als ontbijt.

Maar wel een toppertje hoor!
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_120106230
Vorig weekend voor het eerst het rendang recept van RobinOok gemaakt, 't was heerlijk! ^O^
Komend weekend ga ik dit weer maken, alleen pak ik dan wel even de blender erbij voor de boemboe :@ (mijn vijzel was eigenlijk ook net te klein, hihi).
"Always listen to experts. They'll tell what can't be done and why. Then do it"
  zondag 9 december 2012 @ 16:21:40 #283
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_120111081
*O* *O* *O* *O* *O* *O*

(en toevallig, net vanmiddag geblogd over: vijzels )
pi_120183603
ik heb jullie hulp nodig :D Ik had voor deze week coq au vin op het menu staan, maar kan het recept nergens meer vinden (dacht dat ik het uit dit topic had ergens, maar kan het nergens meer vinden ...) :( heb dus wel een hele hoop ingredienten gekocht, heel handig van mezelf :D en ben nog niet zo bedreven in het maken van dit soort dingen dat ik het zomaar bij elkaar kan gooien :D

De ingredienten die ik gekocht heb (zal ook al wel een deel in huis hebben gehad ...):
* 2 kippenbouten
* tijm
* Peterselie
* kastanjechampignons
* charlotjes
* gevogeltefond
* rode wijn

Iemand die het bijbehorende recept weet of hier iets van kan maken? :D
pi_120185201
Even een snelle vraag, ik wil voor a.s. zaterdag een grote hoeveelheid maken van bijv. Robin's Vietnamese stoofpot, als onderdeel van een buffet maar ik ben heel slecht in het koken in grote hoeveelheden. We verwachten in totaal een man of 25, waarvan enkele vegetariers en ook nog wat kleine kinderen dus max. 20 eters van dit gerecht. Daarnaast is er brood, frietjes, en wat salade aanwezig. Hoeveel kilo vlees zouden jullie dan gebruiken? Liever iets teveel dan iets weinig uiteraard.
  Moderator dinsdag 11 december 2012 @ 12:17:26 #286
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_120185281
Anderhalf tot twee ons vlees per persoon doe ik altijd. Of anders gezegd: Van een stoof van net iets meer dan een pond kan ik drie dagen eten.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  dinsdag 11 december 2012 @ 12:18:26 #287
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_120185314
Ik ga die stoof ook volgende week maken O+
Ik doe ook meestal 2 ons pp tellen, maar ik maak het liefst veel te veel van zulke zaken :P
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_120185356
Dus dat zou uitkomen op 4 kilo vlees in totaal? Waarbij ik het recept van Robin dus x8 moet doen... Klinkt wel als erg veel moet ik zeggen maar 2 ons pp klinkt wel weer redelijk.
  dinsdag 11 december 2012 @ 12:23:12 #289
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_120185485
Ik zou echt ruim nemen. Wat overblijft, kun je uitstekend bewaren (invriezen).
The love you take is equal to the love you make.
pi_120185527
Hm ja, ik moet al invriezen omdat morgen de enige dag is dat ik het kan maken en misschien dat ik het vanavond al opzet.
  dinsdag 11 december 2012 @ 12:25:02 #291
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_120185544
Nou gewoon lekker veel maken dan ^O^
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_120185575
Ok bedankt, ik ga voor de 4 kilo in totaal en ga nu dus even boodschappen doen ;).
pi_120193849
quote:
9s.gif Op dinsdag 11 december 2012 12:24 schreef Luigi het volgende:
Hm ja, ik moet al invriezen omdat morgen de enige dag is dat ik het kan maken en misschien dat ik het vanavond al opzet.
Ehm Invriezen ?

Volgens mij is het prima 3 dagen houdbaar ?
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  Moderator dinsdag 11 december 2012 @ 18:17:05 #294
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_120198571
Loop net bij de eco-slager naar binnen om varkenswangetjes te bestellen.

Verkoopster: Dat is toch vies!?!
Slager: Dat verkopen we hier niet.
Verkoopster: Dat is echt niet lekker.
Slager: Dat draaien we door het gehakt.

:').
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  dinsdag 11 december 2012 @ 18:38:30 #295
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_120199292
Andere slager zoeken!

Vies, echt niet!!! :


Pig's Cheek in red wine
pi_120202523
quote:
5s.gif Op dinsdag 11 december 2012 16:01 schreef Joene het volgende:

[..]

Ehm Invriezen ?

Volgens mij is het prima 3 dagen houdbaar ?
Net gemaakt, woensdag donderdag vrijdag zaterdagavond eten? Denk je?
pi_120202665
quote:
5s.gif Op dinsdag 11 december 2012 19:53 schreef Luigi het volgende:

[..]

Net gemaakt, woensdag donderdag vrijdag zaterdagavond eten? Denk je?
ik zou het in bewaardozen in de koelkast bewaren en zaterdag eten ja, het is wel vrij vettig altijd toch ? Volgens mij kan dat prima
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_120202737
Hij is alleen onmeunig pittig geworden. En niet lekker pittig maar mn-slokdarm-trekt-dicht-pittig. Geen idee wat ik er aan ga doen. Denk het meeste vocht afgieten en een saus maken van kokosmelk oid. Hou ik wel van, dat zoete en romige.
pi_120202777
quote:
15s.gif Op dinsdag 11 december 2012 19:57 schreef Luigi het volgende:
Hij is alleen onmeunig pittig geworden. En niet lekker pittig maar mn-slokdarm-trekt-dicht-pittig. Geen idee wat ik er aan ga doen. Denk het meeste vocht afgieten en een saus maken van kokosmelk oid. Hou ik wel van, dat zoete en romige.
room/kokos idd
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  Moderator dinsdag 11 december 2012 @ 20:28:24 #300
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_120204249
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 december 2012 18:38 schreef RobinOok het volgende:
Andere slager zoeken!

Vies, echt niet!!! :

[ link | afbeelding ]
Pig's Cheek in red wine
Vind het heerlijk. Wil het klaarmaken met Westmalle, maar moet dus verder zoeken. Zal ook eens naar jouw recept kijken.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')