abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 23 november 2011 @ 10:10:31 #161
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_104709968
Even wat inspriratie opgedaan hier!
Die mansaf ga ik zeker proberen.
Mijn favo stoofpot is zuurvlees :9~ of konijn in het zuur.
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_104813503
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 november 2011 09:44 schreef vriendelijkevriend het volgende:
Mijn mama maakt verrukkelijke hachee, als ik het niet vergeet zal ik haar het (familie)recept vragen.
Klinkt goed :)
pi_104823584
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 maart 2010 16:57 schreef Redcoon het volgende:
Ik heb een al een paar keer dit aardige gerecht gemaakt, komt hier vandaan, klik.

Dag van tevoren:

- 800 gram runderlappen
- 1 rood uitje
- 3 teen knoflook
- 2 takken rozemarijn
- 2 el rodewijnazijn
- 1 el grove mosterd
- 3 el olijfolie
- peper (zwart, vers) en zout
- 1 hersluitbare plastic zak

Hak het vlees in stukken en doe het in de plastic zak.

Schil en halveer de rode ui en snij het in plakjes. Pel en kneus de knoflookteentjes, kneus de takjes rozemarijn. Meng de olie, azijn en de mosterd in een kommetje tot een marinade. Voeg alles bij het vlees en sluit de zak.

Kneed nu de zak totdat de de marinade overal gelijk is verspreid. Stop de zak 24 uur in de koelkast.


De dag erna:

- Boter of olie
- 1 uit (groot)
- 470 ml runderbouillon (dit is meer dan nodig, maar kan handig zijn in het geval de saus te dik wordt)
- 3 laurierbladeren
- el bloem
- 1/4 tl paprikapoeder
- 1/4 tl mosterdpoeder
- 1/8 tl peper (zwart, vers)
- 1/4 tl zout
- 1 el appelstroop
- extra peper (zwart, vers)
- extra zout


Haal het vlees uit de koelkast en laat het op een bord op kamertemperatuur komen. Haal de knoflook en de rozemarijn uit de zak en gooi het weg. Laat de rode ui zitten.

Snipper de grote ui. Meng de bloem, paprikapoeder, mosterdpoeder, peper en de zout in een kommetje. Strooi dit mengsel over het vlees.

Smelt 2 el boter of olie in een (ruime) braadpan, voeg het vlees en de ui toe en bak het al roerend 5 minuten op een medium vuurtje. Voeg 350 ml runderbouillon (bewaar de rest) en de laurierbladen toe aan het vlees. Doe de deksel op de pan en laat alles 60 minuten sudderen (het liefst op een sudderpitje).

Voeg na de 45 minuten 1 a 2 el appelstroop toe. Doe de deksel op de pan en laat alles weer 60 minuten sudderen. Na de 60 minuten de laurierbladeren verwijderen en breng de stoofpot op smaak met veel peper en een beetje zout.

Laat de stoofpot nog een kwartiertje pruttelen zonder deksel op de pan om het overtollige vocht te laten verdampen.

Klaar! Lekker met frietjes of aardappelpuree en groen.

---------------------------------------------


Ik heb de kooktijden aangepast, het originele recept vroeg om twee x 45 min, dat vond ik echt te weinig!
Ik heb m'n eerste stoofpotje eindelijk gemaakt, adhv dit recept *O*. Kay is sowieso super, en ook dit recept was heeeerlijk.
  vrijdag 25 november 2011 @ 21:59:08 #164
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_104823838
quote:
14s.gif Op vrijdag 25 november 2011 21:54 schreef clumsy_clown het volgende:

[..]

Ik heb m'n eerste stoofpotje eindelijk gemaakt, adhv dit recept *O*. Kay is sowieso super, en ook dit recept was heeeerlijk.
Dat is wel interessant ja :Y
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_104842333
quote:
14s.gif Op vrijdag 25 november 2011 21:54 schreef clumsy_clown het volgende:

[..]

Ik heb m'n eerste stoofpotje eindelijk gemaakt, adhv dit recept *O*. Kay is sowieso super, en ook dit recept was heeeerlijk.
Ziet er lekker uit.

Maar, deze lijkt mij ook lekker: http://www.kayotic.nl/blog/autumns-harvest-stew, misschien morgen maken.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
pi_104950749
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 november 2011 14:19 schreef Felagund het volgende:

[..]

Ziet er lekker uit.

Maar, deze lijkt mij ook lekker: http://www.kayotic.nl/blog/autumns-harvest-stew, misschien morgen maken.
Hmmm...die ziet er goed uit. Die mag opchet lijstje voor volgend weekend :9
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_104955821
Zo even eentje op het vuur zetten.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  dinsdag 29 november 2011 @ 09:32:42 #168
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_104957468
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 november 2011 14:19 schreef Felagund het volgende:

[..]

Ziet er lekker uit.

Maar, deze lijkt mij ook lekker: http://www.kayotic.nl/blog/autumns-harvest-stew, misschien morgen maken.
Oeh, ik heb spruitjes en wortelen over van het weekend, strak plan ^O^
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_104982300
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 november 2011 07:12 schreef Steven184 het volgende:
Zo even eentje op het vuur zetten.
Was lekker :9~
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_105178205
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 november 2011 14:19 schreef Felagund het volgende:

[..]

Ziet er lekker uit.

Maar, deze lijkt mij ook lekker: http://www.kayotic.nl/blog/autumns-harvest-stew, misschien morgen maken.
En deze was dus echt heel lekker :9 Vandaag gemaakt :9
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_105292250
Ik heb 2 weken geleden eidenlijk een grote braadpan gekocht en meteen hachee gemaakt. Het was heerlijk en helemaal perfect. Binnenkort wil ik het volgende gerecht gaan maken, maar dan met runderlappen:
Varkensvlees met paprika, 4 personen:
- 675 g varkensvlees
- 2 el zonnebloemolie
- 25 g boter
- 1 ui, gesnipperd
- 25 g bloem
- 3 dl kippenbouillon
- 4 el droge sherry
- 125 g champignons, in plakjes
- zout en peper
- 1,5 dl zure room

Snijd het vlees in blokjes van 4 cm. Verhit de olie en de boter in een grote pan. Bak het varkensvlees 5 minuten al roerend op een middelhoog vuur tot het bruin is. Schep het met een schuimspaan op een schaal.
Fruit de ui 5 minuten tot hij zacht is; roer af en toe. Roer het paprikapoeder en de bloem erdoor en bak ze al roerend 2 minuten mee. Roer geleidelijk de bouillon erdoor en breng alles al roerend aan de kook.
Doe het vlees weer in de pan. Voeg de sherry en de plakjes champignon toe en breng het geheel op smaak met zout en peper. Doe het deksel op de pan en laat alles 20 minuten heel zachtjes pruttelen tot het vlees gaar is. Roer de zure room erdoor en dien het gerecht op.

Uiteraard pas ik het gerecht aan: eerst lekker lang laten stoven en daarna veel champignons erin. Hmm, heb er nu al zin in.
pi_105293323
quote:
0s.gif Op zondag 4 december 2011 19:35 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

En deze was dus echt heel lekker :9 Vandaag gemaakt :9
Vond hem ook heel lekker, alleen de groenten hadden wat gaarder van mij gemogen. Denk dat ik ze de volgende keer wat eerder bij in doe. Al kan het ook komen doordat ik er in het begin wat te weinig bouillon bij in had gedaan.

Had jij je precies aan het recept gehouden?
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  woensdag 7 december 2011 @ 14:12:30 #173
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_105294035
Pasgeleden heb ik een grote pan boeuf bourguignon gemaakt en vanavond eten we een simpel stoofpotje van rundvlees, ui, champignons, gerookt spek, knoflook, kruidnagel, peper en rozemarijn :9

Aardappelpuree en rode kool erbij, mmmm :Y)
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_105294133
Eergisteren een erg simpel stoofpotje gemaakt en deze gisteren gegeten; lamsvlees met rode wijn. Lam heeft van zichzelf een sterke smaak dus ondanks de weinige ingredienten erg lekker!

- 500 gr lamsschouder
- 1 middelgrote winterwortel
- 1 ui
- boter
- glas rode wijn
- heet water
- thijm (4 takjes ofzo), laurierblad (2 of 3)
- ik heb er nog een soort "bouillonpoeder" in gedaan wat een mengsel is van gedroogde venkel/prei/ui en nog wat, gekocht bij de biowinkel. Regulier groentebouillontablet kan ook.

Lamsvlees in blokken snijden en ontdoen van de erg harde en grote vetranden. Boter schuimend maken en het vlees in porties bruin bakken. Vlees uit de pan, ui in kwarten en schijfjes snijden en aanbakken in de overgebleven boter. Blokjes winterwortel erbij en even meebakken. Wanneer de uienglazig zijn doe je het vlees er terug in, giet je de wijn erbij en zoveel heet water dat het vllees net onder staat. Vuur laag zetten. Vervolgens het laurierblad en de thijm erbij - oftewel opbinden dat je het er later weer uit kan halen, oftewel er los in doen en er later uitvissen. Zo lang laten garen tot de boel uit elkaar valt. :9
pi_105294236
quote:
0s.gif Op woensdag 7 december 2011 13:55 schreef Felagund het volgende:

[..]

Vond hem ook heel lekker, alleen de groenten hadden wat gaarder van mij gemogen. Denk dat ik ze de volgende keer wat eerder bij in doe. Al kan het ook komen doordat ik er in het begin wat te weinig bouillon bij in had gedaan.

Had jij je precies aan het recept gehouden?
Nee. Groenten wat langer erin laten liggen en goed klein gesneden. Denk blokjes van een halve cm. En geen spruiten en pompoen. Spruiten vind ik niet lekker en pompoen vond ik alleen in grote hoeveelheden. Meer dan ik kon verwerken :)

En qua bouillon heb ik er een liter bij gedaan op 1 kg rundvlees.
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  Moderator woensdag 7 maart 2012 @ 11:15:10 #176
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_108813694
Ik was de stoofpottenreeks kwijt. Maar gelukkig weer gevonden. :)

Binnenkort eens iets met konijn maken. Iemand een goed recept daarvoor?
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  woensdag 7 maart 2012 @ 11:54:01 #177
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_108815087
In het zuur eet ik knijn het liefst :9~
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  Moderator woensdag 7 maart 2012 @ 12:01:56 #178
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_108815361
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2012 11:54 schreef oh-oh het volgende:
In het zuur eet ik knijn het liefst :9~
Heb je daar ook een recept voor?
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  woensdag 7 maart 2012 @ 12:13:34 #179
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_108815917
Thijm, peper, zout, jeneverbesjes ( stuk of 8 ) , kruidnagels ( stuk of 8 ) , laurierblad ( stuk of 3 ). En dan het vlees in azijn zetten, zodat het helemaal onder staat. Ik marineer altijd de avond van te voren.
Voor de bereiding het vlees in een vergiet uit laten lekken.
Dan in porties goed aanbakken in een pan.
Een paar flinke uien grof snijden, en in het vet en sap van de laatste lading vlees fruiten.
Vlees terug in de pan, hele pot stroop erbij mikken, en goed doorroeren.
Paar uur lekker laten sudderen en ongeveer een uur voordat het klaar is een paar stukken ontbijtkoek in stukjes er door roeren.
Het is zuur en zoet, en het lekkerst met frietjes natuurlijk!

Zuurvleesrecept, maar dan met konijn maken ^O^
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  woensdag 7 maart 2012 @ 12:15:12 #180
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_108815986
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2012 12:13 schreef oh-oh het volgende:
Thijm, peper, zout, jeneverbesjes ( stuk of 8 ) , kruidnagels ( stuk of 8 ) , laurierblad ( stuk of 3 ). En dan het vlees in azijn zetten, zodat het helemaal onder staat. Ik marineer altijd de avond van te voren.
Voor de bereiding het vlees in een vergiet uit laten lekken.
Dan in porties goed aanbakken in een pan.
Een paar flinke uien grof snijden, en in het vet en sap van de laatste lading vlees fruiten.
Vlees terug in de pan, hele pot stroop erbij mikken, en goed doorroeren.
Paar uur lekker laten sudderen en ongeveer een uur voordat het klaar is een paar stukken ontbijtkoek in stukjes er door roeren.
Het is zuur en zoet, en het lekkerst met frietjes natuurlijk!

Zuurvleesrecept, maar dan met konijn maken ^O^
Het is me niet duidelijk...die je die kruiden in de azijn en daar je vlees in?
Of je vlees in azijn en je kruiden gewoon tijdens het stoven?
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  woensdag 7 maart 2012 @ 12:18:39 #181
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_108816121
Nee de avond van te voren marineren met die kruiden en dan de azijn erover.
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  woensdag 7 maart 2012 @ 12:20:19 #182
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_108816207
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2012 12:18 schreef oh-oh het volgende:
Nee de avond van te voren marineren met die kruiden en dan de azijn erover.
Hoe marineer je dan? Gewoon de kruiden op het vlees leggen een paar uur? Dan de kruiden eraf en azijn erover? Ja, je denkt natuurlijk "die is gek" maar ik wil het duidelijk hebben :D
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  Moderator woensdag 7 maart 2012 @ 12:20:26 #183
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_108816218
Is die ene pot stroop voldoende vocht? Het lijkt me zo weinig namelijk.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  woensdag 7 maart 2012 @ 12:21:57 #184
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_108816283
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2012 12:20 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Hoe marineer je dan? Gewoon de kruiden op het vlees leggen een paar uur? Dan de kruiden eraf en azijn erover? Ja, je denkt natuurlijk "die is gek" maar ik wil het duidelijk hebben :D
Zoals je altijd marineert, gewoon de kruiden goed mengen met het vlees en dan de azijn er meteen over, hopla :D
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  woensdag 7 maart 2012 @ 12:22:36 #185
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_108816323
quote:
5s.gif Op woensdag 7 maart 2012 12:20 schreef UIO_AMS het volgende:
Is die ene pot stroop voldoende vocht? Het lijkt me zo weinig namelijk.
Ja hoor, het is zelfs best veel, vandaar dat je de saus nog dikker kan maken met ontbijtkoek.
Het wordt vloeibaar als het warm wordt en bovendien komt er ook nog veel vocht uit het vlees.
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  woensdag 7 maart 2012 @ 12:26:01 #186
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_108816479
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2012 12:21 schreef oh-oh het volgende:

[..]

Zoals je altijd marineert, gewoon de kruiden goed mengen met het vlees en dan de azijn er meteen over, hopla :D
Ja, nee leek me ook logisch. Maar je zei:

quote:
Nee de avond van te voren marineren met die kruiden en dan de azijn erover.
Waardoor het lijkt alsof je het éérst marineert, en dan later de azijn erover giet :P
Maar je bedoelt dus gewoon zoals het altijd gaat. Alles in 1 bak, kruiden en azijn ;)
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  woensdag 7 maart 2012 @ 12:28:59 #187
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_108816596
Jezus fuck, dat hoort gewoon bij het marineerproces dat je de avond van te voren uitvoert _O-
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  Moderator woensdag 7 maart 2012 @ 12:45:38 #188
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_108817222
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2012 12:22 schreef oh-oh het volgende:
Ja hoor, het is zelfs best veel, vandaar dat je de saus nog dikker kan maken met ontbijtkoek.
Het wordt vloeibaar als het warm wordt en bovendien komt er ook nog veel vocht uit het vlees.
Duidelijk. Wat voor stroop gebruik je? Gewoon appelstroop? Of iets anders? En over hoeveel vlees hebben we het?
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  woensdag 7 maart 2012 @ 12:48:22 #189
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_108817328
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2012 12:28 schreef oh-oh het volgende:
Jezus fuck, dat hoort gewoon bij het marineerproces dat je de avond van te voren uitvoert _O-
Ja, duh, maar je schreef het gewoon raar op.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  Moderator woensdag 7 maart 2012 @ 13:05:49 #190
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_108817882
Ik vond het wel duidelijk. Maar ik ben ook nog wel benieuwd naar andere recepten met konijn.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  woensdag 7 maart 2012 @ 13:42:46 #191
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_108819312
quote:
7s.gif Op woensdag 7 maart 2012 12:45 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

Duidelijk. Wat voor stroop gebruik je? Gewoon appelstroop? Of iets anders? En over hoeveel vlees hebben we het?
Kilo vlees ongeveer.
Voor meer vlees gebruik ik niet meer stroop trouwens.
Gewone appelstroop is prima, maar alles kan ^O^
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_108904788
Hilfe!

Ik heb een overheerlijke stoofschotel nu net een kwartier op het vuur staan.
Per abuis heb ik de wijn niet laten ontzuren in de pan..nu smaakt de stoofschotel vrij naar wijn.

Is dat nog op te lossen of lost het zichzelf op naar mate de suddertijd vordert.

Wat er sowieso nog bij gaat is ontbijtkoek..voor de binding, misschien dat de suikers daarvan zijn werk goed doen?

Dank u zeer!
  vrijdag 9 maart 2012 @ 14:47:56 #193
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_108905755
Huh wat? Wat is laten ontzuren?
Ik pleur wijn dr altijd zo bij, die smaak gaat altijd vanzelf weg toch?
:@
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_108905777
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 maart 2012 14:47 schreef oh-oh het volgende:
Huh wat? Wat is laten ontzuren?
Ik pleur wijn dr altijd zo bij, die smaak gaat altijd vanzelf weg toch?
:@
Ja, ik doe ook nooit iets speciaals met de wijn.... da's nou net het idee achter een stoofpotje.. alle afzonderlijke smaken en geuren vermengen zich langzaam compleet tot een heerlijke combinatie :) Komt dus helemaal goed hoor!
pi_108915143
Wijn was prima in het potje..heerlijk!

Samen met venkel uit de oven met witte wijn en knoflook en gekookte aardappels.
Toetje zelfgemaakte applecrumble met een dot slagroom.

Wat nou uit eten.

We rock!
  vrijdag 9 maart 2012 @ 20:53:39 #196
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_108919019
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2012 12:48 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Ja, duh, maar je schreef het gewoon raar op.
Eens. En daarna bleek de stroop opeens appelstroop te zijn. Ik haaaaaaat dat soort onduidelijkheden.
  vrijdag 9 maart 2012 @ 20:54:16 #197
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_108919047
:') Dan maak je het toch niet :P
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  vrijdag 9 maart 2012 @ 20:56:12 #198
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_108919150
Was ik persoonlijk ook niet van plan nee.
  vrijdag 9 maart 2012 @ 20:57:09 #199
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_108919205
Alle soorten stroop mogen trouwens hoor :D
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  zondag 11 maart 2012 @ 16:13:38 #200
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_108973502
D'r staat een pan stifado op

:9~
  Moderator zondag 3 juni 2012 @ 09:19:49 #201
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_112373193
Eigenlijk vind ik stoven iets voor de winter, maar ik zag m'n pan staan en dacht: Weg met conventies! Ik ga vandaag stoven!

Dus nu heb ik 6 ons lamsvlees klaar liggen. Om het toch een zomers karakter te geven ga ik proberen de Griekse lamsstoof van de afhaalgriek te reconstrueren. In m'n kookboeken heb ik geen recept hiervoor gevonden, dus het wordt improviseren op basis van mijn smaakherinnering en een recept voor een Baskische Schaapherders Lamsstoof (daar had het wel iets van weg als ik de ingrediėnten bekijk).

Ingrediėnten:
6 ons lamsschouder in blokjes
1 ui
3 uitgeperste tenen knoflook
1 blik ontvelde tomaten
1 blikje tomatenpuree
1 pond aardappels (kruimige soort)
4 ons doperwten
1 theelepel dille
1 theelepel oregano
Zout
Zwarte peper
olie / boter (ws olie)
1 kopje bouillon
sap van 1 citroen

Er zat ook nog een klein pittig iets in, dus misschien doe ik er wat sambal bij. Of tabasco. Of een Spaans pepertje. Of paprikapoeder. Of pimientos. Of chilipoeder. We zien wel. (Tips zijn welkom!)

Mij benieuwen hoe dit gaat smaken en of dit enigszins in de buurt komt van wat de afhaalgriek me voorschoteld.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_112373311
Er gaat hier ook gewoon een stoofpotje het vuur op vandaag hoor. Kwam nog wat kilo's runderriblappen tegen in de vriezer, dus van de week al rendang gemaakt en vanmiddag even een standaard stoofpotje maken.

Heb je trouwens een recept van Baskische Schaapherders Lamsstoof? Klinkt erg goed namelijk.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  Moderator zondag 3 juni 2012 @ 10:13:46 #203
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_112373873
quote:
0s.gif Op zondag 3 juni 2012 09:32 schreef Steven184 het volgende:
Er gaat hier ook gewoon een stoofpotje het vuur op vandaag hoor. Kwam nog wat kilo's runderriblappen tegen in de vriezer, dus van de week al rendang gemaakt en vanmiddag even een standaard stoofpotje maken.

Heb je trouwens een recept van Baskische Schaapherders Lamsstoof? Klinkt erg goed namelijk.
Het recept komt uit een Amerikaans kookboek (The Complete Meat Cookbook):

Basque Chile and Herb Rub for Lamb:
1 theelepel chile powder (Gebhardt)
1 eetlepel sweet Hungarian paprika
1 theelepel gedroogde oregano of tijm
2 theelepels zout
1/4 theelepel zwarte peper

Lamb Stew
3-4 pounds lamsvlees (ongeveer 1,5 kilo) (2 inch pieces)
1 fire-roasted red bell pepper OR 2 canned or bottled red peppers or pimentos
2 eetlepels red wine vinegar
2 eetlepels olijfolie
1 ui (chopped)
6 tenen knoflook (chopped)
1 fire-roasted mild green chile (such as Anaheim) chopped, OR 1/4 cup chopped canned green chiles
2 bayleaves
1 cup red wine
1 cup beef stock
Zout en zwarte peper naar smaak

Stap 1: marineer het vlees met de rub (2 uur buiten de koelkast, OF een nachtje in de koelkast)
Stap 2: indien uit koelkast, op kamertemperatuur laten komen
Stap 3: blend red pepper and vinegar to a puree
Stap 4: verhit olijfolie en bruin het vlees in 10 minuten (regelmatig keren)
Stap 5: haal vlees en vet uit de pan en sauté ui, knoflook en green chile in een restantje vet
Stap 6: doe het vlees weer terug in de pan met de puree
Stap 7: add bayleaves, 1 cup red wine, 1 cup beef stock
Stap 8: stoof voor anderhalf uur zonder deksel (af en toe roeren)
Stap 9: haal vlees uit de pan
Stap 10: ontvet de saus en reduceer deze op hoog vuur
Stap 11: discard bayleaves, taste for salt and pepper
Stap 12: return meat to the pan

Serves 6.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  zondag 3 juni 2012 @ 10:36:33 #204
328503 Jagärtrut
ik ben moe
pi_112374291
quote:
0s.gif Op zondag 3 juni 2012 09:32 schreef Steven184 het volgende:
Er gaat hier ook gewoon een stoofpotje het vuur op vandaag hoor. Kwam nog wat kilo's runderriblappen tegen in de vriezer, dus van de week al rendang gemaakt en vanmiddag even een standaard stoofpotje maken.

Heb je trouwens een recept van Baskische Schaapherders Lamsstoof? Klinkt erg goed namelijk.
hier staat ook een stoofpot op het menu voor vandaag. Maar goed, het is hier 4 graden en het regent, dus dan mag het ook wel, dacht ik.
  Moderator maandag 4 juni 2012 @ 11:15:58 #205
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_112416706
Ietwat tegenvallend resultaat gisteren. Lamsvlees was een beetje aan de taaie kant. Had geen citroen en heb in plaats daarvan witte wijnazijn gebruikt. Zou toch moeten werken, maar heb waarschijnlijk te weinig gebruikt.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_112421466
quote:
9s.gif Op maandag 4 juni 2012 11:15 schreef UIO_AMS het volgende:
Ietwat tegenvallend resultaat gisteren. Lamsvlees was een beetje aan de taaie kant. Had geen citroen en heb in plaats daarvan witte wijnazijn gebruikt. Zou toch moeten werken, maar heb waarschijnlijk te weinig gebruikt.
Hoe lang heb je het laten stoven?
  Moderator maandag 4 juni 2012 @ 13:22:19 #207
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_112421694
2,5 uur. Te lang?
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_112422123
Thanks nog voor het recept! Stoofpotje hier wel goed gelukt.

Was je lamsvlees niet gewoon te mager?
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  Moderator maandag 4 juni 2012 @ 13:37:45 #209
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_112422307
quote:
0s.gif Op maandag 4 juni 2012 13:33 schreef Steven184 het volgende:
Thanks nog voor het recept! Stoofpotje hier wel goed gelukt.
Goed om te horen. Smaak was dus prima?
quote:
Was je lamsvlees niet gewoon te mager?
Vond het er niet heel mager uitzien. Ook niet heel vet trouwens.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_112423091
quote:
14s.gif Op maandag 4 juni 2012 13:37 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]Goed om te horen. Smaak was dus prima?

Gisteren niet jouw recept uitgeprobeerd he, maar gewoon een ouderwets stoofpotje met wat lappen die ik nog in de vriezer had.

quote:
[..]

Vond het er niet heel mager uitzien. Ook niet heel vet trouwens.
Ok, dat is namelijk een probleem dat ik nog wel eens heb met lamsvlees, dat het gewoon te mager is voor een lekker stoofpotje.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_112425796
quote:
2s.gif Op maandag 4 juni 2012 13:22 schreef UIO_AMS het volgende:
2,5 uur. Te lang?
Ik denk eerder te kort. Ik doe stoofpotjes vaak 3 uur of nog langer. Ook zonder azijn of ander zuur valt het dan zo uit elkaar.
  Moderator maandag 4 juni 2012 @ 15:10:43 #212
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_112426173
quote:
0s.gif Op maandag 4 juni 2012 15:01 schreef n0a het volgende:
Ik denk eerder te kort. Ik doe stoofpotjes vaak 3 uur of nog langer. Ook zonder azijn of ander zuur valt het dan zo uit elkaar.
Ook met lamsvlees? Ik lees overal dat anderhalf uur voldoende is.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  maandag 4 juni 2012 @ 20:00:06 #213
63722 z80
I fink you freaky
pi_112439224
quote:
14s.gif Op maandag 4 juni 2012 15:10 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

Ook met lamsvlees? Ik lees overal dat anderhalf uur voldoende is.
als je het vlees klein snijd dan is het in een paar uur redelijk gaar. grotere stukken duren langer.
beter is het om de stoofpot uren op een lage temp. te laten staan.
een stoofpot hier staat minimaal 5 uur op. maar meestal gaat het richting de 8 uur.
het vlees is gaar als je het met een vork zo uit elkaar drukt.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_112582167
Net een heerlijk visstoofpotje op :9
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  Moderator dinsdag 4 september 2012 @ 10:45:56 #215
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_116377102
Paar weken terug in Gent een heerlijke stoof van varkenswangetjes in Westmalle gegeten. Dat ga ik binnenkort zelf proberen te maken. Nu nog even op zoek naar een recept als richtlijn.

Gebruiken jullie trouwens gezouten of ongezouten boter? Of maakt dat geen zak uit?
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  dinsdag 4 september 2012 @ 10:50:44 #216
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_116377201
Ik gebruik alleen maar olie eigenlijk :P
Ik had zondag een heerlijke rendang gemaakt, das ook stoof he :9~
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_118103521
Kick. De herst en winter komen er weer aan. Dus weer tijd voor mooie gerechten. Nu heb ik ook eindelijk een goede pan hiervoor. Maar zoek ik dus nog een goed kookboek met wat inspiratie. Iemand hier tips voor het beste stoofpotten kookboek?
  Moderator donderdag 18 oktober 2012 @ 10:03:20 #218
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_118116419
quote:
0s.gif Op woensdag 17 oktober 2012 22:25 schreef Stansfield het volgende:
Kick. De herst en winter komen er weer aan. Dus weer tijd voor mooie gerechten. Nu heb ik ook eindelijk een goede pan hiervoor. Maar zoek ik dus nog een goed kookboek met wat inspiratie. Iemand hier tips voor het beste stoofpotten kookboek?
Heb er een stuk of wat thuisliggen, maar eigenlijk haal ik de meeste inspiratie uit dit topic. B-).

Toevallig heb ik er gisteren eentje aangeschaft voor ¤ 7,50. Het internationale soep- en stoofpotten kookboek of zo. Vond dat ik het voor die prijs niet kon laten liggen. Altijd handig om wat ideeėn op te doen. Eigenlijk wil ik nog een Belgisch stoofpotten kookboek, bedenk ik me nu.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_118116488
quote:
7s.gif Op donderdag 18 oktober 2012 10:03 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

Heb er een stuk of wat thuisliggen, maar eigenlijk haal ik de meeste inspiratie uit dit topic. B-).

Toevallig heb ik er gisteren eentje aangeschaft voor ¤ 7,50. Het internationale soep- en stoofpotten kookboek of zo. Vond dat ik het voor die prijs niet kon laten liggen.
Bedankt, ik zal dit topic ook eens doorlezen. Maar het was meer omdat ik alweer mijn sinterklaascadeaulijstje moest klaar hebben voor mijn schoonfamilie. Dus daarom kwam ik met dit idee. Bij de bruna heb ik al wel wat mooie boekjes gevonden die binnen de prijsklasse vallen.
  Moderator donderdag 18 oktober 2012 @ 10:08:38 #220
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_118116573
quote:
0s.gif Op donderdag 18 oktober 2012 10:05 schreef Stansfield het volgende:
Bedankt, ik zal dit topic ook eens doorlezen. Maar het was meer omdat ik alweer mijn sinterklaascadeaulijstje moest klaar hebben voor mijn schoonfamilie. Dus daarom kwam ik met dit idee. Bij de bruna heb ik al wel wat mooie boekjes gevonden die binnen de prijsklasse vallen.
Deze heb ik dus gisteren gekocht:

Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_118198908
Stoofpot! O+ of draadjesvlees, of hachee, heerlijk! Ik maak ze altijd op een petroleumstelletje, brandt op lampolie. En dan nét aan de kook. Kan ook mooi aan blijven staan als je een uurtje (of 2,3) even van huis moet. Ideaal!
pi_118245329
Stoofpotten O+ O+

Heeft iemand het ultieme recept voor hachee?
pi_118460466
Hier stoofpot op het vuur staan :9 O+
pi_118461240
Jaoh, hier ook. Gisteravond al opgezet: rendang! Zometeen thuis opwarmen, boontjes en rijst erbij en Selamat makan! :9
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslān hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_118461623
Ben nu toch wel nieuwsgierig naar het recept voor rendang :)
"Always listen to experts. They'll tell what can't be done and why. Then do it"
  vrijdag 26 oktober 2012 @ 15:43:44 #226
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_118461728
Ik maak tegenwoordig vaak een heel simpel stoofje. Riblappen aanbraden, liter runderbouillon erbij, kruidnageltjes, laurierblaadjes en dan flink wat kaneelpoeder en koekkruiden. Sudderen tot het uit elkaar valt. Heerlijk!
L'Enfer, c'est les autres.
pi_118461959
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2012 15:41 schreef KillerBee4ever het volgende:
Ben nu toch wel nieuwsgierig naar het recept voor rendang :)
Nou, laat me dan je romantische idee van een man die een avond in de keuken in pannen staat te roeren even verpesten:


Verder alleen maar 2 uien, pakje kokosmelk, en een stengel Sereh erbij gemieterd.
t is niet erg CUL, maar deze is zo lekker....
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslān hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_118466932
Eet vanavond ook een stoofpot. Gisteren al gemaakt.

Runderlappen bouillon rode wijn laurierblaadje, kruidje dit, kruidje dat.

Geserveerd met aardappelpuree en rode bieten met stukjes appel.

Heerlijk na een week hard werken, ben al begonnen met mn eerste wijntje :9
pi_118469959
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2012 15:48 schreef Gripper het volgende:

[..]

Nou, laat me dan je romantische idee van een man die een avond in de keuken in pannen staat te roeren even verpesten:
[ afbeelding ]

Verder alleen maar 2 uien, pakje kokosmelk, en een stengel Sereh erbij gemieterd.
t is niet erg CUL, maar deze is zo lekker....
Vind je? Mijn vlees werd er totaal niet mals en lekker van.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 26 oktober 2012 @ 19:32:03 #230
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118470143
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2012 19:28 schreef Mirjam het volgende:

[..]

Vind je? Mijn vlees werd er totaal niet mals en lekker van.
Dat ligt aan je vlees, dat mals worden bedoel ik
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 26 oktober 2012 @ 19:42:08 #231
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_118470540
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2012 15:41 schreef KillerBee4ever het volgende:
Ben nu toch wel nieuwsgierig naar het recept voor rendang :)
Mijn/ons recept: rendang
  vrijdag 26 oktober 2012 @ 19:42:40 #232
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118470564
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2012 19:42 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Mijn/ons recept: rendang
Ons? Vertel?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 26 oktober 2012 @ 19:43:04 #233
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_118470574
Gewoon, familierecept. :)
Zo at ik het thuis ook.
  vrijdag 26 oktober 2012 @ 19:46:29 #234
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118470710
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2012 19:43 schreef RobinOok het volgende:
Gewoon, familierecept. :)
Zo at ik het thuis ook.
Indische familie of indiegangers?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 26 oktober 2012 @ 19:47:34 #235
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_118470751
Indiėgangers. Al kwam dit recept van de Indonesische buurvrouw bij ons in Baokel. :-)
  vrijdag 26 oktober 2012 @ 19:56:51 #236
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118471151
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2012 19:47 schreef RobinOok het volgende:
Indiėgangers. Al kwam dit recept van de Indonesische buurvrouw bij ons in Baokel. :-)
LOL
Hadden ze bij jouw thuis ook heimwee naar indie? En fans van de late late lien show?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118471322
Als ik dit topic zo doorlees is het toch jammer dat er -nog- geen geurinternet bestaat :9~ :'(
"You can call me Susan if it makes you happy"
pi_118471359
Mijn schoonmoeder maakt ook overheerlijke rendang, maar die doet steeds moeilijk over het recept. Beetje gay.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 26 oktober 2012 @ 20:03:14 #239
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118471439
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2012 20:00 schreef TLC het volgende:
Als ik dit topic zo doorlees is het toch jammer dat er -nog- geen geurinternet bestaat :9~ :'(
Ik zou geen "trek eens aan mijn tong80 vinger" topic meer durven openen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 26 oktober 2012 @ 20:36:25 #240
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_118472859
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 oktober 2012 19:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

LOL
Hadden ze bij jouw thuis ook heimwee naar indie? En fans van de late late lien show?
Absoluut. :Y
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')