abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_88780633
quote:
1s.gif Op donderdag 4 november 2010 15:08 schreef Underdoggy het volgende:

[..]


en de guiness
Er zit al bruin bier in, en er hoort geen bleekselderij in irish stew :P
La derecha oprime, la izquierda libera
  donderdag 18 november 2010 @ 14:13:41 #72
304935 -Miauw-
Maar ik rook niet!
pi_88861457
Ohh ik wil ook een stoofpotje maken, heerlijk :9 Ik heb alleen geen stoofpotpot en ik ben nu ook echt even te blut om een goede aan te schaffen. Iemand een alternatief?
With the stars as her umbrella
pi_88861479
quote:
10s.gif Op donderdag 18 november 2010 14:13 schreef -Miauw- het volgende:
Ohh ik wil ook een stoofpotje maken, heerlijk :9 Ik heb alleen geen stoofpotpot en ik ben nu ook echt even te blut om een goede aan te schaffen. Iemand een alternatief?
euhm, gewoon en braadpan?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  donderdag 18 november 2010 @ 14:15:46 #74
304935 -Miauw-
Maar ik rook niet!
pi_88861544
quote:
1s.gif Op donderdag 18 november 2010 14:14 schreef Mirjam het volgende:

[..]

euhm, gewoon en braadpan?
Zijn die bodems niet aanzienlijk dunner?
With the stars as her umbrella
pi_88861578
quote:
1s.gif Op donderdag 18 november 2010 14:15 schreef -Miauw- het volgende:

[..]



Zijn die bodems niet aanzienlijk dunner?
ik maak altijd prima stoofpotten e.d. in mijn braadpan :9
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  donderdag 18 november 2010 @ 14:18:15 #76
304935 -Miauw-
Maar ik rook niet!
pi_88861663
quote:
1s.gif Op donderdag 18 november 2010 14:16 schreef Mirjam het volgende:

[..]

ik maak altijd prima stoofpotten e.d. in mijn braadpan :9
Mooi zo! Thanks ^O^
Stoofpot dit weekend *O* nu hier nog 'even' kiezen uit al die recepten :D
With the stars as her umbrella
pi_88863280
Misschien maak ik morgen of zaterdag wel een stoofpot :9
pi_88863327
quote:
Op donderdag 4 november 2010 15:19 schreef Red_85 het volgende:

[..]


Ik ben geen taalnazi maar wel tegen heiligschennis!!! JAH!!!

Dat recept is far from Irish stew... Volgende week heb ik weer wat tijd :)
Daarom heet het denk ik ook vlaamsche Stoofpot volgens het boek :')
pi_88863457
Ik maak nu rendang voor een etentje met collega's. We zijn met ongeveer 15 man, en ik heb een kilo. Iedereen neemt een gerecht mee, dus ik verwacht dat het wel zat is. Of zoals een collega al zei: je moet eigenlijk meenemen wat je zelf op kunt, anders heb je te veel.
pi_88863639
quote:
1s.gif Op donderdag 18 november 2010 14:57 schreef Perruche het volgende:

[..]

Daarom heet het denk ik ook vlaamsche Stoofpot volgens het boek :')
Als je dan de volgende keer wortel en aardappel toevoegt (en de bloem weglaat!), dan heb je een heerlijke irish stew :P
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_88863759
quote:
1s.gif Op donderdag 18 november 2010 15:00 schreef _Arual_ het volgende:
Ik maak nu rendang voor een etentje met collega's. We zijn met ongeveer 15 man, en ik heb een kilo. Iedereen neemt een gerecht mee, dus ik verwacht dat het wel zat is. Of zoals een collega al zei: je moet eigenlijk meenemen wat je zelf op kunt, anders heb je te veel.
Dat is dan wel genoeg ja :D Zit je straks met 15KG eten :D
La derecha oprime, la izquierda libera
  donderdag 18 november 2010 @ 21:20:15 #82
304935 -Miauw-
Maar ik rook niet!
pi_88879312
quote:
1s.gif Op donderdag 21 oktober 2010 22:43 schreef Perruche het volgende:
Vandaag weer een stoofpotje gemaakt. In mijn kookboek bekend als "Vlaamsche Stoofschotel" (Wannée :D )
-knip knip knip-
Deze ga ik morgen maken Perruche *O* mijn allereerste stoofpot ooit. Ben benieuwd :9
With the stars as her umbrella
pi_88883997
quote:
1s.gif Op donderdag 18 november 2010 15:08 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]



Dat is dan wel genoeg ja :D Zit je straks met 15KG eten :D
ongeveer drie ons rendang over, schat ik zo.
pi_88894569
Met dit trieste weer kun je natuurlijk niet anders dan stoofpot maken, dus dat ga ik straks doen ;)
pi_88949766
quote:
Op donderdag 18 november 2010 21:20 schreef -Miauw- het volgende:

[..]



Deze ga ik morgen maken Perruche *O* mijn allereerste stoofpot ooit. Ben benieuwd :9
Oeh leuk!!! Laat me weten hoe hij geworden is :)
pi_89637521
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 maart 2010 16:57 schreef Redcoon het volgende:
Ik heb een al een paar keer dit aardige gerecht gemaakt, komt hier vandaan, klik.

Dag van tevoren:

- 800 gram runderlappen
- 1 rood uitje
- 3 teen knoflook
- 2 takken rozemarijn
- 2 el rodewijnazijn
- 1 el grove mosterd
- 3 el olijfolie
- peper (zwart, vers) en zout
- 1 hersluitbare plastic zak

Hak het vlees in stukken en doe het in de plastic zak.

Schil en halveer de rode ui en snij het in plakjes. Pel en kneus de knoflookteentjes, kneus de takjes rozemarijn. Meng de olie, azijn en de mosterd in een kommetje tot een marinade. Voeg alles bij het vlees en sluit de zak.

Kneed nu de zak totdat de de marinade overal gelijk is verspreid. Stop de zak 24 uur in de koelkast.

De dag erna:

- Boter of olie
- 1 uit (groot)
- 470 ml runderbouillon (dit is meer dan nodig, maar kan handig zijn in het geval de saus te dik wordt)
- 3 laurierbladeren
- el bloem
- 1/4 tl paprikapoeder
- 1/4 tl mosterdpoeder
- 1/8 tl peper (zwart, vers)
- 1/4 tl zout
- 1 el appelstroop
- extra peper (zwart, vers)
- extra zout

Haal het vlees uit de koelkast en laat het op een bord op kamertemperatuur komen. Haal de knoflook en de rozemarijn uit de zak en gooi het weg. Laat de rode ui zitten.

Snipper de grote ui. Meng de bloem, paprikapoeder, mosterdpoeder, peper en de zout in een kommetje. Strooi dit mengsel over het vlees.

Smelt 2 el boter of olie in een (ruime) braadpan, voeg het vlees en de ui toe en bak het al roerend 5 minuten op een medium vuurtje. Voeg 350 ml runderbouillon (bewaar de rest) en de laurierbladen toe aan het vlees. Doe de deksel op de pan en laat alles 60 minuten sudderen (het liefst op een sudderpitje).

Voeg na de 45 minuten 1 a 2 el appelstroop toe. Doe de deksel op de pan en laat alles weer 60 minuten sudderen. Na de 60 minuten de laurierbladeren verwijderen en breng de stoofpot op smaak met veel peper en een beetje zout.

Laat de stoofpot nog een kwartiertje pruttelen zonder deksel op de pan om het overtollige vocht te laten verdampen.

Klaar! Lekker met frietjes of aardappelpuree en groen.

---------------------------------------------

Ik heb de kooktijden aangepast, het originele recept vroeg om twee x 45 min, dat vond ik echt te weinig!
Bedankt voor je recept!

Ik heb het vandaag gemaakt en ga het zo opeten met wat tagliatelle.
Het enige verschil is dat ik geen mosterdpoeder erin heb gestopt en ik heb er kastanjechampignons aan toegevoegd.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
In the end all you can hope for. Is the love you felt to equal the pain you've gone through.
  Moderator / FOK!Fotograaf dinsdag 7 december 2010 @ 16:51:21 #87
132619 crew  D_A
Ben jij van die © ?
pi_89637691
We hebben van de week een echte Le Creuset in huis gekregen. Dus tijd voor meer lekkere stoofpotten :~
[b] Op Zaterdag 26 april 2008 22:35 schreef lauwert het volgende:[/b]
[i] Waar zouden we toch zijn zonder onze geliefde D_A O+ [/i]
pi_89637806
De geur in huis tijdens en na het bereiden van een stoofpot.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
In the end all you can hope for. Is the love you felt to equal the pain you've gone through.
  dinsdag 18 januari 2011 @ 20:28:24 #89
3011 E.T.
hormonaal stuiterballetje
pi_91532588
Sinds kort een goede, zware pan in huis.. (Bij Blokker voor 25 euro :o gietijzer met glazen deksel. Koopje!)
Morgen Rendang maken heb ik besloten :9

Kom alleen qua groenten-inspiratie nog niet verder dan spercieboontjes :') Iemand nog andere tips?
I can only please one person per day. Today is not your day. Tomorrow isn't looking too good either.
pi_91532624
quote:
6s.gif Op dinsdag 18 januari 2011 20:28 schreef E.T. het volgende:
Sinds kort een goede, zware pan in huis.. (Bij Blokker voor 25 euro :o gietijzer met glazen deksel. Koopje!)
Morgen Rendang maken heb ik besloten :9

Kom alleen qua groenten-inspiratie nog niet verder dan spercieboontjes :') Iemand nog andere tips?
Kouseband? :9
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
  dinsdag 18 januari 2011 @ 21:23:31 #91
3011 E.T.
hormonaal stuiterballetje
pi_91535758
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 januari 2011 20:28 schreef Stokstaart het volgende:

[..]

Kouseband? :9
Moet eerlijk bekennen dat ik dat nog nooit gegeten heb :@
Maar dat hebben ze morgen ook niet bij de C1000 :{
I can only please one person per day. Today is not your day. Tomorrow isn't looking too good either.
pi_91535887
zelfgemaakte atjar?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_91554001
gado gado met een lichte pindasaus?
  woensdag 19 januari 2011 @ 12:07:28 #94
3011 E.T.
hormonaal stuiterballetje
pi_91555793
Door een ziek kind dat onverwacht thuis is zit boodschappen doen er vandaag ff niet in :{ De pan wordt nu ingewijd met stoofpeertjes die toch nog opmoesten, de rest van de avondmaaltijd wordt improviseren ;)
I can only please one person per day. Today is not your day. Tomorrow isn't looking too good either.
pi_92039453
quote:
1s.gif Op zondag 7 maart 2010 10:20 schreef PiperMaru het volgende:
Ik maak vandaag dit recept:

Chipotle shredded beef

1 kg riblappen
1 tl chilipoeder
1 tl paprikapoeder
0,5 tl cayennepeper
1 tl komijnpoeder
1 ui
3 tenen knoflook
0,5 liter runderbouillon
3 tl tomatenpuree

Wrijf de riblappen in met het mengsel van de kruiden en braad ze in porties aan tot ze bruin zijn. Haal uit de pan. Fruit de ui en knoflook zachtjes in het braadvocht. Doe het vlees erbij, samen met de bouillon en de tomatenpuree. Zet het vuur laag (evt. de pan op een sudderplaat) en laat 6-8 uur pruttelen, tot het vlees zo gaar is dat het uit elkaar valt.

Schep het vlees uit de pan en stop het in tortilla's, samen met guacamole, tomaat, kaas, zure room of wat je verder maar lekker vindt. Serveer de saus apart.

Staat nu te pruttelen :9
quote:
1s.gif Op maandag 8 maart 2010 14:22 schreef PiperMaru het volgende:

[..]

Hij was lekker, maar niet heel erg pittig. Een volgende keer doe ik er denk ik tijdens of na het stoven nog wat chilipasta ofzo doorheen.
Moet je hier theelepels gebruiken, of tsp? Want mijn amerikaanse tsp is echt héél iets anders dan een theelepeltje :P
Heb net het vlees gekruid en aangebakken, en heb dus tsp gebruikt, en de chili en peper prikken in mijn neus!
  zaterdag 29 januari 2011 @ 18:38:54 #96
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92048770
Heb nog een paard in de vriezer liggen, moet daar volgende week maar eens wat mee maken, zuurvlees of stoven in kriekenbier, frieten erbij.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_92050567
Zuurvlees :9
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_92216445
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 februari 2007 12:05 schreef cinnamongirl het volgende:
Gisteren heb ik deze stoofschotel gemaakt. Het was een enorm succes en iedereen vroeg me het recept!
Neem géén magere rib/runderlappen, die lillende randjes verdwijnen echt, maar pas na een uur of 5 stoven heb ik gezien, en niet na 2,5 uur zoals de meeste recepten zeggen. En het vlees valt echt uit elkaar in je mond....
En maak het liefst de dag van te voren, stoof het 4 uur, laat afkoelen en bewaar in de koelkast, en stoof het de dag erna nog een uur.

Het is een variant op Boeuf Bourguignon, en was genoeg voor 5 personen.

Ingrediënten:

900 g riblappen (of runderlappen)
25 g boter
1/2 duobakje magere spekreepjes
1 runderschenkel met been (optioneel)
2 uien, in stukjes
1/2 fles volle rode wijn
1 winterpeen, in kleine blokjes
2 stengels selderij, in stukjes
2 eetlepels bloem
1/4 liter bouillon (ik maak 'm zelf met een blokje)
1 potje zilveruitjes
3 laurierblaadjes
3 theelepels gedroogde tijm (of 5 takjes verse tijm)
5 teentjes knoflook, gepeld en geplet
1-2 gedroogde chilipepertjes
1 bak champignons (250 gram)
1 a 2 ansjovis
paar cherrytomaatjes, of grote tomaat, of lepeltje tomatenpuree

Voorbereiden
(max. 1 dag tevoren): Runderlappen in dobbelstenen snijden. In grote braadpan boter smelten en spekjes krokant bakken. Spekjes met schuimspaan uit pan nemen en in bakvet blokjes rundvlees rondom bruinbakken. Vlees uit pan nemen en in zelfde bakvet ui zachtjes bakken. Bloem erover strooien en even meebakken. Wijn en bouillon toevoegen en aan de kook brengen. Zilveruitjes in vergiet afspoelen met water. Vleesblokjes, spekjes en runderschenkel in pan terugdoen. Zilveruitjes, de in stukjes gesneden winterpeen en selderijstengels erdoor scheppen. Ansjovis en tomaat toevoegen (Dit proef je niet, beiden werken als smaakversterkers!) Laurier en tijm met knoflook in pan doen en chilipepertjes erboven verkruimelen. Pan op zeer laag vuur zetten. Deksel erop leggen en nog minstens 3 uur laten sudderen. Af en toe omscheppen.

Bereiden
Stoofpot eventueel opnieuw opwarmen. Laatste halfuur champignons meestoven. Knoflook, laurier en kruidentakjes verwijderen. Schenkel uit pan nemen, vlees dat eraan zit in kleine blokjes snijden en terugdoen in pan.

Ik heb nu deze maar dan met 1,5 kilo vlees op staan! Straks maak ik er nog gestoofde rode kool bij en dan serveer ik morgen alles met aardappelpuree :9 O+
pi_92216513
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 januari 2011 18:38 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb nog een paard in de vriezer liggen, moet daar volgende week maar eens wat mee maken, zuurvlees of stoven in kriekenbier, frieten erbij.
Is dat lekker, paard en kriek? Lijkt mij een beetje zoet met zoet. Ik vind ze allebei lekker, maar geloof niet dat ik snel die combinatie zou maken.
pi_92216871
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 januari 2011 14:37 schreef LieLie het volgende:

[..]

[..]

Moet je hier theelepels gebruiken, of tsp? Want mijn amerikaanse tsp is echt héél iets anders dan een theelepeltje :P
Heb net het vlees gekruid en aangebakken, en heb dus tsp gebruikt, en de chili en peper prikken in mijn neus!
Heb dus tsp gebruikt, in plaats van theelepeltjes. En een halve kilo vlees, ipv een kilo (wel de hoeveelheid kruiden voor 1kg + nog het sap van twee sinaasappels) en het was heerlijk!! Heel lekker kruidig! In tortilla's gestopt met zure room en tomaat, kaas, guacamolesaus. Echt smullen!
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 16 september 2011 @ 10:00:27 #101
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_102008956
Gegeven het stoofpottenseizoen weer langzaam zijn intreden doet mag dit topic wel weer omhoog. :s)
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  vrijdag 16 september 2011 @ 10:01:57 #102
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_102008984
Heel goed! Ik zat vanochtend al te googelen op recepten!
The love you take is equal to the love you make.
pi_102009257
Toevallig, mijn gedachten gleden deze week af naar een goede Boeff Bourgignon en Irishstew...
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_102025440
Ik heb de eerste stoof er al weer op zitten :9 Lamsstoof, simpel met wortel, ui, rozemarijn, tijm, knoflook, vleesfond en aardappelschijfjes on top. Heerlijk! O+
pi_102025502
*O* ik heb deze week al snert en stoofpeertjes gemaakt, volgende week weereens een stoofpotje O+
  vrijdag 16 september 2011 @ 18:19:21 #106
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_102025588
Gister rendang gemaakt...volgende week wil ik weer een stoofpot maken! Ik denk aan stifado, op zijn Grieks. Zal het recept even opzoeken voor hier.
pi_102071315
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 september 2011 18:19 schreef Aventura het volgende:
Gister rendang gemaakt...volgende week wil ik weer een stoofpot maken! Ik denk aan stifado, op zijn Grieks. Zal het recept even opzoeken voor hier.
en tegen het recept van je rendang zeg ik ook geen nee!
pi_102090730
Stoofpot. O+

Ik heb deze zomer enkele keren een stoofpot met pils en kip gemaakt. Volgende week maar eens iets met rundvlees proberen.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Album top 100 2024
  zondag 18 september 2011 @ 15:18:43 #109
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102098336
Zag bij de Aldi kriek in de aanbieding, en ik heb nog paardevlees in de vriezer.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 18 september 2011 @ 17:41:35 #110
63722 z80
I fink you freaky
pi_102103686
vandaag de eerste stoofpot weer gemaakt.
de pan mag niet meer verplaatst worden anders val het vlees uit elkaar. ik had er alleen wat meer rum in moeten doen.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_102108035
Visstoofpotje van vanaaf was ook erg lekker. Iets minder tijdrovend ;)
pi_102132037
quote:
0s.gif Op zondag 18 september 2011 19:33 schreef Sunnythesun het volgende:
Visstoofpotje van vanaaf was ook erg lekker. Iets minder tijdrovend ;)
Valt wel mee hoeveel tijd je kwijt bent. Je snijdt de groenten en het vlees, je gooit het in de pan en je kijkt er niet meer naar om.

Lekker tv kijken (ik voetbal) en fokken tussendoor. Doet nog wat aan het huishouden en 5 uur later kom je terug. Af en toe een beetje doorroeren en een kijkje nemen als je er toevallig langsloopt.

Stoofpotten, heerlijk lui koken.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_102133029
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2011 10:24 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Valt wel mee hoeveel tijd je kwijt bent. Je snijdt de groenten en het vlees, je gooit het in de pan en je kijkt er niet meer naar om.

Lekker tv kijken (ik voetbal) en fokken tussendoor. Doet nog wat aan het huishouden en 5 uur later kom je terug. Af en toe een beetje doorroeren en een kijkje nemen als je er toevallig langsloopt.

Stoofpotten, heerlijk lui koken.
Oh ja, bedoelde dan ook niet dat je er anders druk mee was hoor, maar voor een visstoofpotje hoef je niet 3 uur thuis te blijven ;)
  maandag 19 september 2011 @ 12:57:13 #114
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_102135825
quote:
0s.gif Op zondag 18 september 2011 15:18 schreef Pietverdriet het volgende:
Zag bij de Aldi kriek in de aanbieding, en ik heb nog paardevlees in de vriezer.
Piet, ik hoop dat het niet te laat is maar ik raad je aan niet de Kriek van de aldi kopen. Die smaakt naar zuurtjes. Ik heb het over van die kleine flesjes. Echt heel vies vond ik die....
Siesta & Fiesta!
  maandag 19 september 2011 @ 12:58:23 #115
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102135858
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2011 12:57 schreef Bramito het volgende:

[..]

Piet, ik hoop dat het niet te laat is maar ik raad je aan niet de Kriek van de aldi kopen. Die smaakt naar zuurtjes. Ik heb het over van die kleine flesjes. Echt heel vies vond ik die....
Ik ben gek op zuurtjes
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 19 september 2011 @ 13:00:02 #116
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_102135913
VInd je die Kriek echt lekker?
Siesta & Fiesta!
  maandag 19 september 2011 @ 13:16:47 #117
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_102136327
Morgen die Chipotle shredded beef maken O+
En ik zie paardenstoof voorbij komen, werkelijk nooit aan gedacht, maar dat ga ik binnenkort ook maken!
L'Enfer, c'est les autres.
pi_102136573
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2011 11:04 schreef Sunnythesun het volgende:

[..]

Oh ja, bedoelde dan ook niet dat je er anders druk mee was hoor, maar voor een visstoofpotje hoef je niet 3 uur thuis te blijven ;)
Vind dat ook niet erg als ik toch al thuis had gebleven.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  maandag 19 september 2011 @ 13:27:13 #119
53708 ondeugend
Lost in Sound
pi_102136636
Ik las het grote stoofperen topic 8)7 ... wat natuurlijk ook een stoofpot is.
Maar deze is ook zeer de moeite waard :)
And everything under the sun is in tune
But the sun is eclipsed by the moon.
And Prince is still here!
pi_102138473
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2011 13:16 schreef Maria2.0 het volgende:
Morgen die Chipotle shredded beef maken O+
En ik zie paardenstoof voorbij komen, werkelijk nooit aan gedacht, maar dat ga ik binnenkort ook maken!
tip: paardenstoofvlees bij de makro halen. Kost geen drol daar :+
pi_102139918
Na het lezen van dit topic en het weer buiten heb ik ook weer zin in stoofpot. Van de week maar weer eens op tafel zetten.
To be or not to be.....
pi_102140242
Kan me nu al verheugen op ons tripje naar Dublin, eind volgende maand alwaar ik vast heerlijke Steak and Guinness stews kan eten O+
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_102141905
Stoofpotjes *O* Wij hebben afgelopen zaterdag weer een heerlijke stoof gegeten met o.a. Kasteelbier. Lekker met frietjes en salade. Yum! O, en Dublin is zooo leuk.
Is dat zo?
pi_102142074
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2011 13:16 schreef Maria2.0 het volgende:
Morgen die Chipotle shredded beef maken O+
En ik zie paardenstoof voorbij komen, werkelijk nooit aan gedacht, maar dat ga ik binnenkort ook maken!
Voor de chipotle: niet zuinig zijn met kruiden!
pi_102142319
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2011 16:18 schreef Smallish het volgende:
Stoofpotjes *O* Wij hebben afgelopen zaterdag weer een heerlijke stoof gegeten met o.a. Kasteelbier. Lekker met frietjes en salade. Yum! O, en Dublin is zooo leuk.
Ja? Geen idee nog maar t leek ons idd een leuke stad dus we gaan maar eens kijken :)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_102142771
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2011 16:28 schreef DarkElf het volgende:

[..]

Ja? Geen idee nog maar t leek ons idd een leuke stad dus we gaan maar eens kijken :)
St James' Gate FTW! Hoe dichter bij de bron, hoe beter het smaakt....

Irish black stuff. Good things come to those who wait.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_102142855
Okee nu krijg ik weer zin om Gary,s Bourgignon te maken.
Die van de smaaktest van masterchef australie vorig seizoen.

tijm, laurier, bacon, rundvlees,champignons,aardappels,sjalot. rode wijn, zout, peper,boter, uien, (olijf)olie, azijn, knoflook, suiker, peterselie, tomaten, bouillon, wortelen.
De hoeveelheden moeten jullie zelf maar even bekijken, die heb ik niet.

[ Bericht 25% gewijzigd door Sorella op 19-09-2011 16:49:17 ]
  maandag 19 september 2011 @ 17:54:13 #128
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_102145790
quote:
0s.gif Op donderdag 21 oktober 2010 22:43 schreef Perruche het volgende:
Vandaag weer een stoofpotje gemaakt. In mijn kookboek bekend als "Vlaamsche Stoofschotel" (Wannée :D )

500 gr riblappen (rund) in blokjes
1 of 2 flesjes bruin bier
2 uien, gesneden
2 tenen knoflook
eetlepel bloem

Riblappen in stukjes, zout en peper erop, 10 minuten laten intrekken. Daarna aanbraden in boter. Als ze bruin zijn eruit (opzij leggen) en in het vet uien aanbakken. Na paar minuten geperste knoflook erbij. Als de ui en knof gaar zijn: bloem erbij en even meebakken. Bier in de pan, aan de kook brengen en vlees terug in de pan. Dan doe je erbij:

- 2 takjes thijm
- beetje extra peper en zout
- eetlepel mosterd
- 2 eetlepels azijn
- paar snufjes nootmuskaat

Dit alles minstens 2 uur laten pruttelen. :9
Staat nu op het vuur. We gaan het morgen eten.

Het ruikt goddelijk.
The love you take is equal to the love you make.
  maandag 19 september 2011 @ 21:41:54 #129
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_102157984
Leuk topic is dit, ga ik eens rustig doorlezen, ik maak vaker wat in een dutch oven en gebruik dan de bbq of losse kooltjes voor hitte.

Ik zie hier een recept voor chipotle shredded beef, alleen zie de chipotles nergens bij de ingredienten staan....

Chipotles zijn gerookte en gedroogde jalapenos
pi_102837356
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2011 21:41 schreef macferret het volgende:
Leuk topic is dit, ga ik eens rustig doorlezen, ik maak vaker wat in een dutch oven en gebruik dan de bbq of losse kooltjes voor hitte.

Ik zie hier een recept voor chipotle shredded beef, alleen zie de chipotles nergens bij de ingredienten staan....

Chipotles zijn gerookte en gedroogde jalapenos
Ik denk dat het de naam heeft omdat het vrij pittig is? Ik gebruik alleen wel amerikaanse maten en dezenhoeveelheid kruiden op iets minder vlees. Maar dan is het echt heerlijk pittig, zure room en guacamole erbij. Staat voor morgen op het programma :9
  zaterdag 8 oktober 2011 @ 12:20:32 #131
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_102839681
Ok het seizoen is nu zeker van start :P
pi_102880182
Smoor djawa (indonesisch)

- 500 gram rundvlees
- 2 uien
- Boontjes
- Champignons
- 2 tenen knoflook (of meer naar smaak)
- 1 kop ketjap
- nootmuskaat (paar snufjes)
- bruine basterdsuiker (naar smaak toevoegen)
- water
- eventueel laos

Vlees in stukjes snijden en aanbraden. Uien en knoflook toevoegen. Dan nootmuskaat, suiker en ketjap toevoegen. Water toevoegen totdat het net niet onder water staat. Ongeveer 3 uur sudderen.* Voeg de boontjes en champignons het laatste halfuur bij. De boontjes zijn dan nog redelijk hard, als je daar niet van houdt dan kan je er voor kiezen om ze eerder toe te voegen.

Serveren met rijst.

* Meestal laat ik het vlees de hele nacht sudderen
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
In the end all you can hope for. Is the love you felt to equal the pain you've gone through.
pi_102880255
Gister een heerlijke Boeuf Bourguignon op. :9~
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_103122295
Vandaag een Ierse stofpot volgens het recept van Stereotemy uit het eerste topic gemaakt. I.p.v Guinness of bokbier heb ik Kilkenny gebruikt maar is hij goed gelukt, alleen net wat te zout.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Album top 100 2024
  Licht Ontvlambaar zaterdag 15 oktober 2011 @ 20:02:18 #135
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_103122657
quote:
0s.gif Op zondag 9 oktober 2011 17:19 schreef Steven184 het volgende:
Gister een heerlijke Boeuf Bourguignon op. :9~
Die staat hier nu op fornuis, naar recept van le Cordon Blue... Ruikt heerlijk *)
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  zaterdag 15 oktober 2011 @ 20:05:44 #136
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103122778
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 20:02 schreef Sjeen het volgende:

[..]

Die staat hier nu op fornuis, naar recept van le Cordon Blue... Ruikt heerlijk *)
Doe eens posten?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Licht Ontvlambaar zaterdag 15 oktober 2011 @ 20:30:37 #137
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_103123965
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 20:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Doe eens posten?
Even overtypen... Om meteen tot de conclusie te komen dat ik het fout had :@ recept komt uit Larousse.



quote:
Boeuf Bourgignon
Snijd 150 g borstspek in grote dobbelstenen; bak ze in olie en houd ze apart. Snijd 1 kg stoofvlees in dobbelstenen en bak ze rondom in een braadpan bruin. Voeg 2 in plakjes gesneden wortels en 2 uien in ringen toe. Laat ze zweten en giet zoveel mogelijk vet uit de pan. Bestuif de pan met wat bloem en laat hem wat kleur krijgen. Giet er 6 dl Bourgogne en zoveel kalfsfond bij dat alles onder staat. Voeg 1 geschilde en gekneusde teen knoflook, 1 eetlepel tomatenpuree en een bouquet garni toen en laat alles ongeveer 2,5 uur met de deksel op de pan pruttelen. Verwijder de stukken vlees, ontvet, kook eventueel het stooffond in en zeef hem boven het vlees. Voeg het spek, 12 kleine geglaceerde uitjes en 200 g champignons toe. Warm alles op en serveer het gerecht, zoals men in Bourgondië doet, met sneetjes gebakken knoflookbrood.
Net geconstateerd dat we vergeten waren de wortel uit de saus te halen :P en het restje Bourgogne is voor mij O+
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_103124839
Deze heb ik vanavond gemaakt, hij was zalig. Helaas heb ik in NL nooit Hongaarse paprikapoeder kunnen vinden, en ook niet van die tubes paprikacreme die ze daar in de Goulash verwerken. Komende week ga ik naar Boedapest en zal ik wat meenemen.

Het recept is van Sylvia Witteman.

quote:
Gespreksstof voor de hele avond

INGREDIËNTEN

1 kilo riblap, in dobbelsteentjes
2 grote uien, gesnipperd
paar eetlepels reuzel (of zonnebloemolie)
1 theelepel karwijzaad, (of iets meer)
paar tenen knoflook, gehakt
3 à 4 paprika's, kleur naar keuze
1,5 liter runderbouillon (blokjes is oké)
1 pond aardappelen, geschild
veel paprikapoeder, liefst echte Hongaarse
2 kleine blikjes tomatenpuree
1 laurierblad

Goulash is een beroemde winterschotel, zó tot op de draad versleten dat het me niets zou verbazen als er opeens sprake was van een weergaloze come-back. De bereiding is eenvoudig en niet duur, het resultaat heerlijk, voedzaam, winters en de meeste kinderen eten het zonder bezwaar. Bovendien heb je bij het opdienen meteen gespreksstof voor de rest van de avond: over goulash valt heel wat af te zeuren.

Daar gaat-ie dan: wat wij 'goulash' noemen, noemen de Hongaren 'pörkölt'. Dat moeten die Hongaren natuurlijk zelf weten, daar hoeven wij ons niets van aan te trekken. Wat wij 'goulashsoep' noemen, heet daar dan weer 'gulyasléves'. Het is in principe hetzelfde gerecht als 'pörkölt', maar dan met meer water erbij. Of bier. Dat is reuze handig, want als je opeens extra eters hebt, hou je gewoon de pan even onder de kraan. Onderstaande versie is de meer soepige variant, maar u kunt er gerust aan klooien wat u wilt: lekker wordt het toch wel.

Fruit de ui, knoflook, karwij, in wat reuzel in een zware soeppan tot de ui glazig is. Gooi het vlees in porties erbij. Roer er twee, drie of meer eetlepels paprikapoeder door en vervolgens meteen (zodat het poeder niet verbrandt en bitter wordt) de hete bouillon, (of half bouillon, half bier), tomatenpuree en het laurierblad. Laat dit alles heel zachtjes gaarsudderen, een uurtje of twee.

Snijd de paprika's in reepjes en de aardappels in blokjes en doe die erbij. Laat alles nu zacht opstaan tot aardappels, vlees en paprika's gaar zijn. Proef op zout. Wie de soep nog meer gebonden wil hebben, kan er een beetje allesbinder in strooien. Hongaren schijnen dat zelf niet te doen, maar ach, ze komen toch echt niet over uw schouder meekijken.

Een scheutje witte wijn erin kan ook lekker zijn. Een beetje selderij of wortel? Kan ook. Kijk zelf hoe ver u kunt gaan met de toevoeging van groente vóór uw kinderen achterdochtig worden. Ik heb er zelfs wel eens sperziebonen ingedaan.

Serveer het gerecht heet, in kommen, met knapperig brood, eventueel bestrooid met wat groene ui. Wilt u de goulash liever wat dikker hebben? Halveer dan de hoeveelheid bouillon/bier, en schep de dikke goulash over lintpasta of rijst. Ook erg lekker.
pi_103125199
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 20:02 schreef Sjeen het volgende:

[..]

Die staat hier nu op fornuis, naar recept van le Cordon Blue... Ruikt heerlijk *)
Mijnes van vorige week:

quote:
Ingredients
Serves 4-6
1kg beef blade or chuck
300g whole bacon
400ml red wine
150ml ruby port
2 cloves garlic, peeled
1 large onion, chopped roughly
1 large carrot, peeled and chopped into chunks
2 tablespoons olive oil
16 shallots, peeled
16 button mushrooms
Pinch of salt
Freshly ground white pepper
500ml good quality veal stock – reduced by half
600ml chicken stock
3 sprigs thyme
1 fresh bay leaf
1 ½ tbsp cornflour
1 tsp water
¼ bunch parsley chopped

Method
Cut the beef into large 4 cm chunks and chop the bacon into 2 cm dice.
Cover the beef with the red wine and ruby port, add the garlic, onions, bacon, carrots, thyme and bay leaf. Refrigerate for 24 hours.
Drain the beef well and pat dry if necessary. Heat a heavy based pot over a high heat, add the olive oil and the bacon to the pot and cook until a light golden brown. Remove from the pan and set aside. Repeat the process with the shallots, then with the mushrooms and set aside.
Season the beef with salt and pepper, add to the pan and brown the pieces really well on all sides. Whilst the beef is browning, in a separate pot, bring the marinade to the boil over a high heat. As soon as it reaches the boil, skim and strain through a fine strainer. Remove the beef from the pot and add the onion, garlic and carrot, cook and colour until golden brown.
Place the beef and bacon back into the pot and deglaze with the port and strained marinade. Over a high heat return it to the boil and reduce by ⅔rds. Once reduced, add both stocks, thyme and bay leaf. Bring to the boil and turning the heat down to a simmer, cook for 1½ hours covered with a lid. Alternatively place in the oven on a moderate heat 160°C for the same time.
Add the shallots and mushrooms and cook for a further 30 minutes. Remove the beef pieces, bacon, shallots and mushrooms. Strain the sauce through a fine strainer. Place strained sauce back on the stove over a high heat and bring back to the boil. Mix the corn flour with the water then whisk into the sauce. Reduce to a low heat. Return the beef, bacon and shallots and mushrooms to the sauce and simmer for a further 5 minutes. Stir in the chopped parsley and serve.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_103237181
Ik ben de laatste paar weken ook ineens helemaal in de stoofpotten! Nu al twee keer hachee gemaakt, echt heel lekker. Een keer stracotto de Heer, vond ik minder en een lamsstoofpotje wat echt goddelijk was.

Kan iemand me uitleggen waarom je vaak het vlees voor je het bakt bebloemd? Wat daar de functie van is? Soms moet er ook na het aanbakken bloem bij, dat lijkt me vooral om te binden, of doet het ook nog wat anders?
*Kleine muisjes hebben kleine wensjes; beschuitjes met gestampte mensjes*
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')