abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_87810347
even een tvptje , weekend ook maar weer is potje stoof maken.
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_87813885
Vandaag weer een stoofpotje gemaakt. In mijn kookboek bekend als "Vlaamsche Stoofschotel" (Wannée :D )

500 gr riblappen (rund) in blokjes
1 of 2 flesjes bruin bier
2 uien, gesneden
2 tenen knoflook
eetlepel bloem

Riblappen in stukjes, zout en peper erop, 10 minuten laten intrekken. Daarna aanbraden in boter. Als ze bruin zijn eruit (opzij leggen) en in het vet uien aanbakken. Na paar minuten geperste knoflook erbij. Als de ui en knof gaar zijn: bloem erbij en even meebakken. Bier in de pan, aan de kook brengen en vlees terug in de pan. Dan doe je erbij:

- 2 takjes thijm
- beetje extra peper en zout
- eetlepel mosterd
- 2 eetlepels azijn
- paar snufjes nootmuskaat

Dit alles minstens 2 uur laten pruttelen. :9
pi_87906521
Dit is mijn stoofvlees recept. altijd weer een succes bij vrienden. Heerlijk bij verse friet.

ingrediënten:

1 kg sucadelappen
halve winterpeen
2 stengels bleekselderij
2 grote uien
paar teentjes knoflook
2 flessen donker bier
runderbouillon (van een tabletje)
stroop
2 witte boterhammen
mosterd
azijn
zout
peper
boter
3 laurierblaadjes
2 kruidnagels
paar takjes tijm

eerst de peen, bleekselderij, ui en knoflook fijnsnijden. hoeft niet erg netjes, want het lost toch op in je saus. in een grote stoofpan de groenten zachtjes opzetten in een klontje boter. vuur niet hoog zetten, het hoeft alleen maar zachtjes te smoren.

dan het vlees ik blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm snijden. een aparte pan op hoog vuur zetten en boter smelten. dan het vlees hierin op hoge temperatuur dichtschroeien.
dit kan je het beste in porties doen, want als je al het vlees in een keer doet is je pan koud. het vlees wat mooi bruin en dichtgeschroeid is mag bij de groente gegooid worden.
als al het vleesch is gebraden en bij de groente ligt, dan mogen de 2 flessen bier in de pan waar je het vlees in hebt gebraden. als het bier tegen de kook aanzit, dan mag het bij het vlees
gegoten worden. het vlees moet helemaal onder het vocht staan. lukt dit niet met het bier alleen, vul het dan aan met WARM runderbouillon.

nu kunnen de kruidnagels, laurierblaadjes en tijm bij de stoofpot. dan mag de pan op een zo laag mogelijk vuurtje, het liefst zelfs met een stoofplaatje eronder. na een uurtje mag er een klein scheutje stroop
en een scheut azijn bij. ook kan er al wat zout en peper bij. na weer een uurtje stoven mogen en 2 witte boterhammen bij, zonder de korstjes en ingesmeerd met een dikke laag mosterd. dit gaat de saus binden.

nu kan je na een half uurtje even kijken of 2 boterhammen genoeg is om te binden. zo niet, dan pleur je er gewoon nog een boterham in. na weer een uur stoven ongeveer kan je gaan proeven.
de boel op smaak brengen met zout, peper, azijn en eventueel nog een klein beetje stroop. oh en op het einde de laurier en kruidnagel eruit vissen.

dat is het wel. in totaal staat het dus wel een middagje op het vuur, maar dan is het wel belachelijk lekker.
  zondag 24 oktober 2010 @ 18:57:43 #54
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_87906576
Dus je bent geen vega vince? ;)
pi_87906738
verre van :)
pi_87907373
Heb vandaag een Indisch stoofpotje gemaakt en is erg goed gelukt :D

Riblappen aangebraden, vlees uit de pan, ui en knoflook, rode peper in de pan aanfruiten.
Vlees er weer bij, kerrie en ketoembar erbij.
Wat ketjap, beetje azijn en suiker. Kruidnagel en laurier erbij, water tot het vlees net onderstaat en pruttelen maar!

Lekker gegeten met rijst en gewokte spitskool.
  zondag 24 oktober 2010 @ 19:53:18 #57
252240 Duderella
Snobs have more fun
pi_87908110
quote:
Op zondag 26 september 2010 21:39 schreef clumsy_clown het volgende:
Vorig jaar heb ik welgeteld 1 poging gedaan om een stoofpot te maken. Rook héérlijk. Ik had de pot op balkon gezet, omdat ik geen ruimte had in de koelkast. Geen rekening gehouden met het feit dat het die nacht kéihard ging regenen, en de pan bleek niet waterdicht te zijn :'). Nu ga ik zondag een nieuwe poging doen :9.
Hoe is dit afgelopen?
Freudian slips: when you say one thing, but mean your mother.
  Moderator / FOK!Fotograaf maandag 25 oktober 2010 @ 09:55:14 #58
132619 crew  D_A
Ben jij van die © ?
pi_87927584
Irish Stew :9
[b] Op Zaterdag 26 april 2008 22:35 schreef lauwert het volgende:[/b]
[i] Waar zouden we toch zijn zonder onze geliefde D_A O+ [/i]
  zaterdag 30 oktober 2010 @ 11:13:44 #59
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_88135286
*help*
Ik wil binnenkort voor 6 man als hoofdgerecht een boeuf bourguignon maken. Maar heb geen inspiratie voor een voor- of nagerecht. Tips anyone? Het is op zich al een zwaar gerecht, dus het moeten imo wat lichtere gerechtjes zijn. Ik dach voor na iets appel-kaneligs, voor iets met een portobello ofzo. Verder kom ik niet..
pi_88135430
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 oktober 2010 11:13 schreef Aventura het volgende:
*help*
Ik wil binnenkort voor 6 man als hoofdgerecht een boeuf bourguignon maken. Maar heb geen inspiratie voor een voor- of nagerecht. Tips anyone? Het is op zich al een zwaar gerecht, dus het moeten imo wat lichtere gerechtjes zijn. Ik dach voor na iets appel-kaneligs, voor iets met een portobello ofzo. Verder kom ik niet..
Appelkaneelcrumble met een bolletje ijs?
  zaterdag 30 oktober 2010 @ 11:23:29 #61
21082 Paxlie
Ies best bro
pi_88135496
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 oktober 2010 11:13 schreef Aventura het volgende:
*help*
Ik wil binnenkort voor 6 man als hoofdgerecht een boeuf bourguignon maken. Maar heb geen inspiratie voor een voor- of nagerecht. Tips anyone? Het is op zich al een zwaar gerecht, dus het moeten imo wat lichtere gerechtjes zijn. Ik dach voor na iets appel-kaneligs, voor iets met een portobello ofzo. Verder kom ik niet..
Waarom niet gewoon een schaal met hapjes als voorgerecht?
Wie werd waar wanneer geboren en waarom werd hij door wie hoe genoemd?
Praten over mma? Kom naar #mma
pi_88136099
quote:
1s.gif Op maandag 25 oktober 2010 09:55 schreef Dark_Angelus het volgende:
Irish Stew :9
The mother all stews

Je was me voor. Met Guinness!
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_88138973
quote:
1s.gif Op donderdag 21 oktober 2010 22:43 schreef Perruche het volgende:
Vandaag weer een stoofpotje gemaakt. In mijn kookboek bekend als "Vlaamsche Stoofschotel" (Wannée :D )

500 gr riblappen (rund) in blokjes
1 of 2 flesjes bruin bier
2 uien, gesneden
2 tenen knoflook
eetlepel bloem

Riblappen in stukjes, zout en peper erop, 10 minuten laten intrekken. Daarna aanbraden in boter. Als ze bruin zijn eruit (opzij leggen) en in het vet uien aanbakken. Na paar minuten geperste knoflook erbij. Als de ui en knof gaar zijn: bloem erbij en even meebakken. Bier in de pan, aan de kook brengen en vlees terug in de pan. Dan doe je erbij:

- 2 takjes thijm
- beetje extra peper en zout
- eetlepel mosterd
- 2 eetlepels azijn
- paar snufjes nootmuskaat

Dit alles minstens 2 uur laten pruttelen. :9
Dat klinkt als een irish stew zonder wortel :P
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_88139861
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 oktober 2010 13:33 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]



Dat klinkt als een irish stew zonder wortel :P
Ik mis ook nog de aardappels en de bleekselderij...
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_88315007
Mjam mjam,
gisteren paardenvlees stoofschotel gemaakt naar het recept van de slager !
Hij was bijna net als "vroeger" van oma.
Nog 4 porties te gaan :P
pi_88327656
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 oktober 2010 13:58 schreef Red_85 het volgende:

[..]



Ik mis ook nog de aardappels en de bleekselderij...
en de guiness
pi_88328111
quote:
1s.gif Op donderdag 4 november 2010 15:08 schreef Underdoggy het volgende:

[..]


en de guinness
Ik ben geen taalnazi maar wel tegen heiligschennis!!! JAH!!!

Dat recept is far from Irish stew... Volgende week heb ik weer wat tijd :)
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_88363469
Binnenkort met de nieuwe herfstbokjes maar weer eens wat proberen.
Bij elke gelegenheid schreef fathank het volgende:
Ik ben toen op Lowlands halverwege 't optreden van Typhoon knock out gegaan.
pi_88364466
Vorige week een Italiaanse kippenpotenstoof gemaakt met oa. veel wijn, groenten en rozijnen en pijnboompitten... De combi leek mij iets vreemd maar t was erg lekker.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_88780552
quote:
Irish Stew :9
Die maak ik zo (geen eigen recept, ooit een keer ergens opgescharreld)

- 750 gram stoofvlees, in stukken van 3 cm
- 3 el slaolie
- 2 teentjes knoflook
- ca. 1 liter runderbouillon
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 fles Guinness
- 2 tl suiker
- 2 takjes tijm of 1 el gedroogde
- 2 laurierblaadjes
- flinke scheut Worcestersaus
- 2 uien, gehakt
- 4 grote aardappels, in blokjes
- 1 grote winterwortel, in blokjes
- 50 gram boter
- 2 el gehakte peterselie

Verhit de olie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Doe het vlees in porties in de pan en bak het rondom bruin. Voeg de knoflook toe en fruit 1 minuut mee. Doe nu de bouillon, de tomatenpuree, de Guiness, de suiker, de tijm, de laurierblaadjes en de Worcestersaus erbij en breng aan de kook. Zet het vuur laag, sluit de pan en laat ca. anderhalf uur sudderen.
Smelt ondertussen de boter in een andere grote pan op middelhoog vuur en bak daarin de uien, de aardappels en de wortels 20 minuten. Voeg ze dan toe aan de stoofpot. Laat nog een half uur sudderen, voeg zout en peper naar smaak toe, bestrooi met de peterselie en serveer.
pi_88780633
quote:
1s.gif Op donderdag 4 november 2010 15:08 schreef Underdoggy het volgende:

[..]


en de guiness
Er zit al bruin bier in, en er hoort geen bleekselderij in irish stew :P
La derecha oprime, la izquierda libera
  donderdag 18 november 2010 @ 14:13:41 #72
304935 -Miauw-
Maar ik rook niet!
pi_88861457
Ohh ik wil ook een stoofpotje maken, heerlijk :9 Ik heb alleen geen stoofpotpot en ik ben nu ook echt even te blut om een goede aan te schaffen. Iemand een alternatief?
With the stars as her umbrella
pi_88861479
quote:
10s.gif Op donderdag 18 november 2010 14:13 schreef -Miauw- het volgende:
Ohh ik wil ook een stoofpotje maken, heerlijk :9 Ik heb alleen geen stoofpotpot en ik ben nu ook echt even te blut om een goede aan te schaffen. Iemand een alternatief?
euhm, gewoon en braadpan?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  donderdag 18 november 2010 @ 14:15:46 #74
304935 -Miauw-
Maar ik rook niet!
pi_88861544
quote:
1s.gif Op donderdag 18 november 2010 14:14 schreef Mirjam het volgende:

[..]

euhm, gewoon en braadpan?
Zijn die bodems niet aanzienlijk dunner?
With the stars as her umbrella
pi_88861578
quote:
1s.gif Op donderdag 18 november 2010 14:15 schreef -Miauw- het volgende:

[..]



Zijn die bodems niet aanzienlijk dunner?
ik maak altijd prima stoofpotten e.d. in mijn braadpan :9
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')