abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 16 september 2011 @ 10:00:27 #101
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_102008956
Gegeven het stoofpottenseizoen weer langzaam zijn intreden doet mag dit topic wel weer omhoog. :s)
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  vrijdag 16 september 2011 @ 10:01:57 #102
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_102008984
Heel goed! Ik zat vanochtend al te googelen op recepten!
The love you take is equal to the love you make.
pi_102009257
Toevallig, mijn gedachten gleden deze week af naar een goede Boeff Bourgignon en Irishstew...
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_102025440
Ik heb de eerste stoof er al weer op zitten :9 Lamsstoof, simpel met wortel, ui, rozemarijn, tijm, knoflook, vleesfond en aardappelschijfjes on top. Heerlijk! O+
pi_102025502
*O* ik heb deze week al snert en stoofpeertjes gemaakt, volgende week weereens een stoofpotje O+
  vrijdag 16 september 2011 @ 18:19:21 #106
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_102025588
Gister rendang gemaakt...volgende week wil ik weer een stoofpot maken! Ik denk aan stifado, op zijn Grieks. Zal het recept even opzoeken voor hier.
pi_102071315
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 september 2011 18:19 schreef Aventura het volgende:
Gister rendang gemaakt...volgende week wil ik weer een stoofpot maken! Ik denk aan stifado, op zijn Grieks. Zal het recept even opzoeken voor hier.
en tegen het recept van je rendang zeg ik ook geen nee!
pi_102090730
Stoofpot. O+

Ik heb deze zomer enkele keren een stoofpot met pils en kip gemaakt. Volgende week maar eens iets met rundvlees proberen.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Album top 100 2024
  zondag 18 september 2011 @ 15:18:43 #109
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102098336
Zag bij de Aldi kriek in de aanbieding, en ik heb nog paardevlees in de vriezer.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 18 september 2011 @ 17:41:35 #110
63722 z80
I fink you freaky
pi_102103686
vandaag de eerste stoofpot weer gemaakt.
de pan mag niet meer verplaatst worden anders val het vlees uit elkaar. ik had er alleen wat meer rum in moeten doen.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_102108035
Visstoofpotje van vanaaf was ook erg lekker. Iets minder tijdrovend ;)
pi_102132037
quote:
0s.gif Op zondag 18 september 2011 19:33 schreef Sunnythesun het volgende:
Visstoofpotje van vanaaf was ook erg lekker. Iets minder tijdrovend ;)
Valt wel mee hoeveel tijd je kwijt bent. Je snijdt de groenten en het vlees, je gooit het in de pan en je kijkt er niet meer naar om.

Lekker tv kijken (ik voetbal) en fokken tussendoor. Doet nog wat aan het huishouden en 5 uur later kom je terug. Af en toe een beetje doorroeren en een kijkje nemen als je er toevallig langsloopt.

Stoofpotten, heerlijk lui koken.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_102133029
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2011 10:24 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Valt wel mee hoeveel tijd je kwijt bent. Je snijdt de groenten en het vlees, je gooit het in de pan en je kijkt er niet meer naar om.

Lekker tv kijken (ik voetbal) en fokken tussendoor. Doet nog wat aan het huishouden en 5 uur later kom je terug. Af en toe een beetje doorroeren en een kijkje nemen als je er toevallig langsloopt.

Stoofpotten, heerlijk lui koken.
Oh ja, bedoelde dan ook niet dat je er anders druk mee was hoor, maar voor een visstoofpotje hoef je niet 3 uur thuis te blijven ;)
  maandag 19 september 2011 @ 12:57:13 #114
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_102135825
quote:
0s.gif Op zondag 18 september 2011 15:18 schreef Pietverdriet het volgende:
Zag bij de Aldi kriek in de aanbieding, en ik heb nog paardevlees in de vriezer.
Piet, ik hoop dat het niet te laat is maar ik raad je aan niet de Kriek van de aldi kopen. Die smaakt naar zuurtjes. Ik heb het over van die kleine flesjes. Echt heel vies vond ik die....
Siesta & Fiesta!
  maandag 19 september 2011 @ 12:58:23 #115
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102135858
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2011 12:57 schreef Bramito het volgende:

[..]

Piet, ik hoop dat het niet te laat is maar ik raad je aan niet de Kriek van de aldi kopen. Die smaakt naar zuurtjes. Ik heb het over van die kleine flesjes. Echt heel vies vond ik die....
Ik ben gek op zuurtjes
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 19 september 2011 @ 13:00:02 #116
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_102135913
VInd je die Kriek echt lekker?
Siesta & Fiesta!
  maandag 19 september 2011 @ 13:16:47 #117
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_102136327
Morgen die Chipotle shredded beef maken O+
En ik zie paardenstoof voorbij komen, werkelijk nooit aan gedacht, maar dat ga ik binnenkort ook maken!
L'Enfer, c'est les autres.
pi_102136573
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2011 11:04 schreef Sunnythesun het volgende:

[..]

Oh ja, bedoelde dan ook niet dat je er anders druk mee was hoor, maar voor een visstoofpotje hoef je niet 3 uur thuis te blijven ;)
Vind dat ook niet erg als ik toch al thuis had gebleven.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  maandag 19 september 2011 @ 13:27:13 #119
53708 ondeugend
Lost in Sound
pi_102136636
Ik las het grote stoofperen topic 8)7 ... wat natuurlijk ook een stoofpot is.
Maar deze is ook zeer de moeite waard :)
And everything under the sun is in tune
But the sun is eclipsed by the moon.
And Prince is still here!
pi_102138473
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2011 13:16 schreef Maria2.0 het volgende:
Morgen die Chipotle shredded beef maken O+
En ik zie paardenstoof voorbij komen, werkelijk nooit aan gedacht, maar dat ga ik binnenkort ook maken!
tip: paardenstoofvlees bij de makro halen. Kost geen drol daar :+
pi_102139918
Na het lezen van dit topic en het weer buiten heb ik ook weer zin in stoofpot. Van de week maar weer eens op tafel zetten.
To be or not to be.....
pi_102140242
Kan me nu al verheugen op ons tripje naar Dublin, eind volgende maand alwaar ik vast heerlijke Steak and Guinness stews kan eten O+
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_102141905
Stoofpotjes *O* Wij hebben afgelopen zaterdag weer een heerlijke stoof gegeten met o.a. Kasteelbier. Lekker met frietjes en salade. Yum! O, en Dublin is zooo leuk.
Is dat zo?
pi_102142074
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2011 13:16 schreef Maria2.0 het volgende:
Morgen die Chipotle shredded beef maken O+
En ik zie paardenstoof voorbij komen, werkelijk nooit aan gedacht, maar dat ga ik binnenkort ook maken!
Voor de chipotle: niet zuinig zijn met kruiden!
pi_102142319
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2011 16:18 schreef Smallish het volgende:
Stoofpotjes *O* Wij hebben afgelopen zaterdag weer een heerlijke stoof gegeten met o.a. Kasteelbier. Lekker met frietjes en salade. Yum! O, en Dublin is zooo leuk.
Ja? Geen idee nog maar t leek ons idd een leuke stad dus we gaan maar eens kijken :)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_102142771
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2011 16:28 schreef DarkElf het volgende:

[..]

Ja? Geen idee nog maar t leek ons idd een leuke stad dus we gaan maar eens kijken :)
St James' Gate FTW! Hoe dichter bij de bron, hoe beter het smaakt....

Irish black stuff. Good things come to those who wait.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_102142855
Okee nu krijg ik weer zin om Gary,s Bourgignon te maken.
Die van de smaaktest van masterchef australie vorig seizoen.

tijm, laurier, bacon, rundvlees,champignons,aardappels,sjalot. rode wijn, zout, peper,boter, uien, (olijf)olie, azijn, knoflook, suiker, peterselie, tomaten, bouillon, wortelen.
De hoeveelheden moeten jullie zelf maar even bekijken, die heb ik niet.

[ Bericht 25% gewijzigd door Sorella op 19-09-2011 16:49:17 ]
  maandag 19 september 2011 @ 17:54:13 #128
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_102145790
quote:
0s.gif Op donderdag 21 oktober 2010 22:43 schreef Perruche het volgende:
Vandaag weer een stoofpotje gemaakt. In mijn kookboek bekend als "Vlaamsche Stoofschotel" (Wannée :D )

500 gr riblappen (rund) in blokjes
1 of 2 flesjes bruin bier
2 uien, gesneden
2 tenen knoflook
eetlepel bloem

Riblappen in stukjes, zout en peper erop, 10 minuten laten intrekken. Daarna aanbraden in boter. Als ze bruin zijn eruit (opzij leggen) en in het vet uien aanbakken. Na paar minuten geperste knoflook erbij. Als de ui en knof gaar zijn: bloem erbij en even meebakken. Bier in de pan, aan de kook brengen en vlees terug in de pan. Dan doe je erbij:

- 2 takjes thijm
- beetje extra peper en zout
- eetlepel mosterd
- 2 eetlepels azijn
- paar snufjes nootmuskaat

Dit alles minstens 2 uur laten pruttelen. :9
Staat nu op het vuur. We gaan het morgen eten.

Het ruikt goddelijk.
The love you take is equal to the love you make.
  maandag 19 september 2011 @ 21:41:54 #129
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_102157984
Leuk topic is dit, ga ik eens rustig doorlezen, ik maak vaker wat in een dutch oven en gebruik dan de bbq of losse kooltjes voor hitte.

Ik zie hier een recept voor chipotle shredded beef, alleen zie de chipotles nergens bij de ingredienten staan....

Chipotles zijn gerookte en gedroogde jalapenos
pi_102837356
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2011 21:41 schreef macferret het volgende:
Leuk topic is dit, ga ik eens rustig doorlezen, ik maak vaker wat in een dutch oven en gebruik dan de bbq of losse kooltjes voor hitte.

Ik zie hier een recept voor chipotle shredded beef, alleen zie de chipotles nergens bij de ingredienten staan....

Chipotles zijn gerookte en gedroogde jalapenos
Ik denk dat het de naam heeft omdat het vrij pittig is? Ik gebruik alleen wel amerikaanse maten en dezenhoeveelheid kruiden op iets minder vlees. Maar dan is het echt heerlijk pittig, zure room en guacamole erbij. Staat voor morgen op het programma :9
  zaterdag 8 oktober 2011 @ 12:20:32 #131
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_102839681
Ok het seizoen is nu zeker van start :P
pi_102880182
Smoor djawa (indonesisch)

- 500 gram rundvlees
- 2 uien
- Boontjes
- Champignons
- 2 tenen knoflook (of meer naar smaak)
- 1 kop ketjap
- nootmuskaat (paar snufjes)
- bruine basterdsuiker (naar smaak toevoegen)
- water
- eventueel laos

Vlees in stukjes snijden en aanbraden. Uien en knoflook toevoegen. Dan nootmuskaat, suiker en ketjap toevoegen. Water toevoegen totdat het net niet onder water staat. Ongeveer 3 uur sudderen.* Voeg de boontjes en champignons het laatste halfuur bij. De boontjes zijn dan nog redelijk hard, als je daar niet van houdt dan kan je er voor kiezen om ze eerder toe te voegen.

Serveren met rijst.

* Meestal laat ik het vlees de hele nacht sudderen
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
In the end all you can hope for. Is the love you felt to equal the pain you've gone through.
pi_102880255
Gister een heerlijke Boeuf Bourguignon op. :9~
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_103122295
Vandaag een Ierse stofpot volgens het recept van Stereotemy uit het eerste topic gemaakt. I.p.v Guinness of bokbier heb ik Kilkenny gebruikt maar is hij goed gelukt, alleen net wat te zout.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Album top 100 2024
  Licht Ontvlambaar zaterdag 15 oktober 2011 @ 20:02:18 #135
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_103122657
quote:
0s.gif Op zondag 9 oktober 2011 17:19 schreef Steven184 het volgende:
Gister een heerlijke Boeuf Bourguignon op. :9~
Die staat hier nu op fornuis, naar recept van le Cordon Blue... Ruikt heerlijk *)
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  zaterdag 15 oktober 2011 @ 20:05:44 #136
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103122778
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 20:02 schreef Sjeen het volgende:

[..]

Die staat hier nu op fornuis, naar recept van le Cordon Blue... Ruikt heerlijk *)
Doe eens posten?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Licht Ontvlambaar zaterdag 15 oktober 2011 @ 20:30:37 #137
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_103123965
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 20:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Doe eens posten?
Even overtypen... Om meteen tot de conclusie te komen dat ik het fout had :@ recept komt uit Larousse.



quote:
Boeuf Bourgignon
Snijd 150 g borstspek in grote dobbelstenen; bak ze in olie en houd ze apart. Snijd 1 kg stoofvlees in dobbelstenen en bak ze rondom in een braadpan bruin. Voeg 2 in plakjes gesneden wortels en 2 uien in ringen toe. Laat ze zweten en giet zoveel mogelijk vet uit de pan. Bestuif de pan met wat bloem en laat hem wat kleur krijgen. Giet er 6 dl Bourgogne en zoveel kalfsfond bij dat alles onder staat. Voeg 1 geschilde en gekneusde teen knoflook, 1 eetlepel tomatenpuree en een bouquet garni toen en laat alles ongeveer 2,5 uur met de deksel op de pan pruttelen. Verwijder de stukken vlees, ontvet, kook eventueel het stooffond in en zeef hem boven het vlees. Voeg het spek, 12 kleine geglaceerde uitjes en 200 g champignons toe. Warm alles op en serveer het gerecht, zoals men in Bourgondië doet, met sneetjes gebakken knoflookbrood.
Net geconstateerd dat we vergeten waren de wortel uit de saus te halen :P en het restje Bourgogne is voor mij O+
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_103124839
Deze heb ik vanavond gemaakt, hij was zalig. Helaas heb ik in NL nooit Hongaarse paprikapoeder kunnen vinden, en ook niet van die tubes paprikacreme die ze daar in de Goulash verwerken. Komende week ga ik naar Boedapest en zal ik wat meenemen.

Het recept is van Sylvia Witteman.

quote:
Gespreksstof voor de hele avond

INGREDIËNTEN

1 kilo riblap, in dobbelsteentjes
2 grote uien, gesnipperd
paar eetlepels reuzel (of zonnebloemolie)
1 theelepel karwijzaad, (of iets meer)
paar tenen knoflook, gehakt
3 ā 4 paprika's, kleur naar keuze
1,5 liter runderbouillon (blokjes is oké)
1 pond aardappelen, geschild
veel paprikapoeder, liefst echte Hongaarse
2 kleine blikjes tomatenpuree
1 laurierblad

Goulash is een beroemde winterschotel, zķ tot op de draad versleten dat het me niets zou verbazen als er opeens sprake was van een weergaloze come-back. De bereiding is eenvoudig en niet duur, het resultaat heerlijk, voedzaam, winters en de meeste kinderen eten het zonder bezwaar. Bovendien heb je bij het opdienen meteen gespreksstof voor de rest van de avond: over goulash valt heel wat af te zeuren.

Daar gaat-ie dan: wat wij 'goulash' noemen, noemen de Hongaren 'pörkölt'. Dat moeten die Hongaren natuurlijk zelf weten, daar hoeven wij ons niets van aan te trekken. Wat wij 'goulashsoep' noemen, heet daar dan weer 'gulyasléves'. Het is in principe hetzelfde gerecht als 'pörkölt', maar dan met meer water erbij. Of bier. Dat is reuze handig, want als je opeens extra eters hebt, hou je gewoon de pan even onder de kraan. Onderstaande versie is de meer soepige variant, maar u kunt er gerust aan klooien wat u wilt: lekker wordt het toch wel.

Fruit de ui, knoflook, karwij, in wat reuzel in een zware soeppan tot de ui glazig is. Gooi het vlees in porties erbij. Roer er twee, drie of meer eetlepels paprikapoeder door en vervolgens meteen (zodat het poeder niet verbrandt en bitter wordt) de hete bouillon, (of half bouillon, half bier), tomatenpuree en het laurierblad. Laat dit alles heel zachtjes gaarsudderen, een uurtje of twee.

Snijd de paprika's in reepjes en de aardappels in blokjes en doe die erbij. Laat alles nu zacht opstaan tot aardappels, vlees en paprika's gaar zijn. Proef op zout. Wie de soep nog meer gebonden wil hebben, kan er een beetje allesbinder in strooien. Hongaren schijnen dat zelf niet te doen, maar ach, ze komen toch echt niet over uw schouder meekijken.

Een scheutje witte wijn erin kan ook lekker zijn. Een beetje selderij of wortel? Kan ook. Kijk zelf hoe ver u kunt gaan met de toevoeging van groente vķķr uw kinderen achterdochtig worden. Ik heb er zelfs wel eens sperziebonen ingedaan.

Serveer het gerecht heet, in kommen, met knapperig brood, eventueel bestrooid met wat groene ui. Wilt u de goulash liever wat dikker hebben? Halveer dan de hoeveelheid bouillon/bier, en schep de dikke goulash over lintpasta of rijst. Ook erg lekker.
pi_103125199
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 20:02 schreef Sjeen het volgende:

[..]

Die staat hier nu op fornuis, naar recept van le Cordon Blue... Ruikt heerlijk *)
Mijnes van vorige week:

quote:
Ingredients
Serves 4-6
1kg beef blade or chuck
300g whole bacon
400ml red wine
150ml ruby port
2 cloves garlic, peeled
1 large onion, chopped roughly
1 large carrot, peeled and chopped into chunks
2 tablespoons olive oil
16 shallots, peeled
16 button mushrooms
Pinch of salt
Freshly ground white pepper
500ml good quality veal stock – reduced by half
600ml chicken stock
3 sprigs thyme
1 fresh bay leaf
1 ½ tbsp cornflour
1 tsp water
¼ bunch parsley chopped

Method
Cut the beef into large 4 cm chunks and chop the bacon into 2 cm dice.
Cover the beef with the red wine and ruby port, add the garlic, onions, bacon, carrots, thyme and bay leaf. Refrigerate for 24 hours.
Drain the beef well and pat dry if necessary. Heat a heavy based pot over a high heat, add the olive oil and the bacon to the pot and cook until a light golden brown. Remove from the pan and set aside. Repeat the process with the shallots, then with the mushrooms and set aside.
Season the beef with salt and pepper, add to the pan and brown the pieces really well on all sides. Whilst the beef is browning, in a separate pot, bring the marinade to the boil over a high heat. As soon as it reaches the boil, skim and strain through a fine strainer. Remove the beef from the pot and add the onion, garlic and carrot, cook and colour until golden brown.
Place the beef and bacon back into the pot and deglaze with the port and strained marinade. Over a high heat return it to the boil and reduce by ⅔rds. Once reduced, add both stocks, thyme and bay leaf. Bring to the boil and turning the heat down to a simmer, cook for 1½ hours covered with a lid. Alternatively place in the oven on a moderate heat 160°C for the same time.
Add the shallots and mushrooms and cook for a further 30 minutes. Remove the beef pieces, bacon, shallots and mushrooms. Strain the sauce through a fine strainer. Place strained sauce back on the stove over a high heat and bring back to the boil. Mix the corn flour with the water then whisk into the sauce. Reduce to a low heat. Return the beef, bacon and shallots and mushrooms to the sauce and simmer for a further 5 minutes. Stir in the chopped parsley and serve.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_103237181
Ik ben de laatste paar weken ook ineens helemaal in de stoofpotten! Nu al twee keer hachee gemaakt, echt heel lekker. Een keer stracotto de Heer, vond ik minder en een lamsstoofpotje wat echt goddelijk was.

Kan iemand me uitleggen waarom je vaak het vlees voor je het bakt bebloemd? Wat daar de functie van is? Soms moet er ook na het aanbakken bloem bij, dat lijkt me vooral om te binden, of doet het ook nog wat anders?
*Kleine muisjes hebben kleine wensjes; beschuitjes met gestampte mensjes*
pi_103237896
Ik maak ook in de zomer stoofpotten.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
In the end all you can hope for. Is the love you felt to equal the pain you've gone through.
pi_103780137
Hier staat op dit moment de vlaamse stoof weer op.

Lekker met Westmalle Dubbel, kastanje champs en paprika. Vanavond geserveerd met gebakken aardappels en een stuk brood.

*O*
Realiteit is een illusie die ontstaat bij een gebrek aan alcohol
pi_103788890
Stoofpotjes O+
Al drie gemaakt dit seizoen. Lamsstoof :9

Hier alvast wat inspiratie opdoen voor het weekend :D
pi_103789045
Gisteren deze gegeten:


Vast niet zo lekker als alle slowcook-recepten die hier voorbij komen, desondanks erg lekker en simpel te maken :9
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
  maandag 31 oktober 2011 @ 17:09:14 #145
168739 Red_85
'echt wel'
pi_103792095
quote:
0s.gif Op maandag 31 oktober 2011 11:57 schreef RoaRRR het volgende:
Hier staat op dit moment de vlaamse stoof weer op.

Lekker met Westmalle Dubbel, kastanje champs en paprika. Vanavond geserveerd met gebakken aardappels en een stuk brood.

Laatst ook bij vrienden gegeten. Belgiesch afgemaakt met lekkere dikke vlaamse gefrietuurde aardappel reeptjes (nieuw patat/friet front voorkomen hier). Heer-lijk.

Gisteravond een gestoofd konijn gemaakt. Caniglio ala cacciatora (NL konijn van de jagersvrouw). Afgemaakt met een puree met mascarpone en bieslook. Heel erg lekker. Koningsvoer.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  maandag 31 oktober 2011 @ 17:53:20 #146
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_103794006
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2011 15:59 schreef Naamah het volgende:
Ik ben de laatste paar weken ook ineens helemaal in de stoofpotten! Nu al twee keer hachee gemaakt, echt heel lekker. Een keer stracotto de Heer, vond ik minder en een lamsstoofpotje wat echt goddelijk was.

Kan iemand me uitleggen waarom je vaak het vlees voor je het bakt bebloemd? Wat daar de functie van is? Soms moet er ook na het aanbakken bloem bij, dat lijkt me vooral om te binden, of doet het ook nog wat anders?
dit vroeg ik me laatst ook af. Iemand?
  maandag 31 oktober 2011 @ 18:37:20 #147
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_103795775
Als je vlees eerst bebloemd bakt het niet zo snel aan, bovendien geeft het meteen binding aan de saus. Bloem achteraf nog gebruiken is meestal niet zo'n goed idee, de kans dat het dan bloemig gaat smaken is groot. Bloem vooraf meebakken is beter. Als je achteraf nog wilt binden kun je daar beter maizena of aardappelzetmeel of een ander zetmeel voor gebruiken.
  maandag 31 oktober 2011 @ 19:23:51 #148
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_103798344

Boeuf Bourgignon

Tijdje geleden ook limburgs zuur vlees gemaakt, maar niet echt duidelijke foto's van.
pi_104020526
Morgen weer eens een stoofpotje maken :9 Nog niet gedaan dit seizoen, dus wordt hoog tijd dacht ik :Y Wilde er eigenlijk ook pompoen bij in doen, maar toen ik in de winkel een pompoen pakte meldde vriendlief dat hij daar niet tegen kan. Dus dan maar andere groenten erin.
pi_104310300
quote:
0s.gif Op maandag 31 oktober 2011 15:58 schreef Den_Haag het volgende:
Stoofpotjes O+
Al drie gemaakt dit seizoen. Lamsstoof :9

Hier alvast wat inspiratie opdoen voor het weekend :D
Hmmmm :9 Volgend weekend misschien weer eens. Eerst vriezer leegmaken :+
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_104310498
Ik heb gister deze gemaakt: http://www.24kitchen.nl/r(...)f[0]=bundle%3Arecipe
Echt heel erg lekker!! Ik had erg goed lamsvlees van een bioslager en de specerijen sloten zo goed op de smaak van het vlees aan. Super! De kaneelrijst past er ook perfect bij :Y Beetje yoghurt voor de frisheid.. jum!!
pi_104310642
quote:
0s.gif Op maandag 31 oktober 2011 18:37 schreef RobinOok het volgende:
Als je vlees eerst bebloemd bakt het niet zo snel aan, bovendien geeft het meteen binding aan de saus. Bloem achteraf nog gebruiken is meestal niet zo'n goed idee, de kans dat het dan bloemig gaat smaken is groot. Bloem vooraf meebakken is beter. Als je achteraf nog wilt binden kun je daar beter maizena of aardappelzetmeel of een ander zetmeel voor gebruiken.
Thanks ^O^ Duidelijk! Alleen bakt bebloemd vlees dus juist ontzettend aan bij mij, ik doe het dus niet meer.
*Kleine muisjes hebben kleine wensjes; beschuitjes met gestampte mensjes*
pi_104310846
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2011 10:54 schreef Naamah het volgende:

[..]

Thanks ^O^ Duidelijk! Alleen bakt bebloemd vlees dus juist ontzettend aan bij mij, ik doe het dus niet meer.
Bij mij ook :Y Maar gister deed ik het anders: eerst het vlees aanbraden, dan ui en knof er bij, dan de wortel en specerijen en dán de bloem pas. Dat ging juist erg goed :Y
  zondag 13 november 2011 @ 11:20:10 #154
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104311083
Ik bebloem mijn vlees nooit, vindt dat niet lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_104314174
Ik doe het soms wel, soms niet, maar proef eerlijk gezegd geen verschil :)
  Eurovisie Songfestival Queen maandag 14 november 2011 @ 23:54:44 #156
163650 Greys
pi_104381398
Even een FOK! prijsvraag 'spammen' voor de liefhebbers :)
[WIN!] Slow Cooking kookboeken
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  maandag 14 november 2011 @ 23:58:50 #157
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104381548
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2011 10:54 schreef Naamah het volgende:

[..]

Alleen bakt bebloemd vlees dus juist ontzettend aan bij mij
Dat is gek. :D
Misschien dat je teveel bloem gebruikt? Je moet 't overtollige er wel vanaf kloppen. Of als je stukjes vlees hebt kun je die in een grote zak met wat bloem doen en dan goed rond schudden.

Nou ja, als je wilt tenminste. Want ik bebloem dus ook nooit. :s)
Of heeeel soms, ooit, als een recept daarom vraagt, dan doe ik het wel braaf. Maar dat komt dus bijna nooit voor.
  dinsdag 15 november 2011 @ 00:31:53 #158
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_104382447
quote:
0s.gif Op maandag 14 november 2011 23:58 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Dat is gek. :D
Misschien dat je teveel bloem gebruikt? Je moet 't overtollige er wel vanaf kloppen. Of als je stukjes vlees hebt kun je die in een grote zak met wat bloem doen en dan goed rond schudden.

Nou ja, als je wilt tenminste. Want ik bebloem dus ook nooit. :s)
Of heeeel soms, ooit, als een recept daarom vraagt, dan doe ik het wel braaf. Maar dat komt dus bijna nooit voor.
Of te weinig vetstof. Of het vuur te hoog. Of een hele gare pan :)

Ik bloem ook nooit.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_104663189
Iemand een goed recept voor hachee met de crockpot/slowcooker?
pi_104666184
Mijn mama maakt verrukkelijke hachee, als ik het niet vergeet zal ik haar het (familie)recept vragen.
  woensdag 23 november 2011 @ 10:10:31 #161
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_104709968
Even wat inspriratie opgedaan hier!
Die mansaf ga ik zeker proberen.
Mijn favo stoofpot is zuurvlees :9~ of konijn in het zuur.
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_104813503
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 november 2011 09:44 schreef vriendelijkevriend het volgende:
Mijn mama maakt verrukkelijke hachee, als ik het niet vergeet zal ik haar het (familie)recept vragen.
Klinkt goed :)
pi_104823584
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 maart 2010 16:57 schreef Redcoon het volgende:
Ik heb een al een paar keer dit aardige gerecht gemaakt, komt hier vandaan, klik.

Dag van tevoren:

- 800 gram runderlappen
- 1 rood uitje
- 3 teen knoflook
- 2 takken rozemarijn
- 2 el rodewijnazijn
- 1 el grove mosterd
- 3 el olijfolie
- peper (zwart, vers) en zout
- 1 hersluitbare plastic zak

Hak het vlees in stukken en doe het in de plastic zak.

Schil en halveer de rode ui en snij het in plakjes. Pel en kneus de knoflookteentjes, kneus de takjes rozemarijn. Meng de olie, azijn en de mosterd in een kommetje tot een marinade. Voeg alles bij het vlees en sluit de zak.

Kneed nu de zak totdat de de marinade overal gelijk is verspreid. Stop de zak 24 uur in de koelkast.


De dag erna:

- Boter of olie
- 1 uit (groot)
- 470 ml runderbouillon (dit is meer dan nodig, maar kan handig zijn in het geval de saus te dik wordt)
- 3 laurierbladeren
- el bloem
- 1/4 tl paprikapoeder
- 1/4 tl mosterdpoeder
- 1/8 tl peper (zwart, vers)
- 1/4 tl zout
- 1 el appelstroop
- extra peper (zwart, vers)
- extra zout


Haal het vlees uit de koelkast en laat het op een bord op kamertemperatuur komen. Haal de knoflook en de rozemarijn uit de zak en gooi het weg. Laat de rode ui zitten.

Snipper de grote ui. Meng de bloem, paprikapoeder, mosterdpoeder, peper en de zout in een kommetje. Strooi dit mengsel over het vlees.

Smelt 2 el boter of olie in een (ruime) braadpan, voeg het vlees en de ui toe en bak het al roerend 5 minuten op een medium vuurtje. Voeg 350 ml runderbouillon (bewaar de rest) en de laurierbladen toe aan het vlees. Doe de deksel op de pan en laat alles 60 minuten sudderen (het liefst op een sudderpitje).

Voeg na de 45 minuten 1 a 2 el appelstroop toe. Doe de deksel op de pan en laat alles weer 60 minuten sudderen. Na de 60 minuten de laurierbladeren verwijderen en breng de stoofpot op smaak met veel peper en een beetje zout.

Laat de stoofpot nog een kwartiertje pruttelen zonder deksel op de pan om het overtollige vocht te laten verdampen.

Klaar! Lekker met frietjes of aardappelpuree en groen.

---------------------------------------------


Ik heb de kooktijden aangepast, het originele recept vroeg om twee x 45 min, dat vond ik echt te weinig!
Ik heb m'n eerste stoofpotje eindelijk gemaakt, adhv dit recept *O*. Kay is sowieso super, en ook dit recept was heeeerlijk.
  vrijdag 25 november 2011 @ 21:59:08 #164
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_104823838
quote:
14s.gif Op vrijdag 25 november 2011 21:54 schreef clumsy_clown het volgende:

[..]

Ik heb m'n eerste stoofpotje eindelijk gemaakt, adhv dit recept *O*. Kay is sowieso super, en ook dit recept was heeeerlijk.
Dat is wel interessant ja :Y
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_104842333
quote:
14s.gif Op vrijdag 25 november 2011 21:54 schreef clumsy_clown het volgende:

[..]

Ik heb m'n eerste stoofpotje eindelijk gemaakt, adhv dit recept *O*. Kay is sowieso super, en ook dit recept was heeeerlijk.
Ziet er lekker uit.

Maar, deze lijkt mij ook lekker: http://www.kayotic.nl/blog/autumns-harvest-stew, misschien morgen maken.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Album top 100 2024
pi_104950749
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 november 2011 14:19 schreef Felagund het volgende:

[..]

Ziet er lekker uit.

Maar, deze lijkt mij ook lekker: http://www.kayotic.nl/blog/autumns-harvest-stew, misschien morgen maken.
Hmmm...die ziet er goed uit. Die mag opchet lijstje voor volgend weekend :9
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_104955821
Zo even eentje op het vuur zetten.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  dinsdag 29 november 2011 @ 09:32:42 #168
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_104957468
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 november 2011 14:19 schreef Felagund het volgende:

[..]

Ziet er lekker uit.

Maar, deze lijkt mij ook lekker: http://www.kayotic.nl/blog/autumns-harvest-stew, misschien morgen maken.
Oeh, ik heb spruitjes en wortelen over van het weekend, strak plan ^O^
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_104982300
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 november 2011 07:12 schreef Steven184 het volgende:
Zo even eentje op het vuur zetten.
Was lekker :9~
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_105178205
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 november 2011 14:19 schreef Felagund het volgende:

[..]

Ziet er lekker uit.

Maar, deze lijkt mij ook lekker: http://www.kayotic.nl/blog/autumns-harvest-stew, misschien morgen maken.
En deze was dus echt heel lekker :9 Vandaag gemaakt :9
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_105292250
Ik heb 2 weken geleden eidenlijk een grote braadpan gekocht en meteen hachee gemaakt. Het was heerlijk en helemaal perfect. Binnenkort wil ik het volgende gerecht gaan maken, maar dan met runderlappen:
Varkensvlees met paprika, 4 personen:
- 675 g varkensvlees
- 2 el zonnebloemolie
- 25 g boter
- 1 ui, gesnipperd
- 25 g bloem
- 3 dl kippenbouillon
- 4 el droge sherry
- 125 g champignons, in plakjes
- zout en peper
- 1,5 dl zure room

Snijd het vlees in blokjes van 4 cm. Verhit de olie en de boter in een grote pan. Bak het varkensvlees 5 minuten al roerend op een middelhoog vuur tot het bruin is. Schep het met een schuimspaan op een schaal.
Fruit de ui 5 minuten tot hij zacht is; roer af en toe. Roer het paprikapoeder en de bloem erdoor en bak ze al roerend 2 minuten mee. Roer geleidelijk de bouillon erdoor en breng alles al roerend aan de kook.
Doe het vlees weer in de pan. Voeg de sherry en de plakjes champignon toe en breng het geheel op smaak met zout en peper. Doe het deksel op de pan en laat alles 20 minuten heel zachtjes pruttelen tot het vlees gaar is. Roer de zure room erdoor en dien het gerecht op.

Uiteraard pas ik het gerecht aan: eerst lekker lang laten stoven en daarna veel champignons erin. Hmm, heb er nu al zin in.
pi_105293323
quote:
0s.gif Op zondag 4 december 2011 19:35 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

En deze was dus echt heel lekker :9 Vandaag gemaakt :9
Vond hem ook heel lekker, alleen de groenten hadden wat gaarder van mij gemogen. Denk dat ik ze de volgende keer wat eerder bij in doe. Al kan het ook komen doordat ik er in het begin wat te weinig bouillon bij in had gedaan.

Had jij je precies aan het recept gehouden?
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Album top 100 2024
  woensdag 7 december 2011 @ 14:12:30 #173
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_105294035
Pasgeleden heb ik een grote pan boeuf bourguignon gemaakt en vanavond eten we een simpel stoofpotje van rundvlees, ui, champignons, gerookt spek, knoflook, kruidnagel, peper en rozemarijn :9

Aardappelpuree en rode kool erbij, mmmm :Y)
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_105294133
Eergisteren een erg simpel stoofpotje gemaakt en deze gisteren gegeten; lamsvlees met rode wijn. Lam heeft van zichzelf een sterke smaak dus ondanks de weinige ingredienten erg lekker!

- 500 gr lamsschouder
- 1 middelgrote winterwortel
- 1 ui
- boter
- glas rode wijn
- heet water
- thijm (4 takjes ofzo), laurierblad (2 of 3)
- ik heb er nog een soort "bouillonpoeder" in gedaan wat een mengsel is van gedroogde venkel/prei/ui en nog wat, gekocht bij de biowinkel. Regulier groentebouillontablet kan ook.

Lamsvlees in blokken snijden en ontdoen van de erg harde en grote vetranden. Boter schuimend maken en het vlees in porties bruin bakken. Vlees uit de pan, ui in kwarten en schijfjes snijden en aanbakken in de overgebleven boter. Blokjes winterwortel erbij en even meebakken. Wanneer de uienglazig zijn doe je het vlees er terug in, giet je de wijn erbij en zoveel heet water dat het vllees net onder staat. Vuur laag zetten. Vervolgens het laurierblad en de thijm erbij - oftewel opbinden dat je het er later weer uit kan halen, oftewel er los in doen en er later uitvissen. Zo lang laten garen tot de boel uit elkaar valt. :9
pi_105294236
quote:
0s.gif Op woensdag 7 december 2011 13:55 schreef Felagund het volgende:

[..]

Vond hem ook heel lekker, alleen de groenten hadden wat gaarder van mij gemogen. Denk dat ik ze de volgende keer wat eerder bij in doe. Al kan het ook komen doordat ik er in het begin wat te weinig bouillon bij in had gedaan.

Had jij je precies aan het recept gehouden?
Nee. Groenten wat langer erin laten liggen en goed klein gesneden. Denk blokjes van een halve cm. En geen spruiten en pompoen. Spruiten vind ik niet lekker en pompoen vond ik alleen in grote hoeveelheden. Meer dan ik kon verwerken :)

En qua bouillon heb ik er een liter bij gedaan op 1 kg rundvlees.
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  Moderator woensdag 7 maart 2012 @ 11:15:10 #176
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_108813694
Ik was de stoofpottenreeks kwijt. Maar gelukkig weer gevonden. :)

Binnenkort eens iets met konijn maken. Iemand een goed recept daarvoor?
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  woensdag 7 maart 2012 @ 11:54:01 #177
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_108815087
In het zuur eet ik knijn het liefst :9~
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  Moderator woensdag 7 maart 2012 @ 12:01:56 #178
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_108815361
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2012 11:54 schreef oh-oh het volgende:
In het zuur eet ik knijn het liefst :9~
Heb je daar ook een recept voor?
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  woensdag 7 maart 2012 @ 12:13:34 #179
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_108815917
Thijm, peper, zout, jeneverbesjes ( stuk of 8 ) , kruidnagels ( stuk of 8 ) , laurierblad ( stuk of 3 ). En dan het vlees in azijn zetten, zodat het helemaal onder staat. Ik marineer altijd de avond van te voren.
Voor de bereiding het vlees in een vergiet uit laten lekken.
Dan in porties goed aanbakken in een pan.
Een paar flinke uien grof snijden, en in het vet en sap van de laatste lading vlees fruiten.
Vlees terug in de pan, hele pot stroop erbij mikken, en goed doorroeren.
Paar uur lekker laten sudderen en ongeveer een uur voordat het klaar is een paar stukken ontbijtkoek in stukjes er door roeren.
Het is zuur en zoet, en het lekkerst met frietjes natuurlijk!

Zuurvleesrecept, maar dan met konijn maken ^O^
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  woensdag 7 maart 2012 @ 12:15:12 #180
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_108815986
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2012 12:13 schreef oh-oh het volgende:
Thijm, peper, zout, jeneverbesjes ( stuk of 8 ) , kruidnagels ( stuk of 8 ) , laurierblad ( stuk of 3 ). En dan het vlees in azijn zetten, zodat het helemaal onder staat. Ik marineer altijd de avond van te voren.
Voor de bereiding het vlees in een vergiet uit laten lekken.
Dan in porties goed aanbakken in een pan.
Een paar flinke uien grof snijden, en in het vet en sap van de laatste lading vlees fruiten.
Vlees terug in de pan, hele pot stroop erbij mikken, en goed doorroeren.
Paar uur lekker laten sudderen en ongeveer een uur voordat het klaar is een paar stukken ontbijtkoek in stukjes er door roeren.
Het is zuur en zoet, en het lekkerst met frietjes natuurlijk!

Zuurvleesrecept, maar dan met konijn maken ^O^
Het is me niet duidelijk...die je die kruiden in de azijn en daar je vlees in?
Of je vlees in azijn en je kruiden gewoon tijdens het stoven?
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  woensdag 7 maart 2012 @ 12:18:39 #181
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_108816121
Nee de avond van te voren marineren met die kruiden en dan de azijn erover.
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  woensdag 7 maart 2012 @ 12:20:19 #182
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_108816207
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2012 12:18 schreef oh-oh het volgende:
Nee de avond van te voren marineren met die kruiden en dan de azijn erover.
Hoe marineer je dan? Gewoon de kruiden op het vlees leggen een paar uur? Dan de kruiden eraf en azijn erover? Ja, je denkt natuurlijk "die is gek" maar ik wil het duidelijk hebben :D
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  Moderator woensdag 7 maart 2012 @ 12:20:26 #183
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_108816218
Is die ene pot stroop voldoende vocht? Het lijkt me zo weinig namelijk.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  woensdag 7 maart 2012 @ 12:21:57 #184
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_108816283
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2012 12:20 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Hoe marineer je dan? Gewoon de kruiden op het vlees leggen een paar uur? Dan de kruiden eraf en azijn erover? Ja, je denkt natuurlijk "die is gek" maar ik wil het duidelijk hebben :D
Zoals je altijd marineert, gewoon de kruiden goed mengen met het vlees en dan de azijn er meteen over, hopla :D
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  woensdag 7 maart 2012 @ 12:22:36 #185
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_108816323
quote:
5s.gif Op woensdag 7 maart 2012 12:20 schreef UIO_AMS het volgende:
Is die ene pot stroop voldoende vocht? Het lijkt me zo weinig namelijk.
Ja hoor, het is zelfs best veel, vandaar dat je de saus nog dikker kan maken met ontbijtkoek.
Het wordt vloeibaar als het warm wordt en bovendien komt er ook nog veel vocht uit het vlees.
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  woensdag 7 maart 2012 @ 12:26:01 #186
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_108816479
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2012 12:21 schreef oh-oh het volgende:

[..]

Zoals je altijd marineert, gewoon de kruiden goed mengen met het vlees en dan de azijn er meteen over, hopla :D
Ja, nee leek me ook logisch. Maar je zei:

quote:
Nee de avond van te voren marineren met die kruiden en dan de azijn erover.
Waardoor het lijkt alsof je het éérst marineert, en dan later de azijn erover giet :P
Maar je bedoelt dus gewoon zoals het altijd gaat. Alles in 1 bak, kruiden en azijn ;)
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  woensdag 7 maart 2012 @ 12:28:59 #187
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_108816596
Jezus fuck, dat hoort gewoon bij het marineerproces dat je de avond van te voren uitvoert _O-
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  Moderator woensdag 7 maart 2012 @ 12:45:38 #188
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_108817222
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2012 12:22 schreef oh-oh het volgende:
Ja hoor, het is zelfs best veel, vandaar dat je de saus nog dikker kan maken met ontbijtkoek.
Het wordt vloeibaar als het warm wordt en bovendien komt er ook nog veel vocht uit het vlees.
Duidelijk. Wat voor stroop gebruik je? Gewoon appelstroop? Of iets anders? En over hoeveel vlees hebben we het?
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  woensdag 7 maart 2012 @ 12:48:22 #189
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_108817328
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2012 12:28 schreef oh-oh het volgende:
Jezus fuck, dat hoort gewoon bij het marineerproces dat je de avond van te voren uitvoert _O-
Ja, duh, maar je schreef het gewoon raar op.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  Moderator woensdag 7 maart 2012 @ 13:05:49 #190
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_108817882
Ik vond het wel duidelijk. Maar ik ben ook nog wel benieuwd naar andere recepten met konijn.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  woensdag 7 maart 2012 @ 13:42:46 #191
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_108819312
quote:
7s.gif Op woensdag 7 maart 2012 12:45 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

Duidelijk. Wat voor stroop gebruik je? Gewoon appelstroop? Of iets anders? En over hoeveel vlees hebben we het?
Kilo vlees ongeveer.
Voor meer vlees gebruik ik niet meer stroop trouwens.
Gewone appelstroop is prima, maar alles kan ^O^
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_108904788
Hilfe!

Ik heb een overheerlijke stoofschotel nu net een kwartier op het vuur staan.
Per abuis heb ik de wijn niet laten ontzuren in de pan..nu smaakt de stoofschotel vrij naar wijn.

Is dat nog op te lossen of lost het zichzelf op naar mate de suddertijd vordert.

Wat er sowieso nog bij gaat is ontbijtkoek..voor de binding, misschien dat de suikers daarvan zijn werk goed doen?

Dank u zeer!
  vrijdag 9 maart 2012 @ 14:47:56 #193
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_108905755
Huh wat? Wat is laten ontzuren?
Ik pleur wijn dr altijd zo bij, die smaak gaat altijd vanzelf weg toch?
:@
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_108905777
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 maart 2012 14:47 schreef oh-oh het volgende:
Huh wat? Wat is laten ontzuren?
Ik pleur wijn dr altijd zo bij, die smaak gaat altijd vanzelf weg toch?
:@
Ja, ik doe ook nooit iets speciaals met de wijn.... da's nou net het idee achter een stoofpotje.. alle afzonderlijke smaken en geuren vermengen zich langzaam compleet tot een heerlijke combinatie :) Komt dus helemaal goed hoor!
pi_108915143
Wijn was prima in het potje..heerlijk!

Samen met venkel uit de oven met witte wijn en knoflook en gekookte aardappels.
Toetje zelfgemaakte applecrumble met een dot slagroom.

Wat nou uit eten.

We rock!
  vrijdag 9 maart 2012 @ 20:53:39 #196
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_108919019
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2012 12:48 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Ja, duh, maar je schreef het gewoon raar op.
Eens. En daarna bleek de stroop opeens appelstroop te zijn. Ik haaaaaaat dat soort onduidelijkheden.
  vrijdag 9 maart 2012 @ 20:54:16 #197
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_108919047
:') Dan maak je het toch niet :P
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  vrijdag 9 maart 2012 @ 20:56:12 #198
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_108919150
Was ik persoonlijk ook niet van plan nee.
  vrijdag 9 maart 2012 @ 20:57:09 #199
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_108919205
Alle soorten stroop mogen trouwens hoor :D
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  zondag 11 maart 2012 @ 16:13:38 #200
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_108973502
D'r staat een pan stifado op

:9~
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')