en tegen het recept van je rendang zeg ik ook geen nee!quote:Op vrijdag 16 september 2011 18:19 schreef Aventura het volgende:
Gister rendang gemaakt...volgende week wil ik weer een stoofpot maken! Ik denk aan stifado, op zijn Grieks. Zal het recept even opzoeken voor hier.
Valt wel mee hoeveel tijd je kwijt bent. Je snijdt de groenten en het vlees, je gooit het in de pan en je kijkt er niet meer naar om.quote:Op zondag 18 september 2011 19:33 schreef Sunnythesun het volgende:
Visstoofpotje van vanaaf was ook erg lekker. Iets minder tijdrovend
Oh ja, bedoelde dan ook niet dat je er anders druk mee was hoor, maar voor een visstoofpotje hoef je niet 3 uur thuis te blijvenquote:Op maandag 19 september 2011 10:24 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Valt wel mee hoeveel tijd je kwijt bent. Je snijdt de groenten en het vlees, je gooit het in de pan en je kijkt er niet meer naar om.
Lekker tv kijken (ik voetbal) en fokken tussendoor. Doet nog wat aan het huishouden en 5 uur later kom je terug. Af en toe een beetje doorroeren en een kijkje nemen als je er toevallig langsloopt.
Stoofpotten, heerlijk lui koken.
Piet, ik hoop dat het niet te laat is maar ik raad je aan niet de Kriek van de aldi kopen. Die smaakt naar zuurtjes. Ik heb het over van die kleine flesjes. Echt heel vies vond ik die....quote:Op zondag 18 september 2011 15:18 schreef Pietverdriet het volgende:
Zag bij de Aldi kriek in de aanbieding, en ik heb nog paardevlees in de vriezer.
Ik ben gek op zuurtjesquote:Op maandag 19 september 2011 12:57 schreef Bramito het volgende:
[..]
Piet, ik hoop dat het niet te laat is maar ik raad je aan niet de Kriek van de aldi kopen. Die smaakt naar zuurtjes. Ik heb het over van die kleine flesjes. Echt heel vies vond ik die....
Vind dat ook niet erg als ik toch al thuis had gebleven.quote:Op maandag 19 september 2011 11:04 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
Oh ja, bedoelde dan ook niet dat je er anders druk mee was hoor, maar voor een visstoofpotje hoef je niet 3 uur thuis te blijven
tip: paardenstoofvlees bij de makro halen. Kost geen drol daarquote:Op maandag 19 september 2011 13:16 schreef Maria2.0 het volgende:
Morgen die Chipotle shredded beef maken![]()
En ik zie paardenstoof voorbij komen, werkelijk nooit aan gedacht, maar dat ga ik binnenkort ook maken!
Voor de chipotle: niet zuinig zijn met kruiden!quote:Op maandag 19 september 2011 13:16 schreef Maria2.0 het volgende:
Morgen die Chipotle shredded beef maken![]()
En ik zie paardenstoof voorbij komen, werkelijk nooit aan gedacht, maar dat ga ik binnenkort ook maken!
Ja? Geen idee nog maar t leek ons idd een leuke stad dus we gaan maar eens kijkenquote:Op maandag 19 september 2011 16:18 schreef Smallish het volgende:
StoofpotjesWij hebben afgelopen zaterdag weer een heerlijke stoof gegeten met o.a. Kasteelbier. Lekker met frietjes en salade. Yum! O, en Dublin is zooo leuk.
St James' Gate FTW! Hoe dichter bij de bron, hoe beter het smaakt....quote:Op maandag 19 september 2011 16:28 schreef DarkElf het volgende:
[..]
Ja? Geen idee nog maar t leek ons idd een leuke stad dus we gaan maar eens kijken
Staat nu op het vuur. We gaan het morgen eten.quote:Op donderdag 21 oktober 2010 22:43 schreef Perruche het volgende:
Vandaag weer een stoofpotje gemaakt. In mijn kookboek bekend als "Vlaamsche Stoofschotel" (Wannée)
500 gr riblappen (rund) in blokjes
1 of 2 flesjes bruin bier
2 uien, gesneden
2 tenen knoflook
eetlepel bloem
Riblappen in stukjes, zout en peper erop, 10 minuten laten intrekken. Daarna aanbraden in boter. Als ze bruin zijn eruit (opzij leggen) en in het vet uien aanbakken. Na paar minuten geperste knoflook erbij. Als de ui en knof gaar zijn: bloem erbij en even meebakken. Bier in de pan, aan de kook brengen en vlees terug in de pan. Dan doe je erbij:
- 2 takjes thijm
- beetje extra peper en zout
- eetlepel mosterd
- 2 eetlepels azijn
- paar snufjes nootmuskaat
Dit alles minstens 2 uur laten pruttelen.![]()
Ik denk dat het de naam heeft omdat het vrij pittig is? Ik gebruik alleen wel amerikaanse maten en dezenhoeveelheid kruiden op iets minder vlees. Maar dan is het echt heerlijk pittig, zure room en guacamole erbij. Staat voor morgen op het programmaquote:Op maandag 19 september 2011 21:41 schreef macferret het volgende:
Leuk topic is dit, ga ik eens rustig doorlezen, ik maak vaker wat in een dutch oven en gebruik dan de bbq of losse kooltjes voor hitte.
Ik zie hier een recept voor chipotle shredded beef, alleen zie de chipotles nergens bij de ingredienten staan....
Chipotles zijn gerookte en gedroogde jalapenos
Die staat hier nu op fornuis, naar recept van le Cordon Blue... Ruikt heerlijkquote:Op zondag 9 oktober 2011 17:19 schreef Steven184 het volgende:
Gister een heerlijke Boeuf Bourguignon op.
Doe eens posten?quote:Op zaterdag 15 oktober 2011 20:02 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Die staat hier nu op fornuis, naar recept van le Cordon Blue... Ruikt heerlijk
Even overtypen... Om meteen tot de conclusie te komen dat ik het fout hadquote:
Net geconstateerd dat we vergeten waren de wortel uit de saus te halenquote:Boeuf Bourgignon
Snijd 150 g borstspek in grote dobbelstenen; bak ze in olie en houd ze apart. Snijd 1 kg stoofvlees in dobbelstenen en bak ze rondom in een braadpan bruin. Voeg 2 in plakjes gesneden wortels en 2 uien in ringen toe. Laat ze zweten en giet zoveel mogelijk vet uit de pan. Bestuif de pan met wat bloem en laat hem wat kleur krijgen. Giet er 6 dl Bourgogne en zoveel kalfsfond bij dat alles onder staat. Voeg 1 geschilde en gekneusde teen knoflook, 1 eetlepel tomatenpuree en een bouquet garni toen en laat alles ongeveer 2,5 uur met de deksel op de pan pruttelen. Verwijder de stukken vlees, ontvet, kook eventueel het stooffond in en zeef hem boven het vlees. Voeg het spek, 12 kleine geglaceerde uitjes en 200 g champignons toe. Warm alles op en serveer het gerecht, zoals men in Bourgondië doet, met sneetjes gebakken knoflookbrood.
quote:Gespreksstof voor de hele avond
INGREDIËNTEN
1 kilo riblap, in dobbelsteentjes
2 grote uien, gesnipperd
paar eetlepels reuzel (of zonnebloemolie)
1 theelepel karwijzaad, (of iets meer)
paar tenen knoflook, gehakt
3 ā 4 paprika's, kleur naar keuze
1,5 liter runderbouillon (blokjes is oké)
1 pond aardappelen, geschild
veel paprikapoeder, liefst echte Hongaarse
2 kleine blikjes tomatenpuree
1 laurierblad
Goulash is een beroemde winterschotel, zķ tot op de draad versleten dat het me niets zou verbazen als er opeens sprake was van een weergaloze come-back. De bereiding is eenvoudig en niet duur, het resultaat heerlijk, voedzaam, winters en de meeste kinderen eten het zonder bezwaar. Bovendien heb je bij het opdienen meteen gespreksstof voor de rest van de avond: over goulash valt heel wat af te zeuren.
Daar gaat-ie dan: wat wij 'goulash' noemen, noemen de Hongaren 'pörkölt'. Dat moeten die Hongaren natuurlijk zelf weten, daar hoeven wij ons niets van aan te trekken. Wat wij 'goulashsoep' noemen, heet daar dan weer 'gulyasléves'. Het is in principe hetzelfde gerecht als 'pörkölt', maar dan met meer water erbij. Of bier. Dat is reuze handig, want als je opeens extra eters hebt, hou je gewoon de pan even onder de kraan. Onderstaande versie is de meer soepige variant, maar u kunt er gerust aan klooien wat u wilt: lekker wordt het toch wel.
Fruit de ui, knoflook, karwij, in wat reuzel in een zware soeppan tot de ui glazig is. Gooi het vlees in porties erbij. Roer er twee, drie of meer eetlepels paprikapoeder door en vervolgens meteen (zodat het poeder niet verbrandt en bitter wordt) de hete bouillon, (of half bouillon, half bier), tomatenpuree en het laurierblad. Laat dit alles heel zachtjes gaarsudderen, een uurtje of twee.
Snijd de paprika's in reepjes en de aardappels in blokjes en doe die erbij. Laat alles nu zacht opstaan tot aardappels, vlees en paprika's gaar zijn. Proef op zout. Wie de soep nog meer gebonden wil hebben, kan er een beetje allesbinder in strooien. Hongaren schijnen dat zelf niet te doen, maar ach, ze komen toch echt niet over uw schouder meekijken.
Een scheutje witte wijn erin kan ook lekker zijn. Een beetje selderij of wortel? Kan ook. Kijk zelf hoe ver u kunt gaan met de toevoeging van groente vķķr uw kinderen achterdochtig worden. Ik heb er zelfs wel eens sperziebonen ingedaan.
Serveer het gerecht heet, in kommen, met knapperig brood, eventueel bestrooid met wat groene ui. Wilt u de goulash liever wat dikker hebben? Halveer dan de hoeveelheid bouillon/bier, en schep de dikke goulash over lintpasta of rijst. Ook erg lekker.
Mijnes van vorige week:quote:Op zaterdag 15 oktober 2011 20:02 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Die staat hier nu op fornuis, naar recept van le Cordon Blue... Ruikt heerlijk
quote:Ingredients
Serves 4-6
1kg beef blade or chuck
300g whole bacon
400ml red wine
150ml ruby port
2 cloves garlic, peeled
1 large onion, chopped roughly
1 large carrot, peeled and chopped into chunks
2 tablespoons olive oil
16 shallots, peeled
16 button mushrooms
Pinch of salt
Freshly ground white pepper
500ml good quality veal stock – reduced by half
600ml chicken stock
3 sprigs thyme
1 fresh bay leaf
1 ½ tbsp cornflour
1 tsp water
¼ bunch parsley chopped
Method
Cut the beef into large 4 cm chunks and chop the bacon into 2 cm dice.
Cover the beef with the red wine and ruby port, add the garlic, onions, bacon, carrots, thyme and bay leaf. Refrigerate for 24 hours.
Drain the beef well and pat dry if necessary. Heat a heavy based pot over a high heat, add the olive oil and the bacon to the pot and cook until a light golden brown. Remove from the pan and set aside. Repeat the process with the shallots, then with the mushrooms and set aside.
Season the beef with salt and pepper, add to the pan and brown the pieces really well on all sides. Whilst the beef is browning, in a separate pot, bring the marinade to the boil over a high heat. As soon as it reaches the boil, skim and strain through a fine strainer. Remove the beef from the pot and add the onion, garlic and carrot, cook and colour until golden brown.
Place the beef and bacon back into the pot and deglaze with the port and strained marinade. Over a high heat return it to the boil and reduce by ⅔rds. Once reduced, add both stocks, thyme and bay leaf. Bring to the boil and turning the heat down to a simmer, cook for 1½ hours covered with a lid. Alternatively place in the oven on a moderate heat 160°C for the same time.
Add the shallots and mushrooms and cook for a further 30 minutes. Remove the beef pieces, bacon, shallots and mushrooms. Strain the sauce through a fine strainer. Place strained sauce back on the stove over a high heat and bring back to the boil. Mix the corn flour with the water then whisk into the sauce. Reduce to a low heat. Return the beef, bacon and shallots and mushrooms to the sauce and simmer for a further 5 minutes. Stir in the chopped parsley and serve.
Laatst ook bij vrienden gegeten. Belgiesch afgemaakt met lekkere dikke vlaamse gefrietuurde aardappel reeptjes (nieuw patat/friet front voorkomen hier). Heer-lijk.quote:Op maandag 31 oktober 2011 11:57 schreef RoaRRR het volgende:
Hier staat op dit moment de vlaamse stoof weer op.
Lekker met Westmalle Dubbel, kastanje champs en paprika. Vanavond geserveerd met gebakken aardappels en een stuk brood.
dit vroeg ik me laatst ook af. Iemand?quote:Op dinsdag 18 oktober 2011 15:59 schreef Naamah het volgende:
Ik ben de laatste paar weken ook ineens helemaal in de stoofpotten! Nu al twee keer hachee gemaakt, echt heel lekker. Een keer stracotto de Heer, vond ik minder en een lamsstoofpotje wat echt goddelijk was.
Kan iemand me uitleggen waarom je vaak het vlees voor je het bakt bebloemd? Wat daar de functie van is? Soms moet er ook na het aanbakken bloem bij, dat lijkt me vooral om te binden, of doet het ook nog wat anders?
Hmmmmquote:Op maandag 31 oktober 2011 15:58 schreef Den_Haag het volgende:
Stoofpotjes
Al drie gemaakt dit seizoen. Lamsstoof
Hier alvast wat inspiratie opdoen voor het weekend
Thanksquote:Op maandag 31 oktober 2011 18:37 schreef RobinOok het volgende:
Als je vlees eerst bebloemd bakt het niet zo snel aan, bovendien geeft het meteen binding aan de saus. Bloem achteraf nog gebruiken is meestal niet zo'n goed idee, de kans dat het dan bloemig gaat smaken is groot. Bloem vooraf meebakken is beter. Als je achteraf nog wilt binden kun je daar beter maizena of aardappelzetmeel of een ander zetmeel voor gebruiken.
Bij mij ookquote:Op zondag 13 november 2011 10:54 schreef Naamah het volgende:
[..]
ThanksDuidelijk! Alleen bakt bebloemd vlees dus juist ontzettend aan bij mij, ik doe het dus niet meer.
Dat is gek.quote:Op zondag 13 november 2011 10:54 schreef Naamah het volgende:
[..]
Alleen bakt bebloemd vlees dus juist ontzettend aan bij mij
Of te weinig vetstof. Of het vuur te hoog. Of een hele gare panquote:Op maandag 14 november 2011 23:58 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dat is gek.![]()
Misschien dat je teveel bloem gebruikt? Je moet 't overtollige er wel vanaf kloppen. Of als je stukjes vlees hebt kun je die in een grote zak met wat bloem doen en dan goed rond schudden.
Nou ja, als je wilt tenminste. Want ik bebloem dus ook nooit.![]()
Of heeeel soms, ooit, als een recept daarom vraagt, dan doe ik het wel braaf. Maar dat komt dus bijna nooit voor.
Klinkt goedquote:Op dinsdag 22 november 2011 09:44 schreef vriendelijkevriend het volgende:
Mijn mama maakt verrukkelijke hachee, als ik het niet vergeet zal ik haar het (familie)recept vragen.
Ik heb m'n eerste stoofpotje eindelijk gemaakt, adhv dit receptquote:Op dinsdag 30 maart 2010 16:57 schreef Redcoon het volgende:
Ik heb een al een paar keer dit aardige gerecht gemaakt, komt hier vandaan, klik.
Dag van tevoren:
- 800 gram runderlappen
- 1 rood uitje
- 3 teen knoflook
- 2 takken rozemarijn
- 2 el rodewijnazijn
- 1 el grove mosterd
- 3 el olijfolie
- peper (zwart, vers) en zout
- 1 hersluitbare plastic zak
Hak het vlees in stukken en doe het in de plastic zak.
Schil en halveer de rode ui en snij het in plakjes. Pel en kneus de knoflookteentjes, kneus de takjes rozemarijn. Meng de olie, azijn en de mosterd in een kommetje tot een marinade. Voeg alles bij het vlees en sluit de zak.
Kneed nu de zak totdat de de marinade overal gelijk is verspreid. Stop de zak 24 uur in de koelkast.
De dag erna:
- Boter of olie
- 1 uit (groot)
- 470 ml runderbouillon (dit is meer dan nodig, maar kan handig zijn in het geval de saus te dik wordt)
- 3 laurierbladeren
- el bloem
- 1/4 tl paprikapoeder
- 1/4 tl mosterdpoeder
- 1/8 tl peper (zwart, vers)
- 1/4 tl zout
- 1 el appelstroop
- extra peper (zwart, vers)
- extra zout
Haal het vlees uit de koelkast en laat het op een bord op kamertemperatuur komen. Haal de knoflook en de rozemarijn uit de zak en gooi het weg. Laat de rode ui zitten.
Snipper de grote ui. Meng de bloem, paprikapoeder, mosterdpoeder, peper en de zout in een kommetje. Strooi dit mengsel over het vlees.
Smelt 2 el boter of olie in een (ruime) braadpan, voeg het vlees en de ui toe en bak het al roerend 5 minuten op een medium vuurtje. Voeg 350 ml runderbouillon (bewaar de rest) en de laurierbladen toe aan het vlees. Doe de deksel op de pan en laat alles 60 minuten sudderen (het liefst op een sudderpitje).
Voeg na de 45 minuten 1 a 2 el appelstroop toe. Doe de deksel op de pan en laat alles weer 60 minuten sudderen. Na de 60 minuten de laurierbladeren verwijderen en breng de stoofpot op smaak met veel peper en een beetje zout.
Laat de stoofpot nog een kwartiertje pruttelen zonder deksel op de pan om het overtollige vocht te laten verdampen.
Klaar! Lekker met frietjes of aardappelpuree en groen.
---------------------------------------------
Ik heb de kooktijden aangepast, het originele recept vroeg om twee x 45 min, dat vond ik echt te weinig!
Dat is wel interessant jaquote:Op vrijdag 25 november 2011 21:54 schreef clumsy_clown het volgende:
[..]
Ik heb m'n eerste stoofpotje eindelijk gemaakt, adhv dit recept. Kay is sowieso super, en ook dit recept was heeeerlijk.
Ziet er lekker uit.quote:Op vrijdag 25 november 2011 21:54 schreef clumsy_clown het volgende:
[..]
Ik heb m'n eerste stoofpotje eindelijk gemaakt, adhv dit recept. Kay is sowieso super, en ook dit recept was heeeerlijk.
Hmmm...die ziet er goed uit. Die mag opchet lijstje voor volgend weekendquote:Op zaterdag 26 november 2011 14:19 schreef Felagund het volgende:
[..]
Ziet er lekker uit.
Maar, deze lijkt mij ook lekker: http://www.kayotic.nl/blog/autumns-harvest-stew, misschien morgen maken.
Oeh, ik heb spruitjes en wortelen over van het weekend, strak planquote:Op zaterdag 26 november 2011 14:19 schreef Felagund het volgende:
[..]
Ziet er lekker uit.
Maar, deze lijkt mij ook lekker: http://www.kayotic.nl/blog/autumns-harvest-stew, misschien morgen maken.
En deze was dus echt heel lekkerquote:Op zaterdag 26 november 2011 14:19 schreef Felagund het volgende:
[..]
Ziet er lekker uit.
Maar, deze lijkt mij ook lekker: http://www.kayotic.nl/blog/autumns-harvest-stew, misschien morgen maken.
Vond hem ook heel lekker, alleen de groenten hadden wat gaarder van mij gemogen. Denk dat ik ze de volgende keer wat eerder bij in doe. Al kan het ook komen doordat ik er in het begin wat te weinig bouillon bij in had gedaan.quote:Op zondag 4 december 2011 19:35 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
En deze was dus echt heel lekkerVandaag gemaakt
Nee. Groenten wat langer erin laten liggen en goed klein gesneden. Denk blokjes van een halve cm. En geen spruiten en pompoen. Spruiten vind ik niet lekker en pompoen vond ik alleen in grote hoeveelheden. Meer dan ik kon verwerkenquote:Op woensdag 7 december 2011 13:55 schreef Felagund het volgende:
[..]
Vond hem ook heel lekker, alleen de groenten hadden wat gaarder van mij gemogen. Denk dat ik ze de volgende keer wat eerder bij in doe. Al kan het ook komen doordat ik er in het begin wat te weinig bouillon bij in had gedaan.
Had jij je precies aan het recept gehouden?
Heb je daar ook een recept voor?quote:
Het is me niet duidelijk...die je die kruiden in de azijn en daar je vlees in?quote:Op woensdag 7 maart 2012 12:13 schreef oh-oh het volgende:
Thijm, peper, zout, jeneverbesjes ( stuk of 8 ) , kruidnagels ( stuk of 8 ) , laurierblad ( stuk of 3 ). En dan het vlees in azijn zetten, zodat het helemaal onder staat. Ik marineer altijd de avond van te voren.
Voor de bereiding het vlees in een vergiet uit laten lekken.
Dan in porties goed aanbakken in een pan.
Een paar flinke uien grof snijden, en in het vet en sap van de laatste lading vlees fruiten.
Vlees terug in de pan, hele pot stroop erbij mikken, en goed doorroeren.
Paar uur lekker laten sudderen en ongeveer een uur voordat het klaar is een paar stukken ontbijtkoek in stukjes er door roeren.
Het is zuur en zoet, en het lekkerst met frietjes natuurlijk!
Zuurvleesrecept, maar dan met konijn maken
Hoe marineer je dan? Gewoon de kruiden op het vlees leggen een paar uur? Dan de kruiden eraf en azijn erover? Ja, je denkt natuurlijk "die is gek" maar ik wil het duidelijk hebbenquote:Op woensdag 7 maart 2012 12:18 schreef oh-oh het volgende:
Nee de avond van te voren marineren met die kruiden en dan de azijn erover.
Zoals je altijd marineert, gewoon de kruiden goed mengen met het vlees en dan de azijn er meteen over, hoplaquote:Op woensdag 7 maart 2012 12:20 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Hoe marineer je dan? Gewoon de kruiden op het vlees leggen een paar uur? Dan de kruiden eraf en azijn erover? Ja, je denkt natuurlijk "die is gek" maar ik wil het duidelijk hebben
Ja hoor, het is zelfs best veel, vandaar dat je de saus nog dikker kan maken met ontbijtkoek.quote:Op woensdag 7 maart 2012 12:20 schreef UIO_AMS het volgende:
Is die ene pot stroop voldoende vocht? Het lijkt me zo weinig namelijk.
Ja, nee leek me ook logisch. Maar je zei:quote:Op woensdag 7 maart 2012 12:21 schreef oh-oh het volgende:
[..]
Zoals je altijd marineert, gewoon de kruiden goed mengen met het vlees en dan de azijn er meteen over, hopla
Waardoor het lijkt alsof je het éérst marineert, en dan later de azijn erover gietquote:Nee de avond van te voren marineren met die kruiden en dan de azijn erover.
Duidelijk. Wat voor stroop gebruik je? Gewoon appelstroop? Of iets anders? En over hoeveel vlees hebben we het?quote:Op woensdag 7 maart 2012 12:22 schreef oh-oh het volgende:
Ja hoor, het is zelfs best veel, vandaar dat je de saus nog dikker kan maken met ontbijtkoek.
Het wordt vloeibaar als het warm wordt en bovendien komt er ook nog veel vocht uit het vlees.
Ja, duh, maar je schreef het gewoon raar op.quote:Op woensdag 7 maart 2012 12:28 schreef oh-oh het volgende:
Jezus fuck, dat hoort gewoon bij het marineerproces dat je de avond van te voren uitvoert
Kilo vlees ongeveer.quote:Op woensdag 7 maart 2012 12:45 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Duidelijk. Wat voor stroop gebruik je? Gewoon appelstroop? Of iets anders? En over hoeveel vlees hebben we het?
Ja, ik doe ook nooit iets speciaals met de wijn.... da's nou net het idee achter een stoofpotje.. alle afzonderlijke smaken en geuren vermengen zich langzaam compleet tot een heerlijke combinatiequote:Op vrijdag 9 maart 2012 14:47 schreef oh-oh het volgende:
Huh wat? Wat is laten ontzuren?
Ik pleur wijn dr altijd zo bij, die smaak gaat altijd vanzelf weg toch?
Eens. En daarna bleek de stroop opeens appelstroop te zijn. Ik haaaaaaat dat soort onduidelijkheden.quote:Op woensdag 7 maart 2012 12:48 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Ja, duh, maar je schreef het gewoon raar op.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |