*jaloers is*quote:Op vrijdag 5 september 2008 10:47 schreef Nembrionic het volgende:
Dit weekend mensen
http://www.weekenddelabiere.be/
Ik ga er straks heen
Enige GROTE minpunt is dat je een 15 cl glas krijgt en daarmee de verschillende bieren moet ''proeven''quote:
zondag 7 september '08
4e Int. Bierfestival
'Bruisend Apeldoorn'
van 12.00 tot 20.00 uur
* Brouwerijen met meer dan 100 speciale bieren.
* Restaurants met culinaire hapjes op basis van bier.
* Verschillende cafés met hun eigen speciaal bier.
* Feestelijke muziek.
* Mega terras.
* Toegang gratis.
Dat is inderdaad wel een minpunt ja.quote:Op vrijdag 5 september 2008 11:33 schreef blessed19 het volgende:
nog van de site van www.bruisendapeldoorn.nl/bierfestival/
[..]
Enige GROTE minpunt is dat je een 15 cl glas krijgt en daarmee de verschillende bieren moet ''proeven''
Ja, het bier IS normaal gezien al hergist op de fles. Dus je kunt hem gewoon direct opdrinken volgens mij.quote:Op vrijdag 5 september 2008 12:08 schreef Helgi het volgende:
Leuk topic! Ik heb een vraagje.. ik zag laatst een speciaal biertje staan (Westmalle volgens mij? iets van 7 procent alcohol), maar er stond op de achterkant van de fles dat het biertje nog een paar dagen moest doorgisten in de fles?? Ik dacht dan haal ik die maar niet. Maar als ik nou zegmaar straks dat biertje haal kan ik die dan gewoon vanavond opdrinken?
Edit: naam toegevoegd.
Alle tripels zijn eigenlijk bedoeld om een tijdje rechtop in een kelder, oid, na te laten gisten. Hoe langer je wacht, des een andere smaak je zult krijgen. Ook is het zo dat door vervoeren e.d. de gist door de fles gaat ''vliegen''. Om je biertje dan zonder de gist te drinken is het verstandig om je flesje een dag of 1/2 te laten staan, zodat je hem makkelijk *rustig* kan inschenken en het laatste restje (het gist) te laten staan voor wat het is.quote:Op vrijdag 5 september 2008 12:08 schreef Helgi het volgende:
Leuk topic! Ik heb een vraagje.. ik zag laatst een speciaal biertje staan (Trippel ofzo? ben de naam kwijt, iets van 7 procent alcohol), maar er stond op de achterkant van de fles dat het biertje nog een paar dagen moest doorgisten in de fles?? Ik dacht dan haal ik die maar niet. Maar als ik nou zegmaar straks dat biertje haal kan ik die dan gewoon vanavond opdrinken?
barbaar...quote:Op vrijdag 5 september 2008 12:19 schreef David het volgende:
[..]
Ja, het bier IS normaal gezien al hergist op de fles. Dus je kunt hem gewoon direct opdrinken volgens mij.
Ik heb nu ook maar eens een brigand gekocht. op wat voor een temperatuur vind jij hem het lekkerst?quote:Op vrijdag 5 september 2008 11:33 schreef ursel het volgende:
Ik blijf toch bij mijn brigandje, mijn Duchesse du bourgogne en mijn TVP-tje..
ah, tof. de prijzen vallen opzich nog wel mee. thnx voor de tip!quote:Op vrijdag 5 september 2008 18:38 schreef borisz het volgende:
Ik moet weer eens naar de bierkoning
en voor wie hem nog niet kenden als je vanuit huis bier wil bestellen. www.bierwinkel.eu
Het is wel pas interessant vanaf 24 flesjes want dan betaal je geen verzendkosten( a 9,95).quote:Op vrijdag 5 september 2008 19:58 schreef blessed19 het volgende:
[..]
ah, tof. de prijzen vallen opzich nog wel mee. thnx voor de tip!
dus is het maar goed dat je meerdere tripels lang moet laat rusten.quote:Op vrijdag 5 september 2008 20:06 schreef borisz het volgende:
[..]
Het is wel pas interessant vanaf 24 flesjes want dan betaal je geen verzendkosten( a 9,95).
inderdaad, kan voor 'n kater zorgen; maar van vier al ?!quote:Op zaterdag 6 september 2008 14:01 schreef David het volgende:
Ik ervaar nu dat 4 Karmeliet Tripels op één avond net te veel is om goed te zijn
Ik ben ooit aan 11 op een avond geraakt, het kostte toen ook maar 0.75 euro per Karmeliet, maar achteraf gezien was het toch net iets te veelquote:Op zaterdag 6 september 2008 14:01 schreef David het volgende:
Ik ervaar nu dat 4 Karmeliet Tripels op één avond net te veel is om goed te zijn
Ik ben nogal katergevoelig. Ik hou van bier, maar zeker bij Westmalle (jawel) en Karmeliet is het al snel te veel voor mij (houten kop). Ik herinner me nu trouwens dat ik er vijf heb gedronken...quote:Op zaterdag 6 september 2008 15:13 schreef misteriks het volgende:
[..]
inderdaad, kan voor 'n kater zorgen; maar van vier al ?!
gouden carolus kan ook heel gevaarlijk zijn.
Het betere katervrije speciaalbiertje vind ik nog steeds leffe of westmalle tripel, en ja, zelfs duvel !
groene duvel op kamertemperatuur!quote:Op zaterdag 6 september 2008 15:13 schreef misteriks het volgende:
[..]
inderdaad, kan voor 'n kater zorgen; maar van vier al ?!
gouden carolus kan ook heel gevaarlijk zijn.
Het betere katervrije speciaalbiertje vind ik nog steeds leffe of westmalle tripel, en ja, zelfs duvel !
maar westmalle is ook niet te drinken...quote:Op zondag 7 september 2008 12:32 schreef David het volgende:
[..]
Ik ben nogal katergevoelig. Ik hou van bier, maar zeker bij Westmalle (jawel) en Karmeliet is het al snel te veel voor mij (houten kop). Ik herinner me nu trouwens dat ik er vijf heb gedronken...
dat is ook niet zo heel gek, aangezien die brouwerij het recept van westvleteren gebruikt.quote:Op zaterdag 6 september 2008 20:24 schreef Chimay het volgende:
Ik begin trouwens Sint Bernardus Abt 12 steeds lekkerder te vinden, het is wat vergelijkbaar met Rochefort 10 en Westvleteren 12. Ik vind de Sint Bernardus trouwens zeker niet minder dan Westvleteren.
Zo, dit weekend ook weer flink lekkere bieren gedronken. Ook Karmelietjes. Deze keer van de tap wat resulteerde in 2x zo grotequote:Op zondag 7 september 2008 12:32 schreef David het volgende:
[..]
Ik ben nogal katergevoelig. Ik hou van bier, maar zeker bij Westmalle (jawel) en Karmeliet is het al snel te veel voor mij (houten kop). Ik herinner me nu trouwens dat ik er vijf heb gedronken...
bij ons in apeldoorn zijn de karmelietglazen kleiner dan als je een flesje besteld. maar hij is dan ook wel wat goedkoper, gelukkig.quote:Op zondag 7 september 2008 12:38 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Zo, dit weekend ook weer flink lekkere bieren gedronken. Ook Karmelietjes. Deze keer van de tap wat resulteerde in 2x zo grote
Anyway, JIJ moet eigenlijk na ieder bier een glaasje water drinken. Ik doe het tegenwoordig ook en het scheelt echt ENORM.
Nou, vergelijkbaar is dat dan niet echt. Een goede herfstbock kun je het beste een jaar later pas opdrinken, daar schijnt ie lekkerder van te worden. Ook is het bij een goed exemplaar dus helemaal niet slecht om 'm lekker over datum te laten gaan, alvorens je 'm opdrinkt. Dus ter vergelijking misschien minder geschikt, maar voor de smaak des te meer.quote:Op maandag 8 september 2008 15:21 schreef Chielus het volgende:
Nog een weekje en dan is het Bockbier seizoen weer geopend. Heb er met dit weer echt weer zin in, heb nog een paar flesjes van vorig jaar bewaard voor een klein vergelijkend warenonderzoek
Klopt, ik weet dat er gezegt wordt dat ze er lekkerder op worden, dus dat ga ik maar eens testen. (heeel vervelend)quote:Op maandag 8 september 2008 15:27 schreef Vork het volgende:
[..]
Nou, vergelijkbaar is dat dan niet echt. Een goede herfstbock kun je het beste een jaar later pas opdrinken, daar schijnt ie lekkerder van te worden. Ook is het bij een goed exemplaar dus helemaal niet slecht om 'm lekker over datum te laten gaan, alvorens je 'm opdrinkt. Dus ter vergelijking misschien minder geschikt, maar voor de smaak des te meer.
Vanavond zit ik er weer. Helaas kan ik niet al te veel drinken (zie CUL SC)quote:Op maandag 8 september 2008 15:51 schreef motorbloempje het volgende:
Moortgat was ook ok ja
Whaaaaaaa, FLASHBACKquote:Op maandag 8 september 2008 18:15 schreef David het volgende:
Flierefluiter is ook best lekker.
Is het wel bier dan? Volgens mij is het gewoon een pils die veel in die streek gedronken wordt.quote:Op maandag 8 september 2008 20:17 schreef exporQ het volgende:
Iemand bekent met Colomba bier?
3 jaar geleden op Corsica gedronken, en moet zeggen dat het 1 van de lekkerste biertjes waren die ik heb gedronken.
Enig idee waar dit in NL te verkrijgen is?
hm, witbier. ik zal donderdag wel eens vragen aan mijn biertoko.quote:Corsica Colomba
White Beer
A bottle conditioned unpasteurised white beer - naturally cloudy. Its flavour and aromas come from the native Corsican maquis or wild mountain greenery. (330ml)
In Groningen zelfs een bockbiertocht over een week of twee.quote:
en, hoe gaat het met testen?quote:Op maandag 8 september 2008 15:44 schreef Chielus het volgende:
[..]
Klopt, ik weet dat er gezegt wordt dat ze er lekkerder op worden, dus dat ga ik maar eens testen. (heeel vervelend)
de meeste biertjes gerijpt op eikenhouten vaten hebben die generieke smaak..quote:Op donderdag 18 september 2008 10:57 schreef Windigo het volgende:
Laatst Duchesse de bourgogne gehad, wat een goddelijk bier zeg
"Duchesse de Bourgogne" is een zoet, fruitig bier met een aangename
fris-zurige eikenhouten afdronk. "Duchesse de Bourgogne" wordt
gebrouwen met diep gebrand gerstemout en overjaarse hoppen met
een laag bitterheidsgehalte. Na de hoofdgisting en de tweede lagering
ondergaat het bier een derde lagering van circa 18 maanden in
eikenhouten kuipen. De in het eikenhout aanwezige looistoffen geven de
"Duchesse" het fruitige karakter. Na deze lagering wordt de "Duchesse"
versneden met jonger bier van 8 maanden oud. Het resultaat is een
"Duchesse de Bourgogne" met een volle, zoete en licht rinzige smaak.
Een robijnrood juweel van 6.2% vol. alc. dat het best geschonken wordt
tussen de 8 en de 12°C. Een volmaakt bier!
Ik woon in Zutphen, dus ik ga op de fiets Terug weet ik nog nietquote:Op dinsdag 16 september 2008 22:15 schreef blessed19 het volgende:
wie gaat er naar het zutphense bockbier festijn?
Jullie zouden eens Bourgogne des Flanders moeten proberen die 5 jaar op oude portvaten is gerijpt. Een van de lekkerste biertjes die ik me kan herinneren!quote:Op donderdag 25 september 2008 13:21 schreef ursel het volgende:
[..]
de meeste biertjes gerijpt op eikenhouten vaten hebben die generieke smaak..
Ben benieuwd..quote:Op donderdag 25 september 2008 15:16 schreef George_of_the_Jungle het volgende:
[..]
Jullie zouden eens Bourgogne des Flanders moeten proberen die 5 jaar op oude portvaten is gerijpt. Een van de lekkerste biertjes die ik me kan herinneren!
Grolsch bock vind ik te zoet, hoewel dat de laatste twee jaar bijgesteld is.quote:Op donderdag 25 september 2008 14:25 schreef beelz het volgende:
Ik moest gister naar de horecabeurs in Hardenberg. Dat hebben we geweten dus
Beetje praten met vertegenwoordigers en daar de hele dag gratis bier gedronken. Uiteraard loop ik dan direct naar de vertegenwoordiger van Grolsch en daar een paar herfstbokjes gehad. Ze zijn weer erg fijn.
Daarna door naar Hertog Jan. Hertog Jan herfstbok is ook lekker maar de Grolsch is veel lekkerder vind ik.
Toen fijn een paar Palm Royale gedronken en nog veel sterke drank geproefd.
Horecabeurs.. wat een straf
Die wou ik net posten! Van de week voor het eerst op, erg geslaagd.quote:Op vrijdag 5 september 2008 11:10 schreef Windigo het volgende:
Ik vind La Trappe quadruppel zelf het lekkerste speciaalbier. Donker, maar volrond zoet van smaak met een sterk graanaccent.
Ik vond Grolsch dus walgelijk zoet eerlijkgezegd. Alsof je vloeibare Lonka zit weg te werken, yuck. Verder geen herfstbock op eigenlijk, ik was er vorig jaar niet zo mee bezig en dit jaar ben ik er nog niet aan toegekomen.quote:Op maandag 8 september 2008 15:21 schreef Chielus het volgende:
Nog een weekje en dan is het Bockbier seizoen weer geopend. Heb er met dit weer echt weer zin in, heb nog een paar flesjes van vorig jaar bewaard voor een klein vergelijkend warenonderzoek
Ik zelf vind zelf van de gangbare merken, Grolsch bock wel de lekkerste. Wat jullie?
Bedoel he niet Val-Dieu? Ik heb hier nog een tripel van maart staan. binnenkort eens proeven, aangezien hij nu 6 maanden heeft kunnen werken.quote:Op zaterdag 27 september 2008 18:36 schreef Mr.Adams het volgende:
Weet niet of het al ergens in dit topic genoemd is, maar een van mijn favorieten is toch echt wel Val Dieux, vooral de Val Dieux Blond drink ik zeer regelmatig in de zomer, binnenkort weer overstappen naar de Brune en Trippel
Schultenbräu verkauft mann das nicht bei der Aldi oder was? Moet je eens Paulaner Dunkel Weissen proevenquote:Op zondag 28 september 2008 15:00 schreef Helgi het volgende:
Gister Schultenbräu Witbier gedronken. Wel ok biertje maar ik heb lekkerder witbier gedronken..
Btw is dit topic ook voor witbier?
En van de week Amstel (?) Bockbier gedronken was er niet weg van eigenlijk. Hoe is ander bockbier in vergelijking met die?
Ja bij de Aldi. Thanks voor de tip zal het eens proberen.quote:Op zondag 28 september 2008 15:21 schreef kaasplankje het volgende:
[..]
Schultenbräu verkauft mann das nicht bei der Aldi oder was? Moet je eens Paulaner Dunkel Weissen proeven
Grolsch is misschien wel het zoetste bokbier. De meeste liefhebbers haten het daarom (ik ook), maar de 'massa' vindt het prima te drinken: het is net colaquote:Op zondag 28 september 2008 15:51 schreef veldmuis het volgende:
Ik ben geen bockker, maar het schijnt dat Grolsch Bo(c)k erg fatsoenlijk spul is.
Hij is nog steeds heel erg zoet ja..quote:Op zondag 28 september 2008 20:33 schreef Againzender het volgende:
[..]
Grolsch is misschien wel het zoetste bokbier. De meeste liefhebbers haten het daarom (ik ook), maar de 'massa' vindt het prima te drinken: het is net cola
Nou ja, dat was 10 jaar geleden zo. Ik heb het idee dat Grolsch wat minder zoet geworden is de laatste jaren, maar naar mijn mening nog steeds veels te zoet.
Maar goed, smaken verschillen
In een paar postings hoger had je kunnen lezen dat een aantal bierproevers hebben getracht om de smaak van de rochefort 8 en 10 om de +- 2 maanden te proeven. rochefort. Hoelang hij al gebotteld is, kan je herleiden van de houdbaarheidsdatum wat op de fles staat.quote:Op vrijdag 3 oktober 2008 19:21 schreef veldmuis het volgende:
Kasteelbier is ook goed spul zeg. Dat is nou exact wat ik in een tripel zoek. Vast te zoet voor de mensen die zich expert noemen, maar ik vind het lekker.
Laten jullie de tripels trouwens 2 jaar staan in de kelder voor ze op te slurpen? Ik vraag me af of dat nog veel scheelt, met die nagisting op de fles. Ik heb er het geduld niet voor iig.
Ik hou helemaal niet van dat mierzoete bier, maar Kasteelbier is daarop toch echt de uitzondering. Niet te vaak, maar soms is die zeer welkom.quote:Op vrijdag 3 oktober 2008 19:21 schreef veldmuis het volgende:
Kasteelbier is ook goed spul zeg. Dat is nou exact wat ik in een tripel zoek. Vast te zoet voor de mensen die zich expert noemen, maar ik vind het lekker.
ik heb hier nog een fles Boon geuze uit 1998 liggen, was een beetje onder alle flessen verdwenenquote:Op vrijdag 3 oktober 2008 22:35 schreef veldmuis het volgende:
Tnx.
Rochefort 10 heb ik trouwens niet kunnen bemachtigen, ze hadden alleen 6 - de 8 en 10-vakken waren leeg .
Maar de boodschap is duidelijk: een half jaar wachten doet veel goeds.
Klopt, het brouwen van de Rochefort 10 is inderdaad tijdelijk gestopt. Waarom dat is mag joost weten, maar ik baal er ook goed van!quote:Op vrijdag 3 oktober 2008 22:35 schreef veldmuis het volgende:
Tnx.
Rochefort 10 heb ik trouwens niet kunnen bemachtigen, ze hadden alleen 6 - de 8 en 10-vakken waren leeg .
Maar de boodschap is duidelijk: een half jaar wachten doet veel goeds.
Ik ben benieuwd.Hij zal waarschijnlijk vrij meuig en stoffig smaken. (te lang bewaren is namelijk ook niet goed )quote:Op vrijdag 3 oktober 2008 23:25 schreef Againzender het volgende:
[..]
ik heb hier nog een fles Boon geuze uit 1998 liggen, was een beetje onder alle flessen verdwenen
Dat is ook de reden waarom onervaren whisky-drinkers er liever ijs bij hebben. Dan proef je hem niet zo goedquote:Op vrijdag 3 oktober 2008 23:52 schreef blessed19 het volgende:. Trouwens, als je hem drinkt, probeer dan eens een kouwe en daarna een ''lauwe'' te drinken. Je zult merken dat de lauwere meer smaak heeft. Dit komt doordat hoe kouder een drank is, des te minder je smaakpapillen worden geactiveerd. Standaard drink ik mijn tripels op keukentemperatuur (denk 16 graden) en in cafe's vraag ik om ongekoelde tripels
Dat "kouder heeft minder smaak" geldt voor vrijwel alles, ook etenquote:Op vrijdag 3 oktober 2008 23:52 schreef blessed19 het volgende:
[..]
Klopt, het brouwen van de Rochefort 10 is inderdaad tijdelijk gestopt. Waarom dat is mag joost weten, maar ik baal er ook goed van!
Trouwens: Een andere aanrader is de Tripel Karmeliet. Ergens eens laten vertellen dat hij dit jaar verkozen is als beste biertje van 2008. Trouwens, als je hem drinkt, probeer dan eens een kouwe en daarna een ''lauwe'' te drinken. Je zult merken dat de lauwere meer smaak heeft. Dit komt doordat hoe kouder een drank is, des te minder je smaakpapillen worden geactiveerd. Standaard drink ik mijn tripels op keukentemperatuur (denk 16 graden) en in cafe's vraag ik om ongekoelde tripels
quote:Op zaterdag 4 oktober 2008 13:04 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Dat "kouder heeft minder smaak" geldt voor vrijwel alles, ook eten
Maar een lauwe Karmeliet vind ik persoonlijk niet te drinken
Drinken op de juiste temperatuurquote:
quote:Op zaterdag 4 oktober 2008 13:12 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Drinken op de juiste temperatuur
Dat dus.quote:Op zaterdag 4 oktober 2008 14:52 schreef veldmuis het volgende:
Ik koel tripels ook altijd stevig, vooral omdat ik er best lang mee doe. Anders zijn ze op het eind helemaal lauw .
Nee, lauw VINDT jij lekkerder.quote:
Ik ruik een bier-meet. 5 gedadigden die ieder 2 soorten bier meeneemt.quote:Op zaterdag 4 oktober 2008 15:13 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Nee, lauw VINDT jij lekkerder.
En kinderen in Afrika hebben honger, jij niet. Etc etc
Gek..ik las "biermeet", niet "tripelmeet"quote:Op zaterdag 4 oktober 2008 16:49 schreef veldmuis het volgende:
Idee is zeker leuk, alleen ik vind het zonde om 2 tripels achter elkaar te drinken, vooral die +10% dingen. M'n smaak is dan echt niet meer zo helder.
En dan met je eigen bier aan komen zetten!quote:Op zaterdag 4 oktober 2008 17:02 schreef blessed19 het volgende:
Mocht de groep werkelijke gegadigden groter zijn, dan is een uitval naar een cafe op een nader te bepalen plek een optie.
quote:Op zaterdag 4 oktober 2008 17:21 schreef veldmuis het volgende:
[..]
En dan met je eigen bier aan komen zetten!
quote:
quote:Op zaterdag 4 oktober 2008 17:57 schreef blessed19 het volgende:
[..]
maar ik ben wel erg benieuwd naar je brouwsel! Heb je al een paar proefflesjes?
<- insert biertje hier
ik ben ook benieuwd, mits goed afgesloten kan dit bier wel wat hebben namelijk. Als hij open gaat horen jullie het wel Het is nu meer weer voor bokbier etc....quote:Op vrijdag 3 oktober 2008 23:53 schreef blessed19 het volgende:
[..]
Ik ben benieuwd.Hij zal waarschijnlijk vrij meuig en stoffig smaken. (te lang bewaren is namelijk ook niet goed )
quote:Op zaterdag 4 oktober 2008 22:22 schreef Againzender het volgende:
[..]
ik ben ook benieuwd, mits goed afgesloten kan dit bier wel wat hebben namelijk. Als hij open gaat horen jullie het wel Het is nu meer weer voor bokbier etc....
Jawohl!. Behalve uit mijn eigen brouwsel.quote:Op zondag 5 oktober 2008 10:13 schreef veldmuis het volgende:
Drinken jullie het gistspulletje ook op eigenlijk?
Uiteraard heb ik diequote:Op zaterdag 4 oktober 2008 17:57 schreef blessed19 het volgende:
[..]
maar ik ben wel erg benieuwd naar je brouwsel! Heb je al een paar proefflesjes?
<- insert biertje hier
Ik heb 'm volbracht.quote:
Om de nasmaak goed te kunnen proeven neem je eerst een slok in je mond die je warm laten worden voor je hem doorslikt en direct erna neem je een nieuwe slok met koud bier uit het glas. Dan proef je de nasmaak goed!quote:
geef dan eens wat aan via pm, ofzo. er valt vast wel iets te regelen.quote:Op zondag 5 oktober 2008 18:14 schreef Vork het volgende:
Een biermeeting, dat klinkt als een goed idee. Zeker als iedereen wat (bijzonders) meeneemt om te proeven, van pilsener tot tripel (want om nou 6 tripels te gaan proeven, dat is wel wat heftig). Nu nog tijd., maar indien tijd, is er interesse.
Wat wil je weten? Tijd? lokatie? bier? een aanmelding? Ik wil je best pm'en, ik weet alleen niet watquote:Op maandag 6 oktober 2008 20:37 schreef blessed19 het volgende:
geef dan eens wat aan via pm, ofzo. er valt vast wel iets te regelen.
Ow, ik dacht dat je het momenteel te druk had.quote:Op maandag 6 oktober 2008 21:51 schreef Vork het volgende:
[..]
Wat wil je weten? Tijd? lokatie? bier? een aanmelding? Ik wil je best pm'en, ik weet alleen niet wat
het is treurig....quote:Op dinsdag 7 oktober 2008 08:15 schreef Bowiefan het volgende:
van het weekend Chouffe bok 6666 bok gedronken, voor het eerst sinds 2002 weer op fles, dus lekker rustig thuis genieten
lees hier overigens dat ik zuining moet zijn op mijn Rocheforts 10 ?
euh, IJbock hoort niet zuur te zijn hoor wel erg hoppig meestal.quote:Op zaterdag 11 oktober 2008 21:29 schreef borisz het volgende:
Ik trek de IJbock open, maar wat is dat zuur
Niet helemaal mijn smaak.
Ik zal hem nog eens proberen dan .quote:Op vrijdag 17 oktober 2008 20:46 schreef Againzender het volgende:
[..]
euh, IJbock hoort niet zuur te zijn hoor wel erg hoppig meestal.
Misschien is jouw flesje wel geinfecteerd
en soms heb je gewoon pech dat je een fles hebt met een melkzuurinfectiequote:Op vrijdag 17 oktober 2008 20:50 schreef borisz het volgende:
[..]
Ik zal hem nog eens proberen dan .
Binnenkort maar eens nieuw flesje halen dan.
Sommige bieren smaken beter na een tweede keer.
Dat is een lekker biertje jaquote:Op vrijdag 17 oktober 2008 21:08 schreef veldmuis het volgende:
Tip: Gulden Draak.
Je kunt er bijna niet doorheen kijken zo donker, maar het is erg lekker. Meegepakt om z'n leuke flesje (wit), en het was een goeie keus!
klopt. alleen moet je dan bellen, afspraak maken en een uur/2 uur in een file rond westvleteren overleven.quote:Op zaterdag 18 oktober 2008 11:48 schreef ColdFeet het volgende:
De prijs van Westvleteren valt best mee als je bij Sint-Sixtus een krat weet te bemachtigen, zeg. Moeten ze wel weer een lading aanbieden.
Wel schattig, de winst van het bier wordt gebruikt om minderbedeelden te steunen.
Dat is wel een flinke winstmarge dan Of zou dat m in de kilometers zitten? En eigenlijk mag dat dus niet, doorverkopen.quote:Op zaterdag 18 oktober 2008 14:10 schreef blessed19 het volgende:
In Groningen heb ik een slijterij gevonden die ze voor 7,95 per stuk verkoopt, alleen wel 1 de man. gelukkig heeft mijn zus er eentje meegenomen als cadeautje. in maart ga ik hem nuttigen! ben erg benieuwd!
haal dan ook eentje voor mij!quote:Op zaterdag 18 oktober 2008 14:16 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Dat is wel een flinke winstmarge dan Of zou dat m in de kilometers zitten? En eigenlijk mag dat dus niet, doorverkopen.
Ik geloof dat mijn vent binnenkort een poging wil wagen met een vriend, om er een krat te pakken te krijgen.
Dat zouden dan inderdaad 24 verjaardagskadootjes worden, denk ik Je gaat ook weer niet in je eentje zo'n krat leegtankenquote:
pff, alleen de gedachte al...quote:Op zaterdag 18 oktober 2008 15:01 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Dat zouden dan inderdaad 24 verjaardagskadootjes worden, denk ik Je gaat ook weer niet in je eentje zo'n krat leegtanken
Oud Beersel, die waren toch gestopt?? Als je een oude gueuze van ze hebt: dat is het echte spul!! Als je niet bekend bent met gueuze is het misschien even wennen, maar top!!quote:Op zaterdag 18 oktober 2008 11:34 schreef Thracier het volgende:
Gisteren bij een bierwinkel in Amsterdam, damn die hadden veel! Ook volop Westvleteren 12, ongeprijsd weliswaar, die bij navraag 9,60 bleek te kosten. Die heb ik toch maar laten staan . Wel o.a. een Rodenbach grand cru en een oude geuze van Oud Beersel meegenomen. Iemand bekend met de laatste??
De aanwijzingen voor de juiste temperatuur staan op het flesje. Dat is vrijwel altijd gekoeld. Maar pas op dat je niet té koud zet, dat is niet lekkerquote:Op zondag 19 oktober 2008 16:28 schreef GANZENBORD het volgende:
Goed, tijdje geleden op een verjaardag met een oom wat speciaalbiertjes zitten drinken, en dat beviel me toen wel.
Vanmiddag stond hij dus op de stoep, met een kratje Rochefort 10 als cadeau
Ik heb het kratje nu in de koelkast staan, maar ik lees hier dat dit biertje beter bij kamertemperatuur gedronken kan worden ? Is het koud drinken van dit biertje echt 'not-done' of is dit meer persoonlijk ?
Aangezien ik er toch genoeg heb voor de komende tijd zal ik beiden wel proberen, en kijken wat me beter smaakt
En over de glazen; is het essentieel om een bepaald soort glas te gebruiken waardoor het bier beter tot zijn recht komt ?
Als je het te koud drinkt proef en ruik je gewoon heel veel smaken niet, en bij een Rochefort 10 is dat erg veel wat je dan mist.quote:Op zondag 19 oktober 2008 16:28 schreef GANZENBORD het volgende:
Goed, tijdje geleden op een verjaardag met een oom wat speciaalbiertjes zitten drinken, en dat beviel me toen wel.
Vanmiddag stond hij dus op de stoep, met een kratje Rochefort 10 als cadeau
Ik heb het kratje nu in de koelkast staan, maar ik lees hier dat dit biertje beter bij kamertemperatuur gedronken kan worden ? Is het koud drinken van dit biertje echt 'not-done' of is dit meer persoonlijk ?
Aangezien ik er toch genoeg heb voor de komende tijd zal ik beiden wel proberen, en kijken wat me beter smaakt
En over de glazen; is het essentieel om een bepaald soort glas te gebruiken waardoor het bier beter tot zijn recht komt ?
wat ook handig is: naar de datum kijken. daar moet je 6/7 manden erbij tellen en dan heb je pas imo de lekkerste rochefort!quote:Op zondag 19 oktober 2008 16:28 schreef GANZENBORD het volgende:
Goed, tijdje geleden op een verjaardag met een oom wat speciaalbiertjes zitten drinken, en dat beviel me toen wel.
Vanmiddag stond hij dus op de stoep, met een kratje Rochefort 10 als cadeau
Ik heb het kratje nu in de koelkast staan, maar ik lees hier dat dit biertje beter bij kamertemperatuur gedronken kan worden ? Is het koud drinken van dit biertje echt 'not-done' of is dit meer persoonlijk ?
Aangezien ik er toch genoeg heb voor de komende tijd zal ik beiden wel proberen, en kijken wat me beter smaakt
En over de glazen; is het essentieel om een bepaald soort glas te gebruiken waardoor het bier beter tot zijn recht komt ?
6 maanden over datum bedoel je dus?quote:Op maandag 20 oktober 2008 06:10 schreef blessed19 het volgende:
[..]
wat ook handig is: naar de datum kijken. daar moet je 6/7 manden erbij tellen en dan heb je pas imo de lekkerste rochefort!
na het sluiten van de fles.quote:Op maandag 20 oktober 2008 18:52 schreef veldmuis het volgende:
[..]
6 maanden over datum bedoel je dus?
Zoals hierboven al staat: koelkastkoud doet afbreuk aan smaak en geur. De aanbevolen temperatuur op het flesje Rochefort 10 dat ik hier heb is 12-14 gr.C. Kan wel ongeveer kloppen. Het zal niet aankomen op een graad meer of minder, dus bewaren in de koelkast en dan een klein half uurtje voor gebruik eruit volstaat voor mij. Dat doe ik btw bij alle dubbels en tripels en het bevalt me prima.quote:Op zondag 19 oktober 2008 16:28 schreef GANZENBORD het volgende:
Goed, tijdje geleden op een verjaardag met een oom wat speciaalbiertjes zitten drinken, en dat beviel me toen wel.
Vanmiddag stond hij dus op de stoep, met een kratje Rochefort 10 als cadeau
Ik heb het kratje nu in de koelkast staan, maar ik lees hier dat dit biertje beter bij kamertemperatuur gedronken kan worden ? Is het koud drinken van dit biertje echt 'not-done' of is dit meer persoonlijk ?
Aangezien ik er toch genoeg heb voor de komende tijd zal ik beiden wel proberen, en kijken wat me beter smaakt
En over de glazen; is het essentieel om een bepaald soort glas te gebruiken waardoor het bier beter tot zijn recht komt ?
Waar ben je in Maastricht gaan borrelen? De Falstaff en Take One zijn aan te raden voor de bierliefhebbers.quote:Op dinsdag 21 oktober 2008 15:39 schreef Nembrionic het volgende:
Gisteren een excursie vanuit de kroeg gehad naar de brouwerij van Gulpener en daarna naar Maastricht geweest. Lekker gebierd en heeeel erg lekker tapas gegeten.
Take One dusquote:Op dinsdag 21 oktober 2008 17:38 schreef Mr.Adams het volgende:
[..]
Waar ben je in Maastricht gaan borrelen? De Falstaff en Take One zijn aan te raden voor de bierliefhebbers.
Gulpener Herfstbockquote:Op dinsdag 21 oktober 2008 15:39 schreef Nembrionic het volgende:
Gisteren een excursie vanuit de kroeg gehad naar de brouwerij van Gulpener en daarna naar Maastricht geweest.
Juist, erg lekkerquote:
Lekker ik heb de koeling ook weer vol met Chimay, Westmalle, Erdinger Dunkelweissen, Orval en Rochefortquote:Op woensdag 22 oktober 2008 10:26 schreef ursel het volgende:
Zo, net terug van paar dagen België.
Heerlijk genoten uiteraard.
Wel grappig, kom je over de grens van duitsland, geen 10 km van waar we zaten. hebben ze alleen maar bittburger cola, lemon of gewoon bittburger.
Gelukkig hadden ze in st. Vith ruim assortiment..
Vanavond ff updaten welke ook alweer. In ieder geval wel de Grimmbergen bruin bier dacht ik. 8 voor de prijs van 6.
Vind ik wel, maar smaken verschillen, zijn twee compleet verschillende bierenquote:Op woensdag 22 oktober 2008 20:37 schreef veldmuis het volgende:
Grimbergen dubbel? Is dat lekkerder dan de Tripel?
Dan pik ik de dubbel de volgende keer mee!quote:Op woensdag 22 oktober 2008 20:41 schreef Againzender het volgende:
[..]
Vind ik wel, maar smaken verschillen, zijn twee compleet verschillende bieren
Ik vind tripels over het algemeen lekkerder dan dubbels.quote:Op woensdag 22 oktober 2008 20:37 schreef veldmuis het volgende:
Grimbergen dubbel? Is dat lekkerder dan de Tripel?
de 9 is makkelijk te krijgen bij de betere bierhandelaren.quote:Op donderdag 23 oktober 2008 19:17 schreef emileuitapeldoorn het volgende:
[..]
Ik vind tripels over het algemeen lekkerder dan dubbels.
Binnenkort trouwens de leffe 9 eens proberen. Ben er helaas nog steeds niet aan toe gekomen die in belgie te halen, volgens mij is die namelijk nog steeds niet in Nederland te verkrijgen.
Die Leffe 9 is een killer. van de zomer een keer helemaal rot van 3 flesjes.quote:Op donderdag 23 oktober 2008 19:17 schreef emileuitapeldoorn het volgende:
[..]
Ik vind tripels over het algemeen lekkerder dan dubbels.
Binnenkort trouwens de leffe 9 eens proberen. Ben er helaas nog steeds niet aan toe gekomen die in belgie te halen, volgens mij is die namelijk nog steeds niet in Nederland te verkrijgen.
quote:Op zaterdag 25 oktober 2008 15:17 schreef borisz het volgende:
Gister had ik Duchesse de Bourgogne
erg lekker, zeer fruitig
ik vind het wel lekker maar bij dit bier moet je niet denken dat je een bier drinkt.quote:Op zaterdag 25 oktober 2008 15:17 schreef borisz het volgende:
Gister had ik Duchesse de Bourgogne
erg lekker, zeer fruitig
Dat begrijp ik niet. Het is echt een bier, maar wat anders dan de pilsdrinkende natie gewend is. Het is wat zurig, heerlijk, typisch Vlaams bierquote:Op zaterdag 25 oktober 2008 21:31 schreef Its-Jojo-4you het volgende:
[..]
ik vind het wel lekker maar bij dit bier moet je niet denken dat je een bier drinkt.
Ik heb de tripel op en die vond ik niet zo, terwijl er toch veel lovends over te horen is. Gelukkig verschillen smaken nog altijd .quote:Op zaterdag 25 oktober 2008 21:46 schreef navigator het volgende:
Maredsous Blond. Lekker fris bier met volle smaak, prima.
Sla je Amstel uit principe over omdat je het pils niet lekker vindt? Dan zou het zonde zijn, want de bok van Amstel is echt goed!quote:Op zaterdag 25 oktober 2008 22:31 schreef veldmuis het volgende:
Ik heb zoals ik eerder al screef alleen nog maar de Gulpener op (van de tap) en vond dat wel een prima bockbier. Amstel sla ik uit principe over, La Trappe moet ik dan ook es proberen
Ooh, ik drink altijd pils en rond speciale gelegenheden speciaal bierquote:Op zaterdag 25 oktober 2008 21:36 schreef borisz het volgende:
Zurig in de positieve zin van het woord ja.
IJbock van vanmiddag was wel iets beter dan vorige week, maar het is niet mijn favo bock.
Ik heb nu De Bok Is Los, maar die is tja een beetje matigjes. Weinig smaak en ik neig hem Amstel Bock Light te gaan noemen.
Pils drink ik alleen tijdens feestjes etc . Ik vind pils zo saai Thuis heb ik vooral speciale bieren in huis.
Paulaner vind ik ook beter dan HJ weizenquote:Op zaterdag 25 oktober 2008 21:46 schreef Its-Jojo-4you het volgende:
Het enige speciaalbier dat ik nu in huis heb is Hertog Jan Weizen. Prima te drinken, alhoewel ik Paulaner toch het lekkerst blijf vinden.
Is bockbier nu echt zo populair in Nederland?quote:Op zaterdag 25 oktober 2008 22:31 schreef veldmuis het volgende:
Ik heb zoals ik eerder al screef alleen nog maar de Gulpener op (van de tap) en vond dat wel een prima bockbier. Amstel sla ik uit principe over, La Trappe moet ik dan ook es proberen
Ben gister voor het eerst geweest. Was zeker voor herhaling vatbaar!quote:Op zaterdag 25 oktober 2008 08:48 schreef Againzender het volgende:
Nog mensen die naar het bokbierfestival in de Beurs van Berlage gaan dit weekeinde?
Er zit veel verschil tussen bockbier van verschillende brouwers, de smaak van bockbier is daarom niet in het algemeen te omschrijven.quote:Op zondag 26 oktober 2008 11:57 schreef Chimay het volgende:
Is bockbier nu echt zo populair in Nederland?
Hier in België, toch HET bierland, kom je het bijna nergens tegen.
Met welke andere bieren kan je de smaak vergelijken?, ik ben er namelijk wel benieuwd naar.
Ik vind bockbier vaak iets 'gebrands' hebben, om het zo maar te zeggen.quote:Op zondag 26 oktober 2008 12:12 schreef Weird- het volgende:
[..]
Er zit veel verschil tussen bockbier van verschillende brouwers, de smaak van bockbier is daarom niet in het algemeen te omschrijven.
Bo(c)kbier is een typisch Nederlands bier, hoewel de oorsprong van het type in Duitsland ligt. Vandaar dat je het in Belgie misschien niet zoveel ziet (zij hebben natuurlijk al zat bier om uit te kiezen ) Maar een aantal Belgische brouwers komt ook al een tijdje met een bok.quote:Op zondag 26 oktober 2008 11:57 schreef Chimay het volgende:
[..]
Is bockbier nu echt zo populair in Nederland?
Hier in België, toch HET bierland, kom je het bijna nergens tegen.
Met welke andere bieren kan je de smaak vergelijken?, ik ben er namelijk wel benieuwd naar.
hmm, zoet, en het lijkt op dubbel, niets voor mij dus, ik ben meer van de iets minder zoete bieren.quote:Op zondag 26 oktober 2008 21:01 schreef Againzender het volgende:
[..]
Bo(c)kbier is een typisch Nederlands bier, hoewel de oorsprong van het type in Duitsland ligt. Vandaar dat je het in Belgie misschien niet zoveel ziet (zij hebben natuurlijk al zat bier om uit te kiezen ) Maar een aantal Belgische brouwers komt ook al een tijdje met een bok.
Smaak is zeer verschillend per brouwer, komt ook omdat er niet echt krappe regels zijn waar aan een bier moet voldoen om zich bok te mogen noemen.
Maar over het algemeen is het een donker bier, vaak met wat gebrande mout (dat proef je ook), iets (iets dus, niet die Grolsch suikerbende) zoet en in het najaar verkrijgbaar.
Al met al komt het het meest in de buurt van 'een' dubbel vind ik, maar dan anders
IETS zoet, niet overdreven. De Grolsch bok is bijvoorbeeld zo zoet dat het glazuur van je tanden knaltquote:Op zondag 26 oktober 2008 21:09 schreef Chimay het volgende:
[..]
hmm, zoet, en het lijkt op dubbel, niets voor mij dus, ik ben meer van de iets minder zoete bieren.
Das wel een goede omschrijving idd.quote:Op zondag 26 oktober 2008 12:24 schreef veldmuis het volgende:
[..]
Ik vind bockbier vaak iets 'gebrands' hebben, om het zo maar te zeggen.
herkenbaar Maar ik kan dan ook niet al te goed tegen veel alcoholquote:Op zondag 26 oktober 2008 23:24 schreef wmihnm het volgende:
Wel heb ik het probleem dat ik na 3 a 4 tripples mijn korte termijn geheugen wordt aangetast. Ik kan dan geen fatsoenlijk gesprek meer voeren, omdat ik steeds vergeet wat ik ook alweer wilde zeggen. Meer mensen last van?
Golden Carolus (met een C ja) vind ik ook best lekker, maar als ik het met m'n ogen dicht zou proeven zou ik zo geloven dat ik aan het witbier zit.quote:Op zondag 26 oktober 2008 23:24 schreef wmihnm het volgende:
Wat een topic.
Ik ben zelf ook fan van de tripples, maar nog geen expert.
Ik vind zelf Westmalle tripple en een Gouden Karolus het lekkerst. En la trappe tripple (en quadruppel) een stuk minder. Ik hou wel van een bitterdere smaak.
Wel heb ik het probleem dat ik na 3 a 4 tripples mijn korte termijn geheugen wordt aangetast. Ik kan dan geen fatsoenlijk gesprek meer voeren, omdat ik steeds vergeet wat ik ook alweer wilde zeggen. Meer mensen last van?
Met je ogen dicht zou je het de dag nadien wel gemerkt hebben. Van Carolus kun je fikse katers hebben, van 'n gewoon witbiertje nietquote:Op maandag 10 november 2008 18:57 schreef veldmuis het volgende:
[..]
Golden Carolus (met een C ja) vind ik ook best lekker, maar als ik het met m'n ogen dicht zou proeven zou ik zo geloven dat ik aan het witbier zit.
Moet je eens een hele avond Hoegaarden drinken.quote:Op woensdag 12 november 2008 08:36 schreef misteriks het volgende:
[..]
Met je ogen dicht zou je het de dag nadien wel gemerkt hebben. Van Carolus kun je fikse katers hebben, van 'n gewoon witbiertje niet
Een van mijn favorietenquote:Op woensdag 12 november 2008 08:19 schreef Reza-impreza het volgende:
Ik drink de laatste tijd graag Palm Royale , de smaak van speciaalbier , en toch een redelijke doordrinker.
[ afbeelding ]
alleen de recensie al...quote:Op woensdag 12 november 2008 10:04 schreef Reza-impreza het volgende:
Alleen in Marokko verkrijgbaar , 5,2 % Flag Speciale
[ afbeelding ]
quote:Our verdict: “6″ (on a scale of 1-10), Good
This beer was thought to have a very weird smell, with the urine of several types of animals being mentioned. I thought it tasted bitter. It also had a bit more body than the first two beers. I didn’t like it. But the beer drinkers preferred the taste, in spite of not liking the smell.
Flag Speciale had a slightly smaller bottle, and was 7,25 dirhams (.70 Euros, or $1.20).
Nou, die heb ik in Narbonne ook gewoon gedronken hoorquote:Op woensdag 12 november 2008 10:04 schreef Reza-impreza het volgende:
Alleen in Marokko verkrijgbaar , 5,2 % Flag Speciale
[ afbeelding ]
die smaak is nogal divers hoorquote:Op woensdag 12 november 2008 08:19 schreef Reza-impreza het volgende:
Ik drink de laatste tijd graag Palm Royale , de smaak van speciaalbier , en toch een redelijke doordrinker.
[ afbeelding ]
mmm , ik kom daar langs over een tijdje , dank voor de tipquote:Op woensdag 12 november 2008 20:48 schreef Againzender het volgende:
[..]
Nou, die heb ik in Narbonne ook gewoon gedronken hoor
welke gouden carolus?quote:Op woensdag 12 november 2008 08:36 schreef misteriks het volgende:
[..]
Met je ogen dicht zou je het de dag nadien wel gemerkt hebben. Van Carolus kun je fikse katers hebben, van 'n gewoon witbiertje niet
Je kennis schiet ernstig tekort.quote:Op vrijdag 14 november 2008 16:26 schreef blessed19 het volgende:
[..]
welke gouden carolus?
cuvee van de keizer
ambrio
christmas
classic
easter beer
tripel
?
die is er weer, dit jaar echter zwaarder nm 8,5 % , andere jaren was deze lichterquote:Op woensdag 12 november 2008 20:54 schreef ursel het volgende:
Iemand een idee wanneer de WinterVrunden er weer benne..
of bedoeld hij de caracole?quote:Op vrijdag 14 november 2008 18:51 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Je kennis schiet ernstig tekort.
Je vergeet de Hopsinjoor
Oe... nou, dan wordt het niet achter elkaar weg tikken dus..quote:Op vrijdag 14 november 2008 20:57 schreef original_andalucia het volgende:
[..]
die is er weer, dit jaar echter zwaarder nm 8,5 % , andere jaren was deze lichter
gewoon ff naar Gulpen rijdenquote:Op vrijdag 14 november 2008 21:32 schreef ursel het volgende:
[..]
Oe... nou, dan wordt het niet achter elkaar weg tikken dus..
Gauw maar op zoek gaan...
Ja, doen we ff vanuit Den Haag..quote:Op vrijdag 14 november 2008 21:47 schreef original_andalucia het volgende:
[..]
gewoon ff naar Gulpen rijden
Lelijke mensen met frans gebrabbelquote:Op zondag 16 november 2008 03:00 schreef Jimbo het volgende:
voor iedereen die echt rare / gave / speciale biertjes willen drinken
ga eens naar Delerium ( http://www.deliriumcafe.be/ )
zit in belgie en heeft over de 2000 !!! verschuillende biertjes m ben dr een tijdje geleden geweest, erg "plezant" daaar
werkte zij als enige achter die bar, ofzo? ik zou meteen haar baas erbij gehaald hebben, want dut is natuurlijk absurd!quote:Op zondag 16 november 2008 16:24 schreef Nembrionic het volgende:
Gisteren in Den Haag. Een vriend van me wil een Petrus tripel.
Ik dus drinken bestellen en het meisje achter de bar maakt het flesje open. Dat ding begint te schuimen. Ik denk nog: mwoah, dat is wel veel schuim maar wie weet
Geef het flesje + beker(festival, geen glas ) aan die maat, blijft die bende schuimen. 3/4 van het flesje leeg.
Wij dus naar de bar toe om te zeggen dat het niet goed is. Begint ze zo van "Ja, dat is altijd, dat hoort. Dat komt omdat het nagist op de fles". Dus wij zo van -->
En proberen uit te leggen dat het niet klopt. Zegt ze: "Wil je een nieuwe dan? Helpt niet hoor want die doet hetzelfde hoor, dat hoort"
Af en toe
Nee, er werkten er 2 achter de bar en haar "baas". Die kwam erbij en stond net zo schaapachtig te kijkenquote:Op zondag 16 november 2008 20:56 schreef blessed19 het volgende:
[..]
werkte zij als enige achter die bar, ofzo? ik zou meteen haar baas erbij gehaald hebben, want dut is natuurlijk absurd!
Dat ben ik niet met je eens als het om geuze gaat. In Leiden haal ik regelmatig een fles geuze bij "De Bierwinkel" (voormalige "Man van Drank", voor zichzelf begonnen; twee panden naast waar hij eerst zat), en ik zie er nog steeds vaak Drie Fonteinen geuze uit '99. En die is heerlijk! Die uit '98 hebben ze misschien ook nog, de volgende keer maar eens kijken.quote:Op vrijdag 3 oktober 2008 23:53 schreef blessed19 het volgende:
[..]
Ik ben benieuwd.Hij zal waarschijnlijk vrij meuig en stoffig smaken. (te lang bewaren is namelijk ook niet goed )
Tijd voor een ander vriendje dan..quote:Op donderdag 20 november 2008 20:18 schreef hannekethemaster het volgende:
ik was hem al kwijt in mijn lijst
alweer een tijdje geleden dat ik speciaalbieren gedronken heb trouwens! Mijn huidige vriendje houdt er niet zo van
Waar ga je in Poppel naartoe? Ik altijd op de grens zelf.. Niet in Poppel zelf.. Op de grens is zoals ik kon zien een groter assortiment dan die in Poppel zelf.quote:Op zondag 16 november 2008 18:00 schreef Chielus het volgende:
Weer wat nieuwe dingen gehaald in Poppel. , Abbaye des Rocs Brune, (ken de amber al, erg lekker en ben wel benieuwd naar deze.) Kempisch vuur 3 dubbel. Barbar Winterbok. (8 %, stevige bok dus, hopelijk niet te zoet) Augustijn en Brigand.
Helaas waren alle Dunkel's op. Maar hier ga ik me voorlopig wel mee vermaken.
dumpen!!!!!quote:Op donderdag 20 november 2008 20:18 schreef hannekethemaster het volgende:
ik was hem al kwijt in mijn lijst
alweer een tijdje geleden dat ik speciaalbieren gedronken heb trouwens! Mijn huidige vriendje houdt er niet zo van
goed bier! Wordt ook in het moortgat gebrouwen.quote:Op zaterdag 22 november 2008 10:12 schreef Radioheader het volgende:
[ afbeelding ]
Gisteren voor m'n verjaardag van een vriend dit gehad, nog nooit gedronken. Maar, wel een fantastisch mooi glas!
Hey ik heb toevallig vanmiddag een Maredsous Blond 6 gehaald. Lekker biertje.quote:Op zaterdag 22 november 2008 10:12 schreef Radioheader het volgende:
[ afbeelding ]
Gisteren voor m'n verjaardag van een vriend dit gehad, nog nooit gedronken. Maar, wel een fantastisch mooi glas!
Ah dat glas is echt supertof Lekker biertje ook. Heb laatst een nieuw kroegje ontdekt waar ze vrij goedkoop speciaalbier schenken, maar begin er al weer iets te vaak te komenquote:Op zaterdag 22 november 2008 10:12 schreef Radioheader het volgende:
[ afbeelding ]
Gisteren voor m'n verjaardag van een vriend dit gehad, nog nooit gedronken. Maar, wel een fantastisch mooi glas!
Ik had ze door mijn slijter speciaal op de bestellijst laten zetten.quote:Op woensdag 3 december 2008 11:38 schreef Radioheader het volgende:
[ afbeelding ]
Kent iemand deze, neem hem morgen mee naar een vriend die jarig is.
ook niks veranderd jij hequote:Op woensdag 3 december 2008 11:33 schreef The6thgate het volgende:
Over Chouffe gesproken...was er nooit zo gek op, maar vorige weer een chouffe n ice gehad (zoiets iig ). Die vond ik ook goed te drinken. (kan wel zijn dat de 4 biertjes daarvoor mn mening iets vertroebelde hehe)
Bij North End in Leiden schenken ze ut in ieder geval..quote:Op woensdag 3 december 2008 19:35 schreef FleshWound het volgende:
Valt Old Speckled Hen ergens in omgeving Den Haag te krijgen?
Die hadden ze daar niet. Het bleef bij een affligem blond, maredsous 10, kwak en karmeliet. Can't help itquote:Op woensdag 3 december 2008 18:22 schreef hannekethemaster het volgende:
[..]
ook niks veranderd jij he
zeker eerst 4 rochefort 10 gedronken
Kon niet doorgaan vanwege drukte voor de studiequote:Op woensdag 3 december 2008 13:48 schreef ursel het volgende:
[..]
Ik had ze door mijn slijter speciaal op de bestellijst laten zetten.
Vorig jaar ook al menig vrundje verorberd..
De eerste 6-packs benne momenteel alweer in huis..
Mooi toch, kun je gelijk het statiegeld verzilverenquote:Op maandag 8 december 2008 17:15 schreef The6thgate het volgende:
Vervelend als er speciaalbierwinkels in je stad zitten. Zit nu met 30 lege flesjes
3 euro, ofzo? jeej!quote:Op maandag 8 december 2008 17:22 schreef Radioheader het volgende:
[..]
Mooi toch, kun je gelijk het statiegeld verzilveren
Iets met wie het kleine niet eertquote:Op maandag 8 december 2008 21:00 schreef blessed19 het volgende:
[..]
3 euro, ofzo? jeej!
ik heb dat ook. 4 volle boodschappentassen!
Meer dat 10 min fietsen met die flesjes zo vervelend is Dit weekend maar weer eens wat biertjes gaan drinkenquote:Op maandag 8 december 2008 17:22 schreef Radioheader het volgende:
[..]
Mooi toch, kun je gelijk het statiegeld verzilveren
Gewoon per krat alles halen. Scheelt zoveel werkquote:Op maandag 8 december 2008 21:04 schreef borisz het volgende:
Flessen met een goed formaat gaan netjes bij de AH naar binnen
De overige flessen gaan in de flessenbak
Niet altijd maar meestal wel.
per krat, zegt ie...quote:Op zaterdag 13 december 2008 16:50 schreef Chielus het volgende:
[..]
Gewoon per krat alles halen. Scheelt zoveel werk
Mijn favoeriet deze week was de Abbaye de Rocs Brune. Erg vol van smaak past goed bij dit weer. En met 9 % heb je al snel een leuke avond en een pittige ochtend
Dat wil best zonder overdreven brakheid hoor .quote:Op woensdag 12 november 2008 09:21 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Moet je eens een hele avond Hoegaarden drinken.
In België op vakantie gaan helpt dan een stuk . De kratjes Leffe, Westmalle en Hoegaarden gingen er prima in toen .quote:
Kwam er ooit eens per ongeluk langs en had gegeten bij een restaurantje daar tegenover. Via restaurantje nog een paar mee kunnen kapen..quote:Op zaterdag 13 december 2008 23:02 schreef Nembrionic het volgende:
Vandaag de Postel Tripel op. Dát is lekker bier zeg
Ja ik had er nog nooit van gehoord en zag het gisteren op de kaart staan. Dus gelijk maar even geprobeerd.quote:Op zaterdag 13 december 2008 23:25 schreef ursel het volgende:
[..]
Kwam er ooit eens per ongeluk langs en had gegeten bij een restaurantje daar tegenover. Via restaurantje nog een paar mee kunnen kapen..
Postel als in dat grensdorp bij Reusel/ eindhoven?quote:Op zaterdag 13 december 2008 23:02 schreef Nembrionic het volgende:
Vandaag de Postel Tripel op. Dát is lekker bier zeg
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |