Whaaaaaaa, FLASHBACKquote:Op maandag 8 september 2008 18:15 schreef David het volgende:
Flierefluiter is ook best lekker.
Is het wel bier dan? Volgens mij is het gewoon een pils die veel in die streek gedronken wordt.quote:Op maandag 8 september 2008 20:17 schreef exporQ het volgende:
Iemand bekent met Colomba bier?
3 jaar geleden op Corsica gedronken, en moet zeggen dat het 1 van de lekkerste biertjes waren die ik heb gedronken.
Enig idee waar dit in NL te verkrijgen is?
hm, witbier. ik zal donderdag wel eens vragen aan mijn biertoko.quote:Corsica Colomba
White Beer
A bottle conditioned unpasteurised white beer - naturally cloudy. Its flavour and aromas come from the native Corsican maquis or wild mountain greenery. (330ml)
In Groningen zelfs een bockbiertocht over een week of twee.quote:
en, hoe gaat het met testen?quote:Op maandag 8 september 2008 15:44 schreef Chielus het volgende:
[..]
Klopt, ik weet dat er gezegt wordt dat ze er lekkerder op worden, dus dat ga ik maar eens testen. (heeel vervelend)
quote:Op donderdag 18 september 2008 10:57 schreef Windigo het volgende:
Laatst Duchesse de bourgogne gehad, wat een goddelijk bier zeg
"Duchesse de Bourgogne" is een zoet, fruitig bier met een aangename
fris-zurige eikenhouten afdronk. "Duchesse de Bourgogne" wordt
gebrouwen met diep gebrand gerstemout en overjaarse hoppen met
een laag bitterheidsgehalte. Na de hoofdgisting en de tweede lagering
ondergaat het bier een derde lagering van circa 18 maanden in
eikenhouten kuipen. De in het eikenhout aanwezige looistoffen geven de
"Duchesse" het fruitige karakter. Na deze lagering wordt de "Duchesse"
versneden met jonger bier van 8 maanden oud. Het resultaat is een
"Duchesse de Bourgogne" met een volle, zoete en licht rinzige smaak.
Een robijnrood juweel van 6.2% vol. alc. dat het best geschonken wordt
tussen de 8 en de 12°C. Een volmaakt bier!
Ik woon in Zutphen, dus ik ga op de fietsquote:Op dinsdag 16 september 2008 22:15 schreef blessed19 het volgende:
wie gaat er naar het zutphense bockbier festijn?
Jullie zouden eens Bourgogne des Flanders moeten proberen die 5 jaar op oude portvaten is gerijpt. Een van de lekkerste biertjes die ik me kan herinneren!quote:Op donderdag 25 september 2008 13:21 schreef ursel het volgende:
[..]
de meeste biertjes gerijpt op eikenhouten vaten hebben die generieke smaak..
![]()
Ben benieuwd..quote:Op donderdag 25 september 2008 15:16 schreef George_of_the_Jungle het volgende:
[..]
Jullie zouden eens Bourgogne des Flanders moeten proberen die 5 jaar op oude portvaten is gerijpt. Een van de lekkerste biertjes die ik me kan herinneren!
Grolsch bock vind ik te zoet, hoewel dat de laatste twee jaar bijgesteld is.quote:Op donderdag 25 september 2008 14:25 schreef beelz het volgende:
Ik moest gister naar de horecabeurs in Hardenberg. Dat hebben we geweten dus
Beetje praten met vertegenwoordigers en daar de hele dag gratis bier gedronken. Uiteraard loop ik dan direct naar de vertegenwoordiger van Grolsch en daar een paar herfstbokjes gehad. Ze zijn weer erg fijn.
Daarna door naar Hertog Jan. Hertog Jan herfstbok is ook lekker maar de Grolsch is veel lekkerder vind ik.
Toen fijn een paar Palm Royale gedronken en nog veel sterke drank geproefd.
Horecabeurs.. wat een straf
Die wou ik net posten! Van de week voor het eerst op, erg geslaagd.quote:Op vrijdag 5 september 2008 11:10 schreef Windigo het volgende:
Ik vind La Trappe quadruppel zelf het lekkerste speciaalbier. Donker, maar volrond zoet van smaak met een sterk graanaccent.
Ik vond Grolsch dus walgelijk zoet eerlijkgezegd. Alsof je vloeibare Lonka zit weg te werken, yuck. Verder geen herfstbock op eigenlijk, ik was er vorig jaar niet zo mee bezig en dit jaar ben ik er nog niet aan toegekomen.quote:Op maandag 8 september 2008 15:21 schreef Chielus het volgende:
Nog een weekje en dan is het Bockbier seizoen weer geopend. Heb er met dit weer echt weer zin in, heb nog een paar flesjes van vorig jaar bewaard voor een klein vergelijkend warenonderzoek![]()
Ik zelf vind zelf van de gangbare merken, Grolsch bock wel de lekkerste. Wat jullie?
Bedoel he niet Val-Dieu? Ik heb hier nog een tripel van maart staan. binnenkort eens proeven, aangezien hij nu 6 maanden heeft kunnen werken.quote:Op zaterdag 27 september 2008 18:36 schreef Mr.Adams het volgende:
Weet niet of het al ergens in dit topic genoemd is, maar een van mijn favorieten is toch echt wel Val Dieux, vooral de Val Dieux Blond drink ik zeer regelmatig in de zomer, binnenkort weer overstappen naar de Brune en Trippel
Schultenbräu verkauft mann das nicht bei der Aldi oder was? Moet je eens Paulaner Dunkel Weissen proevenquote:Op zondag 28 september 2008 15:00 schreef Helgi het volgende:
Gister Schultenbräu Witbier gedronken.Wel ok biertje maar ik heb lekkerder witbier gedronken..
Btw is dit topic ook voor witbier?
En van de week Amstel (?) Bockbier gedronken was er niet weg van eigenlijk. Hoe is ander bockbier in vergelijking met die?![]()
Ja bij de Aldi. Thanks voor de tip zal het eens proberen.quote:Op zondag 28 september 2008 15:21 schreef kaasplankje het volgende:
[..]
Schultenbräu verkauft mann das nicht bei der Aldi oder was? Moet je eens Paulaner Dunkel Weissen proeven
Grolsch is misschien wel het zoetste bokbier. De meeste liefhebbers haten het daarom (ik ook), maar de 'massa' vindt het prima te drinken: het is net colaquote:Op zondag 28 september 2008 15:51 schreef veldmuis het volgende:
Ik ben geen bockker, maar het schijnt dat Grolsch Bo(c)k erg fatsoenlijk spul is.
Hij is nog steeds heel erg zoet ja..quote:Op zondag 28 september 2008 20:33 schreef Againzender het volgende:
[..]
Grolsch is misschien wel het zoetste bokbier. De meeste liefhebbers haten het daarom (ik ook), maar de 'massa' vindt het prima te drinken: het is net cola
Nou ja, dat was 10 jaar geleden zo. Ik heb het idee dat Grolsch wat minder zoet geworden is de laatste jaren, maar naar mijn mening nog steeds veels te zoet.
Maar goed, smaken verschillen
In een paar postings hoger had je kunnen lezen dat een aantal bierproevers hebben getracht om de smaak van de rochefort 8 en 10 om de +- 2 maanden te proeven. rochefort. Hoelang hij al gebotteld is, kan je herleiden van de houdbaarheidsdatum wat op de fles staat.quote:Op vrijdag 3 oktober 2008 19:21 schreef veldmuis het volgende:
Kasteelbier is ook goed spul zeg. Dat is nou exact wat ik in een tripel zoek. Vast te zoet voor de mensen die zich expert noemen, maar ik vind het lekker.
Laten jullie de tripels trouwens 2 jaar staan in de kelder voor ze op te slurpen? Ik vraag me af of dat nog veel scheelt, met die nagisting op de fles. Ik heb er het geduld niet voor iig.
Ik hou helemaal niet van dat mierzoete bier, maar Kasteelbier is daarop toch echt de uitzondering. Niet te vaak, maar soms is die zeer welkom.quote:Op vrijdag 3 oktober 2008 19:21 schreef veldmuis het volgende:
Kasteelbier is ook goed spul zeg. Dat is nou exact wat ik in een tripel zoek. Vast te zoet voor de mensen die zich expert noemen, maar ik vind het lekker.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |