*jaloers is*quote:Op vrijdag 5 september 2008 10:47 schreef Nembrionic het volgende:
Dit weekend mensen
http://www.weekenddelabiere.be/
Ik ga er straks heen
Enige GROTE minpunt is dat je een 15 cl glas krijgt en daarmee de verschillende bieren moet ''proeven''quote:
zondag 7 september '08
4e Int. Bierfestival
'Bruisend Apeldoorn'
van 12.00 tot 20.00 uur
* Brouwerijen met meer dan 100 speciale bieren.
* Restaurants met culinaire hapjes op basis van bier.
* Verschillende cafés met hun eigen speciaal bier.
* Feestelijke muziek.
* Mega terras.
* Toegang gratis.
Dat is inderdaad wel een minpunt ja.quote:Op vrijdag 5 september 2008 11:33 schreef blessed19 het volgende:
nog van de site van www.bruisendapeldoorn.nl/bierfestival/
[..]
Enige GROTE minpunt is dat je een 15 cl glas krijgt en daarmee de verschillende bieren moet ''proeven''
Ja, het bier IS normaal gezien al hergist op de fles. Dus je kunt hem gewoon direct opdrinken volgens mij.quote:Op vrijdag 5 september 2008 12:08 schreef Helgi het volgende:
Leuk topic! Ik heb een vraagje.. ik zag laatst een speciaal biertje staan (Westmalle volgens mij? iets van 7 procent alcohol), maar er stond op de achterkant van de fles dat het biertje nog een paar dagen moest doorgisten in de fles??Ik dacht dan haal ik die maar niet. Maar als ik nou zegmaar straks dat biertje haal kan ik die dan gewoon vanavond opdrinken?
Edit: naam toegevoegd.
Alle tripels zijn eigenlijk bedoeld om een tijdje rechtop in een kelder, oid, na te laten gisten. Hoe langer je wacht, des een andere smaak je zult krijgen. Ook is het zo dat door vervoeren e.d. de gist door de fles gaat ''vliegen''. Om je biertje dan zonder de gist te drinken is het verstandig om je flesje een dag of 1/2 te laten staan, zodat je hem makkelijk *rustig* kan inschenken en het laatste restje (het gist) te laten staan voor wat het is.quote:Op vrijdag 5 september 2008 12:08 schreef Helgi het volgende:
Leuk topic! Ik heb een vraagje.. ik zag laatst een speciaal biertje staan (Trippel ofzo? ben de naam kwijt, iets van 7 procent alcohol), maar er stond op de achterkant van de fles dat het biertje nog een paar dagen moest doorgisten in de fles??Ik dacht dan haal ik die maar niet. Maar als ik nou zegmaar straks dat biertje haal kan ik die dan gewoon vanavond opdrinken?
barbaar...quote:Op vrijdag 5 september 2008 12:19 schreef David het volgende:
[..]
Ja, het bier IS normaal gezien al hergist op de fles. Dus je kunt hem gewoon direct opdrinken volgens mij.
Ik heb nu ook maar eens een brigand gekocht. op wat voor een temperatuur vind jij hem het lekkerst?quote:Op vrijdag 5 september 2008 11:33 schreef ursel het volgende:
Ik blijf toch bij mijn brigandje, mijn Duchesse du bourgogne en mijn TVP-tje..![]()
ah, tof. de prijzen vallen opzich nog wel mee.quote:Op vrijdag 5 september 2008 18:38 schreef borisz het volgende:
Ik moet weer eens naar de bierkoning![]()
en voor wie hem nog niet kenden als je vanuit huis bier wil bestellen. www.bierwinkel.eu
Het is wel pas interessant vanaf 24 flesjes want dan betaal je geen verzendkosten( a 9,95).quote:Op vrijdag 5 september 2008 19:58 schreef blessed19 het volgende:
[..]
ah, tof. de prijzen vallen opzich nog wel mee.thnx voor de tip!
dus is het maar goed dat je meerdere tripels lang moet laat rusten.quote:Op vrijdag 5 september 2008 20:06 schreef borisz het volgende:
[..]
Het is wel pas interessant vanaf 24 flesjes want dan betaal je geen verzendkosten( a 9,95).
inderdaad, kan voor 'n kater zorgen; maar van vier al ?!quote:Op zaterdag 6 september 2008 14:01 schreef David het volgende:
Ik ervaar nu dat 4 Karmeliet Tripels op één avond net te veel is om goed te zijn
Ik ben ooit aan 11 op een avond geraakt, het kostte toen ook maar 0.75 euro per Karmeliet, maar achteraf gezien was het toch net iets te veelquote:Op zaterdag 6 september 2008 14:01 schreef David het volgende:
Ik ervaar nu dat 4 Karmeliet Tripels op één avond net te veel is om goed te zijn
Ik ben nogal katergevoelig. Ik hou van bier, maar zeker bij Westmalle (jawel) en Karmeliet is het al snel te veel voor mij (houten kop). Ik herinner me nu trouwens dat ik er vijf heb gedronken...quote:Op zaterdag 6 september 2008 15:13 schreef misteriks het volgende:
[..]
inderdaad, kan voor 'n kater zorgen; maar van vier al ?!
gouden carolus kan ook heel gevaarlijk zijn.
Het betere katervrije speciaalbiertje vind ik nog steeds leffe of westmalle tripel, en ja, zelfs duvel !
groene duvel op kamertemperatuur!quote:Op zaterdag 6 september 2008 15:13 schreef misteriks het volgende:
[..]
inderdaad, kan voor 'n kater zorgen; maar van vier al ?!
gouden carolus kan ook heel gevaarlijk zijn.
Het betere katervrije speciaalbiertje vind ik nog steeds leffe of westmalle tripel, en ja, zelfs duvel !
maar westmalle is ook niet te drinken...quote:Op zondag 7 september 2008 12:32 schreef David het volgende:
[..]
Ik ben nogal katergevoelig. Ik hou van bier, maar zeker bij Westmalle (jawel) en Karmeliet is het al snel te veel voor mij (houten kop). Ik herinner me nu trouwens dat ik er vijf heb gedronken...
dat is ook niet zo heel gek, aangezien die brouwerij het recept van westvleteren gebruikt.quote:Op zaterdag 6 september 2008 20:24 schreef Chimay het volgende:
Ik begin trouwens Sint Bernardus Abt 12 steeds lekkerder te vinden, het is wat vergelijkbaar met Rochefort 10 en Westvleteren 12. Ik vind de Sint Bernardus trouwens zeker niet minder dan Westvleteren.
Zo, dit weekend ook weer flink lekkere bieren gedronken. Ook Karmelietjes. Deze keer van de tap wat resulteerde in 2x zo grotequote:Op zondag 7 september 2008 12:32 schreef David het volgende:
[..]
Ik ben nogal katergevoelig. Ik hou van bier, maar zeker bij Westmalle (jawel) en Karmeliet is het al snel te veel voor mij (houten kop). Ik herinner me nu trouwens dat ik er vijf heb gedronken...
bij ons in apeldoorn zijn de karmelietglazen kleiner dan als je een flesje besteld.quote:Op zondag 7 september 2008 12:38 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Zo, dit weekend ook weer flink lekkere bieren gedronken. Ook Karmelietjes. Deze keer van de tap wat resulteerde in 2x zo grote
Anyway, JIJ moet eigenlijk na ieder bier een glaasje water drinken. Ik doe het tegenwoordig ook en het scheelt echt ENORM.
Nou, vergelijkbaar is dat dan niet echt. Een goede herfstbock kun je het beste een jaar later pas opdrinken, daar schijnt ie lekkerder van te worden. Ook is het bij een goed exemplaar dus helemaal niet slecht om 'm lekker over datum te laten gaan, alvorens je 'm opdrinkt. Dus ter vergelijking misschien minder geschikt, maar voor de smaak des te meer.quote:Op maandag 8 september 2008 15:21 schreef Chielus het volgende:
Nog een weekje en dan is het Bockbier seizoen weer geopend. Heb er met dit weer echt weer zin in, heb nog een paar flesjes van vorig jaar bewaard voor een klein vergelijkend warenonderzoek![]()
Klopt, ik weet dat er gezegt wordt dat ze er lekkerder op worden, dus dat ga ik maar eens testen. (heeel vervelend)quote:Op maandag 8 september 2008 15:27 schreef Vork het volgende:
[..]
Nou, vergelijkbaar is dat dan niet echt. Een goede herfstbock kun je het beste een jaar later pas opdrinken, daar schijnt ie lekkerder van te worden. Ook is het bij een goed exemplaar dus helemaal niet slecht om 'm lekker over datum te laten gaan, alvorens je 'm opdrinkt. Dus ter vergelijking misschien minder geschikt, maar voor de smaak des te meer.
Whaaaaaaa, FLASHBACKquote:Op maandag 8 september 2008 18:15 schreef David het volgende:
Flierefluiter is ook best lekker.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |