ik heb hier nog een fles Boon geuze uit 1998 liggen, was een beetje onder alle flessen verdwenenquote:Op vrijdag 3 oktober 2008 22:35 schreef veldmuis het volgende:
Tnx.
Rochefort 10 heb ik trouwens niet kunnen bemachtigen, ze hadden alleen 6 - de 8 en 10-vakken waren leeg.
Maar de boodschap is duidelijk: een half jaar wachten doet veel goeds.
Klopt, het brouwen van de Rochefort 10 is inderdaad tijdelijk gestopt. Waarom dat is mag joost weten, maar ik baal er ook goed van!quote:Op vrijdag 3 oktober 2008 22:35 schreef veldmuis het volgende:
Tnx.
Rochefort 10 heb ik trouwens niet kunnen bemachtigen, ze hadden alleen 6 - de 8 en 10-vakken waren leeg.
Maar de boodschap is duidelijk: een half jaar wachten doet veel goeds.
Ik ben benieuwd.Hij zal waarschijnlijk vrij meuig en stoffig smaken.quote:Op vrijdag 3 oktober 2008 23:25 schreef Againzender het volgende:
[..]
ik heb hier nog een fles Boon geuze uit 1998 liggen, was een beetje onder alle flessen verdwenen
Dat is ook de reden waarom onervaren whisky-drinkers er liever ijs bij hebben. Dan proef je hem niet zo goedquote:Op vrijdag 3 oktober 2008 23:52 schreef blessed19 het volgende:. Trouwens, als je hem drinkt, probeer dan eens een kouwe en daarna een ''lauwe'' te drinken. Je zult merken dat de lauwere meer smaak heeft. Dit komt doordat hoe kouder een drank is, des te minder je smaakpapillen worden geactiveerd. Standaard drink ik mijn tripels op keukentemperatuur (denk 16 graden) en in cafe's vraag ik om ongekoelde tripels
Dat "kouder heeft minder smaak" geldt voor vrijwel alles, ook etenquote:Op vrijdag 3 oktober 2008 23:52 schreef blessed19 het volgende:
[..]
Klopt, het brouwen van de Rochefort 10 is inderdaad tijdelijk gestopt. Waarom dat is mag joost weten, maar ik baal er ook goed van!
Trouwens: Een andere aanrader is de Tripel Karmeliet. Ergens eens laten vertellen dat hij dit jaar verkozen is als beste biertje van 2008. Trouwens, als je hem drinkt, probeer dan eens een kouwe en daarna een ''lauwe'' te drinken. Je zult merken dat de lauwere meer smaak heeft. Dit komt doordat hoe kouder een drank is, des te minder je smaakpapillen worden geactiveerd. Standaard drink ik mijn tripels op keukentemperatuur (denk 16 graden) en in cafe's vraag ik om ongekoelde tripels
quote:Op zaterdag 4 oktober 2008 13:04 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Dat "kouder heeft minder smaak" geldt voor vrijwel alles, ook eten
Maar een lauwe Karmeliet vind ik persoonlijk niet te drinken
Drinken op de juiste temperatuurquote:
quote:Op zaterdag 4 oktober 2008 13:12 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Drinken op de juiste temperatuur
Dat dus.quote:Op zaterdag 4 oktober 2008 14:52 schreef veldmuis het volgende:
Ik koel tripels ook altijd stevig, vooral omdat ik er best lang mee doe. Anders zijn ze op het eind helemaal lauw.
Nee, lauw VINDT jij lekkerder.quote:
Ik ruik een bier-meet. 5 gedadigden die ieder 2 soorten bier meeneemt.quote:Op zaterdag 4 oktober 2008 15:13 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Nee, lauw VINDT jij lekkerder.
En kinderen in Afrika hebben honger, jij niet. Etc etc
Gek..ik las "biermeet", niet "tripelmeet"quote:Op zaterdag 4 oktober 2008 16:49 schreef veldmuis het volgende:
Idee is zeker leuk, alleen ik vind het zonde om 2 tripels achter elkaar te drinken, vooral die +10% dingen. M'n smaak is dan echt niet meer zo helder.
En dan met je eigen bier aan komen zetten!quote:Op zaterdag 4 oktober 2008 17:02 schreef blessed19 het volgende:
Mocht de groep werkelijke gegadigden groter zijn, dan is een uitval naar een cafe op een nader te bepalen plek een optie.
quote:Op zaterdag 4 oktober 2008 17:21 schreef veldmuis het volgende:
[..]
En dan met je eigen bier aan komen zetten!
quote:
quote:Op zaterdag 4 oktober 2008 17:57 schreef blessed19 het volgende:
[..]
![]()
maar ik ben wel erg benieuwd naar je brouwsel! Heb je al een paar proefflesjes?![]()
<- insert biertje hier
ik ben ook benieuwd, mits goed afgesloten kan dit bier wel wat hebben namelijk. Als hij open gaat horen jullie het welquote:Op vrijdag 3 oktober 2008 23:53 schreef blessed19 het volgende:
[..]
Ik ben benieuwd.Hij zal waarschijnlijk vrij meuig en stoffig smaken.(te lang bewaren is namelijk ook niet goed
)
quote:Op zaterdag 4 oktober 2008 22:22 schreef Againzender het volgende:
[..]
ik ben ook benieuwd, mits goed afgesloten kan dit bier wel wat hebben namelijk. Als hij open gaat horen jullie het welHet is nu meer weer voor bokbier etc....
Jawohl!. Behalve uit mijn eigen brouwsel.quote:Op zondag 5 oktober 2008 10:13 schreef veldmuis het volgende:
Drinken jullie het gistspulletje ook op eigenlijk?
Uiteraard heb ik diequote:Op zaterdag 4 oktober 2008 17:57 schreef blessed19 het volgende:
[..]
![]()
maar ik ben wel erg benieuwd naar je brouwsel! Heb je al een paar proefflesjes?![]()
<- insert biertje hier
Om de nasmaak goed te kunnen proeven neem je eerst een slok in je mond die je warm laten worden voor je hem doorslikt en direct erna neem je een nieuwe slok met koud bier uit het glas. Dan proef je de nasmaak goed!quote:
geef dan eens wat aan via pm, ofzo. er valt vast wel iets te regelen.quote:Op zondag 5 oktober 2008 18:14 schreef Vork het volgende:
Een biermeeting, dat klinkt als een goed idee. Zeker als iedereen wat (bijzonders) meeneemt om te proeven, van pilsener tot tripel (want om nou 6 tripels te gaan proeven, dat is wel wat heftig). Nu nog tijd., maar indien tijd, is er interesse.
Wat wil je weten? Tijd? lokatie? bier? een aanmelding? Ik wil je best pm'en, ik weet alleen niet watquote:Op maandag 6 oktober 2008 20:37 schreef blessed19 het volgende:
geef dan eens wat aan via pm, ofzo. er valt vast wel iets te regelen.
Ow, ik dacht dat je het momenteel te druk had.quote:Op maandag 6 oktober 2008 21:51 schreef Vork het volgende:
[..]
Wat wil je weten? Tijd? lokatie? bier? een aanmelding? Ik wil je best pm'en, ik weet alleen niet wat
quote:Op dinsdag 7 oktober 2008 08:15 schreef Bowiefan het volgende:
van het weekend Chouffe bok 6666 bok gedronken, voor het eerst sinds 2002 weer op fles, dus lekker rustig thuis genieten
lees hier overigens dat ik zuining moet zijn op mijn Rocheforts 10 ?
euh, IJbock hoort niet zuur te zijn hoorquote:Op zaterdag 11 oktober 2008 21:29 schreef borisz het volgende:
Ik trek de IJbock open, maar wat is dat zuur
Niet helemaal mijn smaak.
Ik zal hem nog eens proberen danquote:Op vrijdag 17 oktober 2008 20:46 schreef Againzender het volgende:
[..]
euh, IJbock hoort niet zuur te zijn hoorwel erg hoppig meestal.
Misschien is jouw flesje wel geinfecteerd
en soms heb je gewoon pech dat je een fles hebt met een melkzuurinfectiequote:Op vrijdag 17 oktober 2008 20:50 schreef borisz het volgende:
[..]
Ik zal hem nog eens proberen dan.
Binnenkort maar eens nieuw flesje halen dan.
Sommige bieren smaken beter na een tweede keer.
Dat is een lekker biertje jaquote:Op vrijdag 17 oktober 2008 21:08 schreef veldmuis het volgende:
Tip: Gulden Draak.
Je kunt er bijna niet doorheen kijken zo donker, maar het is erg lekker. Meegepakt om z'n leuke flesje (wit), en het was een goeie keus!
klopt. alleen moet je dan bellen, afspraak maken en een uur/2 uur in een file rond westvleteren overleven.quote:Op zaterdag 18 oktober 2008 11:48 schreef ColdFeet het volgende:
De prijs van Westvleteren valt best mee als je bij Sint-Sixtus een krat weet te bemachtigen, zeg. Moeten ze wel weer een lading aanbieden.
Wel schattig, de winst van het bier wordt gebruikt om minderbedeelden te steunen.
Dat is wel een flinke winstmarge danquote:Op zaterdag 18 oktober 2008 14:10 schreef blessed19 het volgende:
In Groningen heb ik een slijterij gevonden die ze voor 7,95 per stuk verkoopt, alleen wel 1 de man.gelukkig heeft mijn zus er eentje meegenomen als cadeautje. in maart ga ik hem nuttigen! ben erg benieuwd!
haal dan ook eentje voor mij!quote:Op zaterdag 18 oktober 2008 14:16 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Dat is wel een flinke winstmarge danOf zou dat m in de kilometers zitten? En eigenlijk mag dat dus niet, doorverkopen.
Ik geloof dat mijn vent binnenkort een poging wil wagen met een vriend, om er een krat te pakken te krijgen.
Dat zouden dan inderdaad 24 verjaardagskadootjes worden, denk ikquote:
pff, alleen de gedachte al...quote:Op zaterdag 18 oktober 2008 15:01 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Dat zouden dan inderdaad 24 verjaardagskadootjes worden, denk ik![]()
Je gaat ook weer niet in je eentje zo'n krat leegtanken
Oud Beersel, die waren toch gestopt?? Als je een oude gueuze van ze hebt: dat is het echte spul!! Als je niet bekend bent met gueuze is het misschien even wennen, maar top!!quote:Op zaterdag 18 oktober 2008 11:34 schreef Thracier het volgende:
Gisteren bij een bierwinkel in Amsterdam, damn die hadden veel! Ook volop Westvleteren 12, ongeprijsd weliswaar, die bij navraag 9,60 bleek te kosten. Die heb ik toch maar laten staan. Wel o.a. een Rodenbach grand cru en een oude geuze van Oud Beersel meegenomen. Iemand bekend met de laatste??
De aanwijzingen voor de juiste temperatuur staan op het flesje. Dat is vrijwel altijd gekoeld. Maar pas op dat je niet té koud zet, dat is niet lekkerquote:Op zondag 19 oktober 2008 16:28 schreef GANZENBORD het volgende:
Goed, tijdje geleden op een verjaardag met een oom wat speciaalbiertjes zitten drinken, en dat beviel me toen wel.
Vanmiddag stond hij dus op de stoep, met een kratje Rochefort 10 als cadeau![]()
Ik heb het kratje nu in de koelkast staan, maar ik lees hier dat dit biertje beter bij kamertemperatuur gedronken kan worden ? Is het koud drinken van dit biertje echt 'not-done' of is dit meer persoonlijk ?
Aangezien ik er toch genoeg heb voor de komende tijd zal ik beiden wel proberen, en kijken wat me beter smaakt
En over de glazen; is het essentieel om een bepaald soort glas te gebruiken waardoor het bier beter tot zijn recht komt ?
Als je het te koud drinkt proef en ruik je gewoon heel veel smaken niet, en bij een Rochefort 10 is dat erg veel wat je dan mist.quote:Op zondag 19 oktober 2008 16:28 schreef GANZENBORD het volgende:
Goed, tijdje geleden op een verjaardag met een oom wat speciaalbiertjes zitten drinken, en dat beviel me toen wel.
Vanmiddag stond hij dus op de stoep, met een kratje Rochefort 10 als cadeau![]()
Ik heb het kratje nu in de koelkast staan, maar ik lees hier dat dit biertje beter bij kamertemperatuur gedronken kan worden ? Is het koud drinken van dit biertje echt 'not-done' of is dit meer persoonlijk ?
Aangezien ik er toch genoeg heb voor de komende tijd zal ik beiden wel proberen, en kijken wat me beter smaakt
En over de glazen; is het essentieel om een bepaald soort glas te gebruiken waardoor het bier beter tot zijn recht komt ?
wat ook handig is: naar de datum kijken. daar moet je 6/7 manden erbij tellen en dan heb je pas imo de lekkerste rochefort!quote:Op zondag 19 oktober 2008 16:28 schreef GANZENBORD het volgende:
Goed, tijdje geleden op een verjaardag met een oom wat speciaalbiertjes zitten drinken, en dat beviel me toen wel.
Vanmiddag stond hij dus op de stoep, met een kratje Rochefort 10 als cadeau![]()
Ik heb het kratje nu in de koelkast staan, maar ik lees hier dat dit biertje beter bij kamertemperatuur gedronken kan worden ? Is het koud drinken van dit biertje echt 'not-done' of is dit meer persoonlijk ?
Aangezien ik er toch genoeg heb voor de komende tijd zal ik beiden wel proberen, en kijken wat me beter smaakt
En over de glazen; is het essentieel om een bepaald soort glas te gebruiken waardoor het bier beter tot zijn recht komt ?
6 maanden over datum bedoel je dus?quote:Op maandag 20 oktober 2008 06:10 schreef blessed19 het volgende:
[..]
wat ook handig is: naar de datum kijken. daar moet je 6/7 manden erbij tellen en dan heb je pas imo de lekkerste rochefort!
na het sluiten van de fles.quote:Op maandag 20 oktober 2008 18:52 schreef veldmuis het volgende:
[..]
6 maanden over datum bedoel je dus?
Zoals hierboven al staat: koelkastkoud doet afbreuk aan smaak en geur. De aanbevolen temperatuur op het flesje Rochefort 10 dat ik hier heb is 12-14 gr.C. Kan wel ongeveer kloppen. Het zal niet aankomen op een graad meer of minder, dus bewaren in de koelkast en dan een klein half uurtje voor gebruik eruit volstaat voor mij. Dat doe ik btw bij alle dubbels en tripels en het bevalt me prima.quote:Op zondag 19 oktober 2008 16:28 schreef GANZENBORD het volgende:
Goed, tijdje geleden op een verjaardag met een oom wat speciaalbiertjes zitten drinken, en dat beviel me toen wel.
Vanmiddag stond hij dus op de stoep, met een kratje Rochefort 10 als cadeau![]()
Ik heb het kratje nu in de koelkast staan, maar ik lees hier dat dit biertje beter bij kamertemperatuur gedronken kan worden ? Is het koud drinken van dit biertje echt 'not-done' of is dit meer persoonlijk ?
Aangezien ik er toch genoeg heb voor de komende tijd zal ik beiden wel proberen, en kijken wat me beter smaakt
En over de glazen; is het essentieel om een bepaald soort glas te gebruiken waardoor het bier beter tot zijn recht komt ?
Waar ben je in Maastricht gaan borrelen? De Falstaff en Take One zijn aan te raden voor de bierliefhebbers.quote:Op dinsdag 21 oktober 2008 15:39 schreef Nembrionic het volgende:
Gisteren een excursie vanuit de kroeg gehad naar de brouwerij van Gulpener en daarna naar Maastricht geweest. Lekker gebierd en heeeel erg lekker tapas gegeten.
Take One dusquote:Op dinsdag 21 oktober 2008 17:38 schreef Mr.Adams het volgende:
[..]
Waar ben je in Maastricht gaan borrelen? De Falstaff en Take One zijn aan te raden voor de bierliefhebbers.
Gulpener Herfstbockquote:Op dinsdag 21 oktober 2008 15:39 schreef Nembrionic het volgende:
Gisteren een excursie vanuit de kroeg gehad naar de brouwerij van Gulpener en daarna naar Maastricht geweest.
Lekkerquote:Op woensdag 22 oktober 2008 10:26 schreef ursel het volgende:
Zo, net terug van paar dagen België.
Heerlijk genoten uiteraard.
Wel grappig, kom je over de grens van duitsland, geen 10 km van waar we zaten. hebben ze alleen maar bittburger cola, lemon of gewoon bittburger.
Gelukkig hadden ze in st. Vith ruim assortiment..
Vanavond ff updaten welke ook alweer. In ieder geval wel de Grimmbergen bruin bier dacht ik. 8 voor de prijs van 6.
Vind ik wel, maar smaken verschillen, zijn twee compleet verschillende bierenquote:Op woensdag 22 oktober 2008 20:37 schreef veldmuis het volgende:
Grimbergen dubbel? Is dat lekkerder dan de Tripel?
Dan pik ik de dubbel de volgende keer mee!quote:Op woensdag 22 oktober 2008 20:41 schreef Againzender het volgende:
[..]
Vind ik wel, maar smaken verschillen, zijn twee compleet verschillende bieren
Ik vind tripels over het algemeen lekkerder dan dubbels.quote:Op woensdag 22 oktober 2008 20:37 schreef veldmuis het volgende:
Grimbergen dubbel? Is dat lekkerder dan de Tripel?
de 9 is makkelijk te krijgen bij de betere bierhandelaren.quote:Op donderdag 23 oktober 2008 19:17 schreef emileuitapeldoorn het volgende:
[..]
Ik vind tripels over het algemeen lekkerder dan dubbels.
Binnenkort trouwens de leffe 9 eens proberen. Ben er helaas nog steeds niet aan toe gekomen die in belgie te halen, volgens mij is die namelijk nog steeds niet in Nederland te verkrijgen.
Die Leffe 9 is een killer. van de zomer een keer helemaal rot van 3 flesjes.quote:Op donderdag 23 oktober 2008 19:17 schreef emileuitapeldoorn het volgende:
[..]
Ik vind tripels over het algemeen lekkerder dan dubbels.
Binnenkort trouwens de leffe 9 eens proberen. Ben er helaas nog steeds niet aan toe gekomen die in belgie te halen, volgens mij is die namelijk nog steeds niet in Nederland te verkrijgen.
quote:Op zaterdag 25 oktober 2008 15:17 schreef borisz het volgende:
Gister had ik Duchesse de Bourgogne
erg lekker, zeer fruitig
ik vind het wel lekker maar bij dit bier moet je niet denken dat je een bier drinkt.quote:Op zaterdag 25 oktober 2008 15:17 schreef borisz het volgende:
Gister had ik Duchesse de Bourgogne
erg lekker, zeer fruitig
quote:Op zaterdag 25 oktober 2008 21:31 schreef Its-Jojo-4you het volgende:
[..]
ik vind het wel lekker maar bij dit bier moet je niet denken dat je een bier drinkt.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |