NoCigar | donderdag 29 september 2022 @ 20:46 |
![]() Ambachtelijk consumentenprogramma. Simpele vragen, hilarische antwoorden, wonderlijke televisie. De verslaggevers van de Keuringsdienst vragen zich af wat fabrikanten ze wijs willen maken. Op doodgewone vragen krijgen ze de meest bizarre antwoorden. http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/ | |
golfer | donderdag 29 september 2022 @ 20:47 |
Maar wel een betere boer... ![]() | |
Kanaroe | donderdag 29 september 2022 @ 20:47 |
In die boomgaard....dat gevlekte varken was een vogel/kip aan het opsjompen! | |
NoCigar | donderdag 29 september 2022 @ 20:48 |
Dit is toch ook wel een p.r.-blunder. Natuurlijk gaat journalistiek op zulke greenwashing reageren. Althans, dat risico is best groot, maar blijkbaar niet groot genoeg. | |
Kickinalfa | donderdag 29 september 2022 @ 20:58 |
Slim bedacht, je stelt wat minimale eisen zodat je het kan verkopen als beter, alleen de marketing laat het lijken alsof het fantastisch is. Wel treurig voor de varkensboer overigens, die man is best welwillend lijkt het, volgt de regels maar verkoopt uiteindelijk zijn product met verlies. | |
golfer | donderdag 29 september 2022 @ 22:46 |
Zo herken je greenwashing: https://www.npo3.nl/keuri(...)e-deze-marketingtruc | |
Jan_Onderwater | vrijdag 30 september 2022 @ 14:14 |
Ik betwijfel of het veel impact heeft op het AH publiek | |
Nober | vrijdag 30 september 2022 @ 17:39 |
Oh die sojarommel moet verplicht aangeboden worden en het echte vlees moet minder aangeboden worden. Kwalijke zaak. | |
Littlerabbit | vrijdag 30 september 2022 @ 23:57 |
Wat is de kwalijke zaak? Je noemt het rommel maar het slaat niet aan en dat is rommel? Of ben je gewoon dom dat kan ook. | |
golfer | woensdag 5 oktober 2022 @ 14:14 |
Morgen: Ooit zwommen ze enkel en alleen in zee: grote garnalen. Nu worden ze voor consumptie gekweekt in oorden hier ver vandaan. En over die kweek hoorde de Keuringsdienst een vreemd verhaal. Bij de moeder garnaal zou een oog worden afgeknipt. Dat zou de voortplanting op de één of andere manier stimuleren. Een ogenschijnlijk onwaarschijnlijk gerucht, of toch niet? De Keuringsdienst over hoe de garnalenindustrie op onorthodoxe wijze de geboortecijfers opkrikt. | |
golfer | donderdag 6 oktober 2022 @ 20:45 |
En ja hoor, Marijn mocht weer naar Thailand om het oogjesknipverhaal te onderzoeken. | |
golfer | donderdag 6 oktober 2022 @ 20:50 |
Common practrice... | |
Kickinalfa | donderdag 6 oktober 2022 @ 21:01 |
Lekker tripje voor Marijn, zal wel een maandje daar geweest zijn. Verder vooral bizar hoe de wetenschap er ooit is achter gekomen dat het op deze manier werkt. | |
hemarookworst | donderdag 6 oktober 2022 @ 21:01 |
Ik hoop wel 1 lange reis met meerdere onderzoeken/bezoeken voor meerdere afleveringen, gezien het aantal keren dat Thailand weer aan bod komt? | |
Kanaroe | donderdag 6 oktober 2022 @ 21:03 |
Dieren blijken/blijven voorlopig gewoon productie-/consumptieartikelen. Ik zal er geen garnaal minder om eten maar toch......wat een bizarre kweekpraktijken weer! | |
Jan_Onderwater | donderdag 6 oktober 2022 @ 21:03 |
Zou dit invloed gaan hebben op de verkoop? Ik betwijfel het, bruin geverfd brood zie ik nog steeds overal, net als oranje/roze geverfde zalm. En als ik eerlijk ben, ik eet liever Noordzee garnalen. | |
Jan_Onderwater | donderdag 6 oktober 2022 @ 21:42 |
Is er eigenlijk een onthulling geweest die een flinke impact heeft gehad op het product? Ik kan me er slechts zo snel 1 voor de geest halen, Tony Chocolonely als slaafvrije chocolade. | |
golfer | donderdag 13 oktober 2022 @ 12:31 |
Vanavond: Veel producenten van schoonmaakmiddelen claimen dat het product ecologisch tot stand komt. De verslaggevers van Keuringsdienst van Waarde vragen zich af hoe terecht deze beweringen zijn en dompelen zich onder in de wereld van het schoonmaken. Of het nou gaat om allesreiniger, wasmiddel of iets om het toilet mee schoon te maken: veel fabrikanten claimen dat het product ecologisch is. Dat wil dus zeggen dat het tot stand komt met zorg voor mens en milieu. Duurzaamheid zou bij het productieproces hoog in het vaandel moeten staan. De reporters van Keuringsdienst van Waarde vragen zich af in hoeverre de ecologieclaims kloppen en leggen diverse producten onder een vergrootglas. Ze komen er eigenlijk al snel achter dat het allemaal vies tegenvalt. | |
golfer | donderdag 13 oktober 2022 @ 20:43 |
Ecologisch is geen beschermde term.Dus iedereen mag het overal op zetten. | |
111210 | donderdag 13 oktober 2022 @ 20:46 |
Die nieuwe presentator vind ik maar niks, lijkt wel een stagiair die net zn nest uit komt | |
Joost-mag-het-weten | donderdag 13 oktober 2022 @ 20:46 |
Daar komt het met zoveel dingen in de Keuringsdienst gewoon op neer. | |
Jan_Onderwater | donderdag 13 oktober 2022 @ 20:47 |
Das nie netjes | |
Jan_Onderwater | donderdag 13 oktober 2022 @ 20:49 |
Denk alleen dat het vrijwel niemand een reet roest. | |
koffiekoekjes | vrijdag 14 oktober 2022 @ 12:48 |
Dat met die garnalen is best wel triest. | |
djkoelkast | vrijdag 14 oktober 2022 @ 14:44 |
Het begint vaak met Sodium Laureth Sulfaat (SLS), dan weet je al dat het niet natuurlijk is. Uitzending verder niet gezien, paar seizoenen geleden afgehaakt. | |
Jan_Onderwater | vrijdag 14 oktober 2022 @ 15:02 |
Natuurlijk wil weer niet zeggen dat het goed is. Asbest is natuurlijk, Botox ook. | |
djkoelkast | vrijdag 14 oktober 2022 @ 15:06 |
Zo kunnen we nog wel even doorgaan. SLS is niet natuurlijk maar zit wel in "eco" wasmiddelen. Het zit niet in echt goede wasmiddelen/afwasmiddelen/zeep/doucheschuim etc. | |
Jan_Onderwater | vrijdag 14 oktober 2022 @ 15:47 |
Wat maakt hun "goed"? Er waar zijn die uit gemaakt? | |
Soldier2000 | vrijdag 14 oktober 2022 @ 15:47 |
lol je weet zelf toch ook wel dat je geen ecologische zeep in de natuur kunt deponeren zonder enige schade aan te richten, je gaat het zelf ook niet opdrinken. Die Marcel heeft hier een mooie flater begaan. | |
NoCigar | vrijdag 14 oktober 2022 @ 16:44 |
Wie was dat? Een van die twee producenten? Op zich dapper dat ze verschenen, hoewel ik die ene man iets te vlot vond ![]() Hoe is Seepje verpakt, toch ook in plastic? | |
djkoelkast | vrijdag 14 oktober 2022 @ 16:52 |
Hangt van het product af natuurlijk, maar vaak kokosolie en suikertenside. Ik gebruik al jaren echt natuurlijke zeep/(af)wasmiddelen omdat mijn huid niet tegen die kunstmatige varianten kan (om nog maar te zwijgen over synthetische parfums) | |
Jan_Onderwater | vrijdag 14 oktober 2022 @ 17:13 |
Suikertensides Heel natuurlijk :-) | |
djkoelkast | vrijdag 14 oktober 2022 @ 17:16 |
Stuk natuurlijker dan al het andere. Suikertenside zit over het algemeen alleen in schoonmaakmiddelen, niet in zeep voor je handen. Maar koop jij lekker Palmolive of Fa ofzo. | |
Jan_Onderwater | vrijdag 14 oktober 2022 @ 17:21 |
LOL Een beledigde leverworst. | |
Leandra | vrijdag 14 oktober 2022 @ 17:25 |
Ik kreeg pas zo'n Seepje handzeep, het is dat ik niet van het weggooien ben, dus ik heb hem maar bij het fonteintje op de WC neergezet, de WC die ik zelf nooit gebruik ![]() Wat stonk dat spul verschrikkelijk, als ik het weggegeven had dan zou de ander denken dat ik een hekel aan hem/haar had, zo smerig. | |
Jan_Onderwater | vrijdag 14 oktober 2022 @ 17:31 |
Het is vreselijk hoe van die (vloeibare)zeepjes vaak ruiken, hoe verzinnen ze het denk ik dan. | |
djkoelkast | vrijdag 14 oktober 2022 @ 17:31 |
Ik ben niet beledigd hoor. Je haalt ook echt gewoon 1 component er uit om er op te gaan trollen. | |
Jan_Onderwater | vrijdag 14 oktober 2022 @ 17:35 |
Ik trol niet, je "natuurlijk" is gewoon onzin. Dat jij niet tegen kritiek is niet mijn probleem. Zaken natuurlijk noemen om de illusie te wekken dat het dan "goed" is, of niet natuurlijk en dus slecht, is net zulke onzin als waar KVW het over heeft met ambachtelijk of ecologisch. | |
djkoelkast | vrijdag 14 oktober 2022 @ 17:46 |
Ik kan heel goed tegen kritiek hoor, je zoekt gewoon iets om op te trollen. Ik heb het ook niet over merken die hier in NL verkrijgbaar zijn trouwens, daar zit allemaal stiekem toch bende in. | |
Jan_Onderwater | vrijdag 14 oktober 2022 @ 17:47 |
Waarom ga je geheel niet in op wat ik schrijf? | |
djkoelkast | vrijdag 14 oktober 2022 @ 17:48 |
Don't feed the troll. Nu maar weer ontopic. | |
Jan_Onderwater | vrijdag 14 oktober 2022 @ 18:43 |
![]() | |
NoCigar | vrijdag 14 oktober 2022 @ 22:24 |
Natuurlijk is gewoon een bekende drogredenen zegt totaal niets | |
golfer | donderdag 20 oktober 2022 @ 13:25 |
In 2017 dook de Keuringsdienst van Waarde al eens in de wereld van de zongedroogde tomaten en toen bleek dat er geen duidelijk regelgeving voor het product is. Fabrikanten konden voor het droogproces deels de oven gebruiken en ze toch als zongedroogde tomaten in de schappen leggen. De makers kijken opnieuw naar het productieproces en willen weten of er ergens op de wereld miljoenen tomaten liggen te drogen. Uiteindelijk komen ze niet uit in Italië, maar belanden ze tijdens hun speurwerk in Turkije. | |
NoCigar | donderdag 20 oktober 2022 @ 20:31 |
Ik heb wel eens zelfs tomaatjes gedroogd in de oven. Was best lekker maar ik vraag me af hoe veel dat uiteindelijk kostte: volgens mij duurde het een of twee dagen in een weliswaar niet op een erg hoge temperatuur staande oven. | |
golfer | donderdag 20 oktober 2022 @ 20:46 |
Die vrouw van die Italiaanse winkel weet er niks van en verzint allerlei antwoorden. ![]() | |
svann | donderdag 20 oktober 2022 @ 20:49 |
Niet-vegan tomaatjes. | |
NoCigar | donderdag 20 oktober 2022 @ 21:11 |
Die andere dame eigenlijk ook niet. Tamelijk ontluisterend weer om zo op TV te komen, denk ik. | |
Jan_Onderwater | vrijdag 21 oktober 2022 @ 09:22 |
Dat is een eigenschap die heel veel mensen hebben, eager to please. | |
Jan_Onderwater | vrijdag 21 oktober 2022 @ 09:25 |
Typisch voor journalistiek, lekker editen, soundbites, mensen niet tegen zich beschermen.. | |
Piles | vrijdag 21 oktober 2022 @ 09:33 |
Ik moest wel lachen om die man die zich er mee bemoeide. Die noemde precies wat zij niet wilde zeggen had ik het idee ![]() | |
NoCigar | vrijdag 21 oktober 2022 @ 10:43 |
Ik merk dat ik dit zieliger vond dan anders, als iemand van de Albert Heijn oid dat overkomt. Misschien omdat het vrouwen zijn of omdat ze beiden kleinschaliger overkwamen. Niet heel rationele redenen en het blijft gewoon desinformatie en al dan niet bewuste misleiding. | |
Jan_Onderwater | vrijdag 21 oktober 2022 @ 10:48 |
De formule van vragen stellen aan mensen waar je van te voren al weet dat ze waarschijnlijk helemaal niets weten en ze op hun bek laten gaan omdat ze graag een antwoord willen geven is een deel van de formule van KvW. Zou goed zijn als ze daar eens mee ophielden. Het is inmiddels al erg moe. Maar Hilliwood wil vette tv, maar eigenlijk is het niets anders dan afzeiken. | |
NoCigar | vrijdag 21 oktober 2022 @ 11:47 |
Voorlichters aan de telefoon ok, maar importeurs en/of verkopers die beweren alles er van af te weten? | |
Jan_Onderwater | vrijdag 21 oktober 2022 @ 12:01 |
Gros van de telefoongesprekken zijn met klantenservice of de supermarkt medewerkers bij de weg. | |
qajariaq | vrijdag 21 oktober 2022 @ 13:24 |
Maar ook die komen intelligenter over als ze gewoon erkennen dat ze het niet weten in plaats van maar iets te gokken. | |
NoCigar | vrijdag 21 oktober 2022 @ 13:43 |
Ja, die klinken ook vaak als een willekeurige vakkenvuller die er ook maar een slag maar slaan. | |
Bocaj | zaterdag 22 oktober 2022 @ 19:59 |
Blijkbaar wel oude of oudere rijst. Misschien bij de toko verser en wel meer jasmijnrijst. (Eerlijke rijst.) | |
koffiekoekjes | zaterdag 22 oktober 2022 @ 20:09 |
Maakt dat bij jasmijnrijst uit? De gemiddelde rijst is toch zo goed als onbeperkt houdbaar? ![]() Ik heb sinds die uitzending trouwens altijd Tilda rijst gekocht, prima rijst verder | |
Bocaj | zaterdag 22 oktober 2022 @ 22:17 |
Die vrouw daar in Thailand zei dat... oude rijst... rijst waar de geur vanaf is... | |
Jan_Onderwater | zondag 23 oktober 2022 @ 10:22 |
Dat zijn het volgens mij ook vaak. | |
Jan_Onderwater | zondag 23 oktober 2022 @ 10:23 |
Verliest zijn aroma. Net als Thee of Koffie, kruiden, etc. | |
golfer | donderdag 27 oktober 2022 @ 12:36 |
Vanavond: De panda lust er wel pap van en de mens spint er sinds kort garen mee: bamboe. Of het nou een romper betreft of een onderbroek, mode van bamboe zou buitengewoon bijzonder zijn. Boterzacht, beschermend en bovenal reuze duurzaam. Want bamboe schiet nog sneller naar de hemel dan bonenstaak. Mooi, maar hoe doen ze het eigenlijk: van bikkelharde bamboe zulke zijdezachte stofjes spinnen? | |
ThePlaneteer | donderdag 27 oktober 2022 @ 17:24 |
Ah, de bamboe zelf is lekker natuurlijk maar het bewerkingsproces vrij chemisch. Grote vraag is, was Marijn hiervoor ook naar Thailand? | |
golfer | donderdag 27 oktober 2022 @ 20:50 |
China. Maar geen toegang tot de verwerkers daar. | |
golfer | donderdag 27 oktober 2022 @ 21:00 |
Bamigomeneer heeft bamboe boter op zijn hoofd. | |
Jan_Onderwater | donderdag 27 oktober 2022 @ 21:01 |
De nieuwe medewerkster uitmaken voor zwarte piet was niet genoeg? | |
Joost-mag-het-weten | zaterdag 29 oktober 2022 @ 11:40 |
Wat maakt het uit. Gewoon terug een leuke door de omroep betaalde trip ... ![]() | |
golfer | zaterdag 29 oktober 2022 @ 11:43 |
Niet naar China. Naar België en Portugal. | |
golfer | donderdag 3 november 2022 @ 14:17 |
Vanavond: Zodra het weer donker, koud en kil is, wordt hij steevast van stal gehaald: rookworst. Het vleesgeworden 'doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg'. Doodsimpel en oer-Hollands. Maar nu begint ook de rookworst ingewikkeld te doen. In de supers is er behalve vacuümverpakt ook vers te koop. Koud uit de koeling, soms zelfs zonder zakje. De 'Keuringsdienst van waarde' wil weten wat ze met vers dan eigenlijk bedoelen. Want rookworst wordt toch gerookt zodat die juist niet meer vers is? | |
NoCigar | donderdag 3 november 2022 @ 20:45 |
Ach, Keuken schoffeert weer eens een gastvrije medewerker van een bedrijf. Ik zou hem gewoon weigeren. | |
golfer | donderdag 3 november 2022 @ 20:55 |
Voorgegaard is niet vers. | |
Dutch_view | donderdag 3 november 2022 @ 22:55 |
Werknemer wilde niet vertellen of er ook 'verse' rookworsten in dezelfde fabriek worden gemaakt. Als het goed is staat er op de verpakking een NL ... EG nummer, zo kun je gewoon zien waar de worst is gemaakt. | |
golfer | donderdag 3 november 2022 @ 23:01 |
Zwanenberg Oss, waar ooit Jan Marijnissen van de SP heeft gewerkt en waar volgens mij ook de Hemaworsten worden gemaakt. | |
qajariaq | vrijdag 4 november 2022 @ 08:48 |
Theoretisch staat zelfde fabriek niet garant voor zelfde recept. Maar wonderlijk dat ie dat niet wilde zeggen met zoveel woorden. | |
Jan_Onderwater | vrijdag 4 november 2022 @ 09:27 |
Het is vrij normaal productiecapaciteit te verkopen, niet alleen in de levensmiddelen industrie. Levensmiddelen, cosmetica, chips of mobiele telefoons, je kan alles in kleinere of grotere series laten maken. | |
Joost-mag-het-weten | vrijdag 4 november 2022 @ 17:29 |
Gastvrij ? Als je geen dergelijke vragen wil beantwoorden moet je ze niet binnen laten natuurlijk ... Als het "op de verpakking staat" kun je het gewoon op TV zeggen ook ... Wat een onzin. | |
NoCigar | vrijdag 4 november 2022 @ 18:07 |
Daaromadviseer ik dus om van der Keuken nergens meer binnen te laten ![]() | |
111210 | vrijdag 4 november 2022 @ 19:50 |
Ja logisch, achter de camera staat gewoon een legertje persmedewerkers te monitoren wat meneer wel een niet mag zeggen. En reken maar dat de juridische afdeling ook een duit in het zakje heeft gedaan met wat wel en niet verteld mag worden. Zo’n grote fabrikant laat niet voor niks de camera toe. Zolang alles maar dicht getimmerd is. | |
Joost-mag-het-weten | vrijdag 4 november 2022 @ 21:38 |
Ja ok, maar als het toch op je verpakking staat kun je het evengoed zeggen. Of iets zeggen dat het veel beter maakt dan wat je nu kreeg. Dit was echt héél slecht. Het is niet alsof hij fabrieksgeheimen moest verklappen ofzo hé ... Dan maakte n paar afleveringen geleden die gast van 'Seepje' een veel betere beurt door gewoon eerlijk te zijn. Ondanks dat zijn product ook niet was wat je volgens de marketing ervan zou denken. | |
golfer | donderdag 10 november 2022 @ 13:41 |
Vanavond: Het viel de Keuringsdienst van waarde op dat er steeds meer kip, ham en spek te koop is met een donkerbruin randje. Soms komt het product ‘vers van de grill’, soms is het ‘ovengebakken’ en soms heet het ‘geroosterd’ of nog hipper: ‘roasted’. De aanprijzingen zijn allemaal anders, maar wat is het verschil? En is er eigenlijk wel verschil in de bereidingswijze? De hoogste tijd voor een belrondje en een fabrieksbezoek. | |
Erosjuhhh | donderdag 10 november 2022 @ 14:00 |
De helft van het spul zit braadpoeder op zodat t mooi bruin kleurt ![]() | |
golfer | donderdag 10 november 2022 @ 20:38 |
Het stond dus verkeerd in de gids. Het gaat over oesters. | |
NoCigar | donderdag 10 november 2022 @ 20:40 |
'Hoe eet je zo'n oester eigenlijk'. Dit is wel weer een dieptepunt. | |
golfer | donderdag 10 november 2022 @ 20:49 |
Teun spreekt zowaar een beetje Frans. ![]() | |
NoCigar | donderdag 10 november 2022 @ 21:00 |
Wat is nu precies het probleem? | |
Tourniquet | donderdag 10 november 2022 @ 21:07 |
Wel interessant met die triploïde oesters, dat was nieuw voor mij. | |
Blues | donderdag 10 november 2022 @ 21:25 |
Voor mij ook. En Midas ![]() ![]() | |
qajariaq | vrijdag 11 november 2022 @ 11:07 |
Leuke interessante aflevering. In ieder geval niet zo voorspelbaar. Helemaal goed. | |
Jan_Onderwater | vrijdag 11 november 2022 @ 11:40 |
Eindelijk weer eens een goede aflevering. Wilde oesters uit de Waddenzee zijn trouwens erg lekker. Helaas verdraag ik geen oesters meer. | |
Jan_Onderwater | vrijdag 11 november 2022 @ 12:02 |
Het is een genetisch veranderd product, daar hebben sommige mensen moeite mee. Daar het echter een onvruchtbare oester is, zie ik niet zo of er werkelijk een probleem is. Ik vind de kweekzalm een veel grotere bedreiging voor de natuur. Als deze ontsnappen verdringen ze de wilde zalm en is er een enorme verarming aan natuurlijke variatie. Het is vergelijkbaar met het introduceren van diersoorten uit een andere biotoop. De beekforel werd vanaf de jaren 1860 in Nieuw-Zeeland geïntroduceerd in een poging de sportvisserij te bevorderen. Deze vroege introductie was uiterst succesvol en de beekforel is nu de meest verspreide en vaak de meest voorkomende vissoort in de rivieren en meren van Nieuw-Zeeland. Veel onderzoek heeft echter aangetoond dat de introductie van beekforel heeft geleid tot een snelle en wijdverbreide achteruitgang van de overwegend inheemse visfauna van Nieuw-Zeeland. De belangrijkste oorzaken van deze achteruitgang zijn predatie en concurrentie van beekforel, zowel om voedselbronnen als om habitat. Kortom, de introductie van de beekforel was een ramp voor de inheemse vissen en die zijn er nauwelijks meer. Zo heeft de introductie van de Japanse Oester geleid tot een enorme uitbreiding daarvan en wordt de native platte oester overal verdrongen. | |
Joost-mag-het-weten | zaterdag 12 november 2022 @ 13:43 |
Alles verandert genetisch. Dat is net de evolutie. Het is niet dat ze kunstmatig het gen veranderen hé. Ze kruisen gewoon oestersoorten ... | |
Jan_Onderwater | zondag 13 november 2022 @ 16:14 |
Je hebt de rest van mijn post ook gelezen wat het probleem is met nieuwe soorten in het wild te introduceren? | |
Joost-mag-het-weten | zondag 13 november 2022 @ 17:42 |
Er is toch nog een wezenlijk verschil met een bestaande inheemse soort kruisen met een andere bestaande inheemse soort (wat theoretisch in de natuur ook gewoon zou kunnen gebeuren) en het invoeren van uitheemse soorten ... Het feit dat die oesters niet vruchtbaar zijn is in feite gewoon een correctie van de natuur. | |
Jan_Onderwater | maandag 14 november 2022 @ 15:40 |
Of een gekweekte soort, zoals de Plofzalm | |
qajariaq | maandag 14 november 2022 @ 15:48 |
Het is een beetje off topic maar die kweekzalm is gewoon vergelijkbaar met een kippenschuur. De beesten zwemmen met zeer grote hoeveelheden in een net. Allemaal dezelfde kant uit achter de voerautomaat aan. Was niet fijn om te zien daar in die Schotse lochs (= fjorden). | |
Joost-mag-het-weten | maandag 14 november 2022 @ 20:39 |
Maar die kweekzalm is wel bio ... ![]() | |
Jan_Onderwater | maandag 14 november 2022 @ 20:47 |
Alleen als Kippen ontsnappen uit de stal, zijn ze niet schadelijk voor de biotoop, en ontsnapte kweekzalmen verdringen wel de inheemse zalmpopulatie. | |
golfer | donderdag 17 november 2022 @ 12:50 |
Als de gids het nu wel goed heeft is deze aflevering dus vandaag te zien | |
qajariaq | donderdag 17 november 2022 @ 13:07 |
Is dat niet al een keer geweest of ging dat alleen over paté wat eigenlijk leverworst is? | |
golfer | donderdag 17 november 2022 @ 13:36 |
Deze is nieuw. | |
NoCigar | donderdag 17 november 2022 @ 20:34 |
Hij legt meteen zijn meat products op tafel. | |
Van_Poppel | donderdag 17 november 2022 @ 20:43 |
Dat mens bij de klantenservice | |
golfer | donderdag 17 november 2022 @ 20:54 |
Sfeer en beleving. | |
koffiekoekjes | vrijdag 18 november 2022 @ 00:50 |
Toont maar weer aan dat er eigenlijk veel meer productinformatie beschikbaar zou moeten zijn voor de consument. Gegrilde kipfilet dek de lading niet en er is echt geen reden waarom er niet meer informatie op het pakket of op een site zou moeten zijn over het product. We moeten helemaal van het "Bedrijven doen x om mensen te beïnvloeden" af. Sfeer en beleving doe je maar door een goed product neer te zetten. | |
golfer | donderdag 24 november 2022 @ 11:48 |
Vanavond: Ooit was wijn een simpel druivendrankje. Toen ging men er ingewikkeld mee doen. En nu is er weer wat nieuws: wijn als de simpele drank van ooit. Natuurwijn staat er op etiketten. Stoere sommeliers zweren erbij. Bij eigenwijze slijters zijn de flessen niet aan te slepen. Want natuurwijn zou pure wijn zijn. Met zo min mogelijk bemoeienis van de mens. Wijn, zo uit de natuur. Maar wanneer is wijn natuur en wanneer niet? 'Keuringsdienst van waarde' neemt een duik in natuurlijk druivennat en komt met een kater thuis. | |
Kickinalfa | donderdag 24 november 2022 @ 14:36 |
Ergens heb ik wel respect voor de marketing, ze verzinnen weer een mooie term en kassa. | |
NoCigar | donderdag 24 november 2022 @ 15:26 |
Ik zie de baarden en de tatoeages al weer voor me: 'stoer, eigenwijs' ![]() | |
Jan_Onderwater | donderdag 24 november 2022 @ 20:27 |
Wijntje? | |
NoCigar | donderdag 24 november 2022 @ 20:30 |
Ik stoorde me al aan die dame in het intro met haar 'menselijk contact'. Klinkt al als antroposofische bullshit van een mesthoornbegraver ![]() | |
Jan_Onderwater | donderdag 24 november 2022 @ 20:32 |
Trendy hippe sjit | |
Jan_Onderwater | donderdag 24 november 2022 @ 20:33 |
* Jan_Onderwater Euritmiet NoCigar de Sharka's in | |
Jan_Onderwater | donderdag 24 november 2022 @ 20:36 |
Dat gezicht, heerlijk, "intens" jaja, gewoon bocht | |
Jan_Onderwater | donderdag 24 november 2022 @ 20:38 |
Niet filteren is trouwens wel erg goed voor de smaak. Bij bevriende wijnboer dezelfde wijn voor en na het filteren geproeft, een flink verschil. | |
NoCigar | donderdag 24 november 2022 @ 20:39 |
Lekker dansen. Maar ik had wel gelijk in dit geval. Biodynamische telers vertellen zelden over de maanstand en de koeienhoorns etc. | |
Jan_Onderwater | donderdag 24 november 2022 @ 20:40 |
Yep, trouwens zijn het verreweg in de meeste gevallen geen ingredienten, maar hulpstoffen tijdens het productieproces. Zaken als vislijm die voor het klaren gebruikt worden. | |
NoCigar | donderdag 24 november 2022 @ 20:45 |
Nou van der Keuken, waarom ben je niet meer zo irritant en kritisch bij deze flauwekul? | |
Jan_Onderwater | donderdag 24 november 2022 @ 20:46 |
Teun geilt op dames die naar okselzweet en Patchoeli ruiken | |
Jan_Onderwater | donderdag 24 november 2022 @ 20:57 |
Kortom, koop een paar hectoliter mislukte wijn en geef het een kekke fles, en de millennials trekken het uit je handen. | |
Kickinalfa | donderdag 24 november 2022 @ 21:06 |
Ersin met zijn ruikt naar verrotte eieren. | |
golfer | donderdag 24 november 2022 @ 22:22 |
Hoe kan je voor lul op tv komen? Gewoon doorpraten met een theedoek voor je ogen geknoopt. ![]() | |
Blues | donderdag 24 november 2022 @ 22:23 |
vd Keuken poten in de druiven ![]() | |
Joost-mag-het-weten | donderdag 24 november 2022 @ 23:10 |
Wat voor idee ook dat die hipsters hebben over de stal ruiken ed. Alsof een wijnboer een stal met dieren zou hebben ... Denken ze dat je wijn uit een koe kunt tappen ofzo? | |
NoCigar | donderdag 24 november 2022 @ 23:23 |
Ja maar die mensen hebben zo'n druk leven in de stad en die vinden dat dus heerlijk ![]() ![]() | |
qajariaq | vrijdag 25 november 2022 @ 08:13 |
Alweer een goede aflevering met iets wat ik nog niet kende. Ik drink hooguit echte budget wijnen. Dat ze begonnen over stallucht en H2S had ik wel iets van 'klopt dat wel'. Die wijnboerin in Spanje bevestigde dat mislukte wijn dus als iets geweldig interessant verkocht wordt. Het programma is (weer) zoveel leuker geworden. | |
Jan_Onderwater | vrijdag 25 november 2022 @ 09:04 |
Nuancering Wijn uit Bordeaux had vroegah veel gas, en rook een beetje naar mestvaalt direct na het openen, dit verdween als de wijn een tijdje van de voren werd geopend en gedecanteerd, dan verdween de geur. Dit is de reden waarom traditioneel gasrijke wijnen als Bordeaux geopend werden een tijd voordat ze gedronken werden. Dit is in de jaren 80 met de opkomst van de Japanse en Amerikaanse markt verdwenen. Men wilde een wijn die plop & slurp was. Ik denk dat mensen die jonger zijn dan, pak hem beet, 55, dit nooit hebben meegemaakt. Een wijn die echter sterk naar stal ruikt en dat blijft doen, of naar rotte eieren, is gewoon fout geproduceerd wat men in de uitzending ook zei. | |
Isabeau | vrijdag 25 november 2022 @ 09:20 |
Wat weet je ook altijd fijn veel, Jan ![]() | |
Jan_Onderwater | vrijdag 25 november 2022 @ 09:44 |
Alleen als het om eten en drinken gaat, en met wijn ben ik zeker geen expert. Wel vriendje gehad die wijnexpert is waar ik veel van leerde | |
Isabeau | vrijdag 25 november 2022 @ 09:52 |
Nou, je weet hoe dan ook heel veel meer dan ik en zo leer ik ook elke keer iets bij ![]() | |
Jan_Onderwater | vrijdag 25 november 2022 @ 09:52 |
Ben blij dat het gewaardeerd wordt | |
qajariaq | vrijdag 25 november 2022 @ 16:45 |
Kan me wel herinneren dat indertijd budget wijnen beter werden als je een dag later de rest op dronk. Dat zal dan wel de zelfde reden hebben gehad. Tegenwoordig valt me dat niet meer op. | |
111210 | vrijdag 25 november 2022 @ 20:32 |
Idiote hipsters, ook op dir wijn beurs, typische provincialen die als student naar de grote stad gekomen zijn en daar uber hipster geworden zijn | |
Joost-mag-het-weten | vrijdag 25 november 2022 @ 21:33 |
Had men er een glas Natuurwijnazijn tussen gestopt, ze hadden het nooit gemerkt | |
Jan_Onderwater | zaterdag 26 november 2022 @ 08:25 |
Hipsters die in de grote stad zijn opgegroeid zijn anders? LOL | |
111210 | zaterdag 26 november 2022 @ 12:46 |
Die heb je niet zo veel, meeste die uit de grote stad komen trekken juist weg of zijn gewoon geen hipster. | |
111210 | zaterdag 26 november 2022 @ 12:48 |
Dat is met veel wijnen zo, als je ze direct drinkt smaken ze totaal anders dan als je even wacht en zuurstof bij de wijn laat komen | |
Jan_Onderwater | zaterdag 26 november 2022 @ 15:57 |
sure | |
NoCigar | zondag 27 november 2022 @ 23:03 |
Bij het gewoon inschenken in een glas komt er echt meer zuurstof bij de wijn dan door dat flessenhalsje. | |
111210 | maandag 28 november 2022 @ 00:24 |
Ja bedoel wachten met drinken alshet ingeschonken is. | |
Jan_Onderwater | maandag 28 november 2022 @ 09:31 |
De aflevering over Bamboekleding gekeken, fabrieken in China gooien alle chemie van het bamboe naar Viscose proces gewoon in de rivieren. Regering daar is zeker te druk bezig Oeigoeren te vervolgen, Journalisten te arresteren en bevolking sociale punten te geven om zich daar mee bezig te houden. We hebben het over Koolstof Dioxide Cautische Soda en zwavelzuur. Op zich is Bamboeviscose een prima alternatief voor katoen, maar dan wel in een gesloten proces gemaakt, en daar kan je dus duidelijk in China niet van op aan [ Bericht 53% gewijzigd door Jan_Onderwater op 28-11-2022 09:37:52 ] | |
golfer | donderdag 8 december 2022 @ 21:38 |
Vanavond ging het over krab. | |
golfer | donderdag 8 december 2022 @ 21:45 |
Poten en lichamen... | |
MatthijsDJ | zondag 11 december 2022 @ 19:53 |
Maar ej het is wel spotgoedkoop om dit in China te doen.. | |
Jan_Onderwater | maandag 12 december 2022 @ 10:06 |
Net als met gereedschap, zonnecellen en nog veel meer zaken heeft China de Maakindustrie in Europa en Noord Amerika kapot geconcurreerd met dumpingprijzen. Industrie in Europa moet ook voldoen (en terecht) aan milieueisen die in china niet gelden | |
Kickinalfa | woensdag 14 december 2022 @ 08:42 |
Ergens is het wel bizar hoe wij als mens soms omgaan met eten. | |
golfer | donderdag 15 december 2022 @ 14:02 |
Vanavond: Wereldwijd geldt laurier als een geliefde smaakmaker. Het gedroogde blad is een onmisbaar onderdeel van een bouquet garni en in poedervorm is het kruid populair in de Turkse en mediterrane keuken. Niet voor niets verklaarden de oude Grieken de snelgroeiende, eeuwig groene struik al heilig. De makers van Keuringsdienst van Waarde stuiten echter op een wonderlijke situatie. In de supermarkt is het niet ongewoon om voor een paar blaadjes laurier enkele euro's af te rekenen. Die prijs ligt in natuurwinkels nog een stuk hoger. Dat is best een opmerkelijke situatie, want in menig tuincentrum is een levende laurierplant voor een prikkie te koop. Een mogelijke verklaring voor het prijsverschil ligt in de claim dat biologisch laurierblad handgeplukt zou zijn. | |
derLudolf | donderdag 15 december 2022 @ 14:04 |
Bij Sligro haal je voor een paar euro een zak waar je de rest van je leven mee zou kunnen doen. ![]() | |
Jan_Onderwater | donderdag 15 december 2022 @ 14:18 |
De laurierplant in het tuincentra zou ik heel erg mee oppassen, de zo geliefde Kerslaurier is namelijk erg giftig, de bladeren ook, en zijn erg bitter https://nl.wikipedia.org/wiki/Laurierkers | |
Jan_Onderwater | donderdag 15 december 2022 @ 14:19 |
Bij de turk ook Verder is het overdreven duur zijn van die kutzakjes bij de Super niets nieuws, 2-3 Muskaatnoten voor de hoofdprijs, net als een handje peperkorrels. | |
111210 | donderdag 15 december 2022 @ 20:52 |
Toch wel weer de leukste uitzending in tijden als je het mij vraagt. Vooral Teun die weer lekker droog aan de telefoon hangt met Verstegen en hun lul verhaal over een kartonnetje en een plasticje | |
golfer | donderdag 15 december 2022 @ 21:18 |
Leuk, Ersin met dat vrouwtje en die ezel in Turkije. | |
golfer | donderdag 15 december 2022 @ 21:29 |
De Turken krijgen dus 33 cent per kilo geplukte bladeren. De exporteur verkoopt het voor 15 dollar per kilo. De importeur hier verkoopt het aan de groothandel voor 150 euro aan Verstegen. En dat wordt hier dus in de winkel verkocht voor 850 per kilo. | |
June. | donderdag 15 december 2022 @ 21:45 |
Wat een smeerlapperij toch eigenlijk he. | |
fespo | donderdag 15 december 2022 @ 23:16 |
150 euro aan Verstegen? waarom is het hier te koop voor 30 euro? https://www.dekruidenbaron.nl/laurierblad-handpicked-heel.html het is in de supermarkt gewoon achterlijk deur. al zie ik meer prijzen van rond de 500 euro, 800 koop je ook wel hele kleine potjes waarschijnlijk. kruiden kan je beter in bulk kopen. [ Bericht 14% gewijzigd door fespo op 15-12-2022 23:35:22 ] | |
Joost-mag-het-weten | zondag 18 december 2022 @ 21:03 |
In België en Frankrijk ligt een pakje laurier gewoon aan 90 a 100¤/kg in de supermarkt ... Het is dat Nederlanders daar blijkbaar meer voor willen geven ... | |
ESF1Gamer | maandag 19 december 2022 @ 10:20 |
Kruiden kopen bij een toko. Krijg je meer en is goedkoper | |
Jan_Onderwater | maandag 19 december 2022 @ 10:56 |
En ook even ter aanvulling, de kostprijs van een artikel is meer dan wat de blaadjes inkoop kosten. Verpakking, distributie, kosten van de schapruimte in de supermarkt zijn bij zo een artikel natuurlijk veel meer dan wat er in de verpakking zit. Neemt niet weg dat je erg veel betaald voor wat dorre blaadjes die waarschijnlijk al heel lang in het schap hangen. | |
Joost-mag-het-weten | maandag 19 december 2022 @ 11:10 |
Alleen zijn die verpakkingskosten bij producten die véél minder kosten gewoon even groot. De verpakkingskosten van de laurier die in België aan 90 ¤ / kg in elke supermarkt ligt zijn trouwens even groot dan degene die in Nederland aan 500 ¤ / kg liggen ... Het is maar wat de zot ervoor wil geven natuurlijk ... | |
Jan_Onderwater | maandag 19 december 2022 @ 11:54 |
Ik had het niet alleen over verpakkingskosten. | |
NoCigar | maandag 19 december 2022 @ 13:54 |
Net als met ongeveer alle kruiden en specerijen. Desondanks hebben de meeste mensen gewoon geen zin om voor een paar eurocenten nog eens naar de toko te gaan als ze toch in de supermarkt zijn en ineens laurier nodig blijken te hebben. Laat staan dat ze een kilozak online gaan bestellen waar hun kleinkinderen ook nog van kunnen genieten. | |
fespo | maandag 19 december 2022 @ 20:54 |
jaja, precies daarom is die laurier 800 euro per kilo ![]() | |
Jan_Onderwater | maandag 19 december 2022 @ 23:20 |
Ik had het over kostprijs, de prijs van de laurierbladeren is een verwaarloosbaar klein deel daarvan. En ja, de prijs van die Silvo zakjes is verhoudingsgewijs hoog, maar dit alleen af te zetten tegen de blaadjes is onzin. | |
Iemand91 | zondag 1 januari 2023 @ 20:49 |
TEUN VAN DE KEUKEN - Hierom stop ik met de Keuringsdienst van Waarde | |
Jan_Onderwater | maandag 2 januari 2023 @ 16:30 |
Goddank, Prof Suurbekje van Zuigen tot Sneren houd er mee op. Gaat het programma ten goede komen | |
Molo | maandag 2 januari 2023 @ 16:34 |
"Met een beetje pijn en veel angst" Rot toch op Teun ![]() | |
NoCigar | maandag 2 januari 2023 @ 17:49 |
NoCigar | maandag 2 januari 2023 @ 17:50 |
Hij was eerder toch al een tijdje weg? Wel handig inderdaad dat hij even reclame mag maken voor zijn nieuwe activiteiten. | |
BasEnAad | maandag 2 januari 2023 @ 17:52 |
Tja, maakt voor het programma niet gek veel uit. Nou ja Teun sprak nog wel een beetje Duits, dat wel. | |
NoCigar | maandag 2 januari 2023 @ 18:00 |
Niemand kon zo goed 'Oh?' zeggen om zijn grote verbazing uit te drukken. Merijn komt in de buurt. Op zich wel inzichtelijk hij zijn methode beschrijft: mensen dodelijk vermoeien met zijn eeuwige ge-'oh? | |
golfer | dinsdag 14 februari 2023 @ 13:46 |
Vanavond weer! De Keuringsdienst van Waarde is verhuisd en met de start van het nieuwe seizoen voor het eerst in het twintigjarige bestaan van het programma op NPO 1 te zien. Teamlid van het eerste uur Teun van de Keuken kondigde recent aan te stoppen met het programma. “Ik heb nog meer te doen voor ik officieel stokoud ben”, verklaarde de 51-jarige journalist in de Volkskrant. Van de Keuken is in dit nieuwe seizoen nog wel een paar keer te zien. Keuringsdienst van Waarde Vandaag onderzoekt het team een nieuw merk melk in de supermarkt. Het gaat om melk van koeien waarvan het kalf langer bij de moeder mag blijven. De boer haalt traditioneel een kalf bij de geboorte bij de moeder weg. Zo gaat de melk direct in productie. Maar steeds meer boeren willen terug naar een natuurlijke melkveehouderij. NPO1 20:34 | |
Jan_Onderwater | dinsdag 14 februari 2023 @ 14:57 |
Teun weg.![]() Beste nieuws sinds Mart Smeets met pensioen ging. | |
golfer | dinsdag 14 februari 2023 @ 15:14 |
Je had hier al eerder over gejuicht:
| |
Jan_Onderwater | dinsdag 14 februari 2023 @ 15:20 |
En dat zal ik nog wel een paar keer doen. | |
Isabeau | dinsdag 14 februari 2023 @ 15:55 |
Zo blij is hij ![]() | |
tong80 | dinsdag 14 februari 2023 @ 17:06 |
Die is sindsdien niet van de buis te slaan. ![]() | |
Jan_Onderwater | dinsdag 14 februari 2023 @ 20:04 |
Geen idee, kijk nooit TV, muv series als deze via uitzending gemist. | |
NoCigar | dinsdag 14 februari 2023 @ 20:33 |
Zelfs de Volkskrantlezer heeft genoeg van hem getuige deze ingezonden brief van 3 januari (na bovengenoemde column) : ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door NoCigar op 14-02-2023 22:35:44 ] | |
golfer | dinsdag 14 februari 2023 @ 20:41 |
Gelukkig voor @Jan_Onderwater is hij vandaag nog te zien. ![]() | |
Kickinalfa | dinsdag 14 februari 2023 @ 21:26 |
Leuke aflevering, niet per se een moraal verhaal maar feitelijk vertellen hoe het zit. Enige wat ik me dan wel afvraag of er niks is verzonnen ondertussen om een koe melk te laten geven zonder te kalveren. Of is het economisch juist interessant voor de boer om een zwangere koe te hebben. | |
golfer | dinsdag 14 februari 2023 @ 22:50 |
Ammoniak. Stikstof. Heel interessant verdienmodel ook voor megastallen. ![]() | |
MatthijsDJ | woensdag 15 februari 2023 @ 18:41 |
Doorgefokt om koeien te krijgen die zoveel mogelijk melk geven, wat niet meteen verkeerd hoeft te zijn. Maar idd gewoon eerlijk verhaal.. Al zullen bepaalde partijen zeggen dat het beeld te rooskleurig was (Wakker Dier enzo). Overigens hier een fan van Teun ;-) | |
Jan_Onderwater | maandag 20 februari 2023 @ 12:01 |
Morgen over Iberico varkensvlees Iberico =/= Iberico | |
golfer | dinsdag 21 februari 2023 @ 20:45 |
Antonio de la Cocina spreekt dus een beetje Spaans. | |
golfer | dinsdag 21 februari 2023 @ 21:03 |
50% dus. | |
showtimer | dinsdag 21 februari 2023 @ 21:05 |
Welwillende Spanjaarden zorgden voor een soort van dialoog. | |
Jan_Onderwater | woensdag 22 februari 2023 @ 09:22 |
Teun is natuurlijk bij uitstek de man voor dit onderwerp, zonder hem zou dit onderwerp niet kunnen. | |
Jan_Onderwater | woensdag 22 februari 2023 @ 09:37 |
Opvallend trouwens dat ze het niet eten. Er wordt allereerst *OOOOOH wat is dat duuuuuur* geroepen door marijn in haar kinderstemmetje, en vervolgens het verschil uitgelegd tussen het tier 1 en tier 2 product. (Het tier 2 product is nog steeds vele malen beter dan het Mestvarkensvlees uit NL). Maar er wordt geen smaaktest gedaan, geen broodje ham gegeten. Eten de redactieleden geen varkensvlees? Vreemd. Verder is het eikeltjes etende zwarte varken dat in de bergen loopt natuurlijk een zeer veel gevraagde en daardoor gillend dure delicatesse. | |
qajariaq | woensdag 22 februari 2023 @ 10:05 |
Die boer had het over een boerderij (in Spanje) van 1800 Ha, dat is echt waanzinnig groot. | |
Jan_Onderwater | woensdag 22 februari 2023 @ 10:17 |
4 bij 4,5 kilometer, dat zou in NL een giga boerderij zijn, maar dit is bebost bergachtig gebied waar buiten dat die varkens er scharrelen niet zoveel activiteit is. | |
golfer | dinsdag 28 februari 2023 @ 11:36 |
Vanavond: Vleesleveranciers bieden op internet hun producten voor de horeca vaak aan in grote hoeveelheden tegen scherpe prijzen. De Keuringsdienst van Waarde shopt online een grote partij diepgevroren kipfilet. Bij het nader bestuderen blijkt dat het product maar voor 70 procent uit kippenvlees bestaat. De overige 30 procent is water. | |
NoCigar | dinsdag 28 februari 2023 @ 15:45 |
Ik kijk het nu pas terug en die geacteerde verbazing stoorde me weer behoorlijk. Snel hier gekeken of ik niet de enige was ![]() ![]() Misschien was er geen budget meer voor een smaaktest: 'Roep maar een paar keer dat het heel erg duur is, dan snapt de kijker dat vanzelf wel.' Ze hebben natuurlijk wel gelijk met al die misselijkmakende misleiding weer. Overigens vind ik Iberico bellota een van de lekkerste dingen die ik ooit geproefd heb. [ Bericht 6% gewijzigd door NoCigar op 28-02-2023 15:56:20 ] | |
Jan_Onderwater | dinsdag 28 februari 2023 @ 16:22 |
Is dat niet al vaker langsgekomen, ook hier op FOK? Is trouwens niet alleen kip, ook bv gerookte noorse zalm heb ik wel eens water op de ingredienten zien staan. Kan me herinneren dat om dat water te binden bepaalde dierlijke eiwitten werden gebruikt, ook van varken, en dat het inmiddels zo bewerkt wordt dat je ook in DNA test niet meer kan zien dat het varken is. Was dat echter bij KvW of was dat bij dat (veel betere) programma van Wouter Klootwijk | |
NoCigar | dinsdag 28 februari 2023 @ 16:42 |
De varkenshaas 'culinair' van AH is in ieder geval met water ingespoten. Ik kocht het ooit met extra 35 % korting zonder ergens op te letten en het viel me wel op dat het extra mals was, best lekker eigenlijk. Vrij kort daarna zag ik bij de kVW hoe dat werkte. Zie hier: https://www.24kitchen.nl/(...)d-aan-culinair-vlees [ Bericht 1% gewijzigd door NoCigar op 28-02-2023 16:58:49 ] | |
Jan_Onderwater | dinsdag 28 februari 2023 @ 16:52 |
Mensen willen bedrogen worden, het merk en het label is belangrijker dan het eten zelf. Ik zei het hier al weken geleden, ze maken dit programma nu al jaren en onthullen met enige regelmaat het enige boerenbedrog na het ander. Van plakvlees tot waterkip, analoog kaas en leidingwater als chique water in flesjes. Maar heeft het enige impact? Heeft het iets veranderd? Nee, gros van NL rent nog steeds naar AH, want AH is goed, AH is kwaliteit. Als ik soms Supermarkt vlees eet, dan begrijp ik vegetariers weer. | |
MatthijsDJ | dinsdag 28 februari 2023 @ 17:11 |
Waarom zou het impact moeten hebben? Ik kijk vooral met intresse naar het legal en technische spel dat gespeeld wordt. En nu en dan verassen ze me. | |
Jan_Onderwater | dinsdag 28 februari 2023 @ 17:19 |
Omdat mensen belazerd worden? | |
golfer | dinsdag 28 februari 2023 @ 18:28 |
Je bezoekt regelmatig crematoria? ![]() | |
golfer | dinsdag 28 februari 2023 @ 20:52 |
IJsbrand Velzeboer zat ook al on 2018 in de uitzending over het toevoegen van water aan de varkenshaas culinair. | |
JanGroen | dinsdag 28 februari 2023 @ 21:04 |
Niks nieuws m.i.: in een eerdere uitzending lieten ze ook al zien hoe ham ingespoten werd met pekelwater. Zelfde machine, zelfde doel. Ik zeg altijd maar zo: als je besodemieterd wil worden dan kan dat. Koop je vlees voor een prijs waarvan je denkt “dat is goedkoop”, dan moeten de alarmbellen afgaan. Is iets te mooi om waar te zijn dan is het dat vaak ook. | |
derLudolf | dinsdag 28 februari 2023 @ 21:04 |
Hmmm voor sommige vleesproducten moet je ook water toevoegen, bv ham. En wordt bij het maken van bv boterhamworst of leverworst ijs toegevoegd? Niet dat ik geen in "onbewerkt" spul water goed keur. Maar water is slecht is ook iets te kort door de bocht. | |
Jan_Onderwater | dinsdag 28 februari 2023 @ 21:10 |
Bij ham hoef je helemaal geen water toe te voegen, sterker nog, het is beter als je dat niet doet. Ouderwets pekelen door een ham in een pekelbad te leggen onttrekt water aan de ham, de warenwet staat toe dat je pekelwater toevoegt door het in te spuiten.Daar krijgt gekookte ham de glibberige structuur van. Als je een ham eet die klassiek gepekeld is, en niet geïnjecteerd, heeft ie een veel meer uitgesproken vezelstructuur. Bij worstwaren die sterk gecutterd worden, wordt idd ijs toegevoegd, om stolling van eiwitten te vertragen. Als je het niet zou doen krijgt de worst een veel te rubberachtige structuur. | |
Jan_Onderwater | dinsdag 28 februari 2023 @ 21:12 |
Mja, maar een goede klassieke gekookte ham is een witte raaf, ik had er tijd terug nog een adres voor, maar die hebben het ook niet meer. Denk dat ik voor aspergetijd maar zelf een ham ga maken. | |
Kickinalfa | dinsdag 28 februari 2023 @ 21:18 |
Moest wel lachen om de verkoper op de beurs, nee wij verkopen gaan waterkip? Oh wacht staat het op de site, ja wel als klanten erom vragen. En daar staat de 10% waterkip overigens. Zei ik dat we het niet verkopen, nee dat heb ik niet gezegd. | |
MatthijsDJ | dinsdag 28 februari 2023 @ 21:31 |
F*ck ik maak die fout elke keer.. | |
MatthijsDJ | dinsdag 28 februari 2023 @ 21:34 |
Maar 9 van de 10 mensen weten dat ook wel. Tenminste de mensen die ik ken. Ik vind het vooral leuk om te zien wat ze allemaal bedenken.. | |
NoCigar | dinsdag 28 februari 2023 @ 21:37 |
'Ja, het is eigenlijk heel normaal. Mensen bestaan ook voor 70 % uit water'. | |
JanGroen | dinsdag 28 februari 2023 @ 22:15 |
Zo’n figuur zou je toch gelijk van de beurs trappen (figuurlijk)? Sta je er dan om eerlijk zaken te doen of om de klant naar de mond te praten? | |
Leandra | dinsdag 28 februari 2023 @ 22:18 |
Ja, die was wel geweldig... onvoorstelbaar dat iemand van zo'n bedrijf dat uit z'n strot weet te krijgen. | |
Jan_Onderwater | woensdag 1 maart 2023 @ 08:50 |
Laat wel goed zien wat voor een bedrijf het is en wie er werkt. Herinnerd mij aan "Only fools and horses". | |
koffiekoekjes | woensdag 1 maart 2023 @ 16:20 |
Wat denk je zelf? ![]() Vraag me trouwens af waar je tegenwoordig wel eerlijk vlees kan kopen...Gewoon direct bij de boer? Mijn ouders doen dat nog wel eens met een rund maar kip....? | |
Jan_Onderwater | woensdag 1 maart 2023 @ 16:57 |
Trouwens opvallend dat Teun en die schattige grillkok allebei verbaasd zijn over het resultaat, maar er niet gezegd wordt over de waterkip, "hij is malser" of "hij is taaier" "hij is sappiger" "Lekkerder" Is niet alleen de Kippenprikkers die niet alles vertellen. | |
Jan_Onderwater | woensdag 1 maart 2023 @ 16:59 |
mja, das een probleem, ik koop mijn vlees het liefst van een horecaslager, supermarktvlees, en dan vooral varkensvlees is zo belabberd dat ik vegetariërs begrijp | |
NoCigar | woensdag 1 maart 2023 @ 17:03 |
Jij ziet Teun tegenwoordig overal. Oppassen. | |
Bocaj | vrijdag 3 maart 2023 @ 12:52 |
Ik zie idd Ersin met die Surinamer (waar ik zo kip zou van kopen) dan Teun! | |
Bocaj | vrijdag 3 maart 2023 @ 12:55 |
Als het de malsheid ten goede komt dan zou ik zeggen doen. (Net als bij marineren, olie, azijn, kruiden.) Maar dan een procent of 10 en niet 30 of de helft want dat is eigenlijk wel bedonderen. Declareren op de ingrediëntenlijst moet natuurlijk altijd gebeuren. | |
Jan_Onderwater | vrijdag 3 maart 2023 @ 13:20 |
Jullie hebben gelijk, herinnerde me het verkeerd. | |
golfer | dinsdag 7 maart 2023 @ 14:58 |
Vanavond: Leren jassen, schoenen, portemonnees of bankstellen. De vele producten die van leer worden gemaakt, hebben vaak gemeen dat we niet weten van welk dier het leer afkomstig is, alleen dat het om ‘echt leder’ gaat. Keuringsdienst van waarde wil hier deze week meer over weten. Er is namelijk nog veel onduidelijkheid over. Zo komt 70 procent van het geïmporteerde leer in Nederland uit China. De leerindustrie daar meldt niet welke dierenhuid ervoor gebruikt is. | |
Jan_Onderwater | dinsdag 7 maart 2023 @ 16:43 |
Tja er waren ook leerfabrieken in Nederland, die werden (terecht) gedwongen tot milieumaatregelen, maar konden dan niet meer concurreren met het leer uit oa China, waar geheel niet aan de vervuiling wordt gedacht. | |
Jan_Onderwater | dinsdag 7 maart 2023 @ 18:18 |
Oh en niet alleen leer uit China, maar ook huid, de gedroogde honden kauwsnacks uit gedroogde runderhuid uit de supermarkt komen vaak uit China, ik vertrouw die voor geen meter. Koop ze hier liever lokaal bij een bedrijfje dat bij het slachthuis inkoopt en dat droogt. Sympatiek familie bedrijfje met vriendelijk personeel. | |
golfer | dinsdag 7 maart 2023 @ 20:47 |
Al die gesprekken die ze met leren jasjes aan voeren. ![]() | |
Isane | dinsdag 7 maart 2023 @ 20:49 |
Arm geitje ![]() | |
Jan_Onderwater | dinsdag 7 maart 2023 @ 21:48 |
Leerfabriek is Vitelco Leather, vroeger Koninklijke Hulshof, mooi bedrijf. Meneer Hulshof liet mij eens zijn jaarcijfers zien van de afgelopen jaren. Ik blader ze door en zeg tegen hem na 3-4 minuten dat Sales daar waarschijnlijk beloond (bonus) naar omzet, niet naar marge. De omzet stijgt door bulkorders die steeds minder opleveren en dat ie binnen 3-4 jaar failliet is. Hij keek me aan en zei dat *Piep* (een heel bekend accountants, advies en consulting bureau) dat hem ook had gezegd had, maar dat die daar 4 maanden over hadden gedaan en een enorm vette rekening hadden gestuurd. Maar goed, hij was niet in staat om het schip te draaien. Hij is op de fles gegaan. Gelukkig bestaat de fabriek nog. Maakten destijds fantastisch mooie producten, nep krokodillenleer van Rund bijvoorbeeld, dat was zo goed dat een vertegenwoordiger in de VS gearresteerd werd omdat hij krokodillenleer bij zich had volgens de EPA. | |
Jan_Onderwater | dinsdag 7 maart 2023 @ 21:57 |
Leuk trouwens dat Floris van Bommel ook in de uitzending zat, paardenleer werd niet genoemd, maar dat is fantastisch voor schoenen. Dat van Bommel de enige overgebleven is, komt mede door de overheid, met name defensie. Die bestelde bij vaderlandse Schoenfabrieken grote hoeveelheden "Kistjes". De mannen die in dienst hebben gezeten zullen deze laarzen zich herinneren. Geweldig gemaakt kwaliteitsspul. Maar goed, die werden dus geleverd, maar daarna ging defensie zeiken over punten en komma's en de rekeningen niet betalen. Resultaat, alleen van Bommel produceert nog in Nederland. Van Lier bestaat ook nog, maar die produceren (zover ik weet) in Zuid Afrika | |
derLudolf | dinsdag 7 maart 2023 @ 22:12 |
De slager hier verkoopt ze, die drogen zelf zwijneoren, long-weetikveel en luchtpijp en dergelijk. | |
Jan_Onderwater | woensdag 8 maart 2023 @ 08:07 |
Ja, runderkophuid, kippenekken, etc etc | |
111210 | woensdag 8 maart 2023 @ 08:25 |
Volgens mij is dat Ricardo’s in Amsterdam. Schijnt idd een van de betere Surinaamse eethuizen te zijn. | |
Kickinalfa | woensdag 8 maart 2023 @ 12:41 |
Enige waar ik nu we benieuwd naar was is of de diersoort nog effect heeft op de kwaliteit van het leer. Verder een beetje overdreven ophef, het is een restproduct van de slacht. Het is niet alsof de dieren speciaal worden gefokked of gehouden voor het leer. | |
StevenHyde | woensdag 8 maart 2023 @ 13:07 |
Vind zelf altijd Ersin Kiris zo mooi in dit programma. Altijd wel een soort kinderlijke nieuwsgierigheid en verwondering die deze man heeft ![]() | |
Molo | woensdag 8 maart 2023 @ 13:54 |
![]() | |
golfer | dinsdag 21 maart 2023 @ 11:24 |
Vanavond: Kip piri-piri met rijst is een populair gerecht, maar piri-piri is ook los te verkrijgen als kruidenmix, saus en in allerlei andere varianten. De makers van de Keuringsdienst van Waarde komen het overal tegen en willen wel eens weten wat piri-piri nou precies is, waar het vandaan komt en wanneer je het zo mag noemen. | |
derLudolf | dinsdag 21 maart 2023 @ 11:32 |
Die kruidenmix is al lang achterhaald... https://speld.nl/2014/03/09/kippen-voortaan-standaard-piri-piri/ | |
golfer | dinsdag 21 maart 2023 @ 20:49 |
Teun mocht naar Portugal. | |
xzaz | dinsdag 21 maart 2023 @ 20:56 |
In de supermarkt kan je geen pittig eten kopen toch? Alleen 1 chips is oittig dacht ik. | |
golfer | dinsdag 21 maart 2023 @ 20:57 |
Belachelijk veel kruiden en ingrediënten in die saus uit Nederland zonder echte piri-piri peper, terwijl de originele Portugese saus veel minder ingrediënten heeft. [ Bericht 9% gewijzigd door golfer op 21-03-2023 21:04:18 ] | |
golfer | dinsdag 28 maart 2023 @ 13:02 |
Vanavond: Nederlanders eten kaas op allerlei momenten, maar de meesten eten kaas het liefst op hun brood, bleek uit een onderzoek van bureau GfK in 2019. Ongeveer 40 procent doet vrijwel dagelijks kaas op de boterham. Het traditionele broodje kaas is populair bij de lunch, maar ook bij het ontbijt. Om het de consument makkelijk te maken, hebben kaasproducenten hun kazen voorgesneden en in plakjes in plastic verpakt. Daar zit meestal een velletje papier tussen om de plakken niet aan elkaar te laten kleven. Zo kan de kaas direct op de boterham. De verslaggevers van de Keuringsdienst van Waarde zijn nieuwsgierig naar hoe het allemaal werkt met die voorgesneden kaas. Ze vragen zich bijvoorbeeld af hoe het komt dat de plakken kaas meestal precies even groot zijn. | |
Van_Poppel | dinsdag 28 maart 2023 @ 20:46 |
Slim bedacht. Scheelt een hoop snijafval. | |
golfer | dinsdag 28 maart 2023 @ 20:47 |
Daar is ze weer. "Onze" Betty van l'Amuse. | |
Jan_Onderwater | donderdag 30 maart 2023 @ 10:30 |
Waarom is gesneden kaas een issue, en gesneden vleeswaren niet? | |
golfer | donderdag 30 maart 2023 @ 11:45 |
Heb je de uitzending bekeken? Want het ging niet over het snijden op zich, maar over hoe ze het voor elkaar krijgen om alle plakjes gelijk te krijgen. | |
Jan_Onderwater | donderdag 30 maart 2023 @ 12:37 |
En hoe gaat dat bij een Ham denk je? | |
Kickinalfa | donderdag 30 maart 2023 @ 12:40 |
Het is meer dat de vorm van de kaas invloed heeft op de smaak. Geen idee of dat bij ham wat uitmaakt. Dat er vierkante kazen waren leek me overigens wel logisch, maar dat dat de smaak beïnvloed. Ik dacht eerder dat dat kwam omdat het een lange tijd in een plastic verpakking zat. | |
golfer | donderdag 30 maart 2023 @ 12:58 |
Vierkante ham ook? | |
Erosjuhhh | vrijdag 31 maart 2023 @ 20:16 |
Kan je inderdaad in een rechthoekige vorm doen, dan koken en dan grillen | |
MatthijsDJ | vrijdag 31 maart 2023 @ 20:21 |
grillen is niet meer nodig, zie een eerdere aflevering van dit seizoen ![]() | |
golfer | dinsdag 4 april 2023 @ 14:30 |
Vanavond: Nederland produceert jaarlijks miljarden liters zuivel en daarvoor worden miljoenen kalveren geboren. Vele van hen worden nooit melkkoe en eindigen als vlees. De Keuringsdienst van Waarde zoekt in deze aflevering uit hoe dat proces werkt. | |
Jan_Onderwater | dinsdag 4 april 2023 @ 15:44 |
Osso Buco en Vitello Tonato, mmmmmmm | |
golfer | dinsdag 4 april 2023 @ 16:32 |
En kalfsschnitzels. ![]() | |
Molo | dinsdag 4 april 2023 @ 17:09 |
'hoe dat proces werkt' Klinkt zo heerlijk als een onpersoonlijke wetmatigheid die je overkomt. De kalveren worden gewoon gedood en vervoerd en tot vlees gemaakt. Of in andere volgorde. | |
Jan_Onderwater | dinsdag 4 april 2023 @ 17:20 |
Kalfstong met Maderasaus. Kalfszwezerik, gebakken op een salade Kalfslever, geroosterd met een mostersaus Nom Nom Nom | |
NoCigar | dinsdag 4 april 2023 @ 20:58 |
Dit had ik al eens eerder gehoord: | |
JanGroen | dinsdag 4 april 2023 @ 21:04 |
Wat een prachtig shot: Ersin interviewt een vrouw die bij kalverslachterij Van Drie(l) werkt. Alles was rozengeur en maneschijn, blablabla en ze vertelde vol trots dat ze wel 80% van de Nederlandse kalveren laten vetmesten onder strenge controle en regels. Bij het volgende shot zegt Ersin dat er veel mis is in de kalverfokkerij, maar dat de Nederlandse kalveren het toch prima hebben, want Van Drie(l) heeft immers 80% onder controle. Daarop durfde mevrouw geen woord meer te zeggen. Geen ja, geen nee, geen instemmend knikje, alleen een ongemakkelijke blik. De lange stilte zei genoeg. | |
golfer | dinsdag 4 april 2023 @ 21:51 |
Van Drie is ook nogal verbonden aan de BBB van Caroline vd Plas. | |
koffiekoekjes | dinsdag 4 april 2023 @ 23:40 |
Arme Ersin | |
derLudolf | woensdag 5 april 2023 @ 06:45 |
Ja, en? PvdD is nogal verbonden met Wakker Dier en Radar. Hoor je ook nooit iemand over. | |
golfer | woensdag 5 april 2023 @ 11:14 |
Ja hoor, jij bijvoorbeeld. ![]() | |
Joost-mag-het-weten | dinsdag 11 april 2023 @ 01:25 |
Ik vind het als Belg wel bijzonder dat Nederland geen kalfsvlees eet. Bij ons in de supermarkt, maar ook in Frankrijk bijvoorbeeld ligt het er vol van ... Zit ook heel vaak in gehakt ... | |
golfer | dinsdag 11 april 2023 @ 11:55 |
Ik eet hier in Nederland regelmatig een kalfsschnitzel en zwezerik hoor. | |
golfer | dinsdag 11 april 2023 @ 13:45 |
Vanavond: Het woord ‘glitter’ komt uit het Engels en betekent ‘fonkeling’. Veel mensen zien het als iets feestelijks, maar als de feestvreugde voorbij is, blijken de piepkleine glinsterende stukjes plastic en aluminiumfolie vaak lastig te verwijderen van vloer, kleding of huid. Het is ook allerminst een milieuvriendelijk product: wetenschappers waarschuwen voor de ecologische gevaren en pleiten zelfs voor een wereldwijd glitterverbod. . | |
Kickinalfa | dinsdag 11 april 2023 @ 20:52 |
Teun is weer lekker aan zoeken. | |
golfer | dinsdag 11 april 2023 @ 20:57 |
Teun houdt zich niet aan de afspraken die met die Duitser gemaakt zijn. | |
NoCigar | dinsdag 11 april 2023 @ 20:58 |
Aan het zuigen eerder, volgens de methode van der Keuken. Maar nu zit ie te liegen dat het niet zijn bedoeling was. | |
Felagund | dinsdag 11 april 2023 @ 20:59 |
Dit was ook niet de afspraak met Ersin. | |
Piles | dinsdag 11 april 2023 @ 21:10 |
Gek dat ze in Nederland geen fabriek meer in komen ![]() | |
Dutch_view | dinsdag 11 april 2023 @ 23:32 |
En weer een fabriek die nooit meer een cameraploeg binnen zal laten ![]() | |
koffiekoekjes | woensdag 12 april 2023 @ 01:39 |
Arme Ersin weer Vorige keer z'n kalfje dood en nu zit hij helemaal onder de glitters ![]() | |
golfer | dinsdag 18 april 2023 @ 15:03 |
Vanavond: Een standaardboeket rozen of tulpen op de salontafel zetten is tegenwoordig niet meer hip, als we de woonbladen moeten geloven. De trend is volgens deze tijdschriften een vaas vol veldbloemen die zo vers uit de natuur zijn geplukt. Het boeket heeft allerlei losse soorten in bonte kleuren, met bloemstelen in verschillende lengtes voor een natuurlijk, wild en kleurrijk effect. De term veldboeket is bedacht met het idee dat je deze boeketten spontaan samenstelt tijdens een wandeling door het veld. De verslaggevers van de Keuringsdienst van waarde vragen zich af op welke velden deze bloemen worden geplukt en hoe natuurlijk zo’n boeket is. | |
Molo | dinsdag 18 april 2023 @ 15:27 |
Jezus wat een non-issue De interessante onderwerpen zijn zeker totaal op Ik mis Wouter | |
golfer | dinsdag 18 april 2023 @ 21:00 |
Mond vol tanden bij PR-persoon van 'we hebben meer bloemen nodig' aan de telefoon. ![]() | |
Kickinalfa | dinsdag 18 april 2023 @ 21:14 |
Het is allemaal logisch en voor de hand liggend, maar het verbaast me altijd ook wel dat de bloemensector buiten schot blijft in de hele milieu discussie. En dat terwijl het echt een wegwerp product is itt zaken als voedsel. | |
111210 | dinsdag 18 april 2023 @ 22:21 |
Heb ze al meermaals leuke onderwerpen gestuurd (kan via de website) Laatst dacht ik aan tuin aarde/potgrond uit het tuincentrum. wat voor zooi zou daar allemaal in verstopt zitten. Benieuwd of ze er iets mee gaan doen. Dus als je leuke onderwerpen weet, gewoon insturen | |
Joost-mag-het-weten | dinsdag 18 april 2023 @ 22:53 |
Daar hebben ze al eens een aflevering over gemaakt: https://www.npostart.nl/k(...)6-01-2014/KN_1655556 | |
111210 | dinsdag 18 april 2023 @ 23:59 |
Ah bijna 10 jaar terug alweer, ga m eens bekijken! | |
NoCigar | woensdag 19 april 2023 @ 18:21 |
Weer die gespeelde argeloosheid die me nog steeds tegenstaat: 'wat raar, de bloemen die ik zelf net ergens op een veld heb geplukt in de winter zijn heel anders dan wat ik in de winkel koop.' 'Ik dacht dus dat jij elke ochtend in het veld ging huppelen.' 'De bloemen komen van de veiling, daar ligt het veld?' Zeker als al duidelijk is dat het gewoon gaat om een manier van presenteren. | |
golfer | woensdag 19 april 2023 @ 18:29 |
Niet meer kijken dus. Scheelt je heel wat ergenis. ![]() | |
NoCigar | woensdag 19 april 2023 @ 20:23 |
Bemoei je er gewoon eens niet mee ![]() | |
111210 | zondag 23 april 2023 @ 20:44 |
Vond het eigenlijk ook de minst boeiende aflevering die ik gezien het de laatste paar jaar | |
golfer | dinsdag 25 april 2023 @ 15:47 |
Vanavond: De Octopus Deze inktvis staat bekend als bijzonder intelligent en gevoelig, maar is wereldwijd ook populair als gerecht. De octopus staat in allerlei vormen op het menu. In Zuid-Korea krijgen restaurantbezoekers als ze ‘sannakji’ bestellen zelfs rauwe, nog levende octopussen voorgeschoteld. In Nederland was octopus lang alleen in viswinkels verkrijgbaar. Nu ligt hij ook in de supermarkt en wordt hij verkocht als ‘pulpo’, het Spaanse woord voor octopus. Wie pulpo koopt, krijgt alleen de voorgekookte tentakels vol zuignappen. De Keuringsdienst wil weten waarom de rest van het dier niet gebruikt wordt en gaan op zoek naar de kop van de octopus. | |
Jan_Onderwater | dinsdag 25 april 2023 @ 16:11 |
Octopus is heerlijk, als salade met tomaten en kappertjes, of gegrild. | |
Jan_Onderwater | dinsdag 25 april 2023 @ 16:12 |
Hoe zou je het vinden als mensen zo reageren op je restaurant reviews? | |
golfer | dinsdag 25 april 2023 @ 16:45 |
Zou mij niks uitmaken en wat heeft dat met de uitzendingen van KvW te maken? | |
Jan_Onderwater | dinsdag 25 april 2023 @ 16:50 |
Je manier van omgaan met inhoudelijke kritiek is nogal kleuterig met je opmerkingen van dan kijk je toch niet. | |
golfer | dinsdag 25 april 2023 @ 16:52 |
Ik snap gewoon niet waarom mensen die constant een programma afkraken en er dan toch naar blijven kijken. Als ik mij heel erg erger aan een programma, kijk er ik gewoon niet meer naar. | |
Jan_Onderwater | dinsdag 25 april 2023 @ 16:55 |
Programma wordt niet afgekraakt, er wordt kritiek geleverd op de manier van presenteren als deel van het programma. Als jij dit vind zoals je dat schrijft, kan je volgens je eigen logica ook wegblijven uit dit topic. | |
golfer | dinsdag 25 april 2023 @ 16:56 |
Jouw logica is de mijne duidelijk niet en ik bepaal zelf wel waar ik wel of niet post. ![]() | |
Jan_Onderwater | dinsdag 25 april 2023 @ 16:59 |
En dat doen anderen dus ook, net als wat ze kijken, daar hoef jij niet over te zeiken | |
golfer | dinsdag 25 april 2023 @ 22:41 |
Spaanse octopus uit Mauritanië. | |
Dutch_view | dinsdag 25 april 2023 @ 23:25 |
lieve beestjes ![]() ![]() Die vervolgens de hersenen eruit drukte ![]() | |
svann | dinsdag 25 april 2023 @ 23:31 |
Gatver, denk niet dat ik dit terugkijk. Kijk liever naar filmpjes over slimme octopussen. | |
golfer | dinsdag 25 april 2023 @ 23:31 |
Gelukkig hebben ze nog in elk tentakel een eigen hersenmechanisme. | |
Jan_Onderwater | woensdag 26 april 2023 @ 16:57 |
Octopus en Lamsvlees, incourante stukken van het rund, 20 jaar geleden wilde geen hond het hebben en was het goedkoop, inmiddels zeer geliefd en betaal je de hoofdprijs. | |
qajariaq | woensdag 26 april 2023 @ 17:48 |
Wat een goede, informatieve uitzending. Zelfs de telefoontjes vooraf zijn een stuk prettiger dan ik gewend ben. geslaagde aflevering dus. | |
golfer | dinsdag 2 mei 2023 @ 12:38 |
Vanavond: Ieder beestje heeft een naam, maar ééntje krijgt die pas zodra die dood is: sliptong. Zwemt hij in de zee, dan is het kleine tong. Liggen ze met drie tegelijk op je bord, dan zetten ze er slip voor. Maar niemand weet waarom. Sliptong zou baby zeetong zijn, opgevist vanaf een omgewoelde zeebodem. Hoe dat gaat, wil de 'Keuringsdienst' weten. | |
StephanL | dinsdag 2 mei 2023 @ 20:49 |
Levend fillen, lekker man | |
Van_Poppel | dinsdag 2 mei 2023 @ 20:53 |
Bizar veel bijvangst in dat net | |
golfer | dinsdag 2 mei 2023 @ 20:54 |
Was wel al bekend, maar de hoeveelheid bijvangst is enorm. | |
JanGroen | dinsdag 2 mei 2023 @ 21:03 |
Hier schrik ik toch wel van. De bijvangst wordt gebracht als “die gaat gelijk overboord en leeft vrolijk verder”, maar de kleine vis en andere bijvangst wordt geplet door andere vissen in hetzelfde net of komt tussen opgeviste stenen / keien terecht en moet eerst uren overleven voordat ze terug overboord gaan. Geen bijvangstvis die dat overleeft. De visser vond ik ook een beetje zielig: bijna 2 uur vissen voor een handje vol tong. De rest is nutteloze bijvangst. De man werkt duidelijk uit automatisme (“zo deden we het vroeger ook”), maar hij had er nog nooit aan gedacht of het nog wel zo goed is of dat er niet een betere manier is. Dan haalt hij zijn schouders op. Neem het voorbeeld van het doden van de vis: bij tong haalt hij levend de ingewanden er uit, terwijl hij zelf zegt dat schol wel eerst verdoofd wordt. Waarom hij tong dan ook niet verdoofd weet hij zelf niet eens. En of het humaan is dan komt de “schouderophaal” weer. Beetje simpele gedachtegang. En tot slot nog dit: de maaswijdte moet minimaal 80 mm zijn. Er is voor het Nederlandse deel van de Noordzee (2 x zo groot als Nederland zelf) 1 patrouilleboot voor de controlerende instantie. Die boot kan iedere visser via de VesselFinder app gewoon live volgen. Die lachen zich op open zee helemaal krom. Zolang de boot niet in de buurt is, kun je rustig met een verboden net gaan vissen. En als de boot wel in de buurt is zorg je dat je je zaken in orde hebt. Wat een blamage die controle. [ Bericht 19% gewijzigd door JanGroen op 02-05-2023 21:24:35 ] | |
qajariaq | dinsdag 2 mei 2023 @ 21:25 |
Het niet eerst verdoven van de vis heb ik niet zo'n moeite mee. Zodra je het mes er in zet zijn ze dood dus het verschil met het abattoir is niet zeer groot. De hoeveelheid bijvangst schrik ik ook wel van. Gezien het feit dat er nu nauwelijks iets werd gevangen doet wel erg het vermoeden ontstaan dat met dubbel net vissen toch meer regel is dan uitzondering. Wederom een compliment voor het programma dat het nu wel kritische vragen stelt zonder te veroordelen of te beledigen. | |
JanGroen | dinsdag 2 mei 2023 @ 21:39 |
Er is wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het doden van vis. De hersenen van een vis vertonen na enkele uren nog steeds activiteit als je de vis “op het droge” laat. Ook als je de graat (net achter de kop) doorsnijdt (nek breken) is dit zo. Al die tijd kan een vis dus lijden. Dat een vis gelijk dood is klopt dus zeer zeker niet. | |
Irri-tante | woensdag 3 mei 2023 @ 17:40 |
Ik eet geen vis, maar ben wel verbaasd hoeveel bijvangst er bij het vissen op tong is. | |
golfer | woensdag 3 mei 2023 @ 20:25 |
Helaas niet alleen met het vissen op (slip)tong. | |
golfer | woensdag 3 mei 2023 @ 20:25 |
vol. |