quote:Op woensdag 9 maart 2022 20:53 schreef foodlover het volgende:
Post hier je ontbijt, lunch, brunch, snack, borrel, avondeten of drinken!
Leuk hoor! Wij wonen in Spanje en goede setters (Ierse of Gordon) zijn schaars, ook in NL. Vandaar naar Portugal.quote:Op woensdag 9 maart 2022 19:23 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Leuk.
Mijn broer en zijn ex hadden ook 3 Gordons. En een spaniel en 2 caveliertjes.
Met één van de Gordons hadden ze een nestje.
Moeders had een stamboom.
De vader kwam uit Hongarije, dacht ik. Ook stamboom.
Allebei helemaal gecheckt en vrij van kwaaltjes.
Ze zijn een keer daar naartoe gegaan en zij zijn een keer hier geweest.
Uiteindelijk hadden ze een nestje van 8 pups.
Daar hebben ze er 6 van verkocht en 2 gehouden.
Toch wel in een tas, hè?quote:Op woensdag 9 maart 2022 20:57 schreef Sfancta het volgende:
2 appels, 2 broodjes pindakaas, Senseo dark roast
Die senseo ja; een taske koffiequote:
Tja, hij loopt hem overal te kaatsen.quote:
Klinkt goedquote:OT wij hadden kip en garnalen met boemboe bali, petehboontjes voor de liefhebber, nasi en zelfgemaakte komkommer in het zuur
Weet ik, maar ik mag dat niet doen buiten de KLBquote:Op woensdag 9 maart 2022 21:46 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Tja, hij loopt hem overal te kaatsen.
Dan kan je hem van mij terugkrijgen, hoor.
[..]
Jammer is dat, dat je het lekkerder lijkt dan het is....quote:Op donderdag 10 maart 2022 20:01 schreef marc0871 het volgende:
Ik was vandaag wat laat en moest nog boodschappen doen.
Kwam ik dit tegen.
Ik was al op zoek naar wat makkelijks, dus maar meegenomen om eens te proberen.
[ afbeelding ]
Erg droge noedels.
Moest ik ze ook nog in een droge pan opwarmen.
Ik heb er op een end nog maar wat water bij gedaan.
Daar knapten ze al een beetje van op.
Op het eind nog een beetje zoetzure saus van gisteren bijgedaan.
Al met al was het niet vies.
Er zit een handje groente in en iets wat op kip moest lijken.
Er zat het bekende smaakje als van bij de Chinees aan.
Nog steeds wat droog.
Of ik het weer zou kopen?
Meh, als ik weer eens laat ben, of zo.
Ik zal er niet speciaal voor op uit gaan.
Met weinig moeite maak ik zelf wat smakelijkers.
Ik heb maar geen foto van het bord gemaakt.
Vond ik het niet waard.
hmm ja, zonde zit ook niet veel bij zo te zien, als je tien minuutjes meer tijd neemt maak je het zelf beterquote:Op donderdag 10 maart 2022 20:01 schreef marc0871 het volgende:
Ik was vandaag wat laat en moest nog boodschappen doen.
Kwam ik dit tegen.
Ik was al op zoek naar wat makkelijks, dus maar meegenomen om eens te proberen.
[ afbeelding ]
Erg droge noedels.
Moest ik ze ook nog in een droge pan opwarmen.
Ik heb er op een end nog maar wat water bij gedaan.
Daar knapten ze al een beetje van op.
Op het eind nog een beetje zoetzure saus van gisteren bijgedaan.
Al met al was het niet vies.
Er zit een handje groente in en iets wat op kip moest lijken.
Er zat het bekende smaakje als van bij de Chinees aan.
Nog steeds wat droog.
Of ik het weer zou kopen?
Meh, als ik weer eens laat ben, of zo.
Ik zal er niet speciaal voor op uit gaan.
Met weinig moeite maak ik zelf wat smakelijkers.
Ik heb maar geen foto van het bord gemaakt.
Vond ik het niet waard.
quote:Op donderdag 10 maart 2022 20:22 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Jammer is dat, dat je het lekkerder lijkt dan het is....
Kun je nog beter een pannenkoek of tosti bakken!
Ach, weet je, ik ging er al niet met al teveel verwachtingen in.quote:Op donderdag 10 maart 2022 20:24 schreef Karzai het volgende:
[..]
hmm ja, zonde zit ook niet veel bij zo te zien, als je tien minuutjes meer tijd neemt maak je het zelf beter
Lijkt wel of er schimmel op zitquote:Op donderdag 10 maart 2022 20:01 schreef marc0871 het volgende:
Ik was vandaag wat laat en moest nog boodschappen doen.
Kwam ik dit tegen.
Ik was al op zoek naar wat makkelijks, dus maar meegenomen om eens te proberen.
[ afbeelding ]
Erg droge noedels.
Moest ik ze ook nog in een droge pan opwarmen.
Ik heb er op een end nog maar wat water bij gedaan.
Daar knapten ze al een beetje van op.
Op het eind nog een beetje zoetzure saus van gisteren bijgedaan.
Al met al was het niet vies.
Er zit een handje groente in en iets wat op kip moest lijken.
Er zat het bekende smaakje als van bij de Chinees aan.
Nog steeds wat droog.
Of ik het weer zou kopen?
Meh, als ik weer eens laat ben, of zo.
Ik zal er niet speciaal voor op uit gaan.
Met weinig moeite maak ik zelf wat smakelijkers.
Ik heb maar geen foto van het bord gemaakt.
Vond ik het niet waard.
Oe zelfgemaakte eiersaladequote:Op donderdag 10 maart 2022 20:33 schreef yinu het volgende:
Diverse groente (broccoli, spitskool, prei, paprika, ui, pepertje, restje courgette) met massaman currypasta, kokosmelk en beetje vissaus. Met rijst.
Lunch was zelfgemaakte eiersalade met yoghurt en mayo, met een groene salade van winterpostelein met een beetje biet en een handje zuurkool en brood.
Ik zie wat je bedoelt.quote:Op donderdag 10 maart 2022 23:01 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Lijkt wel of er schimmel op zit
Dat boven de O van Orientaalse Noedels? Dat is weerspiegeling in de folie die op het schaaltje zit.quote:Op donderdag 10 maart 2022 23:01 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Lijkt wel of er schimmel op zit
[..]
Wat Jan schrijft is het denkquote:Op donderdag 10 maart 2022 23:54 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Ik zie wat je bedoelt.
Ik heb echter niks raars gezien, geroken, geproefd of gemerkt, tot op heden.
Ik ben de eerste die wat weggooit, als ik het half niet vertrouw.
Misschien net hoe het licht erop scheen?
Wat gestold vet?
Nope.quote:Op vrijdag 11 maart 2022 10:01 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Wat Jan schrijft is het denk
En je bent er niet ziek van geworden
quote:Op vrijdag 11 maart 2022 10:21 schreef Jan_Onderwater het volgende:
En als het al schimmel was, dan was het witte schimmel, die is doorgaans niet zo gevaarlijk als grijze of zwarte.
Ik zie witte schimmelquote:Op vrijdag 11 maart 2022 13:06 schreef ondeugend het volgende:
[ afbeelding ]
Deze had ik verdiend, vond ik.
De schimmel deed mij wel bekomen!quote:
quote:
quote:Op vrijdag 11 maart 2022 14:25 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
De worst is ook beschimmeld.
Getver, ouwe meuk.quote:Op donderdag 10 maart 2022 20:01 schreef marc0871 het volgende:
Ik was vandaag wat laat en moest nog boodschappen doen.
Kwam ik dit tegen.
Ik was al op zoek naar wat makkelijks, dus maar meegenomen om eens te proberen.
[ afbeelding ]
Erg droge noedels.
Moest ik ze ook nog in een droge pan opwarmen.
Ik heb er op een end nog maar wat water bij gedaan.
Daar knapten ze al een beetje van op.
Op het eind nog een beetje zoetzure saus van gisteren bijgedaan.
Al met al was het niet vies.
Er zit een handje groente in en iets wat op kip moest lijken.
Er zat het bekende smaakje als van bij de Chinees aan.
Nog steeds wat droog.
Of ik het weer zou kopen?
Meh, als ik weer eens laat ben, of zo.
Ik zal er niet speciaal voor op uit gaan.
Met weinig moeite maak ik zelf wat smakelijkers.
Ik heb maar geen foto van het bord gemaakt.
Vond ik het niet waard.
Pizza was mwah. Hele goeie bodem, dat wel, maar die cumberlandworstjes zijn niets voor mij. Ik heb er maar wat blue stilton overheen gekruimeldquote:Op vrijdag 11 maart 2022 16:42 schreef Kanaroe het volgende:
Hier straks "British Style Full Breakfast Sourdough Pizza", uit de vriezer van Lidl.
De Lidl is voor mij altijd een exotisch uitstapje waar ik de meest vreemde etenswaar tegenkom, zoals deze "pizza".
Zit worst en spek op, ben benieuwd!
Nu een stukje Blue Stilton (ook van Lidl) als appetizer
Dat is toch een soort verse worst?quote:Op vrijdag 11 maart 2022 17:41 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Pizza was mwah. Hele goeie bodem, dat wel, maar die cumberlandworstjes zijn niets voor mij. Ik heb er maar wat blue stilton overheen gekruimeld
Nou, ik had vandaag ook zo'n domper. Mayonnaise stond op mijn boodschappenlijstje. In het schap waren nog twee Branders-mayo over, scannen, he, -35%, en geen sticker, dus mooi meegenomen. Kijk ik thuis, zijn ze een maand over de datumquote:
Die noedels waren niet over datum, hoor.quote:Op vrijdag 11 maart 2022 17:48 schreef -Sigaartje het volgende:
[..]
Nou, ik had vandaag ook zo'n domper. Mayonaise stond op mijn boodschappenlijstje. In het schap waren nog twee Branders-mayo over, scannen, he, -35%, en geen sticker, dus mooi meegenomen. Kijk ik thuis, zijn ze een maand over de datum![]()
Nou zal het wel niet veel uitmaken, maar ik vind het wel erg sneaky van AH. Normaal doen ze er een sticker op van 35%, dan weet je gelijk, datum checken.
En de vorige keer gaf de scanner een melding bij een (vers)product, van deze is over datum. Ok, ingewisseld, maar toch kreeg ik controle bij het afrekenen en die zei nog keurig: volgens heeft u iets gescand dat over de datum is.
Bij de mayo kreeg ik alleen een 35%-korting-melding, geen over-datum-melding, maar ja, het is ook geen vers-product.
Het enige wat nog een beetje te eten is, is de bami goreng kant en klaar van AH. Maar je kunt bami altijd beter zelf maken (ga ik volgende week weer doen).quote:Op vrijdag 11 maart 2022 17:56 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Die noedels waren niet over datum, hoor.
Te gebruiken tot 22-03-2022.
De domper voor mij was meer dat het niets bijzonders was qua smaak en qua textuur behoorlijk tegen viel.
En mijn verwachtingen waren al niet hoog.
Ik had vulling in mijn maag.
Veel meer was het niet.
Ja, inderdaad. Er lagen plakjes van op die pizza.quote:Op vrijdag 11 maart 2022 17:44 schreef -Sigaartje het volgende:
[..]
Dat is toch een soort verse worst?
Dat heb ik nu trouwens ook.quote:
Kan me voorstellen dat dat een ongelukkige combi is.quote:Op vrijdag 11 maart 2022 18:03 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Ja, inderdaad. Er lagen plakjes van op die pizza.
Ziet er inderdaad lekker uit. Ik onthoud het even. Lange tijd geleden dat ik rode kool heb gegeten..quote:Op vrijdag 11 maart 2022 18:07 schreef marc0871 het volgende:
Dat heb ik nu trouwens ook.
Maar nu heb ik wel genoten.
400 gram braadlappen,
2 middelgrote uien,
Teentje knoflook,
Litertje runderbouillon,
Half, klein blikje tomatenpuree.
Scheutje azijn.
Peper, zout, beetje kruidnagel en een paar laurierblaadjes.
Middelmaat potje rode kool,
En een stuk of 4 middelmaat aardappels, in blokjes.
Uiteindelijk bijna 3 borden als op de foto.
Pannen schoon leeg.
Burp.
Lekker man.
Mijn zieltje is gestreeld.
Nu aan een Hertog Jan.
Lekkerquote:Op vrijdag 11 maart 2022 17:59 schreef -Sigaartje het volgende:
[..]
Het enige wat nog een beetje te eten is, is de bami goreng kant en klaar van AH. Maar je kunt bami altijd beter zelf maken (ga ik volgende week weer doen).
Dat is jammer. Maar weet je dat ook weer. Vind diepvriespizza vaak tegenvallen.quote:Op vrijdag 11 maart 2022 17:41 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Pizza was mwah. Hele goeie bodem, dat wel, maar die cumberlandworstjes zijn niets voor mij. Ik heb er maar wat blue stilton overheen gekruimeld
Diepvriespizza.....heel soms tref je een lekkere.quote:Op vrijdag 11 maart 2022 19:29 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Dat is jammer. Maar weet je dat ook weer. Vind diepvriespizza vaak tegenvallen.
Ik had kapucijners met bacon, gebakken ui en piccalilly.
Toe vanillemousse.
Volledig eens!quote:Op vrijdag 11 maart 2022 21:56 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Diepvriespizza.....heel soms tref je een lekkere.
Kapucijners daarentegen...altijd goed!
Ik bedoel maarquote:
quote:Op zaterdag 12 maart 2022 18:25 schreef marc0871 het volgende:
Er staat hier een pan chili con carne te pruttelen.
Chili ziet er lekker uit! Eet je er nog wat bij? Vind het zelf met brood, witbrood of stokbrood lekker.quote:
Nope. Ik eet het as is.quote:Op zaterdag 12 maart 2022 19:35 schreef foodlover het volgende:
[..]
Chili ziet er lekker uit! Eet je er nog wat bij? Vind het zelf met brood, witbrood of stokbrood lekker.
Is dat het mes waarmee je die Madame Jeanette op dat boterhambordje aan het snijden was?quote:
Ha ha ja.quote:Op zondag 13 maart 2022 14:27 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Is dat het mes waarmee je die Madame Jeanette op dat boterhambordje aan het snijden was?
En hoe bevalt dat gewonnen koksmes met snijplank ondertussen?
Want je zou daar nog een verslag van maken, maar dat heb ik ook nog niet gezien.
Hoe weet je dat trouwens?quote:Op zondag 13 maart 2022 14:27 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Is dat het mes waarmee je die Madame Jeanette op dat boterhambordje aan het snijden was?
Ongelooflijk, dat is wel heel erg toevallig. Wou net aan een sinaasappel beginnen en daarna is het theetijd.quote:
Mijn mes was van het ene op het andere moment bot.quote:Op zondag 13 maart 2022 14:34 schreef -Sigaartje het volgende:
[..]
Ha ha ja.
En daar ga ik nog een keer een verslag van maken, van dat mes en die snijplank. Alleen is die wel bloedscherp.
Gisteravond had ik een Louis' lunch-style burger. Ik noem het style, want Louis' lunch gebruikt vier soorten vlees voor zijn burgers. Daar kan ik als burgermannetje gewoon niet aan beginnen. Wel de zelfgemaakte hamburgers lekker gekruid, een plakje cheddar, enige pittigheid en geroosterd casinobrood gebruikt. En dat eet uitstekend kan ik je zeggen!
Vanavond wordt het andijviestamppot met spekjes en worst. Zal er een foto van maken.
Ik was degene die zich daar toen over opwond.quote:
Echt waar?quote:Op zondag 13 maart 2022 15:00 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Ik was degene die zich daar toen over opwond.
En naar aanleiding daarvan hebben ze toen bij Kookpunt (dacht ik?) dat mes en snijplank voor jou gekozen, als prijs bij eoa prijsvraag hier.
Niks mis mee.quote:Op zondag 13 maart 2022 15:13 schreef -Sigaartje het volgende:
[..]
Echt waar?![]()
Ik heb ze nog steeds. En ik ben daar nog steeds zeer dankbaar voor. Maar ik wil graag ook weer beginnen met laten zien hoe ik dingen kook. Een beetje van een serie "Koken voor beginners", want wat ik maak is niet echt spectaculair, eerder gewoon de basispot op tafel zal ik maar zeggen. En ik weet nog toen ik uit huis ging, lang geleden, ik kon nog geen aardappel koken, laat staan schillen, dat ik niet eens wist hoe ik moest beginnen. Ik neem mijn moeder dat nog indirect een beetje kwalijk.
Ben gewoon maar begonnen, want je kunt nou eenmaal niet elke dag een bak patat of een rookworst eten.
Dingen zijn vaak simpel, ook al zei eens een keer iemand laatdunkend "als het maar uit een zakje komt", dan komt het maar uit een zakje! Dat is altijd nog beter dan elke dag frikandellen en kroketten eten.
In de planning staan bij mij komende week groentesoep maken en bami goreng. Dan kunnen mensen laatdunkend doen over voorgesneden groente en bouillonblokjes, whatever, maar ja dan heb je toch maar wel groentesoep (in die blikken zit veel suiker en is het aandeel van groente maar magertjes) in deze drukke wereld waarin je loonslaaf bent.
Als ik er tijd voor heb zal ik hier topics over aanmaken.
Hier staat mijn reactie op de foto waarop de MJ en het mes op het bordje liggen (foto niet meer te zien)quote:Op zondag 13 maart 2022 15:13 schreef -Sigaartje het volgende:
[..]
Echt waar?![]()
Ik heb ze nog steeds. En ik ben daar nog steeds zeer dankbaar voor.
Nee, toch geen zin in om te maken.quote:Op zondag 13 maart 2022 14:14 schreef marc0871 het volgende:
Vanavond gebraden kippenpoten en patat, denk ik.
Stoofvlees. Altijd goed.quote:Op zondag 13 maart 2022 18:57 schreef Tegan het volgende:
Pan stoofvlees gemaakt. Vandaag met aardappelpuree en verse spinazie.
Simpel,quote:Op zondag 13 maart 2022 19:43 schreef -Sigaartje het volgende:
Andijviestampot met spekjes en stukje verse worst. De worst is als geheel bereid in de slowcooker.
[ afbeelding ]
Heb ook wel eens zin in Hollandse kleine spruitjes. Hier in ES alleen die dikke rakkers en veel uit de vriezer. Laatste ga ik wel eens proberen in een stamppot.quote:Op maandag 14 maart 2022 15:22 schreef FutureFairytale het volgende:
Nu; karamel macchiato en mon cheri
Vanavond geroerbakte spruitjes met uien en witvis in ketjapsaus
Niet gemaakt. Maar de volgende zal bami zijn, ik zal kijken of ik kan kieken.quote:Op zondag 13 maart 2022 21:46 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Simpel,
Voedzaam,
Gezond.
Niks meer aan doen.
Fotoverslag?
quote:Op maandag 14 maart 2022 15:42 schreef golfer het volgende:
Vanavond: gebakken rodeschil-aardappeltjes, salade met komkommer en tomaat en gebakken biefstuk-spiesjes.
Ja, nee, snap ik.quote:
We zitten allemaal met spanning te wachtenquote:Maar de volgende zal bami zijn, ik zal kijken of ik kan kieken.
Ik lees het al. Jij zorgt weer goed voor jezelfquote:On-topic:
De werkweek is weer begonnen. Vanochtend een restje uiensoep, boterham kaas, een banaan en koffie.
Straks de rest van de stamppot.
Aardappels geschild, in plakken en reepjes gesneden en dubbel gebakken in zonnebloemolie.quote:Op dinsdag 15 maart 2022 17:12 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Ossehaasfilet met handgesneden verse frietjes en een salade
quote:Op dinsdag 15 maart 2022 17:19 schreef golfer het volgende:
Straks: verse spaghetti met een in elkaar geflanste portsaus met diverse paddenstoelen, braadworst en roerbakgroentes.
Eten jullie in bed?quote:
quote:
Ah ja dat is logischer.quote:Op dinsdag 15 maart 2022 18:39 schreef Blues het volgende:
[..]![]()
Nee hoor, we vinden t fijn om bij het journaal op tv met bordjes op een blad op schoot op de bank te eten
Ik word altijd intens blij van zelfgemaakte soepquote:Op dinsdag 15 maart 2022 13:08 schreef Kanaroe het volgende:
Heb een pan met schenkel en groenten/kruiden opstaan voor een goulashsoep, ruikt goed hier
Met basterdsuiker of geen suiker?quote:
Sowieso geen suiker eropquote:Op dinsdag 15 maart 2022 22:16 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Met basterdsuiker of geen suiker?
Ik had vanavond rode kool met stoofvlees.
Morgen risotto met spinazie en parmezaan.
Ik hoop dat het je net zo heeft gesmaakt als mijn rode kool met hacheequote:Op dinsdag 15 maart 2022 22:16 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik had vanavond rode kool met stoofvlees.
aparte smaak voor ijs, zou ik wel eens willen proevenquote:Op dinsdag 15 maart 2022 23:34 schreef Paddo het volgende:
[ afbeelding ]
Gerookt Laurierdrop-ijs met Dropshot.
(slagroom is gerookt voor de ijsbereiding.)
Bedankt voor de review.quote:Op woensdag 16 maart 2022 12:04 schreef -Sigaartje het volgende:
TEST Dr. Oetker La Margherita.
Bij deze dus.
Knip
Conclusie 9/10
Klopt. Ik denk zelf dat de hoeveelheid kaas en de hoeveelheid basilicum op deze pizza veel goedmaakt (of "verbergt", wat je wil). Dit tref je niet aan bij andere diepvriespizza's. Bij andere diepvriespizza's heb ik altijd zoiets van "Mwahh", zoals bij de zak chips. (Daarom koop ik ook nooit meer chips, chocola is er ook zo'n eentje. Eigenlijk eet je door een "kortstondige kortlopende verslaving", daar ben ik me van bewust en jij blijkbaar ook).quote:Op woensdag 16 maart 2022 12:40 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Bedankt voor de review.
Nou zal ik hem niet gauw gaan halen, omdat ik verpest ben door pizza van een echte Italiaan, liever een 'verse' van de Jumbo heb en zelf ook een aardige pizza maak.
Die diepvriespizza's hebben allemaal een zelfde soort smaakje.
Een beetje net als een zak bolognese chips.
Eigenlijk vind je het niks, maar voor je het weet is die zak leeg.
Zelfde voor de pizza's.
Zelf vind ik de verse bbq chicken van de Jumbo wel lekker.
Of ik neem de margerita mee en doe er nog wat ui, paprika en gehakt op.
Maar fijn dat jij er lekker van gegeten hebt![]()
Daar gaat het tenslotte om
Heren dit is geen slowchat!quote:Op woensdag 16 maart 2022 12:50 schreef -Sigaartje het volgende:
[..]
Klopt. Ik denk zelf dat de hoeveelheid kaas en de hoeveelheid basilicum op deze pizza veel goedmaakt (of "verbergt", wat je wil). Dit tref je niet aan bij andere diepvriespizza's. Bij andere diepvriespizza's heb ik altijd zoiets van "Mwahh", zoals bij de zak chips. (Daarom koop ik ook nooit meer chips, chocola is er ook zo'n eentje. Eigenlijk eet je door een "kortstondige kortlopende verslaving", daar ben ik me van bewust en jij blijkbaar ook).
Je moet niet uit het oog verliezen dat we in een consumptiemaatschappij leven, waarin de economie is omgedraaid ten opzichte van oude tijden. In oude tijden draaide alles om de vraag. Mensen moesten eten, moesten hun beroep uit kunnen oefenen en zo ontstond er een vraag. De vraag was de overheersende factor van de economie.
Nu is het zo dat productie de overheersende factor is. Er wordt heel veel geproduceerd en dat moet worden opgedrongen aan het publiek. Kenmerken daarvan zijn opdringerige reclames, spulletjes doen in voedsel die je laten blijven eten en duurzame middelen eerder aan hun einde laten komen (lampen) en het snel wisselen van modellen in dure aanschaffen (auto's: facelifts - nooit nodig - maar na een jaar rij je in een verouderd model, mobiele telefoons - je telt al niet meer mee met een ouder model, computers - steeds snellere chips met steeds weer een nieuw operating system dat na enkele jaren niet meer wordt geupdate)
Soms kom je een pareltje tegen, ja.quote:Op woensdag 16 maart 2022 12:50 schreef -Sigaartje het volgende:
[..]
Klopt. Ik denk zelf dat de hoeveelheid kaas en de hoeveelheid basilicum op deze pizza veel goedmaakt (of "verbergt", wat je wil). Dit tref je niet aan bij andere diepvriespizza's. Bij andere diepvriespizza's heb ik altijd zoiets van "Mwahh", zoals bij de zak chips. (Daarom koop ik ook nooit meer chips, chocola is er ook zo'n eentje. Eigenlijk eet je door een "kortstondige kortlopende verslaving", daar ben ik me van bewust en jij blijkbaar ook).
Je moet niet uit het oog verliezen dat we in een consumptiemaatschappij leven, waarin de economie is omgedraaid ten opzichte van oude tijden. In oude tijden draaide alles om de vraag. Mensen moesten eten, moesten hun beroep uit kunnen oefenen en zo ontstond er een vraag. De vraag was de overheersende factor van de economie.
Nu is het zo dat productie de overheersende factor is. Er wordt heel veel geproduceerd en dat moet worden opgedrongen aan het publiek. Kenmerken daarvan zijn opdringerige reclames, spulletjes doen in voedsel die je laten blijven eten en duurzame middelen eerder aan hun einde laten komen (lampen) en het snel wisselen van modellen in dure aanschaffen (auto's: facelifts - nooit nodig - maar na een jaar rij je in een verouderd model, mobiele telefoons - je telt al niet meer mee met een ouder model, computers - steeds snellere chips met steeds weer een nieuw operating system dat na enkele jaren niet meer wordt geupdate)
Uit kas dan neem ik aan?quote:Op woensdag 16 maart 2022 13:51 schreef golfer het volgende:
Er zijn nu al verse Nederlandse asperges te koop.
Dus ik ben een lekker aspergesoepje in elkaar aan het zetten.
Geen idee. Stond er niet bij.quote:
quote:Op woensdag 16 maart 2022 15:40 schreef golfer het volgende:
Vanavond: salade met komkommer, tomaat en ei, gegratineerde aardappels met kaas uit de oven en een gebakken ribeye.
quote:
Ookquote:
Chips als avondetenquote:Op woensdag 16 maart 2022 22:20 schreef foodlover het volgende:
Het is hier in regio Murcia Spanje pokkeweer![]()
Eerst eergisteren de gele oranje luchten door Sahara zand. Nu heel veel regen. Lang verhaal kort: vanuit platteland naar ons appartement aan de kust gevlucht![]()
. Daardoor avondeten overgeslagen nu aan chips nootjes en een rood wijntje.
Friethoes is mijn favoriet, jummiequote:Op donderdag 17 maart 2022 15:30 schreef golfer het volgende:
Vanavond: friet van 't hoes, gebakken jalapeñoburgers en een Caesars salade.
Hebben ze nu bij AH te koop.quote:Op donderdag 17 maart 2022 16:44 schreef FutureFairytale het volgende:
Friethoes is mijn favoriet, jummie
quote:Morgen is het pannenkoekendag maar omdat het dan vast druk is vanavond naar de pannenkoekenboerderij
quote:Op donderdag 17 maart 2022 17:06 schreef golfer het volgende:
[..]
Hebben ze nu bij AH te koop.
[ afbeelding ]
[..]![]()
Mmmmmmm ook weer eens makenquote:Op donderdag 17 maart 2022 15:36 schreef Kanaroe het volgende:
Hier straks (waarschijnlijk) tosti's met mozzarella, tomaatjes, pesto en rucola.
Is ook lekker!quote:
quote:Op donderdag 17 maart 2022 15:30 schreef golfer het volgende:
Vanavond: friet van 't hoes, gebakken jalapeñoburgers en een Caesars salade.
Voedzaam wel.quote:
Gelukkig hoeft dat (nog) nietquote:Op donderdag 17 maart 2022 19:26 schreef Id_do_her het volgende:
[..]
Je kan er op leven als het moet, ja.
Nee, hoeft (nog) niet maar ik geniet er eigenlijk wel van.quote:Op donderdag 17 maart 2022 19:27 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
[..]
Gelukkig hoeft dat (nog) niet
En daar gaat het omquote:Op donderdag 17 maart 2022 19:30 schreef Id_do_her het volgende:
[..]
Nee, hoeft (nog) niet maar ik geniet er eigenlijk wel van.
Eten voor je plezier is inderdaad een grote fout.quote:
Ik heb die geprobeerd, en ik vond het niet zo (airfryer). Ik vond de zakken vlaamse friet van AH beter. Maar smaken verschillen. Ik heb geen frituurpan, alleen een airfryer (gewonnen! Ik koop zoiets niet), dus dat zou een verschil kunnen zijn. Maar de Vlaamse friet komt er perfect uit.quote:Op donderdag 17 maart 2022 17:08 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]![]()
Die ga ik eens zoeken. Hopelijk niet alleen lokaal.
Fouten maken is menselijk.quote:Op donderdag 17 maart 2022 19:31 schreef Id_do_her het volgende:
[..]
Eten voor je plezier is inderdaad een grote fout.
Wel bevredigender als avondeten toch? Doe je morgen die lekkere tosti's voor lunchquote:Op donderdag 17 maart 2022 17:44 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Is ook lekker!
Maar hier werd het toch afhaal friet, stoofvlees, en aanverwante artikelen. Schuld van disgenoten, te weten man en zoon![]()
De mozzarella moet wachten tot morgen!
Was het wat? Ziet er wel anders uit als ik die in een puntzak krijg. Dit is zeker ovenfriet?quote:
Nou wil ik ook een pannenkoek.quote:Op donderdag 17 maart 2022 20:27 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Wel bevredigender als avondeten toch? Doe je morgen die lekkere tosti's voor lunch![]()
![]()
Ik had een heel lekkere pannenkoek met appel, boerenjongens en kaneel. Daarna warme chocomel met monchoutaart (was gebak vd week).
@golfer heeft het in de airfryer gedaanquote:Op donderdag 17 maart 2022 20:29 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Was het wat? Ziet er wel anders uit als ik die in een puntzak krijg. Dit is zeker ovenfriet?
Dat is iets wat ik nou nog nooit heb gegeten. Maar zal het vast lekker vinden want vind witte, bruine, rode, zwarte en sojabonen plus kapucijners ook lekker.quote:Op donderdag 17 maart 2022 20:01 schreef Id_do_her het volgende:
[..]
Nee, tuinbonen en een fijne chianti.
Ook goed te combineren met wat lamsvlees.quote:Op donderdag 17 maart 2022 20:30 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Dat is iets wat ik nou nog nooit heb gegeten. Maar zal het vast lekker vinden want vind witte, bruine, rode, zwarte en sojabonen plus kapucijners ook lekker.
De vette hap vulde wel inderdaadquote:Op donderdag 17 maart 2022 20:27 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Wel bevredigender als avondeten toch? Doe je morgen die lekkere tosti's voor lunch![]()
![]()
Ik had een heel lekkere pannenkoek met appel, boerenjongens en kaneel. Daarna warme chocomel met monchoutaart (was gebak vd week).
Een lekkere saus maken lijkt me inderdaad slimmer dan meer zout in het water gooien.quote:Op vrijdag 18 maart 2022 12:34 schreef -Sigaartje het volgende:
Gisteren macaroni, zelfgemaakt, maar was niet lekker. Aan de flauwe kant. Wel had ik er uien in gedaan, dat maakte het enigszins nog goed. Ik las wel dat ik veel zout in het kookwater moest doen, maar ja, ben niet van plan om aan hoge bloeddruk te sterven.
De aardappels zijn er aan toe zo te zien. Maar de intentie is zeer smakelijk volgens mij.quote:Op vrijdag 18 maart 2022 15:54 schreef Karzai het volgende:
Wegens luiheid gekruide kip gekocht
Flans hier iets mee in elkaar voor vanavond
[ afbeelding ]
Dat merk naanbrood had ik laatst ook, erg lekker vond ik!quote:Op vrijdag 18 maart 2022 15:54 schreef Karzai het volgende:
Wegens luiheid gekruide kip gekocht
Flans hier iets mee in elkaar voor vanavond
[ afbeelding ]
Kikkerbillen?quote:
Ziet er heel lekker uit.quote:Op vrijdag 18 maart 2022 18:45 schreef Karzai het volgende:
Sperziebonen achterwege gelaten
[ afbeelding ]
Macaroni, ui en zout? Geen saus of zo?quote:Op vrijdag 18 maart 2022 12:34 schreef -Sigaartje het volgende:
Gisteren macaroni, zelfgemaakt, maar was niet lekker. Aan de flauwe kant. Wel had ik er uien in gedaan, dat maakte het enigszins nog goed. Ik las wel dat ik veel zout in het kookwater moest doen, maar ja, ben niet van plan om aan hoge bloeddruk te sterven.
Heeft jouw macaroni de vorm van sneden brood? Of hoe pak je dat aan?quote:Op vrijdag 18 maart 2022 18:15 schreef -Sigaartje het volgende:
Ik heb nog wat macaroni over. Ik leg er wel even een plakje ham en kaas over heen.
Geen saus, ik ben geen sauzenman. In de macaroni zit ui, knoflook, basilicum, Italiaanse kruiden, pepers.quote:Op vrijdag 18 maart 2022 19:11 schreef Id_do_her het volgende:
[..]
Macaroni, ui en zout? Geen saus of zo?
Ik wil niet lullig doen of zo, maar hoe geef je dat precies vorm? Je vult die elleboogjes?quote:Op vrijdag 18 maart 2022 19:19 schreef -Sigaartje het volgende:
[..]
Geen saus, ik ben geen sauzenman. In de macaroni zit ui, knoflook, basilicum, Italiaanse kruiden, pepers.
Oh nee hoor. Ik kook de macaroni (uit zo'n doosje) en ik bak de ui, knoflook, pepers en dat roer ik er doorheen. That's all. Zo klaar.quote:Op vrijdag 18 maart 2022 19:20 schreef Id_do_her het volgende:
[..]
Ik wil niet lullig doen of zo, maar hoe geef je dat precies vorm? Je vult die elleboogjes?
Oh, ik dacht dat je alles in de zelfde pan in het water kookte.quote:Op vrijdag 18 maart 2022 19:22 schreef -Sigaartje het volgende:
[..]
Oh nee hoor. Ik kook de macaroni (uit zo'n doosje) en ik bak de ui, knoflook, pepers en dat roer ik er doorheen. That's all. Zo klaar.
Nee. Vroeger deed ik het met gehakt. Maar ik hou een paar dagen per week vleesloos aan. Daar zal het aan liggen.quote:Op vrijdag 18 maart 2022 19:24 schreef Id_do_her het volgende:
[..]
Oh, ik dacht dat je alles in de zelfde pan in het water kookte.
Ja, voor mij hoeft vlees ook niet meer elke dag.quote:Op vrijdag 18 maart 2022 19:25 schreef -Sigaartje het volgende:
[..]
Nee. Vroeger deed ik het met gehakt. Maar ik hou een paar dagen per week vleesloos aan. Daar zal het aan liggen.
Aardappel Verwerkende Industrie Keppel en Omstreken.quote:
Echt?quote:Op vrijdag 18 maart 2022 19:27 schreef Id_do_her het volgende:
[..]
Aardappel Verwerkende Industrie Keppel en Omstreken.
Zullen we dat een keer doen? Ik wilde nog groentesoep maken, maar ben er niet aan toegekomen.quote:Op vrijdag 18 maart 2022 19:26 schreef Id_do_her het volgende:
[..]
Ja, voor mij hoeft vlees ook niet meer elke dag.
Ik wil wel nog een keer leren hoe je boerenkoolstamp als dit maakt:
KLB / Boerenkool met een eigen wil.
Ja, ergens herken ik dit wel. Ik kreeg laatst zo'n bekertje van pasteideeg met kippenragout voorgeschoteld, alleen lag dat bekertje onder een berg kippenragout. Ik had geen idee hoe ik dat goed kon eten.quote:Op vrijdag 18 maart 2022 19:32 schreef -Sigaartje het volgende:
[..]
Zullen we dat een keer doen? Ik wilde nog groentesoep maken, maar ben er niet aan toegekomen.
De boerenkool is een kwestietje voor me. Mijn vriendin zweert bij mijn boerenkool maar met vegetarische braadworst. Ik durf daar niet aan. Moet het misschien eens proberen of zo?
Mijn zuurkool is ook zo'n succes. Onbegrijpelijk, want ik hou totaal niet van zuurkool. Doet me denken aan mijn studie. Ik heb een bloedhekel aan commerciële economie. Op mijn examenlijst stond een 9 voor dat vak, de eennahoogste op de lijst. En ik heb er niet echt moeite voor gedaan (wel voor boekhouden, en daar haalde ik maar een zeventje voor). Ik vind commerciële economie (marketing) helemaal niets, net zoals zuurkool.
De mijne is een militante carnivoor. Ze wordt ook echt boos als ze iets vega ziet.quote:Op vrijdag 18 maart 2022 19:38 schreef -Sigaartje het volgende:
[..]
Die wil ik nog een keer maken![]()
Maar mijn vriendin is vegetariër.
quote:Op vrijdag 18 maart 2022 19:39 schreef Id_do_her het volgende:
[..]
De mijne is een militante carnivoor. Ze wordt ook echt boos als ze iets vega ziet.
Je zal vast haar hart veroverd hebben met die aparte macaroni die zoveel vragen opriep bij me.quote:Op vrijdag 18 maart 2022 19:41 schreef -Sigaartje het volgende:
[..]![]()
We hebben een lat. En ze zegt niks over mijn eetgewoontes, gelukkig. Als ik kook voor ons beiden, maak ik een gezamenlijk iets, met soms vlees voor mijzelf erbij.
Ooooh, en? Had je ze zelf geslacht, of waren ze biologisch? Kortom..hoe kom je daar aan?quote:
lokale vishandel heeft ze..quote:Op vrijdag 18 maart 2022 19:54 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Ooooh, en? Had je ze zelf geslacht, of waren ze biologisch? Kortom..hoe kom je daar aan?
Mijn slager verkoopt dat niet.
Ah, okee. Vrij omstreden voer is het wel. En ja, ik besef dat dat in principe voor de meeste (gefokte) vleessoorten geldt.quote:Op vrijdag 18 maart 2022 19:57 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
lokale vishandel heeft ze..
Enkele lokale supermarkten hebben ze ook in het vriesvak liggen.
Als ik bij de zuiderburen boodschappen doe liggen ze ook eigenlijk altijd wel in het vriesschap
primaquote:Op vrijdag 18 maart 2022 20:01 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Dus, no offense, ben wel verbaasd dat je zo'n gerecht klaarmaakt.
Nee, ze eet geen macaroni.quote:Op vrijdag 18 maart 2022 19:44 schreef Id_do_her het volgende:
[..]
Je zal vast haar hart veroverd hebben met die aparte macaroni die zoveel vragen opriep bij me.
De soepvlees heb je er gewoon tussen gemengd, zonder eerst te garen? Gestoofd?quote:Op vrijdag 18 maart 2022 20:09 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Hamburgers gemaakt, gehakt gedraaid van een stuk soepvlees met gerookt spek erdoor meegedraaid, zout, peper, nootmuskaat, shirachasaus
Burgers gebakken (250 gram per stuk) belegen goudse kaas erop gesmolten (had geen ouwe cheddar meer)
Brioche broodjes getoast, ketchup, hamburgersaus (Beide Heinz) erop, plak tomaat, augurk, wat sla.
Nee, ik hem Soepvlees door de gehaktmolen gedraaid met het spek, krijg ik mooi gehakt.quote:Op vrijdag 18 maart 2022 20:11 schreef -Sigaartje het volgende:
[..]
De soepvlees heb je er gewoon tussen gemengd, zonder eerst te garen? Gestoofd?
Ah!quote:Op vrijdag 18 maart 2022 20:15 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Nee, ik hem Soepvlees door de gehaktmolen gedraaid met het spek, krijg ik mooi gehakt.
quote:Op vrijdag 18 maart 2022 20:18 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
[..]
Dat zing ik altijd hierbij mee
Oh en hierbij zing ik "Mijn hond vreet Chappi"
Dan maak je een ragout met kastanjechampignons, ipv kip.quote:Op vrijdag 18 maart 2022 19:38 schreef -Sigaartje het volgende:
[..]
Die wil ik nog een keer maken![]()
Maar mijn vriendin is vegetariër.
Beterschap!quote:Op zaterdag 19 maart 2022 17:08 schreef -Sigaartje het volgende:
Ik voel me niet zo lekker vandaag, dus dat wordt wat kippensoep met brood. Ik denk dat het vooral vermoeidheid is, heb een zware werkweek gehad.
Was lekker! Had er snee witbrood bij en daar biefstukje en champignons opgedaan.quote:Op zaterdag 19 maart 2022 16:30 schreef foodlover het volgende:
Straks biefstukje met pepersausje (zojuist sausje alvast gemaakt). Erbij opgebakken aardappeltjes wat champignons en sla.
Wel goed begonnen na de katerquote:Op zondag 20 maart 2022 10:27 schreef Karzai het volgende:
vanochtend vroeg en een kommetje kwark met mandarijn en een boterham met pindakaas
straks 2 boterhammen met een kroket om de kater te verwerken
quote:Op zondag 20 maart 2022 10:27 schreef Karzai het volgende:
vanochtend vroeg en een kommetje kwark met mandarijn en een boterham met pindakaas
straks 2 boterhammen met een kroket om de kater te verwerken
Wel nodig begrijp ik; je ziet nóg dubbelquote:
quote:Op zaterdag 19 maart 2022 18:38 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Had een half pak Eidooier over, en besloten advocaat te maken.
200 gr Eigeel
200 gr Suiker
Vanillestokje
Snuf zout, snufje MSG
300 gr Wodka
Eigeel met de geschraapte vanille, suiker en zout verroeren en au bain marie verwarmen tot de suiker is opgelost, Wodka toevoegen en blijven roeren tot 62 graden celcius, dan geforceerd afkoelen in een ijswater bad.
Wow, wat is dit lekker. Heeft niets met wat koopt te maken.
quote:Op vrijdag 18 maart 2022 19:32 schreef -Sigaartje het volgende:
[..]
Zullen we dat een keer doen? Ik wilde nog groentesoep maken, maar ben er niet aan toegekomen.
De boerenkool is een kwestietje voor me. Mijn vriendin zweert bij mijn boerenkool maar met vegetarische braadworst. Ik durf daar niet aan. Moet het misschien eens proberen of zo?
Mijn zuurkool is ook zo'n succes. Onbegrijpelijk, want ik hou totaal niet van zuurkool. Doet me denken aan mijn studie. Ik heb een bloedhekel aan commerciële economie. Op mijn examenlijst stond een 9 voor dat vak, de eennahoogste op de lijst (Ik ben wel erg goed in economische vakken, vind ik eigenlijk ook niks, maar wel logisch). En ik heb er niet echt moeite voor gedaan (wel voor boekhouden, en daar haalde ik maar een zeventje voor). Ik vind commerciële economie (marketing) helemaal niets, net zoals zuurkool.
Ik zie jullie nog weleens bij elkaar aan tafel schuiven (incl partners)quote:Op vrijdag 18 maart 2022 19:36 schreef Id_do_her het volgende:
[..]
Ja, ergens herken ik dit wel. Ik kreeg laatst zo'n bekertje van pasteideeg met kippenragout voorgeschoteld, alleen lag dat bekertje onder een berg kippenragout. Ik had geen idee hoe ik dat goed kon eten.Als ik het met een schoolvak moet vergelijken ben ik vrij specifiek in dat het lijkt op de coopertest, achterhaald, saai en verzonnen door een psychopaat.
En ja mijn vriendin en ik kennen zoiets als 'bullshitsoep'. Gewoon een zak groente met wat vlees waar je 3-4 dagen van kan eten, alleen het vocht is op dag 2 al op.![]()
quote:Op zondag 20 maart 2022 16:46 schreef golfer het volgende:
Straks: restje friet van 't Hoes, een ouderwets gehaktballetje en appelcompote met stukjes appel er in.
Was het lekker?quote:Op zondag 20 maart 2022 18:21 schreef borisz het volgende:
[ afbeelding ]
Met de salade van gisteren in de aanbieding. Ja beetje lui dit weekend
Kleine portiequote:
Ja was best goed te doen.quote:
Eensquote:
Goede keuze op de dag van de afhaalchineesquote:Kom ik dan aan met Chinees voor 2:
Grote bak kip met zwarte peper
Foo yong hai kip
Tjap tjoy kip
Bami
Toe ijs met cookie dough.
Alles op, mooi want vriezer zit toch al vol.
Echt? Yes!quote:Op zondag 20 maart 2022 21:16 schreef borisz het volgende:
[..]
Ja was best goed te doen.
[..]
Eens
[..]
Goede keuze op de dag van de afhaalchinees
Dikzakjequote:Op zondag 20 maart 2022 21:03 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Kleine portie![]()
Kom ik dan aan met Chinees voor 2:
Grote bak kip met zwarte peper
Foo yong hai kip
Tjap tjoy kip
Bami
Toe ijs met cookie dough.
Alles op, mooi want vriezer zit toch al vol.
1 van mijn favo groentegerechtenquote:Op maandag 21 maart 2022 18:40 schreef golfer het volgende:
Wij aten een salade van venkel en sinaasappel volgens deze methode en dan teruggekoeld en daarbij een rollade van varkensprocureur.
Lekker! Wil ik nog eens maken, een 'hasselback'-courgette!quote:Op maandag 21 maart 2022 18:58 schreef ChildoftheStars het volgende:
Een courgette waarin ik sneetjes heb gemaakt met daarin stukjes knoflook. Kaas eroverheen en in de oven
Ah heet dat zo... Ik noem het "volgepropte"-courgette. Alleen dat klinkt zo vaag hier als je niet in mijn hoofd zitquote:Op maandag 21 maart 2022 18:59 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Lekker! Wil ik nog eens maken, een 'hasselback'-courgette!
Hasselback aardappel is een naam van een beroemd recept. Ook met sneetjes in de aardappel.quote:Op maandag 21 maart 2022 19:00 schreef ChildoftheStars het volgende:
[..]
Ah heet dat zo... Ik noem het "volgepropte"-courgette. Alleen dat klinkt zo vaag hier als je niet in mijn hoofd zit
Duikt nu google op, ben dol op receptenquote:Op maandag 21 maart 2022 19:03 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Hasselback aardappel is een naam van een beroemd recept. Ook met sneetjes in de aardappel.
(Zoek maar eens op als je het leuk vind)
'Volgepropte' courgette is ook prima![]()
Als het maar lekker is!
Moeten we ook al partners regelen?quote:Op zondag 20 maart 2022 11:57 schreef maily het volgende:
[..]
[..]
Ik zie jullie nog weleens bij elkaar aan tafel schuiven (incl partners)
quote:Op maandag 21 maart 2022 23:49 schreef Id_do_her het volgende:
[..]
Moeten we ook al partners regelen?
Dat ziet er goed uit, ga ik ook eens maken. Dank je wel voor het delen van je receptquote:Op dinsdag 22 maart 2022 15:51 schreef golfer het volgende:
Vanavond eten wij dit recept uit de Allerhande, ovenpasta met krokant gebakken courgette.
I.p.v. fusili maak ik het met penne die ik nog had.
Voor B. helemaal vega en voor mij er een beefburger-bacon bij.
Geen tomatensaus?quote:Op dinsdag 22 maart 2022 15:53 schreef ChildoftheStars het volgende:
Pizza![]()
Zelf gemaakt emt ui en champignons en plakjes tomaat en een beetje kaas
Lekker!quote:Op dinsdag 22 maart 2022 18:03 schreef marc0871 het volgende:
Er staat hier een pan goulash te pruttelen.
[ afbeelding ]
Nog een oude foto, maar in de basis hetzelfde.
Ui, paprika, wortel, tomatenpuree, tomaat, runderlappen, paprikapoeder, majoraan, karwijzaad, bouillonblokje, laurierblad, peper en zout.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |