abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 9 maart 2022 @ 20:53:19 #1
296595 foodlover
live and learn
pi_204016413


[ Bericht 100% gewijzigd door foodlover op 09-03-2022 20:59:03 (Dubbel) ]
  woensdag 9 maart 2022 @ 20:54:01 #2
296595 foodlover
live and learn
pi_204016426
quote:
1s.gif Op woensdag 9 maart 2022 20:53 schreef foodlover het volgende:
Post hier je ontbijt, lunch, brunch, snack, borrel, avondeten of drinken!

  woensdag 9 maart 2022 @ 20:56:40 #3
296595 foodlover
live and learn
pi_204016482
quote:
0s.gif Op woensdag 9 maart 2022 19:23 schreef marc0871 het volgende:

[..]
Leuk.
Mijn broer en zijn ex hadden ook 3 Gordons. En een spaniel en 2 caveliertjes.
Met één van de Gordons hadden ze een nestje.

Moeders had een stamboom.
De vader kwam uit Hongarije, dacht ik. Ook stamboom.
Allebei helemaal gecheckt en vrij van kwaaltjes.

Ze zijn een keer daar naartoe gegaan en zij zijn een keer hier geweest.

Uiteindelijk hadden ze een nestje van 8 pups.
Daar hebben ze er 6 van verkocht en 2 gehouden.
Leuk hoor! Wij wonen in Spanje en goede setters (Ierse of Gordon) zijn schaars, ook in NL. Vandaar naar Portugal.

Mijn avondeten, frietjes en goulashkroketjes was lekker maar wat weinig. Straks nog wat snacken toastje met brie ofzo.
pi_204016512
2 appels, 2 broodjes pindakaas, Senseo dark roast
pi_204017344
quote:
1s.gif Op woensdag 9 maart 2022 20:57 schreef Sfancta het volgende:
2 appels, 2 broodjes pindakaas, Senseo dark roast
Toch wel in een tas, hè?
  Spellchecker woensdag 9 maart 2022 @ 21:40:50 #6
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_204017400
quote:
0s.gif Op woensdag 9 maart 2022 21:38 schreef marc0871 het volgende:

[..]
Toch wel in een tas, hè?
Die senseo ja; een taske koffie _O-

OT wij hadden kip en garnalen met boemboe bali, petehboontjes voor de liefhebber, nasi en zelfgemaakte komkommer in het zuur :9
pi_204017510
quote:
0s.gif Op woensdag 9 maart 2022 21:38 schreef marc0871 het volgende:

[..]
Toch wel in een tas, hè?
Ja, in een tas.
pi_204017520
quote:
1s.gif Op woensdag 9 maart 2022 21:40 schreef maily het volgende:

[..]
Die senseo ja; een taske koffie _O-
Tja, hij loopt hem overal te kaatsen.
Dan kan je hem van mij terugkrijgen, hoor.

quote:
OT wij hadden kip en garnalen met boemboe bali, petehboontjes voor de liefhebber, nasi en zelfgemaakte komkommer in het zuur :9
Klinkt goed ^O^
pi_204017700
quote:
0s.gif Op woensdag 9 maart 2022 21:46 schreef marc0871 het volgende:

[..]
Tja, hij loopt hem overal te kaatsen.
Dan kan je hem van mij terugkrijgen, hoor.
[..]

Weet ik, maar ik mag dat niet doen buiten de KLB :')
  Spellchecker woensdag 9 maart 2022 @ 21:58:56 #11
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_204018492
quote:
0s.gif Op woensdag 9 maart 2022 21:58 schreef maily het volgende:

[..]
[ afbeelding ]
Dit is nieuw voor mij.
pi_204025575
Straks een scharrelkip uit de oven, frietjes en coleslaw van spitskool :9
pi_204025919
Ik ga vanavond twee broodjes kroket maken en een salade met tomaatjes, rode ui, olijven en geitenkaas
pi_204029054
Ik was vandaag wat laat en moest nog boodschappen doen.
Kwam ik dit tegen.
Ik was al op zoek naar wat makkelijks, dus maar meegenomen om eens te proberen.



Erg droge noedels.
Moest ik ze ook nog in een droge pan opwarmen.
Ik heb er op een end nog maar wat water bij gedaan.
Daar knapten ze al een beetje van op.
Op het eind nog een beetje zoetzure saus van gisteren bijgedaan.

Al met al was het niet vies.
Er zit een handje groente in en iets wat op kip moest lijken.
Er zat het bekende smaakje als van bij de Chinees aan.
Nog steeds wat droog.

Of ik het weer zou kopen?
Meh, als ik weer eens laat ben, of zo.
Ik zal er niet speciaal voor op uit gaan.
Met weinig moeite maak ik zelf wat smakelijkers.

Ik heb maar geen foto van het bord gemaakt.
Vond ik het niet waard.
pi_204029615
quote:
0s.gif Op donderdag 10 maart 2022 20:01 schreef marc0871 het volgende:
Ik was vandaag wat laat en moest nog boodschappen doen.
Kwam ik dit tegen.
Ik was al op zoek naar wat makkelijks, dus maar meegenomen om eens te proberen.

[ afbeelding ]

Erg droge noedels.
Moest ik ze ook nog in een droge pan opwarmen.
Ik heb er op een end nog maar wat water bij gedaan.
Daar knapten ze al een beetje van op.
Op het eind nog een beetje zoetzure saus van gisteren bijgedaan.

Al met al was het niet vies.
Er zit een handje groente in en iets wat op kip moest lijken.
Er zat het bekende smaakje als van bij de Chinees aan.
Nog steeds wat droog.

Of ik het weer zou kopen?
Meh, als ik weer eens laat ben, of zo.
Ik zal er niet speciaal voor op uit gaan.
Met weinig moeite maak ik zelf wat smakelijkers.

Ik heb maar geen foto van het bord gemaakt.
Vond ik het niet waard.
Jammer is dat, dat je het lekkerder lijkt dan het is....
Kun je nog beter een pannenkoek of tosti bakken!
pi_204029645
quote:
0s.gif Op donderdag 10 maart 2022 20:01 schreef marc0871 het volgende:
Ik was vandaag wat laat en moest nog boodschappen doen.
Kwam ik dit tegen.
Ik was al op zoek naar wat makkelijks, dus maar meegenomen om eens te proberen.

[ afbeelding ]

Erg droge noedels.
Moest ik ze ook nog in een droge pan opwarmen.
Ik heb er op een end nog maar wat water bij gedaan.
Daar knapten ze al een beetje van op.
Op het eind nog een beetje zoetzure saus van gisteren bijgedaan.

Al met al was het niet vies.
Er zit een handje groente in en iets wat op kip moest lijken.
Er zat het bekende smaakje als van bij de Chinees aan.
Nog steeds wat droog.

Of ik het weer zou kopen?
Meh, als ik weer eens laat ben, of zo.
Ik zal er niet speciaal voor op uit gaan.
Met weinig moeite maak ik zelf wat smakelijkers.

Ik heb maar geen foto van het bord gemaakt.
Vond ik het niet waard.
hmm ja, zonde zit ook niet veel bij zo te zien, als je tien minuutjes meer tijd neemt maak je het zelf beter
pi_204029853
Diverse groente (broccoli, spitskool, prei, paprika, ui, pepertje, restje courgette) met massaman currypasta, kokosmelk en beetje vissaus. Met rijst.

Lunch was zelfgemaakte eiersalade met yoghurt en mayo, met een groene salade van winterpostelein met een beetje biet en een handje zuurkool en brood.
pi_204030438
quote:
0s.gif Op donderdag 10 maart 2022 20:22 schreef Kanaroe het volgende:

[..]
Jammer is dat, dat je het lekkerder lijkt dan het is....
Kun je nog beter een pannenkoek of tosti bakken!
quote:
0s.gif Op donderdag 10 maart 2022 20:24 schreef Karzai het volgende:

[..]
hmm ja, zonde zit ook niet veel bij zo te zien, als je tien minuutjes meer tijd neemt maak je het zelf beter
Ach, weet je, ik ging er al niet met al teveel verwachtingen in.
Al met al viel het nog niet eens echt tegen.
Het was meh. Niet eens echt slecht, of zo.
Het was geen straf, maar ook geen feestje

Ik heb de helft van die bak naar binnen gewerkt en de rest ligt in de koelkast.
Misschien eet ik het op.
Zo niet, gaat het in het eeuwige archief.
pi_204032875
quote:
0s.gif Op donderdag 10 maart 2022 20:01 schreef marc0871 het volgende:
Ik was vandaag wat laat en moest nog boodschappen doen.
Kwam ik dit tegen.
Ik was al op zoek naar wat makkelijks, dus maar meegenomen om eens te proberen.

[ afbeelding ]

Erg droge noedels.
Moest ik ze ook nog in een droge pan opwarmen.
Ik heb er op een end nog maar wat water bij gedaan.
Daar knapten ze al een beetje van op.
Op het eind nog een beetje zoetzure saus van gisteren bijgedaan.

Al met al was het niet vies.
Er zit een handje groente in en iets wat op kip moest lijken.
Er zat het bekende smaakje als van bij de Chinees aan.
Nog steeds wat droog.

Of ik het weer zou kopen?
Meh, als ik weer eens laat ben, of zo.
Ik zal er niet speciaal voor op uit gaan.
Met weinig moeite maak ik zelf wat smakelijkers.

Ik heb maar geen foto van het bord gemaakt.
Vond ik het niet waard.
Lijkt wel of er schimmel op zit :o
quote:
0s.gif Op donderdag 10 maart 2022 20:33 schreef yinu het volgende:
Diverse groente (broccoli, spitskool, prei, paprika, ui, pepertje, restje courgette) met massaman currypasta, kokosmelk en beetje vissaus. Met rijst.

Lunch was zelfgemaakte eiersalade met yoghurt en mayo, met een groene salade van winterpostelein met een beetje biet en een handje zuurkool en brood.
Oe zelfgemaakte eiersalade :Y)

Ik at bij n vriendin en die wilde wel een keer koken (ze laat liever bezorgen). Dus pasta pesto. Veel olie in de pan, een pot pesto (olie), pot zongedroogde tomaten (olie) en 200g geraspte kaas :')
Gelukkig zat er ook nog wat (diepvries)spinazie in :P
Pan wel netjes met zn 2'en opgegeten. Toe vanillevla met bolletjes.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_204033295
quote:
1s.gif Op donderdag 10 maart 2022 23:01 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]
Lijkt wel of er schimmel op zit :o

Ik zie wat je bedoelt.
Ik heb echter niks raars gezien, geroken, geproefd of gemerkt, tot op heden.
Ik ben de eerste die wat weggooit, als ik het half niet vertrouw.
Misschien net hoe het licht erop scheen?
Wat gestold vet?

[ Bericht 1% gewijzigd door marc0871 op 11-03-2022 00:00:44 ]
  vrijdag 11 maart 2022 @ 09:05:12 #22
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_204034559
quote:
1s.gif Op donderdag 10 maart 2022 23:01 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]
Lijkt wel of er schimmel op zit :o
[..]

Dat boven de O van Orientaalse Noedels? Dat is weerspiegeling in de folie die op het schaaltje zit.
pi_204035055
quote:
1s.gif Op donderdag 10 maart 2022 23:54 schreef marc0871 het volgende:

[..]
Ik zie wat je bedoelt.
Ik heb echter niks raars gezien, geroken, geproefd of gemerkt, tot op heden.
Ik ben de eerste die wat weggooit, als ik het half niet vertrouw.
Misschien net hoe het licht erop scheen?
Wat gestold vet?
Wat Jan schrijft is het denk :)
En je bent er niet ziek van geworden :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_204035147
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 maart 2022 10:01 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]
Wat Jan schrijft is het denk :)
En je bent er niet ziek van geworden :)
Nope.
Alles zit er nog op, in en aan ^O^ :s)
  vrijdag 11 maart 2022 @ 10:21:16 #25
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_204035247
En als het al schimmel was, dan was het witte schimmel, die is doorgaans niet zo gevaarlijk als grijze of zwarte.
  vrijdag 11 maart 2022 @ 13:06:40 #26
53708 ondeugend
Lost in Sound
pi_204037111


Deze had ik verdiend, vond ik.
And everything under the sun is in tune
But the sun is eclipsed by the moon.
And Prince is still here!
pi_204037139
Whopper Junior :9
pi_204037180
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 maart 2022 13:10 schreef mascara-klodder het volgende:
Whopper Junior :9
Ik ben meer van de Double Whopper.
Maar lekker :9
pi_204038000
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 maart 2022 10:21 schreef Jan_Onderwater het volgende:
En als het al schimmel was, dan was het witte schimmel, die is doorgaans niet zo gevaarlijk als grijze of zwarte.
quote:
14s.gif Op vrijdag 11 maart 2022 13:06 schreef ondeugend het volgende:
[ afbeelding ]

Deze had ik verdiend, vond ik.
Ik zie witte schimmel :o

:P
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  vrijdag 11 maart 2022 @ 14:25:44 #30
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_204038019
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 maart 2022 14:23 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]
[..]
Ik zie witte schimmel :o

:P

De worst is ook beschimmeld.
  vrijdag 11 maart 2022 @ 14:51:56 #31
53708 ondeugend
Lost in Sound
pi_204038323
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 maart 2022 14:23 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]
[..]
Ik zie witte schimmel :o

:P
De schimmel deed mij wel bekomen!
And everything under the sun is in tune
But the sun is eclipsed by the moon.
And Prince is still here!
pi_204039289
Er staat een pan hachee te pruttelen.



Zo nog een potje rode kool opwarmen en wat aardappels koken.
pi_204039328
4 indiase voorgerechtjes besteld met pickle en naanbrood
Mix pickle
Onion bhaji
Prawn pakora
Chicken kebab
Seekh kebab
Garlic nan
pi_204039335
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 maart 2022 14:23 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]
[..]
Ik zie witte schimmel :o

:P
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 maart 2022 14:25 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
[ afbeelding ]
De worst is ook beschimmeld.
_O- ;)
pi_204039684
Vanmorgen broodje kaas, koffie en een banaan.
Straks ga ik goedkope macaroni koken (Macaroni, hamblokjes, paar snippertjes salami, ui, knoflook, Italiaanse kruiden, wat chilivlokken en kaassnippers)
pi_204039719
quote:
0s.gif Op donderdag 10 maart 2022 20:01 schreef marc0871 het volgende:
Ik was vandaag wat laat en moest nog boodschappen doen.
Kwam ik dit tegen.
Ik was al op zoek naar wat makkelijks, dus maar meegenomen om eens te proberen.

[ afbeelding ]

Erg droge noedels.
Moest ik ze ook nog in een droge pan opwarmen.
Ik heb er op een end nog maar wat water bij gedaan.
Daar knapten ze al een beetje van op.
Op het eind nog een beetje zoetzure saus van gisteren bijgedaan.

Al met al was het niet vies.
Er zit een handje groente in en iets wat op kip moest lijken.
Er zat het bekende smaakje als van bij de Chinees aan.
Nog steeds wat droog.

Of ik het weer zou kopen?
Meh, als ik weer eens laat ben, of zo.
Ik zal er niet speciaal voor op uit gaan.
Met weinig moeite maak ik zelf wat smakelijkers.

Ik heb maar geen foto van het bord gemaakt.
Vond ik het niet waard.
Getver, ouwe meuk.
pi_204039738
Hier straks "British Style Full Breakfast Sourdough Pizza", uit de vriezer van Lidl.
De Lidl is voor mij altijd een exotisch uitstapje waar ik de meest vreemde etenswaar tegenkom, zoals deze "pizza".
Zit worst en spek op, ben benieuwd!

Nu een stukje Blue Stilton (ook van Lidl) als appetizer
pi_204040275
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 maart 2022 16:42 schreef Kanaroe het volgende:
Hier straks "British Style Full Breakfast Sourdough Pizza", uit de vriezer van Lidl.
De Lidl is voor mij altijd een exotisch uitstapje waar ik de meest vreemde etenswaar tegenkom, zoals deze "pizza".
Zit worst en spek op, ben benieuwd!

Nu een stukje Blue Stilton (ook van Lidl) als appetizer
Pizza was mwah. Hele goeie bodem, dat wel, maar die cumberlandworstjes zijn niets voor mij. Ik heb er maar wat blue stilton overheen gekruimeld :D
pi_204040293
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 maart 2022 17:41 schreef Kanaroe het volgende:

[..]
Pizza was mwah. Hele goeie bodem, dat wel, maar die cumberlandworstjes zijn niets voor mij. Ik heb er maar wat blue stilton overheen gekruimeld :D
Dat is toch een soort verse worst?
pi_204040315
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 maart 2022 16:12 schreef marc0871 het volgende:

[..]
[..]
_O- ;)
Nou, ik had vandaag ook zo'n domper. Mayonnaise stond op mijn boodschappenlijstje. In het schap waren nog twee Branders-mayo over, scannen, he, -35%, en geen sticker, dus mooi meegenomen. Kijk ik thuis, zijn ze een maand over de datum ;(
Nou zal het wel niet veel uitmaken, maar ik vind het wel erg sneaky van AH. Normaal doen ze er een sticker op van 35%, dan weet je gelijk, datum checken.
En de vorige keer gaf de scanner een melding bij een (vers)product, van deze is over datum. Ok, ingewisseld, maar toch kreeg ik controle bij het afrekenen en die zei nog keurig: volgens heeft u iets gescand dat over de datum is.
Bij de mayo kreeg ik alleen een 35%-korting-melding, geen over-datum-melding, maar ja, het is ook geen vers-product.

[ Bericht 0% gewijzigd door -Sigaartje op 11-03-2022 17:59:45 ]
pi_204040378
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 maart 2022 17:48 schreef -Sigaartje het volgende:

[..]
Nou, ik had vandaag ook zo'n domper. Mayonaise stond op mijn boodschappenlijstje. In het schap waren nog twee Branders-mayo over, scannen, he, -35%, en geen sticker, dus mooi meegenomen. Kijk ik thuis, zijn ze een maand over de datum ;(
Nou zal het wel niet veel uitmaken, maar ik vind het wel erg sneaky van AH. Normaal doen ze er een sticker op van 35%, dan weet je gelijk, datum checken.
En de vorige keer gaf de scanner een melding bij een (vers)product, van deze is over datum. Ok, ingewisseld, maar toch kreeg ik controle bij het afrekenen en die zei nog keurig: volgens heeft u iets gescand dat over de datum is.
Bij de mayo kreeg ik alleen een 35%-korting-melding, geen over-datum-melding, maar ja, het is ook geen vers-product.
Die noedels waren niet over datum, hoor.
Te gebruiken tot 22-03-2022.

De domper voor mij was meer dat het niets bijzonders was qua smaak en qua textuur behoorlijk tegen viel.
En mijn verwachtingen waren al niet hoog.

Ik had vulling in mijn maag.
Veel meer was het niet.
pi_204040400
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 maart 2022 17:56 schreef marc0871 het volgende:

[..]
Die noedels waren niet over datum, hoor.
Te gebruiken tot 22-03-2022.

De domper voor mij was meer dat het niets bijzonders was qua smaak en qua textuur behoorlijk tegen viel.
En mijn verwachtingen waren al niet hoog.

Ik had vulling in mijn maag.
Veel meer was het niet.
Het enige wat nog een beetje te eten is, is de bami goreng kant en klaar van AH. Maar je kunt bami altijd beter zelf maken (ga ik volgende week weer doen).
pi_204040431
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 maart 2022 17:44 schreef -Sigaartje het volgende:

[..]
Dat is toch een soort verse worst?
Ja, inderdaad. Er lagen plakjes van op die pizza.
pi_204040456
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 maart 2022 17:56 schreef marc0871 het volgende:

Ik had vulling in mijn maag.
Dat heb ik nu trouwens ook.
Maar nu heb ik wel genoten.
400 gram braadlappen,
2 middelgrote uien,
Teentje knoflook,
Litertje runderbouillon,
Half, klein blikje tomatenpuree.
Scheutje azijn.
Peper, zout, beetje kruidnagel en een paar laurierblaadjes.

Middelmaat potje rode kool,
En een stuk of 4 middelmaat aardappels, in blokjes.

Uiteindelijk bijna 3 borden als op de foto.
Pannen schoon leeg.

Burp.
Lekker man.
Mijn zieltje is gestreeld.

Nu aan een Hertog Jan.
pi_204040458
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 maart 2022 18:03 schreef Kanaroe het volgende:

[..]
Ja, inderdaad. Er lagen plakjes van op die pizza.
Kan me voorstellen dat dat een ongelukkige combi is. :{
pi_204040471
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 maart 2022 18:07 schreef marc0871 het volgende:
Dat heb ik nu trouwens ook.
Maar nu heb ik wel genoten.
400 gram braadlappen,
2 middelgrote uien,
Teentje knoflook,
Litertje runderbouillon,
Half, klein blikje tomatenpuree.
Scheutje azijn.
Peper, zout, beetje kruidnagel en een paar laurierblaadjes.

Middelmaat potje rode kool,
En een stuk of 4 middelmaat aardappels, in blokjes.

Uiteindelijk bijna 3 borden als op de foto.
Pannen schoon leeg.

Burp.
Lekker man.
Mijn zieltje is gestreeld.

Nu aan een Hertog Jan.
Ziet er inderdaad lekker uit. Ik onthoud het even. Lange tijd geleden dat ik rode kool heb gegeten..
Past er goed bij.
pi_204040618
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 maart 2022 17:59 schreef -Sigaartje het volgende:

[..]
Het enige wat nog een beetje te eten is, is de bami goreng kant en klaar van AH. Maar je kunt bami altijd beter zelf maken (ga ik volgende week weer doen).
Lekker :9
  vrijdag 11 maart 2022 @ 18:56:09 #49
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_204040884
Warm broodje met er tussenin aardappeltortilla op het vliegveld van Bilbao. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 11 maart 2022 @ 19:00:05 #50
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_204040923
Een pondje champignons krokant gebakken in wat spekvet, en die op zuurdesem toast genuttigd.
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 11 maart 2022 @ 19:06:32 #51
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_204041007
Salade Bowl van de AH to Go.
Met tofu en noodels
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_204041195
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 maart 2022 17:41 schreef Kanaroe het volgende:

[..]
Pizza was mwah. Hele goeie bodem, dat wel, maar die cumberlandworstjes zijn niets voor mij. Ik heb er maar wat blue stilton overheen gekruimeld :D
Dat is jammer. Maar weet je dat ook weer. Vind diepvriespizza vaak tegenvallen.

Ik had kapucijners met bacon, gebakken ui en piccalilly.
Toe vanillemousse.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  vrijdag 11 maart 2022 @ 21:42:26 #53
296595 foodlover
live and learn
pi_204043025
Had 2 kipschnitzels voor meneer en voor mij 2 San Jacobo (soort cordón bleu) klaargelegd. Maar later meer trek in wraps uit de oven met kipfilet. Geplande schuift door naar morgen. Nu wat stokbrood met kruidenboter en rode wijn 🍷.
pi_204043314
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 maart 2022 19:29 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]
Dat is jammer. Maar weet je dat ook weer. Vind diepvriespizza vaak tegenvallen.

Ik had kapucijners met bacon, gebakken ui en piccalilly.
Toe vanillemousse.
Diepvriespizza.....heel soms tref je een lekkere.
Kapucijners daarentegen...altijd goed!
  vrijdag 11 maart 2022 @ 22:11:38 #55
296595 foodlover
live and learn
pi_204043522
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 maart 2022 21:56 schreef Kanaroe het volgende:

[..]
Diepvriespizza.....heel soms tref je een lekkere.
Kapucijners daarentegen...altijd goed!
Volledig eens!
Kapucijners of bruine bonen wel met spekvet dat nog sist.
:@ :@ En de aanbaksels van het spek lekker met witbrood opsoppen.
pi_204046388
Ik begin de dag met koffie c_/
pi_204046896
Roggebrood met kaas :9
pi_204048298
vanochtend een kommetje kwark met mandarijn en naanbrood met lamskebab dat over was van gister

vanavond een kroketje en patat
pi_204048523
Gebakken ei met ham en kaas :9
  zaterdag 12 maart 2022 @ 18:08:17 #61
296595 foodlover
live and learn
pi_204051927
Straks de kipschnitzels en San Jacobos met gekookte aardappelen en prei a la creme.
  zaterdag 12 maart 2022 @ 18:34:50 #63
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_204052221
Uitsmijter met kaas meegebakken en vier mandarijntjes
Heb ook een Victoria Sponge gebakken
pi_204052257
Vanavond maar even wat simpels.
pi_204052271
quote:
4s.gif Op zaterdag 12 maart 2022 18:38 schreef aloa het volgende:
Vanavond maar even wat simpels.
Kan soms ook lekker zijn.
pi_204052294
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 maart 2022 18:39 schreef marc0871 het volgende:

[..]
Kan soms ook lekker zijn.
Wat patat met kleine hapjes denk ik. :Y)
pi_204052572
quote:
4s.gif Op zaterdag 12 maart 2022 18:42 schreef aloa het volgende:

[..]
Wat patat met kleine hapjes denk ik. :Y)
Ik bedoel maar ;)

quote:
0s.gif Op zaterdag 12 maart 2022 18:25 schreef marc0871 het volgende:
Er staat hier een pan chili con carne te pruttelen.
pi_204052595
pi_204052605
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 maart 2022 19:02 schreef marc0871 het volgende:

[..]
Ik bedoel maar ;)
[..]
[ afbeelding ]
Ook lekker :Y)
Gezond ook.
  zaterdag 12 maart 2022 @ 19:07:12 #70
459912 FlippingCoin
Weer zo'n kut millennial.
pi_204052642
Boerenkool!
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
Met zwijgen kruist men de duivel
pi_204052664
quote:
16s.gif Op zaterdag 12 maart 2022 19:07 schreef FlippingCoin het volgende:
Boerenkool!
Met een @hemarookworst?
  zaterdag 12 maart 2022 @ 19:11:03 #72
459912 FlippingCoin
Weer zo'n kut millennial.
pi_204052710
quote:
4s.gif Op zaterdag 12 maart 2022 19:08 schreef aloa het volgende:

[..]
Met een @:Hemarookworst?
Ja. :D :7
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
Met zwijgen kruist men de duivel
pi_204052750
quote:
16s.gif Op zaterdag 12 maart 2022 19:11 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]
Ja. :D :7
Eetse :P :9
  zaterdag 12 maart 2022 @ 19:32:13 #74
296595 foodlover
live and learn
pi_204053002
quote:
16s.gif Op zaterdag 12 maart 2022 19:11 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]
Ja. :D :7
:9~
  zaterdag 12 maart 2022 @ 19:35:53 #75
296595 foodlover
live and learn
pi_204053054
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 maart 2022 19:02 schreef marc0871 het volgende:

[..]
Ik bedoel maar ;)
[..]
[ afbeelding ]
Chili ziet er lekker uit! Eet je er nog wat bij? Vind het zelf met brood, witbrood of stokbrood lekker.
pi_204053393
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 maart 2022 19:35 schreef foodlover het volgende:

[..]
Chili ziet er lekker uit! Eet je er nog wat bij? Vind het zelf met brood, witbrood of stokbrood lekker.
Nope. Ik eet het as is.
Geen rijst, pasta, brood, tortillachips of kaas.

Ik heb het weleens met rijst gegeten.
Maar ik vind dat zo dubbelop qua koolhydraten. Met de bonen en zo.

Misschien als ik minder had gehad, dat ik er denk ik wat brood bij had gegeten.
Maar ik had 2 van die borden.
Vond ik wel even genoeg.
pi_204055813
Geluncht bij strandtent met tomatensoep en boterhammen pittige kip :9

Vanavond twister friet met een kaassouffle :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_204055986
Lunch was kaasschnitzel met wortel-selderijsalade (met zelfgemaakte mayo).

Vanavond een restje rijst opgebakken met ui, gember, paprika en komkommer, beetje chilivlokken en ketjap manis erdoor en een roereitje erdoorheen. "Nasi". Lekker simpel.
pi_204061668
Zondaglunch...
pi_204062094
De uiensoep was erg lekker, alleen teveel kaas in gedaan. Het ei is gekookt volgens gaseconomische normen: het ei aan de kook brengen, gas uit, deksel erop en 14 minuten zo laten staan. Scheelt een hoop gas.
pi_204062958
Avocadostukjes, 2 eieren, restje riblap en 3 vlk boterhammen met wat roomboter
pi_204063196
Broodjes uit de oven met ham en kaas :9
pi_204063460
Laat ontbijt of vroege brunch; een paar broodjes hagelslag en een paar mokken thee.

Vanavond gebraden kippenpoten en patat, denk ik.
pi_204063594
quote:
0s.gif Op zondag 13 maart 2022 11:00 schreef -Sigaartje het volgende:
Zondaglunch...
[ afbeelding ]
Is dat het mes waarmee je die Madame Jeanette op dat boterhambordje aan het snijden was?

En hoe bevalt dat gewonnen koksmes met snijplank ondertussen?
Want je zou daar nog een verslag van maken, maar dat heb ik ook nog niet gezien.
Het laatste wat ik er over las, was dat je hem eng scherp vond.
pi_204063690
quote:
0s.gif Op zondag 13 maart 2022 14:27 schreef marc0871 het volgende:

[..]
Is dat het mes waarmee je die Madame Jeanette op dat boterhambordje aan het snijden was?

En hoe bevalt dat gewonnen koksmes met snijplank ondertussen?
Want je zou daar nog een verslag van maken, maar dat heb ik ook nog niet gezien.
Ha ha ja.
En daar ga ik nog een keer een verslag van maken, van dat mes en die snijplank. Alleen is die wel bloedscherp.

Gisteravond had ik een Louis' lunch-style burger. Ik noem het style, want Louis' lunch gebruikt vier soorten vlees voor zijn burgers. Daar kan ik als burgermannetje gewoon niet aan beginnen. Wel de zelfgemaakte hamburgers lekker gekruid, een plakje cheddar, enige pittigheid en geroosterd casinobrood gebruikt. En dat eet uitstekend kan ik je zeggen!

Vanavond wordt het andijviestamppot met spekjes en worst. Zal er een foto van maken.
pi_204063703
quote:
1s.gif Op zondag 13 maart 2022 14:27 schreef marc0871 het volgende:

[..]
Is dat het mes waarmee je die Madame Jeanette op dat boterhambordje aan het snijden was?

Hoe weet je dat trouwens?
pi_204063764
Net een sinasappel gehad. Nu aan de Thee.
pi_204063851
quote:
4s.gif Op zondag 13 maart 2022 14:40 schreef aloa het volgende:
Net een sinasappel gehad. Nu aan de Thee.
Ongelooflijk, dat is wel heel erg toevallig. Wou net aan een sinaasappel beginnen en daarna is het theetijd.

@marc0871
Ik ben iemand van oude gewoontes. Die mes en vork en die soepkom zijn minstens 40 jaar oud, misschien wel 50 jaar. En het plastic boterhambordje gaat waarschijnlijk met me het graf in. Ik heb een setje boterhambordjes plastic gekocht omdat er wel eens een lunchbordje brak op de vloer, vaak door een onhandige vriendin (Ik heb trouwens een lat-relatie. Zij laat ook wel eens wat vallen, en ze heeft de neiging mijn huis gezelliger te maken - zie de houten bakjes en de eierhouders op tafel ;) ) . Dat vond ik jammer. Dat mes is trouwens aardig bot geworden door de jaren heen en is nog alleen maar geschikt om een boterham mee te eten of madame jeanet mee te snijden. Voor een tomaat heb ik echt een scherper mes nodig.
pi_204063883
quote:
0s.gif Op zondag 13 maart 2022 14:34 schreef -Sigaartje het volgende:

[..]
Ha ha ja.
En daar ga ik nog een keer een verslag van maken, van dat mes en die snijplank. Alleen is die wel bloedscherp.

Gisteravond had ik een Louis' lunch-style burger. Ik noem het style, want Louis' lunch gebruikt vier soorten vlees voor zijn burgers. Daar kan ik als burgermannetje gewoon niet aan beginnen. Wel de zelfgemaakte hamburgers lekker gekruid, een plakje cheddar, enige pittigheid en geroosterd casinobrood gebruikt. En dat eet uitstekend kan ik je zeggen!

Vanavond wordt het andijviestamppot met spekjes en worst. Zal er een foto van maken.
Mijn mes was van het ene op het andere moment bot.
Een aanzetstaal had maar beperkt effect.

Bij de Jumbo hebben ze nu een messenaktie, waarbij je een messenslijper zonder zegels kan kopen. Dus gekocht.
Ik heb het mes 2 keer door de middelste slijpsleuf gehaald en een keer door de polijstsleuf.

Ik kan nu weer een tomaat snijden, zonder dat die ingedrukt wordt.
En ik hoor hem amper meer als ik een ui snij.
Ikke grote blij *O*

Vlijmscherpe messen zijn top.
Botte messen werken niet lekker en zijn nog gevaarlijk ook.

Klauwtje,
Zeker snijden,
Lopen. Stapje voor stapje. Niet gaan proberen te rennen.

Ik vond ze eerst ook imposant en het heeft even geduurd, voordat ik ermee begon te werken.
Nu is het vrijwel het enige mes dat ik gebruik, bij het snijden van groente en vlees.
Maar dat had ik al eens gezegd.
pi_204063983
quote:
0s.gif Op zondag 13 maart 2022 14:35 schreef -Sigaartje het volgende:

[..]
Hoe weet je dat trouwens?
Ik was degene die zich daar toen over opwond.
En naar aanleiding daarvan hebben ze toen bij Kookpunt (dacht ik?) dat mes en snijplank voor jou gekozen, als prijs bij eoa prijsvraag hier.
pi_204064156
quote:
0s.gif Op zondag 13 maart 2022 15:00 schreef marc0871 het volgende:

[..]
Ik was degene die zich daar toen over opwond.
En naar aanleiding daarvan hebben ze toen bij Kookpunt (dacht ik?) dat mes en snijplank voor jou gekozen, als prijs bij eoa prijsvraag hier.
Echt waar? :@
Ik heb ze nog steeds. En ik ben daar nog steeds zeer dankbaar voor. Maar ik wil graag ook weer beginnen met laten zien hoe ik dingen kook. Een beetje van een serie "Koken voor beginners", want wat ik maak is niet echt spectaculair, eerder gewoon de basispot op tafel zal ik maar zeggen. En ik weet nog toen ik uit huis ging, lang geleden, ik kon nog geen aardappel koken, laat staan schillen, dat ik niet eens wist hoe ik moest beginnen. Ik neem mijn moeder dat nog indirect een beetje kwalijk.
Ben gewoon maar begonnen, want je kunt nou eenmaal niet elke dag een bak patat of een rookworst eten.

Dingen zijn vaak simpel, ook al zei eens een keer iemand laatdunkend "als het maar uit een zakje komt", dan komt het maar uit een zakje! Dat is altijd nog beter dan elke dag frikandellen en kroketten eten.

In de planning staan bij mij komende week groentesoep maken en bami goreng. Dan kunnen mensen laatdunkend doen over voorgesneden groente en bouillonblokjes, whatever, maar ja dan heb je toch maar wel groentesoep (in die blikken zit veel suiker en is het aandeel van groente maar magertjes) in deze drukke wereld waarin je loonslaaf bent.
Als ik er tijd voor heb zal ik hier topics over aanmaken.
pi_204064559
quote:
0s.gif Op zondag 13 maart 2022 15:13 schreef -Sigaartje het volgende:

[..]
Echt waar? :@
Ik heb ze nog steeds. En ik ben daar nog steeds zeer dankbaar voor. Maar ik wil graag ook weer beginnen met laten zien hoe ik dingen kook. Een beetje van een serie "Koken voor beginners", want wat ik maak is niet echt spectaculair, eerder gewoon de basispot op tafel zal ik maar zeggen. En ik weet nog toen ik uit huis ging, lang geleden, ik kon nog geen aardappel koken, laat staan schillen, dat ik niet eens wist hoe ik moest beginnen. Ik neem mijn moeder dat nog indirect een beetje kwalijk.
Ben gewoon maar begonnen, want je kunt nou eenmaal niet elke dag een bak patat of een rookworst eten.

Dingen zijn vaak simpel, ook al zei eens een keer iemand laatdunkend "als het maar uit een zakje komt", dan komt het maar uit een zakje! Dat is altijd nog beter dan elke dag frikandellen en kroketten eten.

In de planning staan bij mij komende week groentesoep maken en bami goreng. Dan kunnen mensen laatdunkend doen over voorgesneden groente en bouillonblokjes, whatever, maar ja dan heb je toch maar wel groentesoep (in die blikken zit veel suiker en is het aandeel van groente maar magertjes) in deze drukke wereld waarin je loonslaaf bent.
Als ik er tijd voor heb zal ik hier topics over aanmaken.
Niks mis mee.
Gewoon doen.

Mijn moeder joeg ons ook bijkans de keuken uit, als ze aan het koken was.
Zodoende heb ik ook alleen de basis meegekregen.
Toen ik op mezelf ging, heb ik ook nog weleens gebeld hoe zij dingen deed.

Daarna pakjes en zakjes proberen na te maken, kruidenkastje uitgebreid vanaf zo'n beetje peper en zout, recepten zoeken en YouTube filmpjes kijken.

Gaandeweg kom je er dan achter dat moeders eigenlijk nog weleens aan het rommelen was.
Eten koken was iets wat er even tussendoor moest en ff gauw, want dan was je goed bezig.
17:15 eten en om 18:00 afgewassen en met een bak koffie bij de televisie voor het nieuws.

Had je de ene keer dat ze er de tijd niet voor wilde nemen en je ongaar eten had en de andere keer had het dan weer iets te lang opgestaan en was het overgaar of zelfs licht aangebrand.

Pakjes en zakjes, ff makkelijk en met 20 minuten een pan vol spaghetti met gehakt in rode saus op tafel, dat soort werk.
Maar goed, toen wist je niet beter.

Ik weet onderhand aardig de weg in de keuken, maar ben lang geen chefkok.
Ik ben net weg van het AGV'tje, zeg maar.
Hoe meer ik leer, hoe meer ik weet dat er nog zo veel meer te leren valt.
Geeft niet.
Leuk.

En als je mensen kan inspireren om de thuisbezorgd en de snackbar nou eens achterwege te laten en zelf in de keuken gaan staan, is dat toch mooi meegenomen?
pi_204064789
quote:
0s.gif Op zondag 13 maart 2022 15:13 schreef -Sigaartje het volgende:

[..]
Echt waar? :@
Ik heb ze nog steeds. En ik ben daar nog steeds zeer dankbaar voor.
Hier staat mijn reactie op de foto waarop de MJ en het mes op het bordje liggen (foto niet meer te zien)

CUL / Vandaag: Stamppot zuurkool

En hier haal ik die post nog eens aan in het topic waarin je je prijs unboxed.

CUL / Mijn prijs is binnen!!

;)
pi_204065136
ga zo babi ketjap maken met sambalboontjes en rijst
als toetje een bakje yoghurt met bramenjam




[ Bericht 26% gewijzigd door Karzai op 13-03-2022 19:25:35 ]
  Moderator / Redactie Sport zondag 13 maart 2022 @ 17:58:03 #95
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_204066205
Ik ben een tomatensoep in elkaar aan het draaien. Nog wel een restant prei erin wat ook op moest.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_204066239
quote:
0s.gif Op zondag 13 maart 2022 14:14 schreef marc0871 het volgende:

Vanavond gebraden kippenpoten en patat, denk ik.
Nee, toch geen zin in om te maken.

Ik had nog een bak Rundvleessalade van de Jumbo in de koelkast staan.
Wat paprika en kerriepoeder erdoor. Wat peper en zout.
Eitje gekookt en gesneden. Tomaatje gesneden. Wat peper en zout erover.
Laagje mayonaise erover en opgemaakt met het ei en de tomaat en nog wat ketchup erover.
pi_204067348
Pan stoofvlees gemaakt :9 . Vandaag met aardappelpuree en verse spinazie.
pi_204067558
quote:
14s.gif Op zondag 13 maart 2022 18:57 schreef Tegan het volgende:
Pan stoofvlees gemaakt :9 . Vandaag met aardappelpuree en verse spinazie.
Stoofvlees. Altijd goed.
pi_204067966
Andijviestampot met spekjes en stukje verse worst. De worst is als geheel bereid in de slowcooker.

pi_204069897
Spareribs met patat :9~
Toe snickers cheesecake. Was ok maar had er meer van verwacht helaas. Dit was gewoon een melkchocolade cheesecake (met 3 halve pinda's en een drup karamel).
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_204069945
quote:
0s.gif Op zondag 13 maart 2022 19:43 schreef -Sigaartje het volgende:
Andijviestampot met spekjes en stukje verse worst. De worst is als geheel bereid in de slowcooker.

[ afbeelding ]
Simpel,
Voedzaam,
Gezond.
Niks meer aan doen.
Fotoverslag?
  zondag 13 maart 2022 @ 22:17:39 #102
296595 foodlover
live and learn
pi_204070423
Gisteravond bouillon getrokken van rest stuk rundvlees dat ik niet meer kon identificeren uit vriezer :@.
Soepgroenten gesneden wortel 🥕 bleekselderij en blad, prei, en handje bloemkoolroosjes uit vriezer. Vermicelli en gehaktballetjes erin. Prima soep, kan -na vanmiddag- nog twee keer ervan eten. Stokbroodje erbij met wat aioli.

Vanavond wat snackjes, restjes kipnuggets, kroketjes, mini loempia's.

Dat ruimt op in de vriezer.
pi_204076812
Nu; karamel macchiato en mon cheri
Vanavond geroerbakte spruitjes met uien en witvis in ketjapsaus
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 14 maart 2022 @ 15:42:21 #104
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_204077031
Vanavond: gebakken rodeschil-aardappeltjes, salade met komkommer en tomaat en gebakken biefstuk-spiesjes. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_204077416
Vanavond weer Chili con Carne. :9
pi_204077486
Straks kapucijnerschotel met wortel, prei, groene paprika, rookworst en komijnekaas.
Smakelijk eten allemaal!
  maandag 14 maart 2022 @ 16:42:01 #107
296595 foodlover
live and learn
pi_204077649
Straks kipfilet, ui, paprika met een sausje van oestersaus, rijstwijn, sesamolie, chili, sechuanpeper ingedikt met wat maizena.
Erbij gestoomde wortel boontjes broccoli en gestoomde rijst.
Handig zo'n stoomkoker met etages ^O^

Ik bak er nog wat kroepoek en cassave crackers bij omdat het lekker is.
  maandag 14 maart 2022 @ 16:46:08 #108
296595 foodlover
live and learn
pi_204077697
quote:
1s.gif Op maandag 14 maart 2022 15:22 schreef FutureFairytale het volgende:
Nu; karamel macchiato en mon cheri
Vanavond geroerbakte spruitjes met uien en witvis in ketjapsaus
Heb ook wel eens zin in Hollandse kleine spruitjes. Hier in ES alleen die dikke rakkers en veel uit de vriezer. Laatste ga ik wel eens proberen in een stamppot.
pi_204078332
Ook trek in worst gekregen na die foto van sigaartje, toevallig gister gehaald, met spinazie en een zacht gekookte eitje en gebakken aardappelen
toetje sinaasappel roomyoghurt
pi_204078911
quote:
0s.gif Op zondag 13 maart 2022 21:46 schreef marc0871 het volgende:

[..]
Simpel,
Voedzaam,
Gezond.
Niks meer aan doen.
Fotoverslag?
Niet gemaakt. Maar de volgende zal bami zijn, ik zal kijken of ik kan kieken.

On-topic:
De werkweek is weer begonnen. Vanochtend een restje uiensoep, boterham kaas, een banaan en koffie.
Straks de rest van de stamppot.
pi_204079114
quote:
88s.gif Op maandag 14 maart 2022 15:42 schreef golfer het volgende:
Vanavond: gebakken rodeschil-aardappeltjes, salade met komkommer en tomaat en gebakken biefstuk-spiesjes. :9
pi_204080215
quote:
0s.gif Op maandag 14 maart 2022 18:22 schreef -Sigaartje het volgende:

[..]
Niet gemaakt.
Ja, nee, snap ik.
Maar voor een volgende keer.

quote:
Maar de volgende zal bami zijn, ik zal kijken of ik kan kieken.
We zitten allemaal met spanning te wachten

quote:
On-topic:
De werkweek is weer begonnen. Vanochtend een restje uiensoep, boterham kaas, een banaan en koffie.
Straks de rest van de stamppot.
Ik lees het al. Jij zorgt weer goed voor jezelf ^O^ :Y)
pi_204080352
Pompoensoep (met restje zoete aardappel ook erin) met toast met geitenkaas erbij en een salade van geraspte biet, wortel en selderij (ja wij doen echt heel lang met een zak wortelen en een selderijknol).
pi_204084546
Vandaag in de lunchbox
Een appel en 2 mandarijntjes
Boterhammen met kaas en komkommer en met pittige kipsalade
En een snicker
pi_204087336
Heb een pan met schenkel en groenten/kruiden opstaan voor een goulashsoep, ruikt goed hier :s)
pi_204087744
Grapefruit :9~
pi_204089888
straks een koud biertje en kroepoek

avondeten kliekje babi ketjap, rijst en sambalboontjes

later nog een paar chocospritsen en een kopje thee


[ Bericht 11% gewijzigd door Karzai op 15-03-2022 16:38:22 ]
pi_204090242
Kipjes liggen te zwemmen



Met de frietjes op een bord geloven jullie wel, he?

Oude foto's van mijn frietbakkerij





  dinsdag 15 maart 2022 @ 17:12:45 #119
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_204090344
Ossehaasfilet met handgesneden verse frietjes en een salade
  dinsdag 15 maart 2022 @ 17:19:45 #120
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_204090383
Straks: verse spaghetti met een in elkaar geflanste portsaus met diverse paddenstoelen, braadworst en roerbakgroentes.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_204090620
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 maart 2022 17:12 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Ossehaasfilet met handgesneden verse frietjes en een salade
Aardappels geschild, in plakken en reepjes gesneden en dubbel gebakken in zonnebloemolie.
Lekkerder kan je ze niet kopen _O_ ^O^
  dinsdag 15 maart 2022 @ 17:40:33 #122
459912 FlippingCoin
Weer zo'n kut millennial.
pi_204090646
Verschillende kleurtjes wortel met een balletje gehakt en aardappels
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
Met zwijgen kruist men de duivel
  dinsdag 15 maart 2022 @ 18:06:05 #123
53708 ondeugend
Lost in Sound
pi_204090859
Spinazie stamppotje met pijnboompitjes en parmezaan.

And everything under the sun is in tune
But the sun is eclipsed by the moon.
And Prince is still here!
pi_204090968
quote:
88s.gif Op dinsdag 15 maart 2022 17:19 schreef golfer het volgende:
Straks: verse spaghetti met een in elkaar geflanste portsaus met diverse paddenstoelen, braadworst en roerbakgroentes.
:9
  dinsdag 15 maart 2022 @ 18:32:36 #125
459912 FlippingCoin
Weer zo'n kut millennial.
pi_204091093
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2022 18:20 schreef Blues het volgende:

[..]
:9
[ afbeelding ]
Eten jullie in bed? :@
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
Met zwijgen kruist men de duivel
pi_204091156
quote:
16s.gif Op dinsdag 15 maart 2022 18:32 schreef FlippingCoin het volgende:


Eten jullie in bed? :@
:D
Nee hoor, we vinden t fijn om bij het journaal op tv met bordjes op een blad op schoot op de bank te eten *O*
  dinsdag 15 maart 2022 @ 18:46:56 #127
459912 FlippingCoin
Weer zo'n kut millennial.
pi_204091220
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2022 18:39 schreef Blues het volgende:

[..]
:D
Nee hoor, we vinden t fijn om bij het journaal op tv met bordjes op een blad op schoot op de bank te eten *O*
Ah ja dat is logischer. :')


Moge het jullie wel bekomen.
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
Met zwijgen kruist men de duivel
pi_204094262
Ja ik ben laat. Het was een lange werkdag vandaag, dus vandaar deze getest.


Morgen testverslag. Ben nu te moe. sorry,
pi_204094413
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 maart 2022 13:08 schreef Kanaroe het volgende:
Heb een pan met schenkel en groenten/kruiden opstaan voor een goulashsoep, ruikt goed hier :s)
Ik word altijd intens blij van zelfgemaakte soep
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
In the end all you can hope for. Is the love you felt to equal the pain you've gone through.
pi_204094779
quote:
4s.gif Op dinsdag 15 maart 2022 13:33 schreef aloa het volgende:
Grapefruit :9~
Met basterdsuiker of geen suiker?

Ik had vanavond rode kool met stoofvlees.
Morgen risotto met spinazie en parmezaan.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_204094824
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2022 22:16 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]
Met basterdsuiker of geen suiker?

Ik had vanavond rode kool met stoofvlees.
Morgen risotto met spinazie en parmezaan.
Sowieso geen suiker erop :P
  dinsdag 15 maart 2022 @ 22:23:17 #132
296595 foodlover
live and learn
pi_204094900
Eenvoudige rundvlees hamburger gehakt peper en zout. Op stukje stokbrood met uitgebakken bacon, plakje kaas tomaat rode ui. Met ketchup en mosterd.
pi_204096141
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2022 22:16 schreef FutureFairytale het volgende:

Ik had vanavond rode kool met stoofvlees.
Ik hoop dat het je net zo heeft gesmaakt als mijn rode kool met hachee :9
pi_204096240

Gerookt Laurierdrop-ijs met Dropshot.

(slagroom is gerookt voor de ijsbereiding.)
_-L'avenir est déja là
pi_204099344
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 maart 2022 23:34 schreef Paddo het volgende:
[ afbeelding ]
Gerookt Laurierdrop-ijs met Dropshot.

(slagroom is gerookt voor de ijsbereiding.)
aparte smaak voor ijs, zou ik wel eens willen proeven

vanavond eet ik een wiener schnitzel, gebakken aardappeltjes, cherrytomaatjes, rode ui en komkommer

[ Bericht 0% gewijzigd door Karzai op 16-03-2022 11:55:40 ]
pi_204099569
TEST Dr. Oetker La Margherita.
Bij deze dus.

Ik heb een haat-liefde verhouding met pizza's. Ik ben er gek op, maar ik kom vaker pizza's tegen die ik niet lekker vind dan wel. In een restaurant heb ik meermalen bij een pizza gedacht: ok, dit is het? Vaak schaars belegd of zelfs in een enkele keer bedorven, ja dat gebeurt ook. Bij supermarkt-diepvriespizza's zijn lekkere pizza's met een lampje te zoeken. Vaak overheerst de tomatenpasta in smaak of zijn ze gewoon niet je van het. Ik herinner me nog een nieuw opgezet Londens pizzarestaurant die diepvriespizza's van dr. Oetker serveerde, zonder dat de klant dat wist. En critici waren lovend! Nu moet ik wel zeggen dat ik wel eens een betere dr. Oetker heb gegeten vergeleken bij een restaurant in Utrecht, die als goed bekend stond.

Maar goed, dat was mijn lulverhaal, dus op naar de test. De dr. Oetker La Margherita heb ik nog nooit gehad. Hij lag ergens onderaan de diepvrieskasten van AH, voor een redelijke prijs. 2,78, meen ik me te herinneren, en dat is goed te doen voor een diepvries. Ik dacht ook: we zullen we zien wat deze brengt.

Even kijken wat er in zit:

18% kaas, dat is veel, vind ik. En de vegetarische stremsel is een nieuwe term voor mij. Ik zie geen suiker, ^O^
Wat ik wel vind is dat ze mogen aangeven hoeveel zout erin zit. Gewoon om te weten.
Nu zie ik plotseling dat je hem moest ontdooien. Die van mij was half ontdooid, na het boodschappen doen, en ik heb hem 10 minuten in de oven gedaan.

Zo was de foto op de verpakking:


En zo kwam hij uit de oven:

(Ik heb er bakje veldsla bij genomen)
Met kritische blik ben ik gaan snijden. En ik moet zeggen: heerlijk! De rand is krokant, de bodem is dun en de tomatensmaak overheerst niet, die zit zelfs op de achtergrond in de smaak. Dat vind ik al heel wat. Al etende snap ik waarom deze pizza destijds zo'n succes was. De basilicum en de kaas geven hem een heerlijke smaak, je blijft dooreten. De Margherita boeit me altijd door het verhaal van destijds in de geschiedenis.

Het kleine midden is ietwat slapjes, maar dat mocht de pret niet drukken. Dit is zelfs goed voedsel voor de niet-vegetariër. De bodem is lekker, echt pizza, iets wat ik niet gewend was bij andere diepvriespizza's.



Ik zou zelfs willen aanraden: mocht je toppings erbij willen dan kun je er die volgens mij voor het in de oven gaan er boven op gooien, zoals pepers, uienringen of plakjes salami. Ik zou dat zelf eerder doen dan een salamipizza kopen. Maar wees wel bescheiden, zodat het geen kleffe pizza wordt.

Conclusie 9/10
:Y)
pi_204099992
quote:
0s.gif Op woensdag 16 maart 2022 12:04 schreef -Sigaartje het volgende:
TEST Dr. Oetker La Margherita.
Bij deze dus.

Knip

Conclusie 9/10
:Y)
Bedankt voor de review.

Nou zal ik hem niet gauw gaan halen, omdat ik verpest ben door pizza van een echte Italiaan, liever een 'verse' van de Jumbo heb en zelf ook een aardige pizza maak.

Die diepvriespizza's hebben allemaal een zelfde soort smaakje.
Een beetje net als een zak bolognese chips.
Eigenlijk vind je het niks, maar voor je het weet is die zak leeg.
Zelfde voor de pizza's.

Zelf vind ik de verse bbq chicken van de Jumbo wel lekker.
Of ik neem de margerita mee en doe er nog wat ui, paprika en gehakt op.

Maar fijn dat jij er lekker van gegeten hebt ^O^
Daar gaat het tenslotte om ;)

[ Bericht 51% gewijzigd door marc0871 op 16-03-2022 12:46:23 ]
pi_204100129
quote:
0s.gif Op woensdag 16 maart 2022 12:40 schreef marc0871 het volgende:

[..]
Bedankt voor de review.

Nou zal ik hem niet gauw gaan halen, omdat ik verpest ben door pizza van een echte Italiaan, liever een 'verse' van de Jumbo heb en zelf ook een aardige pizza maak.

Die diepvriespizza's hebben allemaal een zelfde soort smaakje.
Een beetje net als een zak bolognese chips.
Eigenlijk vind je het niks, maar voor je het weet is die zak leeg.
Zelfde voor de pizza's.

Zelf vind ik de verse bbq chicken van de Jumbo wel lekker.
Of ik neem de margerita mee en doe er nog wat ui, paprika en gehakt op.

Maar fijn dat jij er lekker van gegeten hebt ^O^
Daar gaat het tenslotte om ;)
Klopt. Ik denk zelf dat de hoeveelheid kaas en de hoeveelheid basilicum op deze pizza veel goedmaakt (of "verbergt", wat je wil). Dit tref je niet aan bij andere diepvriespizza's. Bij andere diepvriespizza's heb ik altijd zoiets van "Mwahh", zoals bij de zak chips. (Daarom koop ik ook nooit meer chips, chocola is er ook zo'n eentje. Eigenlijk eet je door een "kortstondige kortlopende verslaving", daar ben ik me van bewust en jij blijkbaar ook).

Je moet niet uit het oog verliezen dat we in een consumptiemaatschappij leven, waarin de economie is omgedraaid ten opzichte van oude tijden. In oude tijden draaide alles om de vraag. Mensen moesten eten, moesten hun beroep uit kunnen oefenen en zo ontstond er een vraag. De vraag was de overheersende factor van de economie.

Nu is het zo dat productie de overheersende factor is. Er wordt heel veel geproduceerd en dat moet worden opgedrongen aan het publiek. Kenmerken daarvan zijn opdringerige reclames, spulletjes doen in voedsel die je laten blijven eten en duurzame middelen eerder aan hun einde laten komen (lampen) en het snel wisselen van modellen in dure aanschaffen (auto's: facelifts - nooit nodig - maar na een jaar rij je in een verouderd model, mobiele telefoons - je telt al niet meer mee met een ouder model, computers - steeds snellere chips met steeds weer een nieuw operating system dat na enkele jaren niet meer wordt geupdate)
pi_204100179
quote:
0s.gif Op woensdag 16 maart 2022 12:50 schreef -Sigaartje het volgende:

[..]
Klopt. Ik denk zelf dat de hoeveelheid kaas en de hoeveelheid basilicum op deze pizza veel goedmaakt (of "verbergt", wat je wil). Dit tref je niet aan bij andere diepvriespizza's. Bij andere diepvriespizza's heb ik altijd zoiets van "Mwahh", zoals bij de zak chips. (Daarom koop ik ook nooit meer chips, chocola is er ook zo'n eentje. Eigenlijk eet je door een "kortstondige kortlopende verslaving", daar ben ik me van bewust en jij blijkbaar ook).

Je moet niet uit het oog verliezen dat we in een consumptiemaatschappij leven, waarin de economie is omgedraaid ten opzichte van oude tijden. In oude tijden draaide alles om de vraag. Mensen moesten eten, moesten hun beroep uit kunnen oefenen en zo ontstond er een vraag. De vraag was de overheersende factor van de economie.

Nu is het zo dat productie de overheersende factor is. Er wordt heel veel geproduceerd en dat moet worden opgedrongen aan het publiek. Kenmerken daarvan zijn opdringerige reclames, spulletjes doen in voedsel die je laten blijven eten en duurzame middelen eerder aan hun einde laten komen (lampen) en het snel wisselen van modellen in dure aanschaffen (auto's: facelifts - nooit nodig - maar na een jaar rij je in een verouderd model, mobiele telefoons - je telt al niet meer mee met een ouder model, computers - steeds snellere chips met steeds weer een nieuw operating system dat na enkele jaren niet meer wordt geupdate)
Heren dit is geen slowchat!
pi_204100289
quote:
0s.gif Op woensdag 16 maart 2022 12:50 schreef -Sigaartje het volgende:

[..]
Klopt. Ik denk zelf dat de hoeveelheid kaas en de hoeveelheid basilicum op deze pizza veel goedmaakt (of "verbergt", wat je wil). Dit tref je niet aan bij andere diepvriespizza's. Bij andere diepvriespizza's heb ik altijd zoiets van "Mwahh", zoals bij de zak chips. (Daarom koop ik ook nooit meer chips, chocola is er ook zo'n eentje. Eigenlijk eet je door een "kortstondige kortlopende verslaving", daar ben ik me van bewust en jij blijkbaar ook).

Je moet niet uit het oog verliezen dat we in een consumptiemaatschappij leven, waarin de economie is omgedraaid ten opzichte van oude tijden. In oude tijden draaide alles om de vraag. Mensen moesten eten, moesten hun beroep uit kunnen oefenen en zo ontstond er een vraag. De vraag was de overheersende factor van de economie.

Nu is het zo dat productie de overheersende factor is. Er wordt heel veel geproduceerd en dat moet worden opgedrongen aan het publiek. Kenmerken daarvan zijn opdringerige reclames, spulletjes doen in voedsel die je laten blijven eten en duurzame middelen eerder aan hun einde laten komen (lampen) en het snel wisselen van modellen in dure aanschaffen (auto's: facelifts - nooit nodig - maar na een jaar rij je in een verouderd model, mobiele telefoons - je telt al niet meer mee met een ouder model, computers - steeds snellere chips met steeds weer een nieuw operating system dat na enkele jaren niet meer wordt geupdate)
Soms kom je een pareltje tegen, ja.
Niet alleen met diepvriespizza's.
Maar vaak zijn die ook net weer het snelste weg.

Voor de rest kan ik je een hand geven.
Ik zou die rant zelf hebben kunnen schrijven _O- _O_
  woensdag 16 maart 2022 @ 13:51:20 #141
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_204100900
Er zijn nu al verse Nederlandse asperges te koop.
Dus ik ben een lekker aspergesoepje in elkaar aan het zetten. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 16 maart 2022 @ 15:00:00 #142
53708 ondeugend
Lost in Sound
pi_204101557
quote:
88s.gif Op woensdag 16 maart 2022 13:51 schreef golfer het volgende:
Er zijn nu al verse Nederlandse asperges te koop.
Dus ik ben een lekker aspergesoepje in elkaar aan het zetten. :9
Uit kas dan neem ik aan?
And everything under the sun is in tune
But the sun is eclipsed by the moon.
And Prince is still here!
pi_204101674
Er staat hier een pastasaus te pruttelen.
Een ragu, want veel vlees (rundergehakt).



Rundergehakt, ui, paprika, knoflook, tomatenpuree, oregano en italiaanse kruiden, een bouillonblokje, een blaadje laurier en peper en zout naar smaak.

Staat nog wel even te pruttelen. 3 kwartier tot een uur.

Ik zit nog te bedenken of ik het met spaghetti of macaroni eet.
  woensdag 16 maart 2022 @ 15:39:02 #144
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_204101920
quote:
0s.gif Op woensdag 16 maart 2022 15:00 schreef ondeugend het volgende:

Uit kas dan neem ik aan?
Geen idee. Stond er niet bij.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 16 maart 2022 @ 15:40:11 #145
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_204101932
Vanavond: salade met komkommer, tomaat en ei, gegratineerde aardappels met kaas uit de oven en een gebakken ribeye. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_204102008
Straks broodjes runderhamburgers, met sla, tomaat, spek, augurk, jalapeño's en zelfgemaakte gefrituurde uienringen
pi_204103760
quote:
88s.gif Op woensdag 16 maart 2022 15:40 schreef golfer het volgende:
Vanavond: salade met komkommer, tomaat en ei, gegratineerde aardappels met kaas uit de oven en een gebakken ribeye. :9
pi_204106620
Kip uit de oven
Broccoli, champignons, ui en knoflook
Met een sausje van oestersaus, vissaus en sojasaus
Erbij: noedels
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
In the end all you can hope for. Is the love you felt to equal the pain you've gone through.
  woensdag 16 maart 2022 @ 22:20:25 #150
296595 foodlover
live and learn
pi_204107936
Het is hier in regio Murcia Spanje pokkeweer :'(
Eerst eergisteren de gele oranje luchten door Sahara zand. Nu heel veel regen. Lang verhaal kort: vanuit platteland naar ons appartement aan de kust gevlucht :@ |:( . Daardoor avondeten overgeslagen nu aan chips nootjes en een rood wijntje.
pi_204111854
quote:
1s.gif Op [ 16 maart 2022 18:36[/url] schreef Blues het volgende:

[..]
[ afbeelding ]
:9
quote:
0s.gif Op woensdag 16 maart 2022 21:04 schreef marc0871 het volgende:
[ afbeelding ]
Ook :9
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2022 22:20 schreef foodlover het volgende:
Het is hier in regio Murcia Spanje pokkeweer :'(
Eerst eergisteren de gele oranje luchten door Sahara zand. Nu heel veel regen. Lang verhaal kort: vanuit platteland naar ons appartement aan de kust gevlucht :@ |:( . Daardoor avondeten overgeslagen nu aan chips nootjes en een rood wijntje.
Chips als avondeten 8-)
Regen is goed, dan is het hopelijk nu weer helder.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')