abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_204053393
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 maart 2022 19:35 schreef foodlover het volgende:

[..]
Chili ziet er lekker uit! Eet je er nog wat bij? Vind het zelf met brood, witbrood of stokbrood lekker.
Nope. Ik eet het as is.
Geen rijst, pasta, brood, tortillachips of kaas.

Ik heb het weleens met rijst gegeten.
Maar ik vind dat zo dubbelop qua koolhydraten. Met de bonen en zo.

Misschien als ik minder had gehad, dat ik er denk ik wat brood bij had gegeten.
Maar ik had 2 van die borden.
Vond ik wel even genoeg.
pi_204055813
Geluncht bij strandtent met tomatensoep en boterhammen pittige kip :9

Vanavond twister friet met een kaassouffle :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_204055986
Lunch was kaasschnitzel met wortel-selderijsalade (met zelfgemaakte mayo).

Vanavond een restje rijst opgebakken met ui, gember, paprika en komkommer, beetje chilivlokken en ketjap manis erdoor en een roereitje erdoorheen. "Nasi". Lekker simpel.
pi_204061668
Zondaglunch...
pi_204062094
De uiensoep was erg lekker, alleen teveel kaas in gedaan. Het ei is gekookt volgens gaseconomische normen: het ei aan de kook brengen, gas uit, deksel erop en 14 minuten zo laten staan. Scheelt een hoop gas.
pi_204062958
Avocadostukjes, 2 eieren, restje riblap en 3 vlk boterhammen met wat roomboter
pi_204063196
Broodjes uit de oven met ham en kaas :9
pi_204063460
Laat ontbijt of vroege brunch; een paar broodjes hagelslag en een paar mokken thee.

Vanavond gebraden kippenpoten en patat, denk ik.
pi_204063594
quote:
0s.gif Op zondag 13 maart 2022 11:00 schreef -Sigaartje het volgende:
Zondaglunch...
[ afbeelding ]
Is dat het mes waarmee je die Madame Jeanette op dat boterhambordje aan het snijden was?

En hoe bevalt dat gewonnen koksmes met snijplank ondertussen?
Want je zou daar nog een verslag van maken, maar dat heb ik ook nog niet gezien.
Het laatste wat ik er over las, was dat je hem eng scherp vond.
pi_204063690
quote:
0s.gif Op zondag 13 maart 2022 14:27 schreef marc0871 het volgende:

[..]
Is dat het mes waarmee je die Madame Jeanette op dat boterhambordje aan het snijden was?

En hoe bevalt dat gewonnen koksmes met snijplank ondertussen?
Want je zou daar nog een verslag van maken, maar dat heb ik ook nog niet gezien.
Ha ha ja.
En daar ga ik nog een keer een verslag van maken, van dat mes en die snijplank. Alleen is die wel bloedscherp.

Gisteravond had ik een Louis' lunch-style burger. Ik noem het style, want Louis' lunch gebruikt vier soorten vlees voor zijn burgers. Daar kan ik als burgermannetje gewoon niet aan beginnen. Wel de zelfgemaakte hamburgers lekker gekruid, een plakje cheddar, enige pittigheid en geroosterd casinobrood gebruikt. En dat eet uitstekend kan ik je zeggen!

Vanavond wordt het andijviestamppot met spekjes en worst. Zal er een foto van maken.
pi_204063703
quote:
1s.gif Op zondag 13 maart 2022 14:27 schreef marc0871 het volgende:

[..]
Is dat het mes waarmee je die Madame Jeanette op dat boterhambordje aan het snijden was?

Hoe weet je dat trouwens?
pi_204063764
Net een sinasappel gehad. Nu aan de Thee.
pi_204063851
quote:
4s.gif Op zondag 13 maart 2022 14:40 schreef aloa het volgende:
Net een sinasappel gehad. Nu aan de Thee.
Ongelooflijk, dat is wel heel erg toevallig. Wou net aan een sinaasappel beginnen en daarna is het theetijd.

@marc0871
Ik ben iemand van oude gewoontes. Die mes en vork en die soepkom zijn minstens 40 jaar oud, misschien wel 50 jaar. En het plastic boterhambordje gaat waarschijnlijk met me het graf in. Ik heb een setje boterhambordjes plastic gekocht omdat er wel eens een lunchbordje brak op de vloer, vaak door een onhandige vriendin (Ik heb trouwens een lat-relatie. Zij laat ook wel eens wat vallen, en ze heeft de neiging mijn huis gezelliger te maken - zie de houten bakjes en de eierhouders op tafel ;) ) . Dat vond ik jammer. Dat mes is trouwens aardig bot geworden door de jaren heen en is nog alleen maar geschikt om een boterham mee te eten of madame jeanet mee te snijden. Voor een tomaat heb ik echt een scherper mes nodig.
pi_204063883
quote:
0s.gif Op zondag 13 maart 2022 14:34 schreef -Sigaartje het volgende:

[..]
Ha ha ja.
En daar ga ik nog een keer een verslag van maken, van dat mes en die snijplank. Alleen is die wel bloedscherp.

Gisteravond had ik een Louis' lunch-style burger. Ik noem het style, want Louis' lunch gebruikt vier soorten vlees voor zijn burgers. Daar kan ik als burgermannetje gewoon niet aan beginnen. Wel de zelfgemaakte hamburgers lekker gekruid, een plakje cheddar, enige pittigheid en geroosterd casinobrood gebruikt. En dat eet uitstekend kan ik je zeggen!

Vanavond wordt het andijviestamppot met spekjes en worst. Zal er een foto van maken.
Mijn mes was van het ene op het andere moment bot.
Een aanzetstaal had maar beperkt effect.

Bij de Jumbo hebben ze nu een messenaktie, waarbij je een messenslijper zonder zegels kan kopen. Dus gekocht.
Ik heb het mes 2 keer door de middelste slijpsleuf gehaald en een keer door de polijstsleuf.

Ik kan nu weer een tomaat snijden, zonder dat die ingedrukt wordt.
En ik hoor hem amper meer als ik een ui snij.
Ikke grote blij *O*

Vlijmscherpe messen zijn top.
Botte messen werken niet lekker en zijn nog gevaarlijk ook.

Klauwtje,
Zeker snijden,
Lopen. Stapje voor stapje. Niet gaan proberen te rennen.

Ik vond ze eerst ook imposant en het heeft even geduurd, voordat ik ermee begon te werken.
Nu is het vrijwel het enige mes dat ik gebruik, bij het snijden van groente en vlees.
Maar dat had ik al eens gezegd.
pi_204063983
quote:
0s.gif Op zondag 13 maart 2022 14:35 schreef -Sigaartje het volgende:

[..]
Hoe weet je dat trouwens?
Ik was degene die zich daar toen over opwond.
En naar aanleiding daarvan hebben ze toen bij Kookpunt (dacht ik?) dat mes en snijplank voor jou gekozen, als prijs bij eoa prijsvraag hier.
pi_204064156
quote:
0s.gif Op zondag 13 maart 2022 15:00 schreef marc0871 het volgende:

[..]
Ik was degene die zich daar toen over opwond.
En naar aanleiding daarvan hebben ze toen bij Kookpunt (dacht ik?) dat mes en snijplank voor jou gekozen, als prijs bij eoa prijsvraag hier.
Echt waar? :@
Ik heb ze nog steeds. En ik ben daar nog steeds zeer dankbaar voor. Maar ik wil graag ook weer beginnen met laten zien hoe ik dingen kook. Een beetje van een serie "Koken voor beginners", want wat ik maak is niet echt spectaculair, eerder gewoon de basispot op tafel zal ik maar zeggen. En ik weet nog toen ik uit huis ging, lang geleden, ik kon nog geen aardappel koken, laat staan schillen, dat ik niet eens wist hoe ik moest beginnen. Ik neem mijn moeder dat nog indirect een beetje kwalijk.
Ben gewoon maar begonnen, want je kunt nou eenmaal niet elke dag een bak patat of een rookworst eten.

Dingen zijn vaak simpel, ook al zei eens een keer iemand laatdunkend "als het maar uit een zakje komt", dan komt het maar uit een zakje! Dat is altijd nog beter dan elke dag frikandellen en kroketten eten.

In de planning staan bij mij komende week groentesoep maken en bami goreng. Dan kunnen mensen laatdunkend doen over voorgesneden groente en bouillonblokjes, whatever, maar ja dan heb je toch maar wel groentesoep (in die blikken zit veel suiker en is het aandeel van groente maar magertjes) in deze drukke wereld waarin je loonslaaf bent.
Als ik er tijd voor heb zal ik hier topics over aanmaken.
pi_204064559
quote:
0s.gif Op zondag 13 maart 2022 15:13 schreef -Sigaartje het volgende:

[..]
Echt waar? :@
Ik heb ze nog steeds. En ik ben daar nog steeds zeer dankbaar voor. Maar ik wil graag ook weer beginnen met laten zien hoe ik dingen kook. Een beetje van een serie "Koken voor beginners", want wat ik maak is niet echt spectaculair, eerder gewoon de basispot op tafel zal ik maar zeggen. En ik weet nog toen ik uit huis ging, lang geleden, ik kon nog geen aardappel koken, laat staan schillen, dat ik niet eens wist hoe ik moest beginnen. Ik neem mijn moeder dat nog indirect een beetje kwalijk.
Ben gewoon maar begonnen, want je kunt nou eenmaal niet elke dag een bak patat of een rookworst eten.

Dingen zijn vaak simpel, ook al zei eens een keer iemand laatdunkend "als het maar uit een zakje komt", dan komt het maar uit een zakje! Dat is altijd nog beter dan elke dag frikandellen en kroketten eten.

In de planning staan bij mij komende week groentesoep maken en bami goreng. Dan kunnen mensen laatdunkend doen over voorgesneden groente en bouillonblokjes, whatever, maar ja dan heb je toch maar wel groentesoep (in die blikken zit veel suiker en is het aandeel van groente maar magertjes) in deze drukke wereld waarin je loonslaaf bent.
Als ik er tijd voor heb zal ik hier topics over aanmaken.
Niks mis mee.
Gewoon doen.

Mijn moeder joeg ons ook bijkans de keuken uit, als ze aan het koken was.
Zodoende heb ik ook alleen de basis meegekregen.
Toen ik op mezelf ging, heb ik ook nog weleens gebeld hoe zij dingen deed.

Daarna pakjes en zakjes proberen na te maken, kruidenkastje uitgebreid vanaf zo'n beetje peper en zout, recepten zoeken en YouTube filmpjes kijken.

Gaandeweg kom je er dan achter dat moeders eigenlijk nog weleens aan het rommelen was.
Eten koken was iets wat er even tussendoor moest en ff gauw, want dan was je goed bezig.
17:15 eten en om 18:00 afgewassen en met een bak koffie bij de televisie voor het nieuws.

Had je de ene keer dat ze er de tijd niet voor wilde nemen en je ongaar eten had en de andere keer had het dan weer iets te lang opgestaan en was het overgaar of zelfs licht aangebrand.

Pakjes en zakjes, ff makkelijk en met 20 minuten een pan vol spaghetti met gehakt in rode saus op tafel, dat soort werk.
Maar goed, toen wist je niet beter.

Ik weet onderhand aardig de weg in de keuken, maar ben lang geen chefkok.
Ik ben net weg van het AGV'tje, zeg maar.
Hoe meer ik leer, hoe meer ik weet dat er nog zo veel meer te leren valt.
Geeft niet.
Leuk.

En als je mensen kan inspireren om de thuisbezorgd en de snackbar nou eens achterwege te laten en zelf in de keuken gaan staan, is dat toch mooi meegenomen?
pi_204064789
quote:
0s.gif Op zondag 13 maart 2022 15:13 schreef -Sigaartje het volgende:

[..]
Echt waar? :@
Ik heb ze nog steeds. En ik ben daar nog steeds zeer dankbaar voor.
Hier staat mijn reactie op de foto waarop de MJ en het mes op het bordje liggen (foto niet meer te zien)

CUL / Vandaag: Stamppot zuurkool

En hier haal ik die post nog eens aan in het topic waarin je je prijs unboxed.

CUL / Mijn prijs is binnen!!

;)
pi_204065136
ga zo babi ketjap maken met sambalboontjes en rijst
als toetje een bakje yoghurt met bramenjam




[ Bericht 26% gewijzigd door Karzai op 13-03-2022 19:25:35 ]
  Moderator / Redactie Sport zondag 13 maart 2022 @ 17:58:03 #95
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_204066205
Ik ben een tomatensoep in elkaar aan het draaien. Nog wel een restant prei erin wat ook op moest.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_204066239
quote:
0s.gif Op zondag 13 maart 2022 14:14 schreef marc0871 het volgende:

Vanavond gebraden kippenpoten en patat, denk ik.
Nee, toch geen zin in om te maken.

Ik had nog een bak Rundvleessalade van de Jumbo in de koelkast staan.
Wat paprika en kerriepoeder erdoor. Wat peper en zout.
Eitje gekookt en gesneden. Tomaatje gesneden. Wat peper en zout erover.
Laagje mayonaise erover en opgemaakt met het ei en de tomaat en nog wat ketchup erover.
pi_204067348
Pan stoofvlees gemaakt :9 . Vandaag met aardappelpuree en verse spinazie.
pi_204067558
quote:
14s.gif Op zondag 13 maart 2022 18:57 schreef Tegan het volgende:
Pan stoofvlees gemaakt :9 . Vandaag met aardappelpuree en verse spinazie.
Stoofvlees. Altijd goed.
pi_204067966
Andijviestampot met spekjes en stukje verse worst. De worst is als geheel bereid in de slowcooker.

pi_204069897
Spareribs met patat :9~
Toe snickers cheesecake. Was ok maar had er meer van verwacht helaas. Dit was gewoon een melkchocolade cheesecake (met 3 halve pinda's en een drup karamel).
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')