Was heel erg lekker!quote:Op zondag 5 december 2021 15:52 schreef Blues het volgende:
Er staat hier een pastasaus met kippenbouillon in te koken met aangezette/(uit-)gebakken sjalot, knoflook,spekkies, kipdij en kastanjechampignons.
Voor 't inkoken de groentes even met rum (stond er nog) door @:golfer geflambeerd,, straks wat room erbij en de aangezette prei op 't laatst er in.
Erbij tagliatelle.
nah geen tijd/zinquote:Op zondag 5 december 2021 18:36 schreef borisz het volgende:
[..]
Tik er een stukje bij en post het in CUL / Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #30
Lekkerquote:
ook lekkerquote:Op maandag 6 december 2021 14:59 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Lekker![]()
Ik was daar ook over aan het dubben, maar er staat nu goulash in de oven te pruttelen.
Met aardappelen strakkies.
Lekker, en spannend voor jou! Welk vlees heb je gebruikt?quote:Op maandag 6 december 2021 16:46 schreef uniekhoorn het volgende:
Hachee (nog nooit eerder zelf gemaakt) met gekookte aardappelen en rode kool.
quote:Op maandag 6 december 2021 16:46 schreef uniekhoorn het volgende:
Hachee (nog nooit eerder zelf gemaakt) met gekookte aardappelen en rode kool.
Zo klonk het ook, echt heel lekkerquote:Op zondag 5 december 2021 18:50 schreef golfer het volgende:
[..]
Was heel erg lekker!
[ link | afbeelding ]
Wel lekker wat gangen. Hopelijk was t allemaal even lekker. Zag er prima uit. Was het lunch of was je in België of ergens anders?quote:
Ik twijfelde maar door je bloemige aardappels moet jij wel Piet zijnquote:Op maandag 6 december 2021 15:54 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Hert, gestoofd in rode wijn (Chateau Tulipe de la Garde) met rode kool & appeltjes en bloemige aardappels
12u binnen 16.55 buitenquote:Op dinsdag 7 december 2021 05:29 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Wel lekker wat gangen. Hopelijk was t allemaal even lekker. Zag er prima uit. Was het lunch of was je in België of ergens anders?
En in welk restaurant was je dan?quote:
Heerlijke middagquote:Op dinsdag 7 december 2021 07:48 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
12u binnen 16.55 buitenwas in NL
???quote:Op dinsdag 7 december 2021 19:42 schreef FutureFairytale het volgende:
Luxe roomboter chocoladeletter
Een gespoten letter. Door chocolade met roomboter te verwarmen/mengen en dan spuiten.quote:
Ah, okay, kende ik nog niet. Krijg je dan mooi spuitwerk, roosjes enzo?quote:Op dinsdag 7 december 2021 20:59 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Een gespoten letter. Door chocolade met roomboter te verwarmen/mengen en dan spuiten.
Ik ookquote:Op woensdag 8 december 2021 15:41 schreef Kanaroe het volgende:
Straks stamppot boerenkool met extra prei erbij. En gerookte spekjes en slagersrookworst.
Heerlijkquote:Op woensdag 8 december 2021 19:45 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ik ookzonder prei dan.
Straks weer warme choco met stukje letter.
En weer een smakelijk bordjequote:Op donderdag 9 december 2021 16:21 schreef golfer het volgende:
Straks: gebakken kabeljauwhaasjes, met geroosterde waspeen uit de oven en gebakken gekruide aardappelwedges.
quote:Op donderdag 9 december 2021 15:51 schreef Kanaroe het volgende:
Op verzoek van mijn disgenoten bak ik vanavond pannenkoeken. Met spek, met appel, met kaas en naturel.
Kan zomaar 10 jaar geleden zijn dat ik pannenkoeken maakte, want ik geef er zelf niks om
Het was eigenlijk best goed te doen! De appelpannenkoeken vielen erg in de smaak.quote:Op donderdag 9 december 2021 18:27 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
[..]Pannenkoeken
Al eet ik ze zelf niet vaak als diner.
Lekkere peentjesquote:Op donderdag 9 december 2021 18:23 schreef Blues het volgende:
[..]
En weer een smakelijk bordje
[ afbeelding ]
Lekker daggiequote:Op zaterdag 11 december 2021 07:12 schreef Karzai het volgende:
Koffie, straks een kerstontbijtje maken met een eitje, kerststol met roomboter en een paar mandarijntjes
voor de lunch kaiserbroodjes met kaas en met fricandeau, en een warme chocomel
vanavond gehaktballen, spinazie en aardappelen
Toetje walnoot honing roomyoghurt
later vanavond een biertje met een droge worst en olijfjes
Klopt zijn zo dun he. Alleen die geur alquote:Op zaterdag 11 december 2021 15:46 schreef Kanaroe het volgende:
Ik at vanmiddag 2 vietnamese loempiaatjes bij zo'n kraampje, potver, wat zijn die toch lekker! Je wilt er van blijven eten![]()
Vanavond kliekjesmaaltijd: Boerenkoolstamppot-koekjes, geroosterde bloemkool en kipdijfilet en wat ik nog meer tegenkom in de koel-kast.
Boerenkool was niet goed meer ....quote:
At je bij @RamboDirkquote:Op donderdag 9 december 2021 18:23 schreef Blues het volgende:
[..]
En weer een smakelijk bordje
[ afbeelding ]
Ik drink deze nu.quote:Op zondag 12 december 2021 13:04 schreef Thaddeus het volgende:
Ik heb een nieuwe thee smaak ontdekt en ben eigenlijk wel verliefd. Het gaat om de Clipper Raspberry Mint (groen). Dus deze drink ik vandaag veel.
Qua eten ga ik op de bbq wat zelfgemaakte burgers maken, m’n vriendin kijkt formule 1 dus heb er mooi de tijd voor vandaag.
Ben al heel lang fan van de lemon ginger-variant.quote:Op zondag 12 december 2021 13:04 schreef Thaddeus het volgende:
Ik heb een nieuwe thee smaak ontdekt en ben eigenlijk wel verliefd. Het gaat om de Clipper Raspberry Mint (groen). Dus deze drink ik vandaag veel.
Qua eten ga ik op de bbq wat zelfgemaakte burgers maken, m’n vriendin kijkt formule 1 dus heb er mooi de tijd voor vandaag.
Zijn Libanese hapjesquote:Op zaterdag 11 december 2021 20:09 schreef uniekhoorn het volgende:
[..]
Boerenkool was niet goed meer ....
Chinees-Indische rijsttafel gehaald, ook prima
Wat moet ik mij voorstellen bij Libanese Mezze?
ja het is inderdaad vrij prijzig, goeie tip.. ik ga het ook in vervolg in de aanbieding kopen. Heb je toevallig een idee of het nu ergens in de aanbieding is?quote:Op zondag 12 december 2021 13:23 schreef maily het volgende:
[..]
Ben al heel lang fan van de lemon ginger-variant.![]()
Clipper is niet goedkoop, dus in de aanbieding koop ik 10 doosjes tegelijk
Er staat een pan boullion te trekken met een schenkel erin. Vanavond afmaken met soepgroenten en balletjes van saucijs. Focaccia erbij.
Nee ... en ga eigenlijk alleen naar de appie ... en dan zie ik vanzelf of het in de bonus is.quote:Op zondag 12 december 2021 15:36 schreef Thaddeus het volgende:
[..]
ja het is inderdaad vrij prijzig, goeie tip.. ik ga het ook in vervolg in de aanbieding kopen. Heb je toevallig een idee of het nu ergens in de aanbieding is?
Oehquote:Op zondag 12 december 2021 15:17 schreef Karzai het volgende:
[..]
Zijn Libanese hapjes![]()
[ afbeelding ]
Die van Lipton, moroccon mint, is ook erg lekker. 90 gr water en heeeel lang het zakje er in laten. Hele diepe zalige smaak.quote:
Klopt ja. Deze drink ik veel de laatste tijdquote:Op zondag 12 december 2021 18:25 schreef Blues het volgende:
[..]
Die van Lipton, moroccon mint, is ook erg lekker. 90 gr water en heeeel lang het zakje er in laten. Hele diepe zalige smaak.
Gezellige vakantie!quote:Op zondag 12 december 2021 18:21 schreef Blues het volgende:
Wij luiden een weekje vakantie in met een lekkere Burger pulled beef met kalfsbacon, uienringen en friet. Zoooo lekker!
(geen BK of Mac maar Wild West burger uit Haarlem)
[ afbeelding ]
quote:Op maandag 13 december 2021 08:00 schreef Prego het volgende:
Koffie![]()
Gisteravond gegrilde tong (vis) met aardappelen op Canarische wijze en een saladepils erbij.
Vanmiddag naar een tapasbar waar ik waarschijnlijk 3/4 van de kaart ga bestellen![]()
![]()
(Verkapte « kijk mij eens een week op Fuerteventura zitten » post![]()
![]()
)
#viesdik
Lekker. Gewoon doen!quote:Op dinsdag 14 december 2021 15:29 schreef Dotteke het volgende:
Ik eet roerbakgroenten met een stukje varkensvlees
ZIt af te wegen of ik er een patatje bij zal bakken
Ik eet roerbak om geen koolhydraten te etenquote:
Tja..............moeilijk, moeilijkquote:Op dinsdag 14 december 2021 15:33 schreef Dotteke het volgende:
[..]
Ik eet roerbak om geen koolhydraten te eten. Bak ik er Patat bij dan..
Maar het is zo lekker.
Ja, blijft altijd moeilijk, ik ben echt een patat eter. Heb sinds vorige week weer bintjes, de enige echte patat aardappel.quote:Op dinsdag 14 december 2021 15:34 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Tja..............moeilijk, moeilijk
Die bintjes moeten toch een keer op..quote:Op dinsdag 14 december 2021 15:39 schreef Dotteke het volgende:
[..]
Ja, blijft altijd moeilijk, ik ben echt een patat eter. Heb sinds vorige week weer bintjes, de enige echte patat aardappel.
Ik moet zeggen dat Agria ook goede resultaten bereikt, maar qua smaak wat achter blijft.quote:Op dinsdag 14 december 2021 15:39 schreef Dotteke het volgende:
[..]
Ja, blijft altijd moeilijk, ik ben echt een patat eter. Heb sinds vorige week weer bintjes, de enige echte patat aardappel.
Diie kan ook, maar het bintje blijft mijn favoriet. Heb sinds 2 aar een boer gevonden waar ik ze kan kopenquote:Op dinsdag 14 december 2021 15:40 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Ik moet zeggen dat Agria ook goede resultaten bereikt, maar qua smaak wat achter blijft.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
Vreselijk, die krimp! En heel herkenbaar helaas.quote:Op dinsdag 14 december 2021 18:19 schreef -Sigaartje het volgende:
Gekocht: Biologische drumsticks van Plus. Ik heb een slowcooker en daar heb ik ze ook in gedaan. Ongeveer 5 uur op de laagste temperatuur. Ik was geschokt toen ik de pan open deed na die 5 uur. Er was bijna niets meer van over. Van volle poten tot magere botjes. Wel erg....
En er was veel water uit gekomen zag ik. Ook had ik een keer biologische hamburgers van Plus. Wel gewoon gebakken, maar ook hier komt dr. Krimp om de hoek kijken.
Flinke tegenvaller.
Dan maar wat brood met kaas vanavond en wat van de plukjes kip erop die uit de pan komen.
De Biologische kipfilet van AH is wel goed, maar die is wel 3x zo duur als gewone. Wel gekocht, maar kost kapitalen als je voor een groot gezin zou moeten koken. Ook deze slinkt aardig.
Hoewel ze biologisch waren, waren deze niet duur, was misschien anderehalf keer zo duur dan gewone drumsticks.quote:Op dinsdag 14 december 2021 18:22 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Vreselijk, die krimp! En heel herkenbaar helaas.
oh vreemd ik had hier een keer kip besteld, die was prima, wel samen met iemand anders , maar dan heb je 5 kilo kip voor 37,50 euro, bij honderd euro bezorgen ze gratisquote:Op dinsdag 14 december 2021 18:19 schreef -Sigaartje het volgende:
Gekocht: Biologische drumsticks van Plus. Ik heb een slowcooker en daar heb ik ze ook in gedaan. Ongeveer 5 uur op de laagste temperatuur. Ik was geschokt toen ik de pan open deed na die 5 uur. Er was bijna niets meer van over. Van volle poten tot magere botjes. Wel erg....
En er was veel water uit gekomen zag ik. Ook had ik een keer biologische hamburgers van Plus. Wel gewoon gebakken, maar ook hier komt dr. Krimp om de hoek kijken.
Flinke tegenvaller.
Dan maar wat brood met kaas vanavond en wat van de plukjes kip erop die uit de pan komen.
De Biologische kipfilet van AH is wel goed, maar die is wel 3x zo duur als gewone. Wel gekocht, maar kost kapitalen als je voor een groot gezin zou moeten koken. Ook deze slinkt aardig.
Ik koop vlees vaak en eieren uitsluitend bio. Ik vind het jammer dat veel bio varkensvlees echter niet veel beter is in kwaliteit dan ander varkensvlees, vaak net zo graatmager. Rundvlees trouwens ook. Als ik het vlees bij de doorsnee supermarkt zie kan ik daar blij van worden. Kwaliteit is ver te zoeken, en bij de meeste slagers ook. Daarom koop ik het vaak bij Horecaslagers, maar ook daar is goed varkensvlees een witte raaf. Ook bij bio is varkensvlees in NL en in D een commodity die zich niet in hoogwaardigheid onderscheid. Als ik dan bij Masterchef op de BBC soms zie wat een prachtig varkensvlees ze daar hebben kan ik erg jaloers zijn.quote:Op dinsdag 14 december 2021 18:27 schreef -Sigaartje het volgende:
[..]
Hoewel ze biologisch waren, waren deze niet duur, was misschien anderehalf keer zo duur dan gewone drumsticks.
Maar laat me dan liever de volle prijs betalen zonder water.
Maar ik herinner me van jaren terug een biologische slager. Die had kipfilet in de vitrine liggen en die zagen er anders uit dan gewone kipfilet. Minder opgeblazen en grijzer. Ik had het erover met de slager en die vertelde: hier is helemaal niets mee gedaan. Puur natuur van buiten.
Het probleem is dat de economie drijft op de massale bio-industrie (door overbevolking van mensen).
Ik koop ook bio-eieren. Van een collega kocht ik een keer een pak eieren van kippen van hemzelf die gewoon rondliepen op zijn terrein. Ik wist niet wat ik proefde. Supermarkteieren en zelfs bio-eieren uit de supermarkt, vrije uitloop, kunnen zelfs niet in de schaduw hiervan staan. Ik gaf mijn collega complimenten en hij zei: ja, ze lopen gewoon rond en eten gewoon zaden die op de grond liggen en trekken wormen uit de grond.quote:Op dinsdag 14 december 2021 18:54 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Ik koop vlees vaak en eieren uitsluitend bio. Ik vind het jammer dat veel bio varkensvlees echter niet veel beter is in kwaliteit dan ander varkensvlees, vaak net zo graatmager. Rundvlees trouwens ook. Als ik het vlees bij de doorsnee supermarkt zie kan ik daar blij van worden. Kwaliteit is ver te zoeken, en bij de meeste slagers ook. Daarom koop ik het vaak bij Horecaslagers, maar ook daar is goed varkensvlees een witte raaf. Ook bij bio is varkensvlees in NL en in D een commodity die zich niet in hoogwaardigheid onderscheid. Als ik dan bij Masterchef op de BBC soms zie wat een prachtig varkensvlees ze daar hebben kan ik erg jaloers zijn.
En ja, er is goed (varkens)vlees verkrijgbaar, maar het is zeldzaamheid. Het vet zit op de verkeerde plekken. IPV gemarmerd in het vlees zit het eromheen.
Ik weet ook wel waarom het zo is, het verkoopt slecht tot niet aan de doorsnee klant, zelfs veel koks weten niet meer hoe echt goed vlees eruit ziet.
Dat vlees dat je op televisie ziet is niet zomaar te koop voor iedereen ....quote:Op dinsdag 14 december 2021 18:54 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Ik koop vlees vaak en eieren uitsluitend bio. Ik vind het jammer dat veel bio varkensvlees echter niet veel beter is in kwaliteit dan ander varkensvlees, vaak net zo graatmager. Rundvlees trouwens ook. Als ik het vlees bij de doorsnee supermarkt zie kan ik daar blij van worden. Kwaliteit is ver te zoeken, en bij de meeste slagers ook. Daarom koop ik het vaak bij Horecaslagers, maar ook daar is goed varkensvlees een witte raaf. Ook bij bio is varkensvlees in NL en in D een commodity die zich niet in hoogwaardigheid onderscheid. Als ik dan bij Masterchef op de BBC soms zie wat een prachtig varkensvlees ze daar hebben kan ik erg jaloers zijn.
En ja, er is goed (varkens)vlees verkrijgbaar, maar het is zeldzaamheid. Het vet zit op de verkeerde plekken. IPV gemarmerd in het vlees zit het eromheen.
Ik weet ook wel waarom het zo is, het verkoopt slecht tot niet aan de doorsnee klant, zelfs veel koks weten niet meer hoe echt goed vlees eruit ziet.
Zonde! Wel lekker hamburgersquote:Op dinsdag 14 december 2021 15:28 schreef Kanaroe het volgende:
Straks broodjes hamburger, disgenoten blij
Helaas geen verse jalapeño's in huis
Oeeh tijd dat ik ook weer een keer zalm ga eten.quote:
Met wat erin?quote:
broccoli-kip-spek-champignon-prei-roomkaas-cremefraiche-kruiden-laagje aardappelschijfjes erop en kaas, veel kaas!quote:
Mij te veel lactose.quote:Op dinsdag 14 december 2021 23:34 schreef drakin het volgende:
broccoli-kip-spek-champignon-prei-roomkaas-cremefraiche-kruiden-laagje aardappelschijfjes erop en kaas, veel kaas!
je weet de hoeveelheden nog niet, maar ik ga geen recept uitschrijven ervanquote:
Ja, klopt, mijn schoonouders hadden ook kippen op het erf, die scharrelden daar alles bij elkaar en kregen vaak keukenafval van een restaurant wat daar achter zat. Heerlijke eieren.quote:Op dinsdag 14 december 2021 18:59 schreef -Sigaartje het volgende:
[..]
Ik koop ook bio-eieren. Van een collega kocht ik een keer een pak eieren van kippen van hemzelf die gewoon rondliepen op zijn terrein. Ik wist niet wat ik proefde. Supermarkteieren en zelfs bio-eieren uit de supermarkt, vrije uitloop, kunnen zelfs niet in de schaduw hiervan staan. Ik gaf mijn collega complimenten en hij zei: ja, ze lopen gewoon rond en eten gewoon zaden die op de grond liggen en trekken wormen uit de grond.
Ik vraag me af wat voor eieren dat zijn die supermarkten bio-eieren noemt. Helaas is mijn collega nu oud geworden en moest kleiner gaan wonen, dus geen heerlijke eieren meer.
quote:Op woensdag 15 december 2021 18:22 schreef golfer het volgende:
Een gerecht uit het blad Proef van Gall&Gall:
Kabeljauwhaas met misoboter, saké en zeekraalrisotto.
Daarbij ook nog Shanghai paksoi en lenteui.![]()
Op de sugersnaps naquote:Op woensdag 15 december 2021 15:28 schreef Karzai het volgende:
vanavond salade met biefstuk
[ afbeelding ]
Het was erg lekker, had nog een rozemarijn jus in de vriezer gevonden. Is nog genoeg over, morgen alleen thuis, ik weet nu al dat ik ga smullen.quote:Op woensdag 15 december 2021 09:44 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Vanavond een stukje Iberico varkensvlees, mooi doorregen met fijne vet aders, daarbij opperdoes ronde en spruitjes.
Ziet er lekker uit...behalve de korianderquote:Op woensdag 15 december 2021 15:28 schreef Karzai het volgende:
vanavond salade met biefstuk
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
ja vind ik juist lekker erbij, maar kan je weglaten net als de peper die was ook wel pittigquote:Op woensdag 15 december 2021 19:45 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Ziet er lekker uit...behalve de koriander
Snap ik! Ik ben een 'koriander-smaakt-naar-zeep-type'....dus ik neem dan peterselie.quote:Op woensdag 15 december 2021 19:47 schreef Karzai het volgende:
[..]
ja vind ik juist lekker erbij, maar kan je weglaten net als de peper die was ook wel pittig
wel een gezond hapje
straks nog een gevulde koek als toetje![]()
quote:Op donderdag 16 december 2021 14:57 schreef Kanaroe het volgende:
Straks hele gebraden kip uit de oven met citroen, tijm en knoflookboter.
Aardappeltjes en groene asperges erbij
Lekker, kip!quote:Op donderdag 16 december 2021 15:26 schreef Karzai het volgende:
[..]ik ga ook iets kippigs maken, kipsate of curry
Lekkerrrr! En met trassi uiteraardquote:Op donderdag 16 december 2021 19:31 schreef Karzai het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
was de enige die ze hadden in de supermarkt, maar zal wel goed komen denk ikquote:Op vrijdag 17 december 2021 14:07 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Dat 'Jan'-pizzadeeg is best goed te doen! Lekkere toppings
Heerlijk! dat zul je wel even moeten missen jaquote:Op zaterdag 18 december 2021 19:37 schreef FutureFairytale het volgende:
Vanwege lockdown vanmiddag nog heerlijk dim sum en dingen gegeten![]()
Net had ik een restje curry met rijst.
Vanavond warme choco met laatste stuk letter.
Yes maar hopelijk dan nog lekkerder.quote:Op zondag 19 december 2021 10:15 schreef Karzai het volgende:
[..]
Heerlijk! dat zul je wel even moeten missen ja
ontbijt
[ afbeelding ]
Lekkerrr!quote:
gefeliciteerdquote:
wat is het?quote:Op maandag 20 december 2021 16:12 schreef christmastsunami het volgende:
Dit wordt straks de bedoeling
[ afbeelding ]
Hässelback aardappels!quote:Op maandag 20 december 2021 16:12 schreef christmastsunami het volgende:
Dit wordt straks de bedoeling
[ afbeelding ]
lijkt me lekkerquote:Op maandag 20 december 2021 16:14 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
https://eatertainment.nl/(...)appelschotel-met-kip
Ziet er goed uit, hoewel ik 40 minuten oventijd voor hasselbackaardappelen aan de korte kant vind.quote:Op maandag 20 december 2021 16:14 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
https://eatertainment.nl/(...)appelschotel-met-kip
Cheers!quote:Op maandag 20 december 2021 16:14 schreef Karzai het volgende:
ik heb mijn kerstpakket gekregen, zat vol met snacks, even vieren maar
[ afbeelding ]
bedankt, ga ik rekening mee houden, wordt een uurtje, met kipdijfilet ipv kipfilet, het wordt dan wat vetterquote:Op maandag 20 december 2021 16:20 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Ziet er goed uit, hoewel ik 40 minuten oventijd voor hasselbackaardappelen aan de korte kant vind.
Eetze!
Lekker winters maakte mijn oma ook altijd met kerstquote:Op dinsdag 21 december 2021 11:52 schreef Kanaroe het volgende:
Bruine bonensoep, van gedroogde bonen dus gisteren al begonnen eigenlijk.
Met knolselderij, bladselderij, ui, winterpeen, prei, knoflook, bonenkruid, aardappel, schouderkarbonade, gerookt stukje spek, saucijzen en rookworst.
Nu op het fornuis, straks op de houtkachel sudderen![]()
(Heb alle tijd want contactberoep dus ik zit thuis de komende weken)
Kost het je vrije dagen? Hoop t niet.quote:Op dinsdag 21 december 2021 11:52 schreef Kanaroe het volgende:
Bruine bonensoep, van gedroogde bonen dus gisteren al begonnen eigenlijk.
Met knolselderij, bladselderij, ui, winterpeen, prei, knoflook, bonenkruid, aardappel, schouderkarbonade, gerookt stukje spek, saucijzen en rookworst.
Nu op het fornuis, straks op de houtkachel sudderen![]()
(Heb alle tijd want contactberoep dus ik zit thuis de komende weken)
Ik ben eigen baas, dus het kost me geld en geeft me stress...en straks weer een gigantische inhaalslag. Maar komt goed, tis de derde keer al...quote:Op dinsdag 21 december 2021 21:41 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Kost het je vrije dagen? Hoop t niet.
Bruine bonensoep is zo lekker! Vooral met deze temperatuur.
Ik had vanavond noedels met wokgroenten en pittige ketjap.
Morgen nog een keer, met andere groenten.
Bah sterkte ermeequote:Op woensdag 22 december 2021 08:34 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Ik ben eigen baas, dus het kost me geld en geeft me stress...en straks weer een gigantische inhaalslag. Maar komt goed, tis de derde keer al...
De soep was heerlijk, vandaag de rest portioneren en invriezen voor een andere keer
Bedankt!quote:Op woensdag 22 december 2021 18:58 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Bah sterkte ermee
Fijn dat je nog een paar keer lekker makkelijk bruine bonensoep kunt eten
Lekker vooral als er wat over blijft weer op bakkenquote:
Dun snijden en dan op brood.quote:Op vrijdag 24 december 2021 16:28 schreef Mrsloveable het volgende:
[..]
Lekker vooral als er wat over blijft weer op bakken
Ik heb eerlijk gezegd nog nooit wat aan eten laten bezorgen.quote:Op vrijdag 24 december 2021 16:24 schreef borisz het volgende:
Ik dacht het wordt Thuisbezorgd en keuze uit de 198 opties.
Uiteindelijk bij de slager hamburgers gehaald en nog wat broodjes
Voor het gros van de mensen is dit een uitgebreid en mooi kerstdinerquote:Op vrijdag 24 december 2021 14:01 schreef Jan_Onderwater het volgende:
vanavond een eenvoudige steak frites met salade.
IVM met de lockdown heb ik in goed overleg met de gaste besloten het diner naar de zomer te verplaatsen. Morgen dus een eenvoudige doch voedzame maaltijd in kleine kring.
- Een heldere dubbel getrokken runderconsomee (in een koffiekopje met een kaaskoekje erbij, gewoon voor de leuk)
- Vitello Tonato, de kalfsmuis gaart nu in de oven met een glas Sekt
- Reerug met een saus gebaseerd op rode wijn, demi glace de gibier en gebonden met boter. Daarbij Opperdoes ronde, rode kool, stoofperen en spruitjes met een glaasje Brunello
- Creme brulee met een dessert wijn
- diverse kazen met een glaasje port.
Had geen zin heel uitgebreid te gaan koken als er maar 4 mensen zijn
Kaas na het dessert, ik sta er altijd van te kijkenquote:Op vrijdag 24 december 2021 14:01 schreef Jan_Onderwater het volgende:
vanavond een eenvoudige steak frites met salade.
IVM met de lockdown heb ik in goed overleg met de gaste besloten het diner naar de zomer te verplaatsen. Morgen dus een eenvoudige doch voedzame maaltijd in kleine kring.
- Een heldere dubbel getrokken runderconsomee (in een koffiekopje met een kaaskoekje erbij, gewoon voor de leuk)
- Vitello Tonato, de kalfsmuis gaart nu in de oven met een glas Sekt
- Reerug met een saus gebaseerd op rode wijn, demi glace de gibier en gebonden met boter. Daarbij Opperdoes ronde, rode kool, stoofperen en spruitjes met een glaasje Brunello
- Creme brulee met een dessert wijn
- diverse kazen met een glaasje port.
Had geen zin heel uitgebreid te gaan koken als er maar 4 mensen zijn
Het is mooi en uitgebreid, maar er zit niet veel werk a la minute in, het meeste kan je van te voren klaar maken.quote:Op vrijdag 24 december 2021 19:08 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Voor het gros van de mensen is dit een uitgebreid en mooi kerstdiner![]()
Ik had vanavond tagliatelle met broccoli en pesto.
Toe salted caramel cheesecake.
De klassieke volgorde voor een menu a la russe (gerechten een voor een na elkaar) is:quote:Op vrijdag 24 december 2021 21:03 schreef Prego het volgende:
[..]
Kaas na het dessert, ik sta er altijd van te kijken![]()
OT, tartiflette
Zo dat ziet er echt heerlijk uitquote:Op zaterdag 25 december 2021 19:39 schreef Mubassie het volgende:
De Napoleon op 150 graden. Beenhammetje a 500gr met brie, honing en basterdsuiker uurtje indirect. Buitenkant een rub gegeven. Dutch oven op de BBQ met ui, knoflook en tomaat. Beetje rode wijn erbij. Wrap op de BBQ.
Alles samen.
Godlike![]()
[ afbeelding ]
Zie golfer in CUL / Thuis-uit-eten. Welk restaurant heeft er voor jou gekookt?#2quote:Op zaterdag 25 december 2021 18:49 schreef golfer het volgende:
Wij hebben een 5-gangenkerstmenu besteld en laten koken door https://restaurantmoustique.nl/
Zelf verder thuis bereid.
Later volgt in het betreffende topic een recensie met foto's.
Ooh dat is zonde! Ben je zo klaar.quote:Op zondag 26 december 2021 19:27 schreef uniekhoorn het volgende:
Gourmetten werd: bakken op het fornuis.... Iets met kortsluiting
Voor hoeveel personen was dat?quote:Op zondag 26 december 2021 21:51 schreef FutureFairytale het volgende:
Had lekker Chinees gehaald vanavond:
Kip in zwarte pepersaus.
Foo yong hai.
Grote loempia met satésaus en kroepoek.
Bami en nasi.
Wasda allemaal?quote:
Ooh ik wil ditquote:
Bietendressing ook, leuk!quote:Op dinsdag 28 december 2021 18:24 schreef Blues het volgende:
Ik had vandaag een heerlijke bietensalade![]()
[ afbeelding ]
Nee, dit is zalm.quote:Op zaterdag 25 december 2021 20:58 schreef golfer het volgende:
Vanmiddag als tussendoortje een carpaccio van zalm:
[ link | afbeelding ]
Klopt en toch wordt tegenwoordig ook die bereidingswijze, namelijk iets dun gesneden ook carpaccio genoemd.quote:Op woensdag 29 december 2021 21:01 schreef l1ghted het volgende:
Nee, dit is zalm.
Carpaccio is geen bereidingswijze
Ziet er goed uitquote:Op woensdag 29 december 2021 15:44 schreef Karzai het volgende:
ik ga ook pastasaus maken
[ afbeelding ]
even twee uur laten pruttelen, neem ik zelf een wijntje alleen straks de pasta nog koken
[ afbeelding ]
Dan vouw ik dit samen in een wrapjequote:Op donderdag 30 december 2021 18:38 schreef Karzai het volgende:
Ik had eigenlijk nog een keer pasta in de planning, maar aangezien ik niet graag twee keer hetzelfde eet heb ik deze in de koeling gedaan.
Ik ga burrito,s maken
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Heb je ook lekkere (Mexicaanse) kruiden voor de kip gebruikt?quote:Op donderdag 30 december 2021 18:38 schreef Karzai het volgende:
Ik had eigenlijk nog een keer pasta in de planning, maar aangezien ik niet graag twee keer hetzelfde eet heb ik deze in de koeling gedaan.
Ik ga burrito,s maken
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
niet echt mexicaans, ketjap chilipoeder, paprika, korianderquote:Op donderdag 30 december 2021 19:51 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Heb je ook lekkere (Mexicaanse) kruiden voor de kip gebruikt?
Ik had nog kebab over. Gebakken rijst gemaakt en kebab erdoor gedaan.
Straks warme choco met een brownie.
Morgen vooraf garnalencocktail.
Hoofd varkenshaas met pepersaus, roasties en geglaceerde wortelen.
Toe chocolademousse met karamel.
Morgen eet ik een pizza met carpaccio van salami..quote:Op woensdag 29 december 2021 22:19 schreef golfer het volgende:
[..]
Klopt en toch wordt tegenwoordig ook die bereidingswijze, namelijk iets dun gesneden ook carpaccio genoemd.
Zo heb je bijvoorbeeld:
https://www.ah.nl/allerha(...)an-en-pijnboompitten
https://www.lekkerensimpel.com/carpaccio-van-kip/
https://www.lekkervanbijo(...)van-sint-jakobsnoten
https://www.ah.nl/allerha(...)lphens-zalmcarpaccio
https://www.boodschappen.(...)embert-en-amandelen/
https://www.sligro.nl/rec(...)-kaaskrokantjes.html
https://www.sanpellegrino(...)ten/inktviscarpaccio
etc. etc. etc.
Joh.quote:Op donderdag 30 december 2021 22:20 schreef l1ghted het volgende:
Overigens is dun snijden ook niet de bereidingswijze voor "de carpaccio".
Joh als in wist ik niet of joh weer je bijdehante kuthouding vertel me eens iets nieuws?quote:
Heerlijk idd! En bedankt. Heb heerlijk gegeten vanavond en ga dat komend jaar zeker weer doen. Ik leef om te etenquote:Op vrijdag 31 december 2021 19:14 schreef Kanaroe het volgende:
Eendenborstfilet met vijfkruidenpoeder, krokant velletje! Chinese kool met champignons, gember, knoflook, rode peper en bosui. Chinese eiermie erbij.
Was heerlijk, al zeg ik het zelf!
Ik wens alle kook-en eetfans een heerlijk 2022 toe, met lekker eten en drinken
quote:Op zaterdag 1 januari 2022 08:04 schreef Karzai het volgende:
Iedereen de beste wensen en een smikkeljaar 2022!
[ afbeelding ]
Die kalenders! Zo leuk!quote:Op zaterdag 1 januari 2022 16:17 schreef FutureFairytale het volgende:
Chinees besteld volgens meisje aan de tel voor 3 personen (zijn ook met 3) maar ik denk een beetje te veel
Ach lekker invriezen voor volgende keer.
Besteld:
'Menu A (voldoende voor 2 personen)'
Kerrie trigons
Mini loempia's
Ti pan ossenhaas
Babi pangang
Foe yong hai
Grote nasi
+ Kipfilet met Chinese paddenstoelen, met bami en huisgemaakte sambal.
Met een traditionele Nieuwjaarskalender
quote:Op zaterdag 1 januari 2022 16:22 schreef Kanaroe het volgende:
Hier straks een kaasfondue (k&k) want de voorraad kaas moet op![]()
Met krieltjes, bloemkool, rode ui, runderburger en wat ik nog meer tegenkom brood en rode paprika
P.S. krieltjes in de schil omwikkeld met pancetta uit de oven.quote:Op zaterdag 1 januari 2022 16:22 schreef Kanaroe het volgende:
Hier straks een kaasfondue (k&k) want de voorraad moet op![]()
Met krieltjes, bloemkool, rode ui, runderburger en wat ik nog meer tegenkom
Heb ik niet ...quote:Op zaterdag 1 januari 2022 16:54 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
P.S. krieltjes in de schil omwikkeld met pancetta uit de oven.
Misschien een tip!
Kaasfonduequote:Op zaterdag 1 januari 2022 16:22 schreef Kanaroe het volgende:
Hier straks een kaasfondue (k&k) want de voorraad moet op![]()
Met krieltjes, bloemkool, rode ui, runderburger en wat ik nog meer tegenkom
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 67% gewijzigd door Karzai op 02-01-2022 16:01:47 ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |