FOK!forum / Werk, Geldzaken, Recht en de Beurs / [Crowdfunding] #279 Nieuwe ronde nieuwe kansen.
Horsemenwoensdag 20 januari 2021 @ 23:22
fok-afbeelding.jpg
Crowdfunding is hot!! In 2020 is in Nederland 417 miljoen euro opgehaald middels crowdfunding. Door corona een stabilisatie ten opzicht van 2019. Dat betekent opnieuw flinke groei van het fenomeen ten opzichte van het voorgaande jaar, toen de teller uitkwam op 424 miljoen euro (2018: 329 miljoen euro).

Vormen van crowdfunding
Er zijn 4 vormen van crowdfunding:
• Lening crowdfunding
• Aandelen crowdfunding
• Schenking / Donatie crowdfunding
• Aanschaf (nog te ontwikkelen) product / reward crowdfunding

Met crowdfunding betalen meerdere (soms honderden mensen) mee aan de lening van een bedrijf of particulier. Omdat er bij crowdfunding geen tussenkomst is van een financiële instelling zijn de kosten vaak lager en de rendementen over de investering over het algemeen hoger. Het risico is dat bedrijven 'omvallen' en je het geld kwijt bent.

Dit topic gaat voornamelijk over crowdfunding op basis van een lening die wordt terugbetaald. We bespreken projecten van de volgende in Nederland gevestigde crowdfundingplatformen:

Crowdfundingplatformen leningen
Collin Crowdfund (CCF), leningen voor MKB met crowdfundcoach.
Geldvoorelkaar (GVE), leningen voor MKB en particulieren.
Samen In Geld (SIG), investeren in vastgoed met hypothecaire zekerheid.
Horeca Crowdfunding Nederland (HCN), leningen voor horeca.
Crowd Real Estate (CRE), investeren in vastgoed met hypothecaire zekerheid.
Waarde voor je Geld (WvjG), leningen met een christelijk normen- en waardenkader voor het MKB.
Capital Circle (CC), leningen voor MKB.
Kapitaal Op Maat (KOM), leningen voor MKB.
NLinvesteert, een platform voor zakelijke financiering waaronder crowdfunding
New Funding, investeren in vastgoed met hypothecaire zekerheid.
Duurzaam Investeren, combinatie van maatschappelijk en financieel rendement.
Lenderspender, peer-to-peer lending
October, hét platform voor MKB-financieringen in continentaal Europa
One Planet Crowd, groene investeringen, vorm: leningen, donaties, rewards, etc.
Green Crowd, markt plaats voor de financiering van duurzame-energie-projecten.
Voordegroei, leningen voor MKB.
Crowdpartners, investeren in het mkb
Crowdbricks, investeren in onroerend goed
ZIB Crowdfunding, investeren zorgvastgoed, ouderenhuisvesting, recreatief vastgoed
Crowd About Now (CAN), leningen voor food, horeca, retail.
Lendahand (LDH), opkomende economieën met rentes van tussen 3 - 6%.
All4funding (A4F), inspirerend investeren

Crowdfundingplatformen zonder nieuw aanbod:
SPOILER
Funding Circle (FNC), leningen voor MKB.
Knab crowdfunding (KNAB), investeren met een knab bankrekening
Investormatch (IVM), kosteloos investeren in MKB projecten.
Bouwaandeel (BAD), investeren in vastgoed met hypothecaire zekerheid.
Lendico, kredieten MKB.
Aygo!Dutch (AGD), investeren vanaf E 500.
Resultaten crowdfundingplatformen
SPOILER
Exitstrategieën platformen
SPOILER
Andere crowdfundingplatformen
SPOILER
Symbid: voor startups en MKB. (vorm: aandelen)
Kickstarter: kickstart projecten. Daar is een ander topic voor.
Buitenlandse platformen
SPOILER
Uiteraard is crowdfunding internationaal, en zo zijn dus ook enkele internationale platformen interessant. Onderstaand zijn enkel nog platformen waarbij je daadwerkelijk investeert, niet uitleent, je krijgt dus aandelen in het betreffende bedrijf en het rendement zal onzekerder zijn.

Seedrs.com is een Engels crowdfundingplatform welk intussen enkele jaren bezig is. De aangeboden projecten zijn zeer gevarieerd. Zo kan je projecten tegenkomen voor een lokale winkel, maar ook voor wereldwijde internetplatformen. Naast aandelen in bedrijven, biedt Seedrs met grote regelmaat ook investeringsfondsen aan om in te investeren.
Companisto.com is een crowdfundingplatform van onze oosterburen. Het Duitse platform biedt ook zeer gevarieerde projecten aan. Het zijn nooit echt veel projecten maar degene die er staan zijn meestal wel interessant om in ieder geval te bestuderen.
Crowdcube.com is een Engels platform welke mooie projecten aanbiedt. Helaas is er het nadeel dat je als buitenlander een debitcard van Visa of Mastercard moet hebben om er te investeren. Een debitcard, dus geen creditcard, ook niet een prepaid creditcard.
Lendingclub.com is een groter amerikaans crowdfunding platform. Hierbij zal het faillissement risico waarschijnlijk wat lager zijn. Een ander voordeel is dat je hier automatisch diversificatie kunt toepassen, met een minimum van $25 per stuk. Dit vermindert je risico aanzienlijk. Echter, voor niet-Amerikanen is het minimale investeringsbedrag $100.000. (bron)
Mintos, a peer-to-peer lending marketplace that connects investors with borrowers of non-bank lenders. It is an easy and transparent alternative to the traditional banking system. At Mintos both retail and institutional investors can invest in fractions of loans originated across Europe. Currently, we serve mortgage loans, personal unsecured loans, secured car loans, and small business loans. The minimum investment in one loan is EUR 10. Loan originators, on the other hand, by connecting to the Mintos platform get an instant access to investors that are looking to purchase loans.
Twino, a privately-owned marketplace lender operating across 7 countries. The company, previously known as Finabay, started operations in 2009 in Latvia and has originated over EUR 240 million in unsecured consumer loans since then. In 2015, TWINO launched an investment marketplace, offering investors from across Europe the opportunity to earn premium returns by investing in unsecured consumer loans originated by its daughter companies in Poland, Georgia and Denmark. In combination with the company's strong management team, local presence and proprietary scoring models, the investment marketplace fuels the growth of the company in the existing markets, as well as its geographical expansion.
Bondora, a leading peer-to-peer lending platform for investing in European non-bank personal loans. All loans are issued by our mother company Bondora AS that retains a share of risk in all loans it sells through Bondora.com marketplace.
EstateGuru is a leading Nordic online peer-to-peer lending platform established by property and FinTech professionals facilitating short- and mid-term property loans. The cross-border marketplace offers flexible terms for borrowers and premium interest to its investors. The loans of EUR 50 000- 3 000 000 facilitated through the EstateGuru platform are secured against property with a maximum LTV of 75%.
Robocash
Grupeer
Crowdestor
Viainvest
Envestio

Een overzicht van crowdfunding platforms staat op: wikipedia.
Risico
SPOILER
Crowdlending is risicovol!
Projecten kunnen failliet gaan. Dan ben je meestal al je geld kwijt!
Crowdfunding heeft een hoger risico op verlies dan sparen en beleggen in aandelen.
Informeer jezelf goed over de risico's, spreid je geld over meerdere projecten en over meerdere platformen en investeer alleen kleine bedragen.

Bij sommige crowdfundplatformen moet ook rekening gehouden worden met het risico dat het crowdfundplatform failliet kan gaan. Dit is minder van belang bij diverse platforms die via een derdenrekening werken en waar de contracten direct afgesloten worden tussen lener en verstrekker.
Zekerheden
SPOILER
Crowdlending is risicovol!
Als je je geld uitleent wil je de beste zekerheid dat je het terug krijgt. Alleen 100% zekerheid dat je je geld behoud heb je als je niets uitleent! In alle andere gevallen kan je je geld kwijtraken.

Hoe kan je nu aan een project zien of het een project is met risico's die aanvaardbaar zijn:

o Eerst kijk je naar de primaire zaken. Hoe staat het met het eigen vermogen, hoe is het eigen vermogen opgebouwd, hoe zit het met de solvabiliteit, liquiditeit en winstgevendheid nu en in de toekomst. Is er een non-ontrekkingsverklaring t.a.v. de hoogte van de solvabiliteit? Zijn er nog meer leninggevers in het spel en wat zijn hun rechten? Tekenen alle B.V.'s van de eigenaren mee met de lening overeenkomst? Of wordt er nu juist een belangrijke vergeten zodat de ondernemer makkelijk verder kan zonder de lening af te lossen? Zijn de mensen bekwaam? Bestaat het bedrijf al langer of is het een starter? Zijn de prognoses reëel of gaat men er met de hockeystick methode tegenaan. Je moet er achter zien te komen of de lening bij een reële bedrijfsvoering en ook met een beetje tegenwind terug betaald kan worden. Platformen kunnen je helpen bij dit onderzoek met hun ratings en rapporten echter de praktijk heeft geleerd dat deze hulpmiddelen van platformen niet altijd kloppen en soms zelfs er geheel naast zitten. Je bent dus altijd zelf verantwoordelijk voor je beslissing om te kijken naar deze primaire zekerheid heeft het bedrijf of particulier genoeg mogelijkheden om de lening terug te betalen.

o De secundaire zekerheden. Wat krijg ik nog terug als er te veel tegenwind is en de lening nemer de lening niet meer kan terug betalen. Als een lening nemer zijn schulden niet meer kan betalen gaat hij in de meeste gevallen failliet. Daar er dan meestal preferente schuldeisers zijn ( fiscus, UWV en pandhouders) blijft er in het algemeen niets over uit de failliete boedel voor de CF geld uitlener zonder zekerheden. Daarom eisen sommige platformen extra (secundaire) zekerheden voor als de lening nemer niet meer aan zijn verplichtingen voldoet om toch nog een deel van de geleende bedrag terug te kunnen betalen aan de CF geld uitlener. Welke zeker heden praten we dan over:
o Hoofdelijke aansprakelijkheid van de eigenaren (materieel of moreel)
o Borgstellingen van personen voor een bepaald bedrag (materieel of moreel)
o Hypothecaire zekerheden op onroerend goed of schepen
o Verpanding van inventaris, machines, voorraad, debiteuren, contracten etc
Zekerheden dienen zo hard mogelijk te zijn, door hier op het forum mee te lezen leer je welke zekerheden hard zijn. Harde zekerheden verkleinen het risico en kunnen er voor zorgen dat je een deel van je geld alsnog terug krijgt.

Een voorbeeld van een boterzachte zekerheid:
De heer x geeft een borgstelling af van 100.000 euro. Deze borg stelling is op dit moment van morele aard. (Hier staat dus de heer x garant voor 100K maar x heeft niets)

Een voorbeeld van een harde zekerheid:
De heer x heeft een huis dat een maand geleden getaxeerd is op een waarde van 210.000 euro. Dit huis is op dit moment niet hypothecair belast. Voor de deelnemers aan deze lening wordt een eerste hypotheek afgegeven van 100K (100K is de grootte van de lening) aan de stichting zekerheden van het platform. De 1e hypotheek wordt via de notaris geregeld en het platform betaald pas uit na registratie van de hypotheek.

Hier een link naar een beschrijving van als het mis gaat en hoe een platform dat kan afhandelen. Dit https://www.aygodutch.com/als-het-mis-gaat/ is een voorbeeld van een platform dat de afhandeling redelijk/tot goed voor elkaar heeft. Je kan hier ook lezen hoe de volgorde van afhandeling is van zekerheden bij een faillissement. Let op! Niet alle platformen hebben deze afhandeling goed voor elkaar. Ook de communicatie aangaande mislukte projecten en het uitwinnen van de zekerheden laat vaak te wensen over.
Effectieve rente
SPOILER
Geldvoorelkaar (GVE) bruto rente-0,6% = netto rente
Collin Crowdfund (CCF) bruto rente-1,04%* = netto rente
Funding Circle (FNC) bruto rente -1,0% = netto rente
KapitaalOpMaat (KOM) netto rendement* fluctueert met looptijd**
Lendahand (LDH) bruto rente = netto rente
Investormatch (IVM) bruto rente = netto rente
Horecacrowdfunding (HCN) netto rendement fluctueert met looptijd**
SamenInGeld (SIG) bruto rente -0.30% = netto rente
NewFunding
Bouwaandeel (BAD) bruto rente = netto rente
Crowdestate netto rendement fluctueert met looptijd**
CrowdAboutNow (CAN) bruto rente = netto rente
Waardevoorjegeld bruto rente -1,0% = netto rente
Capital circle
Moneybrothers netto rendement fluctueert met looptijd**
Lendico bruto rente -1,0% = netto rente
Aygo!Dutch (AGD) netto rendement fluctueert met looptijd**
NPEX
Zonnepanelendelen
OnePlanetCrowd
GreenCrowd
Duurzaam investeren netto rendement fluctueert met looptijd**
Doorgaan

* Door veel te investeren krijg je een korting op de standaard fee. Door de korting op de fee neemt je netto rendement toe.
** Hoe langer de lening loopt hoe kleiner het verschil tussen bruto en netto. Bijvoorbeeld:
==> 36 maanden bruto rente - 0,6%= netto rente
==> 60 maanden bruto rente - 0,3%= netto rente.

Nominale en effectieve rente bij annuïtaire lening:
Sommige Platformen geven het nominale (GvE) en andere het effectieve rente percentage (KOM, AGD, FNC, ...) op. In de effectieve rente wordt niet 1x per jaar de volledige rente vergoed maar elke maand 1/12. Bij gelijk rentepercentage krijg je bij effectieve rente meer dan bij nominaal voor je investering per jaar.

Precies omrekenen:
http://www.berekenhet.nl/berekenen/nominale-rente.html
http://www.berekenhet.nl/berekenen/effectieve-rente.html
Belastingen en de belastingdienst
SPOILER
Bent u particulier? In vrijwel alle gevallen valt de waarde van de lening - het saldo - in "box 3 voor de inkomstenbelasting. Dat betekent dat u het saldo moet opgeven bij uw aangifte inkomstenbelasting. Net zoals u dit doet met het saldo van uw bankrekening (saldo = waarde per 1 januari van het jaar waarover de belastingopgave wordt gedaan). De rente hoeft niet te worden opgegeven, tenzij deze wordt bijgeschreven bij het banksaldo.

Er kan een uitzondering worden gemaakt op bovenstaande als u als particulier (volgens de fiscus) aan meer dan normaal vermogensbeheer doet. Raadpleeg bij vragen hierover uw belastingadviseur.

Bent u ondernemer en handelt u vanuit een zakelijk account? Voor ondernemers/bedrijven die in het kader van hun onderneming handelen, vormt het uitgeleende bedrag een (vreemd vermogen) vordering die op de balans gezet moet worden. Ontvangen rente behoort tot het resultaat (de winst). Voor IB ondernemers wordt de winst belast in box 1, voor BVs valt e.e.a. onder de vennootschapsbelasting. Indien de lening onverhoopt niet kan worden afgelost, kan afgewaardeerd worden ten laste van de winst.

Zie hiervoor ook: WGR / Crowdfunden en de belastingdienst Zeker weten? Bel dan zelf de belastingdienst.
Kan ik wat aan het CF uitlenen overhouden?
SPOILER
Kan ik wat aan Crowdfunding leningen overhouden of kan ik mijn geld beter op een andere manier beleggen, sparen of misschien nog beter uitgeven of in de oude sok stoppen?
Dat is natuurlijk altijd de grote vraag. Onderstaande globale NRDZ sigarendoos berekening kan je helpen je koers te bepalen.

40 echte defaults van 1100 projecten bij GVE, KOM, CCF, HCN is op dit moment (december 2015) de beste schatting. Dus zo'n 3.6% van alle projecten is vroegtijdig definitief gestopt met betalen.

Bierviltjes berekening bij random gespreide investering in projecten:
• 100.000 euro geïnvesteerd gespreid over alle projecten
• Opgegeven rente gemiddeld over alle projecten 7%
• Gemiddelde looptijd 4 jaar
• Rente te ontvangen over de gehele looptijd is dus ongeveer 14000 euro
• Fee gemiddeld 1% is ongeveer 1000 euro
• Default gemiddeld na 0.37 deel looptijd. (berekend uit de huidige bekende defaults)
• Default verlies inleg exclusief rente verlies 0.63 * 3600 euro is ongeveer 2300 euro
• Rente verlies defaults ongeveer 300 euro

Wat hou je dus over? Ongeveer 10000 euro oftewel ongeveer 5% netto per jaar over uitstaand kapitaal.

Kanttekeningen:
• 3.6% is het default percentage in aantal op dit moment. In geld ligt het iets hoger daar grotere projecten eerder in default gaan als projecten met een kleine geldswaarde.
• 3.6% default zou over de gehele looptijd van de fictieve investering van 100000 euro zomaar het dubbele of meer kunnen worden gezien de fase waarin de meeste van de 1100 projecten zich bevinden.
• Als default percentage verdubbelt dan hou je ongeveer 7500 euro over is zo'n 3.75 % netto rente per jaar over uitstaand kapitaal.
• Nog steeds 2.25% meer dan bij een deposito van 2 tot 4 jaar die op dit moment ongeveer 1.5% doen.
• Heb je 12% tot 13% van je initiële projecten in default dan speel je nog steeds quite t.o.v een deposito. Je moet dan wel kans zien je te verbeteren anders kan je beter stoppen en je geld op de bank zetten.

Crowdfunding heeft wel meer risico, met veel meer werk, maar ook met meer fun. Je kan benchmarken tegen de gemiddelden en kijken of je het zelf beter doet met het selectief uitzoeken van projecten.

Als je het goed doet beloning in extra rendement en een schouderklopje van je zelf.

Deze bierviltjes berekening geeft een aardige indicatie. Wil je het precies uitrekenen dan kan dat natuurlijk en ik zou zeggen doe je best een excel sheet is geduldig. Wil je het echt precies weten dan moet je wachten tot je projecten klaar zijn met aflossen want ook in de laatste maand van een lening kan er een ongelukje gebeuren.
Statistieken:
SPOILER
NL-crowdfunding-info-2020.png
Punt van orde:
We hebben gemerkt dat elk platform helaas wel eens een betaling een paar dagen te laat doet. Dit is vervelend, maar mag de discussies niet gaan overheersen. We hebben daarom besloten alleen achterstanden van meer dan 3 werkdagen hier op het forum te melden.

Disclaimer: de informatie in dit topic is hoogstens informatief. Informeer je altijd goed zelf voordat je investeert. Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
Jaco078woensdag 20 januari 2021 @ 23:48
2 weergaven mbt de eigenaren van het studenthotel op collin:


En

KrekelJapiedonderdag 21 januari 2021 @ 06:13
Hotels zijn populair om te funden in januari. Ook bij Geldvoorelkaar is er 1 aangekondigd
quote:
Op komst
- Aankoop onroerend goed hotel: ¤ 400.000,- | 5% | 60 maanden
- Advies Coöperatie: ¤ 50.000,- | 7,5% | 60 maanden
- Binnenvaartschip: ¤ 76.000,- | 7,5% | 84 maanden
Tjalaladonderdag 21 januari 2021 @ 07:04
Onze creatieve Amsterdammer(GVE) heeft ook weer een prijswijziging gedaan.

SPOILER
Op 21 januari 2021 is Nieuwezijds Voorburgwal 146 B veranderd:

Vraagprijs: ¤ 799.000 k.k. (oude Vraagprijs: ¤ 850.000 k.k.)
Horsemendonderdag 21 januari 2021 @ 12:01
quote:
0s.gif Op donderdag 21 januari 2021 06:13 schreef KrekelJapie het volgende:
Hotels zijn populair om te funden in januari. Ook bij Geldvoorelkaar is er 1 aangekondigd
[..]

Van de middelste van de drie heb ik inmiddels een investeringslinkje op de kop getikt. Van de andere twee kan ik nog helemaal niets vinden...
https://emea01.safelinks.(...)zqgo2s%3D&reserved=0
zeeland6donderdag 21 januari 2021 @ 12:17
De Capital Circle betalingen zijn vertraagd. Worden op 21 jan bijgeschreven.
iprhba0donderdag 21 januari 2021 @ 12:21
Ik had ze netjes op tijd op 18 jan
Horsemendonderdag 21 januari 2021 @ 12:22
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2021 18:30 schreef obligataire het volgende:

[..]

Anderzijds heb ik ook wel eens vraagtekens bij hier besproken projecten die een default werden; zo van hoe heb je daar in vredesnaam in kunnen investeren.... Zo maakt ieder zijn goede of minder goede afwegingen.

Maar goed de tijd zal het leren. Neem bijvoorbeeld Investormatch. Die hadden zeer uitgebreide pitches en uitvoerige excel berekeningen. Dat heeft niet voorkomen dat er bij IVM nogal wat defaults kwamen.

Persoonlijk kan ik me bij de Limburgse weduwe nauwelijks voorstellen dat deze tot een default zou leiden. Geleen en Gennep zijn geen Randstad maar ook daar doen mensen gewoon hun boodschappen en wordt vastgoed verhuurd. Dus een basisinleg vind ik wel verantwoord gezien het totale plaatje.
Mee eens.

Voor mij was IvM inderdaad een ideaal platform mbt de manier van presenteren van de projecten. Met name het uitgebreide cijfermateriaal stelde ik erg op prijs. Jammer dat het zo is gelopen met dit platform. Bij mij zijn de defaults bij IvM gelukkig beperkt gebleven tot de bekende steigerbouwer. Ik heb er nog twee lopende projecten welke als het goed is dit jaar aflopen. Mijn platform rendement kan gelukkig al niet meer negatief uitkomen aangezien ik mijn inleg al ruimschoots heb terugontvangen.

Ook voor wat betreft de Collin Vastgoedbelegster (staat inmiddels open) ben ik het met je eens. Een mooie spreiding over verschillende panden. Wel jammer dat er weinig afgelost gaat worden maar in deze situatie ook wel weer begrijpelijk. Ik heb hem ook voor een basis inleg meegenomen.
NaRegenDeZondonderdag 21 januari 2021 @ 12:34
quote:
14s.gif Op donderdag 21 januari 2021 12:01 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Van de middelste van de drie heb ik inmiddels een investeringslinkje op de kop getikt. Van de andere twee kan ik nog helemaal niets vinden...
https://emea01.safelinks.(...)zqgo2s%3D&reserved=0
Leuk dat we nu ook eens innercrowd link hebben voor een klein project bij GvE.
Heb even gekeken hoe aansprakelijkheid geregeld is bij een cooperatie. Bestuurders en leden niet hoofdelijk aansprakelijk.
Dus de enige zekerheid na faillisement is de HA van de met name genoemde persoon bij zekerheden.
bonenstaakdonderdag 21 januari 2021 @ 12:35
quote:
14s.gif Op donderdag 21 januari 2021 12:01 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Van de middelste van de drie heb ik inmiddels een investeringslinkje op de kop getikt. Van de andere twee kan ik nog helemaal niets vinden...
https://emea01.safelinks.(...)zqgo2s%3D&reserved=0
Wat betreft je linkje, leuk bedrijfsconcept. Maar ik vraag me echt af waarom dit niet uit eigen middelen komt van de 8... betrokkenen. Waarvan er maar 1 voor prive tekent. Daarnaast lees ik niet dat de lening vanuit de andere betrokkenen wordt achtergesteld. Risico wordt daarmee flink groter voor mijn gevoel.

Wat zijn jullie meningen?
petercdonderdag 21 januari 2021 @ 12:47
quote:
0s.gif Op donderdag 21 januari 2021 12:34 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Leuk dat we nu ook eens innercrowd link hebben voor een klein project bij GvE.
Heb even gekeken hoe aansprakelijkheid geregeld is bij een cooperatie. Bestuurders en leden niet hoofdelijk aansprakelijk.
Dus de enige zekerheid na faillisement is de HA van de met name genoemde persoon bij zekerheden.
ben nog niet coöperatief over deze ua, // omzet-level, R, terugval in omzet, eigen middelen > zou die 50k extra uit 8 man niet lukken / kunnen
xaban06donderdag 21 januari 2021 @ 13:56
quote:
0s.gif Op donderdag 21 januari 2021 12:35 schreef bonenstaak het volgende:

[..]

Wat betreft je linkje, leuk bedrijfsconcept. Maar ik vraag me echt af waarom dit niet uit eigen middelen komt van de 8... betrokkenen. Waarvan er maar 1 voor prive tekent. Daarnaast lees ik niet dat de lening vanuit de andere betrokkenen wordt achtergesteld. Risico wordt daarmee flink groter voor mijn gevoel.

Wat zijn jullie meningen?
Wat ik mis zijn de cijfers over 2020. Er is van 2020 enkel een prognose beschikbaar, terwijl er staat:
quote:
De stijging van de gerealiseerde omzet in 2020 ten opzichte van voorgaande jaren laat zien dat de investeringen zich nu uitbetalen.

[...]

De omzet is in 2020, ondanks de coronacrisis, wel flink aangetrokken ten opzichte van afgelopen jaren. Dit betekent dat wij boekjaar 2020 positief hebben afgesloten in lijn met de geprognotiseerde cijfers.
Kennelijk zijn de cijfers er wel?
Zeghomaardonderdag 21 januari 2021 @ 14:03
quote:
0s.gif Op donderdag 21 januari 2021 13:56 schreef xaban06 het volgende:

[..]

Wat ik mis zijn de cijfers over 2020. Er is van 2020 enkel een prognose beschikbaar, terwijl er staat:
[..]

Kennelijk zijn de cijfers er wel?
Wat daar allemaal wordt geschreven over hoe ze de andere bedrijven zoveel beter kunnen maken.
Ee hoop jeukwoorden. Maar met 8 doorgewinterde zwaargewichten die flink geld genereren, geen 50K over om de eigen onderneming een boost te geven. Bla-bla-bla.

Pak hem klein mee om het geboden percentage.
Buurman_donderdag 21 januari 2021 @ 14:17
quote:
0s.gif Op donderdag 21 januari 2021 12:34 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Dus de enige zekerheid na faillisement is de HA van de met name genoemde persoon bij zekerheden.
Welke geen eens volledig materieel is. Ik laat hem gaan, en wacht wel even op dat bootje van GvE.
Zeghomaardonderdag 21 januari 2021 @ 14:38
quote:
6s.gif Op donderdag 21 januari 2021 14:17 schreef Buurman_ het volgende:

[..]

Welke geen eens volledig materieel is. Ik laat hem gaan, en wacht wel even op dat bootje van GvE.
Hou e.e.a. maar goed in de gaten. Bootjes zijn snel VOL.

Hopen op een linkje >:)
KrekelJapiedonderdag 21 januari 2021 @ 14:42
quote:
0s.gif Op donderdag 21 januari 2021 14:38 schreef Zeghomaar het volgende:

[..]

Hou e.e.a. maar goed in de gaten. Bootjes zijn snel VOL.

Hopen op een linkje >:)
zeer waarschijnlijk stapelfinanciering. Niets voor mij
NaRegenDeZondonderdag 21 januari 2021 @ 14:47
quote:
14s.gif Op donderdag 21 januari 2021 12:22 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Ook voor wat betreft de Collin Vastgoedbelegster (staat inmiddels open) ben ik het met je eens. Een mooie spreiding over verschillende panden. Wel jammer dat er weinig afgelost gaat worden maar in deze situatie ook wel weer begrijpelijk. Ik heb hem ook voor een basis inleg meegenomen.
De vastgoed weduwe van Collin staat na een halve dag op zo'n 500 investeerders die ongeveer 600K opgehoest hebben. Dus nog ongeveer zo'n zelfde bedrag te gaan.
Lijkt me lastig om vol te geraken of er moet nog een grote investeerder op de de achterhand zitten die de boel vol gooit de komende dagen.
Voor 7% wil ik mijn inleg wel verdubbelen.
Horsemendonderdag 21 januari 2021 @ 14:51
quote:
0s.gif Op donderdag 21 januari 2021 14:47 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

De vastgoed weduwe van Collin staat na een halve dag op zo'n 500 investeerders die ongeveer 600K opgehoest hebben. Dus nog ongeveer zo'n zelfde bedrag te gaan.
Lijkt me lastig om vol te geraken of er moet nog een grote investeerder op de de achterhand zitten die de boel vol gooit de komende dagen.
Voor 7% wil ik mijn inleg wel verdubbelen.
Voor 7% wil ik mijn inleg ook wel verdubbelen.
Zeghomaardonderdag 21 januari 2021 @ 14:54
quote:
14s.gif Op donderdag 21 januari 2021 14:51 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Voor 7% wil ik mijn inleg ook wel verdubbelen.
Er wordt uitgelegd dat mevrouw MEER wil overhouden.

Met 7% is het minder MEER. Of misschien echt wel MINDER.
Horsemendonderdag 21 januari 2021 @ 15:01
quote:
0s.gif Op donderdag 21 januari 2021 14:54 schreef Zeghomaar het volgende:

[..]

Er wordt uitgelegd dat mevrouw MEER wil overhouden.

Met 7% is het minder MEER. Of misschien echt wel MINDER.
Maar dan komt het project wel snel vol en anders moet ze nog maar afwachten ;)
NaRegenDeZondonderdag 21 januari 2021 @ 15:09
quote:
14s.gif Op donderdag 21 januari 2021 15:01 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Maar dan komt het project wel snel vol en anders moet ze nog maar afwachten ;)
Exact! Het zou zo maar eens kunnen zijn dat de huidige financier i.v.m. leegstand in de buurt dan wel vooruitzichten voor winkelstand in de toekomst extra aflossing verlangt. Vermoedelijk heeft mevrouw dat niet op de plank liggen. Herfinanciering is dan een noodzakelijk kwaad. Verkopen kan natuurlijk ook. Maar kennelijk heeft ze daar geen zin in.
Daar naast die 1% rente extra kost haar 12K per jaar. Zou zomaar eens kunnen zijn dat deze 12K in het niet valt bij het bedrag dat ze bij de huidige financier verplicht moet aflossen.
Afijn we gaan wel zien wat er gebeurd. Ik leun voorlopig achterover. :7
Kletsmajoortjedonderdag 21 januari 2021 @ 15:14
Financiers zijn op dit moment erg terughouden mbt bedrijfsmatig onroerende goed in sectoren waarin mogelijk klappen gaan vallen.

Dat er in het pand een HEMA zit is een extra risico vinden de meeste financiers. De stap naar crowdfunding is dan ook best logisch.

Ik denk persoonlijk ook dat ik bij 7% of hoger mijn inleg verdubbel, al zit ik er ook al best aardig in, een veelvoud van wat ik normaal in een project steek. Aan het vertrouwen ligt het in elk geval niet.
Faraday01donderdag 21 januari 2021 @ 15:16
Voor netto iets boven de 5% neem ik liever een Sig'je mee, procent erbij zie ik het al een stuk meer zitten ;)
Zeghomaardonderdag 21 januari 2021 @ 15:31
quote:
0s.gif Op donderdag 21 januari 2021 15:16 schreef Faraday01 het volgende:
Voor netto iets boven de 5% neem ik liever een Sig'je mee, procent erbij zie ik het al een stuk meer zitten ;)
Bij SIG ook iets rustiger. Zal wel weer komen.

Ook met een avondklok blijven mensen wonen.

Onroerendgoed in winkelpanden.
Winkels blijven deels dicht. Krijgen tot 80% van de vaste kosten vergoed.
De overige 20% zelf ophoesten. Veel verlies.
Onderhandelen over huur en mogelijk meer leegstand.
obligatairedonderdag 21 januari 2021 @ 15:46
quote:
0s.gif Op donderdag 21 januari 2021 14:42 schreef KrekelJapie het volgende:

[..]

zeer waarschijnlijk stapelfinanciering. Niets voor mij
Inderdaad want voor 76K koop je niet veel schip, tenzij je er zelf een paar ton in zou stoppen en dat klinkt al onwaarschijnlijk.
obligatairedonderdag 21 januari 2021 @ 15:50
quote:
0s.gif Op donderdag 21 januari 2021 15:14 schreef Kletsmajoortje het volgende:
Financiers zijn op dit moment erg terughouden mbt bedrijfsmatig onroerende goed in sectoren waarin mogelijk klappen gaan vallen.

Dat er in het pand een HEMA zit is een extra risico vinden de meeste financiers. De stap naar crowdfunding is dan ook best logisch.

Ik denk persoonlijk ook dat ik bij 7% of hoger mijn inleg verdubbel, al zit ik er ook al best aardig in, een veelvoud van wat ik normaal in een project steek. Aan het vertrouwen ligt het in elk geval niet.
Met 7% wordt de kans op (gedeeltelijke) vervroegde aflossing alleen maar groter. Die zoon heeft vast al uitgebreide excelsheets paraat om het juiste moment te bepalen. Cadeautjes worden niet gegeven......
TisIkdonderdag 21 januari 2021 @ 16:28
quote:
14s.gif Op donderdag 21 januari 2021 14:51 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Voor 7% wil ik mijn inleg ook wel verdubbelen.
Dan overweeg ik om het zelfs wel veel meer dan te verdubbelen.
Nl. van ¤0 naar mijn basisinleg. :)
obligatairedonderdag 21 januari 2021 @ 16:44
quote:
0s.gif Op donderdag 21 januari 2021 12:35 schreef bonenstaak het volgende:

[..]

Wat betreft je linkje, leuk bedrijfsconcept. Maar ik vraag me echt af waarom dit niet uit eigen middelen komt van de 8... betrokkenen. Waarvan er maar 1 voor prive tekent. Daarnaast lees ik niet dat de lening vanuit de andere betrokkenen wordt achtergesteld. Risico wordt daarmee flink groter voor mijn gevoel.

Wat zijn jullie meningen?
Bij dit soort projecten is het lastiger om redenen te vinden om wel mee te doen, dan om redenen te vinden om het niet te doen :W
Jaco078donderdag 21 januari 2021 @ 18:08
quote:
0s.gif Op donderdag 21 januari 2021 16:44 schreef obligataire het volgende:

[..]

Bij dit soort projecten is het lastiger om redenen te vinden om wel mee te doen, dan om redenen te vinden om het niet te doen :W
Met geen hypothecaire zekerheid loop ik in dit geval gewoon door.
bonenstaakdonderdag 21 januari 2021 @ 18:24
Dank weer voor de reacties. Ook ik sla over.
Zomaarevenkijkendonderdag 21 januari 2021 @ 19:06
quote:
Haar zoon behartigt haar belangen. Hij heeft zelf ook een vastgoed gerelateerd eigen bedrijf ...
Volgens mij gaat het hier om Schepers Inc.. Begrijp niet helemaal waarom de naam niet gewoon in de pitch genoemd wordt, nu heb ik weer veel moeite gedaan om dit te achterhalen omdat ik vermoedde dat er weer iets verzwegen werd. Kan echter geen bijzonderheden ontdekken. Ook de panden in de pitch lijken vrij nieuw of in elk geval goed onderhouden. Of de Hema en andere winkels over 5 jaar nog bestaan weet ik niet. (Zelf kom ik nog weleens bij de Hema (als de Action het niet heeft) maar ik kwam ook nog weleens bij de V&D totdat ze opeens failliet waren.)
In elk geval heb ik ook een minimale bijdrage gedaan.
Kletsmajoortjedonderdag 21 januari 2021 @ 19:40
quote:
0s.gif Op donderdag 21 januari 2021 15:50 schreef obligataire het volgende:

[..]

Met 7% wordt de kans op (gedeeltelijke) vervroegde aflossing alleen maar groter. Die zoon heeft vast al uitgebreide excelsheets paraat om het juiste moment te bepalen. Cadeautjes worden niet gegeven......
Misschien wel, maar ook dan heeft het moeders nog een hoop geld gekost, terwijl als ik nu zo kijk naar de opbrengsten er eigenlijk geen reden lijkt om te financieren anders dan een verlaagde rente. He budget vrijspelen voor het onderhoud is imo bijvangst.
petercdonderdag 21 januari 2021 @ 19:44
quote:
0s.gif Op donderdag 21 januari 2021 19:06 schreef Zomaarevenkijken het volgende:

[..]

Volgens mij gaat het hier om Schepers Inc.. Begrijp niet helemaal waarom de naam niet gewoon in de pitch genoemd wordt, nu heb ik weer veel moeite gedaan om dit te achterhalen omdat ik vermoedde dat er weer iets verzwegen werd. Kan echter geen bijzonderheden ontdekken. Ook de panden in de pitch lijken vrij nieuw of in elk geval goed onderhouden. Of de Hema en andere winkels over 5 jaar nog bestaan weet ik niet. (Zelf kom ik nog weleens bij de Hema (als de Action het niet heeft) maar ik kwam ook nog weleens bij de V&D totdat ze opeens failliet waren.)
In elk geval heb ik ook een minimale bijdrage gedaan.
puik research, de HEMA vestiging kan ook een franchise zijn (ga ff zoeken) , in dit soort plaatsen is daar regelmatig sprake van, en die hebben hun zaakjes vaak best wel voor elkaar. Een korting op de huur in de huidige situatie is desondanks niet ongewoon. Handhaaf mijn invest.
tnhbdonderdag 21 januari 2021 @ 19:56
quote:
0s.gif Op donderdag 21 januari 2021 19:06 schreef Zomaarevenkijken het volgende:

[..]

Volgens mij gaat het hier om Schepers Inc.. Begrijp niet helemaal waarom de naam niet gewoon in de pitch genoemd wordt, nu heb ik weer veel moeite gedaan om dit te achterhalen omdat ik vermoedde dat er weer iets verzwegen werd. Kan echter geen bijzonderheden ontdekken. Ook de panden in de pitch lijken vrij nieuw of in elk geval goed onderhouden. Of de Hema en andere winkels over 5 jaar nog bestaan weet ik niet. (Zelf kom ik nog weleens bij de Hema (als de Action het niet heeft) maar ik kwam ook nog weleens bij de V&D totdat ze opeens failliet waren.)
In elk geval heb ik ook een minimale bijdrage gedaan.
Ik zeg: goed gevonden, lijkt me inderdaad (gezien het aanbod bij te huur ;-) de juiste. Ik schat in dat N*buv*st er op een of andere manier ook bij hoort. (of hoorde?)

[ Bericht 0% gewijzigd door tnhb op 21-01-2021 20:08:36 ]
Quyxz_donderdag 21 januari 2021 @ 20:14
quote:
0s.gif Op donderdag 21 januari 2021 19:56 schreef tnhb het volgende:

[..]

Ik zeg: goed gevonden, lijkt me inderdaad (gezien het aanbod bij te huur ;-) de juiste. Ik schat in dat N*buv*st er op een of andere manier ook bij hoort. (of hoorde?)
Correct! Het zal om deze meneer gaan:

SPOILER
Hij lijkt in de laatste jaren ervaring te hebben opgedaan met (handel in) vastgoed. Daarvoor zat ie in de sales, oa als autoverkoper. Het lijkt mij een goede persoon om erbij te hebben om huurders (of evt. kopers) te vinden mochten panden leeg komen te staan.

[ Bericht 10% gewijzigd door Quyxz_ op 21-01-2021 20:22:42 ]
TisIkdonderdag 21 januari 2021 @ 20:49
quote:
1s.gif Op donderdag 21 januari 2021 18:08 schreef Jaco078 het volgende:

[..]

Met geen hypothecaire zekerheid loop ik in dit geval gewoon door.
Ik ook.
Jaco078vrijdag 22 januari 2021 @ 10:07
SPOILER
De botenschilder die om 11 uur live gaat.
Zeghomaarvrijdag 22 januari 2021 @ 10:26
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 januari 2021 10:07 schreef Jaco078 het volgende:
SPOILER
De botenschilder die om 11 uur live gaat.
Heb eerder aangegeven:
> Omzet 1332 K
> Netto winst 27 K

Een verkeerde verfbeurt en er is verlies.

Ik ga even voor wat meer zekerheid.
Crowdfunder99vrijdag 22 januari 2021 @ 10:38
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2021 11:25 schreef tnhb het volgende:
Waarschijnlijk hebben jullie (voor de zoveelste maand inmiddels) net als ik opnieuw weer niets van FNC gehoord over openstaande.overdue projecten?
Ik heb de vraag een tijdje geleden wederom voorgelegd aan FundingCircle waar de maandrapportage blijft en waarom er niet meer gecommuniceerd wordt. Hierbij het uitgebreide antwoord:

SPOILER
Beste ,

Het is even geleden dat u van ons de maandelijkse nieuwsbrief heeft ontvangen waarin de status van uw investeringsprojecten zijn weergeven.

We willen u graag informeren over het volgende. Sinds september is onze debiteurenbeheer overgedragen aan een derde partij genaamd Intrum. Intrum is een incassobureau die de achterstanden, betalingen en incasso’s van Funding Circle gaat beheren, met als gevolg dat achterstanden sneller behandeld kunnen worden. Door een vertraging met het overbrengen van de dossiers is het tot op heden niet mogelijk geweest om de maandelijkse nieuwsbrief te versturen. Tevens kunnen wij momenteel nog geen vragen over specifieke investeringsprojecten en/of lening achterstanden beantwoorden.

Wel kunnen we u melden dat de laatste dossiers nu overgedragen worden aan Intrum. Hierdoor hopen we spoedig de normale werkzaamheden te kunnen hervatten zodat we u elke maand weer op de hoogte kunnen stellen van uw investeringen.

Wij bieden u onze oprechte excuses aan voor het ongemak. Tevens voor het gebrek aan communicatie dat u niet eerder op de hoogte bent gesteld.

Met vriendelijke groet,
Funding Circle Nederland


[ Bericht 0% gewijzigd door Crowdfunder99 op 23-01-2021 16:39:17 ]
optrandjevrijdag 22 januari 2021 @ 10:52
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 januari 2021 10:07 schreef Jaco078 het volgende:

De botenschilder die om 11 uur live gaat.
Dank!
Zeghomaarvrijdag 22 januari 2021 @ 10:56
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2021 10:38 schreef Crowdfunder99 het volgende:

[..]

Ik heb de vraag een tijdje geleden wederom voorgelegd aan FundingCircle waar de maanrapportage blijft en waarom er niet meer gecommuniceerd wordt. Hierbij het uitgebreide antwoord:

SPOILER
Beste ,

Het is even geleden dat u van ons de maandelijkse nieuwsbrief heeft ontvangen waarin de status van uw investeringsprojecten zijn weergeven.

We willen u graag informeren over het volgende. Sinds september is onze debiteurenbeheer overgedragen aan een derde partij genaamd Intrum. Intrum is een incassobureau die de achterstanden, betalingen en incasso’s van Funding Circle gaat beheren, met als gevolg dat achterstanden sneller behandeld kunnen worden. Door een vertraging met het overbrengen van de dossiers is het tot op heden niet mogelijk geweest om de maandelijkse nieuwsbrief te versturen. Tevens kunnen wij momenteel nog geen vragen over specifieke investeringsprojecten en/of lening achterstanden beantwoorden.

Wel kunnen we u melden dat de laatste dossiers nu overgedragen worden aan Intrum. Hierdoor hopen we spoedig de normale werkzaamheden te kunnen hervatten zodat we u elke maand weer op de hoogte kunnen stellen van uw investeringen.

Wij bieden u onze oprechte excuses aan voor het ongemak. Tevens voor het gebrek aan communicatie dat u niet eerder op de hoogte bent gesteld.

Met vriendelijke groet,
Funding Circle Nederland
Dat antwoord hebben we al regelmatig zien lang komen.
Jaco078vrijdag 22 januari 2021 @ 11:01
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2021 10:52 schreef optrandje het volgende:

[..]

Dank!
Ik neem m zelf niet mee overigens :P
Zeghomaarvrijdag 22 januari 2021 @ 11:11
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 januari 2021 10:07 schreef Jaco078 het volgende:
SPOILER
De botenschilder die om 11 uur live gaat.
En vol in 7 minuten
petercvrijdag 22 januari 2021 @ 11:11
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2021 10:52 schreef optrandje het volgende:

[..]

Dank!
De botenschilder is nagenoeg vol gekwast, evenwel ohne mich, Waar komt de omzet 1332k vandaan en in opdracht, hoeveel bootjes, manuren,+ plus de 27k
Zeghomaarvrijdag 22 januari 2021 @ 11:38
quote:
12s.gif Op vrijdag 22 januari 2021 11:11 schreef peterc het volgende:

[..]

De botenschilder is nagenoeg vol gekwast, evenwel ohne mich, Waar komt de omzet 1332k vandaan en in opdracht, hoeveel bootjes, manuren,+ plus de 27k
Volgens opgave (Waarop gebaseerd ?????????? :% )

Winst- en verliesrekening prognose 2021
Omzet ¤ 1.332.000
Bruto winst ¤ 180.000
Kosten ¤ 146.000
Belasting ¤ 7.000
Netto winst ¤ 27.000
tnhbvrijdag 22 januari 2021 @ 12:31
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2021 10:38 schreef Crowdfunder99 het volgende:
Hierbij het uitgebreide antwoord:
Helaas heb ik dat bericht ook al diverse keren ontvangen, zelfs op het verstrekken van info die recovery zou kunnen bespoedigen, diep triest. Al meer dan vier maanden wordt geen enkele inhoudelijk informatie meer verstrekt.
Horsemenvrijdag 22 januari 2021 @ 12:48
In deze situatie is het vermoedelijk het beste dat verschillende investeerders een klacht indienen bij de AFM.

quote:
Voor de AFM zijn klachten en tips belangrijke signalen. Een melding bij de AFM doe je in het algemeen belang. De AFM kan je niet persoonlijk helpen.
Een klacht laat zien waar er problemen zijn in de markt. Een klacht kan aanleiding zijn voor een nader onderzoek en maatregelen. Met jouw melding, lever je een belangrijke bijdrage om de financiële markten eerlijk te laten werken.
Wij ontvangen bij voorkeur jouw melding via het contactformulier. Stuur ons zo veel mogelijk feitelijke informatie. Bij een melding is het handig om een kopie toe te voegen van eerdere correspondentie over het geschil, zoals e-mails of brieven, tussen jou en de financiële onderneming.

Bel je liever? Je kunt het Meldpunt bereiken op werkdagen tussen 10.00 en 17.00 uur. Het telefoonnummer is 0800-5400 540 (gratis). Vanuit het buitenland is het telefoonnummer 0031-20-797 2000.
Informeer het Meldpunt als
• je denkt dat een persoon of bedrijf op de financiële markt de regels overtreedt
• je denkt dat een financiële onderneming actief is zonder AFM-vergunning
(bekijk het AFM-register en waarschuwingslijsten bij check je aanbieder)
• er sprake lijkt van fraude, vervalsing, misleiding of oplichting
• je een financieel advies hebt gekregen dat volgens jou niet goed is
• een onderneming falliet lijkt te zijn. In het geval van een faillissement kan jij zelf contact opnemen met de faillissementscurator. Wie de faillissementscurator is, kan je vinden in het zogenaamde 'Insolventieregister'.
https://www.afm.nl/nl-nl/consumenten/contact
KrekelJapievrijdag 22 januari 2021 @ 13:11
Het bootje van geldvoorelkaar
https://www.geldvoorelkaa(...)ten/project?id=23510
Jaco078vrijdag 22 januari 2021 @ 13:33
quote:
14s.gif Op vrijdag 22 januari 2021 12:48 schreef Horsemen het volgende:
In deze situatie is het vermoedelijk het beste dat verschillende investeerders een klacht indienen bij de AFM.
[..]

https://www.afm.nl/nl-nl/consumenten/contact
Goeie, gedaan. Een substantieel deel van mn crowdfunding staat bij fnc en je hoort niets, ze nemen niet meer op én de info die je krijgt is gewoon foutief.
tnhbvrijdag 22 januari 2021 @ 13:42
quote:
14s.gif Op vrijdag 22 januari 2021 12:48 schreef Horsemen het volgende:
In deze situatie is het vermoedelijk het beste dat verschillende investeerders een klacht indienen bij de AFM.
[..]

https://www.afm.nl/nl-nl/consumenten/contact
Goede suggestie, ik loop daar (formeel) wel wat vast omdat de AFM alleen consumenten en professionals (=financiele ondernemingen/dienstverleners) kent, of ziet de AFM een rechtspersoon (niet zijnde fianciele onderneming) ook als consument? (heb daar gelukkig nog geen ervaring mee)
Horsemenvrijdag 22 januari 2021 @ 13:54
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2021 13:42 schreef tnhb het volgende:

[..]

Goede suggestie, ik loop daar (formeel) wel wat vast omdat de AFM alleen consumenten en professionals (=financiele ondernemingen/dienstverleners) kent, of ziet de AFM een rechtspersoon (niet zijnde fianciele onderneming) ook als consument? (heb daar gelukkig nog geen ervaring mee)
Dat durf ik niet te zeggen. Ik zou je klacht gewoon als consument indienen.
Zeghomaarvrijdag 22 januari 2021 @ 14:02
quote:
Zoals het al waarschijnlijk een stapelfinanciering zou zijn, is het dat nu ook.

Investeerders via GVE in de 2e hypotheek.

Indien het fout gaat (verplichte verkoop) is de 1e hypotheek ver "afgedekt" en heeft de 2e het nakijken.

Ik roei even door naar betere investeringen.
Horsemenvrijdag 22 januari 2021 @ 14:07
Gefeliciteerd @geldvoorelkaar met het winnen van de @IEXnl Gouden Stier 2020 in de categorie #Crowdfundingplatformen!

Lees hier het uitgebreide verslag en juryrapport: https://t.co/aTBSNAiqU0 @IEXGoudenStier https://t.co/bexnb2ZyBL

Winnaars IEX Gouden Stieren bekend, onder andere een beeldje voor @geldvoorelkaar: https://t.co/UMxV9YeUBj #crowdfunding #IEX @IEX https://t.co/CYnbYqzqqe
KrekelJapievrijdag 22 januari 2021 @ 15:36
Nieuw product waardevoorjegeld
paardendoktervrijdag 22 januari 2021 @ 16:17
quote:
Zei hij nu op het laatst: "blijf negatief" ???
KrekelJapievrijdag 22 januari 2021 @ 16:21
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2021 16:17 schreef paardendokter het volgende:

[..]

Zei hij nu op het laatst: "blijf negatief" ???
Vast een knipoog naar negatief zijn op het covid virus
KrekelJapievrijdag 22 januari 2021 @ 16:24
Haarkleur salon
https://www.kapitaalopmaa(...)ijkstraat#zekerheden
Aster1Xvrijdag 22 januari 2021 @ 16:56
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2021 16:21 schreef KrekelJapie het volgende:

[..]

Vast een knipoog naar negatief zijn op het covid virus
Ja, Johan gooit er wat humor in op de vrijdagmiddag.
KrekelJapievrijdag 22 januari 2021 @ 17:53
Accountant
https://www.collincrowdfu(...)-interim-advies-b-v/
2e hypotheek woonhuis
KrekelJapievrijdag 22 januari 2021 @ 18:12
quote:
Op 29 januari vervalt de tweejarige lening van ¤ 2.300.000,- aan de heer G.N. van der Meulen en mevrouw J.M. Kok voor de financiering van de bouw van een bedrijfsverzamelgebouw, waarin u heeft geïnvesteerd.
De bouw is binnen de geplande tijd en budget verlopen en het pand is inmiddels geheel verhuurd, zodat herfinanciering door de bank kan plaatsvinden, hetgeen ook door de bank is geaccordeerd.
Helaas verloopt de administratieve afhandeling mogelijk niet zodanig dat uitbetaling op de 29e januari kan plaatsvinden, maar mogelijk een paar dagen later, waarvoor wij, mede namens de ondernemers, uw begrip vragen.
Doordat ondernemers ruimschoots op tijd zijn begonnen met het in gang zetten van de aanvraag bij de bank treft hen geen enkele blaam in deze, maar als tegemoetkoming zijn zij bereid een dagrente te vergoeden van 7% (i.p.v. de geldende rente van 6%).
Prima oplossing
obligatairevrijdag 22 januari 2021 @ 18:23
quote:
Ik zie vele aantrekkelijke aspecten in deze pitch. Goed verhaal, nette balans, lineaire aflossing, redelijke zekerheid, passende rente, degelijke bedrijfstak, ik neem hem graag mee.
NaRegenDeZonvrijdag 22 januari 2021 @ 18:25
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2021 18:12 schreef KrekelJapie het volgende:

[..]

Prima oplossing
Van mij mag deze fase gerust lang duren. Ik heb geen haast en 7% is een mooie rente voor een zekere terugbetaling.
NaRegenDeZonvrijdag 22 januari 2021 @ 18:27
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2021 18:23 schreef obligataire het volgende:

[..]

Ik zie vele aantrekkelijke aspecten in deze pitch. Goed verhaal, nette balans, lineaire aflossing, redelijke zekerheid, passende rente, degelijke bedrijfstak, ik neem hem graag mee.
Ik ben ook wel geïnteresseerd in een investeringslink.
tnhbvrijdag 22 januari 2021 @ 18:31
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2021 18:12 schreef KrekelJapie het volgende:

[..]

Prima oplossing
Er zijn ook platformen die zoiets in het gehele niet melden en net doen of ze het niet begrijpen als je daar iets van zegt, het lijkt wel nu alsof het platform voor de investeerders gaat kiezen ;)
obligatairevrijdag 22 januari 2021 @ 18:35
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2021 18:31 schreef tnhb het volgende:

[..]

Er zijn ook platformen die zoiets in het gehele niet melden en net doen of ze het niet begrijpen als je daar iets van zegt, het lijkt wel nu alsof het platform voor de investeerders gaat kiezen ;)
Netjes ja, het gaat om het idee al zijn het maar een paar centen extra. Dit project had aldus nog wel een paar maanden langer mogen lopen :9 Ik hoef mijn geld niet zo nodig terug, als ik weet dat het in goede handen is en goed rendeert.
Tjalalavrijdag 22 januari 2021 @ 18:40
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2021 18:35 schreef obligataire het volgende:

[..]

Netjes ja, het gaat om het idee al zijn het maar een paar centen extra. Dit project had aldus nog wel een paar maanden langer mogen lopen :9 Ik hoef mijn geld niet zo nodig terug, als ik weet dat het in goede handen is en goed rendeert.
Inderdaad, er mag nog wel wat meer papierwerk nodig zijn. Maar goed ook fijn dat ze gewoon vooraf erover communiceren dat het iets langer duurt.
Jaco078vrijdag 22 januari 2021 @ 19:04
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2021 18:31 schreef tnhb het volgende:

[..]

Er zijn ook platformen die zoiets in het gehele niet melden en net doen of ze het niet begrijpen als je daar iets van zegt, het lijkt wel nu alsof het platform voor de investeerders gaat kiezen ;)
Eén zwaluw maakt nog geen zomer, maar dit is een goed teken vanuit collin inderdaad.

Dit project zelf Hebben we 2 jaar terug uitgebreid besproken en veel investeerders hebben toen 2, 3, 4 keer zoveel ingelegd.
Voorbeeldproject: goede, duidelijke pitch, helder verhaal, goede zekerheden en nooit te laat betaald. Dit was in 2018 mijn grootste investering.
Tjalalavrijdag 22 januari 2021 @ 19:55
quote:
Binnenkort actueel
De onderstaande aanvragen zijn in behandeling

Zorg- en wellnesshotel Oisterwijk
24 maanden
6%
¤ 2.500.000,00

Het project dat er mee gefund gaat worden(wss)

Gigantisch bedrag voor het platform.
Jaco078vrijdag 22 januari 2021 @ 20:58
WVJG heeft inmiddels een forse achterban. Ik denk dat die 2.5 mio wel rap vol komt.
obligatairevrijdag 22 januari 2021 @ 21:20
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 januari 2021 19:04 schreef Jaco078 het volgende:

[..]

Eén zwaluw maakt nog geen zomer, maar dit is een goed teken vanuit collin inderdaad.

Dit project zelf Hebben we 2 jaar terug uitgebreid besproken en veel investeerders hebben toen 2, 3, 4 keer zoveel ingelegd.
Voorbeeldproject: goede, duidelijke pitch, helder verhaal, goede zekerheden en nooit te laat betaald. Dit was in 2018 mijn grootste investering.
Van mij ook, althans wat CF betreft. Natuurlijk had er wel wat mis kunnen gaan, maar goed daarom krijg je 6% in plaats van 0,01% bij de Rabobank :)

Nu maar zien wat te doen met het vrijgekomen geld..........
KrekelJapievrijdag 22 januari 2021 @ 23:17
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 januari 2021 19:55 schreef Tjalala het volgende:

[..]

Binnenkort actueel
De onderstaande aanvragen zijn in behandeling

Zorg- en wellnesshotel Oisterwijk
24 maanden
6%
¤ 2.500.000,00

Het project dat er mee gefund gaat worden(wss)

Gigantisch bedrag voor het platform.
https://waardevoorjegeld.nl/project/zorghotel_SVE
tnhbvrijdag 22 januari 2021 @ 23:53
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 januari 2021 19:04 schreef Jaco078 het volgende:
Eén zwaluw maakt nog geen zomer, maar dit is een goed teken vanuit collin inderdaad.
Ik wil dit zeker zien als een goed teken, of er na die ene zwaluw meer volgen zullen we volgende maand zien. Op 23/2 staat er een boerderij voor aflossing. Laatste update daar is van oktober, dus als collin meeleest weten ze wat ze te doen staat.
Jaco078zaterdag 23 januari 2021 @ 00:17
quote:
Niet meer...
Tjalalazaterdag 23 januari 2021 @ 06:56
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 januari 2021 00:17 schreef Jaco078 het volgende:

[..]

Niet meer...
Waarschijnlijk omdat ze het niet zo leuk vinden proberen ze hem nu te verbergen. Pitch zal vast nog niet af zijn.
KrekelJapiezaterdag 23 januari 2021 @ 07:23
quote:
0s.gif Op donderdag 21 januari 2021 14:47 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

De vastgoed weduwe van Collin staat na een halve dag op zo'n 500 investeerders die ongeveer 600K opgehoest hebben. Dus nog ongeveer zo'n zelfde bedrag te gaan.
Lijkt me lastig om vol te geraken of er moet nog een grote investeerder op de de achterhand zitten die de boel vol gooit de komende dagen.
Voor 7% wil ik mijn inleg wel verdubbelen.
Er is nu door Collin bevestigd dat de bedoeling is dat verschillende panden worden verkocht
quote:
er waarschijnlijk gedurende de looptijd van de financiering reeds panden worden verkocht
obligatairezaterdag 23 januari 2021 @ 09:19
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2021 07:23 schreef KrekelJapie het volgende:

[..]

Er is nu door Collin bevestigd dat de bedoeling is dat verschillende panden worden verkocht
[..]

En met iedere verkoop, daalt de LTV op het resterende deel?
Of blijven wij met de moeilijke delen zitten?
Maar goed dit komt niet als een verrassing.
KrekelJapiezaterdag 23 januari 2021 @ 10:04
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2021 09:19 schreef obligataire het volgende:

[..]

En met iedere verkoop, daalt de LTV op het resterende deel?
Of blijven wij met de moeilijke delen zitten?
Maar goed dit komt niet als een verrassing.
Bij verkoop wordt 80% van de taxatiewaarde van een pand afgelost. LTV blijft denk ik ongeveer gelijk. De 2e hypotheek op het woonhuis blijft bestaan en wordt een steeds grotere buffer na verkoop van enkele beleggingspanden.

De voorwaarde om boetevrij af te lossen is wel een beetje jammer, zeker in combinatie met de niet al te hoge rente van 6%

[ Bericht 9% gewijzigd door KrekelJapie op 23-01-2021 10:27:31 ]
tnhbzaterdag 23 januari 2021 @ 11:30
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2021 07:23 schreef KrekelJapie het volgende:
Er is nu door Collin bevestigd dat de bedoeling is dat verschillende panden worden verkocht
Hiermee wordt dus eigenlijk bevestigd dat we als crowd blijkbaar niet het hele verhaal te horen krijgen, dit had ook gewoon in de pitch moeten staan en niet pas melden nadat er vragen overgesteld zijn.

Ik vraag me wel af wie eigenlijk die pitches schrijft, want ik krijg sterk het idee dat die in de basis door de geldnemer aangedragen worden tenzij ze erg geld voor over hebben en laten schhrijven door het platform, iemand daar ervaring mee? (sig geeft het aan met "Informatie is door project eigenaar zelf aanleverd")

Overigens lees ik dat 80% van taxatie waarde van verkochte pand wordt afgelost, da's op zich netjes, alleen wel zonder extra vergoeding. Met die kennis zou je kunnen denken dat dit is opgezet om de boel met zo weinig mogelijk boete rente te gaan verkopen de komende jaren, ook een strategie.
Slijkerzaterdag 23 januari 2021 @ 11:31
Na vorig jaar 6 maanden alleen rente betaald te hebben en dat dit jaar ook de 1ste 3 maanden het geval zal zijn vind ik het raar dat de Heische Hoeve een winkel kan beginnen in Den Bosch zonder dat Collin hierover gecommuniceerd heeft met de investeerders in dit project.
Ik snap dat ze het moeilijk hebben in deze tijd, en alles doen om te overleven maar daar in Den Bosch zal toch ook een flinke huur betaald moeten worden.

https://www.bd.nl/uden-ve(...)-den-bosch~a047bed7/
Zeghomaarzaterdag 23 januari 2021 @ 11:32
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 januari 2021 10:04 schreef KrekelJapie het volgende:

[..]

Bij verkoop wordt 80% van de taxatiewaarde van een pand afgelost. LTV blijft denk ik ongeveer gelijk. De 2e hypotheek op het woonhuis blijft bestaan en wordt een steeds grotere buffer na verkoop van enkele beleggingspanden.

De voorwaarde om boetevrij af te lossen is wel een beetje jammer, zeker in combinatie met de niet al te hoge rente van 6%
Toch maar ingegaan voor klein bedrag.
Quyxz_zaterdag 23 januari 2021 @ 11:47
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2021 11:30 schreef tnhb het volgende:

[..]

Hiermee wordt dus eigenlijk bevestigd dat we als crowd blijkbaar niet het hele verhaal te horen krijgen, dit had ook gewoon in de pitch moeten staan en niet pas melden nadat er vragen overgesteld zijn.
Het werd inderdaad niet expliciet gezegd, maar ik vond het al wel duidelijk worden uit de initiële pitch. O-)

quote:
1s.gif Op dinsdag 19 januari 2021 12:00 schreef Quyxz_ het volgende:

[..]

Lijkt op het eerste gezicht een goed project. Als ik het zo lees, denk ik wel dat mevrouw (een deel van) de panden op relatief korte termijn wil verkopen en dan boetevrij aflossen.
Zeghomaarzaterdag 23 januari 2021 @ 11:51
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2021 11:31 schreef Slijker het volgende:
Na vorig jaar 6 maanden alleen rente betaald te hebben en dat dit jaar ook de 1ste 3 maanden het geval zal zijn vind ik het raar dat de Heische Hoeve een winkel kan beginnen in Den Bosch zonder dat Collin hierover gecommuniceerd heeft met de investeerders in dit project.
Ik snap dat ze het moeilijk hebben in deze tijd, en alles doen om te overleven maar daar in Den Bosch zal toch ook een flinke huur betaald moeten worden.

https://www.bd.nl/uden-ve(...)-den-bosch~a047bed7/
Ondernemers willen wel tegen de stroom in. En graag gebruik maken van alle uitstelmogelijkheden die geboden worden.
paardendokterzaterdag 23 januari 2021 @ 12:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2021 18:12 schreef KrekelJapie het volgende:
treft hen geen enkele blaam in deze, maar als tegemoetkoming zijn zij bereid een dagrente te vergoeden van 7% (i.p.v. de geldende rente van 6%).
Netjes gecommuniceerd van Collin, ik heb alleen wat moeite met het zinnetje:
"treft hen geen enkele blaam in deze, maar als tegemoetkoming zijn "zij bereid" een dagrente te vergoeden van 7% (i.p.v. de geldende rente van 6%)."

Als je zegt "zijn zij bereid" lijkt het alsof het een gunst is. In werkelijkheid is de betaling natuurlijk een keiharde contractuele verplichting en als de aflossing niet binnen drie dagen na maning binnen is, is de lener volgens de voorwaarden in gebreke en geldt de wettelijke rente van 8 %.

Dus Collin, netjes opgelost, keurig gecommuniceerd maar doe nou niet net alsof je de crowd een hele grote gunst verleent...
paardendokterzaterdag 23 januari 2021 @ 12:11
quote:
12s.gif Op zaterdag 23 januari 2021 11:47 schreef Quyxz_ het volgende:

[..]

Het werd inderdaad niet expliciet gezegd, maar ik vond het al wel duidelijk worden uit de initiële pitch. O-)
[..]

En zo is het Q., goed gezien van je. Viel me direct al op van je *O*
Zeghomaarzaterdag 23 januari 2021 @ 13:43
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2021 16:21 schreef KrekelJapie het volgende:

[..]

Vast een knipoog naar negatief zijn op het covid virus
Het zal best bedoeld zijn "blijf negatief op Covid-19" Had iets anders gebracht kunnen worden.
Kwam idd beetje vreemd over. O~)
Jaco078zaterdag 23 januari 2021 @ 15:16
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2021 18:23 schreef obligataire het volgende:

[..]

Ik zie vele aantrekkelijke aspecten in deze pitch. Goed verhaal, nette balans, lineaire aflossing, redelijke zekerheid, passende rente, degelijke bedrijfstak, ik neem hem graag mee.
Gaat dinsdag open, maandag hoop ik linkje te hebben
kopersneekzondag 24 januari 2021 @ 09:29
Leuk artikel ad mbt vastgoed..


SPOILER
Jonge vastgoedondernemers investeren, pronkend met dure auto's, in de slechte wijken in en rond Rotterdam.
PREMIUM
Jonge vastgoedondernemers investeren, pronkend met dure auto's, in de slechte wijken in en rond Rotterdam. © Eric Elich
Achterstandswijken in trek bij jonge beleggers die pandjes kopen: ‘In een jaar financieel onafhankelijk’
De Rotterdamse woningmarkt is booming en daar wil iédereen van mee-profiteren. Een pandje kopen om te verhuren, dat is goud geld verdienen. Er zijn nieuwe, jonge spelers in het vastgoed en daar is niet iedereen blij mee.

Leon van Heel, Salwa van der Gaag 23-01-21, 19:59
15

Opeens waren ze er. Jonge vastgoedondernemers, pronkend met dure wagens, het goede leven en wervende boodschappen op Facebook en Instagram: ‘De eerste stap naar succes begint bij doen’, ‘Building a dream’, ‘Financial free in 1 year’ - in één jaar financieel onafhankelijk. In fonkelende reclames en met flitsende cursussen roepen zij anderen op hun voorbeeld te volgen en ook dik geld te verdienen op de huizenmarkt. De belofte is hoopvol. In een paar weken tijd leer je alles wat je moet weten om een pand te kunnen kopen, een jaar later ben je vastgoedeigenaar. Dan heb je een pandje gekocht, of misschien wel een stuk of drie. ‘Als ik het kan, kan echt iedereen het’.


Opvallend: de nieuwe vastgoedinvesteerders zijn actief in de slechte wijken. De gemeente Rotterdam ziet dat daar de huurprijzen extreem stijgen. Gevestigde makelaars kijken met argusogen toe hoe de snelle jongens de huizen voor starters wegkapen en waarschuwen dat zij hun investeringen wel heel rooskleurig voorspiegelen.

Bijna dagelijks krijgen de bewoners van een portiekflat aan de Rotterdamsedijk in Schiedam-Oost - pal tegen Rotterdam - folders in hun brievenbus. Of zij hun huis wil verkopen, zonder gedoe, zonder makelaar. Zijn flatje is in trek, constateert een van de bewoners, terwijl hij de buurt zelf omschrijft als ‘de getto van Schiedam’.


Illegaal bordeel
In de woning boven hem zat tot voor kort een illegaal bordeel (‘leeggehaald door de gemeente’) en de huizen onder hem worden steeds onderverhuurd aan nieuwe mensen. Zelf wil hij niet van verkopen weten, zegt de dertiger: ,,Ik heb het ooit voor een goede prijs gekocht en denk dat ik voor mijn 65 vierkante meter tegenwoordig 190.000 euro kan krijgen, maar daar koop ik nergens anders in de regio een huis voor.’’

Een onderbuurvrouw die huurt, meldt zich in de hal van de flat met tassen vol boodschappen. Hoe zij aan het huis gekomen is? ,,Via een vriendin, die een telefoonnummer van iemand met een huis had.’’ Ze is blij met het appartement. Ze zegt 500 euro in de maand te betalen. ,,Een goede prijs.’’ De andere huurders zijn niet thuis.

In de flat wonen veel Poolse arbeiders, zegt een bewoonster van een koophuis in de buurt. Ook zij krijgt geregeld verkoopfolders in de bus. Zij wijst naar de auto’s met Oost-Europese kentekenplaten in de straat. ,,Niet iedereen heeft een pas voor de afvalcontainers, zakken afval worden gewoon op straat gegooid.’’

De Rotterdamsedijk in Schiedam-Oost
De Rotterdamsedijk in Schiedam-Oost © AD
‘Ontzettend geïnspireerd’
Voor Sayed Abou El Kheir (Sayed Aek op Instagram) is de Rotterdamsedijk het beginpunt van zijn reis naar financiële onafhankelijkheid. In december kocht de 30-jarige Amsterdammer hier zijn eerste pand van wat de lucratieve vastgoedportefeuille moet worden van AEK Real Estate. Op Instagram deelt hij zijn ‘Real Estate Journey’. ,,Ik heb een cursus gevolgd bij Real Estate Masterclass en raakte ontzettend geïnspireerd. Ilias hielp me met alles en nu help ik weer nieuwe mensen.”


Ilias is Ilias Rahimi. Hij geeft cursussen namens het bedrijf Real Estate Masterclass en zit zelf ook in het vastgoed. Tegenover het AD vertelde de 27-jarige coach eerder hoe hij met 300 euro is begonnen en zich in korte tijd opwerkte tot een ondernemer die zich een Range Rover van meer dan een ton kan veroorloven. Het artikel wekte irritatie vanuit de gevestigde vastgoedwereld. Die vraagt zich af: klopt dit wel? ,,Ik snap dat makelaars er niet blij mee zijn,’’ zegt Rahimi in reactie op de kritiek. ,,Want die zijn overbodig. Wij kopen pandjes op zonder tussenpersoon.’’

Crowdfunding
Behalve Real Estate Masterclass is David Law Coaching zo’n speler op de Rotterdamse woningmarkt. Law koopt ook huizen via crowdfunding, maar geeft net als Real Estate Masterclass cursussen. Daarin vertellen zij over huizen kopen, verbouwingen, taxeren, verhuur en beleggen. Met de kennis op zak is het aan de deelnemers om investeerders te vinden. Met het geld van investeerders kan een pandje worden gekocht en worden opgeknapt. Soms wordt een project door meerdere mensen gefinancierd, soms is één geldverstrekker voldoende.

Ik heb geleerd hoe je investeer­ders moet aantrekken

Sayed Abou El Kheir
Een cursus kan flink wat duiten kosten, maar 20.000 euro verder weet je dan ook alles wat je moet weten, is de garantie. ,,Ik heb geleerd hoe je investeerders moet aantrekken en hoe je een netwerk opbouwt’’, zegt Sayed Abou El Kheir. ,,Het is een win-winsituatie. De investeerder ontvangt rendement.”

‘Geen absurde huurprijzen’
Hoeveel rendement de investeringen precies opleveren, daar is geen van die cursusaanbieders duidelijk over. Het verschilt per pand, is het antwoord. Volgens Ilias Rahimi worden geen absurde huurprijzen gevraagd om hoge rendementen te kunnen betalen. ,,We werken altijd via het puntensysteem en voldoen aan alle eisen.”

Toch ziet de gemeente Rotterdam de huren onder druk van vastgoedbeleggers stijgen. Volgens onderzoek in de wijk Carnisse, uit 2019, overschreed de huurprijs bij bijna tweederde van de panden die net door een belegger werd aangekocht het maximaal toegestane bedrag. In de praktijk ging het om enkele tientjes per maand, maar soms liep het op tot 800 euro te veel.

Parkeren
,,Het wordt ervoor betaald’’, zegt Frank Haver. ,,Omdat er woningschaarste is.’’ Haver is met zijn bedrijf Beleggingspand Rotterdam volgens eigen zeggen de nummer-1 makelaar voor beleggingspanden in de stad. Zijn klantenkring bestaat uit welgestelden die hun kapitaal veilig willen parkeren (‘Die vragen na een paar jaar eens hoe het ermee staat’), maar hij ziet dat de huidige oververhitte markt een nieuw soort beleggers aantrekt die snel geld willen verdienen. Dat is volgens hem goed te verklaren: ,,In vijf jaar tijd is het vastgoed in Rotterdam in waarde verdubbeld, terwijl geld op de bank minder waard wordt, de beurs fluctueert en bitcoins onzeker zijn.’’

Bij nagenoeg elke woning ligt de huur daar hoger dan gevraagd mag worden

Frank Haver, Beleggingspand Rotterdam
Dat juist Carnisse en Schiedam-Oost zo in trek zijn bij vastgoedbeleggers kan hij uitleggen: wie voor rendement gaat, kiest voor de huizen in de goedkopere wijken met de laagste prijzen per vierkante meter; Schiedam-Oost en Carnisse, de Tarwewijk, Oud Charlois, Bloemhof, Hillesluis en Oud-Mathenesse. ,,Bij nagenoeg elke woning ligt de huur daar hoger dan gevraagd mag worden volgens het woningwaarderingsstelsel, het puntensysteem.’’

Misstanden
Bijkomend voordeel is dat de huurders die zich voor deze huizen melden, vaak arbeidsmigranten, niet snel naar de huurcommissie stappen. De gemeente Rotterdam ziet het met lede ogen aan. ,,Op verschillende plekken in Rotterdam gaat het niet goed op de woningverhuurmarkt’’, zegt VVD-wethouder Bas Kurvers (Bouwen en wonen, VVD). Behalve van de ‘extreem hoge huurprijzen die een deel van de particuliere verhuurders vraagt’ spreekt hij van misstanden als slecht onderhoud, overbewoning en uitbuiting van huurders. ,,De sociale binding en veiligheid in een wijk gaat hierdoor achteruit.’’

Op verschil­len­de plekken in Rotterdam gaat het niet goed op de woningver­huur­markt

Bas Kurvers, Wethouder bouwen en wonen in Rotterdam
Naast de klassieke pandjesbaas die met eigen geld huizen aankoopt, ziet de gemeente dat vastgoedfondsen en -beleggers in wijken als Carnisse actief zijn die met meerdere investeerders kopen. Al dan niet met geleend geld. Ook zien zij particulieren die panden aankopen met geleend geld van een geldverstrekker.

Iedereen kan het vastgoed in, zegt Frank Haver. ,,Het is een vrij beroep.’’ Zelf bekent hij ook niet over makelaarspapieren te beschikken. ,,Inmiddels heb ik wel zoveel transacties op m’n naam dat ik op wel wat ervaring kan bogen.’’ De cursussen van z’n nieuwe, Instagrammende collega’s doet hij af als ‘niet iets waarvoor een diploma is vereist’.

Vraagtekens
Ilias Rahimi in Carnisse in Rotterdam-Zuid bij zijn eerst gekochte woning aan de Goereesestraat
Ilias Rahimi in Carnisse in Rotterdam-Zuid bij zijn eerst gekochte woning aan de Goereesestraat © Frank de Roo
Nick Forger van Ooms, een van de grootste makelaars van de Rotterdamse regio, zet eveneens vraagtekens bij de cursussen. ,,Het gaat wel veel over geld verdienen en weinig over de risico’s. Ik vraag me af of die voldoende aan bod komen. Een huis kán in waarde dalen. Daarom adviseren wij zelf mensen alleen in woningbelegging te stappen als zij het geld kunnen missen.’’

Hij noemt nog meer valkuilen, zoals slechte funderingen, slapende vve’s, woningbouwplannen pal voor de deur, horrorhuurders die schade aanrichten en de mogelijkheid dat de gemeente je verplicht tot achterstallig onderhoud. ,,In alle gevallen kun je opeens met een enorme kostenpost zitten.’’ Ook wijst hij er op dat kamerverhuur in veel wijken verboden is.

Boerenverstand
Je kunt opeens met een enorme kostenpost zitten

Nick Forger, Ooms Makelaars
,,Waardoor je niet zomaar vier, vijf mensen in een huis kunt zetten. Blijf vooral het boerenverstand gebruiken’’, is zijn boodschap aan mensen die de vastgoedmarkt op willen: ,,If it sounds to good te be true, it probably is.’’ Die risico’s zijn minder bij fondsbeleggingen, waarbij meerdere mensen meebetalen aan een huis, zegt hij. ,,Die spreid je dan, maar het nadeel is dat je er niet zomaar uit kan stappen. Dus als je geld nodig hebt, kun je er niet bij - laat staan het huis verkopen.’’

,,Als het te mooi is om waar te zijn, dan is dat het waarschijnlijk ook,’’ zegt ook woordvoerster Yolanda Bieckman van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Hoewel de toezichthouder niet wil ingaan op individuele casussen, moet haar wel van het hart dat wie de risico’s van een belegging niet helemaal kan inschatten of de constructie niet goed begrijpt, er verstandig aan doet om andere, minder risicovolle, manieren om te beleggen te overwegen.

Dwangsom
De gemeente Rotterdam heeft, naar aanleiding van misstanden als te hoge huren, aangekondigd de particuliere woningmarkt aan te pakken. Ze zegt verhuurders en huurders aan te spreken op hun rechten en plichten. En in Carnisse loopt een proef met een verhuurdersvergunning die op termijn in heel Rotterdam wordt ingevoerd. Wie zich niet aan de regels houdt riskeert een dwangsom van 10.000 tot 25.000 euro per overtreding. Ook kan de vergunning worden ingetrokken.

En Sayed Abou El Kheir? Die is inmiddels bezig met de aankoop van zijn vierde pandje. ,,Deze manier van geld verdienen bestaat al jaren, maar het was altijd bestemd voor een gesloten wereld. Wij maken de vastgoedwereld toegankelijk voor iedereen, niet alleen voor de elite.”
NaRegenDeZonzondag 24 januari 2021 @ 09:41
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2021 09:29 schreef kopersneek het volgende:
Leuk artikel ad mbt vastgoed..


SPOILER
Jonge vastgoedondernemers investeren, pronkend met dure auto's, in de slechte wijken in en rond Rotterdam.
PREMIUM
Jonge vastgoedondernemers investeren, pronkend met dure auto's, in de slechte wijken in en rond Rotterdam. © Eric Elich
Achterstandswijken in trek bij jonge beleggers die pandjes kopen: ‘In een jaar financieel onafhankelijk’
De Rotterdamse woningmarkt is booming en daar wil iédereen van mee-profiteren. Een pandje kopen om te verhuren, dat is goud geld verdienen. Er zijn nieuwe, jonge spelers in het vastgoed en daar is niet iedereen blij mee.

Leon van Heel, Salwa van der Gaag 23-01-21, 19:59
15

Opeens waren ze er. Jonge vastgoedondernemers, pronkend met dure wagens, het goede leven en wervende boodschappen op Facebook en Instagram: ‘De eerste stap naar succes begint bij doen’, ‘Building a dream’, ‘Financial free in 1 year’ - in één jaar financieel onafhankelijk. In fonkelende reclames en met flitsende cursussen roepen zij anderen op hun voorbeeld te volgen en ook dik geld te verdienen op de huizenmarkt. De belofte is hoopvol. In een paar weken tijd leer je alles wat je moet weten om een pand te kunnen kopen, een jaar later ben je vastgoedeigenaar. Dan heb je een pandje gekocht, of misschien wel een stuk of drie. ‘Als ik het kan, kan echt iedereen het’.


Opvallend: de nieuwe vastgoedinvesteerders zijn actief in de slechte wijken. De gemeente Rotterdam ziet dat daar de huurprijzen extreem stijgen. Gevestigde makelaars kijken met argusogen toe hoe de snelle jongens de huizen voor starters wegkapen en waarschuwen dat zij hun investeringen wel heel rooskleurig voorspiegelen.

Bijna dagelijks krijgen de bewoners van een portiekflat aan de Rotterdamsedijk in Schiedam-Oost - pal tegen Rotterdam - folders in hun brievenbus. Of zij hun huis wil verkopen, zonder gedoe, zonder makelaar. Zijn flatje is in trek, constateert een van de bewoners, terwijl hij de buurt zelf omschrijft als ‘de getto van Schiedam’.


Illegaal bordeel
In de woning boven hem zat tot voor kort een illegaal bordeel (‘leeggehaald door de gemeente’) en de huizen onder hem worden steeds onderverhuurd aan nieuwe mensen. Zelf wil hij niet van verkopen weten, zegt de dertiger: ,,Ik heb het ooit voor een goede prijs gekocht en denk dat ik voor mijn 65 vierkante meter tegenwoordig 190.000 euro kan krijgen, maar daar koop ik nergens anders in de regio een huis voor.’’

Een onderbuurvrouw die huurt, meldt zich in de hal van de flat met tassen vol boodschappen. Hoe zij aan het huis gekomen is? ,,Via een vriendin, die een telefoonnummer van iemand met een huis had.’’ Ze is blij met het appartement. Ze zegt 500 euro in de maand te betalen. ,,Een goede prijs.’’ De andere huurders zijn niet thuis.

In de flat wonen veel Poolse arbeiders, zegt een bewoonster van een koophuis in de buurt. Ook zij krijgt geregeld verkoopfolders in de bus. Zij wijst naar de auto’s met Oost-Europese kentekenplaten in de straat. ,,Niet iedereen heeft een pas voor de afvalcontainers, zakken afval worden gewoon op straat gegooid.’’

De Rotterdamsedijk in Schiedam-Oost
De Rotterdamsedijk in Schiedam-Oost © AD
‘Ontzettend geïnspireerd’
Voor Sayed Abou El Kheir (Sayed Aek op Instagram) is de Rotterdamsedijk het beginpunt van zijn reis naar financiële onafhankelijkheid. In december kocht de 30-jarige Amsterdammer hier zijn eerste pand van wat de lucratieve vastgoedportefeuille moet worden van AEK Real Estate. Op Instagram deelt hij zijn ‘Real Estate Journey’. ,,Ik heb een cursus gevolgd bij Real Estate Masterclass en raakte ontzettend geïnspireerd. Ilias hielp me met alles en nu help ik weer nieuwe mensen.”


Ilias is Ilias Rahimi. Hij geeft cursussen namens het bedrijf Real Estate Masterclass en zit zelf ook in het vastgoed. Tegenover het AD vertelde de 27-jarige coach eerder hoe hij met 300 euro is begonnen en zich in korte tijd opwerkte tot een ondernemer die zich een Range Rover van meer dan een ton kan veroorloven. Het artikel wekte irritatie vanuit de gevestigde vastgoedwereld. Die vraagt zich af: klopt dit wel? ,,Ik snap dat makelaars er niet blij mee zijn,’’ zegt Rahimi in reactie op de kritiek. ,,Want die zijn overbodig. Wij kopen pandjes op zonder tussenpersoon.’’

Crowdfunding
Behalve Real Estate Masterclass is David Law Coaching zo’n speler op de Rotterdamse woningmarkt. Law koopt ook huizen via crowdfunding, maar geeft net als Real Estate Masterclass cursussen. Daarin vertellen zij over huizen kopen, verbouwingen, taxeren, verhuur en beleggen. Met de kennis op zak is het aan de deelnemers om investeerders te vinden. Met het geld van investeerders kan een pandje worden gekocht en worden opgeknapt. Soms wordt een project door meerdere mensen gefinancierd, soms is één geldverstrekker voldoende.

Ik heb geleerd hoe je investeer­ders moet aantrekken

Sayed Abou El Kheir
Een cursus kan flink wat duiten kosten, maar 20.000 euro verder weet je dan ook alles wat je moet weten, is de garantie. ,,Ik heb geleerd hoe je investeerders moet aantrekken en hoe je een netwerk opbouwt’’, zegt Sayed Abou El Kheir. ,,Het is een win-winsituatie. De investeerder ontvangt rendement.”

‘Geen absurde huurprijzen’
Hoeveel rendement de investeringen precies opleveren, daar is geen van die cursusaanbieders duidelijk over. Het verschilt per pand, is het antwoord. Volgens Ilias Rahimi worden geen absurde huurprijzen gevraagd om hoge rendementen te kunnen betalen. ,,We werken altijd via het puntensysteem en voldoen aan alle eisen.”

Toch ziet de gemeente Rotterdam de huren onder druk van vastgoedbeleggers stijgen. Volgens onderzoek in de wijk Carnisse, uit 2019, overschreed de huurprijs bij bijna tweederde van de panden die net door een belegger werd aangekocht het maximaal toegestane bedrag. In de praktijk ging het om enkele tientjes per maand, maar soms liep het op tot 800 euro te veel.

Parkeren
,,Het wordt ervoor betaald’’, zegt Frank Haver. ,,Omdat er woningschaarste is.’’ Haver is met zijn bedrijf Beleggingspand Rotterdam volgens eigen zeggen de nummer-1 makelaar voor beleggingspanden in de stad. Zijn klantenkring bestaat uit welgestelden die hun kapitaal veilig willen parkeren (‘Die vragen na een paar jaar eens hoe het ermee staat’), maar hij ziet dat de huidige oververhitte markt een nieuw soort beleggers aantrekt die snel geld willen verdienen. Dat is volgens hem goed te verklaren: ,,In vijf jaar tijd is het vastgoed in Rotterdam in waarde verdubbeld, terwijl geld op de bank minder waard wordt, de beurs fluctueert en bitcoins onzeker zijn.’’

Bij nagenoeg elke woning ligt de huur daar hoger dan gevraagd mag worden

Frank Haver, Beleggingspand Rotterdam
Dat juist Carnisse en Schiedam-Oost zo in trek zijn bij vastgoedbeleggers kan hij uitleggen: wie voor rendement gaat, kiest voor de huizen in de goedkopere wijken met de laagste prijzen per vierkante meter; Schiedam-Oost en Carnisse, de Tarwewijk, Oud Charlois, Bloemhof, Hillesluis en Oud-Mathenesse. ,,Bij nagenoeg elke woning ligt de huur daar hoger dan gevraagd mag worden volgens het woningwaarderingsstelsel, het puntensysteem.’’

Misstanden
Bijkomend voordeel is dat de huurders die zich voor deze huizen melden, vaak arbeidsmigranten, niet snel naar de huurcommissie stappen. De gemeente Rotterdam ziet het met lede ogen aan. ,,Op verschillende plekken in Rotterdam gaat het niet goed op de woningverhuurmarkt’’, zegt VVD-wethouder Bas Kurvers (Bouwen en wonen, VVD). Behalve van de ‘extreem hoge huurprijzen die een deel van de particuliere verhuurders vraagt’ spreekt hij van misstanden als slecht onderhoud, overbewoning en uitbuiting van huurders. ,,De sociale binding en veiligheid in een wijk gaat hierdoor achteruit.’’

Op verschil­len­de plekken in Rotterdam gaat het niet goed op de woningver­huur­markt

Bas Kurvers, Wethouder bouwen en wonen in Rotterdam
Naast de klassieke pandjesbaas die met eigen geld huizen aankoopt, ziet de gemeente dat vastgoedfondsen en -beleggers in wijken als Carnisse actief zijn die met meerdere investeerders kopen. Al dan niet met geleend geld. Ook zien zij particulieren die panden aankopen met geleend geld van een geldverstrekker.

Iedereen kan het vastgoed in, zegt Frank Haver. ,,Het is een vrij beroep.’’ Zelf bekent hij ook niet over makelaarspapieren te beschikken. ,,Inmiddels heb ik wel zoveel transacties op m’n naam dat ik op wel wat ervaring kan bogen.’’ De cursussen van z’n nieuwe, Instagrammende collega’s doet hij af als ‘niet iets waarvoor een diploma is vereist’.

Vraagtekens
Ilias Rahimi in Carnisse in Rotterdam-Zuid bij zijn eerst gekochte woning aan de Goereesestraat
Ilias Rahimi in Carnisse in Rotterdam-Zuid bij zijn eerst gekochte woning aan de Goereesestraat © Frank de Roo
Nick Forger van Ooms, een van de grootste makelaars van de Rotterdamse regio, zet eveneens vraagtekens bij de cursussen. ,,Het gaat wel veel over geld verdienen en weinig over de risico’s. Ik vraag me af of die voldoende aan bod komen. Een huis kán in waarde dalen. Daarom adviseren wij zelf mensen alleen in woningbelegging te stappen als zij het geld kunnen missen.’’

Hij noemt nog meer valkuilen, zoals slechte funderingen, slapende vve’s, woningbouwplannen pal voor de deur, horrorhuurders die schade aanrichten en de mogelijkheid dat de gemeente je verplicht tot achterstallig onderhoud. ,,In alle gevallen kun je opeens met een enorme kostenpost zitten.’’ Ook wijst hij er op dat kamerverhuur in veel wijken verboden is.

Boerenverstand
Je kunt opeens met een enorme kostenpost zitten

Nick Forger, Ooms Makelaars
,,Waardoor je niet zomaar vier, vijf mensen in een huis kunt zetten. Blijf vooral het boerenverstand gebruiken’’, is zijn boodschap aan mensen die de vastgoedmarkt op willen: ,,If it sounds to good te be true, it probably is.’’ Die risico’s zijn minder bij fondsbeleggingen, waarbij meerdere mensen meebetalen aan een huis, zegt hij. ,,Die spreid je dan, maar het nadeel is dat je er niet zomaar uit kan stappen. Dus als je geld nodig hebt, kun je er niet bij - laat staan het huis verkopen.’’

,,Als het te mooi is om waar te zijn, dan is dat het waarschijnlijk ook,’’ zegt ook woordvoerster Yolanda Bieckman van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Hoewel de toezichthouder niet wil ingaan op individuele casussen, moet haar wel van het hart dat wie de risico’s van een belegging niet helemaal kan inschatten of de constructie niet goed begrijpt, er verstandig aan doet om andere, minder risicovolle, manieren om te beleggen te overwegen.

Dwangsom
De gemeente Rotterdam heeft, naar aanleiding van misstanden als te hoge huren, aangekondigd de particuliere woningmarkt aan te pakken. Ze zegt verhuurders en huurders aan te spreken op hun rechten en plichten. En in Carnisse loopt een proef met een verhuurdersvergunning die op termijn in heel Rotterdam wordt ingevoerd. Wie zich niet aan de regels houdt riskeert een dwangsom van 10.000 tot 25.000 euro per overtreding. Ook kan de vergunning worden ingetrokken.

En Sayed Abou El Kheir? Die is inmiddels bezig met de aankoop van zijn vierde pandje. ,,Deze manier van geld verdienen bestaat al jaren, maar het was altijd bestemd voor een gesloten wereld. Wij maken de vastgoedwereld toegankelijk voor iedereen, niet alleen voor de elite.”
Ja daar zitten wel een paar SIG bekenden tussen.😀
Kletsmajoortjezondag 24 januari 2021 @ 09:48
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2021 09:29 schreef kopersneek het volgende:
zegt de dertiger: ,,Ik heb het o
Ja, leuk artikel, ik heb dat hier al eerder aangehaald.

Goed dat er aandacht voor is.
Horsemenzondag 24 januari 2021 @ 09:56
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2021 09:29 schreef kopersneek het volgende:
Leuk artikel ad mbt vastgoed..


SPOILER
Jonge vastgoedondernemers investeren, pronkend met dure auto's, in de slechte wijken in en rond Rotterdam.
PREMIUM
Jonge vastgoedondernemers investeren, pronkend met dure auto's, in de slechte wijken in en rond Rotterdam. © Eric Elich
Achterstandswijken in trek bij jonge beleggers die pandjes kopen: ‘In een jaar financieel onafhankelijk’
De Rotterdamse woningmarkt is booming en daar wil iédereen van mee-profiteren. Een pandje kopen om te verhuren, dat is goud geld verdienen. Er zijn nieuwe, jonge spelers in het vastgoed en daar is niet iedereen blij mee.

Leon van Heel, Salwa van der Gaag 23-01-21, 19:59
15

Opeens waren ze er. Jonge vastgoedondernemers, pronkend met dure wagens, het goede leven en wervende boodschappen op Facebook en Instagram: ‘De eerste stap naar succes begint bij doen’, ‘Building a dream’, ‘Financial free in 1 year’ - in één jaar financieel onafhankelijk. In fonkelende reclames en met flitsende cursussen roepen zij anderen op hun voorbeeld te volgen en ook dik geld te verdienen op de huizenmarkt. De belofte is hoopvol. In een paar weken tijd leer je alles wat je moet weten om een pand te kunnen kopen, een jaar later ben je vastgoedeigenaar. Dan heb je een pandje gekocht, of misschien wel een stuk of drie. ‘Als ik het kan, kan echt iedereen het’.


Opvallend: de nieuwe vastgoedinvesteerders zijn actief in de slechte wijken. De gemeente Rotterdam ziet dat daar de huurprijzen extreem stijgen. Gevestigde makelaars kijken met argusogen toe hoe de snelle jongens de huizen voor starters wegkapen en waarschuwen dat zij hun investeringen wel heel rooskleurig voorspiegelen.

Bijna dagelijks krijgen de bewoners van een portiekflat aan de Rotterdamsedijk in Schiedam-Oost - pal tegen Rotterdam - folders in hun brievenbus. Of zij hun huis wil verkopen, zonder gedoe, zonder makelaar. Zijn flatje is in trek, constateert een van de bewoners, terwijl hij de buurt zelf omschrijft als ‘de getto van Schiedam’.


Illegaal bordeel
In de woning boven hem zat tot voor kort een illegaal bordeel (‘leeggehaald door de gemeente’) en de huizen onder hem worden steeds onderverhuurd aan nieuwe mensen. Zelf wil hij niet van verkopen weten, zegt de dertiger: ,,Ik heb het ooit voor een goede prijs gekocht en denk dat ik voor mijn 65 vierkante meter tegenwoordig 190.000 euro kan krijgen, maar daar koop ik nergens anders in de regio een huis voor.’’

Een onderbuurvrouw die huurt, meldt zich in de hal van de flat met tassen vol boodschappen. Hoe zij aan het huis gekomen is? ,,Via een vriendin, die een telefoonnummer van iemand met een huis had.’’ Ze is blij met het appartement. Ze zegt 500 euro in de maand te betalen. ,,Een goede prijs.’’ De andere huurders zijn niet thuis.

In de flat wonen veel Poolse arbeiders, zegt een bewoonster van een koophuis in de buurt. Ook zij krijgt geregeld verkoopfolders in de bus. Zij wijst naar de auto’s met Oost-Europese kentekenplaten in de straat. ,,Niet iedereen heeft een pas voor de afvalcontainers, zakken afval worden gewoon op straat gegooid.’’

De Rotterdamsedijk in Schiedam-Oost
De Rotterdamsedijk in Schiedam-Oost © AD
‘Ontzettend geïnspireerd’
Voor Sayed Abou El Kheir (Sayed Aek op Instagram) is de Rotterdamsedijk het beginpunt van zijn reis naar financiële onafhankelijkheid. In december kocht de 30-jarige Amsterdammer hier zijn eerste pand van wat de lucratieve vastgoedportefeuille moet worden van AEK Real Estate. Op Instagram deelt hij zijn ‘Real Estate Journey’. ,,Ik heb een cursus gevolgd bij Real Estate Masterclass en raakte ontzettend geïnspireerd. Ilias hielp me met alles en nu help ik weer nieuwe mensen.”


Ilias is Ilias Rahimi. Hij geeft cursussen namens het bedrijf Real Estate Masterclass en zit zelf ook in het vastgoed. Tegenover het AD vertelde de 27-jarige coach eerder hoe hij met 300 euro is begonnen en zich in korte tijd opwerkte tot een ondernemer die zich een Range Rover van meer dan een ton kan veroorloven. Het artikel wekte irritatie vanuit de gevestigde vastgoedwereld. Die vraagt zich af: klopt dit wel? ,,Ik snap dat makelaars er niet blij mee zijn,’’ zegt Rahimi in reactie op de kritiek. ,,Want die zijn overbodig. Wij kopen pandjes op zonder tussenpersoon.’’

Crowdfunding
Behalve Real Estate Masterclass is David Law Coaching zo’n speler op de Rotterdamse woningmarkt. Law koopt ook huizen via crowdfunding, maar geeft net als Real Estate Masterclass cursussen. Daarin vertellen zij over huizen kopen, verbouwingen, taxeren, verhuur en beleggen. Met de kennis op zak is het aan de deelnemers om investeerders te vinden. Met het geld van investeerders kan een pandje worden gekocht en worden opgeknapt. Soms wordt een project door meerdere mensen gefinancierd, soms is één geldverstrekker voldoende.

Ik heb geleerd hoe je investeer­ders moet aantrekken

Sayed Abou El Kheir
Een cursus kan flink wat duiten kosten, maar 20.000 euro verder weet je dan ook alles wat je moet weten, is de garantie. ,,Ik heb geleerd hoe je investeerders moet aantrekken en hoe je een netwerk opbouwt’’, zegt Sayed Abou El Kheir. ,,Het is een win-winsituatie. De investeerder ontvangt rendement.”

‘Geen absurde huurprijzen’
Hoeveel rendement de investeringen precies opleveren, daar is geen van die cursusaanbieders duidelijk over. Het verschilt per pand, is het antwoord. Volgens Ilias Rahimi worden geen absurde huurprijzen gevraagd om hoge rendementen te kunnen betalen. ,,We werken altijd via het puntensysteem en voldoen aan alle eisen.”

Toch ziet de gemeente Rotterdam de huren onder druk van vastgoedbeleggers stijgen. Volgens onderzoek in de wijk Carnisse, uit 2019, overschreed de huurprijs bij bijna tweederde van de panden die net door een belegger werd aangekocht het maximaal toegestane bedrag. In de praktijk ging het om enkele tientjes per maand, maar soms liep het op tot 800 euro te veel.

Parkeren
,,Het wordt ervoor betaald’’, zegt Frank Haver. ,,Omdat er woningschaarste is.’’ Haver is met zijn bedrijf Beleggingspand Rotterdam volgens eigen zeggen de nummer-1 makelaar voor beleggingspanden in de stad. Zijn klantenkring bestaat uit welgestelden die hun kapitaal veilig willen parkeren (‘Die vragen na een paar jaar eens hoe het ermee staat’), maar hij ziet dat de huidige oververhitte markt een nieuw soort beleggers aantrekt die snel geld willen verdienen. Dat is volgens hem goed te verklaren: ,,In vijf jaar tijd is het vastgoed in Rotterdam in waarde verdubbeld, terwijl geld op de bank minder waard wordt, de beurs fluctueert en bitcoins onzeker zijn.’’

Bij nagenoeg elke woning ligt de huur daar hoger dan gevraagd mag worden

Frank Haver, Beleggingspand Rotterdam
Dat juist Carnisse en Schiedam-Oost zo in trek zijn bij vastgoedbeleggers kan hij uitleggen: wie voor rendement gaat, kiest voor de huizen in de goedkopere wijken met de laagste prijzen per vierkante meter; Schiedam-Oost en Carnisse, de Tarwewijk, Oud Charlois, Bloemhof, Hillesluis en Oud-Mathenesse. ,,Bij nagenoeg elke woning ligt de huur daar hoger dan gevraagd mag worden volgens het woningwaarderingsstelsel, het puntensysteem.’’

Misstanden
Bijkomend voordeel is dat de huurders die zich voor deze huizen melden, vaak arbeidsmigranten, niet snel naar de huurcommissie stappen. De gemeente Rotterdam ziet het met lede ogen aan. ,,Op verschillende plekken in Rotterdam gaat het niet goed op de woningverhuurmarkt’’, zegt VVD-wethouder Bas Kurvers (Bouwen en wonen, VVD). Behalve van de ‘extreem hoge huurprijzen die een deel van de particuliere verhuurders vraagt’ spreekt hij van misstanden als slecht onderhoud, overbewoning en uitbuiting van huurders. ,,De sociale binding en veiligheid in een wijk gaat hierdoor achteruit.’’

Op verschil­len­de plekken in Rotterdam gaat het niet goed op de woningver­huur­markt

Bas Kurvers, Wethouder bouwen en wonen in Rotterdam
Naast de klassieke pandjesbaas die met eigen geld huizen aankoopt, ziet de gemeente dat vastgoedfondsen en -beleggers in wijken als Carnisse actief zijn die met meerdere investeerders kopen. Al dan niet met geleend geld. Ook zien zij particulieren die panden aankopen met geleend geld van een geldverstrekker.

Iedereen kan het vastgoed in, zegt Frank Haver. ,,Het is een vrij beroep.’’ Zelf bekent hij ook niet over makelaarspapieren te beschikken. ,,Inmiddels heb ik wel zoveel transacties op m’n naam dat ik op wel wat ervaring kan bogen.’’ De cursussen van z’n nieuwe, Instagrammende collega’s doet hij af als ‘niet iets waarvoor een diploma is vereist’.

Vraagtekens
Ilias Rahimi in Carnisse in Rotterdam-Zuid bij zijn eerst gekochte woning aan de Goereesestraat
Ilias Rahimi in Carnisse in Rotterdam-Zuid bij zijn eerst gekochte woning aan de Goereesestraat © Frank de Roo
Nick Forger van Ooms, een van de grootste makelaars van de Rotterdamse regio, zet eveneens vraagtekens bij de cursussen. ,,Het gaat wel veel over geld verdienen en weinig over de risico’s. Ik vraag me af of die voldoende aan bod komen. Een huis kán in waarde dalen. Daarom adviseren wij zelf mensen alleen in woningbelegging te stappen als zij het geld kunnen missen.’’

Hij noemt nog meer valkuilen, zoals slechte funderingen, slapende vve’s, woningbouwplannen pal voor de deur, horrorhuurders die schade aanrichten en de mogelijkheid dat de gemeente je verplicht tot achterstallig onderhoud. ,,In alle gevallen kun je opeens met een enorme kostenpost zitten.’’ Ook wijst hij er op dat kamerverhuur in veel wijken verboden is.

Boerenverstand
Je kunt opeens met een enorme kostenpost zitten

Nick Forger, Ooms Makelaars
,,Waardoor je niet zomaar vier, vijf mensen in een huis kunt zetten. Blijf vooral het boerenverstand gebruiken’’, is zijn boodschap aan mensen die de vastgoedmarkt op willen: ,,If it sounds to good te be true, it probably is.’’ Die risico’s zijn minder bij fondsbeleggingen, waarbij meerdere mensen meebetalen aan een huis, zegt hij. ,,Die spreid je dan, maar het nadeel is dat je er niet zomaar uit kan stappen. Dus als je geld nodig hebt, kun je er niet bij - laat staan het huis verkopen.’’

,,Als het te mooi is om waar te zijn, dan is dat het waarschijnlijk ook,’’ zegt ook woordvoerster Yolanda Bieckman van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Hoewel de toezichthouder niet wil ingaan op individuele casussen, moet haar wel van het hart dat wie de risico’s van een belegging niet helemaal kan inschatten of de constructie niet goed begrijpt, er verstandig aan doet om andere, minder risicovolle, manieren om te beleggen te overwegen.

Dwangsom
De gemeente Rotterdam heeft, naar aanleiding van misstanden als te hoge huren, aangekondigd de particuliere woningmarkt aan te pakken. Ze zegt verhuurders en huurders aan te spreken op hun rechten en plichten. En in Carnisse loopt een proef met een verhuurdersvergunning die op termijn in heel Rotterdam wordt ingevoerd. Wie zich niet aan de regels houdt riskeert een dwangsom van 10.000 tot 25.000 euro per overtreding. Ook kan de vergunning worden ingetrokken.

En Sayed Abou El Kheir? Die is inmiddels bezig met de aankoop van zijn vierde pandje. ,,Deze manier van geld verdienen bestaat al jaren, maar het was altijd bestemd voor een gesloten wereld. Wij maken de vastgoedwereld toegankelijk voor iedereen, niet alleen voor de elite.”
Niks nieuws in gelezen maar toch weer een mooie inkijkje in deze wereld waar ook "wij" een rol in spelen.

Zeker de moeite waard om even te lezen.
Faraday01zondag 24 januari 2021 @ 09:59
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2021 09:56 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Niks nieuws in gelezen maar toch weer een mooie inkijkje in deze wereld waar ook "wij" een rol in spelen.

Zeker de moeite waard om even te lezen.
Het bevestigt mij vooral dat de hogere schijven bij SiG een aanzienlijk risicoprofiel hebben door externe factoren. Ik blijf dus bij schijf 1A.
peterczondag 24 januari 2021 @ 11:55
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2021 09:48 schreef Kletsmajoortje het volgende:

[..]

Ja, leuk artikel, ik heb dat hier al eerder aangehaald.

Goed dat er aandacht voor is.
Thanks, Kopersn.. dank voor het delen, prima om te lezen, maar je kunt ook merken dat de "traditionele" orde van makelaars en beleggers er niet helemaal happy mee is en het als een "bedreiging" zien van hun wereldje. Beetje van wij zijn netjes en zij zijn cowboys, terwijl in feite beiden groepen hetzelfde kunstje doen.
Soms veranderen markten snel, en zullen de old boys zich mee moeten aanpassen. Geen oordeel over of het goed of slecht is, maar als het mag dan mag het, totdat het niet meer mag. En wij pikken ons graantje tot op heden ook mee.

directe link

https://www.ad.nl/rotterd(...)nkelijk-br~a36d5d5e/

[ Bericht 7% gewijzigd door peterc op 24-01-2021 13:43:04 ]
flexionzondag 24 januari 2021 @ 12:54
quote:
12s.gif Op zondag 24 januari 2021 11:55 schreef peterc het volgende:

[..]

Thanks, Kopersn.. dank voor het delen, prima om te lezen, maar je kunt ook merken dat de "traditionele" orde van makelaars en beleggers er niet helemaal happy mee is en het als een "bedreiging" zien van hun wereldje. Beetje van wij zijn netjes en zij zijn cowboys, terwijl in feite beiden groepen hetzelfde kunstje doen.
Soms veranderen markten snel, en zullen de old boys zich mee moeten aanpassen. Geen oordeel over of het goed of slecht is, maar als het mag dan mag het, totdat het niet meer mag. En wij pikken ons graantje tot op heden ook mee.

https://www.ad.nl/rotterd(...)ieel-onafhankelijkde directe link,
Lees ik nu goed dat die Law 20.000 euro vraagt voor een cursus vastgoed? Dan weet je wel wie de grote winnaar is
Crowdfunder87zondag 24 januari 2021 @ 14:47
quote:
12s.gif Op zondag 24 januari 2021 11:55 schreef peterc het volgende:

[..]

Thanks, Kopersn.. dank voor het delen, prima om te lezen, maar je kunt ook merken dat de "traditionele" orde van makelaars en beleggers er niet helemaal happy mee is en het als een "bedreiging" zien van hun wereldje. Beetje van wij zijn netjes en zij zijn cowboys, terwijl in feite beiden groepen hetzelfde kunstje doen.
Soms veranderen markten snel, en zullen de old boys zich mee moeten aanpassen. Geen oordeel over of het goed of slecht is, maar als het mag dan mag het, totdat het niet meer mag. En wij pikken ons graantje tot op heden ook mee.

directe link

https://www.ad.nl/rotterd(...)nkelijk-br~a36d5d5e/
Processen in makelaarsland zijn merendeel gestandaardiseerd en kunnen makkelijk worden geautomatiseerd. Logisch dat de conservatieve makelaar niet blij is met de technologische ontwikkelingen. Waar veel geld makkelijk te verdienen viel in de krapte van de woningmarkt, en het risico alleen zat wanneer de conjunctuur zakte. Is het nu de hedendaagse digitale transitie die voor de conservatieve makelaarskantoren als groot concurrerend risico wordt beschouwd. De machtspositie begint voor de kleine makelaarskantoren afgenomen te worden door high tech bedrijven. Voor de consument is het een vooruitgang door het kostenbesparende proces. Echter voor het werk behoud is ook in deze sector een verslechtering gaande.
OpDieFietszondag 24 januari 2021 @ 14:58
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2021 09:29 schreef kopersneek het volgende:
Leuk artikel ad mbt vastgoed..
Bedankt voor het delen.
Het artikel bevestigt helaas in alle opzichten het beeld dat ik zelf al had van de typische SIG geldvrager (met name die in Rotterdam actief zijn).

Persoonlijk krijg ik een nogal ongemakkelijk gevoel bij het idee dat ik dit soort lui financier. Ga ik vanaf nu dus niet meer doen.
Essebeszondag 24 januari 2021 @ 16:00
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2021 12:54 schreef flexion het volgende:

[..]

Lees ik nu goed dat die Law 20.000 euro vraagt voor een cursus vastgoed? Dan weet je wel wie de grote winnaar is
Inderdaad, ik had nog wel verwacht dat het rond de 3-4.000 zou zijn, maar 20k? 😯
flexionzondag 24 januari 2021 @ 16:32
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2021 14:58 schreef OpDieFiets het volgende:

[..]

Bedankt voor het delen.
Het artikel bevestigt helaas in alle opzichten het beeld dat ik zelf al had van de typische SIG geldvrager (met name die in Rotterdam actief zijn).

Persoonlijk krijg ik een nogal ongemakkelijk gevoel bij het idee dat ik dit soort lui financier. Ga ik vanaf nu dus niet meer doen.
Mee eens. Zet me ook wel aan het denken. Schijf 1a blijf ik wel vertrouwen in hebben dat het geld terugg komt maar kans op gedoe is er wel. Zolang markt stijgt komt het goed maar als er flinke daling is vallen deze lui als eerste om.
Zeghomaarzondag 24 januari 2021 @ 16:42
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2021 16:32 schreef flexion het volgende:

[..]

Mee eens. Zet me ook wel aan het denken. Schijf 1a blijf ik wel vertrouwen in hebben dat het geld terugg komt maar kans op gedoe is er wel. Zolang markt stijgt komt het goed maar als er flinke daling is vallen deze lui als eerste om.
Denk dat SIG ook mee leest.
Zal nog wel een reactie op komen.
peterczondag 24 januari 2021 @ 17:02
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2021 14:58 schreef OpDieFiets het volgende:

[..]

Bedankt voor het delen.
Het artikel bevestigt helaas in alle opzichten het beeld dat ik zelf al had van de typische SIG geldvrager (met name die in Rotterdam actief zijn).

Persoonlijk krijg ik een nogal ongemakkelijk gevoel bij het idee dat ik dit soort lui financier. Ga ik vanaf nu dus niet meer doen.
Er zijn bij de platformen (SIG en alle andere) OG geldnemers welke handelen vanuit verschillende motieven, doelen en horizons. Maar in basis komt het op hetzelfde neer. Resultaat genereren, of het nu cash of vermogen of beide voor de KT, MLT of LT is. Kunnen het ook een beetje zien als een "Ubertje" de markt anders benaderen en daarop inspelen, waarbij men naar de grenzen zoekt.

[ Bericht 6% gewijzigd door peterc op 24-01-2021 17:16:29 ]
Zeghomaarzondag 24 januari 2021 @ 17:49
quote:
12s.gif Op zondag 24 januari 2021 17:02 schreef peterc het volgende:

[..]

Er zijn bij de platformen (SIG en alle andere) OG geldnemers welke handelen vanuit verschillende motieven, doelen en horizons. Maar in basis komt het op hetzelfde neer. Resultaat genereren, of het nu cash of vermogen of beide voor de KT, MLT of LT is. Kunnen het ook een beetje zien als een "Ubertje" de markt anders benaderen en daarop inspelen, waarbij men naar de grenzen zoekt.
Is het dan afwachten totdat de regering ingrijpt?
Kunnen nu geen nieuwe wetten voorstellen.
Zijn we zo weer ½ jaartje verder.
Zeghomaarzondag 24 januari 2021 @ 17:54
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2021 14:58 schreef OpDieFiets het volgende:

[..]

Bedankt voor het delen.
Het artikel bevestigt helaas in alle opzichten het beeld dat ik zelf al had van de typische SIG geldvrager (met name die in Rotterdam actief zijn).

Persoonlijk krijg ik een nogal ongemakkelijk gevoel bij het idee dat ik dit soort lui financier. Ga ik vanaf nu dus niet meer doen.
Is niet alleen Rotterdam
Wat dacht je van Maastricht, wijkje van S*r**n.
OpDieFietszondag 24 januari 2021 @ 18:00
quote:
12s.gif Op zondag 24 januari 2021 17:02 schreef peterc het volgende:

[..]

Er zijn bij de platformen (SIG en alle andere) OG geldnemers welke handelen vanuit verschillende motieven, doelen en horizons. Maar in basis komt het op hetzelfde neer. Resultaat genereren, of het nu cash of vermogen of beide voor de KT, MLT of LT is. Kunnen het ook een beetje zien als een "Ubertje" de markt anders benaderen en daarop inspelen, waarbij men naar de grenzen zoekt.
Uiteraard zit iedereen er in om geld te verdienen. Ik ook :)
Het gaat hier puur om de gunfactor, aan wie wil je wel, of eigenlijk moet ik zeggen niet, je geld uitlenen.
peterczondag 24 januari 2021 @ 19:50
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2021 18:00 schreef OpDieFiets het volgende:

[..]

Uiteraard zit iedereen er in om geld te verdienen. Ik ook :)
Het gaat hier puur om de gunfactor, aan wie wil je wel, of eigenlijk moet ik zeggen niet, je geld uitlenen.
Klopt, en CF en andere financieringsvormen bieden nu ook de gewone burger de mogelijkheid , om een OG portefeuille op te bouwen, waar dat voorheen enkel voor de gevestigde 'orde' bestemd was. Of de ethiek van de new boys beter of slechter is dan vroeger, kun je betwijfelen. De "oude" makelaars en OG garde was tot op zekere hoogte ook een kliekje, maar toen was het waarschijnlijk minder zichtbaar.

[ Bericht 0% gewijzigd door peterc op 24-01-2021 20:18:30 ]
Crowdfunder87zondag 24 januari 2021 @ 22:09
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2021 16:42 schreef Zeghomaar het volgende:

[..]

Denk dat SIG ook mee leest.
Zal nog wel een reactie op komen.
Waarom zou SIG een reactie geven? Hun als platform en jij als investeerder weten toch wie de leningnemers zijn, en hoe het kaartenhuis wordt opgebouwd? Laten we ons nu verbazen op basis van een artikel? Denk dat dit al wel duidelijk was dat SIG vaak dezelfde leningnemers heeft met een torenhoge schuld die niet meer kan worden terugbetaald op basis van hun hoofdelijke aansprakelijkheid, mocht het is een keer fout gaan en het kaartenhuis instort.
KrekelJapiemaandag 25 januari 2021 @ 10:48
Nieuwe Kvik
https://www.collincrowdfund.nl/kvik-zwolle/
impact9maandag 25 januari 2021 @ 10:49
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 januari 2021 15:16 schreef Jaco078 het volgende:

[..]

Gaat dinsdag open, maandag hoop ik linkje te hebben
Zou top zijn!
Faraday01maandag 25 januari 2021 @ 10:55
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2021 22:09 schreef Crowdfunder87 het volgende:

[..]

Waarom zou SIG een reactie geven? Hun als platform en jij als investeerder weten toch wie de leningnemers zijn, en hoe het kaartenhuis wordt opgebouwd? Laten we ons nu verbazen op basis van een artikel? Denk dat dit al wel duidelijk was dat SIG vaak dezelfde leningnemers heeft met een torenhoge schuld die niet meer kan worden terugbetaald op basis van hun hoofdelijke aansprakelijkheid, mocht het is een keer fout gaan en het kaartenhuis instort.
Helemaal eens, bij SiG zie je heel mooi het verschil tussen de conservatieve schijf 1A en meer risicobereide schijf 3 investeerder. Persoonlijk vind ik alles boven de WOZ waarde te risicovol, maar ieder zijn keuze.
NaRegenDeZonmaandag 25 januari 2021 @ 11:07
quote:
Ook deze lijkt mij wel investeringswaardig. Die autojongens hebben over het algemeen goed geleerd wat verkopen is. Beiden hebben overwaarde op hun huis. Jammer dat er geen tweede hypotheek gevestigd wordt. Zal wel te maken hebben met onwilligheid van de eerste hypotheekhouder dan wel met de kosten van het vestigen van de tweede hypotheek.
KviK lijkt ook een solide keukengroep die aardig tegen de mandemakersgroep op kan vechten en te samen met de terug koop garanties van het moederbedrijf durf ik deze wederom wel aan. Dus als iemand een link heeft, graag.
obligatairemaandag 25 januari 2021 @ 11:09
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2021 10:55 schreef Faraday01 het volgende:

[..]

Helemaal eens, bij SiG zie je heel mooi het verschil tussen de conservatieve schijf 1A en meer risicobereide schijf 3 investeerder. Persoonlijk vind ik alles boven de WOZ waarde te risicovol, maar ieder zijn keuze.
Mee eens, in schijf 3 valt een heel mooi rendement te behalen; zeker in combinatie met boete voor vervroegde aflossing, maar ik doe het ook liever niet. Af en toe schijf 2 als deze onder WOZ valt.

Sommige van de nieuwe vastgoedboeren zijn al jarenlang actief dus die hebben best wel wat vlees op de botten denk ik zowel op de bank als in overwaarde. Ik zou me eerder zorgen maken over de sukkels die nu pas de markt betreden. Anyway daar heb je schijf 1a voor al hoop ik dat het nooit nodig zal zijn.
NaRegenDeZonmaandag 25 januari 2021 @ 11:30
Hotel de Zwaan https://www.collincrowdfund.nl/hotel-brasserie-de-zwaan-i-venray/ zit vandaag ook vol was als ik me niet vergis al voor ongeveer 70% volgeschreven door mensen van hier en andere innercrowd investeerders. Heeft iemand gezien hoeveel er al exact in de tas zat toen het project vandaag om 11.00 uur open ging?
KrekelJapiemaandag 25 januari 2021 @ 11:32
quote:
0s.gif Op donderdag 21 januari 2021 14:47 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

De vastgoed weduwe van Collin staat na een halve dag op zo'n 500 investeerders die ongeveer 600K opgehoest hebben. Dus nog ongeveer zo'n zelfde bedrag te gaan.
Lijkt me lastig om vol te geraken of er moet nog een grote investeerder op de de achterhand zitten die de boel vol gooit de komende dagen.
Voor 7% wil ik mijn inleg wel verdubbelen.
Er worden ook vragen gesteld hierover:
quote:
Is de rente (naast de beperkte aflossingen) niet te laag in vergelijking met andere Collin-vastgoed-financieringen op bedrijfsmatig commercieel vastgoed? Betreft voornamelijk winkelpanden!
ron6maandag 25 januari 2021 @ 11:35
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2021 11:30 schreef NaRegenDeZon het volgende:
Hotel de Zwaan https://www.collincrowdfund.nl/hotel-brasserie-de-zwaan-i-venray/ zit vandaag ook vol was als ik me niet vergis al voor ongeveer 70% volgeschreven door mensen van hier en andere innercrowd investeerders. Heeft iemand gezien hoeveel er al exact in de tas zat toen het project vandaag om 11.00 uur open ging?
Ik dacht te zien 58% bij open gaan.
xaban06maandag 25 januari 2021 @ 11:41
Zitten er meer hier in SIG, Project in M*str*cht met huisnummer 5C? Dit is mijn eerste investering bij SIG.
Hypotheek is op 15/01 gepasseerd, maar ik zie (nog steeds) geen betaalschema. Klopt dit en is SIG gewoon traag met administratie?
Zeghomaarmaandag 25 januari 2021 @ 11:44
Bootje bij GVE ondanks stappelfinanciering in No-time VOL.
ML45maandag 25 januari 2021 @ 11:54
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2021 11:41 schreef xaban06 het volgende:
Zitten er meer hier in SIG, Project in M*str*cht met huisnummer 5C? Dit is mijn eerste investering bij SIG.
Hypotheek is op 15/01 gepasseerd, maar ik zie (nog steeds) geen betaalschema. Klopt dit en is SIG gewoon traag met administratie?
Zoals je kunt zien zijn de hypotheekakte en andere documenten beschikbaar.
Het betaalschema komt later, omdat de hypotheek gepasseerd is ruim voor het einde van de maand, hier de 15de, is de eerste uitbetaling op 1 februari. Hier gaan nog wel de kosten vanaf. Op 1 maart zal er nog een betaling zijn waar de resterende kosten vanaf gaan zodat je vanaf 1 april je eerste volledige betaling krijgt via de wallet( dus niet op je bankrekening). Dit wallet bedrag kan je of overboeken naar je bankrekening of gebruiken voor een deelbetaling van een nieuwe investering.
Dus even geduld hebben, voor 1 februari krijg je toch geen uitbetaling. SIG doet dit mi wel goed.
Mocht je specifieke vragen hebben stuur een pm
xaban06maandag 25 januari 2021 @ 12:00
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2021 11:54 schreef ML45 het volgende:

[..]

Zoals je kunt zien zijn de hypotheekakte en andere documenten beschikbaar.
Het betaalschema komt later, omdat de hypotheek gepasseerd is ruim voor het einde van de maand, hier de 15de, is de eerste uitbetaling op 1 februari. Hier gaan nog wel de kosten vanaf. Op 1 maart zal er nog een betaling zijn waar de resterende kosten vanaf gaan zodat je vanaf 1 april je eerste volledige betaling krijgt via de wallet( dus niet op je bankrekening). Dit wallet bedrag kan je of overboeken naar je bankrekening of gebruiken voor een deelbetaling van een nieuwe investering.
Dus even geduld hebben, voor 1 februari krijg je toch geen uitbetaling. SIG doet dit mi wel goed.
Mocht je specifieke vragen hebben stuur een pm
Dank voor je uitgebreide reactie! Het gaat mij niet om de uitbetaling, maar om het schema zelf :) Ookal begint de betaling 2 maanden later.
Het schema moet bij SIG allang bekend zijn, want hypotheek gepasseerd. Maar dat komt dus nog... Enig idee wanneer ik het betaalschema kan verwachten?
ML45maandag 25 januari 2021 @ 12:04
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2021 12:00 schreef xaban06 het volgende:

[..]

Dank voor je uitgebreide reactie! Het gaat mij niet om de uitbetaling, maar om het schema zelf :) Ookal begint de betaling 2 maanden later.
Het schema moet bij SIG allang bekend zijn, want hypotheek gepasseerd. Maar dat komt dus nog... Enig idee wanneer ik het betaalschema kan verwachten?
Over het algemeen vrij snel binnen enkele dagen, en soms iets minder snel. Dus enig geduld.
Faraday01maandag 25 januari 2021 @ 12:46
De eerste afschrijving vsn 2021 is een feit, M**tsch*p v*n L**r. Er komt maximaal 1/6 van de resterende som terug. En met de BD als schuldeiser is het waarschijnlijk helemaal afschrijven.
impact9maandag 25 januari 2021 @ 12:47
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2021 12:46 schreef Faraday01 het volgende:
De eerste afschrijving vsn 2021 is een feit, M**tsch*p v*n L**r. Er komt maximaal 1/6 van de resterende som terug.
Van de waarde van de beloofde pandrechten komt dus ook helemaal niks van terecht?!
VDFmaandag 25 januari 2021 @ 12:49
Wordt met geen woord over gerept.
KrekelJapiemaandag 25 januari 2021 @ 12:54
quote:
1s.gif Op maandag 25 januari 2021 12:46 schreef Faraday01 het volgende:
M**tsch*p v*n L**r
is dit capital circle?
KrekelJapiemaandag 25 januari 2021 @ 12:59
Postelse Hoeve
https://www.bndestem.nl/t(...)joen-nodig~a5d4cd89/

+ Investeringslink
https://bit.ly/postelsehoeve

[ Bericht 21% gewijzigd door KrekelJapie op 25-01-2021 13:05:46 ]
Horsemenmaandag 25 januari 2021 @ 13:04
quote:
quote:
,,We wachten nu af hoe de gemeente reageert op de aanvraag voor een omgevingsvergunning.”
Al met al dus een hoog risico project. Laat de ouders eerst maar eens mee tekenen voor HA of anders als de rente op een 8 a 9 % staat wil ik er eens over gaan denken.

[ Bericht 6% gewijzigd door Horsemen op 25-01-2021 13:13:14 ]
InVestEerdermaandag 25 januari 2021 @ 13:10
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2021 12:54 schreef KrekelJapie het volgende:
is dit capital circle?
Yep!
KrekelJapiemaandag 25 januari 2021 @ 13:13
quote:
14s.gif Op maandag 25 januari 2021 13:04 schreef Horsemen het volgende:

[..]

[..]

Al met al dus een hoog risico project. Laat de ouders eerst maar eens mee tekenen voor HA of anders als de rente op een 8 a 9 % staat wil ik er eens over gaan denken.
Of aanvullend een hypotheek op het hotel in Zeeland.
OpDieFietsmaandag 25 januari 2021 @ 13:21
quote:
1s.gif Op maandag 25 januari 2021 12:46 schreef Faraday01 het volgende:
De eerste afschrijving vsn 2021 is een feit, M**tsch*p v*n L**r. Er komt maximaal 1/6 van de resterende som terug. En met de BD als schuldeiser is het waarschijnlijk helemaal afschrijven.
Gelukkig is inclusief rente ondertussen al 80% van de inleg teruggekomen, dus de schade is relatief te overzien.
NaRegenDeZonmaandag 25 januari 2021 @ 13:29
quote:
1s.gif Op maandag 25 januari 2021 12:46 schreef Faraday01 het volgende:
De eerste afschrijving vsn 2021 is een feit, M**tsch*p v*n L**r. Er komt maximaal 1/6 van de resterende som terug. En met de BD als schuldeiser is het waarschijnlijk helemaal afschrijven.
Hier het hele verhaal.
SPOILER
Update Maatschap van Laar

Beste Investeerder,

Zoals u gemerkt heeft wordt er niet meer afgelost op de lening maatschap van L*ar. De laatste twee jaar hebben wij bijna elke maand meer moeite moeten doen om de termijnen binnen te krijgen. Helaas lukt dat nu helemaal niet meer.

De Schuldenaren zijn, samen met hun hun zes kinderen, woonachtig in een boerderij, vanwaar zij het beroep van agrariër zelfstandig uitoefenen. Tot december 2019 werden de Schuldenaren gefinancierd door ABN AMRO Bank. ABN AMRO Bank heeft het krediet van de Schuldenaren opgezegd en de vordering opgeëist. De Schuldenaren konden deze vordering niet voldoen.
Op aandringen van ABN AMRO Bank heeft Schutte Agrarisch Vastgoed, een gespecialiseerd agrarisch makelaar, onderzocht of de bezittingen van de Schuldenaren konden worden verkocht voor een bedrag gelijk aan (of hoger dan) de vordering van ABN AMRO Bank. Dat bleek – ondanks diverse verkoopinspanningen – niet het geval te zijn. Na onderhandelingen, die buiten de Schuldenaren om hebben plaatsgevonden, heeft ABN AMRO Bank besloten haar vordering op de Schuldenaren aan een potentiële koper te verkopen. Deze vennootschap is daarmee in de rechten van ABN AMRO Bank getreden en pand- en hypotheekhouder geworden. Het doel van deze koper was om de activa van de Schuldenaren te verkrijgen.
Onder de dreiging van executoriale verkoop, hebben de Schuldenaren besloten hun bezittingen onderhands te verkopen aan de pand- en hypotheekhouder. In dat kader zijn de bezittingen gewaardeerd en voor meer dan de getaxeerde marktwaarde verkocht. Nadien resteerde een schuld aan de pand- en hypotheekhouder. Een groot voordeel voor de Schuldenaren en hun gezin is dat de koper bereid is geweest om aan de Schuldenaren de opdracht te geven om de boerderijen te blijven exploiteren. Zij ontvangen daarvoor een beperkt loon en de beschikking over een dienstwoning, namelijk de boerderij waarin zij al geruime tijd woonachtig zijn.

Als gevolg van het voornoemde, hebben de Schuldenaren geen vermogen om hun schulden af te lossen. Al hun waardevolle bezittingen zijn verkocht. De inkomsten in hun sterk gereduceerde onderneming zijn ook onvoldoende om de schulden, met een som van ¤ 1.028.067,90, te voldoen. Deze inkomsten zijn hoogstens enkele honderden euro’s hoger dan een vrij te laten bedrag, zoals dat in een faillissement of wettelijke schuldsaneringsregeling zou worden vastgesteld. De schulden zijn simpelweg te groot en de omzet is te klein. De Schuldenaren hebben echter een derde bereid gevonden een bedrag van ¤ 200.000,00 ter beschikking te stellen voor het aanbieden van een onderhands akkoord.
Dit akkoord is aan alle schuldeisers voorgelegd en het valt nu af te wachten of alle partijen daarmee akkoord gaan. (De belastingdienst heeft als preferent schuldeiser ook een groot bedrag te vorderen.). Indien alle partijen inclusief de belastingdienst akkoord gaan kunnen de investeerders rekenen op een terugbetaling van ongeveer 17 procent van het openstaande bedrag.

Wij houden u op de hoogte inzake de ontwikkelingen in dit dossier.

Als u vragen heeft horen wij het graag.

Groeten,

Team Capital Circle

Indien u vragen heeft, kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

010 - 30 20 303
info@capitalcircle.nl

Er heeft dus al een hele tijd wat gespeeld want zo'n akkoord komt niet uit de lucht vallen. Denk dat de investeerders wel wat eerder ingelicht hadden kunnen worden over wat er aan de hand is. Zoals ik het nu zie springt de bank maar ook de leningnemer er goed uit. Leningnemer zat tot over z'n nek in de schuld- naar nu blijkt -en kan zo vrolijk door blijven gaan met de onderneming en wonen zonder de zorgen over de schulden. Ben benieuwd of de taxatie waarde in bewoonde staat dan wel in lege oplevering was waarvoor verkocht is. Het zou me niet verbazen als de derde die 2 ton ophoest banden heeft met de koper van het onroerend goed.
Afijn vermoedelijk hadden we bij een faillissement nog minder gekregen als 17% van de uitstaande som. Nu maar kijken hoe hebberig de belastingdienst is en of inderdaad die 17% over blijft.
impact9maandag 25 januari 2021 @ 13:36
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2021 13:29 schreef NaRegenDeZon het volgende:
uld- naar nu blijkt -en kan zo vrolijk door blijven gaan met de onderneming en wonen zonder de zorgen over de schulden. Ben benieuwd of de taxatie waarde in bewoonde staat dan wel in lege oplevering was waarvoor verkocht is. Het zou me niet verbazen al
De pandrechten met aanzienlijke waardes zijn ook als sneeuw voor de zon verdwenen. Hier wordt in het verhaal helaas met geen woord over gerept
NaRegenDeZonmaandag 25 januari 2021 @ 13:36
quote:
14s.gif Op maandag 25 januari 2021 13:04 schreef Horsemen het volgende:

[..]

[..]

Al met al dus een hoog risico project. Laat de ouders eerst maar eens mee tekenen voor HA of anders als de rente op een 8 a 9 % staat wil ik er eens over gaan denken.
Geheel mee eens!

Uit het dagblad artikel:

” Dat zou op tijd zijn voor de nieuwe lichting internationale studenten aan Tilburg University. Janny: ,,Ik ben al een kaarsje gaan opsteken in de Hasseltse kapel.”

Op het plein waar die kapel staat viel het plan met De Postelse Hoeve de bewoners in het najaar rauw op het dak. De kleine gemeenschap zou vijfentachtig extra bewoners niet aan kunnen. Henk Veltmeijer, spreekbuis van de omwonenden: ,,In dat standpunt is niets veranderd.” Ook niet door een bespreking van de plannen met Janny Zoontjens-Mutsaers, eind november. ,,We wachten nu af hoe de gemeente reageert op de aanvraag voor een omgevingsvergunning.”


Mevrouw kan beter een kaarsje opsteken om de omwonenden over de streep te trekken dat ze 35 arbeidsmigranten om willen ruilen voor 85 studenten. En als ik dat zo lees is daar meer dan een kaarsje voor nodig. Kan wel eens een ellelange procedure worden als de aanwonende tegen blijven en de weg naar de rechter vinden. Ik sla onder deze voorwaarden ook zeker over.

[ Bericht 1% gewijzigd door NaRegenDeZon op 25-01-2021 13:41:42 ]
NaRegenDeZonmaandag 25 januari 2021 @ 13:51
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2021 13:36 schreef impact9 het volgende:

[..]

De pandrechten met aanzienlijke waardes zijn ook als sneeuw voor de zon verdwenen. Hier wordt in het verhaal helaas met geen woord over gerept
Klopt:
Capital Circle beoordeelt de zekerheden als voldoende.
- Er wordt een eerste pandrecht op de dierproductierechten gevestigd. De waarde van de dierrechten bedraagt bij van Laar: ¤750.000,-
- Er wordt een eerste pandrecht op de toeslagrechten gevestigd. Dit betreft een waarde van ca ¤85.000,-
- Er wordt een eerste pandrecht op de huurpenning gevestigd a ¤30.000,- per jaar.
- De ondernemers tekenen beide voor hoofdelijk aansprakelijkheid.

Op een lening van 100K waarvan al zo'n 65% is afgelost zou uit deze Pandrechten toch wat meer uit te halen moeten zijn als 17% van de nog openstaande hoofdsom. Of deze pandrechten zijn opgeklopte priet praat van Capital Circle!
Pandrecht op de huurpenningen had al bijna genoeg opgeleverd! Kan iemand een pand verkopen zonder recht te doen aan deze verpanding?

[ Bericht 2% gewijzigd door NaRegenDeZon op 25-01-2021 14:12:08 ]
Jaco078maandag 25 januari 2021 @ 14:37
Hier de link van de nieuwe KVIK

SPOILER
Quyxz_maandag 25 januari 2021 @ 15:08
quote:
1s.gif Op maandag 25 januari 2021 14:37 schreef Jaco078 het volgende:
Hier de link van de nieuwe KVIK

SPOILER
Ik heb een haat-liefde-verhouding met Kvik. Mijn keuken komt van de Kvik en ik vind hem zeer mooi. Echter heeft het mij veel moeite en tijd gekost om ervoor te zorgen dat ze hem goed af hebben gemaakt. Totale doorlooptijd van meer dan een half jaar. Ook heb ik teveel vertrouwd op het advies in de winkel bij verkoop. Het klonk allemaal mooi, maar bij plaatsing waren er zoveel onduidelijkheden.

Geen idee of deze matige service standaard bij Kvik (of alle keukenboeren...) is, of specifiek bij mijn vestiging.

Kortom, ik weet nog niet of ik mijn geld erin wil steken. :')
Zeghomaarmaandag 25 januari 2021 @ 15:17
quote:
1s.gif Op maandag 25 januari 2021 15:08 schreef Quyxz_ het volgende:

[..]

Ik heb een haat-liefde-verhouding met Kvik. Mijn keuken komt van de Kvik en ik vind hem zeer mooi. Echter heeft het mij veel moeite en tijd gekost om ervoor te zorgen dat ze hem goed af hebben gemaakt. Totale doorlooptijd van meer dan een half jaar. Ook heb ik teveel vertrouwd op het advies in de winkel bij verkoop. Het klonk allemaal mooi, maar bij plaatsing waren er zoveel onduidelijkheden.

Geen idee of deze matige service standaard bij Kvik (of alle keukenboeren...) is, of specifiek bij mijn vestiging.

Kortom, ik weet nog niet of ik mijn geld erin wil steken. :')
Er zijn veel keuken-boeren met het zelfde sop overgoten.
Dan moet je als consument goed mondig zijn.

Er zijn er ook die echt voor kwaliteit gaat. Maar dan ook met bijpassend prijskaartje.
escortmk2maandag 25 januari 2021 @ 15:23
Een in november 2020 gestart 5* HCN project krijgt nu een maand uitstel.

Na een hotel (5*), snackbar (4*) en grill-restaurant (5*) het vierde project dat na Corona gestart is en toch aanpassing vraagt.

Van de bij mij lopende projecten heeft nu grofweg de helft extra uitstel gekregen tm maart, 10% aflossing hervat, 10% is altijd door blijven lopen, 15% is na Corona gestart en loopt gewoon, over 15% verwacht ik nog wel een berichtje.
KrekelJapiemaandag 25 januari 2021 @ 15:34
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2021 15:23 schreef escortmk2 het volgende:
Een in november 2020 gestart 5* HCN project krijgt nu een maand uitstel.

Na een hotel (5*), snackbar (4*) en grill-restaurant (5*) het vierde project dat na Corona gestart is en toch aanpassing vraagt.

Van de bij mij lopende projecten heeft nu grofweg de helft extra uitstel gekregen tm maart, 10% aflossing hervat, 10% is altijd door blijven lopen, 15% is na Corona gestart en loopt gewoon, over 15% verwacht ik nog wel een berichtje.
Ik verwacht dat de uitstel bij horeca crowdfunding nog wel even van kracht blijft. Horeca blijft nog wel even dicht. Enige dat 9-2 versoepeld wordt is naar verwachting het basisonderwijs.
Zeghomaarmaandag 25 januari 2021 @ 15:42
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2021 15:34 schreef KrekelJapie het volgende:

[..]

Ik verwacht dat de uitstel bij horeca crowdfunding nog wel even van kracht blijft. Horeca blijft nog wel even dicht. Enige dat 9-2 versoepeld wordt is naar verwachting het basisonderwijs.
Help het je hopen.
Moeders en/of vaders die thuis-les moeten geven zonder dat ze daarvoor zijn opgeleid.
Zijn dan wel de eigen kinderen. Maar ik geef het je te doen.

Kinderen kunnen hun energie niet kwijt met alle gevolgen van dien.
escortmk2maandag 25 januari 2021 @ 15:43
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2021 15:34 schreef KrekelJapie het volgende:

[..]

Ik verwacht dat de uitstel bij horeca crowdfunding nog wel even van kracht blijft. Horeca blijft nog wel even dicht. Enige dat 9-2 versoepeld wordt is naar verwachting het basisonderwijs.
Dat begrijp ik ook wel hoor, je zult mij ook niet horen over projecten die nu bijv 2-3 jaar lopen. Het is meer dat het niet-generieke uitstel toch redelijk generiek lijkt te worden. En dat ik verbaasd ben over dat bericht van het in november gestarte project.
KrekelJapiemaandag 25 januari 2021 @ 15:47
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2021 15:43 schreef escortmk2 het volgende:

[..]

Dat begrijp ik ook wel hoor, je zult mij ook niet horen over projecten die nu bijv 2-3 jaar lopen. Het is meer dat het niet-generieke uitstel toch redelijk generiek lijkt te worden. En dat ik verbaasd ben over dat bericht van het in november gestarte project.
Klopt, de recente projecten zijn er helemaal van uitgegaan dat ze in januari open konden. Een beetje wishfull thinking, misschien typisch voor ondernemers
Horsemenmaandag 25 januari 2021 @ 15:49
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2021 15:43 schreef escortmk2 het volgende:

[..]

Dat begrijp ik ook wel hoor, je zult mij ook niet horen over projecten die nu bijv 2-3 jaar lopen. Het is meer dat het niet-generieke uitstel toch redelijk generiek lijkt te worden. En dat ik verbaasd ben over dat bericht van het in november gestarte project.
Voor mij een bevestiging om, net als de afgelopen 10 maanden, nieuwe horeca investeringen links te laten liggen. Als over een paar maanden de overheidsbijdrage gaat stoppen gaan er nog een hoop koppen rollen. (En overigens niet alleen in de horeca) Echte zekerheden zijn nu nog belangrijker dan anders...

[ Bericht 1% gewijzigd door Horsemen op 25-01-2021 16:10:15 ]
Faraday01maandag 25 januari 2021 @ 16:23
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2021 13:51 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Klopt:
Capital Circle beoordeelt de zekerheden als voldoende.
- Er wordt een eerste pandrecht op de dierproductierechten gevestigd. De waarde van de dierrechten bedraagt bij van Laar: ¤750.000,-
- Er wordt een eerste pandrecht op de toeslagrechten gevestigd. Dit betreft een waarde van ca ¤85.000,-
- Er wordt een eerste pandrecht op de huurpenning gevestigd a ¤30.000,- per jaar.
- De ondernemers tekenen beide voor hoofdelijk aansprakelijkheid.

Op een lening van 100K waarvan al zo'n 65% is afgelost zou uit deze Pandrechten toch wat meer uit te halen moeten zijn als 17% van de nog openstaande hoofdsom. Of deze pandrechten zijn opgeklopte priet praat van Capital Circle!
Pandrecht op de huurpenningen had al bijna genoeg opgeleverd! Kan iemand een pand verkopen zonder recht te doen aan deze verpanding?
We komen vrees ik snel uit op een oude discussie, is de verpanding goed geregistreerd en bijgehouden door capital circle?
tnhbmaandag 25 januari 2021 @ 16:24
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2021 12:47 schreef impact9 het volgende:

[..]

Van de waarde van de beloofde pandrechten komt dus ook helemaal niks van terecht?!
Ben ik wel benieuwd naar, productierechten zouden zover ik weet niet onder bodemvoorrecht van belastingdienst kunnen vallen (zoals bij inventaris wel het geval kan zijn), want als het onder bodemvboorecht valt ben je het kwijt.
Horsemenmaandag 25 januari 2021 @ 16:25
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2021 16:23 schreef Faraday01 het volgende:

[..]

We komen vrees ik snel uit op een oude discussie, is de verpanding goed geregistreerd en bijgehouden door capital circle?
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2021 16:24 schreef tnhb het volgende:

[..]

Ben ik wel benieuwd naar, productierechten zouden zover ik weet niet onder bodemvoorrecht van belastingdienst kunnen vallen (zoals bij inventaris wel het geval kan zijn). Als verpanding dus rechtsgeldig is gedaan dan zouden deze ten gelden gemaakt moeten kunnen worden. Of ze dan de aangegeven 750+85=835k opbrengen is natuurlijk de vraag, maar resterende hoofdsom zou toch wel haalbaar moeten zijn? Of heeft het platform haar rechten vrijgegeven of niet goed geregistreerd?
Als ik er in zou zitten zou ik dit zeker navragen. Zeer leerzaam om te zien hoe een platform met deze zaken omgaat.
tnhbmaandag 25 januari 2021 @ 16:27
quote:
14s.gif Op maandag 25 januari 2021 16:25 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Als ik er in zou zitten zou ik dit zeker navragen.
Zit verdre niet in het project, maar ben wel erg benieuwd naar verpanding productierechten, want die vertegenwoordigden in het verleden (ik spreek dan over landbouw ipv veeteelt) over het algemeen wel een vrij stabiele waarde .
tnhbmaandag 25 januari 2021 @ 16:30
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2021 13:36 schreef impact9 het volgende:
De pandrechten met aanzienlijke waardes zijn ook als sneeuw voor de zon verdwenen
Bank misschien eerste pandhouder en cc tweede (ook al stata dat nergens) ?
Hanzul2maandag 25 januari 2021 @ 16:32
Wist iemand dat bij SIG bij het niet tijdig betaleen door geldnemer een maand boete betaald moet worden. Vind dit ten opzichte van de investeerders netjes. Kreeg net hierover bericht dat er bij een van de projecten dit is gebeurdt en SIG dit ook geïncasseerd heeft. Zeer netjes en op deze manier worden andere adminstratieve vergissingen minder erg.
tnhbmaandag 25 januari 2021 @ 16:34
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2021 16:32 schreef Hanzul2 het volgende:
Wist iemand dat bij SIG bij het niet tijdig betaleen door geldnemer een maand boete betaald moet worden. Vind dit ten opzichte van de investeerders netjes. Kreeg net hierover bericht dat er bij een van de projecten dit is gebeurdt en SIG dit ook geïncasseerd heeft. Zeer netjes en op deze manier worden andere adminstratieve vergissingen minder erg.
Staat in de (nieuwe?) algemene voorwaarden, zelf nog mogen nooit ervaren ondanks wat onverklaarde vertragingen in het verleden, ging er vanuit dat het dus niet werd toegepast, maar nu dus wel.
gaanmetdiebanaanmaandag 25 januari 2021 @ 16:46
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2021 16:30 schreef tnhb het volgende:

[..]

Bank misschien eerste pandhouder en cc tweede (ook al stata dat nergens) ?
De verpande zaken zijn met het bedrijf meeverkocht denk ik.
obligatairemaandag 25 januari 2021 @ 16:48
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2021 16:46 schreef gaanmetdiebanaan het volgende:

[..]

De verpande zaken zijn met het bedrijf meeverkocht denk ik.
Dat zou toch niet mogelijk moeten zijn...........
bonenstaakmaandag 25 januari 2021 @ 17:24
Bedankt weer voor de linkjes! Het studentenhotel heb ik overgeslagen. KVIK durf ik wel aan, veel verschillende vormen van zekerheden waardoor er wel een aanzienlijk deel terug zou moeten komen als het misgaat.
Jaco078maandag 25 januari 2021 @ 17:25
Inzake de Link van de accountant morgen om 11 uur: ik had absoluut verwacht dat ik m zou hebben. Maar a.g.v. een 'technische storing ' (aldus collin) is er geen link van dit project. Morgen probeer ik het alsnog en anders 11.00 aan de knoppen.

Kvik linkje al wel gedeeld net.

Kvik doe ik niet aan mee, zit al in de andere kviks.

En het studenthotel twijfel ik wel over (zie filmpjes in mn openingspost of het krantenartikel dat vandaag gepost werd). Het lijken me wel 2 boefjes (m/v).
Horsemenmaandag 25 januari 2021 @ 17:42
quote:
1s.gif Op maandag 25 januari 2021 17:25 schreef Jaco078 het volgende:
Inzake de Link van de accountant morgen om 11 uur: ik had absoluut verwacht dat ik m zou hebben. Maar a.g.v. een 'technische storing ' (aldus collin) is er geen link van dit project. Morgen probeer ik het alsnog en anders 11.00 aan de knoppen.

Kvik linkje al wel gedeeld net.

Kvik doe ik niet aan mee, zit al in de andere kviks.

En het studenthotel twijfel ik wel over (zie filmpjes in mn openingspost of het krantenartikel dat vandaag gepost werd). Het lijken me wel 2 boefjes (m/v).

Wederom dank voor de inzet ^O^
Ik laat ze beide lopen.
De accountant neem ik vermoedelijk wel mee maar ik ga er niet extra mijn best voor doen. Zo interessant is hij, in combinatie met de rente, nou ook weer niet.

[ Bericht 2% gewijzigd door Horsemen op 25-01-2021 17:47:34 ]
TisIkmaandag 25 januari 2021 @ 17:46
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2021 16:32 schreef Hanzul2 het volgende:
Wist iemand dat bij SIG bij het niet tijdig betaleen door geldnemer een maand boete betaald moet worden. Vind dit ten opzichte van de investeerders netjes. Kreeg net hierover bericht dat er bij een van de projecten dit is gebeurdt en SIG dit ook geïncasseerd heeft. Zeer netjes en op deze manier worden andere adminstratieve vergissingen minder erg.
Als ik mij goed herinner heb ik zo'n vergoeding al eens eerder ontvangen (Mintplantsoen?).
Ik ben vaak nogal kritisch over de slordigheden van SiG, maar heel veel dingen doen ze zeker ook (bovengemiddeld) goed.
Horsemenmaandag 25 januari 2021 @ 17:48
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2021 17:46 schreef TisIk het volgende:

[..]

Als ik mij goed herinner heb ik zo'n vergoeding al eens eerder ontvangen (Mintplantsoen?).
Ik ben vaak nogal kritisch over de slordigheden van SiG, maar heel veel dingen doen ze zeker ook (bovengemiddeld) goed.
Zo iets staat mij ook bij.
KrekelJapiemaandag 25 januari 2021 @ 18:08
quote:
0s.gif Op donderdag 21 januari 2021 14:47 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

De vastgoed weduwe van Collin staat na een halve dag op zo'n 500 investeerders die ongeveer 600K opgehoest hebben. Dus nog ongeveer zo'n zelfde bedrag te gaan.
Lijkt me lastig om vol te geraken of er moet nog een grote investeerder op de de achterhand zitten die de boel vol gooit de komende dagen.
Voor 7% wil ik mijn inleg wel verdubbelen.
Obv antwoord Collin zie ik een verhoging niet gebeuren
quote:
Naar onze mening is de rente van 6% passend voor deze pitch. Naast de genoemde winkelpanden met een LTV van 70% zitten er ook 2 appartementen in het onderpand (waarde ¤ 265.000), geeft de klant een aanvullende materiele hypotheek op de privé woning, is er veel overwaarde in de 6 appartementen van de andere financiering waar middels de hoofdelijke aansprakelijkheid grip op is en is de cashflow uit de huurovereenkomsten ruimschoots toereikend met ruimte voor tegenvallers mede omdat de onderneemster voldoende inkomen heeft en geen privé-onttrekkingen hieruit hoeft te doen.
Horsemenmaandag 25 januari 2021 @ 18:12
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2021 18:08 schreef KrekelJapie het volgende:

[..]

Obv antwoord Collin zie ik een verhoging niet gebeuren
[..]

Uiteraard ook prima.
Voor mij blijft het dan voldoende voor een basis inleg maar ook zeker niet meer dan dat.
Faraday01maandag 25 januari 2021 @ 18:19
SPOILER
Naar aanleiding van het bericht van Capital Circle komt bij mij nog een vraag op: Als de investeerders het eerste pandrecht op de dierproductierechten hebben en het pandrecht gaan uitwinnen, dan kan de partij die de maatschap overgenomen heeft toch helemaal niet produceren?
Dat gaat er wel van uit dat de pandrechten goed geregistreerd zijn en ze de rechten niet oneigenlijk meeverkocht hebben....
Tjalalamaandag 25 januari 2021 @ 18:37
GVE Symion 50k 7,5% 48mnd.

https://www.geldvoorelkaa(...)ten/project?id=23004
SPOILER
Zekerheid (meer uitleg)

Toelichting
1. Hoofdelijke aansprakelijkheid in privé

De heer A. Janssen (op dit moment van gedeeltelijk materiële waarde)
2. Depotregeling

2 maandtermijnen
Meer aandacht besteed ik er niet aan.
gaanmetdiebanaanmaandag 25 januari 2021 @ 18:39
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2021 16:48 schreef obligataire het volgende:

[..]

Dat zou toch niet mogelijk moeten zijn...........
Toch wel. Zie bv. https://www.actio.nl/blog(...)kerheid-of-garantie/

SPOILER
Het onderpand is inmiddels verkocht
Het kan zo zijn dat er jaren verstrijken tussen het vestigen van het pandrecht en het uitwinnen daarvan. De auto waar het pandrecht op rust kan inmiddels wel zijn verkocht. Wat betekent dit voor u?

Het pandrecht blijft in eerste instantie op de auto rusten. De mogelijkheden die de pandhouder had, behoudt hij. Alleen de persoon van de pandgever verandert, naar de nieuwe eigenaar van de auto. Dat heet ‘droit de suite’ oftewel zaaksgevolg. Dit is alleen anders als de koper een normale prijs voor de auto heeft betaald en niet van het pandrecht wist en dit ook niet hoorde te weten (te goeder trouw was). In dat geval vervalt het pandrecht wel.

Staat u dan met lege handen? Niet helemaal. Het verkopen van zaken waarop een pandrecht rust kan onrechtmatig zijn. U kunt dan procederen tegen de pandgever omdat hij onrechtmatig heeft gehandeld, en hem aansprakelijk stellen voor uw schade.


[ Bericht 44% gewijzigd door gaanmetdiebanaan op 25-01-2021 18:49:01 ]
Zeghomaarmaandag 25 januari 2021 @ 19:09
quote:
1s.gif Op maandag 25 januari 2021 17:25 schreef Jaco078 het volgende:
Inzake de Link van de accountant morgen om 11 uur: ik had absoluut verwacht dat ik m zou hebben. Maar a.g.v. een 'technische storing ' (aldus collin) is er geen link van dit project. Morgen probeer ik het alsnog en anders 11.00 aan de knoppen.

Kvik linkje al wel gedeeld net.

Kvik doe ik niet aan mee, zit al in de andere kviks.

En het studenthotel twijfel ik wel over (zie filmpjes in mn openingspost of het krantenartikel dat vandaag gepost werd). Het lijken me wel 2 boefjes (m/v).

Boefjes? Staat er een bij bij van 150KG of zo.
ETphonehomemaandag 25 januari 2021 @ 19:12
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2021 15:34 schreef KrekelJapie het volgende:

[..]

Ik verwacht dat de uitstel bij horeca crowdfunding nog wel even van kracht blijft. Horeca blijft nog wel even dicht. Enige dat 9-2 versoepeld wordt is naar verwachting het basisonderwijs.
Mijn HcN portefeuille:
12x 3 mnd uitstel
1x 1 mnd uitstel
3x default
1x gestart voor corona, betaald nog door (pita bezorger)
1x gestart na corona, betaald nog door (Fawlty towers hotel)

Ik maag me ook zorgen om de rest van 2021 vwb horeca, gelukkig zijn alle regelingen wel met rente doorbetaling, hebben we lig dat nog.

Ben het eens met de opmerking dat HcN het net zo goed een algemeen uitstel had kunnen noemen, buiten dat vind ik wel dat ze er kort genoeg op zitten.
ETphonehomemaandag 25 januari 2021 @ 19:19
Ik had afgelopen weekeind even zin in een verzetje, en ben weer eens gaan mailen met een geldnemer:

SPOILER
Geldnemer: OAMKB Arnhem
Termijn: 59/60
Geplande betaaldatum termijn 60: 29-12-2020
Update vanuit GvE: doodse stilte
Mijn vraag aan geldnemer: wanneer gaat u termijn 60 betalen?
Antwoord van geldnemer (cc aan GvE): deze termijn heb ik op 1-1-2021 betaald (ik was een beetje te laat, er was iets mis gegaan met de oorspronkelijke betaling)

Heb het bericht van geldnemer doorgestuurd aan GvE, die zijn nu denk ik druk in de administratie aan het zoeken wat er nu precies gebeurd is. (De betaling zit niet bij de verzamelbetaling welke morgen uitbetaald wordt).
petercmaandag 25 januari 2021 @ 20:21
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2021 16:32 schreef Hanzul2 het volgende:
Wist iemand dat bij SIG bij het niet tijdig betaleen door geldnemer een maand boete betaald moet worden. Vind dit ten opzichte van de investeerders netjes. Kreeg net hierover bericht dat er bij een van de projecten dit is gebeurdt en SIG dit ook geïncasseerd heeft. Zeer netjes en op deze manier worden andere adminstratieve vergissingen minder erg.
klopt, kan me v e project herinneren dat er 2x "boeterente" is betaald voor niet tijdige maandelijkse betaling, inderdaad Mintpl en zonet Math 46C2 ontv

[ Bericht 2% gewijzigd door peterc op 25-01-2021 23:19:53 ]
Kletsmajoortjemaandag 25 januari 2021 @ 20:35
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2021 18:08 schreef KrekelJapie het volgende:

[..]

Obv antwoord Collin zie ik een verhoging niet gebeuren
[..]

Heel zwart wit vraag ik mij nog steeds af waarom er een lening gevraagd wordt. De huurinkomsten zijn dusdanig dat dit onderhoudsbudget ook uit de huur kan worden betaald.

Er moet iets aan de hand zijn wat niet gecommuniceerd is.

Als het puur om herfin/verkoop klaar maken gaat dan lijkt het me onlogisch om deze uitgaven nu te doen en dan binnen een jaar te verkopen, kun je ze beter in de sloot gooien ;-).
Horsemenmaandag 25 januari 2021 @ 20:39
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2021 19:19 schreef ETphonehome het volgende:
Ik had afgelopen weekeind even zin in een verzetje, en ben weer eens gaan mailen met een geldnemer:

SPOILER
Geldnemer: OAMKB Arnhem
Termijn: 59/60
Geplande betaaldatum termijn 60: 29-12-2020
Update vanuit GvE: doodse stilte
Mijn vraag aan geldnemer: wanneer gaat u termijn 60 betalen?
Antwoord van geldnemer (cc aan GvE): deze termijn heb ik op 1-1-2021 betaald (ik was een beetje te laat, er was iets mis gegaan met de oorspronkelijke betaling)

Heb het bericht van geldnemer doorgestuurd aan GvE, die zijn nu denk ik druk in de administratie aan het zoeken wat er nu precies gebeurd is. (De betaling zit niet bij de verzamelbetaling welke morgen uitbetaald wordt).
Top van jou maar vooralsnog slecht afgewikkeld door GvE. Benieuwd hoe snel dit nu opgepakt gaat worden.
GvE, wakker worden! :z :z :z
TisIkmaandag 25 januari 2021 @ 20:50
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2021 19:19 schreef ETphonehome het volgende:
Ik had afgelopen weekeind even zin in een verzetje, en ben weer eens gaan mailen met een geldnemer:

SPOILER
Geldnemer: OAMKB Arnhem
Termijn: 59/60
Geplande betaaldatum termijn 60: 29-12-2020
Update vanuit GvE: doodse stilte
Mijn vraag aan geldnemer: wanneer gaat u termijn 60 betalen?
Antwoord van geldnemer (cc aan GvE): deze termijn heb ik op 1-1-2021 betaald (ik was een beetje te laat, er was iets mis gegaan met de oorspronkelijke betaling)

Heb het bericht van geldnemer doorgestuurd aan GvE, die zijn nu denk ik druk in de administratie aan het zoeken wat er nu precies gebeurd is. (De betaling zit niet bij de verzamelbetaling welke morgen uitbetaald wordt).
Ik ziet niet in dat project, maar: geweldig dat je dit doet. ^O^
Jaco078maandag 25 januari 2021 @ 21:07
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2021 19:19 schreef ETphonehome het volgende:
Ik had afgelopen weekeind even zin in een verzetje, en ben weer eens gaan mailen met een geldnemer:

SPOILER
Geldnemer: OAMKB Arnhem
Termijn: 59/60
Geplande betaaldatum termijn 60: 29-12-2020
Update vanuit GvE: doodse stilte
Mijn vraag aan geldnemer: wanneer gaat u termijn 60 betalen?
Antwoord van geldnemer (cc aan GvE): deze termijn heb ik op 1-1-2021 betaald (ik was een beetje te laat, er was iets mis gegaan met de oorspronkelijke betaling)

Heb het bericht van geldnemer doorgestuurd aan GvE, die zijn nu denk ik druk in de administratie aan het zoeken wat er nu precies gebeurd is. (De betaling zit niet bij de verzamelbetaling welke morgen uitbetaald wordt).
Ik ben absoluut niet roomser dan de paus maar het is toch niet toegestaan te mailen rechtstreeks met de kredietnemer?
Horsemenmaandag 25 januari 2021 @ 21:10
quote:
1s.gif Op maandag 25 januari 2021 21:07 schreef Jaco078 het volgende:

[..]

Ik ben absoluut niet roomser dan de paus maar het is toch niet toegestaan te mailen rechtstreeks met de kredietnemer?
Tja, als een platform zijn/haar werk niet doet...
Quyxz_maandag 25 januari 2021 @ 21:15
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2021 20:35 schreef Kletsmajoortje het volgende:

[..]

Heel zwart wit vraag ik mij nog steeds af waarom er een lening gevraagd wordt. De huurinkomsten zijn dusdanig dat dit onderhoudsbudget ook uit de huur kan worden betaald.

Er moet iets aan de hand zijn wat niet gecommuniceerd is.

Als het puur om herfin/verkoop klaar maken gaat dan lijkt het me onlogisch om deze uitgaven nu te doen en dan binnen een jaar te verkopen, kun je ze beter in de sloot gooien ;-).
Kan het zijn dat ze bij de huidige financier een hoge boeterente moet betalen als ze een deel aflost? Je kan natuurlijk nooit alles in één keer verkopen.

Via Collin kan ze in één keer de huidige financiering aflossen waar mogelijk geen/minder boeterente op zit. Vervolgens bij Collin boetevrij aflossen bij verkoop.

Bovendien zou de huidige rente hoger kunnen zijn als die financiering al lang loopt.

Zou hier wat in kunnen zitten?
Gronzmaandag 25 januari 2021 @ 23:16
quote:
1s.gif Op maandag 25 januari 2021 21:15 schreef Quyxz_ het volgende:

[..]

Kan het zijn dat ze bij de huidige financier een hoge boeterente moet betalen als ze een deel aflost? Je kan natuurlijk nooit alles in één keer verkopen.

Via Collin kan ze in één keer de huidige financiering aflossen waar mogelijk geen/minder boeterente op zit. Vervolgens bij Collin boetevrij aflossen bij verkoop.

Bovendien zou de huidige rente hoger kunnen zijn als die financiering al lang loopt.

Zou hier wat in kunnen zitten?
Waarom zijn ze hier dan niet gewoon wat duidelijker in, als dat zo is? Zou het investeren bespoedigen lijkt me.
ETphonehomemaandag 25 januari 2021 @ 23:35
quote:
1s.gif Op maandag 25 januari 2021 21:07 schreef Jaco078 het volgende:

[..]

Ik ben absoluut niet roomser dan de paus maar het is toch niet toegestaan te mailen rechtstreeks met de kredietnemer?
Ik zou het eerlijk gezegd niet precies weten of het mag of niet.
In de GvE mails omtrent betalings achterstanden staat altijd wel expliciet gemeld dat er geen deals tussen kredietnemer en uitlener gesloten mogen worden (wat ook logisch is, alle investeerders moeten gelijk behandeld worden).

Ik weet wel dat er hier op het forum minimaal nog een is die zo middels een mail of telefoontje een keer betalingen "weer op gang geholpen heeft".

Verder wat @Horsemen zegt: ik vind de club uit Veenendaal ook nogal laks vwb opvolging en informatie verstrekking. Met HcN is er min of meer collectief uitstel op het moment, maar daar voel ik absoluut geen behoefte om eens vragen te gaan stellen aan geldnemers.
tnhbmaandag 25 januari 2021 @ 23:59
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2021 16:46 schreef gaanmetdiebanaan het volgende:

[..]

De verpande zaken zijn met het bedrijf meeverkocht denk ik.
Tsja, dus morgelijk gewoon willens en wetens de boel belazerd?

Ik meen dat verpanding/hypotheekrechten van productierechten bij de RVO te registreren zijn (in elk geval beslag). Dan is een ongewenste overdracht (tijdelijk!) blokkeerbaar, maar dat is hier dus waarschijnlijk niet het geval geweest. Of is er niet goed gereageerd op de melding van voorgenomen overdracht, want dan gaat deze uiteindelijk wel gewoon door zonder toestemming (en er was ook iets met verpanding van productierechten, ik kan het alleen niet zo snel meer vinden).

Veel onzekerheden waar het platform wel de antwoorden op zou moeten hebben, maar ik vrees dat het wel wat specialistische kennis vraagt, of die in huis is/was?

[ Bericht 0% gewijzigd door tnhb op 26-01-2021 00:09:44 ]
tnhbdinsdag 26 januari 2021 @ 00:09
quote:
1s.gif Op maandag 25 januari 2021 21:07 schreef Jaco078 het volgende:

[..]

Ik ben absoluut niet roomser dan de paus maar het is toch niet toegestaan te mailen rechtstreeks met de kredietnemer?
Ik meen dat er platformen zijn die die in de av hebben staan, of dat bij gve ook zo is weet ik niet uit m'n hoofd. In het geval van het niet nakomen van verplichtingen (informatie en handelingen) door het platform bijvoorbeeld door niet antwoorden en/of opvolgen is op een bepaald moment het belang op contact groter dan het verbod, maar er klan zeen zeker risico in zitten.

Maar je kunt je natuurlijk altijd als potentiele klant kenbaar maken en op die manier de business aftasten, dan heb je in elk geval een redelijk beeld of de business nog actief is of niet (waarvan we eerder deze maand hier een voorbeeld van hebben kunnen lezen).
twisteddlogicdinsdag 26 januari 2021 @ 06:56
quote:
1s.gif Op maandag 25 januari 2021 14:37 schreef Jaco078 het volgende:
Hier de link van de nieuwe KVIK

SPOILER
Thanks, deze neem ik wel mee denk ik!
KrekelJapiedinsdag 26 januari 2021 @ 07:39
quote:
0s.gif Op donderdag 21 januari 2021 14:47 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

De vastgoed weduwe van Collin staat na een halve dag op zo'n 500 investeerders die ongeveer 600K opgehoest hebben. Dus nog ongeveer zo'n zelfde bedrag te gaan.
Lijkt me lastig om vol te geraken of er moet nog een grote investeerder op de de achterhand zitten die de boel vol gooit de komende dagen.
Voor 7% wil ik mijn inleg wel verdubbelen.
Informatie vervroegde aflossing zonder boeterente
quote:
Bij het juiste bod wil de familie voor elk pand bekijken of ze het willen verkopen. Op dit moment is er met name interesse in het pand in Gennep, verhuurd aan Hema.
OpDieFietsdinsdag 26 januari 2021 @ 08:03
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 00:09 schreef tnhb het volgende:

[..]

Ik meen dat er platformen zijn die die in de av hebben staan, of dat bij gve ook zo is weet ik niet uit m'n hoofd. In het geval van het niet nakomen van verplichtingen (informatie en handelingen) door het platform bijvoorbeeld door niet antwoorden en/of opvolgen is op een bepaald moment het belang op contact groter dan het verbod, maar er klan zeen zeker risico in zitten.

Maar je kunt je natuurlijk altijd als potentiele klant kenbaar maken en op die manier de business aftasten, dan heb je in elk geval een redelijk beeld of de business nog actief is of niet (waarvan we eerder deze maand hier een voorbeeld van hebben kunnen lezen).
Er zijn inderdaad platformen die hierover een bepaling in de voorwaarden hebben staan, ik weet zo ook even niet of GVE er daar een van is.
Ik vind echter wel dat er een verschil is tussen proberen in direct contact met de geldnemer jouw persoonlijke deel van de vordering terug te krijgen of enige vorm van druk op hem uit te oefenen (beide niet acceptabel), en gewoon even informeren hoe het er mee staat als er al een tijd niet wordt betaald en je via het platform ook na meerdere keren ernaar vragen geen zinvolle informatie krijgt.
Bovendien: het ergste dat er zou kunnen gebeuren is dat het platform je account opheft :)

[ Bericht 2% gewijzigd door OpDieFiets op 26-01-2021 08:13:23 ]
Kletsmajoortjedinsdag 26 januari 2021 @ 08:08
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2021 20:39 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Top van jou maar vooralsnog slecht afgewikkeld door GvE. Benieuwd hoe snel dit nu opgepakt gaat worden.
GvE, wakker worden! :z :z :z
Het begint een structuur te worden bij GvE, ik ben gestopt met daar investeren. Collin gaat ze nu ook in rap tempo voorbij in totaal gefinancierd bedrag, dus ook geldleners kiezen om de een of andere reden minder vaak voor GvE. Jammer, ze hadden zoveel potentieel.

quote:
1s.gif Op maandag 25 januari 2021 21:15 schreef Quyxz_ het volgende:

[..]

Kan het zijn dat ze bij de huidige financier een hoge boeterente moet betalen als ze een deel aflost? Je kan natuurlijk nooit alles in één keer verkopen.

Via Collin kan ze in één keer de huidige financiering aflossen waar mogelijk geen/minder boeterente op zit. Vervolgens bij Collin boetevrij aflossen bij verkoop.

Bovendien zou de huidige rente hoger kunnen zijn als die financiering al lang loopt.

Zou hier wat in kunnen zitten?
In theorie, maar dan nog, als je netto bijna 2 ton aan huur binnen harkt, dan moet je voldoende buffers hebben om een ton aan onderhoud te kunnen uitgeven, ook met 30k kom je ver, dan doe je eerst 1 winkel opknappen, verkopen en dan heb je ruime buffer voor de 3e etc. Zo doe ik het als dit nodig is.

quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2021 23:35 schreef ETphonehome het volgende:

[..]

Ik zou het eerlijk gezegd niet precies weten of het mag of niet.
In de GvE mails omtrent betalings achterstanden staat altijd wel expliciet gemeld dat er geen deals tussen kredietnemer en uitlener gesloten mogen worden (wat ook logisch is, alle investeerders moeten gelijk behandeld worden).

Ik weet wel dat er hier op het forum minimaal nog een is die zo middels een mail of telefoontje een keer betalingen "weer op gang geholpen heeft".

Verder wat @:Horsemen zegt: ik vind de club uit Veenendaal ook nogal laks vwb opvolging en informatie verstrekking. Met HcN is er min of meer collectief uitstel op het moment, maar daar voel ik absoluut geen behoefte om eens vragen te gaan stellen aan geldnemers.
Volgens mij is het andersom, de kredietnemer mag geen contact opnemen met de investeerder. Voor de investeerder staat ergens dat deze uit eigen initiatief zijn identiteit kan prijsgeven, dat impliceert dat je mag communiceren (is ook handig als er een extraatje is voor investeerder).
Frankvdldinsdag 26 januari 2021 @ 08:59
Wat vinden jullie van www.investid.io? Een nieuw initiatief van Crowdfundmarkt waarbij je automatisch een overzicht krijgt van je investeringen en uitbetalingen bij alle crowdfundingplatformen op basis van je banktransacties.
tnhbdinsdag 26 januari 2021 @ 09:11
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 08:59 schreef Frankvdl het volgende:
Wat vinden jullie van www.investid.io? Een nieuw initiatief van Crowdfundmarkt waarbij je automatisch een overzicht krijgt van je investeringen en uitbetalingen bij alle crowdfundingplatformen op basis van je banktransacties.
Ik ben wat terughoudend, en dat heeft niets met het bedrijf te maken maar met de volgens mij gebruikte techniek (PSD2). Het is sinds een jaar (of al langer zelfs?) mogelijk om vergunninghouders toegang te geven tot je bankgegevens (transacties) en die mogen daar binnen de gemaakte afspraken vervolgens van alles mee doen. Zo kun je bijvoorbeeld bij sommige banken ook rekeningen van andere banken inzien binnen hun internetbankieren toepassing. Leuke techniek, maar ik heb hier als techneut wat moeite mee, de drempel naar misbruik van deze gegevens is erg laag. Als ik het goed begrijp werkt het hier ook zo, mogelijk in combinatie met info van de platformen zelf. Om die reden ben ik wat terughoudend, ik hou m'n financiele gegevens liever een beetje bij mezelf ;)
KrekelJapiedinsdag 26 januari 2021 @ 10:20
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2021 20:35 schreef Kletsmajoortje het volgende:

[..]

Heel zwart wit vraag ik mij nog steeds af waarom er een lening gevraagd wordt. De huurinkomsten zijn dusdanig dat dit onderhoudsbudget ook uit de huur kan worden betaald.

Er moet iets aan de hand zijn wat niet gecommuniceerd is.

Als het puur om herfin/verkoop klaar maken gaat dan lijkt het me onlogisch om deze uitgaven nu te doen en dan binnen een jaar te verkopen, kun je ze beter in de sloot gooien ;-).
Voor het HEMA pand is zo te lezen uit de reacties concrete interesse. Het kan zijn dat de verkoop alleen door kan gaan na enkele onderhoudsklussen aan het pand. Dus dat hier de 86.000 euro voor nodig is.

[ Bericht 0% gewijzigd door KrekelJapie op 26-01-2021 10:59:17 ]
Horsemendinsdag 26 januari 2021 @ 10:56
Voor de liefhebbers zal https://www.collincrowdfu(...)-interim-advies-b-v/ zo online komen.

Deze zal wel snel vol zitten.

Ik twijfel net iets te veel dus laat hem lopen. Er komen vast weer betere.

Ik zag net bij het open gaan dat er klaarblijkelijk wel een linkje is geweest. rond 10 uur waren er al 7 investeringen gedaan (3% van het gevraagde bedrag).

[ Bericht 11% gewijzigd door Horsemen op 26-01-2021 11:02:41 ]
Jaco078dinsdag 26 januari 2021 @ 11:01
Accountant staat open nu. Technische storing klopte dan toch, want ik zat bij de eerste 1%. Geen innercrowd geweest dus.


Waar twijfel je over @Horsemen? Direct lening zonder herfinancieringsrisico, 2e hypotheek en de ervaring die ik lees op linkedin van deze jongen is voldoende voor mij om klein mee te nemen.
NaRegenDeZondinsdag 26 januari 2021 @ 11:02
quote:
14s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 10:56 schreef Horsemen het volgende:
Voor de liefhebbers zal https://www.collincrowdfu(...)-interim-advies-b-v/ zo online komen.

Deze zal wel snel vol zitten.

Ik twijfel net iets te veel dus laat hem lopen. Er komen vast weer betere.
Ik heb hem ook meekunnen nemen. Na mijn inschrijving op 28% en niet alleen van mij die 28%. :)

Op zich begrijp ik de twijfel van @Horsemen wel. Het is natuurlijk geen eerste hypotheek dus als het misgaat kan je alles kwijt zijn. Leningen met eerste hypotheek geven natuurlijk een zekerheid waarbij je altijd maar een klein deel van je geld kwijt bent. Die zekerheid heb je hier niet
petercdinsdag 26 januari 2021 @ 11:07
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 11:02 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Ik heb hem ook meekunnen nemen. Na mijn inschrijving op 28% en niet alleen van mij die 28%. :)

Op zich begrijp ik de twijfel van @:Horsemen wel. Het is natuurlijk geen eerste hypotheek dus als het misgaat kan je alles kwijt zijn. Leningen met eerste hypotheek geven natuurlijk een zekerheid waarbij je altijd maar een klein deel van je geld kwijt bent. Die zekerheid heb je hier niet
Gaat niet op de brommer, dus best nog wel twijfel, me-to , zelf beperkt meegenomen
KrekelJapiedinsdag 26 januari 2021 @ 11:09
quote:
12s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 11:07 schreef peterc het volgende:

[..]

Gaat niet op de brommer, dus best nog wel twijfel, me-to , zelf beperkt meegenomen
in 8 minuten vol. Gemiddelde investering 548 euro
KrekelJapiedinsdag 26 januari 2021 @ 11:10
Burgerproject horecacrowdfunding
https://horecacrowdfundin(...)ess-tilburg-n0l065lz
co financiering NLInvesteert.
Hanzul2dinsdag 26 januari 2021 @ 11:11
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 11:02 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Ik heb hem ook meekunnen nemen. Na mijn inschrijving op 28% en niet alleen van mij die 28%. :)

Op zich begrijp ik de twijfel van @:Horsemen wel. Het is natuurlijk geen eerste hypotheek dus als het misgaat kan je alles kwijt zijn. Leningen met eerste hypotheek geven natuurlijk een zekerheid waarbij je altijd maar een klein deel van je geld kwijt bent. Die zekerheid heb je hier niet
Bij mij tijdens betalen een storing... Na herstart was ik te laat. Op naar de volgende.
Horsemendinsdag 26 januari 2021 @ 11:12
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 11:01 schreef Jaco078 het volgende:
Accountant staat open nu. Technische storing klopte dan toch, want ik zat bij de eerste 1%. Geen innercrowd geweest dus.

Waar twijfel je over @:Horsemen? Direct lening zonder herfinancieringsrisico, 2e hypotheek en de ervaring die ik lees op linkedin van deze jongen is voldoende voor mij om klein mee te nemen.
Er was vanmorgen wel een linkje beschikbaar blijkt uit de investeringen welke al voor 11.00 uur gedaan zijn.
Maakt verder niet uit want je doet echt super werk met al die linkjes en het kan niet altijd lukken om ze te pakken te krijgen.

quote:
Laatste investeringen
investeerder-55635 heeft ¤ 300 geïnvesteerd.
26-01-2021 om 10:58
investeerder-198349 heeft ¤ 100 geïnvesteerd.
26-01-2021 om 10:48
investeerder-1716 heeft ¤ 300 geïnvesteerd.
26-01-2021 om 10:09
investeerder-201263 heeft ¤ 100 geïnvesteerd.
26-01-2021 om 10:09
investeerder-1696 heeft ¤ 1.000 geïnvesteerd.
26-01-2021 om 10:05
Ik twijfel om meerdere redenen. O.a. hoogte inschrijving 1e hypotheek t.o.v. gevraagde bedrag. De magere 7%, hoogte lening t.o.v. de omzet (en dan bedoel ik natuurlijk niet de prognose 2021). Zo kan ik nog wel even doorgaan. Voor hij is het het allemaal net niet.
NaRegenDeZondinsdag 26 januari 2021 @ 11:12
quote:
12s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 11:07 schreef peterc het volgende:

[..]

Gaat niet op de brommer, dus best nog wel twijfel, me-to , zelf beperkt meegenomen
Ik heb hem ook voor mijn standaardbedrag meegenomen. Mede om deze schatting van de waarde van het huis. https://huispedia.nl/uden/5406bp/graveur/10
NaRegenDeZondinsdag 26 januari 2021 @ 11:15
quote:
14s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 11:12 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Er was vanmorgen wel een linkje beschikbaar blijkt uit de investeringen welke al voor 11.00 uur gedaan zijn.
Maakt verder niet uit want je doet echt super werk met al die linkjes en het kan niet altijd lukken om ze te pakken te krijgen.
[..]

Ik twijfel om meerdere redenen. O.a. hoogte inschrijving 1e hypotheek t.o.v. gevraagde bedrag. De magere 7%, hoogte lening t.o.v. de omzet (en dan bedoel ik natuurlijk niet de prognose 2021). Zo kan ik nog wel even doorgaan. Voor hij is het het allemaal net niet.
Waarbij 1716 en 1696 investeerders van het eerste uur zijn met vermoedelijk zeer nauwe banden met Collin.
KrekelJapiedinsdag 26 januari 2021 @ 11:16
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 11:15 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Waarbij 1716 en 1696 investeerders van het eerste uur zijn met vermoedelijk zeer nauwe banden met Collin.
moet directie en coach zijn. Die investeren bij elk project mee. De rest zijn denk ik ook collin medewerkers. De linkjes zullen wel gedeeld worden op kantoor
impact9dinsdag 26 januari 2021 @ 11:22
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 11:16 schreef KrekelJapie het volgende:

[..]

moet directie en coach zijn. Die investeren bij elk project mee. De rest zijn denk ik ook collin medewerkers. De linkjes zullen wel gedeeld worden op kantoor
Altijd positief als zij ook meedoen;)
Horsemendinsdag 26 januari 2021 @ 11:23
ABN-Amro:

Eigenaar winkelvastgoed moet invulling pand heroverwegen
De waarde van winkelvastgoed is sterker onder druk komen te staan sinds de uitbraak van de coronapandemie. De online-uitgaven aan consumentengoederen stegen sinds dat moment sterker dan in eerdere jaren, wat deels ten koste is gegaan van uitgaven in de fysieke winkel.

https://www.abnamro.nl/nl(...)nd%20heroverwegen%20(titel)%22%20style=%22color:%20#006480;%20text-decoration:%20none;%22%20tdname=%22Artikel:%20Eigenaar%20winkelvastgoed%20moet%20invulling%20pand%20heroverwegen
KrekelJapiedinsdag 26 januari 2021 @ 11:33
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 11:11 schreef Hanzul2 het volgende:

[..]

Bij mij tijdens betalen een storing... Na herstart was ik te laat. Op naar de volgende.
Daarom altijd je wallet bijstorten voor de livegang ;)
KrekelJapiedinsdag 26 januari 2021 @ 12:03
Weer 1 termijn retour van de pensioenman van kapitaal op maat
quote:
Wij zijn met P**l v*n d*r H**d* in onderhandeling over de aflossing van de openstaande vordering waarvoor wij verwijzen naar de update van 2 december 2020.
Wij hebben niet ingestemd met zijn voorstel en benadrukt dat wij geen aanleiding zien voor kwijting tegen gedeeltelijke betaling. We zijn overeengekomen dat P**l de eerder genoemde betalingen zal doen en dat wij medio van dit jaar het overleg zullen vervolgen. Inmiddels hebben wij een bedrag ad EUR 5.000 ontvangen.
Wij zullen binnenkort één reguliere termijn doorbetalen en het restant van de betaling reserveren voor eventuele incassomaatregelen.
Wij hebben P**l verzocht om u zelf te informeren in een update.
De pensioenman zit trouwens helemaal niet zonder inkomen oid. Hij lijkt een goed betaalde baan te hebben bij een accountant
quote:
Adviseur bij Hermans en Partners Pensioenjuristen en actuariële diensten
Hermans & Partners B.V., accountants en adviseurs
okt. 2020 - heden4 maanden

Bergen op Zoom, Noord-Brabant, Nederland
Er moet nog 41.280 euro terugbetaald worden + rentederving vanwege achterstand

[ Bericht 1% gewijzigd door KrekelJapie op 26-01-2021 12:25:47 ]
dyna18dinsdag 26 januari 2021 @ 12:26
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 08:59 schreef Frankvdl het volgende:
Wat vinden jullie van www.investid.io? Een nieuw initiatief van Crowdfundmarkt waarbij je automatisch een overzicht krijgt van je investeringen en uitbetalingen bij alle crowdfundingplatformen op basis van je banktransacties.
Ik heb er even naar gekeken, maar vond het niet interessant genoeg om echt te gaan gebruiken.
Zover ik het concept goed snap, scannen ze al je bankafschriften en groeperen ze betalingen en ontvangsten van elk CF platform. Hiervan proberen ze dan een overzicht bij te houden met hoeveel geld je uit hebt staan bij het platform.

Schrijf je echter in op een project en betaal je met je wallet, dan wordt deze dus niet meegenomen. Ook afboekingen zullen ze niet kunnen verwerken.

Het is een leuk idee, maar voor mij niet interessant. Hoeveel geld ik totaal heb uitstaan bij een platform hou ik zelf al bij. Interessanter vond ik hun vorige idee waarbij je CF projecten kon bijhouden.

Verder ben ik ook terughoudend om externe partijen inzage te geven in mijn bankoverzichten. Dat gaat ook nog eens via een buitenlandse 3e partij. Dus je moet maar net vertrouwen dat er nooit misbruik van je gegevens wordt gemaakt.
TisIkdinsdag 26 januari 2021 @ 14:48
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 08:03 schreef OpDieFiets het volgende:

[..]

Er zijn inderdaad platformen die hierover een bepaling in de voorwaarden hebben staan, ik weet zo ook even niet of GVE er daar een van is.
Ik vind echter wel dat er een verschil is tussen proberen in direct contact met de geldnemer jouw persoonlijke deel van de vordering terug te krijgen of enige vorm van druk op hem uit te oefenen (beide niet acceptabel), en gewoon even informeren hoe het er mee staat als er al een tijd niet wordt betaald en je via het platform ook na meerdere keren ernaar vragen geen zinvolle informatie krijgt.
Bovendien: het ergste dat er zou kunnen gebeuren is dat het platform je account opheft :)
Dat laatste zou wel zo ongeveer de beste antireclame voor zichzelf zijn: een klant straffen voor het blootleggen van je eigen slechte functioneren.
ETphonehomedinsdag 26 januari 2021 @ 15:05
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 14:48 schreef TisIk het volgende:

[..]

Dat laatste zou wel zo ongeveer de beste antireclame voor zichzelf zijn: een klant straffen voor het blootleggen van je eigen slechte functioneren.
Bij funding circle is mijn account een jaar of 3 geleden geblokkeerd geweest voor een half jaar nadat ik vragen stelde over projecten die geherfinancierd werden tegen lagere rente.
Destijds wel meer besproken hier: er zijn toen een flink aantal projecten die goed liepen tegen lagere rente overgesloten, daar was ik het niet zo mee eens.

Ik kreeg een antwoord in de strekking:
"Tja, als het risico lager is hoort daar een lagere rente bij, en kan de klant er voor kiezen om te her financieren. Daarnaast merken wij op dat u om ..... reden niet meer in onze doelgroep valt (striktere toepassing, danwel aanpassing van hun voorwaarden), en blokkeren wij vanaf heden uw account voor verdere investeringen."
TisIkdinsdag 26 januari 2021 @ 15:08
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 11:15 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Waarbij 1716 en 1696 investeerders van het eerste uur zijn met vermoedelijk zeer nauwe banden met Collin.
Ik zie dat er inmiddels al 6-cijferige investeerdersnummers zijn.
Zelf ben ik blijkbaar ook al redelijk van het eerste uur, met mijn 4-cijferige investeerdersnummer. :)
TisIkdinsdag 26 januari 2021 @ 15:11
quote:
14s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 11:23 schreef Horsemen het volgende:
ABN-Amro:

Eigenaar winkelvastgoed moet invulling pand heroverwegen
De waarde van winkelvastgoed is sterker onder druk komen te staan sinds de uitbraak van de coronapandemie. De online-uitgaven aan consumentengoederen stegen sinds dat moment sterker dan in eerdere jaren, wat deels ten koste is gegaan van uitgaven in de fysieke winkel.

https://www.abnamro.nl/nl(...)nd%20heroverwegen%20(titel)%22%20style=%22color:%20#006480;%20text-decoration:%20none;%22%20tdname=%22Artikel:%20Eigenaar%20winkelvastgoed%20moet%20invulling%20pand%20heroverwegen
Niet verbazingwekkend m.i.
Is één van de redenen dat ik niet investeer in de Vastgoedbelegster.
flexiondinsdag 26 januari 2021 @ 15:17
Update mbt project gve gevraagd:

SPOILER
luxury suites 6789
Aangezien er beslag ligt op het onroerende goed en dit allemaal hard gestegen is zou er toch wat te halen moeten zijn. Gevraagd wanneer het beslag word uitgevoerd.

SPOILER
Bedankt voor uw vraag.
Normaliter is dat inderdaad een volgende stap, echter het onroerend goed staat onder water. Hierdoor heeft het geen zin om een veiling op te zetten. Daarnaast moeten de hypotheekhouders hiermee akkoord gaan. Banken veilen, i.v.m. corona, nauwelijks.


Onze juridische medewerker heeft contact met de advocaat over een mogelijk voorstel ter finale kwijting. Het is nog niet zeker of dit doorgang vindt omdat het voorstel eerst beoordeeld moet worden door de deurwaarder en de investeerders.


Wij hopen hier binnenkort op terug te kunnen komen, echter de advocaat van de heer Tol is niet heel actief met reageren, dus het kost veel moeite om daar mee te communiceren.


Hopelijk heb ik u hiermee geïnformeerd.

Hopen dat de finale kwijting geen grijpstuiver is....
TisIkdinsdag 26 januari 2021 @ 15:21
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 15:05 schreef ETphonehome het volgende:

[..]

Bij funding circle is mijn account een jaar of 3 geleden geblokkeerd geweest voor een half jaar nadat ik vragen stelde over projecten die geherfinancierd werden tegen lagere rente.
Destijds wel meer besproken hier: er zijn toen een flink aantal projecten die goed liepen tegen lagere rente overgesloten, daar was ik het niet zo mee eens.

Ik kreeg een antwoord in de strekking:
"Tja, als het risico lager is hoort daar een lagere rente bij, en kan de klant er voor kiezen om te her financieren. Daarnaast merken wij op dat u om ..... reden niet meer in onze doelgroep valt (striktere toepassing, danwel aanpassing van hun voorwaarden), en blokkeren wij vanaf heden uw account voor verdere investeringen."
Ik snap het niet helemaal, maar als om reden van het stellen van kritische vragen je account geblokkeerd wordt, vind ik dat wel heel schokkend.
RamboDirkdinsdag 26 januari 2021 @ 15:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 15:21 schreef TisIk het volgende:

[..]

Ik snap het niet helemaal, maar als om reden van het stellen van kritische vragen je account geblokkeerd wordt, vind ik dat wel heel schokkend.
Dit komt op mij over dat ze het te goed hebben. Het zou mij niks verbazen als bepaalde cowboy partijen in de crowdfundsector van de een op de andere dag verdwijnen, door faillissement of fraude en dergelijke.
NaRegenDeZondinsdag 26 januari 2021 @ 15:27
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 15:17 schreef flexion het volgende:
Update mbt project gve gevraagd:

SPOILER
luxury suites 6789
Aangezien er beslag ligt op het onroerende goed en dit allemaal hard gestegen is zou er toch wat te halen moeten zijn. Gevraagd wanneer het beslag word uitgevoerd.

SPOILER
Bedankt voor uw vraag.
Normaliter is dat inderdaad een volgende stap, echter het onroerend goed staat onder water. Hierdoor heeft het geen zin om een veiling op te zetten. Daarnaast moeten de hypotheekhouders hiermee akkoord gaan. Banken veilen, i.v.m. corona, nauwelijks.

Onze juridische medewerker heeft contact met de advocaat over een mogelijk voorstel ter finale kwijting. Het is nog niet zeker of dit doorgang vindt omdat het voorstel eerst beoordeeld moet worden door de deurwaarder en de investeerders.

Wij hopen hier binnenkort op terug te kunnen komen, echter de advocaat van de heer Tol is niet heel actief met reageren, dus het kost veel moeite om daar mee te communiceren.

Hopelijk heb ik u hiermee geïnformeerd.

Hopen dat de finale kwijting geen grijpstuiver is....
Blijkbaar heeft de advocaat van Tol geen haast. Die vindt alles wel best als het geheel doorkabbelt. Men betaalt GvE op dit moment geen stuiver! Als GvE aandringt op snelheid komt er een K*ote voorstel. We zitten denk ik voorlopig gewoon in de tang. De enige kans is te wachten tot corona een beetje achter de rug is en er weer buitenlandse huurders voor deze luxe suites op de stoep staan, waardoor dit soort OG weer verkoopbaar wordt tegen een goede prijs.

[ Bericht 0% gewijzigd door NaRegenDeZon op 26-01-2021 15:39:03 ]
flexiondinsdag 26 januari 2021 @ 15:47
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 15:27 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Blijkbaar heeft de advocaat van Tol geen haast. Die vindt alles wel best als het geheel doorkabbelt. Men betaalt GvE op dit moment geen stuiver! Als GvE aandringt op snelheid komt er een K*ote voorstel. We zitten denk ik voorlopig gewoon in de tang. De enige kans is te wachten tot corona een beetje achter de rug is en er weer buitenlandse huurders voor deze luxe suites op de stoep staan, waardoor dit soort OG weer verkoopbaar wordt tegen een goede prijs.
Inderdaad
Paar jaar langer wachten kan er nu ook nog wel bij. Al verbaasd het me echt dat het vastgoed onderwater staat. Is geloof ik in 2015 gekocht net na de bodem en prijzen zijn daarna enorm gestegen. Kan me voorstellen dat dergelijk vastgoed iets minder in de markt ligt. Maar onderwater...

Maar ja. Kunnen voorlopig niks anders dan afwachten
Horsemendinsdag 26 januari 2021 @ 15:49
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 15:17 schreef flexion het volgende:
Update mbt project gve gevraagd:

SPOILER
luxury suites 6789
Aangezien er beslag ligt op het onroerende goed en dit allemaal hard gestegen is zou er toch wat te halen moeten zijn. Gevraagd wanneer het beslag word uitgevoerd.

SPOILER
Bedankt voor uw vraag.
Normaliter is dat inderdaad een volgende stap, echter het onroerend goed staat onder water. Hierdoor heeft het geen zin om een veiling op te zetten. Daarnaast moeten de hypotheekhouders hiermee akkoord gaan. Banken veilen, i.v.m. corona, nauwelijks.

Onze juridische medewerker heeft contact met de advocaat over een mogelijk voorstel ter finale kwijting. Het is nog niet zeker of dit doorgang vindt omdat het voorstel eerst beoordeeld moet worden door de deurwaarder en de investeerders.

Wij hopen hier binnenkort op terug te kunnen komen, echter de advocaat van de heer Tol is niet heel actief met reageren, dus het kost veel moeite om daar mee te communiceren.

Hopelijk heb ik u hiermee geïnformeerd.

Hopen dat de finale kwijting geen grijpstuiver is....
Ik vrees dat een verkoop op dit moment helemaal geen zin heeft. Ik denk dat we met dit project nog heel veel geduld moeten hebben. Ooit willen ze gaan verkopen en dan hoop ik dat er toegeslagen gaat worden...
KrekelJapiedinsdag 26 januari 2021 @ 15:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 15:47 schreef flexion het volgende:

[..]

Inderdaad
Paar jaar langer wachten kan er nu ook nog wel bij. Al verbaasd het me echt dat het vastgoed onderwater staat. Is geloof ik in 2015 gekocht net na de bodem en prijzen zijn daarna enorm gestegen. Kan me voorstellen dat dergelijk vastgoed iets minder in de markt ligt. Maar onderwater...

Maar ja. Kunnen voorlopig niks anders dan afwachten
Zal er niet net als bij de pretparken ondernemer uit Haarlem flink bijgeleend zijn bij meerdere hypotheekhouders
KrekelJapiedinsdag 26 januari 2021 @ 15:51
quote:
14s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 15:49 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Ik vrees dat een verkoop op dit moment helemaal geen zin heeft. Ik denk dat we met dit project nog heel veel geduld moeten hebben. Ooit willen ze gaan verkopen en dan hoop ik dat er toegeslagen gaat worden...
En dan hopen dat ze niet verkopen aan een bevriende relatie uit het dorp met restschuld voor Geldvoorelkaar
Horsemendinsdag 26 januari 2021 @ 16:06
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 15:50 schreef KrekelJapie het volgende:

[..]

Zal er niet net als bij de pretparken ondernemer uit Haarlem flink bijgeleend zijn bij meerdere hypotheekhouders
Dat zit er wel in ja.

Aan de andere kant heeft hij getekend voor HA en ligt er beslag op (maar ook door banken en andere schuldeisers). Als er ooit uitbetaald gaat worden zal het in theorie een flink bedrag moeten gaan worden want de rente van 10% tikt wel door.

De tijd gaat het leren of en wat hiervan nog terug gaat komen.
KrekelJapiedinsdag 26 januari 2021 @ 16:21
Aankoop vliegtuig voor uitvaarten
https://www.collincrowdfund.nl/otim-b-v/
2e hypotheek bedrijfspand

315 Engelsbergenstraat
https://maps.app.goo.gl/4J1BvnBCE9ArujPGA

[ Bericht 30% gewijzigd door KrekelJapie op 26-01-2021 16:35:13 ]
KrekelJapiedinsdag 26 januari 2021 @ 16:22
Werkkrachten bouwkranen
https://www.collincrowdfund.nl/force-multidiensten-v-o-f/
Buurman_dinsdag 26 januari 2021 @ 17:18
Den Haag Property 13
https://www.geldvoorelkaa(...)ten/project?id=23516

Het was nog leuk toen ze 7% boden met hypotheek. Dit gaat me echt te ver
Hanzul2dinsdag 26 januari 2021 @ 17:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 17:18 schreef Buurman_ het volgende:
Den Haag Property 13
https://www.geldvoorelkaa(...)ten/project?id=23516

Het was nog leuk toen ze 7% boden met hypotheek. Dit gaat me echt te ver
Als die vol gaat komen, kan je beter stoppen, met investeren in funding. Met een tweede hypotheekrecht tot 100% ltv op een zakelijk pand, die looptijd en dan nog geen 4% netto. Tsja...
jsuijkerdinsdag 26 januari 2021 @ 17:41
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 17:18 schreef Buurman_ het volgende:
Den Haag Property 13
https://www.geldvoorelkaa(...)ten/project?id=23516

Het was nog leuk toen ze 7% boden met hypotheek. Dit gaat me echt te ver
Pff 4.5% bruto met 2e hypotheek die eigenlijk niet dekkend is. Benieuwd of dit volkomt. Hoop dat er genoeg op de rem trappen maar vermoed dat deze toch vol gaat komen.
Dit is echt puur risico bij de crowd leggen wetende dat de platformen soft zijn wat betreft recovery
jsuijkerdinsdag 26 januari 2021 @ 17:46
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 16:21 schreef KrekelJapie het volgende:
Aankoop vliegtuig voor uitvaarten
https://www.collincrowdfund.nl/otim-b-v/
2e hypotheek bedrijfspand

315 Engelsbergenstraat
https://maps.app.goo.gl/4J1BvnBCE9ArujPGA
Openstaande schuld 31/12/2019?
Waarschijnlijk een foutje bij het snel op stellen van een direct lening met een minder goede check voor publicatie? Anders wel erg vreemd om niet het verloop van het afgelopen jaar mee te nemen
TisIkdinsdag 26 januari 2021 @ 17:58
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 17:28 schreef Hanzul2 het volgende:

[..]

Als die vol gaat komen, kan je beter stoppen, met investeren in funding. Met een tweede hypotheekrecht tot 100% ltv op een zakelijk pand, die looptijd en dan nog geen 4% netto. Tsja...
Mee eens.
Laten we hopen dat dit niet vol komt.
Iedereen mag natuurlijk met zijn geld doen wat hij wil, ook investeren tegen een absurd lage rendement/risicoverhouding.
Maar als dit soort projecten wel vol komt, zal dit ook voor de serieuze investeerder de markt verzieken.
KrekelJapiedinsdag 26 januari 2021 @ 18:18
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 17:58 schreef TisIk het volgende:

[..]

Mee eens.
Laten we hopen dat dit niet vol komt.
Iedereen mag natuurlijk met zijn geld doen wat hij wil, ook investeren tegen een absurd lage rendement/risicoverhouding.
Maar als dit soort projecten wel vol komt, zal dit ook voor de serieuze investeerder de markt verzieken.
1 mazzel voor de investeerders van dit project. De 1e hypotheek is ook bij Geldvoorelkaar ondergebracht. Dus als er onvoldoende opbrengsten zijn hevelt Geldvoorelkaar gewoon wat opbrengst voor de 1e hypotheek over naar de 2e hypotheek. Heel gewoon bij Geldvoorelkaar
Hanzul2dinsdag 26 januari 2021 @ 18:51
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 18:18 schreef KrekelJapie het volgende:

[..]

1 mazzel voor de investeerders van dit project. De 1e hypotheek is ook bij Geldvoorelkaar ondergebracht. Dus als er onvoldoende opbrengsten zijn hevelt Geldvoorelkaar gewoon wat opbrengst voor de 1e hypotheek over naar de 2e hypotheek. Heel gewoon bij Geldvoorelkaar
Grapje, mag ik hopen, hoop toch dat GVE, hiervan geleerd heeft..
Zeghomaardinsdag 26 januari 2021 @ 19:08
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 18:51 schreef Hanzul2 het volgende:

[..]

Grapje, mag ik hopen, hoop toch dat GVE, hiervan geleerd heeft..
Hiervan ga ik toch bijna over mijn n*k
Zeghomaardinsdag 26 januari 2021 @ 19:09
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 17:28 schreef Hanzul2 het volgende:

[..]

Als die vol gaat komen, kan je beter stoppen, met investeren in funding. Met een tweede hypotheekrecht tot 100% ltv op een zakelijk pand, die looptijd en dan nog geen 4% netto. Tsja...
En 120 maanden. voor het zover is, is de hele wereld veranderd.
Zeghomaardinsdag 26 januari 2021 @ 19:13
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 09:11 schreef tnhb het volgende:

[..]

Ik ben wat terughoudend, en dat heeft niets met het bedrijf te maken maar met de volgens mij gebruikte techniek (PSD2). Het is sinds een jaar (of al langer zelfs?) mogelijk om vergunninghouders toegang te geven tot je bankgegevens (transacties) en die mogen daar binnen de gemaakte afspraken vervolgens van alles mee doen. Zo kun je bijvoorbeeld bij sommige banken ook rekeningen van andere banken inzien binnen hun internetbankieren toepassing. Leuke techniek, maar ik heb hier als techneut wat moeite mee, de drempel naar misbruik van deze gegevens is erg laag. Als ik het goed begrijp werkt het hier ook zo, mogelijk in combinatie met info van de platformen zelf. Om die reden ben ik wat terughoudend, ik hou m'n financiele gegevens liever een beetje bij mezelf ;)
Ben voorzichtig om al mijn bankgegevens in handen van een ander te geven.
Vertrouwen is goed, controleren is beter.
Blijf het voorlopig zelf doen.
Ruim 400 projecten in een eigen spread-sheet.
Zeghomaardinsdag 26 januari 2021 @ 19:19
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 15:21 schreef TisIk het volgende:

[..]

Ik snap het niet helemaal, maar als om reden van het stellen van kritische vragen je account geblokkeerd wordt, vind ik dat wel heel schokkend.
Dan weet je in ieder geval waar je NIET moet zijn
tnhbdinsdag 26 januari 2021 @ 19:32
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 17:46 schreef jsuijker het volgende:
Openstaande schuld 31/12/2019?
Waarschijnlijk een foutje bij het snel op stellen van een direct lening met een minder goede check voor publicatie? Anders wel erg vreemd om niet het verloop van het afgelopen jaar mee te nemen
Het zou mij niet verbazen dat dit echt per 31/21/2019 is en geen typevoudje.
petercdinsdag 26 januari 2021 @ 19:38
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 19:09 schreef Zeghomaar het volgende:

[..]

En 120 maanden. voor het zover is, is de hele wereld veranderd.
samenvattend, niet meer over lullen, eigenlijk al teveel exposure, en voorbij laten gaan, en degenen die hem pakken, have much fun, voor 10jr 4% netto, en een 2e hypo. Dan maar een SIGje
Hanzul2dinsdag 26 januari 2021 @ 19:52
quote:
12s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 19:38 schreef peterc het volgende:

[..]

samenvattend, niet meer over lullen, eigenlijk al teveel exposure, en voorbij laten gaan, en degenen die hem pakken, have much fun, voor 10jr 4% netto, en een 2e hypo. Dan maar een SIGje
Idd, hopelijk komen van daar snel weer wat mooie projecten. Is het inmiddels ook 1,5 week stil. Is lang geleden dat er 1,5 week geen project was.
TechLightdinsdag 26 januari 2021 @ 20:18
Ik ben wel benieuwd hoe gekeken wordt naar de nieuwe NLInvesteert/Horeca Crowdfunding (hamburgerrestaurant).

Weinig zekerheden, maar er wordt wel aan de 'vermogende' aandeelhouder met HA genoemd waarmee voldoende dekking ontstaat.

Als HCN het een goed project vindt geeft dat een streepje voor qua horecaprojecten op andere sites. Interessant hoe de aanpak van een duo-platform project gaat zijn bij problemen. Wellicht een extra paar ogen op het dossier, of juist gedoe tussen de partijen.

Blijft nog het verschil in rendement vanwege het achtergestelde deel bij NLI (bruto +1%). De kosten zijn ook wat hoger bij NLI, dus weet niet of het netto verschil (ca 0,4%) dan voldoende is om de kant van NLI te kiezen. Zal afhangen hoe eenieder het extra risico inschat obv de HA.

Ik slaap er ook nog een nachtje over, maar ik denk dat het combinatie-platform wel een positief aspect is hier.
Kletsmajoortjedinsdag 26 januari 2021 @ 20:20
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 12:26 schreef dyna18 het volgende:

[..]

Ik heb er even naar gekeken, maar vond het niet interessant genoeg om echt te gaan gebruiken.
Zover ik het concept goed snap, scannen ze al je bankafschriften en groeperen ze betalingen en ontvangsten van elk CF platform. Hiervan proberen ze dan een overzicht bij te houden met hoeveel geld je uit hebt staan bij het platform.

Schrijf je echter in op een project en betaal je met je wallet, dan wordt deze dus niet meegenomen. Ook afboekingen zullen ze niet kunnen verwerken.

Het is een leuk idee, maar voor mij niet interessant. Hoeveel geld ik totaal heb uitstaan bij een platform hou ik zelf al bij. Interessanter vond ik hun vorige idee waarbij je CF projecten kon bijhouden.

Verder ben ik ook terughoudend om externe partijen inzage te geven in mijn bankoverzichten. Dat gaat ook nog eens via een buitenlandse 3e partij. Dus je moet maar net vertrouwen dat er nooit misbruik van je gegevens wordt gemaakt.
Hier ook geprobeerd, zit vol met kinderziektes,
Imports worden niet geladen van mijn bank, veel foutmeldingen. Lijkt een platform dat niet getest is. Klinkt veel meerbelovend dan het daadwerkelijk is.

quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 15:05 schreef ETphonehome het volgende:
gen lagere re
Zwaktebod van dit platform. Kritische vraag is exit, zo gaat dat alleen in Bananarepublic.

quote:
1s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 15:17 schreef flexion het volgende:
Update mbt project gve gevraagd:

SPOILER
luxury suites 6789
Aangezien er beslag ligt op het onroerende goed en dit allemaal hard gestegen is zou er toch wat te halen moeten zijn. Gevraagd wanneer het beslag word uitgevoerd.

SPOILER
Bedankt voor uw vraag.
Normaliter is dat inderdaad een volgende stap, echter het onroerend goed staat onder water. Hierdoor heeft het geen zin om een veiling op te zetten. Daarnaast moeten de hypotheekhouders hiermee akkoord gaan. Banken veilen, i.v.m. corona, nauwelijks.

Onze juridische medewerker heeft contact met de advocaat over een mogelijk voorstel ter finale kwijting. Het is nog niet zeker of dit doorgang vindt omdat het voorstel eerst beoordeeld moet worden door de deurwaarder en de investeerders.

Wij hopen hier binnenkort op terug te kunnen komen, echter de advocaat van de heer Tol is niet heel actief met reageren, dus het kost veel moeite om daar mee te communiceren.

Hopelijk heb ik u hiermee geïnformeerd.

Hopen dat de finale kwijting geen grijpstuiver is....
Het aantal executoriale veilingen is niet echt veel minder dan 'precorona', dat argument kun je gerust weerleggen. Ik zit wekelijks online op deze veilingen.

quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 15:24 schreef RamboDirk het volgende:

[..]

Dit komt op mij over dat ze het te goed hebben. Het zou mij niks verbazen als bepaalde cowboy partijen in de crowdfundsector van de een op de andere dag verdwijnen, door faillissement of fraude en dergelijke.
Eens, kritiek is juist een kans.
samlooddinsdag 26 januari 2021 @ 21:06
Wat vinden jullie van otim b.v. op collin?
ziet er na mij idee wel goed uit.
KrekelJapiedinsdag 26 januari 2021 @ 21:07
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 16:21 schreef KrekelJapie het volgende:
Aankoop vliegtuig voor uitvaarten
https://www.collincrowdfund.nl/otim-b-v/
2e hypotheek bedrijfspand

315 Engelsbergenstraat
https://maps.app.goo.gl/4J1BvnBCE9ArujPGA
De investeringslink
https://www.collincrowdfu(...)30309d1510cc7f5e257c
TisIkdinsdag 26 januari 2021 @ 21:12
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 18:18 schreef KrekelJapie het volgende:

[..]

1 mazzel voor de investeerders van dit project. De 1e hypotheek is ook bij Geldvoorelkaar ondergebracht. Dus als er onvoldoende opbrengsten zijn hevelt Geldvoorelkaar gewoon wat opbrengst voor de 1e hypotheek over naar de 2e hypotheek. Heel gewoon bij Geldvoorelkaar
Grappig en wrang tegelijkertijd!
Ik hoop toch echt dat zoiets niet nog eens gebeurt.
samlooddinsdag 26 januari 2021 @ 21:16
De investeringslink
https://www.collincrowdfu(...)30309d1510cc7f5e257c

Dank voor het linkje
Buurman_dinsdag 26 januari 2021 @ 21:36
quote:
Dank!
petercdinsdag 26 januari 2021 @ 21:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 19:52 schreef Hanzul2 het volgende:

[..]

Idd, hopelijk komen van daar snel weer wat mooie projecten. Is het inmiddels ook 1,5 week stil. Is lang geleden dat er 1,5 week geen project was.
Verhoging overdrachtsbelastingpiek SIG voorbij, volgens laatste nieuwsbrief 15jan21 projecten Wilnis, R'dam + Zaandam a.s.

[ Bericht 0% gewijzigd door peterc op 26-01-2021 23:06:40 ]
zeeland6dinsdag 26 januari 2021 @ 22:13
quote:
Vliegtuig wordt aangekocht en wordt in 2e verband verpand aan collin. Wie is de 1e pandhouder ?
Aster1Xdinsdag 26 januari 2021 @ 22:18
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 21:06 schreef samlood het volgende:
Wat vinden jullie van otim b.v. op collin?
ziet er na mij idee wel goed uit.
Als bezitter van een vliegbrevet heb ik zelf ook wel eens wat losse berekeningen gemaakt over wanneer bezit economisch gezien rendabel wordt t.o.v. huren. Doordat er veel onzekere variabelen zijn, is het geen exacte wetenschap maar ik kwam er op uit dat je per jaar toch richting de 300 uur moet vliegen om het economisch gezien te kunnen verantwoorden. Dit is los van de emotie die in veruit de meeste gevallen de doorslag geeft.

Ik zie om mij heen dat mensen regelmatig proberen een vliegtuig 'van de zaak' aan te schaffen om bijvoorbeeld de BTW terug te krijgen en de 'hobby' mee te financieren / betaalbaarder te maken. Vandaar dat de belastingdienst hier ook vaak meekijkt want hoe 'nodig' is het vliegtuig?

Hoewel ik 0 kennis heb van de uitvaartwereld en dus geen notie of je daar veel uren in kunt maken bij asverstooingen zegt mijn gevoel dat het meer een hobby betaalbaar maken is dan economisch de beste oplossing voor Otim BV. Daarbij zie ik alleen maar 'softe' zekerheden en niets hards (bijvoorbeeld het vliegtuig zelf).
Jaco078dinsdag 26 januari 2021 @ 22:39
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 22:13 schreef zeeland6 het volgende:

[..]

Vliegtuig wordt aangekocht en wordt in 2e verband verpand aan collin. Wie is de 1e pandhouder ?
De zekerheid moet je denk ik niet zoeken in dat vliegtuig maar in die Hypotheek op het pand. Die is roch niet heel soft, @Aster1X?Daarnaast bestaat de club al 21, is het bedrag te overzien en is er geen herfinancieringsrisico.
obligatairedinsdag 26 januari 2021 @ 22:49
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 22:39 schreef Jaco078 het volgende:

[..]

De zekerheid moet je denk ik niet zoeken in dat vliegtuig maar in die Hypotheek op het pand. Die is roch niet heel soft, @:Aster1X?Daarnaast bestaat de club al 21, is het bedrag te overzien en is er geen herfinancieringsrisico.
Mee eens, lijkt me een redelijk makkelijk te verkopen pand in geval van nood, en dik 2 ton opbrengst moet geen al te groot probleem zijn lijkt me :)

https://eindhoven.kadasterdata.nl/engelsbergenstraat/315


Bedrijfsbalans ziet er met 40% solvabiliteit ook niet verkeerd uit. Lijkt me dat het geld linksom of rechtsom wel terugkomt. Mogelijk koopt hij dat ding ook om zijn vrouw, vriendin + vriendenkring te imponeren O-) boeit eigenlijk niet zo zolang hij de lening maar terugbetaalt. Vind het wel een geinig project eigenlijk, jammer dat er geen incentive bij zit, ken best wel wat mensen die ik zou willen uitstrooien :W


Vanochtend net de accountant gemist, dan maar in deze :)

[ Bericht 6% gewijzigd door obligataire op 26-01-2021 23:03:24 ]
KrekelJapiewoensdag 27 januari 2021 @ 06:29
Mooie optie voor onze horeca projecten
quote:
"Horeca Maatwerk realiseert huurprijsvermindering voor restaurant" https://www.khn.nl/nieuws(...)ring-voor-restaurant


[ Bericht 0% gewijzigd door KrekelJapie op 27-01-2021 07:06:37 ]
KrekelJapiewoensdag 27 januari 2021 @ 07:05
Bij project vastgoedbelegster is gisteravond ongeveer 100.000 ingelegd. Dit wijst op een sprintje naar de finish

[ Bericht 72% gewijzigd door KrekelJapie op 27-01-2021 07:33:31 ]
Horsemenwoensdag 27 januari 2021 @ 07:53
quote:
1s.gif Op woensdag 27 januari 2021 06:29 schreef KrekelJapie het volgende:
Mooie optie voor onze horeca projecten
[..]

Maar een slechte optie voor onze zakelijk onroerend goed verhuurders. Dit zal uiteindelijk ook doorwerken naar andere branches. Gelukkig hebben we die een stuk minder.
Horsemenwoensdag 27 januari 2021 @ 07:59
Banken draaien duimschroeven mkb'er strakker aan in tweede lockdown:

https://fd.nl/ondernemen/(...)e=Revue%20newsletter
KrekelJapiewoensdag 27 januari 2021 @ 08:15
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2021 07:53 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Maar een slechte optie voor onze zakelijk onroerend goed verhuurders.
Klopt, maar ik vermoed dat de verhuurders meer vet op de botten hebben. En dat deze projecten betere harde zekerheden hebben
NaRegenDeZonwoensdag 27 januari 2021 @ 08:23
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 16:21 schreef KrekelJapie het volgende:
Aankoop vliegtuig voor uitvaarten
https://www.collincrowdfund.nl/otim-b-v/
2e hypotheek bedrijfspand

315 Engelsbergenstraat
https://maps.app.goo.gl/4J1BvnBCE9ArujPGA
Als hier een linkje voor is dan wil ik wel mee doen gezien de overwaarde in het huis. De businesscase zelf van de verhuur van het vliegtuig kan ik niet goed overzien. Maar ik neem aan dat de rest van de activiteiten het wel mogelijk maken om deze 50K af te lossen.

Edit: ik moet eerst alles lezen voor ik reageer. Bedankt voor de link!

[ Bericht 3% gewijzigd door NaRegenDeZon op 27-01-2021 08:29:26 ]
KrekelJapiewoensdag 27 januari 2021 @ 08:29
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2021 08:23 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Als hier een linkje voor is dan wil ik wel mee doen gezien de overwaarde in het huis. De businesscase zelf van de verhuur van het vliegtuig kan ik niet goed overzien. Maar ik neem aan dat de rest van de activiteiten het wel mogelijk maken om deze 50K af te lossen.
Die was er al
quote:


[ Bericht 0% gewijzigd door KrekelJapie op 27-01-2021 08:41:26 ]
Horsemenwoensdag 27 januari 2021 @ 08:35
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2021 08:23 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Als hier een linkje voor is dan wil ik wel mee doen gezien de overwaarde in het huis. De businesscase zelf van de verhuur van het vliegtuig kan ik niet goed overzien. Maar ik neem aan dat de rest van de activiteiten het wel mogelijk maken om deze 50K af te lossen.

Edit: ik moet eerst alles lezen voor ik reageer. Bedankt voor de link!
Er zit toch geen huis bij de zekerheden?
Alleen een (oud schoolgebouw?) bedrijfspand. Dit bedrijfspand is vermoedelijk heel specifiek en niet multi inzetbaar.
KrekelJapiewoensdag 27 januari 2021 @ 08:36
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 16:21 schreef KrekelJapie het volgende:
Aankoop vliegtuig voor uitvaarten
https://www.collincrowdfu(...)30309d1510cc7f5e257c
2e hypotheek bedrijfspand

315 Engelsbergenstraat
https://maps.app.goo.gl/4J1BvnBCE9ArujPGA
Op dit moment is het uiteraard druk in de business:
https://www.ed.nl/eindhov(...)-te-zeggen~af1403e7/

Ik lees in de pitch niets terug over de fotografie werkzaamheden:
http://www.jbfotografie.nl/kleur.html

[ Bericht 6% gewijzigd door KrekelJapie op 27-01-2021 08:41:50 ]
KrekelJapiewoensdag 27 januari 2021 @ 09:26
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 17:18 schreef Buurman_ het volgende:
Den Haag Property 13
https://www.geldvoorelkaa(...)ten/project?id=23516

Het was nog leuk toen ze 7% boden met hypotheek. Dit gaat me echt te ver
Door 100% LTV is het ook geen vastgoedlening, maar een flexlening
quote:
Voorwaarden vastgoedlening
Afhankelijk van de looptijd van de lening wordt maximaal 85% van de marktwaarde in verhuurde staat gefinancierd (Loan-to-Value ≤ 85% - naast de leensom worden ook de depotregeling, kosten koper, advieskosten en financieringskosten meegerekend).
Bizar genoeg heeft de 1e hypotheek ook een rente van 4,5%, maar dan met een LTV van 35%
impact9woensdag 27 januari 2021 @ 09:40
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2021 09:26 schreef KrekelJapie het volgende:

[..]

Door 100% LTV is het ook geen vastgoedlening, maar een flexlening
[..]

Bizar genoeg heeft de 1e hypotheek ook een rente van 4,5%, maar dan met een LTV van 35%
Enige nuance, ik zit in 19870, hier was dit pand ook ingebracht alleen met een positieve-negatieve hypotheekverklaring. Derhalve was de rente 7%.
Het pand was blijkbaar begin 2019 ook al 285k waard, nu dus nog steeds?.
In de praktijk lijkt mij dat dit wel iets gestegen is, desalniettemin doe ik zeker niet mee tegen 4,5% alhoewel ik er wel vertrouwen in heb dat het geld uiteindelijk terugkomt. (er wordt ook beperkt afgelost)
Uitgaande van een vrije cashflow van 172k verwacht ik dat we niet te maken hebben met een kleine jongen qua portefeuille, dit kan positief zijn qua spreiding
GVE heeft met het vorige project ook het 1ste hypotheekrecht dus ze zijn heer en meester;)
NaRegenDeZonwoensdag 27 januari 2021 @ 09:40
quote:
1s.gif Op woensdag 27 januari 2021 08:35 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Er zit toch geen huis bij de zekerheden?
Alleen een (oud schoolgebouw?) bedrijfspand. Dit bedrijfspand is vermoedelijk heel specifiek en niet multi inzetbaar.
je hebt gelijk ik heb me verschreven is bedrijfspand. Toch wil ik hem wel meenemen gezien de overwaarde in bedrijfspand.
KrekelJapiewoensdag 27 januari 2021 @ 09:52
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2021 09:40 schreef impact9 het volgende:

[..]

Enige nuance, ik zit in 19870, hier was dit pand ook ingebracht alleen met een positieve-negatieve hypotheekverklaring. Derhalve was de rente 7%.
Het pand was blijkbaar begin 2019 ook al 285k waard, nu dus nog steeds?.
In de praktijk lijkt mij dat dit wel iets gestegen is,
De laatste taxatie is van eind augustus 2020, dus vrij recent
quote:
het bedrijfspand aan de Oosteinde 55, 2548 AK te Den Haag, met een marktwaarde van ¤ 285.000,- in verhuurde staat (taxatiedatum 24-8-2020).


[ Bericht 1% gewijzigd door KrekelJapie op 27-01-2021 10:00:42 ]
impact9woensdag 27 januari 2021 @ 10:04
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2021 09:52 schreef KrekelJapie het volgende:

[..]

De laatste taxatie is van eind augustus 2020, dus vrij recent
[..]

Mm bij 19870 was de taxatie ook 285k (januari 2019)
KrekelJapiewoensdag 27 januari 2021 @ 10:04
Opnieuw iets vertraging met de aflossing van een slotsom bij collin. Bouw en verkoop garageboxen
quote:
Allereerst dank voor het gestelde vertrouwen. Inmiddels is de laatste unit verkocht, waarmee ook de Collin lening afgelost kan worden. Aangezien de financiering van de kopende partij meer tijd in beslag neemt dan gehoopt en verwacht wil ik jullie vragen om mijn laatste aflostermijn te koppelen aan de passeerdatum. Als dank voor uw geduld, zal ik over de dagen dat er later betaald wordt dan de 4de februari een rentevergoeding betalen van 7,5% ten opzichte van de huidige 6,5%. Ik kijk terug op een prettige samenwerking en een succesvol verloop. Mogelijk kunnen we in de toekomst nog wat voor elkaar betekenen.


[ Bericht 1% gewijzigd door KrekelJapie op 27-01-2021 10:10:38 ]
KrekelJapiewoensdag 27 januari 2021 @ 10:10
Moeizaam project investormatch (identificatie objecten/pakketten)
quote:
Vorig jaar zomer hebben wij met de ondernemers afgesproken dat in januari 2021 de aflossing weer hervat zou worden. Tevens zou een start gemaakt worden met het inlopen van de achterstand.

Helaas is de onderneming getroffen door de gevolgen van COVID-19. Eerst werd de ondernemer persoonlijk geveld door het virus en vervolgens werden opdracht on hold gezet. Onderneming werkt veel met buitenlandse projecten en doordat het reizen afgeraden werd, heeft men afgelopen boekjaar met een fors verlies afgesloten.

De contacten met de ondernemers verlopen nog steeds enorm stroef. Afspraken worden niet altijd (tijdig) nagekomen, de kwaliteit van de informatievoorziening is mager en de liquiditeitspositie van de onderneming is slecht. Afgelopen jaar heeft men een Corona Overbruggingslening ontvangen waardoor de vaste lasten voldaan konden worden. Ondernemer is op zoek naar extra werkkapitaal maar gezien de historische bedrijfsresultaten is deze zoektocht haast onmogelijk. Een oplossing wordt gezocht in het omzetten van leningen in equity. Hiervoor voert men gesprekken met enkele investeerders/financiers. Indien de (reis)beperkingen opgeheven worden, kan men enkele grote projecten in het buitenland hervatten. Met behulp van overheidsregelingen kan men voorlopig voldoen aan de maandelijkse verplichtingen. Hierdoor lijkt er voldoende perspectief te zijn. We hebben overwogen om de lening op te eisen, echter in de huidige situatie zal dit niet tot een gewenst resultaat leiden.

Gezien de slechte liquiditeitspositie willen wij je het volgende voorstellen:
• Maandelijks blijft men rente betalen;
• Betaling maandelijkse aflossing wordt per 1 september 2021 hervat;
• Uiterlijk 1 juni 2021 wordt er met de ondernemer een afspraak gemaakt hoe de huidige achterstand (rente + aflossing) in te lopen;
• Maandelijks dient de ondernemer een update te verstrekken over de stand van zaken.
Graag ontvang ik je reactie (eens of oneens) over dit voorstel uiterlijk vrijdag 5 februari 2021.
loopt vanaf februari 2018 en vanaf paar maanden na de start al steeds problemen
KrekelJapiewoensdag 27 januari 2021 @ 10:29
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2021 10:04 schreef impact9 het volgende:

[..]

Mm bij 19870 was de taxatie ook 285k (januari 2019)
Hoeft op zich niet zo raar te zijn. Waarde van het bedrijfspand zal berekend worden op basis van de huur. Aangezien de pandeigenaar ook de huurder is kan het prima zo zijn dan er geen huuraanpassingen zijn geweest. De combinatie pandeigenaar en huurder is voor mij ook een risico. Mocht de huurder vertrekken zal de waarde van het pand dalen en onder water komen te staan.
Kletsmajoortjewoensdag 27 januari 2021 @ 10:36
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 22:39 schreef Jaco078 het volgende:

[..]

De zekerheid moet je denk ik niet zoeken in dat vliegtuig maar in die Hypotheek op het pand. Die is roch niet heel soft, @:Aster1X?Daarnaast bestaat de club al 21, is het bedrag te overzien en is er geen herfinancieringsrisico.
Vliegtuigen zijn ook registergoederen en daar kan ook een hypotheek op gevestigd worden. Ik durf alleen niet te zeggen of dit vanaf een bepaalde grootte is.
NaRegenDeZonwoensdag 27 januari 2021 @ 11:44
https://www.collincrowdfu(...)schepers-groenewald/ lijkt er toch te gaan komen nu 86%. Sprokkelt er toch nog iedere dag behoorlijk wat investeerders bij. Had ik niet verwacht.
impact9woensdag 27 januari 2021 @ 12:03
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2021 11:44 schreef NaRegenDeZon het volgende:
https://www.collincrowdfu(...)schepers-groenewald/ lijkt er toch te gaan komen nu 86%. Sprokkelt er toch nog iedere dag behoorlijk wat investeerders bij. Had ik niet verwacht.
CCF laat zo'n grote aanvraag niet makkelijk los, ik denk dat er achter de schermen van alles gebeurt.
Ze willen waars ook kosten wat t kost het gefunde volume boven dat van GVE houden
KrekelJapiewoensdag 27 januari 2021 @ 12:41
Geldvoorelkaar is dit jaar het laatste platform dat de jaaropgave publiceert:
quote:
Ter informatie: vanaf 15 februari is de jaaropgave beschikbaar.
obligatairewoensdag 27 januari 2021 @ 13:05
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2021 10:36 schreef Kletsmajoortje het volgende:

[..]

Vliegtuigen zijn ook registergoederen en daar kan ook een hypotheek op gevestigd worden. Ik durf alleen niet te zeggen of dit vanaf een bepaalde grootte is.
Ze kunnen ingeschreven worden in het register en vanaf dat moment zijn het registergoederen (waarop hypotheek kan worden gevestigd). Ik denk dat het dan niet meer uitmaakt of het een 747 of een sportvliegtuigje is.
KrekelJapiewoensdag 27 januari 2021 @ 13:53
Trouwjurken
https://www.geldvoorelkaa(...)ten/project?id=23434
Met 7,5% veel te lage rente
mvloenhwoensdag 27 januari 2021 @ 13:53
Heb een (flinke) betaling ontvangen van FundingCircle.
Ben benieuwd hoe dat zit, kan het bedrag niet thuisbrengen, even afwachten tot het dashboard bijgewerkt is.
KrekelJapiewoensdag 27 januari 2021 @ 13:55
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2021 13:53 schreef mvloenh het volgende:
Heb een (flinke) betaling ontvangen van FundingCircle.
Ben benieuwd hoe dat zit, kan het bedrag niet thuisbrengen, even afwachten tot het dashboard bijgewerkt is.
Kan maar 1 ding betekenen: Vervroegde aflossingen
mvloenhwoensdag 27 januari 2021 @ 14:02
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2021 13:55 schreef KrekelJapie het volgende:

[..]

Kan maar 1 ding betekenen: Vervroegde aflossingen
Of defaults die eindelijk terugbetaald worden (een mens mag toch hopen.....? )
Faraday01woensdag 27 januari 2021 @ 14:08
Mijn maandtermijn bij fundingcircle is een stuk lager dan normaal, dus waarschijnlijk ook nieuwe problemen
Zeghomaarwoensdag 27 januari 2021 @ 14:09
quote:
Dank je, ik doe mee.
Horsemenwoensdag 27 januari 2021 @ 14:16
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2021 11:44 schreef NaRegenDeZon het volgende:
https://www.collincrowdfu(...)schepers-groenewald/ lijkt er toch te gaan komen nu 86%. Sprokkelt er toch nog iedere dag behoorlijk wat investeerders bij. Had ik niet verwacht.
Ik vermoede wel dat deze vol zou lopen.

Een project waarbij ik wel stagnatie verwacht is het studentenhotel van het Druiventr%s stel. https://forum-fok.digidip(...)c%2F2590319%2F5%2F25

Als daar de rente niet drastisch van omhoog gaat en/of een sterke verbetering van de zekerheden gaat worden doorgevoerd kan ik mij niet voorstellen dat deze vol komt.
Zeghomaarwoensdag 27 januari 2021 @ 14:17
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2021 13:53 schreef KrekelJapie het volgende:
Trouwjurken
https://www.geldvoorelkaa(...)ten/project?id=23434
Met 7,5% veel te lage rente
Waar die mevrouw van droomt. Mooi zo.
Ik wil er niet slechter van slapen.
Laat deze schieten.
Zeghomaarwoensdag 27 januari 2021 @ 14:19
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2021 14:08 schreef Faraday01 het volgende:
Mijn maandtermijn bij fundingcircle is een stuk lager dan normaal, dus waarschijnlijk ook nieuwe problemen
Is dat het stukje wat KrekelJapie te veel heeft? :Y
KrekelJapiewoensdag 27 januari 2021 @ 14:26
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2021 14:19 schreef Zeghomaar het volgende:

[..]

Is dat het stukje wat KrekelJapie te veel heeft? :Y
Ik heb helaas niets te veel. +/- 90% van het te verwachten bedrag
Aster1Xwoensdag 27 januari 2021 @ 14:34
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 22:39 schreef Jaco078 het volgende:

[..]

De zekerheid moet je denk ik niet zoeken in dat vliegtuig maar in die Hypotheek op het pand. Die is roch niet heel soft, @:Aster1X?Daarnaast bestaat de club al 21, is het bedrag te overzien en is er geen herfinancieringsrisico.
De uitvaartwereld lijkt me een stabiele markt en de nadelige gevolgen van de Corona crisis lijken beperkt (hoewel aantal aanwezigen bij uitvaarten sterk gereduceerd is). Het bedrag is inderdaad overzichtelijk en als ze al jaren goed draaien, denk ik dat de kans dat het terugkomt best goed is.

Met tweede hypothecaire inschrijvingen heb ik nog geen goede ervaringen (vandaar soft) en er wordt alleen een aankoopwaarde uit 2008 genoemd maar geen actuele taxatie of WOZ-waarde.
escortmk2woensdag 27 januari 2021 @ 14:48
De aankoop van een vliegtuigje, of dat slim of rendabel is weet ik niet, maar het feit dat een ondernemer hier over nadenkt geeft mij wel een goed gevoel, dit lijkt me geen laatste strohalm om een in de basis slecht bedrijf te redden zeg maar.
ML45woensdag 27 januari 2021 @ 14:56
NLInvesteert komt over 2 dagen met een project met een 1e hypotheek en 2e hypotheek.
Voornaamste risico is of de herbestemming van de grond, van bedrijfs naar woning, goed gekeurd wordt.
Nog even goed nalezen.
https://www.nlinvesteert.nl/investeren/cbhhoutblerick
Horsemenwoensdag 27 januari 2021 @ 14:56
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2021 14:26 schreef KrekelJapie het volgende:

[..]

Ik heb helaas niets te veel. +/- 90% van het te verwachten bedrag
Het kan altijd slechter. Hier maar 75% van het te verwachten bedrag ontvangen. Maar goed, vaak volgen er een paar dagen later nog een paar projecten.
Horsemenwoensdag 27 januari 2021 @ 15:04
quote:
Ook voor een basisbedrag meegenomen. Wel met wat twijfel over de waarde van het onderpand. Geen taxatie en op het oog ook geen bijzonder pand.
KrekelJapiewoensdag 27 januari 2021 @ 15:12
quote:
14s.gif Op woensdag 27 januari 2021 15:04 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Ook voor een basisbedrag meegenomen. Wel met wat twijfel over de waarde van het onderpand. Geen taxatie en op het oog ook geen bijzonder pand.
zit inmiddels voor 70% vol in pre-publicatie
KrekelJapiewoensdag 27 januari 2021 @ 15:28
Schone lucht
https://www.kapitaalopmaa(...)or-Climate-Solutions
Horsemenwoensdag 27 januari 2021 @ 15:36
quote:
Het is een project bij KoM dus lucht zat.

Vooral veroorzaakt door luchtkastelen.
Crowdfunder99woensdag 27 januari 2021 @ 15:59
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2021 14:08 schreef Faraday01 het volgende:
Mijn maandtermijn bij fundingcircle is een stuk lager dan normaal, dus waarschijnlijk ook nieuwe problemen
Ja was mij vanmiddag ook al opgevallen. Ruim 20% lager dan de vorige maand :(
Zeghomaarwoensdag 27 januari 2021 @ 16:21
quote:
14s.gif Op woensdag 27 januari 2021 15:36 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Het is een project bij KoM dus lucht zat.

Vooral veroorzaakt door luchtkastelen.
Weinig zekerheden en extra waarschuwing
Investeerders, let op!

Loop geen onnodig risico, lees alle essentiële informatie.
Maak optimaal gebruik van onze unieke crowdduedillence-periode, vraag de ondernemer om meer informatie daar waar nodig.
Wij wijzen erop dat er wordt uitgeleend aan een ondernemer in het MKB. Hierdoor blijven er altijd risico's bestaan dat niet de volledige inleg en/of rente terugbetaald wordt.
Wij adviseren alleen een verantwoord deel van het vermogen te investeren en vooral te spreiden over meerdere projecten. Ook de Autoriteit Financiële Markten (AFM) raadt consumenten aan een verantwoord deel van hun vermogen in crowdfunding te investeren en dit te spreiden over meerdere projecten. Als richtlijn hanteert de AFM maximaal 10% van het vrij belegbaar vermogen.

Voor mij: "doe maar even niet".
djtiesto8woensdag 27 januari 2021 @ 16:26
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2021 13:55 schreef KrekelJapie het volgende:

[..]

Kan maar 1 ding betekenen: Vervroegde aflossingen
Ik heb bij FNC een vervroegde aflossing binnen van het project #67295 Meubelmaker voorfinanciering. 75% van de hoofdsom stond nog open, nu dus afgelost. Het bedrijf (AMS Bouwgroep) heeft recent de lening geherfinancierd via October. Rente van 14,99% (FNC) naar 6,5% (October). Als ondernemer had ik hetzelfde gedaan.
Zeghomaarwoensdag 27 januari 2021 @ 16:35
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2021 16:26 schreef djtiesto8 het volgende:

[..]

Ik heb bij FNC een vervroegde aflossing binnen van het project #67295 Meubelmaker voorfinanciering. 75% van de hoofdsom stond nog open, nu dus afgelost. Het bedrijf (AMS Bouwgroep) heeft recent de lening geherfinancierd via October. Rente van 14,99% (FNC) naar 6,5% (October). Als ondernemer had ik hetzelfde gedaan.
Heeft eerst FNC aan verdient en nu October.
Dat zijn de verdienmodellen van de crowdfund-site.
Wat als investeerder? "Dat zal ze jeuken".
Ron1986woensdag 27 januari 2021 @ 16:58
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2021 14:17 schreef Zeghomaar het volgende:

[..]

Waar die mevrouw van droomt. Mooi zo.
Ik wil er niet slechter van slapen.
Laat deze schieten.
Mooi wollig verhaal, komt wel vol, maar niet door mij..
TechLightwoensdag 27 januari 2021 @ 18:19
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2021 14:56 schreef ML45 het volgende:
NLInvesteert komt over 2 dagen met een project met een 1e hypotheek en 2e hypotheek.
Voornaamste risico is of de herbestemming van de grond, van bedrijfs naar woning, goed gekeurd wordt.
Nog even goed nalezen.
https://www.nlinvesteert.nl/investeren/cbhhoutblerick
Ik laat 'm schieten. Rente is op zich wel oke, maar met een looptijd van slechts minimaal 6 maanden verwacht. Met 2 maanden 0,25% er bij en 7,25% op jaarbasis is dat dus maar (minimaal) 4,1% totaal in het project. Dat is niet per se slecht, maar je loopt wel het 'vaste' risico en de moeite van selecteren van een project. Voor mij daarmee niet zo interessant. Ik ben best te porren voor 'standaard' projecten met hypotheek van 1 a 2 jaar, of anders wat langer lopende projecten.

Heb daar ook al twee andere vastgoed ontwikkelprojecten lopen, dus eerst maar eens zien of er eentje daarvan tot een goed einde komt binnenkort.
Zeghomaarwoensdag 27 januari 2021 @ 18:21
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2021 18:19 schreef TechLight het volgende:

[..]

Ik laat 'm schieten. Rente is op zich wel oke, maar met een looptijd van slechts minimaal 6 maanden verwacht. Met 2 maanden 0,25% er bij en 7,25% op jaarbasis is dat dus maar (minimaal) 4,1% totaal in het project. Dat is niet per se slecht, maar je loopt wel het 'vaste' risico en de moeite van selecteren van een project. Voor mij daarmee niet zo interessant. Ik ben best te porren voor 'standaard' projecten met hypotheek van 1 a 2 jaar, of anders wat langer lopende projecten.

Heb daar ook al twee andere vastgoed ontwikkelprojecten lopen, dus eerst maar eens zien of er eentje daarvan tot een goed einde komt binnenkort.
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2021 18:19 schreef TechLight het volgende:

[..]

Ik laat 'm schieten. Rente is op zich wel oke, maar met een looptijd van slechts minimaal 6 maanden verwacht. Met 2 maanden 0,25% er bij en 7,25% op jaarbasis is dat dus maar (minimaal) 4,1% totaal in het project. Dat is niet per se slecht, maar je loopt wel het 'vaste' risico en de moeite van selecteren van een project. Voor mij daarmee niet zo interessant. Ik ben best te porren voor 'standaard' projecten met hypotheek van 1 a 2 jaar, of anders wat langer lopende projecten.

Heb daar ook al twee andere vastgoed ontwikkelprojecten lopen, dus eerst maar eens zien of er eentje daarvan tot een goed einde komt binnenkort.
Nu even NIET
TisIkwoensdag 27 januari 2021 @ 18:30
quote:
14s.gif Op woensdag 27 januari 2021 15:36 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Het is een project bij KoM dus lucht zat.

Vooral veroorzaakt door luchtkastelen.
Met gebakken lucht :)
Jaco078woensdag 27 januari 2021 @ 19:43
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2021 18:21 schreef Zeghomaar het volgende:

[..]


[..]

Nu even NIET
Waarom niet? Is dat obv de pitch of ivm persoonlijke reden?

Gros van de projecten loopt daar 5 jaar, een aantal korte heb ik ook meegenomen en die zijn netjes afgelost.

Ik zit in een eerder project van CBH en betalen netjes . Risico zoals gezegd wel hoog: volledig risico op korte looptijd.

[ Bericht 9% gewijzigd door Jaco078 op 27-01-2021 19:50:13 ]
petercwoensdag 27 januari 2021 @ 19:50
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2021 08:36 schreef KrekelJapie het volgende:

[..]

Op dit moment is het uiteraard druk in de business:
https://www.ed.nl/eindhov(...)-te-zeggen~af1403e7/

Ik lees in de pitch niets terug over de fotografie werkzaamheden:
http://www.jbfotografie.nl/kleur.html
https://keurmerkpersoonlijkeuitvaart.nl/bestuur.html

Dit is waarschijnlijk de ook op het adres gevestigde stichting.
Jos heb het maar druk met al zijn busy-heden. Brevetje, vliegtuigie, fotootjes maken, bestuurtje, uitvaarten usw *O*
VDFwoensdag 27 januari 2021 @ 20:44
Update en stemronde biefstukkentoko van CCF. Bizarre inleiding van CCF inclusief uitleg over hoe fijn met terugwerkende kracht boeken in je rekening-courant is.
SPOILER
De ondernemer Martijn Gravesteijn van Beef Steak Club heeft verzocht om de aflossingen uit te stellen voor drie maanden en daarmee een looptijdverlenging toe te staan. Op 22-1-2021 hebben wij de volledige termijn op uw rekening courant bijgeschreven. Echter is deze termijn gestorneerd. Om deze reden hebben wij de betaling van de volledige termijn teruggevorderd. De rente en kosten zullen wel voldaan worden door de onderneming. De rente en kosten zullen wij op uw rekening courant bijschrijven nadat de uitslag van de stemronde bekend is.

De laatst onterecht doorbetaalde termijn corrigeren wij in uw investeerders account zodat de feitelijke situatie overeenkomt met uw administratie.

Het voordeel voor u als investeerder is dat wij weer conform betaalschema kunnen doorbetalen en tevens de feitelijke situatie overeenkomt met uw betaalschema.

Meer weten? Lees onze nieuwsbrief van mei 2020: https://www.collincrowdfund.nl/investeerdersnieuws/

Onderstaand treft u een bericht aan van de ondernemer:

"Beste Investeerder,

The Beefsteakclub is nog steeds gesloten, net als alle horeca in Nederland en daarbuiten.
De take way en delivery is een soort bezigheid therapie, want er is niet veel animo. Ondanks het feit dat we de kaart er helemaal op hebben afgestemd gebeurt er maar weinig.
We zullen de aankomende maanden het een-en-ander gaan aanpassen in het concept. We willen ons meer gaan focussen op een borrel functie met vega en vegan gerechten. Uiteraard zal het vleesconcept niet helemaal verdwijnen, maar we denken op deze manier meer traffic te kunnen genereren hetgeen weer goed is voor de omzet.
Omdat u al eerder heeft ingestemd met opschorting van de aflossingen, hopen we dat u dat deze keer weer wil doen.
We hebben het hard nodig.
We danken u voor uw begrip.

Vriendelijke groet,
Team The Beefsteakclub"

Op basis van de aangeleverde informatie en de verplichte sluiting van de horeca achten wij opschorting van de aflossingen met (nogmaals) drie maanden verantwoord. Wij leggen dit verzoek dan ook met een positief advies aan u voor.

Concreet betekent dit voor u dat:
- De aflossingen worden opgeschort vanaf januari 2021 tot en met maart 2021;
- De looptijd van de lening wordt verlengd met 3 maanden;
- De rente wordt maandelijks voldaan.

Wij nodigen u uit om uw stem binnen een termijn van 4 kalenderdagen uit te brengen. In afwijking van de Algemene Voorwaarden is besloten om de stemperiode in te korten van 14 dagen naar 4 dagen. Dit om de doorlooptijd zo kort mogelijk te houden voor alle betrokkenen.

Via de links hieronder kunt u uw stem uitbrengen.
zeeland6woensdag 27 januari 2021 @ 23:47
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2021 13:55 schreef KrekelJapie het volgende:

[..]

Kan maar 1 ding betekenen: Vervroegde aflossingen
ik heb wat achterstallige betalingen
zeeland6donderdag 28 januari 2021 @ 00:15
Ik heb onlangs een vraag aan SIG gesteld hoe ze omgaan met de fee in gebroken jaren. Bijv 18 maanden.

Vandaag antwoord: "Wij zullen eerdaags via een nieuwsbrief ons standpunt hierin naar buiten brengen."
KrekelJapiedonderdag 28 januari 2021 @ 05:45
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2021 00:15 schreef zeeland6 het volgende:
Ik heb onlangs een vraag aan SIG gesteld hoe ze omgaan met de fee in gebroken jaren. Bijv 18 maanden.

Vandaag antwoord: "Wij zullen eerdaags via een nieuwsbrief ons standpunt hierin naar buiten brengen."
Heel moeilijk is dat toch niet:
Overstappen op een maandelijkse fee. Hiermee heb je nooit meer discussies. Zowel bij gebroken jaren bij de start, als bij vervroegde aflossingen.
Zeghomaardonderdag 28 januari 2021 @ 06:29
quote:
1s.gif Op woensdag 27 januari 2021 19:43 schreef Jaco078 het volgende:

[..]

Waarom niet? Is dat obv de pitch of ivm persoonlijke reden?

Gros van de projecten loopt daar 5 jaar, een aantal korte heb ik ook meegenomen en die zijn netjes afgelost.

Ik zit in een eerder project van CBH en betalen netjes . Risico zoals gezegd wel hoog: volledig risico op korte looptijd.
Met name de looptijd.: 6 maanden.
Is om iemand uit de brand te helpen.

Ben investeerder, geen brandweer.
Tjalaladonderdag 28 januari 2021 @ 07:26
quote:
Project staat nu als uitgelicht project op de website. Ik weet niet of dat al de bedoeling is of een foutje aangezien er nog geen downloads bij staan.

Er kan worden geïnvesteerd vanaf 03 februari 2021 om 20:00 (staat er nu)
obligatairedonderdag 28 januari 2021 @ 07:36
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2021 06:29 schreef Zeghomaar het volgende:

[..]

Met name de looptijd.: 6 maanden.
Is om iemand uit de brand te helpen.

Ben investeerder, geen brandweer.
Precies, de verhouding tussen revenuen en risico is absurd ongunstig voor de investeerders.
KrekelJapiedonderdag 28 januari 2021 @ 07:47
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2021 07:26 schreef Tjalala het volgende:

[..]

Project staat nu als uitgelicht project op de website. Ik weet niet of dat al de bedoeling is of een foutje aangezien er nog geen downloads bij staan.

Er kan worden geïnvesteerd vanaf 03 februari 2021 om 20:00 (staat er nu)
Dit soort reële analyse zie je bij geen enkel ander platform. Wat dat betreft is dit een verademing
SPOILER
De concrete risico's bij dit project zijn vooral aan te wijzen op de doorlooptijd van het project; ofwel: Kan dit project binnen de looptijd van 2 jaar gerealiseerd worden.
Er ligt een rapport bodemonderzoek. Hieruit blijkt, dat er op één punt van de locatie sprake is van verhoogde concentratie vervuiling, waardoor de locatie niet meer als onverdacht kon worden aangemerkt. Hierop is een overeenkomst gesloten met de verkopende partij, dat hij de locatie gesaneerd oplevert.
Een risico van vertraging is ook aanwezig rondom de gemeentelijke procedure; de goedkeuring van de bestemmingsplanwijziging en de omgevingsvergunning door bestuur en/of gemeenteraad van Oisterwijk.
Negatief punt vind ik het delen van de 1e hypotheek met meerdere partijen.
SPOILER
De financiering in totaliteit is ¤ 3.200.000. Hiervan wordt ¤ 700.000 bijeen gebracht door informal investors, die gezamenlijk en pro rato met u delen in te stellen zekerheden. Die zekerheid is het recht van eerste hypotheek op de grond, die gefinancierd wordt.
Zeghomaardonderdag 28 januari 2021 @ 08:09
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2021 07:47 schreef KrekelJapie het volgende:
gezamenlijk en pro rato met u delen in te stellen zekerheden
Van belang is dan:

"gezamenlijk en pro rato met u delen in te stellen zekerheden".

Dan is m.i. het risico voor de investeerders gelijk aan een 1e hypotheek voor het gehele bedrag
KrekelJapiedonderdag 28 januari 2021 @ 08:47
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2021 08:09 schreef Zeghomaar het volgende:

[..]

Van belang is dan:

"gezamenlijk en pro rato met u delen in te stellen zekerheden".

Dan is m.i. het risico voor de investeerders gelijk aan een 1e hypotheek voor het gehele bedrag
De verschillende partijen kunnen wel een afwijkende mening/belangen hebben mbt uitwinning van deze zekerheid. bv. het platform wil het wel, maar enkele informal investors niet.

[ Bericht 0% gewijzigd door KrekelJapie op 28-01-2021 09:17:41 ]
WvjGdonderdag 28 januari 2021 @ 09:14
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2021 08:09 schreef Zeghomaar het volgende:

[..]

Van belang is dan:

"gezamenlijk en pro rato met u delen in te stellen zekerheden".

Dan is m.i. het risico voor de investeerders gelijk aan een 1e hypotheek voor het gehele bedrag
Klopt helemaal !
Zeghomaardonderdag 28 januari 2021 @ 09:18
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2021 08:47 schreef KrekelJapie het volgende:

[..]

De verschillende partijen kunnen wel een afwijkende mening hebben mbt uitwinning van deze zekerheid. bv. het platform wil het wel, maar enkele informal investors niet.
Daar heb je een punt waar het idd. kan botsen.
impact9donderdag 28 januari 2021 @ 09:34
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2021 20:44 schreef VDF het volgende:
Update en stemronde biefstukkentoko van CCF. Bizarre inleiding van CCF inclusief uitleg over hoe fijn met terugwerkende kracht boeken in je rekening-courant is.
SPOILER
De ondernemer Martijn Gravesteijn van Beef Steak Club heeft verzocht om de aflossingen uit te stellen voor drie maanden en daarmee een looptijdverlenging toe te staan. Op 22-1-2021 hebben wij de volledige termijn op uw rekening courant bijgeschreven. Echter is deze termijn gestorneerd. Om deze reden hebben wij de betaling van de volledige termijn teruggevorderd. De rente en kosten zullen wel voldaan worden door de onderneming. De rente en kosten zullen wij op uw rekening courant bijschrijven nadat de uitslag van de stemronde bekend is.

De laatst onterecht doorbetaalde termijn corrigeren wij in uw investeerders account zodat de feitelijke situatie overeenkomt met uw administratie.

Het voordeel voor u als investeerder is dat wij weer conform betaalschema kunnen doorbetalen en tevens de feitelijke situatie overeenkomt met uw betaalschema.

Meer weten? Lees onze nieuwsbrief van mei 2020: https://www.collincrowdfund.nl/investeerdersnieuws/

Onderstaand treft u een bericht aan van de ondernemer:

"Beste Investeerder,

The Beefsteakclub is nog steeds gesloten, net als alle horeca in Nederland en daarbuiten.
De take way en delivery is een soort bezigheid therapie, want er is niet veel animo. Ondanks het feit dat we de kaart er helemaal op hebben afgestemd gebeurt er maar weinig.
We zullen de aankomende maanden het een-en-ander gaan aanpassen in het concept. We willen ons meer gaan focussen op een borrel functie met vega en vegan gerechten. Uiteraard zal het vleesconcept niet helemaal verdwijnen, maar we denken op deze manier meer traffic te kunnen genereren hetgeen weer goed is voor de omzet.
Omdat u al eerder heeft ingestemd met opschorting van de aflossingen, hopen we dat u dat deze keer weer wil doen.
We hebben het hard nodig.
We danken u voor uw begrip.

Vriendelijke groet,
Team The Beefsteakclub"

Op basis van de aangeleverde informatie en de verplichte sluiting van de horeca achten wij opschorting van de aflossingen met (nogmaals) drie maanden verantwoord. Wij leggen dit verzoek dan ook met een positief advies aan u voor.

Concreet betekent dit voor u dat:
- De aflossingen worden opgeschort vanaf januari 2021 tot en met maart 2021;
- De looptijd van de lening wordt verlengd met 3 maanden;
- De rente wordt maandelijks voldaan.

Wij nodigen u uit om uw stem binnen een termijn van 4 kalenderdagen uit te brengen. In afwijking van de Algemene Voorwaarden is besloten om de stemperiode in te korten van 14 dagen naar 4 dagen. Dit om de doorlooptijd zo kort mogelijk te houden voor alle betrokkenen.

Via de links hieronder kunt u uw stem uitbrengen.
"Het voordeel voor u als investeerder is dat wij weer conform betaalschema kunnen doorbetalen en tevens de feitelijke situatie overeenkomt met uw betaalschema."

Dit kunnen ze toch niet serieus menen, hoe oud is diegene die zo'n bericht opstelt? 15?
Poe poe wat een voordeel zeg, heel blij mee
Kletsmajoortjedonderdag 28 januari 2021 @ 09:42
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2021 09:18 schreef Zeghomaar het volgende:

[..]

Daar heb je een punt waar het idd. kan botsen.
Denk dat bepalend is op wiens naam het hypotheekrecht geregistreerd wordt, die heeft er de zeggenschap over.
Ken de pitch verder niet, maar het zou het platform sieren als men afdwingt dat dit alleen op de st.zekerheden geregistreerd wordt en de inf.Inv de crowd volgt.
ML45donderdag 28 januari 2021 @ 10:23
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2021 09:42 schreef Kletsmajoortje het volgende:

[..]

Denk dat bepalend is op wiens naam het hypotheekrecht geregistreerd wordt, die heeft er de zeggenschap over.
Ken de pitch verder niet, maar het zou het platform sieren als men afdwingt dat dit alleen op de st.zekerheden geregistreerd wordt en de inf.Inv de crowd volgt.
Er staat dat de crowd en de inf inv naar pro rato ( dus naar aandeel) de zekerheden delen, dus de inv inf heeft geen voordelige positie mbt de zekerheiden.
Omdat de crowd voor 2,5 mio mee doet en de inv inf voor 0,7 is de crowd dus in de meerderheid.
Dus stel dat 80% van de crowd ja zegt en 20% en de inf inv neen dat heeft ja dus 2,0 mio ja en nee 0,5 plus 0,7 = 1,2 mio en heeft ja dus de meerderheid.
Mijn ervaringen met dit platform en Johan zijn dusdanig dat ik het volste vertrouwen heb dat de zekerheden goed geregeld worden.
Zelf ga ik de pitch met een positieve insteek nog goed doornemen de komende dagen.