Lucky_Strike | dinsdag 14 april 2020 @ 17:54 |
In dit topic bespreken we alles rond de volgende opdracht van Kook mee met CUL. Op zondag 26 april maken we met iedereen die mee wil doen kroketten. Kroketten Leef je uit! Zo lang ze maar zelfgemaakt zijn. Algemene spelregels: De regels: - Kook op de aangegeven dag het aangegeven gerecht. - Er is geen tijdstip waarop iets klaar moet zijn, een datum is al specifiek genoeg. - Het maakt niet uit welk recept je gebruikt. - Eventuele aanvullende regels lees je bij de uitleg voor komende opdracht hierboven. [ Bericht 1% gewijzigd door Lucky_Strike op 20-04-2020 11:36:23 ] | |
Sarabi | dinsdag 14 april 2020 @ 18:14 |
Ik denk dat ik twee soorten ga maken, garnalen en kaas/bierkroketten | |
LeSage | dinsdag 14 april 2020 @ 18:54 |
Garnalenkroketten ![]() | |
Sjeen | dinsdag 14 april 2020 @ 19:39 |
Kroketten Volg Post ![]() | |
Lonaa | dinsdag 14 april 2020 @ 19:41 |
Ja, Terug Vind Kroket. | |
FlippingCoin | dinsdag 14 april 2020 @ 19:49 |
Nooit gemaakt, heeft er iemand een goed recept? | |
Myraela | dinsdag 14 april 2020 @ 20:50 |
Oh mensen, ik heb zo'n tof idee voor de kroketten. ![]() ![]() | |
Sarabi | dinsdag 14 april 2020 @ 20:56 |
Volgende week zondag ![]() Ben benieuwd! | |
Myraela | dinsdag 14 april 2020 @ 20:58 |
Ohja, kut. ![]() ![]() | |
Sarabi | donderdag 23 april 2020 @ 16:42 |
Zaten geen garnalen bij de bestelling ![]() | |
DJMO | donderdag 23 april 2020 @ 17:12 |
*TVP voor de bier/kaaskroketten, die lijken me best lekker ![]() | |
Sarabi | donderdag 23 april 2020 @ 17:17 |
De biertjes zaten er in ieder geval wel bij ![]() | |
Farenji | donderdag 23 april 2020 @ 17:22 |
Ik ga proberen om oesterzwam / blauwe kaas kroketten te maken, naar een recept van Yvette van Boven. Heb afgelopen weekend al sterke groentebouillon getrokken voor de ragout. Ben benieuwd! | |
Blues | donderdag 23 april 2020 @ 17:23 |
Oh, kreketten ![]() Wij hebben nog ergens het krekettenboek liggen! | |
Ole | donderdag 23 april 2020 @ 17:43 |
Leuk! | |
Ole | donderdag 23 april 2020 @ 17:45 |
Er zijn hier ook nog ooit boerenkoolkroketten gemaakt! | |
DJMO | donderdag 23 april 2020 @ 18:15 |
Kun je het recept vast met me delen in een PM ofzo? | |
Oceanonix | donderdag 23 april 2020 @ 18:50 |
ik ga voor de kaaskroketten. Had eigenlijk pulled porc kroketten willen maken maar geen procureur of pulled porc in huis. | |
Lonaa | donderdag 23 april 2020 @ 18:54 |
Ik heb dus geen frituurpan. Of een temperatuurdingmeter (waarom kan ik niet op de naam komen?) dus ik denk dat kansloze missie is hier. | |
Sarabi | donderdag 23 april 2020 @ 18:55 |
Hier ook gewoon in een pannetje zonder thermometer. Even met een stukje brood checken of de olie goed is en gaan. | |
Farenji | donderdag 23 april 2020 @ 19:05 |
Ik heb ook geen frituurpan, in een gewone pan gaat het idd prima. Je kan ook een houten spatel in de olie hangen, als er belletjes ontstaan is de olie wel op goede temperatuur. | |
Blues | donderdag 23 april 2020 @ 21:00 |
Ik heb net het krokettenboekje doorgebladerd en ik wil de Aubergine kroketjes gaan maken ![]() Hier ook geen frituurpan, gewoon in laagje olie | |
Kaatje1 | donderdag 23 april 2020 @ 21:09 |
Weet nog niet zeker of ik meedoe, maar als dan worden het kaaskroketten | |
Yinny | donderdag 23 april 2020 @ 21:13 |
Mijn plan is om Indische kroketten te maken. Geen ragout nodig😊 | |
golfer | donderdag 23 april 2020 @ 22:11 |
![]() ![]() | |
Oceanonix | donderdag 23 april 2020 @ 22:34 |
![]() | |
Ole | donderdag 23 april 2020 @ 22:35 |
Ga zelf niet meedoen maar zeker volgen! | |
SiGNe | vrijdag 24 april 2020 @ 01:46 |
In elk geval opletten dat je niet teveel olie in de pan doet, op 180 graden gaan kroketten best bruisen en met teveel olie in de pan dan gaat 't overkoken. | |
Isabeau | vrijdag 24 april 2020 @ 09:42 |
Ik leerde van de briljante serie Back in Time for Dinner dat de belangrijkste reden voor woningbrand het frituren in een pannetje was voor de komst van de in temperatuur regelbare frituurpan ![]() Maar ik doe het ook. Dus vooral bij blijven zolang dat op het vuur staat. En weten dat je geen water over een brandje in een pan olie moet gooien. | |
Farenji | vrijdag 24 april 2020 @ 09:58 |
Dat laatste vooral ![]() Gelukkig nog nooit nodig gehad. | |
Farenji | zaterdag 25 april 2020 @ 20:38 |
Zo, de ragout staat in de koelkast op te stijven. | |
Lucky_Strike | zaterdag 25 april 2020 @ 20:41 |
Ik ga me maar eens inlezen in het maken van kroketten. Ik weet nog niet eens wat ik er in wil doen. | |
Kaatje1 | zaterdag 25 april 2020 @ 20:46 |
Helemaal vergeten om de ragout te maken en morgen andere plannen. | |
Blues | zondag 26 april 2020 @ 00:12 |
Ik hoef geen ragout te maken vtv ![]() Morgen lekker auberginekroketjes maken. Alles al in huis. ![]() | |
potjecreme | zondag 26 april 2020 @ 04:45 |
Deze volg ik. | |
minilot | zondag 26 april 2020 @ 07:10 |
Thermometer ![]() Hier ook geen frituurpan maar wel een gewone diepe pan en een losse suikerthermometer én ik vond ossewit in de kelder, komt dus goed. Maak wel maar een kroketje of drie, want er is maar een pietsie (Taiwanees) stoofvlees over van de Kook Mee Met CUL van afgelopen woensdag ![]() Een kleine batch Lu Rou Fan-kroketjes dus! | |
Farenji | zondag 26 april 2020 @ 07:24 |
Ik checkte net mijn ragout en die is helemaal niet stijf genoeg. ![]() No way dat ik daar kroketten van kan draaien. Kan ik dat nog fixen? Opnieuw opwarmen en extra bloem erbij ofzo? | |
minilot | zondag 26 april 2020 @ 07:32 |
Wat is je precieze recept, @Farenji? Iets met of zonder gelatine? | |
Farenji | zondag 26 april 2020 @ 07:34 |
Zonder gelatine. https://www.vpro.nl/progr(...)erzwammenballen.html | |
Farenji | zondag 26 april 2020 @ 07:37 |
Als ik google op "ragout niet stijf genoeg" krijg ik alleen resultaten met tips om iets anders stijf te krijgen. ![]() | |
minilot | zondag 26 april 2020 @ 07:49 |
Is de ragout wel door en door koud als je je vinger in het bakje steekt? ![]() | |
Farenji | zondag 26 april 2020 @ 07:57 |
Ja, hij heeft ook de hele nacht in de koelkast gestaan. | |
Zalmslaatje | zondag 26 april 2020 @ 08:10 |
Als het niet heel erg slap is, opwarmen wat bloem toevoegen laten garen en over een grote oppervlakte uitsmeren, laten afkoelen zodat je meer vocht kwijt raakt. Als je ragout erg dun is, meer roux maken, op een heel laag pitje proberen nog wat vocht weg dampen en daarna uitsmeren. Of misschien toch maar met wat gelatine proberen. Het is nog vroeg je hebt nog even de tijd. ![]() | |
minilot | zondag 26 april 2020 @ 08:11 |
Ondertussen: bouillon (van blokje) opleuken met dezelfde specerijen die in het stoofvlees gingen ![]() ![]() | |
Zalmslaatje | zondag 26 april 2020 @ 08:20 |
Heb ooit zelf Hollandse garnalenkroketjes gemaakt, de lekkerste die ik ooit gegeten heb. ![]() Ze zagen er niet uit maar wonder boven wonder is er is geen één gaan lekken. Wel heb ik die dag gezworen dat het de laatste keer zou zijn, wat een pokken werk, dat gepruts met plakkend deeg is niks voor mij. ![]() | |
Farenji | zondag 26 april 2020 @ 08:21 |
Gelatine is laatste redmiddel, ik wil mijn kroketten graag vegetarisch houden. Ik ga idd opwarmen en bloem toevoegen. | |
Lonaa | zondag 26 april 2020 @ 08:39 |
Ik heb wel echt debiel veel zin in kroketten nu ![]() | |
Sigaartje | zondag 26 april 2020 @ 08:42 |
Jullie zijn al vroeg bezig. | |
Farenji | zondag 26 april 2020 @ 08:48 |
Ja ik ook, heb net met mijn nuchtere maag in de ragout staan roeren. Al hou ik er alsnog wel rekening mee dat ze mislukken. Ik heb ook nog kroketten van de vegetarische slager in de vriezer liggen, als "contingency plan" ![]() | |
Lonaa | zondag 26 april 2020 @ 08:54 |
Ik wil eigenlijk niet mee doen vandaag. Maar wel zin in kroketten. Dus of misschien snel kaaskroketje maken. Of kroketten kopen. Of maar gewoon verlekkerd kijken naar jullie kroketten. | |
AnneX | zondag 26 april 2020 @ 09:05 |
Wat een butwerk is kroketten maken. Knap dat jullie eraan beginnen. Ooit roux voor 12 kroketten, wilde niet opstijven en het werden uiteindelijk écht écht écht 84 stuks in de vriezer in 2 joekels van pannen. Schoonmoeder deed het het zó makkelijk “even” vleeskroketten maken. Succes. Vanaf het scherm doe ik wel mee. ![]() | |
Sigaartje | zondag 26 april 2020 @ 09:05 |
Ik kijk gewoon mee. Ik vind kroketten maken veel te moeilijk. Als ik het al lees, denk ik gelijk al dit wordt helemaal niks. Daarom volg ik jullie ook met nieuwsgierigheid hoe jullie voor elkaar krijgen. | |
minilot | zondag 26 april 2020 @ 09:07 |
Verse peterselie uit de voortuin getrokken, kroketten voelen minder ongezond met wat groene spikkels in de vulling ![]() | |
AnneX | zondag 26 april 2020 @ 09:08 |
![]() | |
Isabeau | zondag 26 april 2020 @ 09:12 |
Je kijkt te veel porno, want ik krijg alleen maar resultaten om ragout voor kroketten goed te krijgen. | |
minilot | zondag 26 april 2020 @ 09:14 |
![]() Bouillon, vlees en groene spikkels klaar voor de roux. En heh @ de kabouterhoeveelheden ![]() | |
Farenji | zondag 26 april 2020 @ 09:28 |
Ja, of jij bent veel te dol op kroketten, dat kan natuurlijk ook! | |
minilot | zondag 26 april 2020 @ 09:32 |
![]() Klaar voor dienblad + koelkast! ![]() Overigens (volgens mij) nog nooit eerder kroketten gemaakt, maar wel vaak zat allerlei soorten ragout. Vormen, panerem en frituren lijkt me verder ook niet echt lastig. Maar we zullen zien! ![]() | |
Farenji | zondag 26 april 2020 @ 09:38 |
Ragout maken is makkelijk, zeker als het niet dik genoeg hoeft te zijn om kroketten van te draaien. Ik heb ook nog nooit kroketten gemaakt. Dat vormen en paneren lijkt me het lastigste en dan maar hopen dat ze niet ontploffen in de frituur... | |
Sigaartje | zondag 26 april 2020 @ 09:39 |
Ziet er goed uit! | |
minilot | zondag 26 april 2020 @ 09:41 |
Gestoofde speklap, shiitake, ui, peterselie en een shitload aan specerijen dus ![]() ![]() Nog pietsje zout, witte peper en Chinees vijfkruidenpoeder toegevoegd. Tot over een paar uur! ![]() | |
Sigaartje | zondag 26 april 2020 @ 09:51 |
Ben benieuwd. | |
Zalmslaatje | zondag 26 april 2020 @ 10:02 |
Vraag even aan iemand je te filmen en post het even, vloeken en tieren hoeft niet weggepiept te worden. ![]() Bestaan er geen kroket vormpjes voor de ragout zodat je ze kan invriezen voor het paneren? Dat zou het een stuk makkelijker maken. Heb er ooit aan gedacht rolletjes van bakpapier te maken maar dat leek mij uiteindelijk nog meer geknoei. [ Bericht 7% gewijzigd door Zalmslaatje op 26-04-2020 10:24:32 ] | |
Sarabi | zondag 26 april 2020 @ 10:03 |
De eerste keer dat ik (garnalen)kroketten maakte ging dat goed en was het makkelijk. De kaaskroketten met kerst gingen al lastiger ![]() | |
minilot | zondag 26 april 2020 @ 10:04 |
Nou ja, ik heb vaak zat allerlei shizzle gepaneerd en gefrituurd-zonder-frituurpan (zelfs vorige week nog balkjes vierkazenpolenta ![]() ![]() Maar misschien valt het tegen! | |
Zo-is-dat | zondag 26 april 2020 @ 10:14 |
Geen kroketten in de maak hier vandaag ![]() ![]() Maar ik volg jullie wel! Benieuwd naar de kroket projecten, respect! ![]() | |
Myraela | zondag 26 april 2020 @ 10:25 |
Ik ga dus Poolse Krokiety maken. Ik vind dat het ook telt als kroket. ![]() ![]() | |
Lucky_Strike | zondag 26 april 2020 @ 10:31 |
Ik vrees met grote vrezen over dit krokettengedoe ![]() | |
Lonaa | zondag 26 april 2020 @ 10:32 |
Google vindt ook dat het telt als kroket. | |
Oceanonix | zondag 26 april 2020 @ 10:33 |
Je kan gelatine ook vervangen door het vegatarische agar. Heeft hetzelfde effect. | |
Farenji | zondag 26 april 2020 @ 10:43 |
Ja dat is waar, ik heb beide natuurlijk niet in huis. Maar heb een beetje extra roux erdoorheen geroerd en nu is het een stuk stijver. | |
minilot | zondag 26 april 2020 @ 10:45 |
Ragout gewoon heel dun uitsmeren en desnoods na uitdampen even in de vriezer. ![]() | |
minilot | zondag 26 april 2020 @ 10:45 |
O, gaaf! ![]() | |
Sarabi | zondag 26 april 2020 @ 10:55 |
Het begin is er:![]() ![]() | |
Myraela | zondag 26 april 2020 @ 11:26 |
Oeh, kaaskroketten. ![]() | |
Sarabi | zondag 26 april 2020 @ 11:31 |
Zelfs voor mij staat de biergeur me nu even tegen ![]() Dus nee nog niet geproefd, nog even wachten. | |
PdeHoog | zondag 26 april 2020 @ 12:05 |
Dat klinkt best goed als vulling voor kroketten ![]() | |
Kaatje1 | zondag 26 april 2020 @ 12:22 |
Ik heb zo’n vorm wel eens ergens gezien. Op de site van een kookwinkel. Maar het vorm stelt niet zoveel voor, handen nat maken https://www.google.com/ur(...)IOypskuPG6Dk9tsBj32F | |
Farenji | zondag 26 april 2020 @ 12:49 |
Ik heb net zelf paneermeel gemaakt, van oud zelfgebakken brood. Nu alleen nog even een paar eieren leggen. | |
Lucky_Strike | zondag 26 april 2020 @ 13:14 |
![]() | |
marc0871 | zondag 26 april 2020 @ 13:30 |
Mijn moeder had eens een vlam in de pan. Mijn vader pakte een theedoek, maakte hem nat en gooide hem over de pan. Mijn moeder over de zeik; Joh, dat doe je toch niet met een gloednieuwe theedoek ![]() ![]() Of ze liever had gehad dat haar keuken afbrandde, terwijl hij op zoek ging naar een oude lap ![]() | |
Blues | zondag 26 april 2020 @ 13:40 |
Tussenpost met het recept (-in een spoiler). Staat nu op te stijven in de koelkast, kan ik ff lekker de was ophangen en buiten in het zonnetje de krant lezen ![]() ![]() Omdat wij maar samen zijn en het een probeersel is, heb ik van bovenstaand recept de helft van alles gebruikt. Ingrediënten: ![]() Aubergine uit de oven (met de knoflookteentjes) ![]() Hele zooitje van auberginepuree, parmezaan, panko, ei, z/p, nootmuskaat, knoflookjes opstijven: ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door Blues op 26-04-2020 13:47:01 ] | |
Cat-astrophe | zondag 26 april 2020 @ 13:43 |
Nooit geprobeerd, maar misschien zijn er wel sushi vormen die dat voor je kunnen doen? | |
Sarabi | zondag 26 april 2020 @ 13:47 |
![]() Niet de mooiste vorm even. Nu opstijven en straks paneren. | |
Blues | zondag 26 april 2020 @ 13:47 |
Oh ja die vorm ![]() Ga ik nu doen..ben benieuwd hoe mijn drolletjes worden ![]() | |
potjecreme | zondag 26 april 2020 @ 14:36 |
Goed bezig!! | |
Myraela | zondag 26 april 2020 @ 14:40 |
Mijn vulling staat ook klaar. Hoeft niet echt op te stijven, maar ik verveelde me al. ![]() ![]() ![]() | |
Farenji | zondag 26 april 2020 @ 14:44 |
Man man man wat een kutwerk, dat paneren. ![]() Maar goed ze staan in de koelkast, we zullen zien zometeen. | |
Yinny | zondag 26 april 2020 @ 14:58 |
😂😂😂 | |
DJMO | zondag 26 april 2020 @ 15:00 |
Ik herinnerde me dat ik een kant en klaar blik kaasbitterballen/kroketten in de kast had staan. Ik dacht, eens kijken of ik mee kan doen. THT: januari 2019 #laatmaar ![]() ![]() | |
Lucky_Strike | zondag 26 april 2020 @ 15:01 |
De bouillon is klaar en afgekoeld. Smaakt echt heerlijk. Ik had nog nooit runderbouillon gemaakt. Na de lunch begin ik aan de salpicon. Die heeft dan 3 van de voorgeschreven 24 uur tijd voor het opstijven. Komt vast goed. | |
Lucky_Strike | zondag 26 april 2020 @ 15:02 |
Zo'n blik is over 10 jaar ook nog goed hoor. | |
DJMO | zondag 26 april 2020 @ 15:02 |
Te laat, alles ligt al in de ondergrondse ![]() | |
Lucky_Strike | zondag 26 april 2020 @ 15:04 |
![]() Ik wil ook kaaskroket uit blik. Klinkt fascinerend. | |
DJMO | zondag 26 april 2020 @ 15:12 |
De kaaskroket kan ik niet meer vinden, wel deze ![]() https://www.worldwideholl(...)etten-vulling-400-gr | |
Lucky_Strike | zondag 26 april 2020 @ 15:15 |
Die heb ik al eens ervaren. Best geinig spul. Lekker in een tosti. | |
DJMO | zondag 26 april 2020 @ 15:17 |
oh tijdens m'n zoektocht kwam ik ook deze nog tegen: https://www.bol.com/nl/p/(...)1_16.17.ProductTitle *moet hebben, voor de heb* ![]() | |
Sarabi | zondag 26 april 2020 @ 15:29 |
Kroketten zijn gepaneerd, nu nog 90min in de vriezer. Alles ging een stuk beter dan bij de vorige keer kaaskroketten maken. Nu nog het eindresultaat afwachten. | |
minilot | zondag 26 april 2020 @ 15:31 |
De hier nog ongepaneerde matig gevormde 50grams-drolletjes ![]() ![]() Ossewit, ready to go: ![]() ..kon geen houdbaarheidsdatum op de verpakking vinden dus op hoop van zegen ![]() | |
Kaatje1 | zondag 26 april 2020 @ 15:33 |
Dat ga je vast vaker doen. Ik doe het vaak ook in de slowcooker.?lang geleden ook eens bij de hanos botten (met nog wat vlees eraan) van wild meegenomen (je moest er om vragen, haalden ze ergens achter weg). 24 uur in de cooker boah. | |
Kaatje1 | zondag 26 april 2020 @ 15:35 |
Dit heb ik opgestuurd naar mijn familie in Australie, dit hebben ze als smaakvoorbeeld genomen om ze zelf te maken. Ze hadden er alleen maar goede herinneringen aan maar kregen het niet goed op smaak | |
Blues | zondag 26 april 2020 @ 15:43 |
Goed. Verder weer ![]() Opgesteven. Eerst rolletjes maken, een goede vorm met de ijsschep afmeten en dan rollen maar..... ![]() ![]() Paneren volgens de Holtkamp-methode, dus hier wijk ik wat af van het recept. Paneermeel extra fijn vijzelen: ![]() Alles klaarzetten in diepe borden: ![]() Eerst door de bloem, dan het ei,dan door dat fijne paneermeel, dan weer door het ei en dan laatste keer door de panko. Dubbel gepaneerde methode dus. Lekker viezig werkje ![]() ![]() ![]() Zonnebloemolie in de pan, opstoken tot 180gr ![]() Frituren maar ![]() ![]() Eindresultaat: ![]() ![]() Smaaktest: Lekker knapperig door de dubbel gepaneerde methode, smaakt naar kaaskroketjes, heerlijk hoor!! Maar de aubergine is (uiteraard en helaasch) niet meer terug te proeven. | |
minilot | zondag 26 april 2020 @ 15:43 |
![]() De eerste is in elk geval niet ontploft! | |
golfer | zondag 26 april 2020 @ 15:46 |
Ik vond ze heerlijk. Lekker knapperig aan de buitenkant, smeuïg van binnen. ![]() | |
Kreator | zondag 26 april 2020 @ 15:47 |
Ziet er allemaal lekker uit. | |
minilot | zondag 26 april 2020 @ 15:53 |
![]() Hopsaaaa! | |
Ole | zondag 26 april 2020 @ 15:56 |
Ik krijg zin in kroketten! Misschien maar even langs FEBO maar zo.. | |
Blues | zondag 26 april 2020 @ 16:03 |
Zien er goed uit, Minilot ![]() Smaaktest? | |
minilot | zondag 26 april 2020 @ 16:07 |
En van binnen! ![]() ![]() Oordeel: toch wat te intens van smaak, ossewit bleek tikje muffer dan gehoopt maar de textuur van zowel binnenkant als dunne paneerlaag was hartstikke goed! Op kroketvlak dus technisch prima gelukt maar in het vervolg geen lu rou fan erin doen maar gewoon een stooflap en frituren in een bij voorkeur niet al te antieke plons pindaolie ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 26-04-2020 16:15:31 ] | |
minilot | zondag 26 april 2020 @ 16:09 |
@Bloes Gaaf en mooi gevormd zeg, die van jou! ![]() | |
potjecreme | zondag 26 april 2020 @ 16:16 |
Ziet er lekker uit. | |
Farenji | zondag 26 april 2020 @ 17:17 |
De eerste twee kroketten heb ik net op, en ik ben best tevreden! Ze kwamen prachtig uit de olie, smaakten lekker en waren lekker smeuïg van binnen! Ingredienten: ![]() Oesterzwam aanbakken met sjalot en knoflook. ![]() Roux maken: ![]() De ragout: ![]() Gerold en gepaneerd: ![]() Bruingebakken, met een lik mosterd! ![]() ![]() | |
Lonaa | zondag 26 april 2020 @ 17:19 |
Wat een ontzettend mooie kroketten. Trek van ![]() | |
Kaneelstokje | zondag 26 april 2020 @ 17:28 |
Wat grappig. Nog nooit gezien, zo'n pakje ossewit. | |
Hupje | zondag 26 april 2020 @ 17:36 |
Ziet er lekker uit! Ik waag me hier niet aan ![]() | |
Sarabi | zondag 26 april 2020 @ 17:41 |
Klaar en goedgekeurd ![]() ![]() ![]() ![]() | |
DJMO | zondag 26 april 2020 @ 17:42 |
Had je voor mij nog een recept? ![]() | |
Myraela | zondag 26 april 2020 @ 17:43 |
Het is wel erg makkelijk rollen zo met een pannenkoekje erbij. ![]() ![]() | |
Sarabi | zondag 26 april 2020 @ 17:43 |
Dit is hem (ongeveer): https://www.jumbo.com/rec(...)rappe-isidor-503497/ | |
Myraela | zondag 26 april 2020 @ 17:45 |
En het resultaat was echt een succes. ![]() ![]() ![]() | |
Myraela | zondag 26 april 2020 @ 17:47 |
Lekker! Leuke combi ook. Ze zien er wel wat zwaar uit van binnen, of viel dat wel mee? Zo smeuïg. ![]() | |
DJMO | zondag 26 april 2020 @ 17:47 |
thnx! | |
Myraela | zondag 26 april 2020 @ 17:49 |
Kroketten zien er echt goed uit mensen. ![]() | |
Lucky_Strike | zondag 26 april 2020 @ 17:59 |
Als alles mis gaat, dip ik de friet straks gewoon in een bak salpicon. Wat een verrukkelijk spul ![]() | |
AnneX | zondag 26 april 2020 @ 18:04 |
Na al dat lekkers hierboven, cheat ![]() ![]() En dan nog een slechte foto ook, helaasch. | |
Myraela | zondag 26 april 2020 @ 18:08 |
Stiekem is dat toch ook gewoon het lekkerste. Maar ik ben dan ook team kroketten uitlepelen met patat. | |
Lucky_Strike | zondag 26 april 2020 @ 18:16 |
Dat ga ik straks ook zeker doen ![]() | |
Blues | zondag 26 april 2020 @ 18:17 |
Doet het hier niet... | |
Blues | zondag 26 april 2020 @ 18:17 |
Nee viel mee! Ze zijn klein en ik had trek. Dat kan ook de oorzaak zijn natuurlijk ![]() | |
Isabeau | zondag 26 april 2020 @ 18:31 |
Zin in kroketten. Nu ![]() Ik wil ze allemaal proeven! | |
borisz | zondag 26 april 2020 @ 18:50 |
Ziet er goed uit ![]() | |
Blues | zondag 26 april 2020 @ 18:50 |
Wat een mooierds! | |
Blues | zondag 26 april 2020 @ 18:51 |
Zit er nou zo weinig vulling in? Of vertekend de foto mss | |
Blues | zondag 26 april 2020 @ 18:52 |
![]() | |
Sarabi | zondag 26 april 2020 @ 18:53 |
Ik heb hem een beetje lomp doorgesneden ![]() ![]() | |
Farenji | zondag 26 april 2020 @ 19:20 |
Heb er nog twee gemaakt en ook maar een semi-gezonde maaltijd omheen.![]() | |
FutureFairytale | zondag 26 april 2020 @ 19:48 |
Kroketten liefde hier maar niet de moed om ze zelf te maken. Zou ze allemaal willen proberen en weet zeker dat ik ze allemaal heerlijk vind ook ![]() Gelukkig heb ik al gegeten. Maar goed, blijft wel in m'n hoofd zitten en dan ren ik morgen alsnog naar de patatboer ![]() | |
potjecreme | zondag 26 april 2020 @ 19:58 |
Wel een hele slechte foto. De foto wil niet gevonden worden. | |
Yinny | zondag 26 april 2020 @ 20:19 |
Mijn krokettenavontuur Eergisteren aten we aardappelen en natuurlijk had ik extra geschild voor de kroketten. Helaas vergeten aardappelen apart te houden en dus alles is nu puree, met melk en boter. Hopelijk is de puree niet te slap. ![]() Puree mengen met ei, nootmuskaat en peper. ![]() Groentes ![]() Gehakt, groentes, ketjap en suiker. ![]() Van het vormen geen foto, want twee handen nodig. Balletje maken van puree en vullen met gehaktprutje. Door de paneermeel (van oud brood, kan wel wat fijner). ![]() En dan door ei en nog een keer paneermeel. Mijn vingers zijn ook gepaneerd. ![]() Heet oliebadje, tot ze goudbruin zijn. ![]() Zo ongeveer. ![]() En het eindresultaat, heel lekker! Goed krokant, smeuïge puree en knoflokerige vulling. Recept van https://www.google.com/am(...)indische-kroket/amp/ Halve recept gebruikt. En nu heb ik er nog 5 over... | |
Blues | zondag 26 april 2020 @ 20:24 |
DM je adres maar even, dan komen we je verlossen! Lekker! ![]() | |
AnneX | zondag 26 april 2020 @ 20:36 |
Herkansing. ![]() Sinds kort een frietkrot op 500 m. ![]() ...omdat al jullie kroketten verhalen hierboven mij hongerig maakte... [ Bericht 4% gewijzigd door AnneX op 26-04-2020 20:41:40 ] | |
Kaatje1 | zondag 26 april 2020 @ 20:38 |
Waar woon je @Yinny Wat ziet dat er heerlijk uit | |
Yinny | zondag 26 april 2020 @ 20:56 |
@Blues @Kaatje1 Ik geloof niet dat Capelle aan den IJssel voor jullie in de buurt is😂 | |
Kaatje1 | zondag 26 april 2020 @ 21:06 |
Nee da’s wat te ver. Heb nu wel spijt dat ik niet meegedaan heb | |
Oceanonix | zondag 26 april 2020 @ 21:18 |
Ik heb kaaskroketten gemaakt naar het recept van Cees Holtkamp![]() diverse stadia van halffabrikaat ![]() gefrituurd product ![]() kaasshot ![]() naast zijn grote broer de garnalenkroket die ik weken geleden zelf gemaakt had | |
Blues | zondag 26 april 2020 @ 21:19 |
![]() ![]() | |
Blues | zondag 26 april 2020 @ 21:20 |
Holtkampgod ![]() Zien er goed uit ![]() | |
Myraela | zondag 26 april 2020 @ 21:20 |
Die kaaskroket ziet er heerlijk uit. ![]() | |
Oceanonix | zondag 26 april 2020 @ 21:22 |
recept heeft ooit in de Volkskrant gestaan: https://www.volkskrant.nl(...)d-gebloemd~bbfa0e5c/ | |
Lucky_Strike | zondag 26 april 2020 @ 22:02 |
Ik ben me gisterenavond pas in gaan lezen in kroketten. Keuzestress. Het liefst maak ik 6 verschillende kroketten maar ik ben vaker in zo'n val getrapt dus ik hou het dit keer braaf bij 1 recept. We gaan voor een klassieker, de rundvleeskroket van Holtkamp. Ik heb 500 gram stoofvlees in de vriezer, dat heeft vannacht ontdooit. Mijn vriend heeft vanochtend snel de het vlees opgezet. Zodra ik wakker werd, deed ik er groente bij: ![]() Na 3 uur kon de bouillon afkoelen. Ik heb dat wat versneld in koud water in de gootsteen. De bouillon was overheerlijk. Jammer dat er niets over bleef. ![]() Bouillon gezeefd, vlees er uit geplukt. Ragout gemaakt, vlees draderig gemaakt met een vork. ![]() Toen gedoe met gelatine. Ik had poedergelatine. Dat moest opgelost worden in water aldus internet. Toen werd het poeder kleine bolletjes en die kreeg ik niet uit het water. Volgend pakje gelatinepoeder. Bij verhitting in de magnetron zou dat vloeibaar worden en dan kan je het toevoegen aan warme vloeistoffen. Ja, dat werkt dus niet. Ik heb het gemagnetronde poeder maar in de salpicon gemieterd. Op hoop van zegen. Iets meer dan voorgeschreven want ik had nog maar 3 uur om het te laten opstijven. Het recept schreef 24 uur voor. Hoewel de salpicon overheerlijk was, had ik er echt geen vertrouwen in dat dit nog goed zou komen. ![]() Maarrrrr, het was gewoon prima stijf geworden! Twee van de schalen hebben het laatste uur in de vriezer gestaan. Dit maakte eigenlijk weinig verschil met de koelkast. Het recept deed weird over het paneerproces dus ik heb Blues' voorbeeld aangehouden. Niets aan de hand, geen geknoei, keuken is prima schoon gebleven. Bangmakerij hier ![]() Toen frituren. Geen tijd om de pan schoon te maken. We voorzagen enorme drama's met uit elkaar vallende kroketten dus nieuw vet id dan ook zonde als je gelijk weer opnieuw kan beginnen. Ik wachtte vol spanning tot mijn vriend de kroketten klaar zou hebben. Spannend ![]() ![]() Kijk nou ![]() ![]() Lekker joh ![]() ![]() Dit was zeker voor herhaling vatbaar. Het was niet moeilijk. Wel redelijk wat werk maar het was het meer dan waard. We hebben nog 6 kroketten in de vriezer ook ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door Lucky_Strike op 26-04-2020 22:10:22 ] | |
Kaatje1 | zondag 26 april 2020 @ 22:32 |
Die zien er ook heerlijk uit. Kroketten zijn ook zo leuk om mee te variëren. En ja het is even wat werk, maar omdat je toch meer maakt is dat niet erg, lang plezier van lekkere kroketten | |
Blues | zondag 26 april 2020 @ 22:54 |
Jaaa wat goed gelukt Lucky ![]() En goed gebakken J.! | |
Yinny | maandag 27 april 2020 @ 07:18 |
Het was weer leuk! En wat een geweldige kroketten allemaal! Super dat ze ook bij iedereen gelukt zijn. | |
liedetector | maandag 27 april 2020 @ 11:46 |
dat FB is soms best grappig..... vandaag 5 jaar geleden![]() | |
Oceanonix | maandag 27 april 2020 @ 12:13 |
En tenslotte een samenvatting van gisteren![]() [ Bericht 9% gewijzigd door Oceanonix op 27-04-2020 14:59:36 ] | |
Blues | maandag 27 april 2020 @ 12:14 |
![]() | |
Blues | maandag 27 april 2020 @ 12:15 |
Het was een teken ![]() | |
Oceanonix | maandag 27 april 2020 @ 12:22 |
zit er geen van jou tussen? ![]() | |
liedetector | maandag 27 april 2020 @ 12:23 |
heel lullig idd ![]() | |
Dagoduck | maandag 27 april 2020 @ 12:28 |
Vervelend topic dit, nu heb ik zin in Holtkampcroquetten. | |
Blues | maandag 27 april 2020 @ 13:11 |
Nope | |
Oceanonix | maandag 27 april 2020 @ 14:59 |
als het goed is nu wel | |
potjecreme | maandag 27 april 2020 @ 15:21 |
Ik mis de foto van anneX ![]() | |
Lucky_Strike | maandag 27 april 2020 @ 15:32 |
Restje salpicon op een versgebakken boterham ![]() | |
Sigaartje | maandag 27 april 2020 @ 15:49 |
Ik vind dat het bij allen heel goed is gelukt! Ik ben zelfs verbaasd. Ik had het recept van krokketten opgezocht, en ik vond het allemaal maar ingewikkeld. Ik heb twee linker kokshanden, dus dat gaat nooit lukken. Ik ben zelfs verrast wat ik hier allemaal voorbij zie komen. Proficiat met dit mooie resultaat! | |
Oceanonix | maandag 27 april 2020 @ 15:50 |
volgens mij was het een topic voor zelfmaken en niet zelfhalen. ![]() | |
Blues | maandag 27 april 2020 @ 15:51 |
![]() | |
Yinny | maandag 27 april 2020 @ 15:58 |
😂😂😂 | |
Blues | maandag 27 april 2020 @ 16:09 |
Oh ![]() | |
Yinny | maandag 27 april 2020 @ 18:20 |
Klinkt goed! Hier kroketten opgepiept in de oven en een lekkere lunch! | |
Sarabi | woensdag 29 april 2020 @ 18:47 |
Morgen garnalenkroketten ![]() | |
Yinny | donderdag 30 april 2020 @ 08:42 |
Eindelijk de garnalen in huis? ![]() | |
Sarabi | donderdag 30 april 2020 @ 08:44 |
Yes ![]() | |
Yinny | donderdag 30 april 2020 @ 09:01 |
Succes! In restaurants vind ik ze meestal karig met de garnalen in de vulling, dus ik eet ze wel eens bij de visboer. | |
Myraela | donderdag 30 april 2020 @ 09:35 |
Toch willen we resultaat zien hoor. ![]() ![]() | |
Barreltje | donderdag 30 april 2020 @ 09:44 |
+1 En het recept ( of staat dat al ergens? ) | |
Sarabi | donderdag 30 april 2020 @ 11:27 |
. [ Bericht 99% gewijzigd door Sarabi op 30-04-2020 12:36:15 ] | |
golfer | donderdag 30 april 2020 @ 11:56 |
Lekkerste garnalencroquettenrecept van Cees Holtkamp: https://yolo-solo.com/garnalenkroketjes-van-holtkamp/ | |
Sarabi | donderdag 30 april 2020 @ 12:25 |
. [ Bericht 99% gewijzigd door Sarabi op 30-04-2020 12:36:04 ] | |
Myraela | donderdag 30 april 2020 @ 12:26 |
Huh, hoe maak je dan de bouillon zonder de garnalenschillen? Echt alleen een blokje? | |
Sarabi | donderdag 30 april 2020 @ 12:32 |
Yes, is dat erg? | |
Sarabi | donderdag 30 april 2020 @ 12:35 |
Ik begin me wel een beetje zoals Sigaartje te voelen nu ![]() Zal de foto's en recept verwijderen, het is tenslotte ook geen zondag meer. | |
Myraela | donderdag 30 april 2020 @ 12:48 |
Oh neehoor, maar ik ken alleen de bouillon van de schillen omdat daar zoveel smaak in zit terwijl de rest van de Hollandse garnaal zo weinig smaak heeft. Gewoon nieuwsgierig hoe je die smaak er dan in zou krijgen. Je maakt garnalenkroketten, dan ben je toch hoe dan ook al culinair bezig. ![]() | |
Ole | donderdag 30 april 2020 @ 12:51 |
Nou ![]() Ik was juist aan het volgen! [ Bericht 0% gewijzigd door Ole op 30-04-2020 13:20:40 ] | |
Muck | donderdag 30 april 2020 @ 12:51 |
Dat is echt helemaal nergens voor nodig joh! Je bent kroketten aan het maken, geïnspireerd door dit topic, wat wil een mens nog meer? Oke, het is geen zondag meer, nou, jammer dan. Zet lekker terug joh, ik wil wel weten hoe ze eruit zien ![]() | |
Sorella | donderdag 30 april 2020 @ 13:56 |
Ik heb eens op tv gezien dat zo een chefkok een garnalen bisque maakte door de schillen door een (slow)juicer te draaien. Hij haalde bij een viskotter zakken met garnalen afval en gooide het daar in. Ben ook benieuwd naar de foto,s | |
Barreltje | donderdag 30 april 2020 @ 14:02 |
![]() What happend.. | |
Sarabi | donderdag 30 april 2020 @ 14:03 |
Niets mensen ![]() Misschien wil Golfer wel foto's plaatsen wanneer hij garnalenkroketten gaat maken. | |
golfer | donderdag 30 april 2020 @ 14:55 |
![]() En dat allemaal omdat ik een receptje van Cees Holtkamp plaats? ![]() | |
Smallish | vrijdag 1 mei 2020 @ 00:04 |
Beetje kinderachtig en kleinzielig gedoe hier, volgens mij. Vond het een onwijs leuk topic. Deze reeks trouwens leuk, Lucky Strike! |