FOK!forum / Culinesse à gogo / Kook mee met CUL: kroketten op zondag 26 april
Lucky_Strikedinsdag 14 april 2020 @ 17:54
In dit topic bespreken we alles rond de volgende opdracht van Kook mee met CUL.

Op zondag 26 april maken we met iedereen die mee wil doen kroketten.

Kroketten
Leef je uit! Zo lang ze maar zelfgemaakt zijn.

Algemene spelregels:
De regels:
- Kook op de aangegeven dag het aangegeven gerecht.
- Er is geen tijdstip waarop iets klaar moet zijn, een datum is al specifiek genoeg.
- Het maakt niet uit welk recept je gebruikt.
- Eventuele aanvullende regels lees je bij de uitleg voor komende opdracht hierboven.

[ Bericht 1% gewijzigd door Lucky_Strike op 20-04-2020 11:36:23 ]
Sarabidinsdag 14 april 2020 @ 18:14
Ik denk dat ik twee soorten ga maken, garnalen en kaas/bierkroketten
LeSagedinsdag 14 april 2020 @ 18:54
Garnalenkroketten *O*
Sjeendinsdag 14 april 2020 @ 19:39
Kroketten Volg Post 8-)
Lonaadinsdag 14 april 2020 @ 19:41
Ja, Terug Vind Kroket.
FlippingCoindinsdag 14 april 2020 @ 19:49
Nooit gemaakt, heeft er iemand een goed recept?
Myraeladinsdag 14 april 2020 @ 20:50
Oh mensen, ik heb zo'n tof idee voor de kroketten. *O* Nu al zin in zondag. Ik ga het begrip 'kroket' wel een beetje oprekken. :D
Sarabidinsdag 14 april 2020 @ 20:56
quote:
14s.gif Op dinsdag 14 april 2020 20:50 schreef Myraela het volgende:
Oh mensen, ik heb zo'n tof idee voor de kroketten. *O* Nu al zin in zondag. Ik ga het begrip 'kroket' wel een beetje oprekken. :D
Volgende week zondag :)

Ben benieuwd!
Myraeladinsdag 14 april 2020 @ 20:58
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 april 2020 20:56 schreef Sarabi het volgende:
Volgende week zondag :)

Ben benieuwd!
Ohja, kut. ;( Maar nu heb ik er al zin in en het in m'n bestelling gedaan. Ik post wel gewoon een week later pas. :D
Sarabidonderdag 23 april 2020 @ 16:42
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 april 2020 18:14 schreef Sarabi het volgende:
Ik denk dat ik twee soorten ga maken, garnalen en kaas/bierkroketten
Zaten geen garnalen bij de bestelling -O-
DJMOdonderdag 23 april 2020 @ 17:12
quote:
0s.gif Op donderdag 23 april 2020 16:42 schreef Sarabi het volgende:

[..]

Zaten geen garnalen bij de bestelling -O-
*TVP voor de bier/kaaskroketten, die lijken me best lekker :7
Sarabidonderdag 23 april 2020 @ 17:17
quote:
0s.gif Op donderdag 23 april 2020 17:12 schreef DJMO het volgende:

[..]

*TVP voor de bier/kaaskroketten, die lijken me best lekker :7
De biertjes zaten er in ieder geval wel bij :D
Farenjidonderdag 23 april 2020 @ 17:22
Ik ga proberen om oesterzwam / blauwe kaas kroketten te maken, naar een recept van Yvette van Boven. Heb afgelopen weekend al sterke groentebouillon getrokken voor de ragout. Ben benieuwd!
Bluesdonderdag 23 april 2020 @ 17:23
Oh, kreketten :9

Wij hebben nog ergens het krekettenboek liggen!
Oledonderdag 23 april 2020 @ 17:43
Leuk!
Oledonderdag 23 april 2020 @ 17:45
quote:
14s.gif Op dinsdag 14 april 2020 20:50 schreef Myraela het volgende:
Oh mensen, ik heb zo'n tof idee voor de kroketten. *O* Nu al zin in zondag. Ik ga het begrip 'kroket' wel een beetje oprekken. :D
Er zijn hier ook nog ooit boerenkoolkroketten gemaakt!
DJMOdonderdag 23 april 2020 @ 18:15
quote:
0s.gif Op donderdag 23 april 2020 17:17 schreef Sarabi het volgende:

[..]

De biertjes zaten er in ieder geval wel bij :D
Kun je het recept vast met me delen in een PM ofzo?
Oceanonixdonderdag 23 april 2020 @ 18:50
ik ga voor de kaaskroketten. Had eigenlijk pulled porc kroketten willen maken maar geen procureur of pulled porc in huis.
Lonaadonderdag 23 april 2020 @ 18:54
Ik heb dus geen frituurpan. Of een temperatuurdingmeter (waarom kan ik niet op de naam komen?) dus ik denk dat kansloze missie is hier.
Sarabidonderdag 23 april 2020 @ 18:55
Hier ook gewoon in een pannetje zonder thermometer. Even met een stukje brood checken of de olie goed is en gaan.
Farenjidonderdag 23 april 2020 @ 19:05
Ik heb ook geen frituurpan, in een gewone pan gaat het idd prima. Je kan ook een houten spatel in de olie hangen, als er belletjes ontstaan is de olie wel op goede temperatuur.
Bluesdonderdag 23 april 2020 @ 21:00
Ik heb net het krokettenboekje doorgebladerd en ik wil de Aubergine kroketjes gaan maken :9~
Hier ook geen frituurpan, gewoon in laagje olie
Kaatje1donderdag 23 april 2020 @ 21:09
Weet nog niet zeker of ik meedoe, maar als dan worden het kaaskroketten
Yinnydonderdag 23 april 2020 @ 21:13
Mijn plan is om Indische kroketten te maken. Geen ragout nodig😊
golferdonderdag 23 april 2020 @ 22:11
quote:
0s.gif Op donderdag 23 april 2020 17:23 schreef Blues het volgende:
Oh, kreketten :9

Wij hebben nog ergens het krekettenboek liggen!
:Y
het-krokettenboek-Small.jpg
Oceanonixdonderdag 23 april 2020 @ 22:34
quote:
14s.gif Op donderdag 23 april 2020 22:11 schreef golfer het volgende:

[..]

:Y
[ afbeelding ]
:Y
Oledonderdag 23 april 2020 @ 22:35
Ga zelf niet meedoen maar zeker volgen!
SiGNevrijdag 24 april 2020 @ 01:46
quote:
2s.gif Op donderdag 23 april 2020 18:54 schreef Lonaa het volgende:
Ik heb dus geen frituurpan. Of een temperatuurdingmeter (waarom kan ik niet op de naam komen?) dus ik denk dat kansloze missie is hier.
In elk geval opletten dat je niet teveel olie in de pan doet, op 180 graden gaan kroketten best bruisen en met teveel olie in de pan dan gaat 't overkoken.
Isabeauvrijdag 24 april 2020 @ 09:42
Ik leerde van de briljante serie Back in Time for Dinner dat de belangrijkste reden voor woningbrand het frituren in een pannetje was voor de komst van de in temperatuur regelbare frituurpan 8-)

Maar ik doe het ook. Dus vooral bij blijven zolang dat op het vuur staat. En weten dat je geen water over een brandje in een pan olie moet gooien.
Farenjivrijdag 24 april 2020 @ 09:58
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 april 2020 09:42 schreef Isabeau het volgende:
Ik leerde van de briljante serie Back in Time for Dinner dat de belangrijkste reden voor woningbrand het frituren in een pannetje was voor de komst van de in temperatuur regelbare frituurpan 8-)

Maar ik doe het ook. Dus vooral bij blijven zolang dat op het vuur staat. En weten dat je geen water over een brandje in een pan olie moet gooien.
Dat laatste vooral :D Zorg dat je altijd een groot genoeg deksel bij de hand hebt om het vuur mee te verstikken. En dan eerst het fornuis uitzetten.

Gelukkig nog nooit nodig gehad.
Farenjizaterdag 25 april 2020 @ 20:38
Zo, de ragout staat in de koelkast op te stijven.
Lucky_Strikezaterdag 25 april 2020 @ 20:41
Ik ga me maar eens inlezen in het maken van kroketten. Ik weet nog niet eens wat ik er in wil doen.
Kaatje1zaterdag 25 april 2020 @ 20:46
Helemaal vergeten om de ragout te maken en morgen andere plannen.
Blueszondag 26 april 2020 @ 00:12
Ik hoef geen ragout te maken vtv *G*
Morgen lekker auberginekroketjes maken. Alles al in huis. :9
potjecremezondag 26 april 2020 @ 04:45
Deze volg ik.
minilotzondag 26 april 2020 @ 07:10
quote:
2s.gif Op donderdag 23 april 2020 18:54 schreef Lonaa het volgende:
Ik heb dus geen frituurpan. Of een temperatuurdingmeter (waarom kan ik niet op de naam komen?) dus ik denk dat kansloze missie is hier.
Thermometer :*

Hier ook geen frituurpan maar wel een gewone diepe pan en een losse suikerthermometer én ik vond ossewit in de kelder, komt dus goed. Maak wel maar een kroketje of drie, want er is maar een pietsie (Taiwanees) stoofvlees over van de Kook Mee Met CUL van afgelopen woensdag *)

Een kleine batch Lu Rou Fan-kroketjes dus!
Farenjizondag 26 april 2020 @ 07:24
Ik checkte net mijn ragout en die is helemaal niet stijf genoeg. :'(
No way dat ik daar kroketten van kan draaien. Kan ik dat nog fixen? Opnieuw opwarmen en extra bloem erbij ofzo?
minilotzondag 26 april 2020 @ 07:32
Wat is je precieze recept, @Farenji? Iets met of zonder gelatine?
Farenjizondag 26 april 2020 @ 07:34
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 07:32 schreef minilot het volgende:
Wat is je precieze recept, @:Farenji? Iets met of zonder gelatine?
Zonder gelatine.

https://www.vpro.nl/progr(...)erzwammenballen.html
Farenjizondag 26 april 2020 @ 07:37
Als ik google op "ragout niet stijf genoeg" krijg ik alleen resultaten met tips om iets anders stijf te krijgen. ;(
minilotzondag 26 april 2020 @ 07:49
Is de ragout wel door en door koud als je je vinger in het bakje steekt? :)
Farenjizondag 26 april 2020 @ 07:57
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 07:49 schreef minilot het volgende:
Is de ragout wel door en door koud als je je vinger in het bakje steekt? :)
Ja, hij heeft ook de hele nacht in de koelkast gestaan.
Zalmslaatjezondag 26 april 2020 @ 08:10
Als het niet heel erg slap is, opwarmen wat bloem toevoegen laten garen en over een grote oppervlakte uitsmeren, laten afkoelen zodat je meer vocht kwijt raakt.

Als je ragout erg dun is, meer roux maken, op een heel laag pitje proberen nog wat vocht weg dampen en daarna uitsmeren.

Of misschien toch maar met wat gelatine proberen.

Het is nog vroeg je hebt nog even de tijd. :)
minilotzondag 26 april 2020 @ 08:11
Ondertussen: bouillon (van blokje) opleuken met dezelfde specerijen die in het stoofvlees gingen :)

jsyMDFw.jpg
Zalmslaatjezondag 26 april 2020 @ 08:20
Heb ooit zelf Hollandse garnalenkroketjes gemaakt, de lekkerste die ik ooit gegeten heb. :9
Ze zagen er niet uit maar wonder boven wonder is er is geen één gaan lekken.

Wel heb ik die dag gezworen dat het de laatste keer zou zijn, wat een pokken werk, dat gepruts met plakkend deeg is niks voor mij. :+
Farenjizondag 26 april 2020 @ 08:21
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 08:10 schreef Zalmslaatje het volgende:
Als het niet heel erg slap is, opwarmen wat bloem toevoegen laten garen en over een grote oppervlakte uitsmeren, laten afkoelen zodat je meer vocht kwijt raakt.

Als je ragout erg dun is, meer roux maken, op een heel laag pitje proberen nog wat vocht weg dampen en daarna uitsmeren.

Of misschien toch maar met wat gelatine proberen.

Het is nog vroeg je hebt nog even de tijd. :)
Gelatine is laatste redmiddel, ik wil mijn kroketten graag vegetarisch houden. Ik ga idd opwarmen en bloem toevoegen.
Lonaazondag 26 april 2020 @ 08:39
Ik heb wel echt debiel veel zin in kroketten nu :')
Sigaartjezondag 26 april 2020 @ 08:42
Jullie zijn al vroeg bezig.
Farenjizondag 26 april 2020 @ 08:48
quote:
2s.gif Op zondag 26 april 2020 08:39 schreef Lonaa het volgende:
Ik heb wel echt debiel veel zin in kroketten nu :')
Ja ik ook, heb net met mijn nuchtere maag in de ragout staan roeren. Al hou ik er alsnog wel rekening mee dat ze mislukken. Ik heb ook nog kroketten van de vegetarische slager in de vriezer liggen, als "contingency plan" :')
Lonaazondag 26 april 2020 @ 08:54
quote:
1s.gif Op zondag 26 april 2020 08:48 schreef Farenji het volgende:

[..]

Ja ik ook, heb net met mijn nuchtere maag in de ragout staan roeren. Al hou ik er alsnog wel rekening mee dat ze mislukken. Ik heb ook nog kroketten van de vegetarische slager in de vriezer liggen, als "contingency plan" :')
Ik wil eigenlijk niet mee doen vandaag. Maar wel zin in kroketten. Dus of misschien snel kaaskroketje maken. Of kroketten kopen. Of maar gewoon verlekkerd kijken naar jullie kroketten.
AnneXzondag 26 april 2020 @ 09:05
Wat een butwerk is kroketten maken.
Knap dat jullie eraan beginnen.
Ooit roux voor 12 kroketten, wilde niet opstijven en het werden uiteindelijk écht écht écht 84 stuks in de vriezer in 2 joekels van pannen.
Schoonmoeder deed het het zó makkelijk “even” vleeskroketten maken.
Succes. Vanaf het scherm doe ik wel mee. :Y)
Sigaartjezondag 26 april 2020 @ 09:05
Ik kijk gewoon mee. Ik vind kroketten maken veel te moeilijk. Als ik het al lees, denk ik gelijk al dit wordt helemaal niks.
Daarom volg ik jullie ook met nieuwsgierigheid hoe jullie voor elkaar krijgen.
minilotzondag 26 april 2020 @ 09:07
Verse peterselie uit de voortuin getrokken, kroketten voelen minder ongezond met wat groene spikkels in de vulling :+
AnneXzondag 26 april 2020 @ 09:08
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 09:07 schreef minilot het volgende:
Verse peterselie uit de voortuin getrokken, kroketten voelen minder ongezond met wat groene spikkels in de vulling :+
B-)
Isabeauzondag 26 april 2020 @ 09:12
quote:
1s.gif Op zondag 26 april 2020 07:37 schreef Farenji het volgende:
Als ik google op "ragout niet stijf genoeg" krijg ik alleen resultaten met tips om iets anders stijf te krijgen. ;(
Je kijkt te veel porno, want ik krijg alleen maar resultaten om ragout voor kroketten goed te krijgen.
minilotzondag 26 april 2020 @ 09:14
ibOrdEy.jpg

Bouillon, vlees en groene spikkels klaar voor de roux. En heh @ de kabouterhoeveelheden :')
Farenjizondag 26 april 2020 @ 09:28
quote:
10s.gif Op zondag 26 april 2020 09:12 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Je kijkt te veel porno, want ik krijg alleen maar resultaten om ragout voor kroketten goed te krijgen.
Ja, of jij bent veel te dol op kroketten, dat kan natuurlijk ook!
minilotzondag 26 april 2020 @ 09:32
JDIu9Io.jpg

Klaar voor dienblad + koelkast! *O*

Overigens (volgens mij) nog nooit eerder kroketten gemaakt, maar wel vaak zat allerlei soorten ragout. Vormen, panerem en frituren lijkt me verder ook niet echt lastig. Maar we zullen zien! :7
Farenjizondag 26 april 2020 @ 09:38
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 09:32 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]

Klaar voor dienblad + koelkast! *O*

Overigens (volgens mij) nog nooit eerder kroketten gemaakt, maar wel vaak zat allerlei soorten ragout. Vormen, panerem en frituren lijkt me verder ook niet echt lastig. Maar we zullen zien! :7
Ragout maken is makkelijk, zeker als het niet dik genoeg hoeft te zijn om kroketten van te draaien. Ik heb ook nog nooit kroketten gemaakt. Dat vormen en paneren lijkt me het lastigste en dan maar hopen dat ze niet ontploffen in de frituur...
Sigaartjezondag 26 april 2020 @ 09:39
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 09:32 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]

Klaar voor dienblad + koelkast! *O*

Overigens (volgens mij) nog nooit eerder kroketten gemaakt, maar wel vaak zat allerlei soorten ragout. Vormen, panerem en frituren lijkt me verder ook niet echt lastig. Maar we zullen zien! :7
Ziet er goed uit!
minilotzondag 26 april 2020 @ 09:41
Gestoofde speklap, shiitake, ui, peterselie en een shitload aan specerijen dus :9

njWtnnU.jpg

Nog pietsje zout, witte peper en Chinees vijfkruidenpoeder toegevoegd. Tot over een paar uur! :W
Sigaartjezondag 26 april 2020 @ 09:51
Ben benieuwd.
Zalmslaatjezondag 26 april 2020 @ 10:02
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 09:32 schreef minilot het volgende:
Vormen, panerem en frituren lijkt me verder ook niet echt lastig. Maar we zullen zien! :7
Vraag even aan iemand je te filmen en post het even, vloeken en tieren hoeft niet weggepiept te worden. :D

Bestaan er geen kroket vormpjes voor de ragout zodat je ze kan invriezen voor het paneren?
Dat zou het een stuk makkelijker maken.

Heb er ooit aan gedacht rolletjes van bakpapier te maken maar dat leek mij uiteindelijk nog meer geknoei.

[ Bericht 7% gewijzigd door Zalmslaatje op 26-04-2020 10:24:32 ]
Sarabizondag 26 april 2020 @ 10:03
De eerste keer dat ik (garnalen)kroketten maakte ging dat goed en was het makkelijk. De kaaskroketten met kerst gingen al lastiger :+ benieuwd naar zometeen
minilotzondag 26 april 2020 @ 10:04
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 10:02 schreef Zalmslaatje het volgende:

[..]

Vraag even aan iemand je te filmen en post het even, vloeken en tieren hoeft niet weggepiept te worden. :D
Nou ja, ik heb vaak zat allerlei shizzle gepaneerd en gefrituurd-zonder-frituurpan (zelfs vorige week nog balkjes vierkazenpolenta :9 ), alleen toevallig nooit kroketten, dus ik verwacht op dit moment eigenlijk weinig paniek. :+
Maar misschien valt het tegen!
Zo-is-datzondag 26 april 2020 @ 10:14
Geen kroketten in de maak hier vandaag -O- veel te veel zon! *O*

Maar ik volg jullie wel! Benieuwd naar de kroket projecten, respect! ^O^
Myraelazondag 26 april 2020 @ 10:25
quote:
14s.gif Op dinsdag 14 april 2020 20:50 schreef Myraela het volgende:
Oh mensen, ik heb zo'n tof idee voor de kroketten. *O* Nu al zin in zondag. Ik ga het begrip 'kroket' wel een beetje oprekken. :D
Ik ga dus Poolse Krokiety maken. Ik vind dat het ook telt als kroket. :D Ik ga ze vullen met witte kool en champignons. Ben benieuwd. :9
Lucky_Strikezondag 26 april 2020 @ 10:31
Ik vrees met grote vrezen over dit krokettengedoe :X Ik had hier echt beter gisteren aan kunnen beginnen. Maar goed, het vlees staat te pruttelen in bouillon. We zullen zien.
Lonaazondag 26 april 2020 @ 10:32
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 10:25 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ik ga dus Poolse Krokiety maken. Ik vind dat het ook telt als kroket. :D Ik ga ze vullen met witte kool en champignons. Ben benieuwd. :9
Google vindt ook dat het telt als kroket.
Oceanonixzondag 26 april 2020 @ 10:33
quote:
1s.gif Op zondag 26 april 2020 08:21 schreef Farenji het volgende:

[..]

Gelatine is laatste redmiddel, ik wil mijn kroketten graag vegetarisch houden. Ik ga idd opwarmen en bloem toevoegen.
Je kan gelatine ook vervangen door het vegatarische agar. Heeft hetzelfde effect.
Farenjizondag 26 april 2020 @ 10:43
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 10:33 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

Je kan gelatine ook vervangen door het vegatarische agar. Heeft hetzelfde effect.
Ja dat is waar, ik heb beide natuurlijk niet in huis. Maar heb een beetje extra roux erdoorheen geroerd en nu is het een stuk stijver.
minilotzondag 26 april 2020 @ 10:45
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 10:31 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik vrees met grote vrezen over dit krokettengedoe :X Ik had hier echt beter gisteren aan kunnen beginnen. Maar goed, het vlees staat te pruttelen in bouillon. We zullen zien.
Ragout gewoon heel dun uitsmeren en desnoods na uitdampen even in de vriezer. ^O^
minilotzondag 26 april 2020 @ 10:45
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 10:25 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ik ga dus Poolse Krokiety maken. Ik vind dat het ook telt als kroket. :D Ik ga ze vullen met witte kool en champignons. Ben benieuwd. :9
O, gaaf! *O*
Sarabizondag 26 april 2020 @ 10:55
Het begin is er:

rnZYjbp.jpg

u2n4OC6.jpg
Myraelazondag 26 april 2020 @ 11:26
Oeh, kaaskroketten. :9 Zo lekker. Heb je al geproefd? Hopelijk heb je lekker veel kaassmaak.
Sarabizondag 26 april 2020 @ 11:31
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 11:26 schreef Myraela het volgende:
Oeh, kaaskroketten. :9 Zo lekker. Heb je al geproefd? Hopelijk heb je lekker veel kaassmaak.
Zelfs voor mij staat de biergeur me nu even tegen :D nog iets te vroeg.
Dus nee nog niet geproefd, nog even wachten.
PdeHoogzondag 26 april 2020 @ 12:05
quote:
1s.gif Op zondag 26 april 2020 09:41 schreef minilot het volgende:
Gestoofde speklap, shiitake, ui, peterselie en een shitload aan specerijen dus :9

[ afbeelding ]

Nog pietsje zout, witte peper en Chinees vijfkruidenpoeder toegevoegd. Tot over een paar uur! :W
Dat klinkt best goed als vulling voor kroketten :9
Kaatje1zondag 26 april 2020 @ 12:22
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 10:02 schreef Zalmslaatje het volgende:

[..]

Vraag even aan iemand je te filmen en post het even, vloeken en tieren hoeft niet weggepiept te worden. :D

Bestaan er geen kroket vormpjes voor de ragout zodat je ze kan invriezen voor het paneren?
Dat zou het een stuk makkelijker maken.

Heb er ooit aan gedacht rolletjes van bakpapier te maken maar dat leek mij uiteindelijk nog meer geknoei.
Ik heb zo’n vorm wel eens ergens gezien. Op de site van een kookwinkel. Maar het vorm stelt niet zoveel voor, handen nat maken

https://www.google.com/ur(...)IOypskuPG6Dk9tsBj32F
Farenjizondag 26 april 2020 @ 12:49
Ik heb net zelf paneermeel gemaakt, van oud zelfgebakken brood. Nu alleen nog even een paar eieren leggen.
Lucky_Strikezondag 26 april 2020 @ 13:14
quote:
1s.gif Op zondag 26 april 2020 12:49 schreef Farenji het volgende:
Ik heb net zelf paneermeel gemaakt, van oud zelfgebakken brood. Nu alleen nog even een paar eieren leggen.
:D
marc0871zondag 26 april 2020 @ 13:30
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 april 2020 09:42 schreef Isabeau het volgende:
Ik leerde van de briljante serie Back in Time for Dinner dat de belangrijkste reden voor woningbrand het frituren in een pannetje was voor de komst van de in temperatuur regelbare frituurpan 8-)

Maar ik doe het ook. Dus vooral bij blijven zolang dat op het vuur staat. En weten dat je geen water over een brandje in een pan olie moet gooien.
Mijn moeder had eens een vlam in de pan.
Mijn vader pakte een theedoek, maakte hem nat en gooide hem over de pan.
Mijn moeder over de zeik; Joh, dat doe je toch niet met een gloednieuwe theedoek _O- 8)7
Of ze liever had gehad dat haar keuken afbrandde, terwijl hij op zoek ging naar een oude lap :|W
Blueszondag 26 april 2020 @ 13:40
Tussenpost met het recept (-in een spoiler). Staat nu op te stijven in de koelkast, kan ik ff lekker de was ophangen en buiten in het zonnetje de krant lezen O+ ;)

SPOILER
32ey9n37a.jpg
51qflz3.jpg
e3e4ulg86aw.jpg
Omdat wij maar samen zijn en het een probeersel is, heb ik van bovenstaand recept de helft van alles gebruikt.
Ingrediënten:
yaw3tq256zt.jpg

Aubergine uit de oven (met de knoflookteentjes)
4mvudtkojuy2.jpg

Hele zooitje van auberginepuree, parmezaan, panko, ei, z/p, nootmuskaat, knoflookjes opstijven:
q65qbqcmniqq.jpg

[ Bericht 0% gewijzigd door Blues op 26-04-2020 13:47:01 ]
Cat-astrophezondag 26 april 2020 @ 13:43
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 10:02 schreef Zalmslaatje het volgende:

[..]

Vraag even aan iemand je te filmen en post het even, vloeken en tieren hoeft niet weggepiept te worden. :D

Bestaan er geen kroket vormpjes voor de ragout zodat je ze kan invriezen voor het paneren?
Dat zou het een stuk makkelijker maken.

Heb er ooit aan gedacht rolletjes van bakpapier te maken maar dat leek mij uiteindelijk nog meer geknoei.
Nooit geprobeerd, maar misschien zijn er wel sushi vormen die dat voor je kunnen doen?
Sarabizondag 26 april 2020 @ 13:47
JYtf2lo.jpg

Niet de mooiste vorm even.
Nu opstijven en straks paneren.
Blueszondag 26 april 2020 @ 13:47
Oh ja die vorm :D
Ga ik nu doen..ben benieuwd hoe mijn drolletjes worden *G*
potjecremezondag 26 april 2020 @ 14:36
Goed bezig!!
Myraelazondag 26 april 2020 @ 14:40
Mijn vulling staat ook klaar. Hoeft niet echt op te stijven, maar ik verveelde me al. :') Ui, witte kool, champignons en een klein beetje bechamel. En heel veel peper. :9

8JqWlL7.jpg
Farenjizondag 26 april 2020 @ 14:44
Man man man wat een kutwerk, dat paneren. :D
Maar goed ze staan in de koelkast, we zullen zien zometeen.
Yinnyzondag 26 april 2020 @ 14:58
quote:
1s.gif Op zondag 26 april 2020 09:05 schreef AnneX het volgende:
Wat een butwerk is kroketten maken.
Knap dat jullie eraan beginnen.
Ooit roux voor 12 kroketten, wilde niet opstijven en het werden uiteindelijk écht écht écht 84 stuks in de vriezer in 2 joekels van pannen.
Schoonmoeder deed het het zó makkelijk “even” vleeskroketten maken.
Succes. Vanaf het scherm doe ik wel mee. :Y)
😂😂😂
DJMOzondag 26 april 2020 @ 15:00
Ik herinnerde me dat ik een kant en klaar blik kaasbitterballen/kroketten in de kast had staan. Ik dacht, eens kijken of ik mee kan doen. THT: januari 2019 #laatmaar :') Nu rundvlees in de oven :Y)
Lucky_Strikezondag 26 april 2020 @ 15:01
De bouillon is klaar en afgekoeld. Smaakt echt heerlijk. Ik had nog nooit runderbouillon gemaakt. Na de lunch begin ik aan de salpicon. Die heeft dan 3 van de voorgeschreven 24 uur tijd voor het opstijven. Komt vast goed.
Lucky_Strikezondag 26 april 2020 @ 15:02
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 15:00 schreef DJMO het volgende:
Ik herinnerde me dat ik een kant en klaar blik kaasbitterballen/kroketten in de kast had staan. Ik dacht, eens kijken of ik mee kan doen. THT: januari 2019 #laatmaar :') Nu rundvlees in de oven :Y)
Zo'n blik is over 10 jaar ook nog goed hoor.
DJMOzondag 26 april 2020 @ 15:02
quote:
14s.gif Op zondag 26 april 2020 15:02 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Zo'n blik is over 10 jaar ook nog goed hoor.
Te laat, alles ligt al in de ondergrondse -O-
Lucky_Strikezondag 26 april 2020 @ 15:04
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 15:02 schreef DJMO het volgende:

[..]

Te laat, alles ligt al in de ondergrondse -O-
;(

Ik wil ook kaaskroket uit blik. Klinkt fascinerend.
DJMOzondag 26 april 2020 @ 15:12
quote:
1s.gif Op zondag 26 april 2020 15:04 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

;(

Ik wil ook kaaskroket uit blik. Klinkt fascinerend.
De kaaskroket kan ik niet meer vinden, wel deze
bicro-bitterballen-kroketten.jpg
https://www.worldwideholl(...)etten-vulling-400-gr
Lucky_Strikezondag 26 april 2020 @ 15:15
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 15:12 schreef DJMO het volgende:

[..]

De kaaskroket kan ik niet meer vinden, wel deze
[ afbeelding ]
https://www.worldwideholl(...)etten-vulling-400-gr
Die heb ik al eens ervaren. Best geinig spul. Lekker in een tosti.
DJMOzondag 26 april 2020 @ 15:17
oh tijdens m'n zoektocht kwam ik ook deze nog tegen: https://www.bol.com/nl/p/(...)1_16.17.ProductTitle

*moet hebben, voor de heb* :')
Sarabizondag 26 april 2020 @ 15:29
Kroketten zijn gepaneerd, nu nog 90min in de vriezer.
Alles ging een stuk beter dan bij de vorige keer kaaskroketten maken.
Nu nog het eindresultaat afwachten.
minilotzondag 26 april 2020 @ 15:31
De hier nog ongepaneerde matig gevormde 50grams-drolletjes :+
0bwgY2S.jpg


Ossewit, ready to go:
weZqMSC.jpg

..kon geen houdbaarheidsdatum op de verpakking vinden dus op hoop van zegen :7
Kaatje1zondag 26 april 2020 @ 15:33
quote:
1s.gif Op zondag 26 april 2020 15:01 schreef Lucky_Strike het volgende:
De bouillon is klaar en afgekoeld. Smaakt echt heerlijk. Ik had nog nooit runderbouillon gemaakt. Na de lunch begin ik aan de salpicon. Die heeft dan 3 van de voorgeschreven 24 uur tijd voor het opstijven. Komt vast goed.
Dat ga je vast vaker doen. Ik doe het vaak ook in de slowcooker.?lang geleden ook eens bij de hanos botten (met nog wat vlees eraan) van wild meegenomen (je moest er om vragen, haalden ze ergens achter weg). 24 uur in de cooker boah.
Kaatje1zondag 26 april 2020 @ 15:35
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 15:12 schreef DJMO het volgende:

[..]

De kaaskroket kan ik niet meer vinden, wel deze
[ afbeelding ]
https://www.worldwideholl(...)etten-vulling-400-gr
Dit heb ik opgestuurd naar mijn familie in Australie, dit hebben ze als smaakvoorbeeld genomen om ze zelf te maken. Ze hadden er alleen maar goede herinneringen aan maar kregen het niet goed op smaak
Blueszondag 26 april 2020 @ 15:43
Goed.
Verder weer *O*
Opgesteven.
Eerst rolletjes maken, een goede vorm met de ijsschep afmeten en dan rollen maar.....
kcxgsvqg.jpg
x7ros981qhbze.jpg

Paneren volgens de Holtkamp-methode, dus hier wijk ik wat af van het recept.

Paneermeel extra fijn vijzelen:
oftx9i.jpg

Alles klaarzetten in diepe borden:
s5h7ym3.jpg

Eerst door de bloem, dan het ei,dan door dat fijne paneermeel, dan weer door het ei en dan laatste keer door de panko. Dubbel gepaneerde methode dus.
Lekker viezig werkje :D
4kry1tn.jpg
ovfpmnie.jpg

Zonnebloemolie in de pan, opstoken tot 180gr
35bcczom7.jpg

Frituren maar *O*
vdh4d26nefkaf.jpg

Eindresultaat:
5xq93yp1418.jpg
ga4irvxk.jpg

Smaaktest:
Lekker knapperig door de dubbel gepaneerde methode, smaakt naar kaaskroketjes, heerlijk hoor!!
Maar de aubergine is (uiteraard en helaasch) niet meer terug te proeven.
minilotzondag 26 april 2020 @ 15:43
FdYxRsj.jpg

De eerste is in elk geval niet ontploft!
golferzondag 26 april 2020 @ 15:46
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 15:43 schreef Blues het volgende:

[ afbeelding ]

Smaaktest:
Lekker knapperig door de dubbel gepaneerde methode, smaakt naar kaaskroketjes, heerlijk hoor!!
Maar de aubergine is (uiteraard en helaasch) niet meer terug te proeven.
Ik vond ze heerlijk. Lekker knapperig aan de buitenkant, smeuïg van binnen. :9
Kreatorzondag 26 april 2020 @ 15:47
Ziet er allemaal lekker uit.
minilotzondag 26 april 2020 @ 15:53
iw8S4TL.jpg

Hopsaaaa!
Olezondag 26 april 2020 @ 15:56
Ik krijg zin in kroketten! Misschien maar even langs FEBO maar zo..
Blueszondag 26 april 2020 @ 16:03
Zien er goed uit, Minilot ^O^
Smaaktest?
minilotzondag 26 april 2020 @ 16:07
En van binnen! *O*

K50uaOb.jpg

Oordeel: toch wat te intens van smaak, ossewit bleek tikje muffer dan gehoopt maar de textuur van zowel binnenkant als dunne paneerlaag was hartstikke goed! Op kroketvlak dus technisch prima gelukt maar in het vervolg geen lu rou fan erin doen maar gewoon een stooflap en frituren in een bij voorkeur niet al te antieke plons pindaolie :7

[ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 26-04-2020 16:15:31 ]
minilotzondag 26 april 2020 @ 16:09
@Bloes Gaaf en mooi gevormd zeg, die van jou! *O*
potjecremezondag 26 april 2020 @ 16:16
quote:
1s.gif Op zondag 26 april 2020 16:07 schreef minilot het volgende:
En van binnen! *O*

[ afbeelding ]

Oordeel: toch wat te intens van smaak, ossewit bleek tikje muffer dan gehoopt maar de textuur van zowel binnenkant als dunne paneerlaag was hartstikke goed! Op kroketvlak dus technisch prima gelukt maar in het vervolg geen lu rou fan erin doen maar gewoon een stooflap en frituren in een bij voorkeur niet al te antieke plons pindaolie :7
Ziet er lekker uit.
Farenjizondag 26 april 2020 @ 17:17
De eerste twee kroketten heb ik net op, en ik ben best tevreden! Ze kwamen prachtig uit de olie, smaakten lekker en waren lekker smeuïg van binnen!

Ingredienten:

IJH3ccW.jpg

Oesterzwam aanbakken met sjalot en knoflook.

GI54T3b.jpg

Roux maken:

Tyq29gL.jpg

De ragout:

TTzqu2s.jpg

Gerold en gepaneerd:

y397Suj.jpg

Bruingebakken, met een lik mosterd! :9

4q82hUZ.jpg
Lonaazondag 26 april 2020 @ 17:19
Wat een ontzettend mooie kroketten. Trek van :9
Kaneelstokjezondag 26 april 2020 @ 17:28
quote:
1s.gif Op zondag 26 april 2020 15:31 schreef minilot het volgende:
De hier nog ongepaneerde matig gevormde 50grams-drolletjes :+
[ afbeelding ]

Ossewit, ready to go:
[ afbeelding ]

..kon geen houdbaarheidsdatum op de verpakking vinden dus op hoop van zegen :7
Wat grappig. Nog nooit gezien, zo'n pakje ossewit.
Hupjezondag 26 april 2020 @ 17:36
Ziet er lekker uit!
Ik waag me hier niet aan :') Ik kom tot de ragout. De rest is gedoemd om te mislukken.
Sarabizondag 26 april 2020 @ 17:41
Klaar en goedgekeurd *O* de biersmaak is wel echt heftig :D

c1waLJi.jpg

KGBj3Cy.jpg
DJMOzondag 26 april 2020 @ 17:42
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 17:41 schreef Sarabi het volgende:
Klaar en goedgekeurd *O* de biersmaak is wel echt heftig :D

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Had je voor mij nog een recept? :Y)
Myraelazondag 26 april 2020 @ 17:43
Het is wel erg makkelijk rollen zo met een pannenkoekje erbij. :D
hvPDvL3.png
Sarabizondag 26 april 2020 @ 17:43
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 17:42 schreef DJMO het volgende:

[..]

Had je voor mij nog een recept? :Y)
Dit is hem (ongeveer):

https://www.jumbo.com/rec(...)rappe-isidor-503497/
Myraelazondag 26 april 2020 @ 17:45
En het resultaat was echt een succes. :9 Wel enorm machtig, ik kreeg hem niet helemaal op. De berg rucola is eigenlijk vooral voor de foto. Ik at er gepofte knolselderij bij, erg lekker, maar dan was het wel een heel erg beige geheel geworden. :')

IMG_0867-2.jpg?w=1000&ssl=1
Myraelazondag 26 april 2020 @ 17:47
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 15:43 schreef Blues het volgende:
Goed.
Verder weer *O*
Opgesteven.
Eerst rolletjes maken, een goede vorm met de ijsschep afmeten en dan rollen maar.....
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Paneren volgens de Holtkamp-methode, dus hier wijk ik wat af van het recept.

Paneermeel extra fijn vijzelen:
[ afbeelding ]

Alles klaarzetten in diepe borden:
[ afbeelding ]

Eerst door de bloem, dan het ei,dan door dat fijne paneermeel, dan weer door het ei en dan laatste keer door de panko. Dubbel gepaneerde methode dus.
Lekker viezig werkje :D
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Zonnebloemolie in de pan, opstoken tot 180gr
[ afbeelding ]

Frituren maar *O*
[ afbeelding ]

Eindresultaat:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Smaaktest:
Lekker knapperig door de dubbel gepaneerde methode, smaakt naar kaaskroketjes, heerlijk hoor!!
Maar de aubergine is (uiteraard en helaasch) niet meer terug te proeven.
Lekker! Leuke combi ook. Ze zien er wel wat zwaar uit van binnen, of viel dat wel mee?

quote:
1s.gif Op zondag 26 april 2020 16:07 schreef minilot het volgende:
En van binnen! *O*

[ afbeelding ]

Oordeel: toch wat te intens van smaak, ossewit bleek tikje muffer dan gehoopt maar de textuur van zowel binnenkant als dunne paneerlaag was hartstikke goed! Op kroketvlak dus technisch prima gelukt maar in het vervolg geen lu rou fan erin doen maar gewoon een stooflap en frituren in een bij voorkeur niet al te antieke plons pindaolie :7
Zo smeuïg. :9
DJMOzondag 26 april 2020 @ 17:47
quote:
thnx!
Myraelazondag 26 april 2020 @ 17:49
Kroketten zien er echt goed uit mensen. O+ Ondanks dat het een klusje is, is het allemaal echt niet te vergelijken met een supermarkt kroket.
Lucky_Strikezondag 26 april 2020 @ 17:59
Als alles mis gaat, dip ik de friet straks gewoon in een bak salpicon. Wat een verrukkelijk spul :9
AnneXzondag 26 april 2020 @ 18:04
Na al dat lekkers hierboven, cheat :Y)
F9-FE0-B78-0-B5-D-420-F-999-A-6-DAFA033-BD70.jpg

En dan nog een slechte foto ook, helaasch.
Myraelazondag 26 april 2020 @ 18:08
quote:
1s.gif Op zondag 26 april 2020 17:59 schreef Lucky_Strike het volgende:
Als alles mis gaat, dip ik de friet straks gewoon in een bak salpicon. Wat een verrukkelijk spul :9
Stiekem is dat toch ook gewoon het lekkerste. Maar ik ben dan ook team kroketten uitlepelen met patat.
Lucky_Strikezondag 26 april 2020 @ 18:16
quote:
10s.gif Op zondag 26 april 2020 18:08 schreef Myraela het volgende:

[..]

Stiekem is dat toch ook gewoon het lekkerste. Maar ik ben dan ook team kroketten uitlepelen met patat.
Dat ga ik straks ook zeker doen :9 de salpicon is al heel stijf, dat valt me mee. Ik heb de bak nog even voor een uur in de vriezer gedaan.
Blueszondag 26 april 2020 @ 18:17
quote:
1s.gif Op zondag 26 april 2020 18:04 schreef AnneX het volgende:
Na al dat lekkers hierboven, cheat :Y)
[ link | afbeelding ]

En dan nog een slechte foto ook, helaasch.
Doet het hier niet...
Blueszondag 26 april 2020 @ 18:17
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 17:47 schreef Myraela het volgende:

[..]

Lekker! Leuke combi ook. Ze zien er wel wat zwaar uit van binnen, of viel dat wel mee?
[..]

Zo smeuïg. :9
Nee viel mee! Ze zijn klein en ik had trek. Dat kan ook de oorzaak zijn natuurlijk ;)
Isabeauzondag 26 april 2020 @ 18:31
Zin in kroketten. Nu :{

Ik wil ze allemaal proeven!
boriszzondag 26 april 2020 @ 18:50
Ziet er goed uit _O_
Blueszondag 26 april 2020 @ 18:50
quote:
7s.gif Op zondag 26 april 2020 17:17 schreef Farenji het volgende:
De eerste twee kroketten heb ik net op, en ik ben best tevreden! Ze kwamen prachtig uit de olie, smaakten lekker en waren lekker smeuïg van binnen!

Ingredienten:

[ afbeelding ]

Oesterzwam aanbakken met sjalot en knoflook.

[ afbeelding ]

Roux maken:

[ afbeelding ]

De ragout:

[ afbeelding ]

Gerold en gepaneerd:

[ afbeelding ]

Bruingebakken, met een lik mosterd! :9

[ afbeelding ]
Wat een mooierds!
Blueszondag 26 april 2020 @ 18:51
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 17:41 schreef Sarabi het volgende:
Klaar en goedgekeurd *O* de biersmaak is wel echt heftig :D

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Zit er nou zo weinig vulling in? Of vertekend de foto mss
Blueszondag 26 april 2020 @ 18:52
quote:
1s.gif Op zondag 26 april 2020 16:07 schreef minilot het volgende:
En van binnen! *O*

[ afbeelding ]

Oordeel: toch wat te intens van smaak, ossewit bleek tikje muffer dan gehoopt maar de textuur van zowel binnenkant als dunne paneerlaag was hartstikke goed! Op kroketvlak dus technisch prima gelukt maar in het vervolg geen lu rou fan erin doen maar gewoon een stooflap en frituren in een bij voorkeur niet al te antieke plons pindaolie :7
:9
Sarabizondag 26 april 2020 @ 18:53
quote:
1s.gif Op zondag 26 april 2020 18:51 schreef Blues het volgende:

[..]

Zit er nou zo weinig vulling in? Of vertekend de foto mss
Ik heb hem een beetje lomp doorgesneden :D dus er mist inderdaad een stukje vulling :9
Farenjizondag 26 april 2020 @ 19:20
Heb er nog twee gemaakt en ook maar een semi-gezonde maaltijd omheen.

Wv6Kq72.jpg
FutureFairytalezondag 26 april 2020 @ 19:48
Kroketten liefde hier maar niet de moed om ze zelf te maken.

Zou ze allemaal willen proberen en weet zeker dat ik ze allemaal heerlijk vind ook O+

Gelukkig heb ik al gegeten. Maar goed, blijft wel in m'n hoofd zitten en dan ren ik morgen alsnog naar de patatboer :')
potjecremezondag 26 april 2020 @ 19:58
quote:
1s.gif Op zondag 26 april 2020 18:04 schreef AnneX het volgende:
Na al dat lekkers hierboven, cheat :Y)
[ link | afbeelding ]

En dan nog een slechte foto ook, helaasch.
Wel een hele slechte foto. De foto wil niet gevonden worden.
Yinnyzondag 26 april 2020 @ 20:19
Mijn krokettenavontuur

Eergisteren aten we aardappelen en natuurlijk had ik extra geschild voor de kroketten. Helaas vergeten aardappelen apart te houden en dus alles is nu puree, met melk en boter.
Hopelijk is de puree niet te slap.
xWJSDo0.jpg
Puree mengen met ei, nootmuskaat en peper.
siR9P51.jpg
Groentes
Cum0rE3.jpg
Gehakt, groentes, ketjap en suiker.
MxzIuPo.jpg
Van het vormen geen foto, want twee handen nodig. Balletje maken van puree en vullen met gehaktprutje. Door de paneermeel (van oud brood, kan wel wat fijner).
2mdOnbz.jpg
En dan door ei en nog een keer paneermeel. Mijn vingers zijn ook gepaneerd.
APyGHCm.jpg
Heet oliebadje, tot ze goudbruin zijn.
oomXFFy.jpg
Zo ongeveer.
ZzLqnR0.jpg
En het eindresultaat, heel lekker! Goed krokant, smeuïge puree en knoflokerige vulling.

Recept van https://www.google.com/am(...)indische-kroket/amp/
Halve recept gebruikt.

En nu heb ik er nog 5 over...
Blueszondag 26 april 2020 @ 20:24
DM je adres maar even, dan komen we je verlossen! Lekker! :9
AnneXzondag 26 april 2020 @ 20:36
quote:
9s.gif Op zondag 26 april 2020 19:58 schreef potjecreme het volgende:

[..]

Wel een hele slechte foto. De foto wil niet gevonden worden.
Herkansing.
2-C260091-4-BA6-4-B89-ACA1-D7-CE3790041-F.jpg
Sinds kort een frietkrot op 500 m. :Y)

...omdat al jullie kroketten verhalen hierboven mij hongerig maakte...

[ Bericht 4% gewijzigd door AnneX op 26-04-2020 20:41:40 ]
Kaatje1zondag 26 april 2020 @ 20:38
Waar woon je @Yinny
Wat ziet dat er heerlijk uit
Yinnyzondag 26 april 2020 @ 20:56
@Blues
@Kaatje1
Ik geloof niet dat Capelle aan den IJssel voor jullie in de buurt is😂
Kaatje1zondag 26 april 2020 @ 21:06
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 20:56 schreef Yinny het volgende:
@:blues
@:kaatje1
Ik geloof niet dat Capelle aan den IJssel voor jullie in de buurt is😂
Nee da’s wat te ver. Heb nu wel spijt dat ik niet meegedaan heb
Oceanonixzondag 26 april 2020 @ 21:18
Ik heb kaaskroketten gemaakt naar het recept van Cees Holtkamp

5Afy4S6l.jpg
diverse stadia van halffabrikaat

VNOBOsAl.jpg
gefrituurd product

n2ZfJWYl.jpg
kaasshot

F3LvebXl.jpg
naast zijn grote broer de garnalenkroket die ik weken geleden zelf gemaakt had
Blueszondag 26 april 2020 @ 21:19
quote:
1s.gif Op zondag 26 april 2020 20:36 schreef AnneX het volgende:

[..]

Herkansing.
[ link | afbeelding ]
Sinds kort een frietkrot op 500 m. :Y)

...omdat al jullie kroketten verhalen hierboven mij hongerig maakte...
:D ^O^
Blueszondag 26 april 2020 @ 21:20
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 21:18 schreef Oceanonix het volgende:
Ik heb kaaskroketten gemaakt naar het recept van Cees Holtkamp

[ afbeelding ]
diverse stadia van halffabrikaat

[ afbeelding ]
gefrituurd product

[ afbeelding ]
kaasshot

[ afbeelding ]
naast zijn grote broer de garnalenkroket die ik weken geleden zelf gemaakt had
Holtkampgod _O_
Zien er goed uit :Y)
Myraelazondag 26 april 2020 @ 21:20
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 21:18 schreef Oceanonix het volgende:
Ik heb kaaskroketten gemaakt naar het recept van Cees Holtkamp

[ afbeelding ]
diverse stadia van halffabrikaat

[ afbeelding ]
gefrituurd product

[ afbeelding ]
kaasshot

[ afbeelding ]
naast zijn grote broer de garnalenkroket die ik weken geleden zelf gemaakt had
Die kaaskroket ziet er heerlijk uit. :9
Oceanonixzondag 26 april 2020 @ 21:22
recept heeft ooit in de Volkskrant gestaan: https://www.volkskrant.nl(...)d-gebloemd~bbfa0e5c/
Lucky_Strikezondag 26 april 2020 @ 22:02
Ik ben me gisterenavond pas in gaan lezen in kroketten. Keuzestress. Het liefst maak ik 6 verschillende kroketten maar ik ben vaker in zo'n val getrapt dus ik hou het dit keer braaf bij 1 recept. We gaan voor een klassieker, de rundvleeskroket van Holtkamp.

Ik heb 500 gram stoofvlees in de vriezer, dat heeft vannacht ontdooit. Mijn vriend heeft vanochtend snel de het vlees opgezet. Zodra ik wakker werd, deed ik er groente bij:
FEYd6cJ.jpg

Na 3 uur kon de bouillon afkoelen. Ik heb dat wat versneld in koud water in de gootsteen. De bouillon was overheerlijk. Jammer dat er niets over bleef.
72Eu4bQ.jpg
Bouillon gezeefd, vlees er uit geplukt. Ragout gemaakt, vlees draderig gemaakt met een vork.
ovQx2at.jpg

Toen gedoe met gelatine. Ik had poedergelatine. Dat moest opgelost worden in water aldus internet. Toen werd het poeder kleine bolletjes en die kreeg ik niet uit het water.
Volgend pakje gelatinepoeder. Bij verhitting in de magnetron zou dat vloeibaar worden en dan kan je het toevoegen aan warme vloeistoffen. Ja, dat werkt dus niet.
Ik heb het gemagnetronde poeder maar in de salpicon gemieterd. Op hoop van zegen. Iets meer dan voorgeschreven want ik had nog maar 3 uur om het te laten opstijven. Het recept schreef 24 uur voor. Hoewel de salpicon overheerlijk was, had ik er echt geen vertrouwen in dat dit nog goed zou komen.
Cd5yerR.jpg

Maarrrrr, het was gewoon prima stijf geworden! Twee van de schalen hebben het laatste uur in de vriezer gestaan. Dit maakte eigenlijk weinig verschil met de koelkast.

Het recept deed weird over het paneerproces dus ik heb Blues' voorbeeld aangehouden. Niets aan de hand, geen geknoei, keuken is prima schoon gebleven. Bangmakerij hier :{w

Toen frituren. Geen tijd om de pan schoon te maken. We voorzagen enorme drama's met uit elkaar vallende kroketten dus nieuw vet id dan ook zonde als je gelijk weer opnieuw kan beginnen.

Ik wachtte vol spanning tot mijn vriend de kroketten klaar zou hebben. Spannend :o
ngzk7cF.jpg

Kijk nou O+
mYPlFhv.jpg

Lekker joh :9~
2P7s7du.jpg

Dit was zeker voor herhaling vatbaar. Het was niet moeilijk. Wel redelijk wat werk maar het was het meer dan waard.

We hebben nog 6 kroketten in de vriezer ook :s)

[ Bericht 1% gewijzigd door Lucky_Strike op 26-04-2020 22:10:22 ]
Kaatje1zondag 26 april 2020 @ 22:32
Die zien er ook heerlijk uit. Kroketten zijn ook zo leuk om mee te variëren. En ja het is even wat werk, maar omdat je toch meer maakt is dat niet erg, lang plezier van lekkere kroketten
Blueszondag 26 april 2020 @ 22:54
Jaaa wat goed gelukt Lucky *O* Ja wel 'veel' werk. Het is gewoon bewerkelijk maar superleuk om een keer gedaan te hebben. Zéker die holtkampgod klassieker. Leuk verslag!
En goed gebakken J.!
Yinnymaandag 27 april 2020 @ 07:18
Het was weer leuk!
En wat een geweldige kroketten allemaal! Super dat ze ook bij iedereen gelukt zijn.
liedetectormaandag 27 april 2020 @ 11:46
dat FB is soms best grappig..... vandaag 5 jaar geleden
11183356_10152869635473753_8871424360360088484_n.jpg?_nc_cat=107&_nc_sid=43edb5&_nc_oc=AQnxgmZGTcDED33scj8P9GgHhpJt4mrBjC81W72S7CU9k68rCGhoQftSEEL2sGdgc48&_nc_ht=scontent-amt2-1.xx&oh=1987b0f97dc8304e7f4e15b3e8563807&oe=5ECAD690
Oceanonixmaandag 27 april 2020 @ 12:13
En tenslotte een samenvatting van gisteren

0xqRhKq.jpg

[ Bericht 9% gewijzigd door Oceanonix op 27-04-2020 14:59:36 ]
Bluesmaandag 27 april 2020 @ 12:14
:'( doe je zo je best met 100 foto's
Bluesmaandag 27 april 2020 @ 12:15
quote:
0s.gif Op maandag 27 april 2020 11:46 schreef liedetector het volgende:
dat FB is soms best grappig..... vandaag 5 jaar geleden
[ afbeelding ]
Het was een teken :D
Oceanonixmaandag 27 april 2020 @ 12:22
quote:
0s.gif Op maandag 27 april 2020 12:14 schreef Blues het volgende:
:'( doe je zo je best met 100 foto's
zit er geen van jou tussen? :?
liedetectormaandag 27 april 2020 @ 12:23
quote:
0s.gif Op maandag 27 april 2020 12:14 schreef Blues het volgende:
:'( doe je zo je best met 100 foto's
heel lullig idd
;)
Dagoduckmaandag 27 april 2020 @ 12:28
Vervelend topic dit, nu heb ik zin in Holtkampcroquetten.
Bluesmaandag 27 april 2020 @ 13:11
quote:
0s.gif Op maandag 27 april 2020 12:22 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

zit er geen van jou tussen? :?
Nope
Oceanonixmaandag 27 april 2020 @ 14:59
quote:
1s.gif Op maandag 27 april 2020 13:11 schreef Blues het volgende:

[..]

Nope
als het goed is nu wel
potjecrememaandag 27 april 2020 @ 15:21
quote:
0s.gif Op maandag 27 april 2020 14:59 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

als het goed is nu wel
Ik mis de foto van anneX :P
Lucky_Strikemaandag 27 april 2020 @ 15:32
Restje salpicon op een versgebakken boterham :9
Sigaartjemaandag 27 april 2020 @ 15:49
Ik vind dat het bij allen heel goed is gelukt! Ik ben zelfs verbaasd. Ik had het recept van krokketten opgezocht, en ik vond het allemaal maar ingewikkeld. Ik heb twee linker kokshanden, dus dat gaat nooit lukken.
Ik ben zelfs verrast wat ik hier allemaal voorbij zie komen. Proficiat met dit mooie resultaat!
Oceanonixmaandag 27 april 2020 @ 15:50
quote:
0s.gif Op maandag 27 april 2020 15:21 schreef potjecreme het volgende:

[..]

Ik mis de foto van anneX :P
volgens mij was het een topic voor zelfmaken en niet zelfhalen. O-)
Bluesmaandag 27 april 2020 @ 15:51
quote:
0s.gif Op maandag 27 april 2020 14:59 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

als het goed is nu wel
*O*
Yinnymaandag 27 april 2020 @ 15:58
quote:
0s.gif Op maandag 27 april 2020 15:21 schreef potjecreme het volgende:

[..]

Ik mis de foto van anneX :P
😂😂😂
Bluesmaandag 27 april 2020 @ 16:09
quote:
1s.gif Op maandag 27 april 2020 15:32 schreef Lucky_Strike het volgende:
Restje salpicon op een versgebakken boterham :9
Oh :9
Yinnymaandag 27 april 2020 @ 18:20
quote:
1s.gif Op maandag 27 april 2020 15:32 schreef Lucky_Strike het volgende:
Restje salpicon op een versgebakken boterham :9
Klinkt goed! Hier kroketten opgepiept in de oven en een lekkere lunch!
Sarabiwoensdag 29 april 2020 @ 18:47
Morgen garnalenkroketten :9 helaas wel te laat voor het topic
Yinnydonderdag 30 april 2020 @ 08:42
quote:
0s.gif Op woensdag 29 april 2020 18:47 schreef Sarabi het volgende:
Morgen garnalenkroketten :9 helaas wel te laat voor het topic
Eindelijk de garnalen in huis? :9
Sarabidonderdag 30 april 2020 @ 08:44
quote:
1s.gif Op donderdag 30 april 2020 08:42 schreef Yinny het volgende:

[..]

Eindelijk de garnalen in huis? :9
Yes :9 ik had er nog steeds zin in dus deze week gewoon weer besteld.
Yinnydonderdag 30 april 2020 @ 09:01
quote:
0s.gif Op donderdag 30 april 2020 08:44 schreef Sarabi het volgende:

[..]

Yes :9 ik had er nog steeds zin in dus deze week gewoon weer besteld.
Succes! In restaurants vind ik ze meestal karig met de garnalen in de vulling, dus ik eet ze wel eens bij de visboer.
Myraeladonderdag 30 april 2020 @ 09:35
quote:
0s.gif Op woensdag 29 april 2020 18:47 schreef Sarabi het volgende:
Morgen garnalenkroketten :9 helaas wel te laat voor het topic
Toch willen we resultaat zien hoor. :D Zelfgemaakte garnalenkroketten zijn echt top. :9
Barreltjedonderdag 30 april 2020 @ 09:44
quote:
14s.gif Op donderdag 30 april 2020 09:35 schreef Myraela het volgende:

[..]

Toch willen we resultaat zien hoor. :D Zelfgemaakte garnalenkroketten zijn echt top. :9
+1 En het recept ( of staat dat al ergens? )
Sarabidonderdag 30 april 2020 @ 11:27
.

[ Bericht 99% gewijzigd door Sarabi op 30-04-2020 12:36:15 ]
golferdonderdag 30 april 2020 @ 11:56
Lekkerste garnalencroquettenrecept van Cees Holtkamp:
https://yolo-solo.com/garnalenkroketjes-van-holtkamp/
Sarabidonderdag 30 april 2020 @ 12:25
.

[ Bericht 99% gewijzigd door Sarabi op 30-04-2020 12:36:04 ]
Myraeladonderdag 30 april 2020 @ 12:26
Huh, hoe maak je dan de bouillon zonder de garnalenschillen? Echt alleen een blokje?
Sarabidonderdag 30 april 2020 @ 12:32
quote:
0s.gif Op donderdag 30 april 2020 12:26 schreef Myraela het volgende:
Huh, hoe maak je dan de bouillon zonder de garnalenschillen? Echt alleen een blokje?
Yes, is dat erg?
Sarabidonderdag 30 april 2020 @ 12:35
Ik begin me wel een beetje zoals Sigaartje te voelen nu :D alles moet culinair zijn.

Zal de foto's en recept verwijderen, het is tenslotte ook geen zondag meer.
Myraeladonderdag 30 april 2020 @ 12:48
quote:
0s.gif Op donderdag 30 april 2020 12:32 schreef Sarabi het volgende:
Yes, is dat erg?
Oh neehoor, maar ik ken alleen de bouillon van de schillen omdat daar zoveel smaak in zit terwijl de rest van de Hollandse garnaal zo weinig smaak heeft. Gewoon nieuwsgierig hoe je die smaak er dan in zou krijgen.

quote:
0s.gif Op donderdag 30 april 2020 12:35 schreef Sarabi het volgende:
Ik begin me wel een beetje zoals Sigaartje te voelen nu :D alles moet culinair zijn.

Zal de foto's en recept verwijderen, het is tenslotte ook geen zondag meer.
Je maakt garnalenkroketten, dan ben je toch hoe dan ook al culinair bezig. :D Lekker boeiend.
Oledonderdag 30 april 2020 @ 12:51
Nou :'(
Ik was juist aan het volgen!

[ Bericht 0% gewijzigd door Ole op 30-04-2020 13:20:40 ]
Muckdonderdag 30 april 2020 @ 12:51
quote:
0s.gif Op donderdag 30 april 2020 12:35 schreef Sarabi het volgende:
Ik begin me wel een beetje zoals Sigaartje te voelen nu :D alles moet culinair zijn.

Zal de foto's en recept verwijderen, het is tenslotte ook geen zondag meer.
Dat is echt helemaal nergens voor nodig joh!

Je bent kroketten aan het maken, geïnspireerd door dit topic, wat wil een mens nog meer?
Oke, het is geen zondag meer, nou, jammer dan.
Zet lekker terug joh, ik wil wel weten hoe ze eruit zien :9
Sorelladonderdag 30 april 2020 @ 13:56
Ik heb eens op tv gezien dat zo een chefkok een garnalen bisque maakte door de schillen door een (slow)juicer te draaien.
Hij haalde bij een viskotter zakken met garnalen afval en gooide het daar in.

Ben ook benieuwd naar de foto,s
Barreltjedonderdag 30 april 2020 @ 14:02
-O-
What happend..
Sarabidonderdag 30 april 2020 @ 14:03
Niets mensen :) zondag weer foto's van koekjes van mij.

Misschien wil Golfer wel foto's plaatsen wanneer hij garnalenkroketten gaat maken.
golferdonderdag 30 april 2020 @ 14:55
quote:
0s.gif Op donderdag 30 april 2020 12:35 schreef Sarabi het volgende:
Ik begin me wel een beetje zoals Sigaartje te voelen nu :D alles moet culinair zijn.

Zal de foto's en recept verwijderen, het is tenslotte ook geen zondag meer.
:o
En dat allemaal omdat ik een receptje van Cees Holtkamp plaats? :')
Smallishvrijdag 1 mei 2020 @ 00:04
Beetje kinderachtig en kleinzielig gedoe hier, volgens mij.

Vond het een onwijs leuk topic. Deze reeks trouwens leuk, Lucky Strike!