abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_192810353
Wat een butwerk is kroketten maken.
Knap dat jullie eraan beginnen.
Ooit roux voor 12 kroketten, wilde niet opstijven en het werden uiteindelijk écht écht écht 84 stuks in de vriezer in 2 joekels van pannen.
Schoonmoeder deed het het zó makkelijk “even” vleeskroketten maken.
Succes. Vanaf het scherm doe ik wel mee. :Y)
pi_192810358
Ik kijk gewoon mee. Ik vind kroketten maken veel te moeilijk. Als ik het al lees, denk ik gelijk al dit wordt helemaal niks.
Daarom volg ik jullie ook met nieuwsgierigheid hoe jullie voor elkaar krijgen.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_192810372
Verse peterselie uit de voortuin getrokken, kroketten voelen minder ongezond met wat groene spikkels in de vulling :+
Let me see you stripped down to the bone
pi_192810378
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 09:07 schreef minilot het volgende:
Verse peterselie uit de voortuin getrokken, kroketten voelen minder ongezond met wat groene spikkels in de vulling :+
B-)
pi_192810412
quote:
1s.gif Op zondag 26 april 2020 07:37 schreef Farenji het volgende:
Als ik google op "ragout niet stijf genoeg" krijg ik alleen resultaten met tips om iets anders stijf te krijgen. ;(
Je kijkt te veel porno, want ik krijg alleen maar resultaten om ragout voor kroketten goed te krijgen.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_192810429


Bouillon, vlees en groene spikkels klaar voor de roux. En heh @ de kabouterhoeveelheden :')
Let me see you stripped down to the bone
pi_192810592
quote:
10s.gif Op zondag 26 april 2020 09:12 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Je kijkt te veel porno, want ik krijg alleen maar resultaten om ragout voor kroketten goed te krijgen.
Ja, of jij bent veel te dol op kroketten, dat kan natuurlijk ook!
pi_192810662


Klaar voor dienblad + koelkast! *O*

Overigens (volgens mij) nog nooit eerder kroketten gemaakt, maar wel vaak zat allerlei soorten ragout. Vormen, panerem en frituren lijkt me verder ook niet echt lastig. Maar we zullen zien! :7
Let me see you stripped down to the bone
pi_192810725
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 09:32 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]

Klaar voor dienblad + koelkast! *O*

Overigens (volgens mij) nog nooit eerder kroketten gemaakt, maar wel vaak zat allerlei soorten ragout. Vormen, panerem en frituren lijkt me verder ook niet echt lastig. Maar we zullen zien! :7
Ragout maken is makkelijk, zeker als het niet dik genoeg hoeft te zijn om kroketten van te draaien. Ik heb ook nog nooit kroketten gemaakt. Dat vormen en paneren lijkt me het lastigste en dan maar hopen dat ze niet ontploffen in de frituur...
pi_192810739
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 09:32 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]

Klaar voor dienblad + koelkast! *O*

Overigens (volgens mij) nog nooit eerder kroketten gemaakt, maar wel vaak zat allerlei soorten ragout. Vormen, panerem en frituren lijkt me verder ook niet echt lastig. Maar we zullen zien! :7
Ziet er goed uit!
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_192810769
Gestoofde speklap, shiitake, ui, peterselie en een shitload aan specerijen dus :9



Nog pietsje zout, witte peper en Chinees vijfkruidenpoeder toegevoegd. Tot over een paar uur! :W
Let me see you stripped down to the bone
pi_192810890
Ben benieuwd.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_192811039
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 09:32 schreef minilot het volgende:
Vormen, panerem en frituren lijkt me verder ook niet echt lastig. Maar we zullen zien! :7
Vraag even aan iemand je te filmen en post het even, vloeken en tieren hoeft niet weggepiept te worden. :D

Bestaan er geen kroket vormpjes voor de ragout zodat je ze kan invriezen voor het paneren?
Dat zou het een stuk makkelijker maken.

Heb er ooit aan gedacht rolletjes van bakpapier te maken maar dat leek mij uiteindelijk nog meer geknoei.

[ Bericht 7% gewijzigd door Zalmslaatje op 26-04-2020 10:24:32 ]
I don’t have “trust issues” I have “I’ve seen this before and I know how it ends” issues.
pi_192811057
De eerste keer dat ik (garnalen)kroketten maakte ging dat goed en was het makkelijk. De kaaskroketten met kerst gingen al lastiger :+ benieuwd naar zometeen
pi_192811062
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 10:02 schreef Zalmslaatje het volgende:

[..]

Vraag even aan iemand je te filmen en post het even, vloeken en tieren hoeft niet weggepiept te worden. :D
Nou ja, ik heb vaak zat allerlei shizzle gepaneerd en gefrituurd-zonder-frituurpan (zelfs vorige week nog balkjes vierkazenpolenta :9 ), alleen toevallig nooit kroketten, dus ik verwacht op dit moment eigenlijk weinig paniek. :+
Maar misschien valt het tegen!
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 26 april 2020 @ 10:14:16 #66
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_192811170
Geen kroketten in de maak hier vandaag -O- veel te veel zon! *O*

Maar ik volg jullie wel! Benieuwd naar de kroket projecten, respect! ^O^
pi_192811288
quote:
14s.gif Op dinsdag 14 april 2020 20:50 schreef Myraela het volgende:
Oh mensen, ik heb zo'n tof idee voor de kroketten. *O* Nu al zin in zondag. Ik ga het begrip 'kroket' wel een beetje oprekken. :D
Ik ga dus Poolse Krokiety maken. Ik vind dat het ook telt als kroket. :D Ik ga ze vullen met witte kool en champignons. Ben benieuwd. :9
  zondag 26 april 2020 @ 10:31:07 #68
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_192811333
Ik vrees met grote vrezen over dit krokettengedoe :X Ik had hier echt beter gisteren aan kunnen beginnen. Maar goed, het vlees staat te pruttelen in bouillon. We zullen zien.
Spoilers!
pi_192811351
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 10:25 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ik ga dus Poolse Krokiety maken. Ik vind dat het ook telt als kroket. :D Ik ga ze vullen met witte kool en champignons. Ben benieuwd. :9
Google vindt ook dat het telt als kroket.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_192811363
quote:
1s.gif Op zondag 26 april 2020 08:21 schreef Farenji het volgende:

[..]

Gelatine is laatste redmiddel, ik wil mijn kroketten graag vegetarisch houden. Ik ga idd opwarmen en bloem toevoegen.
Je kan gelatine ook vervangen door het vegatarische agar. Heeft hetzelfde effect.
pi_192811445
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 10:33 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

Je kan gelatine ook vervangen door het vegatarische agar. Heeft hetzelfde effect.
Ja dat is waar, ik heb beide natuurlijk niet in huis. Maar heb een beetje extra roux erdoorheen geroerd en nu is het een stuk stijver.
pi_192811459
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 10:31 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik vrees met grote vrezen over dit krokettengedoe :X Ik had hier echt beter gisteren aan kunnen beginnen. Maar goed, het vlees staat te pruttelen in bouillon. We zullen zien.
Ragout gewoon heel dun uitsmeren en desnoods na uitdampen even in de vriezer. ^O^
Let me see you stripped down to the bone
pi_192811464
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 10:25 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ik ga dus Poolse Krokiety maken. Ik vind dat het ook telt als kroket. :D Ik ga ze vullen met witte kool en champignons. Ben benieuwd. :9
O, gaaf! *O*
Let me see you stripped down to the bone
pi_192811542
Het begin is er:



pi_192811868
Oeh, kaaskroketten. :9 Zo lekker. Heb je al geproefd? Hopelijk heb je lekker veel kaassmaak.
pi_192811927
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 11:26 schreef Myraela het volgende:
Oeh, kaaskroketten. :9 Zo lekker. Heb je al geproefd? Hopelijk heb je lekker veel kaassmaak.
Zelfs voor mij staat de biergeur me nu even tegen :D nog iets te vroeg.
Dus nee nog niet geproefd, nog even wachten.
pi_192812325
quote:
1s.gif Op zondag 26 april 2020 09:41 schreef minilot het volgende:
Gestoofde speklap, shiitake, ui, peterselie en een shitload aan specerijen dus :9

[ afbeelding ]

Nog pietsje zout, witte peper en Chinees vijfkruidenpoeder toegevoegd. Tot over een paar uur! :W
Dat klinkt best goed als vulling voor kroketten :9
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_192812536
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 10:02 schreef Zalmslaatje het volgende:

[..]

Vraag even aan iemand je te filmen en post het even, vloeken en tieren hoeft niet weggepiept te worden. :D

Bestaan er geen kroket vormpjes voor de ragout zodat je ze kan invriezen voor het paneren?
Dat zou het een stuk makkelijker maken.

Heb er ooit aan gedacht rolletjes van bakpapier te maken maar dat leek mij uiteindelijk nog meer geknoei.
Ik heb zo’n vorm wel eens ergens gezien. Op de site van een kookwinkel. Maar het vorm stelt niet zoveel voor, handen nat maken

https://www.google.com/ur(...)IOypskuPG6Dk9tsBj32F
We have far more in common than that which devides us..
pi_192812786
Ik heb net zelf paneermeel gemaakt, van oud zelfgebakken brood. Nu alleen nog even een paar eieren leggen.
  zondag 26 april 2020 @ 13:14:08 #80
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_192813056
quote:
1s.gif Op zondag 26 april 2020 12:49 schreef Farenji het volgende:
Ik heb net zelf paneermeel gemaakt, van oud zelfgebakken brood. Nu alleen nog even een paar eieren leggen.
:D
Spoilers!
pi_192813232
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 april 2020 09:42 schreef Isabeau het volgende:
Ik leerde van de briljante serie Back in Time for Dinner dat de belangrijkste reden voor woningbrand het frituren in een pannetje was voor de komst van de in temperatuur regelbare frituurpan 8-)

Maar ik doe het ook. Dus vooral bij blijven zolang dat op het vuur staat. En weten dat je geen water over een brandje in een pan olie moet gooien.
Mijn moeder had eens een vlam in de pan.
Mijn vader pakte een theedoek, maakte hem nat en gooide hem over de pan.
Mijn moeder over de zeik; Joh, dat doe je toch niet met een gloednieuwe theedoek _O- 8)7
Of ze liever had gehad dat haar keuken afbrandde, terwijl hij op zoek ging naar een oude lap :|W
pi_192813339
Tussenpost met het recept (-in een spoiler). Staat nu op te stijven in de koelkast, kan ik ff lekker de was ophangen en buiten in het zonnetje de krant lezen O+ ;)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Omdat wij maar samen zijn en het een probeersel is, heb ik van bovenstaand recept de helft van alles gebruikt.
Ingrediënten:


Aubergine uit de oven (met de knoflookteentjes)


Hele zooitje van auberginepuree, parmezaan, panko, ei, z/p, nootmuskaat, knoflookjes opstijven:


[ Bericht 0% gewijzigd door Blues op 26-04-2020 13:47:01 ]
pi_192813376
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 10:02 schreef Zalmslaatje het volgende:

[..]

Vraag even aan iemand je te filmen en post het even, vloeken en tieren hoeft niet weggepiept te worden. :D

Bestaan er geen kroket vormpjes voor de ragout zodat je ze kan invriezen voor het paneren?
Dat zou het een stuk makkelijker maken.

Heb er ooit aan gedacht rolletjes van bakpapier te maken maar dat leek mij uiteindelijk nog meer geknoei.
Nooit geprobeerd, maar misschien zijn er wel sushi vormen die dat voor je kunnen doen?
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_192813408


Niet de mooiste vorm even.
Nu opstijven en straks paneren.
pi_192813419
Oh ja die vorm :D
Ga ik nu doen..ben benieuwd hoe mijn drolletjes worden *G*
pi_192814001
Goed bezig!!
pi_192814051
Mijn vulling staat ook klaar. Hoeft niet echt op te stijven, maar ik verveelde me al. :') Ui, witte kool, champignons en een klein beetje bechamel. En heel veel peper. :9

pi_192814077
Man man man wat een kutwerk, dat paneren. :D
Maar goed ze staan in de koelkast, we zullen zien zometeen.
pi_192814243
quote:
1s.gif Op zondag 26 april 2020 09:05 schreef AnneX het volgende:
Wat een butwerk is kroketten maken.
Knap dat jullie eraan beginnen.
Ooit roux voor 12 kroketten, wilde niet opstijven en het werden uiteindelijk écht écht écht 84 stuks in de vriezer in 2 joekels van pannen.
Schoonmoeder deed het het zó makkelijk “even” vleeskroketten maken.
Succes. Vanaf het scherm doe ik wel mee. :Y)
😂😂😂
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL zondag 26 april 2020 @ 15:00:55 #90
147316 crew  DJMO
#trut
pi_192814260
Ik herinnerde me dat ik een kant en klaar blik kaasbitterballen/kroketten in de kast had staan. Ik dacht, eens kijken of ik mee kan doen. THT: januari 2019 #laatmaar :') Nu rundvlees in de oven :Y)
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
  zondag 26 april 2020 @ 15:01:05 #91
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_192814264
De bouillon is klaar en afgekoeld. Smaakt echt heerlijk. Ik had nog nooit runderbouillon gemaakt. Na de lunch begin ik aan de salpicon. Die heeft dan 3 van de voorgeschreven 24 uur tijd voor het opstijven. Komt vast goed.
Spoilers!
  zondag 26 april 2020 @ 15:02:28 #92
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_192814278
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 15:00 schreef DJMO het volgende:
Ik herinnerde me dat ik een kant en klaar blik kaasbitterballen/kroketten in de kast had staan. Ik dacht, eens kijken of ik mee kan doen. THT: januari 2019 #laatmaar :') Nu rundvlees in de oven :Y)
Zo'n blik is over 10 jaar ook nog goed hoor.
Spoilers!
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL zondag 26 april 2020 @ 15:02:51 #93
147316 crew  DJMO
#trut
pi_192814286
quote:
14s.gif Op zondag 26 april 2020 15:02 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Zo'n blik is over 10 jaar ook nog goed hoor.
Te laat, alles ligt al in de ondergrondse -O-
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
  zondag 26 april 2020 @ 15:04:23 #94
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_192814309
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 15:02 schreef DJMO het volgende:

[..]

Te laat, alles ligt al in de ondergrondse -O-
;(

Ik wil ook kaaskroket uit blik. Klinkt fascinerend.
Spoilers!
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL zondag 26 april 2020 @ 15:12:29 #95
147316 crew  DJMO
#trut
pi_192814386
quote:
1s.gif Op zondag 26 april 2020 15:04 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

;(

Ik wil ook kaaskroket uit blik. Klinkt fascinerend.
De kaaskroket kan ik niet meer vinden, wel deze

https://www.worldwideholl(...)etten-vulling-400-gr
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
  zondag 26 april 2020 @ 15:15:54 #96
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_192814419
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 15:12 schreef DJMO het volgende:

[..]

De kaaskroket kan ik niet meer vinden, wel deze
[ afbeelding ]
https://www.worldwideholl(...)etten-vulling-400-gr
Die heb ik al eens ervaren. Best geinig spul. Lekker in een tosti.
Spoilers!
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL zondag 26 april 2020 @ 15:17:39 #97
147316 crew  DJMO
#trut
pi_192814438
oh tijdens m'n zoektocht kwam ik ook deze nog tegen: https://www.bol.com/nl/p/(...)1_16.17.ProductTitle

*moet hebben, voor de heb* :')
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
pi_192814515
Kroketten zijn gepaneerd, nu nog 90min in de vriezer.
Alles ging een stuk beter dan bij de vorige keer kaaskroketten maken.
Nu nog het eindresultaat afwachten.
pi_192814534
De hier nog ongepaneerde matig gevormde 50grams-drolletjes :+



Ossewit, ready to go:


..kon geen houdbaarheidsdatum op de verpakking vinden dus op hoop van zegen :7
Let me see you stripped down to the bone
pi_192814548
quote:
1s.gif Op zondag 26 april 2020 15:01 schreef Lucky_Strike het volgende:
De bouillon is klaar en afgekoeld. Smaakt echt heerlijk. Ik had nog nooit runderbouillon gemaakt. Na de lunch begin ik aan de salpicon. Die heeft dan 3 van de voorgeschreven 24 uur tijd voor het opstijven. Komt vast goed.
Dat ga je vast vaker doen. Ik doe het vaak ook in de slowcooker.?lang geleden ook eens bij de hanos botten (met nog wat vlees eraan) van wild meegenomen (je moest er om vragen, haalden ze ergens achter weg). 24 uur in de cooker boah.
We have far more in common than that which devides us..
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')