abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_192804832
Zo, de ragout staat in de koelkast op te stijven.
pi_192804862
Ik ga me maar eens inlezen in het maken van kroketten. Ik weet nog niet eens wat ik er in wil doen.
Spoilers!
pi_192804924
Helemaal vergeten om de ragout te maken en morgen andere plannen.
We have far more in common than that which devides us..
pi_192808758
Ik hoef geen ragout te maken vtv *G*
Morgen lekker auberginekroketjes maken. Alles al in huis. :9
pi_192809786
Deze volg ik.
pi_192809945
quote:
2s.gif Op donderdag 23 april 2020 18:54 schreef Lonaa het volgende:
Ik heb dus geen frituurpan. Of een temperatuurdingmeter (waarom kan ik niet op de naam komen?) dus ik denk dat kansloze missie is hier.
Thermometer :*

Hier ook geen frituurpan maar wel een gewone diepe pan en een losse suikerthermometer én ik vond ossewit in de kelder, komt dus goed. Maak wel maar een kroketje of drie, want er is maar een pietsie (Taiwanees) stoofvlees over van de Kook Mee Met CUL van afgelopen woensdag *)

Een kleine batch Lu Rou Fan-kroketjes dus!
Let me see you stripped down to the bone
pi_192809966
Ik checkte net mijn ragout en die is helemaal niet stijf genoeg. :'(
No way dat ik daar kroketten van kan draaien. Kan ik dat nog fixen? Opnieuw opwarmen en extra bloem erbij ofzo?
pi_192809987
Wat is je precieze recept, @Farenji? Iets met of zonder gelatine?
Let me see you stripped down to the bone
pi_192809998
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 07:32 schreef minilot het volgende:
Wat is je precieze recept, @:Farenji? Iets met of zonder gelatine?
Zonder gelatine.

https://www.vpro.nl/progr(...)erzwammenballen.html
pi_192810007
Als ik google op "ragout niet stijf genoeg" krijg ik alleen resultaten met tips om iets anders stijf te krijgen. ;(
pi_192810027
Is de ragout wel door en door koud als je je vinger in het bakje steekt? :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_192810051
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 07:49 schreef minilot het volgende:
Is de ragout wel door en door koud als je je vinger in het bakje steekt? :)
Ja, hij heeft ook de hele nacht in de koelkast gestaan.
pi_192810085
Als het niet heel erg slap is, opwarmen wat bloem toevoegen laten garen en over een grote oppervlakte uitsmeren, laten afkoelen zodat je meer vocht kwijt raakt.

Als je ragout erg dun is, meer roux maken, op een heel laag pitje proberen nog wat vocht weg dampen en daarna uitsmeren.

Of misschien toch maar met wat gelatine proberen.

Het is nog vroeg je hebt nog even de tijd. :)
I don’t have “trust issues” I have “I’ve seen this before and I know how it ends” issues.
pi_192810090
Ondertussen: bouillon (van blokje) opleuken met dezelfde specerijen die in het stoofvlees gingen :)

Let me see you stripped down to the bone
pi_192810128
Heb ooit zelf Hollandse garnalenkroketjes gemaakt, de lekkerste die ik ooit gegeten heb. :9
Ze zagen er niet uit maar wonder boven wonder is er is geen één gaan lekken.

Wel heb ik die dag gezworen dat het de laatste keer zou zijn, wat een pokken werk, dat gepruts met plakkend deeg is niks voor mij. :+
I don’t have “trust issues” I have “I’ve seen this before and I know how it ends” issues.
pi_192810131
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 08:10 schreef Zalmslaatje het volgende:
Als het niet heel erg slap is, opwarmen wat bloem toevoegen laten garen en over een grote oppervlakte uitsmeren, laten afkoelen zodat je meer vocht kwijt raakt.

Als je ragout erg dun is, meer roux maken, op een heel laag pitje proberen nog wat vocht weg dampen en daarna uitsmeren.

Of misschien toch maar met wat gelatine proberen.

Het is nog vroeg je hebt nog even de tijd. :)
Gelatine is laatste redmiddel, ik wil mijn kroketten graag vegetarisch houden. Ik ga idd opwarmen en bloem toevoegen.
pi_192810192
Ik heb wel echt debiel veel zin in kroketten nu :')
Sterkheidsbaas van alles.
pi_192810203
Jullie zijn al vroeg bezig.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_192810238
quote:
2s.gif Op zondag 26 april 2020 08:39 schreef Lonaa het volgende:
Ik heb wel echt debiel veel zin in kroketten nu :')
Ja ik ook, heb net met mijn nuchtere maag in de ragout staan roeren. Al hou ik er alsnog wel rekening mee dat ze mislukken. Ik heb ook nog kroketten van de vegetarische slager in de vriezer liggen, als "contingency plan" :')
pi_192810282
quote:
1s.gif Op zondag 26 april 2020 08:48 schreef Farenji het volgende:

[..]

Ja ik ook, heb net met mijn nuchtere maag in de ragout staan roeren. Al hou ik er alsnog wel rekening mee dat ze mislukken. Ik heb ook nog kroketten van de vegetarische slager in de vriezer liggen, als "contingency plan" :')
Ik wil eigenlijk niet mee doen vandaag. Maar wel zin in kroketten. Dus of misschien snel kaaskroketje maken. Of kroketten kopen. Of maar gewoon verlekkerd kijken naar jullie kroketten.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_192810353
Wat een butwerk is kroketten maken.
Knap dat jullie eraan beginnen.
Ooit roux voor 12 kroketten, wilde niet opstijven en het werden uiteindelijk écht écht écht 84 stuks in de vriezer in 2 joekels van pannen.
Schoonmoeder deed het het zó makkelijk “even” vleeskroketten maken.
Succes. Vanaf het scherm doe ik wel mee. :Y)
pi_192810358
Ik kijk gewoon mee. Ik vind kroketten maken veel te moeilijk. Als ik het al lees, denk ik gelijk al dit wordt helemaal niks.
Daarom volg ik jullie ook met nieuwsgierigheid hoe jullie voor elkaar krijgen.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_192810372
Verse peterselie uit de voortuin getrokken, kroketten voelen minder ongezond met wat groene spikkels in de vulling :+
Let me see you stripped down to the bone
pi_192810378
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 09:07 schreef minilot het volgende:
Verse peterselie uit de voortuin getrokken, kroketten voelen minder ongezond met wat groene spikkels in de vulling :+
B-)
pi_192810412
quote:
1s.gif Op zondag 26 april 2020 07:37 schreef Farenji het volgende:
Als ik google op "ragout niet stijf genoeg" krijg ik alleen resultaten met tips om iets anders stijf te krijgen. ;(
Je kijkt te veel porno, want ik krijg alleen maar resultaten om ragout voor kroketten goed te krijgen.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_192810429


Bouillon, vlees en groene spikkels klaar voor de roux. En heh @ de kabouterhoeveelheden :')
Let me see you stripped down to the bone
pi_192810592
quote:
10s.gif Op zondag 26 april 2020 09:12 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Je kijkt te veel porno, want ik krijg alleen maar resultaten om ragout voor kroketten goed te krijgen.
Ja, of jij bent veel te dol op kroketten, dat kan natuurlijk ook!
pi_192810662


Klaar voor dienblad + koelkast! *O*

Overigens (volgens mij) nog nooit eerder kroketten gemaakt, maar wel vaak zat allerlei soorten ragout. Vormen, panerem en frituren lijkt me verder ook niet echt lastig. Maar we zullen zien! :7
Let me see you stripped down to the bone
pi_192810725
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 09:32 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]

Klaar voor dienblad + koelkast! *O*

Overigens (volgens mij) nog nooit eerder kroketten gemaakt, maar wel vaak zat allerlei soorten ragout. Vormen, panerem en frituren lijkt me verder ook niet echt lastig. Maar we zullen zien! :7
Ragout maken is makkelijk, zeker als het niet dik genoeg hoeft te zijn om kroketten van te draaien. Ik heb ook nog nooit kroketten gemaakt. Dat vormen en paneren lijkt me het lastigste en dan maar hopen dat ze niet ontploffen in de frituur...
pi_192810739
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 09:32 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]

Klaar voor dienblad + koelkast! *O*

Overigens (volgens mij) nog nooit eerder kroketten gemaakt, maar wel vaak zat allerlei soorten ragout. Vormen, panerem en frituren lijkt me verder ook niet echt lastig. Maar we zullen zien! :7
Ziet er goed uit!
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')