Thermometerquote:Op donderdag 23 april 2020 18:54 schreef Lonaa het volgende:
Ik heb dus geen frituurpan. Of een temperatuurdingmeter (waarom kan ik niet op de naam komen?) dus ik denk dat kansloze missie is hier.
Zonder gelatine.quote:Op zondag 26 april 2020 07:32 schreef minilot het volgende:
Wat is je precieze recept, @:Farenji? Iets met of zonder gelatine?
Ja, hij heeft ook de hele nacht in de koelkast gestaan.quote:Op zondag 26 april 2020 07:49 schreef minilot het volgende:
Is de ragout wel door en door koud als je je vinger in het bakje steekt?
Gelatine is laatste redmiddel, ik wil mijn kroketten graag vegetarisch houden. Ik ga idd opwarmen en bloem toevoegen.quote:Op zondag 26 april 2020 08:10 schreef Zalmslaatje het volgende:
Als het niet heel erg slap is, opwarmen wat bloem toevoegen laten garen en over een grote oppervlakte uitsmeren, laten afkoelen zodat je meer vocht kwijt raakt.
Als je ragout erg dun is, meer roux maken, op een heel laag pitje proberen nog wat vocht weg dampen en daarna uitsmeren.
Of misschien toch maar met wat gelatine proberen.
Het is nog vroeg je hebt nog even de tijd.
Ja ik ook, heb net met mijn nuchtere maag in de ragout staan roeren. Al hou ik er alsnog wel rekening mee dat ze mislukken. Ik heb ook nog kroketten van de vegetarische slager in de vriezer liggen, als "contingency plan"quote:Op zondag 26 april 2020 08:39 schreef Lonaa het volgende:
Ik heb wel echt debiel veel zin in kroketten nu
Ik wil eigenlijk niet mee doen vandaag. Maar wel zin in kroketten. Dus of misschien snel kaaskroketje maken. Of kroketten kopen. Of maar gewoon verlekkerd kijken naar jullie kroketten.quote:Op zondag 26 april 2020 08:48 schreef Farenji het volgende:
[..]
Ja ik ook, heb net met mijn nuchtere maag in de ragout staan roeren. Al hou ik er alsnog wel rekening mee dat ze mislukken. Ik heb ook nog kroketten van de vegetarische slager in de vriezer liggen, als "contingency plan"
quote:Op zondag 26 april 2020 09:07 schreef minilot het volgende:
Verse peterselie uit de voortuin getrokken, kroketten voelen minder ongezond met wat groene spikkels in de vulling
Je kijkt te veel porno, want ik krijg alleen maar resultaten om ragout voor kroketten goed te krijgen.quote:Op zondag 26 april 2020 07:37 schreef Farenji het volgende:
Als ik google op "ragout niet stijf genoeg" krijg ik alleen resultaten met tips om iets anders stijf te krijgen.
Ja, of jij bent veel te dol op kroketten, dat kan natuurlijk ook!quote:Op zondag 26 april 2020 09:12 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Je kijkt te veel porno, want ik krijg alleen maar resultaten om ragout voor kroketten goed te krijgen.
Ragout maken is makkelijk, zeker als het niet dik genoeg hoeft te zijn om kroketten van te draaien. Ik heb ook nog nooit kroketten gemaakt. Dat vormen en paneren lijkt me het lastigste en dan maar hopen dat ze niet ontploffen in de frituur...quote:Op zondag 26 april 2020 09:32 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]
Klaar voor dienblad + koelkast!
Overigens (volgens mij) nog nooit eerder kroketten gemaakt, maar wel vaak zat allerlei soorten ragout. Vormen, panerem en frituren lijkt me verder ook niet echt lastig. Maar we zullen zien!
Ziet er goed uit!quote:Op zondag 26 april 2020 09:32 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]
Klaar voor dienblad + koelkast!
Overigens (volgens mij) nog nooit eerder kroketten gemaakt, maar wel vaak zat allerlei soorten ragout. Vormen, panerem en frituren lijkt me verder ook niet echt lastig. Maar we zullen zien!
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |