abonnement Unibet Coolblue
pi_192810353
Wat een butwerk is kroketten maken.
Knap dat jullie eraan beginnen.
Ooit roux voor 12 kroketten, wilde niet opstijven en het werden uiteindelijk écht écht écht 84 stuks in de vriezer in 2 joekels van pannen.
Schoonmoeder deed het het zó makkelijk “even” vleeskroketten maken.
Succes. Vanaf het scherm doe ik wel mee. :Y)
pi_192810358
Ik kijk gewoon mee. Ik vind kroketten maken veel te moeilijk. Als ik het al lees, denk ik gelijk al dit wordt helemaal niks.
Daarom volg ik jullie ook met nieuwsgierigheid hoe jullie voor elkaar krijgen.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_192810372
Verse peterselie uit de voortuin getrokken, kroketten voelen minder ongezond met wat groene spikkels in de vulling :+
Let me see you stripped down to the bone
pi_192810378
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 09:07 schreef minilot het volgende:
Verse peterselie uit de voortuin getrokken, kroketten voelen minder ongezond met wat groene spikkels in de vulling :+
B-)
pi_192810412
quote:
1s.gif Op zondag 26 april 2020 07:37 schreef Farenji het volgende:
Als ik google op "ragout niet stijf genoeg" krijg ik alleen resultaten met tips om iets anders stijf te krijgen. ;(
Je kijkt te veel porno, want ik krijg alleen maar resultaten om ragout voor kroketten goed te krijgen.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_192810429


Bouillon, vlees en groene spikkels klaar voor de roux. En heh @ de kabouterhoeveelheden :')
Let me see you stripped down to the bone
pi_192810592
quote:
10s.gif Op zondag 26 april 2020 09:12 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Je kijkt te veel porno, want ik krijg alleen maar resultaten om ragout voor kroketten goed te krijgen.
Ja, of jij bent veel te dol op kroketten, dat kan natuurlijk ook!
pi_192810662


Klaar voor dienblad + koelkast! *O*

Overigens (volgens mij) nog nooit eerder kroketten gemaakt, maar wel vaak zat allerlei soorten ragout. Vormen, panerem en frituren lijkt me verder ook niet echt lastig. Maar we zullen zien! :7
Let me see you stripped down to the bone
pi_192810725
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 09:32 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]

Klaar voor dienblad + koelkast! *O*

Overigens (volgens mij) nog nooit eerder kroketten gemaakt, maar wel vaak zat allerlei soorten ragout. Vormen, panerem en frituren lijkt me verder ook niet echt lastig. Maar we zullen zien! :7
Ragout maken is makkelijk, zeker als het niet dik genoeg hoeft te zijn om kroketten van te draaien. Ik heb ook nog nooit kroketten gemaakt. Dat vormen en paneren lijkt me het lastigste en dan maar hopen dat ze niet ontploffen in de frituur...
pi_192810739
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 09:32 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]

Klaar voor dienblad + koelkast! *O*

Overigens (volgens mij) nog nooit eerder kroketten gemaakt, maar wel vaak zat allerlei soorten ragout. Vormen, panerem en frituren lijkt me verder ook niet echt lastig. Maar we zullen zien! :7
Ziet er goed uit!
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_192810769
Gestoofde speklap, shiitake, ui, peterselie en een shitload aan specerijen dus :9



Nog pietsje zout, witte peper en Chinees vijfkruidenpoeder toegevoegd. Tot over een paar uur! :W
Let me see you stripped down to the bone
pi_192810890
Ben benieuwd.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_192811039
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 09:32 schreef minilot het volgende:
Vormen, panerem en frituren lijkt me verder ook niet echt lastig. Maar we zullen zien! :7
Vraag even aan iemand je te filmen en post het even, vloeken en tieren hoeft niet weggepiept te worden. :D

Bestaan er geen kroket vormpjes voor de ragout zodat je ze kan invriezen voor het paneren?
Dat zou het een stuk makkelijker maken.

Heb er ooit aan gedacht rolletjes van bakpapier te maken maar dat leek mij uiteindelijk nog meer geknoei.

[ Bericht 7% gewijzigd door Zalmslaatje op 26-04-2020 10:24:32 ]
I don’t have “trust issues” I have “I’ve seen this before and I know how it ends” issues.
pi_192811057
De eerste keer dat ik (garnalen)kroketten maakte ging dat goed en was het makkelijk. De kaaskroketten met kerst gingen al lastiger :+ benieuwd naar zometeen
pi_192811062
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 10:02 schreef Zalmslaatje het volgende:

[..]

Vraag even aan iemand je te filmen en post het even, vloeken en tieren hoeft niet weggepiept te worden. :D
Nou ja, ik heb vaak zat allerlei shizzle gepaneerd en gefrituurd-zonder-frituurpan (zelfs vorige week nog balkjes vierkazenpolenta :9 ), alleen toevallig nooit kroketten, dus ik verwacht op dit moment eigenlijk weinig paniek. :+
Maar misschien valt het tegen!
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 26 april 2020 @ 10:14:16 #66
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_192811170
Geen kroketten in de maak hier vandaag -O- veel te veel zon! *O*

Maar ik volg jullie wel! Benieuwd naar de kroket projecten, respect! ^O^
pi_192811288
quote:
14s.gif Op dinsdag 14 april 2020 20:50 schreef Myraela het volgende:
Oh mensen, ik heb zo'n tof idee voor de kroketten. *O* Nu al zin in zondag. Ik ga het begrip 'kroket' wel een beetje oprekken. :D
Ik ga dus Poolse Krokiety maken. Ik vind dat het ook telt als kroket. :D Ik ga ze vullen met witte kool en champignons. Ben benieuwd. :9
  zondag 26 april 2020 @ 10:31:07 #68
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_192811333
Ik vrees met grote vrezen over dit krokettengedoe :X Ik had hier echt beter gisteren aan kunnen beginnen. Maar goed, het vlees staat te pruttelen in bouillon. We zullen zien.
Spoilers!
pi_192811351
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 10:25 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ik ga dus Poolse Krokiety maken. Ik vind dat het ook telt als kroket. :D Ik ga ze vullen met witte kool en champignons. Ben benieuwd. :9
Google vindt ook dat het telt als kroket.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_192811363
quote:
1s.gif Op zondag 26 april 2020 08:21 schreef Farenji het volgende:

[..]

Gelatine is laatste redmiddel, ik wil mijn kroketten graag vegetarisch houden. Ik ga idd opwarmen en bloem toevoegen.
Je kan gelatine ook vervangen door het vegatarische agar. Heeft hetzelfde effect.
pi_192811445
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 10:33 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

Je kan gelatine ook vervangen door het vegatarische agar. Heeft hetzelfde effect.
Ja dat is waar, ik heb beide natuurlijk niet in huis. Maar heb een beetje extra roux erdoorheen geroerd en nu is het een stuk stijver.
pi_192811459
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 10:31 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik vrees met grote vrezen over dit krokettengedoe :X Ik had hier echt beter gisteren aan kunnen beginnen. Maar goed, het vlees staat te pruttelen in bouillon. We zullen zien.
Ragout gewoon heel dun uitsmeren en desnoods na uitdampen even in de vriezer. ^O^
Let me see you stripped down to the bone
pi_192811464
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 10:25 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ik ga dus Poolse Krokiety maken. Ik vind dat het ook telt als kroket. :D Ik ga ze vullen met witte kool en champignons. Ben benieuwd. :9
O, gaaf! *O*
Let me see you stripped down to the bone
pi_192811542
Het begin is er:



pi_192811868
Oeh, kaaskroketten. :9 Zo lekker. Heb je al geproefd? Hopelijk heb je lekker veel kaassmaak.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')