abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_192616831
In dit topic bespreken we alles rond de volgende opdracht van Kook mee met CUL.

Op zondag 26 april maken we met iedereen die mee wil doen kroketten.

Kroketten
Leef je uit! Zo lang ze maar zelfgemaakt zijn.

Algemene spelregels:
De regels:
- Kook op de aangegeven dag het aangegeven gerecht.
- Er is geen tijdstip waarop iets klaar moet zijn, een datum is al specifiek genoeg.
- Het maakt niet uit welk recept je gebruikt.
- Eventuele aanvullende regels lees je bij de uitleg voor komende opdracht hierboven.

[ Bericht 1% gewijzigd door Lucky_Strike op 20-04-2020 11:36:23 ]
Spoilers!
pi_192617197
Ik denk dat ik twee soorten ga maken, garnalen en kaas/bierkroketten
pi_192617988
Garnalenkroketten *O*
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
  Licht Ontvlambaar dinsdag 14 april 2020 @ 19:39:21 #4
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_192618735
Kroketten Volg Post 8-)
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_192618790
Ja, Terug Vind Kroket.
Sterkheidsbaas van alles.
  dinsdag 14 april 2020 @ 19:49:48 #6
459912 FlippingCoin
Weer zo'n kut millennial.
pi_192618946
Nooit gemaakt, heeft er iemand een goed recept?
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
Met zwijgen kruist men de duivel
pi_192620332
Oh mensen, ik heb zo'n tof idee voor de kroketten. *O* Nu al zin in zondag. Ik ga het begrip 'kroket' wel een beetje oprekken. :D
pi_192620434
quote:
14s.gif Op dinsdag 14 april 2020 20:50 schreef Myraela het volgende:
Oh mensen, ik heb zo'n tof idee voor de kroketten. *O* Nu al zin in zondag. Ik ga het begrip 'kroket' wel een beetje oprekken. :D
Volgende week zondag :)

Ben benieuwd!
pi_192620463
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 april 2020 20:56 schreef Sarabi het volgende:
Volgende week zondag :)

Ben benieuwd!
Ohja, kut. ;( Maar nu heb ik er al zin in en het in m'n bestelling gedaan. Ik post wel gewoon een week later pas. :D
pi_192769075
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 april 2020 18:14 schreef Sarabi het volgende:
Ik denk dat ik twee soorten ga maken, garnalen en kaas/bierkroketten
Zaten geen garnalen bij de bestelling -O-
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL donderdag 23 april 2020 @ 17:12:39 #11
147316 crew  DJMO
#trut
pi_192769472
quote:
0s.gif Op donderdag 23 april 2020 16:42 schreef Sarabi het volgende:

[..]

Zaten geen garnalen bij de bestelling -O-
*TVP voor de bier/kaaskroketten, die lijken me best lekker :7
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
pi_192769517
quote:
0s.gif Op donderdag 23 april 2020 17:12 schreef DJMO het volgende:

[..]

*TVP voor de bier/kaaskroketten, die lijken me best lekker :7
De biertjes zaten er in ieder geval wel bij :D
pi_192769586
Ik ga proberen om oesterzwam / blauwe kaas kroketten te maken, naar een recept van Yvette van Boven. Heb afgelopen weekend al sterke groentebouillon getrokken voor de ragout. Ben benieuwd!
pi_192769599
Oh, kreketten :9

Wij hebben nog ergens het krekettenboek liggen!
  Moderator / Miss SHO donderdag 23 april 2020 @ 17:43:32 #15
22592 crew  Ole
pi_192769796
Leuk!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  Moderator / Miss SHO donderdag 23 april 2020 @ 17:45:16 #16
22592 crew  Ole
pi_192769821
quote:
14s.gif Op dinsdag 14 april 2020 20:50 schreef Myraela het volgende:
Oh mensen, ik heb zo'n tof idee voor de kroketten. *O* Nu al zin in zondag. Ik ga het begrip 'kroket' wel een beetje oprekken. :D
Er zijn hier ook nog ooit boerenkoolkroketten gemaakt!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL donderdag 23 april 2020 @ 18:15:05 #17
147316 crew  DJMO
#trut
pi_192770246
quote:
0s.gif Op donderdag 23 april 2020 17:17 schreef Sarabi het volgende:

[..]

De biertjes zaten er in ieder geval wel bij :D
Kun je het recept vast met me delen in een PM ofzo?
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
pi_192770771
ik ga voor de kaaskroketten. Had eigenlijk pulled porc kroketten willen maken maar geen procureur of pulled porc in huis.
pi_192770834
Ik heb dus geen frituurpan. Of een temperatuurdingmeter (waarom kan ik niet op de naam komen?) dus ik denk dat kansloze missie is hier.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_192770858
Hier ook gewoon in een pannetje zonder thermometer. Even met een stukje brood checken of de olie goed is en gaan.
pi_192770991
Ik heb ook geen frituurpan, in een gewone pan gaat het idd prima. Je kan ook een houten spatel in de olie hangen, als er belletjes ontstaan is de olie wel op goede temperatuur.
pi_192773266
Ik heb net het krokettenboekje doorgebladerd en ik wil de Aubergine kroketjes gaan maken :9~
Hier ook geen frituurpan, gewoon in laagje olie
pi_192773422
Weet nog niet zeker of ik meedoe, maar als dan worden het kaaskroketten
We have far more in common than that which devides us..
pi_192773496
Mijn plan is om Indische kroketten te maken. Geen ragout nodig😊
  donderdag 23 april 2020 @ 22:11:36 #25
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_192774375
quote:
0s.gif Op donderdag 23 april 2020 17:23 schreef Blues het volgende:
Oh, kreketten :9

Wij hebben nog ergens het krekettenboek liggen!
:Y
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_192774755
quote:
14s.gif Op donderdag 23 april 2020 22:11 schreef golfer het volgende:

[..]

:Y
[ afbeelding ]
:Y
  Moderator / Miss SHO donderdag 23 april 2020 @ 22:35:21 #27
22592 crew  Ole
pi_192774777
Ga zelf niet meedoen maar zeker volgen!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  vrijdag 24 april 2020 @ 01:46:49 #28
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_192776861
quote:
2s.gif Op donderdag 23 april 2020 18:54 schreef Lonaa het volgende:
Ik heb dus geen frituurpan. Of een temperatuurdingmeter (waarom kan ik niet op de naam komen?) dus ik denk dat kansloze missie is hier.
In elk geval opletten dat je niet teveel olie in de pan doet, op 180 graden gaan kroketten best bruisen en met teveel olie in de pan dan gaat 't overkoken.
pi_192778901
Ik leerde van de briljante serie Back in Time for Dinner dat de belangrijkste reden voor woningbrand het frituren in een pannetje was voor de komst van de in temperatuur regelbare frituurpan 8-)

Maar ik doe het ook. Dus vooral bij blijven zolang dat op het vuur staat. En weten dat je geen water over een brandje in een pan olie moet gooien.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_192779181
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 april 2020 09:42 schreef Isabeau het volgende:
Ik leerde van de briljante serie Back in Time for Dinner dat de belangrijkste reden voor woningbrand het frituren in een pannetje was voor de komst van de in temperatuur regelbare frituurpan 8-)

Maar ik doe het ook. Dus vooral bij blijven zolang dat op het vuur staat. En weten dat je geen water over een brandje in een pan olie moet gooien.
Dat laatste vooral :D Zorg dat je altijd een groot genoeg deksel bij de hand hebt om het vuur mee te verstikken. En dan eerst het fornuis uitzetten.

Gelukkig nog nooit nodig gehad.
pi_192804832
Zo, de ragout staat in de koelkast op te stijven.
pi_192804862
Ik ga me maar eens inlezen in het maken van kroketten. Ik weet nog niet eens wat ik er in wil doen.
Spoilers!
pi_192804924
Helemaal vergeten om de ragout te maken en morgen andere plannen.
We have far more in common than that which devides us..
pi_192808758
Ik hoef geen ragout te maken vtv *G*
Morgen lekker auberginekroketjes maken. Alles al in huis. :9
pi_192809786
Deze volg ik.
pi_192809945
quote:
2s.gif Op donderdag 23 april 2020 18:54 schreef Lonaa het volgende:
Ik heb dus geen frituurpan. Of een temperatuurdingmeter (waarom kan ik niet op de naam komen?) dus ik denk dat kansloze missie is hier.
Thermometer :*

Hier ook geen frituurpan maar wel een gewone diepe pan en een losse suikerthermometer én ik vond ossewit in de kelder, komt dus goed. Maak wel maar een kroketje of drie, want er is maar een pietsie (Taiwanees) stoofvlees over van de Kook Mee Met CUL van afgelopen woensdag *)

Een kleine batch Lu Rou Fan-kroketjes dus!
Let me see you stripped down to the bone
pi_192809966
Ik checkte net mijn ragout en die is helemaal niet stijf genoeg. :'(
No way dat ik daar kroketten van kan draaien. Kan ik dat nog fixen? Opnieuw opwarmen en extra bloem erbij ofzo?
pi_192809987
Wat is je precieze recept, @Farenji? Iets met of zonder gelatine?
Let me see you stripped down to the bone
pi_192809998
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 07:32 schreef minilot het volgende:
Wat is je precieze recept, @:Farenji? Iets met of zonder gelatine?
Zonder gelatine.

https://www.vpro.nl/progr(...)erzwammenballen.html
pi_192810007
Als ik google op "ragout niet stijf genoeg" krijg ik alleen resultaten met tips om iets anders stijf te krijgen. ;(
pi_192810027
Is de ragout wel door en door koud als je je vinger in het bakje steekt? :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_192810051
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 07:49 schreef minilot het volgende:
Is de ragout wel door en door koud als je je vinger in het bakje steekt? :)
Ja, hij heeft ook de hele nacht in de koelkast gestaan.
pi_192810085
Als het niet heel erg slap is, opwarmen wat bloem toevoegen laten garen en over een grote oppervlakte uitsmeren, laten afkoelen zodat je meer vocht kwijt raakt.

Als je ragout erg dun is, meer roux maken, op een heel laag pitje proberen nog wat vocht weg dampen en daarna uitsmeren.

Of misschien toch maar met wat gelatine proberen.

Het is nog vroeg je hebt nog even de tijd. :)
I don’t have “trust issues” I have “I’ve seen this before and I know how it ends” issues.
pi_192810090
Ondertussen: bouillon (van blokje) opleuken met dezelfde specerijen die in het stoofvlees gingen :)

Let me see you stripped down to the bone
pi_192810128
Heb ooit zelf Hollandse garnalenkroketjes gemaakt, de lekkerste die ik ooit gegeten heb. :9
Ze zagen er niet uit maar wonder boven wonder is er is geen één gaan lekken.

Wel heb ik die dag gezworen dat het de laatste keer zou zijn, wat een pokken werk, dat gepruts met plakkend deeg is niks voor mij. :+
I don’t have “trust issues” I have “I’ve seen this before and I know how it ends” issues.
pi_192810131
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 08:10 schreef Zalmslaatje het volgende:
Als het niet heel erg slap is, opwarmen wat bloem toevoegen laten garen en over een grote oppervlakte uitsmeren, laten afkoelen zodat je meer vocht kwijt raakt.

Als je ragout erg dun is, meer roux maken, op een heel laag pitje proberen nog wat vocht weg dampen en daarna uitsmeren.

Of misschien toch maar met wat gelatine proberen.

Het is nog vroeg je hebt nog even de tijd. :)
Gelatine is laatste redmiddel, ik wil mijn kroketten graag vegetarisch houden. Ik ga idd opwarmen en bloem toevoegen.
pi_192810192
Ik heb wel echt debiel veel zin in kroketten nu :')
Sterkheidsbaas van alles.
pi_192810203
Jullie zijn al vroeg bezig.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_192810238
quote:
2s.gif Op zondag 26 april 2020 08:39 schreef Lonaa het volgende:
Ik heb wel echt debiel veel zin in kroketten nu :')
Ja ik ook, heb net met mijn nuchtere maag in de ragout staan roeren. Al hou ik er alsnog wel rekening mee dat ze mislukken. Ik heb ook nog kroketten van de vegetarische slager in de vriezer liggen, als "contingency plan" :')
pi_192810282
quote:
1s.gif Op zondag 26 april 2020 08:48 schreef Farenji het volgende:

[..]

Ja ik ook, heb net met mijn nuchtere maag in de ragout staan roeren. Al hou ik er alsnog wel rekening mee dat ze mislukken. Ik heb ook nog kroketten van de vegetarische slager in de vriezer liggen, als "contingency plan" :')
Ik wil eigenlijk niet mee doen vandaag. Maar wel zin in kroketten. Dus of misschien snel kaaskroketje maken. Of kroketten kopen. Of maar gewoon verlekkerd kijken naar jullie kroketten.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_192810353
Wat een butwerk is kroketten maken.
Knap dat jullie eraan beginnen.
Ooit roux voor 12 kroketten, wilde niet opstijven en het werden uiteindelijk écht écht écht 84 stuks in de vriezer in 2 joekels van pannen.
Schoonmoeder deed het het zó makkelijk “even” vleeskroketten maken.
Succes. Vanaf het scherm doe ik wel mee. :Y)
pi_192810358
Ik kijk gewoon mee. Ik vind kroketten maken veel te moeilijk. Als ik het al lees, denk ik gelijk al dit wordt helemaal niks.
Daarom volg ik jullie ook met nieuwsgierigheid hoe jullie voor elkaar krijgen.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_192810372
Verse peterselie uit de voortuin getrokken, kroketten voelen minder ongezond met wat groene spikkels in de vulling :+
Let me see you stripped down to the bone
pi_192810378
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 09:07 schreef minilot het volgende:
Verse peterselie uit de voortuin getrokken, kroketten voelen minder ongezond met wat groene spikkels in de vulling :+
B-)
pi_192810412
quote:
1s.gif Op zondag 26 april 2020 07:37 schreef Farenji het volgende:
Als ik google op "ragout niet stijf genoeg" krijg ik alleen resultaten met tips om iets anders stijf te krijgen. ;(
Je kijkt te veel porno, want ik krijg alleen maar resultaten om ragout voor kroketten goed te krijgen.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_192810429


Bouillon, vlees en groene spikkels klaar voor de roux. En heh @ de kabouterhoeveelheden :')
Let me see you stripped down to the bone
pi_192810592
quote:
10s.gif Op zondag 26 april 2020 09:12 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Je kijkt te veel porno, want ik krijg alleen maar resultaten om ragout voor kroketten goed te krijgen.
Ja, of jij bent veel te dol op kroketten, dat kan natuurlijk ook!
pi_192810662


Klaar voor dienblad + koelkast! *O*

Overigens (volgens mij) nog nooit eerder kroketten gemaakt, maar wel vaak zat allerlei soorten ragout. Vormen, panerem en frituren lijkt me verder ook niet echt lastig. Maar we zullen zien! :7
Let me see you stripped down to the bone
pi_192810725
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 09:32 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]

Klaar voor dienblad + koelkast! *O*

Overigens (volgens mij) nog nooit eerder kroketten gemaakt, maar wel vaak zat allerlei soorten ragout. Vormen, panerem en frituren lijkt me verder ook niet echt lastig. Maar we zullen zien! :7
Ragout maken is makkelijk, zeker als het niet dik genoeg hoeft te zijn om kroketten van te draaien. Ik heb ook nog nooit kroketten gemaakt. Dat vormen en paneren lijkt me het lastigste en dan maar hopen dat ze niet ontploffen in de frituur...
pi_192810739
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 09:32 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]

Klaar voor dienblad + koelkast! *O*

Overigens (volgens mij) nog nooit eerder kroketten gemaakt, maar wel vaak zat allerlei soorten ragout. Vormen, panerem en frituren lijkt me verder ook niet echt lastig. Maar we zullen zien! :7
Ziet er goed uit!
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_192810769
Gestoofde speklap, shiitake, ui, peterselie en een shitload aan specerijen dus :9



Nog pietsje zout, witte peper en Chinees vijfkruidenpoeder toegevoegd. Tot over een paar uur! :W
Let me see you stripped down to the bone
pi_192810890
Ben benieuwd.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_192811039
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 09:32 schreef minilot het volgende:
Vormen, panerem en frituren lijkt me verder ook niet echt lastig. Maar we zullen zien! :7
Vraag even aan iemand je te filmen en post het even, vloeken en tieren hoeft niet weggepiept te worden. :D

Bestaan er geen kroket vormpjes voor de ragout zodat je ze kan invriezen voor het paneren?
Dat zou het een stuk makkelijker maken.

Heb er ooit aan gedacht rolletjes van bakpapier te maken maar dat leek mij uiteindelijk nog meer geknoei.

[ Bericht 7% gewijzigd door Zalmslaatje op 26-04-2020 10:24:32 ]
I don’t have “trust issues” I have “I’ve seen this before and I know how it ends” issues.
pi_192811057
De eerste keer dat ik (garnalen)kroketten maakte ging dat goed en was het makkelijk. De kaaskroketten met kerst gingen al lastiger :+ benieuwd naar zometeen
pi_192811062
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 10:02 schreef Zalmslaatje het volgende:

[..]

Vraag even aan iemand je te filmen en post het even, vloeken en tieren hoeft niet weggepiept te worden. :D
Nou ja, ik heb vaak zat allerlei shizzle gepaneerd en gefrituurd-zonder-frituurpan (zelfs vorige week nog balkjes vierkazenpolenta :9 ), alleen toevallig nooit kroketten, dus ik verwacht op dit moment eigenlijk weinig paniek. :+
Maar misschien valt het tegen!
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 26 april 2020 @ 10:14:16 #66
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_192811170
Geen kroketten in de maak hier vandaag -O- veel te veel zon! *O*

Maar ik volg jullie wel! Benieuwd naar de kroket projecten, respect! ^O^
pi_192811288
quote:
14s.gif Op dinsdag 14 april 2020 20:50 schreef Myraela het volgende:
Oh mensen, ik heb zo'n tof idee voor de kroketten. *O* Nu al zin in zondag. Ik ga het begrip 'kroket' wel een beetje oprekken. :D
Ik ga dus Poolse Krokiety maken. Ik vind dat het ook telt als kroket. :D Ik ga ze vullen met witte kool en champignons. Ben benieuwd. :9
  zondag 26 april 2020 @ 10:31:07 #68
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_192811333
Ik vrees met grote vrezen over dit krokettengedoe :X Ik had hier echt beter gisteren aan kunnen beginnen. Maar goed, het vlees staat te pruttelen in bouillon. We zullen zien.
Spoilers!
pi_192811351
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 10:25 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ik ga dus Poolse Krokiety maken. Ik vind dat het ook telt als kroket. :D Ik ga ze vullen met witte kool en champignons. Ben benieuwd. :9
Google vindt ook dat het telt als kroket.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_192811363
quote:
1s.gif Op zondag 26 april 2020 08:21 schreef Farenji het volgende:

[..]

Gelatine is laatste redmiddel, ik wil mijn kroketten graag vegetarisch houden. Ik ga idd opwarmen en bloem toevoegen.
Je kan gelatine ook vervangen door het vegatarische agar. Heeft hetzelfde effect.
pi_192811445
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 10:33 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

Je kan gelatine ook vervangen door het vegatarische agar. Heeft hetzelfde effect.
Ja dat is waar, ik heb beide natuurlijk niet in huis. Maar heb een beetje extra roux erdoorheen geroerd en nu is het een stuk stijver.
pi_192811459
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 10:31 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik vrees met grote vrezen over dit krokettengedoe :X Ik had hier echt beter gisteren aan kunnen beginnen. Maar goed, het vlees staat te pruttelen in bouillon. We zullen zien.
Ragout gewoon heel dun uitsmeren en desnoods na uitdampen even in de vriezer. ^O^
Let me see you stripped down to the bone
pi_192811464
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 10:25 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ik ga dus Poolse Krokiety maken. Ik vind dat het ook telt als kroket. :D Ik ga ze vullen met witte kool en champignons. Ben benieuwd. :9
O, gaaf! *O*
Let me see you stripped down to the bone
pi_192811542
Het begin is er:



pi_192811868
Oeh, kaaskroketten. :9 Zo lekker. Heb je al geproefd? Hopelijk heb je lekker veel kaassmaak.
pi_192811927
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 11:26 schreef Myraela het volgende:
Oeh, kaaskroketten. :9 Zo lekker. Heb je al geproefd? Hopelijk heb je lekker veel kaassmaak.
Zelfs voor mij staat de biergeur me nu even tegen :D nog iets te vroeg.
Dus nee nog niet geproefd, nog even wachten.
pi_192812325
quote:
1s.gif Op zondag 26 april 2020 09:41 schreef minilot het volgende:
Gestoofde speklap, shiitake, ui, peterselie en een shitload aan specerijen dus :9

[ afbeelding ]

Nog pietsje zout, witte peper en Chinees vijfkruidenpoeder toegevoegd. Tot over een paar uur! :W
Dat klinkt best goed als vulling voor kroketten :9
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_192812536
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 10:02 schreef Zalmslaatje het volgende:

[..]

Vraag even aan iemand je te filmen en post het even, vloeken en tieren hoeft niet weggepiept te worden. :D

Bestaan er geen kroket vormpjes voor de ragout zodat je ze kan invriezen voor het paneren?
Dat zou het een stuk makkelijker maken.

Heb er ooit aan gedacht rolletjes van bakpapier te maken maar dat leek mij uiteindelijk nog meer geknoei.
Ik heb zo’n vorm wel eens ergens gezien. Op de site van een kookwinkel. Maar het vorm stelt niet zoveel voor, handen nat maken

https://www.google.com/ur(...)IOypskuPG6Dk9tsBj32F
We have far more in common than that which devides us..
pi_192812786
Ik heb net zelf paneermeel gemaakt, van oud zelfgebakken brood. Nu alleen nog even een paar eieren leggen.
  zondag 26 april 2020 @ 13:14:08 #80
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_192813056
quote:
1s.gif Op zondag 26 april 2020 12:49 schreef Farenji het volgende:
Ik heb net zelf paneermeel gemaakt, van oud zelfgebakken brood. Nu alleen nog even een paar eieren leggen.
:D
Spoilers!
pi_192813232
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 april 2020 09:42 schreef Isabeau het volgende:
Ik leerde van de briljante serie Back in Time for Dinner dat de belangrijkste reden voor woningbrand het frituren in een pannetje was voor de komst van de in temperatuur regelbare frituurpan 8-)

Maar ik doe het ook. Dus vooral bij blijven zolang dat op het vuur staat. En weten dat je geen water over een brandje in een pan olie moet gooien.
Mijn moeder had eens een vlam in de pan.
Mijn vader pakte een theedoek, maakte hem nat en gooide hem over de pan.
Mijn moeder over de zeik; Joh, dat doe je toch niet met een gloednieuwe theedoek _O- 8)7
Of ze liever had gehad dat haar keuken afbrandde, terwijl hij op zoek ging naar een oude lap :|W
pi_192813339
Tussenpost met het recept (-in een spoiler). Staat nu op te stijven in de koelkast, kan ik ff lekker de was ophangen en buiten in het zonnetje de krant lezen O+ ;)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Omdat wij maar samen zijn en het een probeersel is, heb ik van bovenstaand recept de helft van alles gebruikt.
Ingrediënten:


Aubergine uit de oven (met de knoflookteentjes)


Hele zooitje van auberginepuree, parmezaan, panko, ei, z/p, nootmuskaat, knoflookjes opstijven:


[ Bericht 0% gewijzigd door Blues op 26-04-2020 13:47:01 ]
pi_192813376
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 10:02 schreef Zalmslaatje het volgende:

[..]

Vraag even aan iemand je te filmen en post het even, vloeken en tieren hoeft niet weggepiept te worden. :D

Bestaan er geen kroket vormpjes voor de ragout zodat je ze kan invriezen voor het paneren?
Dat zou het een stuk makkelijker maken.

Heb er ooit aan gedacht rolletjes van bakpapier te maken maar dat leek mij uiteindelijk nog meer geknoei.
Nooit geprobeerd, maar misschien zijn er wel sushi vormen die dat voor je kunnen doen?
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_192813408


Niet de mooiste vorm even.
Nu opstijven en straks paneren.
pi_192813419
Oh ja die vorm :D
Ga ik nu doen..ben benieuwd hoe mijn drolletjes worden *G*
pi_192814001
Goed bezig!!
pi_192814051
Mijn vulling staat ook klaar. Hoeft niet echt op te stijven, maar ik verveelde me al. :') Ui, witte kool, champignons en een klein beetje bechamel. En heel veel peper. :9

pi_192814077
Man man man wat een kutwerk, dat paneren. :D
Maar goed ze staan in de koelkast, we zullen zien zometeen.
pi_192814243
quote:
1s.gif Op zondag 26 april 2020 09:05 schreef AnneX het volgende:
Wat een butwerk is kroketten maken.
Knap dat jullie eraan beginnen.
Ooit roux voor 12 kroketten, wilde niet opstijven en het werden uiteindelijk écht écht écht 84 stuks in de vriezer in 2 joekels van pannen.
Schoonmoeder deed het het zó makkelijk “even” vleeskroketten maken.
Succes. Vanaf het scherm doe ik wel mee. :Y)
😂😂😂
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL zondag 26 april 2020 @ 15:00:55 #90
147316 crew  DJMO
#trut
pi_192814260
Ik herinnerde me dat ik een kant en klaar blik kaasbitterballen/kroketten in de kast had staan. Ik dacht, eens kijken of ik mee kan doen. THT: januari 2019 #laatmaar :') Nu rundvlees in de oven :Y)
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
  zondag 26 april 2020 @ 15:01:05 #91
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_192814264
De bouillon is klaar en afgekoeld. Smaakt echt heerlijk. Ik had nog nooit runderbouillon gemaakt. Na de lunch begin ik aan de salpicon. Die heeft dan 3 van de voorgeschreven 24 uur tijd voor het opstijven. Komt vast goed.
Spoilers!
  zondag 26 april 2020 @ 15:02:28 #92
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_192814278
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 15:00 schreef DJMO het volgende:
Ik herinnerde me dat ik een kant en klaar blik kaasbitterballen/kroketten in de kast had staan. Ik dacht, eens kijken of ik mee kan doen. THT: januari 2019 #laatmaar :') Nu rundvlees in de oven :Y)
Zo'n blik is over 10 jaar ook nog goed hoor.
Spoilers!
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL zondag 26 april 2020 @ 15:02:51 #93
147316 crew  DJMO
#trut
pi_192814286
quote:
14s.gif Op zondag 26 april 2020 15:02 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Zo'n blik is over 10 jaar ook nog goed hoor.
Te laat, alles ligt al in de ondergrondse -O-
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
  zondag 26 april 2020 @ 15:04:23 #94
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_192814309
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 15:02 schreef DJMO het volgende:

[..]

Te laat, alles ligt al in de ondergrondse -O-
;(

Ik wil ook kaaskroket uit blik. Klinkt fascinerend.
Spoilers!
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL zondag 26 april 2020 @ 15:12:29 #95
147316 crew  DJMO
#trut
pi_192814386
quote:
1s.gif Op zondag 26 april 2020 15:04 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

;(

Ik wil ook kaaskroket uit blik. Klinkt fascinerend.
De kaaskroket kan ik niet meer vinden, wel deze

https://www.worldwideholl(...)etten-vulling-400-gr
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
  zondag 26 april 2020 @ 15:15:54 #96
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_192814419
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 15:12 schreef DJMO het volgende:

[..]

De kaaskroket kan ik niet meer vinden, wel deze
[ afbeelding ]
https://www.worldwideholl(...)etten-vulling-400-gr
Die heb ik al eens ervaren. Best geinig spul. Lekker in een tosti.
Spoilers!
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL zondag 26 april 2020 @ 15:17:39 #97
147316 crew  DJMO
#trut
pi_192814438
oh tijdens m'n zoektocht kwam ik ook deze nog tegen: https://www.bol.com/nl/p/(...)1_16.17.ProductTitle

*moet hebben, voor de heb* :')
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
pi_192814515
Kroketten zijn gepaneerd, nu nog 90min in de vriezer.
Alles ging een stuk beter dan bij de vorige keer kaaskroketten maken.
Nu nog het eindresultaat afwachten.
pi_192814534
De hier nog ongepaneerde matig gevormde 50grams-drolletjes :+



Ossewit, ready to go:


..kon geen houdbaarheidsdatum op de verpakking vinden dus op hoop van zegen :7
Let me see you stripped down to the bone
pi_192814548
quote:
1s.gif Op zondag 26 april 2020 15:01 schreef Lucky_Strike het volgende:
De bouillon is klaar en afgekoeld. Smaakt echt heerlijk. Ik had nog nooit runderbouillon gemaakt. Na de lunch begin ik aan de salpicon. Die heeft dan 3 van de voorgeschreven 24 uur tijd voor het opstijven. Komt vast goed.
Dat ga je vast vaker doen. Ik doe het vaak ook in de slowcooker.?lang geleden ook eens bij de hanos botten (met nog wat vlees eraan) van wild meegenomen (je moest er om vragen, haalden ze ergens achter weg). 24 uur in de cooker boah.
We have far more in common than that which devides us..
pi_192814573
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 15:12 schreef DJMO het volgende:

[..]

De kaaskroket kan ik niet meer vinden, wel deze
[ afbeelding ]
https://www.worldwideholl(...)etten-vulling-400-gr
Dit heb ik opgestuurd naar mijn familie in Australie, dit hebben ze als smaakvoorbeeld genomen om ze zelf te maken. Ze hadden er alleen maar goede herinneringen aan maar kregen het niet goed op smaak
We have far more in common than that which devides us..
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')