abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_192533136
Want dat houdt in dat het virus bij lange na niet zo gevaarlijk is als wordt aangenomen.

Dit is geen onzin, en ook geen aanname maar gebaseerd op een aantal onderzoeken en zelfs de absentie van de uitslagen van sommige onderzoeken.

Om te beginnen deze:
UZ Brussel test alle patiŽnten systematisch: 8 procent van de niet-covidpatiŽnten toch besmet. Het betrof hier mensen met botbreuken en bv vrouwen die kwamen om te bevallen:

https://m.hln.be/nieuws/b(...)och-besmet~a716f10f/

Het RIVM deed steekproeven in voornamelijk Brabantse ziekenhuizen alweer bijna 3 weken geleden, van de geteste personen bleek 4 tot 10 procent besmet:

De steekproef in Brabant wordt gehouden onder ziekenhuismedewerkers in Noord-Brabant, als afspiegeling van de Brabantse bevolking . Het RIVM heeft daarom de Brabantse ziekenhuizen gevraagd medewerkers met milde luchtwegklachten te gaan testen.

https://www.rivm.nl/nieuw(...)ronavirus/steekproef

Dan deze hypothese van Oxford University:

Coronavirus may have infected half of UK population — Oxford study

If the results are confirmed, they imply that fewer than one in a thousand of those infected with Covid-19 become ill enough to need hospital treatment, said Sunetra Gupta, professor of theoretical epidemiology, who led the study. The vast majority develop very mild symptoms or none at all.


https://www.ft.com/content/5ff6469a-6dd8-11ea-89df-41bea055720b

Maar het allerbelangrijkst, en de reden waarom ik denk dat reeds een groot deel van de Nederlanders besmet zijn, is de absentie van serologisch antibody tests uit China, of beter het feit dat dergelijke cijfers ontbreken. DMV serologisch tests steekproefsgewijs in Wuhan zal nl allang duidelijk zijn hoeveel (miljoenen) Wuhanezen feitelijk besmet waren met corona, maar nooit symptomen kregen.
In China is de piek allang achter de rug en zijn er nauwelijks tot geen besmettingen meer.
Het land zal ten alle tijden een tweede golf willen voorkomen, en juist door het in kaart brengen van de werkelijke omvang van de besmetting kun je daarop anticiperen.
De tests worden in China gemaakt, al weken geleden hadden er geluiden kunnen zijn waarin werd aangegeven wat de werkelijke omvang is geweest van het aantal besmettingen in Wuhan, naar ik schat misschien wel 6 miljoen personen.

Ik kan meerdere redenen bedenken waarom deze cijfers niet naar buiten gekomen zijn, maar wil niet teveel de BNW kant opgaan.


Niet voor niets zei Merkel dat 60 tot 70% van de Duitsers besmet zou raken, een onlogische uitspraak wanneer slechts 80.000 van de anderhalf miljard Chinezen besmet raken, maar helemaal geen gekke uitspraak wanneer allang uit steekproeven is gebleken dat mogelijk 6 miljoen Wuhanezen asymptomatisch de besmetting ondergingen.

Volgens de Duitse bondskanselier Angela Merkel bestaat de kans dat 60 tot 70 procent van de Duitse bevolking besmet zal worden met het coronavirus. Dat zei ze woensdag op een persconferentie in Berlijn, meldt Bild.

https://tpo.nl/2020/03/11(...)-zal-besmet-worden/#

-----

Aanvulling:

Corona-onderzoek in Duits 'Ground Zero'-dorp Gangelt

Judith van de Hulsbeek
Correspondent Duitsland
Ga naar het Twitter account van Judith van de HulsbeekStuur een email naar Judith van de Hulsbeek
In het Duitse dorp Gangelt, net over de grens bij Sittard, is een onderzoek gestart naar de verspreiding van het coronavirus. Gangelt wordt gezien als de Ground Zero van de Duitse uitbraak, omdat daar de eerste grootschalige besmettingen werden vastgesteld. Virologen hopen met het onderzoek onder meer informatie te krijgen over het aantal onbekende besmettingen en de belangrijkste besmettingshaarden.

Duizend inwoners van Gangelt staan speeksel en bloed af en beantwoorden een uitgebreide vragenlijst. "Aan de speekseltest kunnen we zien of iemand op dit moment geÔnfecteerd is of recent besmet is geweest, omdat het virus tot vier weken in je keel overleeft. De bloedtest wijst uit of iemand in de laatste weken het virus onder de leden heeft gehad", zegt professor Hendrik Streeck van de Universiteit Bonn.

PatiŽnt nul
De regio Heinsberg, waar Gangelt in ligt, loopt qua coronamaatregelen ongeveer drie weken voor op de rest van Duitsland. In de nacht van 24 op 25 februari meldde de eerste coronapatiŽnt zich bij het ziekenhuis in Erkelenz. De 47-jarige man had carnaval gevierd in Gangelt en daar tientallen mensen aangestoken. Deze man wordt gezien als 'patiŽnt nul' in Duitsland. Al eerder was er in Beieren een kleine uitbraak, bij het bedrijf Webasto, maar die werd succesvol beteugeld.

De regio Heinsberg nam meteen vergaande maatregelen. Scholen en kinderopvang werden gesloten, alle bezoekers van het carnavalsfeest, inclusief hun gezinnen, moesten thuis in quarantaine, 65-plussers moesten praktisch in lockdown. Toch verspreidde het virus zich er snel. Gisteren stond de teller op meer dan 1200 besmettingen en 31 doden, op in totaal 250.000 mensen.

Maar er zijn in Heinsberg ook al meer dan 500 mensen weer genezen. En de curve vlakt af: elke dag zijn er minder nieuwe besmettingen en doden. Heinsberg hoopt met het onderzoek een soort blauwdruk te kunnen leveren voor de rest van het land. "We weten dat maatregelen werken, maar niet precies welke en hoe ze werken", zegt Stephan Pusch, burgemeester van de regio.

Welke maatregelen helpen?
Naast het speeksel- en bloedonderzoek bij de inwoners worden ook monsters genomen in de buitenlucht en wordt er ook in verpleeghuizen en kinderopvangverblijven onderzoek gedaan. "We hopen te achterhalen wat de verspreiding versnelt en wat die juist tegenhoudt", zegt professor Streeck.

Doel van het onderzoek is ook om te kijken waar maatregelen eventueel kunnen worden versoepeld. Burgemeester Pusch waarschuwt wel voor te hoge verwachtingen: "Maatregelen versoepelen is veel moeilijker dan ze invoeren. Want het gebeurt altijd op basis van prognoses. Pas achteraf kun je zeggen: dat was een goede of een slechte beslissing."

De eerste resultaten worden eind volgende week al verwacht.

https://nos.nl/artikel/23(...)ro-dorp-gangelt.html

Resultaten zijn binnen.


Uit de representatieve steekproef geÔnitieerd door Hendrik Streeck in Gangelt blijkt 15% inmiddels antistoffen te hebben tegen covid-19.

[ Bericht 0% gewijzigd door Za op 09-04-2020 14:02:45 ]
pi_192533475
quote:
1s.gif Op donderdag 9 april 2020 13:54 schreef Za het volgende:
Uit de representatieve steekproef geÔnitieerd door Hendrik Streeck in Gangelt blijkt 15% inmiddels antistoffen te hebben tegen covid-19.
15% valt mij tegen.
pi_192534938
quote:
0s.gif Op donderdag 9 april 2020 14:15 schreef zoost het volgende:

15% valt mij tegen.
Van 15% naar 60% is een kleine stap zegt hij.
pi_192549463
quote:
0s.gif Op donderdag 9 april 2020 14:15 schreef zoost het volgende:

[..]

15% valt mij tegen.
Ik vind het al vrij veel. Als je 15% in 1,5 maand tijd weet top te bouwen. Dan zit je in het najaar wel op de benodigde 60% voor de benodigde groepsimmuniteit.
pi_192549898
Ze zeiden iets waarvan ik niet helemaal zeker weet of ik het goed heb verstaan.

Wanneer mensen met slechts een kleine hoeveelheid van het virus besmet worden, ze ook alleen milde symptomen krijgen, maar daarna wel immuun zijn, en dat dit mogelijkheden biedt, IMO om te onderzoeken of het mogelijk is om mensen bloot te stellen aan een heel kleine hoeveelheid om hen immuun te maken, of heb ik dat verkeerd geÔnterpreteerd? BVD
pi_192550359
Streeck: We zijn begonnen vast te leggen wie wie mogelijk heeft besmet. Keer op keer werd vermoed dat het spoelwater de bierglazen niet goed desinfecteerde en dat de mensen besmet waren. Maar dat is waarschijnlijk niet waar. De meesten van de vergadering dronken gebotteld bier. En andere dingen passen ook niet.

ZEIT ONLINE: Welke?

Streeck: We zijn verrast dat veel mensen direct na het carnaval ziek werden, vaak een dag later. Dit komt niet overeen met de incubatietijd van enkele dagen die we aannemen voor Covid-19.
https://www.zeit.de/wisse(...)tz-massnahmen-studie

Dit staat haaks op dit:

https://www.welingelichte(...)eten-ontploffen.html

Is men er maar op los aan het interpreteren, er gewoon zijn naam tussen te zetten, ookal vind hij dat het nog niet aangetoond is?

[ Bericht 0% gewijzigd door Za op 10-04-2020 11:47:46 ]
pi_192572423
In Groningen, waar nauwelijks besmettingen zijn:

GGD: Ongeveer zes procent van de geteste Groningers heeft corona.

De GGD Groningen heeft de afgelopen drie weken 660 zorgmedewerkers (van buiten de ziekenhuizen) op corona getest. Zes procent had corona, volgens de GGD geeft dit een goed beeld van hoeveel mensen in Groningen besmet zijn.

Deze medewerkers krijgen het advies thuis te blijven, waarmee wordt geprobeerd het besmettingsgevaar te beheersen.

https://www.dvhn.nl/groni(...)corona-25538218.html

[ Bericht 0% gewijzigd door Za op 11-04-2020 20:37:25 ]
pi_192573188
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 april 2020 20:26 schreef Za het volgende:
In Groningen, waar nauwelijks besmettingen zijn:

GGD: Ongeveer zes procent van de geteste Groningers heeft corona.

De GGD Groningen heeft de afgelopen drie weken 660 zorgmedewerkers (van buiten de ziekenhuizen) op corona getest. Zes procent had corona, volgens de GGD geeft dit een goed beeld van hoeveel mensen in Groningen besmet zijn.

Deze medewerkers krijgen het advies thuis te blijven, waarmee wordt geprobeerd het besmettingsgevaar te beheersen.

https://www.dvhn.nl/groni(...)corona-25538218.html
ow nice! Ben ook wel benieuwd dan naar Friesland. We hebben volgens mij iets meer besmettingen en ook hier wordt met name zorgpersoneel getest. Zou wel heel graag weten wat per regio die R0 waarde is.

Trouwens, mooie positieve zin eronder: "De provincie Groningen blijft met deze cijfers - in positieve zin - op flinke afstand van het landelijk gemiddelde." . Heel anders dan toen Japie van RIVM ook constateerde dat er in het noorden relatief weinig besmettingen zijn. "Maaaarrrrrrr die zijn dus bij lange na nog niet immuun" ofzoiets :') (Bron)

[ Bericht 4% gewijzigd door Apotheose op 11-04-2020 21:34:49 ]
just give a second thought
what if we don't get caught...
pi_192573240
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 april 2020 20:26 schreef Za het volgende:
In Groningen, waar nauwelijks besmettingen zijn:

GGD: Ongeveer zes procent van de geteste Groningers heeft corona.

De GGD Groningen heeft de afgelopen drie weken 660 zorgmedewerkers (van buiten de ziekenhuizen) op corona getest. Zes procent had corona, volgens de GGD geeft dit een goed beeld van hoeveel mensen in Groningen besmet zijn.

Deze medewerkers krijgen het advies thuis te blijven, waarmee wordt geprobeerd het besmettingsgevaar te beheersen.

https://www.dvhn.nl/groni(...)corona-25538218.html
Dat is dus heel erg goed nieuws! :) Ik hoop dat we hoopgevende percentages ook zien in andere regio's maar daar ga ik wel van uit :)
pi_192579594
Roseland Hospital-flebotomist: 30% van de geteste personen heeft een coronavirus-antilichaam.

Een flebotomist die in het Roseland Community Hospital werkt, zei donderdag dat 30% tot 50% van de patiŽnten die op het coronavirus zijn getest antilichamen hebben, terwijl slechts ongeveer 10% tot 20% van de geteste personen het actieve virus hebben.

Sumaya Owaynat, een aderlaten-technicus, zei dat ze op een gemiddelde dag op de parkeerplaats van het Roseland Community Hospital tussen de 400 en 600 patiŽnten test. Drive-thru testen is elke dag van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur. Het ziekenhuis heeft echter een beperkt aantal testen dat ze per dag kunnen afnemen.

Owaynat zei dat het aantal patiŽnten dat door het testcentrum komt en dat al coronavirus lijkt te hebben gehad en er overheen is gekomen, veel groter is dan degenen die momenteel de ziekte hebben.

"Veel mensen hebben hoge antilichamen, wat betekent dat ze het coronavirus hadden, maar ze hebben het niet meer en hun lichaam bouwde de antilichamen op," vertelde Owaynat aan Chicago City Wire .

Antilichamen in de bloedbaan onthullen dat een persoon het coronavirus al heeft gehad en mogelijk immuun is om het virus opnieuw op te lopen.

Als het juist is, betekent dit dat de verspreiding van het virus mogelijk in de Roseland-gemeenschap - en de staat en het land als geheel - aan de gang was voorafgaand aan de uitgifte van thuisblijvers en de wijdverbreide zakelijke sluitingen medio maart die de nationale economie.

Bovendien moeten degenen die tekenen vertonen dat ze de ziekte al hebben gehad, de samenleving weer binnen kunnen gaan - zij het met een aantal aangepaste sociale afstandsmaatregelen - in plaats van thuis te schuilen omdat ze niet langer in gevaar zijn. Van degenen die het coronavirus oplopen, kan ongeveer 25 procent asymptomatisch zijn .

Uit een recent onderzoek onder 1000 mensen in het district Heinsberg in Bonn, Duitsland, bleek dat 15% van de bevolking het virus had opgelopen, veel onbewust en zonder symptomen.

Daarvan stierf slechts 0,37% aan COVID-19, een cijfer dat veel lager is dan de eerder genoemde .

https://chicagocitywire.c(...)coronavirus-antibody

Illinois heeft 19.000 geregistreerde gevallen van Corona, waarvan ongeveer 8.000 in Chicago.
  zondag 12 april 2020 @ 12:16:21 #12
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_192579634
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 april 2020 20:26 schreef Za het volgende:
In Groningen, waar nauwelijks besmettingen zijn:

GGD: Ongeveer zes procent van de geteste Groningers heeft corona.

De GGD Groningen heeft de afgelopen drie weken 660 zorgmedewerkers (van buiten de ziekenhuizen) op corona getest. Zes procent had corona, volgens de GGD geeft dit een goed beeld van hoeveel mensen in Groningen besmet zijn.

Deze medewerkers krijgen het advies thuis te blijven, waarmee wordt geprobeerd het besmettingsgevaar te beheersen.

https://www.dvhn.nl/groni(...)corona-25538218.html
Hebben ze ook zorgmedewerkers zonder klachten getest?
pi_192579770
quote:
0s.gif Op zondag 12 april 2020 12:16 schreef Van_Poppel het volgende:

Hebben ze ook zorgmedewerkers zonder klachten getest?
Nee.
In de provincie Groningen worden, (net als sinds vandaag in heel Nederland) zorgmedewerkers getest die tenminste 24 uur klachten hebben die kunnen passen bij COVID-19.
https://groningen.nieuws.(...)-virus-in-groningen/
pi_192587718
Coronavirus, Castiglione d'Adda is een casestudy: "70% van de bloeddonors is positief" Allemaal asymptomatisch, maar hebben antilichamen.

Toen vrijwilligers van Avis hen opriepen voor bloeddonatie, waren ze ervan overtuigd dat ze een groot aantal Covid-positieven zouden vinden19. Bevestiging kwam uit de resultaten van tests en swabs: van de 60 inwoners van Castiglione D'Adda, een van de gemeenten in het voormalige rode gebied van Lodi, testten er 40 positief zonder het te weten. Allemaal asymptomatisch, ontsnapten aan officiŽle statistieken: ze kwamen in contact met de ziekte, ze ontwikkelden het niet.

Castiglione d’Adda ligt midden in het epicentrum van de corona-uitbraak in Noord-ItaliŽ. Van de 4.600 inwoners zijn er officieel 190 besmet, dat is 4% van alle dorpelingen.

Nu blijkt uit een steekproef dus dat veel meer mensen (namelijk 70%) het virus moet hebben gehad. Hierdoor lijkt groepsimmuniteit voor het zwaar getroffen dorp in zicht.


https://www.lastampa.it/t(...)-positivo-1.38666481

https://www.rtlnieuws.nl/(...)iteit-italiaans-dorp

[ Bericht 24% gewijzigd door Za op 12-04-2020 23:01:11 ]
pi_192595514
quote:
1s.gif Op zondag 12 april 2020 21:53 schreef Za het volgende:
Nu blijkt uit een steekproef dus dat veel meer mensen (namelijk 70%) het virus moet hebben gehad. Hierdoor lijkt groepsimmuniteit voor het zwaar getroffen dorp in zicht.

Dat is hoopgevend. Ik ben heel benieuwd naar de onderzoeken die in Nederland plaatsvinden. Wanneer worden de resultaten bekend? In het bericht staat:

https://www.rivm.nl/nieuw(...)muniteit-coronavirus

quote:
Op meerdere momenten, verspreid over de komende maanden meet het RIVM afweerstoffen in het bloed ...... We verwachten de resultaten van de eerste ronde in mei
Eerste resultaten pas in mei -O-
pi_192595683
Streeck over zijn steekproef:

“We examined a total of 1,000 people from 400 households - four times more than the WHO protocol provides. So statistically absolutely representative. Even the interim analysis of the data on 240 households is still in the middle of the WHO recommendation. So we even exceed these recommendations with the study, ”says Prof. Streeck.

https://m.bild.de/ratgebe(...)F&wt_t=1586776660364

Dit geeft alvast een beeld wanneer een steekproef door de WHO representatief wordt geacht mbt andere steekproeven elders waarvan de cijfers nog bekend gemaakt moeten worden.
pi_192595738
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 april 2020 11:05 schreef Za het volgende:
Ze zeiden iets waarvan ik niet helemaal zeker weet of ik het goed heb verstaan.

Wanneer mensen met slechts een kleine hoeveelheid van het virus besmet worden, ze ook alleen milde symptomen krijgen, maar daarna wel immuun zijn, en dat dit mogelijkheden biedt, IMO om te onderzoeken of het mogelijk is om mensen bloot te stellen aan een heel kleine hoeveelheid om hen immuun te maken, of heb ik dat verkeerd geÔnterpreteerd? BVD
Dat lijkt me stug, volgens mij maakt de hoeveelheid minder uit.
pi_192595773
quote:
0s.gif Op maandag 13 april 2020 13:25 schreef raptorix het volgende:

Dat lijkt me stug, volgens mij maakt de hoeveelheid minder uit.
Dat zeggen ze echt.
Vanaf 54 min into de video.
pi_192595783
hier in de 3 noordelijke provincies loopt er van Lifelines een onderzoek met een vragenlijst, die je elke week kunt invullen. De vraag of je positief bent getest op het virus of dat je huisarts je de diagnose (zonder test) heeft gegeven wordt gesteld. Daaruit zijn er vrij weinig (op 48000 respondenten) die de diagnose al dan niet met een test hebben gekregen:

"Een op de drie van de Lifelines-deelnemers heeft de vragenlijst ingevuld. Dat zijn ruim 48.000 inwoners van Noord-Nederland. Daarvan blijken 229 deelnemers getest te zijn voor corona van wie 23 positief. 267 deelnemers hebben de diagnose covid-19 gekregen van een arts, zonder test, en een zeer gering aantal deelnemers is daadwerkelijk opgenomen geweest in het ziekenhuis.

Bron DVHN.nl van 10 april

Dus ja, die groepsimmuniteit hier duurt wel even. Maar goed, aan de andere kant vind ik het ook wel weer veelzeggend over de verspreiding hiero toch? Ok, er kunnen nog altijd veel mensen ook griepklachten hebben (gehad) en niet de huisarts hebben gebeld.
just give a second thought
what if we don't get caught...
pi_192595844
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 april 2020 11:05 schreef Za het volgende:
Ze zeiden iets waarvan ik niet helemaal zeker weet of ik het goed heb verstaan.

Wanneer mensen met slechts een kleine hoeveelheid van het virus besmet worden, ze ook alleen milde symptomen krijgen, maar daarna wel immuun zijn, en dat dit mogelijkheden biedt, IMO om te onderzoeken of het mogelijk is om mensen bloot te stellen aan een heel kleine hoeveelheid om hen immuun te maken, of heb ik dat verkeerd geÔnterpreteerd? BVD
Dat is het principe van een vaccin.
pi_192596353
quote:
0s.gif Op maandag 13 april 2020 13:32 schreef zoost het volgende:

Dat is het principe van een vaccin.
Het ging hen om in de praktijk, wanneer men in aanraking komt met een kleine hoeveelheid van het actieve virus.
Niet een klein inactief deel zoals bij een vaccin.
pi_192596627
In een artikel van 10 april in de NRC met Marion Koopmans beweerde ze dat er in Denemarken maar bij 3% antistoffen waren aangetroffen en dat zij (met haar onderzoeksgroep neem ik aan) nog helemaal geen antistoffen had aangetroffen: https://www.nrc.nl/nieuws(...)t=&utm_term=20200411

Die studie van Oxford werd gepubliceerd op 24 maart. Rond die tijd werden er in de UK ongeveer 10,000 testen per dag afgenomen. Volgens haar zou rond die tijd 50% geinfecteerd zijn, maar op 24 maart testen maar 1,400 mensen positief. En alleen mensen werden getest die in ziekenhuizen werkten of die erg ziek waren met covid-achtige verschijnselen. Je zou dus verwachten dat >50% dan positief test als 50% sowieso positief is.

Ik hoop wel dat een groot deel van de bevolking al blootgesteld is geweest en immuniteit opbouwt. Meestal duurt het een week of 4 voor je antistoffen kunt meten bij mensen. Maar ze zouden nu mensen moeten gaan testen op antistoffen die >4 weken geleden positief testen, om te checken of en hoeveel antistoffen mensen aanmaken. En steeksproefgewijs mensen testen om te zien of er groepsimmuniteit wordt opgebouwd.
pi_192609741
quote:
0s.gif Op maandag 13 april 2020 14:20 schreef George_of_the_Jungle het volgende:
Ik hoop wel dat een groot deel van de bevolking al blootgesteld is geweest en immuniteit opbouwt. Meestal duurt het een week of 4 voor je antistoffen kunt meten bij mensen. Maar ze zouden nu mensen moeten gaan testen op antistoffen die >4 weken geleden positief testen, om te checken of en hoeveel antistoffen mensen aanmaken. En steeksproefgewijs mensen testen om te zien of er groepsimmuniteit wordt opgebouwd.
Volgens dit artikel hier zijn er ook personen die de infectie oplopen en afweren zonder antilichamen op te bouwen. Dat is voor het bepalen van de groeps immuniteit wel een probleem.

quote:
Volgens de Chinese onderzoekers lopen de antilichaamniveaus mogelijk uiteen doordat bij sommige mensen de aangeboren afweer de infectie heeft weten af te wenden. Als gevolg daarvan was de aanmaak van antilichamen niet nodig, met als ongunstige bijkomstigheid dat er geen immuniteit is opgebouwd. (Verschillende onderzoeksgroepen, waaronder ťťn in Nederland, hopen in de strijd tegen het virus het aangeboren afweersysteem te versterken door middel van een oud vaccin, BCG.)
pi_192609795
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 april 2020 10:40 schreef zoost het volgende:

[..]

Volgens dit artikel hier zijn er ook personen die de infectie oplopen en afweren zonder antilichamen op te bouwen. Dat is voor het bepalen van de groeps immuniteit wel een probleem.
[..]

Positieve noot: Er zijn mensen die zo weinig ziek ervan worden, dat ze niet eens aanspraak doen op hun 'specifieke' afweersysteem, maar op hun 'schieten met hagel' aangeboren afweersysteem, met succes!
pi_192609942
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 april 2020 10:44 schreef Arts-assistent het volgende:
Positieve noot: Er zijn mensen die zo weinig ziek ervan worden, dat ze niet eens aanspraak doen op hun 'specifieke' afweersysteem, maar op hun 'schieten met hagel' aangeboren afweersysteem, met succes!
Medisch gezien fantastisch! administratief en voor bepaling van beleid heel slecht.
pi_192610357
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 april 2020 10:40 schreef zoost het volgende:

[..]

Volgens dit artikel hier zijn er ook personen die de infectie oplopen en afweren zonder antilichamen op te bouwen. Dat is voor het bepalen van de groeps immuniteit wel een probleem.
[..]

Luister naar deze podcast van Chris Smith, van de NakedScientist. Die denkt dat dat soort gevallen vooral komen omdat de testen niet goed genoeg zijn. Hij zegt oa ook dat het niet zoveel uitmaakt als ze geen, detecteerbare, antistoffen hebben, aangezien hun afweersysteem wel succesvol was in het afweren van het virus. Dus het is zeer waarschijnlijk dat het lichaam een volgende keer weer succesvol is. Hij gaat ook nog in op vaccinaties, en welke zaken daarvan nog onderzocht moeten worden (hoe lang beschermt een vaccin, kan iemand de bescherming verliezen door een event). Sowieso een goeie podcast trouwens. Laten we hopen dat het ligt aan de testen, en niet eraan dat mensen geen antistoffen opbouwen.

https://www.thenakedscien(...)n-you-catch-it-again

[ Bericht 0% gewijzigd door George_of_the_Jungle op 14-04-2020 14:09:09 ]
pi_192646215
3 procent Nederlanders heeft antistoffen.

Van Dissel vertelde dat ongeveer 3 procent van de Nederlanders inmiddels antistoffen tegen corona heeft opgebouwd. Die zijn niet automatisch immuun, maar hebben wel ’een vorm van afweer’ opgebouwd, zegt de RIVM-directeur. Dat blijkt uit testen onder duizenden bloeddonors door Sanquin. Doorgerekend naar de complete bevolking zouden dan ’enkele honderdduizenden mensen’ antistoffen hebben opgebouwd, zegt Van Dissel.

Of deze mensen ook immuun zijn voor corona, is niet duidelijk. Van Dissel zei vorige week dat niet iedereen met die het virus heeft gehad, automatisch immuun is. Mensen met milde klachten hebben daar mogelijk niet genoeg antistoffen voor opgebouwd.

Maar volgens onderzoek van Sanquin hebben mensen met milde klachten niet per definitie minder antistoffen. Van Dissel: „Dat is iets wat we domweg nog niet weten, dat moeten we nog leren.” De RIVM-directeur zegt wel dat mensen met antistoffen ’een vorm van afweer’ hebben opgebouwd, die kan helpen.


https://www.telegraaf.nl/(...)en-in-exit-strategie

[ Bericht 20% gewijzigd door Za op 16-04-2020 11:51:02 ]
pi_192646635
Volgens van Dissel zouden dus ongeveer 510.000 Nederlanders al corona hebben doorgemaakt, het overgrote deel zonder klachten. Misschien wel vele malen meer aangezien bloeddonors minimaal 18 jaar zijn.

Dat zijn er toch buitengewoon veel. Het werpt een totaal andere blik op de situatie.

Het betreft hier bloeddonors tussen 18 en 65 en van Dissel heeft verder geen ruimere info gegeven dus het werkelijk aantal kan nog iets hoger liggen.
pi_192646770
3.6% 610k, zo rond de 575k zonder ernstige klachten (aangezien er maar 25k cases zijn).
0.5% death rate. Komt overeen met 0.47% dat ergens in een Duits onderzoek was aangetoond.

Nieuws is natuurlijk: Maar 3% blabla, dood en verderf en gekte.
pi_192647217
Bloeddonors moeten ook gezond zijn! Als je onlangs ziek bent geweest, of Łberhaupt een chronische ziekte hebt mag je niet doneren. (Bijv. Al bij bloedarmoede). Dus het percentage ligt werkelijk hoger, dit zijn mogelijk alleen donoren die geen symptomen hebben gehad. (Of al een flink aantal weken beter zijn)
pi_192647407
quote:
0s.gif Op donderdag 16 april 2020 12:48 schreef cemeteryslut het volgende:

Dit zijn mogelijk alleen donoren die geen symptomen hebben gehad. (Of al een flink aantal weken beter zijn)
Ik denk eigenlijk ook dat mensen die milde symptomen hebben gehad uit veiligheidsoverwegingen uitgesloten waren.
pi_192647477
Normaal gesproken moet je twee weken klachtenvrij zijn na gewone griep/verkoudheid voordat je bloed mag geven. Ik weet niet of dat deze periode anders is.
pi_192647505
quote:
1s.gif Op donderdag 16 april 2020 13:04 schreef cemeteryslut het volgende:
Normaal gesproken moet je twee weken klachtenvrij zijn na gewone griep/verkoudheid voordat je bloed mag geven. Ik weet niet of dat deze periode anders is.
In andere landen iig wel uit voorzorg omdat zo weinig bekend is over corona, dat zal hier dan ook zo zijn.
pi_192647791
-ander onderwerp-

[ Bericht 96% gewijzigd door Za op 16-04-2020 13:43:39 ]
pi_192647799
quote:
0s.gif Op donderdag 16 april 2020 13:23 schreef Za het volgende:
Uit de hoofdthread:
[..]

Link volgt hoop ik.
Moet je even in de presentatie kijken.
pi_192647861
-ander onderwerp-

[ Bericht 95% gewijzigd door Za op 16-04-2020 13:44:17 ]
pi_192647881
quote:
0s.gif Op donderdag 16 april 2020 13:27 schreef Za het volgende:

[..]

Heb je een link, bvd.
Nee, zat tv te kijken.
pi_192647903
-verkeerd begrepen-

[ Bericht 50% gewijzigd door Za op 16-04-2020 13:45:10 ]
pi_192647914
quote:
0s.gif Op donderdag 16 april 2020 13:29 schreef Za het volgende:

[..]

Ah OK thanks. Dus rond 11 uur werd dit gezegd?
Toen ik het schreef, was het een minuut of twee lang vol op het scherm. 11:15.. Ish.
pi_192647997


[ Bericht 100% gewijzigd door Za op 16-04-2020 13:42:19 ]
pi_192648055
quote:
0s.gif Op donderdag 16 april 2020 13:35 schreef Za het volgende:

[..]

Dat is wel bron genoeg.

Feit is dus dat het werkelijk aantal fors hoger gaat zijn.

Vreemd eigenlijk, je zou verwachten dat ze juist daar eerst gaan registreren of wachten met uitspraken doen voor ze het hele land in kaart hebben.
Dit ging om de telling van aantal zieke patiŽnten in een verzorgingstehuis (Ziek + verdacht).

Dat wordt pas sinds 1 april bijgehouden (of werd sinds toen getoond).

Die mevrouw gaf erbij aan dat het werkelijke aantal zieken in verzorgingstehuizen veel hoger lag.

Post is natuurlijk wel een beetje raar zo, als-ie geplaatst was in een topic waarbij iedereen naar hetzelfde programma zat te kijken. :P
pi_192648103
quote:
2s.gif Op donderdag 16 april 2020 13:38 schreef _I het volgende:

[.. ]
Sorry dan heb ik je post verkeerd begrepen.
pi_192648311
quote:
1s.gif Op donderdag 16 april 2020 13:04 schreef cemeteryslut het volgende:
Normaal gesproken moet je twee weken klachtenvrij zijn na gewone griep/verkoudheid voordat je bloed mag geven. Ik weet niet of dat deze periode anders is.
Dat is nu hetzelfde

https://www.sanquin.nl/faq-bloed-doneren-en-coronavirus

Dus de vraag is hoe representatief die 3% is en op welk moment dit bloed is afgestaan. En dan moet je dat moment ook vergelijken met de doden op dat moment. En niet met het huidige aantal geschatte Corona doden.
pi_192648343
quote:
0s.gif Op donderdag 16 april 2020 13:53 schreef zoost het volgende:

Dus de vraag is hoe representatief die 3% is en op welk moment dit bloed is afgestaan.
In april zijn ze gestart.
pi_192648422
quote:
0s.gif Op donderdag 16 april 2020 13:55 schreef Za het volgende:
In april zijn ze gestart.
Met bloed dat eind maart is afgegeven? op welke periode afgegeven bloed heeft dit betrekkig? bloed afgegeven van 21 maart tot 28 maart? van 1 april tot 8 april? Dan moet je ook de het doden aanal van dat moment gebruiken. Of eigenlijk nog van 2 weken daarvoor aangezien de voorschriften zeggen dat je met ziekteverschijnselen 2 weken moet wachten met bloed doneren.
pi_192650685
quote:
0s.gif Op donderdag 16 april 2020 13:53 schreef zoost het volgende:

[..]

Dat is nu hetzelfde

https://www.sanquin.nl/faq-bloed-doneren-en-coronavirus

Dus de vraag is hoe representatief die 3% is en op welk moment dit bloed is afgestaan. En dan moet je dat moment ook vergelijken met de doden op dat moment. En niet met het huidige aantal geschatte Corona doden.
Als het bloed eind maart/begin april is afgestaan, en je moet daarvoor 2 weken klachtenvrij zijn, dan zou je toch grotendeels alleen de asymptomatische gevallen meenemen in je onderzoek?

Iedereen die in maart besmet is geraakt en klachten heeft gehad sluit je hiermee bijna uit.

Wellicht is het nog te vroeg voor een dergelijk onderzoek. Ik hoop in ieder geval dat ze het onderzoek elke maand herhalen.
pi_192726472
The actual number of infections from COVID-19 in Los Angeles County may be as high as 55 times the current number of confirmed positive cases, according to preliminary results from antibody tests conducted as part of a joint venture between the University of Southern California and the Los Angeles County Department of Public Health.

After testing nearly 900 people, researchers estimate that as many as 442,000 people throughout the county of nearly eight million adults had the virus as of April 9. That's just 5.6% of the population.

https://www.cnbc.com/amp/(...)tter_impression=true

Geregistreerde besmettingen 7900 vs 442.000 met antistoffen volgens steekproef.
pi_192726485
Gov. Andrew Cuomo said Monday that state Department of Health officials plan to randomly select 3,000 people for tests that will look for indications that their bodies have fought off the virus, even if they were never tested or showed any symptoms.

Cuomo noted that Germany — with a population of 83 million to New York’s 19.5 million — used the same sample size for its antibody testing survey.

He said the results will provide “the first true snapshot of exactly how many people were infected by COVID-19 and where we are as a population and will help us to reopen and rebuild without jeopardizing what we’ve already accomplished.”

https://globalpandemic.ne(...)t-to-reopen-economy/

[ Bericht 7% gewijzigd door Za op 21-04-2020 12:44:02 ]
pi_192731357
Nieuwe test: ten minste 11 van de 100 hebben antilichamen tegen het coronavirus in de regio Stockholm

Uit een nieuwe coronatest bij bloeddonoren in de regio Stockholm blijkt dat minstens 11 van de 100 antilichamen hadden ontwikkeld. Het werkelijke cijfer zou hoger zijn.
'Het is genoeg informatie die we niet kunnen bewaren', zegt Jan Albert, hoogleraar klinische microbiologie aan het Karolinska University Hospital.

Karolinska University Hospital en Karolinska Institutet hebben samengewerkt om een ​​nieuwe antilichaamtest te produceren in de strijd tegen covid-19. Onderzoekers hebben de afgelopen weken testtests uitgevoerd in twee sessies van elk 100 personen. Bij de tests werd bloed van bloeddonoren gebruikt. De tweede ronde, vorige week uitgevoerd, toonde aan dat minstens 11 van de 100 antilichamen tegen het coronavirus hadden ontwikkeld.

https://www.svt.se/nyhete(...)kroppar-mot-covid-19
pi_192731403
100 is wel een erg kleine steekproef. En was dit een aselecte steekproef?
Cum hoc ergo propter hoc (correlation does NOT imply causation)
De coronacijfers van vandaag zijn een achteruitkijkspiegel van ťťn ŗ twee weken terug: COR / Het datavertragingstopic #2
pi_192734488


Dit is ook een gek verhaal, 150 positief getest, nul met symptomen. Waarom zijn er 150 symptoom loze mensen getest? En waarom die 150 van de 450 die er wonen. Hoe.
pi_192749712
UK coronavirus antibody test validated – but results show under-40s may not be immune
Younger people who had tested positive for virus came back negative, suggesting test may not be useful for wider population


Tests aimed at determining whether Britons have recovered from coronavirus may not be useful because younger people do not produce sufficient quantities of antibodies to the virus, early research suggests.

It was hoped that antibody tests could help kickstart the economy by allowing those who are immune out of lockdown.

The Government had been hoping to roll out millions of tests in the coming weeks in the belief that some kind of "immunity certificate" might be possible for those testing positive, but supplies from China have so far failed to pass sensitivity and specificity tests.

https://www.telegraph.co.(...)ecommendation-widget
pi_192770053
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 april 2020 03:36 schreef Za het volgende:
Gov. Andrew Cuomo said Monday that state Department of Health officials plan to randomly select 3,000 people for tests that will look for indications that their bodies have fought off the virus, even if they were never tested or showed any symptoms.

Cuomo noted that Germany — with a population of 83 million to New York’s 19.5 million — used the same sample size for its antibody testing survey.

He said the results will provide “the first true snapshot of exactly how many people were infected by COVID-19 and where we are as a population and will help us to reopen and rebuild without jeopardizing what we’ve already accomplished.”

https://globalpandemic.ne(...)t-to-reopen-economy/
Voorlopige resultaten, 13,9% van New Yorkers heeft antistoffen.
pi_192771805
Meer toelichting bij het onderzoek van Sanquin:

quote:
In uitbraakgebied is 7 tot 9 procent mensen immuun

Steekproef Landelijk heeft 3 procent antistoffen tegen het nieuwe coronavirus.

De opgebouwde immuniteit tegen Covid-19 verschilt sterk per regio. In een steekproef in de eerste week van april onder 4.000 bloeddonoren van Sanquin bleek dat in de GGD-regio’s Brabant-Zuidoost en Limburg-Noord de percentages van mensen met antistoffen lagen tussen de 7 en 9 procent. Dat maakte RIVM-directeur Jaap van Dissel woensdag bekend tijdens zijn wekelijke briefing aan de Tweede Kamer over de coronacrisis. Een week eerder had hij al gemeld dat het landelijk gemiddelde van mensen met antistoffen tegen het nieuwe coronavirus uitkwam op 3 procent.

Omdat het enige tijd duurt voordat iemand na een infectie weerstand tegen het virus opbouwt, geven de getallen een beeld van het begin van de epidemie in Nederland, begin maart. Het onderzoek onder bloeddonoren wordt binnenkort herhaald om te zien in hoeverre de weerstand tegen het coronavirus in de loop van de epidemie verder is uitgebreid.

Deskundigen gaan ervan uit dat voor een goede groepsbescherming 60 procent van de bevolking immuun moet zijn voor het virus. Op dat niveau is het nog lang niet. Daarnaast is het ook nog de vraag hoe goed en hoe lang antistoffen bescherming blijven bieden tegen herbesmetting.

Groepsimmuniteit ontwikkelt zich gradueel: naarmate er meer mensen komen die de infectie hebben doorgemaakt zal er een steeds grotere demping zijn op de verspreiding van het virus, ook zonder maatregelen als ‘intelligente lockdowns’.

Uit de NRC. Noord-Brabant/Limburg zaten dus begin maart al op 7-9%. Dat geeft toch wel iets meer nuance dan de 3% die werd genoemd voor heel NL. Het verschil met het Noorden van het land is gewoon heel groot.
pi_192771915
ja in Friesland bijv. is nog niet eens 1% immuun (bron GGD Frysl‚n). Dus ja, dat haalt het gemiddelde een flink eind naar beneden.
just give a second thought
what if we don't get caught...
pi_192772103
quote:
1s.gif Op woensdag 22 april 2020 12:43 schreef Za het volgende:
UK coronavirus antibody test validated – but results show under-40s may not be immune
Younger people who had tested positive for virus came back negative, suggesting test may not be useful for wider population


Tests aimed at determining whether Britons have recovered from coronavirus may not be useful because younger people do not produce sufficient quantities of antibodies to the virus, early research suggests.

It was hoped that antibody tests could help kickstart the economy by allowing those who are immune out of lockdown.

The Government had been hoping to roll out millions of tests in the coming weeks in the belief that some kind of "immunity certificate" might be possible for those testing positive, but supplies from China have so far failed to pass sensitivity and specificity tests.

https://www.telegraph.co.(...)ecommendation-widget
Dat ze geen antibodies kunnen vinden wilt niet zeggen dat zo iemand niet immuun is. Als zo iemand corona heeft gehad dan heeft het afweer systeem van het lichaam zich daar dus succesvol tegen verdedigd, wat er op duidt dat zo iemand het dus kan weerstaan.
pi_192772179
quote:
0s.gif Op donderdag 23 april 2020 18:02 schreef Za het volgende:

[..]

Voorlopige resultaten, 13,9% van New Yorkers heeft antistoffen.
Heb je een link? 13.9% is wel hoog, positief!
  donderdag 23 april 2020 @ 20:05:05 #58
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_192772217
quote:
0s.gif Op donderdag 23 april 2020 19:47 schreef Breekfast het volgende:
Meer toelichting bij het onderzoek van Sanquin:
[..]

Uit de NRC. Noord-Brabant/Limburg zaten dus begin maart al op 7-9%. Dat geeft toch wel iets meer nuance dan de 3% die werd genoemd voor heel NL. Het verschil met het Noorden van het land is gewoon heel groot.
The plot thickens.
pi_192772280
quote:
0s.gif Op donderdag 23 april 2020 19:47 schreef Breekfast het volgende:
Meer toelichting bij het onderzoek van Sanquin:
[..]

Uit de NRC. Noord-Brabant/Limburg zaten dus begin maart al op 7-9%. Dat geeft toch wel iets meer nuance dan de 3% die werd genoemd voor heel NL. Het verschil met het Noorden van het land is gewoon heel groot.
Ik snap hier werkelijk niets van. Carnaval vier je toch in kleine groepjes?? :@
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_192772637
quote:
0s.gif Op donderdag 23 april 2020 20:03 schreef George_of_the_Jungle het volgende:

[..]

Heb je een link? 13.9% is wel hoog, positief!
NYGovCuomo twitterde op donderdag 23-04-2020 om 17:59:37 NEW: The first phase of results from a statewide antibody study are in.

We collected approximately 3,000 antibody samples from 40 locations in 19 counties.

Preliminary estimates show a 13.9% infection rate. reageer retweet
NYGovCuomo twitterde op donderdag 23-04-2020 om 18:02:19 Percent positive by region:

Long Island: 16.7%
NYC: 21.2%
Westchester/Rockland: 11.7%
Rest of state: 3.6%

(Weighted results) reageer retweet
Wer lesen kann, ist klar im Vorteil.
pi_192773516
quote:
6s.gif Op donderdag 23 april 2020 20:07 schreef vosss het volgende:

[..]

Ik snap hier werkelijk niets van. Carnaval vier je toch in kleine groepjes?? :@
Als je ziet hoeveel verschil een evenement als carnaval lijkt te maken in de verspreiding dan vind ik dat op zich wel positief nieuws. In het Noorden van Nederland is men (zou je denken) toch ook in februari lekker op vakantie gegaan naar Noord-ItaliŽ en Oostenrijk, maar daar heeft het zich niet echt kunnen verspreiden. Terwijl je mag verwachten dat er ook in het Noorden vanaf half februari introducties van het virus zijn geweest door terugkerende vakantiegangers.

Dat zou misschien betekenen dat je met het verbieden van grote evenementen al redelijk ver komt in het in toom houden van het virus.
pi_192774714
quote:
0s.gif Op donderdag 23 april 2020 20:26 schreef Felixa het volgende:

[..]

NYGovCuomo twitterde op donderdag 23-04-2020 om 17:59:37 NEW: The first phase of results from a statewide antibody study are in.

We collected approximately 3,000 antibody samples from 40 locations in 19 counties.

Preliminary estimates show a 13.9% infection rate. reageer retweet
NYGovCuomo twitterde op donderdag 23-04-2020 om 18:02:19 Percent positive by region:

Long Island: 16.7%
NYC: 21.2%
Westchester/Rockland: 11.7%
Rest of state: 3.6%

(Weighted results) reageer retweet
Hebben die 3000 samples genomen in totaal van die 40 locaties en 19 landen of hebben die van elke 40 locaties 3000 samples genomen?

Als het het eerste is dan hebben ze dus maar 75 samples per locatie. Ik denk niet dat je op zo een gering aantal fatsoenlijke conclusies kan trekken wel? :@
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_192774798
quote:
5s.gif Op donderdag 23 april 2020 22:31 schreef vosss het volgende:

[..]

Hebben die 3000 samples genomen in totaal van die 40 locaties en 19 landen of hebben die van elke 40 locaties 3000 samples genomen?

Als het het eerste is dan hebben ze dus maar 75 samples per locatie. Ik denk niet dat je op zo een gering aantal fatsoenlijke conclusies kan trekken wel? :@
Ik hoorde op CNN dat ze op die 40 locaties in 19 counties (geen countries ;) ) binnen de staat New York gewoon willekeurig mensen van straat hebben geplukt, bijv bij de uitgang van de supermarkt. Maar dus 3.000 in totaal.
Zal vast nog wel uitgebreid gaan worden, dit was maar een klein testje.
Wer lesen kann, ist klar im Vorteil.
pi_192774820
quote:
0s.gif Op donderdag 23 april 2020 22:36 schreef Felixa het volgende:
dit was maar een klein testje.
Ja dan zegt dit dus totaal helemaal niets.

Althans ik gok dat een getal van 75 daar veel te gering voor is om statistiek op los te laten waarvan de uitkomst redelijk betrouwbaar is.
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_192774847
quote:
0s.gif Op donderdag 23 april 2020 22:36 schreef Felixa het volgende:

[..]

Ik hoorde op CNN dat ze op die 40 locaties in 19 counties (geen countries ;) ) binnen de staat New York gewoon willekeurig mensen van straat hebben geplukt, bijv bij de uitgang van de supermarkt. Maar dus 3.000 in totaal.
Zal vast nog wel uitgebreid gaan worden, dit was maar een klein testje.
75 testen is echt te weinig. Daarnaast zie ik liever een onderzoek waarbij ze niet mensen op straat 'willekeurig' uitkiezen.
  donderdag 23 april 2020 @ 23:21:53 #66
484872 borealist
Mijn naam is Bo
pi_192775716
quote:
1s.gif Op woensdag 22 april 2020 12:43 schreef Za het volgende:
UK coronavirus antibody test validated – but results show under-40s may not be immune
Younger people who had tested positive for virus came back negative, suggesting test may not be useful for wider population


Tests aimed at determining whether Britons have recovered from coronavirus may not be useful because younger people do not produce sufficient quantities of antibodies to the virus, early research suggests.
Het lijkt er nog steeds op dat C19 een flut virus is waarvan de meeste mensen niet doorhebben dat ze het krijgen.

Dat veel mensen niet genoeg antistoffen aanmaken om positief te testen past bij dat beeld.
pi_192776677
quote:
0s.gif Op donderdag 23 april 2020 19:47 schreef Breekfast het volgende:
Meer toelichting bij het onderzoek van Sanquin:
[..]

Uit de NRC. Noord-Brabant/Limburg zaten dus begin maart al op 7-9%. Dat geeft toch wel iets meer nuance dan de 3% die werd genoemd voor heel NL. Het verschil met het Noorden van het land is gewoon heel groot.
Eens, thanks voor deze info.
pi_192776703
quote:
7s.gif Op donderdag 23 april 2020 22:37 schreef vosss het volgende:

Ja dan zegt dit dus totaal helemaal niets.

Althans ik gok dat een getal van 75 daar veel te gering voor is om statistiek op los te laten waarvan de uitkomst redelijk betrouwbaar is.
3000 binnen de staat New York, ik meen dat de WHO een steekproef van 500 al als representatief beschouwd.
pi_192777397
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 april 2020 01:10 schreef Za het volgende:

[..]

3000 binnen de staat New York, ik meen dat de WHO een steekproef van 500 al als representatief beschouwd.
Een steekproef moet dan toch aselect uit de populatie genomen worden ipv alleen bij mensen die toevallig op straat zijn terwijl het grootste deel van je populatie thuis blijft. ;)
pi_192780213
quote:
0s.gif Op donderdag 23 april 2020 19:47 schreef Breekfast het volgende:
Meer toelichting bij het onderzoek van Sanquin:
[..]

Uit de NRC. Noord-Brabant/Limburg zaten dus begin maart al op 7-9%. Dat geeft toch wel iets meer nuance dan de 3% die werd genoemd voor heel NL. Het verschil met het Noorden van het land is gewoon heel groot.
Dat is goed nieuws, want als als je relatief hoge percentages hebt in provincies met meer mensen. Dan zijn de hoeveelheid mensen die besmet zijn geweest in absolute getallen ook veel hoger.
pi_192780324
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 april 2020 06:48 schreef Basp1 het volgende:

Een steekproef moet dan toch aselect uit de populatie genomen worden ipv alleen bij mensen die toevallig op straat zijn terwijl het grootste deel van je populatie thuis blijft. ;)
Ik heb ook niet gezegd dat het een representatieve steekproef betrof, maar dat de WHO een aantal personen van 500 hanteert, in antwoord op iemand die 3000 te weinig vond.

Voor wat betreft de resultaten, iedereen moet in de huidige situatie boodschappen halen, wanneer je dan op diverse locaties bij supermarkten in 19 verschillende counties 3000 samples afneemt denk ik dat je een betere afspiegeling hebt van de samenleving dan wanneer je zoals het RIVM daarvoor alleen gezonde fitte bloeddonoren neemt.

[ Bericht 5% gewijzigd door Za op 24-04-2020 11:51:09 ]
pi_192780729
quote:
Interessant. Het percentage met antistoffen ligt gewoon bizar laag (onder bloeddonoren).

Mocht het RIVM nog geloven in herd immunity dan zullen deze cijfers een deceptie zijn, dat gaat jaren duren indien je de zorg moet blijven ontlasten.
  vrijdag 24 april 2020 @ 11:59:17 #74
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_192780743
als er miljoenen besmet zijn, dan zijn we er zo vanaf! Beter!
  vrijdag 24 april 2020 @ 12:02:03 #75
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_192780796
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 april 2020 11:59 schreef RickoKun het volgende:
als er miljoenen besmet zijn, dan zijn we er zo vanaf! Beter!
Ja, maar dat is niet het geval.
pi_192780957
Ik denk dat het hoger is, Sanquin heeft natuurlijk met bloed donoren een vrij specifieke groep.
pi_192780964
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 april 2020 11:58 schreef Za het volgende:

[..]

Interessant. Het percentage met antistoffen ligt gewoon bizar laag (onder bloeddonoren).

Mocht het RIVM nog geloven in herd immunity dan zullen deze cijfers een deceptie zijn, dat gaat jaren duren indien je de zorg moet blijven ontlasten.
Aan de andere kant, als 3% begin maart antistoffen had en die dus blijkbaar weken eerder zijn besmet en het ziekteproces al hebben doorlopen.... en je kijkt naar het aantal doden tot 15 maart... is het blijkbaar niet zo'n dodelijk virus :P
pi_192781012
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 april 2020 11:58 schreef Za het volgende:

[..]

Interessant. Het percentage met antistoffen ligt gewoon bizar laag (onder bloeddonoren).

Mocht het RIVM nog geloven in herd immunity dan zullen deze cijfers een deceptie zijn, dat gaat jaren duren indien je de zorg moet blijven ontlasten.
Maar die proef is al een lange tijd geleden gedaan. Ik zou graag duidelijk willen zien wanneer Sanquin de test gaat herhalen en wanneer we resultaten zullen zien. Want Sanquin gaat het maandelijks herhalen, maar het is mij in ieder geval niet duidelijk wanneer precies en wanneer de resultaten gedeeld worden.

Maar als we het met moeten doen met de minimale hoeveelheid IC bedden waar we naartoe werken kan het helaas nog wel even duren...
pi_192781175
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 april 2020 12:12 schreef Wirelessmouse het volgende:

Aan de andere kant, als 3% begin maart antistoffen had en die dus blijkbaar weken eerder zijn besmet en het ziekteproces al hebben doorlopen.... en je kijkt naar het aantal doden tot 15 maart... is het blijkbaar niet zo'n dodelijk virus :P
Ze zijn pas in april begonnen met testen.
pi_192781215
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 april 2020 12:16 schreef Anton91 het volgende:

[..]

Maar die proef is al een lange tijd geleden gedaan. Ik zou graag duidelijk willen zien wanneer Sanquin de test gaat herhalen en wanneer we resultaten zullen zien. Want Sanquin gaat het maandelijks herhalen, maar het is mij in ieder geval niet duidelijk wanneer precies en wanneer de resultaten gedeeld worden.
De tests waren 1e week april, en v Dissel kwam op de 16e met de bevindingen.

Ze zeggen de test "met regelmaat te zullen herhalen", maar nu de uitkomst vrijwel niets heeft opleverd vraag ik me af of dat nog enig nut heeft.
pi_192781246
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 april 2020 12:31 schreef Za het volgende:

[..]

Ze zijn pas in april begonnen met testen.
Precies, en daaruit blijkt dat begin maart gemiddeld 3% het virus had.
pi_192781335
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 april 2020 12:36 schreef Za het volgende:

[..]

De tests waren 1e week april, en v Dissel kwam op de 16e met de bevindingen.

Ze zeggen de test "met regelmaat te zullen herhalen", maar nu de uitkomst vrijwel niets heeft opleverd vraag ik me af of dat nog enig nut heeft.
Maar ik denk dat het voor dit onderzoek ook geld dat mensen 2 weken klachtenvrij moeten zijn. Dus dan zijn zullen er wellicht ook een aantal mensen afvallen. Ik heb nog steeds positieve hoop dat de hoeveelheid met anti stoffen snel zal stijgen.
pi_192781394
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 april 2020 12:38 schreef Wirelessmouse het volgende:

Precies, en daaruit blijkt dat begin maart gemiddeld 3% het virus had.
Je schreef dat 3% begin maart antistoffen had.
pi_192781438
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 april 2020 12:49 schreef Anton91 het volgende:

Maar ik denk dat het voor dit onderzoek ook geld dat mensen 2 weken klachtenvrij moeten zijn. Dus dan zijn zullen er wellicht ook een aantal mensen afvallen. Ik heb nog steeds positieve hoop dat de hoeveelheid met anti stoffen snel zal stijgen.
Ik hoop dat blijkt dat de test achteraf niet goed werkte, valse negatieven, de bloeddonoren niet representatief zijn etc.

Maar kijkend naar andere plaatsen met een uitbraak zoveel groter dan hier, dan denk ik dat het wel zo ongeveer klopt met die 3,3% en daar kun je niets mee aanvangen.

Die hele lockdown vertraagd het nog veel meer, beter schermen ze ouderen af en gaat verder iedereen zijn leven weer oppakken.
pi_192781492
Hoe mensen geselecteerd zijn is wel een dingetje. Idealiter doe je dat compleet random, maar in de praktijk is dat gewoon heel lastig. Met de studies in Californie hadden ze dat ook. Daar hadden ze kandidaten random geselecteerd uit een database met email adressen geloof ik (maar is die database random?), maar je moet maar wachten wie er positief reageert en op komt dagen. Heb bleek dat in een van de twee studies in het begin vooral mensen uit postcode gebieden met dure huizen op kwamen dagen, toen hebben ze dat aangepast en zijn meer mensen gaan selecteren uit postcode gebieden met huizen met lagere prijzen.
Random is het sleutelwoord, maar je wilt ook goede dekking over het land en leeftijdsklassen hebben.
pi_192781501
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 april 2020 12:56 schreef Za het volgende:

[..]

Je schreef dat 3% begin maart antistoffen had.
Klopt, maar het punt wat ik wilde maken is dat het aantal doden dan toch behoorlijk beperkt is gebleven. Dat is meer dan 500.000 mensen besmet (uitgaande van 17 miljoen inwoners).
pi_192781521
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 april 2020 13:01 schreef Za het volgende:

[..]

Ik hoop dat blijkt dat de test achteraf niet goed werkte, valse negatieven, de bloeddonoren niet representatief zijn etc.

Maar kijkend naar andere plaatsen met een uitbraak zoveel groter dan hier, dan denk ik dat het wel zo ongeveer klopt met die 3,3% en daar kun je niets mee aanvangen.

Die hele lockdown vertraagd het nog veel meer, beter schermen ze ouderen af en gaat verder iedereen zijn leven weer oppakken.
Met het laatste gedeelte ben ik het helemaal eens. De lockdown vertraagd het ontzettend en de schade aan de economie gaat gigantisch zijn. Daarom vind ik het jammer dat we niet naar een tijdelijk (voor de corona) verhoogd aantal IC bedden gaan en de economie verder openen. Liever iets meer aanvallend dan te defensief.
pi_192781527
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 april 2020 13:01 schreef Za het volgende:

[..]

Ik hoop dat blijkt dat de test achteraf niet goed werkte, valse negatieven, de bloeddonoren niet representatief zijn etc.

Maar kijkend naar andere plaatsen met een uitbraak zoveel groter dan hier, dan denk ik dat het wel zo ongeveer klopt met die 3,3% en daar kun je niets mee aanvangen.

Die hele lockdown vertraagd het nog veel meer, beter schermen ze ouderen af en gaat verder iedereen zijn leven weer oppakken.
Daar ben ik het mee eens, scherm ouderen/risicogevallen af en hou beperkte maatregelen in stand voor de rest. Dan kan de wereld ook weer enigzins verder draaien.
pi_192781584
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 april 2020 13:07 schreef Wirelessmouse het volgende:

Klopt, maar het punt wat ik wilde maken is dat het aantal doden dan toch behoorlijk beperkt is gebleven. Dat is meer dan 500.000 mensen besmet (uitgaande van 17 miljoen inwoners).
Mee eens zelfs nog minder dodelijk, want het exacte percentage van de bloeddonoren met antistoffen is 3,3%.
pi_192781587
Die kant gaat het wel op denk ik. Zolang er geen goede behandelingsmethode is of een goed vaccin moeten ouderen sowieso beschermt worden. Je kunt niet iedereen in een lockdown houden 12-18 maanden. Productie gaat naar beneden, voorraden raken op, langzaam komen er tekorten, etc. Denk ook aan de psychologische effecten en de financiele impact daarvan.
Veel, en goed, testen is belangrijk om de data in handen te krijgen welke de basis voor het beleid vormen. Dat hadden ze sowieso van het begin moeten doen, random testen om verspreiding te kunnen volgen.
pi_192781623
Wel apart trouwens dat ze niet een update van het percentage mensen met antistoffen hebben gegeven maar meer gedetailleerde informatie op basis van data die er een week geleden al was. Sanguin is doorlopend aan het testen neem ik aan, waarom niet wekelijks een update op basis van nieuwe data?
pi_192781645
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 april 2020 13:08 schreef Anton91 het volgende:

Daarom vind ik het jammer dat we niet naar een tijdelijk (voor de corona) verhoogd aantal IC bedden gaan en de economie verder openen. Liever iets meer aanvallend dan te defensief.
Dit plus iedereen die in contact komt met ouderen een mondkapje op.
Men is nu als een razende mondkapjes aan het ritselen voor verplegend personeel die in contact komen met coronapatienten, maar aan de andere kant waar mensen ouderen besmetten en meer dan de helft van de besmettingen plaatsvinden, misschien wel driekwart, wordt niet preventief een mondkapje gedragen, dat is dweilen met de kraan open, ondanks lockdown.
pi_192781695
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 april 2020 13:19 schreef Za het volgende:

[..]

Dit plus iedereen die in contact komt met ouderen een mondkapje op.
Men is nu als een razende mondkapjes aan het ritselen voor verplegend personeel die in contact komen met coronapatienten, maar aan de andere kant waar mensen ouderen besmetten en meer dan de helft van de besmettingen plaatsvinden, misschien wel driekwart, wordt niet preventief een mondkapje gedragen, dat is dweilen met de kraan open, ondanks lockdown.
Inderdaad, totaal onbegrijpelijk, geen bescherming in verpleeghuizen heeft er mede voor gezorgd dat er zo'n paniekerige reactie is op het virus, met de lockdowns in alle landen. Dit was gisteren in het nieuws:

WHO-chef: tot de helft van alle Europese coronadoden woonde in verpleeghuis
pi_192781700
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 april 2020 13:19 schreef Za het volgende:

[..]

Dit plus iedereen die in contact komt met ouderen een mondkapje op.
Men is nu als een razende mondkapjes aan het ritselen voor verplegend personeel die in contact komen met coronapatienten, maar aan de andere kant waar mensen ouderen besmetten en meer dan de helft van de besmettingen plaatsvinden, misschien wel driekwart, wordt niet preventief een mondkapje gedragen, dat is dweilen met de kraan open, ondanks lockdown.
Ja en juist die ouderen gaan niet bijdragen aan de herd-immunity vermoed ik zomaar en ze zorgen wel voor gigantische hoeveelheid doden die weer tot gevolgen hebben dat de paniek toeslaat bij een hele hoop mensen.
pi_192784864
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 april 2020 13:24 schreef Wirelessmouse het volgende:

Inderdaad, totaal onbegrijpelijk, geen bescherming in verpleeghuizen heeft er mede voor gezorgd dat er zo'n paniekerige reactie is op het virus, met de lockdowns in alle landen. Dit was gisteren in het nieuws:

WHO-chef: tot de helft van alle Europese coronadoden woonde in verpleeghuis
Bizar, ik ga dat artikel er even bijzoeken (en heb een aparte thread gemaakt).

Dan is de oplossing toch heel duidelijk, van overheidswege optimale bescherming opleggen in alle zorgcentra, ipv beweren dat dat onnodig is.
pi_192785126
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 april 2020 17:54 schreef Za het volgende:

[..]

Bizar, ik ga dat artikel er even bijzoeken (en heb een aparte thread gemaakt).

Dan is de oplossing toch heel duidelijk, van overheidswege optimale bescherming opleggen in alle zorgcentra, ipv beweren dat dat onnodig is.
Het is ook bizar, wie weet hoe er tegen Corona aan zou worden gekeken als je die irritante doden-per-dag grafiek bijna kon halveren...
pi_192792728
WHO-chef: tot de helft van alle Europese coronadoden woonde in verpleeghuis
Tot de helft van alle overleden coronapatiŽnten in Europa woonde in een verpleeghuis. Dat heeft het hoofd van het Europese kantoor van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) Hans Kluge gezegd. Hij baseert zich hierbij op schattingen van diverse Europese landen.

Kluge zei dat er een "diep verontrustend beeld" opdoemt van de impact van het virus op verpleeghuizen voor ouderen. De zorgmedewerkers zijn volgens hem de miskende helden van de pandemie en bovendien vaak onderbetaald en overwerkt. Kluge roept op tot meer steun voor het zorgpersoneel, bijvoorbeeld door meer beschermende middelen en betere training.

In Nederland zijn voor zover bekend ruim 800 coronapatiŽnten gestorven in verpleegtehuizen. Dat cijfer loopt fors achter bij het werkelijke aantal mensen dat is overleden.

https://nos.nl/liveblog/2(...)n-weer-mogelijk.html
Leeftijden
Volgens het RIVM is de helft van alle gemelde patiŽnten 65 jaar of ouder. Bij de overleden patiŽnten was de helft 81 jaar of ouder.

https://nos.nl/artikel/23(...)n-aan-het-virus.html

V Dissel: mondkapjes bij ouderenzorg overbodig.
pi_192796803
@Za

Geen andere bron(nog) kunnen vinden maar een interessant artikel:

https://www.telegraaf.nl/(...)en-tegen-coronavirus

quote:
Ruim 4 procent van Belgen heeft antistoffen tegen coronavirus
Updated 9 min geleden
14 min geleden in BUITENLAND

MECHELEN - Van de Belgen heeft zeker 4,3 procent antistoffen tegen het coronavirus in het bloed. Dat blijkt uit vervolgonderzoek onder bloeddonoren door het Belgische Sciensano in samenwerking met het Rode Kruis.

In eerste aanleg testte 2,1 procent van Vlaamse bloeddonoren eind maart positief op antistoffen. Twee weken later bleek dat te zijn verdubbeld tot 4,1 procent. Samen met de resultaten uit WalloniŽ en Brussel, konden er half april bij 4,3 procent van de populatie antistoffen teruggevonden worden.

Sciensano en het Rode Kruis onderzoeken of bloeddonoren antistoffen hebben tegen het virus om in te schatten in welke mate er groepsimmuniteit opgebouwd wordt tijdens het verloop van de epidemie bij de Belgische gezonde bevolking.

Bloeddonoren zijn volgens het Rode Kruis een ideale testpopulatie die representatief is voor de algemene bevolking. In 2019 telde Rode Kruis-Vlaanderen meer dan 175.000 verschillende donoren. Zij zijn goed gespreid qua leeftijd, geslacht en woonplaats ťn zorgen voor een continue voorziening van stalen.

In Nederland doet bloedbank Sanquin een vergelijkbaar onderzoek. Half april meldde RIVM-directeur Jaap van Dissel aan de Tweede Kamer dat ongeveer 3 procent van de Nederlandse bloeddonoren antistoffen had opgebouwd tegen het coronavirus. Ook hier gaat het onderzoek verder.
pi_192797574
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 april 2020 10:27 schreef Anton91 het volgende:
@:Za

Geen andere bron(nog) kunnen vinden maar een interessant artikel:

https://www.telegraaf.nl/(...)en-tegen-coronavirus

Interessant! Apart dat dat aantal in lockdown desondanks kan verdubbelen.
pi_192797768
quote:
Ik ben benieuwd naar de ontwikkeling op Goeree-Overflakkee, dat is wel een enorme infectie explosie geweest wat is deze cijfers nog niet te zien is
pi_192799056
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 april 2020 15:50 schreef cemeteryslut het volgende:
[ afbeelding ]

Dit is ook een gek verhaal, 150 positief getest, nul met symptomen. Waarom zijn er 150 symptoom loze mensen getest? En waarom die 150 van de 450 die er wonen. Hoe.
En je vraagt je af wat voor immigranten er zitten? Zieke en zwakke ouderen of vooral jonge, gezonde, mannen?
pi_192799094
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 april 2020 10:27 schreef Anton91 het volgende:
@:Za

Geen andere bron(nog) kunnen vinden maar een interessant artikel:

https://www.telegraaf.nl/(...)en-tegen-coronavirus
[..]

In twee weken 2% erbij, maar met 2 datapunten en geen idee hoe de data verzameld is is er weinig over te zeggen. Maar met een toename van 1% per week zou het lang duren voor er herd immunity is.
pi_192799200
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 april 2020 12:57 schreef George_of_the_Jungle het volgende:

[..]

In twee weken 2% erbij, maar met 2 datapunten en geen idee hoe de data verzameld is is er weinig over te zeggen. Maar met een toename van 1% per week zou het lang duren voor er herd immunity is.
Dat zou dan heel erg lang duren, maar hoe hoger het percentage mensen is dat anti stoffen heeft (en als zij immuun zijn) hoe lager de R0 komt te liggen. Dan kan het virus in ieder geval minder snel verspreiden.
pi_192799693
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 april 2020 13:05 schreef Anton91 het volgende:

Dat zou dan heel erg lang duren
Anderhalve maand in dit tempo.
  zondag 26 april 2020 @ 22:35:28 #105
484872 borealist
Mijn naam is Bo
pi_192821212
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 april 2020 12:57 schreef George_of_the_Jungle het volgende:
Maar met een toename van 1% per week zou het lang duren voor er herd immunity is.
Gaat inderdaad lang duren. Iedereen gezin onder de 60 in goede gezondheid moet gewoon weer normaal aan het werk, dan hebben we die groepsimmuniteit in no time, en gaan er uiteindelijk minder bejaarden dood.

Maar de smurfen hebben het voor het zeggen.
  zondag 26 april 2020 @ 23:08:56 #106
213335 Breekfast
Ondertitel
pi_192821826
Het verbaast mij wel dat er nog zo weinig antistoffen studies bekend zijn uit andere landen. Ik kan in ieder geval nog maar weinig vinden. Dit is toch voor elk land super interessant om te weten zou je denken.

Ik ben bijvoorbeeld erg benieuwd naar de cijfers in ItaliŽ.
pi_192831107
Veel landen zijn in het begin terughoudend geweest met testen. Opvallend was dat verschillende landen daar verschillende excuses voor hadden: te weinig test capaciteit, te weinig testen, te weinig test materiaal, testen zijn goed etc, terwijl dat in andere landen geen probleem was. Het advies van de WHO was: testen, testen, testen. Als er vanaf het begin veel, en op een goede manier (random), getest was, dat zou men nu een veel beter idee hebben hoeveel mensen er waarschijnlijk corona hebben gehad, en hoe, waar, wanneer en hoe snel corona zich verspreidde. Maar, met meer data, komen ook meer verantwoordelijkheden. Overheden kunnen zich nu makkelijk verschuilen achter 'we wisten het niet, er was geen data, we roeiden met de riemen die we hadden'. Ik denk dat dat laatste ook best een rol heeft gespeeld voor veel overheden om niet de adviezen van de WHO op te volgen.
pi_192831189
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 23:08 schreef Breekfast het volgende:
Het verbaast mij wel dat er nog zo weinig antistoffen studies bekend zijn uit andere landen. Ik kan in ieder geval nog maar weinig vinden. Dit is toch voor elk land super interessant om te weten zou je denken.

Ik ben bijvoorbeeld erg benieuwd naar de cijfers in ItaliŽ.
Veel van de aangekochte tests zijn volledig onbetrouwbaar gebleken.
  maandag 27 april 2020 @ 20:09:15 #109
484872 borealist
Mijn naam is Bo
pi_192833153
quote:
0s.gif Op maandag 27 april 2020 18:01 schreef George_of_the_Jungle het volgende:
Veel landen zijn in het begin terughoudend geweest met testen. Opvallend was dat verschillende landen daar verschillende excuses voor hadden: te weinig test capaciteit, te weinig testen, te weinig test materiaal, testen zijn goed etc, terwijl dat in andere landen geen probleem was. Het advies van de WHO was: testen, testen, testen.
Door naar de statistieken te kijken kan je zien dat 3% van de mensen boven de 95 positief is getest op C19. False negative rate is 33%, dus dan kom je uit op 4%, en dat is het minimum.
pi_192873111
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 april 2020 13:17 schreef George_of_the_Jungle het volgende:
Wel apart trouwens dat ze niet een update van het percentage mensen met antistoffen hebben gegeven maar meer gedetailleerde informatie op basis van data die er een week geleden al was. Sanguin is doorlopend aan het testen neem ik aan, waarom niet wekelijks een update op basis van nieuwe data?
Omdat:

Volgens het Sanquin onderzoek bleek dat 3,3% van de Nederlanders besmet te zijn geweest met covid-19, zijnde 560.000 personen.
Aangezien je pas antistoffen kunt meten 14 dagen na het doormaken van het virus waren deze mensen in de week of weken voorafgaand aan 20 maart ziek.
Van deze 560.000 mensen belandden er 230 op een IC (bron RIVM, overzicht NICE).

Achteraf is dus gebleken dat er van de 560.000 besmette personen er 230 op een IC beland zijn, waarvan 3/4 het overleefd.

Huidige cijfers qua aantal Nederlanders met antistoffen moeten in de miljoenen liggen (heden 38.000 geregistreerde besmettingen tov 3000 op 20 maart), dat is qua genomen maatregelen onverkoopbaar.

[ Bericht 1% gewijzigd door Za op 30-04-2020 12:55:05 ]
pi_192873349
Nu 2 weken verder ja en ik heb nog geen updates gezien van percentages mensen met antistoffen. Dat onderzoek van Sanguin is toch een doorlopend onderzoek? Dus waarom geen regelmatige updates?
Misschien heb je een punt Za.
  donderdag 30 april 2020 @ 13:17:01 #112
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_192873455
quote:
1s.gif Op donderdag 30 april 2020 12:49 schreef Za het volgende:

[..]

Omdat:

Volgens het Sanquin onderzoek bleek dat 3,3% van de Nederlanders besmet te zijn geweest met covid-19, zijnde 560.000 personen.
Aangezien je pas antistoffen kunt meten 14 dagen na het doormaken van het virus waren deze mensen in de week of weken voorafgaand aan 20 maart ziek.
Van deze 560.000 mensen belandden er 230 op een IC (bron RIVM, overzicht NICE).

Achteraf is dus gebleken dat er van de 560.000 besmette personen er 230 op een IC beland zijn, waarvan 3/4 het overleefd.

Huidige cijfers qua aantal Nederlanders met antistoffen moeten in de miljoenen liggen (heden 38.000 geregistreerde besmettingen tov 3000 op 20 maart), dat is qua genomen maatregelen onverkoopbaar.
Wat ik graag zou willen weten is hoeveel 'milde gevallen' (weinig klachten, snel uitgeziekt) tot die 38K officiŽle gevallen behoren.

In de eerste weken b.v. werd tegen gezinsleden van positieve tests gezegd: we testen jullie niet, jullie hebben het waarschijnlijk toch wel. Het aantal werkelijke gevallen moet inderdaad vele malen hoger liggen dan deze officiŽle cijfers. Ergo het sterftecijfer is vele malen lager dan ze ons willen doen geloven. Idem met het opnamecijfer (in relatieve zin)
pi_192873579
Schatting miljoenen Nederlanders besmet.

Eerste week april is Sanquin aangevangen met het testen van duizenden bloeddonoren, dit zou een representatieve steekproef zijn volgens het RIVM.
Uit dit onderzoek bleek dat eerste week april 3,3 % antistoffen tegen het virus had, oftewel 560.000 Nederlanders zou volgens deze representatieve steekproef eerste week april antistoffen hebben tegen covid-19.
Aangezien antistoffen pas meetbaar zijn 2 weken na het doormaken van het virus, zouden zij het virus in de week of weken voor 20 maart hebben doorgemaakt.

Op 20 maart waren er in Nederland 3000 officiŽle geregistreerde besmettingen maar volgens het onderzoek van het RIVM/Sanquin liepen tussen 7 en 20 maart al zo'n 560.000 zeer besmettelijke covid dragers in de maatschappij cq huiselijke kring rond.

Heden zijn er 38.802 geregistreerde besmettingen tegenover 3000 op 20 maart (3000 geregistreerde tegenover 560.000 silent besmettingen toen).

Dat zou inhouden dat heden reeds miljoenen Nederlanders besmet zijn/geweest met het coronavirus.
pi_192873676
Ik heb geen data (niemand denk ik) waarop ik dit baseer, maar ik ben overtuigd dat al 90% van de bevolking onder de 60 jaar dit virus is tegengekomen.
pi_192873724
Tegenkomen en besmet raken zijn nog wel verschillende dingen. Niet elk contact resulteert in besmetting.
De vraag blijft: Waarom heeft het RIVM/Sanguin nog geen nieuwe gegevens naar buiten gebracht. 2 weken geleden vermelden ze dat 3.3% van de Nederlanders antistoffen had, en vorige week gingen ze verder in op diezelfde data (hoger percentage in regios die zwaarder getroffen zijn).
Maar Sanguin is blijven testen. Twee weken geleden was het over het hele land 3.3%, hoeveel was dat vorige week? Hoeveel is dat deze week?
pi_192873730
quote:
0s.gif Op donderdag 30 april 2020 13:08 schreef George_of_the_Jungle het volgende:
Nu 2 weken verder ja en ik heb nog geen updates gezien van percentages mensen met antistoffen. Dat onderzoek van Sanguin is toch een doorlopend onderzoek? Dus waarom geen regelmatige updates?
Vanaf hun site, bericht van 16 April (nu 2 weken geleden):

quote:
De 3% is een indicatief getal, op basis van ruim 4.000 donaties. De eerste meting wordt voortgezet tot er 7.000 metingen verricht zijn. Naar verwachting volgende week kan Sanquin een nog betere weerspiegeling geven van de immuniteit van de Nederlandse bevolking. “Het virus verspreidt zich via de lucht en direct contact, dus de mate van besmetting zal hetzelfde verlopen bij donors vergeleken met niet-donors,” licht Hans Zaaijer toe.

“Er zat voldoende tijd tussen de uitbraak van het coronavirus en deze meting voor de eerste donors om ziek te worden, te genezen en fit genoeg te zijn om te kunnen doneren. Daarmee is deze uitslag een goede eerste indicatie. Het wordt interessanter om over 4 weken de test te herhalen, zodat we kunnen zien hoe de groei verloopt. Dan zullen meer donors, verwacht ik, het virus hebben gehad.”
Over 4 weken? Hoezo dan pas?

https://www.sanquin.nl/ar(...)t-corona-antistoffen
pi_192873803


[ Bericht 100% gewijzigd door Za op 30-04-2020 14:02:34 ]
pi_192873807
quote:
0s.gif Op donderdag 30 april 2020 13:35 schreef zoost het volgende:

[..]

Vanaf hun site, bericht van 16 April (nu 2 weken geleden):
[..]

Over 4 weken? Hoezo dan pas?

https://www.sanquin.nl/ar(...)t-corona-antistoffen
https://www.sanquin.nl/ar(...)nderzoek-naar-corona

quote:
De volgende stap is om in mei dit onderzoek te herhalen (T2). Dan kunnen we pas zien wat deze studie beoogt te meten: ‘hoe ontwikkelt zich de aanwezigheid van antistoffen tegen SARS-CoV-2, oftewel het coronavirus?’. Dankzij deze eerste grootschalige studie hebben we ten minste een indicatief percentage in handen. Het RIVM kan daarmee verder, onze studie aanvullen met eigen bevindingen, en dan het Kabinet adviseren over de volgende stappen.
Daar staat weer Mei, wat 5 weken zou zijn. Het zou gewoon wat duidelijker moeten zijn, welke week er getest gaat worden en duidelijk welke data nou bij welk meetpunt hoort. Want op de website van Sanquin moet je zoeken naar de informatie terwijl die natuurlijk gewoon beschikbaar is bij Sanquin.
  donderdag 30 april 2020 @ 13:45:00 #119
484872 borealist
Mijn naam is Bo
pi_192873808
quote:
0s.gif Op donderdag 30 april 2020 13:35 schreef zoost het volgende:

[..]

Vanaf hun site, bericht van 16 April (nu 2 weken geleden):
[..]

Over 4 weken? Hoezo dan pas?

https://www.sanquin.nl/ar(...)t-corona-antistoffen
Dat zijn schimmige figuren in schimmige organisaties in schimmige vergaderingen die deze schimmige beslissingen nemen. Vandaar dat dit soort vragen onbeantwoord blijven.
pi_192873826
quote:
0s.gif Op donderdag 30 april 2020 13:44 schreef Anton91 het volgende:
Daar staat weer Mei, wat 5 weken zou zijn. Het zou gewoon wat duidelijker moeten zijn, welke week er getest gaat worden en duidelijk welke data nou bij welk meetpunt hoort.
Inderdaad. Over welke periode afgegeven bloed wordt gerapporteerd? Niet duidelijk.
pi_192873832
quote:
0s.gif Op donderdag 30 april 2020 13:35 schreef zoost het volgende:


Naar verwachting volgende week kan Sanquin een nog betere weerspiegeling geven van de immuniteit van de Nederlandse bevolking.

https://www.sanquin.nl/ar(...)t-corona-antistoffen
Volgende week, dat is er dus nooit meer van gekomen.

Men moet het eind april nog steeds doen doen met de cijfers van mensen die tussen 7 en 20 maart het virus doormaakten.

De rest geeft binnen enkele minuten resultaat, dus blijkbaar voelen ze er weinig voor hun kennis te delen.
pi_192873882
Als miljoenen Nederlanders het al gehad zouden hebben, waarom zijn er nauwelijks Groningers in Groningen op de IC? Dan had dat aandeel toch ook al hoger moeten zijn? Lijkt wishful thinking
pi_192873897
quote:
1s.gif Op donderdag 30 april 2020 13:48 schreef Za het volgende:

[..]

Volgende week, dat is er dus nooit meer van gekomen.

Men moet het eind april nog steeds doen doen met de cijfers van mensen die tussen 7 en 20 maart het virus doormaakten.

De rest geeft binnen enkele minuten resultaat, dus blijkbaar voelen ze er weinig voor hun kennis te delen.
Dat artikel in de NRC was wel een stuk duidelijker (daar waar je dat plaatje van hebt gezien). Maar ik snap niet dat zoiets niet op de website van Sanquin te vinden is. Ik ben wel benieuwd wanneer landen zoals Zwisterland en Brazilie een daling laten zien. Dan zou groepsimmuniteit dus echt werken en zien we hoelang het ongeveer duurt zonder (stricte) regels.
pi_192873910
quote:
0s.gif Op donderdag 30 april 2020 13:52 schreef Apekoek het volgende:
Als miljoenen Nederlanders het al gehad zouden hebben, waarom zijn er nauwelijks Groningers in Groningen op de IC? Dan had dat aandeel toch ook al hoger moeten zijn? Lijkt wishful thinking
Omdat de hoeveelheid mensen op de IC natuurlijk relatief is. Het grootste aantal besmette personen zal toch in Brabant/Limburg zijn.
  donderdag 30 april 2020 @ 13:54:38 #125
277319 Tinos85
Gewoon lekker
pi_192873914
quote:
0s.gif Op donderdag 30 april 2020 13:52 schreef Apekoek het volgende:
Als miljoenen Nederlanders het al gehad zouden hebben, waarom zijn er nauwelijks Groningers in Groningen op de IC? Dan had dat aandeel toch ook al hoger moeten zijn? Lijkt wishful thinking
Omdat het grootste gedeelte van de mensen die het krijgen niet in het ziekenhuis en al helemaal niet op de IC belanden.
pi_192873919
quote:
1s.gif Op donderdag 30 april 2020 13:48 schreef Za het volgende:
Volgende week, dat is er dus nooit meer van gekomen.

Men moet het eind april nog steeds doen doen met de cijfers van mensen die tussen 7 en 20 maart het virus doormaakten.

De rest geeft binnen enkele minuten resultaat, dus blijkbaar voelen ze er weinig voor hun kennis te delen.
Ik vermoed dat er problemen zijn met de wetenschappelijkheid van de gebruikte methodiek, en ambtelijk verantwoordelijken bang zijn geworden. De gebruikelijke strategie is dan moeilijke vragen stellen (intern) zodat de boel vastloopt en iedereen op iedereen gaat wachten.

In ieder geval varen wij nu in het donker
pi_192873949
quote:
0s.gif Op donderdag 30 april 2020 13:53 schreef Anton91 het volgende:

Dat artikel in de NRC was wel een stuk duidelijker (daar waar je dat plaatje van hebt gezien). Maar ik snap niet dat zoiets niet op de website van Sanquin te vinden is. Ik ben wel benieuwd wanneer landen zoals Zwisterland en Brazilie een daling laten zien. Dan zou groepsimmuniteit dus echt werken en zien we hoelang het ongeveer duurt zonder (stricte) regels.
Dat was idd een mooi duidelijk beeld, waarom niet een bevolking die in beperking leeft voorzien van meer mooie overzichten als deze.

Ik ben benieuwd naar Zweden, en AustraliŽ is 1 groot mysterie.

[ Bericht 98% gewijzigd door Za op 30-04-2020 14:02:51 ]
pi_192873969
quote:
0s.gif Op donderdag 30 april 2020 13:54 schreef Anton91 het volgende:

[..]

Omdat de hoeveelheid mensen op de IC natuurlijk relatief is. Het grootste aantal besmette personen zal toch in Brabant/Limburg zijn.
Daarvoor vind ik het toch te plaatselijk wanneer je het over miljoenen NLers hebt. Maakt geen sense zo.
pi_192873980
quote:
0s.gif Op donderdag 30 april 2020 13:52 schreef Apekoek het volgende:
Als miljoenen Nederlanders het al gehad zouden hebben, waarom zijn er nauwelijks Groningers in Groningen op de IC? Dan had dat aandeel toch ook al hoger moeten zijn? Lijkt wishful thinking
Terechte vraag waar ik het antwoord ook niet op weet. Er wordt gespeculeerd dat het met de luchtkwaliteit (varkens boederijen, kippen farms) te maken zou hebben, of wellicht met de mate van blootstelling. Hoe meer blootstelling, hoe groter de kans op ernstige klachten?
pi_192873987
quote:
1s.gif Op donderdag 30 april 2020 13:54 schreef Tinos85 het volgende:

[..]

Omdat het grootste gedeelte van de mensen die het krijgen niet in het ziekenhuis en al helemaal niet op de IC belanden.
Dan nog, er belanden dus veel op de IC in Brabant en niet in Groningen. Dan moet het dus nog naar het noorden trekken en geloof ik dus niet dat al miljoenen het hebben gehad. Want dan was het in Groningen nu ook drukker op de IC.
pi_192874009
quote:
0s.gif Op donderdag 30 april 2020 13:59 schreef zoost het volgende:

[..]

Terechte vraag waar ik het antwoord ook niet op weet. Er wordt gespeculeerd dat het met de luchtkwaliteit (varkens boederijen, kippen farms) te maken zou hebben, of wellicht met de mate van blootstelling. Hoe meer blootstelling, hoe groter de kans op ernstige klachten?
Hoop dat je ergens gelijk hebt, maar wat is meer blootstelling?
pi_192874104
quote:
0s.gif Op donderdag 30 april 2020 13:59 schreef Apekoek het volgende:

Dan nog, er belanden dus veel op de IC in Brabant en niet in Groningen. Dan moet het dus nog naar het noorden trekken en geloof ik dus niet dat al miljoenen het hebben gehad. Want dan was het in Groningen nu ook drukker op de IC.
Van de 560.000 mensen die tussen 7 en 20 maart het virus hadden zijn er 230 op de IC terechtgekomen.

Bij bv 2 miljoen besmettingen heb je het dan over totaal 920 IC opnames uitgesmeerd over weken, het meest geconcentreerd in de zuidelijke provincies.
pi_192874173
quote:
0s.gif Op donderdag 30 april 2020 13:52 schreef Apekoek het volgende:
Als miljoenen Nederlanders het al gehad zouden hebben, waarom zijn er nauwelijks Groningers in Groningen op de IC? Dan had dat aandeel toch ook al hoger moeten zijn? Lijkt wishful thinking
Daar doen ze tenminste wel aan testen en traceren dankzij Alexander Friedrich.
pi_192875062
Advies WHO: testen, testen, testen.

RIVM/Sanguin: Over 4 of 5 weken kijken we er nog een keertje naar.
pi_192875459
quote:
0s.gif Op donderdag 30 april 2020 15:22 schreef George_of_the_Jungle het volgende:
Advies WHO: testen, testen, testen.

RIVM/Sanguin: Over 4 of 5 weken kijken we er nog een keertje naar.
Maar de test waarop de WHO adviseert en de test die Sanquin doet zijn wel iets anders...
pi_192920385
Nieuwe berekeningen - die ook gebaseerd zijn op bijgewerkte gegevens over het aantal gemelde gevallen - geven aan dat er ongeveer 75 onbevestigde gevallen zijn op elk gerapporteerd geval van covid-19.

https://www.folkhalsomynd(...)19-i-stockholms-lan/
pi_192928291
quote:
0s.gif Op zondag 3 mei 2020 02:56 schreef Za het volgende:
Nieuwe berekeningen - die ook gebaseerd zijn op bijgewerkte gegevens over het aantal gemelde gevallen - geven aan dat er ongeveer 75 onbevestigde gevallen zijn op elk gerapporteerd geval van covid-19.

https://www.folkhalsomynd(...)19-i-stockholms-lan/
quote:
De resultaten van de wiskundige berekeningen laten ook zien dat 26 procent van de bevolking in de provincie Stockholm op 1 mei covid-19 heeft of zal hebben gehad.
Op diezelfde website, als ik het in het Nederlands vertaal. Dat zou goed nieuws zijn :)

Hier ook:

https://www.bbc.com/news/world-europe-52395866

quote:
Will Swedes develop immunity?
History will judge which countries got it right. But the latest scientific discussion is focused on the number of Swedes who may have contracted the virus without showing any symptoms.

This is important because many scientists here believe Swedes may end up with much higher immunity levels compared with those living under stricter regulations.

A public health agency report this week suggested around a third of people in Stockholm will have been infected by the start of May.

That was later revised down to 26% after the agency admitted a calculation error. But several high-profile scientists have offered even greater numbers.

Prof Johan Giesecke, ex-chief scientist of the European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC), believes at least half of all Stockholmers will have caught the virus by the end of the month.

It could even be up to half the population of Sweden, suggests Stockholm University mathematician Tom Britton.
  dinsdag 5 mei 2020 @ 18:55:13 #138
213335 Breekfast
Ondertitel
pi_192961090
https://www.nu.nl/binnenl(...)rus-beschikbaar.html

quote:
Sanquin heeft per direct miljoen nieuwe immuuntests voor coronavirus beschikbaar.

Sanquin heeft samen met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) een miljoen nieuwe testkits besteld om immuniteit voor het coronavirus te kunnen onderzoeken bij bloed- en plasmadonors, meldt de non-profitorganisatie dinsdag. De tests zijn per direct beschikbaar.

Sanquin maakte de uitbreiding bekend na een werkbezoek van minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) en coronagezant Feike Sijbesma. De Chinese tests van het bedrijf Wantai zijn besteld door Sanquin en betaald door het ministerie.

Met de tests kan de aanwezigheid van antistoffen tegen het coronavirus in het bloed van donoren vastgesteld worden. De non-profitorganisatie onderzoekt samen met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) momenteel de verspreiding van het virus en opgebouwde immuniteit onder de Nederlandse bevolking.

Uit de eerste helft van het onderzoek van Sanquin bleek dat de gehanteerde tests kwalitatief goede resultaten behaalden, zegt de organisatie. De tests zijn extra nuttig omdat ze drie verschillende antistoffen kunnen aantonen, aldus Sanquin.

Resultaten eerste tests: 3 procent van donoren besmet
Deze maand bracht de organisatie de voorlopige resultaten van het eerste onderzoek onder 7.500 donoren naar buiten. De non-profitorganisatie testte een week lang alle bloed- en plasmadonoren op antistoffen.

Uit die test bleek dat 3 procent van hen antistoffen had en dus besmet is geweest met het COVID-19-virus. Sanquin wil deze proeven nu regelmatig herhalen. Volgende week volgt weer een test met 7.500 donoren, laat een woordvoerder aan NU.nl weten.

Sanquin kan het aantal antistoffentests indien nodig opschalen naar tienduizend per dag. Met de nieuw verworven tests kan de organisatie "maanden vooruit", aldus de woordvoerder.

"Het betreft een herhaalonderzoek. Er zijn geen sluitende afspraken over hoelang het doorgaat. Voorlopig houden we het vol tot het niet meer nodig is," zegt de woordvoerder.

Kwetsbare mensen beschermen
Sanquin hoopt het bloed van immune donors ook te gaan gebruiken voor de productie van antistofpreparaten waarmee kwetsbare personen beschermd kunnen worden tegen het coronavirus.

Dit proces kan volgens Sanquin opgezet en uitgevoerd worden binnen enkele weken, wanneer de organisatie daartoe de opdracht krijgt van het ministerie van VWS en de financiering rond is.

Sanquin ondersteunt onderzoek naar behandeling coronapatiŽnten
Daarnaast loopt er momenteel een onderzoek van het Erasmus MC naar de behandeling van COVID-19-patiŽnten met plasma dat antistoffen bevat. Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) begint maandag met eenzelfde onderzoek.

Om deze onderzoeken succesvol voort te kunnen zetten, is een "fikse opschaling" van de inzameling van plasma en antistoffen nodig, aldus Sanquin. Die inzameling zou vanaf eind mei kunnen worden gestart, als minister De Jonge daar opdracht toe geeft.

De organisatie liet De Jonge ook weten dat het 3.600 reguliere coronatests per dag kan verwerken. Ook kan ze in het laboratorium de benodigde testvloeistof voor die tests (lysisbuffer) maken.

pi_192962201
quote:
0s.gif Op zondag 3 mei 2020 18:06 schreef Anton91 het volgende:

[..]

[..]

Op diezelfde website, als ik het in het Nederlands vertaal. Dat zou goed nieuws zijn :)

Hier ook:

https://www.bbc.com/news/world-europe-52395866
[..]

Wat het laatste betreft. 50% van heel Zweden aan het eind van de maand, daar geloven niet veel mensen in, ook Tom Britton niet. Hij gaat nu meer richting de voorspellingen van volksgezondheid hier. Dit omdat de daling van het aantal sterfgevallen (en dus ook de daling van het aantal besmettingen) eerder inzette dan hij verwacht had. Ik ga er nog steeds van uit dat er nu onder de mensen onder de 60 in Stockholm wel meer dan 30% besmet is of besmet is geweest, terwijl in de groep 60 tot 80 het waarschijnlijk een stuk minder is. De 80+ groep durf ik geen uitspraken over te doen.
pi_192962334
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 mei 2020 19:57 schreef DrParsifal het volgende:
Ik ga er nog steeds van uit dat er nu onder de mensen onder de 60 in Stockholm wel meer dan 30% besmet is of besmet is geweest
En het is de vraag of dat klopt.

Het is tevens de vraag of iedereen die besmet is geweest genoeg antistoffen heeft.
pi_192962968
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 mei 2020 20:03 schreef luxerobots het volgende:

[..]

En het is de vraag of dat klopt.

Het is tevens de vraag of iedereen die besmet is geweest genoeg antistoffen heeft.
Inderdaad, het is de vraag of het klopt. Ik weet dat de Zweedse variant van het RIVM deze week de resultaten verwacht van een grote landelijke bloedtest op antilichamen. Mijn voorspellingen zijn niet helemaal uit de lucht gegrepen en zijn gebaseerd op aannames, maar ik meen dat het geen absurde aannames zijn en bedenk wel dat in Zweden het aantal doden per miljoen inwoners tussen de 40 en 50 al ongeveer 2.3 keer zo hoog is als in Nederland en in Stockholm is de sterfte per miljoen inwoners ongeveer 2.5 keer zo hoog als in de rest van het land (maar voor Stockholm heb ik de leeftijdsverdeling van de doden niet). Maar goed in Nederland had iets meer dan drie procent van de bloeddonoren in die leeftijdsgroep antilichamen halverwege april. En dat waren mensen die niet ziek waren geweest in de voorgaande twee weken. Hoe je daar mee terug gaat rekenen is vrij arbitrair. Maar het geeft een indicatie.
pi_192963178
quote:
0s.gif Op zondag 3 mei 2020 02:56 schreef Za het volgende:
Nieuwe berekeningen - die ook gebaseerd zijn op bijgewerkte gegevens over het aantal gemelde gevallen - geven aan dat er ongeveer 75 onbevestigde gevallen zijn op elk gerapporteerd geval van covid-19.

https://www.folkhalsomynd(...)19-i-stockholms-lan/
Kun in de op boeven die eerste zin even aanpassen.
Jij schrijft als de WHO in het begin.
Het virus is niet gevaarlijk.
Inmiddels zijn in een maand tijd tussen 7 april en 7 mei wereldwijd 183587 mensen overleden aan het virus.
Het gross van de mensen die op de ic’s hebben gelegen hebben hier levenslang letsel aan over gehouden.
In Europe zijn dus nu pas in het begin van deze crisis al meer dan 130.000 mensen overleden. Dat kun te toch niet als niet gevaarlijk bestempelen.
pi_192970456
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 mei 2020 20:03 schreef luxerobots het volgende:

[..]

En het is de vraag of dat klopt.

Het is tevens de vraag of iedereen die besmet is geweest genoeg antistoffen heeft.
Ja, dat is de grote onbekende in alle onderzoeken die men nog wil gaan doen. Wellicht zijn er grote groepen mensen die nauwelijks reageren op het virus en geen antilichamen aanmaken (vooral gezonde jonge mensen die niet tot de risicogroep behoren).

Dat zou betekenen dat je nooit weet wat de infectiegraad is/was zonder het doen van arbitraire aannames.

Laat onverlet dat ik benieuwd ben naar de tussenresultaten van Sanquin. Laatste bericht van die club dateert alweer van 16 April. En toen op basis van bloed afgenomen van minimaal 2 weken daarvoor.

Frappant bericht. Patient 0 in Frrankrijk is iemand die al voor de kerst besmet was. Als dat klopt dan is het virus echt al heel lang onder ons.

https://www.volkskrant.nl(...)oronavirus~b78cdc08/
pi_192971408
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 mei 2020 20:48 schreef Solingjan het volgende:

Kun in de op boeven die eerste zin even aanpassen.
Jij schrijft als de WHO in het begin.
Het virus is niet gevaarlijk.
Het was bedoelt als vergelijking, het aantal geregistreerde besmettingen tov het aantal werkelijke besmettingen. Het aantal mensen dat in het ziekenhuis terecht komt is dan procentueel lager.
pi_192971456
Mogelijk is 30% van de bevolking met antistoffen voldoende voor herd-immunity.

Vannacht was een Duitse specialist op CNN, dmv de tests in Duitsland hebben ze geconcludeerd dat zo'n 40% van de mensen het virus niet krijgt, er niet bevattelijk voor is.
Hij gaf aan dat daarom wanneer slechts 30% van de bevolking antistoffen heeft er al sprake is van herd-immunity, en gaf als voorbeeld dat Stockholm deze in mei zal bereiken.
pi_192971750
En nu hebben ze wel ineens 1 miljoen tests besteld? Waarom nu pas? En zijn dat niet dezelfde tests als die eerste gebruikt waren? Ergens in het ambtelijke apparaat moet er hier stevig over gediscussieerd zijn, waarom 3-4 weken wachten met het bestellen van nieuwe tetsts, terwijl het eigenlijk van het begin af aan is opgezet als een doorgaand monitoringsonderzoek?

1 miljoen testen op corona-antistoffen in bloed
pi_192973104
quote:
0s.gif Op woensdag 6 mei 2020 11:51 schreef George_of_the_Jungle het volgende:
En nu hebben ze wel ineens 1 miljoen tests besteld? Waarom nu pas? En zijn dat niet dezelfde tests als die eerste gebruikt waren? Ergens in het ambtelijke apparaat moet er hier stevig over gediscussieerd zijn, waarom 3-4 weken wachten met het bestellen van nieuwe tetsts, terwijl het eigenlijk van het begin af aan is opgezet als een doorgaand monitoringsonderzoek?

1 miljoen testen op corona-antistoffen in bloed
Bizar he, ze zijn ook gewoon gestopt met testen zoals ik het lees.
Mochten de tests er over 2 wkn zijn, en niet nauwkeurig blijken begint het weer opnieuw. Ze zijn blijven steken op het testen van mensen die het virus al dan niet 7-20 maart doorgemaakt hebben.
pi_192976106
Ik denk dat er zoiets aan de hand is geweest wat zoost hierboven al noemde. Ambtenaren hebben drempels opgeworpen omdat ze bang waren voor iets en hebben geeist dat dingen opnieuw gechecked werden voordat men door kon gaan met het onderzoek. Mogelijk checken of hun eigen verantwoordelijkheden niet ter discussie gesteld kunnen worden. We gaan het merken, hopelijk, maar het traineren van dit onderzoek, en hoe erover gecommuniceerd is, voelt niet helemaal goed.
pi_192997253
https://www.ad.nl/binnenl(...)schijnlijk~a7fd0893/

quote:
RIVM bevestigt: Herbesmetting bij genezen patiŽnt zeer onwaarschijnlijk
PatiŽnten die zijn genezen van het coronavirus maar korte tijd later opnieuw positief testen, zijn waarschijnlijk niet voor een tweede keer besmet. Het gaat hierbij vermoedelijk om de laatste restjes van het virus die op dat moment uit de longen worden verdreven, bevestigt het RIVM een bericht van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vanmiddag.

,,Het immuunsysteem is na een genezing nog volop actief, waardoor het zeer onwaarschijnlijk is dat je opnieuw besmet bent met het virus”, laat een woordvoerder aan deze nieuwssite weten.

De voorbeelden zijn inmiddels legio: een Japanse vrouw kreeg in januari, nadat ze genezen was van het coronavirus, te horen dat ze opnieuw besmet was. Ook Chinese patiŽnten die ontslagen waren uit het ziekenhuis testten later voor een tweede keer positief. In april werden er nog eens honderd dergelijke gevallen gerapporteerd door de Zuid-Koreaanse gezondheidsinstanties.

Onderzoek WHO
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) onderzocht of een patiŽnt inderdaad korte tijd na genezing opnieuw besmet kan worden met het virus. Een mogelijke nieuwe besmetting met het virus is reden tot bezorgdheid, aangezien er wereldwijd wordt gehoopt dat wie besmet raakt en geneest, voldoende immuniteit ontwikkelt om een nieuwe opleving van de pandemie te voorkomen.

Vorige maand kon de WHO nog geen antwoord geven op die prangende vraag, maar daar is inmiddels verandering in gekomen. Dankzij recente data kan de WHO nu met zekerheid vaststellen dat patiŽnten op korte termijn onmogelijk tweemaal besmet kunnen worden met het coronavirus.

,,We zijn ons ervan bewust dat sommige patiŽnten positief testen nadat ze klinisch terug hersteld zijn”, aldus de WHO tegenover persbureau AFP. Volgens de WHO gaat het daarbij niet om een tweede besmetting, maar wel om de laatste restjes van het virus die op dat moment uit de longen worden verdreven. ,,Het is een onderdeel van de herstelfase.”

Langere termijn
Een woordvoerder van het RIVM bevestigt die lezing. ,,Wanneer je pas hersteld bent van het coronavirus, is je immuunsysteem nog volop actief. Het is daarom niet aannemelijk dat je op zo’n korte termijn opnieuw besmet kunt raken, ook al geeft de test aan dat je positief bent. Dat betekent waarschijnlijk dat er nog restjes virus in de longen zitten en de test die restjes aantoont.’’

PatiŽnten die met het coronavirus zijn geÔnfecteerd, bouwen ongeveer een week na besmetting antistoffen op, toont recent onderzoek aan. Het is nog altijd niet duidelijk of het lichaam systematisch voldoende immuniteit opbouwt om een nieuwe aanval door het virus af te weren en, zo ja, hoe lang die immuniteit blijft bestaan. Over de langere termijn durft het RIVM dan ook geen uitspraken te doen.

We leren elke dag steeds meer over het virus

RIVM
,,Daar weten we simpelweg nog te weinig van. We leren elke dag steeds meer over het virus. Of iemand ťťn of meerdere jaren na genezing weer besmet kan worden, zal de tijd moeten uitwijzen.” Evenmin blijft onduidelijk hoe lang besmette patiŽnten het virus exact kunnen verspreiden. ,,Om te begrijpen hoelang ze het virus verspreiden, is de systematische verzameling van monsters van herstelde patiŽnten vereist”, besluit de WHO haar relaas.

Onderzoek met apen
De bevindingen komen in elk geval overeen met Chinees onderzoek met proefapen, waaruit naar voren kwam dat een patiŽnt inderdaad immuun kan worden voor het coronavirus. De apen werden door de onderzoekers geÔnfecteerd met het virus, werden ziek, werden beter en daarna nog een keer blootgesteld aan het virus zonder dat ze symptomen kregen.

,,Op het moment dat de longen genezen, komen er dode cellen bovendrijven. Dit zijn fragmenten van de longen waarop positief getest kan worden. Dat is geen besmetting, maar een reactivering. Het maakt eigenlijk deel uit van het genezingsproces”, zegt de Amerikaanse epidemioloog Maria van Kerhove daarover bij de BBC.
Goed nieuws :)
pi_192998337
quote:
Door eigenzinnige corona-aanpak 'nadert regio Stockholm groepsimmuniteit'

Zweden koos aan het begin van de coronacrisis voor een eigenzinnige aanpak: detailhandel en scholen bleven open. Tegelijkertijd werd erop gerekend dat mensen de nieuwe coronaregels vrijwillig zouden naleven.

Johan Giesecke van het Zweedse instituut voor de Volksgezondheid is optimistisch: "Zo'n 25 procent van de inwoners van de regio Stockholm is besmet geweest met dit virus. We verwachten dat dit aantal aan het eind van de maand rond de 40 procent ligt. Dat betekent dat we groepsimmuniteit naderen, die ligt tussen de 40 tot 60 procent van de bevolking."

Epidemioloog Giesecke (70) lijkt niet nerveus om zelf besmet te raken. "We krijgen de ziekte uiteindelijk bijna allemaal, hoe eerder hoe beter", constateert hij nuchter.


Andere landen, met een strenge lockdown, weten op dit moment niet goed hoe ze de samenleving moeten openen.

Johan Giesecke, Zweeds Intstituut voor de Volksgezondheid
Er heerst duidelijk optimisme in Zweden door een dalend aantal nieuwe doden en patiŽnten op de IC's en een afnemende druk op de gezondheidszorg.

"Andere landen, met een strenge lockdown, weten op dit moment niet goed hoe ze de samenleving moeten openen. Ze zijn bij elke stap bang voor een opleving van het aantal besmettingen." Volgens Giesecke en zijn collega's is een strenge lockdown zinloos.

Daarentegen zegt de epidemioloog dat het belangrijk is dat ouderen en mensen met een zwakke gezondheid binnen blijven en dat mensen zich bij de allereerste symptomen ziek melden en thuis blijven. Giesecke: "We hebben ouderen in verpleegtehuizen niet goed genoeg kunnen beschermen. Maar verder hebben de meeste Zweden zich goed aan de regels gehouden."
https://nos.nl/collectie/(...)olm-groepsimmuniteit

_O_ _O_ _O_
pi_193006381
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 april 2020 10:27 schreef Anton91 het volgende:
@:Za

Geen andere bron(nog) kunnen vinden maar een interessant artikel:

https://www.telegraaf.nl/(...)en-tegen-coronavirus
[..]

Zelfde periode, andere percentages:

Het aandeel Belgen met antistoffen tegen het coronavirus is tussen eind maart en medio april gestegen van 3 naar 6 procent, blijkt donderdag uit de tweede meting in het bloedonderzoek van de Universiteit Antwerpen.

De cijfers wijzen erop dat er na de afkondiging van de lockdown in BelgiŽ op 18 maart nog veel mensen besmet zijn geraakt, zei epidemioloog Pierre Van Damme donderdag in het Canvas-programma De Afspraak.

Volgens de onderzoekers springen er twee leeftijdsgroepen uit als het gaat om de aanmaak van antistoffen: twintigers en tachtigplussers.

https://www.nu.nl/coronav(...)teit-onhaalbaar.html
pi_193021010
Dat schiet niet echt op :{
pi_193021039
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 mei 2020 01:43 schreef Za het volgende:

[..]

Zelfde periode, andere percentages:

Het aandeel Belgen met antistoffen tegen het coronavirus is tussen eind maart en medio april gestegen van 3 naar 6 procent, blijkt donderdag uit de tweede meting in het bloedonderzoek van de Universiteit Antwerpen.

De cijfers wijzen erop dat er na de afkondiging van de lockdown in BelgiŽ op 18 maart nog veel mensen besmet zijn geraakt, zei epidemioloog Pierre Van Damme donderdag in het Canvas-programma De Afspraak.

Volgens de onderzoekers springen er twee leeftijdsgroepen uit als het gaat om de aanmaak van antistoffen: twintigers en tachtigplussers.

https://www.nu.nl/coronav(...)teit-onhaalbaar.html
Dat is een procent per week! Nog 54 weken te gaan!
  vrijdag 8 mei 2020 @ 20:43:27 #154
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_193021082
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 mei 2020 20:39 schreef George_of_the_Jungle het volgende:
Dat schiet niet echt op :{
Hoezo niet? Verdubbeling in paar weken tijd.
pi_193021223
@TS stop toch eens met die onzin van achteraf lullen, een maand of 2 geleden was dat nog helemaal niet goed bekend, wetenschap gaat op feiten af en niet op onderbuik gevoelens.

Hadden we niks gedaan en was het toch 1 groot chaos geworden dan had jij ook vooraan de rij gestaan van zie je wel de overheid deed er niks aan.

Dus kap toch met die onzin om viroloog te spelen wat je niet bent.
We zijn al bezig met versoepelen.

Ik snap je bedoeling om heel internet af te speuren om je gelijk te halen van zie je wel achteraf viel het wel mee, Laat de experts hier maar mee bezig zijn alsof den-haag het leuk vind om Nederland op slot te gooien hierdoor lopen ook hun een hoop geld mis en dat willen ze zelf ook niet.

[ Bericht 12% gewijzigd door mrevil1337 op 08-05-2020 20:57:11 ]
pi_193024945
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 mei 2020 20:50 schreef mrevil1337 het volgende:
@:TS stop toch eens met die onzin van achteraf lullen, een maand of 2 geleden was dat nog helemaal niet goed bekend, wetenschap gaat op feiten af en niet op onderbuik gevoelens.

Hadden we niks gedaan en was het toch 1 groot chaos geworden dan had jij ook vooraan de rij gestaan van zie je wel de overheid deed er niks aan.

Dus kap toch met die onzin om viroloog te spelen wat je niet bent.
We zijn al bezig met versoepelen.

Ik snap je bedoeling om heel internet af te speuren om je gelijk te halen van zie je wel achteraf viel het wel mee, Laat de experts hier maar mee bezig zijn alsof den-haag het leuk vind om Nederland op slot te gooien hierdoor lopen ook hun een hoop geld mis en dat willen ze zelf ook niet.
Bedankt voor je advies, een beetje warrig verhaal maar ik waardeer de poging.
  zaterdag 9 mei 2020 @ 00:59:55 #157
356492 EnterToets
Het is hont!
pi_193024962
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 mei 2020 20:50 schreef mrevil1337 het volgende:
@:TS stop toch eens met die onzin van achteraf lullen, een maand of 2 geleden was dat nog helemaal niet goed bekend, wetenschap gaat op feiten af en niet op onderbuik gevoelens.

Hadden we niks gedaan en was het toch 1 groot chaos geworden dan had jij ook vooraan de rij gestaan van zie je wel de overheid deed er niks aan.

Dus kap toch met die onzin om viroloog te spelen wat je niet bent.
We zijn al bezig met versoepelen.

Ik snap je bedoeling om heel internet af te speuren om je gelijk te halen van zie je wel achteraf viel het wel mee, Laat de experts hier maar mee bezig zijn alsof den-haag het leuk vind om Nederland op slot te gooien hierdoor lopen ook hun een hoop geld mis en dat willen ze zelf ook niet.
Geen warrig verhaal en eens.
  Moderator zaterdag 9 mei 2020 @ 01:04:24 #158
273461 crew  AlwaysHappy
You've Been Gilmored!
pi_193024995
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 mei 2020 20:50 schreef mrevil1337 het volgende:
@:TS stop toch eens met die onzin van achteraf lullen, een maand of 2 geleden was dat nog helemaal niet goed bekend, wetenschap gaat op feiten af en niet op onderbuik gevoelens.

Hadden we niks gedaan en was het toch 1 groot chaos geworden dan had jij ook vooraan de rij gestaan van zie je wel de overheid deed er niks aan.

Dus kap toch met die onzin om viroloog te spelen wat je niet bent.
We zijn al bezig met versoepelen.

Ik snap je bedoeling om heel internet af te speuren om je gelijk te halen van zie je wel achteraf viel het wel mee, Laat de experts hier maar mee bezig zijn alsof den-haag het leuk vind om Nederland op slot te gooien hierdoor lopen ook hun een hoop geld mis en dat willen ze zelf ook niet.
Viroloog spelen doen we hier allemaal. Zoveel mensen hier die puur dingen roepen, enkel gebaseerd op onderbuikgevoelens. Zullen maar weinig tot geen echte virologen hier op FOK zitten, die hebben wel betere dingen te doen :D maar reageer het vooral af op ŤŤn persoon.
Nintendo Switch: SW-1156-9327-1516 | Xbox Series X: Alwayshappyz | Photographer: D750, 24mm, 50mm, 85mm | TV Shows: Gilmore Girls, Grey's Anatomy, His Dark Materials, Veronica Mars, Fringe, The Good Wife, The Crown & More.
pi_193025000
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 mei 2020 00:59 schreef EnterToets het volgende:

Geen warrig verhaal en eens.
Er zijn er vast meer, misschien kunnen jullie in groepsverband gaan volksdansen.
  zaterdag 9 mei 2020 @ 01:08:31 #160
356492 EnterToets
Het is hont!
pi_193025040
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 mei 2020 01:04 schreef Za het volgende:

[..]

Er zijn er vast meer, misschien kunnen jullie in groepsverband gaan volksdansen.
Misschien wel. Of misschien kan jij stoppen met expert spelen.
pi_193025067
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 mei 2020 01:08 schreef EnterToets het volgende:

Misschien wel. Of misschien kan jij stoppen met expert spelen.
pi_193029176
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 mei 2020 20:43 schreef WheeledWarrior het volgende:

[..]

Hoezo niet? Verdubbeling in paar weken tijd.
Of 1% per week, en dit was aan het begin van de lockdown, toen er nog weinig afname in het aantal gevallen zat. Later in de lockdown is het groeicijfer waarschijnlijk nog minder. En het groeicijfer van mensen met antistoffen zal ook afnemen als een substantieel deel van de bevolking antistoffen heeft. Dus met dit soort groeicijfers duurt het zeker langer dan een jaar voordat er groepsimmuniteit is. Maar een derde meetpunt zal meer duidelijkheid verschaffen: was het echt een verdubbeling, of meer 1% per week? En hopelijk komen er ook snel cijfers uit Zweden, zodat de verschillende tactieken vergeleken kunnen worden.
pi_193031316
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 mei 2020 01:04 schreef AlwaysHappy het volgende:

[..]

Viroloog spelen doen we hier allemaal. Zoveel mensen hier die puur dingen roepen, enkel gebaseerd op onderbuikgevoelens. Zullen maar weinig tot geen echte virologen hier op FOK zitten, die hebben wel betere dingen te doen :D maar reageer het vooral af op ŤŤn persoon.
De Topic starter laat het weer aanwakkeren vandaar reactie op 1 persoon.
Ik begrijp de goede bedoelingen en om te discusseren maar inmiddels zijn er zoveel gigantisch veel vergelijkbare topics wat voegt het dan nog toe behalve haat zaaien, bevolking kwaad maken en eventueel in opstand komt etc...

Iederkeer wordt de oude plaat opnieuw afgespeelt. :D
Overgens beste manier is te negeren dit soort topics en weg te klikken, daar ben ik mee eens.
pi_193046347
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 mei 2020 11:24 schreef George_of_the_Jungle het volgende:

Of 1% per week, en dit was aan het begin van de lockdown, toen er nog weinig afname in het aantal gevallen zat. Later in de lockdown is het groeicijfer waarschijnlijk nog minder. En het groeicijfer van mensen met antistoffen zal ook afnemen als een substantieel deel van de bevolking antistoffen heeft. Dus met dit soort groeicijfers duurt het zeker langer dan een jaar voordat er groepsimmuniteit is.
Eens, mogelijk zal het niet meer gebeuren en is zelfs 1% per week niet meer haalbaar.
Meeste besmettingen (80%) vinden binnenshuis plaats volgens allerlei onderzoeken, en die hebben elkaar nu wel zo'n beetje besmet.

Vraag is dan wel waar die 560.000 mensen het opliepen voor ze hun huisgenoten gingen besmetten.

[ Bericht 0% gewijzigd door Za op 10-05-2020 12:09:09 ]
pi_193054740
https://www.telegraaf.nl/(...)en-tegen-coronavirus

quote:
Veel inwoners van Kessel (Limburg) hebben antistoffen in hun lichaam aangemaakt die het coronavirus te lijf gaan. Dat bevestigt de stichting IMtest zondagochtend op basis van de eerste resultaten van de grote immuuntest in Kessel, meldt 1Limburg. Voor de test hebben zich 853 mensen uit Kessel en omgeving aangemeld. Een test kost 70 euro.

„Uit onze eerste inventarisatie blijkt dat het percentage van mensen met antistoffen heel hoog is”, zegt Dorien van Doorn. Zij is voorzitter van de stichting IMtest. Het exacte percentage van deze eerste testronde wil en kan zij nog niet geven. „We hebben pas 500 mensen uit de regio van Kessel getest”, geeft Van Doorn aan.
Helaas geen percentages maar wel "heel hoog". Nou, ben benieuwd.
pi_193055224
Maar ook niet echt een relevant sample lijkt me. Ze testen mensen die ervoor willen betalen om zich te laten testen, en waarvan het overgrote deel waarschijnlijk het vermoeden heeft dat ze het hebben gehad, of dat gezinsleden het hebben gehad. Dus welk percentage er ook uitkomt, het is erg waarschijnlijk dat dat percentage een stuk hoger ligt dan het percentage mensen met antistoffen in Kessel.
pi_193384114
Al een tijdje stil hier, en ik kan ook nergens updates vinden. Weet iemand hoe het hier mee staat?
klatsie
pi_193384174
Nooit meer een update gehad na dat 3 weken onderzoek van sanquin. Of wel?
  zaterdag 30 mei 2020 @ 16:02:44 #169
24313 Gremen
Eindbaas
pi_193384370
Die hele Corona hype dooft als een nachtkaars uit
"This is your life and it's ending one minute at a time." - Tyler Durden
"Sand is overrated. It's just tiny, little rocks." - Joel
  zaterdag 30 mei 2020 @ 16:22:29 #170
26568 AlwaysConnected
Alwaysconnected
pi_193384646
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 16:02 schreef Gremen het volgende:
Die hele Corona hype dooft als een nachtkaars uit
Daar lijkt het wel op.

De vraag is komt het door de maatregelen die genomen zijn of het dit ook gebeurt als we niets hadden gedaan
  zaterdag 30 mei 2020 @ 16:26:37 #171
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_193384721
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 15:47 schreef Cesare-Borgia het volgende:
Nooit meer een update gehad na dat 3 weken onderzoek van sanquin. Of wel?
Nope. Vreemd wel.

Het komt op mij over alsof het geen prio meer heeft. Of in elk geval niet genoeg prio om periodiek updates te melden.

[ Bericht 11% gewijzigd door WheeledWarrior op 30-05-2020 16:33:17 ]
  zaterdag 30 mei 2020 @ 16:46:05 #172
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_193384976
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 16:02 schreef Gremen het volgende:
Die hele Corona hype dooft als een nachtkaars uit
Die zogenaamde veiligheidsmaatregelen beginnen ook met de dag vervelender te worden afgezet tegen de cijfers. Ik vertik het om naar winkelstraten te gaan waar met dranghekken verplichte looproutes worden gecreŽerd, of waar mensen in belachelijke rijen staan waardoor allerlei andere blokkades en problemen ontstaan.
  zaterdag 30 mei 2020 @ 16:55:57 #173
94782 Nieuwschierig
Pro bikini-lijn
pi_193385122
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 16:02 schreef Gremen het volgende:
Die hele Corona hype dooft als een nachtkaars uit
Gelukkig maar. Dank aan iedereen die daar aan bijgedragen heeft. In daad en in woord op FOK!.
  zaterdag 30 mei 2020 @ 17:02:47 #174
213335 Breekfast
Ondertitel
pi_193385211
Sanquin zou het onderzoek naar antistoffen toch herhalen?

Uit een bericht van begin mei stond dat ze "volgende week" opnieuw een test zouden doen onder 7500 donoren. Daar moeten de uitslagen toch inmiddels wel van bekend zijn?

quote:
  zaterdag 30 mei 2020 @ 17:15:08 #175
24313 Gremen
Eindbaas
pi_193385401
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 16:22 schreef AlwaysConnected het volgende:

[..]

Daar lijkt het wel op.

De vraag is komt het door de maatregelen die genomen zijn of het dit ook gebeurt als we niets hadden gedaan
Ik hoop van harte dat het door alle maatregelen komt, maar voor me gevoel hebben we te hysterisch en overdreven gereageerd.
"This is your life and it's ending one minute at a time." - Tyler Durden
"Sand is overrated. It's just tiny, little rocks." - Joel
pi_193386440
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 16:02 schreef Gremen het volgende:
Die hele Corona hype dooft als een nachtkaars uit
September gaan we weer los.
pi_193386511
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 17:02 schreef Breekfast het volgende:
Sanquin zou het onderzoek naar antistoffen toch herhalen?

Uit een bericht van begin mei stond dat ze "volgende week" opnieuw een test zouden doen onder 7500 donoren. Daar moeten de uitslagen toch inmiddels wel van bekend zijn?
[..]

Te positief resultaat, dus geen nieuwswaarde.
pi_193391366
Laatste bericht hierover op de website van Sanguin van 5 mei :{
Er zal toch wel meer bekend zijn inmiddels?
Maar op 5 mei hebben ze 1 miljoen testen besteld. Geen idee wanneer die geleverd zijn. Dat hele antistoffen onderzoek wordt uitermate slecht gecommuniceerd iig.
pi_193393988
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 15:47 schreef Cesare-Borgia het volgende:
Nooit meer een update gehad na dat 3 weken onderzoek van sanquin. Of wel?
Nooit meer, 1e onderzoek was van eerste week april, nu eind mei nooit meer de beloofde 'update' over een week.

Evenmin de uitslag inzake antibodies bij varkens, ookal zo'n twee/drie weken geleden inmiddels.
Alleen over de nertsen en andere dieren, maar voor wat betreft de voedselketen is er geen belang eea mede te delen.
pi_193394009
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 22:14 schreef George_of_the_Jungle het volgende:
Laatste bericht hierover op de website van Sanguin van 5 mei :{
Er zal toch wel meer bekend zijn inmiddels?
Maar op 5 mei hebben ze 1 miljoen testen besteld. Geen idee wanneer die geleverd zijn. Dat hele antistoffen onderzoek wordt uitermate slecht gecommuniceerd iig.
Laatste bericht 14 of 15 april toch?
pi_193395107
Laatste testuitslagen ja. Er staat wel nog een nieuwsbericht op de website van Sanguin, gepubliceerd op 5 mei, dat ze 1 miljoen tests besteld hebben en binnenkort weer 7000 mensen testen.

Het zou kunnen dat hier een adder in zit:
quote:
Voor Sanquins onderzoek naar groepsimmuniteit worden binnenkort opnieuw ruim 7.000 donors getest op de aanwezigheid van antistoffen. De Bloedbank, die onderdeel is van Sanquin, zal waarschijnlijk vanaf eind mei onderzochte donors benaderen over de mogelijkheid van individuele tests.

Sanquin hoopt het bloed van immune donors te gaan gebruiken voor de productie van antistofpreparaten, om kwetsbare personen te beschermen tegen COVID-19. Aanvankelijk gaat dat dus primair over bestaande donors. Als Sanquin hiertoe de opdracht krijgt van het ministerie van VWS en de financiering ervan rond komt, zal Sanquin deze logistiek complexe organisatie binnen enkele weken opzetten en uitvoeren, naast de reguliere taken. Ook wil Sanquin met de overheid afspraken maken over waar niet-donors voor eenzelfde uitslag terecht kunnen, zodat niemand zich gedwongen hoeft te voelen zich aan te melden als bloeddonor.
Waarom moet je onderzochte donors (die dus onderzocht en getest zijn), benaderen voor individuele tests?
En zou de financiering nog niet rond zijn? Maar ze hebben de tests besteld, en bloed afnemen en testen doen ze sowieso. Of zouden ze de opdracht formeel nog niet hebben gekregen van VWS? Maar waarom dan wel al 1 miljoen tests bestellen, in samenwerking met VWS?

https://www.sanquin.nl/over-sanquin/nieuws/2020/05/sanquin-breidt-testen-op-antistoffen-covid-19-fors-uit
pi_193395679
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2020 01:29 schreef George_of_the_Jungle het volgende:
Laatste testuitslagen ja. Er staat wel nog een nieuwsbericht op de website van Sanguin, gepubliceerd op 5 mei, dat ze 1 miljoen tests besteld hebben en binnenkort weer 7000 mensen testen.

Het zou kunnen dat hier een adder in zit:
[..]

Waarom moet je onderzochte donors (die dus onderzocht en getest zijn), benaderen voor individuele tests?
En zou de financiering nog niet rond zijn? Maar ze hebben de tests besteld, en bloed afnemen en testen doen ze sowieso. Of zouden ze de opdracht formeel nog niet hebben gekregen van VWS? Maar waarom dan wel al 1 miljoen tests bestellen, in samenwerking met VWS?

https://www.sanquin.nl/over-sanquin/nieuws/2020/05/sanquin-breidt-testen-op-antistoffen-covid-19-fors-uit
Het is me volkomen onduidelijk.
Ze zouden tweede week april opnieuw bloeddonoren testen en dat telkens herhalen en updates geven, maar deden dat nooit.

Voor wie de miljoen tests bedoelt zijn is ook onduidelijk.

En dan dit:

quote:
Ook wil Sanquin met de overheid afspraken maken over waar niet-donors voor eenzelfde uitslag terecht kunnen, zodat niemand zich gedwongen hoeft te voelen zich aan te melden als bloeddonor.
Waar men "voor eenzelfde uitslag terecht kan", niet voor een bloedafname en test, nee voor een uitslag.

Zo amateuristisch dit soort fouten.
  zondag 31 mei 2020 @ 08:44:54 #183
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_193396736
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 18:40 schreef Jed1Gam het volgende:

[..]

Te positief resultaat, dus geen nieuwswaarde.
Je zou inderdaad bijna gaan denken dat de resultaten niet zo goed in het straatje van de beleidsbepalers passen :{
pi_193399436
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2020 08:44 schreef WheeledWarrior het volgende:

Je zou inderdaad bijna gaan denken dat de resultaten niet zo goed in het straatje van de beleidsbepalers passen :{
Het zal de nutteloosheid van de lockdown blootleggen.

Indien voor de lockdown 3,3% van de bloeddonoren een reeds doorgemaakt corona hadden, en een maand later is dat aantal nauwelijks gewijzigd, dan wordt duidelijk dat men al over de piek heen was op het moment dat werd aangevangen met de lockdown.

Dat soort cijfers ga je dan niet publiceren.
pi_193400928
Misschien een idee om het morgen via twitter of facebook te vragen, ze geven aan te antwoorden ma-vrij van 08:00-20:00 te antwoorden.
https://www.facebook.com/sanquin
https://twitter.com/sanquin

De feiten. Op 9 april werd geschreven dat een onderzoek grootschalig was opgezet om te peilen hoe snel de samenleving immuniteit tegen corona opbouwt. In april 2020 zouden gedurende een week het bloed van alle donoren, wat er ongeveer 7000 zijn in een week, getest worden.
Het onderzoek zou met regelmaat herhaalt worden om de ontwikkeling van groepsimmuniteit in het land te kunnen volgen. Zie hier.

Op 16 april werd gemeld dat 3% van donoren die in de eerste week van april bloed had gedoneerd antistoffen hadden. https://www.sanquin.nl/ov(...)t-corona-antistoffen

Op 22 april publiceerde oa NRC een verduidelijking van de resultaten die een week eerder waren gepubliceerd. Oa dat het percentage mensen met antistoffen in de uitbraakgebieden rond de 7-9% lag, een stuk hoger dan het landelijk gemiddelde.

Op 30 april een ander nieuws item over de voortgang, waarin eigenlijk niet veel staat.
quote:
De test is betrouwbaar genoeg als wetenschappelijke test, voor onderzoek bij een groep mensen, zoals bloeddonors. Maar, misschien niet betrouwbaar genoeg voor individuele diagnoses.
Het doel is ook niet om individuele uitslagen te geven (zie hier), dat werd ook al eerder gecommuniceerd, het doel is om te zien hoe snel de samenleving immuniteit opbouwt.

Op 5 mei werd gemeld dat het test fors uitgebreid zou worden. HIerin werd gemeld dat in samenwerking met VWS 1 miljoen tests waren besteld en dat binnenkort weer 7000 bloedsamples zouden worden getest op de aanwezigheid van antistoffen.

Dus in de eerste ronde was de aankondiging op 9 april en een week later waren er uitslagen.

Nu werd er op 5 mei aangekondigd dat het weer zou gebeurden en 3,5 week later is er nog niks.

Heeft iemand hier van PIENTER gehoord? Dat is RIVM's eigen onderzoek naar antistoffen schijnbaar. Die melden dat bijna 4% antistoffen hadden, maar de datum van publicatie daarover is niet te vinden.
https://www.rivm.nl/pienter-corona-studie/voorlopige-resultaten

Misschien dat dat een probleem is. Sanguin is bezig en heeft met VWS tests besteld, maar RIVM heeft ook een eigen onderzoek. Als de resultaten elkaar tegenspreken en beiden worden naar buiten gebracht dan zal dat discussie opleveren.
pi_193401152
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2020 14:27 schreef George_of_the_Jungle het volgende:

Nu werd er op 5 mei aangekondigd dat het weer zou gebeurden en 3,5 week later is er nog niks.
Denk je niet dat het antwoord hierin ligt:

pi_193404127
Waarom dan op 5 mei nog 1 miljoen tests bestellen? Als je ze toch niet gaat gebruiken.
Ook is nog steeds niet echt duidelijk hoeveel mensen zonder symptomen besmet zijn geweest. Dat kan alleen aangetoond worden met testen. Ze hebben de testen, ze hebben de monsters, wat houd ze tegen?
pi_193433780
Gister via facebook gevraagd: Geen antwoord.
Vanochtend op twitter geslingerd, 10 minuten later antwoord op facebook: Morgen wordt uitslag tweede ronde bekend gemaakt.
pi_193433835
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juni 2020 11:39 schreef George_of_the_Jungle het volgende:
Gister via facebook gevraagd: Geen antwoord.
Vanochtend op twitter geslingerd, 10 minuten later antwoord op facebook: Morgen wordt uitslag tweede ronde bekend gemaakt.
Interessant George_of_the_Jungle!
pi_193435217
Ik ben wel benieuwd, dan kunnen we eindelijk eens inschatten hoe snel zich dat ontwikkeld heeft. Niet dat het heel spectaculair zal zijn, ik vermoed niet dat het landelijk gemiddelde van 3% naar 25% is gesprongen. Zeker ook niet gezien de grafiek door jouw gepost, Za. Misschien 3-5% erbij, mogelijk iets meer. In getroffen gebieden misschien wel rond de 20%. We'll see. Je zou misschien kunnen kijken hoeveel doden dat per procent toename heeft gekost. Maar natuurlijk is de sample van Sanguin niet ideaal, die nemen bloed af van gezonde mensen, niet van een representieve sample van de gehele bevolking (geen kinderen, geen hele oude mensen, geen zieke mensen, mogelijk meer in zeldzamere bloedgroepen, etc). Benieuwd ook of er gecommuniceerd wordt over dat PIENTER onderzoek. Die zouden mogelijk wel een meer representatief sample van de bevolking kunnen testen.
pi_193435373
Ik denk nog steeds dat in landen met fatsoenlijke zorg elke doden tussen de 50 en 60 jaar voor ongeveer 900 tot 1000 infecties staat. Dat zou betekenen dat in Nederland als geheel in die leeftijdsgroep (en waarschijnlijk de groep 20 tot 50 ook wel) we ergens tussen de 5 en 6 procent besmet/besmet geweest zitten.
pi_193449156
quote:
Ongeveer 5,5 procent van de Nederlandse bloeddonoren heeft antistoffen tegen het coronavirus. Met dat percentage is groepsimmuniteit nog lang niet in zicht, zegt Hans Zaaijer, hoogleraar en arts-microbioloog bij Sanquin.

De bloedbank heeft een tweede onderzoek gedaan onder 7000 vrijwilligers die tussen 10 en 20 mei plasma of bloed hebben gedoneerd. Daaruit blijkt dat ongeveer 5,5 procent van de Nederlandse donoren antistoffen heeft tegen het coronavirus, dat de ziekte covid-19 veroorzaakt.
https://nos.nl/artikel/23(...)-op-goed-vaccin.html

Slechts 5,5%. Dat zijn dus 935.000 mensen in NL. Ik vind dat bijzonder weinig. Ik kan mij haast niet voorstellen dat dat klopt. Uitgaande van 9000 doden (op basis van de oversterfte) betekend dat dus een mortality rate van ongeveer : 1 op 104. Dat kan toch bijna niet.

Zou het kunnen dat als je de ziekte hebt gehad maar zonder verschijnselen je wellicht geen antistoffen maakt die gedetecteerd worden?
pi_193449321
5,5% is wel echt weinig. Wat een tegenvaller. Zo schiet het natuurlijk niet op.

Kan het zijn dat de groep bloeddonoren niet represenratief genoeg is voor heel Nederland?
pi_193449350
Je gaat geen bloed doneren wanneer je je ziek voelt lijkt me. En bloeddonoren zullen daarnaast, omdat ze bloed moeten gaan doneren maar misschien ook al in algehele levensstijl, ongetwijfeld zorgvuldiger omgaan met hun gezondheid en met de coronamaatregelen dan de gemiddelde Roemeen in een slachthuis.
  woensdag 3 juni 2020 @ 09:53:51 #195
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_193449354
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2020 09:49 schreef Cesare-Borgia het volgende:
5,5% is wel echt weinig. Wat een tegenvaller. Zo schiet het natuurlijk niet op.

Kan het zijn dat de groep bloeddonoren niet represenratief genoeg is voor heel Nederland?
Dat laatste zal wel deels kloppen, maar hoe groot de cijfermatige afwijking dan zou zijn: geen idee.
pi_193449392
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2020 09:53 schreef WheeledWarrior het volgende:

[..]

Dat laatste zal wel deels kloppen, maar hoe groot de cijfermatige afwijking dan zou zijn: geen idee.
Misschien zijn er onderzoeken in andere landen die beter zijn gedaan met een bredere sample size?
pi_193449929
De groep bloeddonoren is zeker niet representatief, dat zijn over het algemeen gezonde en gezond levendere mensen lijkt me. Maar maar 2.5% erbij, dat is inderdaad wel heel weinig. En 7000 tests gedaan, ze hebben er dus nog 993.000 te gaan :D.
Mogelijk dat PIENTER wel representatievere data zal hebben, maar daar wordt heel weinig over gecommuniceerd.
pi_193450064
Dit is smerig, want de cijfers tussen 20 maart (3,3%) en 10 mei worden weggelaten.

Hieruit wordt in 1 klap duidelijk dat 560.000 mensen reeds besmet waren voor de lockdown, en een iets kleiner deel in de eerste twee weken van de lockdown (blijkt ook uit de grafiek) dmv besmettingen binnen de familie wegens gedwongen opgepot op elkaar zitten.

Het is duidelijk dat de piek al achter ons lag op 3e week maart. Geen enkele andere verklaring voor het uitblijven van de andere cijfers, en de cijfers an sich.

Getest tussen 10 en 20 mei :') :[ Bericht 3% gewijzigd door Za op 03-06-2020 11:15:06 ]
pi_193450325
quote:
1s.gif Op woensdag 3 juni 2020 11:05 schreef Za het volgende:
Dit is smerig, want de cijfers tussen 20 maart (3,3%) en 10 mei worden weggelaten.

Hieruit wordt in 1 klap duidelijk dat 560.000 mensen reeds besmet waren voor de lockdown, en een iets kleiner deel in de eerste twee weken van de lockdown (blijkt ook uit de grafiek) dmv besmettingen binnen de familie wegens gedwongen opgepot op elkaar zitten.

Het is duidelijk dat de piek al achter ons lag op 3e week maart. Geen enkele andere verklaring voor het uitblijven van de andere cijfers, en de cijfers an sich.

Getest tussen 10 en 20 mei :') :

[ afbeelding ]
Wat had je verwacht? De lockdown was blijkbaar goed genoeg om de verspreiding subcritisch te maken, daardoor zit de piek van de besmettingen waarschijnlijk rond de datum van de lockdown. Gezien het aantal doden in de groep 50-59 jaar is 5,5% eigenlijk wat je verwacht met 900 tot 1000 besmettingen per dode in die leeftijdsgroep (het aantal doden in die leeftijdsgroep is nu 57 per miljoen).

Nederland heeft ook gefaald met het beschermen van verzorgingshuizen. Daardoor is de sterfte daar extreem en is het niet echt redelijk om te kijken naar het aantal besmettingen per dode in de gehele populatie.
pi_193481373
RIVM: Ongeveer 2000 besmettelijke coronapatiŽnten in Nederland - virus dooft uit.

In Nederland zijn er waarschijnlijk ongeveer 2000 coronapatiŽnten die anderen kunnen besmetten met het virus. Het aantal ‘besmettelijke personen’ ligt tussen de 1190 en de 2291, schat het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De periode waarvoor dit is uitgerekend loopt van 15 tot en met 29 mei. Het RIVM komt voor de eerste keer met dit soort cijfers. Het coronavirus verspreidt zich nog wel, maar de uitbraak is beheersbaar en kan uitdoven.

Het reproductiegetal ligt sinds half maart onder de 1. Dat cijfer geeft aan hoe snel het virus zich verspreidt. Dat het onder de 1 ligt, wijst er volgens het RIVM op dat het virus langzaamaan uitdooft.

https://wnl.tv/2020/06/04(...)ienten-in-nederland/

Uitdoven was dus al ruim voor de lockdown aan de gang.

[ Bericht 2% gewijzigd door Za op 05-06-2020 00:20:36 ]
  vrijdag 5 juni 2020 @ 14:00:05 #201
352376 voetbalmanager2
winnaar TDF Pick'em spel
pi_193488939
Het opbouwen van groepsimmuniteit is een utopie gebleken. Daarvoor gaat het gewoon te langzaam. Vergeet ook niet dat antistoffen bij herstelde coronapatienten met de tijd minder worden.
Mensen met immuniteit zijn natuurlijk mooi meegenomen, maar we kunnen beter onze hoop vestigen op een goedwerkend vaccin.

Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_193489578
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 juni 2020 00:10 schreef Za het volgende:
RIVM: Ongeveer 2000 besmettelijke coronapatiŽnten in Nederland - virus dooft uit.

In Nederland zijn er waarschijnlijk ongeveer 2000 coronapatiŽnten die anderen kunnen besmetten met het virus. Het aantal ‘besmettelijke personen’ ligt tussen de 1190 en de 2291, schat het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De periode waarvoor dit is uitgerekend loopt van 15 tot en met 29 mei. Het RIVM komt voor de eerste keer met dit soort cijfers. Het coronavirus verspreidt zich nog wel, maar de uitbraak is beheersbaar en kan uitdoven.

Het reproductiegetal ligt sinds half maart onder de 1. Dat cijfer geeft aan hoe snel het virus zich verspreidt. Dat het onder de 1 ligt, wijst er volgens het RIVM op dat het virus langzaamaan uitdooft.

https://wnl.tv/2020/06/04(...)ienten-in-nederland/

Uitdoven was dus al ruim voor de lockdown aan de gang.
2000?? Ik weet even niet zo goed hoe ik dit bericht moet interpreteren. Dat is toch wel erg weinig met oog op het aantal nieuwe besmettingen in die periode.
En hoe kan het virus zo de kop opsteken, en zo ineens (al voor de maatregelen) vanzelf weer uitdoven? :?
klatsie
pi_193490101
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 juni 2020 14:52 schreef Chokeme het volgende:

2000?? Ik weet even niet zo goed hoe ik dit bericht moet interpreteren. Dat is toch wel erg weinig met oog op het aantal nieuwe besmettingen in die periode.
Minder zelfs:

Het aantal ‘besmettelijke personen’ ligt tussen de 1190 en de 2291, schat het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).
pi_193490129
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 juni 2020 15:39 schreef Za het volgende:

[..]

Minder zelfs:

Het aantal ‘besmettelijke personen’ ligt tussen de 1190 en de 2291, schat het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).
Ik had te snel gelezen, dacht tussen de 1911 en 2291. 1191, dat zou betekenen dat er in de noordelijke provincies (waar de besmettingsgraad veel lager is) een handjevol mensen rondlopen die besmettelijk zijn.
klatsie
  zaterdag 6 juni 2020 @ 19:55:55 #205
213335 Breekfast
Ondertitel
pi_193508375
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 juni 2020 15:42 schreef Chokeme het volgende:

[..]

Ik had te snel gelezen, dacht tussen de 1911 en 2291. 1191, dat zou betekenen dat er in de noordelijke provincies (waar de besmettingsgraad veel lager is) een handjevol mensen rondlopen die besmettelijk zijn.
En van die groep zal een behoorlijk deel ook klachten hebben lijkt mij. Als die mensen hun verantwoordelijkheid nemen en thuis blijven dan is het aantal besmettelijke personen die je in het openbaar tegen kunt komen nog kleiner.
pi_193508644
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 juni 2020 14:52 schreef Chokeme het volgende:

[..]

2000?? Ik weet even niet zo goed hoe ik dit bericht moet interpreteren. Dat is toch wel erg weinig met oog op het aantal nieuwe besmettingen in die periode.
En hoe kan het virus zo de kop opsteken, en zo ineens (al voor de maatregelen) vanzelf weer uitdoven? :?
Omdat het virus muteert.

Net als met Sars, wat destijds de mensheid zou uitroeien, maar voordat er een vaccin was, was het al weg.
pi_193508695
Maar als er maar 2000 mensen met het virus rondlopen, zou je toch weer normaal verder kunnen gaan ?
pi_193510023
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 juni 2020 20:11 schreef macca728 het volgende:

[..]

Omdat het virus muteert.

Net als met Sars, wat destijds de mensheid zou uitroeien, maar voordat er een vaccin was, was het al weg.
Er is wel meer aan de hand. Aan mutaties heb je op korte termijn niet veel als er al veel besmettingen zijn. Een mutatie die tot een minder dodelijk is heeft mogelijk een selectief voordeel, maar een mutatie in de VS gaat ons in Europa de eerste maanden weinig helpen (en eigenlijk ook het grootste deel van de besmette mensen in de VS niet). Daarbij weet ik niet of er veel aanwijzingen zijn voor snelle mutatie van dit virus. Zo niet, dan kun je niet verwachten dat je snel met een minder dodelijk virus te maken hebt.

Verder was SARS een iets ander verhaal. Men wist niet eens of de R0 zonder extra maatregelen, wel ver boven de 1 lag. En men nam redelijk wat maatregelen. Op veel Aziatiasche vliegvelden werd zelfs je temperatuur gemeten.
  zaterdag 6 juni 2020 @ 21:26:13 #209
451005 Grems
Clown World
pi_193510286
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 juni 2020 14:00 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Het opbouwen van groepsimmuniteit is een utopie gebleken. Daarvoor gaat het gewoon te langzaam. Vergeet ook niet dat antistoffen bij herstelde coronapatienten met de tijd minder worden.
Mensen met immuniteit zijn natuurlijk mooi meegenomen, maar we kunnen beter onze hoop vestigen op een goedwerkend vaccin.

Ik begrijp overigens wel steeds beter waarom dokter Gates zich zo gericht heeft op vaccins. Zodra iedereen voldoende hysterisch is heb je een gegarandeerde afzetmarkt, iedere maand 7 miljard mensen Š 5 euro per spuitje is natuurlijk een abonnementsmodel waar je mond van gaat wateren.

En dan is dit alleen nog maar CoViD-19, was ik maar welvarend genoeg om mij in te kopen bij de Gates-foundation.
pi_193655616
Italy Nears Herd Immunity As Over Half of Its Covid-19 Epicenter's Population Tested Positive for Antibodies

In Bergamo, Italy, health researchers discovered that more than half of its citizens and surrounding areas have tested positive for coronavirus antibodies, making it the highest rate yet discovered. The entire province has already been hit hard by the pandemic since the first case in February.

As Italy's outbreak epicenter, the nation's count is at about 235,000 confirmed cases with 34,000 COVID-19 deaths. More than 20,000 blood tests were carried out between April 23 and June 3, resulting in 57% positive antibody tests , confirming that they have come in contact with the virus.
https://www.sciencetimes.(...)s-epicenter-what.htm
pi_193668167
Bergamo heeft ongeveer 122,000 inwoners. Als 57% antistoffen heeft (~69000), plus de 3,000 doden. Dan zou het dus een mortality rate van 3000/72000 ongeveer 4.2% zijn geweest. Het is me niet duidelijk of onder de 20,000 geteste mensen ook mensen zaten die wisten dat ze corona hebben gehad, maar dat lijkt me wel.
pi_193669250
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2020 11:13 schreef George_of_the_Jungle het volgende:
Bergamo heeft ongeveer 122,000 inwoners. Als 57% antistoffen heeft (~69000), plus de 3,000 doden. Dan zou het dus een mortality rate van 3000/72000 ongeveer 4.2% zijn geweest. Het is me niet duidelijk of onder de 20,000 geteste mensen ook mensen zaten die wisten dat ze corona hebben gehad, maar dat lijkt me wel.
Ja, dat is ook het bezwaar zover ik weet.
pi_193673658
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2020 12:32 schreef Za het volgende:

[..]

Ja, dat is ook het bezwaar zover ik weet.
Ook al zou 100% antistoffen hebben dan komen we alsnog op 2.1% mortaliteit uit.
Dan is het een flinke mortaliteit als we dat virus laten rondgaan zonder maatregelen.
pi_193673678
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2020 18:39 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Ook al zou 100% antistoffen hebben dan komen we alsnog op 2.1% mortaliteit uit.
Dan is het een flinke mortaliteit als we dat virus laten rondgaan zonder maatregelen.
Mooie berekening wel, jammer genoeg niet op de waarheid gebaseerd.
pi_193673725
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2020 18:41 schreef Jed1Gam het volgende:

[..]

Mooie berekening wel, jammer genoeg niet op de waarheid gebaseerd.
Mooi oneliner, jammer genoeg zonder verdere verklaring waardoor we er niets aan hebben Henk.
pi_193673939
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2020 18:43 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Mooi oneliner, jammer genoeg zonder verdere verklaring waardoor we er niets aan hebben Henk.
Nederland
Zwitserland

Onder de 60 is de mortaliteit afgerond 0.
Het is dat mensen niet veel ouder worden dan 80-90,
anders hadden we nog veel meer doden.

Tot zover de mortaliteit.
pi_193673968
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2020 18:57 schreef Jed1Gam het volgende:

[..]

[ afbeelding ] Nederland
[ afbeelding ] Zwitserland

Onder de 60 is de mortaliteit afgerond 0.
Het is dat mensen niet veel ouder worden dan 80-90,
anders hadden we nog veel meer doden.

Tot zover de mortaliteit.
Het ging over bergamo en dan laat je plaatjes zien van zwitsersland :?
pi_193673976
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2020 18:59 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Het ging over bergamo en dan laat je plaatjes zien van zwitsersland :?
Wow Bergamo, al die oudjes die zijn gestorven?
25%, 65+
pi_193674020
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2020 19:00 schreef Jed1Gam het volgende:

[..]

Wow Bergamo, al die oudjes die zijn gestorven?
Waar zijn je cijfers daar dan van die dat zouden bewijzen?
pi_193674193
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2020 19:03 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Waar zijn je cijfers daar dan van die dat zouden bewijzen?
Je hebt het over mortaliteit van 2,1%.
Ik zeg dat het bullshit is, zie grafiek hierboven.

De mortaliteit onder 60 jaar is namelijk afgerond 0.
Dat er waarschijnlijk rond de 3-10x zoveel mensen besmet zijn geweest,
is daar niet eens in meegenomen.

Als je meer cijfers wilt kan je zelf rondgooglen.
pi_193683504
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2020 19:12 schreef Jed1Gam het volgende:

[..]

Je hebt het over mortaliteit van 2,1%.
Ik zeg dat het bullshit is, zie grafiek hierboven.

De mortaliteit onder 60 jaar is namelijk afgerond 0.
Dat er waarschijnlijk rond de 3-10x zoveel mensen besmet zijn geweest,
is daar niet eens in meegenomen.

Als je meer cijfers wilt kan je zelf rondgooglen.
die grafiek zegt niets zonder te weten hoeveel van de populatie in zwitsersland besmet is geweest. Maar goed blijkbaar weet jij vanuit je selectief gekozen cijfertjes het allemaal wel. Terwijl mijn 2.1 procent voortkwam uit de discussie van de sterftecijfers van bergamo. :D
pi_193687164
Even een kanttekening. Er is Bergamo stad (122.000 inwoners) en Bergamo provincie (bijna 1.2 miljoen inwoners). Overledenen worden niet per provincie gerapporteerd maar per regio (Lombardy, 16.500 overleden, en weet niet of daarbij rekening is gehouden met oversterfte). De 57% gaat schijnbaar over de provincie Bergamo, maar ik krijg niet uitgevogeld of de 3000 over de stad of de provincie gaat.
pi_193689629
De test cijfers van de bloeddoneren zijn binnen.

Brabant en Limburg 8 tot 10% besmet geweest.

https://www.omroepbrabant(...)navirus-in-hun-bloed
  donderdag 18 juni 2020 @ 20:45:58 #224
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_193689777
quote:
0s.gif Op donderdag 18 juni 2020 12:55 schreef Basp1 het volgende:

[..]

die grafiek zegt niets zonder te weten hoeveel van de populatie in zwitsersland besmet is geweest. Maar goed blijkbaar weet jij vanuit je selectief gekozen cijfertjes het allemaal wel. Terwijl mijn 2.1 procent voortkwam uit de discussie van de sterftecijfers van bergamo. :D
Eigenlijk moet je daar dan kijken naar de oversterfte en niet de sterftecijfers. Die laatste is mogelijk niet geheel correct toch?
Op woensdag 9 juni 2010 09:38 schreef n3z het volgende: Nee. Ik vindt immigranten niet erg, maar aub alleen hoogopgeleide.
pi_193689831
quote:
1s.gif Op donderdag 18 juni 2020 20:45 schreef Zwansen het volgende:

[..]

Eigenlijk moet je daar dan kijken naar de oversterfte en niet de sterftecijfers. Die laatste is mogelijk niet geheel correct toch?
Met een medische zorg die in ItaliŽ daar overbelast was en reguliere zorg niet meer kon faciliteren zal ook een gedeelte van de oversterfte veroorzaken. Maar dan nog lijkt me oversterfte wel het meest betrouwbare cijfer waar we ooit naar kunnen gaan kijken.
pi_193691168
quote:
0s.gif Op donderdag 18 juni 2020 12:55 schreef Basp1 het volgende:

[..]

die grafiek zegt niets zonder te weten hoeveel van de populatie in zwitsersland besmet is geweest. Maar goed blijkbaar weet jij vanuit je selectief gekozen cijfertjes het allemaal wel. Terwijl mijn 2.1 procent voortkwam uit de discussie van de sterftecijfers van bergamo. :D
Over Bergamo, omdat je graag naar de grootste brandhaard van de wereld wil kijken om daar conclusies aan te verbinden.

https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.04.15.20067074v3

We find 17% of COVID-related deaths are attributed to the age group above 90, 7.5% to 80-89, declining to 0.04% for age 40-49 and 0.01% for age 30-39.

en

These estimates suggest that the number of infected people greatly exceeds the number of positive tests, e.g., by a factor of 35 in Lombardia.
pi_193693726
quote:
0s.gif Op donderdag 18 juni 2020 22:08 schreef Jed1Gam het volgende:

[..]

Over Bergamo, omdat je graag naar de grootste brandhaard van de wereld wil kijken om daar conclusies aan te verbinden.

https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.04.15.20067074v3

We find 17% of COVID-related deaths are attributed to the age group above 90, 7.5% to 80-89, declining to 0.04% for age 40-49 and 0.01% for age 30-39.

en

These estimates suggest that the number of infected people greatly exceeds the number of positive tests, e.g., by a factor of 35 in Lombardia.
Uit datzelfde onderzoek
quote:
The Population Fatality Rate (PFR) has reached 0.26% in the most affected region of Lombardia and 0.58% in the most affected province of Bergamo
Kijk ik snap dat je niets geeft om de levens van ouderen dat laat je hier keer op keer blijken. Met het benadrukken op een hogere mortaliteit bij hogere leeftijden.
pi_193693767
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 juni 2020 06:37 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Uit datzelfde onderzoek
[..]

Kijk ik snap dat je niets geeft om de levens van ouderen dat laat je hier keer op keer blijken. Met het benadrukken op een hogere mortaliteit bij hogere leeftijden.
Je hebt niks aan een loos (bij nader inzien veel te hoog) getal van 2.1% dat ooit in de media is gepresenteerd als zijnde death ratio.

2.1% met een even grote kans om dood te gaan als kind, jongere en 90 jarige is heel want anders dan een verdeling die rond de 81 jaar ligt.

Die mensen hebben namelijk al standaard een veel hogere kans dat ze binnenkort sterven.
pi_193693805
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 juni 2020 06:59 schreef Jed1Gam het volgende:

[..]

Je hebt niks aan een loos (bij nader inzien veel te hoog) getal van 2.1% dat ooit in de media is gepresenteerd als zijnde death ratio.

2.1% met een even grote kans om dood te gaan als kind, jongere en 90 jarige is heel want anders dan een verdeling die rond de 81 jaar ligt.

Die mensen hebben namelijk al standaard een veel hogere kans dat ze binnenkort sterven.
Ah omdat 60 jarigen misschien nog 30 jaar kunnen leven maakt dat ook niet uit. :D

De gemiddelde levensverwachting in ItaliŽ is 83, dus met je bewering dat de verdeling rond de 81 ligt bewijs je al dat deze ziekte dus minstens 2 jaar van de gemmiddelde levensverwachting af haalt.
pi_193983482


[ Bericht 50% gewijzigd door Za op 08-07-2020 01:38:16 ]
pi_193990025
Madrid (CNN)Spain's large-scale study on the coronavirus indicates just 5% of its population has developed antibodies, strengthening evidence that a so-called herd immunity to Covid-19 is "unachievable," the medical journal the Lancet reported on Monday.

The findings show that 95% of Spain's population remains susceptible to the virus. Herd immunity is achieved when enough of a population has become infected with a virus or bacteria -- or vaccinated against it -- to stop its circulation.
The European Center for Disease Control told CNN that Spain's research, on a nationwide representative sample of more than 61,000 participants, appears to be the largest study to date among a dozen serological studies on the coronavirus undertaken by European nations.

It adds to the findings of an antibody study involving 2,766 participants in Geneva, Switzerland, published in the Lancet on June 11.
There have been similar studies in China and the United States and "the key finding from these representative cohorts is that most of the population appears to have remained unexposed" to Covid-19, "even in areas with widespread virus circulation," said a Lancet commentary published along with Spain's findings.
"In light of these findings, any proposed approach to achieve herd immunity through natural infection is not only highly unethical, but also unachievable," said the Lancet's commentary authors, Isabella Eckerle, head of the Geneva Centre for Emerging Viral Diseases, and Benjamin Meyer, a virologist at the University of Geneva.

https://edition.cnn.com/2(...)ncet-intl/index.html
pi_193992809
Er zijn toch ook wel studies die hogere percentages vonden.
En in Nederland is het al weer een poosje stil rond de Sanguin en PIENTER onderzoeken. Die zullen ook wel weinig toename hebben gezien, in ieder geval te weinig om aan de grote klok te hangen.
Als het goed is komt er deze maand meer nieuws over het Oxford vaccin, maar dat zal gefocused zijn op de veiligheid (bijwerkingen bij gevaccineerden) tot nu toe, volgens mij nog niet op werkzaamheid, de eerste resultaten daarvan worden pas in september verwacht op zijn vroegst geloof ik.
pi_193993058
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 17:16 schreef George_of_the_Jungle het volgende:
Er zijn toch ook wel studies die hogere percentages vonden.
En in Nederland is het al weer een poosje stil rond de Sanguin en PIENTER onderzoeken. Die zullen ook wel weinig toename hebben gezien, in ieder geval te weinig om aan de grote klok te hangen.

sanquin had toch nog laatst iets gepubliceerd dat in Brabant en limburg de besmettingsgraad tussen de 8 en 10% is.


https://www.dvhn.nl/drent(...)toffen-25773936.html
pi_193999284
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 april 2020 12:12 schreef Wirelessmouse het volgende:

Aan de andere kant, als 3% begin maart antistoffen had en die dus blijkbaar weken eerder zijn besmet en het ziekteproces al hebben doorlopen.... en je kijkt naar het aantal doden tot 15 maart... is het blijkbaar niet zo'n dodelijk virus :P
Steekproef Landelijk heeft 3 procent antistoffen tegen het nieuwe coronavirus Dat maakte RIVM-directeur Jaap van Dissel woensdag bekend tijdens zijn wekelijke briefing aan de Tweede Kamer over de coronacrisis. Omdat het enige tijd duurt voordat iemand na een infectie weerstand tegen het virus opbouwt, geven de getallen volgens het RIVM een beeld van het begin van de epidemie in Nederland, begin maart.
https://www.msn.com/nl-nl(...)n-immuun/ar-BB133aOw

Begin maart 560.000 reeds besmette Nederlanders volgens het RIVM.
Echter geen volgestroomde ziekenhuizen begin maart.

Het kan bijna niet anders dan dat zij het jaar ervoor al besmet zijn geraakt, of bv geleidelijk vanaf winter 2019 tot winter 2020 en eea daarom onopgemerkt kon plaatsvinden.

Hoe anders konden 560.000 Nederlanders reeds besmet zijn/geweest met Covid-19 begin maart, ongemerkt, terwijl daarna tijdens de grote curve (met veel minder besmettingen; 2,2% over de periode maart, april, mei tegenover 3,3% procent van de bevolking 'begin maart') er duizenden zieken waren, duizenden slachtoffers, enorme druk op de zorg etc, en begin maart met 560.000 besmettingen bleef in dat opzicht volledig onder de radar, onmogelijk toch?
YOP

@zoost @George_of_the_Jungle @Jed1Gam @borealist

[ Bericht 2% gewijzigd door Za op 08-07-2020 23:08:33 ]
pi_193999354
Op 5 mei werd er bericht dat er per direct 1 miljoen anti-stoffen testen beschikbaar waren. Tussen 9 en 18 mei zijn er 7.000 testen afgenomen. Op 3 juni is bericht dat landelijk gezien 5,5% antistoffen had, en op 18 juni is dat verder gedetailleerd met regionale verschillen. Maar ga er maar vanuit dat het nauwelijks toegenomen is, in mei was het al behoorlijk over de piek heen in Nederland, dus kwamen er niet veel meer mensen bij.
Dus ze hebben nog 993.000 tests op de plank liggen, ze zullen vast nog wel eens een steekproef daarmee doen, maar lang niet zo vaak als ze gedacht hadden te moeten doen. Zelfde met het PIENTER onderzoek. Groepsimmuniteit is niet haalbaar met dit tempo, zeker niet als blijkt dat natuurlijke weerstand niet jaren standhoudt (wat goed zou kunnen omdat dit ook bij andere coronvirussen het geval is).
pi_193999517
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 23:06 schreef George_of_the_Jungle het volgende:

Op 3 juni is bericht dat landelijk gezien 5,5% antistoffen had, en op 18 juni is dat verder gedetailleerd met regionale verschillen.
Op 15 april werd door het RIVM bericht dat begin maart 3,3% van de Nederlanders antistoffen tegen covid 19 hadden; 560.000 mensen.
Wanneer zijn zij besmet?
In februari? Een jaar eerder?
Hoe kan het dat de druk op de zorg niet enorm was begin maart met deze ruim half miljoen besmettingen?

Graag je mening.
pi_193999759
Omdat 99% van de besmette mensen geen of nauwelijks klachten had ?

Het zou mij niets verbazen als dit virus er al eerder was, eind vorig jaar bv en wellicht naar erger is gemuteerd en daarna weer naar onschuldig of zo.
pi_193999887
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 23:24 schreef macca728 het volgende:
Omdat 99% van de besmette mensen geen of nauwelijks klachten had ?
Dat kan het antwoord niet zijn.
Ten slotte waren er volgens het RIVM in een heel kort tijdsbestek 560.000 besmettingen.

In de maanden daarna kwamen er 340.000 bij, en deze groep leidde tot duizenden doden, enorme druk op de zorg, soms de helft van bewoners verpleeghuizen die omkwamen, overvolle IC's.

Hoe konden die 560.000 dan zo geruisloos voorbijgaan, behalve wanneer deze over een veel langere periode besmet raakten?

quote:
Het zou mij niets verbazen als dit virus er al eerder was, eind vorig jaar bv en wellicht naar erger is gemuteerd en daarna weer naar onschuldig of zo.
Of al veel langer, dat zou ook verklaren waarom de percentages met immuniteit amper toenemen, en de synchrone uitbraken wereldwijd.
pi_193999905
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 april 2020 01:10 schreef Za het volgende:

https://nos.nl/liveblog/2(...)n-weer-mogelijk.html
Leeftijden
Volgens het RIVM is de helft van alle gemelde patiŽnten 65 jaar of ouder. Bij de overleden patiŽnten was de helft 81 jaar of ouder.

https://nos.nl/artikel/23(...)n-aan-het-virus.html

V Dissel: mondkapjes bij ouderenzorg overbodig.

hehe.. ja, dat ruimt lekker op en scheelt bakken met geld. Maar dat zegt ie uiteraard niet. :X
pi_194000229
quote:
1s.gif Op woensdag 8 juli 2020 23:12 schreef Za het volgende:

[..]

Op 15 april werd door het RIVM bericht dat begin maart 3,3% van de Nederlanders antistoffen tegen covid 19 hadden; 560.000 mensen.
Wanneer zijn zij besmet?
In februari? Een jaar eerder?
Hoe kan het dat de druk op de zorg niet enorm was begin maart met deze ruim half miljoen besmettingen?

Graag je mening.
Waar is dat bericht van de rivm dan. Het duurt 2 tot 3 weken om antistoffen aan te maken.. Geen 6. Scheelt nogal wat aantallen in een epidemie.
pi_194000553
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 00:03 schreef Slurrrrp het volgende:

Waar is dat bericht van de rivm dan. Het duurt 2 tot 3 weken om antistoffen aan te maken.. Geen 6. Scheelt nogal wat aantallen in een epidemie.
https://www.msn.com/nl-nl(...)n-immuun/ar-BB133aOw

Teruggerekend;
Getest eerste week april.
De bloeddonoren moesten 2 weken klachtenvrij zijn*, zit je op half maart, 1 week ziek zit je op 7 maart, incubatietijd 1 a 2 weken, zit je tussen 23 februari en 1 maart.

(*In deze twee weken antistoffen aangemaakt, of eerder, dan nog eerder besmet dan tussen 23 februari en 1 maart)

[ Bericht 5% gewijzigd door Za op 09-07-2020 01:05:03 ]
pi_194001767
Zo snel gaat het bij exponentiŽle groei.

Van 1 naar 524.288 is 19 verdubbelingen. Per 3 a 4 dagen was er toen een verdubbeling, dit betekent dat ongeveer 2 maanden na de eerste zieke er al zoveel mensen besmet konden zijn. Aangezien er best veel tijd overheen gaat van besmetting tot ernstig ziek/dood, klopt dit gewoon met de getallen die we zagen.
pi_194002233
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 07:17 schreef Jazeg het volgende:
Zo snel gaat het bij exponentiŽle groei.

Van 1 naar 524.288 is 19 verdubbelingen. Per 3 a 4 dagen was er toen een verdubbeling, dit betekent dat ongeveer 2 maanden na de eerste zieke er al zoveel mensen besmet konden zijn. Aangezien er best veel tijd overheen gaat van besmetting tot ernstig ziek/dood, klopt dit gewoon met de getallen die we zagen.
Bedoel je dat het logisch is dat hey virus er pas eind februari was?
Het lijkt aannemelijk dat het er wellicht begin januari al was.
pi_194002419
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 08:30 schreef Cesare-Borgia het volgende:

[..]

Bedoel je dat het logisch is dat hey virus er pas eind februari was?
Het lijkt aannemelijk dat het er wellicht begin januari al was.
Nee sommigen zeggen dat het virus er misschien al een jaar was, maar dat is onmogelijk aangezien er zonder maatregelen exponentiele groei is. In het begin van de exponentiele groei zijn de aantallen nog klein en daarmee kan het kortdurend onder de radar blijven, op een gegeven moment gaan de onverklaarbare longontstekingen opvallen.

Begin maart 500.000 besmettingen betekent eind december of begin januari de eerste dus wat jij zegt lijkt mij ook aannemelijk.
pi_194002691
quote:
1s.gif Op woensdag 8 juli 2020 23:12 schreef Za het volgende:

[..]

Op 15 april werd door het RIVM bericht dat begin maart 3,3% van de Nederlanders antistoffen tegen covid 19 hadden; 560.000 mensen.
Wanneer zijn zij besmet?
In februari? Een jaar eerder?
Hoe kan het dat de druk op de zorg niet enorm was begin maart met deze ruim half miljoen besmettingen?

Graag je mening.
Op 16 april berichtte Sanquin dat e bij 3.3% van 4000 bloedmonsters antistoffen tegen Covid hadden gevonden. Op 9 april berichtten ze dat ze de bloedmonsters van alle mensen die gedurende een week bloed zouden doneren zouden testen en dat dit er ongeveer 7000 zouden zijn. In de week van 23 april werd dit verder verduidelijkt, en dat in het uitbraakgebied dit percentage 7-9% zou zijn.
Die 560.000 mensen waren dus ergens tot 15 april besmet geraakt, en dat kan ook goed, toen zat Nederland al net na de piek eigenlijk.
pi_194002693
quote:
1s.gif Op donderdag 9 juli 2020 08:52 schreef Jazeg het volgende:

[..]

Nee sommigen zeggen dat het virus er misschien al een jaar was, maar dat is onmogelijk aangezien er zonder maatregelen exponentiele groei is. In het begin van de exponentiele groei zijn de aantallen nog klein en daarmee kan het kortdurend onder de radar blijven, op een gegeven moment gaan de onverklaarbare longontstekingen opvallen.

Begin maart 500.000 besmettingen betekent eind december of begin januari de eerste dus wat jij zegt lijkt mij ook aannemelijk.
Ja precies. Dat is ook de reden waarom ik denk dat die sample uit het riool in Barcelona van maart 2019 een false positive is.

Het is ergens ook logisch dat wij na Chinees nieuwjaar het virus hier ook snel hadden. De wereld is te klein geworden om daar maanden over te doen.

Ook zijn er een hoop mensen overtuigd dat zij het in januari/februari ook hadden maar verwarden het destijds met de griep flink te pakken hebben.

Ook herinner ik me dat iemand op de ic in Beverwijk het ook had eind februari.
Die moet dan ook in januari ergens besmet zijn geraakt.
pi_194002704
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 09:19 schreef Cesare-Borgia het volgende:
Ook zijn er een hoop mensen overtuigd dat zij het in januari/februari ook hadden maar verwarden het destijds met de griep flink te pakken hebben.
https://www.rtlnieuws.nl/(...)and-eerste-officiele

quote:
Wel is het volgens hen op basis van de nieuwe cijfers mogelijk dat aan het eind van januari, begin februari de eerste besmetting in Nederland al een feit was.
pi_194002787
quote:
Dat gebeurd nog steeds, minder dan 1% van getestte mensen nu heeft geen corona. En de meeste mensen die getest worden, worden getest omdat ze symptomen hebben.
pi_194002984
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 09:28 schreef George_of_the_Jungle het volgende:

[..]

Dat gebeurd nog steeds, minder dan 1% van getestte mensen nu heeft geen corona. En de meeste mensen die getest worden, worden getest omdat ze symptomen hebben.
False positives bedoel je?
pi_194003937
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 09:19 schreef George_of_the_Jungle het volgende:

[..]

Op 16 april berichtte Sanquin dat e bij 3.3% van 4000 bloedmonsters antistoffen tegen Covid hadden gevonden. Op 9 april berichtten ze dat ze de bloedmonsters van alle mensen die gedurende een week bloed zouden doneren zouden testen en dat dit er ongeveer 7000 zouden zijn. In de week van 23 april werd dit verder verduidelijkt, en dat in het uitbraakgebied dit percentage 7-9% zou zijn.
Die 560.000 mensen waren dus ergens tot 15 april besmet geraakt, en dat kan ook goed, toen zat Nederland al net na de piek eigenlijk.
De berichten van 16 april betrof bloedafname van eerste week april, bij mensen die 2 weken symptoom rij waren etc en geeft daarom een beeld van de situatie van begin maart, volgens het RIVM:

https://www.msn.com/nl-nl(...)n-immuun/ar-BB133aOw
pi_194004033
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 07:17 schreef Jazeg het volgende:
Zo snel gaat het bij exponentiŽle groei.

Van 1 naar 524.288 is 19 verdubbelingen. Per 3 a 4 dagen was er toen een verdubbeling, dit betekent dat ongeveer 2 maanden na de eerste zieke er al zoveel mensen besmet konden zijn. Aangezien er best veel tijd overheen gaat van besmetting tot ernstig ziek/dood, klopt dit gewoon met de getallen die we zagen.
Wanneer dit over een periode van 2 maanden gegaan is, dus gestart op 1 januari, dan waren deze 560 besmettingen er over een net zo lange periode als de 340.000 besmettingen die er waren van 1 maart tot 1 mei.

Bij 1 jan tot 1 maart waren er bijna 2 keer zoveel besmettingen, zonder overvolle IC's, zonder duizenden doden, volledig onder de radar. Ik zou daar graag een verklaring voor zien.

Voor wat betreft de verdubbeling elke 3 dagen, er is nog altijd een incubatietijd van 1 a 2 weken.
pi_194004107
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 09:19 schreef Cesare-Borgia het volgende:

Dat is ook de reden waarom ik denk dat die sample uit het riool in Barcelona van maart 2019 een false positive is.
Wellicht, maar stel dat dat niet zo is.

Waarom zou het niet zo kunnen zijn dat het virus er al een jaar of langer is.

Kijk naar het verloop, ergens een uitbraak en na een aantal weken zijn er minder besmettingen en minder viral load, ondanks dat 94% van de mensen geen immuniteit heeft.
Wanneer een virus "wordt overgebracht" bv vanuit China naar ItaliŽ naar BraziliŽ begint alles van voren af aan, terwijl het in die landen zelf nog nauwelijks om zich heen grijpt.
Dan is het veel logischer te denken dat het virus al ruim een jaar in omloop is wereldwijd.
pi_194004167
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 07:17 schreef Jazeg het volgende:
Zo snel gaat het bij exponentiŽle groei.

Van 1 naar 524.288 is 19 verdubbelingen. Per 3 a 4 dagen was er toen een verdubbeling, dit betekent dat ongeveer 2 maanden na de eerste zieke er al zoveel mensen besmet konden zijn.
Er waren pas half maart maatregelen, indien het aantal begin maart op 560.000 staat volgens het RIVM zel, en er elke 3 a 4 dagen een verdubbeling is, hadden we half maart op 12-16 miljoen besmettingen moeten zitten.
pi_194004198
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 10:57 schreef Za het volgende:

[..]

Wanneer dit over een periode van 2 maanden gegaan is, dus gestart op 1 januari, dan waren deze 560 besmettingen er over een net zo lange periode als de 340.000 besmettingen die er waren van 1 maart tot 1 mei.

Bij 1 jan tot 1 maart waren er bijna 2 keer zoveel besmettingen, zonder overvolle IC's, zonder duizenden doden, volledig onder de radar. Ik zou daar graag een verklaring voor zien.

Voor wat betreft de verdubbeling elke 3 dagen, er is nog altijd een incubatietijd van 1 a 2 weken.
Ja dat klopt, want vanaf maart waren er maatregelen dus ging de verdubbelingstijd omhoog. Minder verdubbelingen in hetzelfde tijdsbestek dus.

De besmettingen van januari/februari zijn de ziekenhuisopnames van maart/april en de doden van mei/juni, grofweg.

De incubatietijd gaat natuurlijk alleen op aan het begin van de epidemie. Het is een continu proces van incubatietijd-besmettelijkheid-herstel/overlijden.
pi_194004307
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 11:11 schreef Za het volgende:

[..]

Er waren pas half maart maatregelen, indien het aantal begin maart op 560.000 staat volgens het RIVM zel, en er elke 3 a 4 dagen een verdubbeling is, hadden we half maart op 12-16 miljoen besmettingen moeten zitten.
Op 9 maart werden in Brabant de maatregelen ingesteld, dus toen ging de verdubbelingstijd omhoog. Dit is precies de reden waarom het te laat instellen van een lockdown (mensen stoppen met elkaar besmetten) op het hoogtepunt van een epidemie zulke grote gevolgen heeft. Een verdubbeling later zijn er dus al enorm veel besmettingen bijgekomen. Zie de situatie in het VK onder andere. Misschien moet je eens meer lezen over het begrip ‘exponentiele groei’, het is interessante materie.
pi_194004360
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 11:15 schreef Jazeg het volgende:

Ja dat klopt, want vanaf maart waren er maatregelen dus ging de verdubbelingstijd omhoog. Minder verdubbelingen in hetzelfde tijdsbestek dus.
Nee klopt niet, waarom stopte de exponentiŽle groei op 1 maart?

Er waren pas 15/23 maart maatregelen, dan hadden we volgens jouw berekening tegen die tijd op 16 miljoen besmettingen moeten zitten.

quote:
De besmettingen van januari/februari zijn de ziekenhuisopnames van maart/april en de doden van mei/juni, grofweg.
Tuurlijk.
Zeg we voeren hier een serieuze discussie.
pi_194004435
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 11:11 schreef Za het volgende:

[..]

Er waren pas half maart maatregelen, indien het aantal begin maart op 560.000 staat volgens het RIVM zel, en er elke 3 a 4 dagen een verdubbeling is, hadden we half maart op 12-16 miljoen besmettingen moeten zitten.
Begin maart is natuurlijk een breed begrip. Als je maand indeeld in begin, mid en eind, dan is iedere periode 10 dagen. De waarde van 560.000 hoeft dan niet precies op 1 maart te zijn, maar kan ook op 8,9 of 10 maart zijn en dat scheelt dan weer 2 verdubbelingsperiodes (zonder maatregelen). Op 9 maart werden de eerste maatregelen al genomen (geen handen schudden), zeker in het gebied waar de meeste ziekenhuisopnames waren (zoveel mogelijk thuis werken). Daardoor zal het aantal besmettingen na 9 maart ook minder snel toe nemen dan daarvoor.

In de PDF de het RIVM publiceert op: https://www.rivm.nl/docum(...)ovid-19-in-nederland
Staat op pagina 23 een mooie grafiek met een schatting van het aantal besmettelijke personen. Op 9 maart is dit ongeveer 100.000, het maximum van ongeveer 280.000 is op 22 maart.
Van 100.000 naar 200.000 duurt ongeveer 5-6 dagen (14 of 15 maart), van 200.000 naar 280.000, duurt ruim een week.
pi_194004821
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 11:34 schreef simonblue het volgende:

Begin maart is natuurlijk een breed begrip. Als je maand indeeld in begin, mid en eind, dan is iedere periode 10 dagen. De waarde van 560.000 hoeft dan niet precies op 1 maart te zijn, maar kan ook op 8,9 of 10 maart zijn en dat scheelt dan weer 2 verdubbelingsperiodes (zonder maatregelen). Op 9 maart werden de eerste maatregelen al genomen (geen handen schudden), zeker in het gebied waar de meeste ziekenhuisopnames waren (zoveel mogelijk thuis werken). Daardoor zal het aantal besmettingen na 9 maart ook minder snel toe nemen dan daarvoor.
Het kan niet de situatie zijn van 9 maart, gezien de bloeddonoren de eerste week april getest werden en toen 2 weken symptoomvrij moesten zijn, dan zit je op medio maart, een week ziek zit je op 7 maart, een a twee weken incubatietijd zit je tussen 23 februari en 1 maart. Dus dan is 1 maart nog ruim genomen.

En dan ben ik nog uitgegaan van een situatie waarbij al deze bloeddonoren exact 2 weken voor de test vrij van symptomen waren, dat kan makkelijk ook 1 a 2 weken eerder zijn geweest waarbij je teruggerekend op medio februari uitkomt.
pi_194004878
quote:
1s.gif Op donderdag 9 juli 2020 11:27 schreef Za het volgende:

[..]

Nee klopt niet, waarom stopte de exponentiŽle groei op 1 maart?

Er waren pas 15/23 maart maatregelen, dan hadden we volgens jouw berekening tegen die tijd op 16 miljoen besmettingen moeten zitten.
[..]

Tuurlijk.
Zeg we voeren hier een serieuze discussie.
Niet op 1 maart, zo exact kun je ook niet rekenen. Maar op 9 maart werden de maatregelen in Brabant (waar toen de meeste besmettingen waren) ingesteld.

En ik ben ook serieus, misschien iets te snel geschreven net, laten we dan zeggen van besmetting tot ziek (incubatietijd) een week, 2 a 3 weken ziek tot ziekenhuisopname, 2 weken ziekenhuis tot overlijden. Dan ben je zo 6 weken verder.

Dan zijn de besmettingen van eind januari/begin februari de ziekenhuisopnames van begin maart/eind maart en de doden van april.

Het zijn gemiddelden en schattingen he, maar grofweg kloppen de cijfers van het RIVM gewoon.
pi_194005363
Dan moet je wel de mensen uit Queens ook gescheiden houden van de rest...

Die mensen die in het onderzoek bij Sanquin waren meegenomen waren inderdaad begin april getest en toen 2 weken symptoom vrij. Het duurt 2 weken om antistoffen op te bouwen tot effectieve hoeveelheden, maar antistoffen zullen al wel ruim voor die 2 weken aantoonbaar zijn.
pi_194005431
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 12:03 schreef Za het volgende:

[..]

Het kan niet de situatie zijn van 9 maart, gezien de bloeddonoren de eerste week april getest werden en toen 2 weken symptoomvrij moesten zijn, dan zit je op medio maart, een week ziek zit je op 7 maart, een a twee weken incubatietijd zit je tussen 23 februari en 1 maart. Dus dan is 1 maart nog ruim genomen.

En dan ben ik nog uitgegaan van een situatie waarbij al deze bloeddonoren exact 2 weken voor de test vrij van symptomen waren, dat kan makkelijk ook 1 a 2 weken eerder zijn geweest waarbij je teruggerekend op medio februari uitkomt.
De datum is erg afhankelijk van welke waarden je gebruikt voor de verschillende stappen in de tijd.
Jij neemt de datum van 1 april , minus 2 weken symptoomvrij, minus 1 week ziekteverschijnselen, minus 1-2 weken incubatie tijd waardoor je op 23 februari t/m 1 maart uit komt.

Als je uit gaat van 7 april, 2 weken symptoomvrij, 3-4 dagen ziekteverschijnselen en 5 dagen incubatietijd, dan zou je uitkomen op 14-15 maart.

- Sanquin geeft aan dat zij ruim 7000 bloedafnames tussen 1 en 15 april hebben getest.
- De twee weken symptoomvrij is idd het minimum voordat bloed gegeven mag worden.
- Het ziektebeeld is nogal verschillend. Mensen die opgenomen moeten worden in het ziekenhuis zijn vaak al een week ziek, maar voor mensen met een minder heftig ziektebeeld kunnen de ziekteverschijnselen een stuk korter zijn
- de incubatietijd kan varieren tussen 1 en 14 dagen maar is meestal 5-6 dagen volgens het WHO

Vanwege de grote variatie in waarde die voor iedere stap mogelijk is, is het lastig om een exacte datum aan te geven.
Sanquin heeft het onderzoek van 9-18 mei herhaald. Toen vonden zij bij 5.4% van de personen antistoffen, wat neer zou komen op ongeveer 920000 Nederlanders.
pi_194005736
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 12:56 schreef simonblue het volgende:

De datum is erg afhankelijk van welke waarden je gebruikt voor de verschillende stappen in de tijd.
Jij neemt de datum van 1 april , minus 2 weken symptoomvrij, minus 1 week ziekteverschijnselen, minus 1-2 weken incubatie tijd waardoor je op 23 februari t/m 1 maart uit komt.

Als je uit gaat van 7 april, 2 weken symptoomvrij, 3-4 dagen ziekteverschijnselen en 5 dagen incubatietijd, dan zou je uitkomen op 14-15 maart.

Vanwege de grote variatie in waarde die voor iedere stap mogelijk is, is het lastig om een exacte datum aan te geven.
Het RIVM echter geeft aan dat de cijfers een reflectie zijn van begin maart.

Hoe dan ook waren er rond 1-9 maart zo'n 560.000 Nederlanders besmet/geweest, en niet allemaal in 1 klap, en dat zonder overvolle IC's, zonder duizenden doden, zonder dat het opviel.

Dat is lastig te verklaren, het maakt me eigenlijk niet uit of het 1 of 9 maart was.

Het lijkt me gewoon interessant om te kijken of er meer aanwijzingen zijn die zouden kunnen wijzen op een langer aanwezig zijn van het virus.

Misschien was de test in Barcelona geen false positive. Er zijn geen samples van februari en april 2019, dus ze hebben alleen maart, en dat is wel de tijd waarin het virus in Europa in 2020 de kop opstak, dus wie weet heeft het in feb/mrt/april 2019 ook geheerst en zijn toen een aantal mensen besmet geraakt en wordt nu aangenomen dat deze bsmetting begin maart 2020 moet zijn geweest. In Frankrijk zijn ookal bewijzen gevonden van besmettingen van herfst 2019.
pi_194005824
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 12:46 schreef Basp1 het volgende:
68% Have Antibodies in This Neighborhood. Can It Hold Off a Next Wave?

In queens schijnt 68% het gehad te hebben kijken of daar dadelijk groepsimmuniteit is. ^O^
Dat betreft geen representatieve steekproef, maar mensen met symptomen die zich bij een kliniek hebben laten testen.

In Nederland heeft ook een gemeente zo'n initiatief gehad, en testen enorm veel mensen positief, maar dat kwam ook doordat degenen die kwamen mensen waren die zelf het vermoeden hadden corona te hebben gehad, bij een representatieve steekproef rolt er dan geen 68% uit.
In Lombardije was daarom de test onder de bevolking ook niet representatief en zelfs die in Gangelt niet.
pi_194005955
quote:
1s.gif Op woensdag 8 juli 2020 23:03 schreef Za het volgende:
Begin maart 560.000 reeds besmette Nederlanders volgens het RIVM.
Echter geen volgestroomde ziekenhuizen begin maart.
Ik las ergens dat de testen geen goed beeld geven omdat sommige mensen resistent blijken zonder anti-stoffen en sommige mensen op andere manieren resistentie opbouwen zonder dat dat blijkt uit de testen. M.a.w. deze test geeft geen goed beeld van de verspreiding van de ziekte. (ik ga nog wel even kijken waar ik dat las)

En zonder goede data, is het onmogelijk op de juiste analyse te maken. Ik denk nog steeds dat de meeste mensen in Zuid en Midden NL al besmet zijn geweest. Opmerkelijk genoeg heeft Noord Nederland helemaal nergens last van gehad. Ook opmerkelijk.
pi_194006056
Bij deze:

https://www.scientias.nl/(...)willen-doen-geloven/

quote:
Uit de studie rolde een verrassende bevinding. “Interessant is dat niet alleen personen die COVID-19 hebben gehad tegen het virus reagerende T-cellen hadden aangemaakt, maar ook veel van hun blootgestelde, asymptomatische familieleden,” licht onderzoeker Soo Aleman toe. “Bovendien had ongeveer 30 procent van de bloeddonors die in mei 2020 bloed hadden gegeven, COVID-19-specifieke T-cellen. Dit percentage ligt veel hoger dan eerdere tests op antilichamen hebben aangetoond.”
pi_194008030
De aantallen waar we hierboven mee rekenden zijn natuurlijk gebaseerd op 1 patient zero. Laten we nu eens aannemen dat er 100 mensen besmet raakten in het buitenland en gelijktijdig het virus begonnen te verspreiden. Dan zit je zonder maatregelen na een ruime maand al op 400000 besmettingen. Dan zijn de eerste mensen dus net ernstig ziek. De eerste dode was er op 6 maart.

Er zijn veel variabelen.
  donderdag 9 juli 2020 @ 20:44:04 #269
64459 ozzietukker
no worries mate
pi_194012611
Wat ik vooral mis in het verhaal van immuniteit is het feit dat een heel groot deel van de bevolking, uit diverse onderzoeken tussen de 40-60% helemaal geen symptomen vertonen.

Zelfs het WHO geeft inmiddels aan dat mensen die helemaal geen symptomen ontwikkelen ook geen rol spelen in de verspreiding.
Mensen die wel symptomen ontwikkelen zijn naar verwachting 4 dagen daarvoor al besmettelijk, al is dat in mindere mate.

Ik heb overigens niet de achterdocht dat RIVM en OMT daar niet mee bezig zijn, maar dat men vooral bewijs wil verzamelen alvorens met een uitspraak in die richting te komen, iets meer aandacht daarvoor zou toch fijn zijn.
Alles wijst toch wel in de richting dat op plekken waar al een flinke uitbraak is geweest de situatie nu onder controle blijft, terwijl in landen waar maar een zeer beperkt aantal besmettingen en doden zijn geweest, denk aan Centraal Europa, de zuidelijke staten in de VS een veel groter probleem hebben en nu stijgingen laten zien.
Want vergeet niet, er is wezenlijk niets veranderd op de plekken waar het minder heeft huisgehouden, er is geen vaccin, dus zal een relatief groot gedeelte van de bevolking daar nog echt wel kwetsbaar zijn.
RTFM
Zo niet? Dan toch!
Nawie, just Nawie!
TWENTE KAMPIOEN.
pi_194017171
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 13:44 schreef zoost het volgende:

Ik las ergens dat de testen geen goed beeld geven omdat sommige mensen resistent blijken zonder anti-stoffen en sommige mensen op andere manieren resistentie opbouwen zonder dat dat blijkt uit de testen. M.a.w. deze test geeft geen goed beeld van de verspreiding van de ziekte. (ik ga nog wel even kijken waar ik dat las)

En zonder goede data, is het onmogelijk op de juiste analyse te maken. Ik denk nog steeds dat de meeste mensen in Zuid en Midden NL al besmet zijn geweest. Opmerkelijk genoeg heeft Noord Nederland helemaal nergens last van gehad. Ook opmerkelijk.
Dat heb ik ook gelezen, een eerdere besmetting met een gewoon verkoudheidsvirus zou bescherming geven zonder dat er sprake is van antistoffen. En een nog veel groter deel van de bloeddonoren kan dan voor begin maart met het virus in aanraking zijn geweest.
pi_194017271
quote:
1s.gif Op donderdag 9 juli 2020 16:32 schreef Jazeg het volgende:
De aantallen waar we hierboven mee rekenden zijn natuurlijk gebaseerd op 1 patient zero. Laten we nu eens aannemen dat er 100 mensen besmet raakten in het buitenland en gelijktijdig het virus begonnen te verspreiden. Dan zit je zonder maatregelen na een ruime maand al op 400000 besmettingen. Dan zijn de eerste mensen dus net ernstig ziek. De eerste dode was er op 6 maart.

Er zijn veel variabelen.
Dat is heel goed mogelijk.
Het kan ook zo zijn dat dat helemaal niet zo is, en de eerste gevallen van dit jaar in NL eind februari waren, en toch een half miljoen mensen toen al antistoffen hadden, omdat het virus al meer dan een jaar rondgaat.

Volgens onderzoek met bloeddonoren in Milaan hadden voor 10 februari al 165.000 inwoners corona/gehad. Er was toen nog geen enkel geregistreerd geval tot weken later.

Het zou zoveel dingen verklaren, alleen al hoe er overal simultaan uitbraken waren zonder intermediate host, waarom een doorgegeven virus vanuit ItaliŽ of Nederland elders weer van voren af aan begint, het nauwelijks oplopende percentage mensen met antistoffen ondanks het enorm aantal besmettingen binnenshuis ten tijde van de lockdown, de uitbraken heden bij nertsenfarms zonder besmettingen in de omgeving, in Zweden met echt weinig maatregelen geen kans op herd immunity en evenmin miljoenen besmettingen, met name dit laatste past niet in jouw redenering.
pi_194020134
quote:
Dat is een studie van 200 mensen, bestaande uit 3 groepen: Patienten, hun familieleden, en, als controlegroep, bloeddonoren. Er wordt gezegd dat 30% van de bloeddonoren ook Covid-19 specifiek reagerende T-cellen hadden. Er zaten 55 mensen in de controle groep die bloed doneerden gedurende de epidemie, en ook nog 25 die bloed hadden gedoneerd in 2019. Dat lijkt me nogal een kleine sample om te extrapoleren naar een hele populatie. Ook zijn bloeddonoren over het algemeen jongere en gezondere mensen, dus het kan heel goed dat het percentage asymptotische gevallen hoger is.
'Veel van hun blootgestelde, asymptotische familiededen'. Die groep bevatte 30 personen die blootgesteld waren aan familieleden die gediagnostieerd zijn met Covid ten tijde dat die familieleden besmettelijk waren. Ook niet echt een grote groep dus.

Dit is wel een interessante zin:
quote:
almost twice as many exposed family members and healthy individuals who donated blood during the pandemic generated memory T cell responses versus antibody responses, implying that seroprevalence as an indicator has underestimated the extent of population-level immunity against SARS-CoV-2.
Het maakt dus nogal uit op wat voor een immuunreactie je test. Maar in hoeverre beschermen T-cellen je, antibodies of een combinatie ervan?
pi_194020629
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 01:46 schreef Za het volgende:

[..]

Dat is heel goed mogelijk.
Het kan ook zo zijn dat dat helemaal niet zo is, en de eerste gevallen van dit jaar in NL eind februari waren, en toch een half miljoen mensen toen al antistoffen hadden, omdat het virus al meer dan een jaar rondgaat.

Volgens onderzoek met bloeddonoren in Milaan hadden voor 10 februari al 165.000 inwoners corona/gehad. Er was toen nog geen enkel geregistreerd geval tot weken later.

Het zou zoveel dingen verklaren, alleen al hoe er overal simultaan uitbraken waren zonder intermediate host, waarom een doorgegeven virus vanuit ItaliŽ of Nederland elders weer van voren af aan begint, het nauwelijks oplopende percentage mensen met antistoffen ondanks het enorm aantal besmettingen binnenshuis ten tijde van de lockdown, de uitbraken heden bij nertsenfarms zonder besmettingen in de omgeving, in Zweden met echt weinig maatregelen geen kans op herd immunity en evenmin miljoenen besmettingen, met name dit laatste past niet in jouw redenering.
Maar hoe verklaar je dan dat er voorheen geen enkel ziektegeval bekend was, terwijl er nu in een tijdsbestek van een paar maanden zo ontzettend veel ziekenhuisopnames en doden zijn? Als het al over de hele wereld verspreid zou zijn zou dat toch al eerder opgevallen zijn?
pi_194021592
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 11:51 schreef Jazeg het volgende:

[..]

Maar hoe verklaar je dan dat er voorheen geen enkel ziektegeval bekend was, terwijl er nu in een tijdsbestek van een paar maanden zo ontzettend veel ziekenhuisopnames en doden zijn? Als het al over de hele wereld verspreid zou zijn zou dat toch al eerder opgevallen zijn?
BNW hoedje op. Dat is geactiveerd door 5g. :P
pi_194021872
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 11:51 schreef Jazeg het volgende:

Maar hoe verklaar je dan dat er voorheen geen enkel ziektegeval bekend was, terwijl er nu in een tijdsbestek van een paar maanden zo ontzettend veel ziekenhuisopnames en doden zijn? Als het al over de hele wereld verspreid zou zijn zou dat toch al eerder opgevallen zijn?
Er waren dan natuurlijk ook plenty ziektegevallen, maar verspreid over een lange periode valt dat minder op dan binnen een tijdsbestek van een paar weken.

Toen er bv opmerkelijk veel gevallen van longontsteking waren in het Bernhoven ziekenhuis in Uden (uitbraak gebied corona), in februari van dit jaar, was dat zelfs geen reden om te gaan testen, ondanks de wetenschap dat corona toen al rond ging.

Dit is van 2 jaar geleden:

Ziekenhuizen kunnen grote golf grieppatiŽnten niet aan: enkele stellen opnamestop in
Hoewel de griepepidemie over het hoogtepunt heen lijkt te zijn, kampen ziekenhuizen in Nederland nog altijd met de gevolgen ervan. Op sommige plekken hebben zich zoveel grieppatiŽnten gemeld dat er geen bedden meer beschikbaar zijn. En dan is ook het personeel nog ziek.
Onder meer in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch, Bernhoven in Uden en het Gelre Ziekenhuis in Apeldoorn is een opnamestop. De ziekenhuizen kunnen patiŽnten niet meer kwijt en verwijzen door naar andere ziekenhuizen in de regio.

https://www.netwerkacutez(...)-stellen-opnamestop/

Exact dezelfde regio als waar de corona uitbraak was.
pi_194022122
Oke en jij denkt dat er geen arts ter wereld door had dat dit niet veroorzaakt werd door een influenzavirus maar een coronavariant? Dan heb je wel een lage pet op van de medische wetenschap hoor ;)
pi_194022609
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 13:14 schreef Jazeg het volgende:
Oke en jij denkt dat er geen arts ter wereld door had dat dit niet veroorzaakt werd door een influenzavirus maar een coronavariant? Dan heb je wel een lage pet op van de medische wetenschap hoor ;)
Hoe vaak denk je dat volstaan wordt met een klinische diagnose?
Daarbij zijn er zowel bij covid als bij influenza vaak bijkomende bacteriŽle infecties.

Het was btw slechts een voorbeeld van pieken in patiŽnten bij het Bernhoven, ik vermoed echt geen corona in 2018.
pi_194297422
quote: