abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_192533136
Want dat houdt in dat het virus bij lange na niet zo gevaarlijk is als wordt aangenomen.

Dit is geen onzin, en ook geen aanname maar gebaseerd op een aantal onderzoeken en zelfs de absentie van de uitslagen van sommige onderzoeken.

Om te beginnen deze:
UZ Brussel test alle patiŽnten systematisch: 8 procent van de niet-covidpatiŽnten toch besmet. Het betrof hier mensen met botbreuken en bv vrouwen die kwamen om te bevallen:

https://m.hln.be/nieuws/b(...)och-besmet~a716f10f/

Het RIVM deed steekproeven in voornamelijk Brabantse ziekenhuizen alweer bijna 3 weken geleden, van de geteste personen bleek 4 tot 10 procent besmet:

De steekproef in Brabant wordt gehouden onder ziekenhuismedewerkers in Noord-Brabant, als afspiegeling van de Brabantse bevolking . Het RIVM heeft daarom de Brabantse ziekenhuizen gevraagd medewerkers met milde luchtwegklachten te gaan testen.

https://www.rivm.nl/nieuw(...)ronavirus/steekproef

Dan deze hypothese van Oxford University:

Coronavirus may have infected half of UK population — Oxford study

If the results are confirmed, they imply that fewer than one in a thousand of those infected with Covid-19 become ill enough to need hospital treatment, said Sunetra Gupta, professor of theoretical epidemiology, who led the study. The vast majority develop very mild symptoms or none at all.


https://www.ft.com/content/5ff6469a-6dd8-11ea-89df-41bea055720b

Maar het allerbelangrijkst, en de reden waarom ik denk dat reeds een groot deel van de Nederlanders besmet zijn, is de absentie van serologisch antibody tests uit China, of beter het feit dat dergelijke cijfers ontbreken. DMV serologisch tests steekproefsgewijs in Wuhan zal nl allang duidelijk zijn hoeveel (miljoenen) Wuhanezen feitelijk besmet waren met corona, maar nooit symptomen kregen.
In China is de piek allang achter de rug en zijn er nauwelijks tot geen besmettingen meer.
Het land zal ten alle tijden een tweede golf willen voorkomen, en juist door het in kaart brengen van de werkelijke omvang van de besmetting kun je daarop anticiperen.
De tests worden in China gemaakt, al weken geleden hadden er geluiden kunnen zijn waarin werd aangegeven wat de werkelijke omvang is geweest van het aantal besmettingen in Wuhan, naar ik schat misschien wel 6 miljoen personen.

Ik kan meerdere redenen bedenken waarom deze cijfers niet naar buiten gekomen zijn, maar wil niet teveel de BNW kant opgaan.


Niet voor niets zei Merkel dat 60 tot 70% van de Duitsers besmet zou raken, een onlogische uitspraak wanneer slechts 80.000 van de anderhalf miljard Chinezen besmet raken, maar helemaal geen gekke uitspraak wanneer allang uit steekproeven is gebleken dat mogelijk 6 miljoen Wuhanezen asymptomatisch de besmetting ondergingen.

Volgens de Duitse bondskanselier Angela Merkel bestaat de kans dat 60 tot 70 procent van de Duitse bevolking besmet zal worden met het coronavirus. Dat zei ze woensdag op een persconferentie in Berlijn, meldt Bild.

https://tpo.nl/2020/03/11(...)-zal-besmet-worden/#

-----

Aanvulling:

Corona-onderzoek in Duits 'Ground Zero'-dorp Gangelt

Judith van de Hulsbeek
Correspondent Duitsland
Ga naar het Twitter account van Judith van de HulsbeekStuur een email naar Judith van de Hulsbeek
In het Duitse dorp Gangelt, net over de grens bij Sittard, is een onderzoek gestart naar de verspreiding van het coronavirus. Gangelt wordt gezien als de Ground Zero van de Duitse uitbraak, omdat daar de eerste grootschalige besmettingen werden vastgesteld. Virologen hopen met het onderzoek onder meer informatie te krijgen over het aantal onbekende besmettingen en de belangrijkste besmettingshaarden.

Duizend inwoners van Gangelt staan speeksel en bloed af en beantwoorden een uitgebreide vragenlijst. "Aan de speekseltest kunnen we zien of iemand op dit moment geÔnfecteerd is of recent besmet is geweest, omdat het virus tot vier weken in je keel overleeft. De bloedtest wijst uit of iemand in de laatste weken het virus onder de leden heeft gehad", zegt professor Hendrik Streeck van de Universiteit Bonn.

PatiŽnt nul
De regio Heinsberg, waar Gangelt in ligt, loopt qua coronamaatregelen ongeveer drie weken voor op de rest van Duitsland. In de nacht van 24 op 25 februari meldde de eerste coronapatiŽnt zich bij het ziekenhuis in Erkelenz. De 47-jarige man had carnaval gevierd in Gangelt en daar tientallen mensen aangestoken. Deze man wordt gezien als 'patiŽnt nul' in Duitsland. Al eerder was er in Beieren een kleine uitbraak, bij het bedrijf Webasto, maar die werd succesvol beteugeld.

De regio Heinsberg nam meteen vergaande maatregelen. Scholen en kinderopvang werden gesloten, alle bezoekers van het carnavalsfeest, inclusief hun gezinnen, moesten thuis in quarantaine, 65-plussers moesten praktisch in lockdown. Toch verspreidde het virus zich er snel. Gisteren stond de teller op meer dan 1200 besmettingen en 31 doden, op in totaal 250.000 mensen.

Maar er zijn in Heinsberg ook al meer dan 500 mensen weer genezen. En de curve vlakt af: elke dag zijn er minder nieuwe besmettingen en doden. Heinsberg hoopt met het onderzoek een soort blauwdruk te kunnen leveren voor de rest van het land. "We weten dat maatregelen werken, maar niet precies welke en hoe ze werken", zegt Stephan Pusch, burgemeester van de regio.

Welke maatregelen helpen?
Naast het speeksel- en bloedonderzoek bij de inwoners worden ook monsters genomen in de buitenlucht en wordt er ook in verpleeghuizen en kinderopvangverblijven onderzoek gedaan. "We hopen te achterhalen wat de verspreiding versnelt en wat die juist tegenhoudt", zegt professor Streeck.

Doel van het onderzoek is ook om te kijken waar maatregelen eventueel kunnen worden versoepeld. Burgemeester Pusch waarschuwt wel voor te hoge verwachtingen: "Maatregelen versoepelen is veel moeilijker dan ze invoeren. Want het gebeurt altijd op basis van prognoses. Pas achteraf kun je zeggen: dat was een goede of een slechte beslissing."

De eerste resultaten worden eind volgende week al verwacht.

https://nos.nl/artikel/23(...)ro-dorp-gangelt.html

Resultaten zijn binnen.


Uit de representatieve steekproef geÔnitieerd door Hendrik Streeck in Gangelt blijkt 15% inmiddels antistoffen te hebben tegen covid-19.

[ Bericht 0% gewijzigd door Za op 09-04-2020 14:02:45 ]
pi_192533475
quote:
1s.gif Op donderdag 9 april 2020 13:54 schreef Za het volgende:
Uit de representatieve steekproef geÔnitieerd door Hendrik Streeck in Gangelt blijkt 15% inmiddels antistoffen te hebben tegen covid-19.
15% valt mij tegen.
pi_192534938
quote:
0s.gif Op donderdag 9 april 2020 14:15 schreef zoost het volgende:

15% valt mij tegen.
Van 15% naar 60% is een kleine stap zegt hij.
pi_192549463
quote:
0s.gif Op donderdag 9 april 2020 14:15 schreef zoost het volgende:

[..]

15% valt mij tegen.
Ik vind het al vrij veel. Als je 15% in 1,5 maand tijd weet top te bouwen. Dan zit je in het najaar wel op de benodigde 60% voor de benodigde groepsimmuniteit.
pi_192549898
Ze zeiden iets waarvan ik niet helemaal zeker weet of ik het goed heb verstaan.

Wanneer mensen met slechts een kleine hoeveelheid van het virus besmet worden, ze ook alleen milde symptomen krijgen, maar daarna wel immuun zijn, en dat dit mogelijkheden biedt, IMO om te onderzoeken of het mogelijk is om mensen bloot te stellen aan een heel kleine hoeveelheid om hen immuun te maken, of heb ik dat verkeerd geÔnterpreteerd? BVD
pi_192550359
Streeck: We zijn begonnen vast te leggen wie wie mogelijk heeft besmet. Keer op keer werd vermoed dat het spoelwater de bierglazen niet goed desinfecteerde en dat de mensen besmet waren. Maar dat is waarschijnlijk niet waar. De meesten van de vergadering dronken gebotteld bier. En andere dingen passen ook niet.

ZEIT ONLINE: Welke?

Streeck: We zijn verrast dat veel mensen direct na het carnaval ziek werden, vaak een dag later. Dit komt niet overeen met de incubatietijd van enkele dagen die we aannemen voor Covid-19.
https://www.zeit.de/wisse(...)tz-massnahmen-studie

Dit staat haaks op dit:

https://www.welingelichte(...)eten-ontploffen.html

Is men er maar op los aan het interpreteren, er gewoon zijn naam tussen te zetten, ookal vind hij dat het nog niet aangetoond is?

[ Bericht 0% gewijzigd door Za op 10-04-2020 11:47:46 ]
pi_192572423
In Groningen, waar nauwelijks besmettingen zijn:

GGD: Ongeveer zes procent van de geteste Groningers heeft corona.

De GGD Groningen heeft de afgelopen drie weken 660 zorgmedewerkers (van buiten de ziekenhuizen) op corona getest. Zes procent had corona, volgens de GGD geeft dit een goed beeld van hoeveel mensen in Groningen besmet zijn.

Deze medewerkers krijgen het advies thuis te blijven, waarmee wordt geprobeerd het besmettingsgevaar te beheersen.

https://www.dvhn.nl/groni(...)corona-25538218.html

[ Bericht 0% gewijzigd door Za op 11-04-2020 20:37:25 ]
pi_192573188
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 april 2020 20:26 schreef Za het volgende:
In Groningen, waar nauwelijks besmettingen zijn:

GGD: Ongeveer zes procent van de geteste Groningers heeft corona.

De GGD Groningen heeft de afgelopen drie weken 660 zorgmedewerkers (van buiten de ziekenhuizen) op corona getest. Zes procent had corona, volgens de GGD geeft dit een goed beeld van hoeveel mensen in Groningen besmet zijn.

Deze medewerkers krijgen het advies thuis te blijven, waarmee wordt geprobeerd het besmettingsgevaar te beheersen.

https://www.dvhn.nl/groni(...)corona-25538218.html
ow nice! Ben ook wel benieuwd dan naar Friesland. We hebben volgens mij iets meer besmettingen en ook hier wordt met name zorgpersoneel getest. Zou wel heel graag weten wat per regio die R0 waarde is.

Trouwens, mooie positieve zin eronder: "De provincie Groningen blijft met deze cijfers - in positieve zin - op flinke afstand van het landelijk gemiddelde." . Heel anders dan toen Japie van RIVM ook constateerde dat er in het noorden relatief weinig besmettingen zijn. "Maaaarrrrrrr die zijn dus bij lange na nog niet immuun" ofzoiets :') (Bron)

[ Bericht 4% gewijzigd door Apotheose op 11-04-2020 21:34:49 ]
just give a second thought
what if we don't get caught...
pi_192573240
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 april 2020 20:26 schreef Za het volgende:
In Groningen, waar nauwelijks besmettingen zijn:

GGD: Ongeveer zes procent van de geteste Groningers heeft corona.

De GGD Groningen heeft de afgelopen drie weken 660 zorgmedewerkers (van buiten de ziekenhuizen) op corona getest. Zes procent had corona, volgens de GGD geeft dit een goed beeld van hoeveel mensen in Groningen besmet zijn.

Deze medewerkers krijgen het advies thuis te blijven, waarmee wordt geprobeerd het besmettingsgevaar te beheersen.

https://www.dvhn.nl/groni(...)corona-25538218.html
Dat is dus heel erg goed nieuws! :) Ik hoop dat we hoopgevende percentages ook zien in andere regio's maar daar ga ik wel van uit :)
pi_192579594
Roseland Hospital-flebotomist: 30% van de geteste personen heeft een coronavirus-antilichaam.

Een flebotomist die in het Roseland Community Hospital werkt, zei donderdag dat 30% tot 50% van de patiŽnten die op het coronavirus zijn getest antilichamen hebben, terwijl slechts ongeveer 10% tot 20% van de geteste personen het actieve virus hebben.

Sumaya Owaynat, een aderlaten-technicus, zei dat ze op een gemiddelde dag op de parkeerplaats van het Roseland Community Hospital tussen de 400 en 600 patiŽnten test. Drive-thru testen is elke dag van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur. Het ziekenhuis heeft echter een beperkt aantal testen dat ze per dag kunnen afnemen.

Owaynat zei dat het aantal patiŽnten dat door het testcentrum komt en dat al coronavirus lijkt te hebben gehad en er overheen is gekomen, veel groter is dan degenen die momenteel de ziekte hebben.

"Veel mensen hebben hoge antilichamen, wat betekent dat ze het coronavirus hadden, maar ze hebben het niet meer en hun lichaam bouwde de antilichamen op," vertelde Owaynat aan Chicago City Wire .

Antilichamen in de bloedbaan onthullen dat een persoon het coronavirus al heeft gehad en mogelijk immuun is om het virus opnieuw op te lopen.

Als het juist is, betekent dit dat de verspreiding van het virus mogelijk in de Roseland-gemeenschap - en de staat en het land als geheel - aan de gang was voorafgaand aan de uitgifte van thuisblijvers en de wijdverbreide zakelijke sluitingen medio maart die de nationale economie.

Bovendien moeten degenen die tekenen vertonen dat ze de ziekte al hebben gehad, de samenleving weer binnen kunnen gaan - zij het met een aantal aangepaste sociale afstandsmaatregelen - in plaats van thuis te schuilen omdat ze niet langer in gevaar zijn. Van degenen die het coronavirus oplopen, kan ongeveer 25 procent asymptomatisch zijn .

Uit een recent onderzoek onder 1000 mensen in het district Heinsberg in Bonn, Duitsland, bleek dat 15% van de bevolking het virus had opgelopen, veel onbewust en zonder symptomen.

Daarvan stierf slechts 0,37% aan COVID-19, een cijfer dat veel lager is dan de eerder genoemde .

https://chicagocitywire.c(...)coronavirus-antibody

Illinois heeft 19.000 geregistreerde gevallen van Corona, waarvan ongeveer 8.000 in Chicago.
  zondag 12 april 2020 @ 12:16:21 #12
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_192579634
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 april 2020 20:26 schreef Za het volgende:
In Groningen, waar nauwelijks besmettingen zijn:

GGD: Ongeveer zes procent van de geteste Groningers heeft corona.

De GGD Groningen heeft de afgelopen drie weken 660 zorgmedewerkers (van buiten de ziekenhuizen) op corona getest. Zes procent had corona, volgens de GGD geeft dit een goed beeld van hoeveel mensen in Groningen besmet zijn.

Deze medewerkers krijgen het advies thuis te blijven, waarmee wordt geprobeerd het besmettingsgevaar te beheersen.

https://www.dvhn.nl/groni(...)corona-25538218.html
Hebben ze ook zorgmedewerkers zonder klachten getest?
pi_192579770
quote:
0s.gif Op zondag 12 april 2020 12:16 schreef Van_Poppel het volgende:

Hebben ze ook zorgmedewerkers zonder klachten getest?
Nee.
In de provincie Groningen worden, (net als sinds vandaag in heel Nederland) zorgmedewerkers getest die tenminste 24 uur klachten hebben die kunnen passen bij COVID-19.
https://groningen.nieuws.(...)-virus-in-groningen/
pi_192587718
Coronavirus, Castiglione d'Adda is een casestudy: "70% van de bloeddonors is positief" Allemaal asymptomatisch, maar hebben antilichamen.

Toen vrijwilligers van Avis hen opriepen voor bloeddonatie, waren ze ervan overtuigd dat ze een groot aantal Covid-positieven zouden vinden19. Bevestiging kwam uit de resultaten van tests en swabs: van de 60 inwoners van Castiglione D'Adda, een van de gemeenten in het voormalige rode gebied van Lodi, testten er 40 positief zonder het te weten. Allemaal asymptomatisch, ontsnapten aan officiŽle statistieken: ze kwamen in contact met de ziekte, ze ontwikkelden het niet.

Castiglione d’Adda ligt midden in het epicentrum van de corona-uitbraak in Noord-ItaliŽ. Van de 4.600 inwoners zijn er officieel 190 besmet, dat is 4% van alle dorpelingen.

Nu blijkt uit een steekproef dus dat veel meer mensen (namelijk 70%) het virus moet hebben gehad. Hierdoor lijkt groepsimmuniteit voor het zwaar getroffen dorp in zicht.


https://www.lastampa.it/t(...)-positivo-1.38666481

https://www.rtlnieuws.nl/(...)iteit-italiaans-dorp

[ Bericht 24% gewijzigd door Za op 12-04-2020 23:01:11 ]
pi_192595514
quote:
1s.gif Op zondag 12 april 2020 21:53 schreef Za het volgende:
Nu blijkt uit een steekproef dus dat veel meer mensen (namelijk 70%) het virus moet hebben gehad. Hierdoor lijkt groepsimmuniteit voor het zwaar getroffen dorp in zicht.

Dat is hoopgevend. Ik ben heel benieuwd naar de onderzoeken die in Nederland plaatsvinden. Wanneer worden de resultaten bekend? In het bericht staat:

https://www.rivm.nl/nieuw(...)muniteit-coronavirus

quote:
Op meerdere momenten, verspreid over de komende maanden meet het RIVM afweerstoffen in het bloed ...... We verwachten de resultaten van de eerste ronde in mei
Eerste resultaten pas in mei -O-
pi_192595683
Streeck over zijn steekproef:

“We examined a total of 1,000 people from 400 households - four times more than the WHO protocol provides. So statistically absolutely representative. Even the interim analysis of the data on 240 households is still in the middle of the WHO recommendation. So we even exceed these recommendations with the study, ”says Prof. Streeck.

https://m.bild.de/ratgebe(...)F&wt_t=1586776660364

Dit geeft alvast een beeld wanneer een steekproef door de WHO representatief wordt geacht mbt andere steekproeven elders waarvan de cijfers nog bekend gemaakt moeten worden.
pi_192595738
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 april 2020 11:05 schreef Za het volgende:
Ze zeiden iets waarvan ik niet helemaal zeker weet of ik het goed heb verstaan.

Wanneer mensen met slechts een kleine hoeveelheid van het virus besmet worden, ze ook alleen milde symptomen krijgen, maar daarna wel immuun zijn, en dat dit mogelijkheden biedt, IMO om te onderzoeken of het mogelijk is om mensen bloot te stellen aan een heel kleine hoeveelheid om hen immuun te maken, of heb ik dat verkeerd geÔnterpreteerd? BVD
Dat lijkt me stug, volgens mij maakt de hoeveelheid minder uit.
pi_192595773
quote:
0s.gif Op maandag 13 april 2020 13:25 schreef raptorix het volgende:

Dat lijkt me stug, volgens mij maakt de hoeveelheid minder uit.
Dat zeggen ze echt.
Vanaf 54 min into de video.
pi_192595783
hier in de 3 noordelijke provincies loopt er van Lifelines een onderzoek met een vragenlijst, die je elke week kunt invullen. De vraag of je positief bent getest op het virus of dat je huisarts je de diagnose (zonder test) heeft gegeven wordt gesteld. Daaruit zijn er vrij weinig (op 48000 respondenten) die de diagnose al dan niet met een test hebben gekregen:

"Een op de drie van de Lifelines-deelnemers heeft de vragenlijst ingevuld. Dat zijn ruim 48.000 inwoners van Noord-Nederland. Daarvan blijken 229 deelnemers getest te zijn voor corona van wie 23 positief. 267 deelnemers hebben de diagnose covid-19 gekregen van een arts, zonder test, en een zeer gering aantal deelnemers is daadwerkelijk opgenomen geweest in het ziekenhuis.

Bron DVHN.nl van 10 april

Dus ja, die groepsimmuniteit hier duurt wel even. Maar goed, aan de andere kant vind ik het ook wel weer veelzeggend over de verspreiding hiero toch? Ok, er kunnen nog altijd veel mensen ook griepklachten hebben (gehad) en niet de huisarts hebben gebeld.
just give a second thought
what if we don't get caught...
pi_192595844
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 april 2020 11:05 schreef Za het volgende:
Ze zeiden iets waarvan ik niet helemaal zeker weet of ik het goed heb verstaan.

Wanneer mensen met slechts een kleine hoeveelheid van het virus besmet worden, ze ook alleen milde symptomen krijgen, maar daarna wel immuun zijn, en dat dit mogelijkheden biedt, IMO om te onderzoeken of het mogelijk is om mensen bloot te stellen aan een heel kleine hoeveelheid om hen immuun te maken, of heb ik dat verkeerd geÔnterpreteerd? BVD
Dat is het principe van een vaccin.
pi_192596353
quote:
0s.gif Op maandag 13 april 2020 13:32 schreef zoost het volgende:

Dat is het principe van een vaccin.
Het ging hen om in de praktijk, wanneer men in aanraking komt met een kleine hoeveelheid van het actieve virus.
Niet een klein inactief deel zoals bij een vaccin.
pi_192596627
In een artikel van 10 april in de NRC met Marion Koopmans beweerde ze dat er in Denemarken maar bij 3% antistoffen waren aangetroffen en dat zij (met haar onderzoeksgroep neem ik aan) nog helemaal geen antistoffen had aangetroffen: https://www.nrc.nl/nieuws(...)t=&utm_term=20200411

Die studie van Oxford werd gepubliceerd op 24 maart. Rond die tijd werden er in de UK ongeveer 10,000 testen per dag afgenomen. Volgens haar zou rond die tijd 50% geinfecteerd zijn, maar op 24 maart testen maar 1,400 mensen positief. En alleen mensen werden getest die in ziekenhuizen werkten of die erg ziek waren met covid-achtige verschijnselen. Je zou dus verwachten dat >50% dan positief test als 50% sowieso positief is.

Ik hoop wel dat een groot deel van de bevolking al blootgesteld is geweest en immuniteit opbouwt. Meestal duurt het een week of 4 voor je antistoffen kunt meten bij mensen. Maar ze zouden nu mensen moeten gaan testen op antistoffen die >4 weken geleden positief testen, om te checken of en hoeveel antistoffen mensen aanmaken. En steeksproefgewijs mensen testen om te zien of er groepsimmuniteit wordt opgebouwd.
pi_192609741
quote:
0s.gif Op maandag 13 april 2020 14:20 schreef George_of_the_Jungle het volgende:
Ik hoop wel dat een groot deel van de bevolking al blootgesteld is geweest en immuniteit opbouwt. Meestal duurt het een week of 4 voor je antistoffen kunt meten bij mensen. Maar ze zouden nu mensen moeten gaan testen op antistoffen die >4 weken geleden positief testen, om te checken of en hoeveel antistoffen mensen aanmaken. En steeksproefgewijs mensen testen om te zien of er groepsimmuniteit wordt opgebouwd.
Volgens dit artikel hier zijn er ook personen die de infectie oplopen en afweren zonder antilichamen op te bouwen. Dat is voor het bepalen van de groeps immuniteit wel een probleem.

quote:
Volgens de Chinese onderzoekers lopen de antilichaamniveaus mogelijk uiteen doordat bij sommige mensen de aangeboren afweer de infectie heeft weten af te wenden. Als gevolg daarvan was de aanmaak van antilichamen niet nodig, met als ongunstige bijkomstigheid dat er geen immuniteit is opgebouwd. (Verschillende onderzoeksgroepen, waaronder ťťn in Nederland, hopen in de strijd tegen het virus het aangeboren afweersysteem te versterken door middel van een oud vaccin, BCG.)
pi_192609795
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 april 2020 10:40 schreef zoost het volgende:

[..]

Volgens dit artikel hier zijn er ook personen die de infectie oplopen en afweren zonder antilichamen op te bouwen. Dat is voor het bepalen van de groeps immuniteit wel een probleem.
[..]

Positieve noot: Er zijn mensen die zo weinig ziek ervan worden, dat ze niet eens aanspraak doen op hun 'specifieke' afweersysteem, maar op hun 'schieten met hagel' aangeboren afweersysteem, met succes!
pi_192609942
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 april 2020 10:44 schreef Arts-assistent het volgende:
Positieve noot: Er zijn mensen die zo weinig ziek ervan worden, dat ze niet eens aanspraak doen op hun 'specifieke' afweersysteem, maar op hun 'schieten met hagel' aangeboren afweersysteem, met succes!
Medisch gezien fantastisch! administratief en voor bepaling van beleid heel slecht.
pi_192610357
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 april 2020 10:40 schreef zoost het volgende:

[..]

Volgens dit artikel hier zijn er ook personen die de infectie oplopen en afweren zonder antilichamen op te bouwen. Dat is voor het bepalen van de groeps immuniteit wel een probleem.
[..]

Luister naar deze podcast van Chris Smith, van de NakedScientist. Die denkt dat dat soort gevallen vooral komen omdat de testen niet goed genoeg zijn. Hij zegt oa ook dat het niet zoveel uitmaakt als ze geen, detecteerbare, antistoffen hebben, aangezien hun afweersysteem wel succesvol was in het afweren van het virus. Dus het is zeer waarschijnlijk dat het lichaam een volgende keer weer succesvol is. Hij gaat ook nog in op vaccinaties, en welke zaken daarvan nog onderzocht moeten worden (hoe lang beschermt een vaccin, kan iemand de bescherming verliezen door een event). Sowieso een goeie podcast trouwens. Laten we hopen dat het ligt aan de testen, en niet eraan dat mensen geen antistoffen opbouwen.

https://www.thenakedscien(...)n-you-catch-it-again

[ Bericht 0% gewijzigd door George_of_the_Jungle op 14-04-2020 14:09:09 ]
pi_192646215
3 procent Nederlanders heeft antistoffen.

Van Dissel vertelde dat ongeveer 3 procent van de Nederlanders inmiddels antistoffen tegen corona heeft opgebouwd. Die zijn niet automatisch immuun, maar hebben wel ’een vorm van afweer’ opgebouwd, zegt de RIVM-directeur. Dat blijkt uit testen onder duizenden bloeddonors door Sanquin. Doorgerekend naar de complete bevolking zouden dan ’enkele honderdduizenden mensen’ antistoffen hebben opgebouwd, zegt Van Dissel.

Of deze mensen ook immuun zijn voor corona, is niet duidelijk. Van Dissel zei vorige week dat niet iedereen met die het virus heeft gehad, automatisch immuun is. Mensen met milde klachten hebben daar mogelijk niet genoeg antistoffen voor opgebouwd.

Maar volgens onderzoek van Sanquin hebben mensen met milde klachten niet per definitie minder antistoffen. Van Dissel: „Dat is iets wat we domweg nog niet weten, dat moeten we nog leren.” De RIVM-directeur zegt wel dat mensen met antistoffen ’een vorm van afweer’ hebben opgebouwd, die kan helpen.


https://www.telegraaf.nl/(...)en-in-exit-strategie

[ Bericht 20% gewijzigd door Za op 16-04-2020 11:51:02 ]
pi_192646635
Volgens van Dissel zouden dus ongeveer 510.000 Nederlanders al corona hebben doorgemaakt, het overgrote deel zonder klachten. Misschien wel vele malen meer aangezien bloeddonors minimaal 18 jaar zijn.

Dat zijn er toch buitengewoon veel. Het werpt een totaal andere blik op de situatie.

Het betreft hier bloeddonors tussen 18 en 65 en van Dissel heeft verder geen ruimere info gegeven dus het werkelijk aantal kan nog iets hoger liggen.
pi_192646770
3.6% 610k, zo rond de 575k zonder ernstige klachten (aangezien er maar 25k cases zijn).
0.5% death rate. Komt overeen met 0.47% dat ergens in een Duits onderzoek was aangetoond.

Nieuws is natuurlijk: Maar 3% blabla, dood en verderf en gekte.
pi_192647217
Bloeddonors moeten ook gezond zijn! Als je onlangs ziek bent geweest, of Łberhaupt een chronische ziekte hebt mag je niet doneren. (Bijv. Al bij bloedarmoede). Dus het percentage ligt werkelijk hoger, dit zijn mogelijk alleen donoren die geen symptomen hebben gehad. (Of al een flink aantal weken beter zijn)
pi_192647407
quote:
0s.gif Op donderdag 16 april 2020 12:48 schreef cemeteryslut het volgende:

Dit zijn mogelijk alleen donoren die geen symptomen hebben gehad. (Of al een flink aantal weken beter zijn)
Ik denk eigenlijk ook dat mensen die milde symptomen hebben gehad uit veiligheidsoverwegingen uitgesloten waren.
pi_192647477
Normaal gesproken moet je twee weken klachtenvrij zijn na gewone griep/verkoudheid voordat je bloed mag geven. Ik weet niet of dat deze periode anders is.
pi_192647505
quote:
1s.gif Op donderdag 16 april 2020 13:04 schreef cemeteryslut het volgende:
Normaal gesproken moet je twee weken klachtenvrij zijn na gewone griep/verkoudheid voordat je bloed mag geven. Ik weet niet of dat deze periode anders is.
In andere landen iig wel uit voorzorg omdat zo weinig bekend is over corona, dat zal hier dan ook zo zijn.
pi_192647791
-ander onderwerp-

[ Bericht 96% gewijzigd door Za op 16-04-2020 13:43:39 ]
pi_192647799
quote:
0s.gif Op donderdag 16 april 2020 13:23 schreef Za het volgende:
Uit de hoofdthread:
[..]

Link volgt hoop ik.
Moet je even in de presentatie kijken.
pi_192647861
-ander onderwerp-

[ Bericht 95% gewijzigd door Za op 16-04-2020 13:44:17 ]
pi_192647881
quote:
0s.gif Op donderdag 16 april 2020 13:27 schreef Za het volgende:

[..]

Heb je een link, bvd.
Nee, zat tv te kijken.
pi_192647903
-verkeerd begrepen-

[ Bericht 50% gewijzigd door Za op 16-04-2020 13:45:10 ]
pi_192647914
quote:
0s.gif Op donderdag 16 april 2020 13:29 schreef Za het volgende:

[..]

Ah OK thanks. Dus rond 11 uur werd dit gezegd?
Toen ik het schreef, was het een minuut of twee lang vol op het scherm. 11:15.. Ish.
pi_192647997


[ Bericht 100% gewijzigd door Za op 16-04-2020 13:42:19 ]
pi_192648055
quote:
0s.gif Op donderdag 16 april 2020 13:35 schreef Za het volgende:

[..]

Dat is wel bron genoeg.

Feit is dus dat het werkelijk aantal fors hoger gaat zijn.

Vreemd eigenlijk, je zou verwachten dat ze juist daar eerst gaan registreren of wachten met uitspraken doen voor ze het hele land in kaart hebben.
Dit ging om de telling van aantal zieke patiŽnten in een verzorgingstehuis (Ziek + verdacht).

Dat wordt pas sinds 1 april bijgehouden (of werd sinds toen getoond).

Die mevrouw gaf erbij aan dat het werkelijke aantal zieken in verzorgingstehuizen veel hoger lag.

Post is natuurlijk wel een beetje raar zo, als-ie geplaatst was in een topic waarbij iedereen naar hetzelfde programma zat te kijken. :P
pi_192648103
quote:
2s.gif Op donderdag 16 april 2020 13:38 schreef _I het volgende:

[.. ]
Sorry dan heb ik je post verkeerd begrepen.
pi_192648311
quote:
1s.gif Op donderdag 16 april 2020 13:04 schreef cemeteryslut het volgende:
Normaal gesproken moet je twee weken klachtenvrij zijn na gewone griep/verkoudheid voordat je bloed mag geven. Ik weet niet of dat deze periode anders is.
Dat is nu hetzelfde

https://www.sanquin.nl/faq-bloed-doneren-en-coronavirus

Dus de vraag is hoe representatief die 3% is en op welk moment dit bloed is afgestaan. En dan moet je dat moment ook vergelijken met de doden op dat moment. En niet met het huidige aantal geschatte Corona doden.
pi_192648343
quote:
0s.gif Op donderdag 16 april 2020 13:53 schreef zoost het volgende:

Dus de vraag is hoe representatief die 3% is en op welk moment dit bloed is afgestaan.
In april zijn ze gestart.
pi_192648422
quote:
0s.gif Op donderdag 16 april 2020 13:55 schreef Za het volgende:
In april zijn ze gestart.
Met bloed dat eind maart is afgegeven? op welke periode afgegeven bloed heeft dit betrekkig? bloed afgegeven van 21 maart tot 28 maart? van 1 april tot 8 april? Dan moet je ook de het doden aanal van dat moment gebruiken. Of eigenlijk nog van 2 weken daarvoor aangezien de voorschriften zeggen dat je met ziekteverschijnselen 2 weken moet wachten met bloed doneren.
pi_192650685
quote:
0s.gif Op donderdag 16 april 2020 13:53 schreef zoost het volgende:

[..]

Dat is nu hetzelfde

https://www.sanquin.nl/faq-bloed-doneren-en-coronavirus

Dus de vraag is hoe representatief die 3% is en op welk moment dit bloed is afgestaan. En dan moet je dat moment ook vergelijken met de doden op dat moment. En niet met het huidige aantal geschatte Corona doden.
Als het bloed eind maart/begin april is afgestaan, en je moet daarvoor 2 weken klachtenvrij zijn, dan zou je toch grotendeels alleen de asymptomatische gevallen meenemen in je onderzoek?

Iedereen die in maart besmet is geraakt en klachten heeft gehad sluit je hiermee bijna uit.

Wellicht is het nog te vroeg voor een dergelijk onderzoek. Ik hoop in ieder geval dat ze het onderzoek elke maand herhalen.
pi_192726472
The actual number of infections from COVID-19 in Los Angeles County may be as high as 55 times the current number of confirmed positive cases, according to preliminary results from antibody tests conducted as part of a joint venture between the University of Southern California and the Los Angeles County Department of Public Health.

After testing nearly 900 people, researchers estimate that as many as 442,000 people throughout the county of nearly eight million adults had the virus as of April 9. That's just 5.6% of the population.

https://www.cnbc.com/amp/(...)tter_impression=true

Geregistreerde besmettingen 7900 vs 442.000 met antistoffen volgens steekproef.
pi_192726485
Gov. Andrew Cuomo said Monday that state Department of Health officials plan to randomly select 3,000 people for tests that will look for indications that their bodies have fought off the virus, even if they were never tested or showed any symptoms.

Cuomo noted that Germany — with a population of 83 million to New York’s 19.5 million — used the same sample size for its antibody testing survey.

He said the results will provide “the first true snapshot of exactly how many people were infected by COVID-19 and where we are as a population and will help us to reopen and rebuild without jeopardizing what we’ve already accomplished.”

https://globalpandemic.ne(...)t-to-reopen-economy/

[ Bericht 7% gewijzigd door Za op 21-04-2020 12:44:02 ]
pi_192731357
Nieuwe test: ten minste 11 van de 100 hebben antilichamen tegen het coronavirus in de regio Stockholm

Uit een nieuwe coronatest bij bloeddonoren in de regio Stockholm blijkt dat minstens 11 van de 100 antilichamen hadden ontwikkeld. Het werkelijke cijfer zou hoger zijn.
'Het is genoeg informatie die we niet kunnen bewaren', zegt Jan Albert, hoogleraar klinische microbiologie aan het Karolinska University Hospital.

Karolinska University Hospital en Karolinska Institutet hebben samengewerkt om een ​​nieuwe antilichaamtest te produceren in de strijd tegen covid-19. Onderzoekers hebben de afgelopen weken testtests uitgevoerd in twee sessies van elk 100 personen. Bij de tests werd bloed van bloeddonoren gebruikt. De tweede ronde, vorige week uitgevoerd, toonde aan dat minstens 11 van de 100 antilichamen tegen het coronavirus hadden ontwikkeld.

https://www.svt.se/nyhete(...)kroppar-mot-covid-19
pi_192731403
100 is wel een erg kleine steekproef. En was dit een aselecte steekproef?
Cum hoc ergo propter hoc (correlation does NOT imply causation)
De coronacijfers van vandaag zijn een achteruitkijkspiegel van ťťn ŗ twee weken terug: COR / Het datavertragingstopic #2
pi_192734488


Dit is ook een gek verhaal, 150 positief getest, nul met symptomen. Waarom zijn er 150 symptoom loze mensen getest? En waarom die 150 van de 450 die er wonen. Hoe.
pi_192749712
UK coronavirus antibody test validated – but results show under-40s may not be immune
Younger people who had tested positive for virus came back negative, suggesting test may not be useful for wider population


Tests aimed at determining whether Britons have recovered from coronavirus may not be useful because younger people do not produce sufficient quantities of antibodies to the virus, early research suggests.

It was hoped that antibody tests could help kickstart the economy by allowing those who are immune out of lockdown.

The Government had been hoping to roll out millions of tests in the coming weeks in the belief that some kind of "immunity certificate" might be possible for those testing positive, but supplies from China have so far failed to pass sensitivity and specificity tests.

https://www.telegraph.co.(...)ecommendation-widget
pi_192770053
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 april 2020 03:36 schreef Za het volgende:
Gov. Andrew Cuomo said Monday that state Department of Health officials plan to randomly select 3,000 people for tests that will look for indications that their bodies have fought off the virus, even if they were never tested or showed any symptoms.

Cuomo noted that Germany — with a population of 83 million to New York’s 19.5 million — used the same sample size for its antibody testing survey.

He said the results will provide “the first true snapshot of exactly how many people were infected by COVID-19 and where we are as a population and will help us to reopen and rebuild without jeopardizing what we’ve already accomplished.”

https://globalpandemic.ne(...)t-to-reopen-economy/
Voorlopige resultaten, 13,9% van New Yorkers heeft antistoffen.
pi_192771805
Meer toelichting bij het onderzoek van Sanquin:

quote:
In uitbraakgebied is 7 tot 9 procent mensen immuun

Steekproef Landelijk heeft 3 procent antistoffen tegen het nieuwe coronavirus.

De opgebouwde immuniteit tegen Covid-19 verschilt sterk per regio. In een steekproef in de eerste week van april onder 4.000 bloeddonoren van Sanquin bleek dat in de GGD-regio’s Brabant-Zuidoost en Limburg-Noord de percentages van mensen met antistoffen lagen tussen de 7 en 9 procent. Dat maakte RIVM-directeur Jaap van Dissel woensdag bekend tijdens zijn wekelijke briefing aan de Tweede Kamer over de coronacrisis. Een week eerder had hij al gemeld dat het landelijk gemiddelde van mensen met antistoffen tegen het nieuwe coronavirus uitkwam op 3 procent.

Omdat het enige tijd duurt voordat iemand na een infectie weerstand tegen het virus opbouwt, geven de getallen een beeld van het begin van de epidemie in Nederland, begin maart. Het onderzoek onder bloeddonoren wordt binnenkort herhaald om te zien in hoeverre de weerstand tegen het coronavirus in de loop van de epidemie verder is uitgebreid.

Deskundigen gaan ervan uit dat voor een goede groepsbescherming 60 procent van de bevolking immuun moet zijn voor het virus. Op dat niveau is het nog lang niet. Daarnaast is het ook nog de vraag hoe goed en hoe lang antistoffen bescherming blijven bieden tegen herbesmetting.

Groepsimmuniteit ontwikkelt zich gradueel: naarmate er meer mensen komen die de infectie hebben doorgemaakt zal er een steeds grotere demping zijn op de verspreiding van het virus, ook zonder maatregelen als ‘intelligente lockdowns’.

Uit de NRC. Noord-Brabant/Limburg zaten dus begin maart al op 7-9%. Dat geeft toch wel iets meer nuance dan de 3% die werd genoemd voor heel NL. Het verschil met het Noorden van het land is gewoon heel groot.
pi_192771915
ja in Friesland bijv. is nog niet eens 1% immuun (bron GGD Frysl‚n). Dus ja, dat haalt het gemiddelde een flink eind naar beneden.
just give a second thought
what if we don't get caught...
pi_192772103
quote:
1s.gif Op woensdag 22 april 2020 12:43 schreef Za het volgende:
UK coronavirus antibody test validated – but results show under-40s may not be immune
Younger people who had tested positive for virus came back negative, suggesting test may not be useful for wider population


Tests aimed at determining whether Britons have recovered from coronavirus may not be useful because younger people do not produce sufficient quantities of antibodies to the virus, early research suggests.

It was hoped that antibody tests could help kickstart the economy by allowing those who are immune out of lockdown.

The Government had been hoping to roll out millions of tests in the coming weeks in the belief that some kind of "immunity certificate" might be possible for those testing positive, but supplies from China have so far failed to pass sensitivity and specificity tests.

https://www.telegraph.co.(...)ecommendation-widget
Dat ze geen antibodies kunnen vinden wilt niet zeggen dat zo iemand niet immuun is. Als zo iemand corona heeft gehad dan heeft het afweer systeem van het lichaam zich daar dus succesvol tegen verdedigd, wat er op duidt dat zo iemand het dus kan weerstaan.
pi_192772179
quote:
0s.gif Op donderdag 23 april 2020 18:02 schreef Za het volgende:

[..]

Voorlopige resultaten, 13,9% van New Yorkers heeft antistoffen.
Heb je een link? 13.9% is wel hoog, positief!
  donderdag 23 april 2020 @ 20:05:05 #58
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_192772217
quote:
0s.gif Op donderdag 23 april 2020 19:47 schreef Breekfast het volgende:
Meer toelichting bij het onderzoek van Sanquin:
[..]

Uit de NRC. Noord-Brabant/Limburg zaten dus begin maart al op 7-9%. Dat geeft toch wel iets meer nuance dan de 3% die werd genoemd voor heel NL. Het verschil met het Noorden van het land is gewoon heel groot.
The plot thickens.
pi_192772280
quote:
0s.gif Op donderdag 23 april 2020 19:47 schreef Breekfast het volgende:
Meer toelichting bij het onderzoek van Sanquin:
[..]

Uit de NRC. Noord-Brabant/Limburg zaten dus begin maart al op 7-9%. Dat geeft toch wel iets meer nuance dan de 3% die werd genoemd voor heel NL. Het verschil met het Noorden van het land is gewoon heel groot.
Ik snap hier werkelijk niets van. Carnaval vier je toch in kleine groepjes?? :@
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_192772637
quote:
0s.gif Op donderdag 23 april 2020 20:03 schreef George_of_the_Jungle het volgende:

[..]

Heb je een link? 13.9% is wel hoog, positief!
NYGovCuomo twitterde op donderdag 23-04-2020 om 17:59:37 NEW: The first phase of results from a statewide antibody study are in.

We collected approximately 3,000 antibody samples from 40 locations in 19 counties.

Preliminary estimates show a 13.9% infection rate. reageer retweet
NYGovCuomo twitterde op donderdag 23-04-2020 om 18:02:19 Percent positive by region:

Long Island: 16.7%
NYC: 21.2%
Westchester/Rockland: 11.7%
Rest of state: 3.6%

(Weighted results) reageer retweet
Wer lesen kann, ist klar im Vorteil.
pi_192773516
quote:
6s.gif Op donderdag 23 april 2020 20:07 schreef vosss het volgende:

[..]

Ik snap hier werkelijk niets van. Carnaval vier je toch in kleine groepjes?? :@
Als je ziet hoeveel verschil een evenement als carnaval lijkt te maken in de verspreiding dan vind ik dat op zich wel positief nieuws. In het Noorden van Nederland is men (zou je denken) toch ook in februari lekker op vakantie gegaan naar Noord-ItaliŽ en Oostenrijk, maar daar heeft het zich niet echt kunnen verspreiden. Terwijl je mag verwachten dat er ook in het Noorden vanaf half februari introducties van het virus zijn geweest door terugkerende vakantiegangers.

Dat zou misschien betekenen dat je met het verbieden van grote evenementen al redelijk ver komt in het in toom houden van het virus.
pi_192774714
quote:
0s.gif Op donderdag 23 april 2020 20:26 schreef Felixa het volgende:

[..]

NYGovCuomo twitterde op donderdag 23-04-2020 om 17:59:37 NEW: The first phase of results from a statewide antibody study are in.

We collected approximately 3,000 antibody samples from 40 locations in 19 counties.

Preliminary estimates show a 13.9% infection rate. reageer retweet
NYGovCuomo twitterde op donderdag 23-04-2020 om 18:02:19 Percent positive by region:

Long Island: 16.7%
NYC: 21.2%
Westchester/Rockland: 11.7%
Rest of state: 3.6%

(Weighted results) reageer retweet
Hebben die 3000 samples genomen in totaal van die 40 locaties en 19 landen of hebben die van elke 40 locaties 3000 samples genomen?

Als het het eerste is dan hebben ze dus maar 75 samples per locatie. Ik denk niet dat je op zo een gering aantal fatsoenlijke conclusies kan trekken wel? :@
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_192774798
quote:
5s.gif Op donderdag 23 april 2020 22:31 schreef vosss het volgende:

[..]

Hebben die 3000 samples genomen in totaal van die 40 locaties en 19 landen of hebben die van elke 40 locaties 3000 samples genomen?

Als het het eerste is dan hebben ze dus maar 75 samples per locatie. Ik denk niet dat je op zo een gering aantal fatsoenlijke conclusies kan trekken wel? :@
Ik hoorde op CNN dat ze op die 40 locaties in 19 counties (geen countries ;) ) binnen de staat New York gewoon willekeurig mensen van straat hebben geplukt, bijv bij de uitgang van de supermarkt. Maar dus 3.000 in totaal.
Zal vast nog wel uitgebreid gaan worden, dit was maar een klein testje.
Wer lesen kann, ist klar im Vorteil.
pi_192774820
quote:
0s.gif Op donderdag 23 april 2020 22:36 schreef Felixa het volgende:
dit was maar een klein testje.
Ja dan zegt dit dus totaal helemaal niets.

Althans ik gok dat een getal van 75 daar veel te gering voor is om statistiek op los te laten waarvan de uitkomst redelijk betrouwbaar is.
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_192774847
quote:
0s.gif Op donderdag 23 april 2020 22:36 schreef Felixa het volgende:

[..]

Ik hoorde op CNN dat ze op die 40 locaties in 19 counties (geen countries ;) ) binnen de staat New York gewoon willekeurig mensen van straat hebben geplukt, bijv bij de uitgang van de supermarkt. Maar dus 3.000 in totaal.
Zal vast nog wel uitgebreid gaan worden, dit was maar een klein testje.
75 testen is echt te weinig. Daarnaast zie ik liever een onderzoek waarbij ze niet mensen op straat 'willekeurig' uitkiezen.
  donderdag 23 april 2020 @ 23:21:53 #66
484872 borealist
Mijn naam is Bo
pi_192775716
quote:
1s.gif Op woensdag 22 april 2020 12:43 schreef Za het volgende:
UK coronavirus antibody test validated – but results show under-40s may not be immune
Younger people who had tested positive for virus came back negative, suggesting test may not be useful for wider population


Tests aimed at determining whether Britons have recovered from coronavirus may not be useful because younger people do not produce sufficient quantities of antibodies to the virus, early research suggests.
Het lijkt er nog steeds op dat C19 een flut virus is waarvan de meeste mensen niet doorhebben dat ze het krijgen.

Dat veel mensen niet genoeg antistoffen aanmaken om positief te testen past bij dat beeld.
pi_192776677
quote:
0s.gif Op donderdag 23 april 2020 19:47 schreef Breekfast het volgende:
Meer toelichting bij het onderzoek van Sanquin:
[..]

Uit de NRC. Noord-Brabant/Limburg zaten dus begin maart al op 7-9%. Dat geeft toch wel iets meer nuance dan de 3% die werd genoemd voor heel NL. Het verschil met het Noorden van het land is gewoon heel groot.
Eens, thanks voor deze info.
pi_192776703
quote:
7s.gif Op donderdag 23 april 2020 22:37 schreef vosss het volgende:

Ja dan zegt dit dus totaal helemaal niets.

Althans ik gok dat een getal van 75 daar veel te gering voor is om statistiek op los te laten waarvan de uitkomst redelijk betrouwbaar is.
3000 binnen de staat New York, ik meen dat de WHO een steekproef van 500 al als representatief beschouwd.
pi_192777397
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 april 2020 01:10 schreef Za het volgende:

[..]

3000 binnen de staat New York, ik meen dat de WHO een steekproef van 500 al als representatief beschouwd.
Een steekproef moet dan toch aselect uit de populatie genomen worden ipv alleen bij mensen die toevallig op straat zijn terwijl het grootste deel van je populatie thuis blijft. ;)
pi_192780213
quote:
0s.gif Op donderdag 23 april 2020 19:47 schreef Breekfast het volgende:
Meer toelichting bij het onderzoek van Sanquin:
[..]

Uit de NRC. Noord-Brabant/Limburg zaten dus begin maart al op 7-9%. Dat geeft toch wel iets meer nuance dan de 3% die werd genoemd voor heel NL. Het verschil met het Noorden van het land is gewoon heel groot.
Dat is goed nieuws, want als als je relatief hoge percentages hebt in provincies met meer mensen. Dan zijn de hoeveelheid mensen die besmet zijn geweest in absolute getallen ook veel hoger.
pi_192780324
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 april 2020 06:48 schreef Basp1 het volgende:

Een steekproef moet dan toch aselect uit de populatie genomen worden ipv alleen bij mensen die toevallig op straat zijn terwijl het grootste deel van je populatie thuis blijft. ;)
Ik heb ook niet gezegd dat het een representatieve steekproef betrof, maar dat de WHO een aantal personen van 500 hanteert, in antwoord op iemand die 3000 te weinig vond.

Voor wat betreft de resultaten, iedereen moet in de huidige situatie boodschappen halen, wanneer je dan op diverse locaties bij supermarkten in 19 verschillende counties 3000 samples afneemt denk ik dat je een betere afspiegeling hebt van de samenleving dan wanneer je zoals het RIVM daarvoor alleen gezonde fitte bloeddonoren neemt.

[ Bericht 5% gewijzigd door Za op 24-04-2020 11:51:09 ]
pi_192780729
quote:
Interessant. Het percentage met antistoffen ligt gewoon bizar laag (onder bloeddonoren).

Mocht het RIVM nog geloven in herd immunity dan zullen deze cijfers een deceptie zijn, dat gaat jaren duren indien je de zorg moet blijven ontlasten.
  vrijdag 24 april 2020 @ 11:59:17 #74
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_192780743
als er miljoenen besmet zijn, dan zijn we er zo vanaf! Beter!
  vrijdag 24 april 2020 @ 12:02:03 #75
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_192780796
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 april 2020 11:59 schreef RickoKun het volgende:
als er miljoenen besmet zijn, dan zijn we er zo vanaf! Beter!
Ja, maar dat is niet het geval.
pi_192780957
Ik denk dat het hoger is, Sanquin heeft natuurlijk met bloed donoren een vrij specifieke groep.
pi_192780964
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 april 2020 11:58 schreef Za het volgende:

[..]

Interessant. Het percentage met antistoffen ligt gewoon bizar laag (onder bloeddonoren).

Mocht het RIVM nog geloven in herd immunity dan zullen deze cijfers een deceptie zijn, dat gaat jaren duren indien je de zorg moet blijven ontlasten.
Aan de andere kant, als 3% begin maart antistoffen had en die dus blijkbaar weken eerder zijn besmet en het ziekteproces al hebben doorlopen.... en je kijkt naar het aantal doden tot 15 maart... is het blijkbaar niet zo'n dodelijk virus :P
pi_192781012
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 april 2020 11:58 schreef Za het volgende:

[..]

Interessant. Het percentage met antistoffen ligt gewoon bizar laag (onder bloeddonoren).

Mocht het RIVM nog geloven in herd immunity dan zullen deze cijfers een deceptie zijn, dat gaat jaren duren indien je de zorg moet blijven ontlasten.
Maar die proef is al een lange tijd geleden gedaan. Ik zou graag duidelijk willen zien wanneer Sanquin de test gaat herhalen en wanneer we resultaten zullen zien. Want Sanquin gaat het maandelijks herhalen, maar het is mij in ieder geval niet duidelijk wanneer precies en wanneer de resultaten gedeeld worden.

Maar als we het met moeten doen met de minimale hoeveelheid IC bedden waar we naartoe werken kan het helaas nog wel even duren...
pi_192781175
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 april 2020 12:12 schreef Wirelessmouse het volgende:

Aan de andere kant, als 3% begin maart antistoffen had en die dus blijkbaar weken eerder zijn besmet en het ziekteproces al hebben doorlopen.... en je kijkt naar het aantal doden tot 15 maart... is het blijkbaar niet zo'n dodelijk virus :P
Ze zijn pas in april begonnen met testen.
pi_192781215
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 april 2020 12:16 schreef Anton91 het volgende:

[..]

Maar die proef is al een lange tijd geleden gedaan. Ik zou graag duidelijk willen zien wanneer Sanquin de test gaat herhalen en wanneer we resultaten zullen zien. Want Sanquin gaat het maandelijks herhalen, maar het is mij in ieder geval niet duidelijk wanneer precies en wanneer de resultaten gedeeld worden.
De tests waren 1e week april, en v Dissel kwam op de 16e met de bevindingen.

Ze zeggen de test "met regelmaat te zullen herhalen", maar nu de uitkomst vrijwel niets heeft opleverd vraag ik me af of dat nog enig nut heeft.
pi_192781246
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 april 2020 12:31 schreef Za het volgende:

[..]

Ze zijn pas in april begonnen met testen.
Precies, en daaruit blijkt dat begin maart gemiddeld 3% het virus had.
pi_192781335
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 april 2020 12:36 schreef Za het volgende:

[..]

De tests waren 1e week april, en v Dissel kwam op de 16e met de bevindingen.

Ze zeggen de test "met regelmaat te zullen herhalen", maar nu de uitkomst vrijwel niets heeft opleverd vraag ik me af of dat nog enig nut heeft.
Maar ik denk dat het voor dit onderzoek ook geld dat mensen 2 weken klachtenvrij moeten zijn. Dus dan zijn zullen er wellicht ook een aantal mensen afvallen. Ik heb nog steeds positieve hoop dat de hoeveelheid met anti stoffen snel zal stijgen.
pi_192781394
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 april 2020 12:38 schreef Wirelessmouse het volgende:

Precies, en daaruit blijkt dat begin maart gemiddeld 3% het virus had.
Je schreef dat 3% begin maart antistoffen had.
pi_192781438
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 april 2020 12:49 schreef Anton91 het volgende:

Maar ik denk dat het voor dit onderzoek ook geld dat mensen 2 weken klachtenvrij moeten zijn. Dus dan zijn zullen er wellicht ook een aantal mensen afvallen. Ik heb nog steeds positieve hoop dat de hoeveelheid met anti stoffen snel zal stijgen.
Ik hoop dat blijkt dat de test achteraf niet goed werkte, valse negatieven, de bloeddonoren niet representatief zijn etc.

Maar kijkend naar andere plaatsen met een uitbraak zoveel groter dan hier, dan denk ik dat het wel zo ongeveer klopt met die 3,3% en daar kun je niets mee aanvangen.

Die hele lockdown vertraagd het nog veel meer, beter schermen ze ouderen af en gaat verder iedereen zijn leven weer oppakken.
pi_192781492
Hoe mensen geselecteerd zijn is wel een dingetje. Idealiter doe je dat compleet random, maar in de praktijk is dat gewoon heel lastig. Met de studies in Californie hadden ze dat ook. Daar hadden ze kandidaten random geselecteerd uit een database met email adressen geloof ik (maar is die database random?), maar je moet maar wachten wie er positief reageert en op komt dagen. Heb bleek dat in een van de twee studies in het begin vooral mensen uit postcode gebieden met dure huizen op kwamen dagen, toen hebben ze dat aangepast en zijn meer mensen gaan selecteren uit postcode gebieden met huizen met lagere prijzen.
Random is het sleutelwoord, maar je wilt ook goede dekking over het land en leeftijdsklassen hebben.
pi_192781501
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 april 2020 12:56 schreef Za het volgende:

[..]

Je schreef dat 3% begin maart antistoffen had.
Klopt, maar het punt wat ik wilde maken is dat het aantal doden dan toch behoorlijk beperkt is gebleven. Dat is meer dan 500.000 mensen besmet (uitgaande van 17 miljoen inwoners).
pi_192781521
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 april 2020 13:01 schreef Za het volgende:

[..]

Ik hoop dat blijkt dat de test achteraf niet goed werkte, valse negatieven, de bloeddonoren niet representatief zijn etc.

Maar kijkend naar andere plaatsen met een uitbraak zoveel groter dan hier, dan denk ik dat het wel zo ongeveer klopt met die 3,3% en daar kun je niets mee aanvangen.

Die hele lockdown vertraagd het nog veel meer, beter schermen ze ouderen af en gaat verder iedereen zijn leven weer oppakken.
Met het laatste gedeelte ben ik het helemaal eens. De lockdown vertraagd het ontzettend en de schade aan de economie gaat gigantisch zijn. Daarom vind ik het jammer dat we niet naar een tijdelijk (voor de corona) verhoogd aantal IC bedden gaan en de economie verder openen. Liever iets meer aanvallend dan te defensief.
pi_192781527
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 april 2020 13:01 schreef Za het volgende:

[..]

Ik hoop dat blijkt dat de test achteraf niet goed werkte, valse negatieven, de bloeddonoren niet representatief zijn etc.

Maar kijkend naar andere plaatsen met een uitbraak zoveel groter dan hier, dan denk ik dat het wel zo ongeveer klopt met die 3,3% en daar kun je niets mee aanvangen.

Die hele lockdown vertraagd het nog veel meer, beter schermen ze ouderen af en gaat verder iedereen zijn leven weer oppakken.
Daar ben ik het mee eens, scherm ouderen/risicogevallen af en hou beperkte maatregelen in stand voor de rest. Dan kan de wereld ook weer enigzins verder draaien.
pi_192781584
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 april 2020 13:07 schreef Wirelessmouse het volgende:

Klopt, maar het punt wat ik wilde maken is dat het aantal doden dan toch behoorlijk beperkt is gebleven. Dat is meer dan 500.000 mensen besmet (uitgaande van 17 miljoen inwoners).
Mee eens zelfs nog minder dodelijk, want het exacte percentage van de bloeddonoren met antistoffen is 3,3%.
pi_192781587
Die kant gaat het wel op denk ik. Zolang er geen goede behandelingsmethode is of een goed vaccin moeten ouderen sowieso beschermt worden. Je kunt niet iedereen in een lockdown houden 12-18 maanden. Productie gaat naar beneden, voorraden raken op, langzaam komen er tekorten, etc. Denk ook aan de psychologische effecten en de financiele impact daarvan.
Veel, en goed, testen is belangrijk om de data in handen te krijgen welke de basis voor het beleid vormen. Dat hadden ze sowieso van het begin moeten doen, random testen om verspreiding te kunnen volgen.
pi_192781623
Wel apart trouwens dat ze niet een update van het percentage mensen met antistoffen hebben gegeven maar meer gedetailleerde informatie op basis van data die er een week geleden al was. Sanguin is doorlopend aan het testen neem ik aan, waarom niet wekelijks een update op basis van nieuwe data?
pi_192781645
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 april 2020 13:08 schreef Anton91 het volgende:

Daarom vind ik het jammer dat we niet naar een tijdelijk (voor de corona) verhoogd aantal IC bedden gaan en de economie verder openen. Liever iets meer aanvallend dan te defensief.
Dit plus iedereen die in contact komt met ouderen een mondkapje op.
Men is nu als een razende mondkapjes aan het ritselen voor verplegend personeel die in contact komen met coronapatienten, maar aan de andere kant waar mensen ouderen besmetten en meer dan de helft van de besmettingen plaatsvinden, misschien wel driekwart, wordt niet preventief een mondkapje gedragen, dat is dweilen met de kraan open, ondanks lockdown.
pi_192781695
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 april 2020 13:19 schreef Za het volgende:

[..]

Dit plus iedereen die in contact komt met ouderen een mondkapje op.
Men is nu als een razende mondkapjes aan het ritselen voor verplegend personeel die in contact komen met coronapatienten, maar aan de andere kant waar mensen ouderen besmetten en meer dan de helft van de besmettingen plaatsvinden, misschien wel driekwart, wordt niet preventief een mondkapje gedragen, dat is dweilen met de kraan open, ondanks lockdown.
Inderdaad, totaal onbegrijpelijk, geen bescherming in verpleeghuizen heeft er mede voor gezorgd dat er zo'n paniekerige reactie is op het virus, met de lockdowns in alle landen. Dit was gisteren in het nieuws:

WHO-chef: tot de helft van alle Europese coronadoden woonde in verpleeghuis
pi_192781700
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 april 2020 13:19 schreef Za het volgende:

[..]

Dit plus iedereen die in contact komt met ouderen een mondkapje op.
Men is nu als een razende mondkapjes aan het ritselen voor verplegend personeel die in contact komen met coronapatienten, maar aan de andere kant waar mensen ouderen besmetten en meer dan de helft van de besmettingen plaatsvinden, misschien wel driekwart, wordt niet preventief een mondkapje gedragen, dat is dweilen met de kraan open, ondanks lockdown.
Ja en juist die ouderen gaan niet bijdragen aan de herd-immunity vermoed ik zomaar en ze zorgen wel voor gigantische hoeveelheid doden die weer tot gevolgen hebben dat de paniek toeslaat bij een hele hoop mensen.
pi_192784864
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 april 2020 13:24 schreef Wirelessmouse het volgende:

Inderdaad, totaal onbegrijpelijk, geen bescherming in verpleeghuizen heeft er mede voor gezorgd dat er zo'n paniekerige reactie is op het virus, met de lockdowns in alle landen. Dit was gisteren in het nieuws:

WHO-chef: tot de helft van alle Europese coronadoden woonde in verpleeghuis
Bizar, ik ga dat artikel er even bijzoeken (en heb een aparte thread gemaakt).

Dan is de oplossing toch heel duidelijk, van overheidswege optimale bescherming opleggen in alle zorgcentra, ipv beweren dat dat onnodig is.
pi_192785126
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 april 2020 17:54 schreef Za het volgende:

[..]

Bizar, ik ga dat artikel er even bijzoeken (en heb een aparte thread gemaakt).

Dan is de oplossing toch heel duidelijk, van overheidswege optimale bescherming opleggen in alle zorgcentra, ipv beweren dat dat onnodig is.
Het is ook bizar, wie weet hoe er tegen Corona aan zou worden gekeken als je die irritante doden-per-dag grafiek bijna kon halveren...
pi_192792728
WHO-chef: tot de helft van alle Europese coronadoden woonde in verpleeghuis
Tot de helft van alle overleden coronapatiŽnten in Europa woonde in een verpleeghuis. Dat heeft het hoofd van het Europese kantoor van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) Hans Kluge gezegd. Hij baseert zich hierbij op schattingen van diverse Europese landen.

Kluge zei dat er een "diep verontrustend beeld" opdoemt van de impact van het virus op verpleeghuizen voor ouderen. De zorgmedewerkers zijn volgens hem de miskende helden van de pandemie en bovendien vaak onderbetaald en overwerkt. Kluge roept op tot meer steun voor het zorgpersoneel, bijvoorbeeld door meer beschermende middelen en betere training.

In Nederland zijn voor zover bekend ruim 800 coronapatiŽnten gestorven in verpleegtehuizen. Dat cijfer loopt fors achter bij het werkelijke aantal mensen dat is overleden.

https://nos.nl/liveblog/2(...)n-weer-mogelijk.html
Leeftijden
Volgens het RIVM is de helft van alle gemelde patiŽnten 65 jaar of ouder. Bij de overleden patiŽnten was de helft 81 jaar of ouder.

https://nos.nl/artikel/23(...)n-aan-het-virus.html

V Dissel: mondkapjes bij ouderenzorg overbodig.
pi_192796803
@Za

Geen andere bron(nog) kunnen vinden maar een interessant artikel:

https://www.telegraaf.nl/(...)en-tegen-coronavirus

quote:
Ruim 4 procent van Belgen heeft antistoffen tegen coronavirus
Updated 9 min geleden
14 min geleden in BUITENLAND

MECHELEN - Van de Belgen heeft zeker 4,3 procent antistoffen tegen het coronavirus in het bloed. Dat blijkt uit vervolgonderzoek onder bloeddonoren door het Belgische Sciensano in samenwerking met het Rode Kruis.

In eerste aanleg testte 2,1 procent van Vlaamse bloeddonoren eind maart positief op antistoffen. Twee weken later bleek dat te zijn verdubbeld tot 4,1 procent. Samen met de resultaten uit WalloniŽ en Brussel, konden er half april bij 4,3 procent van de populatie antistoffen teruggevonden worden.

Sciensano en het Rode Kruis onderzoeken of bloeddonoren antistoffen hebben tegen het virus om in te schatten in welke mate er groepsimmuniteit opgebouwd wordt tijdens het verloop van de epidemie bij de Belgische gezonde bevolking.

Bloeddonoren zijn volgens het Rode Kruis een ideale testpopulatie die representatief is voor de algemene bevolking. In 2019 telde Rode Kruis-Vlaanderen meer dan 175.000 verschillende donoren. Zij zijn goed gespreid qua leeftijd, geslacht en woonplaats ťn zorgen voor een continue voorziening van stalen.

In Nederland doet bloedbank Sanquin een vergelijkbaar onderzoek. Half april meldde RIVM-directeur Jaap van Dissel aan de Tweede Kamer dat ongeveer 3 procent van de Nederlandse bloeddonoren antistoffen had opgebouwd tegen het coronavirus. Ook hier gaat het onderzoek verder.
pi_192797574
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 april 2020 10:27 schreef Anton91 het volgende:
@:Za

Geen andere bron(nog) kunnen vinden maar een interessant artikel:

https://www.telegraaf.nl/(...)en-tegen-coronavirus

Interessant! Apart dat dat aantal in lockdown desondanks kan verdubbelen.
pi_192797768
quote:
Ik ben benieuwd naar de ontwikkeling op Goeree-Overflakkee, dat is wel een enorme infectie explosie geweest wat is deze cijfers nog niet te zien is
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')