abonnement Unibet Coolblue
pi_191921075


laatste update 17/08/2015

Er bestaat een hele waaier aan dopingmiddelen, hieronder vind je een (vereenvoudigd) beknopt overzicht:

(Androgene) Anabole steroïden: zorgen ondermeer voor een hogere eiwitaanmaak en mindere eiwitafbraak in het lichaam wat kan resulteren in extra spiergroei en kracht. Hierdoor kan een atleet meer en harder trainen omdat zijn lichaam veel beter recupereert van de verrichte arbeid. Kan ook bij blessures gebruikt worden om weer sneller op de been te zijn.
Bv. Stanozolol, Nandrolon, Dianabol, Deca durabolin, Estragol, THG, ...

Groeihormonen: kunnen voor wat extra spier- en weefselgroei zorgen (regelmatig in combinatie met anabole steroïden), vetverbranding en helpen ook om sneller te genezen bij een blessure . Wordt sinds de jaren ’80 gebruikt en is zelfs nu nog steeds moeilijk op te sporen.
HGH, GH, Somatrotopine, Somatropine

Peptides: peptides zijn aminozuurketens die de bouwstenen vormen van proteïnen. Peptides zijn de nieuwe generatie van dopingmiddelen te noemen.
- GHRP: afkorting voor growth hormone releasing peptide.
aminozuurketens die ons lichaam triggeren om meer groeihormoon af te geven waardoor het lichaam de voordelen van extra groeihormoon krijgt. Worden blijkbaar vrij snel gemetaboliseerd en zijn daardoor niet makkelijk op te sporen.
Bv. GHRP - 6, CJC 1295, TB-500, ...

- GW1516:een stofje dat zich bind aan de PPARdelta receptor en er voor zorgt dat er meer proteïnen vrijkomen die helpen bij de energie uitstoot. In combinatie met AICAR zou het een erg goede verbetering moeten geven van het uithoudingsvermogen.
Bij ratten hielp GW1516 bij het vetmetabolisme en bescherming tegen zwaarlijvigheid. Omdat het erg kankerverwekkend was, werd deze stof niet meer verder ontwikkeld en is enkel op de zwarte markt te verkrijgen. Ze is zo gevaarlijk dat het WADA atleten specifiek voor deze stof waarschuwt , maar ondanks deze waarschuwing zijn er toch al meerdere atleten betrapt op het gebruik ervan.

- SARM: afkorting voor Selective Androgen Receptor Modulator.
SARMs binden aan de androgeen receptor, maar hebben weefselafhankelijke effecten door bijv. de verschillen in co-expressie van relevante cofactoren. Streven in het kader van sport is hierbij het maximaliseren van androgene activiteit in skeletspierweefsel, maar het minimaliseren in bijv. de prostaat om zodoende sportprestaties te maximaliseren, en tegelijkertijd androgene bijwerkingen te minimaliseren.

- AICAR afkorting voor amino-imidazole carboxamide ribotide
een stof die de aanmaak van nucleotiden stimuleert. Nucleotiden spelen een rol bij het doorgeven van signalen in en tussen cellen en de energielevering in cellen. Het zorgt voor een verandering naar spiervezeltype 1 dat belangrijk is bij duursporten, zorgt voor een betere doorbloeding en heeft effect op het koolhydraat en vetmetabolisme. Gebruik is moeilijk te traceren omdat het een lichaamseigen stof is, maar ondertussen zijn er wel limieten vastgesteld.

AOD9604 (Lipotropin) Vetverbander is gebaseerd op een stuk van de menselijke molecule van het de groeihormoon. Dit hormoon, dat natuurlijk in het lichaam voorkomt en dat vet metabolisme bevordert, wordt onderdrukt in het lichaam.

- GAS6 een lichaamseigen eiwit dat de aanmaak van rode bloedcellen stimuleert. Is ontwikkeld om nierpatiënten met anemie, die slecht of niet reageren op EPO, te helpen om hun hematocriet terug richting een normaler niveau te brengen. Als GAS6 werd gebruikt, reageerde de patient ook beter op EPO. Terwijl bij EPO voorzichtig moet omgesprongen worden met de dosering om geen trombose te veroorzaken, is dit bij GAS6 minder het geval en dus veiliger in gebruik. dan EPO. Volgens de onderzoeken gaf de combinatie van de 2 de beste resultaten in functie van het hematocrietniveau.

EPO: dit hormoon zorg er voor dat er meer rode bloedlichaampjes worden aangemaakt. Hierdoor kan het bloed meer zuurstof transporteren en dat zorgt er voor dat je een inspanning langer kan volhouden.
Erytropoëtine, rhEPO, Darbepoëtine alfa (Aranesp), epoëtine delta (Dynepo), CERA

FG-4592 (zuurstof in een pil) is bedoeld voor mensen die een tekort hebben aan rode bloedlichaampjes, zoals mensen met nierproblemen. Het middel stimuleert de aanmaak van rode bloedlichaampjes en werkt dus als epo, maar dan in pilvorm. Het is dus makkelijker toe te dienen dan epo zelf, dat werkt met een spuit."
FG-4592 alleen beschikbaar voor deelnemers aan klinische proeven. Het geneesmiddel bevindt zich in de laatste testfase, maar is nog niet goedgekeurd voor de markt. Toch kan het al op verschillende websites besteld worden, als de koper tenminste kan laten zien dat hij onderzoeker is.

Mechano groeifactor (Mechano Growth Factor) (MGF) is een variant van de spier insuline-achtige groeifactor-1 (IGF-1) die op strikte lichaamsbeweging en spierschade. Structureel anders dan andere groeifactoren, zoals IGF-1, dat wordt gesynthetiseerd door de lever, MGF gaat spiervezels skeletspier weefsel te herstellen en voorkomt beschadigde cellen sterven af. Het voegt stamcellen in de spier en wordt geactiveerd door een puls van stimulatie na spierweefsel belangrijke mechanische belasting ondergaan. Genen voor MGF getranscribeerd in mindere mate het ouder daarom spiermassa afneemt bij ouderen en bepaalde ziekten ook interfereren met de productie ervan

Bloedtransfusie: Een atleet laat bloed aftappen om later terug te injecteren. Bij de heropname van dat bloed zal de atleet zijn aantal rode bloedlichaampjes goed zien toenemen, waardoor zijn uithoudingsvermogen beter zal zijn.

Stimulantia: bevorderen de werking van het centrale zenuwstelsel, je reageert sneller/harder op prikkels en voelt je ook alerter/energieker.
efedra, ritalin, amfetamine, cocaïne, cafeïne, nicotine, ...

Beta 2 agonisten : verhogen de stofwisseling en worden onder meer bij wielrenners gebruikt omdat je hiermee goed vet kan verbranden zonder kostbare spieren te verliezen. Het is mogelijk dat er een beetje extra spiergroei onder invloed van deze middelen plaatsvind. Je vindt ze bijvoorbeeld in astmamedicijnen.
Clenbuterol, Salbutamol

Insuline: een hormoon dat de suikerspiegel in het bloed regelt en kan gebruikt worden om extra koolhydraten in de spieren op te slaan, waardoor de spieren een grotere energievoorraad hebben.

Diuretica: medicijnen die de urineproductie verhogen. Hierdoor kunnen verboden middelen sneller uit het lichaam verdwijnen en wordt de urine erg waterachtig. Dit resulteert dan in geen positieve test voor de dopingmiddelen die een atleet gebruikt, maar wel een positieve test voor diuretica en dat kan zoals het geval F. Schleck heel wat vragen oproepen.
Furosemide, Xipamide, ...

Probenicide: een middel dat (doping)metabolieten aan zich vasthecht waardoor het dopinggebruik gemaskeerd wordt omdat ze niet in de urinetest terechtkomen. Is eigenlijk een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij jicht.

Dopingtesten
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Enkele notoire gezichten:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Docu's, interviews en lezingen
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Filmpjes van legendarische prestaties op doping :P
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
https://vimeo.com/101032213




pi_191921086
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 augustus 2018 12:12 schreef heywoodu het volgende:
'Topverspringer Lawson betrapt op doping'

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:
1s.gif Op donderdag 22 augustus 2019 13:06 schreef DeeBee het volgende:

[..]

Jarrion Lawson onlangs ook gepakt, maar natuurlijk lag het gelijk weer aan besmet vlees. :')

3x zo hard glowen dat je de deurbel zogenaamd niet hoort (Mo Farah vindt dit leuk) betekent dat Coleman echt een mokerdomme pakhaas is overig
quote:
Het Internationaal Sporttribunaal TAS in Lausanne heeft de dopingschorsing van de Amerikaanse verspringer Jarrion Lawson geannuleerd. Volgens het disciplinair orgaan werd hij het slachtoffer van besmet voedsel.

Lawson testte in juni 2018 bij een controle buiten competitie positief op het gebruik van de anabole steroïde trenbolon. Hij kreeg daarvoor een schorsing van vier jaar.

Maar de Amerikaan ging in beroep en verscheen eind 2019 voor het TAS. Dat sprak hem maandag vrij. Volgens het TAS is het aannemelijk dat Lawson de dag voor zijn positieve controle in een restaurant een besmet stuk vlees heeft gegeten. Daarom kan hem geen fout worden aangewreven en wordt zijn dopingschorsing geannuleerd.

Lawson, 25, veroverde op het WK van 2017 in Londen zilver in het verspringen. Een jaar eerder werd hij vierde op de Spelen in Rio. De Amerikaan komt ook uit op de 100 en 200 meter.
pi_191921184
Zoals verwacht.
Jack does it in real time...
  maandag 9 maart 2020 @ 13:38:34 #4
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_191921206
Besmet vlees
Vervuild supplement
Onder druk gezet door ....

Nieuwe reeks smoesjes waar iedereen onder een schorsing uit komt...
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 9 maart 2020 @ 14:12:44 #5
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_191921865
Even gemist dat Nataliya Pryshchepa, tweevoudig Europees kampioene op de 800m, geheel onverwacht positief heeft getest op een vochtafdrijvend middel.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_192306607
quote:
De Keniaanse atleet Albert Rop, die uitkomt voor Bahrein, is vrijdag door de Athletics Integrity Unit voor twee jaar geschorst vanwege overtredingen tegen de whereabouts.

De 27-jarige Rop is met terugwerkende kracht geschorst vanaf 24 september 2019. Zijn resultaten tussen april en september 2019 worden geschrapt.

In 2016 nam Rop deel aan de Olympische Spelen in Rio. Hij werd er zevende op de 5.000 meter in 13:08.79, zo’n vijf seconden trager dan winnaar Mo Farah.

Vorig jaar snelde hij op de Arabische kampioenschappen in Egypte naar goud op de 10.000 meter.
pi_192624211
quote:
De Keniaanse marathonspecialist Daniel Wanjiru is door de Athletics Integrity Unit (AIU) voorlopig geschorst op basis van onregelmatigheden met zijn biologisch paspoort. Dat maakte de organisatie dinsdag bekend.

De 27-jarige Wanjiru won drie jaar geleden de prestigieuze marathon van Londen in 2u05:48. Dat was 27 seconden boven zijn besttijd waarmee hij een jaar eerder de marathon van Amsterdam op zijn naam had geschreven (2u05:21).
  woensdag 15 april 2020 @ 09:59:11 #8
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_192627271
Keniaantjes zijn erbij, ach jee.
pi_192627717
dat ze nog doorgaan met testen tijdens een Pandemie
  vrijdag 17 april 2020 @ 12:59:09 #10
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_192664729
https://sporza.be/nl/2020(...)t-mee~1587104898527/

quote:
Het Amerikaanse antidopingbureau Usada experimenteert met dopingtests op afstand. Vanwege de coronacrisis kunnen de dopingonderzoekers niet langsgaan bij sporters om ze te testen. Usada stuurt nu een pakketje met daarin testmateriaal op naar de sporters, die de urine- en bloedtests dan zelf uitvoeren terwijl een medewerker van Usada meekijkt via FaceTime of Zoom.

Olympisch kampioenen als zwemsters Katie Ledecky en Lilly King behoren net als atleet Noah Lyles, wereldkampioen op de 200 meter, tot de deelnemers aan het experiment dat vooralsnog op vrijwillige basis is.



"Het hele proces verliep prima", zei Ledecky, die begin deze week een eigen dopingtest uitvoerde. "Dit is een perfect moment om zoiets uit te proberen. Gezien de omstandigheden waarin we zitten, is dit een geweldig alternatief."



De sporters die meedoen aan het experiment, ontvangen thuis een pakketje met materiaal. Iedere dag kunnen ze in een bepaald uur worden gebeld via FaceTime of Zoom door Usada.



Nadat de formulieren zijn ingevuld, moeten de sporters via de videoverbinding laten zien dat ze alleen zijn in hun badkamer. Bij de urinetest moeten ze via een stripje die de temperatuur meet, aantonen dat het een 'verse' sample is. De sporter voert vervolgens zelf met behulp van een bijgeleverd apparaatje een bloedtest uit.



Het afgenomen urine- en bloedmonster moet duidelijk in beeld worden verzegeld. De sporter stuurt het pakketje daarna terug naar Usada.



"We vinden onszelf opnieuw uit", legde Usada-directeur Travis Tygart uit. "Hopelijk kunnen we hier ook op de lange termijn van profiteren."
Zodra de sportevenementen weer beginnen gaat er ongekend geschroeid worden.
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 17 april 2020 @ 13:00:04 #11
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_192664745
Lekker voor de webcam, zorgend dat alles goed zichtbaar is, in een buisje pissen _O_
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_192718489
Tennis Jarry is gepakt op doping

Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_192740592
quote:
0s.gif Op maandag 20 april 2020 17:47 schreef superniger het volgende:
Tennis Jarry is gepakt op doping

Was al bekend toch? Nu is hij geschorst voor een jaar tot 15 november 2020. Waarschijnlijk merkt hij er qua ranking niks van. Was dus voor iedere tennisser een perfect moment geweest om flink bij te pakken. Corona komt Nadal met z'n silent ban ook goed uit.
U MAD?
pi_192811467
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 april 2020 20:41 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

Was al bekend toch? Nu is hij geschorst voor een jaar tot 15 november 2020. Waarschijnlijk merkt hij er qua ranking niks van. Was dus voor iedere tennisser een perfect moment geweest om flink bij te pakken. Corona komt Nadal met z'n silent ban ook goed uit.
Dat is lekker wegkomen. Eerste met terugwerkende kracht worden geschorst en dan een coronaschorsing.
pi_193126317
quote:
De Zweed Robel Fsiha, de regerende Europese kampioen veldlopen, heeft van het Zweedse antidopingagentschap een schorsing van vier jaar gekregen.

De tot Zweed genaturaliseerde Eritreeër leverde op 25 november bij een controle in Ethiopië een positief plasje af. Een maand later pakte hij verrassend goud op het EK in Lissabon. De nu 24-jarige Fsiha haalde het in Portugal voor de Turk Aras Kaya en de Italiaan Yemaneberhan Crippa. Soufiane Bouchikhi was er beste Belg op een zevende plaats, Isaac Kimeli werd achtste. Later bleek ook zijn B-staal positief, waardoor hij zijn Europese titel meer dan waarschijnlijk zal moeten afstaan.

In februari werd hij al voorwaardelijk geschorst nadat zijn positieve dopingplas aan het licht was gekomen. “Robel Fsiha is geschorst van 5 februari 2020 tot 4 februari 2024”, zo bekent Ake Thimfors, de voorzitter van de Zweedse antidopingcommissie. “Dat werd op 11 mei unaniem beslist. Analyse van de stalen toonde immers de aanwezigheid van kunstmatig testosteron in het lichaam aan.”

Fsiha heeft nu nog tot 1 juni de tijd om eventueel beroep aan te tekenen. In februari ontkende hij in een interview met de Zweedse krant Expressen doping te hebben gebruikt. “Ik heb enkel een medicament tegen verkoudheden ingenomen”, zo klonk het toen. “Van doping weet ik niets.”
pi_193126908
quote:
De tot Zweed genaturaliseerde Eritreeër leverde op 25 november bij een controle in Ethiopië een positief plasje af. Een maand later pakte hij verrassend goud op het EK in Lissabon. De nu 24-jarige Fsiha haalde het in Portugal voor de Turk Aras Kaya en de Italiaan Yemaneberhan Crippa.
Het is toch krom dat je een maand na het inleveren van een positief plasje mag starten, of zie ik wat over het hoofd?
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_193127852
quote:
0s.gif Op donderdag 14 mei 2020 17:50 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

Het is toch krom dat je een maand na het inleveren van een positief plasje mag starten, of zie ik wat over het hoofd?
Testuitslag is er pas later natuurlijk.
pi_193127917
quote:
0s.gif Op donderdag 14 mei 2020 18:47 schreef wimderon het volgende:

[..]

Testuitslag is er pas later natuurlijk.
ok, maar een maand is ook best lang
testuitslag kan volgens mij al binnen een paar dagen, misschien zelfs nog sneller
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_193208936
quote:
400 meter-loper Bralon Taplin heeft zijn beroepsprocedure voor het Internationaal Sporttribunaal TAS in Lausanne verloren. Daardoor mist hij de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio en de volgende twee wereldkampioenschappen.

Taplin, een 28-jarige sprinter uit Grenada, werd geschorst nadat hij vorig jaar in april niet opdaagde voor een dopingcontrole na een wedstrijd in eigen land. De atleet voerde aan dat hij nooit was verwittigd over de controle maar die uitleg achtte het TAS “ongeloofwaardig”. Daardoor blijft zijn schorsing van vier jaar behouden.

Op de Spelen van 2016 in Rio haalde Taplin de finale van de 400 meter. Daarin werd hij zevende. Hij is er volgend jaar zeker niet bij in Tokio en evenmin op de WK’s van 2022 (in Oregon) en 2023 (in Boedapest).
pi_193289288
quote:
Virtuele doping in Formule E: Duitse Audi-rijder gestraft omdat hij gamer inhuurde

Na de virtuele Formule E-race in Berlijn gisteren is er een klein relletje ontstaan in de autosportwereld. De Duitse Audi-rijder Daniel Abt liet zich betrappen op valsspelen. Hij eindigde 3e, maar al snel werd er getwijfeld of hij wel zelf achter het stuur had gezeten. Abt werd gediskwalificeerd en kreeg een boete van 10.000 euro.

Daniel Abt leek gisteren plots zijn draai te hebben gevonden als virtuele racer. In de vorige races was hij nergens te bespeuren, maar nu bikkelde hij met polesitter Stoffel Vandoorne (Mercedes) en de uiteindelijke winnaar Oliver Rowland (Nissan) om de zege.

Vandoorne vroeg zich tijdens de race op Twitch meer dan eens af of Abt wel achter het stuur zat. Niet onlogisch, want de camera van de Duitser stond uit en de Audi vloog agressief over het voormalige vliegveld. "Ik weet niet zeker of het wel echt Abt was", zei Vandoorne ook na de race nog eens.

Ook Jean-Eric Vergne stelde zich vragen over Abt. "Ik ben vrij zeker dat hij niet achter het stuur zat", sprak de 2-voudige Formule E-kampioen. "De volgende keer ga ik ook de beste gamer inhuren", grijnsde de Fransman. De hosts van de show beloofden om de zaak te bekijken.

"Ik nam dit niet serieus genoeg, ik had geen slechte bedoelingen"
In de officiële uitslag vandaag werd de naam van Abt geschrapt. Uit een onderzoek van de IP-adressen bleek dat de Duitser onmogelijk zelf de race had kunnen rijden. Hij gaf dan ook eerlijk zijn fout toe. Niet hij, maar Lorenz Hoerzing, een professionele simracer, zat achter het stuur.

"Ik wil graag mijn excuses aanbieden", klonk het in een statement van de Duitser. "Ik nam dit allemaal niet zo serieus en dat had ik wel moeten doen. Ik weet dat er veel werk in dit project is gekropen en bovendien doen we dit voor UNICEF. Ik weet dat dit een bittere nasmaak heeft, maar ik had geen slechte bedoelingen."

Abt aanvaardt zijn diskwalificatie en zal ook 10.000 euro aan een goed doel schenken als boete. Zijn team heeft nog niet gereageerd op het incident, maar Daniel Abt lijkt niet te moeten vrezen voor een zware straf. Hij is de zoon van renstaleigenaar Hans-Jürgen Abt.
  zondag 24 mei 2020 @ 15:40:03 #21
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_193289891
quote:
0s.gif Op donderdag 14 mei 2020 18:47 schreef wimderon het volgende:

[..]

Testuitslag is er pas later natuurlijk.
als de Tour rijdt, kan het binnen 48 uur, maar daar in woestijnland is het na een maand nog niet klaar?
pi_193349400
https://www.rtlnieuws.nl/(...)van-botje-naar-beest




De sportschool van Leon Goretzka was gewoon open tijdens de Corona-crisis.
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 28 mei 2020 @ 09:30:23 #23
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_193349540
De trommel bij RTL Nieuws was nu écht leeg?
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  donderdag 28 mei 2020 @ 09:46:53 #24
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_193349748
quote:
14s.gif Op donderdag 28 mei 2020 09:16 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
https://www.rtlnieuws.nl/(...)van-botje-naar-beest

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

De sportschool van Leon Goretzka was gewoon open tijdens de Corona-crisis.
Lewandowski was ook bizar gespierd op foto's. Volgens mij krijgen die jongens een bijzonder dieet daar :')
pi_193351603
quote:
1s.gif Op donderdag 28 mei 2020 09:46 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Lewandowski was ook bizar gespierd op foto's. Volgens mij krijgen die jongens een bijzonder dieet daar :')
Lol ja ecto Lewandowski gaat er op z'n 31ste ook nog even voor.

"Hard work"
  donderdag 28 mei 2020 @ 11:56:36 #26
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_193351713
Die gespierde armen, trainen ze die om de bal ver in te kunnen gooien? Of om tegenstanders nog harder omver te kunnen duwen?
pi_193351847
quote:
10s.gif Op donderdag 28 mei 2020 11:47 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Lol ja ecto Lewandowski gaat er op z'n 31ste ook nog even voor.
[ afbeelding ]
"Hard work"
Net als Van Persie die er 10kg spieren bij kreeg in een zomer.

Bayern geeft geen FUCK. _O_ Muller-WohlfahrtGod _O_
Jack does it in real time...
  donderdag 28 mei 2020 @ 12:44:38 #28
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_193352291
quote:
10s.gif Op donderdag 28 mei 2020 12:06 schreef DeeBee het volgende:

[..]

Net als Van Persie die er 10kg spieren bij kreeg in een zomer.

Bayern geeft geen FUCK. _O_ Muller-WohlfahrtGod _O_
Injecties met lamsbloed _O_ |:) _O_

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  donderdag 28 mei 2020 @ 12:49:38 #29
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_193352349
quote:
0s.gif Op donderdag 28 mei 2020 11:56 schreef Zelva het volgende:
Die gespierde armen, trainen ze die om de bal ver in te kunnen gooien? Of om tegenstanders nog harder omver te kunnen duwen?
Alles om op het verlanglijstje van Frank de Boer te komen _O_
pi_193352542
Bale had dat ook vlak nadat hij bij Real binnenkwam. Hij ging er alleen niet veel beter van voetballen..
  donderdag 28 mei 2020 @ 13:26:34 #31
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_193352817
quote:
0s.gif Op donderdag 28 mei 2020 13:08 schreef Marcoss het volgende:
Bale had dat ook vlak nadat hij bij Real binnenkwam. Hij ging er alleen niet veel beter van voetballen..
Moet toch ook invloed hebben op je coördinatie.
pi_193353949
quote:
1s.gif Op donderdag 28 mei 2020 09:46 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Lewandowski was ook bizar gespierd op foto's. Volgens mij krijgen die jongens een bijzonder dieet daar :')
Volgens mij zit diens vrouw in het fitness/voedingsgebeuren, die was bij Dortmund ook al ongeveer zo.
pi_193383588
Wat verwachten we van de hertest van de stalen uit de Tour van 2016 en 2017?
  Redactie Frontpage / Sport zaterdag 30 mei 2020 @ 15:13:19 #34
426493 crew  PippenScottie
pi_193383834
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 14:47 schreef Faraday01 het volgende:
Wat verwachten we van de hertest van de stalen uit de Tour van 2016 en 2017?
Kleine visjes, grote doofpot.
The usual
  Moderator zaterdag 30 mei 2020 @ 15:20:02 #35
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_193383899
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 14:47 schreef Faraday01 het volgende:
Wat verwachten we van de hertest van de stalen uit de Tour van 2016 en 2017?
Geschke.
  zaterdag 30 mei 2020 @ 15:27:34 #36
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_193383970
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 14:47 schreef Faraday01 het volgende:
Wat verwachten we van de hertest van de stalen uit de Tour van 2016 en 2017?
WARREN BARGUIL
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  zaterdag 30 mei 2020 @ 15:37:32 #37
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_193384084
S. Yaids
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zaterdag 30 mei 2020 @ 19:04:03 #38
40566 Ericr
Livewrong
pi_193386916
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 14:47 schreef Faraday01 het volgende:
Wat verwachten we van de hertest van de stalen uit de Tour van 2016 en 2017?
Mollema.
pi_193386929
Geen enkele naam.
pi_193438811
quote:
Polsstokspringer Cole Walsh is door het Amerikaanse antidopingagentschap USADA voor zes maanden geschorst. Bij een controle testte hij positief op tetrahydrocannabinol (THC), het belangrijkste bestanddeel van cannabis.

De 24-jarige Walsh leverde zijn positief plasje eind januari af na een indoormeeting in het Duitse Cottbus. Hij werd er derde na zijn landgenoot en wereldkampioen Sam Kendricks en Ben Broeders.

“Aangezien Walsh met succes een begeleidingsprogramma heeft gevolgd in verband met zijn gebruik van marihuana, werd zijn schorsing (die inging op 29 januari) met drie maanden ingekort”, laat USADA weten.

Vorig jaar eindigde Walsh op het WK in Doha als tiende. Hij heeft een persoonlijk record van 5,83 meter.
  Redactie Sport / Supervogel vrijdag 5 juni 2020 @ 16:40:54 #41
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_193490793
NOSsport twitterde op vrijdag 05-06-2020 om 15:42:19 In oktober verraste Salwa Eid Naser op de WK in Doha met de wereldtitel op de 400 meter in de derde tijd ooit gelopen.

Nu is de Bahreinse atlete voorlopig geschorst wegens overtreding van de whereabouts-reglementen.

https://t.co/HdmRfZvxLn reageer retweet
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 5 juni 2020 @ 16:49:36 #42
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_193490879
Jeetje, nooit gedacht.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_193495289
Verraste, meer veraste zo hard vloog ze over die piste.

Tsja, de altijd doperende Bahreintjes namen wij sowieso al niet serieus natuurlijk.
Jack does it in real time...
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 5 juni 2020 @ 22:10:42 #44
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_193495314
quote:
10s.gif Op vrijdag 5 juni 2020 22:08 schreef DeeBee het volgende:
Verraste, meer veraste zo hard vloog ze over die piste.

Tsja, de altijd doperende Bahreintjes namen wij sowieso al niet serieus natuurlijk.
De hele berichtgeving van de NOS over hoe verrassend de zege van Naser was (toen, maar ook nu weer) slaat echt als een tiet op een drumstel ja.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_193495593
WIJ kennen alleen Bolt en Dacne.

Wel positief dat ze gewoon een wereldkampioen pakken, dat geeft een mini beetje hoop voor antidoping.

Overigens is Naser wel echt mokerdom, hoe kán je 3 tests in 12 maanden missen?! Dan moet je wel zoveel gepakt hebben als je 3x glowde tijdens tests... _O- En echt 0 verstand hebben van halfwaardetijden enzo, wat een dom deer.

Overigens zit Pineda er weer middenin. 'Toevallig' ook de manager van Kiptum, Suleiman en allerlei Jama Aden rejects en betrapten. Hoog tijd dat dit soort figuren lifetime bans krijgen...
Jack does it in real time...
  zaterdag 6 juni 2020 @ 10:18:31 #46
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_193501294
quote:
9s.gif Op vrijdag 5 juni 2020 22:29 schreef DeeBee het volgende:


Overigens is Naser wel echt mokerdom, hoe kán je 3 tests in 12 maanden missen?! Dan moet je wel zoveel gepakt hebben als je 3x glowde tijdens tests... _O- En echt 0 verstand hebben van halfwaardetijden enzo, wat een dom deer.

Dat is toch n beetje t zelfde verhaal als met Rasmussen in het wielrennen destijds ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_193501918
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 juni 2020 10:18 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Dat is toch n beetje t zelfde verhaal als met Rasmussen in het wielrennen destijds ...
Zelfs Rasmussen miste "maar" twee tests. En dat is wel de crux natuurlijk. In principe kan je vrij doping gebruiken, tot je twee tests gemist hebt. Daarna moet je gaan oppassen.
pi_193502147
Out of competition dan, je kan natuurlijk ook niet glowen tijdens het WK atletiek.

Maar dat geeft je effectief inderdaad sowieso al 2 get out jail cards in het off season en als je op 2 strikes staat dan moet je gewoon even helemaal niks gebruiken tot er weer een strike 'verjaard' is.

Dus figuren als Naser heb ik ook 0 medelijden mee, als je niet eens slim genoeg kan zijn om deze basics te onthouden. Gemiste testen zouden om bovenstaande reden daarom ook gewoon gelijk moeten staan aan positieve testen, die 2-3 strikes zijn lachwekkend.
Jack does it in real time...
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 6 juni 2020 @ 11:22:30 #49
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_193502180
Mwah, ik kan me wel vinden in een systeem waarbij tests gemist kunnen worden, ook al blijft dat natuurlijk ook flinke nadelen hebben. Het is gewoon zo dat je echt wel eens een test kunt missen zonder bewust de boel te flessen, het zou het systeem er niet beter op maken als je dan gelijk twee jaar aan je broek krijgt.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_193502288
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 juni 2020 11:22 schreef heywoodu het volgende:
Mwah, ik kan me wel vinden in een systeem waarbij tests gemist kunnen worden, ook al blijft dat natuurlijk ook flinke nadelen hebben. Het is gewoon zo dat je echt wel eens een test kunt missen zonder bewust de boel te flessen, het zou het systeem er niet beter op maken als je dan gelijk twee jaar aan je broek krijgt.
Maar misschien wel een progressieve straf? Een gemiste test is een waarschuwing, twee gemiste testen zes maanden schorsing, drie gemiste testen twee jaar.

Dat je ook per ongeluk een test kan missen neemt niet weg dat je gewoon zoals DeeBee zegt doping kan gebruiken OOC tot je twee tests "mist". Als ik die twee zaken moet afwegen, dan kies ik voor het strenger straffen van gemiste testen. Er zijn zo veel regels waar sporters zich aan moeten houden en die bij overtreding tot diskwalificatie leiden, dus ik zie niet in waarom deze essentiële regel zo losjes is.
pi_193515626
quote:
Wereldkampioene 400 meter schreeuwt onschuld uit: "Geen valsspeelster"

De Bahreinse wereldkampioene op de 400 meter Salwa Eid Naser staat na 3 overtredingen tegen de whereabouts voorlopig aan de kant wegens mogelijk dopinggebruik. Op haar Instagram-account schreeuwt ze zaterdag haar onschuld uit.

"Ik ben nooit een valsspeelster geweest en ik zal het ook nooit zijn", zei Naser in een live-video. "Ik heb maar 3 antidopingtesten gemist, wat normaal is. Dat kan gebeuren. Het kan iedereen overkomen. Ik wil niet dat mensen hierover verward zijn, want ik zou nooit valsspelen."

Naser legt uit hoe ze vorig jaar 3 controles miste in aanloop naar het WK in Doha. Daar schitterde ze begin oktober door goud te pakken in 48"14, de 3e tijd in de geschiedenis. "Dit jaar heb ik geen enkele controle gehad. We spreken nog altijd over controles van vorig jaar voor het WK."

De Bahreinse, die 2 jaar schorsing riskeert, zegt te hopen dat alles opgelost raakt. "Ik hou niet van het beeld dat nu wordt opgehangen, maar het is gebeurd. Het komt goed. Het is heel lastig dat mijn naam nu een beetje besmeurd wordt. Ik zou nooit prestatiebevorderende middelen nemen. Ik geloof in talent, en ik weet dat ik het talent heb."

De zaak-Naser is niet de eerste met een atlete uit Bahrein. In maart werd olympisch steeplekampioene Ruth Jebet voor 4 jaar geschorst. Vorig jaar kreeg viceolympisch kampioene marathon Eunice Kirwa ook 4 jaar schorsing. Allebei werden ze betrapt op epo. Wereldkampioene 400m indoor Kemi Adekoya testte positief op anabole steroïden en kreeg eveneens 4 jaar.
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 7 juni 2020 @ 01:04:18 #52
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_193515664
Dat is wel een van de meest zwakbegaafde reacties die ik ooit gezien heb op een dopingsituatie. Jammer dat in het stuk staat "Naser legt uit hoe ze vorig jaar 3 controles miste", zonder dat ze vervolgens zeggen hoe dat dan was. Moet ik zelf zo'n video gaan kijken :(
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  zondag 7 juni 2020 @ 01:11:21 #53
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_193515770
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2020 01:04 schreef heywoodu het volgende:
Dat is wel een van de meest zwakbegaafde reacties die ik ooit gezien heb op een dopingsituatie. Jammer dat in het stuk staat "Naser legt uit hoe ze vorig jaar 3 controles miste", zonder dat ze vervolgens zeggen hoe dat dan was. Moet ik zelf zo'n video gaan kijken :(
ze krijgen 2 jaar en CAS vermindert dan dat tot 6 mnd -1 jaar
pi_193517566
quote:
Ik heb maar 3 antidopingtesten gemist, wat normaal is.
(lol)

Dat zegt alles over de houding van atleten en waarom deze situatie moet veranderen. Al dan niet in progressievere straffen zoals eerder werd voorgesteld...
Jack does it in real time...
pi_193518061
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2020 01:00 schreef wimderon het volgende:

[..]

Dat heeft wel even geduurd van de laatste gemiste test tot nu.
pi_193532402
https://www.theguardian.c(...)last-years-400m-gold

Ok, ze had dus al 3 gemiste tests vóór het WK in Doha, mocht toch nog even een wereldtitel ophalen, maar besloot gewoon geen FUCK te geven en even voor die 4e gemiste test te gaan in een jaar tijd.

Dit geeft gewoon aan dat het valsspelen is en waarom er zero tolerance moet zijn voor die gemiste OOC tests, dit is lachwekkend gedrag.
Jack does it in real time...
pi_193533077
quote:
10s.gif Op maandag 8 juni 2020 07:39 schreef DeeBee het volgende:
https://www.theguardian.c(...)last-years-400m-gold

Ok, ze had dus al 3 gemiste tests vóór het WK in Doha, mocht toch nog even een wereldtitel ophalen, maar besloot gewoon geen FUCK te geven en even voor die 4e gemiste test te gaan in een jaar tijd.

Dit geeft gewoon aan dat het valsspelen is en waarom er zero tolerance moet zijn voor die gemiste OOC tests, dit is lachwekkend gedrag.
Ik vind dat onderzoek naar al dan niet terechte gemiste testen ook schimmig. Natuurlijk, er kunnen verzachtende omstandigheden zijn, anderzijds biedt het veel mogelijkheden voor sportbonden om te marchanderen.

Dat was ook flagrant in de zaak van Christian Coleman. Die miste drie tests binnen 12 maanden. Derde gemiste test was op 26 april. Klassificeerden ze de eerste van die gemiste testen als "Filing failure" i.p.v. gemiste test - let op, dit gebeurde pas nadat hij voorlopig geschorst was voor drie gemiste tests -, werd die filing failure geregistreerd alsof het twee maanden voor de gemiste test had plaatsgevonden (1 april i.p.v. 6 juni), waren het opeens niet meer drie gemiste test binnen 12 maanden. Volgt u het nog?

pi_193535022
Ja, dat is in dit geval dus min of meer ook zo. Effectief krijgt een atleet en / of bond een kans een lul verhaal te fabriceren (bij 3 testen!), de enige reden dat de AIU nu wel moest is omdat ze gedurende het lopende onderzoek gewoon nog een strik erbij scoort en het daardoor niet meer te verkoprn zou zijn dat ze al 9 maanden aan het 'onderzoeken' waren.

De zaak van Coleman is lachwekkend, die had ook al geschorst moeten zijn.
Jack does it in real time...
  Redactie Sport maandag 8 juni 2020 @ 11:54:03 #59
274204 crew  Mexicanobakker
pi_193535067
Ach ik heb maar 3 tests gemist, voor je kijken doorlopen!
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_193535305
Statement van Nacer dat drie tests missen normaal is zou wel eens meer waar kunnen zijn dan je zou hopen.
pi_193536403
quote:
1s.gif Op maandag 8 juni 2020 12:06 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Statement van Nacer dat drie tests missen normaal is zou wel eens meer waar kunnen zijn dan je zou hopen.
Nou ja, drie testen zou er al eentje teveel zijn, maar misschien is de normale gang van zaken een tikje op de vingers achter gesloten deuren: 'niet meer doen he! Totdat een van je strikes verlopen is'
Jack does it in real time...
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 8 juni 2020 @ 19:04:24 #62
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_193540921
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  vrijdag 12 juni 2020 @ 09:46:55 #63
488763 Starflyer
Flies to the stars
pi_193597037
Seks is tegenwoordig een goed excuus om vrijgesproken te worden voor dopinggebruik.

quote:
De Amerikaanse boksster Virginia Fuchs is donderdag vrijgesproken nadat ze positief testte bij een dopingcontrole. Volgens antidopingagentschap USADA kwamen de verboden stoffen in haar lichaam na seks met haar vriend.

De 32-jarige Fuchs testte op 13 februari positief op twee metabolieten die op de dopinglijst staan. "De lage hoeveelheid van letrozol en GW1516 komen overeen met stoffen die kunnen worden overgedragen bij seksueel contact", meldt USADA in een verklaring.

De vriend van Fuchs gebruikte therapeutische middelen die de twee metabolieten bevatten. De dopingwaakhond verwijt het Fuchs niet dat de stoffen door middel van seksueel contact in haar lichaam terecht zijn gekomen.
https://www.nu.nl/sport-o(...)ieve-dopingtest.html
No Dyson Barrier is going to stop me!
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 12 juni 2020 @ 09:48:44 #64
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_193597070
Haha, Fuchs.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_193599388
Fuchs moet minder zaad slikken.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_193602560
voordat je een vriendschap sluit, ook ff de vriend/vriendin door de dopingcontrole halen dan, toch?
#ikbenwadaclean bijvoorbeeld gebruiken op Tinder
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  vrijdag 12 juni 2020 @ 16:26:37 #67
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_193602594
Is Betsema stiekem ook zo positief geraakt?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_193602620
We live in a contaminated world.
pi_193611097
lekker neuken
U MAD?
pi_193611134
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juni 2020 16:26 schreef Szura het volgende:
Is Betsema stiekem ook zo positief geraakt?
Vind het nog steeds jammer dat dit niet haar officiele verdediging was.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  woensdag 17 juni 2020 @ 08:38:12 #71
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_193666501
Coleman zou ook een 3de controle gemist hebben en riskeert een schorsing ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  woensdag 17 juni 2020 @ 09:36:23 #72
488763 Starflyer
Flies to the stars
pi_193667098
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2020 08:38 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
Coleman zou ook een 3de controle gemist hebben en riskeert een schorsing ...
Met bron:
https://www.ad.nl/sport/s(...)issen-test~a8e71966/
No Dyson Barrier is going to stop me!
pi_193667185
De altijd doperende en compleet lachwekkende Christian C. moet even heel snel uit het circuit verdwijnen. Wat zijn die topsporters toch mokerdom zeg...
Jack does it in real time...
  woensdag 17 juni 2020 @ 10:51:02 #74
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_193667910
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2020 08:38 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
Coleman zou ook een 3de 4de controle gemist hebben en riskeert een schorsing ...
Fixed.
  donderdag 18 juni 2020 @ 07:32:33 #75
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_193680323
quote:
Coleman was naar eigen zeggen even van huis om kerstinkopen te doen toen de dopingcontroleurs voor zijn deur stonden. ,,Ik heb de bonnetjes en bankafschriften”, aldus de sprinter.

Hij verdient wel een 10 voor originaliteit. Dat excuus had ik nog niet eerder gehoord 👍
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_193680463
Kerstinkopen op 9 december ja? Dat doe je op z’n vroegst een week voor Kerst en het liefst zo laat mogelijk!
pi_193682923
quote:
0s.gif Op donderdag 18 juni 2020 08:14 schreef Marcoss het volgende:
Kerstinkopen op 9 december ja? Dat doe je op z’n vroegst een week voor Kerst en het liefst zo laat mogelijk!
In de VS starten ze daar een stuk vroeger mee :P

Maar dan nog: hij had dat kunnen aanpassen in z'n whereabouts, zeker als je al op scherp staat wat dat betreft. Of gewoon even wachten totdat het window waarin hij beschikbaar moest zijn voorbij was.
  donderdag 18 juni 2020 @ 12:31:15 #78
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_193683200
quote:
0s.gif Op donderdag 18 juni 2020 12:09 schreef wimderon het volgende:
hij had dat kunnen aanpassen in z'n whereabouts, zeker als je al op scherp staat wat dat betreft. Of gewoon even wachten totdat het window waarin hij beschikbaar moest zijn voorbij was.
Maakt niet uit, volgens Coleman was het allemaal een complot om hem nog een gemiste test aan te smeren en was ze dat toch wel gelukt.
  Redactie Sport / Supervogel maandag 29 juni 2020 @ 18:25:28 #79
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_193847475
NOSsport twitterde op maandag 29-06-2020 om 18:21:41 Zwemkampioen Kyle Chalmers bekijkt zijn concurrenten met argusogen, zo laat de Australiër zich ontvallen in een podcast.

De olympisch titelhouder op de 100 meter vrije slag is ervan overtuigd dat de helft van zijn tegenstanders aan de doping zit. https://t.co/6QWQr7CUf2 reageer retweet
Toch vreemd, want in een technische sport als zwemmen gebruiken ze niks toch.
pi_193848314
quote:
10s.gif Op maandag 29 juni 2020 18:25 schreef Pino112 het volgende:
NOSsport twitterde op maandag 29-06-2020 om 18:21:41 Zwemkampioen Kyle Chalmers bekijkt zijn concurrenten met argusogen, zo laat de Australiër zich ontvallen in een podcast.

De olympisch titelhouder op de 100 meter vrije slag is ervan overtuigd dat de helft van zijn tegenstanders aan de doping zit. https://t.co/6QWQr7CUf2 reageer retweet
Toch vreemd, want in een technische sport als zwemmen gebruiken ze niks toch.
Wel mooi dat hij al die dopeurs dan verslaat als cleane sporter!
  dinsdag 30 juni 2020 @ 10:10:33 #81
458878 -XOR-
highbrow marxist
pi_193855535
quote:
0s.gif Op maandag 29 juni 2020 19:15 schreef Marcoss het volgende:

[..]

Wel mooi dat hij al die dopeurs dan verslaat als cleane sporter!
Erben Wennemars vindt dit leuk
We have always been at war with Eastasia.
pi_193908386
quote:
De Keniaanse marathonloper Wilson Kipsang heeft een schorsing van vier jaar gekregen omdat hij verschillende overtredingen tegen het dopingreglement beging. Dat liet de Athletics Integrity Unit (AIU), de integriteitseenheid binnen de atletiekwereld, vrijdag weten.

Kipsang, 38 ondertussen, overtrad artikels 2.4 en 2.5 van de internationale dopingreglementering. De ene regel gaat over het foutief invullen van de whereabouts, de andere over het “saboteren of poging tot saboteren van dopingcontroles”. De Keniaan werd hiervoor begin dit jaar voorlopig geschorst in afwachting van een definitieve uitspraak.

Een kleine naam is Kipsang in de atletiekwereld allesbehalve. In 2012 won hij olympisch brons op de marathon, in 2013 bracht hij het wereldrecord op 2u03:23. Hij is de enige die ooit huidig wereldrecordhouder Eliud Kipchoge versloeg op de marathonafstand en is ook de enige loper die al vier keer onder de 2u04 dook. Kipsang won in zijn carrière al vijf Major Marathons: Berlijn, Tokio, New York en twee keer Londen.
pi_193957643
https://www.irishtimes.co(...)l-ask-them-1.4296716
DeChambeau komt 20 kilo aan, slaat verder dan wie dan ook in de golfwereld, en wint. De D-vraag wordt uiteraard niet gesteld.
  maandag 6 juli 2020 @ 13:37:56 #84
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_193957762
Ah de Persie-methode
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 6 juli 2020 @ 13:42:32 #85
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_193957797
quote:
99s.gif Op maandag 6 juli 2020 13:26 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
https://www.irishtimes.co(...)l-ask-them-1.4296716
DeChambeau komt 20 kilo aan, slaat verder dan wie dan ook in de golfwereld, en wint. De D-vraag wordt uiteraard niet gesteld.
Nadat hij twee maanden buiten beeld is geweest (nog voor de COVID-19-pandemie). Lekker hoor.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  maandag 6 juli 2020 @ 22:07:19 #86
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_193965578
quote:
99s.gif Op maandag 6 juli 2020 13:26 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
https://www.irishtimes.co(...)l-ask-them-1.4296716
DeChambeau komt 20 kilo aan, slaat verder dan wie dan ook in de golfwereld, en wint. De D-vraag wordt uiteraard niet gesteld.
soort van baseball methode
  zondag 12 juli 2020 @ 12:19:00 #87
131800 Tarado
capô de fusca
pi_194050275
honestsport_ew twitterde op zondag 12-07-2020 om 11:13:44 Today, the Mail on Sunday pulls back the curtain on a top-secret London 2012 research project run by UK Sport.

This is a thread on how, over the past year, we slowly pieced together the facts of this story and how the governing body’s risk taking unfolded in Olympic year.

1/ https://t.co/It14mr3CZf reageer retweet
  zondag 12 juli 2020 @ 20:14:09 #88
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_194058122
quote:
0s.gif Op zondag 12 juli 2020 12:19 schreef Tarado het volgende:
honestsport_ew twitterde op zondag 12-07-2020 om 11:13:44 Today, the Mail on Sunday pulls back the curtain on a top-secret London 2012 research project run by UK Sport.

This is a thread on how, over the past year, we slowly pieced together the facts of this story and how the governing body’s risk taking unfolded in Olympic year.

1/ https://t.co/It14mr3CZf reageer retweet
[ afbeelding ]
Dat ze Ketonen gebruikten is niks nieuws toch ?
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_194111054

De 34-jarige Ramos is ook even naar de sportschool geweest.
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 23 juli 2020 @ 15:20:39 #90
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_194223277
Wereldkampioen 1500m in 2017.

twitter
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  donderdag 23 juli 2020 @ 15:22:30 #91
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_194223311
quote:
17s.gif Op donderdag 16 juli 2020 11:07 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
[ afbeelding ]
De 34-jarige Ramos is ook even naar de sportschool geweest.
Love handles :D
pi_194224769
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2020 15:20 schreef heywoodu het volgende:
Wereldkampioen 1500m in 2017.

[ twitter ]
Zoals ik al vaker gezegd heb mag het altijd doperende Kenia wel eens een toernooitje geschorst worden ondertussen, wat een bende blijft het daar...
Jack does it in real time...
pi_194392829
quote:
Ex-tennisser Mariano Puerta geeft toe dat hij loog over positieve controle in 2005: “Het was een verdedigingsstrategie”

Voormalig tennisser Mariano Puerta heeft maandag in een interview toegegeven dat hij in het verleden loog over een positieve dopingcontrole na de finale van Roland Garros in 2005. Hij zette de sportieve instanties op het verkeerde been in de hoop strafvermindering te krijgen.

De Argentijn ging in de finale van Roland Garros onderuit tegen Rafael Nadal en testte nadien positief op etilefrine. Het was al zijn tweede dopingovertreding, nadat hij eerder betrapt werd op het gebruik van clenbuterol, en dus kreeg hij vier jaar schorsing aan zijn been. Voor het Internationaal Sporttribunaal (TAS) werd de straf herleid tot twee jaar.

“De uitleg die we destijds hebben gebruikt als verdedigingsstrategie, was een leugen”, gaf Puerta toe in de Argentijnse krant La Nacion. “Maar sportief heb ik er geen voordeel uitgehaald. Ik wil niet meer als valsspeler worden gezien”, aldus de tennisser, die stopte in 2009.

De leugen die hij destijds ophing, was de volgende: hij zou genipt hebben van het glas van zijn vriendin, die medicatie nam die etilefrine bevatte. In werkelijkheid nam hij zelf een voedingssupplement dat sporen bevatte van het verboden product, zo zei hij bij La Nacion. “Die pillen had ik op illegale wijze verkregen, dus dat kon ik niet toegeven toen. Er was geen factuur van, dus mijn advocaten raadden me af om te vertellen wat er echt gebeurd was.”
Dat verwacht je ook niet zeg!
pi_194433308
quote:
De 25-jarige Oekraïense atlete Nataliya Krol, tweevoudig Europees kampioene op de 800 meter, is twintig maanden geschorst. Dat deelde de integriteitscommissie van World Athletics donderdag mee. Krol testte op 16 januari positief op het gebruik van het vochtafdrijvende middel hydrochlorothiazide, dat als maskeermiddel gebruikt kan worden.

Krol (Pryshchepa voor haar huwelijk) kroonde zich in 2016 in Amsterdam tot Europees kampioene op de 800 meter en verlengde die titel twee jaar later in Berlijn. Ze riskeerde tot vier jaar schorsing. Haar schorsing van 20 maanden gaat in vanaf de datum van de positieve controle, sinds 25 februari was ze al voorlopig geschorst.

De integriteitscommissie was strenger voor de Turkse Gulcan Mingir, die bij een heranalyse van stalen afgenomen op de Olympische spelen in Londen betrapt werd op het gebruik van de anabole steroïde turinabol. Zij verliest al haar resultaten van 4 augustus 2012 tot 3 augustus 2014 en is daarbovenop twee jaar geschort vanaf 3 februari 2020. De 31-jarige steepleloopster, die de Europese titel die ze in juni 2012 veroverde dus behoudt, zette wel al in 2013 een punt achter haar carrière.
  Redactie Sport / Supervogel donderdag 15 oktober 2020 @ 11:52:21 #95
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_195652608
quote:
0s.gif Op woensdag 15 april 2020 00:35 schreef wimderon het volgende:

[..]

quote:
Wanjiru overtreedt dopingregels en mag vier jaar geen marathon lopen

Marathonloper Daniel Wanjiru is door de onafhankelijke integriteitseenheid van de wereldatletiekbond AIU voor vier jaar geschorst vanwege het overtreden van de dopingregels. Hij zat sinds april al een voorlopige schorsing uit.

De AIU heeft onregelmatigheden in zijn biologische paspoort aangetroffen en dat wees op het gebruik van verboden middelen.

Verrassende winst in Amsterdam
De schorsing van Wanjiru is met terugwerkende kracht ingegaan vanaf december 2019. De 28-jarige Keniaan schreef in 2016 de marathon van Amsterdam op zijn naam en een jaar later won hij in Londen.

2016: Wanjiru verrassende winnaar marathon Amsterdam
Wanjiru had een abnormaal hoge bloedwaarde. Volgens de Keniaan komt dat door een hoogtetraining en niet door doping.

Na Wilson Kipsang is Wanjiru al de tweede marathonloper van de atletengroep Volaresports die geschorst wordt op dopinggronden.
https://nos.nl/artikel/23(...)-marathon-lopen.html
pi_195882838
'Franse justitie opent dopingonderzoek naar oud-olympisch kampioen Makhloufi' - https://nos.nl/l/2354060

Jeetje, dit hadden we wederom écht niet verwacht.
Jack does it in real time...
  dinsdag 27 oktober 2020 @ 20:03:24 #97
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_195891165
Wereldkampioen 100 meter Coleman mist Spelen door schorsing

Atleet Christian Coleman, wereldkampioen op de 100 meter, is vanwege het overtreden van de dopingregels voor twee jaar geschorst. De sprinter kan deelname aan de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio vergeten.

Vorig jaar ontliep de 24-jarige Amerikaan nog ternauwernood een schorsing, nadat hij drie dopingtests had gemist. Dat had tot een schorsing van twee jaar kunnen leiden, maar volgens de regels (er moet per kwartaal gekeken worden) waren de gemiste controles officieel niet binnen een jaar. De zaak werd toen ingetrokken.

Ditmaal ontkomt Coleman, die sinds juni al voorlopig werd geschorst, niet aan een straf. Met nog een gemiste test (op 9 december 2019) komt Coleman alsnog op drie fouten binnen een jaar.

Overigens verklaarde Coleman destijds dat hij "meer dan bereid was" om zich te laten testen op die dag in december vorig jaar, maar dat de onaangekondigde controle precies kwam op het moment dat hij kerstinkopen aan het doen was.

'Men wil mij bewust test laten missen'

"Als iemand mij gebeld had, kon ik de test doen en verdergaan met mijn avond", schreef Coleman in een verklaring op Twitter. Hij zei dat hij bij al zijn andere testen wel gebeld was, ook toen hij twee dagen na het missen van zijn test alsnog gecontroleerd werd.

"Toen werd er niks gevonden en ook niet bij alle testen sindsdien. Ik zou mij tot het einde van mijn carrière zelfs elke dag willen laten testen om te laten zien dat ik onschuldig ben. Ik denk dat men mij bewust een test heeft willen laten missen."
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_195892477
Hahahahahahahahahahaha.
Jack does it in real time...
pi_195906852
quote:
Christian Coleman gaat in beroep tegen schorsing

De Amerikaanse sprinter Christian Coleman tekent bij het Internationaal Sporttribunaal TAS beroep aan tegen zijn schorsing van twee jaar die hij van de Athletics Integrity Unit (AIU) kreeg opgelegd omdat hij vorig jaar drie dopingcontroles had gemist, zo maakte zijn manager Emanuel Hudson woensdag bekend.

Als de schorsing behouden blijft, mist de 24-jarige Coleman, regerend wereldkampioen op de 100 meter, de Olympische Spelen in Tokio (23 juli-8 augustus 2021), die afgelopen zomer met een jaar werden uitgesteld omwille van de coronapandemie.

De Amerikaan was eerder al voorlopig geschorst sinds 14 mei. Zijn dinsdag uitgesproken schorsing loopt tot 13 mei 2022. Hij kan zo normaal gezien wel deelnemen aan het WK in het Amerikaanse Eugene dat werd uitgesteld naar de zomer van 2022.

Christian Coleman domineert de sprint sinds Usain Bolt afscheid nam van de atletiek in 2017. Coleman pakte in Doha vorig najaar de wereldtitel op de 100 meter in 9.76. Hij veroverde met het Amerikaanse team ook goud in de 4x100 meter.

Zijn schorsing komt een week nadat de aanklachten tegen de Bahreinse Salwa Eid Naser, wereldkampioene op de 400 meter, die werd aangeklaagd voor dezelfde feiten, werden ingetrokken.
pi_196098246
quote:
Bij een hertest van een bewaard staal van de zwemmer Brenton Rickard van de Olympische Spelen van 2012 is het verboden middel furosemide aangetroffen. Daardoor dreigt de Australische estafetteploeg 4x100m wisselslag de in Londen behaalde bronzen medaille te moeten inleveren.

Rickard kwam alleen in actie in de reeksen van de 4x100m vrij. In 2009 won hij met een wereldrecord goud op de 100 meter schoolslag op het WK in Rome.

Door de positieve test dreigt Australië voor het eerst in zijn olympische geschiedenis een medaille te verliezen vanwege dopinggebruik. Het Internationaal Sporttribunaal (TAS) zal de zaak behandelen. Een krant uit Melbourne meldt dat Rickard een e-mail heeft gestuurd naar zijn voormalige teamgenoten. Hij heeft het daarin over “zijn ergste nachtmerrie”. Naar eigen zeggen nam Rickard een week voor de wedstrijd vrij verkrijgbare medicatie.

Furosemide is verboden omdat het middel doping kan maskeren. Volgens de advocaten van Rickard werd slechts een “extreem kleine hoeveelheid” van het middel teruggevonden.
Gaat Horton nu ook boos doen?
pi_196099267
Waarom toch altijd van die lachwekkende teksten als 'extreem kleine hoeveelheid', dat is echt niveautje 'een beetje zwanger'.
Jack does it in real time...
pi_196231467
quote:
Elijah Manangoi, voormalig wereldkampioen op de 1.500 meter, heeft een schorsing van 2 jaar gekregen omdat hij 3 dopingtests heeft gemist. De 27-jarige Keniaan mist zo de Olympische Spelen komende zomer.

De zaak van Elijah Manangoi doet denken aan die van sprintbom Christian Coleman. Ook hij kreeg vorige maand een schorsing van 2 jaar voor gesjoemel met zijn whereabouts.

Manangoi werd in 2017 wereldkampioen op de 1.500 meter en zou dus ook een van de favorieten voor een medaille geweest zijn in Tokio. Maar dat feestje gaat niet door.

Manangoi had voor elk van zijn gemiste tests wel een verklaring paraat (een gemiste vlucht, druk verkeer en foute communicatie), maar dat sneed geen hout bij de Athletics Integrity Unit.
pi_196272279
quote:
Dopingschorsing Australische zwemster Shayna Jack teruggebracht tot 2 jaar

Het Internationaal Sporttribunaal (TAS) heeft de dopingschorsing van de Australische zwemster Shayna Jack teruggebracht van vier tot twee jaar.

De 22-jarige Jack werd vier jaar geschorst nadat ze in juni 2019 positief had getest op ligandrol, een verboden middel dat de spiermassa vergroot. Volgens het TAS heeft Jack het middel hoogstwaarschijnlijk niet intentioneel ingenomen. De tweejarige schorsing ging in op 12 juli 2019. De Australische zwemster zou dus in aanmerking kunnen komen voor de Olympische Spelen van volgend jaar. De Spelen in Tokio, die vanwege de coronacrisis met een jaar werden uitgesteld, gaan op 23 juli 2021 van start.

Jack verbeterde samen met haar Australische ploeggenotes het wereldrecord op de 4x100 meter vrije slag bij de vrouwen op de Commonwealth Games van 2018. Geen enkel ander team deed tot dusver beter dan hun 3:30.05.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog maandag 16 november 2020 @ 15:44:59 #104
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_196272495
heel verwarrend om steeds te lezen 'sporter test positief' en dan gaat het vrijwel altijd over Covid :')
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_196285835
quote:
10s.gif Op vrijdag 6 november 2020 16:18 schreef DeeBee het volgende:
Waarom toch altijd van die lachwekkende teksten als 'extreem kleine hoeveelheid', dat is echt niveautje 'een beetje zwanger'.
je hebt nanogram, picogram en je hebt yoctogram. Eén yoctogram is gelijk aan 0,000 000 000 000 000 000 000 001 gram. Is net als covid. Kom je binnen 1 meter van iemand die het gebruikt heeft, dan test jij ook positief op doping ;)
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  donderdag 26 november 2020 @ 18:42:44 #106
488763 Starflyer
Flies to the stars
pi_196425019
quote:
Christian Coleman, de regerend wereldkampioen op de 100 meter, heeft bij het internationale sporttribunaal CAS beroep aangetekend tegen zijn tweejarige dopingschorsing. Dat maakt het CAS donderdag bekend.

Coleman werd op 22 oktober voor twee jaar geschorst voor het missen van drie dopingtests in twaalf maanden, wat tegen de antidopingregels van de Athletics Integrity Unit (AIU) is. Er is geen bewijs dat hij verboden middelen heeft gebruikt.

Door de dopingschorsing van de AIU moet Coleman de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio missen. Het zouden de eerste Spelen zijn voor de 24-jarige Amerikaan. De schorsing van Coleman loopt tot en met 13 mei 2022.

Coleman meldde in maart dat hij op 9 december vorig jaar niet bereikbaar was voor een test, nadat hij eerder op 16 januari en 26 april 2019 al afwezig was.

Volgens de wereldrecordhouder op de 60 meter (indoor) was er sprake van een complot. Hij ontkende met klem dat hij de dopingcontroleurs bewust heeft ontweken, maar de AIU oordeelde dat de atleet geen goede redenen heeft aangedragen om de gemiste testen te verklaren.
https://www.nu.nl/sport-o(...)dopingschorsing.html
No Dyson Barrier is going to stop me!
  maandag 14 december 2020 @ 19:20:57 #107
410477 Fietsertje70
als vlinders wespen worden :-)
pi_196732782
https://www.gelderlander.(...)w-vergrijp~abcbf7d8/

ik dacht dat-ie dat al had, een levenslange schorsing, maar nu dus alsnog.
pi_196895051
quote:
RB Salzburg-spelers Mohamed Camara en Sekou Koita hebben positief getest op doping. Dat heeft de Oostenrijkse eersteklasser dinsdag bekendgemaakt. Volgens Salzburg zijn de positieve tests te wijten aan medicatie tegen hoogteziekte.

De Malinese internationals speelden vorige maand in een kwalificatiematch voor de Africa Cup in Windhoek op een hoogte van 1.700 meter tegen thuisploeg Namibië. Na hun terugkeer behoorden Camara en Koita tot de tien Salzburg-spelers die op 22 november werden getest door de UEFA.

“Camara en Koita hadden in hun stalen sporen van een substantie die voorkomt in medicatie tegen hoogteziekte”, zo klinkt het in een mededeling van RB Salzburg. “Ze hebben beiden verklaard dat ze deze medicatie hebben gekregen van de medische staf van de Malinese nationale ploeg voor de uitmatch tegen Namibië.”
pi_196898072
Het altijd cleane voetbal.
Jack does it in real time...
pi_196898384
twitter

Oeps :D
  woensdag 23 december 2020 @ 10:35:19 #111
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_196898514
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2020 10:24 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[ twitter ]
Oeps :D
Ouch
pi_196898602
quote:
Het Internationaal Sporttribunaal TAS heeft geen gehoor gegeven aan het beroep van de Braziliaanse judoka Rafaela Silva tegen haar dopingschorsing van twee jaar. Dat heeft het TAS maandag gemeld.

Silva testte in augustus 2019 positief op het verboden middel fenoterol tijdens de Pan-Amerikaanse Spelen in Peru, waar ze goud won bij de -57kg. De organisatie van die Spelen diskwalificeerde haar en nam haar de gouden medaille af. De internationale judobond IJF legde haar in januari van dit jaar een schorsing van twee jaar op en ontnam haar ook nog eens de bronzen medaille die ze op de WK eind augustus 2019 in Tokio veroverde.

Silva ging in beroep bij het TAS en voerde daar aan dat ze het middel niet bewust had ingenomen, maar mogelijk per ongeluk via een kamergenote had binnengekregen. Het sporttribunaal oordeelde dat de judoka onvoldoende kon aantonen dat er geen opzet in het spel was en handhaafde de schorsing.

Silva, die opgroeide in de Cidade de Deus, de beruchte favela van Rio de Janeiro, behaalde haar grootste successen in eigen land op het WK 2013 en op de Spelen van 2016. Ze werd één van ‘s lands successymbolen voor de bewoners van probleemwijken.
  woensdag 23 december 2020 @ 10:47:46 #113
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_196898697
Het wachten is toch ook wel op de eerste die claimt dat een positieve dopingtest of een afwijkend bloedpaspoort komt door het corona-vaccin dat hij gekregen heeft ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_196917218
TOPSHOW

Sun Yang’s doping ban overturned after Chinese swimmer exposed racist tweets

Compleet artikel:
https://www.heraldsun.com(...)c49e6cc5b2007530f55c
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  Redactie Sport / Supervogel donderdag 24 december 2020 @ 08:09:24 #115
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_196918601
Wat een verhaal :')
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 24 december 2020 @ 09:05:50 #116
426493 crew  PippenScottie
pi_196919157
quote:
15s.gif Op donderdag 24 december 2020 04:20 schreef superniger het volgende:
TOPSHOW

Sun Yang’s doping ban overturned after Chinese swimmer exposed racist tweets

Compleet artikel:
https://www.heraldsun.com(...)c49e6cc5b2007530f55c
Schitterend. Ik hoop dat zijn ban blijft staan, maar dat het ook een les is: als je je niet normaal kan gedragen op social media, zoek dan ook geen normale functie.
  Redactie Sport / Supervogel vrijdag 1 januari 2021 @ 21:28:55 #117
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_197163675
twitter


Namen en rugnummers aub
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 1 januari 2021 @ 22:17:01 #118
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_197165444
quote:
7s.gif Op vrijdag 1 januari 2021 21:28 schreef Pino112 het volgende:
[ twitter ]

Namen en rugnummers aub
Die atleet die hier weinig aan gaat hebben omdat hij in een Hongaarse cel zit?

Madiea G. die er ook weinig aan gaat hebben want cel?
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_197165845
quote:
10s.gif Op vrijdag 1 januari 2021 22:17 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Die atleet die hier weinig aan gaat hebben omdat hij in een Hongaarse cel zit?

Madiea G. die er ook weinig aan gaat hebben want cel?
Recreatieve drugshandel maken ze minder uitzonderingen voor denk.

En noem die namen gewoon inderdaad...
Jack does it in real time...
pi_197169317
Zullen wel hockeyers zijn
  zaterdag 2 januari 2021 @ 13:23:32 #121
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_197171636
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 januari 2021 10:24 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Zullen wel hockeyers zijn
of Boonen _O-
pi_197173574
quote:
Wordt gebruik van cannabis ook als doping beschouwd?
Cannabis staat op de dopinglijst en wordt als doping beschouwd. Gebruik tijdens de sport is verboden. Cannabis wordt gezien als ontspannend middel dat om die reden prestatieverhogend zou kunnen werken. Ook wordt het gezien als onverenigbaar met de ethische beginselen van de sport (1). Plaatsing van cannabis op de dopinglijst is vreemd omdat vele eigenschappen van cannabis eerder zorgen voor verslechtering van de prestatie dan verbetering. Het heeft een negatieve invloed op reactietijd en waarneming en door de invloed op het hart vermindert het prestatievermogen (1).
https://www.jellinek.nl/v(...)ls-doping-beschouwd/
quote:
Alcohol wordt meestal gebruikt om positieve redenen; voor de gezelligheid, omdat het lekker is en om te ontspannen.
https://www.jellinek.nl/vraag-antwoord/waarom-drinken-mensen/
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_197269701
twitter


twitter


[ Bericht 7% gewijzigd door superniger op 07-01-2021 17:01:21 ]
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_197270403
quote:
wat een slet!

pi_197271818
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 17:25 schreef THEFXR het volgende:

[..]

wat een slet!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  donderdag 7 januari 2021 @ 18:44:24 #126
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_197271839
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 18:42 schreef superniger het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Oh ja dit _O-
pi_197276506
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 18:42 schreef superniger het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
pi_197295086
quote:
Opnieuw ophef rond doping in atletiek: ex-wereldkampioen verspringen en zilveren medaillewinnaar in Rio, geschorst

De Athletics Integrity Unit (AIU) heeft vrijdag verspringer Luvo Manyonga voorlopig geschorst. De 30-jarige Zuid-Afrikaan, wereldkampioen in 2017 en zilveren medaillewinnaar in Rio in 2016, geldt als een grote naam in de atletiekwereld. Hij beging fouten met zijn whereabouts.

Of Manyonga zijn whereabouts slecht heeft ingevuld, dan wel niet op het juiste moment op de juiste plaats was, is niet duidelijk. De AIU liet alleen weten dat hij voorlopig geschorst is wegens ‘whereabouts failures’.

Een definitieve straf volgt pas na een volwaardig onderzoek. In totaal zijn er nu al vier wereldkampioenen atletiek van de jongste twee WK’s geschorst voor missers met hun whereabouts: de Amerikaan Cristian Coleman, de Bahreinse Salwa Eid Nasser, de Keniaan Elijah Manangoi en nu dus ook Manyonga. Nasser is ondertussen wel vrijgesproken, maar de AIU gaat nog in beroep bij het sporttribunaal TAS.

AIU schorste vrijdag ook de 24-jarige Keniaanse 800 meterloper Alfred Kipketer, ook al voor ‘whereabouts failures’. Hij is de juniorenwereldkampioen van 2014 en haalde twee jaar later in Rio de olympische finale.
  woensdag 13 januari 2021 @ 11:19:10 #129
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_197381202
quote:
Celstraf oud-renner Denifl voor rol in Duits-Oostenrijks dopingschandaal

Voormalig wielrenner Stefan Denifl is door de rechtbank van Innsbruck veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar, waarvan zestien maanden voorwaardelijk, vanwege zijn rol in het dopingnetwerk rond de Duitse sportarts Mark Schmidt. Ook moet hij een schadevergoeding van 349.000 euro betalen.

De 33-jarige Oostenrijker is de volgende die een straf opgelegd krijgt naar aanleiding van Operatie Aderlass, een grootschalig onderzoek door de Oostenrijkse en Duitse politie naar het bloeddopingnetwerk waarvan Schmidt de spil is. In eerdere rechtszaken volstond de rechtbank met schorsingen, onder anderen voor Alessandro Petacchi, Borut Bozic en Jarlinson Pantano.

Denifl, die onder meer onder contract stond bij Leopard Trek, Vacansoleil-DCM en IAM Cycling, bekende in maart 2019 dat hij klant was van Schmidt en bloeddoping had gebruikt. Hij werd enkele maanden later door de internationale wielrenunie UCI voor vier jaar geschorst. Denifl heeft al laten weten niet te zullen terugkeren als renner.

Volgens de aanklager gebruikte Denifl tussen 2014 en 2018 bloeddoping. Zijn resultaten in die jaren, met onder meer de eindzege in de Ronde van Oostenrijk in 2017 en een etappewinst in Vuelta in hetzelfde jaar, zijn geschrapt.

Uitspraak Schmidt
Komende vrijdag doet de rechtbank in Duitsland uitspraak tegen sportarts Schmidt. De openbaar aanklager heeft vijfenhalf jaar cel geëist tegen hem. Daarnaast vindt Justitie dat Schmidt een beroepsverbod van vijf jaar moet krijgen.
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 13 januari 2021 @ 11:57:48 #130
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_197381883
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 januari 2021 21:23 schreef wimderon het volgende:

[..]

Niet met Alfred :'(
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_197407095
quote:
Olympisch hordekampioene Brianna McNeal geschorst wegens geknoei met dopingtest

Een half jaar voor de Olympische Spelen van Tokio is olympisch hordekampioene Brianna McNeal voorlopig geschorst. Ze zat ook in 2017, meteen na haar olympische titel, al een jaar schorsing uit.
De 29-jarige Amerikaanse, die op de Spelen van 2016 in Rio de Janeiro goud pakte op de 100 meter horden, zou hebben geknoeid met een dopingtest. Dat zegt de Athletics Integrity Unit (AIU) op haar website, voorlopig zonder meer uitleg te verschaffen. Het wereldantidopingbureau WADA beschouwt het als een overtreding van de dopingregels. De AIU heeft McNeal daarom een voorlopige schorsing opgelegd.

De regerende olympische kampioene riskeert om als recidiviste zeer stevig gestraft te worden. Volgens Amerikaanse media hangt haar een schorsing tussen de vijf en de acht jaar boven het hoofd. Vier jaar geleden kreeg ze drie “whereabouts failures” achter haar naam omdat ze haar verblijfsgegevens niet correct had ingevuld of zich op het moment van een dopingcontrole niet op de afgesproken plaats bevond. Het leverde toen een jaar schorsing op, waardoor McNeal het WK atletiek in Londen in 2017 aan zich voorbij zag gaan.
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 19 januari 2021 @ 18:28:30 #132
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_197511455
Dit is niet leuk.
https://www.miamiherald.c(...)rticle248597930.html

rahimovdansje.gif
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Moderator / Redactie Sport / Weblog woensdag 20 januari 2021 @ 19:39:02 #133
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_197536888
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2021 18:28 schreef heywoodu het volgende:
Dit is niet leuk.
https://www.miamiherald.c(...)rticle248597930.html

rahimovdansje.gif
gewichtheffen, verrassend
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  Redactie Sport / Supervogel vrijdag 5 februari 2021 @ 11:07:04 #134
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_197829740
twitter
pi_197829778
Lol.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_197831287
:o
  vrijdag 5 februari 2021 @ 12:28:01 #137
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_197831492
1 jaar? Hier staat toch gewoon 4 jaar voor?
  vrijdag 5 februari 2021 @ 12:29:24 #138
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_197831514
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 februari 2021 12:28 schreef Zelva het volgende:
1 jaar? Hier staat toch gewoon 4 jaar voor?
UEFA heeft zelf al toegegeven dat het zonder intentie was. Schorsing is dus voor de onzorgvuldigheid
  vrijdag 5 februari 2021 @ 12:34:38 #139
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_197831591
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 februari 2021 12:29 schreef hhh38 het volgende:

[..]

UEFA heeft zelf al toegegeven dat het zonder intentie was. Schorsing is dus voor de onzorgvuldigheid
Dat maakt niet uit. Het gaat niet om de intentie, het gaat om of er sprake was van 'No significant fault or negligence'. Zomaar een middeltje in je mik gooien is juist hét schoolvoorbeeld van negligence.
  vrijdag 5 februari 2021 @ 12:40:48 #140
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_197831731
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 februari 2021 12:34 schreef Zelva het volgende:

[..]

Dat maakt niet uit. Het gaat niet om de intentie, het gaat om of er sprake was van 'No significant fault or negligence'. Zomaar een middeltje in je mik gooien is juist hét schoolvoorbeeld van negligence.
Dus als bewezen wordt dat jij dit middel hebt gebruikt om andere doping te maskeren is de straf niet zwaarder?
pi_197832084
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 februari 2021 12:40 schreef hhh38 het volgende:

[..]

Dus als bewezen wordt dat jij dit middel hebt gebruikt om andere doping te maskeren is de straf niet zwaarder?
Dan is het met intentie dus lijkt me een andere straf logischer. Nu is de UEFA van mening dat Onana gewoon onzorgvuldig is geweest.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog vrijdag 5 februari 2021 @ 13:03:07 #142
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_197832141
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  Moderator vrijdag 5 februari 2021 @ 13:03:44 #143
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_197832150
Hij komt nog goed weg ja.

Scheelt waarschijnlijk dat het een bekende naam is.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  vrijdag 5 februari 2021 @ 13:05:32 #144
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_197832183
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 februari 2021 12:59 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Dan is het met intentie dus lijkt me een andere straf logischer. Nu is de UEFA van mening dat Onana gewoon onzorgvuldig is geweest.
Ja dat zeg ik, maar volgens @Zelva maakt dat niet uit :?
  Moderator / Redactie Sport / Weblog vrijdag 5 februari 2021 @ 13:05:55 #145
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_197832190
Bij het wielrennen word je in 95% van de gevallen ontslagen, in het voetballen wordt je lachend doorbetaald :')
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  vrijdag 5 februari 2021 @ 13:08:00 #146
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_197832220
quote:
quote:
Trainer Michel Vonk laat weten het heel vervelend te vinden. "Het is een enorme klap. Volgens mij is het niet helemaal eerlijk voor een speler van Telstar. Het menselijke aspect in deze schorsing is natuurlijk het allerbelangrijkste en het is gewoon vreselijk voor Van Essen."

Telstar-voorzitter Pieter de Waard laat aan RTV NH weten de straf "buitenproportioneel" te vinden. "Wij kennen Kevin van Essen niet als een oplichter. Als je hem twee jaar van zijn liefste ding berooft, dan heb ik daar wel moeite mee."
Die reacties ook destijds :')
  vrijdag 5 februari 2021 @ 13:16:03 #147
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_197832363
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 februari 2021 12:40 schreef hhh38 het volgende:

[..]

Dus als bewezen wordt dat jij dit middel hebt gebruikt om andere doping te maskeren is de straf niet zwaarder?
Er hoeft niets meer bewezen te worden. De atleet moet zelf bewijzen dat hij er geen of verminderd schuld aan had dat dit middel is aangetroffen.

Dat kan bijvoorbeeld bij een vervuild supplement waar je van had kunnen verwachten dat deze schoon was omdat het op de lijst van goedgekeurde supplementen staat.

Ik zie echt niet in hoe Onana verminderd schuld heeft door te claimen dat hij niet zo goed oplette en per ongeluk de medicijnen van zijn vrouw nam.Hier moet de hoofregel gevolgd worden dat een atleet zelf verantwoordelijk is voor wat er in zijn lichaam wordt aangetroffen.

Zoals ik de WADA-code lees, hoofdstuk 10.6, is Onana gewoon negligent geweest. Op pagina 70 staat ook een voetnoot uitlopend van No fault or negligence en dat zijn dus zaken waar je wel zo'n beetje aan mag denken bij No significant fault or negligence.

Dus de volgende zaken zijn als referentie aangegeven voor niet No, maar mogelijk No significant:

- Een verkeerd gelabeld of onverwacht vervuild supplement dat normaal schoon is.
- De dokter heeft het buiten medeweten van de atleet toegediend
- Het eten van de atleet is gesaboteerd door iemand uit de entourage van de atleet

Dat heeft dus niets te maken met zelf achteloos een medicijn naar binnen gooien, dan val je gewoon terug naar artikel 2.1.1:

quote:
2.1.1 It is the Athletes’ personal duty to ensure that no Prohibited Substance enters their bodies. Athletes
are responsible for any Prohibited Substance or its Metabolites or Markers found to be present in their Samples. Accordingly, it is not necessary that intent, Fault, Negligence or knowing Use on the Athlete’s part be demonstrated in order to establish an anti-doping rule violation under Article 2.1.
  vrijdag 5 februari 2021 @ 13:17:38 #148
131800 Tarado
capô de fusca
pi_197832394
quote:
in principe zou de knvb de schorsing toch kunnen verzwaren?
  vrijdag 5 februari 2021 @ 13:32:02 #149
14505 OProg
A Life in Music
pi_197832709
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 februari 2021 13:05 schreef rubbereend het volgende:
Bij het wielrennen word je in 95% van de gevallen ontslagen, in het voetballen wordt je lachend doorbetaald :')
Omdat het voetballen puur opportunisme is waarin de transfersom om zeep gaat bij ontslag.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  vrijdag 5 februari 2021 @ 13:32:46 #150
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_197832721
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 februari 2021 12:59 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Dan is het met intentie dus lijkt me een andere straf logischer. Nu is de UEFA van mening dat Onana gewoon onzorgvuldig is geweest.
Intentie is niet van belang. En dat is logisch ook, want intentie is eigenlijk nooit te bewijzen. Dan moet je atleten echt op heterdaad gaan betrappen met de naald nog in de ader en zo.
pi_197833481
quote:
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 februari 2021 13:03 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Hij komt nog goed weg ja.

Scheelt waarschijnlijk dat het een bekende naam is.
Zeg dat!

twitter
pi_197837743
quote:
7s.gif Op vrijdag 5 februari 2021 13:32 schreef OProg het volgende:

[..]

Omdat het voetballen puur opportunisme is waarin de transfersom om zeep gaat bij ontslag.
voetballers hebben meer waarde dan wielrenners
pi_197837748
Ook wel weer grappig hoe Thijs Sunfields hier op reageert op Twitters. Lekker aan het trollen ook weer
  vrijdag 5 februari 2021 @ 18:19:40 #154
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_197837807
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 februari 2021 13:32 schreef Zelva het volgende:

[..]

Intentie is niet van belang. En dat is logisch ook, want intentie is eigenlijk nooit te bewijzen. Dan moet je atleten echt op heterdaad gaan betrappen met de naald nog in de ader en zo.
twitter

Dus Thijs lult maar wat hier?
  vrijdag 5 februari 2021 @ 18:42:47 #155
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_197838170
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 februari 2021 18:19 schreef hhh38 het volgende:

[..]

[ twitter ]
Dus Thijs lult maar wat hier?
Nee, Thijs zegt precies wat ik ook zeg.

De kwestie is of het terecht is dat de UEFA meegaat in het verhaal. Mij lijkt dat niet. En ik zie niet staan dat Thijs vindt van wel. Hij doet alleen een constatering.
pi_197838227
Doping, boeiend. Allemaal niet zo panisch doen, gewoon spuiten en slikken

twitter
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  vrijdag 5 februari 2021 @ 18:59:35 #157
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_197838457
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 februari 2021 18:42 schreef Zelva het volgende:

[..]

Nee, Thijs zegt precies wat ik ook zeg.

De kwestie is of het terecht is dat de UEFA meegaat in het verhaal. Mij lijkt dat niet. En ik zie niet staan dat Thijs vindt van wel. Hij doet alleen een constatering.
"Het kan uitmaken voor de strafmaat". Dat lees ik nergens terug in jouw comments.
  vrijdag 5 februari 2021 @ 19:03:33 #158
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_197838543
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 februari 2021 18:59 schreef hhh38 het volgende:

[..]

"Het kan uitmaken voor de strafmaat". Dat lees ik nergens terug in jouw comments.
:?

'No significant fault or negligence' gaat puur over het verlagen van de straf.
  vrijdag 5 februari 2021 @ 19:06:21 #159
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_197838602
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 februari 2021 19:03 schreef Zelva het volgende:

[..]

:?

'No significant fault or negligence' gaat puur over het verlagen van de straf.
Ja en daar voldoet dit geval dus niet aan. Maar volgens UEFA en Thijs wel
  vrijdag 5 februari 2021 @ 19:48:20 #160
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_197839490
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 februari 2021 19:06 schreef hhh38 het volgende:

[..]

Ja en daar voldoet dit geval dus niet aan.
Naar mijn mening niet nee, want dit lijkt me typisch een gevalletje van een sporter die geen enkele moeite heeft gedaan om voorzichtig te zijn met middelengebruik. Of gewoon de boel bij elkaar aan het liegen is, dat kan natuurlijk ook nog steeds. Maar ik kan ook echt wel ongelijk hebben hoor, alle ins en outs zijn mij ook niet bekend.

Het kan bijvoorbeeld schelen als hij meteen de dopinginstanties heeft gesignaleerd dat hij een verkeerd pilletje heeft geslikt. Maar het zal vast wel zo zijn dat hij eigenlijk niets er van heeft gemerkt dat hij geen aspirine heeft ingenomen. Was dan ook nergens voor nodig.

quote:
Maar volgens UEFA en Thijs wel
Volgens UEFA klopt, maar, nogmaals, Thijs geeft alleen maar aan wat de UEFA vindt, hij zegt nergens dat hij zelf ook vindt dat Onana minder
blaam treft.
  vrijdag 5 februari 2021 @ 20:04:54 #161
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_197839854
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 februari 2021 19:48 schreef Zelva het volgende:

[..]

Naar mijn mening niet nee, want dit lijkt me typisch een gevalletje van een sporter die geen enkele moeite heeft gedaan om voorzichtig te zijn met middelengebruik. Of gewoon de boel bij elkaar aan het liegen is, dat kan natuurlijk ook nog steeds. Maar ik kan ook echt wel ongelijk hebben hoor, alle ins en outs zijn mij ook niet bekend.

Het kan bijvoorbeeld schelen als hij meteen de dopinginstanties heeft gesignaleerd dat hij een verkeerd pilletje heeft geslikt. Maar het zal vast wel zo zijn dat hij eigenlijk niets er van heeft gemerkt dat hij geen aspirine heeft ingenomen. Was dan ook nergens voor nodig.
[..]

Volgens UEFA klopt, maar, nogmaals, Thijs geeft alleen maar aan wat de UEFA vindt, hij zegt nergens dat hij zelf ook vindt dat Onana minder
blaam treft.
Hmm oké ^O^

Dan zou dat hoger beroep bij het CAS dus ook zomaar een hogere straf op kunnen leveren?
pi_197855339
Heeft iemand hier ooit in plaats van een aspirientje een medicijn van je partner waar een recept voor nodig is gepakt? Complete kolder natuurlijk.
Want ik heb destijds besloten, dat ik de harde weg ontwijk.
Dus blijf ik lopen door de sloten, het liefst in zeven tegelijk.
BZB - Zeven Sloten
pi_197855806
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 februari 2021 17:27 schreef FrankRicard het volgende:
Heeft iemand hier ooit in plaats van een aspirientje een medicijn van je partner waar een recept voor nodig is gepakt? Complete kolder natuurlijk.
wat had ie dan moeten zeggen?
dat ie al jaren systematisch aan de doping zit?
Hij had wel kunnen zeggen bijvoorbeeld dat zijn vrouwtje bij het uitknijpen van de tablet uit de verpakking, de tablet wegschoot, per ongeluk in het glas van de heer Onana waar melk inzat terechtkwam en Onana vervolgens zonder medeweten het opdronk. Ze heeft nog gezocht naar de tablet, maar staakte tevergeefs haar zoektocht na kwartiertje.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_197855857
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 februari 2021 20:04 schreef hhh38 het volgende:

[..]

Hmm oké ^O^

Dan zou dat hoger beroep bij het CAS dus ook zomaar een hogere straf op kunnen leveren?
Dat vroeg ik me ook af ja.
pi_197869218
De onvermijdelijke Douwe de Boer pleit Onana vrij: https://www.nporadio1.nl/(...)nana-in-hoger-beroep
  zondag 7 februari 2021 @ 23:19:15 #166
398044 0ne_of_the_few
Mate verslaafde
pi_197881445
Ram bij studio voetbal _O-
Kein gewalt! Wir sind das volk!
Steps taken forwards but sleepwalking back again.
pi_197882347
quote:
1s.gif Op zondag 7 februari 2021 11:00 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
De onvermijdelijke Douwe de Boer pleit Onana vrij: https://www.nporadio1.nl/(...)nana-in-hoger-beroep
Is Douwe ooit voor een schorsing geweest?
Citius, Altius, Fortius.
pi_197885460
quote:
1s.gif Op zondag 7 februari 2021 23:19 schreef 0ne_of_the_few het volgende:
Ram bij studio voetbal _O-
Wat had hij te melden?
pi_197886564
Maar wat wilde hij nou eigenlijk innemen waarvan de naam zo verdomd veel lijkt op furosemide (of eventuele merknaam)?
Government is not the solution to our problem, government is the problem.
Far across the moonbeam I know that's who you are
  maandag 8 februari 2021 @ 11:57:49 #170
308660 kl1172
De zomer van '83...
pi_197886749
quote:
7s.gif Op maandag 8 februari 2021 11:46 schreef nostra het volgende:
Maar wat wilde hij nou eigenlijk innemen waarvan de naam zo verdomd veel lijkt op furosemide (of eventuele merknaam)?
Er wordt gezegd dat ie een paracetamolletje of een aspirientje wilde nemen. More Plates More Dates had er een youtube filmpje over gemaakt en zei dat er werd beweerd dat dat pilletje of doosje enorm hard leek op het paracetamolletje of aspirientje (dat is niet duidelijk) dat hij wilde nemen. Ook stond er een Nederlandse voetbalexpert , Marcel van der kraan, een nieuwsjournalist van Sky te woord en die noemde furozemide een stimulant. Wat me niet echt correct lijkt.

[ Bericht 1% gewijzigd door kl1172 op 08-02-2021 12:32:22 ]
pi_197886927
quote:
0s.gif Op maandag 8 februari 2021 11:57 schreef kl1172 het volgende:
Er wordt gezegd dat ie een paracetamolletje of een aspirientje wilde nemen.
Ah, ok. Van der Sar zei in een interview dat de namen ook heel erg op elkaar leken, vandaar.
Government is not the solution to our problem, government is the problem.
Far across the moonbeam I know that's who you are
  maandag 8 februari 2021 @ 12:54:48 #172
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_197887602
quote:
0s.gif Op maandag 8 februari 2021 12:07 schreef nostra het volgende:

[..]

Ah, ok. Van der Sar zei in een interview dat de namen ook heel erg op elkaar leken, vandaar.
die is objectief? _O-
gast heeft echt keihard geluk met een korting van 3 jaar.
want dit smoesje hebben vaker we gehoord
  Moderator / Redactie Sport / Weblog maandag 8 februari 2021 @ 12:59:52 #173
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_197887673
quote:
0s.gif Op maandag 8 februari 2021 12:07 schreef nostra het volgende:

[..]

Ah, ok. Van der Sar zei in een interview dat de namen ook heel erg op elkaar leken, vandaar.
Van der Sar speelde toch jarenlang bij Juventus, die dopingploeg waar Ajax de dupe van werd in de CL finale?
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  donderdag 18 februari 2021 @ 23:05:17 #174
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_198086984
https://nos.nl/artikel/23(...)k-dopinggebruik.html

quote:
De tuchtcommissie van de Europese voetbalbond UEFA heeft de Malinese voetballers Mohamed Camara en Sekou Koita van Red Bull Salzburg voor drie maanden geschorst wegens overtreding van de dopingregels.

Het duo liep tegen de lamp bij een dopingtest, nadat ze tien dagen weg waren geweest in verband met interlandverplichtingen. Nader onderzoek wees uit dat Camara en Koita van een arts een medicijn tegen hoogteziekte hadden gekregen dat een verboden stof bevatte.

Net als eerder bij Ajax-doelman André Onana erkende de UEFA dat er van opzet geen sprake was. De regels bepalen echter dat een speler persoonlijk verantwoordelijk is om ervoor te zorgen dat er geen verboden stoffen in het lichaam terechtkomen.

Wat een ontzettende pech ook weer, dat je net in die ene sport waar al amper controles plaatsvinden, betrapt wordt op het onopzettelijk gebruiken van verkeerde medicijnen.
  Moderator donderdag 18 februari 2021 @ 23:09:08 #175
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_198087096
In het voetbal is er nooit sprake van opzet.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  vrijdag 19 februari 2021 @ 09:39:55 #176
308660 kl1172
De zomer van '83...
pi_198090328
quote:
0s.gif Op donderdag 18 februari 2021 23:09 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
In het voetbal is er nooit sprake van opzet.
Daarom zouden ze het reguliere voetbaltoernooi op de paralympische spelen moeten programmeren, daar lijken deze arme jochies meer op hun plaats. Al die moeilijke medicijnen en onbetrouwbare dokters in die sport pfoe, ze hebben het niet echt makkelijk...
pi_198090393
quote:
0s.gif Op donderdag 18 februari 2021 23:09 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
In het voetbal is er nooit sprake van opzet.
Ze hebben wel hun domheid mee
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 19 februari 2021 @ 12:07:24 #178
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_198092712
De zaak sleept al jaren en jaren en jaren voort, maar een Italiaanse rechtbank heeft Alex Schwazer vrijgesproken van doping omdat er met zijn urinemonsters geknoeid zou zijn door de WADA-mensen. WADA is woest, zoals verwacht.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_198111781
twitter
pi_198296096
quote:
Het antidopingorgaan van World Athletics, de internationale atletiekfederatie, heeft Nelly Jepkosgei een schorsing van drie jaar opgelegd. Dat maakte de organisatie dinsdag bekend.

De tot Bahreinse genaturaliseerde Keniaanse staat sinds 1 februari geschorst aan de kant. Haar resultaten vanaf 15 juni 2020 worden geschrapt.

De 29-jarige Jepkosgei, een specialiste op de 800 en 1.500 meter, had getracht in 2018 dopingcontroles te ontwijken en te vervalsen. Omdat ze schuld erkende, ontliep ze de maximumstraf van vier jaar. (belga)
pi_199231648
twitter
  vrijdag 21 mei 2021 @ 13:26:07 #182
11923 I.R.Baboon
Schaterlachend langs ravijnen.
pi_199539198
Een mannelijke Nederlandse atleet is betrapt op doping, is sinds 15 oktober 2020 niet meer in actie gekomen en wordt nu voor 4 jaar geschorst: https://hardloopnetwerk.nl/dopinggeval-in-nederlandse-atletiek/. Iemand enig idee over wie dit kan gaan?
Het gaat slecht, verder gaat het goed.
  Redactie Sport / Supervogel vrijdag 4 juni 2021 @ 18:21:28 #183
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_199745469
twitter


Ram gaat met pensioen.
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 5 juni 2021 @ 11:01:01 #184
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_199752780
quote:
2s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 13:26 schreef I.R.Baboon het volgende:
Een mannelijke Nederlandse atleet is betrapt op doping, is sinds 15 oktober 2020 niet meer in actie gekomen en wordt nu voor 4 jaar geschorst: https://hardloopnetwerk.nl/dopinggeval-in-nederlandse-atletiek/. Iemand enig idee over wie dit kan gaan?
https://www.worldathletic(...)sayah-boers-14652808
https://www.worldathletic(...)ian-florant-14167747
https://www.worldathletic(...)rick-cronie-14213767

Dat zijn de enige Nederlandse mannen die vorig jaar (een soort van) degelijke resultaten hadden, relatief gezien dan, én die sinds 15 oktober (of eerder) niet meer in actie zijn gekomen. Kan natuurlijk alsnog prima om iemand anders gaan, maar die zou wat resultaten betreft dan sowieso al niet bekend zijn.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  zaterdag 5 juni 2021 @ 11:13:45 #185
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_199752938
quote:
7s.gif Op vrijdag 4 juni 2021 18:21 schreef Pino112 het volgende:
[ twitter ]

Ram gaat met pensioen.
Kan niet slechter worden.
  zaterdag 5 juni 2021 @ 11:28:00 #186
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_199753111
quote:
7s.gif Op vrijdag 4 juni 2021 18:21 schreef Pino112 het volgende:
[ twitter ]

Ram gaat met pensioen.
:D RIP Ram
  zaterdag 5 juni 2021 @ 13:47:42 #187
11923 I.R.Baboon
Schaterlachend langs ravijnen.
pi_199754601
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 juni 2021 11:01 schreef heywoodu het volgende:

[..]

https://www.worldathletic(...)sayah-boers-14652808
https://www.worldathletic(...)ian-florant-14167747
https://www.worldathletic(...)rick-cronie-14213767

Dat zijn de enige Nederlandse mannen die vorig jaar (een soort van) degelijke resultaten hadden, relatief gezien dan, én die sinds 15 oktober (of eerder) niet meer in actie zijn gekomen. Kan natuurlijk alsnog prima om iemand anders gaan, maar die zou wat resultaten betreft dan sowieso al niet bekend zijn.
Goed zoekwerk! Florant lijkt me onwaarschijnlijk want die was al redelijk einde carrière, maar bij die andere 2 is niks over blessures te vinden. Boers liep vorig jaar een sub 46 400m, dus je zou denken dat hij zich wel geprofileerd zou hebben om in aanmerking te komen voor de estafette, dus die lijkt me het meest waarschijnlijk.
Het gaat slecht, verder gaat het goed.
  zaterdag 5 juni 2021 @ 14:01:58 #188
311938 Kopiko
We were so happy...
pi_199754767
quote:
14s.gif Op zaterdag 5 juni 2021 13:47 schreef I.R.Baboon het volgende:
bij die andere 2 is niks over blessures te vinden. Boers
Een blik op zijn Insta-account leert dat Boers (o.a. op Papendal) aan het revalideren is.
quote:
isayahvb_
times done got harder, but we done got tougher! 🦍

thank you to @mijnvitesse for letting me use their aqua jogging facilities to help me get back on track.
  zaterdag 5 juni 2021 @ 14:17:54 #189
11923 I.R.Baboon
Schaterlachend langs ravijnen.
pi_199754991
quote:
5s.gif Op zaterdag 5 juni 2021 14:01 schreef Kopiko het volgende:

[..]

Een blik op zijn Insta-account leert dat Boers (o.a. op Papendal) aan het revalideren is.
[..]

Ok dan moet ik maar geen carrière bij Bellingcat overwegen.
Het gaat slecht, verder gaat het goed.
pi_199895286
De altijd doperende Houlihan OUT.

https://www.theguardian.c(...)truck-olympics-1500m

Gelukkig gaan ze eens niet mee in dat onzin voedsel argument.
Jack does it in real time...
pi_199939026
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 juni 2021 12:52 schreef DeeBee het volgende:
De altijd doperende Houlihan OUT.

https://www.theguardian.c(...)truck-olympics-1500m

Gelukkig gaan ze eens niet mee in dat onzin voedsel argument.
quote:
Shelby Houlihan gaat in beroep tegen dopingschorsing en neemt deel aan Amerikaanse trials

De Amerikaanse middellangeafstandsloopster Shelby Houlihan, nationaal recordhoudster op de 1500 en 5000 meter, mag vrijdag deelnemen aan de Amerikaanse trials voor de Olympische Spelen, die zullen plaatsvinden in Eugene (Oregon). Ze ging in beroep tegen een vierjarige dopingschorsing, en dat beroep werkt opschortend.

Houlihan werd vier jaar geschorst door het Internationaal Sporttribunaal (TAS) nadat ze positief testte op het anabolicum nandrolon. De schorsing van de 28-jarige Houlihan ging in op 14 januari, maar ze besliste intussen in beroep te gaan tegen de sanctie. De Amerikaanse at naar eigen zeggen daags voor de dopingtest een burrito met varkensvlees, die volgens haar een vals positief resultaat kan opleveren.
pi_200012928
Yastremska is vrijgesproken van doping. _O_

twitter



twitter
\

Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 22 juni 2021 @ 20:22:39 #193
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_200014190
Ook vier jaar voor de whereaboutszaak van Luvo Manyonga, zilver in Rio en oud-wereldkampioen verspringen. Het vermoeden is, gezien zijn historie, groot dat er geen sprake is van doperen of iets, maar een terugval in drugsgebruik. Triest, hij leek zijn verslaving na meerdere pogingen eindelijk achter zich gelaten te hebben waarna hij zijn grootste successen boekte ;(
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Redactie Sport / Supervogel vrijdag 2 juli 2021 @ 08:43:41 #194
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_200164512
https://nos.nl/artikel/23(...)positief-op-cannabis

quote:
'Richardson, kanshebster op olympisch sprintgoud, test positief op cannabis'

De Amerikaanse sprintster Sha'Carri Richardson heeft positief getest op cannabis en mist mogelijk de Olympische Spelen in Tokio. Dat meldt persbureau Reuters.

Richardson wordt gezien als een van de favorieten voor het goud op de 100 meter. Bij het olympisch kwalificatietoernooi in de Verenigde Staten liep de 21-jarige sprintster vorige maand 10,86. Volgens Reuters is ze bij die wedstrijden echter positief getest.

Richardson, die zich donderdag zonder opgave van reden afmeldde voor de Diamond League-wedstrijden in Stockholm, heeft nog niet gereageerd. Wel plaatste ze de cryptische tweet "ik ben een mens" in de nacht van donderdag op vrijdag.
Cannabis (lol)
  vrijdag 2 juli 2021 @ 09:39:56 #195
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_200165000
quote:
Voor ik weet is er een cutoff level van 180 ng/mL, dus dan moet je aardig door gepaft hebben.
  vrijdag 2 juli 2021 @ 09:43:04 #196
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_200165036
quote:
Ranzig dom
pi_200165629
Ik denk dat Richardson alleen maar wordt geschorst voor cannabis omdat er nog een andere schorsing zit aan te komen die achter de schermen nog bepaald moet worden. Beetje zoals Al Capone de bak indraaide voor belastingfraude ipv voor wat hij echt gedaan had, maar wat niet bewezen kon worden.
pi_200165656
Moboma van de startlijst van de 400m wegens veel te hoog testosteron.
https://www.thesouthafric(...)-by-world-athletics/
  vrijdag 2 juli 2021 @ 10:38:04 #199
194695 franklop
Fran knock
pi_200165696
4
quote:
4 jaar schorsing hangt haar boven het hoofd. Dan mist ze dus 2 Olympische Spelen vanwege Corona

en Cannabis.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  vrijdag 2 juli 2021 @ 13:25:24 #200
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_200168049
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 juli 2021 10:38 schreef franklop het volgende:
4
[..]

4 jaar schorsing hangt haar boven het hoofd. Dan mist ze dus 2 Olympische Spelen vanwege Corona

en Cannabis.
Cannabis zijn meestal milde schorsingen zeker bij USADA
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 13 juli 2021 @ 07:53:19 #201
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_200339284
Meldonium, of all places :o

twitter
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_200343002
Laatst ook twee Russische roeiers positief op meldonium
  donderdag 15 juli 2021 @ 21:50:06 #203
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_200385294
twitter


HajoGod
  zaterdag 31 juli 2021 @ 21:38:44 #204
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_200662528
Iedereen zit waarschijnlijk in OS maar Blessing is de eerste gepakte deze OS.

https://www.nu.nl/olympis(...)ieve-dopingtest.html
pi_200662608
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 juli 2021 21:38 schreef maxi-mus het volgende:
Iedereen zit waarschijnlijk in OS maar Blessing is de eerste gepakte deze OS.

https://www.nu.nl/olympis(...)ieve-dopingtest.html
Erg mooi.
  zaterdag 31 juli 2021 @ 21:46:03 #206
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_200662661
Dat is geen blessing voor haar :P
pi_200824748
Goud met een dopingrandje?

quote:
Er is een bom gebarsten in de atletiekwereld. De Italiaanse sprinter Lamont Marcell Jacobs (26) pakte afgelopen weekend nog verrassend het goud op de 100 meter, maar hij wordt nu via een bevriende bodybuilder en sportdiëtist in verband gebracht met een grootschalig dopingonderzoek. Dat schrijft het Britse dagblad The Times. Jacobs' entourage ontkent elke betrokkenheid bij het strafonderzoek en het gebruik van doping.
https://www.ad.nl/olympis(...)gonderzoek~a6356132/
  Moderator / Redactie Sport / Weblog maandag 9 augustus 2021 @ 13:44:35 #208
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_200828688
quote:
0s.gif Op maandag 9 augustus 2021 09:09 schreef alpeko het volgende:
Goud met een dopingrandje?
[..]

https://www.ad.nl/olympis(...)gonderzoek~a6356132/
coronatijd was wel ideale tijd om te dopen
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_200833167
popcorn.gif
pi_200836361
In de AD podcast vertelde Thijs Zonneveld dat Jacobs niet out of competition getest werd. Dat kan toch bijna niet waar zijn?
pi_200881026
quote:
0s.gif Op donderdag 12 augustus 2021 19:05 schreef alpeko het volgende:
Jacobs neemt de rest van 2021 vrij af :')
Alles om uit de testingpool te blijven genot.

Een complete farçe deze vent. :')
Jack does it in real time...
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 12 augustus 2021 @ 19:32:01 #213
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_200881171
CJ Ujah :W

twitter


twitter
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_200881186
Ah, van het altijd cleane TeamGB. :9

Ook Sadik Mikhou (1500m, Bahrein), Benik Abramyan (kogel, Georgië) en Mark Odhiambo (100m, Kenya) voor de bijl.

[ Bericht 16% gewijzigd door DeeBee op 12-08-2021 19:42:36 ]
Jack does it in real time...
  donderdag 12 augustus 2021 @ 19:37:35 #215
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_200881256
GENOT
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 12 augustus 2021 @ 19:41:03 #216
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_200881322
quote:
10s.gif Op donderdag 12 augustus 2021 19:33 schreef DeeBee het volgende:
Ah, van het altijd cleane TeamGB. :9

Ook Sadik Mikhou (1500m, Marokko), Benik Abramyan (kogel, Georgië) en Mark Odhiambo (100m, Kenya) voor de bijl.
Mikhou is die Bahreini die van de week al in het nieuws kwam met z'n transfusie tijdens de Spelen :9

Die andere twee, ach. Nooit van gehoord eigenlijk :D
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 12 augustus 2021 @ 19:46:43 #217
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_200881433
Oh Kilty liep ook in die finale. Stiekem wel genieten als hij zilver in moet leveren, de Mekhissi-Benabbad van het sprinten ^p^

Wel erg zuur voor die anderen natuurlijk.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_200882252
Hij had beter wat doping aan de slotloper kunnen geven
pi_200883011
quote:
0s.gif Op donderdag 12 augustus 2021 19:32 schreef heywoodu het volgende:
CJ Ujah :W

[ twitter ]

[ twitter ]
Extra lullig voor de slotloper wel nadat hij net goud uit handen gaf. Nu heeft ie straks niets. :{

Kilty mag hem best verliezen daarentegen :+
  donderdag 12 augustus 2021 @ 21:37:00 #220
33317 GotenSSJ
eilander 4-life
pi_200883520
Lekker man, eentje uit GB positief, Italiaantje neemt de rest van het jaar vrij.

Altijd genieten dat sprinten _O_
Xbox Live Gamertag : ThaD16
pi_200884144
quote:
0s.gif Op donderdag 12 augustus 2021 19:32 schreef heywoodu het volgende:
CJ Ujah :W

[ twitter ]

[ twitter ]
Team GB met een dopinggeval, je verwacht het niet :P
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_200884179
quote:
0s.gif Op donderdag 12 augustus 2021 21:37 schreef GotenSSJ het volgende:
Lekker man, eentje uit GB positief, Italiaantje neemt de rest van het jaar vrij.

Altijd genieten dat sprinten _O_
Die Italiaan is ook echt wel echt ontzettend shady ja :')
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_200884298
Ondertussen stopt Katie Compton met veldrijden omdat ze vier jaar geschorst is wegens… anabole steroïden. Ze weet zelf niet hoe dat in haar lijf gekomen is, maar een tijdje terug had ze nog een vrij sterke mening over Denise Betsema, die in hetzelfde schuitje zat:

twitter


[ Bericht 48% gewijzigd door Tommeke op 12-08-2021 22:40:06 ]
pi_200885258
quote:
1s.gif Op donderdag 12 augustus 2021 22:19 schreef Tommeke het volgende:
Ondertussen stopt Katie Compton met veldrijden omdat ze vier jaar geschorst is wegens… anabole steroïden. Ze weet zelf niet hoe dat in haar lijf gekomen is, maar een tijdje terug had ze nog een vrij sterke mening over Denise Betsema, die in hetzelfde schuitje zat:

[ twitter ]
Karma is a bitch :9
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_200885864
quote:
10s.gif Op donderdag 12 augustus 2021 19:22 schreef DeeBee het volgende:

[..]

Alles om uit de testingpool te blijven genot.

Een complete farçe deze vent. :')
Elke dag out-of-competition testen vanaf nu.
  Redactie Sport vrijdag 13 augustus 2021 @ 07:21:59 #226
274204 crew  Mexicanobakker
pi_200887194
quote:
0s.gif Op donderdag 12 augustus 2021 22:12 schreef TheVulture het volgende:

[..]

Die Italiaan is ook echt wel echt ontzettend shady ja :')
Ja, als die de rest van z’n carrière niks meer presteert is het wel duidelijk
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  Redactie Sport vrijdag 20 augustus 2021 @ 09:59:28 #227
451829 crew  H.Vviv
pi_200994503
quote:
Bahraini marathon runner El Hassan El Abbassi has been provisionally suspended after returning an adverse analytical finding for a homologous blood transfusion following a test at the Tokyo Olympics, the Athletics Integrity Unit (AIU) said.

The 37-year-old's sample was collected after the Olympic marathon in Sapporo on Aug. 8 where he finished 25th with a time of 2:15:56 in a race won by Kenyan great Eliud Kipchoge. read more

Homologous blood transfusions involve someone collecting and infusing the blood of a compatible donor while autologous blood transfusions use a person's own blood that has been stored.

The International Testing Agency (ITA), in charge of drugs testing during the Games, reported the results of the test on Aug. 15 and said that the athlete had the right to have his 'B' sample examined.

Bahrain's 1,500m runner Alsadik Mikhou was provisionally suspended for receiving a blood transfusion during the Games.

El Abbassi won gold in the 10,000 metres at the 2014 Asian Games in Incheon, South Korea and a silver medal in the marathon four years later at Jakarta, Indonesia.
pi_200995167
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 augustus 2021 09:59 schreef H.Vviv het volgende:

[..]

klinkt amateuristisch, bloed van een ander gebruiken.
pi_200998041
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 augustus 2021 10:51 schreef THEFXR het volgende:

[..]
klinkt amateuristisch, bloed van een ander gebruiken.
Klinkt als georganiseerd dopinggebruik binnen de altijd doperende Bahreinse atletiek.

Het is lachwekkend dat die nog deel mogen nemen aan evenementen gezien het aantal positieve gevallen en incidenten met hun atleten, niet te doen.
Jack does it in real time...
pi_201012830
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 augustus 2021 14:31 schreef DeeBee het volgende:

[..]
Klinkt als georganiseerd dopinggebruik binnen de altijd doperende Bahreinse atletiek.

Het is lachwekkend dat die nog deel mogen nemen aan evenementen gezien het aantal positieve gevallen en incidenten met hun atleten, niet te doen.
twitter


pi_201013681
Hahaha, gewoon naam veranderen én weer door! TOPSHOW
Jack does it in real time...
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 21 augustus 2021 @ 17:38:53 #232
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_201014045
Oh ik snapte hem niet, maar Jama Aden dus. Wat een droplul.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_201097453
quote:
Problemen dreigen voor Dopingautoriteit: 'Voldoen niet aan wereldwijde eisen'

De Dopingautoriteit dreigt op de strafbank te belanden. De Nederlandse dopingbestrijders voldoen volgens de internationale antidopingorganisatie WADA niet volledig aan de wereldwijde eisen. Dat is een voorwaarde om dopingcontroles uit te mogen voeren.

'Niet goed voor imago'
De WADA kan de Dopingautoriteit non compliant verklaren tijdens een bestuursvergadering volgende maand. In een kamerbrief schrijf staatssecretaris Paul Blokhuis dat zo'n beslissing ook de Nederlandse overheid en sportwereld raakt: "Een 'non compliant'-oordeel is vanzelfsprekend niet goed voor het imago van de Nederlandse sport, en kan op de langere termijn ook concrete negatieve gevolgen hebben voor de positie van Nederlandse sporters en Nederlandse sportorganisaties."

Een uiterste consequentie kan zelfs zijn dat Nederlandse sporters niet meer onder Nederlandse vlag mee kunnen doen aan wedstrijden.

Het ministerie van VWS heeft met NOC*NSF en de Dopingautoriteit gezocht naar een oplossing. Pijnpunt voor WADA is dat een bezwaarcommissie van de Dopingautoriteit, de Bezwaarcommissie Nationaal Dopingreglement, niet voldoende onafhankelijk is. De BND heeft sinds de oprichting twee zaken behandeld.

...
Volledige artikel: https://nos.nl/artikel/23(...)an-wereldwijde-eisen
pi_201097985
Cees-Rein zag dat het goed was!
Jack does it in real time...
pi_201098202
quote:
Russische toestanden. Goh.
pi_201098226
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 augustus 2021 17:42 schreef Nober het volgende:

[..]
Russische toestanden. Goh.
Maar WIJ doen alles op boterhammen met kaas. w/ w/ w/
Jack does it in real time...
pi_201100807
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 augustus 2021 17:42 schreef Nober het volgende:

[..]
Russische toestanden. Goh.
Geen Team NL ( :') ) maar Team NOC-NSF in Beijing :D . Welk “volkslied” zullen ze kiezen? Wolter Kroes?
  Redactie Sport / Supervogel vrijdag 27 augustus 2021 @ 21:00:11 #238
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_201100911
Leuk afscheidscadeau van Ram.
pi_201108346
quote:
Poolse baanwielrenner en bronzen medaillewinnaar Marcin Polak betrapt op doping tijdens Paralympische Spelen

De Poolse baanwielrenner Marcin Polak is betrapt op doping bij de Paralympische Spelen. De internationale wielrenunie UCI meldde vrijdag dat de 38-jarige winnaar van het brons op de 4 kilometer achtervolging positief is bevonden op het bloeddopingmiddel epo. Hij is voorlopig geschorst.

Polak, die diverse wereldtitels veroverde, mag door zijn schorsing niet uitkomen op de tijdrit over 1 kilometer. Een tuchtcommissie moet nog bepalen welke straf de baanwielrenner krijgt en of hij zijn bronzen plak moet inleveren, aldus de UCI.
  zaterdag 28 augustus 2021 @ 14:03:58 #240
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_201108943
Ik las vandaag al weer dat Ram het allemaal prima vindt als sporters geschorst worden zonder dat het openbaar wordt en ze wat smoesjes mogen verzinnen. Lullig voor de atleten die wel echt geblesseerd zijn.
  woensdag 27 oktober 2021 @ 14:25:41 #241
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_201919723
https://www.reuters.com/l(...)es-tests-2021-10-26/

quote:
Ukraine's National Anti-Doping Centre (NADC) had athletes make appointments for unannounced tests and warned others of when they would be tested, according to a World Anti-Doping Agency (WADA) independent investigation released on Tuesday.
The investigation code named 'Operation Hercules' and launched in 2019 uncovered evidence the NADC had given advance warning to athletes of tests going as far back as 2012.

"Operation Hercules has raised serious questions about the integrity of NADC’s testing practices, and the competence of some staff," WADA Intelligence and Investigations Director Gunter Younger said in a statement.
"Moreover, the apparent longevity and brazenness of these practices suggests significant organizational failings within NADC.

"Operation Hercules has convincing and corroborated evidence that NADC was engaged in the practice of telephoning athletes or contacting them through their coaches to request their attendance at the NADC, the following day, for testing.
"The evidence suggests that NADC would adopt this practice often before important international events and there were times when an entire discipline of the national team was present at the NADC awaiting testing.”

The report also said it found evidence that in 2021 the NADC reported at least six in-competition tests as out-of-competition samples.
The samples were deliberately misreported for the purposes of meeting the minimum number of out-of-competition tests required from an athlete to compete at this year's Tokyo Olympics.
WADA said the samples in question were analysed and returned negative.

The findings will be handed over to the Compliance Review Committee which will make recommendations to the WADA executive committee on whether the NADC should be ruled non-compliant.
Alle -enko's in de sportwereld slapen een stuk minder vast de komende tijd.
pi_202257036
quote:
Speler New Orleans Pelicans geschorst vanwege gebruik steroïden

De Braziliaanse small forward van de New Orleans Pelicans, Didi Louzada, is voor 25 wedstrijden geschorst nadat hij positief testte op steroïden. Dat maakte de NBA vrijdag bekend.

De 22-jarige “testte positief op drostanolone en testosteron”, aldus de Noord-Amerikaanse basketbalbond in een verklaring.

Louzada’s schorsing is onmiddellijk ingegaan en hij komt vrijdag dus niet in actie tijdens het duel met de Los Angeles Clippers.
pi_202258316
USAgenot, 25 wedstrijden. _O-
Jack does it in real time...
pi_202259153
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 november 2021 09:40 schreef DeeBee het volgende:
USAgenot, 25 wedstrijden. _O-
Dat is ongeveer twee maanden? _O-
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 20 november 2021 @ 11:19:27 #245
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_202259179
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 november 2021 11:15 schreef Faraday01 het volgende:

[..]
Dat is ongeveer twee maanden? _O-
Half januari mag 'ie weer ja :D
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Redactie Frontpage / Sport zaterdag 20 november 2021 @ 12:50:48 #246
426493 crew  PippenScottie
pi_202260354
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 november 2021 09:40 schreef DeeBee het volgende:
USAgenot, 25 wedstrijden. _O-
Het zijn ook nooit de topspelers die worden gepakt. Dit is een complete nobody bij een slecht team.
pi_203438973
quote:
'Dopingtest' in de maak voor schildkliermedicijn; schaatsgeruchten houden aan

Schildklierhormonen staan niet op de dopinglijst, toch werkt de Dopingautoriteit aan een methode om misbruik door sporters op te sporen. Dat wordt bevestigd na onderzoek van de NOS en het Noordhollands Dagblad.

Dopingexperts zeggen nog altijd aanwijzingen te hebben dat schildkliermedicatie onder topsporters wordt gebruikt, zonder medische noodzaak. Het middel zorgt voor meer energie en een snellere vetverbranding. Door nu een 'dopingtest' te ontwikkelen, hopen de experts op een afschrikwekkend effect.

"Zo spoedig mogelijk proberen wij een test op te zetten", zegt Peter van Eenoo, hoofd van het dopinglaboratorium in Gent, de organisatie die de detectiemethode moet ontwikkelen. Als het meezit, is de test eind dit jaar af. "Als wetenschapper kun je geen garanties geven, maar ik heb wel goede hoop."

Er is haast geboden, vindt hij. "Als het op die dopinglijst komt, dan willen we uiteraard direct klaar staan. We willen niet meemaken, zoals bij groeihormoon en epo is gebeurd, dat er geen test voorhanden is als het verboden wordt."

Momenteel wacht wereldantidopingagentschap WADA, hoeder van de dopinglijst, een aantal studies af die later dit jaar verschijnen over de effecten van het gebruik van schildkliermedicatie in de sport. De uitkomsten hiervan zijn nog onduidelijk al denkt de Dopingautoriteit dat de eventuele beschikbaarheid van een detectiemethode helpt in de lobby om het schildklierhormoon op de dopinglijst te krijgen.

Schadelijke gevolgen
"Tot die tijd kunnen we niet veel, behalve mensen voorlichten over de zeer schadelijke gevolgen van het nemen van hormonen als je niet ziek bent", zegt Vincent Egbers, voorzitter van de Dopingautoriteit. Waarom 'Thyrax' onder gezonde topsporters geliefd zou zijn, is hem een raadsel. De potentieel positieve effecten op prestaties wegen niet op tegen de gezondheidsrisico's. Hartritmestoornissen of hartfalen, botontkalking en spierkrampen liggen op de loer.

Het liefst wil Egbers dan ook handhaven en controles uitvoeren in bloed- en urinestalen van atleten. Maar dat is niet toegestaan als middelen niet op de verboden lijst staan.

"Het verhaal begon een aantal jaar geleden", herinnert Van Eenoo zich. "Toen er geruchten opdoken dat in bepaalde sporten, waaronder het schaatsen en het wielrennen, het schildklierhormoon genomen werd zonder dat daar directe aanleiding voor was. Zoiets roept vragen op rond doping. Waarom gebruikt men een geneesmiddel terwijl men niet ziek is?"

Hij doelt op het jaar 2018. Toen kwam aan het licht dat diverse schaatsers aan de schildkliermedicatie zouden zitten zonder medische noodzaak. Diverse schaatsprominenten spraken zich uit tegen het opzoeken van grenzen met dit middel. In een brief, gericht aan topschaatsers, waarschuwde de bond voor onnodig gebruik. Schaatsploeg Jumbo-Visma deed schildkliermedicatie volledig in de ban.

Potje met geld
Door deze gebeurtenissen ontstond bij de Dopingautoriteit het idee voor een 'dopingtest' voor schildklierhormonen. Er werd een potje met geld gereserveerd om de test vanuit Gent te laten ontwikkelen. Daar heeft men nog altijd indicaties dat het middel 'in zwang' is binnen het schaatsen.

"De Dopingautoriteit ving als een van de eerste organisaties de geruchten op", zegt Peter van Eenoo, hoofd van het Belgische dopinglaboratorium. Hij doelt op het gebruik van schildkliermedicatie in het langebaanschaatsen. "En uiteraard, als je langebaanschaatsen zegt dan denkt iedereen aan Nederland. De Dopingautoriteit heeft goede voelsprieten in het sportmilieu. En die geruchten worden tot op de dag van vandaag verder bestendigd."

De signalen die het Belgische dopinglaboratorium bereiken, zijn niet bekend bij de KNSB. "We hebben geen inzicht in wat er in de spreekkamer gebeurt", laat technisch directeur Remy de Wit van schaatsbond KNSB weten. Hij stelt in een uitgebreide reactie (PDF) dat de zorgen van destijds nu juist zijn weggenomen.

"Voor de medische begeleiding van langebaanschaatsers die voor Nederland in internationale wedstrijden uitkomen, maken we sinds drie jaar gebruik van onafhankelijke artsen. In algemene zin heb ik in die periode geen enkel signaal ontvangen dat op dit vlak iets geks aan de hand zou kunnen zijn."

Ook NOC*NSF geeft aan afgelopen jaren géén verontrustende signalen te hebben ontvangen. Integendeel, er werden protocollen opgesteld waardoor sportartsen niet meer op eigen houtje medicijnen kunnen voorschrijven. Bij een traag werkende schildklier moet de sporter voortaan naar een endocrinoloog worden doorgestuurd, waarbij het Erasmus MC als 'preferred partner' van sportkoepel NOC*NSF in beginsel de aangewezen plek is.

Grijs gebied
De indicatie die de sportkoepel en de KNSB niet zeggen te hebben, is er wél in het dopingveld.

Van Eenoo zegt aanwijzingen te hebben dat nog altijd de randen van het grijze gebied worden gezocht in de schaatssport. Hij baseert zich op indirect bewijs, zoals verhalen die hem ter ore komen vanuit de sport of informatie die sporters vrijwillig aangeven bij dopingcontroleformulieren.

"Dat geeft aan dat het niet zomaar een hype van het moment (2018, red.) was, maar dat er structureel gebruik wordt gemaakt van dat schildklierhormoon. Het waait niet gewoon over. Het is een blijver", weet Van Eenoo.

Ook Vincent Egbers herkent het geschetste beeld. "Er zijn nog steeds geruchten dat het wel wordt gebruikt. Dus ik kan niet zeggen dat het niet meer voorkomt. Aan de andere kant zeggen de sporters: het is niet verboden dus waarom zou ik het dan niet gebruiken? Ons standpunt is dat het niet verboden hoeft te zijn om het niet te gebruiken."

Waarom het langebaanschaatsen steeds terugkeert in de verhalen? Egbers kan het niet verklaren. "Het enige dat wij kunnen, is een trend zien. En we zien dat het voorkomt bij atleten die actief zijn in de schaatssport en het roeien. In andere sporten wordt het vaak niet aangegeven", zegt Egbers.

Vijf schaatsers, afkomstig uit meerdere ploegen, gaven afgelopen drie jaar aan schildkliermedicatie te gebruiken, meldt de Dopingautoriteit. Zij schreven dat vrijwillig op de dopingcontroleformulieren, net als drie wedstrijdroeiers.

"Ik durf niet te zeggen of het aan de cultuur van de sport ligt. Maar dat is iets dat we zeker nog moeten onderzoeken. We zijn nog niet klaar met dit dossier", zegt Egbers. "We gaan kijken of er misbruik wordt gemaakt van deze medicijnen op een andere schaal dan wij nu weten."
https://nos.nl/artikel/24(...)geruchten-houden-aan
Filmpje in de link.
pi_203622715
quote:
Keniaanse marathonloper Paul Lonyangata voor 19 maanden geschorst wegens dopinggebruik

De Keniaanse langeafstandsloper Paul Lonyangata, tweevoudig winnaar van de marathon van Parijs, is voor 19 maanden geschorst nadat hij positief testte op diureticum furosemide.

Lonyangata (29) werd betrapt tijdens een test buiten competitie op 24 september 2021. Hij werd op de hoogte gebracht van het positieve resultaat op 19 oktober 2021, aldus de Athletics Integrity Unit (AIU). Volgens de organisatie gaf de atleet de feiten toe en aanvaardde hij zijn sanctie in de hoop zijn zaak sneller op te lossen.

De schorsing van de Keniaan begon op 26 oktober 2021 en loopt door tot 25 mei 2023.
  dinsdag 15 februari 2022 @ 18:45:19 #249
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_203677425
quote:
De meest waanzinnige dopingsmoezen: "Onze seks is Marco fataal geworden"

Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Atleten die in de hoek gedreven worden door een positieve dopingtest doen dat soms ook. Welkom in de wereld van dopingsmoezen, waar vaginale crème, verslaving aan kalfsvlees of een verdwenen tweelingbroer/zus argumenten zijn.

Valijeva herschrijft een oud tennisverhaal

Over niemand werd tijdens de huidige Winterspelen in Peking al zo veel geschreven als over kunstschaatsster Kamila Valijeva. Wat een sprookje had moeten worden, heeft helaas veel weg van een duistere thriller. Nieuw in haar verhaal is haar grootvader, die de rol van zondebok op zich neemt.

De kleine concentratie trimetazidine die in het lichaam van Valijeva werd gevonden tijdens een dopingcontrole in december is volgens haar moeder en advocate het gevolg van de nauwe band tussen kleindochter en grootvader.

De pater familias heeft een kunsthart, neemt daarom trimetazidine en de kleindochter dronk van zijn glas.

Kan best, zeggen experts, maar trimetazidine lost na inname enkel op in de ingewanden. De enige manier om het op een andere persoon over te brengen is via braaksel.

Valijeva en haar entourage lijken met die weinig waarschijnlijke uitleg een oud tennisverhaal te herschrijven. Mariano Puerta werd na zijn verloren finale op Roland Garros tegen Rafael Nadal in 2005 betrapt op etilefrine.

De Argentijn verdedigde zich ook door te zeggen dat hij gedronken had van het glas van zijn vrouw. Die nam een product om menstruatiepijn te onderdrukken en zo zou de etilefrine in zijn lichaam gekomen zijn.

In 2020 gaf de ex-tennisser - die een schorsing kreeg van twee jaar voor zijn positieve test - toe dat zijn advocaten hem die versie hadden ingefluisterd.

Verdwenen tweelingbroer/zus van Tyler Hamilton

In de lange geschiedenis van dopingsmoezen is het onmogelijk om volledig te zijn, maar ex-wielrenner Tyler Hamilton en de Franse lange afstandloopster Fatima Yvelain spannen bij ons weten de kroon.

In het uitstekende boek "Wielermaffia" vertelde Hamilton in 2012 zijn verhalen over epo en bloedtransfusies. In 2005 was hij nog niet tot dat inzicht gekomen.

Na zijn olympisch goud in de wegrit in 2004 in Athene werd Hamilton beschuldigd van bloeddoping. In zijn bloed waren vreemde rode bloedlichaampjes gevonden.

Er volgde een procedureslag van vele maanden en een zoveelste mogelijke verklaring waarmee Hamilton uiteindelijk kwam aandraven, deed meer dan wenkbrauwen fronsen.

De Amerikaan beweerde deel te zijn van een tweeling, waarvan het andere deel was gestorven voor de geboorte in de baarmoeder. De vreemde bloedlichaampjes kwamen dus van een ongeboren broer of zus.

Hamilton kreeg een schorsing van twee jaar, zou nog een comeback maken, maar opnieuw tegen de lamp lopen.

Vervuild regenwater dat door medisch afval was gestroomd

20 mei 2012 was geen leuke dag voor Fatima Yvelain. Het regende eind mei in de Franse stad Perpignan tijdens de halve marathon en na de race werd zo ook nog eens beschuldigd van het gebruik van Epo.

Yvelain, een Franse atlete die in haar carrière meermaals Frans kampioene op de 5.000m en ook een keer op de 10.000m werd, was in 2012 als 42-jarige in de nadagen van haar carrière.

Voor de positieve Epo-test zag ze na haar halve marathon maar 1 verklaring.

Water afkomstig van de hevige regen die dag moest door medisch afval gestroomd zijn, op het parcours terecht zijn gekomen, als spatwater op haar schoenen zijn beland, zo haar loopbroek doorweekt hebben en op die manier haar urine hebben vervuild. Er was geen andere verklaring mogelijk.

Yvelain werd uiteindelijk voor twee jaar geschorst.

Had tennisser Petr Korda 292.000 kalveren gegeten?

Hoe komt een verboden middel je lichaam binnen als het niet bewust is ingespoten of ingeslikt? Eten en drinken is een logische piste als je een uitleg zoekt.

En dus ook populair bij mensen die hun onschuld uitschreeuwen. Alberto Contador had een stuk vlees gegeten dat besmet was met 0,000 000 000 05 gram clenbuterol. Floyd Landis reed naar een Tour-zege op twee biertjes en vier whisky's.

Bij tennisster Petr Korda was het iets meer dan dat. Enkele maanden na zijn eindzege op de Australian Open in 1998 testte de Tsjech positief op een spierversterkend middel. De schuld van besmet kalfsvlees, reageerde Korda.

De dopingonderzoekers konden niet uitsluiten dat Korda misschien wel besmet kalfvlees had gegeten, maar voegde er met het nodige gevoel voor humor en relativering aan toe dat hij dan wel erg hongerig was geweest.

De hoeveelheid nandrolon die in zijn lichaam werd gevonden, zou betekenen dat hij 20 jaar lang elke dag 40 kalveren zou gegeten hebben. Anders gezegd: 20x365x40= 292.000 kalveren. Korda werd voor 12 maanden geschorst en keerde niet meer terug.

Pas op voor de slaapkamer en seks

Ook de slaapkamer is een veelgekozen decor om uit te leggen hoe een verboden product in een atleet zijn of haar lichaam terecht kon komen.

AC Milan-spits Marco Borriello werd in 2006 betrapt op het gebruik van corticosteroïden. "Geen idee hoe dat in mijn lichaam kon komen", riep de Italiaan uit. Tot hij zich de vaginale infectie van zijn vriendin herinnerde.

Het Argentijnse model Belén Rodriguez sprong in de bres. "Ik had inderdaad een vaginale infectie en zonder na te denken stelde ik voor om de crème te gebruiken om te vrijen. We wisten niet dat er cortisone in zat. Onze seks is Marco fataal geworden."

Hetzelfde kan gezegd worden van Dennis Mitchell en in zeker zin ook LaShawn Merritt.

Mitchell werd naar eigen zeggen slachtoffer van zijn eigen goedheid. De Amerikaanse sprinter - die onder meer een gouden medaille in de kast heeft hangen voor de 4x100m op de Spelen van 1992 - wou zijn vrouw plezieren voor haar verjaardag in 1998.

De testosteron die gevonden werd in zijn lichaam was het gevolg van vijf biertjes en vier keer seks met zijn vrouw, beweerde hij. "Voor haar verjaardag had ze wel een verwennerijtje verdiend." Toch werd Mitchell twee jaar geschorst.

Bij meervoudig olympisch kampioen LaShawn Merritt werd rond 2010 drie keer de steroïde DHEA gevonden in zijn lichaam. Hij werd voor 21 maanden geschorst, ook al was men niet zeker dat het product een positief effect had op zijn prestaties.

De steroïde zouden volgens Merritt in een middel hebben gezeten dat een andere prestatie moest bevorderen. Het moest dienen om de lengte van zijn penis te verlengen.
_O-
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  dinsdag 15 februari 2022 @ 18:51:50 #250
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_203677513
Validinges moet gewoon geschorst worden.

Schandalig dat die toch mocht starten.

:(
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
  dinsdag 15 februari 2022 @ 18:59:37 #251
488763 Starflyer
Flies to the stars
pi_203677654
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 februari 2022 18:51 schreef Pinnenmutske het volgende:
Validinges moet gewoon geschorst worden.

Schandalig dat die toch mocht starten.

:(
Daarvoor moet je bij het CAS zijn, die ineens de leeftijd belangrijk vindt, terwijl dat voorheen geen enkel probleem was.
No Dyson Barrier is going to stop me!
pi_204185074
quote:
Gewichtheffer Rahimov verliest gouden olympische medaille van Rio 2016 na positieve dopingtest

De Kazachse gewichtheffer Nijat Rahimov is voor acht jaar geschorst wegens overtredingen op de antidopingregels. Hij verliest zijn gouden medaille op de Olympische Spelen van Rio in 2016. Dat maakte het Internationaal Sporttribunaal (TAS) bekend.

Rahimov raakte in 2021 verwikkeld in een procedure van het International Testing Agency (ITA), dat de zaak doorverwees naar het TAS. De 28-jarige Kazach werd beschuldigd van de vervanging van vier urinemonsters tijdens zijn voorbereiding op de Spelen van 2016, waar hij goud won.

Omdat dit zijn tweede overtreding op de antidopingregels was, legde het TAS een schorsing van acht jaar op. Zijn schorsing gaat met terugwerkende kracht in op 18 januari 2021, maar zijn resultaten vanaf maart 2016 worden geschrapt.
  dinsdag 22 maart 2022 @ 20:53:48 #253
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_204185091
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 maart 2022 20:52 schreef wimderon het volgende:

[..]

Is dit die van dat geweldige gifje?
pi_204185114
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 maart 2022 20:53 schreef hhh38 het volgende:

[..]
Is dit die van dat geweldige gifje?
Dat is hem.
  dinsdag 22 maart 2022 @ 22:38:36 #255
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_204186475
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 maart 2022 20:53 schreef hhh38 het volgende:

[..]
Is dit die van dat geweldige gifje?
  zaterdag 16 april 2022 @ 10:42:19 #256
458878 -XOR-
highbrow marxist
pi_204452121
https://nos.nl/artikel/24(...)ter-olympisch-zilver

Bevestigd door het CAS. Altijd tegen TiemDjieBie.

Benieuwd en bevreesd voor de dag waarop in de eerste stalen van Duytsen Bloed ook de eerste onregelmatigheden wordt gevonden.
We have always been at war with Eastasia.
  maandag 2 mei 2022 @ 19:18:06 #257
11923 I.R.Baboon
Schaterlachend langs ravijnen.
pi_204610177
quote:
2s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 13:26 schreef I.R.Baboon het volgende:
Een mannelijke Nederlandse atleet is betrapt op doping, is sinds 15 oktober 2020 niet meer in actie gekomen en wordt nu voor 4 jaar geschorst: https://hardloopnetwerk.nl/dopinggeval-in-nederlandse-atletiek/. Iemand enig idee over wie dit kan gaan?
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 juni 2021 11:01 schreef heywoodu het volgende:

[..]
https://www.worldathletic(...)sayah-boers-14652808
https://www.worldathletic(...)ian-florant-14167747
https://www.worldathletic(...)rick-cronie-14213767

Dat zijn de enige Nederlandse mannen die vorig jaar (een soort van) degelijke resultaten hadden, relatief gezien dan, én die sinds 15 oktober (of eerder) niet meer in actie zijn gekomen. Kan natuurlijk alsnog prima om iemand anders gaan, maar die zou wat resultaten betreft dan sowieso al niet bekend zijn.
Inmiddels bekend, Ryan Shields, was Jamaicaan: https://hardloopnetwerk.nl/dopinggeval-in-nederlandse-atletiek/. Geen wonder dat we niet konden vinden wie het was.
Het gaat slecht, verder gaat het goed.
  Moderator zondag 19 juni 2022 @ 15:00:37 #258
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_205092162
twitter


Tennis is geen sport.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  zondag 19 juni 2022 @ 15:33:01 #259
39256 Bonobo11
Have a good time, all the time
pi_205092326
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2022 15:00 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
[ twitter ]

Tennis is geen sport.
Feyenoord!!! * Barça
pi_205092332
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2022 15:00 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
[ twitter ]

Tennis is geen sport.
Einde tennis op de OS?
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 19 juni 2022 @ 15:52:15 #261
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_205092429
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2022 15:34 schreef Faraday01 het volgende:

[..]
Einde tennis op de OS?
Was het maar zo'n feest, maar neuh :+
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_205094085
Tennis :')
  maandag 20 juni 2022 @ 00:26:21 #263
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_205098571
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2022 18:51 schreef TargaFlorio het volgende:
Tennis :')
wordt wel schandalig veel mee verdiend.
pi_205101827
quote:
Springruiter Bart Bles (zilver op NK) betrapt op doping
Springruiter Bart Bles is betrapt op het gebruik van een verboden middel. Dat meldt de hippische sportbond KNHS.
Bles testte in april positief bij een dopingcontrole tijdens het Nederlands kampioenschap springen in Deurne. Hij veroverde daar met El Rocco zilver achter Nederlands kampioen Willem Greve. Die medaille moet hij inleveren. Bles is met onmiddellijke ingang geschorst.
https://www.ad.nl/andere-(...)-avond-uit~a4eb0ff5/
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  maandag 20 juni 2022 @ 14:42:29 #265
11923 I.R.Baboon
Schaterlachend langs ravijnen.
pi_205101961
Technische sport.
Het gaat slecht, verder gaat het goed.
  maandag 20 juni 2022 @ 14:48:24 #266
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_205101992
Lopen snuiven op een feestje, zo te lezen
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_205102322
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2022 14:48 schreef Szura het volgende:
Lopen snuiven op een feestje, zo te lezen
Beetje dom wel, als dat inderdaad zo is.
  maandag 20 juni 2022 @ 17:30:00 #268
499349 EinarBoe
Extreem mild
pi_205103132
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2022 14:48 schreef Szura het volgende:
Lopen snuiven op een feestje, zo te lezen
Als een paard?
  maandag 20 juni 2022 @ 17:34:30 #269
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_205103186
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2022 17:30 schreef EinarBoe het volgende:

[..]
Als een paard?
  maandag 20 juni 2022 @ 18:46:37 #270
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_205103911
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2022 14:23 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

als het paard nu doping in het lijf had, maar een ruiter, ppfffff....
pi_205103963
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2022 14:48 schreef Szura het volgende:
Lopen snuiven op een feestje, zo te lezen
Wel verfrissend dat hij het gewoon ruiterlijk toegeeft.
pi_205103987
Lekker snuiven met je paard. _O_
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_205105220
Hij had beter kunnen zeggen dat hij slachtoffer is van needle spiking.
pi_205106537
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2022 14:48 schreef Szura het volgende:
Lopen snuiven op een feestje, zo te lezen
Ziet Bart er als een snuiver uit?

  dinsdag 21 juni 2022 @ 12:17:25 #275
256935 xzaz
McBacon to the rescue!
pi_205109601
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2022 15:00 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
[ twitter ]

Tennis is geen sport.
_O_
  dinsdag 21 juni 2022 @ 13:44:44 #276
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_205110384
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2022 22:35 schreef wimderon het volgende:

[..]
Ziet Bart er als een snuiver uit?

[ afbeelding ]
weet wel dat al die jockeys snuiven om op gewicht te blijven.
pi_205415987
Wout van Aert: onze geprezen alleskunner rijdt even Pogacar eraf op de Hautacam, haalt bijna per ongeluk (!) de bollentrui en is favoriet voor nog minstens één rit in de Tour. Sorry, maar het wordt nu wel erg ongeloofwaardig. Ik vind het jammer dat we in dit land moord en brand schreeuwen bij een Pogacar op de Col de Romme of op de Planche, maar er nu geen enkele vraag gesteld wordt. Of over de ontwikkeling van een Froome en de 'marginal gains' van Sky.

Vergezochte theorie: Tom is gestopt omdat hij niet mee wilde doen aan het TJV programma waar de anderen wel ja tegen hebben gezegd.

Dat laatste is natuurlijk provocerend bedoeld, maar ook de ontwikkeling van een Vingo sinds hij bij Jumbo zit, is bewonderingswaardig op z'n zachtst gezegd. We mogen af en toe wel iets minder chauvinistisch zijn en iets meer realistisch.
pi_205450112
quote:
1s.gif Op donderdag 21 juli 2022 20:16 schreef Jedi_Pimp het volgende:
Wout van Aert: onze geprezen alleskunner rijdt even Pogacar eraf op de Hautacam, haalt bijna per ongeluk (!) de bollentrui en is favoriet voor nog minstens één rit in de Tour. Sorry, maar het wordt nu wel erg ongeloofwaardig. Ik vind het jammer dat we in dit land moord en brand schreeuwen bij een Pogacar op de Col de Romme of op de Planche, maar er nu geen enkele vraag gesteld wordt. Of over de ontwikkeling van een Froome en de 'marginal gains' van Sky.

Vergezochte theorie: Tom is gestopt omdat hij niet mee wilde doen aan het TJV programma waar de anderen wel ja tegen hebben gezegd.

Dat laatste is natuurlijk provocerend bedoeld, maar ook de ontwikkeling van een Vingo sinds hij bij Jumbo zit, is bewonderingswaardig op z'n zachtst gezegd. We mogen af en toe wel iets minder chauvinistisch zijn en iets meer realistisch.
Tom wist door zijn vriend van Emden hoe de (niet bestaande) dopingcultuur was bij Jumbo voordat hij verhuisde van DSM. Lijkt mij niet dat hij daarom weg gaat. Sowieso zie ik niets ongeloofwaardig in deze Tour. De zogenaamde mutant Pogacar is gewoon kwetsbaar gebleken, dus de UAE = dopingkliek is weer even terug in zijn hok.
  dinsdag 26 juli 2022 @ 19:27:54 #279
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_205464758
quote:
Atalanta defender Jose Luis Palomino has surprising failed a doping test, ahead of the start of the Serie A season.

ANSA have reported recently about Palomino’s situation, claiming that the doping test was a surprise one and the prohibited substance found in the defender’s body is said to be nandrolone. The doping test was taken by Nado (National Anti-Doping Organisation) Italia recently.

The National Anti-Doping Court has now suspended the player at the request of the Nado Italia Prosecutor Office now.

The 32-year-old Palomino had joined Atalanta from Bulgarian side Ludogorets in the summer of 2017 and he has been an important player for Gian Piero Gasperini’s side over the years. He made 34 Serie A appearances for La Dea last season and scored one goal for the club. He also played for the club in the Champions League, appearing five times last season and he has been a key cog of Gasperini’s wheel.
Een betrapte voetballer :o
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 26 juli 2022 @ 19:29:57 #280
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_205464780
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2022 19:27 schreef hhh38 het volgende:

[..]
Een betrapte voetballer :o
Zelfs in het artikel wordt het verrassend genoemd _O-
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Moderator dinsdag 26 juli 2022 @ 19:35:28 #281
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_205464835
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2022 19:27 schreef hhh38 het volgende:

[..]
Een betrapte voetballer :o
Nandrolon! Stukje Frank de Boer, stukje Pep Guardiola.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_205464857
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2022 19:35 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]
Nandrolon! Stukje Frank de Boer, stukje Pep Guardiola.
Ook nog Davids en Stam toch? Het was vrij populair bij de Nederlanders.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 26 juli 2022 @ 19:43:20 #283
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_205464908
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2022 19:35 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]
Nandrolon! Stukje Frank de Boer, stukje Pep Guardiola.
Clostebol, volgens het Italiaans antidopingagentschap. Stukje Therese Johaug's lippenstift.
https://www.nadoitalia.it(...)n-via-cautelare.html
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_205464940
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2022 19:43 schreef heywoodu het volgende:

[..]
Clostebol, volgens het Italiaans antidopingagentschap. Stukje Therese Johaug's lippenstift.
https://www.nadoitalia.it(...)n-via-cautelare.html
Ik moet nog zien dat deze voetballer ook 18 maanden schorsing krijgt
  Moderator dinsdag 26 juli 2022 @ 19:50:18 #285
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_205464979
Quizvraag: hoe heet het stadion van Atalanta?
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_205464997
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2022 19:50 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Quizvraag: hoe heet het stadion van Atalanta?
Gewiss _O_ :D _O-
  dinsdag 26 juli 2022 @ 19:52:38 #287
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_205465010
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2022 19:50 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Quizvraag: hoe heet het stadion van Atalanta?
:o

Ik dacht aan Mapei, maar dat is Sassuolo
  Redactie Sport / Supervogel vrijdag 26 augustus 2022 @ 21:26:07 #288
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_205758081
twitter
  maandag 29 augustus 2022 @ 12:02:41 #289
11923 I.R.Baboon
Schaterlachend langs ravijnen.
pi_205783165
Pas op voor de kiloknallerkip: https://nos.nl/artikel/24(...)-kip-van-kiloknaller

Gelukkig kan de kip nog als getuige opgeroepen worden:

quote:
Volgens Bockarie's woordvoerder Robbin Pieterman is de sprinter mogelijk positief bevonden na het eten van kip die hij op een Haagse markt heeft gekocht.

"Solomon heeft kort voor het afleggen van de positieve test bij een kiloknaller kip gekocht", aldus Pieterman. "We vermoeden dat deze kip is behandeld met hormonen en dat hij dit hormoon door het eten van deze kip in zijn lichaam heeft gekregen.

"Gelukkig heeft Solomon thuis nog stukken van deze kip over. We gaan proberen om die te laten onderzoeken, om zodoende aan te tonen dat het hormoon via deze weg in Solomons lijf terecht is gekomen."
Het gaat slecht, verder gaat het goed.
pi_205783866
Ik verbaas mij over dat die betrapte atleten restjes in de koelkast bewaren, om later hun onschuld daarmee te kunnen bewijzen. Dat deed Toon Aerts ook al.

Ik gooi het weg, als het niet meer eetbaar blijkt te zijn.

Heeft Bockarie de kassabon van die kiloknaller ook bewaard? En is het restant van die kip te linken aan de kiloknaller van de kassabon? En zit er in een kiloknaller altijd GHRP-2?
pi_205784461
quote:
11s.gif Op maandag 29 augustus 2022 12:02 schreef I.R.Baboon het volgende:
Pas op voor de kiloknallerkip: https://nos.nl/artikel/24(...)-kip-van-kiloknaller

Gelukkig kan de kip nog als getuige opgeroepen worden:
[..]

whahahah, het slechtste excuus ooit, en nog kip over :')
  Forum Admin / PR maandag 29 augustus 2022 @ 15:07:34 #292
436595 crew  Sked
Zonnestraal
pi_205784467
Ik ben ook weleens voor maanden vergeten dat ik iets had ingevroren, maar dit gaat hem niet lukken.
pi_205784468
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2022 13:37 schreef Idisrom het volgende:
Ik verbaas mij over dat die betrapte atleten restjes in de koelkast bewaren, om later hun onschuld daarmee te kunnen bewijzen. Dat deed Toon Aerts ook al.

Ik gooi het weg, als het niet meer eetbaar blijkt te zijn.

Heeft Bockarie de kassabon van die kiloknaller ook bewaard? En is het restant van die kip te linken aan de kiloknaller van de kassabon? En zit er in een kiloknaller altijd GHRP-2?

het is een peptide en die worden niet voor vlees en kip gebruikt.
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 29 augustus 2022 @ 15:12:49 #294
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_205784502
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2022 15:06 schreef THEFXR het volgende:

[..]
whahahah, het slechtste excuus ooit, en nog kip over :')
Sara "ik testte positief omdat het kankermedicijn van mijn moeder uit het kastje boven het aanrecht in de pan met pastasaus viel en daar in opgelost is" Errani is het hier niet mee eens.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  maandag 29 augustus 2022 @ 21:55:06 #295
39256 Bonobo11
Have a good time, all the time
pi_205788186
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2022 15:06 schreef THEFXR het volgende:

[..]
whahahah, het slechtste excuus ooit, en nog kip over :')
Onana:"per ongeluk pil van mn vriendin genomen"
Die toevallig ook als maskeermiddel gebruikt kan worden.
Feyenoord!!! * Barça
  Redactie Sport / Supervogel dinsdag 30 augustus 2022 @ 23:06:21 #296
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_205797812
quote:
14s.gif Op dinsdag 30 augustus 2022 23:06 schreef Pino112 het volgende:
Joseph Schooling aan de cannabis :')
https://www.channelnewsas(...)ndef-warning-2901816
dan doen ze allemaal. tegen de pijn
pi_205929543
quote:
De Italiaan Ahmed Abdelwahed, die vorige maand in München vice-Europees kampioen werd op de 3.000 meter steeple, heeft een positieve dopingtest op meldonium afgelegd. Dat maakten de atleet en de Italiaanse atletiekfederatie (Fidal) zaterdag bekend. Meldonium staat sinds 2016 op de lijst van verboden producten.

Abdelwahed legde zijn positieve test af tijdens het EK in München. Zelf ontkende hij het gebruik van doping. “Ik ben voorlopig geschorst voor de aanwezigheid van een substantie in mijn lichaam, waar ik zelf nog nooit van gehoord heb”, legde hij uit op Instagram. “Ik heb dit middel nooit bewust genomen. Ik ga onderzoeken hoe het in mijn urine is terechtgekomen.”
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 11 september 2022 @ 02:05:28 #299
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_205929555
Meldonium, jeetje.

"een substantie waar ik zelf nog nooit van gehoord heb"

Lekker onder een steen leven en hélemaal niks over je eigen sport mee krijgen _O_ ;(
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_205929582
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 02:05 schreef heywoodu het volgende:
Meldonium, jeetje.

"een substantie waar ik zelf nog nooit van gehoord heb"

Lekker onder een steen leven en hélemaal niks over je eigen sport mee krijgen _O_ ;(
die lange tennis meid kreeg er even 2 jaar voor.
  Moderator maandag 12 september 2022 @ 21:08:40 #301
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_205952533
Vol.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')