abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_191921075


laatste update 17/08/2015

Er bestaat een hele waaier aan dopingmiddelen, hieronder vind je een (vereenvoudigd) beknopt overzicht:

(Androgene) Anabole steroÔden: zorgen ondermeer voor een hogere eiwitaanmaak en mindere eiwitafbraak in het lichaam wat kan resulteren in extra spiergroei en kracht. Hierdoor kan een atleet meer en harder trainen omdat zijn lichaam veel beter recupereert van de verrichte arbeid. Kan ook bij blessures gebruikt worden om weer sneller op de been te zijn.
Bv. Stanozolol, Nandrolon, Dianabol, Deca durabolin, Estragol, THG, ...

Groeihormonen: kunnen voor wat extra spier- en weefselgroei zorgen (regelmatig in combinatie met anabole steroÔden), vetverbranding en helpen ook om sneller te genezen bij een blessure . Wordt sinds de jaren ’80 gebruikt en is zelfs nu nog steeds moeilijk op te sporen.
HGH, GH, Somatrotopine, Somatropine

Peptides: peptides zijn aminozuurketens die de bouwstenen vormen van proteÔnen. Peptides zijn de nieuwe generatie van dopingmiddelen te noemen.
- GHRP: afkorting voor growth hormone releasing peptide.
aminozuurketens die ons lichaam triggeren om meer groeihormoon af te geven waardoor het lichaam de voordelen van extra groeihormoon krijgt. Worden blijkbaar vrij snel gemetaboliseerd en zijn daardoor niet makkelijk op te sporen.
Bv. GHRP - 6, CJC 1295, TB-500, ...

- GW1516:een stofje dat zich bind aan de PPARdelta receptor en er voor zorgt dat er meer proteÔnen vrijkomen die helpen bij de energie uitstoot. In combinatie met AICAR zou het een erg goede verbetering moeten geven van het uithoudingsvermogen.
Bij ratten hielp GW1516 bij het vetmetabolisme en bescherming tegen zwaarlijvigheid. Omdat het erg kankerverwekkend was, werd deze stof niet meer verder ontwikkeld en is enkel op de zwarte markt te verkrijgen. Ze is zo gevaarlijk dat het WADA atleten specifiek voor deze stof waarschuwt , maar ondanks deze waarschuwing zijn er toch al meerdere atleten betrapt op het gebruik ervan.

- SARM: afkorting voor Selective Androgen Receptor Modulator.
SARMs binden aan de androgeen receptor, maar hebben weefselafhankelijke effecten door bijv. de verschillen in co-expressie van relevante cofactoren. Streven in het kader van sport is hierbij het maximaliseren van androgene activiteit in skeletspierweefsel, maar het minimaliseren in bijv. de prostaat om zodoende sportprestaties te maximaliseren, en tegelijkertijd androgene bijwerkingen te minimaliseren.

- AICAR afkorting voor amino-imidazole carboxamide ribotide
een stof die de aanmaak van nucleotiden stimuleert. Nucleotiden spelen een rol bij het doorgeven van signalen in en tussen cellen en de energielevering in cellen. Het zorgt voor een verandering naar spiervezeltype 1 dat belangrijk is bij duursporten, zorgt voor een betere doorbloeding en heeft effect op het koolhydraat en vetmetabolisme. Gebruik is moeilijk te traceren omdat het een lichaamseigen stof is, maar ondertussen zijn er wel limieten vastgesteld.

AOD9604 (Lipotropin) Vetverbander is gebaseerd op een stuk van de menselijke molecule van het de groeihormoon. Dit hormoon, dat natuurlijk in het lichaam voorkomt en dat vet metabolisme bevordert, wordt onderdrukt in het lichaam.

- GAS6 een lichaamseigen eiwit dat de aanmaak van rode bloedcellen stimuleert. Is ontwikkeld om nierpatiŽnten met anemie, die slecht of niet reageren op EPO, te helpen om hun hematocriet terug richting een normaler niveau te brengen. Als GAS6 werd gebruikt, reageerde de patient ook beter op EPO. Terwijl bij EPO voorzichtig moet omgesprongen worden met de dosering om geen trombose te veroorzaken, is dit bij GAS6 minder het geval en dus veiliger in gebruik. dan EPO. Volgens de onderzoeken gaf de combinatie van de 2 de beste resultaten in functie van het hematocrietniveau.

EPO: dit hormoon zorg er voor dat er meer rode bloedlichaampjes worden aangemaakt. Hierdoor kan het bloed meer zuurstof transporteren en dat zorgt er voor dat je een inspanning langer kan volhouden.
ErytropoŽtine, rhEPO, DarbepoŽtine alfa (Aranesp), epoŽtine delta (Dynepo), CERA

FG-4592 (zuurstof in een pil) is bedoeld voor mensen die een tekort hebben aan rode bloedlichaampjes, zoals mensen met nierproblemen. Het middel stimuleert de aanmaak van rode bloedlichaampjes en werkt dus als epo, maar dan in pilvorm. Het is dus makkelijker toe te dienen dan epo zelf, dat werkt met een spuit."
FG-4592 alleen beschikbaar voor deelnemers aan klinische proeven. Het geneesmiddel bevindt zich in de laatste testfase, maar is nog niet goedgekeurd voor de markt. Toch kan het al op verschillende websites besteld worden, als de koper tenminste kan laten zien dat hij onderzoeker is.

Mechano groeifactor (Mechano Growth Factor) (MGF) is een variant van de spier insuline-achtige groeifactor-1 (IGF-1) die op strikte lichaamsbeweging en spierschade. Structureel anders dan andere groeifactoren, zoals IGF-1, dat wordt gesynthetiseerd door de lever, MGF gaat spiervezels skeletspier weefsel te herstellen en voorkomt beschadigde cellen sterven af. Het voegt stamcellen in de spier en wordt geactiveerd door een puls van stimulatie na spierweefsel belangrijke mechanische belasting ondergaan. Genen voor MGF getranscribeerd in mindere mate het ouder daarom spiermassa afneemt bij ouderen en bepaalde ziekten ook interfereren met de productie ervan

Bloedtransfusie: Een atleet laat bloed aftappen om later terug te injecteren. Bij de heropname van dat bloed zal de atleet zijn aantal rode bloedlichaampjes goed zien toenemen, waardoor zijn uithoudingsvermogen beter zal zijn.

Stimulantia: bevorderen de werking van het centrale zenuwstelsel, je reageert sneller/harder op prikkels en voelt je ook alerter/energieker.
efedra, ritalin, amfetamine, cocaÔne, cafeÔne, nicotine, ...

Beta 2 agonisten : verhogen de stofwisseling en worden onder meer bij wielrenners gebruikt omdat je hiermee goed vet kan verbranden zonder kostbare spieren te verliezen. Het is mogelijk dat er een beetje extra spiergroei onder invloed van deze middelen plaatsvind. Je vindt ze bijvoorbeeld in astmamedicijnen.
Clenbuterol, Salbutamol

Insuline: een hormoon dat de suikerspiegel in het bloed regelt en kan gebruikt worden om extra koolhydraten in de spieren op te slaan, waardoor de spieren een grotere energievoorraad hebben.

Diuretica: medicijnen die de urineproductie verhogen. Hierdoor kunnen verboden middelen sneller uit het lichaam verdwijnen en wordt de urine erg waterachtig. Dit resulteert dan in geen positieve test voor de dopingmiddelen die een atleet gebruikt, maar wel een positieve test voor diuretica en dat kan zoals het geval F. Schleck heel wat vragen oproepen.
Furosemide, Xipamide, ...

Probenicide: een middel dat (doping)metabolieten aan zich vasthecht waardoor het dopinggebruik gemaskeerd wordt omdat ze niet in de urinetest terechtkomen. Is eigenlijk een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij jicht.

Dopingtesten
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Enkele notoire gezichten:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Docu's, interviews en lezingen
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Filmpjes van legendarische prestaties op doping :P
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
https://vimeo.com/101032213
pi_191921086
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 augustus 2018 12:12 schreef heywoodu het volgende:
'Topverspringer Lawson betrapt op doping'

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:
1s.gif Op donderdag 22 augustus 2019 13:06 schreef DeeBee het volgende:

[..]

Jarrion Lawson onlangs ook gepakt, maar natuurlijk lag het gelijk weer aan besmet vlees. :')

3x zo hard glowen dat je de deurbel zogenaamd niet hoort (Mo Farah vindt dit leuk) betekent dat Coleman echt een mokerdomme pakhaas is overig
quote:
Het Internationaal Sporttribunaal TAS in Lausanne heeft de dopingschorsing van de Amerikaanse verspringer Jarrion Lawson geannuleerd. Volgens het disciplinair orgaan werd hij het slachtoffer van besmet voedsel.

Lawson testte in juni 2018 bij een controle buiten competitie positief op het gebruik van de anabole steroÔde trenbolon. Hij kreeg daarvoor een schorsing van vier jaar.

Maar de Amerikaan ging in beroep en verscheen eind 2019 voor het TAS. Dat sprak hem maandag vrij. Volgens het TAS is het aannemelijk dat Lawson de dag voor zijn positieve controle in een restaurant een besmet stuk vlees heeft gegeten. Daarom kan hem geen fout worden aangewreven en wordt zijn dopingschorsing geannuleerd.

Lawson, 25, veroverde op het WK van 2017 in Londen zilver in het verspringen. Een jaar eerder werd hij vierde op de Spelen in Rio. De Amerikaan komt ook uit op de 100 en 200 meter.
pi_191921184
Zoals verwacht.
Jack does it in real time...
  maandag 9 maart 2020 @ 13:38:34 #4
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_191921206
Besmet vlees
Vervuild supplement
Onder druk gezet door ....

Nieuwe reeks smoesjes waar iedereen onder een schorsing uit komt...
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 9 maart 2020 @ 14:12:44 #5
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_191921865
Even gemist dat Nataliya Pryshchepa, tweevoudig Europees kampioene op de 800m, geheel onverwacht positief heeft getest op een vochtafdrijvend middel.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_192306607
quote:
De Keniaanse atleet Albert Rop, die uitkomt voor Bahrein, is vrijdag door de Athletics Integrity Unit voor twee jaar geschorst vanwege overtredingen tegen de whereabouts.

De 27-jarige Rop is met terugwerkende kracht geschorst vanaf 24 september 2019. Zijn resultaten tussen april en september 2019 worden geschrapt.

In 2016 nam Rop deel aan de Olympische Spelen in Rio. Hij werd er zevende op de 5.000 meter in 13:08.79, zo’n vijf seconden trager dan winnaar Mo Farah.

Vorig jaar snelde hij op de Arabische kampioenschappen in Egypte naar goud op de 10.000 meter.
pi_192624211
quote:
De Keniaanse marathonspecialist Daniel Wanjiru is door de Athletics Integrity Unit (AIU) voorlopig geschorst op basis van onregelmatigheden met zijn biologisch paspoort. Dat maakte de organisatie dinsdag bekend.

De 27-jarige Wanjiru won drie jaar geleden de prestigieuze marathon van Londen in 2u05:48. Dat was 27 seconden boven zijn besttijd waarmee hij een jaar eerder de marathon van Amsterdam op zijn naam had geschreven (2u05:21).
  woensdag 15 april 2020 @ 09:59:11 #8
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_192627271
Keniaantjes zijn erbij, ach jee.
pi_192627717
dat ze nog doorgaan met testen tijdens een Pandemie
pi_192664729
https://sporza.be/nl/2020(...)t-mee~1587104898527/

quote:
Het Amerikaanse antidopingbureau Usada experimenteert met dopingtests op afstand. Vanwege de coronacrisis kunnen de dopingonderzoekers niet langsgaan bij sporters om ze te testen. Usada stuurt nu een pakketje met daarin testmateriaal op naar de sporters, die de urine- en bloedtests dan zelf uitvoeren terwijl een medewerker van Usada meekijkt via FaceTime of Zoom.

Olympisch kampioenen als zwemsters Katie Ledecky en Lilly King behoren net als atleet Noah Lyles, wereldkampioen op de 200 meter, tot de deelnemers aan het experiment dat vooralsnog op vrijwillige basis is."Het hele proces verliep prima", zei Ledecky, die begin deze week een eigen dopingtest uitvoerde. "Dit is een perfect moment om zoiets uit te proberen. Gezien de omstandigheden waarin we zitten, is dit een geweldig alternatief."De sporters die meedoen aan het experiment, ontvangen thuis een pakketje met materiaal. Iedere dag kunnen ze in een bepaald uur worden gebeld via FaceTime of Zoom door Usada.Nadat de formulieren zijn ingevuld, moeten de sporters via de videoverbinding laten zien dat ze alleen zijn in hun badkamer. Bij de urinetest moeten ze via een stripje die de temperatuur meet, aantonen dat het een 'verse' sample is. De sporter voert vervolgens zelf met behulp van een bijgeleverd apparaatje een bloedtest uit.Het afgenomen urine- en bloedmonster moet duidelijk in beeld worden verzegeld. De sporter stuurt het pakketje daarna terug naar Usada."We vinden onszelf opnieuw uit", legde Usada-directeur Travis Tygart uit. "Hopelijk kunnen we hier ook op de lange termijn van profiteren."
Zodra de sportevenementen weer beginnen gaat er ongekend geschroeid worden.
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 17 april 2020 @ 13:00:04 #11
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_192664745
Lekker voor de webcam, zorgend dat alles goed zichtbaar is, in een buisje pissen _O_
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_192718489
Tennis Jarry is gepakt op doping

Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_192740592
quote:
0s.gif Op maandag 20 april 2020 17:47 schreef superniger het volgende:
Tennis Jarry is gepakt op doping

Was al bekend toch? Nu is hij geschorst voor een jaar tot 15 november 2020. Waarschijnlijk merkt hij er qua ranking niks van. Was dus voor iedere tennisser een perfect moment geweest om flink bij te pakken. Corona komt Nadal met z'n silent ban ook goed uit.
Op vrijdag 28 juli 2017 08:32 schreef Nielsch het volgende:
Geweldig hoe jij echt het simpelste van t simpelste vertegenwoordigt op FOK!
pi_192811467
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 april 2020 20:41 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

Was al bekend toch? Nu is hij geschorst voor een jaar tot 15 november 2020. Waarschijnlijk merkt hij er qua ranking niks van. Was dus voor iedere tennisser een perfect moment geweest om flink bij te pakken. Corona komt Nadal met z'n silent ban ook goed uit.
Dat is lekker wegkomen. Eerste met terugwerkende kracht worden geschorst en dan een coronaschorsing.
pi_193126317
quote:
De Zweed Robel Fsiha, de regerende Europese kampioen veldlopen, heeft van het Zweedse antidopingagentschap een schorsing van vier jaar gekregen.

De tot Zweed genaturaliseerde EritreeŽr leverde op 25 november bij een controle in EthiopiŽ een positief plasje af. Een maand later pakte hij verrassend goud op het EK in Lissabon. De nu 24-jarige Fsiha haalde het in Portugal voor de Turk Aras Kaya en de Italiaan Yemaneberhan Crippa. Soufiane Bouchikhi was er beste Belg op een zevende plaats, Isaac Kimeli werd achtste. Later bleek ook zijn B-staal positief, waardoor hij zijn Europese titel meer dan waarschijnlijk zal moeten afstaan.

In februari werd hij al voorwaardelijk geschorst nadat zijn positieve dopingplas aan het licht was gekomen. “Robel Fsiha is geschorst van 5 februari 2020 tot 4 februari 2024”, zo bekent Ake Thimfors, de voorzitter van de Zweedse antidopingcommissie. “Dat werd op 11 mei unaniem beslist. Analyse van de stalen toonde immers de aanwezigheid van kunstmatig testosteron in het lichaam aan.”

Fsiha heeft nu nog tot 1 juni de tijd om eventueel beroep aan te tekenen. In februari ontkende hij in een interview met de Zweedse krant Expressen doping te hebben gebruikt. “Ik heb enkel een medicament tegen verkoudheden ingenomen”, zo klonk het toen. “Van doping weet ik niets.”
pi_193126908
quote:
De tot Zweed genaturaliseerde EritreeŽr leverde op 25 november bij een controle in EthiopiŽ een positief plasje af. Een maand later pakte hij verrassend goud op het EK in Lissabon. De nu 24-jarige Fsiha haalde het in Portugal voor de Turk Aras Kaya en de Italiaan Yemaneberhan Crippa.
Het is toch krom dat je een maand na het inleveren van een positief plasje mag starten, of zie ik wat over het hoofd?
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
pi_193127852
quote:
0s.gif Op donderdag 14 mei 2020 17:50 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

Het is toch krom dat je een maand na het inleveren van een positief plasje mag starten, of zie ik wat over het hoofd?
Testuitslag is er pas later natuurlijk.
pi_193127917
quote:
0s.gif Op donderdag 14 mei 2020 18:47 schreef wimderon het volgende:

[..]

Testuitslag is er pas later natuurlijk.
ok, maar een maand is ook best lang
testuitslag kan volgens mij al binnen een paar dagen, misschien zelfs nog sneller
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
pi_193208936
quote:
400 meter-loper Bralon Taplin heeft zijn beroepsprocedure voor het Internationaal Sporttribunaal TAS in Lausanne verloren. Daardoor mist hij de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio en de volgende twee wereldkampioenschappen.

Taplin, een 28-jarige sprinter uit Grenada, werd geschorst nadat hij vorig jaar in april niet opdaagde voor een dopingcontrole na een wedstrijd in eigen land. De atleet voerde aan dat hij nooit was verwittigd over de controle maar die uitleg achtte het TAS “ongeloofwaardig”. Daardoor blijft zijn schorsing van vier jaar behouden.

Op de Spelen van 2016 in Rio haalde Taplin de finale van de 400 meter. Daarin werd hij zevende. Hij is er volgend jaar zeker niet bij in Tokio en evenmin op de WK’s van 2022 (in Oregon) en 2023 (in Boedapest).
pi_193289288
quote:
Virtuele doping in Formule E: Duitse Audi-rijder gestraft omdat hij gamer inhuurde

Na de virtuele Formule E-race in Berlijn gisteren is er een klein relletje ontstaan in de autosportwereld. De Duitse Audi-rijder Daniel Abt liet zich betrappen op valsspelen. Hij eindigde 3e, maar al snel werd er getwijfeld of hij wel zelf achter het stuur had gezeten. Abt werd gediskwalificeerd en kreeg een boete van 10.000 euro.

Daniel Abt leek gisteren plots zijn draai te hebben gevonden als virtuele racer. In de vorige races was hij nergens te bespeuren, maar nu bikkelde hij met polesitter Stoffel Vandoorne (Mercedes) en de uiteindelijke winnaar Oliver Rowland (Nissan) om de zege.

Vandoorne vroeg zich tijdens de race op Twitch meer dan eens af of Abt wel achter het stuur zat. Niet onlogisch, want de camera van de Duitser stond uit en de Audi vloog agressief over het voormalige vliegveld. "Ik weet niet zeker of het wel echt Abt was", zei Vandoorne ook na de race nog eens.

Ook Jean-Eric Vergne stelde zich vragen over Abt. "Ik ben vrij zeker dat hij niet achter het stuur zat", sprak de 2-voudige Formule E-kampioen. "De volgende keer ga ik ook de beste gamer inhuren", grijnsde de Fransman. De hosts van de show beloofden om de zaak te bekijken.

"Ik nam dit niet serieus genoeg, ik had geen slechte bedoelingen"
In de officiŽle uitslag vandaag werd de naam van Abt geschrapt. Uit een onderzoek van de IP-adressen bleek dat de Duitser onmogelijk zelf de race had kunnen rijden. Hij gaf dan ook eerlijk zijn fout toe. Niet hij, maar Lorenz Hoerzing, een professionele simracer, zat achter het stuur.

"Ik wil graag mijn excuses aanbieden", klonk het in een statement van de Duitser. "Ik nam dit allemaal niet zo serieus en dat had ik wel moeten doen. Ik weet dat er veel werk in dit project is gekropen en bovendien doen we dit voor UNICEF. Ik weet dat dit een bittere nasmaak heeft, maar ik had geen slechte bedoelingen."

Abt aanvaardt zijn diskwalificatie en zal ook 10.000 euro aan een goed doel schenken als boete. Zijn team heeft nog niet gereageerd op het incident, maar Daniel Abt lijkt niet te moeten vrezen voor een zware straf. Hij is de zoon van renstaleigenaar Hans-JŁrgen Abt.
  zondag 24 mei 2020 @ 15:40:03 #21
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_193289891
quote:
0s.gif Op donderdag 14 mei 2020 18:47 schreef wimderon het volgende:

[..]

Testuitslag is er pas later natuurlijk.
als de Tour rijdt, kan het binnen 48 uur, maar daar in woestijnland is het na een maand nog niet klaar?
pi_193349400
https://www.rtlnieuws.nl/(...)van-botje-naar-beest
De sportschool van Leon Goretzka was gewoon open tijdens de Corona-crisis.
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 28 mei 2020 @ 09:30:23 #23
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_193349540
De trommel bij RTL Nieuws was nu ťcht leeg?
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  donderdag 28 mei 2020 @ 09:46:53 #24
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_193349748
quote:
14s.gif Op donderdag 28 mei 2020 09:16 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
https://www.rtlnieuws.nl/(...)van-botje-naar-beest

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

De sportschool van Leon Goretzka was gewoon open tijdens de Corona-crisis.
Lewandowski was ook bizar gespierd op foto's. Volgens mij krijgen die jongens een bijzonder dieet daar :')
pi_193351603
quote:
1s.gif Op donderdag 28 mei 2020 09:46 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Lewandowski was ook bizar gespierd op foto's. Volgens mij krijgen die jongens een bijzonder dieet daar :')
Lol ja ecto Lewandowski gaat er op z'n 31ste ook nog even voor.

"Hard work"
  donderdag 28 mei 2020 @ 11:56:36 #26
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_193351713
Die gespierde armen, trainen ze die om de bal ver in te kunnen gooien? Of om tegenstanders nog harder omver te kunnen duwen?
pi_193351847
quote:
10s.gif Op donderdag 28 mei 2020 11:47 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Lol ja ecto Lewandowski gaat er op z'n 31ste ook nog even voor.
[ afbeelding ]
"Hard work"
Net als Van Persie die er 10kg spieren bij kreeg in een zomer.

Bayern geeft geen FUCK. _O_ Muller-WohlfahrtGod _O_
Jack does it in real time...
  donderdag 28 mei 2020 @ 12:44:38 #28
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_193352291
quote:
10s.gif Op donderdag 28 mei 2020 12:06 schreef DeeBee het volgende:

[..]

Net als Van Persie die er 10kg spieren bij kreeg in een zomer.

Bayern geeft geen FUCK. _O_ Muller-WohlfahrtGod _O_
Injecties met lamsbloed _O_ |:) _O_

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  donderdag 28 mei 2020 @ 12:49:38 #29
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_193352349
quote:
0s.gif Op donderdag 28 mei 2020 11:56 schreef Zelva het volgende:
Die gespierde armen, trainen ze die om de bal ver in te kunnen gooien? Of om tegenstanders nog harder omver te kunnen duwen?
Alles om op het verlanglijstje van Frank de Boer te komen _O_
pi_193352542
Bale had dat ook vlak nadat hij bij Real binnenkwam. Hij ging er alleen niet veel beter van voetballen..
  donderdag 28 mei 2020 @ 13:26:34 #31
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_193352817
quote:
0s.gif Op donderdag 28 mei 2020 13:08 schreef Marcoss het volgende:
Bale had dat ook vlak nadat hij bij Real binnenkwam. Hij ging er alleen niet veel beter van voetballen..
Moet toch ook invloed hebben op je coŲrdinatie.
pi_193353949
quote:
1s.gif Op donderdag 28 mei 2020 09:46 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Lewandowski was ook bizar gespierd op foto's. Volgens mij krijgen die jongens een bijzonder dieet daar :')
Volgens mij zit diens vrouw in het fitness/voedingsgebeuren, die was bij Dortmund ook al ongeveer zo.
  zaterdag 30 mei 2020 @ 14:47:26 #33
400021 Faraday01
Inducing, Biatlonfan
pi_193383588
Wat verwachten we van de hertest van de stalen uit de Tour van 2016 en 2017?
  Redactie Frontpage / Sport zaterdag 30 mei 2020 @ 15:13:19 #34
426493 crew  PippenScottie
pi_193383834
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 14:47 schreef Faraday01 het volgende:
Wat verwachten we van de hertest van de stalen uit de Tour van 2016 en 2017?
Kleine visjes, grote doofpot.
The usual
  Moderator zaterdag 30 mei 2020 @ 15:20:02 #35
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_193383899
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 14:47 schreef Faraday01 het volgende:
Wat verwachten we van de hertest van de stalen uit de Tour van 2016 en 2017?
Geschke.
  zaterdag 30 mei 2020 @ 15:27:34 #36
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_193383970
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 14:47 schreef Faraday01 het volgende:
Wat verwachten we van de hertest van de stalen uit de Tour van 2016 en 2017?
WARREN BARGUIL
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  zaterdag 30 mei 2020 @ 15:37:32 #37
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_193384084
S. Yaids
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zaterdag 30 mei 2020 @ 19:04:03 #38
40566 Ericr
Livewrong
pi_193386916
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 14:47 schreef Faraday01 het volgende:
Wat verwachten we van de hertest van de stalen uit de Tour van 2016 en 2017?
Mollema.
  zaterdag 30 mei 2020 @ 19:04:48 #39
152519 opgebaarde
Groetjes aan de mama van Dries
pi_193386929
Geen enkele naam.
*hier kan jouw boodschap komen te staan
pi_193438811
quote:
Polsstokspringer Cole Walsh is door het Amerikaanse antidopingagentschap USADA voor zes maanden geschorst. Bij een controle testte hij positief op tetrahydrocannabinol (THC), het belangrijkste bestanddeel van cannabis.

De 24-jarige Walsh leverde zijn positief plasje eind januari af na een indoormeeting in het Duitse Cottbus. Hij werd er derde na zijn landgenoot en wereldkampioen Sam Kendricks en Ben Broeders.

“Aangezien Walsh met succes een begeleidingsprogramma heeft gevolgd in verband met zijn gebruik van marihuana, werd zijn schorsing (die inging op 29 januari) met drie maanden ingekort”, laat USADA weten.

Vorig jaar eindigde Walsh op het WK in Doha als tiende. Hij heeft een persoonlijk record van 5,83 meter.
  Redactie Sport / Supervogel vrijdag 5 juni 2020 @ 16:40:54 #41
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_193490793
NOSsport twitterde op vrijdag 05-06-2020 om 15:42:19 In oktober verraste Salwa Eid Naser op de WK in Doha met de wereldtitel op de 400 meter in de derde tijd ooit gelopen.

Nu is de Bahreinse atlete voorlopig geschorst wegens overtreding van de whereabouts-reglementen.

https://t.co/HdmRfZvxLn reageer retweet
❤ DeLuna ❤
-------
De FOK! Custom CSS-tool - Top 2000 Stats
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 5 juni 2020 @ 16:49:36 #42
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_193490879
Jeetje, nooit gedacht.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_193495289
Verraste, meer veraste zo hard vloog ze over die piste.

Tsja, de altijd doperende Bahreintjes namen wij sowieso al niet serieus natuurlijk.
Jack does it in real time...
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 5 juni 2020 @ 22:10:42 #44
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_193495314
quote:
10s.gif Op vrijdag 5 juni 2020 22:08 schreef DeeBee het volgende:
Verraste, meer veraste zo hard vloog ze over die piste.

Tsja, de altijd doperende Bahreintjes namen wij sowieso al niet serieus natuurlijk.
De hele berichtgeving van de NOS over hoe verrassend de zege van Naser was (toen, maar ook nu weer) slaat echt als een tiet op een drumstel ja.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_193495593
WIJ kennen alleen Bolt en Dacne.

Wel positief dat ze gewoon een wereldkampioen pakken, dat geeft een mini beetje hoop voor antidoping.

Overigens is Naser wel echt mokerdom, hoe kŠn je 3 tests in 12 maanden missen?! Dan moet je wel zoveel gepakt hebben als je 3x glowde tijdens tests... _O- En echt 0 verstand hebben van halfwaardetijden enzo, wat een dom deer.

Overigens zit Pineda er weer middenin. 'Toevallig' ook de manager van Kiptum, Suleiman en allerlei Jama Aden rejects en betrapten. Hoog tijd dat dit soort figuren lifetime bans krijgen...
Jack does it in real time...
  zaterdag 6 juni 2020 @ 10:18:31 #46
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_193501294
quote:
9s.gif Op vrijdag 5 juni 2020 22:29 schreef DeeBee het volgende:


Overigens is Naser wel echt mokerdom, hoe kŠn je 3 tests in 12 maanden missen?! Dan moet je wel zoveel gepakt hebben als je 3x glowde tijdens tests... _O- En echt 0 verstand hebben van halfwaardetijden enzo, wat een dom deer.

Dat is toch n beetje t zelfde verhaal als met Rasmussen in het wielrennen destijds ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_193501918
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 juni 2020 10:18 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Dat is toch n beetje t zelfde verhaal als met Rasmussen in het wielrennen destijds ...
Zelfs Rasmussen miste "maar" twee tests. En dat is wel de crux natuurlijk. In principe kan je vrij doping gebruiken, tot je twee tests gemist hebt. Daarna moet je gaan oppassen.
pi_193502147
Out of competition dan, je kan natuurlijk ook niet glowen tijdens het WK atletiek.

Maar dat geeft je effectief inderdaad sowieso al 2 get out jail cards in het off season en als je op 2 strikes staat dan moet je gewoon even helemaal niks gebruiken tot er weer een strike 'verjaard' is.

Dus figuren als Naser heb ik ook 0 medelijden mee, als je niet eens slim genoeg kan zijn om deze basics te onthouden. Gemiste testen zouden om bovenstaande reden daarom ook gewoon gelijk moeten staan aan positieve testen, die 2-3 strikes zijn lachwekkend.
Jack does it in real time...
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 6 juni 2020 @ 11:22:30 #49
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_193502180
Mwah, ik kan me wel vinden in een systeem waarbij tests gemist kunnen worden, ook al blijft dat natuurlijk ook flinke nadelen hebben. Het is gewoon zo dat je echt wel eens een test kunt missen zonder bewust de boel te flessen, het zou het systeem er niet beter op maken als je dan gelijk twee jaar aan je broek krijgt.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_193502288
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 juni 2020 11:22 schreef heywoodu het volgende:
Mwah, ik kan me wel vinden in een systeem waarbij tests gemist kunnen worden, ook al blijft dat natuurlijk ook flinke nadelen hebben. Het is gewoon zo dat je echt wel eens een test kunt missen zonder bewust de boel te flessen, het zou het systeem er niet beter op maken als je dan gelijk twee jaar aan je broek krijgt.
Maar misschien wel een progressieve straf? Een gemiste test is een waarschuwing, twee gemiste testen zes maanden schorsing, drie gemiste testen twee jaar.

Dat je ook per ongeluk een test kan missen neemt niet weg dat je gewoon zoals DeeBee zegt doping kan gebruiken OOC tot je twee tests "mist". Als ik die twee zaken moet afwegen, dan kies ik voor het strenger straffen van gemiste testen. Er zijn zo veel regels waar sporters zich aan moeten houden en die bij overtreding tot diskwalificatie leiden, dus ik zie niet in waarom deze essentiŽle regel zo losjes is.
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')