abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 11 februari 2020 @ 17:47:16 #1
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_191458728
Of 'The Slacker Take-Over Plot' deel CCLXXV

Omdat veel topics over indie bandjes nauwelijks lopen en dus na zeven posts stilvallen, leek het ons een goed idee om een topic te maken waarin "Indie" centraal staat.

Het begrip indie is natuurlijk wat wazig, maar dat mag geen excuus zijn voor enorme zeurpartijen over wat nou wel indie en wat nou niet indie is. Dat is dan ook helemaal NIET de bedoeling. Als je toch per sé een definitie wil, AllMusic Guide heeft een redelijk uitgebreide op hun site staan.

Dus praat hier wel over obscure bandjes, nieuwe platen, geziene optredens, ... . Geef tips en commentaar; als het maar met "indie" te maken heeft.

Handige Muzieksites
All Music Guide
Discogs
Last.fm
Rate Your Music

Blogs en Nieuwssites over Indie Music
Aquarium Drunkard
Blogotheque
Brooklyn Vegan
Delusions of Adequacy
Gorilla vs Bear
Liability
Metacritic
Pat-sounds
Pitchfork
Popmatters
Pretty Much Amazing
Quietus
Rate Your Music
Shoot The Player
Stereogum
Tiny Mix Tapes

Jaarlijstjes:
MUZ / Beste cd 2001
MUZ / Beste Fok-CD 2002 Verkiezing!
MUZ / 2003 - eindlijstjes
MUZ / Jaarlijstjes 2004
MUZ / Jaarlijstjes 2005!
MUZ / Jaarlijstjes 2006!
MUZ / Jaarlijstjes 2007!
MUZ / Jaarlijstjes 2008!
MUZ / Jaarlijstjes 2009!
MUZ / Jaarlijstjes 2010!
MUZ / Jaarlijstjes 2011!
MUZ / Jaarlijstjes 2012!
MUZ / Jaarlijstjes 2013!
MUZ / Jaarlijstjes 2014!
MUZ / Jaarlijstjes 2015!
MUZ / Jaarlijstjes 2016!

En deze topics wisten we al vol te neuzelen:
Topicreeks: Indie Central

Verder hebben leden van dit topic samen een lijst gemaakt met echte essentiële Indie Central albums, dus ben je nieuw in dit topic en wil je gespreksstof hebben, probeer dan enkele van deze albums!
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
  dinsdag 11 februari 2020 @ 17:47:38 #2
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_191458733
Hatseflats.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_191458757
quote:
2s.gif Op dinsdag 11 februari 2020 16:59 schreef Z het volgende:
Waar zijn alle Jaar-fanboys?
quote:
14s.gif Op vrijdag 7 februari 2020 07:18 schreef Maxerazzi het volgende:
Vorige week al een EP, maar nu ook hele nieuwe plaat van Nicolas Jaar. Staat weer mooi spul op.

2017 - 2019, an album by Against All Logic on Spotify
pi_191458777
Fijn album wel ja. :Y
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
pi_191458801
Volgens mij is deze muziek indie genoeg om hier te delen: Søren Lorensen.
Dit duo wordt gevormd door Matt Hales (Aqualung) en Davide Rossi (o.a. Goldfrapp).

Ik schat zo in dat deze muziek wel in de smaak valt bij liefhebbers van de moderne Radiohead, maar ook bij mensen die houden van goed geproduceerde muziek met veel strings. :)


pi_191459555
quote:
6s.gif Op dinsdag 11 februari 2020 17:49 schreef Maxerazzi het volgende:

[..]


[..]

Had ik overheen gelezen, sorry. Ik had reedsch 3 Feb een AAL nummer in het lied van de dag topic gepost. Toen wist ik nog niet dat dat Jaar was. Heerlijk plaatje idd.
Aldus.
  dinsdag 11 februari 2020 @ 19:19:35 #7
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_191460092
quote:
2s.gif Op dinsdag 11 februari 2020 18:48 schreef Z het volgende:

[..]

Had ik overheen gelezen, sorry. Ik had reedsch 3 Feb een AAL nummer in het lied van de dag topic gepost. Toen wist ik nog niet dat dat Jaar was. Heerlijk plaatje idd.
Die staat vreemd genoeg dan weer niet op het album.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
  dinsdag 11 februari 2020 @ 19:31:43 #8
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_191460354
Deze mag er trouwens ook zijn:


_O_ !
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_191465847
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 februari 2020 11:01 schreef Kerftminister het volgende:

[..]

Is er al een lek in goede kwaliteit dan?
Niet geluisterd naar een lek, maar zo te zien vrij spoedig daarna al. De FLAC ook van het weekend. En het vinyl ligt ook al een week in sommige grote ketens in Amerika, omdat die altijd "per ongeluk" street date breken omdat een potentiële boete minder is dan de opbrengst die ze afpakken van de indie stores die netjes moeten wachten. Altijd een smerige actie. Media_markt doet dat in Nederland, Walmart en consorten in Amerika. Maar redelijk onvermijdelijk met zulke felbegeerde releases.

quote:
1s.gif Op maandag 10 februari 2020 22:30 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Oh gelekt dus. Wat is jouw mening?
Maar dan ook echt al bijna 2 weken. Natuurlijk wel mooi dat sinds streaming een groot deel geen leaks meer najaagt, die hele 'cultuur' is weggevaagd.

Ok, laat ik voor een beetje perspectief beginnen met dat ik nooit de grootste fan ben geweest van deze disco-periode van Kevin Parker, en eigenlijk altijd al POND veel beter heb gevonden, en dat dat verschil de laatste 5 jaar alleen maar groter is geworden. Maar ik kan niet ontkennen dat ik wel heel enthousiast ben over gedeeltes van dit album. De singles waren hit and miss voor mij. Maar ‘Instant Destiny’, ‘Borderline’, ‘Breathe Deeper’, ‘Tomorrow's Dust’, ‘Is It True’ en ‘It Might Be Time’ zijn ongelofelijk goed.

‘Currents’ was na ‘AM’ het rock-album met de meeste impact en succes in de 2010’s, en terwijl Alex Turner zich een half jaar opsloot om 5 jaar na dato z’n magnum opus af te kunnen leveren, leek Kevin Parker het uit handen te laten glippen met een grootse tour met slechts 2 nieuwe singles uit. Hij vertelde Billboard recent Max Martin te willen zijn, maar de liedjes waren er nog niet. Terwijl wij dachten dat hij een cash grab ‘greatest hits’ festival tour wilde doen, was hij in werkelijkheid aan het voortploeteren aan nieuw materiaal terwijl de festival-shows voor het nieuwe album allang geboekt waren. Of zoals hij in een interview met Q Magazine omschrijft: “I told everyone it was definitely going to be out in March and I just didn't have it. It didn’t feel right.”

De prestigieuze headline-set op Coachella 2019 was in april 2019, wij zagen ‘em nog op Lowlands in augustus, maar bijvoorbeeld ‘Is It True’ werd pas eind november 2019 een volwaardig liedje. Een maand nádat het album was aangekondigd. Het is dus ongelofelijk dat hij met deze druk zo goed heeft weten te presteren. Maar zoals vele creatieve breinen zal hij het best presteren onder die druk. Het valt me op dat sommige gedeeltes heel makkelijk zijn te verteren en bijna net zo catchy zijn als de immens populaire singles van ‘Currents’ (plus ‘Feels Like’). Terwijl andere gedeeltes een paar luisterbeurten nodig hebben om al dan niet uiteindelijk schoonheid in te ontdekken, zoals voor mij op opener ‘One More Year’, eerdere single ‘Posthumous Forgiveness’ plus ‘On Track’ en ‘One More Hour’, die laatste die ook wel een heel uur lijkt te duren.

Zoals alles sinds ‘Currents’ is het nog altijd heel erg synth-georiënteerd, waar ik overigens nooit een probleem mee had. Het is ongelofelijk knap hoe hij eras (70’s en 80’s) weet samen te smelten, zonder gimmick-y te klinken, een heel erg herkenbare stijl heeft, maar juist altijd innovatief. Veel liedjes hebben heel wat lagen instrumenten, met verstopte melodielijntjes die zelfs na 10 luisterbeurten je oren nog wel doen spitsen. De bekende dikke, dikke drum-sound, dit keer over het hele album verspreid met conga-percussie wat overal weer opduikt. Met vaak een treffend contrast tussen elektronische en live-drums. Het hele album heeft weer een heerlijk analoge sound, wat je wel hoort aan de twee lagen ruis vooraf het intro van ‘Instant Destiny’ bijvoorbeeld. Het is hi-fi lo-fi, haha.

En zelfs als niet alle composities je zouden aanstaan kun je nog wel even zoet zijn met de sound die hij neerzet. Moet je nagaan dat de eerste leak naar verluidt een iPhone-opname van een Bluetooth-speakertje was, dat zal frusterend voor hem zijn geweest. Subtiliteiten als hoe in ‘Borderline’ in het eerste korte couplet heel subtiel de sub-bas wegdraait, wat je pas merkt als je het er daarna weer vol in hoort klappen met het refrein. Wat slechts één voorbeeldje is. Soms klinkt het alsof hij een obscure funk-plaat heeft gesampled, wat hij zo overtuigend kan doen dat een keer zelfs een vaak gesamplede artiest dacht dat hij zichzelf hoorde. Een paar lekkere jams in uitros, zonder dat het hij zichzelf verliest of dat het saai wordt. ‘Breathe Deeper’ is een sleutelstuk daarin, maar dan kom ik straks op.

Net als op ‘Currents’ met ‘Yes I’m Changing’ en ‘Eventually’ staan er helaas wel weer wat zeikerige liedjes op, ditmaal de eerder genoemde ‘On Track’ en ‘One More Hour’, waarvan die laatste 7 minuten lijkt voort te slepen en toch wel weet te verdwalen in alweer wat flanger-effecten en tape delay, terwijl de herhalende 4 noten film-soundtrack intro nog zo veelbelovend klonken. Iets waar ik op de andere 4 liedjes van boven de 5 minuten geen last van heb overigens. De skits (aan eind/begin liedjes) zijn een beetje irritant, en die heb ik al gelijk losgeknipt om niet meer te hoeven horen. Zijn vocalen blijven altijd zijn manco, maar dat weet hij zoals altijd goed te verbloemen met 10 busses aan delay en reverb, en op de opener lijkt hij zijn stem ook wel een keer wat anders te willen gebruiken.

We hebben allemaal de knipogen naar andere liedjes gehoord op ‘It Might Be Time’, met die ene bekende Supertramp-hit en de synths uit ‘Ironside’ van Quincy Jones. Zo klinkt veel wel als iets anders uit het verleden, maar is het verre van plagiaat. In ‘Lost In Yesterday’ zit bijvoorbeeld weer iets als Ariel Pink's ‘Nonsequitur Segues', maar het is niet zo dat hij het niet zonder die inspiratie had gekund. En op het grotendeels instrumentale ‘Glimmer’ flirt hij interessant genoeg met classic house, wat in geluid beter klinkt dan hoe deze zin klinkt.

Er staan geen instant kneiter-hits op het album, op de duidelijke A-pick ‘Is It True’ na, met zijn zeer aanstekelijke melodie en dansbare ritme. En zelfs zo’n liedje weet hij boeiend te houden door in elk blokje weer iets anders toe te voegen. Deze gaat het zeer goed doen op de festivals, want live weet de band de studio-versies over het algemeen goed te vertalen. ‘Breathe Deeper’ is nog zo’n hoogtepunt, misschien één van de synths zelfs wel een beetje ’Long Hot Summer’-zomers. Een liedje wat aan het eind gewoon nog even in de reprise gaat, met eerst een flard van iets wat klinkt als een brug wat hij nergens in wist te verwerken, en daarna komt alles geweldig terug voor nog eens een uitgebreide synth-jam van een dikke minuut.

‘It Might Be Time’ blijft ook een favoriet, de drums die hij daar weet neer te zetten zijn niet normaal. Er zijn veel van zulke momenten op het album. In elk liedje is wel weer wat te ontdekken, maar toch klinkt het allemaal netjes coherent als album, met elk nummer precies goed op zijn plek in de album-volgorde. Ik heb het idee dat het album het meest tot zijn recht komt als een geheel, en dat is een welbedoeld compliment voor een artiest die echt nog voor albums als, nou ja, álbums gaat. Perfect in het midden is het iets meer akoestische gitaar georiënteerde ‘Tomorrow’s Dust’ te horen, maar natuurlijk wel weer aangevuld met de congas en synths. Een lief liedje heeft nog nooit zo vet geklonken. Ook een favoriet. En dan heb ik track 2, ‘Instant Destiny’ nog niet genoemd, wat qua melodie nog het meest lijkt op iets van de eerste 2 album’s en EP’s, de psychedelische kant. Ja, wel met synths.

Ik ben blij dat ‘Patience’ het niet gered heeft, maar ‘Borderline’ wel, en die laatste stijgt op het album boven zichzelf uit, past er precies tussen door de nieuwe mix en edit. Het is grotendeels dezelfde opname, maar het heeft een flinke edit ondergaan. Elk refrein is omgegooid met stukken tekst die op de single-versie eerder of later in het refrein voorkomen en vice-versa. De perfectionist heeft soms korte frases opnieuw ingezongen (of andere stukken uit de originele opnames gebruikt), met als voorbeeld hoe een detail als “askin' how I managed to end up in this place” nu “I wonder how I [..]” is. Die toffe break “If you and I get comfortable” is nu weg, wat wel jammer is. Maar het gaat daardoor ook eerder naar de brug, zodat het refrein niet meer eindeloos doordendert, wat ik wel echt als een gouden greep ervaar. Het echoënde "here comes the sun"-stukje is ook doormidden geknipt, en het maakt het allemaal nóg wat pakkender. De conga-breakdown is daar ook weg, ik denk echt dat het een verbetering is om de vaart erin te houden. En wacht eens, de “if you and I get comfortable”-break waar we eerder een traantje om lieten, komt hier ineens voor! Slim.

Dat zijn wel de momenten dat ik Kevin Parker een behoorlijk geniale producer durf te noemen, hij weet precies wat een liedje nodig heeft, en het zijn de hele verfijnde details die het maken. En het zegt ook heel wat over zijn perfectionisme, wat we al wel konden aflezen aan hoe lang er tussen album 3 en 4 zat en het proces daarnaartoe. Het refrein wat ik altijd al wel té veel vond ook aan het eind nóg eens ingekort, en waar het origineel een fade-out heeft, gaat het nog op het album nog even lekker extra lang instrumentaal door tot aan een koud einde. Grappig dat al met al juist de single-versie een halve minuut langer duurt. Qua sound heeft hij het veel meer funky weten te maken, drums zijn veel dikker, alles is veel meer ingedeukt (op een goede manier), de Moog-bass stukken prominenter. Of zoals hij zelf omschreef: "I thought it was totally slamming hip hop, boom-crack drums. Months later I listened back to it and I was like, ah, kind of sounds like Seventies rock." (https://www.esquire.com/u(...)rview-the-slow-rush/)

Genoeg omschreven. Ben benieuwd hoe dit album gaat vallen. Zo’n commercieel miljoenen-succes als ‘Currents’ gaat het niet worden, maar creatief gezien kan ik meer plezier putten uit ‘The Slow Rush’.
pi_191467836
Was hier wat rustig want ik was op vakantie ;)

AAL nog niet geluisterd, zette ik vanochtend aan en ik dacht, ik ken al die nummers! Zette ik de vorige plaat op...
Dus nog steeds niet geluisterd :P
Maar zal wel weer fraai zijn!

Nog andere tips afgelopen 2 weken? Heb het wel iets bijgehouden in lijstjes dus veel terug te luisteren :D
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
  woensdag 12 februari 2020 @ 09:54:50 #11
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_191468125
quote:
7s.gif Op woensdag 12 februari 2020 09:29 schreef Norrage het volgende:

Nog andere tips afgelopen 2 weken?
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
  woensdag 12 februari 2020 @ 09:56:37 #12
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_191468139
Zo, Aisumasen zie je hier niet vaak, maar áls ie dan n keertje langskomt, laat ie ook wel n indruk achter.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
  woensdag 12 februari 2020 @ 10:04:27 #13
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_191468227
quote:
7s.gif Op woensdag 12 februari 2020 09:29 schreef Norrage het volgende:
Was hier wat rustig want ik was op vakantie ;)

AAL nog niet geluisterd, zette ik vanochtend aan en ik dacht, ik ken al die nummers! Zette ik de vorige plaat op...
Dus nog steeds niet geluisterd :P
Maar zal wel weer fraai zijn!

Nog andere tips afgelopen 2 weken? Heb het wel iets bijgehouden in lijstjes dus veel terug te luisteren :D
Wat is AAL?
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
  Moderator woensdag 12 februari 2020 @ 10:11:43 #14
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_191468309
quote:
7s.gif Op woensdag 12 februari 2020 09:29 schreef Norrage het volgende:
Was hier wat rustig want ik was op vakantie ;)

AAL nog niet geluisterd, zette ik vanochtend aan en ik dacht, ik ken al die nummers! Zette ik de vorige plaat op...
Dus nog steeds niet geluisterd :P
Maar zal wel weer fraai zijn!

Nog andere tips afgelopen 2 weken? Heb het wel iets bijgehouden in lijstjes dus veel terug te luisteren :D
Frazey Ford en Destroyer.
  woensdag 12 februari 2020 @ 10:16:06 #15
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_191468365
quote:
0s.gif Op woensdag 12 februari 2020 10:04 schreef SpecialK het volgende:

[..]

Wat is AAL?
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_191468423
quote:
3s.gif Op woensdag 12 februari 2020 09:54 schreef EP3 het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
^O^
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
  woensdag 12 februari 2020 @ 10:29:01 #17
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_191468556
quote:
2s.gif Op woensdag 12 februari 2020 10:16 schreef EP3 het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Dank. Ik zal er eens naar luisteren ergens vandaag.
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
  woensdag 12 februari 2020 @ 11:38:17 #18
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_191469454
Ik was niet #ready hiervoor

[ Bericht 26% gewijzigd door SpecialK op 12-02-2020 11:43:28 ]
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
pi_191469717
Ik ben er ook niet erg over te spreken. Vanochtend dus ook de vorige plaat geluisterd, en die was toch echt veel pakkender....
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_191470416
quote:
7s.gif Op woensdag 12 februari 2020 09:29 schreef Norrage het volgende:
Was hier wat rustig want ik was op vakantie ;)

AAL nog niet geluisterd, zette ik vanochtend aan en ik dacht, ik ken al die nummers! Zette ik de vorige plaat op...
Dus nog steeds niet geluisterd :P
Maar zal wel weer fraai zijn!

Nog andere tips afgelopen 2 weken? Heb het wel iets bijgehouden in lijstjes dus veel terug te luisteren :D
Destroyer en Slotface

Ben nu naar de nieuwe Nada Surf aan het luisteren, dat klinkt ook niet verkeerd
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_191470696
Die Dan Deacon plaat is ook wel een leuke psychedelische.
pi_191473973
Vallen The Strokes ook onder Indie? Ik vind dat nieuwe nummer zo saai. Iedere keer denk ik, nu komt het. En dan komt het niet.
  Moderator woensdag 12 februari 2020 @ 16:59:41 #23
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_191474340
Ik vind het geen slecht nummer, ook al het komt het niet echt los nee.
  woensdag 12 februari 2020 @ 17:33:50 #24
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_191474852
Het debuut van ene Beatrice Dillon heeft hier inmiddels alle aandacht opgeëist. BNM op P4K.
Had er nog nooit van gehoord, maar voor inventieve electronische geluiden loop ik snel warm.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
  woensdag 12 februari 2020 @ 17:37:40 #25
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_191474904
Er zijn blijkbaar lui die er wat meer moeite mee hebben:

IgorSiberia
Feb 11, 2020
2

Absolutely non-melodic, inhuman and meaningless music. As if written by the central processor Skynet in the process of absorbing people's souls.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_191476074
quote:
1s.gif Op woensdag 12 februari 2020 16:59 schreef Slobeend het volgende:
Ik vind het geen slecht nummer, ook al het komt het niet echt los nee.
Ze hadden het eigenlijk ook gewoon bij Is This It? moeten laten, vind ik. Een wereldplaat maken en daarna verdwijnen. Dan heb je ook een goed verhaal.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
  woensdag 12 februari 2020 @ 19:02:08 #27
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_191476119
Net een mailtje van platenwinkel gekregen dat ik vrijdag "The Slow Rush" LP kan ophalen. O+
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
  woensdag 12 februari 2020 @ 19:22:33 #28
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_191476455
quote:
0s.gif Op woensdag 12 februari 2020 18:58 schreef methodmich het volgende:

Dan heb je ook een goed verhaal.
En n zeer toepasselijke albumtitel.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_191476592
quote:
6s.gif Op woensdag 12 februari 2020 19:22 schreef EP3 het volgende:

[..]

En n zeer toepasselijke albumtitel.
Ook dat, ook dat!

Die tweede plaat ging ook nog wel, maar daarna was het toch wel heel veel minder wat mij betreft. Albert Hammond, jr. is solo weer wel ijzersterk bezig!
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
  Moderator woensdag 12 februari 2020 @ 19:35:24 #30
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_191476649
quote:
0s.gif Op woensdag 12 februari 2020 19:31 schreef methodmich het volgende:

[..]

Ook dat, ook dat!

Die tweede plaat ging ook nog wel, maar daarna was het toch wel heel veel minder wat mij betreft. Albert Hammond, jr. is solo weer wel ijzersterk bezig!
De laatste vond ik stiekem ook wel oke eigenlijk.
pi_191477056
quote:
0s.gif Op woensdag 12 februari 2020 18:58 schreef methodmich het volgende:

[..]

Ze hadden het eigenlijk ook gewoon bij Is This It? moeten laten, vind ik. Een wereldplaat maken en daarna verdwijnen. Dan heb je ook een goed verhaal.
Ja maarja, er moet ook brood op de plank komen hè

quote:
3s.gif Op woensdag 12 februari 2020 09:54 schreef EP3 het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Ik geniet hier ook wel van, ja.
pi_191477071
quote:
0s.gif Op woensdag 12 februari 2020 19:56 schreef Xrenity het volgende:

[..]

Ja maarja, er moet ook brood op de plank komen hè
[..]

Ik geniet hier ook wel van, ja.
Gewoon allemaal solo gaan of een nieuwe band starten!
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_191477162
Nieuwe Jonas Winterland ook mooi O+
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_191483691
La Roux heeft ook een heel lekker wegluisteralbum gemaakt O+
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_191483701
La Roux O+
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_191495486
quote:
14s.gif Op woensdag 12 februari 2020 09:56 schreef EP3 het volgende:
Zo, Aisumasen zie je hier niet vaak, maar áls ie dan n keertje langskomt, laat ie ook wel n indruk achter.
Ja, eens. Lees t graag :)
pi_191498456
The Slow Rush nu geluisterd. Ongelofelijk goed, meen ik echt.
pi_191499897
quote:
0s.gif Op woensdag 12 februari 2020 01:54 schreef Aisumasen het volgende:
- Tekst over The Slow Rush -
Tof stuk dit. Heb het net gebruikt bij mijn eerste luisterbeurt om me wat beter te kunnen focussen.
pi_191500097
Dat debuut van Beach Bunny is best wel een aardig gitaarplaatje.

pi_191500189
Nieuwe Nathaniel Rateliff ook uit vandaag. Solo, dus zonder de Night Sweats.
Eerste single klonk veelbelovend.
pi_191500442
Nieuwe Kik!

:P
pi_191500574
Zo dat nieuwe Tame Impala begint lekker zeg. One More Year is geweldig _O_
De singles die uitkwamen vond ik wat minder, maar ben benieuwd naar de hele plaat ^O^
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_191501053
Iemand bekend met HMLTD? Kan het muzikaal niet helemaal in een hokje plaatsen want het is nogal divers :D maar het is een heel fijn debuutalbum _O_


Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_191501404
Borderline is wel opgeknapt zeg.

Voor mijn gevoel wordt het album wel iets minder hoe verder ik kom (Might Be Time blijft wel top). Misschien verandert dat met een aantal luisterbeurten.
  vrijdag 14 februari 2020 @ 11:11:59 #45
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_191501569
Retestrak album. Gaat ws n dagje op repeat.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_191501579
quote:
14s.gif Op vrijdag 14 februari 2020 11:11 schreef EP3 het volgende:
Retestrak album. Gaat ws n dagje op repeat.
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_191501656
quote:
14s.gif Op vrijdag 14 februari 2020 11:11 schreef EP3 het volgende:
Retestrak album. Gaat ws n dagje op repeat.
Tame?
  vrijdag 14 februari 2020 @ 11:30:42 #48
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_191501765
quote:
4s.gif Op vrijdag 14 februari 2020 11:22 schreef Leonos het volgende:

[..]

Tame?
Impala!
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_191501807
Ik vond hem wat saai bij de eerste keer luisteren. Maar misschien moet ik hem nog een keer luisteren met koptelefoon.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
pi_191501916
Hier ook Tame Impala op, ben benieuwd. Op RYM zijn ze het album al behoorlijk aan het af zeiken, maar ben het de laatste tijd steeds minder en minder met die community eens.

Daarna nieuwe Tennis album proberen, die singles waren erg leuk.
pi_191501980
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 februari 2020 11:33 schreef Felagund het volgende:
Ik vond hem wat saai bij de eerste keer luisteren. Maar misschien moet ik hem nog een keer luisteren met koptelefoon.
Met koptelefoon is zeker toegevoegde waarde, zoveel geluidjes en meanderende instrumentatie.
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_191501984
Ook de nieuwe AAL nog eens geprobeerd, maar die komt echt nergens los en is extreem eentonig. Geen reet aan vergeleken met die vorige.
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
  Moderator vrijdag 14 februari 2020 @ 11:51:36 #53
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_191502003
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 februari 2020 11:42 schreef Kerftminister het volgende:
Hier ook Tame Impala op, ben benieuwd. Op RYM zijn ze het album al behoorlijk aan het af zeiken, maar ben het de laatste tijd steeds minder en minder met die community eens.

Daarna nieuwe Tennis album proberen, die singles waren erg leuk.
Een 8.0 van Pitchfork.
pi_191502357
Wauw die nieuwe Borderline. Percussie is ook heerlijk opzwepend, maar toch vrij rustgevend tegelijkertijd.

Hele fijne plaat ja. Ik vind hem denk ik beter dan Currents zelfs.

[ Bericht 26% gewijzigd door Kerftminister op 14-02-2020 12:54:57 ]
pi_191503382
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 februari 2020 12:20 schreef Kerftminister het volgende:
Wauw die nieuwe Borderline. Percussie is ook heerlijk opzwepend, maar toch vrij rustgevend tegelijkertijd.

Hele fijne plaat ja. Ik vind hem denk ik beter dan Currents zelfs.
Zeker. Currents had echt verschrikkelijke nummers erop staan. Deze plaat is meer een geheel, al staan er ook wel een paar zoutloze nummers op.
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
  vrijdag 14 februari 2020 @ 13:44:09 #56
487508 Asjemenou_
niet loslaat....
pi_191503449
Nieuwe Tame is zeker goed.
pi_191503565
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 februari 2020 11:51 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Een 8.0 van Pitchfork.
geven die troep van tame altijd absurd hoge cijfers ja
pi_191503568
quote:
7s.gif Op vrijdag 14 februari 2020 13:38 schreef Norrage het volgende:

[..]

Zeker. Currents had echt verschrikkelijke nummers erop staan. Deze plaat is meer een geheel, al staan er ook wel een paar zoutloze nummers op.
Ja precies, dat ene nummer met die geprate intro aan het begin, weet niet meer hoe die heet, dat was echt een dieptepunt.

Nieuwe Tennis is ook leuk, twee singles waren wel het beste meteen, rest is niet heel ambitieus, maar zeker een plezierige luisterbeurt.
pi_191503583
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 februari 2020 13:54 schreef Kerftminister het volgende:

[..]

Ja precies, dat ene nummer met die geprate intro aan het begin, weet niet meer hoe die heet, dat was echt een dieptepunt.

Nieuwe Tennis is ook leuk, twee singles waren wel het beste meteen, rest is niet heel ambitieus, maar zeker een plezierige luisterbeurt.
Goede tip. Leuke plaat :Y
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_191503589
Ik vind dit ook (van PF): "On his fourth album, Kevin Parker takes a breath and eases into a smoother psychedelic sound. Even without the adrenaline-filled highs, the compositions are as rich and thoughtful as ever."

Maar dan met een 7,2.
Aldus.
  Moderator vrijdag 14 februari 2020 @ 13:56:17 #61
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_191503591
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 februari 2020 13:54 schreef CharlesKinbote het volgende:

[..]

geven die troep van tame altijd absurd hoge cijfers ja
Die troep, aha.
  Moderator vrijdag 14 februari 2020 @ 13:58:31 #62
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_191503624
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 februari 2020 13:56 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Die troep, aha.
:D
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_191504592
Ik denk dat ik de nieuwe Tame Impala nog een paar keer moet horen om 'm meer te waarderen, de singles zijn wel echt het sterkst (wat niet vreemd is natuurlijk) :P
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_191504706
De Bond-song van Billie Eilish is ook mooi trouwens

pi_191504762
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 februari 2020 15:29 schreef tompsv18 het volgende:
De Bond-song van Billie Eilish is ook mooi trouwens

Helemaal mee eens _O_
pi_191504803
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 februari 2020 15:32 schreef KolonelBroodje het volgende:

[..]

Helemaal mee eens _O_
Ze kan weinig fout doen _O_
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_191504898
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
  vrijdag 14 februari 2020 @ 16:50:18 #68
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_191505718
Heb 'm inmiddels 4x van begin tot eind beluisterd. Die 8 van P4K vind ik terecht.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_191505733
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 februari 2020 13:54 schreef CharlesKinbote het volgende:

[..]

geven die troep van tame altijd absurd hoge cijfers ja
Ik vind een 8 nog aan de wat lage kant eigenlijk
pi_191505803
quote:
14s.gif Op vrijdag 14 februari 2020 16:50 schreef EP3 het volgende:
Heb 'm inmiddels 4x van begin tot eind beluisterd. Die 8 van P4K vind ik terecht.
Ik zit nu ook aan 4. Heerlijke plaat. een 8 dekt precies de lading :)
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
  Moderator vrijdag 14 februari 2020 @ 17:10:38 #71
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_191505955
Het laatste nummer is er misschien net één teveel, ik geef een 7.5!
  vrijdag 14 februari 2020 @ 17:15:53 #72
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_191506029
Die Billie heeft wel n mooie stem, maar dat nummer is niet bijster interessant, toch? :O ...
Nu ja, kan eigenlijk sowieso weinig met die Bond-themes. Zal wellicht aan mij liggen.

Deze vind ik wel mooi:


Maar dat zijn dan ook de klassiekers.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_191509171
Ik vind de nieuwe Nathaniel Rateliff erg fijn
pi_191513812
quote:
Was woensdag bij haar live show in Paradiso. :D Eerste keer dat ik solo naar een concert ging, mn maatjes zagen het niet zitten _O- Stond ik daar redelijk vooraan in mn Travis Scott sweater, die waarschijnlijk niemand herkende. Maar was echt fantastich, extreem leuk en sympathiek persoon die Carly. Vond het jammer dat het op een gegeven moment over was en ik haar niet meer van dichtbij kon zien. Denk ik ook de eerste keer ooit dat ik elk nummer van de setlist kende _O- Maar vond dit nummer in eerste instantie matig, vanwege de hele matige mixing, maar live was dit nummer zo goed en energiek. Ook het cynische toontje constant, echt geniaal. Carly is echt een popgenie.

Kan niet genoeg zeggen dat ik de nieuwe versie van Borderline echt fenomenaal vind. Hele goede keus van Parker om het nummer aan te passen, vond de single versie weinig verheffend, maar iets in de nieuwe versie triggert me om het constant aan te zetten.
pi_191563880
Zanias (Alison Lewis (Linea Aspera/Keluar) heeft op bandcamp een nieuw nummer gepubliceerd, Ep komt later dit jaar

_O_

https://zanias.bandcamp.com/album/extinction
pi_191564625
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_191565001
quote:
14s.gif Op dinsdag 18 februari 2020 07:50 schreef Fer_de_Lance het volgende:
Zanias (Alison Lewis (Linea Aspera/Keluar) heeft op bandcamp een nieuw nummer gepubliceerd, Ep komt later dit jaar

_O_

https://zanias.bandcamp.com/album/extinction
Oh Nice
nee, jij dan!
pi_191580136
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_191580398
Ik vind 't maar een saai nummer eigenlijk. Doe mij dan toch maar de nieuwe track van Thundercat.

pi_191580458
quote:
6s.gif Op woensdag 19 februari 2020 09:11 schreef Maxerazzi het volgende:
Ik vind 't maar een saai nummer eigenlijk. Doe mij dan toch maar de nieuwe track van Thundercat.

Naja, voor een James Bond nummer is het best fijn ;)
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
  woensdag 19 februari 2020 @ 10:19:30 #81
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_191581128
Die nieuwe nummers van Waxahatchee ( - Gezondheid! - ) klinken weer fijn:


O+...
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_191582074
Die nieuwe Strokes is goed man :D
pi_191589483
quote:
0s.gif Op woensdag 19 februari 2020 11:34 schreef Kerftminister het volgende:
Die nieuwe Strokes is goed man :D
Haha ik vond het een soort flauwe parodie op een Strokes nummer geloof ik...

Overigens is het kwartje bij de nieuwe AAL nu echt compleet gevallen bij mij. Wat een plaat.
pi_191590271
quote:
0s.gif Op woensdag 19 februari 2020 19:51 schreef Xrenity het volgende:

[..]

Haha ik vond het een soort flauwe parodie op een Strokes nummer geloof ik...

Overigens is het kwartje bij de nieuwe AAL nu echt compleet gevallen bij mij. Wat een plaat.
Bij mij nog niet maar dit biedt hoop ;)
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_191594054
quote:
0s.gif Op woensdag 19 februari 2020 19:51 schreef Xrenity het volgende:

[..]

Haha ik vond het een soort flauwe parodie op een Strokes nummer geloof ik...

Overigens is het kwartje bij de nieuwe AAL nu echt compleet gevallen bij mij. Wat een plaat.
Bad Decisions bedoel ik he, vind ik echt sterk, klinkt meer als een hervatting van hun oude stijl dan een parodie, maar ik ben sowieso wel gevoelig voor dat gitaarwerk, zeer fijn, dat album wordt een knaller.
pi_191595265
quote:
0s.gif Op donderdag 20 februari 2020 01:02 schreef Kerftminister het volgende:

[..]

Bad Decisions bedoel ik he, vind ik echt sterk, klinkt meer als een hervatting van hun oude stijl dan een parodie, maar ik ben sowieso wel gevoelig voor dat gitaarwerk, zeer fijn, dat album wordt een knaller.
Haha, ja die bedoel ik ook 😅
  donderdag 20 februari 2020 @ 17:06:12 #88
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_191601667
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_191611180
Nieuwe King Krule klinkt an sich prima, maar heeft wat meer luisterbeurten nodig om te landen, denk ik.
pi_191611387
De nieuwe Moses Sumney is daarentegen meteen raak. Erg knappe plaat.
  vrijdag 21 februari 2020 @ 09:06:35 #92
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_191611556
Grimes krijgt hier voorrang.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_191611576
quote:
14s.gif Op vrijdag 21 februari 2020 08:47 schreef Maxerazzi het volgende:
De nieuwe Moses Sumney is daarentegen meteen raak. Erg knappe plaat.
Ja dat Cut Me was al geweldig, nu de rest eens luisteren :Y
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
  vrijdag 21 februari 2020 @ 09:11:35 #94
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_191611582
Prachtige hoes, overigens:

"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_191611956
Niet onaardig:


Die band is van verschrikkelijk naar tamelijk interessant gegaan de laatste jaren :)
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_191612157
Nieuwe Typhoon is ook lekker, probeer alleen erachter te komen waar ik die sample van ken.
pi_191616694
Wanneer het Eurovisie Songfestival en Indie elkaar kruisen kom je uit in IJsland, benieuwd wat jullie hier van vinden:


*O*
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_191664333
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 februari 2020 16:04 schreef TheVulture het volgende:
Wanneer het Eurovisie Songfestival en Indie elkaar kruisen kom je uit in IJsland, benieuwd wat jullie hier van vinden:


*O*
Leuk liedje. Zoals ik in het ESF-topic al schreef:

quote:
0s.gif Op zondag 9 februari 2020 21:59 schreef DJ11 het volgende:
Daði Freyr – Gagnamagnið // Think About Things

Het enige liedje dat aardig klinkt. De rest is zwaar gedateerd of generiek.
Ik dacht dat het nu al gekozen was, maar de landelijke finale is komende zaterdag pas. Formaliteit, lijkt me.
pi_191664530
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 februari 2020 16:04 schreef TheVulture het volgende:
Wanneer het Eurovisie Songfestival en Indie elkaar kruisen kom je uit in IJsland, benieuwd wat jullie hier van vinden:


*O*
Heerlijk ja :D

Ook die live uitvoering, hilarisch goed :D
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_191665045
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 februari 2020 11:51 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Een 8.0 van Pitchfork.
Weer een lekker cijfertje gekocht inderdaad.
  Moderator maandag 24 februari 2020 @ 16:08:12 #102
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_191665142
quote:
4s.gif Op maandag 24 februari 2020 16:03 schreef Leonos het volgende:

[..]

Weer een lekker cijfertje gekocht inderdaad.
Gekocht?
pi_191665163
quote:
1s.gif Op maandag 24 februari 2020 16:08 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Gekocht?
Gekocht. Met een beetje budget kan je wel een cijfertje erbij krijgen bij Pitchfork.
  Moderator maandag 24 februari 2020 @ 16:09:10 #104
362868 crew  Slobeend
of all places
  Moderator maandag 24 februari 2020 @ 16:09:24 #105
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_191665174
quote:
4s.gif Op maandag 24 februari 2020 16:08 schreef Leonos het volgende:

[..]

Gekocht. Met een beetje budget kan je wel een cijfertje erbij krijgen bij Pitchfork.
BNW is even verderop.
pi_191665186
quote:
1s.gif Op maandag 24 februari 2020 16:09 schreef Slobeend het volgende:
De nieuwe Klangstof bevalt me wel.
Zeker! Op Spotify is de helft alleen niet beschikbaar?

quote:
1s.gif Op maandag 24 februari 2020 16:09 schreef Slobeend het volgende:

[..]

BNW is even verderop.
O+
  Moderator maandag 24 februari 2020 @ 16:11:05 #107
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_191665207
quote:
4s.gif Op maandag 24 februari 2020 16:10 schreef Leonos het volgende:

[..]

Zeker! Op Spotify is de helft alleen niet beschikbaar?
Vanaf gisteren helemaal.
pi_191665809
quote:
4s.gif Op maandag 24 februari 2020 16:03 schreef Leonos het volgende:

[..]

Weer een lekker cijfertje gekocht inderdaad.
Net als Grimes trouwens. Die kunnen nog poep releasen en nog BNM zijn. Maar bij beide platen is het wel terecht. Best lekkere plaat van Grimes!
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
  maandag 24 februari 2020 @ 19:19:45 #109
198540 BoerBert
Bij wijze van spreken
pi_191668522
quote:
1s.gif Op maandag 24 februari 2020 16:09 schreef Slobeend het volgende:
De nieuwe Klangstof bevalt me wel.
Death09 is wel een tune he.
pi_191668618
Krule, Sumney en Klangstof zijn echt allemaal leuke platen. We zijn verwend afgelopen weekend.

[ Bericht 3% gewijzigd door Xrenity op 24-02-2020 22:00:53 (Autocorrect :')) ]
pi_191671163
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 februari 2020 13:54 schreef Kerftminister het volgende:

[..]

Ja precies, dat ene nummer met die geprate intro aan het begin, weet niet meer hoe die heet, dat was echt een dieptepunt.

Nieuwe Tennis is ook leuk, twee singles waren wel het beste meteen, rest is niet heel ambitieus, maar zeker een plezierige luisterbeurt.
Tennis ook uitgeprobeerd, zeker leuk :).
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
pi_191679582
Tennis, tja. Die singles zijn inderdaad aces, verder staan er toch wel wat unforced errors op. Nog even de tiebreak afwachten voor een definitief oordeel.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_191679587
Nieuwe Kelly Lee Owens. Plaat komt op 1 mei.

  dinsdag 25 februari 2020 @ 16:48:01 #114
226981 Gehenna
Volksmenner
pi_191680560
quote:
14s.gif Op dinsdag 25 februari 2020 15:41 schreef Maxerazzi het volgende:
Nieuwe Kelly Lee Owens. Plaat komt op 1 mei.

ah nice, onlangs pas haar muziek ontdekt. erg tof :Y
nee, jij dan!
pi_191683177
quote:
14s.gif Op dinsdag 25 februari 2020 15:41 schreef Maxerazzi het volgende:
Nieuwe Kelly Lee Owens. Plaat komt op 1 mei.

Ik ben fan vanaf single Arthur maar dit belooft weinig goeds imo.
Het klinkt wat mij betreft als een B-side van een willekeurige techno single. In principe qua stijl een beetje als Daniel Avery op wiens albums ik haar het eerste hoorde maar dan véél slechter. Niet als een single waarmee je een memorabel album introduceert. Hopelijk meer focus op soundscapes en zang dan dit.
  dinsdag 25 februari 2020 @ 22:43:45 #116
198540 BoerBert
Bij wijze van spreken
pi_191688047
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 februari 2020 19:31 schreef Lord-Ronddraai het volgende:

[..]

Ik ben fan vanaf single Arthur maar dit belooft weinig goeds imo.
Het klinkt wat mij betreft als een B-side van een willekeurige techno single. In principe qua stijl een beetje als Daniel Avery op wiens albums ik haar het eerste hoorde maar dan véél slechter. Niet als een single waarmee je een memorabel album introduceert. Hopelijk meer focus op soundscapes en zang dan dit.
Mij boeit het ook niet echt. Die track met Jon Hopkins vind ik ook waardeloos. Geef mij maar iets als Throwing Lines.
  Moderator woensdag 26 februari 2020 @ 16:44:56 #117
362868 crew  Slobeend
of all places
  Moderator woensdag 26 februari 2020 @ 18:09:55 #118
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_191701286
quote:
Prima nummertje. 14.gif

quote:
0s.gif Op dinsdag 25 februari 2020 19:31 schreef Lord-Ronddraai het volgende:

[..]

Ik ben fan vanaf single Arthur maar dit belooft weinig goeds imo.
Het klinkt wat mij betreft als een B-side van een willekeurige techno single. In principe qua stijl een beetje als Daniel Avery op wiens albums ik haar het eerste hoorde maar dan véél slechter. Niet als een single waarmee je een memorabel album introduceert. Hopelijk meer focus op soundscapes en zang dan dit.
Ja, ik had een 14.gif duimpje naast mijn post staan - aangezien ik blij ben dat er een nieuwe KLO komt - maar ik vind deze single ook meh. Hele generieke techno.
pi_191727865
De nieuwe plaat van Caribou is erg goed, zeg. Zo ook eens naar de nieuwe Soccer Mommy en Real Estate luisteren.
  Moderator vrijdag 28 februari 2020 @ 09:00:07 #121
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_191728531
quote:
14s.gif Op vrijdag 28 februari 2020 08:12 schreef Maxerazzi het volgende:
De nieuwe plaat van Caribou is erg goed, zeg. Zo ook eens naar de nieuwe Soccer Mommy en Real Estate luisteren.
Real Estate kwam nog niet echt binnen hier. Soccer Mommy staat nu op O+.
pi_191733115
Caribou komt hier echt nog helemaal niet aan. Wat mis ik?

edit: Ok verderop komt ie wel wat meer binnen.

[ Bericht 33% gewijzigd door Xrenity op 28-02-2020 13:19:35 ]
pi_191733451
Caribou niet onaardig nee. Soccer Mommy ook niet. Verder beetje saaie releasedag.
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_191734282
Caribou voel ik ook nog niet zo. Never come back is wel vet en ravi
  vrijdag 28 februari 2020 @ 18:02:32 #125
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_191737725
Real Estate vind ik toch weer verdomd lekker.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
  zondag 1 maart 2020 @ 17:10:03 #126
469185 DJ11
Radio 49
pi_191792823
De tweede helft van de nieuwe Caribou doet me vrijwel niets, maar de eerste helft vind ik wel heel leuk.
What Would Goku Do
pi_191792835
Ik bedenk me net dat ik het niet in één keer heb beluisterd en dat deel één vals spelen was want wiet.
What Would Goku Do
pi_191798503

Disclosure gaat een leuke kant op.
pi_191799304
Damien Jurado komt 1 mei met een nieuwe plaat. Eerste single klinkt - als vanouds - goed.

https://open.spotify.com/(...)WxWcK0T-Cr9-lcEsnXCA
pi_191800264
Er is ook een nieuwe No Age. Geen baanbrekend nummer maar ik verheug me er al op het live te horen.

Aldus.
  Moderator maandag 2 maart 2020 @ 19:45:04 #132
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_191800334
quote:
14s.gif Op maandag 2 maart 2020 18:50 schreef Maxerazzi het volgende:
Damien Jurado komt 1 mei met een nieuwe plaat. Eerste single klinkt - als vanouds - goed.

https://open.spotify.com/(...)WxWcK0T-Cr9-lcEsnXCA
Genot. Blijft een bijzonder productieve artiest.
pi_191801254
Ik word wel een beetje Jurado moe....
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
  dinsdag 3 maart 2020 @ 00:14:35 #134
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_191805104
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_191805200
quote:
Tof kanaal, maar ik krijg gelijk weer flashbacks naar de onophoudelijke discussie rondom deze video van hem van een half jaar terug. Wat overigens geen nieuwe discussie was.


't is 100% McCartney, maar scroll maar eens door de comment-sectie om te zien dat het vechten tegen de bierkaai is.
  dinsdag 3 maart 2020 @ 00:37:39 #136
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_191805292
Ja, dat filmpje ( en de discussie ) vond ik niet zo interessant, eerlijk gezegd.
En ik was ook altijd in de veronderstelling dat het John was.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_191813866
Het album Queens van Matt Watts is ook erg gaaf. Een Amerikaan die al enige jaren in België woont en daar bevriend raakte met o.a. Stef Kamil Carlens. Die heeft ook een goede rol op dit album, net als mannen als Nicolas Rombouts en Bjorn Eriksson.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_191820866
Iemand bekend hier met Boniface? Ik kende 'm niet maar zijn gelijknamige debuutalbum is echt heel erg fijn O+ O+

Beetje rock, beetje pop, beetje dance maar vooral een erg fijne zalvende stem _O_
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_191855069
Een aantal vreselijk fijne nummers die gênant weinig aandacht krijgen.....


Of praat ik poep nu :?

[ Bericht 8% gewijzigd door Moody op 05-03-2020 21:49:39 ]
Jaarlijstjes: '08 | '09 | '10 | '11 | '12 |
'13 |
'14
pi_191860037
Nieuwe Jonathan wilson!

Al was die vorige troep.
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_191860644
Jezus druk dagje zo:

US Girls
Stephen Malkmus
Jonathan Wilson
School is Cool
Millionaire
Jose James
en meer :o
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
  Moderator vrijdag 6 maart 2020 @ 09:13:21 #142
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_191860673
quote:
7s.gif Op vrijdag 6 maart 2020 09:11 schreef Norrage het volgende:
Jezus druk dagje zo:

US Girls
Stephen Malkmus
Jonathan Wilson
School is Cool
Millionaire
Jose James
en meer :o
Nadia Reid
pi_191860751
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 maart 2020 09:13 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Nadia Reid
Die ken ik niet :o
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
  vrijdag 6 maart 2020 @ 09:31:03 #144
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_191860920
quote:
7s.gif Op vrijdag 6 maart 2020 09:11 schreef Norrage het volgende:

US Girls

Ik durf niet, :@ .
In a Poem Unlimited is zó belachelijk goed dat het uitblijven van een enorme teleurstelling vrijwel uitgesloten is.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_191860937
Jonathan Wilson is weer saaie troep. Waar is de glorietijd van Gentle Spirit? :(
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_191861660
quote:
9s.gif Op vrijdag 6 maart 2020 09:31 schreef EP3 het volgende:

[..]

Ik durf niet, :@ .
In a Poem Unlimited is zó belachelijk goed dat het uitblijven van een enorme teleurstelling vrijwel uitgesloten is.
Hij is weer heerlijk hoor ;)
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_191864360
quote:
7s.gif Op vrijdag 6 maart 2020 09:19 schreef Norrage het volgende:

[..]

Die ken ik niet :o
Lekker hoor :D Waar had ik haar van moeten kennen?
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
  Moderator vrijdag 6 maart 2020 @ 14:27:04 #148
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_191865524
quote:
7s.gif Op vrijdag 6 maart 2020 13:10 schreef Norrage het volgende:

[..]

Lekker hoor :D Waar had ik haar van moeten kennen?
Geen idee, ik ken haar ook nog maar een paar dagen door Musicmeter :P.
pi_191865582
quote:
7s.gif Op vrijdag 6 maart 2020 09:11 schreef Norrage het volgende:
Jezus druk dagje zo:

US Girls
Stephen Malkmus
Jonathan Wilson
School is Cool
Millionaire
Jose James
en meer :o
Deacon Blue
The Saxophones
The Lemon Twigs
The Proper Ornaments
Hamilton Leithauser

Tijd om in quarantaine te gaan denk ik ;)
  Moderator vrijdag 6 maart 2020 @ 14:54:14 #150
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_191865875
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 maart 2020 14:31 schreef cafca het volgende:

[..]

Deacon Blue
The Saxophones
The Lemon Twigs
The Proper Ornaments
Hamilton Leithauser

Tijd om in quarantaine te gaan denk ik ;)
Van die laatste geen album toch?
pi_191865902
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 maart 2020 14:31 schreef cafca het volgende:

[..]

Deacon Blue
The Saxophones
The Lemon Twigs
The Proper Ornaments
Hamilton Leithauser

Tijd om in quarantaine te gaan denk ik ;)
wtf, Hamilton ook???? nee toch?
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_191865912
Die folkplaat van Stephen Malkmus is echt helemaal mijn straatje.
pi_191865965
quote:
7s.gif Op vrijdag 6 maart 2020 14:56 schreef Norrage het volgende:

[..]

wtf, Hamilton ook???? nee toch?
Nieuwe single
pi_191865981
Ik krijg bij Jonathan Wilson een beetje het idee dat ik naar Dire Straits zit te luisteren -O-
pi_191866143
quote:
17s.gif Op vrijdag 6 maart 2020 14:57 schreef Maxerazzi het volgende:
Die folkplaat van Stephen Malkmus is echt helemaal mijn straatje.
Ik wist helemaal van niks en had geen idee wat ik ging luisteren, maar het klinkt heerlijk inderdaad :Y
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_191866152
quote:
11s.gif Op vrijdag 6 maart 2020 15:01 schreef cafca het volgende:
Ik krijg bij Jonathan Wilson een beetje het idee dat ik naar Dire Straits zit te luisteren -O-
Dire Straits niks mis mee. Maar met deze Wilson plaat wel.
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_191866416
quote:
7s.gif Op vrijdag 6 maart 2020 15:14 schreef Norrage het volgende:

[..]

Dire Straits niks mis mee. Maar met deze Wilson plaat wel.
Het klinkt best aardig, maar kabbelt een beetje voort. Dat idee.
  Moderator vrijdag 6 maart 2020 @ 17:02:55 #158
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_191867565
quote:
7s.gif Op vrijdag 6 maart 2020 15:14 schreef Norrage het volgende:

[..]

Dire Straits niks mis mee. Maar met deze Wilson plaat wel.
Ik vind het wel meevallen.
pi_191874058
quote:
17s.gif Op vrijdag 6 maart 2020 14:57 schreef Maxerazzi het volgende:
Die folkplaat van Stephen Malkmus is echt helemaal mijn straatje.
Ben er nu pas aan toe gekomen, maar klinkt lekker, inderdaad. :Y
Doet me ergens aan denken, maar ik ben er nog niet uit wat. Iets uit de 60s of 70s volgens mij....
pi_191877245
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 maart 2020 23:25 schreef cafca het volgende:

[..]

Doet me ergens aan denken, maar ik ben er nog niet uit wat. Iets uit de 60s of 70s volgens mij....
Klopt, had ik ook. Doet mij een beetje denken aan een mengsel van The Velvet Underground, Donovan en door die 12-snarige gitaar (volgens mij?) ook een beetje aan die psychfolkbands als Pentangle (of de akoestische platen van Bert Jansch en John Renbourn zowel samen als solo). En de fluit die je zo nu en dan hoort vind ik dan weer vrij typisch voor Jehtro Tull van de eind jaren zestig.
pi_191916572
De nieuwe Pantha Du Prince is wat te lang, met name de ambientstukken, maar toch wel erg mooi. Vloeit allemaal heel fijn in elkaar over.
pi_191918529
US Girls heerlijk hoor. Maar dat gesproken woord tussendoor?
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_191919859
Ik vind dat wel leuk eigenlijk. Dat 'gesproken woord'.
Aldus.
pi_191919885
quote:
2s.gif Op maandag 9 maart 2020 12:09 schreef Z het volgende:
Ik vind dat wel leuk eigenlijk. Dat 'gesproken woord'.
Ik vond het niet perse storend, maar wel raar. Waarom? :)
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_191920666
quote:
7s.gif Op maandag 9 maart 2020 12:11 schreef Norrage het volgende:

[..]

Ik vond het niet perse storend, maar wel raar. Waarom? :)
Om eens wat anders te doen dan gewoon een paar liedjes achter elkaar?
Aldus.
pi_191920931
quote:
14s.gif Op maandag 9 maart 2020 13:04 schreef Z het volgende:

[..]

Om eens wat anders te doen dan gewoon een paar liedjes achter elkaar?
:D
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_191923712
In de hip hop gebruiken ze natuurlijk al heel lang interludes. Dus waarom niet in de pop-muziek?
Aldus.
pi_191923724
Ik probeer nu pop-interludes te bedenken. Er wil me er nog geen één te binnen schieten.
Aldus.
pi_191923841
quote:
2s.gif Op maandag 9 maart 2020 16:05 schreef Z het volgende:
Ik probeer nu pop-interludes te bedenken. Er wil me er nog geen één te binnen schieten.
Ik weet er wel een paar. Todd Rundgren - Something / Anything? bijvoorbeeld (1972). Werden toen vaak "links" genoemd. Op CD-versies hebben zulke stukjes vaak geen eigen index, maar deze bijvoorbeeld wel:

https://open.spotify.com/(...)r6w_SaS4WKyG3SUcS7Ug

Muzikale "links" kwamen vaker voor, zoals op Paul McCartney - Wild Life (1971), eerste die me te binnen schiet.

https://open.spotify.com/(...)qZwvACRrGCBBw02vkGsw

Denk dat de term "skit" voor het eerst op rap-albums werd gebruikt.
pi_191923896
Leuk. Er zullen er nog veel meer zijn waarschijnlijk.
Aldus.
pi_191924948
quote:
2s.gif Op maandag 9 maart 2020 16:05 schreef Z het volgende:
Ik probeer nu pop-interludes te bedenken. Er wil me er nog geen één te binnen schieten.
Frank Ocean had wel wat interludes.
pi_191925940
Frank is hip hop.
Aldus.
  maandag 9 maart 2020 @ 18:50:58 #173
13973 ranja
image means nothing
pi_191926211
quote:
2s.gif Op maandag 9 maart 2020 16:05 schreef Z het volgende:
Ik probeer nu pop-interludes te bedenken. Er wil me er nog geen één te binnen schieten.
Janet Jackson op haar Rhythm Nation en Alexander O'Neal met Hearsay staat ook vol interludes en tussenstukjes.
pi_191927377
quote:
2s.gif Op maandag 9 maart 2020 18:35 schreef Z het volgende:
Frank is hip hop.
https://en.wikipedia.org/wiki/Frank_Ocean
Genres
R&B[1][2]pop[3]avant-garde[4][5]

:P
pi_191929118
R&b, hip hop en soul valt wat dit betreft allemaal wel onder dezelfde noemer toch?
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_191930338
Soul en R&B, ok. Maar hip-hop onder de noemer van R&B, dat nooit!


@ 2:46-2:49 :P
  maandag 9 maart 2020 @ 22:02:05 #177
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_191930733
quote:
0s.gif Op maandag 9 maart 2020 20:39 schreef Norrage het volgende:
R&b, hip hop en soul valt wat dit betreft allemaal wel onder dezelfde noemer toch?
Klopt; muziek.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
  maandag 9 maart 2020 @ 22:06:41 #178
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_191930816
Nieuwe van U.S. Girls is wel lekker, maar komt - als je het mij vraagt - niet in de buurt van In a Poem Unlimited.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
  Moderator dinsdag 10 maart 2020 @ 12:20:20 #179
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_191938377
Afgelopen vrijdag is er ook een album van de Nederlandse Mariecke Borger uitgekomen. Erg mooi. Doet een beetje denken aan Lisa Hannigan. https://open.spotify.com/(...)9t1lQKQe-aZLQuRgUqSg
pi_191938965
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 maart 2020 12:20 schreef Slobeend het volgende:
Afgelopen vrijdag is er ook een album van de Nederlandse Mariecke Borger uitgekomen. Erg mooi. Doet een beetje denken aan Lisa Hannigan. https://open.spotify.com/(...)9t1lQKQe-aZLQuRgUqSg
Ook een fijn album ja
pi_191940222
quote:
2s.gif Op maandag 9 maart 2020 16:05 schreef Z het volgende:
Ik probeer nu pop-interludes te bedenken. Er wil me er nog geen één te binnen schieten.

Dit lijkt mij toch wel een kandidaat?
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_191945375
Zal ook wel niet als pop kwalificeren dan.
pi_191946105
quote:
2s.gif Op maandag 9 maart 2020 16:05 schreef Z het volgende:
Ik probeer nu pop-interludes te bedenken. Er wil me er nog geen één te binnen schieten.
Geldt een reprise ook als een interlude, Z? #durftevragen

pi_191947643
quote:
11s.gif Op maandag 9 maart 2020 21:39 schreef Aisumasen het volgende:
Soul en R&B, ok. Maar hip-hop onder de noemer van R&B, dat nooit!
Inderdaad, beetje raar om die allemaal op één hoop te gooien toch?
quote:
9s.gif Op maandag 9 maart 2020 22:02 schreef EP3 het volgende:

[..]

Klopt; muziek.
Tenzij dit ja. Maar imo is Frank Ocean sowieso mainstream genoeg om het popmuziek te noemen.

Anders kunnen we Paul McCartney ook wel rock ipv pop gaan noemen ofzo :')
pi_191947836
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2020 20:24 schreef Xrenity het volgende:

[..]

Anders kunnen we Paul McCartney ook wel rock ipv pop gaan noemen ofzo :')
??? Dit is om mij te testen ;).
pi_191949365
Ik zou graag een echte interlude horen, uit de pop/rock hoek. En dus ver weg van de hiphop/r&b/soul hoek waar interludes gebruikelijk zijn. Ik weet dat ze er zijn maar er wil er geen me te binnen schieten.
Aldus.
pi_191949850
Nou, die van Radiohead dus, denk ik.

En op het album van Nilüfer Yanya van vorig jaar stonden er ook een paar.

En die praatjes met en van Rotterdamse dichters op de debuutplaat van Lewsberg verdienen ook een vermelding.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_191949950
quote:
6s.gif Op dinsdag 10 maart 2020 21:52 schreef Z het volgende:
Ik zou graag een echte interlude horen, uit de pop/rock hoek. En dus ver weg van de hiphop/r&b/soul hoek waar interludes gebruikelijk zijn. Ik weet dat ze er zijn maar er wil er geen me te binnen schieten.
Heb hierboven een paar voorbeelden uit de 70's gegeven ;). Van wat je tegenwoordig een skit zou noemen met gesproken woord, tot aan een kort muzikaal intermezzo. Sowieso deden artiesten die met lo-fi flirtten dat wel vaker, de eerder genoemde Todd Rundgren maar ook R. Stevie Moore.
pi_191959217
Na AAL komt Nicolas Jaar blijkbaar ook nog met een plaat onder zijn eigen naam eind deze maand.

pi_191965521
Zag vandaag op social media veel mensen die hiermee een plaatje gemaakt hadden. Best aardig.

https://washyourlyrics.com/



Welke zouden jullie kiezen?
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_191965933
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
pi_191969710

Ik ga voor deze!
Well, what possible harm could one insane, mutant tentacle do?
  donderdag 12 maart 2020 @ 00:25:39 #193
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_191971816
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
  Moderator donderdag 12 maart 2020 @ 00:31:03 #194
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_191988026
Heerlijke bijdragen hoor mannen! ^O^
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
  vrijdag 13 maart 2020 @ 09:18:22 #197
226981 Gehenna
Volksmenner
pi_191999053
nee, jij dan!
pi_191999127
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
pi_191999157
Nieuwe Four Tet klinkt goed. Zeer fourtetterig.
pi_191999402
Nieuwe CocoRosie O+
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_191999408
quote:
14s.gif Op vrijdag 13 maart 2020 09:24 schreef Maxerazzi het volgende:
Nieuwe Four Tet klinkt goed. Zeer fourtetterig.
Zou tijd worden, zijn laatste platen waren troep.
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
  vrijdag 13 maart 2020 @ 10:40:59 #202
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_192000321
quote:
7s.gif Op vrijdag 13 maart 2020 09:45 schreef Norrage het volgende:

[..]

Zou tijd worden, zijn laatste platen waren troep.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_192000767
Gelukkig heeft Protomartyr een gezellig plaatje uitgebracht.
Aldus.
  Moderator vrijdag 13 maart 2020 @ 11:06:23 #204
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_192001255
Er is een nieuw album uit van the Boomtown Rats. Ik weet niet of we daar nou echt op zaten te wachten...
  vrijdag 13 maart 2020 @ 17:26:20 #206
198540 BoerBert
Bij wijze van spreken
pi_192008921
quote:
7s.gif Op vrijdag 13 maart 2020 09:45 schreef Norrage het volgende:

[..]

Zou tijd worden, zijn laatste platen waren troep.
Dan ga je nu ook niet per se genieten denk ik.
pi_192030465
Die plaat van Jay Electronica is goeoeoeoed.
Aldus.
pi_192033780
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 maart 2020 17:26 schreef BoerBert het volgende:

[..]

Dan ga je nu ook niet per se genieten denk ik.
Het ging wel weer :) maar de tijd van weleer is voorbij...
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
  zaterdag 14 maart 2020 @ 21:54:20 #209
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_192035785
quote:
2s.gif Op zaterdag 14 maart 2020 18:10 schreef Z het volgende:
Die plaat van Jay Electronica is goeoeoeoed.
Eens.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
  zondag 15 maart 2020 @ 10:50:58 #210
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_192044517
Lekkerrrrrrrrrrrrrrrrr:


_O_ !!

[ Bericht 21% gewijzigd door EP3 op 15-03-2020 11:11:32 ]
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_192049444
Had nooit verwacht dat Jay Electronica nog een album zou uitbrengen, ongeveer 12 jaar nadat iedereen het verwachtte. Maar ben zeer benieuwd, zo eens opzetten.
pi_192057063
Vind het niet veel, lijkt net alsof het binnen anderhalf uur tijd in elkaar is gesmeten.
pi_192073101
Ja maar dat is toch ook een beetje wat je zou verwachten?
Aldus.
  maandag 16 maart 2020 @ 16:07:43 #214
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_192074012
quote:
99s.gif Op zondag 15 maart 2020 20:36 schreef Kerftminister het volgende:
Vind het niet veel, lijkt net alsof het binnen anderhalf uur tijd in elkaar is gesmeten.
Wat n onzin.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_192076840
Vind alleen de afsluiter interessant, de rest doet me weinig tot niks. Productie blijft me totaal niet bij ook, behalve dat irritante gejuich van die kinderen op 3 nummers ofzo.
  maandag 16 maart 2020 @ 18:50:36 #216
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_192077727
quote:
0s.gif Op maandag 16 maart 2020 18:09 schreef Kerftminister het volgende:
Vind alleen de afsluiter interessant, de rest doet me weinig tot niks.
O, die afsluiter kan mij dan weer gestolen worden, _O- .
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_192078559
Paarlen voor de zwijnen.
Aldus.
  dinsdag 17 maart 2020 @ 17:24:14 #218
438851 Oldground
El Poderoso
pi_192099785
Van alles is weer waardeloos.
pi_192100904
Nieuwe Ultraista is een prima plaat geworden.
  woensdag 18 maart 2020 @ 08:01:44 #220
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_192111604
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
  Moderator woensdag 18 maart 2020 @ 12:53:06 #221
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_192116821
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 maart 2020 18:09 schreef Xrenity het volgende:
Nieuwe Ultraista is een prima plaat geworden.
Eens.
pi_192167735
Aangezien we toch wel wat tijd hebben (over het algemeen).... De liefhebbers kunnen meestemmen voor de Klomp Top 100 van 3FM, een lijst met nummers van Nederlandse bodem. Stemmen kan tot 27 maart:

https://stem.npo3fm.nl/3fm-klomp-top-100/1
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_192187182
quote:
2s.gif Op maandag 16 maart 2020 19:18 schreef Z het volgende:
Paarlen voor de zwijnen.
In het engels was dat best een leuke band :Y
  zaterdag 21 maart 2020 @ 19:12:42 #225
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_192190316
Iemand nog leuke recente indiemuziek voor tijdens het hardlopen (hiphop, dance)?

Ben een playlist aan het maken maar weinig inspiratie.
pi_192191488
Ik ben geen voorstander van muziek bij het sporten. Als je sport, ben je met je lijf bezig. Niet met muziek en geklooi met oordopjes, volume, liedjes, et cetera
Aldus.
  zaterdag 21 maart 2020 @ 21:29:21 #227
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_192193301
Ik ben geen voorstander van sporten.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
  zondag 22 maart 2020 @ 07:02:11 #228
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_192198951
Vaak loop ik ook zonder hoor, maar voor lange duurlopen in eigen omgeving is het soms best saai zonder. En die geklooi fase ben ik al voorbij. :P

quote:
6s.gif Op zaterdag 21 maart 2020 21:29 schreef EP3 het volgende:
Ik ben geen voorstander van sporten.
tis zowat het enige waarvoor we hier nog buiten mogen komen ;(
pi_192216869
quote:
2s.gif Op zaterdag 21 maart 2020 19:12 schreef Beregd het volgende:
Iemand nog leuke recente indiemuziek voor tijdens het hardlopen (hiphop, dance)?

Ben een playlist aan het maken maar weinig inspiratie.

Geen idee of dit is wat je zoekt, maar zit deze net te luisteren en klinkt erg goed so far.
Demain, on roule
  maandag 23 maart 2020 @ 00:36:07 #230
384514 netverhuisd1
konniksbetersverzinnen...
pi_192217459
ik ben al lange tijd niet meer op dit forum geweest, maar ik wilde deze reissue onder de aandacht brengen, kan alle promotie gebruiken die het krijgt vermoed ik zo.

in mijn oren fantastische nederlandse indie-band van 20 jaar geleden brengt hun eerste (demo)album opnieuw uit op vinyl en cd met bonustracks. Excelsior act van het eerste uur.

benjamin B

via voor de kunsten https://www.voordekunst.n(...)-anniversary-reissue

hier staat de betreffende demo op YT
  maandag 23 maart 2020 @ 00:47:13 #231
384514 netverhuisd1
konniksbetersverzinnen...
pi_192217548
vergeet ik helemaal te melden dat het alleen maar doorgaat bij genoeg pledgers. allerlei leuke extra's dus ik hoop echt dat de target gehaald gaat worden.
  maandag 23 maart 2020 @ 10:31:44 #232
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_192221216
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_192250770
Nog 70 dagen in lockdown, dus laten we de tijd een beetje aangenamer maken met wat indiemuziek.

Wat is jouw favoriete nummer ooit van The New Pornographers en waarom?

Ik kies zelf voor The Bleeding Heart Show van het album Twin Cinema uit 2005. Het nestelt zich makkelijk in je hoofd, al is dat bij veel songs van The New Pornographers het geval natuurlijk. Maar de manier waarop Neko Case hier vanaf pakweg 3.10 de opgebouwde geluidsmuur aanvalt en er volle bak doorheen galmt, vind ik elke keer weer super.


Nou, nu jullie!

En morgen kiest iemand anders, als er animo is, een andere band of artiest die goed in deze topicreeks past.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
  dinsdag 24 maart 2020 @ 18:07:19 #234
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_192251788
Eerste Bright eyes single in 9 jaar

  dinsdag 24 maart 2020 @ 18:12:09 #235
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_192251878
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 maart 2020 17:11 schreef methodmich het volgende:
Nog 70 dagen in lockdown, dus laten we de tijd een beetje aangenamer maken met wat indiemuziek.

Wat is jouw favoriete nummer ooit van The New Pornographers en waarom?

Ik kies zelf voor The Bleeding Heart Show van het album Twin Cinema uit 2005. Het nestelt zich makkelijk in je hoofd, al is dat bij veel songs van The New Pornographers het geval natuurlijk. Maar de manier waarop Neko Case hier vanaf pakweg 3.10 de opgebouwde geluidsmuur aanvalt en er volle bak doorheen galmt, vind ik elke keer weer super.


Nou, nu jullie!

En morgen kiest iemand anders, als er animo is, een andere band of artiest die goed in deze topicreeks past.
Leuk, maar wel meteen een moeilijke. Heeel lang niet meer beluisterd.
  Moderator dinsdag 24 maart 2020 @ 18:14:47 #236
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_192251925
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 maart 2020 17:11 schreef methodmich het volgende:
Nog 70 dagen in lockdown, dus laten we de tijd een beetje aangenamer maken met wat indiemuziek.

Wat is jouw favoriete nummer ooit van The New Pornographers en waarom?

Ik kies zelf voor The Bleeding Heart Show van het album Twin Cinema uit 2005. Het nestelt zich makkelijk in je hoofd, al is dat bij veel songs van The New Pornographers het geval natuurlijk. Maar de manier waarop Neko Case hier vanaf pakweg 3.10 de opgebouwde geluidsmuur aanvalt en er volle bak doorheen galmt, vind ik elke keer weer super.


Nou, nu jullie!

En morgen kiest iemand anders, als er animo is, een andere band of artiest die goed in deze topicreeks past.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  dinsdag 24 maart 2020 @ 19:13:48 #237
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_192253087
Uitstekende keuze, mm. Mijn keus komt van hetzelfde ( - briljante - ) album:


De harmonische vocalen. Het hamerende refrein. Het zenuwachtige gepingel op de piano.
En onderwijl de vriendelijke en kalme tonen van gitaar en... een melodica? Ik heb eigenlijk geen idee wat er allemaal voorbijkomt. - Het vormt hoe dan ook een prachtig geheel van nog geen 3 minuten waar ik naar kan blijven luisteren, O+.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_192254094
Leuk. Ik ben niet zo'n grote kenner van deze band, maar dit vind ik wel een fijn nummer:

pi_192255020
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 maart 2020 17:11 schreef methodmich het volgende:
Nog 70 dagen in lockdown, dus laten we de tijd een beetje aangenamer maken met wat indiemuziek.

Wat is jouw favoriete nummer ooit van The New Pornographers en waarom?

Ik kies zelf voor The Bleeding Heart Show van het album Twin Cinema uit 2005. Het nestelt zich makkelijk in je hoofd, al is dat bij veel songs van The New Pornographers het geval natuurlijk. Maar de manier waarop Neko Case hier vanaf pakweg 3.10 de opgebouwde geluidsmuur aanvalt en er volle bak doorheen galmt, vind ik elke keer weer super.


Nou, nu jullie!

En morgen kiest iemand anders, als er animo is, een andere band of artiest die goed in deze topicreeks past.
Leuk idee laatst nog best wel wat van deze band geluisterd.
Ik denk dat deze mijn favoriet is
Waarom het mijn favoriet is, weet ik niet precies het is uptempo wat ik zeer waardeer en ik houd ervan dat me een muiterij beloofd wordt!
pi_192257168
Fijne band, wel live gezien helaas niet met Neko.

Wat recenter, vind deze ook al kabbelt hij voort erg fijn.


Deze lekker er ook bij zetten.

Well, what possible harm could one insane, mutant tentacle do?
  woensdag 25 maart 2020 @ 09:31:57 #241
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_192261901
Luister momenteel naar het experimentele debuutalbum van ene Lyra Pramuk,
een klassiek geschoolde vocalist die haar stem op duizend-en-een manieren inzet:


En ik vind het werkelijk prachtig, O+.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
  Moderator woensdag 25 maart 2020 @ 09:34:27 #242
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_192261932
quote:
14s.gif Op woensdag 25 maart 2020 09:31 schreef EP3 het volgende:
Luister momenteel naar het experimentele debuutalbum van ene Lyra Pramuk,
een klassiek geschoolde vocalist die haar stem op duizend-en-een manieren inzet:


En ik vind het werkelijk prachtig, O+.
Tof :)
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_192263079
Vond ik ook wel wat ja.
pi_192268414
Heerlijke keuzes voor The New Pornographers mannen! Als iemand een suggestie heeft voor een band voor vandaag...
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
  woensdag 25 maart 2020 @ 18:42:24 #245
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_192272087
Ik wou challengers kiezen, maar aangezien cafca me voor was, dan maar deze


Die nummers met destroyer aan de zang zijn vaak de leukste
  donderdag 26 maart 2020 @ 10:13:06 #246
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_192281271
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 maart 2020 17:11 schreef methodmich het volgende:
Nog 70 dagen in lockdown, dus laten we de tijd een beetje aangenamer maken met wat indiemuziek.

Wat is jouw favoriete nummer ooit van The New Pornographers en waarom?

Ik kies zelf voor The Bleeding Heart Show van het album Twin Cinema uit 2005. Het nestelt zich makkelijk in je hoofd, al is dat bij veel songs van The New Pornographers het geval natuurlijk. Maar de manier waarop Neko Case hier vanaf pakweg 3.10 de opgebouwde geluidsmuur aanvalt en er volle bak doorheen galmt, vind ik elke keer weer super.


Nou, nu jullie!

En morgen kiest iemand anders, als er animo is, een andere band of artiest die goed in deze topicreeks past.
Ik heb een tijdje veel naar deze band geluisterd en dit nummer het vaakst. Dus ik denk dat ik even niet origineel ga doen :') Goed moment het weer eens te luisteren.
  donderdag 26 maart 2020 @ 10:16:19 #247
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_192281322
quote:
0s.gif Op woensdag 25 maart 2020 15:05 schreef methodmich het volgende:
Heerlijke keuzes voor The New Pornographers mannen! Als iemand een suggestie heeft voor een band voor vandaag...
Vampire Weekend, Decemberists en eigenlijk wil ik Daniel Lohues ook wel graag weten (past dat hier?)
pi_192282510
quote:
1s.gif Op donderdag 26 maart 2020 10:16 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Vampire Weekend, Decemberists en eigenlijk wil ik Daniel Lohues ook wel graag weten (past dat hier?)
Decemberists is wel leuk denk ik? Vampire weekend heeft wmb alleen A-Punk en dat is nou ook niet alles.
  Moderator donderdag 26 maart 2020 @ 11:30:17 #249
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_192282536
quote:
0s.gif Op donderdag 26 maart 2020 11:28 schreef Lord-Ronddraai het volgende:

[..]

Decemberists is wel leuk denk ik? Vampire weekend heeft wmb alleen A-Punk en dat is nou ook niet alles.
Vampire Weekend heeft alleen A-Punk? Nee dit kan niet.
pi_192283562
quote:
1s.gif Op donderdag 26 maart 2020 11:30 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Vampire Weekend heeft alleen A-Punk? Nee dit kan niet.
Eerste album heb ik na een paar keer opgegeven Contra vond ik niks. Snap de hype niet. Ik heb me wel eens vaker vergist dat een band niet tof was, ik kan me herinneren dat ik Built to Spill niks vond maar ik heb niet het idee dat Vampire Weekend mij wat gaat doen. Wat hebben ze gemaakt dan beter dan de middelmaat van A-punk?

Qua Decemberists even nagedacht, ik denk dat dit mijn favoriet is
Heb hem het vaaktst geluisterd het Youth en Beauty gedeelte is waar het om gaat maar de aanloop is ook niet verkeerd.
  donderdag 26 maart 2020 @ 12:30:49 #251
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_192283633
quote:
0s.gif Op donderdag 26 maart 2020 11:28 schreef Lord-Ronddraai het volgende:

[..]

Decemberists is wel leuk denk ik? Vampire weekend heeft wmb alleen A-Punk en dat is nou ook niet alles.
Heb je de laatste twee albums een kans gegeven?
pi_192283885
quote:
1s.gif Op donderdag 26 maart 2020 12:30 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Heb je de laatste twee albums een kans gegeven?
Ik geloof dat ik Modern Vapires een keer geluisterd heb. Meestal geef ik op bij een band na een aantal pogingen die waar ik niet onder de indruk ben. Ik heb over het algemeen meer muziek die ik wil luisteren dan ik tijd heb.
  donderdag 26 maart 2020 @ 12:49:10 #253
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_192283899
quote:
0s.gif Op donderdag 26 maart 2020 12:48 schreef Lord-Ronddraai het volgende:

[..]

Ik geloof dat ik Modern Vapires een keer geluisterd heb. Meestal geef ik op bij een band na een aantal pogingen die waar ik niet onder de indruk ben. Ik heb over het algemeen meer muziek die ik wil luisteren dan ik tijd heb.
Ook in deze tijden :D
pi_192284754
quote:
1s.gif Op donderdag 26 maart 2020 12:49 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Ook in deze tijden :D
Ja, ik houd van electronische muziek en het lijkt alsof iedereen nu maar als een malle podcasts uitbrengt of streams waar ze sets spelen doen. Vanavond Dr Rubinstein vanuit huis. Daarbij gaan electronische radio's en de meeste podcasts sowieso door zoals normaal.
Zo'n kanaal als Hör Berlin heeft altijd wel een paar sets per week die de moeite waard zijn veel toffe labels hebben daar showcases.
In de indie-dance achtige sferen had je laatst bijvoorbeeld
Nieuwe favoriete badkamer O+ veel consistenter kwaliteit dan Boiler Room waar naar mijn idee vaak toch meer filler dan actie is.

Daarbij als je veel sets luistert vind je weer nieuwe artiesten die de moeite waard zijn. Hoorde de afgelopen paar dagen veel Oppenheimer Analysis en Sisters of Mercy dan ga ik dat weer luisteren etcetera.


[ Bericht 25% gewijzigd door Lord-Ronddraai op 26-03-2020 13:42:04 ]
pi_192286896
Gaan we voor The Decemberists? Dan kan ik meedoen. Vampire Weekend wordt lastiger voor mij. Hopelijk spreekt de nog altijd beste Bob snel het verlossende woord.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
  donderdag 26 maart 2020 @ 17:00:07 #256
226981 Gehenna
Volksmenner
pi_192288575
quote:
0s.gif Op donderdag 26 maart 2020 13:36 schreef Lord-Ronddraai het volgende:
Daarbij als je veel sets luistert vind je weer nieuwe artiesten die de moeite waard zijn. Hoorde de afgelopen paar dagen veel Oppenheimer Analysis en Sisters of Mercy dan ga ik dat weer luisteren etcetera.
OA _O_
nee, jij dan!
  donderdag 26 maart 2020 @ 19:42:06 #257
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_192291627
Pitchfork live met Porridge Radio *; wat een artieste!
  donderdag 26 maart 2020 @ 19:43:36 #258
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_192291664
Contra is het enige album van VW dat ik nog altijd draai. Is verreweg hun beste plaat. Maar dat lijkt niemand zich te realiseren.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
  donderdag 26 maart 2020 @ 20:55:07 #259
317370 Spies
They're gonna find us
pi_192293394
Geweldige band, The Decemberists. Toch wel één van mijn favorieten, al was het laatste album wat minder. Optreden in Paradiso in 2015 was ook fantastisch.

Mijn persoonlijke favoriet:


Maar ik mag dit epische meesterwerk natuurlijk niet vergeten:

pi_192297921
Nieuwe Nicolas Jaar ist da.
  vrijdag 27 maart 2020 @ 07:42:04 #261
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_192297938
quote:
0s.gif Op donderdag 26 maart 2020 15:27 schreef methodmich het volgende:
Gaan we voor The Decemberists? Dan kan ik meedoen. Vampire Weekend wordt lastiger voor mij. Hopelijk spreekt de nog altijd beste Bob snel het verlossende woord.
Ja uiteraard :7 Jullie zijn de diehard users in dit topic he.
  vrijdag 27 maart 2020 @ 08:20:11 #262
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_192298199
quote:
14s.gif Op vrijdag 27 maart 2020 07:37 schreef Maxerazzi het volgende:
Nieuwe Nicolas Jaar ist da.
En Waxa.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_192298333
quote:
6s.gif Op donderdag 26 maart 2020 19:43 schreef EP3 het volgende:
Contra is het enige album van VW dat ik nog altijd draai. Is verreweg hun beste plaat. Maar dat lijkt niemand zich te realiseren.
Ik vond het troep, maar ben het wel steeds beter gaan vinden. VW sowieso topband :) Laatste album wel veel missers op, overigens....
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_192298341
quote:
14s.gif Op vrijdag 27 maart 2020 07:37 schreef Maxerazzi het volgende:
Nieuwe Nicolas Jaar ist da.
Is het wat? Of weer experimenteel geneuzel?
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
  vrijdag 27 maart 2020 @ 08:44:05 #265
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_192298455
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_192298504
quote:
Ik vind 'm weer goed!

Nicolas Jaar afgelopen week een keer geluisterd, dat moet waarschijnlijk nog een paar keer gebeuren om hem echt goed te kunnen waarderen.
  Moderator vrijdag 27 maart 2020 @ 09:21:04 #267
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_192299345
quote:
7s.gif Op vrijdag 27 maart 2020 08:33 schreef Norrage het volgende:

[..]

Is het wat? Of weer experimenteel geneuzel?
Beetje tegenovergestelde van wat de laatste AAL is: kalm, meer ambient.
  vrijdag 27 maart 2020 @ 10:24:10 #269
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_192299659
O+... Zucht... Wat 'n heerlijk album weer van Waxa.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
  Moderator vrijdag 27 maart 2020 @ 10:28:55 #270
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_192299719
quote:
14s.gif Op vrijdag 27 maart 2020 10:24 schreef EP3 het volgende:
O+... Zucht... Wat 'n heerlijk album weer van Waxa.
Eens.
pi_192300495
Dua Lipa’s album is uit. Blijft gewoon goed, toch wel mijn favo popartiest van de laatste jaren

Edit: t is echt goed :D

[ Bericht 40% gewijzigd door ikbenrond op 27-03-2020 11:44:23 ]
pi_192301098
Mag het van sommige mensen hier niet zeggen, maar ik doe het toch. Nieuwe Dua Lipa album is uitstekend, disco, synthwave, lekkere baslijntjes. Heel fijn.

Nieuwe The Weeknd is ook wel aardig, al wordt het pas bij de tweede helft van het album echt interessant.
pi_192301143
quote:
6s.gif Op donderdag 26 maart 2020 19:43 schreef EP3 het volgende:
Contra is het enige album van VW dat ik nog altijd draai. Is verreweg hun beste plaat. Maar dat lijkt niemand zich te realiseren.
Ik vind de eerste echt verreweg de leukste eigenlijk. :o
  Moderator vrijdag 27 maart 2020 @ 12:26:17 #274
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_192301151
Het nieuwe album van Nap Eyes is ook wel fijn. In de stijl van Ultimate Painting en Real Estate.
  vrijdag 27 maart 2020 @ 13:48:00 #275
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_192302371
En Bob Dylan met een nieuwe single over de moord op Kennedy can maar liefst 17 minuten _O_

Prachtig nummer O+
pi_192302386
quote:
14s.gif Op vrijdag 27 maart 2020 10:24 schreef EP3 het volgende:
O+... Zucht... Wat 'n heerlijk album weer van Waxa.
Fijne plaat inderdaad.
pi_192304171
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 maart 2020 07:42 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Ja uiteraard :7 Jullie zijn de diehard users in dit topic he.
Top. Dan kies ik uiteindelijk toch voor deze, denk ik:

ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_192305763
Hoor weinig over deze nieuwe uitgave op Domino vandaag: het langverwachte debuut van de Britse band Sorry. Niet alle singles uit 2018 en 2019 hebben de schifting doorstaan, maar gelukkig mijn favoriet ‘Starstruck’ wel, dezelfde versie in een andere mix.

https://open.spotify.com/track/3EOpdjNYbystkxrXPONn2i?si=04oeqr3SSHeMM_U5DsFKnQ


Staan best wat goede dingen op, maar in alle eerlijkheid is geen enkel liedje zo sterk als ‘Starstruck’. Maar het album hoort zeker onder het “indie”-kopje, en zal vast in de smaak vallen bij sommigen hier.

En het nieuwe album van Little Dragon is vandaag uit. Best wel wat singles/EP’s en samenwerkingen de afgelopen 2 jaar, toch nieuw materiaal. Live altijd te gek, en ook op plaat staan ze altijd garant voor kwaliteit.

https://open.spotify.com/album/3PuofR78j1BFBGBrNCCYUF?si=q_bgNf0nTS6EjqeniaqH3Q

Er is ook een remix met Kali Uchis van single ‘Are You Feeling Sad?’.
  zaterdag 28 maart 2020 @ 09:34:45 #279
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_192316129
quote:
14s.gif Op vrijdag 27 maart 2020 10:24 schreef EP3 het volgende:
O+... Zucht... Wat 'n heerlijk album weer van Waxa.
Klinkt toch als redelijke standaard 90s countrypop? Zwaar tegenvallend eigenlijk.
  zaterdag 28 maart 2020 @ 09:44:09 #280
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_192316214
Ik zie nu pas de review op pitchfork :D staat bol van de verwijzingen die geen steek houden.

Ik hoor eerder heather nova of sheryl crow :X
  zaterdag 28 maart 2020 @ 09:48:06 #281
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_192316267
Dit is dan weer heerlijk, een playlist met 72(!) nummers waar Dylan naar verwijst in zijn nieuwe song _O_

https://www.npr.org/secti(...)ans-murder-most-foul
  zaterdag 28 maart 2020 @ 10:07:42 #282
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_192316484
Het is een ingetogen en ook ietwat braaf album, Beregd. Album leunt erg op Waxa's ( prachtige ) stem en teksten.
Dus ik begrijp je teleurstelling. Maar het overstijgt toch écht het wezenloze gezever van een Sheryl of Heather.

En het is een uitstekend lenteplaatje. Dat helpt ook mee.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_192320564
Ik denk dat ik voorlopig toch liever naar U.S. Girls en Soccer Mommy luister, als we het dan toch over dames hebben. Maar dat is persoonlijk uiteraard.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
  Moderator zaterdag 28 maart 2020 @ 15:49:50 #284
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_192321194
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 15:02 schreef methodmich het volgende:
Ik denk dat ik voorlopig toch liever naar U.S. Girls en Soccer Mommy luister, als we het dan toch over dames hebben. Maar dat is persoonlijk uiteraard.
Het is wel een enorm vrouwenjaar tot nu toe. Naast die jij noemt luister ik ook geregeld naar Nadia Reid, Caroline Rose, Yumi Zouma, Tennis, Alice Boman, Ultraista, Mariecke Borger, Frazey Ford, Bonny Ligth Horseman, Eefje en nu ook nog Dua Lipa. Ongekend!
  zaterdag 28 maart 2020 @ 16:54:01 #285
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_192322012
quote:
10s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 10:07 schreef EP3 het volgende:
Het is een ingetogen en ook ietwat braaf album, Beregd. Album leunt erg op Waxa's ( prachtige ) stem en teksten.
Dus ik begrijp je teleurstelling. Maar het overstijgt toch écht het wezenloze gezever van een Sheryl of Heather.

En het is een uitstekend lenteplaatje. Dat helpt ook mee.
Kacey Musgraves is misschien een betere vergelijking. Ook zo'n countrypop zangeres die plots onverklaarbaar wordt opgehemeld.
  Moderator zaterdag 28 maart 2020 @ 16:56:44 #286
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_192322046
quote:
2s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 16:54 schreef Beregd het volgende:

[..]

Kacey Musgraves is misschien een betere vergelijking. Ook zo'n countrypop zangeres die plots onverklaarbaar wordt opgehemeld.
Waarom onverklaarbaar?
pi_192322239
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 15:49 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Het is wel een enorm vrouwenjaar tot nu toe. Naast die jij noemt luister ik ook geregeld naar Nadia Reid, Caroline Rose, Yumi Zouma, Tennis, Alice Boman, Ultraista, Mariecke Borger, Frazey Ford, Bonny Ligth Horseman, Eefje en nu ook nog Dua Lipa. Ongekend!
Ja, ik heb dan Grimes, CocoRosie, Puss n Boots en Roosbeef nog. Maar daar staat ook wel weer Destroyer tegenover. En Matt Watts, Stephen Malkmus, Greg Dulli en Caribou.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_192322448
Ik heb nog niet veel heel goede albums gehoord dit jaar, wel een hoop "leuke"

David Keenan, Alexandra Savior, Squirrel Flower, Andy Shauf, Soccer Mommy, Rebecca Foon, Stephen Malkmus, allemaal best leuk, maar niet geweldig ofzo.


Vandaag voor het eerst een nieuw album 4x achter elkaar gedraaid, de nieuwe van Songdog. Even afwachten of ie over een week nog steeds favoriet is.
  zaterdag 28 maart 2020 @ 18:17:51 #289
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_192323115
quote:
2s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 16:54 schreef Beregd het volgende:

[..]

Kacey Musgraves is misschien een betere vergelijking. Ook zo'n countrypop zangeres die plots onverklaarbaar wordt opgehemeld.
Golden Hour vind ik ook n mooi plaatje, ja. Ook niet spannend, maar het zit gewoon retegoed in mekaar.
En hoezo ook zo'n countrypop zangeres? Katie Crutchfield komt toch uit n heel andere hoek?

Overigens vind ik Ivy Tripp nog altijd - met afstand - haar beste plaat. Maar dat terzijde.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
  zaterdag 28 maart 2020 @ 18:52:50 #290
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_192323748
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 18:17 schreef EP3 het volgende:

[..]

Golden Hour vind ik ook n mooi plaatje, ja. Ook niet spannend, maar het zit gewoon retegoed in mekaar.
En hoezo ook zo'n countrypop zangeres? Katie Crutchfield komt toch uit n heel andere hoek?

Overigens vind ik Ivy Tripp nog altijd - met afstand - haar beste plaat. Maar dat terzijde.
Heb het dan over de richting die ze op de láátste plaat uitgegaan is. Haar vorige twee vind ik wel fijn :)
pi_192328976
quote:
2s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 09:44 schreef Beregd het volgende:
Ik zie nu pas de review op pitchfork :D staat bol van de verwijzingen die geen steek houden. [..]
Beetje Pitchfork's paradepaardje, toch? Van die soms totaal willekeurige genre-omschrijvingen die niet zouden misstaan in een programmaboekje voor een gratis festival, "post-electro met een vleugje neo-doo-wop, alsof Karl Hyde een kind kreeg met Phil Phillips", maar dan in nog veel meer wollig en pretentieus taalgebruik. Vooral non-journaliste Laura Snapes excelleerde daar altijd in, en dat was dan ook het enige waarin ze excelleerde. Maar die krijgt gelukkig tegenwoordig niet heel veel klusjes meer daar.

Aansluitend op het onderwerp van country-zangeres hierboven: ik dacht country te háten in welke vorm dan ook - op Macca’s geinige ‘Sally G’ na misschien - maar gek genoeg is dit een charmant plaatje waar ik veel plezier aan heb beleefd vorig jaar, het totaal ondergesneeuwde ‘You Made It This Far’ van Esther Rose. Ik denk dat ik dit album wél trek omdat de akkoordenwisselingen wat minder voorspelbaar zijn dan wat ik denk wat generieke country is, en de instrumentatie/productie meer “huiskamer” dan “hillbilly maisveld” is. Denk dat een aantal hier het wel kunnen waarderen. Het is een beetje alsof Glen Campbell een kind kreeg met... oh nee.

https://open.spotify.com/track/2WOygaUK5AZD62M8v0Yq0B?si=YQwzfBTnQ5mMcLrR57ac7g
pi_192337229
http://open.spotify.com/t(...)aoODqESGeKIiqCh7twdA

http://open.spotify.com/t(...)c8LQbESe2ktBEvJvNdPA

http://open.spotify.com/t(...)5quYWASW6fgLqV7p37og

Ik hoop dat als ze het wat minder druk heeft met Vampire Weekend dat we weer wat van Springtime Carnivore gaan horen :) Fijne muziek
pi_192337443

Iemand die meer van dit soort muziek weet?
pi_192340741
quote:
17s.gif Op zondag 29 maart 2020 15:24 schreef Lord-Ronddraai het volgende:

Iemand die meer van dit soort muziek weet?
Bauhaus, Sisters of Mercy, Modern English?







Mjah, die laatste twee "swingen" wat meer. Ik denk nog even verder.

[ Bericht 46% gewijzigd door cafca op 29-03-2020 18:47:07 ]
pi_192342230
quote:
1s.gif Op zondag 29 maart 2020 18:40 schreef cafca het volgende:

[..]

Bauhaus, Sisters of Mercy, Modern English?




Mjah, die laatste twee "swingen" wat meer. Ik denk nog even verder.

Thanks, dat Sisters of Mercy nummer had ik al op deze pagina gepost 2 dagen geleden ofzo.
Bauhaus lijkt me juist te weinig swingen in vergelijking :P Medusa van Clan lijkt me echt een dansnummer, ik kan moeilijk stil blijven staan bij dat soort drums in elk geval volgens mij heb ik het ook uit een techno set geplukt. Hoewel de drums natuurlijk niet het enige zijn wat geweldig is die hook is ook liefde.
Moderen English klinkt inderdaad wel hetzelfde maar een stuk 'cleaner'.

Zoiets lijkt er ook wel op denk ik Maar daarvan vind ik de zang véél te glad
pi_192342383
Tja, Joy Division/New Order ken je wel, neem ik aan?
De vroegere albums van Depeche Mode komen misschien ook wel in die richting. Flock of Seagulls? Magazine?
  zondag 29 maart 2020 @ 20:10:47 #297
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_192344364
Chameleons is ook wel een goeie tip, ja. Anne Clark en Gary Numan zijn weer net iets elektronischer, lijkt me.
Ook fijne muziekjes, wel :Y
pi_192345853
quote:
0s.gif Op zondag 29 maart 2020 20:02 schreef cafca het volgende:
Tja, Joy Division/New Order ken je wel, neem ik aan?
De vroegere albums van Depeche Mode komen misschien ook wel in die richting. Flock of Seagulls? Magazine?
Ja Joy Division en New Order ken ik zeer goed, New Order moest ik een beetje voor opwarmen maar dat is alweer even terug. Magazine ken ik niet, ga het luisteren Flock of Seagulls wel eens gehoord maar ik zal het eens luisteren. Ik ken alleen I Run via GTA Vice City dat is in ieder geval een topper.

quote:
Ja Anne Clarke is geniaal de tijd 30 jaar vooruit ik denk dat je haar muziek veel fans van electronische muziek nu zou kunnen laten horen en dat die je dan meteen zouden geloven als je
zegt dat het van dit jaar is. Mijn favoriet is deze
Chameleons is ook top Monkeyland en Don't Fall O+ maar dat is toch heavier heb ik het gevoel.
Gary Numan kan ik me wel eens in verdiepen klinkt wel interessant.

Dit is ook een topper, een van mijn favoriete nummers ooit alleen jammer dat ze voor de rest voornamelijk herrie maken.
  zondag 29 maart 2020 @ 22:43:36 #300
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_192346106
Gary Numan/Tubeway Army was zijn tijd ook ver vooruit. Je moet zéker deze drie albums van 'm luisteren:



"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
  maandag 30 maart 2020 @ 11:17:06 #301
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_192351454
Sløtjē dan maar.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')