abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 11 februari 2020 @ 17:47:16 #1
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_191458728
Of 'The Slacker Take-Over Plot' deel CCLXXV

Omdat veel topics over indie bandjes nauwelijks lopen en dus na zeven posts stilvallen, leek het ons een goed idee om een topic te maken waarin "Indie" centraal staat.

Het begrip indie is natuurlijk wat wazig, maar dat mag geen excuus zijn voor enorme zeurpartijen over wat nou wel indie en wat nou niet indie is. Dat is dan ook helemaal NIET de bedoeling. Als je toch per sé een definitie wil, AllMusic Guide heeft een redelijk uitgebreide op hun site staan.

Dus praat hier wel over obscure bandjes, nieuwe platen, geziene optredens, ... . Geef tips en commentaar; als het maar met "indie" te maken heeft.

Handige Muzieksites
All Music Guide
Discogs
Last.fm
Rate Your Music

Blogs en Nieuwssites over Indie Music
Aquarium Drunkard
Blogotheque
Brooklyn Vegan
Delusions of Adequacy
Gorilla vs Bear
Liability
Metacritic
Pat-sounds
Pitchfork
Popmatters
Pretty Much Amazing
Quietus
Rate Your Music
Shoot The Player
Stereogum
Tiny Mix Tapes

Jaarlijstjes:
MUZ / Beste cd 2001
MUZ / Beste Fok-CD 2002 Verkiezing!
MUZ / 2003 - eindlijstjes
MUZ / Jaarlijstjes 2004
MUZ / Jaarlijstjes 2005!
MUZ / Jaarlijstjes 2006!
MUZ / Jaarlijstjes 2007!
MUZ / Jaarlijstjes 2008!
MUZ / Jaarlijstjes 2009!
MUZ / Jaarlijstjes 2010!
MUZ / Jaarlijstjes 2011!
MUZ / Jaarlijstjes 2012!
MUZ / Jaarlijstjes 2013!
MUZ / Jaarlijstjes 2014!
MUZ / Jaarlijstjes 2015!
MUZ / Jaarlijstjes 2016!

En deze topics wisten we al vol te neuzelen:
Topicreeks: Indie Central

Verder hebben leden van dit topic samen een lijst gemaakt met echte essentiële Indie Central albums, dus ben je nieuw in dit topic en wil je gespreksstof hebben, probeer dan enkele van deze albums!
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
  dinsdag 11 februari 2020 @ 17:47:38 #2
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_191458733
Hatseflats.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_191458757
quote:
2s.gif Op dinsdag 11 februari 2020 16:59 schreef Z het volgende:
Waar zijn alle Jaar-fanboys?
quote:
14s.gif Op vrijdag 7 februari 2020 07:18 schreef Maxerazzi het volgende:
Vorige week al een EP, maar nu ook hele nieuwe plaat van Nicolas Jaar. Staat weer mooi spul op.

2017 - 2019, an album by Against All Logic on Spotify
pi_191458777
Fijn album wel ja. :Y
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
pi_191458801
Volgens mij is deze muziek indie genoeg om hier te delen: Søren Lorensen.
Dit duo wordt gevormd door Matt Hales (Aqualung) en Davide Rossi (o.a. Goldfrapp).

Ik schat zo in dat deze muziek wel in de smaak valt bij liefhebbers van de moderne Radiohead, maar ook bij mensen die houden van goed geproduceerde muziek met veel strings. :)


pi_191459555
quote:
6s.gif Op dinsdag 11 februari 2020 17:49 schreef Maxerazzi het volgende:

[..]


[..]

Had ik overheen gelezen, sorry. Ik had reedsch 3 Feb een AAL nummer in het lied van de dag topic gepost. Toen wist ik nog niet dat dat Jaar was. Heerlijk plaatje idd.
Aldus.
  dinsdag 11 februari 2020 @ 19:19:35 #7
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_191460092
quote:
2s.gif Op dinsdag 11 februari 2020 18:48 schreef Z het volgende:

[..]

Had ik overheen gelezen, sorry. Ik had reedsch 3 Feb een AAL nummer in het lied van de dag topic gepost. Toen wist ik nog niet dat dat Jaar was. Heerlijk plaatje idd.
Die staat vreemd genoeg dan weer niet op het album.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
  dinsdag 11 februari 2020 @ 19:31:43 #8
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_191460354
Deze mag er trouwens ook zijn:


_O_ !
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_191465847
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 februari 2020 11:01 schreef Kerftminister het volgende:

[..]

Is er al een lek in goede kwaliteit dan?
Niet geluisterd naar een lek, maar zo te zien vrij spoedig daarna al. De FLAC ook van het weekend. En het vinyl ligt ook al een week in sommige grote ketens in Amerika, omdat die altijd "per ongeluk" street date breken omdat een potentiële boete minder is dan de opbrengst die ze afpakken van de indie stores die netjes moeten wachten. Altijd een smerige actie. Media_markt doet dat in Nederland, Walmart en consorten in Amerika. Maar redelijk onvermijdelijk met zulke felbegeerde releases.

quote:
1s.gif Op maandag 10 februari 2020 22:30 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Oh gelekt dus. Wat is jouw mening?
Maar dan ook echt al bijna 2 weken. Natuurlijk wel mooi dat sinds streaming een groot deel geen leaks meer najaagt, die hele 'cultuur' is weggevaagd.

Ok, laat ik voor een beetje perspectief beginnen met dat ik nooit de grootste fan ben geweest van deze disco-periode van Kevin Parker, en eigenlijk altijd al POND veel beter heb gevonden, en dat dat verschil de laatste 5 jaar alleen maar groter is geworden. Maar ik kan niet ontkennen dat ik wel heel enthousiast ben over gedeeltes van dit album. De singles waren hit and miss voor mij. Maar ‘Instant Destiny’, ‘Borderline’, ‘Breathe Deeper’, ‘Tomorrow's Dust’, ‘Is It True’ en ‘It Might Be Time’ zijn ongelofelijk goed.

‘Currents’ was na ‘AM’ het rock-album met de meeste impact en succes in de 2010’s, en terwijl Alex Turner zich een half jaar opsloot om 5 jaar na dato z’n magnum opus af te kunnen leveren, leek Kevin Parker het uit handen te laten glippen met een grootse tour met slechts 2 nieuwe singles uit. Hij vertelde Billboard recent Max Martin te willen zijn, maar de liedjes waren er nog niet. Terwijl wij dachten dat hij een cash grab ‘greatest hits’ festival tour wilde doen, was hij in werkelijkheid aan het voortploeteren aan nieuw materiaal terwijl de festival-shows voor het nieuwe album allang geboekt waren. Of zoals hij in een interview met Q Magazine omschrijft: “I told everyone it was definitely going to be out in March and I just didn't have it. It didn’t feel right.”

De prestigieuze headline-set op Coachella 2019 was in april 2019, wij zagen ‘em nog op Lowlands in augustus, maar bijvoorbeeld ‘Is It True’ werd pas eind november 2019 een volwaardig liedje. Een maand nádat het album was aangekondigd. Het is dus ongelofelijk dat hij met deze druk zo goed heeft weten te presteren. Maar zoals vele creatieve breinen zal hij het best presteren onder die druk. Het valt me op dat sommige gedeeltes heel makkelijk zijn te verteren en bijna net zo catchy zijn als de immens populaire singles van ‘Currents’ (plus ‘Feels Like’). Terwijl andere gedeeltes een paar luisterbeurten nodig hebben om al dan niet uiteindelijk schoonheid in te ontdekken, zoals voor mij op opener ‘One More Year’, eerdere single ‘Posthumous Forgiveness’ plus ‘On Track’ en ‘One More Hour’, die laatste die ook wel een heel uur lijkt te duren.

Zoals alles sinds ‘Currents’ is het nog altijd heel erg synth-georiënteerd, waar ik overigens nooit een probleem mee had. Het is ongelofelijk knap hoe hij eras (70’s en 80’s) weet samen te smelten, zonder gimmick-y te klinken, een heel erg herkenbare stijl heeft, maar juist altijd innovatief. Veel liedjes hebben heel wat lagen instrumenten, met verstopte melodielijntjes die zelfs na 10 luisterbeurten je oren nog wel doen spitsen. De bekende dikke, dikke drum-sound, dit keer over het hele album verspreid met conga-percussie wat overal weer opduikt. Met vaak een treffend contrast tussen elektronische en live-drums. Het hele album heeft weer een heerlijk analoge sound, wat je wel hoort aan de twee lagen ruis vooraf het intro van ‘Instant Destiny’ bijvoorbeeld. Het is hi-fi lo-fi, haha.

En zelfs als niet alle composities je zouden aanstaan kun je nog wel even zoet zijn met de sound die hij neerzet. Moet je nagaan dat de eerste leak naar verluidt een iPhone-opname van een Bluetooth-speakertje was, dat zal frusterend voor hem zijn geweest. Subtiliteiten als hoe in ‘Borderline’ in het eerste korte couplet heel subtiel de sub-bas wegdraait, wat je pas merkt als je het er daarna weer vol in hoort klappen met het refrein. Wat slechts één voorbeeldje is. Soms klinkt het alsof hij een obscure funk-plaat heeft gesampled, wat hij zo overtuigend kan doen dat een keer zelfs een vaak gesamplede artiest dacht dat hij zichzelf hoorde. Een paar lekkere jams in uitros, zonder dat het hij zichzelf verliest of dat het saai wordt. ‘Breathe Deeper’ is een sleutelstuk daarin, maar dan kom ik straks op.

Net als op ‘Currents’ met ‘Yes I’m Changing’ en ‘Eventually’ staan er helaas wel weer wat zeikerige liedjes op, ditmaal de eerder genoemde ‘On Track’ en ‘One More Hour’, waarvan die laatste 7 minuten lijkt voort te slepen en toch wel weet te verdwalen in alweer wat flanger-effecten en tape delay, terwijl de herhalende 4 noten film-soundtrack intro nog zo veelbelovend klonken. Iets waar ik op de andere 4 liedjes van boven de 5 minuten geen last van heb overigens. De skits (aan eind/begin liedjes) zijn een beetje irritant, en die heb ik al gelijk losgeknipt om niet meer te hoeven horen. Zijn vocalen blijven altijd zijn manco, maar dat weet hij zoals altijd goed te verbloemen met 10 busses aan delay en reverb, en op de opener lijkt hij zijn stem ook wel een keer wat anders te willen gebruiken.

We hebben allemaal de knipogen naar andere liedjes gehoord op ‘It Might Be Time’, met die ene bekende Supertramp-hit en de synths uit ‘Ironside’ van Quincy Jones. Zo klinkt veel wel als iets anders uit het verleden, maar is het verre van plagiaat. In ‘Lost In Yesterday’ zit bijvoorbeeld weer iets als Ariel Pink's ‘Nonsequitur Segues', maar het is niet zo dat hij het niet zonder die inspiratie had gekund. En op het grotendeels instrumentale ‘Glimmer’ flirt hij interessant genoeg met classic house, wat in geluid beter klinkt dan hoe deze zin klinkt.

Er staan geen instant kneiter-hits op het album, op de duidelijke A-pick ‘Is It True’ na, met zijn zeer aanstekelijke melodie en dansbare ritme. En zelfs zo’n liedje weet hij boeiend te houden door in elk blokje weer iets anders toe te voegen. Deze gaat het zeer goed doen op de festivals, want live weet de band de studio-versies over het algemeen goed te vertalen. ‘Breathe Deeper’ is nog zo’n hoogtepunt, misschien één van de synths zelfs wel een beetje ’Long Hot Summer’-zomers. Een liedje wat aan het eind gewoon nog even in de reprise gaat, met eerst een flard van iets wat klinkt als een brug wat hij nergens in wist te verwerken, en daarna komt alles geweldig terug voor nog eens een uitgebreide synth-jam van een dikke minuut.

‘It Might Be Time’ blijft ook een favoriet, de drums die hij daar weet neer te zetten zijn niet normaal. Er zijn veel van zulke momenten op het album. In elk liedje is wel weer wat te ontdekken, maar toch klinkt het allemaal netjes coherent als album, met elk nummer precies goed op zijn plek in de album-volgorde. Ik heb het idee dat het album het meest tot zijn recht komt als een geheel, en dat is een welbedoeld compliment voor een artiest die echt nog voor albums als, nou ja, álbums gaat. Perfect in het midden is het iets meer akoestische gitaar georiënteerde ‘Tomorrow’s Dust’ te horen, maar natuurlijk wel weer aangevuld met de congas en synths. Een lief liedje heeft nog nooit zo vet geklonken. Ook een favoriet. En dan heb ik track 2, ‘Instant Destiny’ nog niet genoemd, wat qua melodie nog het meest lijkt op iets van de eerste 2 album’s en EP’s, de psychedelische kant. Ja, wel met synths.

Ik ben blij dat ‘Patience’ het niet gered heeft, maar ‘Borderline’ wel, en die laatste stijgt op het album boven zichzelf uit, past er precies tussen door de nieuwe mix en edit. Het is grotendeels dezelfde opname, maar het heeft een flinke edit ondergaan. Elk refrein is omgegooid met stukken tekst die op de single-versie eerder of later in het refrein voorkomen en vice-versa. De perfectionist heeft soms korte frases opnieuw ingezongen (of andere stukken uit de originele opnames gebruikt), met als voorbeeld hoe een detail als “askin' how I managed to end up in this place” nu “I wonder how I [..]” is. Die toffe break “If you and I get comfortable” is nu weg, wat wel jammer is. Maar het gaat daardoor ook eerder naar de brug, zodat het refrein niet meer eindeloos doordendert, wat ik wel echt als een gouden greep ervaar. Het echoënde "here comes the sun"-stukje is ook doormidden geknipt, en het maakt het allemaal nóg wat pakkender. De conga-breakdown is daar ook weg, ik denk echt dat het een verbetering is om de vaart erin te houden. En wacht eens, de “if you and I get comfortable”-break waar we eerder een traantje om lieten, komt hier ineens voor! Slim.

Dat zijn wel de momenten dat ik Kevin Parker een behoorlijk geniale producer durf te noemen, hij weet precies wat een liedje nodig heeft, en het zijn de hele verfijnde details die het maken. En het zegt ook heel wat over zijn perfectionisme, wat we al wel konden aflezen aan hoe lang er tussen album 3 en 4 zat en het proces daarnaartoe. Het refrein wat ik altijd al wel té veel vond ook aan het eind nóg eens ingekort, en waar het origineel een fade-out heeft, gaat het nog op het album nog even lekker extra lang instrumentaal door tot aan een koud einde. Grappig dat al met al juist de single-versie een halve minuut langer duurt. Qua sound heeft hij het veel meer funky weten te maken, drums zijn veel dikker, alles is veel meer ingedeukt (op een goede manier), de Moog-bass stukken prominenter. Of zoals hij zelf omschreef: "I thought it was totally slamming hip hop, boom-crack drums. Months later I listened back to it and I was like, ah, kind of sounds like Seventies rock." (https://www.esquire.com/u(...)rview-the-slow-rush/)

Genoeg omschreven. Ben benieuwd hoe dit album gaat vallen. Zo’n commercieel miljoenen-succes als ‘Currents’ gaat het niet worden, maar creatief gezien kan ik meer plezier putten uit ‘The Slow Rush’.
pi_191467836
Was hier wat rustig want ik was op vakantie ;)

AAL nog niet geluisterd, zette ik vanochtend aan en ik dacht, ik ken al die nummers! Zette ik de vorige plaat op...
Dus nog steeds niet geluisterd :P
Maar zal wel weer fraai zijn!

Nog andere tips afgelopen 2 weken? Heb het wel iets bijgehouden in lijstjes dus veel terug te luisteren :D
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
  woensdag 12 februari 2020 @ 09:54:50 #11
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_191468125
quote:
7s.gif Op woensdag 12 februari 2020 09:29 schreef Norrage het volgende:

Nog andere tips afgelopen 2 weken?
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
  woensdag 12 februari 2020 @ 09:56:37 #12
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_191468139
Zo, Aisumasen zie je hier niet vaak, maar áls ie dan n keertje langskomt, laat ie ook wel n indruk achter.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
  woensdag 12 februari 2020 @ 10:04:27 #13
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_191468227
quote:
7s.gif Op woensdag 12 februari 2020 09:29 schreef Norrage het volgende:
Was hier wat rustig want ik was op vakantie ;)

AAL nog niet geluisterd, zette ik vanochtend aan en ik dacht, ik ken al die nummers! Zette ik de vorige plaat op...
Dus nog steeds niet geluisterd :P
Maar zal wel weer fraai zijn!

Nog andere tips afgelopen 2 weken? Heb het wel iets bijgehouden in lijstjes dus veel terug te luisteren :D
Wat is AAL?
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
  Moderator woensdag 12 februari 2020 @ 10:11:43 #14
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_191468309
quote:
7s.gif Op woensdag 12 februari 2020 09:29 schreef Norrage het volgende:
Was hier wat rustig want ik was op vakantie ;)

AAL nog niet geluisterd, zette ik vanochtend aan en ik dacht, ik ken al die nummers! Zette ik de vorige plaat op...
Dus nog steeds niet geluisterd :P
Maar zal wel weer fraai zijn!

Nog andere tips afgelopen 2 weken? Heb het wel iets bijgehouden in lijstjes dus veel terug te luisteren :D
Frazey Ford en Destroyer.
  woensdag 12 februari 2020 @ 10:16:06 #15
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_191468365
quote:
0s.gif Op woensdag 12 februari 2020 10:04 schreef SpecialK het volgende:

[..]

Wat is AAL?
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_191468423
quote:
3s.gif Op woensdag 12 februari 2020 09:54 schreef EP3 het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
^O^
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
  woensdag 12 februari 2020 @ 10:29:01 #17
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_191468556
quote:
2s.gif Op woensdag 12 februari 2020 10:16 schreef EP3 het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Dank. Ik zal er eens naar luisteren ergens vandaag.
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
  woensdag 12 februari 2020 @ 11:38:17 #18
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_191469454
Ik was niet #ready hiervoor

[ Bericht 26% gewijzigd door SpecialK op 12-02-2020 11:43:28 ]
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
pi_191469717
Ik ben er ook niet erg over te spreken. Vanochtend dus ook de vorige plaat geluisterd, en die was toch echt veel pakkender....
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_191470416
quote:
7s.gif Op woensdag 12 februari 2020 09:29 schreef Norrage het volgende:
Was hier wat rustig want ik was op vakantie ;)

AAL nog niet geluisterd, zette ik vanochtend aan en ik dacht, ik ken al die nummers! Zette ik de vorige plaat op...
Dus nog steeds niet geluisterd :P
Maar zal wel weer fraai zijn!

Nog andere tips afgelopen 2 weken? Heb het wel iets bijgehouden in lijstjes dus veel terug te luisteren :D
Destroyer en Slotface

Ben nu naar de nieuwe Nada Surf aan het luisteren, dat klinkt ook niet verkeerd
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_191470696
Die Dan Deacon plaat is ook wel een leuke psychedelische.
pi_191473973
Vallen The Strokes ook onder Indie? Ik vind dat nieuwe nummer zo saai. Iedere keer denk ik, nu komt het. En dan komt het niet.
  Moderator woensdag 12 februari 2020 @ 16:59:41 #23
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_191474340
Ik vind het geen slecht nummer, ook al het komt het niet echt los nee.
  woensdag 12 februari 2020 @ 17:33:50 #24
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_191474852
Het debuut van ene Beatrice Dillon heeft hier inmiddels alle aandacht opgeëist. BNM op P4K.
Had er nog nooit van gehoord, maar voor inventieve electronische geluiden loop ik snel warm.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
  woensdag 12 februari 2020 @ 17:37:40 #25
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_191474904
Er zijn blijkbaar lui die er wat meer moeite mee hebben:

IgorSiberia
Feb 11, 2020
2

Absolutely non-melodic, inhuman and meaningless music. As if written by the central processor Skynet in the process of absorbing people's souls.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_191476074
quote:
1s.gif Op woensdag 12 februari 2020 16:59 schreef Slobeend het volgende:
Ik vind het geen slecht nummer, ook al het komt het niet echt los nee.
Ze hadden het eigenlijk ook gewoon bij Is This It? moeten laten, vind ik. Een wereldplaat maken en daarna verdwijnen. Dan heb je ook een goed verhaal.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
  woensdag 12 februari 2020 @ 19:02:08 #27
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_191476119
Net een mailtje van platenwinkel gekregen dat ik vrijdag "The Slow Rush" LP kan ophalen. O+
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
  woensdag 12 februari 2020 @ 19:22:33 #28
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_191476455
quote:
0s.gif Op woensdag 12 februari 2020 18:58 schreef methodmich het volgende:

Dan heb je ook een goed verhaal.
En n zeer toepasselijke albumtitel.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_191476592
quote:
6s.gif Op woensdag 12 februari 2020 19:22 schreef EP3 het volgende:

[..]

En n zeer toepasselijke albumtitel.
Ook dat, ook dat!

Die tweede plaat ging ook nog wel, maar daarna was het toch wel heel veel minder wat mij betreft. Albert Hammond, jr. is solo weer wel ijzersterk bezig!
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
  Moderator woensdag 12 februari 2020 @ 19:35:24 #30
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_191476649
quote:
0s.gif Op woensdag 12 februari 2020 19:31 schreef methodmich het volgende:

[..]

Ook dat, ook dat!

Die tweede plaat ging ook nog wel, maar daarna was het toch wel heel veel minder wat mij betreft. Albert Hammond, jr. is solo weer wel ijzersterk bezig!
De laatste vond ik stiekem ook wel oke eigenlijk.
pi_191477056
quote:
0s.gif Op woensdag 12 februari 2020 18:58 schreef methodmich het volgende:

[..]

Ze hadden het eigenlijk ook gewoon bij Is This It? moeten laten, vind ik. Een wereldplaat maken en daarna verdwijnen. Dan heb je ook een goed verhaal.
Ja maarja, er moet ook brood op de plank komen hè

quote:
3s.gif Op woensdag 12 februari 2020 09:54 schreef EP3 het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Ik geniet hier ook wel van, ja.
pi_191477071
quote:
0s.gif Op woensdag 12 februari 2020 19:56 schreef Xrenity het volgende:

[..]

Ja maarja, er moet ook brood op de plank komen hè
[..]

Ik geniet hier ook wel van, ja.
Gewoon allemaal solo gaan of een nieuwe band starten!
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_191477162
Nieuwe Jonas Winterland ook mooi O+
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_191483691
La Roux heeft ook een heel lekker wegluisteralbum gemaakt O+
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_191483701
La Roux O+
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_191495486
quote:
14s.gif Op woensdag 12 februari 2020 09:56 schreef EP3 het volgende:
Zo, Aisumasen zie je hier niet vaak, maar áls ie dan n keertje langskomt, laat ie ook wel n indruk achter.
Ja, eens. Lees t graag :)
pi_191498456
The Slow Rush nu geluisterd. Ongelofelijk goed, meen ik echt.
pi_191499897
quote:
0s.gif Op woensdag 12 februari 2020 01:54 schreef Aisumasen het volgende:
- Tekst over The Slow Rush -
Tof stuk dit. Heb het net gebruikt bij mijn eerste luisterbeurt om me wat beter te kunnen focussen.
pi_191500097
Dat debuut van Beach Bunny is best wel een aardig gitaarplaatje.

pi_191500189
Nieuwe Nathaniel Rateliff ook uit vandaag. Solo, dus zonder de Night Sweats.
Eerste single klonk veelbelovend.
pi_191500442
Nieuwe Kik!

:P
pi_191500574
Zo dat nieuwe Tame Impala begint lekker zeg. One More Year is geweldig _O_
De singles die uitkwamen vond ik wat minder, maar ben benieuwd naar de hele plaat ^O^
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_191501053
Iemand bekend met HMLTD? Kan het muzikaal niet helemaal in een hokje plaatsen want het is nogal divers :D maar het is een heel fijn debuutalbum _O_


Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_191501404
Borderline is wel opgeknapt zeg.

Voor mijn gevoel wordt het album wel iets minder hoe verder ik kom (Might Be Time blijft wel top). Misschien verandert dat met een aantal luisterbeurten.
  vrijdag 14 februari 2020 @ 11:11:59 #45
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_191501569
Retestrak album. Gaat ws n dagje op repeat.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_191501579
quote:
14s.gif Op vrijdag 14 februari 2020 11:11 schreef EP3 het volgende:
Retestrak album. Gaat ws n dagje op repeat.
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_191501656
quote:
14s.gif Op vrijdag 14 februari 2020 11:11 schreef EP3 het volgende:
Retestrak album. Gaat ws n dagje op repeat.
Tame?
  vrijdag 14 februari 2020 @ 11:30:42 #48
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_191501765
quote:
4s.gif Op vrijdag 14 februari 2020 11:22 schreef Leonos het volgende:

[..]

Tame?
Impala!
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_191501807
Ik vond hem wat saai bij de eerste keer luisteren. Maar misschien moet ik hem nog een keer luisteren met koptelefoon.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
pi_191501916
Hier ook Tame Impala op, ben benieuwd. Op RYM zijn ze het album al behoorlijk aan het af zeiken, maar ben het de laatste tijd steeds minder en minder met die community eens.

Daarna nieuwe Tennis album proberen, die singles waren erg leuk.
pi_191501980
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 februari 2020 11:33 schreef Felagund het volgende:
Ik vond hem wat saai bij de eerste keer luisteren. Maar misschien moet ik hem nog een keer luisteren met koptelefoon.
Met koptelefoon is zeker toegevoegde waarde, zoveel geluidjes en meanderende instrumentatie.
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_191501984
Ook de nieuwe AAL nog eens geprobeerd, maar die komt echt nergens los en is extreem eentonig. Geen reet aan vergeleken met die vorige.
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
  Moderator vrijdag 14 februari 2020 @ 11:51:36 #53
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_191502003
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 februari 2020 11:42 schreef Kerftminister het volgende:
Hier ook Tame Impala op, ben benieuwd. Op RYM zijn ze het album al behoorlijk aan het af zeiken, maar ben het de laatste tijd steeds minder en minder met die community eens.

Daarna nieuwe Tennis album proberen, die singles waren erg leuk.
Een 8.0 van Pitchfork.
pi_191502357
Wauw die nieuwe Borderline. Percussie is ook heerlijk opzwepend, maar toch vrij rustgevend tegelijkertijd.

Hele fijne plaat ja. Ik vind hem denk ik beter dan Currents zelfs.

[ Bericht 26% gewijzigd door Kerftminister op 14-02-2020 12:54:57 ]
pi_191503382
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 februari 2020 12:20 schreef Kerftminister het volgende:
Wauw die nieuwe Borderline. Percussie is ook heerlijk opzwepend, maar toch vrij rustgevend tegelijkertijd.

Hele fijne plaat ja. Ik vind hem denk ik beter dan Currents zelfs.
Zeker. Currents had echt verschrikkelijke nummers erop staan. Deze plaat is meer een geheel, al staan er ook wel een paar zoutloze nummers op.
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
  vrijdag 14 februari 2020 @ 13:44:09 #56
487508 Asjemenou_
niet loslaat....
pi_191503449
Nieuwe Tame is zeker goed.
pi_191503565
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 februari 2020 11:51 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Een 8.0 van Pitchfork.
geven die troep van tame altijd absurd hoge cijfers ja
pi_191503568
quote:
7s.gif Op vrijdag 14 februari 2020 13:38 schreef Norrage het volgende:

[..]

Zeker. Currents had echt verschrikkelijke nummers erop staan. Deze plaat is meer een geheel, al staan er ook wel een paar zoutloze nummers op.
Ja precies, dat ene nummer met die geprate intro aan het begin, weet niet meer hoe die heet, dat was echt een dieptepunt.

Nieuwe Tennis is ook leuk, twee singles waren wel het beste meteen, rest is niet heel ambitieus, maar zeker een plezierige luisterbeurt.
pi_191503583
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 februari 2020 13:54 schreef Kerftminister het volgende:

[..]

Ja precies, dat ene nummer met die geprate intro aan het begin, weet niet meer hoe die heet, dat was echt een dieptepunt.

Nieuwe Tennis is ook leuk, twee singles waren wel het beste meteen, rest is niet heel ambitieus, maar zeker een plezierige luisterbeurt.
Goede tip. Leuke plaat :Y
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_191503589
Ik vind dit ook (van PF): "On his fourth album, Kevin Parker takes a breath and eases into a smoother psychedelic sound. Even without the adrenaline-filled highs, the compositions are as rich and thoughtful as ever."

Maar dan met een 7,2.
Aldus.
  Moderator vrijdag 14 februari 2020 @ 13:56:17 #61
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_191503591
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 februari 2020 13:54 schreef CharlesKinbote het volgende:

[..]

geven die troep van tame altijd absurd hoge cijfers ja
Die troep, aha.
  Moderator vrijdag 14 februari 2020 @ 13:58:31 #62
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_191503624
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 februari 2020 13:56 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Die troep, aha.
:D
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_191504592
Ik denk dat ik de nieuwe Tame Impala nog een paar keer moet horen om 'm meer te waarderen, de singles zijn wel echt het sterkst (wat niet vreemd is natuurlijk) :P
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_191504706
De Bond-song van Billie Eilish is ook mooi trouwens

pi_191504762
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 februari 2020 15:29 schreef tompsv18 het volgende:
De Bond-song van Billie Eilish is ook mooi trouwens

Helemaal mee eens _O_
pi_191504803
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 februari 2020 15:32 schreef KolonelBroodje het volgende:

[..]

Helemaal mee eens _O_
Ze kan weinig fout doen _O_
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_191504898
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
  vrijdag 14 februari 2020 @ 16:50:18 #68
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_191505718
Heb 'm inmiddels 4x van begin tot eind beluisterd. Die 8 van P4K vind ik terecht.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_191505733
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 februari 2020 13:54 schreef CharlesKinbote het volgende:

[..]

geven die troep van tame altijd absurd hoge cijfers ja
Ik vind een 8 nog aan de wat lage kant eigenlijk
pi_191505803
quote:
14s.gif Op vrijdag 14 februari 2020 16:50 schreef EP3 het volgende:
Heb 'm inmiddels 4x van begin tot eind beluisterd. Die 8 van P4K vind ik terecht.
Ik zit nu ook aan 4. Heerlijke plaat. een 8 dekt precies de lading :)
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
  Moderator vrijdag 14 februari 2020 @ 17:10:38 #71
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_191505955
Het laatste nummer is er misschien net één teveel, ik geef een 7.5!
  vrijdag 14 februari 2020 @ 17:15:53 #72
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_191506029
Die Billie heeft wel n mooie stem, maar dat nummer is niet bijster interessant, toch? :O ...
Nu ja, kan eigenlijk sowieso weinig met die Bond-themes. Zal wellicht aan mij liggen.

Deze vind ik wel mooi:


Maar dat zijn dan ook de klassiekers.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_191509171
Ik vind de nieuwe Nathaniel Rateliff erg fijn
pi_191513812
quote:
Was woensdag bij haar live show in Paradiso. :D Eerste keer dat ik solo naar een concert ging, mn maatjes zagen het niet zitten _O- Stond ik daar redelijk vooraan in mn Travis Scott sweater, die waarschijnlijk niemand herkende. Maar was echt fantastich, extreem leuk en sympathiek persoon die Carly. Vond het jammer dat het op een gegeven moment over was en ik haar niet meer van dichtbij kon zien. Denk ik ook de eerste keer ooit dat ik elk nummer van de setlist kende _O- Maar vond dit nummer in eerste instantie matig, vanwege de hele matige mixing, maar live was dit nummer zo goed en energiek. Ook het cynische toontje constant, echt geniaal. Carly is echt een popgenie.

Kan niet genoeg zeggen dat ik de nieuwe versie van Borderline echt fenomenaal vind. Hele goede keus van Parker om het nummer aan te passen, vond de single versie weinig verheffend, maar iets in de nieuwe versie triggert me om het constant aan te zetten.
pi_191563880
Zanias (Alison Lewis (Linea Aspera/Keluar) heeft op bandcamp een nieuw nummer gepubliceerd, Ep komt later dit jaar

_O_

https://zanias.bandcamp.com/album/extinction
pi_191564625
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_191565001
quote:
14s.gif Op dinsdag 18 februari 2020 07:50 schreef Fer_de_Lance het volgende:
Zanias (Alison Lewis (Linea Aspera/Keluar) heeft op bandcamp een nieuw nummer gepubliceerd, Ep komt later dit jaar

_O_

https://zanias.bandcamp.com/album/extinction
Oh Nice
nee, jij dan!
pi_191580136
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_191580398
Ik vind 't maar een saai nummer eigenlijk. Doe mij dan toch maar de nieuwe track van Thundercat.

pi_191580458
quote:
6s.gif Op woensdag 19 februari 2020 09:11 schreef Maxerazzi het volgende:
Ik vind 't maar een saai nummer eigenlijk. Doe mij dan toch maar de nieuwe track van Thundercat.

Naja, voor een James Bond nummer is het best fijn ;)
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
  woensdag 19 februari 2020 @ 10:19:30 #81
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_191581128
Die nieuwe nummers van Waxahatchee ( - Gezondheid! - ) klinken weer fijn:


O+...
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_191582074
Die nieuwe Strokes is goed man :D
pi_191589483
quote:
0s.gif Op woensdag 19 februari 2020 11:34 schreef Kerftminister het volgende:
Die nieuwe Strokes is goed man :D
Haha ik vond het een soort flauwe parodie op een Strokes nummer geloof ik...

Overigens is het kwartje bij de nieuwe AAL nu echt compleet gevallen bij mij. Wat een plaat.
pi_191590271
quote:
0s.gif Op woensdag 19 februari 2020 19:51 schreef Xrenity het volgende:

[..]

Haha ik vond het een soort flauwe parodie op een Strokes nummer geloof ik...

Overigens is het kwartje bij de nieuwe AAL nu echt compleet gevallen bij mij. Wat een plaat.
Bij mij nog niet maar dit biedt hoop ;)
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_191594054
quote:
0s.gif Op woensdag 19 februari 2020 19:51 schreef Xrenity het volgende:

[..]

Haha ik vond het een soort flauwe parodie op een Strokes nummer geloof ik...

Overigens is het kwartje bij de nieuwe AAL nu echt compleet gevallen bij mij. Wat een plaat.
Bad Decisions bedoel ik he, vind ik echt sterk, klinkt meer als een hervatting van hun oude stijl dan een parodie, maar ik ben sowieso wel gevoelig voor dat gitaarwerk, zeer fijn, dat album wordt een knaller.
pi_191595265
quote:
0s.gif Op donderdag 20 februari 2020 01:02 schreef Kerftminister het volgende:

[..]

Bad Decisions bedoel ik he, vind ik echt sterk, klinkt meer als een hervatting van hun oude stijl dan een parodie, maar ik ben sowieso wel gevoelig voor dat gitaarwerk, zeer fijn, dat album wordt een knaller.
Haha, ja die bedoel ik ook 😅
  donderdag 20 februari 2020 @ 17:06:12 #88
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_191601667
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_191611180
Nieuwe King Krule klinkt an sich prima, maar heeft wat meer luisterbeurten nodig om te landen, denk ik.
pi_191611387
De nieuwe Moses Sumney is daarentegen meteen raak. Erg knappe plaat.
  vrijdag 21 februari 2020 @ 09:06:35 #92
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_191611556
Grimes krijgt hier voorrang.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_191611576
quote:
14s.gif Op vrijdag 21 februari 2020 08:47 schreef Maxerazzi het volgende:
De nieuwe Moses Sumney is daarentegen meteen raak. Erg knappe plaat.
Ja dat Cut Me was al geweldig, nu de rest eens luisteren :Y
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
  vrijdag 21 februari 2020 @ 09:11:35 #94
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_191611582
Prachtige hoes, overigens:

"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_191611956
Niet onaardig:


Die band is van verschrikkelijk naar tamelijk interessant gegaan de laatste jaren :)
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_191612157
Nieuwe Typhoon is ook lekker, probeer alleen erachter te komen waar ik die sample van ken.
pi_191616694
Wanneer het Eurovisie Songfestival en Indie elkaar kruisen kom je uit in IJsland, benieuwd wat jullie hier van vinden:


*O*
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_191664333
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 februari 2020 16:04 schreef TheVulture het volgende:
Wanneer het Eurovisie Songfestival en Indie elkaar kruisen kom je uit in IJsland, benieuwd wat jullie hier van vinden:


*O*
Leuk liedje. Zoals ik in het ESF-topic al schreef:

quote:
0s.gif Op zondag 9 februari 2020 21:59 schreef DJ11 het volgende:
Daði Freyr – Gagnamagnið // Think About Things

Het enige liedje dat aardig klinkt. De rest is zwaar gedateerd of generiek.
Ik dacht dat het nu al gekozen was, maar de landelijke finale is komende zaterdag pas. Formaliteit, lijkt me.
pi_191664530
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 februari 2020 16:04 schreef TheVulture het volgende:
Wanneer het Eurovisie Songfestival en Indie elkaar kruisen kom je uit in IJsland, benieuwd wat jullie hier van vinden:


*O*
Heerlijk ja :D

Ook die live uitvoering, hilarisch goed :D
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')