Ach, ik geloof het wel, hoor.quote:Op zondag 26 januari 2020 14:48 schreef Lunatiek het volgende:
Het zijn wat vreemde ingrediënten voor een chili, en afgezien van de maïs en de chorizo vraag ik me af wat het verschil is met een goulash?
Het begrip chili is dan ook aan verandering onderhevig, en onderwerp van veel discussie in de VS.quote:Op zondag 26 januari 2020 14:48 schreef Lunatiek het volgende:
Het zijn wat vreemde ingrediënten voor een chili, en afgezien van de maïs en de chorizo vraag ik me af wat het verschil is met een goulash?
Ik lees dat vaak, maar de enige keer dat ik dit op heb, proefde ik geen verschil. Dus ik doe dit zelf niet.quote:Op zondag 26 januari 2020 15:07 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Ach, ik geloof het wel, hoor.
De cayenne en chilipeper vervang ik door een Spaans pepertje of een dot sambal.
Maar voor de rest doe ik er de zelfde kruiden en specerijen in.
Het enige wat ik mis, is een beetje cacaopoeder of een stukje pure chocolade.
Tegen 5 uur.quote:
Chili en goulash zijn broeders. Goulash bevat meestal meer paprikapoeder, Chili gebruikt een chilipoeder. Het grootste verschil zit hem er meestal in het gebruik van komijn en oregano in de chili con carne.quote:Op zondag 26 januari 2020 14:48 schreef Lunatiek het volgende:
Het zijn wat vreemde ingrediënten voor een chili, en afgezien van de maïs en de chorizo vraag ik me af wat het verschil is met een goulash?
Chili con Carne betekent pepers met vlees.quote:Op zondag 26 januari 2020 15:15 schreef Kaneelstokje het volgende:
[..]
Het begrip chili is dan ook aan verandering onderhevig, en onderwerp van veel discussie in de VS.
Wel bonen, geen bonen. Wel mais, geen mais. Wat voor vlees etc.
[..]
Ik lees dat vaak, maar de enige keer dat ik dit op heb, proefde ik geen verschil. Dus ik doe dit zelf niet.
In goulash doen ze meestal ook marjolein/majoraan en karwijzaad.quote:Op zondag 26 januari 2020 15:24 schreef Jordy-B het volgende:
[..]
Chili en goulash zijn broeders. Goulash bevat meestal meer paprikapoeder, Chili gebruikt een chilipoeder. Het grootste verschil zit hem er meestal in het gebruik van komijn en oregano in de chili con carne.
Geloof ik.quote:
Zit ook in mole geloof ik. Maar dat vond ik ook niks.quote:Op zondag 26 januari 2020 15:25 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Chili con Carne betekent pepers met vlees.
Niet meer. Niet minder.
Rund, varken, gehakt, mix, whatever.
De rest zoek je zelf maar uit.
Ja, ik vond het zelf ook vreemd om het op een pakje kruidenmix te zien staan.
Later zag ik ook wat filmpjes waarin ze het gebruikten als authentiek ingrediënt.
Voor mij werkt het.
Dank je.quote:
Mole heeft veel meer chocolade, de toevoeging aan chili geeft het een vollere en aardse smaak zonder dat je door hebt dat er chocolade in zit.quote:Op zondag 26 januari 2020 15:58 schreef Kaneelstokje het volgende:
[..]
Zit ook in mole geloof ik. Maar dat vond ik ook niks.
[..]
Dank je.
Het ruikt ook heerlijk kan ik je vertellen.
Mja. Te veel is idd niet lekker meer.quote:Op zondag 26 januari 2020 15:59 schreef ElDinosaur het volgende:
[..]
Mole heeft veel meer chocolade, de toevoeging aan chili geeft het een vollere en aardse smaak zonder dat je door hebt dat er chocolade in zit.
Misschien was dat het wel, dat ze er te veel door had gedaan.quote:Op zondag 26 januari 2020 15:59 schreef ElDinosaur het volgende:
[..]
Mole heeft veel meer chocolade, de toevoeging aan chili geeft het een vollere en aardse smaak zonder dat je door hebt dat er chocolade in zit.
Eet smakelijk!quote:Op zondag 26 januari 2020 17:09 schreef Kaneelstokje het volgende:
Hij is klaar en gelukt.
Ik zal zo foto's posten, maar nu eerst eten
Misschien eens een keer met je meisje langskomen. Dan hoeft het niet vega.quote:
Dank je, het was heerlijk.quote:
Ziet er goed uit Kaneel!quote:Op zondag 26 januari 2020 17:47 schreef Kaneelstokje het volgende:
[..]
Misschien eens een keer met je meisje langskomen. Dan hoeft het niet vega.
[..]
Dank je, het was heerlijk.
Ik heb de kaneelstok erin laten zitten, omdat mijn vriendin er morgen van gaat eten en die vindt dat lekker.
De laurier wel eruit gehaald.
Dank je maat.quote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op zondag 26 januari 2020 18:14 schreef aeque het volgende:
Niet met pakjes koken.Probeer om dit nooit te doen.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
Dank je.quote:
Hopelijk ben je er volgende week weer, als Koken met Kaneel terugkomt.quote:
Toetje met aardbeiquote:Op zondag 26 januari 2020 19:30 schreef Kaneelstokje het volgende:
[..]
Dank je.
[..]
Hopelijk ben je er volgende week weer, als Koken met Kaneel terugkomt.
Ik weet nog niet wat we dan gaan maken.
Chicken tonight?quote:Op zondag 26 januari 2020 19:30 schreef Kaneelstokje het volgende:
[..]
Dank je.
[..]
Hopelijk ben je er volgende week weer, als Koken met Kaneel terugkomt.
Ik weet nog niet wat we dan gaan maken.
Bij je thuis? Want hij staat er toch duidelijk op.quote:
Maar leuk om te horen, Sigaar. Ben benieuwd wat je er van vindt.quote:
Dank je. Het was ook vandaag erg smakelijk.quote:
En de blokjes chorizo geven wat meer structuur dan de draden gehakt.quote:Op maandag 27 januari 2020 18:34 schreef Smallish het volgende:
Chorizo! Dat ga ik volgende keer doen, inderdaad normaal gesproken gehakt hier. Maar chorizo geeft vast extra pit. Lekker!
Dit vind ik leuk om te horen, PK.quote:Op maandag 27 januari 2020 19:17 schreef Pizzakoppo het volgende:
Ik heb dus vandaag gewoon ff keihard dit recept gejat en nagemaakt. Was heerlijk, thanks!
Het is mijn stille hoop dat jij ooit dit gerecht zult trachten te maken in je keuken en mij zult evenaren. Nee, voorbij streven.quote:Op maandag 27 januari 2020 21:29 schreef johannes_vermeer het volgende:
Ik heb nu erg veel zin in Chili Kaneel, je kan zo kok worden van PSV.
Nou, als ik jou zo bezig zie wordt dat een hele opgave. Maar ik ga hem zeker proberen. Maar ik heb niet het diel het beter te doen, zo zit ik niet in elkaar.quote:Op maandag 27 januari 2020 21:37 schreef Kaneelstokje het volgende:
[..]
Het is mijn stille hoop dat jij ooit dit gerecht zult trachten te maken in je keuken en mij zult evenaren. Nee, voorbij streven.
Dank, dank.quote:
Het afspoelen van de bonen onder de koude kraan helpt hier al goed tegen. Het is vaak het vocht dat hiervoor zorgt.quote:Op maandag 27 januari 2020 22:16 schreef DIJK het volgende:
Prima recept!
Ik raad alleen wat bonenkruid aan tegen eventuele gasvorming
Ik zie jouw reportage graag tegemoet, of het nou beter is of niet.quote:Op dinsdag 28 januari 2020 07:53 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Nou, als ik jou zo bezig zie wordt dat een hele opgave. Maar ik ga hem zeker proberen. Maar ik heb niet het diel het beter te doen, zo zit ik niet in elkaar.
Dank je. Fijn dat je er van genoten hebt.quote:Op woensdag 29 januari 2020 16:39 schreef Smallish het volgende:
Gisteravond jouw chili gegeten. Toppertje en blijvertje.
Ananas serveren we er meestal los bij. Dan heb je het contrast tussen hartig en zoet, maar ook warm en koud. En het is meer voor de mietjes.quote:Op woensdag 29 januari 2020 22:34 schreef Postbus100 het volgende:
Oja, en ik gooi er een blikje ananasblokjes in (rozijnen kan ook), voor de zoete twist.
Oh, dat is ook wel een goed idee. Ja, ik heb wel geleerd om dat pas helemaal aan het einde erbij te doen, zodat het inderdaad niet meewarmt, maar apart erbij is natuurlijk ook een optie.quote:Op woensdag 29 januari 2020 23:52 schreef Jordy-B het volgende:
[..]
Ananas serveren we er meestal los bij. Dan heb je het contrast tussen hartig en zoet, maar ook warm en koud. En het is meer voor de mietjes.
Zou het leuk vinden als je volgende keer hier een verslagje van maakt!quote:Op woensdag 29 januari 2020 22:34 schreef Postbus100 het volgende:
Ik heb laatst (zaterdag volgens mij) ook weer eens zoiets gemaakt, en het blijft godenvoer Zie ook veel overeenkomsten tussen jouw en mijn gerecht.
Alleen maakte ik 'm met gehakt (chorizo is wel een goed idee), en wel een beetje cacaopoeder, minus de kaneel. Goed idee, die kan ik de volgende keer ook wel eens toevoegen.
Oja, en ik gooi er een blikje ananasblokjes in (rozijnen kan ook), voor de zoete twist.
Oef, maar ik kook niet echt voor een forum ofzo. Maar zal het in mijn achterhoofd houden.quote:Op vrijdag 31 januari 2020 19:34 schreef Kaneelstokje het volgende:
[..]
Zou het leuk vinden als je volgende keer hier een verslagje van maakt!
Fijn dat je het lekker vond.quote:Op donderdag 30 januari 2020 00:08 schreef Smallish het volgende:
Grote verschil tussen erg lekker met gehakt en WOW, hoe lekker hartig is de chorizo. Super tip/idee!
'tuurlijk.quote:Op vrijdag 31 januari 2020 22:25 schreef Lucky_Strike het volgende:
Zou half gehakt, half chorizo lekker zijn?
Grappig ik vind het niet lijken op een goulash.quote:Op zondag 26 januari 2020 14:48 schreef Lunatiek het volgende:
Het zijn wat vreemde ingrediënten voor een chili, en afgezien van de maïs en de chorizo vraag ik me af wat het verschil is met een goulash?
Ik zou het niet doen. Je merkt toch niks meer van het gehakt met al die kruiden en de sterke smaak van de chorizo.quote:Op vrijdag 31 januari 2020 22:25 schreef Lucky_Strike het volgende:
Zou half gehakt, half chorizo lekker zijn?
Stoofvlees ook makkelijk. Je moet alleen een dag eerder beginnenquote:Op zaterdag 1 februari 2020 22:32 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Ik zou het niet doen. Je merkt toch niks meer van het gehakt met al die kruiden en de sterke smaak van de chorizo.
Ik ga het wel binnenkort proberen met chorizo. Dus dank aan @:kaneelstokje voor de tip
Met stoofvlees vind ik het eigenlijk het allerlekkerste maar ik maak meestal chili omdat het makkelijk en snel is.
Heb ik eters dan wraps of rijst erbij en zelfgemaakte salsa, voor mezelf als ik alleen ben zonder dat want ben niet zo’n grote eetster
Wel altijd met een flinke klodder zure room/crème natuurlijk erbij
En het fijne de ochtend erna als ontbijt van wat er over is
Ja en dan gaat mijn snel en makkelijk dus niet meer opquote:Op zaterdag 1 februari 2020 23:07 schreef fathank het volgende:
[..]
Stoofvlees ook makkelijk. Je moet alleen een dag eerder beginnen
Gatverdamme.quote:Op woensdag 29 januari 2020 22:34 schreef Postbus100 het volgende:
Oja, en ik gooi er een blikje ananasblokjes in (rozijnen kan ook), voor de zoete twist.
Dank je. Je mag er zelf ook wezen.quote:
Laat maar weten als je het hebt gemaakt.quote:Op zaterdag 1 februari 2020 22:32 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Ik zou het niet doen. Je merkt toch niks meer van het gehakt met al die kruiden en de sterke smaak van de chorizo.
Ik ga het wel binnenkort proberen met chorizo. Dus dank aan @:kaneelstokje voor de tip
Met stoofvlees vind ik het eigenlijk het allerlekkerste maar ik maak meestal chili omdat het makkelijk en snel is.
Heb ik eters dan wraps of rijst erbij en zelfgemaakte salsa, voor mezelf als ik alleen ben zonder dat want ben niet zo’n grote eetster
Wel altijd met een flinke klodder zure room/crème natuurlijk erbij
En het fijne de ochtend erna als ontbijt van wat er over is
Fijn om te horen.quote:Op dinsdag 4 februari 2020 08:37 schreef Nine. het volgende:
Afgelopen weekend dit recept geprobeerd, was erg lekker @:kaneelstokje
Ik ben ook zo iemand die aan een andere tafel gaat zitten wanneer er pizza hawaii besteld wordt. Maar in de chili is het echt niet verkeerd.quote:
Dat vieze suikerwater met blokjes er in heeft toch niets met verse ananas vandoen?quote:Op donderdag 6 februari 2020 12:02 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik ben ook zo iemand die aan een andere tafel gaat zitten wanneer er pizza hawaii besteld wordt. Maar in de chili is het echt niet verkeerd.
Dat klopt wel, maar als het in de pan gaat komt het minder precies vind ik. Je kunt het ook nog bakken.quote:Op donderdag 6 februari 2020 12:05 schreef Nine. het volgende:
[..]
Dat vieze suikerwater met blokjes er in heeft toch niets met verse ananas vandoen?
Is dat een zak diepvries mais?quote:Op vrijdag 7 februari 2020 21:29 schreef Lucky_Strike het volgende:
[ afbeelding ]
Laurier vergeten te fotograferen.
[ afbeelding ]
Was lekker! Alleen de chorizo heeft een aangepast recept ofzo, hij smaakte wat vreemd. We proberen het nog een keer met een andere worst.
Ja, die verkopen ze bij de Makro. Veel lekkerder en handiger dan blikjes.quote:Op vrijdag 7 februari 2020 23:09 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Is dat een zak diepvries mais?
En lekker hoor
Jaaa zou voor mij ook super zijn want soms zijn die mini-blikjes nog te veel voor wat ik nodig heb. Jammer dat ze dit niet in de normale supermarkten verkopenquote:Op vrijdag 7 februari 2020 23:33 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ja, die verkopen ze bij de Makro. Veel lekkerder en handiger dan blikjes.
Ik had gewoon zo'n chorizo van de Lidl, die bij de salami ligt. Die kun je eenvoudig in stukjes snijden en houden hun structuur.quote:Op vrijdag 7 februari 2020 21:29 schreef Lucky_Strike het volgende:
[ afbeelding ]
Laurier vergeten te fotograferen.
[ afbeelding ]
Was lekker! Alleen de chorizo heeft een aangepast recept ofzo, hij smaakte wat vreemd. We proberen het nog een keer met een andere worst.
Ik ga het morgen maken ouwe kaneel dibbes.quote:Op zaterdag 8 februari 2020 08:13 schreef Kaneelstokje het volgende:
[..]
Ik had gewoon zo'n chorizo van de Lidl, die bij de salami ligt. Die kun je eenvoudig in stukjes snijden en houden hun structuur.
Ik zal vandaag F5'en voor resultaten, maat.quote:Op zaterdag 8 februari 2020 11:58 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Ik ga het morgen maken ouwe kaneel dibbes.
Graag gedaan.quote:
Ik zal wat foto's proberen te maken.quote:Op zondag 9 februari 2020 08:32 schreef Kaneelstokje het volgende:
[..]
Ik zal vandaag F5'en voor resultaten, maat.
[..]
Graag gedaan.
Die ziet er goed gevuld uit, vriend. Net als ik.quote:Op zondag 9 februari 2020 11:54 schreef FlippingCoin het volgende:
[ afbeelding ]
Vergeten: bruine basterd suiker, olijfolie, bouillonblokje
Helft van de tomaten en een rode ui bewaren voor aan het einde.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Gehakt er weer uit en apart omdat vegetariër
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Zal ik vanavond posten, gehakt zit er inmiddels bij.quote:Op zondag 9 februari 2020 14:04 schreef Muck het volgende:
Ziet er goed uit! Ik ben benieuwd naar het eindresultaat
quote:Op zondag 9 februari 2020 14:13 schreef Kaneelstokje het volgende:
[..]
Die ziet er goed gevuld uit, vriend. Net als ik.
Daar zou ik zeker een hapje van proevenquote:Op zondag 9 februari 2020 17:40 schreef FlippingCoin het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Het resultaat en de vegetarische variant, nu even de oven in en dan eten.
quote:
quote:Op zaterdag 4 april 2020 20:18 schreef Mortaxx het volgende:
[..]
Ik ben zeer tevreden met het resultaat
Laat het me maar weten hoe het is gelukt. Ben nieuwsgierig.quote:Op zaterdag 4 april 2020 21:18 schreef CharlesKinbote het volgende:
ziet erg lekker uit maat, zal morgen boodschappen doen
Hou me op de hoogtequote:Op woensdag 8 april 2020 12:21 schreef Flippiee het volgende:
Ik zie dit topic nu pas. Ziet er goed uit en ga ik binnenkort ook proberen
Thx je mag er zelf ook wel wezenquote:Op woensdag 8 april 2020 12:21 schreef Flippiee het volgende:
Ik zie dit topic nu pas. Ziet er goed uit en ga ik binnenkort ook proberen
Dank jequote:Op donderdag 9 april 2020 17:25 schreef CharlesKinbote het volgende:
@:kaneelstokje kapotlekker recept, voor drie mensen gekookt en die kan het allemaal bekoren. heb alleen de chorizo, kaneel en het zout (zout EN bouillon?? ) weggelaten
ik ben zelf niet zo van het vlees, was gewoon vegetarisch potje dusquote:Op donderdag 9 april 2020 17:43 schreef Kaneelstokje het volgende:
[..]
Dank je
Had je er wel ander vlees door gedaan?
De kaneel is ook alleen om de pit iets af te vlakken, dus kan prima.
Niks mis mee.quote:Op donderdag 9 april 2020 17:47 schreef CharlesKinbote het volgende:
[..]
ik ben zelf niet zo van het vlees, was gewoon vegetarisch potje dus
Ik doe ook altijd ananas in mn chiliquote:Op donderdag 23 juli 2020 17:11 schreef minilot het volgende:
Bedankt TS, voor de avondeteninspiratie!
Met OP-traditionele Lidl-ingrediënten paraat:
[ afbeelding ]
(Kleine wijzigingen omdat het zo uitkwam: chipotlesaus in plaats van verse jalapeño, zwarte boontjes in plaats van maïs, half rundergehakt half chorizo in plaats van alleen chorizo)
Initiële pruttelstatus:
[ afbeelding ]
Wat uitgeschoten met het bier, maar ach, dat kookt wel in.
En omdat ik @:Weltschmerz op FOK! altijd louter wijze waarheden heb zien posten ben ik momenteel in blind vertrouwen een ananas aan het prepareren
[ afbeelding ]
Ziet er goed uit, minilot.quote:Op donderdag 23 juli 2020 17:11 schreef minilot het volgende:
Bedankt TS, voor de avondeteninspiratie!
Met OP-traditionele Lidl-ingrediënten paraat:
[ afbeelding ]
(Kleine wijzigingen omdat het zo uitkwam: chipotlesaus in plaats van verse jalapeño, zwarte boontjes in plaats van maïs, half rundergehakt half chorizo in plaats van alleen chorizo)
Initiële pruttelstatus:
[ afbeelding ]
Wat uitgeschoten met het bier, maar ach, dat kookt wel in.
En omdat ik @:Weltschmerz op FOK! altijd louter wijze waarheden heb zien posten ben ik momenteel in blind vertrouwen een ananas aan het prepareren
[ afbeelding ]
Die klodder mayo vind ik ook heel raarquote:Op donderdag 23 juli 2020 20:06 schreef Kaneelstokje het volgende:
[..]
Ziet er goed uit, minilot.
Ik Doe maar even alsof ik de ananas niet zie.
Zure room!quote:Op donderdag 23 juli 2020 20:14 schreef Mortaxx het volgende:
[..]
Die klodder mayo vind ik ook heel raar
Is dat gebruikelijk? nog nooit van gehoord ik gooi het altijd met het vocht erbij in de pan.quote:Op zondag 26 januari 2020 17:46 schreef Kaneelstokje het volgende:
De bonen moet je eerst goed afspoelen als ze uit blik komen. Dit zal helpen bij eventuele gasvorming de volgende dag. Uw collega's zullen u dankbaar zijn.
Ik snap het idee erachter. Echter is mijn chili altijd erg mild omdat ik niet de enige ben die er van eet.quote:Op vrijdag 24 juli 2020 11:33 schreef Weltschmerz het volgende:
Room is lekker erbij, ook omdat het vet de capsaicine oplost. Een hapje room neemt de ergste brand weg maar vooral op de tong volgens mij waardoor het wel lekker in de keel blijft prikken. Zelf gebruik ik overigens liever volle kwark.
Is wel lekker jaquote:Op donderdag 23 juli 2020 17:38 schreef emmyemmy2 het volgende:
[..]
Ik doe ook altijd ananas in mn chili
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |