Sigaartje | vrijdag 28 juni 2019 @ 10:00 |
Het lijkt me leuk om morgen op zaterdag eens Loetjes (hij ruste in vrede) biefstuk na te maken. Het lijkt heel simpel, maar ik kan er wel van uitgaan dat ik nog niet eens in de buurt kom, gezien het succes. Ik heb al wat vooronderzoek gedaan: hij gebruikt biefstuk van de haas. Hij bakt ze in Croma (!) zonder kruiden. Hij serveert er patat en sla bij. Dan denk je: nou dat moet lukken! Oh ja en hij gebruikt dunne pannen. Maar wat ik wel raar vind: gebruikt hij geen zout en peper? Morgen haal ik twee biefstukjes bij de slager en koop een pakje Croma, bestudeer wat filmpjes en dan ga ik het morgenavond gewoon proberen. ![]() | |
Gutz | vrijdag 28 juni 2019 @ 10:08 |
Ik weet niet waar jij je vooronderzoek gedaan hebt, maar dat heb je niet gedaan naar die boterbaksels van Loetje... Volg dit recept en je komt redelijk in de buurt. | |
Erosjuhhh | vrijdag 28 juni 2019 @ 10:09 |
Loetje bakt niet in croma maar in blue band. Eerst biefstuk bakken zoals gewenst. Pan van vuur halen. Biefstuk uit de pan halen laten rusten. (Warm) Water bij de (niet te hete) blueband gooien en terug op vuur zetten, vuur hoog zetten en lekker laten bruizen. FF doorroeren en als je de Bali variant wil klodder sambal erbij. Verder is Loetje overrated imo. Doe mij maar ribeye maar dat is kwestie van smaak ![]() | |
Sigaartje | vrijdag 28 juni 2019 @ 10:10 |
Dan heb ik dat inderdaad verkeerd gedaan. Er staat heel veel op internet. | |
Tinkepink | vrijdag 28 juni 2019 @ 10:10 |
Hij serveert ze met twee schuin doorgesneden sneetjes wit casinobrood. Patat en sla kun je bijbestellen. Net als levertjes, ui en champignons. Alhoewel best lekker allemaal vind ik Loetje wel wat overgewaardeeerd. | |
Sigaartje | vrijdag 28 juni 2019 @ 10:12 |
Link? | |
Gutz | vrijdag 28 juni 2019 @ 10:12 |
https://www.vrouwvandeslager.nl/biefstuk-met-jus-a-la-loetje/ Link vergeten in vorige post, dus bij deze. | |
Sigaartje | vrijdag 28 juni 2019 @ 10:13 |
Thx! | |
Sicstus | vrijdag 28 juni 2019 @ 10:14 |
Top topic ![]() ben benieuwd.. | |
Postbus100 | vrijdag 28 juni 2019 @ 10:18 |
Loetje? Biefstuk? Café? Ik mis een heel cultureel fenomeen, zie ik. | |
Sigaartje | vrijdag 28 juni 2019 @ 10:27 |
Gewoon even googelen, dan zie het vanzelf. Google op Loetje Klinkhamer. | |
Sigaartje | vrijdag 28 juni 2019 @ 10:29 |
Inderdaad, ik zie het nu ook. Blue band, ik denk dat ik in de war was met Croma. | |
#ANONIEM | vrijdag 28 juni 2019 @ 10:29 |
Geloof ik een restaurant. Had er zelf ook nooit van gehoord. Ben benieuwd Sigaartje! | |
#ANONIEM | vrijdag 28 juni 2019 @ 10:33 |
Loetje is een Nederlandse restaurantketen. Het bedrijf heeft 16 vestigingen, vooral in Amsterdam, en breidt de laatste jaren flink uit, voornamelijk in de Randstad. De restaurants van Loetje staan bekend om de ossenhaasbiefstukken. https://nl.wikipedia.org/wiki/Loetje [ Bericht 9% gewijzigd door #ANONIEM op 28-06-2019 10:34:18 ] | |
Sigaartje | vrijdag 28 juni 2019 @ 10:35 |
Hij was eerst slager. Toen dat niet meer liep begin hij een biljartcafe. Daar kon je ook een broodje bal bestellen. Later begon hij met de biefstukken en dat werd een enorm succes. Hij is een begrip. Hij is niet zo lang geleden overleden, van de trap gevallen. | |
piere | vrijdag 28 juni 2019 @ 10:36 |
Niets mis mee maar zo speciaal vind ik het niet eigenlijk. Succes! ![]() | |
Sigaartje | vrijdag 28 juni 2019 @ 10:41 |
Zat er zout en peper op de biefstuk? | |
Rewimo | vrijdag 28 juni 2019 @ 10:44 |
Bakken doe je zonder zout en peper. Die voeg je naderhand naar smaak toe. | |
LorneMalvo | vrijdag 28 juni 2019 @ 10:55 |
Tip: vergeet dat en gebruik ongezouten roomboter. | |
Postbus100 | vrijdag 28 juni 2019 @ 10:56 |
Inmiddels heb ik natuurlijk wel een beetje gegoogeld. Wat is er zo 'anders' aan een biefstuk van Loetje? | |
Sigaartje | vrijdag 28 juni 2019 @ 10:58 |
Dat kan, dat heb ik ook wel in huis, maar ik ben gewoon benieuwd naar het origineel. Nee, ik heb geen zin om naar Loetjes af te reizen. | |
Sigaartje | vrijdag 28 juni 2019 @ 10:59 |
Ik denk ook dit: het begint altijd met het stukje vlees. Misschien had hij een geweldige slager. | |
hmmmz | vrijdag 28 juni 2019 @ 11:01 |
Loetje is overgewaardeerd. | |
lichtknopje | vrijdag 28 juni 2019 @ 11:09 |
ik zou het achteraf doen omdat ik het bij Loetje een zoute sloot jus vond. | |
Sigaartje | vrijdag 28 juni 2019 @ 11:15 |
Nou, dit klinkt allemaal niet best. ![]() Ik geloof dat ik het maar laat zitten. | |
Sigaartje | vrijdag 28 juni 2019 @ 11:16 |
Ik snap er geen bal meer van. Als er zoveel negatiefs is, waarom loopt het daar als een tierelier? | |
Fofo | vrijdag 28 juni 2019 @ 11:18 |
Ik zout mijn biefstuk altijd even voor het bakken. Dan goed droogdeppen en in de pan. Naderhand peper en fleur de sel. | |
Fofo | vrijdag 28 juni 2019 @ 11:20 |
Ten eerste omdat het gehypet wordt. Het is zien en gezien worden. Ten tweede omdat de meeste mensen die daar komen niets beters gewend zijn. Het is beter dan wat ze thuis zelf produceren... Ik snap sowieso niet waarom er over in Nederland van die Loetje restaurants de grond uit worden gestampt als er amper personeel te krijgen is in de horeca. | |
Lucky_Strike | vrijdag 28 juni 2019 @ 11:21 |
Dat is vaak met hypes. Het is gewoon een goed concept. Lekker makkelijk, snel, overzichtelijk, goede lokaties. Voor heel veel mensen is het ongetwijfeld prima vlees. | |
Frozen-assassin | vrijdag 28 juni 2019 @ 11:25 |
Het draait gewoon daar dus kennelijk is er wel personeel te vinden daarvoor. Dat andere horeca hun personeel daarheen ziet gaan is hun probleem niet uiteraard. En blijkbaar is het ook winstgevend. | |
fathank | vrijdag 28 juni 2019 @ 11:26 |
Verkochten ze daar geen paardenbiefstuk? Of was dat een andere 'beroemde' biefstukbakker? | |
LorneMalvo | vrijdag 28 juni 2019 @ 11:32 |
Waar heb je blueband vandaan dan, als zijnde origineel recept? Ik verwacht namelijk dat ook Loetje ongezouten roomboter gebruikt(e). | |
Sigaartje | vrijdag 28 juni 2019 @ 11:38 |
Geen flauw idee. | |
fathank | vrijdag 28 juni 2019 @ 11:39 |
Het is als, of zijnde. Niet als zijnde. Dat is echt walgelijk slecht, bijna allochtoons Nederlands. | |
mrPanerai | vrijdag 28 juni 2019 @ 11:40 |
Belangrijk is dat je een kleefpan gebruikt zodat je met het aanbaksel smaak in je saus krijgt | |
HarrylnDeWarrie | vrijdag 28 juni 2019 @ 11:45 |
Ach het is een top stuk vlees bij loetje ben er 1 x geweest vorig jaar. Denk dat vele hier nu wat lopen stoer te doen maar dit nog niet 1 x in de maand eten deze kwaliteit. Ik niet in ieder geval. Veel afgunst hier dat merk ik wel. | |
Sigaartje | vrijdag 28 juni 2019 @ 11:47 |
Tja... | |
Sicstus | vrijdag 28 juni 2019 @ 11:52 |
Dat was Piet de Leeuw | |
Sigaartje | vrijdag 28 juni 2019 @ 11:53 |
Ik denk niet dat dit een succes gaat worden. Ik maak altijd biefstuk in mijn eigen stijl, maar ik verwacht dat daar niet veel liefhebbers van zijn. Dus ik dacht: weet je wat? Ik ga die van Loetje proberen. | |
Fofo | vrijdag 28 juni 2019 @ 11:53 |
Het draait en rommelt overal wel door. Dat komt omdat veel personeel overuren draait. Niet omdat er genoeg personeel te vinden is. | |
Frozen-assassin | vrijdag 28 juni 2019 @ 11:54 |
Je hebt het nog niet geprobeerd dus hoe weet je of het geen succes wordt? Wat is dit voor een zwakke instelling | |
Curiosity | vrijdag 28 juni 2019 @ 11:54 |
De kookkunst van Loetje Klinkhamer kende geen geheimen. Hij serveerde een ossenhaasbiefstuk van 200 gram, gebakken in Blue Band-margarine in een pan die niet wordt gewassen. Alleen gespoeld. Geen sausjes of kruiden. Alleen sla en frites erbij. Helemaal puur. Zo dus. | |
Frozen-assassin | vrijdag 28 juni 2019 @ 11:56 |
Is NVWA nog niet langsgeweest? | |
Sigaartje | vrijdag 28 juni 2019 @ 12:02 |
Heeft niks met zwak te maken. Ik bak biefstuk altijd in echte boter. Ik dacht Loetje de gouden formule had gevonden. Ossehaasbiefstuk kost al gauw tegen de 30 euro per kilo, om dat te gaan vergallen in Blue Band.... | |
Myraela | vrijdag 28 juni 2019 @ 12:04 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Inderdaad, verander dit topic naar een biefstuk gebakken in roomboter. Daar een lekker jus van en wat wit brood. ![]() | |
damsco | vrijdag 28 juni 2019 @ 12:08 |
Gewoon blue band magarine, half pakje voor twee hompen vlees. Pan goed heet maken, 2 minuten per kant en even uit pan halen en afdekken. Dan even theeleper water erbij mieteren, paar scheppen sambal voor Bali XL en klaar. Prima te nassen. | |
LorneMalvo | vrijdag 28 juni 2019 @ 12:08 |
Genoteerd | |
LorneMalvo | vrijdag 28 juni 2019 @ 12:08 |
Mogelijk van de blueband website? ![]() | |
Sicstus | vrijdag 28 juni 2019 @ 12:09 |
Loetje gebruikt niet dezelfde Blue Band als die je in de winkel kunt kopen. | |
Erosjuhhh | vrijdag 28 juni 2019 @ 12:10 |
Omdat Amsterdam ![]() Als je maar gezien wordt, geldt ook voor de harbour club enzo. Bak biefstuk zoals je zelf doet. Als je veel jus wilt bij je eigen biefstuk lekker doen zoals Loetje het doet met jus. Ik vind het overrated omdat ik ossenhaas te zacht en smakeloos vind en liever ribeye eet. Kwestie van smaak. Collega meegenomen naar een steakhouse pas geleden voor een ribstuk van ruim een pond en die zei bij de eerste hap al dat hij t niet lekker vond, taai en geen jus. Over smaak valt te twisten. Doe het vooral hoe je het zelf wilt. Als ze ribeye serveren bij Loetje kwam ik er misschien. | |
Erosjuhhh | vrijdag 28 juni 2019 @ 12:13 |
| |
LorneMalvo | vrijdag 28 juni 2019 @ 12:14 |
Ik geloof helemaal niks van dat zien en gezien worden verhaal. Als je in amsterdam gezien wil worden is een relatief goedkope franchise vleestent wel de laatste plaats. Het gaat om stabiele kwaliteit en service voor een prijs die erbij past. En voor het grote publiek bereikbaar. De MacD is ook niet extreem succesvol geworden vanwege het gezien worden effect of hoge kwaliteit. | |
LorneMalvo | vrijdag 28 juni 2019 @ 12:15 |
Heb jij insiders info? | |
Tinkepink | vrijdag 28 juni 2019 @ 12:21 |
Niets. Het is een imago dingetje. Een bepaalde categorie zakelijke relaties van mij eet er graag. | |
Sicstus | vrijdag 28 juni 2019 @ 12:24 |
Nee, staat gewoon op internet. Blue Band in de winkels is plantaardig, maar voor Loetje leveren ze de margarine nog met dierlijk vet. | |
borisz | vrijdag 28 juni 2019 @ 12:26 |
Loetje is overrated idd. Maar ik zeg er nooit nee tegen. De biefstuk is er altijd prima. Wel graag met kippenlevers en ui ![]() | |
LorneMalvo | vrijdag 28 juni 2019 @ 12:29 |
Ah het internet. De place to be voor betrouwbare informatie ![]() | |
Sicstus | vrijdag 28 juni 2019 @ 12:45 |
ah, je bent een troll. Zeg dat dan. | |
LorneMalvo | vrijdag 28 juni 2019 @ 12:56 |
En jij een medewerker van Blue Band? | |
marsan | vrijdag 28 juni 2019 @ 13:02 |
Oud receptuur. Is algemeen bekend. | |
marsan | vrijdag 28 juni 2019 @ 13:03 |
https://www.quotenet.nl/z(...)an-de-action-219690/ | |
JeMoeder | vrijdag 28 juni 2019 @ 13:04 |
Ik ken loetje niet eens. Maar dit kan ik altijd een keer proberen natuurlijk. | |
#ANONIEM | vrijdag 28 juni 2019 @ 13:10 |
Het is toch nog steeds leuk om het te maken op een manier waarop je het zelf lekker vindt (maar dan wel gebaseerd op de Loetjebiefstuk) ? Jij serveert het niet in een restaurant. En voor een restaurant wordt iets eerder als overgewaardeerd bestempeld, omdat je daar ook meer van mag verwachten. | |
Tinkepink | vrijdag 28 juni 2019 @ 13:11 |
Loetje is trouwens overrrated vanwege de prijzen. Het eten is er prima. Alleen veel en veel te duur. | |
#ANONIEM | vrijdag 28 juni 2019 @ 13:15 |
@Sigaartje ik ben het eens met enkele anderen, probeer een biefstuk op je eigen manier te bakken. Ik vind biefstuk het lekkerste dat er is al maak ik het nog zelden. Belangrijkste vind ik om hem goed rood te laten blijven van binnen (anders zit je op rubber te kauwen). Ik doe er zelf nooit zout en peper bij maar dat is persoonlijke smaak. | |
Toolshed | vrijdag 28 juni 2019 @ 13:15 |
Rond de 20 euro voor een biefstuk van de haas, is dat duur? | |
fathank | vrijdag 28 juni 2019 @ 13:27 |
Biefstuk van de haas, oftewel een meisjesbiefstuk. | |
LorneMalvo | vrijdag 28 juni 2019 @ 13:46 |
Tja ik ben altijd achterdochtig als dit soort bedrijfsgeheimen worden prijsgegeven. Ik vind het dan logischer dat Loetje wat financiële ondersteuning heeft gekregen van Blue Band om dit overal te vermelden. Win win. Dat idee wordt versterkt omdat in mijn eigen ervaring zo'n beetje alles buiten roomboter een inferieure jus oplevert. Dus er zit persoonlijk vooroordeel in, dat wel. | |
fathank | vrijdag 28 juni 2019 @ 14:10 |
Bepaalde categorie zakelijke relaties. U doet in oud ijzer en zoldertuinieren? | |
Hyperdude | vrijdag 28 juni 2019 @ 14:14 |
Vette jus ![]() | |
golfer | vrijdag 28 juni 2019 @ 17:14 |
De ene keer dat wij een paar jaar geleden bij Loetje een biefstuk hebben gegeten vond ik het niet bijzonder goed. Vooral drijvend in teveel BlueBand en sompig casinobrood. ![]() | |
realAIVD | vrijdag 28 juni 2019 @ 17:38 |
Ik heb bij meerdere vestigingen van Loetje gegeten. De sfeer verschilt erg, bij sommige vestigingen is het leuk, bij anderen aanzienlijk minder. Maar de biefstuk van Loetje is altijd perfect gebakken, en de ossenhaas is van goede kwaliteit. Prima prijs voor wat je krijgt, vind ik. Wat mij betreft gaat het wel uitsluitend om de biefstuk Bali. Kan me inderdaad niet voorstellen waarom je anders het vet zou opdopen met casinobrood (met een Biefstuk Bali is dat minstens zo lekker als het vlees zelf...al heb je wel wat, ehm...ruimte nodig qua calorieën). Een ossenhaasje bakken is lastig om te verpesten, veel makkelijker dan een biefstuk. De Blue Band werkt ook prima (ja, ik heb de biefstuk van Loetje wel eens nagemaakt), maar om er een biefstuk Bali van te maken, dát is lastig (ging uiteindelijk nog best goed met sambal oelek, zolang je het vet eerst maar wat laat afkoelen (terwijl het vlees ligt te rusten) voor je de sambal er aan toevoegt, anders verbrand het) | |
Fer | vrijdag 28 juni 2019 @ 17:43 |
Zijn gewoon restaurants die overgenomen worden vaak. En ze hebben de bereidingswijze in zulke eenvoudige stappen beschreven, dat iedere 18 jarige met een spiekbriefje zo’n biefstuk kan bakken. Verder een simpele kaart waar weinig over te vragen is. Personeel hoeft slechts van kaliber McDonalds te zijn. | |
Pietverdriet | vrijdag 28 juni 2019 @ 18:05 |
Gegrillde steak![]() ![]() Loetje ![]() | |
Fer | vrijdag 28 juni 2019 @ 18:57 |
Voor een kaal bord met alleen biefstuk en jus. Daarna nog 3.80 voor patat, 5.10 sla en 2-3¤ voor gebakken groente. | |
Frozen-assassin | vrijdag 28 juni 2019 @ 19:07 |
![]() | |
xminator | vrijdag 28 juni 2019 @ 19:09 |
Prima prijzen, waar krijg je anders 200 gram biefstuk met bijgerechten voor 25 euro? | |
JeSuisDroppie | vrijdag 28 juni 2019 @ 19:20 |
Wat loop je nou dom te doen? | |
Pietverdriet | vrijdag 28 juni 2019 @ 19:43 |
Hier heb je steaks die 2 keer zo zwaar zijn voor die prijs, met bijlages http://korfu-kleve.de/ En meer ouzo van het huis dan verstandig is om nog te rijden | |
nostra | vrijdag 28 juni 2019 @ 19:46 |
Je begint al aardig te verduitsen, bijlagen zijn hier wat anders dan Beilagen. | |
Pietverdriet | vrijdag 28 juni 2019 @ 19:47 |
Absoluut, ik integreer | |
nogeenoudebekende | vrijdag 28 juni 2019 @ 19:59 |
Drei kleine Jägermeister gingen ins Lokal Dort gab's zwei Steaks mit Bohnen und eins mit Rinderwahn. ![]() | |
Fer | vrijdag 28 juni 2019 @ 20:11 |
Op genoeg plaatsen in Amsterdam. Bijvoorbeeld een goede Argentijn met saladebar en veel meer keuze op de kaart. Zonder dat je in een lawaaiige schuur moet zitten. | |
Spanky78 | vrijdag 28 juni 2019 @ 20:57 |
Ik vond de levertjes lekkerder dan de biefstuk, die overigens prima was. En het was we een beetje te vet allemaal, dat vond ik dan weer goor, die margarine. De lekkerste steak die ik ooit at kwam van een arentijnse asado in zuid Amerika. Zonder blue band | |
xminator | vrijdag 28 juni 2019 @ 23:42 |
Zoals? Noem er eens een paar... Als ik Turks wil eten dan ga ik wel naar de Turk om de hoek... | |
LorneMalvo | vrijdag 28 juni 2019 @ 23:42 |
Niet om het 1 of ander, maar die steak van Loetje heeft niet al die groene troep nodig voor het plaatje. | |
#ANONIEM | zaterdag 29 juni 2019 @ 00:36 |
Doe mij maar die van loetje. | |
Sigaartje | zaterdag 29 juni 2019 @ 09:10 |
Ik ben vanavond uitgenodigd voor een bbq ![]() Dus ik doe het later. | |
TjjWester | zaterdag 29 juni 2019 @ 21:29 |
Roomboter is niet loetje. Loetje heeft een deal gesloten met blue band. | |
Durmada | zaterdag 29 juni 2019 @ 21:36 |
Zelfs een blinde kan zien dat die bovenste plaatjes er beter uit zien. Ondanks die “groene troep”. | |
#ANONIEM | zaterdag 29 juni 2019 @ 22:05 |
Iets wat er beter uit ziet is niet per definitie lekkerder. | |
Toolshed | maandag 1 juli 2019 @ 15:42 |
Ben wel benieuwd naar een goed Argentijn die niet duur is en ook geen tourist trap! | |
HarrylnDeWarrie | maandag 1 juli 2019 @ 15:59 |
Gewoon bakken op deze manier man | |
xminator | maandag 1 juli 2019 @ 18:10 |
![]() Al vier dagen wachtende op de reactie van Fer. Je zou toch denken dat het wel makkelijk is om ten minste één tent op te noemen als er genoeggggg plaatsen zijn in Amsterdam. | |
Lucky_Strike | maandag 1 juli 2019 @ 20:49 |
Ok, ik heb heel veel geveegd en de TT aangepast. Met name reacties op reacties op reacties om het topic leesbaar te houden. We gaan eens kijken of het zonder persoonlijke aanvallen en slotjesaanvragen kan. | |
Spanky78 | maandag 1 juli 2019 @ 20:53 |
Oja, wat betreft biefstuk; koop echt goede kwaliteit vlees. Ossenhaas is stiekem we het best. Liefst van een stuk gerijpt vlees. Mijn oude chef zei altijd: een biefstuk is het lekkerst de dag voordat hij bedorven is. Hoe rijper hoe beter. Grainfed is wat sappiger, grasgevoerd iets magerder en moet je op kauwen, we meer smaak. Zorg dat ie dikke stukken vlees hebt, ikzelf ga liefst voor een cm of 4 dik. En haal ze anderhalf uur voor gebruik uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur linnen komen. Bij het bakken regelmatig keren en daarna even laten rusten voordat je ze serveert. Ik gebruik zelf liefst geklaarde boter om ze te bakken, ik vind margarine echt smerig. Maar koetjes steak met levertjes is lang zo slecht biet. Overigens is paardenbiefstuk ook echt heerlijk. | |
Pietverdriet | maandag 1 juli 2019 @ 20:57 |
Ossehaas is het zachtst, maar bv sucade is veel smaakvoller, en goed gerijpt ook zeer mals | |
Spanky78 | maandag 1 juli 2019 @ 21:41 |
Die moet worden klaargemaakt met veel kennis en kunde. Ossenhaas verknalt vrijwel niemand. Daarnaast bakt loetje geen sucade als biefstuk. Maar zeker, je kunt een veel meer kauwbaar stuk ook rosé of saignant opdienen, mits het goed vlees is. | |
tjoptjop | maandag 1 juli 2019 @ 22:49 |
Dat laatste heb ik onlangs geprobeerd. Zag bij de supermarkt flink gemarmerde sucade liggen en besloot die als steak te bereiden. Idd erg lekker, wel wat taaier maar prima te doen | |
golfer | maandag 1 juli 2019 @ 23:47 |
Ossenhaas langzaam op 53 graden in de sousvide bak laten garen en dan heel kort nog even op hoge temperatuur in de pan aan de buitenkant een maillartreactie laten krijgen. Onovertroffen lekker. ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 2 juli 2019 @ 06:28 |
Supermarkt sucade (sowieso rundvlees) is zelden goed gerijpt helaas | |
Red_85 | dinsdag 2 juli 2019 @ 13:12 |
Heb het liefst een staartstuk dan ossenhaas idd. Voor mijn idee een stuk smakelijker. Vooral een goed gemarmerde met een laagje vet. Ook niet in de boter, maar van de grillpan of kolenbbq. Duimdik (minimaal 2cm), beetje zout, beetje peper en soms een klein toefje komijnpoeder. 45 seconden per cm per kant, laten rusten in alu folie. | |
Pietverdriet | dinsdag 2 juli 2019 @ 17:59 |
Wel goed op temperatuur laten komen voor het grillen | |
#ANONIEM | dinsdag 2 juli 2019 @ 18:09 |
Erg leuk hoor, dat pikmeten wie de beste ossenhaas kan bakken, maar het gaat hier om de biefstuk van Loetje. | |
Red_85 | woensdag 3 juli 2019 @ 13:32 |
Leuk hoor dat 'zie mijn interessant doen met mijn commentaar', maar staartstuk is geen ossenhaas. | |
Red_85 | woensdag 3 juli 2019 @ 13:32 |
Uiteraard! | |
Pietverdriet | woensdag 3 juli 2019 @ 18:07 |
Nee, het ging erom hoe je die het beste zelf kan maken en ook daarvoor geldt dat je hem niet uit de koelkast in de blueband moet mikken. | |
Durmada | woensdag 13 mei 2020 @ 11:10 |
Gaat de biefstuk er ooit nog komen?? | |
TjjWester | woensdag 13 mei 2020 @ 11:26 |
Heeft piet geen ban?? | |
Piles | woensdag 13 mei 2020 @ 11:28 |
Nee, is zelf weggaan om een conflict ![]() | |
Lienekien | woensdag 13 mei 2020 @ 11:36 |
Meer uit ongenoegen dan om een conflict. | |
Piles | woensdag 13 mei 2020 @ 11:37 |
Ook best, ik ken de ins en outs niet ![]() | |
Red_85 | woensdag 13 mei 2020 @ 16:02 |
Mij ook nooit exact opgehelderd. Had wel vaak gelijk richting een mod hier welke daar absoluut niet mee om kon gaan, maar weet niet wat de druppel geweest is uiteindelijk. Echt zonde. Piet was een koning mbt eten hier. Giga vraagbaak met goede uitleggen. Menig user hier die de juiste kant werd opgestuurd en met resultaat terug kwam. | |
golfer | woensdag 13 mei 2020 @ 16:04 |
Kan het weer over Loetje gaan, na deze onnodige topickick? | |
Lucky_Strike | woensdag 13 mei 2020 @ 16:13 |
Geen gekke verhalen de wereld in helpen alsjeblieft als je er niets van af weet. Er waren de laatste jaren nooit issues in CUL met Piet wat de moderatie betreft. Er is 1 discussie met Piet geweest over zakelijke keuzes die FOK! maakte, daarna ging hij gelijk weg. Dat is allemaal terug te vinden in ons Feedback-topic. Jammer dat het zo gelopen is inderdaad, eeuwig zonde. Maar laten we het inderdaad weer gewoon over Loetje hebben. | |
Red_85 | woensdag 13 mei 2020 @ 16:20 |
Niet in cul nee, wel in pol. | |
#ANONIEM | woensdag 13 mei 2020 @ 16:23 |
Ballen bij Loetje ![]() | |
Ole | woensdag 13 mei 2020 @ 17:49 |
Daar is het ooit mee begonnen! | |
#ANONIEM | woensdag 13 mei 2020 @ 17:49 |
Dat is ook het enige wat ik ken ![]() | |
potjecreme | woensdag 13 mei 2020 @ 18:15 |
Lees het terug en vorm zelf je mening... | |
Spanky78 | woensdag 13 mei 2020 @ 18:32 |
Ik vond de biefstuk bij loetje best lekker. Maar we heul vet. De kippenlevertjes vond ik stiekem lekkerder. Overigens mi ik @Pietverdriet wel. Jammer, goede kol en met echt veel kennis van eten en koken. | |
Fer | woensdag 13 mei 2020 @ 18:57 |
Inmiddels ben ik afgelopen half jaar bij Loetje geweest. Loetje niks mis met de kwaliteit, alleen het wordt op een bepaalde manier geserveerd die je lekker moet vinden. Biefstuk drijft in boterjus, friet op bord met een kwak mayo aan de zijkant en een schaaltje sla. De prijs/kwaliteit is in orde, maar heb wel het idee, dat er flinke marge op zit. Het brood was wel droog. | |
111210 | donderdag 14 mei 2020 @ 08:11 |
Eens, heb er 1x gegeten en de biefstuk bali besteld (vreemde naam want op Bali eten ze geen rund) en de jus was echt zout. Vlees was prima maar de rest (patat en een mini bakje sla) vond ik echt magertjes. Maar dat is in 9/10 restaurants, draait altijd om het vlees en erbij krijg je standaard friet en 2 happen sla of een stukje komkommer. | |
Scheepskok | donderdag 14 mei 2020 @ 08:18 |
Zeker, was het helemaal vergeten. | |
renwan | donderdag 14 mei 2020 @ 11:10 |
Snap niet waarom mensen zo lyrisch zijn over die biefstuk, ik ben absoluut geen gigantisch culinair onderlegd persoon maar dit vond ik maar mweh. Biefstuk was oke maar jezus die bak gesmolten boter die erbij zit was niet te doen. | |
xminator | donderdag 14 mei 2020 @ 11:16 |
Daarom altijd jus apart vragen, kan je zelf bepalen wat je ermee doet. Gewoon prima biefstuk met prima prijs/kwaliteit. Thuis kan je het ook heel simpel op dezelfde wijze en smaak krijgen. | |
Moass | maandag 31 augustus 2020 @ 18:24 |
Ik vraag me wel af hoe een scheepskok biefstuk bakt? | |
Scheepskok | maandag 31 augustus 2020 @ 18:26 |
Dat wil je niet weten. | |
Moass | maandag 31 augustus 2020 @ 18:28 |
Ok, sorry. | |
Scheepskok | maandag 31 augustus 2020 @ 18:31 |
Zoals ik het klaarmaak, krijg ik heel het forum over me heen. Is al een paar keer gebeurd, dus daar begin ik niet meer aan. | |
Moass | maandag 31 augustus 2020 @ 18:45 |
Al doende leert men. | |
capricia | maandag 31 augustus 2020 @ 18:54 |
Ik wil het ook weten. Ah toe..vertel het ons ![]() | |
fathank | dinsdag 1 september 2020 @ 16:04 |
Lol ![]() Mensen die boos worden om hoe iemand anders zn vreten klaar maakt ![]() | |
potjecreme | dinsdag 1 september 2020 @ 16:43 |
Niet boos maar meer flauw doen over zijn bereidingswijze. margarine ipv boter, een pan die niet schoon genoeg is, vlees te koud. Deze user hapt snel en dan wordt het een goedkoop scoren met "grappen" topic. [ Bericht 1% gewijzigd door potjecreme op 01-09-2020 17:11:15 ] | |
golfer | dinsdag 1 september 2020 @ 17:03 |
En hij bakte z'n biefstuk helemaal door en door grijsgaar. ![]() | |
Lucky_Strike | dinsdag 1 september 2020 @ 17:08 |
Schan-da-lig ![]() Smaken verschillen. Dat weten we hier allemaal toch wel zo langzamerhand? | |
fathank | dinsdag 1 september 2020 @ 17:25 |
Opknopen die Barbaar ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door fathank op 01-09-2020 18:33:49 ] | |
Nine. | donderdag 3 september 2020 @ 13:17 |
Dan heb je ook echt geen leven. Zelfde als van die lui die bij meester Visser komen omdat ze vinden dat de heg van de buren 0,2cm teveel op hun grond staat, of omdat er blaadjes van de boom van de buren op hun erf vallen wat in hun ogen gigantisch veel overlast geeft ![]() | |
Prego | donderdag 3 september 2020 @ 17:07 |
[ Bericht 100% gewijzigd door Muck op 03-09-2020 17:09:51 (Doe maar niet.) ] | |
Muck | donderdag 3 september 2020 @ 17:10 |
Zullen we het weer over de biefstuk van Loetje hebben hier? Dank u. | |
nostra | donderdag 3 september 2020 @ 17:12 |
Blijft lekker hoor, prima stukje vlees, beetje mensen kijken, biertje drinken en lekker witbrood dopen. ![]() | |
Watuntrik | zondag 6 september 2020 @ 08:47 |
Biefstuk van de haas of Tenderloin en of tournedos is inderdaad een behoorlijk overgewaardeerd stukje bief. Niet zo duur omdat het zo goed is, maar zo duur omdat je maar weinig haas uit een koe kunt halen. Wil je het nog net beetje exclusiever neem dan de Filet Mignon, het uiterste puntje aan het begin van de haas. Net nog ietsje malser dan het achterstuk van deze spier en ook peperduur omdat de slager maar 2 uit 1 koe kan halen. ![]() ![]() De meeste smaak zit in het vet aan of tussen het vlees (in de spier), wat hier lekker is, is dan subjectief. Maar het meest magere biefstukje heeft de minste smaak. Het is meer de exclusiviteit van dit kleine malse spiertje dat op de tong hoort te smelten waarom die er voor willen betalen als het beste bestempelen. Maar houd je van beetje kauwen en een biefstuk met veel meer structuur en smaakvariatie kun je beter voor een ribstuk gaan. Cote boeuf, zonder rib wordt dat dan een Ribeye... Stukje verder naar achteren komt de iets zachtere Entrecote en dan pas de Haas. Wanneer het allemaal van dezelfde koe is, dan is het allemaal hetzelfde vlees en het één niet beter dan het andere. ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door Watuntrik op 06-09-2020 08:55:40 ] | |
danos | zondag 6 september 2020 @ 08:55 |
Het is gewoon minachtig van het vlees om er zo mee om te gaan. | |
Watuntrik | zondag 6 september 2020 @ 11:11 |
Je kunt het op zijn minst een beetje vreemd noemen om dat super mager en te duur stukje bief met de minste smaak op te peppen door het te bereiden met en te soppen in een overdaad aan plantaardig vet zoals Bakmargarine... Neem dan een goedkopere a kwaliteit bieflap van de bil, die is op zin minst net zo mals als een b kwaliteit haasje. En als ik de prijs zo lees dan heb ik het stinkend vermoeden dat Loetje met B kwaliteit meelift op een Elitaire Urban Myth die Biefstuk van de Haas heet. Maar we kunnen vinden wat we willen, als je het lekker vind dan is het toch gewoon lekker. Wat wil je nog meer. Ik persoonlijk heb maar weinig op met sauzen. Als ik vlees eet en al helemaal biefstuk dan wil ik het vlees ook proeven en het niet verdoezelen. Liefst van de BBQ en indirect gegaard. Heel misschien een sausje ernaast waar ik dan eens een stukje in kan dippen. En dan ook alleen maar als het een slechte biefstuk is. Geen haar op mijn hoofd die er tijdens het eten aan denkt om een lekker stukje bief ergens in te soppen. | |
Bucketlist | zondag 6 september 2020 @ 11:53 |
Als ik die foto’s zo zie is de biefstuk ook wat hoger als wat de meeste mensen kennen. Zelfs bij de slager moet ik zeggen dat ik wat hogere/dikkere biefstukken wil. In de supermarkt is het allemaal plat. | |
borisz | zaterdag 6 mei 2023 @ 12:17 |
https://www.parool.nl/ps/(...)-doodeng-4~beb19a25/ Mara Grimm kraakt Loetje behoorlijk af.
‘De ‘klassieke Loetje-jus’ :een niet geëmulgeerde, bleke plas vet met zoveel losse zwarte deeltjes dat het lijkt alsof er een asbak in om is gekieperd’ BEELD HET PAROOL [ Bericht 1% gewijzigd door borisz op 06-05-2023 12:23:38 ] | |
Hyperdude | zaterdag 6 mei 2023 @ 12:22 |
Lijkt wel soep met lekker veel vleeschjes. | |
NoCigar | zaterdag 6 mei 2023 @ 12:25 |
Links zoals het vroeger was? Wel een leuke recensie, met levende jus. Het zal wel het resultaat zijn van de overname door een of andere amorele investeerdersgroep. | |
borisz | zaterdag 6 mei 2023 @ 12:26 |
Links is idd zoals ik Loetje ken. | |
Ole | zaterdag 6 mei 2023 @ 20:01 |
Nee de (klein)kinderen hebben het overgenomen | |
golfer | zaterdag 6 mei 2023 @ 20:35 |
![]() | |
golfer | zaterdag 6 mei 2023 @ 20:37 |
Niet meer. Het biefstukkenparadijs maakt nu deel uit van de grootste horecagroep van Nederland: Restaurant Company Europe (RCE). | |
Molo | zaterdag 6 mei 2023 @ 20:39 |
Walgelijk, en voor een walgelijk hoge prijs. Je bent echt gestoord als je daar vrijwillig heen gaat | |
BokitoHarambe | zaterdag 6 mei 2023 @ 20:40 |
Bedankt voor de info. Ik wou er 1× in mn leven nog gaan eten. Voor de gein. Dit wetende maakt het nog minder interessant. Overigens was Loetje, die vent, de broer van schrijver/moordenaar Richard Klinkhamer. | |
BokitoHarambe | zaterdag 6 mei 2023 @ 20:43 |
Overigens, wat is het gewicht van zo'n biefstuk? | |
potjecreme | zaterdag 6 mei 2023 @ 21:04 |
In de OP een foto van hoe het vroeger was. | |
NoCigar | zaterdag 6 mei 2023 @ 21:06 |
Ik had hetzelfde, maar dan inderdaad wel de Loetje van voor de veranderingen. Nu zit het de buurt en wil ik absoluut meer. Edit *. NIET vergeten ![]() [ Bericht 8% gewijzigd door NoCigar op 06-05-2023 21:40:03 ] | |
capricia | zaterdag 6 mei 2023 @ 21:07 |
Beter bestel je de biefstuk /ossenhaas bij Vd Valk. En dit meen ik serieus. Als semi professioneel Eter. [ Bericht 1% gewijzigd door capricia op 06-05-2023 21:21:44 ] | |
BokitoHarambe | zaterdag 6 mei 2023 @ 21:24 |
Nja. Het ging me minder om de smaak. Als Loetje heel vies was, dan zou ik er niet willen eten. Ging me meer om de hype. Maar blijkbaar is het dus al tijden geleden overgenomen door een groot bedrijf. Ik neem nu ook aan dat van daaruit die expansie is ontstaan. Zodoende is er in Nijmegen al een tijd ook een. Maar met de prijzen maar vnl met de achtergrond die ik net noemde, vind ik t niet leuk meer. Steeds minder, in ieder geval. | |
capricia | zaterdag 6 mei 2023 @ 21:26 |
Ik heb er een soort De Beren gevoel bij. Dat het concept of de naam extreem commercieel uitgebuit wordt. | |
BokitoHarambe | zaterdag 6 mei 2023 @ 21:34 |
Ik ook maar De Beren is dan weer meer een snackbar, waar Loetje een wat kleiner menu heeft en tevens niet bezorgt. Overigens dacht ik in eerste instantie dat Loetje in Rotterdam een of andere 50-er met een grand-café was, dat populair raakte om die biefstukken. Dat was in de tijd dat er alleen nog de originele en eventueel een tweede "Loetje" was in Rotterdam. Daarna jaren niks meer gehoord tot een paar jaar terug. Nu steeds minder zin om daar ooit te eten. | |
Gunner | zaterdag 6 mei 2023 @ 21:40 |
De gestolde jus is me wel opgevallen laatst maar de smaak was niet anders. De jus is altijd al bremzout geweest. | |
capricia | zaterdag 6 mei 2023 @ 21:43 |
Het is een Amsterdams ding. Die hele Loetje. Als het al in Rotterdam is, is het gewoon vaag, een spin off. Een biefstuk met een witte boterham. Sorry. Rotterdam heeft echt beter. | |
Molo | zaterdag 6 mei 2023 @ 21:47 |
Blue Band is ook bremzout idd ![]() | |
BokitoHarambe | zaterdag 6 mei 2023 @ 22:36 |
Je hebt helemaal gelijk. Het is ook zo lang geleden. Maar doet verder ook niet erg terzake aangezien we het allebei niet serieus nemen. Tweede filiaal was aan Ouderkerk a/d Amstel. Ik denk trouwens dat ik het nog ken uit Parool magazine. Maar doet verder niet terzake. Je zegt dat er betere plekken zijn in Rotterdam. Dan neem ik aan dat ze er zeker zijn in Amsterdam. En dan heb ik t dus over restaurants op redelijk niveau. Je noemde V/d Valk en ik geloof ook dat dat beter is voor alleen een biefstuk te eten. Heb daar gewerkt en in kan op z'n minst zeggen dat de keuken er niet goor was. Was trouwens de witte boterham vergeten. Ik denk dat ik daarom in eerste instantie dacht dat t een grand café was. Voor hipsters. | |
Jan_Onderwater | zaterdag 6 mei 2023 @ 22:40 |
Grinnik | |
damsco | zondag 7 mei 2023 @ 01:02 |
200g | |
Id_do_her | zondag 7 mei 2023 @ 01:06 |
'Leuk tentje'. ![]() | |
BokitoHarambe | zondag 7 mei 2023 @ 01:11 |
Wie zei dat? En wie zegt dat over Loetje? Hehe. | |
BokitoHarambe | zondag 7 mei 2023 @ 01:12 |
Te weinig maar normaal voor een restaurant. | |
Id_do_her | zondag 7 mei 2023 @ 01:12 |
Ik zei dat. Kwam spontaan in me op toen ik je omschrijving las. | |
BokitoHarambe | zondag 7 mei 2023 @ 01:13 |
Ik noemde alleen geen leuke tentjes of waarom Loetje een leuk tentje zou moeten zijn. | |
Id_do_her | zondag 7 mei 2023 @ 01:14 |
Ik kan er ook niks aan doen dat mijn brein daar ineens mee kwam. | |
Eightyone | zondag 7 mei 2023 @ 05:36 |
Ik krijg beelden van tweederangs horrorfilms op m'n netvlies. | |
golfer | zondag 7 mei 2023 @ 11:43 |
Hetzelfde concern is ook eigenaar van Happy Italy, ‘The Fast Italian’, is een snelgroeiende keten waar je voor weinig geld gigantische porties krijgt geserveerd. Het Rotterdamse bedrijf in handen van de grootste restaurantgroep van Nederland, Restaurant Company Europe (RCE). RCE is dan weer grotendeels in handen van Waterland, een groot private equity-fonds met een zogeheten buy-and-build-strategie: bedrijven opkopen, samenvoegen, strenge begrotingseisen opleggen en daarna met veel winst verkopen – ze doen ook in kinderdagverblijven, thuiszorgorganisaties en casino’s. | |
Eightyone | zondag 7 mei 2023 @ 11:47 |
De recensie van Loetje leest iig alsof het ongeveer even liefdevol bereid is als de weinige maaltijden (het smaakte naar karton) die ik bij Happy Italy geprobeerd heb. | |
capricia | zondag 7 mei 2023 @ 12:13 |
Zet het linkje er dan ook even bij, waar je de tekst vandaan gekopieerd hebt. https://www.volkskrant.nl(...)uchtje-aan~beda986f/ | |
Jan_Onderwater | zondag 7 mei 2023 @ 13:08 |
Ik zie mij weer eens in mijn vooroordeel gesterkt, eet niet bij ketens. | |
Sapstengel | zondag 7 mei 2023 @ 13:15 |
Ziet er nog steeds onsmakelijk uit als ik mijn mening mag geven. | |
tjoptjop | zondag 7 mei 2023 @ 13:46 |
Aha private equity, dan is het idd kosten snijden, versneld groeien, processen "stroomlijnen", standaardiseren etc. uiteindelijk is er weinig culinairs meer aan. Gelukkig genoeg andere plekken om een biefstuk te eten. | |
Document1 | zondag 7 mei 2023 @ 14:04 |
Ik ben een keer geweest in de loetje vlakbij de markthal maar ik vond het vooral duur en tegenvallen. | |
marsan | zondag 7 mei 2023 @ 19:09 |
Het was een amsterdams ding. Die investeerders die t blijkbaar verpest hebben, komen echter uit rotjeknor. Beetje semi professioneel eter weet ook dat er meet en beter is in amsterdam. | |
BokitoHarambe | zondag 7 mei 2023 @ 19:11 |
Hebben ze ook iets te maken met Vapiano? Die zijn uiteindelijk mislukt. | |
marsan | zondag 7 mei 2023 @ 19:17 |
Waren dat geen oostenrijkers? Tot covid liepen die wel ok dacht ik. | |
Gunner | zondag 7 mei 2023 @ 19:17 |
Cul snobs Willen volgens mij maar wat graag dat dit concept mislukt. | |
BokitoHarambe | zondag 7 mei 2023 @ 19:25 |
Waren al dicht ervoor meen ik. Maar weet dat niet zeker. Oostenrijkers; geen idee. Wel buitenlands geloof ik maar kan een Nederlandse 'afdeling' van zijn geweest, of franchise... weet niet. | |
-Sigaartje | zondag 7 mei 2023 @ 19:25 |
Wat grappig dat mijn topic weer wordt opgepakt. Toendertijd was mijn account Sigaartje, nu met een streepje, omdat ik mijn oude account niet meer in kon, omdat mijn e-mailadres niet meer goed werkte. Maar goed. Ondertussen ben ik er ook geweest. In Utrecht, vorig jaar. Het was er best druk, maar wat wil je na de coronatijd toen niets kon. Het personeel liep zich het vuur uit de sloffen zag ik wel. De biefstuk was uitstekend en zwom in de jus. Daar weet wit brood wel raad mee. Mocht wel iets pittiger zijn, vond ik. De frietjes waren ook goed. Ik heb er goede herinneringen aan. | |
BokitoHarambe | zondag 7 mei 2023 @ 19:29 |
Je hebt ook de 'indische' variant, hè? Of had je die? | |
Ole | zondag 7 mei 2023 @ 19:30 |
Je weet wat je kunt verwachten. Gewoon guilty pleasure een keer per jaar. En locatie aan het IJ is ook heerlijk zitten. | |
BokitoHarambe | zondag 7 mei 2023 @ 19:33 |
Wat kun je verwachten? Een semi-pro horecakenner/klant zegt dat je beter een biefstuk bij Van der Valk kunt gaan eten. | |
Gunner | zondag 7 mei 2023 @ 19:39 |
Ik geniet nog steeds van de Roode Waard. Wat de snobs er ook van vinden. Nodig me maar eens uit als je denkt dat je het beter kan. | |
Ole | zondag 7 mei 2023 @ 19:39 |
![]() | |
BokitoHarambe | zondag 7 mei 2023 @ 19:46 |
Was niet echt grappig bedoeld. Wat je weet is: (blijkbaar) niet het beste stuk van een koe, gebakken in blue band oid (een 250g pakje, als ik t moet geloven). Een jus, ik neem aan dus die margarine maar toch iets erbij om t wat minder waterig te maken (wat?) en wat sneetjes brood (van albert heijn?). Ik weet echt niet precies wat te verwachten. Hierbij komt ook nog bij hoe de biefstuk gebakken is dus... ![]() | |
-Sigaartje | zondag 7 mei 2023 @ 19:52 |
Ja, de Bali. Maar ik moet wel zeggen dat ik behoorlijk scherp eten gewend ben uit Suriname/Cariben. Wat hier in Nederland "scherp" wordt genoemd is voor mij niet zo veel. | |
BokitoHarambe | zondag 7 mei 2023 @ 19:55 |
Oh dus die had je idd. Ik had gewoon de original gekozen. Biefstuk hoort ook gewoon zonder sterke saus gegeten te worden. Het vlees moet genoeg zijn anders kun je beter een schnitzel oid eten. | |
-Sigaartje | zondag 7 mei 2023 @ 19:58 |
Ben ik met je eens. Maar ik eet eigenlijk alles pittig, behalve broodjes kaas (en fruit natuurlijk). Het is verslavend. Ik hou wel rekening met gasten. Als ik gasten heb kook ik volledig zonder pit. Nederlanders kunnen er niet goed tegen. Hoewel er wel uitzonderingen zijn, maar dan heb ik altijd wel heel kort gebakken pepers op tafel staan en een potje sambal. | |
BokitoHarambe | zondag 7 mei 2023 @ 20:17 |
Nee dat heb je mis. Een heleboel Nederlanders houden van pittig eten. | |
golfer | zondag 7 mei 2023 @ 20:18 |
Het Parool gaat er vandaag nog wat verder op in, dat allemaal n.a.v. de recensie van Mara Grimm: https://www.parool.nl/ams(...)l&utm_source=twitter | |
Molo | zondag 7 mei 2023 @ 21:24 |
Dit matcht niet echt met de prijzen op de menukaart van Loetje die ík heb gezien ![]() | |
capricia | zondag 7 mei 2023 @ 21:48 |
En dan dit: Sorry..dit klinkt als een Amsterdamse bias. Dat zal misschien voor Amsterdammers gelden. Maar niet voor de gemiddelde Nederlander. | |
Ole | zondag 7 mei 2023 @ 22:08 |
Mwah is verkapte fastfood geworden. Nogmaals voor af en toe guilty. Gemiddelde Argentijn is beter | |
Molo | zondag 7 mei 2023 @ 22:39 |
Hoezo fastfood? Je haalt toch niet af of even snel naar binnen schuiven? En de prijs, voor een biefstuk met een drankje erbij ¤50,- neerleggen vind ik àbsoluut niets met fastfood of bereikbaar voor de gewone man te maken hebben Ik snap het gewoon niet | |
capricia | zondag 7 mei 2023 @ 22:44 |
Komt door het artikel over de teloorgang van Loetje: https://www.parool.nl/ams(...)l&utm_source=twitter | |
Molo | zondag 7 mei 2023 @ 22:48 |
Overpriced vreetschuur vanwege de hippe naam/framing. McDonalds vergelijking vind ik heel geen hele goeie | |
capricia | zondag 7 mei 2023 @ 22:53 |
Ja. Snap ik. Loetje was ooit een begrip in Amsterdam. Maar nu hebben ze vestigingen all over. Zelfs in Enschede en Eindhoven. Heeft niets meer met Loetje zelf te maken. Het grootkapitaal heeft gewonnen. En dat had niet zo hoeven zijn. Ik vind het jammer. Het is een soort Beren restaurant geworden. | |
Mexicanobakker | zondag 7 mei 2023 @ 22:54 |
En een flink deel van het eten is gewoon vrij matig (en duur voor wat je krijgt) | |
tjoptjop | zondag 7 mei 2023 @ 23:34 |
Parool, voor hen is "Nederland" de straal +/-1 km buiten de ring Dat zijn restaurants waar ik eigenlijk altijd straal voorbij loop, terwijl ik wel van steaks hou. Misschien moet ik ze toch eens een kans geven. | |
#ANONIEM | maandag 8 mei 2023 @ 22:37 |
Loetje is sinds een paar jaar nogal overrated. Je kan hem prima thuis namaken en dan smaakt hij stukken beter. | |
Farenji | maandag 8 mei 2023 @ 22:39 |
Sowieso, hoe moeilijk is het bakken van een biefstuk nou helemaal. | |
Jan_Onderwater | dinsdag 9 mei 2023 @ 07:59 |
Gezien hoe ze vaak geserveerd worden is dat erg moeilijk zelfs voor mensen wiens werk het is. | |
Jan_Onderwater | dinsdag 9 mei 2023 @ 08:00 |
Hoogtepunt van de boomers zelfs | |
miss_sly | dinsdag 9 mei 2023 @ 08:02 |
Opruimslotje voor als ik tijd heb straks. | |
miss_sly | dinsdag 9 mei 2023 @ 08:33 |
Een paar jaar terug was het nog echt prima om bij Loetje te eten. De bereiding van de biefstuk was toen ook nog echt goed. Maar na deze recensie heb ik geen behoefte meer om er nog eens heen te gaan. Ik was overigens wel benieuwd naar de kweekbiefstuk, maar dat is ook wel minder nu ![]() Er is een beschrijving hoe je 'Loetjes biefstuk' zelf thuis kunt bakken, en dan wordt je biefstuk echt heerlijk. Hoewel ik geen Blue Band gebruik, maar roomboter. Vind ik persoonlijk wel lekkerder. | |
JeMoeder | dinsdag 9 mei 2023 @ 08:37 |
Meuk. Biefstuk bak je in olie en maak je dan af met een flinke klont boter, niet met fucking blueband ![]() | |
Gunner | dinsdag 9 mei 2023 @ 09:09 |
Ik heb er recent twee keer gegeten, kort achter elkaar. Kon niet echt een verslechtering opmerken. Zou er zo weer heen gaan. Maar ik pretendeer ook geen fijnproever te zijn. | |
Ole | dinsdag 9 mei 2023 @ 21:59 |
Kreeg vanavond zo slechte biefstuk op mijn werk. Daar is Loetje haute cuisine bij vergeleken ![]() Biefstuk lag er ook binnen een half uur weer uit ![]() | |
Knipoogje | dinsdag 9 mei 2023 @ 23:17 |
Het pand in delft is het oude legermuseum, daar woon ik bijkans naast. Dat is echt een mooi pand, dus de locatie hebben ze wel goed voor elkaar. Heb er 1x gegeten. Was lekker, maar relatief duur voor wat je kreeg. | |
-Sigaartje | dinsdag 9 mei 2023 @ 23:22 |
Bij Loetje heeft dat een reden. Hij begon klein met Blueband. Blijkbaar was het erg lekker. In feite had hij het klein moeten houden en niet voor landelijk gaan met volwassen restaurantsprijzen. Dan is het niet ondenkbaar dat je dit soort gezeur krijgt. Er is gewoon ook verschil tussen truckersgehaktbal en een bal in een restaurant. Dan praat je over twee verschillende werelden. Bij een Hema-rookworst ga je ook niet staan klagen, of bij een kroket uit de muur. Dit zijn erfenissen uit het gezellige Nederland "toen alles nog goed was". Loetje hoort ook in die sfeer. Maar hij is nu blijkbaar een brug te ver gegaan. | |
Farenji | dinsdag 9 mei 2023 @ 23:28 |
In Amsterdam had je Loetje waarvan nu overal kopieën zitten. In Rotterdam heb je de Ballentent, en daar is er maar 1 van. Daar hebben ze ook biefstuk maar natuurlijk ga je daarnaartoe voor de ballen. | |
NoCigar | dinsdag 9 mei 2023 @ 23:52 |
Alleen voor de recensenten, het volk blijft het vreten zo lijkt het. | |
BokitoHarambe | woensdag 10 mei 2023 @ 00:41 |
Ik had nog tegen golfer gezegd dat er een artikel in het Parool stond. Geen reden om dat weg te halen. Hij was vast geinteresseerd. | |
BokitoHarambe | woensdag 10 mei 2023 @ 00:42 |
Welke kant? ![]() | |
golfer | woensdag 10 mei 2023 @ 00:46 |
Je bedoelt dit artikel uit Het Parool in dit topic waar ik al op gereageerd had? borisz in CUL / Loetjes biefstuk Of het andere artikel uit Het Parool dat ook al in dit topic stond? capricia in CUL / Loetjes biefstuk Of is er een ander recent artikel uit het Parool waar je mij op wilde attenderen? | |
BokitoHarambe | woensdag 10 mei 2023 @ 00:49 |
Deze https://www.parool.nl/ams(...)l&utm_source=twitter | |
golfer | woensdag 10 mei 2023 @ 00:54 |
Ja. Dat was dus die post van capricia die ik hierboven al eerder aanhaalde. | |
FutureFairytale | woensdag 10 mei 2023 @ 08:52 |
Veels te duur. Sowieso vind ik biefstuk in restaurants te duur voor de kwaliteit die je krijgt. Enige goede wat Loetje heeft zijn de locaties, zitten in mooie gebouwen over het algemeen. | |
BokitoHarambe | woensdag 10 mei 2023 @ 12:08 |
En nu moet ik mn excuses aanbieden ofzo? Dacht alleen maar dat je t wel interessant zou vinden... | |
golfer | woensdag 10 mei 2023 @ 12:13 |
Nergens voor nodig. Gewoon beter opletten. Ik vond het ook interessant en had het dus al eerder gelezen in Het Parool. | |
BokitoHarambe | woensdag 10 mei 2023 @ 13:14 |
-kappen nou- [ Bericht 96% gewijzigd door miss_sly op 10-05-2023 13:26:17 ] | |
-Sigaartje | woensdag 10 mei 2023 @ 13:24 |
Ben ik met je eens. Het valt me ook op dat biefstukken in restaurants niet meer bijzonders zijn dan hoe ik ze thuis klaarmaak. Sterker nog, ik denk vaak: dat kan ik veel beter. Als je goede biefstuk bij de slager koopt heb je de helft al binnen en ben je een stuk goedkoper uit. Vaak is de vleeskwaliteit ook beter. | |
Ole | woensdag 10 mei 2023 @ 21:50 |
Het is niet verder gekomen dan mijn maag... | |
BokitoHarambe | woensdag 10 mei 2023 @ 22:05 |
Zullen we eens een loetje-meet doen? | |
Ole | woensdag 10 mei 2023 @ 22:06 |
Ja leuk ![]() | |
Ole | woensdag 10 mei 2023 @ 22:07 |
Maar ik moet zeggen dat Castell wel beter is! | |
BokitoHarambe | woensdag 10 mei 2023 @ 22:08 |
Is nu alleen niet meer zo gebonden aan een plaats. Of is de originele in Amsterdam nog steeds t best? | |
tjoptjop | woensdag 10 mei 2023 @ 23:37 |
Ik betwijfel of het uitmaakt, nu het een concern is zal de inkoop centraal zijn, dus daar zit geen verschil. Qua kok zal het net zo random zijn als ieder ander Loetje | |
Ole | donderdag 11 mei 2023 @ 18:44 |
Ja. Maar met mooi weer is Loetje aan het IJ wel een prachtplek | |
YoshiBignose | vrijdag 12 mei 2023 @ 10:32 |
Vind Loetje nog steeds prima eigenlijk. Je weet wat je krijgt en het stelt zelden teleur. Ja ik kan me ook nog herinneren dat ik erheen ging toen er nog maar één vestiging was. Een Argentijn is toch weer anders, ook lekker met grill smaak, maar dat brood met jus heeft ook wel wat. En bij Loetje is mijn biefstuk bij medium in 9 van de 10 gevallen gewoon goed medium terwijl het beste een dikke biefstuk vaak is. Het zal je echt verbazen hoeveel restaurants dat niet voor elkaar kunnen krijgen. | |
Ole | zondag 14 mei 2023 @ 21:34 |
Ouders net terug van vakantie, hadden niet veel in huis (vonden ze) Maar wel ossenhaas in de vriezer! Klaargemaakt zoals bij Loetje. Heerlijk was het! Mijn moeder is echt veel lekkerder en beter gaan koken sinds ze met pensioen is ![]() | |
hemarookworst | maandag 15 mei 2023 @ 02:51 |
joppie_saus | maandag 15 mei 2023 @ 19:10 |
Blijkbaar heeft niet iedereen het artikel gelezen. Beide foto’s zijn van dezelfde dag. Links is de biefstuk, rechts de vega variant uit de printer. | |
Document1 | maandag 15 mei 2023 @ 19:17 |
Jammer dat al die artikelen van het Parool niet te lezen zijn. | |
Cheeseburgert | maandag 15 mei 2023 @ 19:22 |
Linken naar "zulk soort" sites mag niet, dus hier heb je een wikipedia artikel met bronvermelding ![]() https://en.wikipedia.org/wiki/12ft | |
Jeroboam | maandag 15 mei 2023 @ 21:47 |
Ik dacht dat je een grap maakte wat betreft die 50 euro maar een medium stuk vlees kost daar 25,5, heb je nog niet eens friet en groente ![]() | |
capricia | maandag 15 mei 2023 @ 23:06 |
Bijschrift: De Ossenhaas van VD Valk is er goddelijk bij vergeleken. | |
NoCigar | dinsdag 16 mei 2023 @ 22:57 |
Het enige wat ik kan vinden is 3 minuten per kant bakken, en een half pakje Blue Band,; er is verschil van mening of ze die 3 minuten moeten blijven liggen of je ze af en toe moet bewegen. Daarna rusten en opdienen. Zo bijzonder is dit toch niet en er lijkt me trouwens ook weinig mis mee, of mis ik iets? | |
Ole | dinsdag 23 mei 2023 @ 19:33 |
Eens. Beetje aandacht en erbij blijven. Ik ben wel van het lekker aanschroeien en daarna laten rusten en beetje doorgaren onder folie. Medium/ tegen rare aan. Wat ik vorige week van een 'kok' kreeg voorgeschoteld was echt heel slecht | |
jogy | dinsdag 23 mei 2023 @ 19:57 |
Ik loop gewoon een beetje te klooien met de boter in de (tegenwoordig de buyer carbon) pan. Soms een goed stuk blueband maar meestal een combi van blueband, roomboter en een beetje olijfolie. en hoe dan ook lekker champignons erbij flikkeren want gratis nepvlees. En als het vlees eruit is en in de folie zit dan water erbij en een plak croma smeltjus en lekker door laten sudderen. Best prima uiteindelijk maar ik ben dan ook dol op veel jus. Mijn favoriete maaltijd is lange tijd bruine bonen met gekookte aardappels, spek en een overdaad aan jus geweest. [ Bericht 0% gewijzigd door jogy op 25-05-2023 21:31:43 ] | |
foodlover | dinsdag 23 mei 2023 @ 20:17 |
Geen merkpan maar ik bak ook in een blauwstalen pan, niet te groot en niet te klein voor te bakken vlees. Bak in combi olijfolie en roomboter en volledig eens met de champignons ![]() Bakte voorheen wel eens tartaartjes in de margarine omdat ik vond dat ze dan wat sappiger, minder droog werden dan met boter en olie. | |
jogy | donderdag 25 mei 2023 @ 21:31 |
De enige reden van het namedroppen was omdat ik niet zeker wist welk materiaal die pan nou is, ik wist dat geen gietijzer of carbon was maar verder niets ![]() ![]() | |
NoCigar | woensdag 29 november 2023 @ 19:17 |
Even ter signalering deze gratis reclamespot in de vorm van een vrij lang artikel. Het is een enorm succes en alleen recensenten zeuren over de kwaliteit. Ze vinden het zelf erg betaalbaar en uiteraard niks over het hedge fund dat de eigenaar is. Je hoeft trouwens ook niet echt een kok te zijn wil je daar in de keuken werken volgens mij: niets dat je niet in eens weekje leert. https://www.bd.nl/vught/l(...)n-biefstuk~a7e08f82/ [ Bericht 1% gewijzigd door NoCigar op 29-11-2023 20:19:45 ] | |
YoshiBignose | woensdag 29 november 2023 @ 19:32 |
Je kan zeggen wat je wil maar alle keren dat ik Loetje ben geweest was m'n biefstuk altijd medium zoals ik vroeg. Het zal je nog verbazen hoeveel restaurants (ook hoog aangeschreven restaurants) dit niet voor elkaar kunnen krijgen. Ik heb geen idee wat voor lui er in de keuken werken bij Loetje maar je weet wat je krijgt en that's it. Ik vind het nooit een straf om er te eten, behalve dat het altijd erg druk is. | |
Ole | woensdag 29 november 2023 @ 19:44 |
Ik ken iemand die daar heeft gewerkt. Ze werken met vaste instructies. Keertje per jaar met ouders die houden van simpel biefstuk of gebakken niertjes | |
Jeroboam | vrijdag 1 december 2023 @ 21:07 |
Die vaste instructies verbazen me niks | |
NoCigar | zaterdag 2 december 2023 @ 00:22 |
Dat is eigenlijk overal gebruikelijk dacht ik. Ook bij een ietsje beter restaurant wil je niet ineens een interpretatie van een deconstructie van kipsaté, spontaan geconcipieerd door de geïnspireerde stagiaire krijgen. Bij sterrenrestaurants krijg je met de zweep als je van de instructie afwijkt. [ Bericht 0% gewijzigd door NoCigar op 02-12-2023 00:36:33 ] |