Dan heb ik dat inderdaad verkeerd gedaan. Er staat heel veel op internet.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 10:08 schreef Gutz het volgende:
Ik weet niet waar jij je vooronderzoek gedaan hebt, maar dat heb je niet gedaan naar die boterbaksels van Loetje...
Volg dit recept en je komt redelijk in de buurt.
Link?quote:Op vrijdag 28 juni 2019 10:08 schreef Gutz het volgende:
Ik weet niet waar jij je vooronderzoek gedaan hebt, maar dat heb je niet gedaan naar die boterbaksels van Loetje...
Volg dit recept en je komt redelijk in de buurt.
https://www.vrouwvandeslager.nl/biefstuk-met-jus-a-la-loetje/quote:Op vrijdag 28 juni 2019 10:10 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Dan heb ik dat inderdaad verkeerd gedaan. Er staat heel veel op internet.
Thx!quote:Op vrijdag 28 juni 2019 10:12 schreef Gutz het volgende:
[..]
https://www.vrouwvandeslager.nl/biefstuk-met-jus-a-la-loetje/
Link vergeten in vorige post, dus bij deze.
Gewoon even googelen, dan zie het vanzelf. Google op Loetje Klinkhamer.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 10:18 schreef Postbus100 het volgende:
Loetje? Biefstuk? Café? Ik mis een heel cultureel fenomeen, zie ik.
Geloof ik een restaurant. Had er zelf ook nooit van gehoord.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 10:18 schreef Postbus100 het volgende:
Loetje? Biefstuk? Café? Ik mis een heel cultureel fenomeen, zie ik.
Loetje is een Nederlandse restaurantketen. Het bedrijf heeft 16 vestigingen, vooral in Amsterdam, en breidt de laatste jaren flink uit, voornamelijk in de Randstad. De restaurants van Loetje staan bekend om de ossenhaasbiefstukken.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 10:18 schreef Postbus100 het volgende:
Loetje? Biefstuk? Café? Ik mis een heel cultureel fenomeen, zie ik.
Hij was eerst slager. Toen dat niet meer liep begin hij een biljartcafe. Daar kon je ook een broodje bal bestellen. Later begon hij met de biefstukken en dat werd een enorm succes. Hij is een begrip. Hij is niet zo lang geleden overleden, van de trap gevallen.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 10:29 schreef SVW5. het volgende:
[..]
Geloof ik een restaurant. Had er zelf ook nooit van gehoord.
Ben benieuwd Sigaartje!
Zat er zout en peper op de biefstuk?quote:Op vrijdag 28 juni 2019 10:10 schreef Tinkepink het volgende:
Hij serveert ze met twee schuin doorgesneden sneetjes wit casinobrood. Patat en sla kun je bijbestellen. Net als levertjes, ui en champignons.
Alhoewel best lekker allemaal vind ik Loetje wel wat overgewaardeeerd.
Bakken doe je zonder zout en peper. Die voeg je naderhand naar smaak toe.quote:
Tip: vergeet dat en gebruik ongezouten roomboter.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 10:29 schreef Sigaartje het volgende:
Inderdaad, ik zie het nu ook. Blue band, ik denk dat ik in de war was met Croma.
Inmiddels heb ik natuurlijk wel een beetje gegoogeld.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 10:33 schreef Chia het volgende:
[..]
Loetje is een Nederlandse restaurantketen. Het bedrijf heeft 16 vestigingen, vooral in Amsterdam, en breidt de laatste jaren flink uit, voornamelijk in de Randstad. De restaurants van Loetje staan bekend om de ossenhaasbiefstukken.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Loetje
Dat kan, dat heb ik ook wel in huis, maar ik ben gewoon benieuwd naar het origineel. Nee, ik heb geen zin om naar Loetjes af te reizen.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 10:55 schreef LorneMalvo het volgende:
[..]
Tip: vergeet dat en gebruik ongezouten roomboter.
ik zou het achteraf doen omdat ik het bij Loetje een zoute sloot jus vond.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 10:00 schreef Sigaartje het volgende:
Maar wat ik wel raar vind: gebruikt hij geen zout en peper?
Ik zout mijn biefstuk altijd even voor het bakken. Dan goed droogdeppen en in de pan. Naderhand peper en fleur de sel.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 10:44 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Bakken doe je zonder zout en peper. Die voeg je naderhand naar smaak toe.
Ten eerste omdat het gehypet wordt. Het is zien en gezien worden. Ten tweede omdat de meeste mensen die daar komen niets beters gewend zijn. Het is beter dan wat ze thuis zelf produceren...quote:Op vrijdag 28 juni 2019 11:16 schreef Sigaartje het volgende:
Ik snap er geen bal meer van. Als er zoveel negatiefs is, waarom loopt het daar als een tierelier?
Dat is vaak met hypes. Het is gewoon een goed concept. Lekker makkelijk, snel, overzichtelijk, goede lokaties. Voor heel veel mensen is het ongetwijfeld prima vlees.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 11:16 schreef Sigaartje het volgende:
Ik snap er geen bal meer van. Als er zoveel negatiefs is, waarom loopt het daar als een tierelier?
Het draait gewoon daar dus kennelijk is er wel personeel te vinden daarvoor. Dat andere horeca hun personeel daarheen ziet gaan is hun probleem niet uiteraard. En blijkbaar is het ook winstgevend.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 11:20 schreef Fofo het volgende:
[..]
Ten eerste omdat het gehypet wordt. Het is zien en gezien worden. Ten tweede omdat de meeste mensen die daar komen niets beters gewend zijn. Het is beter dan wat ze thuis zelf produceren...
Ik snap sowieso niet waarom er over in Nederland van die Loetje restaurants de grond uit worden gestampt als er amper personeel te krijgen is in de horeca.
Waar heb je blueband vandaan dan, als zijnde origineel recept?quote:Op vrijdag 28 juni 2019 10:58 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Dat kan, dat heb ik ook wel in huis, maar ik ben gewoon benieuwd naar het origineel. Nee, ik heb geen zin om naar Loetjes af te reizen.
Geen flauw idee.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 11:32 schreef LorneMalvo het volgende:
[..]
Waar heb je blueband vandaan dan, als zijnde origineel recept?
Ik verwacht namelijk dat ook Loetje ongezouten roomboter gebruikt(e).
Het is als, of zijnde. Niet als zijnde. Dat is echt walgelijk slecht, bijna allochtoons Nederlands.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 11:32 schreef LorneMalvo het volgende:
[..]
Waar heb je blueband vandaan dan, als zijnde origineel recept?
Ik verwacht namelijk dat ook Loetje ongezouten roomboter gebruikt(e).
Tja...quote:Op vrijdag 28 juni 2019 11:45 schreef HarrylnDeWarrie het volgende:
Ach het is een top stuk vlees bij loetje ben er 1 x geweest vorig jaar. Denk dat vele hier nu wat lopen stoer te doen maar dit nog niet 1 x in de maand eten deze kwaliteit. Ik niet in ieder geval.
Veel afgunst hier dat merk ik wel.
Dat was Piet de Leeuwquote:Op vrijdag 28 juni 2019 11:26 schreef fathank het volgende:
Verkochten ze daar geen paardenbiefstuk? Of was dat een andere 'beroemde' biefstukbakker?
Het draait en rommelt overal wel door. Dat komt omdat veel personeel overuren draait. Niet omdat er genoeg personeel te vinden is.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 11:25 schreef Frozen-assassin het volgende:
[..]
Het draait gewoon daar dus kennelijk is er wel personeel te vinden daarvoor. Dat andere horeca hun personeel daarheen ziet gaan is hun probleem niet uiteraard. En blijkbaar is het ook winstgevend.
Je hebt het nog niet geprobeerd dus hoe weet je of het geen succes wordt?quote:Op vrijdag 28 juni 2019 11:53 schreef Sigaartje het volgende:
Ik denk niet dat dit een succes gaat worden.
Ik maak altijd biefstuk in mijn eigen stijl, maar ik verwacht dat daar niet veel liefhebbers van zijn.
Dus ik dacht: weet je wat? Ik ga die van Loetje proberen.
Heeft niks met zwak te maken. Ik bak biefstuk altijd in echte boter. Ik dacht Loetje de gouden formule had gevonden.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 11:54 schreef Frozen-assassin het volgende:
[..]
Je hebt het nog niet geprobeerd dus hoe weet je of het geen succes wordt?
Wat is dit voor een zwakke instelling
quote:Op vrijdag 28 juni 2019 12:02 schreef Sigaartje het volgende:
Heeft niks met zwak te maken. Ik bak biefstuk altijd in echte boter. Ik dacht Loetje de gouden formule had gevonden.
Ossehaasbiefstuk kost al gauw tegen de 30 euro per kilo, om dat te gaan vergallen in Blue Band....
Genoteerdquote:Op vrijdag 28 juni 2019 11:39 schreef fathank het volgende:
[..]
Het is als, of zijnde. Niet als zijnde. Dat is echt walgelijk slecht, bijna allochtoons Nederlands.
Omdat Amsterdamquote:Op vrijdag 28 juni 2019 11:16 schreef Sigaartje het volgende:
Ik snap er geen bal meer van. Als er zoveel negatiefs is, waarom loopt het daar als een tierelier?
quote:Op vrijdag 28 juni 2019 12:02 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Ossehaasbiefstuk kost al gauw tegen de 30 60euro per kilo bij de slager, om dat te gaan vergallen in Blue Band....
Heb jij insiders info?quote:Op vrijdag 28 juni 2019 12:09 schreef Sicstus het volgende:
Loetje gebruikt niet dezelfde Blue Band als die je in de winkel kunt kopen.
Niets. Het is een imago dingetje. Een bepaalde categorie zakelijke relaties van mij eet er graag.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 10:56 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Inmiddels heb ik natuurlijk wel een beetje gegoogeld.
Wat is er zo 'anders' aan een biefstuk van Loetje?
Nee, staat gewoon op internet. Blue Band in de winkels is plantaardig, maar voor Loetje leveren ze de margarine nog met dierlijk vet.quote:
Ah het internet. De place to be voor betrouwbare informatiequote:Op vrijdag 28 juni 2019 12:24 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Nee, staat gewoon op internet. Blue Band in de winkels is plantaardig, maar voor Loetje leveren ze de margarine nog met dierlijk vet.
ah, je bent een troll. Zeg dat dan.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 12:29 schreef LorneMalvo het volgende:
[..]
Ah het internet. De place to be voor betrouwbare informatie
Oud receptuur. Is algemeen bekend.quote:
https://www.quotenet.nl/z(...)an-de-action-219690/quote:Op vrijdag 28 juni 2019 12:29 schreef LorneMalvo het volgende:
[..]
Ah het internet. De place to be voor betrouwbare informatie
Het is toch nog steeds leuk om het te maken op een manier waarop je het zelf lekker vindt (maar dan wel gebaseerd op de Loetjebiefstuk) ? Jij serveert het niet in een restaurant.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 11:15 schreef Sigaartje het volgende:
Nou, dit klinkt allemaal niet best.![]()
Ik geloof dat ik het maar laat zitten.
Rond de 20 euro voor een biefstuk van de haas, is dat duur?quote:Op vrijdag 28 juni 2019 13:11 schreef Tinkepink het volgende:
Loetje is trouwens overrrated vanwege de prijzen. Het eten is er prima. Alleen veel en veel te duur.
Tja ik ben altijd achterdochtig als dit soort bedrijfsgeheimen worden prijsgegeven. Ik vind het dan logischer dat Loetje wat financiële ondersteuning heeft gekregen van Blue Band om dit overal te vermelden. Win win. Dat idee wordt versterkt omdat in mijn eigen ervaring zo'n beetje alles buiten roomboter een inferieure jus oplevert. Dus er zit persoonlijk vooroordeel in, dat wel.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 13:03 schreef marsan het volgende:
[..]
https://www.quotenet.nl/z(...)an-de-action-219690/
Bepaalde categorie zakelijke relaties.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 12:21 schreef Tinkepink het volgende:
[..]
Niets. Het is een imago dingetje. Een bepaalde categorie zakelijke relaties van mij eet er graag.
Zijn gewoon restaurants die overgenomen worden vaak. En ze hebben de bereidingswijze in zulke eenvoudige stappen beschreven, dat iedere 18 jarige met een spiekbriefje zo’n biefstuk kan bakken.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 11:20 schreef Fofo het volgende:
[..]
Ten eerste omdat het gehypet wordt. Het is zien en gezien worden. Ten tweede omdat de meeste mensen die daar komen niets beters gewend zijn. Het is beter dan wat ze thuis zelf produceren...
Ik snap sowieso niet waarom er over in Nederland van die Loetje restaurants de grond uit worden gestampt als er amper personeel te krijgen is in de horeca.
Voor een kaal bord met alleen biefstuk en jus.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 13:15 schreef Toolshed het volgende:
[..]
Rond de 20 euro voor een biefstuk van de haas, is dat duur?
quote:Op vrijdag 28 juni 2019 18:05 schreef Pietverdriet het volgende:
Gegrillde steak
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Loetje
[ afbeelding ]
Prima prijzen, waar krijg je anders 200 gram biefstuk met bijgerechten voor 25 euro?quote:Op vrijdag 28 juni 2019 18:57 schreef Fer het volgende:
[..]
Voor een kaal bord met alleen biefstuk en jus.
Daarna nog 3.80 voor patat, 5.10 sla en 2-3¤ voor gebakken groente.
Wat loop je nou dom te doen?quote:Op vrijdag 28 juni 2019 12:56 schreef LorneMalvo het volgende:
[..]
En jij een medewerker van Blue Band?
Hier heb je steaks die 2 keer zo zwaar zijn voor die prijs, met bijlagesquote:Op vrijdag 28 juni 2019 19:09 schreef xminator het volgende:
[..]
Prima prijzen, waar krijg je anders 200 gram biefstuk met bijgerechten voor 25 euro?
Je begint al aardig te verduitsen, bijlagen zijn hier wat anders dan Beilagen.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 19:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hier heb je steaks die 2 keer zo zwaar zijn voor die prijs, met bijlages
http://korfu-kleve.de/
Absoluut, ik integreerquote:Op vrijdag 28 juni 2019 19:46 schreef nostra het volgende:
[..]
Je begint al aardig te verduitsen, bijlagen zijn hier wat anders dan Beilagen.
Drei kleine Jägermeister gingen ins Lokalquote:Op vrijdag 28 juni 2019 19:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hier heb je steaks die 2 keer zo zwaar zijn voor die prijs, met bijlages
http://korfu-kleve.de/
En meer ouzo van het huis dan verstandig is om nog te rijden
Op genoeg plaatsen in Amsterdam. Bijvoorbeeld een goede Argentijn met saladebar en veel meer keuze op de kaart. Zonder dat je in een lawaaiige schuur moet zitten.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 19:09 schreef xminator het volgende:
[..]
Prima prijzen, waar krijg je anders 200 gram biefstuk met bijgerechten voor 25 euro?
Ik vond de levertjes lekkerder dan de biefstuk, die overigens prima was. En het was we een beetje te vet allemaal, dat vond ik dan weer goor, die margarine.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 10:10 schreef Tinkepink het volgende:
Hij serveert ze met twee schuin doorgesneden sneetjes wit casinobrood. Patat en sla kun je bijbestellen. Net als levertjes, ui en champignons.
Alhoewel best lekker allemaal vind ik Loetje wel wat overgewaardeeerd.
Zoals? Noem er eens een paar...quote:Op vrijdag 28 juni 2019 20:11 schreef Fer het volgende:
[..]
Op genoeg plaatsen in Amsterdam. Bijvoorbeeld een goede Argentijn met saladebar en veel meer keuze op de kaart. Zonder dat je in een lawaaiige schuur moet zitten.
Als ik Turks wil eten dan ga ik wel naar de Turk om de hoek...quote:Op vrijdag 28 juni 2019 19:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hier heb je steaks die 2 keer zo zwaar zijn voor die prijs, met bijlages
http://korfu-kleve.de/
En meer ouzo van het huis dan verstandig is om nog te rijden
Niet om het 1 of ander, maar die steak van Loetje heeft niet al die groene troep nodig voor het plaatje.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 18:05 schreef Pietverdriet het volgende:
Gegrillde steak
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Loetje
[ afbeelding ]
Doe mij maar die van loetje.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 18:05 schreef Pietverdriet het volgende:
Gegrillde steak
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Loetje
[ afbeelding ]
Roomboter is niet loetje. Loetje heeft een deal gesloten met blue band.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 10:55 schreef LorneMalvo het volgende:
[..]
Tip: vergeet dat en gebruik ongezouten roomboter.
Zelfs een blinde kan zien dat die bovenste plaatjes er beter uit zien. Ondanks die “groene troep”.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 23:42 schreef LorneMalvo het volgende:
[..]
Niet om het 1 of ander, maar die steak van Loetje heeft niet al die groene troep nodig voor het plaatje.
Iets wat er beter uit ziet is niet per definitie lekkerder.quote:Op zaterdag 29 juni 2019 21:36 schreef Durmada het volgende:
[..]
Zelfs een blinde kan zien dat die bovenste plaatjes er beter uit zien. Ondanks die “groene troep”.
Ben wel benieuwd naar een goed Argentijn die niet duur is en ook geen tourist trap!quote:Op vrijdag 28 juni 2019 20:11 schreef Fer het volgende:
[..]
Op genoeg plaatsen in Amsterdam. Bijvoorbeeld een goede Argentijn met saladebar en veel meer keuze op de kaart. Zonder dat je in een lawaaiige schuur moet zitten.
quote:Op maandag 1 juli 2019 15:42 schreef Toolshed het volgende:
[..]
Ben wel benieuwd naar een goed Argentijn die niet duur is en ook geen tourist trap!
Ossehaas is het zachtst, maar bv sucade is veel smaakvoller, en goed gerijpt ook zeer malsquote:Op maandag 1 juli 2019 20:53 schreef Spanky78 het volgende:
Oja, wat betreft biefstuk; koop echt goede kwaliteit vlees. Ossenhaas is stiekem we het best.
Die moet worden klaargemaakt met veel kennis en kunde. Ossenhaas verknalt vrijwel niemand. Daarnaast bakt loetje geen sucade als biefstuk.quote:Op maandag 1 juli 2019 20:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ossehaas is het zachtst, maar bv sucade is veel smaakvoller, en goed gerijpt ook zeer mals
Dat laatste heb ik onlangs geprobeerd. Zag bij de supermarkt flink gemarmerde sucade liggen en besloot die als steak te bereiden.quote:Op maandag 1 juli 2019 20:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ossehaas is het zachtst, maar bv sucade is veel smaakvoller, en goed gerijpt ook zeer mals
Supermarkt sucade (sowieso rundvlees) is zelden goed gerijpt helaasquote:Op maandag 1 juli 2019 22:49 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Dat laatste heb ik onlangs geprobeerd. Zag bij de supermarkt flink gemarmerde sucade liggen en besloot die als steak te bereiden.
Idd erg lekker, wel wat taaier maar prima te doen
Heb het liefst een staartstuk dan ossenhaas idd. Voor mijn idee een stuk smakelijker. Vooral een goed gemarmerde met een laagje vet.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 12:10 schreef Erosjuhhh het volgende:
[..]
Omdat Amsterdam![]()
Als je maar gezien wordt, geldt ook voor de harbour club enzo.
Bak biefstuk zoals je zelf doet.
Als je veel jus wilt bij je eigen biefstuk lekker doen zoals Loetje het doet met jus.
Ik vind het overrated omdat ik ossenhaas te zacht en smakeloos vind en liever ribeye eet.
Kwestie van smaak.
Collega meegenomen naar een steakhouse pas geleden voor een ribstuk van ruim een pond en die zei bij de eerste hap al dat hij t niet lekker vond, taai en geen jus.
Over smaak valt te twisten. Doe het vooral hoe je het zelf wilt.
Als ze ribeye serveren bij Loetje kwam ik er misschien.
Wel goed op temperatuur laten komen voor het grillenquote:Op dinsdag 2 juli 2019 13:12 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Heb het liefst een staartstuk dan ossenhaas idd. Voor mijn idee een stuk smakelijker. Vooral een goed gemarmerde met een laagje vet.
Ook niet in de boter, maar van de grillpan of kolenbbq.
Duimdik (minimaal 2cm), beetje zout, beetje peper en soms een klein toefje komijnpoeder. 45 seconden per cm per kant, laten rusten in alu folie.
quote:Op dinsdag 2 juli 2019 13:12 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Heb het liefst een staartstuk dan ossenhaas idd. Voor mijn idee een stuk smakelijker. Vooral een goed gemarmerde met een laagje vet.
Ook niet in de boter, maar van de grillpan of kolenbbq.
Duimdik (minimaal 2cm), beetje zout, beetje peper en soms een klein toefje komijnpoeder. 45 seconden per cm per kant, laten rusten in alu folie.
Erg leuk hoor, dat pikmeten wie de beste ossenhaas kan bakken, maar het gaat hier om de biefstuk van Loetje.quote:Op dinsdag 2 juli 2019 17:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wel goed op temperatuur laten komen voor het grillen
Leuk hoor dat 'zie mijn interessant doen met mijn commentaar', maar staartstuk is geen ossenhaas.quote:Op dinsdag 2 juli 2019 18:09 schreef Antonov89 het volgende:
[..]
[..]
Erg leuk hoor, dat pikmeten wie de beste ossenhaas kan bakken, maar het gaat hier om de biefstuk van Loetje.
Uiteraard!quote:Op dinsdag 2 juli 2019 17:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wel goed op temperatuur laten komen voor het grillen
Nee, het ging erom hoe je die het beste zelf kan maken en ook daarvoor geldt dat je hem niet uit de koelkast in de blueband moet mikken.quote:Op dinsdag 2 juli 2019 18:09 schreef Antonov89 het volgende:
[..]
[..]
Erg leuk hoor, dat pikmeten wie de beste ossenhaas kan bakken, maar het gaat hier om de biefstuk van Loetje.
Ook best, ik ken de ins en outs nietquote:Op woensdag 13 mei 2020 11:36 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Meer uit ongenoegen dan om een conflict.
Geen gekke verhalen de wereld in helpen alsjeblieft als je er niets van af weet. Er waren de laatste jaren nooit issues in CUL met Piet wat de moderatie betreft. Er is 1 discussie met Piet geweest over zakelijke keuzes die FOK! maakte, daarna ging hij gelijk weg. Dat is allemaal terug te vinden in ons Feedback-topic.quote:Op woensdag 13 mei 2020 16:02 schreef Red_85 het volgende:
Mij ook nooit exact opgehelderd.
Had wel vaak gelijk richting een mod hier welke daar absoluut niet mee om kon gaan, maar weet niet wat de druppel geweest is uiteindelijk.
Echt zonde. Piet was een koning mbt eten hier. Giga vraagbaak met goede uitleggen. Menig user hier die de juiste kant werd opgestuurd en met resultaat terug kwam.
Niet in cul nee, wel in pol.quote:Op woensdag 13 mei 2020 16:13 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Geen gekke verhalen de wereld in helpen alsjeblieft als je er niets van af weet. Er waren de laatste jaren nooit issues in CUL met Piet wat de moderatie betreft. Er is 1 discussie met Piet geweest over zakelijke keuzes die FOK! maakte, daarna ging hij gelijk weg. Dat is allemaal terug te vinden in ons Feedback-topic.
Jammer dat het zo gelopen is inderdaad, eeuwig zonde.
Maar laten we het inderdaad weer gewoon over Loetje hebben.
Daar is het ooit mee begonnen!quote:
Eens, heb er 1x gegeten en de biefstuk bali besteld (vreemde naam want op Bali eten ze geen rund) en de jus was echt zout. Vlees was prima maar de rest (patat en een mini bakje sla) vond ik echt magertjes.quote:Op woensdag 13 mei 2020 18:57 schreef Fer het volgende:
Inmiddels ben ik afgelopen half jaar bij Loetje geweest.
Loetje niks mis met de kwaliteit, alleen het wordt op een bepaalde manier geserveerd die je lekker moet vinden. Biefstuk drijft in boterjus, friet op bord met een kwak mayo aan de zijkant en een schaaltje sla. De prijs/kwaliteit is in orde, maar heb wel het idee, dat er flinke marge op zit.
Het brood was wel droog.
Daarom altijd jus apart vragen, kan je zelf bepalen wat je ermee doet.quote:Op donderdag 14 mei 2020 11:10 schreef renwan het volgende:
Snap niet waarom mensen zo lyrisch zijn over die biefstuk, ik ben absoluut geen gigantisch culinair onderlegd persoon maar dit vond ik maar mweh.
Biefstuk was oke maar jezus die bak gesmolten boter die erbij zit was niet te doen.
Dat wil je niet weten.quote:Op maandag 31 augustus 2020 18:24 schreef Moass het volgende:
Ik vraag me wel af hoe een scheepskok biefstuk bakt?
Zoals ik het klaarmaak, krijg ik heel het forum over me heen. Is al een paar keer gebeurd, dus daar begin ik niet meer aan.quote:
Al doende leert men.quote:Op maandag 31 augustus 2020 18:31 schreef Scheepskok het volgende:
[..]
Zoals ik het klaarmaak, krijg ik heel het forum over me heen. Is al een paar keer gebeurd, dus daar begin ik niet meer aan.
Ik wil het ook weten.quote:Op maandag 31 augustus 2020 18:31 schreef Scheepskok het volgende:
[..]
Zoals ik het klaarmaak, krijg ik heel het forum over me heen. Is al een paar keer gebeurd, dus daar begin ik niet meer aan.
Niet boos maar meer flauw doen over zijn bereidingswijze. margarine ipv boter, een pan die niet schoon genoeg is, vlees te koud. Deze user hapt snel en dan wordt het een goedkoop scoren met "grappen" topic.quote:Op dinsdag 1 september 2020 16:04 schreef fathank het volgende:
Lol
Mensen die boos worden om hoe iemand anders zn vreten klaar maakt
Schan-da-ligquote:Op dinsdag 1 september 2020 17:03 schreef golfer het volgende:
En hij bakte z'n biefstuk helemaal door en door grijsgaar.
Opknopen die Barbaarquote:Op dinsdag 1 september 2020 17:03 schreef golfer het volgende:
En hij bakte z'n biefstuk helemaal door en door grijsgaar.
Dan heb je ook echt geen leven.quote:Op dinsdag 1 september 2020 16:04 schreef fathank het volgende:
Lol
Mensen die boos worden om hoe iemand anders zn vreten klaar maakt
quote:Elke eerste zaterdag van de maand bespreekt Mara Grimm een klassieker uit de Amsterdamse restaurantwereld. Dit keer Loetje, het biljartcafé dat beroemd werd dankzij de in Blue Band gebakken biefstukken. Het biljart is allang verdwenen, de Blue Band inmiddels ook.
(...)
Lees verder bij Parool
Links zoals het vroeger was?quote:Op zaterdag 6 mei 2023 12:17 schreef borisz het volgende:
https://www.parool.nl/ps/(...)-doodeng-4~beb19a25/
Mara Grimm kraakt Loetje behoorlijk af.
[..]
[ afbeelding ]
‘De ‘klassieke Loetje-jus’ :een niet geëmulgeerde, bleke plas vet met zoveel losse zwarte deeltjes dat het lijkt alsof er een asbak in om is gekieperd’ BEELD HET PAROOL
Nee de (klein)kinderen hebben het overgenomenquote:Op zaterdag 6 mei 2023 12:25 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Links zoals het vroeger was?
Wel een leuke recensie, met levende jus.
Het zal wel het resultaat zijn van de overname door een of andere amorele investeerdersgroep.
quote:Net als ik twijfel of ik überhaupt een hap durf te nemen, ontdekt mijn tafelgenote belletjes die opborrelen in de drab. “It’s alive!” roept ze. En verdomd: hoe langer ons bord op tafel staat, hoe meer de jus tot leven lijkt te komen, tot we hem zien veranderen in een steeds dikker wordende, diarree-achtige brij.
Ik ben niet snel bang, maar deze jus is doodeng. De smaak trouwens ook: het is zo intens zout dat onze smaakpapillen na twee happen compleet verdoofd zijn.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |