abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_187644309
Het lijkt me leuk om morgen op zaterdag eens Loetjes (hij ruste in vrede) biefstuk na te maken. Het lijkt heel simpel, maar ik kan er wel van uitgaan dat ik nog niet eens in de buurt kom, gezien het succes.

Ik heb al wat vooronderzoek gedaan: hij gebruikt biefstuk van de haas. Hij bakt ze in Croma (!) zonder kruiden. Hij serveert er patat en sla bij.
Dan denk je: nou dat moet lukken!
Oh ja en hij gebruikt dunne pannen.

Maar wat ik wel raar vind: gebruikt hij geen zout en peper?

Morgen haal ik twee biefstukjes bij de slager en koop een pakje Croma, bestudeer wat filmpjes en dan ga ik het morgenavond gewoon proberen.

Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_187644387
Ik weet niet waar jij je vooronderzoek gedaan hebt, maar dat heb je niet gedaan naar die boterbaksels van Loetje...

Volg dit recept en je komt redelijk in de buurt.
  vrijdag 28 juni 2019 @ 10:09:43 #3
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_187644401
Loetje bakt niet in croma maar in blue band.


Eerst biefstuk bakken zoals gewenst.
Pan van vuur halen.
Biefstuk uit de pan halen laten rusten.
(Warm) Water bij de (niet te hete) blueband gooien en terug op vuur zetten, vuur hoog zetten en lekker laten bruizen.

FF doorroeren en als je de Bali variant wil klodder sambal erbij.


Verder is Loetje overrated imo.
Doe mij maar ribeye maar dat is kwestie van smaak :+
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
pi_187644408
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 10:08 schreef Gutz het volgende:
Ik weet niet waar jij je vooronderzoek gedaan hebt, maar dat heb je niet gedaan naar die boterbaksels van Loetje...

Volg dit recept en je komt redelijk in de buurt.
Dan heb ik dat inderdaad verkeerd gedaan. Er staat heel veel op internet.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  vrijdag 28 juni 2019 @ 10:10:48 #5
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_187644417
Hij serveert ze met twee schuin doorgesneden sneetjes wit casinobrood. Patat en sla kun je bijbestellen. Net als levertjes, ui en champignons.

Alhoewel best lekker allemaal vind ik Loetje wel wat overgewaardeeerd.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_187644438
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 10:08 schreef Gutz het volgende:
Ik weet niet waar jij je vooronderzoek gedaan hebt, maar dat heb je niet gedaan naar die boterbaksels van Loetje...

Volg dit recept en je komt redelijk in de buurt.
Link?
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_187644439
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 10:10 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Dan heb ik dat inderdaad verkeerd gedaan. Er staat heel veel op internet.
https://www.vrouwvandeslager.nl/biefstuk-met-jus-a-la-loetje/

Link vergeten in vorige post, dus bij deze.
pi_187644444
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 10:12 schreef Gutz het volgende:

[..]

https://www.vrouwvandeslager.nl/biefstuk-met-jus-a-la-loetje/

Link vergeten in vorige post, dus bij deze.
Thx!
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_187644463
Top topic ^O^

ben benieuwd..
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_187644519
Loetje? Biefstuk? Café? Ik mis een heel cultureel fenomeen, zie ik.
Somebody that I used to know
pi_187644594
quote:
2s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 10:18 schreef Postbus100 het volgende:
Loetje? Biefstuk? Café? Ik mis een heel cultureel fenomeen, zie ik.
Gewoon even googelen, dan zie het vanzelf. Google op Loetje Klinkhamer.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_187644614
Inderdaad, ik zie het nu ook. Blue band, ik denk dat ik in de war was met Croma.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_187644621
quote:
2s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 10:18 schreef Postbus100 het volgende:
Loetje? Biefstuk? Café? Ik mis een heel cultureel fenomeen, zie ik.
Geloof ik een restaurant. Had er zelf ook nooit van gehoord.

Ben benieuwd Sigaartje!
pi_187644668
quote:
2s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 10:18 schreef Postbus100 het volgende:
Loetje? Biefstuk? Café? Ik mis een heel cultureel fenomeen, zie ik.
Loetje is een Nederlandse restaurantketen. Het bedrijf heeft 16 vestigingen, vooral in Amsterdam, en breidt de laatste jaren flink uit, voornamelijk in de Randstad. De restaurants van Loetje staan bekend om de ossenhaasbiefstukken.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Loetje

[ Bericht 9% gewijzigd door #ANONIEM op 28-06-2019 10:34:18 ]
pi_187644682
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 10:29 schreef SVW5. het volgende:

[..]

Geloof ik een restaurant. Had er zelf ook nooit van gehoord.

Ben benieuwd Sigaartje!
Hij was eerst slager. Toen dat niet meer liep begin hij een biljartcafe. Daar kon je ook een broodje bal bestellen. Later begon hij met de biefstukken en dat werd een enorm succes. Hij is een begrip. Hij is niet zo lang geleden overleden, van de trap gevallen.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  vrijdag 28 juni 2019 @ 10:36:24 #16
27929 piere
doe mij maar bier
pi_187644693
Niets mis mee maar zo speciaal vind ik het niet eigenlijk.

Succes! ^O^
fok you ja!
pi_187644729
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 10:10 schreef Tinkepink het volgende:
Hij serveert ze met twee schuin doorgesneden sneetjes wit casinobrood. Patat en sla kun je bijbestellen. Net als levertjes, ui en champignons.

Alhoewel best lekker allemaal vind ik Loetje wel wat overgewaardeeerd.
Zat er zout en peper op de biefstuk?
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  Redactie Frontpage / Spellchecker vrijdag 28 juni 2019 @ 10:44:59 #18
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_187644776
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 10:41 schreef Sigaartje het volgende:
Zat er zout en peper op de biefstuk?
Bakken doe je zonder zout en peper. Die voeg je naderhand naar smaak toe.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_187644870
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 10:29 schreef Sigaartje het volgende:
Inderdaad, ik zie het nu ook. Blue band, ik denk dat ik in de war was met Croma.
Tip: vergeet dat en gebruik ongezouten roomboter.
pi_187644880
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 10:33 schreef Chia het volgende:

[..]

Loetje is een Nederlandse restaurantketen. Het bedrijf heeft 16 vestigingen, vooral in Amsterdam, en breidt de laatste jaren flink uit, voornamelijk in de Randstad. De restaurants van Loetje staan bekend om de ossenhaasbiefstukken.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Loetje
Inmiddels heb ik natuurlijk wel een beetje gegoogeld.


Wat is er zo 'anders' aan een biefstuk van Loetje?
Somebody that I used to know
pi_187644902
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 10:55 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

Tip: vergeet dat en gebruik ongezouten roomboter.
Dat kan, dat heb ik ook wel in huis, maar ik ben gewoon benieuwd naar het origineel. Nee, ik heb geen zin om naar Loetjes af te reizen.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_187644918
Ik denk ook dit: het begint altijd met het stukje vlees. Misschien had hij een geweldige slager.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  vrijdag 28 juni 2019 @ 11:01:36 #23
167941 hmmmz
Verlicht Despoot
pi_187644936
Loetje is overgewaardeerd.
Op vrijdag 12 juni 2015 21:03 schreef Danny het volgende:
Jup. Ben dan ook apetrots op je ;)
pi_187645040
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 10:00 schreef Sigaartje het volgende:
Maar wat ik wel raar vind: gebruikt hij geen zout en peper?
ik zou het achteraf doen omdat ik het bij Loetje een zoute sloot jus vond.
pi_187645112
Nou, dit klinkt allemaal niet best. ;(
Ik geloof dat ik het maar laat zitten.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_187645121
Ik snap er geen bal meer van. Als er zoveel negatiefs is, waarom loopt het daar als een tierelier?
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_187645158
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 10:44 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Bakken doe je zonder zout en peper. Die voeg je naderhand naar smaak toe.
Ik zout mijn biefstuk altijd even voor het bakken. Dan goed droogdeppen en in de pan. Naderhand peper en fleur de sel.
pi_187645183
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 11:16 schreef Sigaartje het volgende:
Ik snap er geen bal meer van. Als er zoveel negatiefs is, waarom loopt het daar als een tierelier?
Ten eerste omdat het gehypet wordt. Het is zien en gezien worden. Ten tweede omdat de meeste mensen die daar komen niets beters gewend zijn. Het is beter dan wat ze thuis zelf produceren...

Ik snap sowieso niet waarom er over in Nederland van die Loetje restaurants de grond uit worden gestampt als er amper personeel te krijgen is in de horeca.
  vrijdag 28 juni 2019 @ 11:21:14 #29
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_187645194
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 11:16 schreef Sigaartje het volgende:
Ik snap er geen bal meer van. Als er zoveel negatiefs is, waarom loopt het daar als een tierelier?
Dat is vaak met hypes. Het is gewoon een goed concept. Lekker makkelijk, snel, overzichtelijk, goede lokaties. Voor heel veel mensen is het ongetwijfeld prima vlees.
Spoilers!
  vrijdag 28 juni 2019 @ 11:25:12 #30
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_187645250
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 11:20 schreef Fofo het volgende:

[..]

Ten eerste omdat het gehypet wordt. Het is zien en gezien worden. Ten tweede omdat de meeste mensen die daar komen niets beters gewend zijn. Het is beter dan wat ze thuis zelf produceren...

Ik snap sowieso niet waarom er over in Nederland van die Loetje restaurants de grond uit worden gestampt als er amper personeel te krijgen is in de horeca.
Het draait gewoon daar dus kennelijk is er wel personeel te vinden daarvoor. Dat andere horeca hun personeel daarheen ziet gaan is hun probleem niet uiteraard. En blijkbaar is het ook winstgevend.
  vrijdag 28 juni 2019 @ 11:26:21 #31
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_187645261
Verkochten ze daar geen paardenbiefstuk? Of was dat een andere 'beroemde' biefstukbakker?
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_187645346
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 10:58 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Dat kan, dat heb ik ook wel in huis, maar ik ben gewoon benieuwd naar het origineel. Nee, ik heb geen zin om naar Loetjes af te reizen.
Waar heb je blueband vandaan dan, als zijnde origineel recept?
Ik verwacht namelijk dat ook Loetje ongezouten roomboter gebruikt(e).
pi_187645441
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 11:32 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

Waar heb je blueband vandaan dan, als zijnde origineel recept?
Ik verwacht namelijk dat ook Loetje ongezouten roomboter gebruikt(e).
Geen flauw idee.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  vrijdag 28 juni 2019 @ 11:39:41 #34
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_187645473
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 11:32 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

Waar heb je blueband vandaan dan, als zijnde origineel recept?
Ik verwacht namelijk dat ook Loetje ongezouten roomboter gebruikt(e).
Het is als, of zijnde. Niet als zijnde. Dat is echt walgelijk slecht, bijna allochtoons Nederlands.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
  vrijdag 28 juni 2019 @ 11:40:59 #35
137360 mrPanerai
Bekende Belg!
pi_187645490
Belangrijk is dat je een kleefpan gebruikt zodat je met het aanbaksel smaak in je saus krijgt
  vrijdag 28 juni 2019 @ 11:45:13 #36
486040 HarrylnDeWarrie
HarryInDeWarrie
pi_187645561
Ach het is een top stuk vlees bij loetje ben er 1 x geweest vorig jaar. Denk dat vele hier nu wat lopen stoer te doen maar dit nog niet 1 x in de maand eten deze kwaliteit. Ik niet in ieder geval.

Veel afgunst hier dat merk ik wel.
Wappiemappielekkerrappie ik ben Harry.
pi_187645594
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 11:45 schreef HarrylnDeWarrie het volgende:
Ach het is een top stuk vlees bij loetje ben er 1 x geweest vorig jaar. Denk dat vele hier nu wat lopen stoer te doen maar dit nog niet 1 x in de maand eten deze kwaliteit. Ik niet in ieder geval.

Veel afgunst hier dat merk ik wel.
Tja...
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_187645671
quote:
14s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 11:26 schreef fathank het volgende:
Verkochten ze daar geen paardenbiefstuk? Of was dat een andere 'beroemde' biefstukbakker?
Dat was Piet de Leeuw
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_187645681
Ik denk niet dat dit een succes gaat worden.
Ik maak altijd biefstuk in mijn eigen stijl, maar ik verwacht dat daar niet veel liefhebbers van zijn.
Dus ik dacht: weet je wat? Ik ga die van Loetje proberen.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_187645687
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 11:25 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Het draait gewoon daar dus kennelijk is er wel personeel te vinden daarvoor. Dat andere horeca hun personeel daarheen ziet gaan is hun probleem niet uiteraard. En blijkbaar is het ook winstgevend.
Het draait en rommelt overal wel door. Dat komt omdat veel personeel overuren draait. Niet omdat er genoeg personeel te vinden is.
  vrijdag 28 juni 2019 @ 11:54:01 #41
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_187645691
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 11:53 schreef Sigaartje het volgende:
Ik denk niet dat dit een succes gaat worden.
Ik maak altijd biefstuk in mijn eigen stijl, maar ik verwacht dat daar niet veel liefhebbers van zijn.
Dus ik dacht: weet je wat? Ik ga die van Loetje proberen.
Je hebt het nog niet geprobeerd dus hoe weet je of het geen succes wordt?

Wat is dit voor een zwakke instelling
  vrijdag 28 juni 2019 @ 11:54:36 #42
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_187645704
De kookkunst van Loetje Klinkhamer kende geen geheimen. Hij serveerde een ossenhaasbiefstuk van 200 gram, gebakken in Blue Band-margarine in een pan die niet wordt gewassen. Alleen gespoeld. Geen sausjes of kruiden. Alleen sla en frites erbij. Helemaal puur.

Zo dus.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  vrijdag 28 juni 2019 @ 11:56:16 #43
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_187645733
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 11:54 schreef Curiosity het volgende:
in een pan die niet wordt gewassen.
Is NVWA nog niet langsgeweest?
pi_187645808
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 11:54 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Je hebt het nog niet geprobeerd dus hoe weet je of het geen succes wordt?

Wat is dit voor een zwakke instelling
Heeft niks met zwak te maken. Ik bak biefstuk altijd in echte boter. Ik dacht Loetje de gouden formule had gevonden.

Ossehaasbiefstuk kost al gauw tegen de 30 euro per kilo, om dat te gaan vergallen in Blue Band....
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_187645842
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 12:02 schreef Sigaartje het volgende:
Heeft niks met zwak te maken. Ik bak biefstuk altijd in echte boter. Ik dacht Loetje de gouden formule had gevonden.

Ossehaasbiefstuk kost al gauw tegen de 30 euro per kilo, om dat te gaan vergallen in Blue Band....
_O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_
Inderdaad, verander dit topic naar een biefstuk gebakken in roomboter. Daar een lekker jus van en wat wit brood. :9
  vrijdag 28 juni 2019 @ 12:08:10 #46
229935 damsco
Internetheld sinds 2008
pi_187645897
Gewoon blue band magarine, half pakje voor twee hompen vlees. Pan goed heet maken, 2 minuten per kant en even uit pan halen en afdekken. Dan even theeleper water erbij mieteren, paar scheppen sambal voor Bali XL en klaar. Prima te nassen.
pi_187645898
quote:
14s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 11:39 schreef fathank het volgende:

[..]

Het is als, of zijnde. Niet als zijnde. Dat is echt walgelijk slecht, bijna allochtoons Nederlands.
Genoteerd
pi_187645913
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 11:38 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Geen flauw idee.
Mogelijk van de blueband website? ;)
pi_187645925
Loetje gebruikt niet dezelfde Blue Band als die je in de winkel kunt kopen.
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
  vrijdag 28 juni 2019 @ 12:10:22 #50
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_187645933
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 11:16 schreef Sigaartje het volgende:
Ik snap er geen bal meer van. Als er zoveel negatiefs is, waarom loopt het daar als een tierelier?
Omdat Amsterdam :P

Als je maar gezien wordt, geldt ook voor de harbour club enzo.


Bak biefstuk zoals je zelf doet.
Als je veel jus wilt bij je eigen biefstuk lekker doen zoals Loetje het doet met jus.

Ik vind het overrated omdat ik ossenhaas te zacht en smakeloos vind en liever ribeye eet.
Kwestie van smaak.
Collega meegenomen naar een steakhouse pas geleden voor een ribstuk van ruim een pond en die zei bij de eerste hap al dat hij t niet lekker vond, taai en geen jus.

Over smaak valt te twisten. Doe het vooral hoe je het zelf wilt.

Als ze ribeye serveren bij Loetje kwam ik er misschien.
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  vrijdag 28 juni 2019 @ 12:13:26 #51
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_187645980
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 12:02 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Ossehaasbiefstuk kost al gauw tegen de 30 60euro per kilo bij de slager, om dat te gaan vergallen in Blue Band....
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
pi_187646001
Ik geloof helemaal niks van dat zien en gezien worden verhaal.

Als je in amsterdam gezien wil worden is een relatief goedkope franchise vleestent wel de laatste plaats. Het gaat om stabiele kwaliteit en service voor een prijs die erbij past. En voor het grote publiek bereikbaar. De MacD is ook niet extreem succesvol geworden vanwege het gezien worden effect of hoge kwaliteit.
pi_187646012
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 12:09 schreef Sicstus het volgende:
Loetje gebruikt niet dezelfde Blue Band als die je in de winkel kunt kopen.
Heb jij insiders info?
  vrijdag 28 juni 2019 @ 12:21:29 #54
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_187646082
quote:
2s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 10:56 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Inmiddels heb ik natuurlijk wel een beetje gegoogeld.


Wat is er zo 'anders' aan een biefstuk van Loetje?
Niets. Het is een imago dingetje. Een bepaalde categorie zakelijke relaties van mij eet er graag.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_187646120
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 12:15 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

Heb jij insiders info?
Nee, staat gewoon op internet. Blue Band in de winkels is plantaardig, maar voor Loetje leveren ze de margarine nog met dierlijk vet.
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 28 juni 2019 @ 12:26:50 #56
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_187646146
Loetje is overrated idd. Maar ik zeg er nooit nee tegen. De biefstuk is er altijd prima. Wel graag met kippenlevers en ui :+.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_187646182
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 12:24 schreef Sicstus het volgende:

[..]

Nee, staat gewoon op internet. Blue Band in de winkels is plantaardig, maar voor Loetje leveren ze de margarine nog met dierlijk vet.
Ah het internet. De place to be voor betrouwbare informatie :D
pi_187646370
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 12:29 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

Ah het internet. De place to be voor betrouwbare informatie :D
ah, je bent een troll. Zeg dat dan.
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_187646495
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 12:45 schreef Sicstus het volgende:

[..]

ah, je bent een troll. Zeg dat dan.
En jij een medewerker van Blue Band?
pi_187646557
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 12:15 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

Heb jij insiders info?
Oud receptuur. Is algemeen bekend.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_187646564
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 12:29 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

Ah het internet. De place to be voor betrouwbare informatie :D
https://www.quotenet.nl/z(...)an-de-action-219690/
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
  Redactie Frontpage vrijdag 28 juni 2019 @ 13:04:34 #62
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_187646577
Ik ken loetje niet eens. Maar dit kan ik altijd een keer proberen natuurlijk.
Ta mère
El Coño
ウイスキー
pi_187646626
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 11:15 schreef Sigaartje het volgende:
Nou, dit klinkt allemaal niet best. ;(
Ik geloof dat ik het maar laat zitten.
Het is toch nog steeds leuk om het te maken op een manier waarop je het zelf lekker vindt (maar dan wel gebaseerd op de Loetjebiefstuk) ? Jij serveert het niet in een restaurant.

En voor een restaurant wordt iets eerder als overgewaardeerd bestempeld, omdat je daar ook meer van mag verwachten.
  vrijdag 28 juni 2019 @ 13:11:51 #64
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_187646645
Loetje is trouwens overrrated vanwege de prijzen. Het eten is er prima. Alleen veel en veel te duur.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_187646694
@Sigaartje ik ben het eens met enkele anderen, probeer een biefstuk op je eigen manier te bakken.

Ik vind biefstuk het lekkerste dat er is al maak ik het nog zelden. Belangrijkste vind ik om hem goed rood te laten blijven van binnen (anders zit je op rubber te kauwen). Ik doe er zelf nooit zout en peper bij maar dat is persoonlijke smaak.
pi_187646703
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 13:11 schreef Tinkepink het volgende:
Loetje is trouwens overrrated vanwege de prijzen. Het eten is er prima. Alleen veel en veel te duur.
Rond de 20 euro voor een biefstuk van de haas, is dat duur?
All those moments will be lost in time, like tears in rain.
  vrijdag 28 juni 2019 @ 13:27:27 #67
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_187646819
Biefstuk van de haas, oftewel een meisjesbiefstuk.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_187647032
quote:
Tja ik ben altijd achterdochtig als dit soort bedrijfsgeheimen worden prijsgegeven. Ik vind het dan logischer dat Loetje wat financiële ondersteuning heeft gekregen van Blue Band om dit overal te vermelden. Win win. Dat idee wordt versterkt omdat in mijn eigen ervaring zo'n beetje alles buiten roomboter een inferieure jus oplevert. Dus er zit persoonlijk vooroordeel in, dat wel.
  vrijdag 28 juni 2019 @ 14:10:11 #69
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_187647297
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 12:21 schreef Tinkepink het volgende:

[..]

Niets. Het is een imago dingetje. Een bepaalde categorie zakelijke relaties van mij eet er graag.
Bepaalde categorie zakelijke relaties.

U doet in oud ijzer en zoldertuinieren?
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
  vrijdag 28 juni 2019 @ 14:14:29 #70
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_187647350
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
  vrijdag 28 juni 2019 @ 17:14:32 #71
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_187650035
De ene keer dat wij een paar jaar geleden bij Loetje een biefstuk hebben gegeten vond ik het niet bijzonder goed. Vooral drijvend in teveel BlueBand en sompig casinobrood. :{
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_187650319
Ik heb bij meerdere vestigingen van Loetje gegeten. De sfeer verschilt erg, bij sommige vestigingen is het leuk, bij anderen aanzienlijk minder.
Maar de biefstuk van Loetje is altijd perfect gebakken, en de ossenhaas is van goede kwaliteit. Prima prijs voor wat je krijgt, vind ik.

Wat mij betreft gaat het wel uitsluitend om de biefstuk Bali. Kan me inderdaad niet voorstellen waarom je anders het vet zou opdopen met casinobrood (met een Biefstuk Bali is dat minstens zo lekker als het vlees zelf...al heb je wel wat, ehm...ruimte nodig qua calorieën).

Een ossenhaasje bakken is lastig om te verpesten, veel makkelijker dan een biefstuk.
De Blue Band werkt ook prima (ja, ik heb de biefstuk van Loetje wel eens nagemaakt), maar om er een biefstuk Bali van te maken, dát is lastig (ging uiteindelijk nog best goed met sambal oelek, zolang je het vet eerst maar wat laat afkoelen (terwijl het vlees ligt te rusten) voor je de sambal er aan toevoegt, anders verbrand het)
pi_187650367
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 11:20 schreef Fofo het volgende:

[..]

Ten eerste omdat het gehypet wordt. Het is zien en gezien worden. Ten tweede omdat de meeste mensen die daar komen niets beters gewend zijn. Het is beter dan wat ze thuis zelf produceren...

Ik snap sowieso niet waarom er over in Nederland van die Loetje restaurants de grond uit worden gestampt als er amper personeel te krijgen is in de horeca.
Zijn gewoon restaurants die overgenomen worden vaak. En ze hebben de bereidingswijze in zulke eenvoudige stappen beschreven, dat iedere 18 jarige met een spiekbriefje zo’n biefstuk kan bakken.

Verder een simpele kaart waar weinig over te vragen is. Personeel hoeft slechts van kaliber McDonalds te zijn.
.
  vrijdag 28 juni 2019 @ 18:05:11 #74
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_187650581
Gegrillde steak





Loetje

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_187651215
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 13:15 schreef Toolshed het volgende:

[..]

Rond de 20 euro voor een biefstuk van de haas, is dat duur?
Voor een kaal bord met alleen biefstuk en jus.

Daarna nog 3.80 voor patat, 5.10 sla en 2-3¤ voor gebakken groente.
.
  vrijdag 28 juni 2019 @ 19:07:19 #76
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_187651295
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 18:05 schreef Pietverdriet het volgende:
Gegrillde steak

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Loetje

[ afbeelding ]
:D
pi_187651311
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 18:57 schreef Fer het volgende:

[..]

Voor een kaal bord met alleen biefstuk en jus.

Daarna nog 3.80 voor patat, 5.10 sla en 2-3¤ voor gebakken groente.
Prima prijzen, waar krijg je anders 200 gram biefstuk met bijgerechten voor 25 euro?
pi_187651429
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 12:56 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

En jij een medewerker van Blue Band?
Wat loop je nou dom te doen?
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
  vrijdag 28 juni 2019 @ 19:43:47 #79
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_187651649
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 19:09 schreef xminator het volgende:

[..]

Prima prijzen, waar krijg je anders 200 gram biefstuk met bijgerechten voor 25 euro?
Hier heb je steaks die 2 keer zo zwaar zijn voor die prijs, met bijlages
http://korfu-kleve.de/
En meer ouzo van het huis dan verstandig is om nog te rijden
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_187651674
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 19:43 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hier heb je steaks die 2 keer zo zwaar zijn voor die prijs, met bijlages
http://korfu-kleve.de/
Je begint al aardig te verduitsen, bijlagen zijn hier wat anders dan Beilagen.
When government - in pursuit of good intentions - tries to rearrange the economy, legislate morality, or help special interests, the cost come in inefficiency, lack of motivation, and loss of freedom. Government should be a referee, not an active player.
Tiësto Live @ Melkweg 2000
Best pilot in history
  vrijdag 28 juni 2019 @ 19:47:42 #81
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_187651687
quote:
10s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 19:46 schreef nostra het volgende:

[..]

Je begint al aardig te verduitsen, bijlagen zijn hier wat anders dan Beilagen.
Absoluut, ik integreer
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 28 juni 2019 @ 19:59:24 #82
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_187651811
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 19:43 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hier heb je steaks die 2 keer zo zwaar zijn voor die prijs, met bijlages
http://korfu-kleve.de/
En meer ouzo van het huis dan verstandig is om nog te rijden
Drei kleine Jägermeister gingen ins Lokal
Dort gab's zwei Steaks mit Bohnen und eins mit Rinderwahn. *O*.
And so is the past
pi_187652028
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 19:09 schreef xminator het volgende:

[..]

Prima prijzen, waar krijg je anders 200 gram biefstuk met bijgerechten voor 25 euro?
Op genoeg plaatsen in Amsterdam. Bijvoorbeeld een goede Argentijn met saladebar en veel meer keuze op de kaart. Zonder dat je in een lawaaiige schuur moet zitten.
.
pi_187652758
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 10:10 schreef Tinkepink het volgende:
Hij serveert ze met twee schuin doorgesneden sneetjes wit casinobrood. Patat en sla kun je bijbestellen. Net als levertjes, ui en champignons.

Alhoewel best lekker allemaal vind ik Loetje wel wat overgewaardeeerd.
Ik vond de levertjes lekkerder dan de biefstuk, die overigens prima was. En het was we een beetje te vet allemaal, dat vond ik dan weer goor, die margarine.

De lekkerste steak die ik ooit at kwam van een arentijnse asado in zuid Amerika. Zonder blue band
Whatever...
pi_187656305
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 20:11 schreef Fer het volgende:

[..]

Op genoeg plaatsen in Amsterdam. Bijvoorbeeld een goede Argentijn met saladebar en veel meer keuze op de kaart. Zonder dat je in een lawaaiige schuur moet zitten.
Zoals? Noem er eens een paar...

quote:
1s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 19:43 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hier heb je steaks die 2 keer zo zwaar zijn voor die prijs, met bijlages
http://korfu-kleve.de/
En meer ouzo van het huis dan verstandig is om nog te rijden
Als ik Turks wil eten dan ga ik wel naar de Turk om de hoek...
pi_187656313
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 18:05 schreef Pietverdriet het volgende:
Gegrillde steak

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Loetje

[ afbeelding ]
Niet om het 1 of ander, maar die steak van Loetje heeft niet al die groene troep nodig voor het plaatje.
pi_187657152
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 18:05 schreef Pietverdriet het volgende:
Gegrillde steak

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Loetje

[ afbeelding ]
Doe mij maar die van loetje.
pi_187659902
Ik ben vanavond uitgenodigd voor een bbq :9
Dus ik doe het later.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_187670924
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 10:55 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

Tip: vergeet dat en gebruik ongezouten roomboter.
Roomboter is niet loetje. Loetje heeft een deal gesloten met blue band.
speak only if it improves the silence.
  zaterdag 29 juni 2019 @ 21:36:58 #90
419273 Durmada
Neem de tijd!
pi_187671024
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 23:42 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

Niet om het 1 of ander, maar die steak van Loetje heeft niet al die groene troep nodig voor het plaatje.
Zelfs een blinde kan zien dat die bovenste plaatjes er beter uit zien. Ondanks die “groene troep”.
AZ
ALKMAAR
pi_187671480
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 juni 2019 21:36 schreef Durmada het volgende:

[..]

Zelfs een blinde kan zien dat die bovenste plaatjes er beter uit zien. Ondanks die “groene troep”.
Iets wat er beter uit ziet is niet per definitie lekkerder.
pi_187699516
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 20:11 schreef Fer het volgende:

[..]

Op genoeg plaatsen in Amsterdam. Bijvoorbeeld een goede Argentijn met saladebar en veel meer keuze op de kaart. Zonder dat je in een lawaaiige schuur moet zitten.
Ben wel benieuwd naar een goed Argentijn die niet duur is en ook geen tourist trap!
All those moments will be lost in time, like tears in rain.
  maandag 1 juli 2019 @ 15:59:03 #93
486040 HarrylnDeWarrie
HarryInDeWarrie
pi_187699758
Gewoon bakken op deze manier man
Wappiemappielekkerrappie ik ben Harry.
pi_187701920
quote:
0s.gif Op maandag 1 juli 2019 15:42 schreef Toolshed het volgende:

[..]

Ben wel benieuwd naar een goed Argentijn die niet duur is en ook geen tourist trap!
:D

Al vier dagen wachtende op de reactie van Fer. Je zou toch denken dat het wel makkelijk is om ten minste één tent op te noemen als er genoeggggg plaatsen zijn in Amsterdam.
  maandag 1 juli 2019 @ 20:49:22 #95
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_187704921
Ok, ik heb heel veel geveegd en de TT aangepast. Met name reacties op reacties op reacties om het topic leesbaar te houden. We gaan eens kijken of het zonder persoonlijke aanvallen en slotjesaanvragen kan.
Spoilers!
pi_187704996
Oja, wat betreft biefstuk; koop echt goede kwaliteit vlees. Ossenhaas is stiekem we het best. Liefst van een stuk gerijpt vlees. Mijn oude chef zei altijd: een biefstuk is het lekkerst de dag voordat hij bedorven is. Hoe rijper hoe beter.

Grainfed is wat sappiger, grasgevoerd iets magerder en moet je op kauwen, we meer smaak.

Zorg dat ie dikke stukken vlees hebt, ikzelf ga liefst voor een cm of 4 dik. En haal ze anderhalf uur voor gebruik uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur linnen komen. Bij het bakken regelmatig keren en daarna even laten rusten voordat je ze serveert.

Ik gebruik zelf liefst geklaarde boter om ze te bakken, ik vind margarine echt smerig.

Maar koetjes steak met levertjes is lang zo slecht biet. Overigens is paardenbiefstuk ook echt heerlijk.
Whatever...
  maandag 1 juli 2019 @ 20:57:08 #97
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_187705054
quote:
0s.gif Op maandag 1 juli 2019 20:53 schreef Spanky78 het volgende:
Oja, wat betreft biefstuk; koop echt goede kwaliteit vlees. Ossenhaas is stiekem we het best.
Ossehaas is het zachtst, maar bv sucade is veel smaakvoller, en goed gerijpt ook zeer mals
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_187705988
quote:
1s.gif Op maandag 1 juli 2019 20:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ossehaas is het zachtst, maar bv sucade is veel smaakvoller, en goed gerijpt ook zeer mals
Die moet worden klaargemaakt met veel kennis en kunde. Ossenhaas verknalt vrijwel niemand. Daarnaast bakt loetje geen sucade als biefstuk.

Maar zeker, je kunt een veel meer kauwbaar stuk ook rosé of saignant opdienen, mits het goed vlees is.
Whatever...
pi_187707447
quote:
1s.gif Op maandag 1 juli 2019 20:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ossehaas is het zachtst, maar bv sucade is veel smaakvoller, en goed gerijpt ook zeer mals
Dat laatste heb ik onlangs geprobeerd. Zag bij de supermarkt flink gemarmerde sucade liggen en besloot die als steak te bereiden.

Idd erg lekker, wel wat taaier maar prima te doen
  maandag 1 juli 2019 @ 23:47:37 #100
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_187708805
Ossenhaas langzaam op 53 graden in de sousvide bak laten garen en dan heel kort nog even op hoge temperatuur in de pan aan de buitenkant een maillartreactie laten krijgen.
Onovertroffen lekker. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 2 juli 2019 @ 06:28:00 #101
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_187710617
quote:
0s.gif Op maandag 1 juli 2019 22:49 schreef tjoptjop het volgende:

[..]

Dat laatste heb ik onlangs geprobeerd. Zag bij de supermarkt flink gemarmerde sucade liggen en besloot die als steak te bereiden.

Idd erg lekker, wel wat taaier maar prima te doen
Supermarkt sucade (sowieso rundvlees) is zelden goed gerijpt helaas
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 2 juli 2019 @ 13:12:47 #102
168739 Red_85
'echt wel'
pi_187714147
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 12:10 schreef Erosjuhhh het volgende:

[..]

Omdat Amsterdam :P

Als je maar gezien wordt, geldt ook voor de harbour club enzo.

Bak biefstuk zoals je zelf doet.
Als je veel jus wilt bij je eigen biefstuk lekker doen zoals Loetje het doet met jus.

Ik vind het overrated omdat ik ossenhaas te zacht en smakeloos vind en liever ribeye eet.
Kwestie van smaak.
Collega meegenomen naar een steakhouse pas geleden voor een ribstuk van ruim een pond en die zei bij de eerste hap al dat hij t niet lekker vond, taai en geen jus.

Over smaak valt te twisten. Doe het vooral hoe je het zelf wilt.

Als ze ribeye serveren bij Loetje kwam ik er misschien.
Heb het liefst een staartstuk dan ossenhaas idd. Voor mijn idee een stuk smakelijker. Vooral een goed gemarmerde met een laagje vet.
Ook niet in de boter, maar van de grillpan of kolenbbq.

Duimdik (minimaal 2cm), beetje zout, beetje peper en soms een klein toefje komijnpoeder. 45 seconden per cm per kant, laten rusten in alu folie.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  dinsdag 2 juli 2019 @ 17:59:35 #103
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_187717722
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juli 2019 13:12 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Heb het liefst een staartstuk dan ossenhaas idd. Voor mijn idee een stuk smakelijker. Vooral een goed gemarmerde met een laagje vet.
Ook niet in de boter, maar van de grillpan of kolenbbq.

Duimdik (minimaal 2cm), beetje zout, beetje peper en soms een klein toefje komijnpoeder. 45 seconden per cm per kant, laten rusten in alu folie.
Wel goed op temperatuur laten komen voor het grillen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_187717930
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juli 2019 13:12 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Heb het liefst een staartstuk dan ossenhaas idd. Voor mijn idee een stuk smakelijker. Vooral een goed gemarmerde met een laagje vet.
Ook niet in de boter, maar van de grillpan of kolenbbq.

Duimdik (minimaal 2cm), beetje zout, beetje peper en soms een klein toefje komijnpoeder. 45 seconden per cm per kant, laten rusten in alu folie.
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 juli 2019 17:59 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wel goed op temperatuur laten komen voor het grillen
Erg leuk hoor, dat pikmeten wie de beste ossenhaas kan bakken, maar het gaat hier om de biefstuk van Loetje.
  woensdag 3 juli 2019 @ 13:32:02 #105
168739 Red_85
'echt wel'
pi_187730725
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juli 2019 18:09 schreef Antonov89 het volgende:

[..]

[..]

Erg leuk hoor, dat pikmeten wie de beste ossenhaas kan bakken, maar het gaat hier om de biefstuk van Loetje.
Leuk hoor dat 'zie mijn interessant doen met mijn commentaar', maar staartstuk is geen ossenhaas.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  woensdag 3 juli 2019 @ 13:32:14 #106
168739 Red_85
'echt wel'
pi_187730730
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 juli 2019 17:59 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wel goed op temperatuur laten komen voor het grillen
Uiteraard!
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  woensdag 3 juli 2019 @ 18:07:41 #107
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_187734202
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juli 2019 18:09 schreef Antonov89 het volgende:

[..]


[..]

Erg leuk hoor, dat pikmeten wie de beste ossenhaas kan bakken, maar het gaat hier om de biefstuk van Loetje.
Nee, het ging erom hoe je die het beste zelf kan maken en ook daarvoor geldt dat je hem niet uit de koelkast in de blueband moet mikken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 13 mei 2020 @ 11:10:12 #108
419273 Durmada
Neem de tijd!
pi_193099988
Gaat de biefstuk er ooit nog komen??
AZ
ALKMAAR
pi_193100239
quote:
1s.gif Op woensdag 13 mei 2020 11:10 schreef Durmada het volgende:
Gaat de biefstuk er ooit nog komen??
Heeft piet geen ban??
speak only if it improves the silence.
pi_193100276
quote:
0s.gif Op woensdag 13 mei 2020 11:26 schreef TjjWester het volgende:

[..]

Heeft piet geen ban??
Nee, is zelf weggaan om een conflict :)
  woensdag 13 mei 2020 @ 11:36:34 #111
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_193100414
quote:
0s.gif Op woensdag 13 mei 2020 11:28 schreef Piles het volgende:

[..]

Nee, is zelf weggaan om een conflict :)
Meer uit ongenoegen dan om een conflict.
The love you take is equal to the love you make.
pi_193100421
quote:
1s.gif Op woensdag 13 mei 2020 11:36 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Meer uit ongenoegen dan om een conflict.
Ook best, ik ken de ins en outs niet :)
  woensdag 13 mei 2020 @ 16:02:39 #113
168739 Red_85
'echt wel'
pi_193104114
Mij ook nooit exact opgehelderd.
Had wel vaak gelijk richting een mod hier welke daar absoluut niet mee om kon gaan, maar weet niet wat de druppel geweest is uiteindelijk.

Echt zonde. Piet was een koning mbt eten hier. Giga vraagbaak met goede uitleggen. Menig user hier die de juiste kant werd opgestuurd en met resultaat terug kwam.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  woensdag 13 mei 2020 @ 16:04:31 #114
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_193104158
Kan het weer over Loetje gaan, na deze onnodige topickick?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 13 mei 2020 @ 16:13:54 #115
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193104326
quote:
0s.gif Op woensdag 13 mei 2020 16:02 schreef Red_85 het volgende:
Mij ook nooit exact opgehelderd.
Had wel vaak gelijk richting een mod hier welke daar absoluut niet mee om kon gaan, maar weet niet wat de druppel geweest is uiteindelijk.

Echt zonde. Piet was een koning mbt eten hier. Giga vraagbaak met goede uitleggen. Menig user hier die de juiste kant werd opgestuurd en met resultaat terug kwam.
Geen gekke verhalen de wereld in helpen alsjeblieft als je er niets van af weet. Er waren de laatste jaren nooit issues in CUL met Piet wat de moderatie betreft. Er is 1 discussie met Piet geweest over zakelijke keuzes die FOK! maakte, daarna ging hij gelijk weg. Dat is allemaal terug te vinden in ons Feedback-topic.
Jammer dat het zo gelopen is inderdaad, eeuwig zonde.

Maar laten we het inderdaad weer gewoon over Loetje hebben.
Spoilers!
  woensdag 13 mei 2020 @ 16:20:56 #116
168739 Red_85
'echt wel'
pi_193104505
quote:
0s.gif Op woensdag 13 mei 2020 16:13 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Geen gekke verhalen de wereld in helpen alsjeblieft als je er niets van af weet. Er waren de laatste jaren nooit issues in CUL met Piet wat de moderatie betreft. Er is 1 discussie met Piet geweest over zakelijke keuzes die FOK! maakte, daarna ging hij gelijk weg. Dat is allemaal terug te vinden in ons Feedback-topic.
Jammer dat het zo gelopen is inderdaad, eeuwig zonde.

Maar laten we het inderdaad weer gewoon over Loetje hebben.
Niet in cul nee, wel in pol.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_193104561
Ballen bij Loetje _O_
  Moderator / Miss SHO woensdag 13 mei 2020 @ 17:49:10 #118
22592 crew  Ole
pi_193106093
quote:
4s.gif Op woensdag 13 mei 2020 16:23 schreef Leonos het volgende:
Ballen bij Loetje _O_
Daar is het ooit mee begonnen!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_193106104
quote:
0s.gif Op woensdag 13 mei 2020 17:49 schreef Ole het volgende:

[..]

Daar is het ooit mee begonnen!
Dat is ook het enige wat ik ken :@
pi_193106518
quote:
0s.gif Op woensdag 13 mei 2020 16:20 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Niet in cul nee, wel in pol.
Lees het terug en vorm zelf je mening...
pi_193106779
Ik vond de biefstuk bij loetje best lekker. Maar we heul vet. De kippenlevertjes vond ik stiekem lekkerder.

Overigens mi ik @Pietverdriet wel. Jammer, goede kol en met echt veel kennis van eten en koken.
Whatever...
pi_193107134
Inmiddels ben ik afgelopen half jaar bij Loetje geweest.

Loetje niks mis met de kwaliteit, alleen het wordt op een bepaalde manier geserveerd die je lekker moet vinden. Biefstuk drijft in boterjus, friet op bord met een kwak mayo aan de zijkant en een schaaltje sla. De prijs/kwaliteit is in orde, maar heb wel het idee, dat er flinke marge op zit.

Het brood was wel droog.
.
pi_193115423
quote:
1s.gif Op woensdag 13 mei 2020 18:57 schreef Fer het volgende:
Inmiddels ben ik afgelopen half jaar bij Loetje geweest.

Loetje niks mis met de kwaliteit, alleen het wordt op een bepaalde manier geserveerd die je lekker moet vinden. Biefstuk drijft in boterjus, friet op bord met een kwak mayo aan de zijkant en een schaaltje sla. De prijs/kwaliteit is in orde, maar heb wel het idee, dat er flinke marge op zit.

Het brood was wel droog.
Eens, heb er 1x gegeten en de biefstuk bali besteld (vreemde naam want op Bali eten ze geen rund) en de jus was echt zout. Vlees was prima maar de rest (patat en een mini bakje sla) vond ik echt magertjes.

Maar dat is in 9/10 restaurants, draait altijd om het vlees en erbij krijg je standaard friet en 2 happen sla of een stukje komkommer.
  donderdag 14 mei 2020 @ 08:18:28 #124
491050 Scheepskok
Beste soepkoker van Ulanda
pi_193115498
quote:
1s.gif Op woensdag 13 mei 2020 11:10 schreef Durmada het volgende:
Gaat de biefstuk er ooit nog komen??
Zeker, was het helemaal vergeten.
Praat over de hel en je komt er.
pi_193119098
Snap niet waarom mensen zo lyrisch zijn over die biefstuk, ik ben absoluut geen gigantisch culinair onderlegd persoon maar dit vond ik maar mweh.

Biefstuk was oke maar jezus die bak gesmolten boter die erbij zit was niet te doen.
Op donderdag 12 maart 2009 22:55 schreef Adelante het volgende:
Welkom vader renwan ^O^
Uw zoon is een modeluser in KLB, waar velen een voorbeeld aan zouden moeten nemen.
pi_193119201
quote:
0s.gif Op donderdag 14 mei 2020 11:10 schreef renwan het volgende:
Snap niet waarom mensen zo lyrisch zijn over die biefstuk, ik ben absoluut geen gigantisch culinair onderlegd persoon maar dit vond ik maar mweh.

Biefstuk was oke maar jezus die bak gesmolten boter die erbij zit was niet te doen.
Daarom altijd jus apart vragen, kan je zelf bepalen wat je ermee doet.

Gewoon prima biefstuk met prima prijs/kwaliteit. Thuis kan je het ook heel simpel op dezelfde wijze en smaak krijgen.
pi_194813450
Ik vraag me wel af hoe een scheepskok biefstuk bakt?
  maandag 31 augustus 2020 @ 18:26:37 #128
491050 Scheepskok
Beste soepkoker van Ulanda
pi_194813478
quote:
2s.gif Op maandag 31 augustus 2020 18:24 schreef Moass het volgende:
Ik vraag me wel af hoe een scheepskok biefstuk bakt?
Dat wil je niet weten.
Praat over de hel en je komt er.
pi_194813500
quote:
0s.gif Op maandag 31 augustus 2020 18:26 schreef Scheepskok het volgende:

[..]

Dat wil je niet weten.
Ok, sorry.
  maandag 31 augustus 2020 @ 18:31:28 #130
491050 Scheepskok
Beste soepkoker van Ulanda
pi_194813537
quote:
2s.gif Op maandag 31 augustus 2020 18:28 schreef Moass het volgende:

[..]

Ok, sorry.
Zoals ik het klaarmaak, krijg ik heel het forum over me heen. Is al een paar keer gebeurd, dus daar begin ik niet meer aan.
Praat over de hel en je komt er.
pi_194813752
quote:
1s.gif Op maandag 31 augustus 2020 18:31 schreef Scheepskok het volgende:

[..]

Zoals ik het klaarmaak, krijg ik heel het forum over me heen. Is al een paar keer gebeurd, dus daar begin ik niet meer aan.
Al doende leert men.
  Moderator maandag 31 augustus 2020 @ 18:54:54 #132
236264 crew  capricia
pi_194813913
quote:
1s.gif Op maandag 31 augustus 2020 18:31 schreef Scheepskok het volgende:

[..]

Zoals ik het klaarmaak, krijg ik heel het forum over me heen. Is al een paar keer gebeurd, dus daar begin ik niet meer aan.
Ik wil het ook weten.
Ah toe..vertel het ons :*
"People that use Fiat currency as a store of value.
There is a name for it:
We call them Poor"
  dinsdag 1 september 2020 @ 16:04:28 #133
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_194829086
Lol _O-

Mensen die boos worden om hoe iemand anders zn vreten klaar maakt :')
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_194829693
quote:
14s.gif Op dinsdag 1 september 2020 16:04 schreef fathank het volgende:
Lol _O-

Mensen die boos worden om hoe iemand anders zn vreten klaar maakt :')
Niet boos maar meer flauw doen over zijn bereidingswijze. margarine ipv boter, een pan die niet schoon genoeg is, vlees te koud. Deze user hapt snel en dan wordt het een goedkoop scoren met "grappen" topic.

[ Bericht 1% gewijzigd door potjecreme op 01-09-2020 17:11:15 ]
  dinsdag 1 september 2020 @ 17:03:16 #135
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_194830079
En hij bakte z'n biefstuk helemaal door en door grijsgaar. :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_194830160
quote:
11s.gif Op dinsdag 1 september 2020 17:03 schreef golfer het volgende:
En hij bakte z'n biefstuk helemaal door en door grijsgaar. :')
Schan-da-lig :o

Smaken verschillen. Dat weten we hier allemaal toch wel zo langzamerhand?
Spoilers!
  dinsdag 1 september 2020 @ 17:25:23 #137
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_194830437
quote:
11s.gif Op dinsdag 1 september 2020 17:03 schreef golfer het volgende:
En hij bakte z'n biefstuk helemaal door en door grijsgaar. :')
Opknopen die Barbaar


:')

[ Bericht 1% gewijzigd door fathank op 01-09-2020 18:33:49 ]
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
  Tettenkoning donderdag 3 september 2020 @ 13:17:45 #138
479333 Nine.
Nijntje of Nine
pi_194863697
quote:
14s.gif Op dinsdag 1 september 2020 16:04 schreef fathank het volgende:
Lol _O-

Mensen die boos worden om hoe iemand anders zn vreten klaar maakt :')
Dan heb je ook echt geen leven.

Zelfde als van die lui die bij meester Visser komen omdat ze vinden dat de heg van de buren 0,2cm teveel op hun grond staat, of omdat er blaadjes van de boom van de buren op hun erf vallen wat in hun ogen gigantisch veel overlast geeft :')
Op donderdag 3 oktober 2019 09:45 schreef bitterbal het volgende:
Nine is nu al een held _O_
pi_194868184


[ Bericht 100% gewijzigd door Muck op 03-09-2020 17:09:51 (Doe maar niet.) ]
  donderdag 3 september 2020 @ 17:10:22 #140
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_194868246
Zullen we het weer over de biefstuk van Loetje hebben hier?
Dank u.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_194868294
Blijft lekker hoor, prima stukje vlees, beetje mensen kijken, biertje drinken en lekker witbrood dopen. _O_
When government - in pursuit of good intentions - tries to rearrange the economy, legislate morality, or help special interests, the cost come in inefficiency, lack of motivation, and loss of freedom. Government should be a referee, not an active player.
Tiësto Live @ Melkweg 2000
Best pilot in history
pi_194911809
Biefstuk van de haas of Tenderloin en of tournedos is inderdaad een behoorlijk overgewaardeerd stukje bief. Niet zo duur omdat het zo goed is, maar zo duur omdat je maar weinig haas uit een koe kunt halen. Wil je het nog net beetje exclusiever neem dan de Filet Mignon, het uiterste puntje aan het begin van de haas. Net nog ietsje malser dan het achterstuk van deze spier en ook peperduur omdat de slager maar 2 uit 1 koe kan halen. :P De Engelse naam zegt het al, het is Tender en het malste stukje bief uit de koe. Dit omdat het eigenlijk haar luiste spier is en omdat deze spier niet zo hard hoeft te werken blijft het mager met weinig vetopslag. Krijg je een stukje haas die niet smelt op je tong en waar je op moet kauwen dan is die eigenlijk al van een te oude afgedankte melkkoe. Slachtkoeien worden nooit te oud.



De meeste smaak zit in het vet aan of tussen het vlees (in de spier), wat hier lekker is, is dan subjectief. Maar het meest magere biefstukje heeft de minste smaak. Het is meer de exclusiviteit van dit kleine malse spiertje dat op de tong hoort te smelten waarom die er voor willen betalen als het beste bestempelen. Maar houd je van beetje kauwen en een biefstuk met veel meer structuur en smaakvariatie kun je beter voor een ribstuk gaan. Cote boeuf, zonder rib wordt dat dan een Ribeye... Stukje verder naar achteren komt de iets zachtere Entrecote en dan pas de Haas. Wanneer het allemaal van dezelfde koe is, dan is het allemaal hetzelfde vlees en het één niet beter dan het andere. *O*

[ Bericht 0% gewijzigd door Watuntrik op 06-09-2020 08:55:40 ]
pi_194911885
Het is gewoon minachtig van het vlees om er zo mee om te gaan.
Even a broken clock is right twice a day.
pi_194913474
Je kunt het op zijn minst een beetje vreemd noemen om dat super mager en te duur stukje bief met de minste smaak op te peppen door het te bereiden met en te soppen in een overdaad aan plantaardig vet zoals Bakmargarine... Neem dan een goedkopere a kwaliteit bieflap van de bil, die is op zin minst net zo mals als een b kwaliteit haasje.

En als ik de prijs zo lees dan heb ik het stinkend vermoeden dat Loetje met B kwaliteit meelift op een Elitaire Urban Myth die Biefstuk van de Haas heet.

Maar we kunnen vinden wat we willen, als je het lekker vind dan is het toch gewoon lekker. Wat wil je nog meer.

Ik persoonlijk heb maar weinig op met sauzen. Als ik vlees eet en al helemaal biefstuk dan wil ik het vlees ook proeven en het niet verdoezelen. Liefst van de BBQ en indirect gegaard. Heel misschien een sausje ernaast waar ik dan eens een stukje in kan dippen. En dan ook alleen maar als het een slechte biefstuk is. Geen haar op mijn hoofd die er tijdens het eten aan denkt om een lekker stukje bief ergens in te soppen.
pi_194914138
Als ik die foto’s zo zie is de biefstuk ook wat hoger als wat de meeste mensen kennen. Zelfs bij de slager moet ik zeggen dat ik wat hogere/dikkere biefstukken wil. In de supermarkt is het allemaal plat.
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 6 mei 2023 @ 12:17:26 #146
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_209026530
https://www.parool.nl/ps/(...)-doodeng-4~beb19a25/

Mara Grimm kraakt Loetje behoorlijk af.
quote:
Elke eerste zaterdag van de maand bespreekt Mara Grimm een klassieker uit de Amsterdamse restaurantwereld. Dit keer Loetje, het biljartcafé dat beroemd werd dankzij de in Blue Band gebakken biefstukken. Het biljart is allang verdwenen, de Blue Band inmiddels ook.
(...)

Lees verder bij Parool

‘De ‘klassieke Loetje-jus’ :een niet geëmulgeerde, bleke plas vet met zoveel losse zwarte deeltjes dat het lijkt alsof er een asbak in om is gekieperd’ BEELD HET PAROOL


[ Bericht 1% gewijzigd door borisz op 06-05-2023 12:23:38 ]
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zaterdag 6 mei 2023 @ 12:22:42 #147
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_209026642
Lijkt wel soep met lekker veel vleeschjes.
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
pi_209026667
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 mei 2023 12:17 schreef borisz het volgende:
https://www.parool.nl/ps/(...)-doodeng-4~beb19a25/

Mara Grimm kraakt Loetje behoorlijk af.
[..]
[ afbeelding ]
‘De ‘klassieke Loetje-jus’ :een niet geëmulgeerde, bleke plas vet met zoveel losse zwarte deeltjes dat het lijkt alsof er een asbak in om is gekieperd’ BEELD HET PAROOL

Links zoals het vroeger was?
Wel een leuke recensie, met levende jus.
Het zal wel het resultaat zijn van de overname door een of andere amorele investeerdersgroep.
anonieme razernist
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 6 mei 2023 @ 12:26:22 #149
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_209026688
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 mei 2023 12:25 schreef NoCigar het volgende:

[..]
Links zoals het vroeger was?
Links is idd zoals ik Loetje ken.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Miss SHO zaterdag 6 mei 2023 @ 20:01:33 #150
22592 crew  Ole
pi_209033014
quote:
2s.gif Op zaterdag 6 mei 2023 12:25 schreef NoCigar het volgende:

[..]
Links zoals het vroeger was?
Wel een leuke recensie, met levende jus.
Het zal wel het resultaat zijn van de overname door een of andere amorele investeerdersgroep.
Nee de (klein)kinderen hebben het overgenomen
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  zaterdag 6 mei 2023 @ 20:35:49 #151
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_209033678
quote:
Net als ik twijfel of ik überhaupt een hap durf te nemen, ontdekt mijn tafelgenote belletjes die opborrelen in de drab. “It’s alive!” roept ze. En verdomd: hoe langer ons bord op tafel staat, hoe meer de jus tot leven lijkt te komen, tot we hem zien veranderen in een steeds dikker wordende, diarree-achtige brij.
Ik ben niet snel bang, maar deze jus is doodeng. De smaak trouwens ook: het is zo intens zout dat onze smaakpapillen na twee happen compleet verdoofd zijn.
_O-
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')