abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_187644309
Het lijkt me leuk om morgen op zaterdag eens Loetjes (hij ruste in vrede) biefstuk na te maken. Het lijkt heel simpel, maar ik kan er wel van uitgaan dat ik nog niet eens in de buurt kom, gezien het succes.

Ik heb al wat vooronderzoek gedaan: hij gebruikt biefstuk van de haas. Hij bakt ze in Croma (!) zonder kruiden. Hij serveert er patat en sla bij.
Dan denk je: nou dat moet lukken!
Oh ja en hij gebruikt dunne pannen.

Maar wat ik wel raar vind: gebruikt hij geen zout en peper?

Morgen haal ik twee biefstukjes bij de slager en koop een pakje Croma, bestudeer wat filmpjes en dan ga ik het morgenavond gewoon proberen.

Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_187644387
Ik weet niet waar jij je vooronderzoek gedaan hebt, maar dat heb je niet gedaan naar die boterbaksels van Loetje...

Volg dit recept en je komt redelijk in de buurt.
  vrijdag 28 juni 2019 @ 10:09:43 #3
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_187644401
Loetje bakt niet in croma maar in blue band.


Eerst biefstuk bakken zoals gewenst.
Pan van vuur halen.
Biefstuk uit de pan halen laten rusten.
(Warm) Water bij de (niet te hete) blueband gooien en terug op vuur zetten, vuur hoog zetten en lekker laten bruizen.

FF doorroeren en als je de Bali variant wil klodder sambal erbij.


Verder is Loetje overrated imo.
Doe mij maar ribeye maar dat is kwestie van smaak :+
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
pi_187644408
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 10:08 schreef Gutz het volgende:
Ik weet niet waar jij je vooronderzoek gedaan hebt, maar dat heb je niet gedaan naar die boterbaksels van Loetje...

Volg dit recept en je komt redelijk in de buurt.
Dan heb ik dat inderdaad verkeerd gedaan. Er staat heel veel op internet.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  vrijdag 28 juni 2019 @ 10:10:48 #5
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_187644417
Hij serveert ze met twee schuin doorgesneden sneetjes wit casinobrood. Patat en sla kun je bijbestellen. Net als levertjes, ui en champignons.

Alhoewel best lekker allemaal vind ik Loetje wel wat overgewaardeeerd.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_187644438
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 10:08 schreef Gutz het volgende:
Ik weet niet waar jij je vooronderzoek gedaan hebt, maar dat heb je niet gedaan naar die boterbaksels van Loetje...

Volg dit recept en je komt redelijk in de buurt.
Link?
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_187644439
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 10:10 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Dan heb ik dat inderdaad verkeerd gedaan. Er staat heel veel op internet.
https://www.vrouwvandeslager.nl/biefstuk-met-jus-a-la-loetje/

Link vergeten in vorige post, dus bij deze.
pi_187644444
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 10:12 schreef Gutz het volgende:

[..]

https://www.vrouwvandeslager.nl/biefstuk-met-jus-a-la-loetje/

Link vergeten in vorige post, dus bij deze.
Thx!
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_187644463
Top topic ^O^

ben benieuwd..
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_187644519
Loetje? Biefstuk? Café? Ik mis een heel cultureel fenomeen, zie ik.
Somebody that I used to know
pi_187644594
quote:
2s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 10:18 schreef Postbus100 het volgende:
Loetje? Biefstuk? Café? Ik mis een heel cultureel fenomeen, zie ik.
Gewoon even googelen, dan zie het vanzelf. Google op Loetje Klinkhamer.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_187644614
Inderdaad, ik zie het nu ook. Blue band, ik denk dat ik in de war was met Croma.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_187644621
quote:
2s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 10:18 schreef Postbus100 het volgende:
Loetje? Biefstuk? Café? Ik mis een heel cultureel fenomeen, zie ik.
Geloof ik een restaurant. Had er zelf ook nooit van gehoord.

Ben benieuwd Sigaartje!
pi_187644668
quote:
2s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 10:18 schreef Postbus100 het volgende:
Loetje? Biefstuk? Café? Ik mis een heel cultureel fenomeen, zie ik.
Loetje is een Nederlandse restaurantketen. Het bedrijf heeft 16 vestigingen, vooral in Amsterdam, en breidt de laatste jaren flink uit, voornamelijk in de Randstad. De restaurants van Loetje staan bekend om de ossenhaasbiefstukken.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Loetje

[ Bericht 9% gewijzigd door #ANONIEM op 28-06-2019 10:34:18 ]
pi_187644682
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 10:29 schreef SVW5. het volgende:

[..]

Geloof ik een restaurant. Had er zelf ook nooit van gehoord.

Ben benieuwd Sigaartje!
Hij was eerst slager. Toen dat niet meer liep begin hij een biljartcafe. Daar kon je ook een broodje bal bestellen. Later begon hij met de biefstukken en dat werd een enorm succes. Hij is een begrip. Hij is niet zo lang geleden overleden, van de trap gevallen.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  vrijdag 28 juni 2019 @ 10:36:24 #16
27929 piere
doe mij maar bier
pi_187644693
Niets mis mee maar zo speciaal vind ik het niet eigenlijk.

Succes! ^O^
fok you ja!
pi_187644729
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 10:10 schreef Tinkepink het volgende:
Hij serveert ze met twee schuin doorgesneden sneetjes wit casinobrood. Patat en sla kun je bijbestellen. Net als levertjes, ui en champignons.

Alhoewel best lekker allemaal vind ik Loetje wel wat overgewaardeeerd.
Zat er zout en peper op de biefstuk?
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  Redactie Frontpage / Spellchecker vrijdag 28 juni 2019 @ 10:44:59 #18
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_187644776
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 10:41 schreef Sigaartje het volgende:
Zat er zout en peper op de biefstuk?
Bakken doe je zonder zout en peper. Die voeg je naderhand naar smaak toe.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_187644870
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 10:29 schreef Sigaartje het volgende:
Inderdaad, ik zie het nu ook. Blue band, ik denk dat ik in de war was met Croma.
Tip: vergeet dat en gebruik ongezouten roomboter.
pi_187644880
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 10:33 schreef Chia het volgende:

[..]

Loetje is een Nederlandse restaurantketen. Het bedrijf heeft 16 vestigingen, vooral in Amsterdam, en breidt de laatste jaren flink uit, voornamelijk in de Randstad. De restaurants van Loetje staan bekend om de ossenhaasbiefstukken.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Loetje
Inmiddels heb ik natuurlijk wel een beetje gegoogeld.


Wat is er zo 'anders' aan een biefstuk van Loetje?
Somebody that I used to know
pi_187644902
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 10:55 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

Tip: vergeet dat en gebruik ongezouten roomboter.
Dat kan, dat heb ik ook wel in huis, maar ik ben gewoon benieuwd naar het origineel. Nee, ik heb geen zin om naar Loetjes af te reizen.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_187644918
Ik denk ook dit: het begint altijd met het stukje vlees. Misschien had hij een geweldige slager.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  vrijdag 28 juni 2019 @ 11:01:36 #23
167941 hmmmz
Verlicht Despoot
pi_187644936
Loetje is overgewaardeerd.
Op vrijdag 12 juni 2015 21:03 schreef Danny het volgende:
Jup. Ben dan ook apetrots op je ;)
pi_187645040
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 10:00 schreef Sigaartje het volgende:
Maar wat ik wel raar vind: gebruikt hij geen zout en peper?
ik zou het achteraf doen omdat ik het bij Loetje een zoute sloot jus vond.
pi_187645112
Nou, dit klinkt allemaal niet best. ;(
Ik geloof dat ik het maar laat zitten.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_187645121
Ik snap er geen bal meer van. Als er zoveel negatiefs is, waarom loopt het daar als een tierelier?
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_187645158
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 10:44 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Bakken doe je zonder zout en peper. Die voeg je naderhand naar smaak toe.
Ik zout mijn biefstuk altijd even voor het bakken. Dan goed droogdeppen en in de pan. Naderhand peper en fleur de sel.
pi_187645183
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 11:16 schreef Sigaartje het volgende:
Ik snap er geen bal meer van. Als er zoveel negatiefs is, waarom loopt het daar als een tierelier?
Ten eerste omdat het gehypet wordt. Het is zien en gezien worden. Ten tweede omdat de meeste mensen die daar komen niets beters gewend zijn. Het is beter dan wat ze thuis zelf produceren...

Ik snap sowieso niet waarom er over in Nederland van die Loetje restaurants de grond uit worden gestampt als er amper personeel te krijgen is in de horeca.
  vrijdag 28 juni 2019 @ 11:21:14 #29
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_187645194
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 11:16 schreef Sigaartje het volgende:
Ik snap er geen bal meer van. Als er zoveel negatiefs is, waarom loopt het daar als een tierelier?
Dat is vaak met hypes. Het is gewoon een goed concept. Lekker makkelijk, snel, overzichtelijk, goede lokaties. Voor heel veel mensen is het ongetwijfeld prima vlees.
Spoilers!
  vrijdag 28 juni 2019 @ 11:25:12 #30
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_187645250
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 11:20 schreef Fofo het volgende:

[..]

Ten eerste omdat het gehypet wordt. Het is zien en gezien worden. Ten tweede omdat de meeste mensen die daar komen niets beters gewend zijn. Het is beter dan wat ze thuis zelf produceren...

Ik snap sowieso niet waarom er over in Nederland van die Loetje restaurants de grond uit worden gestampt als er amper personeel te krijgen is in de horeca.
Het draait gewoon daar dus kennelijk is er wel personeel te vinden daarvoor. Dat andere horeca hun personeel daarheen ziet gaan is hun probleem niet uiteraard. En blijkbaar is het ook winstgevend.
  vrijdag 28 juni 2019 @ 11:26:21 #31
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_187645261
Verkochten ze daar geen paardenbiefstuk? Of was dat een andere 'beroemde' biefstukbakker?
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_187645346
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 10:58 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Dat kan, dat heb ik ook wel in huis, maar ik ben gewoon benieuwd naar het origineel. Nee, ik heb geen zin om naar Loetjes af te reizen.
Waar heb je blueband vandaan dan, als zijnde origineel recept?
Ik verwacht namelijk dat ook Loetje ongezouten roomboter gebruikt(e).
pi_187645441
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 11:32 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

Waar heb je blueband vandaan dan, als zijnde origineel recept?
Ik verwacht namelijk dat ook Loetje ongezouten roomboter gebruikt(e).
Geen flauw idee.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  vrijdag 28 juni 2019 @ 11:39:41 #34
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_187645473
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 11:32 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

Waar heb je blueband vandaan dan, als zijnde origineel recept?
Ik verwacht namelijk dat ook Loetje ongezouten roomboter gebruikt(e).
Het is als, of zijnde. Niet als zijnde. Dat is echt walgelijk slecht, bijna allochtoons Nederlands.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
  vrijdag 28 juni 2019 @ 11:40:59 #35
137360 mrPanerai
Bekende Belg!
pi_187645490
Belangrijk is dat je een kleefpan gebruikt zodat je met het aanbaksel smaak in je saus krijgt
  vrijdag 28 juni 2019 @ 11:45:13 #36
486040 HarrylnDeWarrie
HarryInDeWarrie
pi_187645561
Ach het is een top stuk vlees bij loetje ben er 1 x geweest vorig jaar. Denk dat vele hier nu wat lopen stoer te doen maar dit nog niet 1 x in de maand eten deze kwaliteit. Ik niet in ieder geval.

Veel afgunst hier dat merk ik wel.
Wappiemappielekkerrappie ik ben Harry.
pi_187645594
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 11:45 schreef HarrylnDeWarrie het volgende:
Ach het is een top stuk vlees bij loetje ben er 1 x geweest vorig jaar. Denk dat vele hier nu wat lopen stoer te doen maar dit nog niet 1 x in de maand eten deze kwaliteit. Ik niet in ieder geval.

Veel afgunst hier dat merk ik wel.
Tja...
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_187645671
quote:
14s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 11:26 schreef fathank het volgende:
Verkochten ze daar geen paardenbiefstuk? Of was dat een andere 'beroemde' biefstukbakker?
Dat was Piet de Leeuw
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_187645681
Ik denk niet dat dit een succes gaat worden.
Ik maak altijd biefstuk in mijn eigen stijl, maar ik verwacht dat daar niet veel liefhebbers van zijn.
Dus ik dacht: weet je wat? Ik ga die van Loetje proberen.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_187645687
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 11:25 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Het draait gewoon daar dus kennelijk is er wel personeel te vinden daarvoor. Dat andere horeca hun personeel daarheen ziet gaan is hun probleem niet uiteraard. En blijkbaar is het ook winstgevend.
Het draait en rommelt overal wel door. Dat komt omdat veel personeel overuren draait. Niet omdat er genoeg personeel te vinden is.
  vrijdag 28 juni 2019 @ 11:54:01 #41
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_187645691
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 11:53 schreef Sigaartje het volgende:
Ik denk niet dat dit een succes gaat worden.
Ik maak altijd biefstuk in mijn eigen stijl, maar ik verwacht dat daar niet veel liefhebbers van zijn.
Dus ik dacht: weet je wat? Ik ga die van Loetje proberen.
Je hebt het nog niet geprobeerd dus hoe weet je of het geen succes wordt?

Wat is dit voor een zwakke instelling
  vrijdag 28 juni 2019 @ 11:54:36 #42
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_187645704
De kookkunst van Loetje Klinkhamer kende geen geheimen. Hij serveerde een ossenhaasbiefstuk van 200 gram, gebakken in Blue Band-margarine in een pan die niet wordt gewassen. Alleen gespoeld. Geen sausjes of kruiden. Alleen sla en frites erbij. Helemaal puur.

Zo dus.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  vrijdag 28 juni 2019 @ 11:56:16 #43
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_187645733
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 11:54 schreef Curiosity het volgende:
in een pan die niet wordt gewassen.
Is NVWA nog niet langsgeweest?
pi_187645808
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 11:54 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Je hebt het nog niet geprobeerd dus hoe weet je of het geen succes wordt?

Wat is dit voor een zwakke instelling
Heeft niks met zwak te maken. Ik bak biefstuk altijd in echte boter. Ik dacht Loetje de gouden formule had gevonden.

Ossehaasbiefstuk kost al gauw tegen de 30 euro per kilo, om dat te gaan vergallen in Blue Band....
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_187645842
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 12:02 schreef Sigaartje het volgende:
Heeft niks met zwak te maken. Ik bak biefstuk altijd in echte boter. Ik dacht Loetje de gouden formule had gevonden.

Ossehaasbiefstuk kost al gauw tegen de 30 euro per kilo, om dat te gaan vergallen in Blue Band....
_O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_
Inderdaad, verander dit topic naar een biefstuk gebakken in roomboter. Daar een lekker jus van en wat wit brood. :9
  vrijdag 28 juni 2019 @ 12:08:10 #46
229935 damsco
Internetheld sinds 2008
pi_187645897
Gewoon blue band magarine, half pakje voor twee hompen vlees. Pan goed heet maken, 2 minuten per kant en even uit pan halen en afdekken. Dan even theeleper water erbij mieteren, paar scheppen sambal voor Bali XL en klaar. Prima te nassen.
pi_187645898
quote:
14s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 11:39 schreef fathank het volgende:

[..]

Het is als, of zijnde. Niet als zijnde. Dat is echt walgelijk slecht, bijna allochtoons Nederlands.
Genoteerd
pi_187645913
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 11:38 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Geen flauw idee.
Mogelijk van de blueband website? ;)
pi_187645925
Loetje gebruikt niet dezelfde Blue Band als die je in de winkel kunt kopen.
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
  vrijdag 28 juni 2019 @ 12:10:22 #50
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_187645933
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 11:16 schreef Sigaartje het volgende:
Ik snap er geen bal meer van. Als er zoveel negatiefs is, waarom loopt het daar als een tierelier?
Omdat Amsterdam :P

Als je maar gezien wordt, geldt ook voor de harbour club enzo.


Bak biefstuk zoals je zelf doet.
Als je veel jus wilt bij je eigen biefstuk lekker doen zoals Loetje het doet met jus.

Ik vind het overrated omdat ik ossenhaas te zacht en smakeloos vind en liever ribeye eet.
Kwestie van smaak.
Collega meegenomen naar een steakhouse pas geleden voor een ribstuk van ruim een pond en die zei bij de eerste hap al dat hij t niet lekker vond, taai en geen jus.

Over smaak valt te twisten. Doe het vooral hoe je het zelf wilt.

Als ze ribeye serveren bij Loetje kwam ik er misschien.
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  vrijdag 28 juni 2019 @ 12:13:26 #51
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_187645980
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 12:02 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Ossehaasbiefstuk kost al gauw tegen de 30 60euro per kilo bij de slager, om dat te gaan vergallen in Blue Band....
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
pi_187646001
Ik geloof helemaal niks van dat zien en gezien worden verhaal.

Als je in amsterdam gezien wil worden is een relatief goedkope franchise vleestent wel de laatste plaats. Het gaat om stabiele kwaliteit en service voor een prijs die erbij past. En voor het grote publiek bereikbaar. De MacD is ook niet extreem succesvol geworden vanwege het gezien worden effect of hoge kwaliteit.
pi_187646012
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 12:09 schreef Sicstus het volgende:
Loetje gebruikt niet dezelfde Blue Band als die je in de winkel kunt kopen.
Heb jij insiders info?
  vrijdag 28 juni 2019 @ 12:21:29 #54
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_187646082
quote:
2s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 10:56 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Inmiddels heb ik natuurlijk wel een beetje gegoogeld.


Wat is er zo 'anders' aan een biefstuk van Loetje?
Niets. Het is een imago dingetje. Een bepaalde categorie zakelijke relaties van mij eet er graag.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_187646120
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 12:15 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

Heb jij insiders info?
Nee, staat gewoon op internet. Blue Band in de winkels is plantaardig, maar voor Loetje leveren ze de margarine nog met dierlijk vet.
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 28 juni 2019 @ 12:26:50 #56
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_187646146
Loetje is overrated idd. Maar ik zeg er nooit nee tegen. De biefstuk is er altijd prima. Wel graag met kippenlevers en ui :+.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_187646182
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 12:24 schreef Sicstus het volgende:

[..]

Nee, staat gewoon op internet. Blue Band in de winkels is plantaardig, maar voor Loetje leveren ze de margarine nog met dierlijk vet.
Ah het internet. De place to be voor betrouwbare informatie :D
pi_187646370
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 12:29 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

Ah het internet. De place to be voor betrouwbare informatie :D
ah, je bent een troll. Zeg dat dan.
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_187646495
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 12:45 schreef Sicstus het volgende:

[..]

ah, je bent een troll. Zeg dat dan.
En jij een medewerker van Blue Band?
pi_187646557
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 12:15 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

Heb jij insiders info?
Oud receptuur. Is algemeen bekend.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_187646564
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 12:29 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

Ah het internet. De place to be voor betrouwbare informatie :D
https://www.quotenet.nl/z(...)an-de-action-219690/
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
  Redactie Frontpage vrijdag 28 juni 2019 @ 13:04:34 #62
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_187646577
Ik ken loetje niet eens. Maar dit kan ik altijd een keer proberen natuurlijk.
Ta mère
El Coño
ウイスキー
pi_187646626
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 11:15 schreef Sigaartje het volgende:
Nou, dit klinkt allemaal niet best. ;(
Ik geloof dat ik het maar laat zitten.
Het is toch nog steeds leuk om het te maken op een manier waarop je het zelf lekker vindt (maar dan wel gebaseerd op de Loetjebiefstuk) ? Jij serveert het niet in een restaurant.

En voor een restaurant wordt iets eerder als overgewaardeerd bestempeld, omdat je daar ook meer van mag verwachten.
  vrijdag 28 juni 2019 @ 13:11:51 #64
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_187646645
Loetje is trouwens overrrated vanwege de prijzen. Het eten is er prima. Alleen veel en veel te duur.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_187646694
@Sigaartje ik ben het eens met enkele anderen, probeer een biefstuk op je eigen manier te bakken.

Ik vind biefstuk het lekkerste dat er is al maak ik het nog zelden. Belangrijkste vind ik om hem goed rood te laten blijven van binnen (anders zit je op rubber te kauwen). Ik doe er zelf nooit zout en peper bij maar dat is persoonlijke smaak.
pi_187646703
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 13:11 schreef Tinkepink het volgende:
Loetje is trouwens overrrated vanwege de prijzen. Het eten is er prima. Alleen veel en veel te duur.
Rond de 20 euro voor een biefstuk van de haas, is dat duur?
All those moments will be lost in time, like tears in rain.
  vrijdag 28 juni 2019 @ 13:27:27 #67
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_187646819
Biefstuk van de haas, oftewel een meisjesbiefstuk.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_187647032
quote:
Tja ik ben altijd achterdochtig als dit soort bedrijfsgeheimen worden prijsgegeven. Ik vind het dan logischer dat Loetje wat financiële ondersteuning heeft gekregen van Blue Band om dit overal te vermelden. Win win. Dat idee wordt versterkt omdat in mijn eigen ervaring zo'n beetje alles buiten roomboter een inferieure jus oplevert. Dus er zit persoonlijk vooroordeel in, dat wel.
  vrijdag 28 juni 2019 @ 14:10:11 #69
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_187647297
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 12:21 schreef Tinkepink het volgende:

[..]

Niets. Het is een imago dingetje. Een bepaalde categorie zakelijke relaties van mij eet er graag.
Bepaalde categorie zakelijke relaties.

U doet in oud ijzer en zoldertuinieren?
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
  vrijdag 28 juni 2019 @ 14:14:29 #70
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_187647350
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
  vrijdag 28 juni 2019 @ 17:14:32 #71
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_187650035
De ene keer dat wij een paar jaar geleden bij Loetje een biefstuk hebben gegeten vond ik het niet bijzonder goed. Vooral drijvend in teveel BlueBand en sompig casinobrood. :{
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_187650319
Ik heb bij meerdere vestigingen van Loetje gegeten. De sfeer verschilt erg, bij sommige vestigingen is het leuk, bij anderen aanzienlijk minder.
Maar de biefstuk van Loetje is altijd perfect gebakken, en de ossenhaas is van goede kwaliteit. Prima prijs voor wat je krijgt, vind ik.

Wat mij betreft gaat het wel uitsluitend om de biefstuk Bali. Kan me inderdaad niet voorstellen waarom je anders het vet zou opdopen met casinobrood (met een Biefstuk Bali is dat minstens zo lekker als het vlees zelf...al heb je wel wat, ehm...ruimte nodig qua calorieën).

Een ossenhaasje bakken is lastig om te verpesten, veel makkelijker dan een biefstuk.
De Blue Band werkt ook prima (ja, ik heb de biefstuk van Loetje wel eens nagemaakt), maar om er een biefstuk Bali van te maken, dát is lastig (ging uiteindelijk nog best goed met sambal oelek, zolang je het vet eerst maar wat laat afkoelen (terwijl het vlees ligt te rusten) voor je de sambal er aan toevoegt, anders verbrand het)
pi_187650367
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 11:20 schreef Fofo het volgende:

[..]

Ten eerste omdat het gehypet wordt. Het is zien en gezien worden. Ten tweede omdat de meeste mensen die daar komen niets beters gewend zijn. Het is beter dan wat ze thuis zelf produceren...

Ik snap sowieso niet waarom er over in Nederland van die Loetje restaurants de grond uit worden gestampt als er amper personeel te krijgen is in de horeca.
Zijn gewoon restaurants die overgenomen worden vaak. En ze hebben de bereidingswijze in zulke eenvoudige stappen beschreven, dat iedere 18 jarige met een spiekbriefje zo’n biefstuk kan bakken.

Verder een simpele kaart waar weinig over te vragen is. Personeel hoeft slechts van kaliber McDonalds te zijn.
.
  vrijdag 28 juni 2019 @ 18:05:11 #74
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_187650581
Gegrillde steak





Loetje

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_187651215
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 13:15 schreef Toolshed het volgende:

[..]

Rond de 20 euro voor een biefstuk van de haas, is dat duur?
Voor een kaal bord met alleen biefstuk en jus.

Daarna nog 3.80 voor patat, 5.10 sla en 2-3¤ voor gebakken groente.
.
  vrijdag 28 juni 2019 @ 19:07:19 #76
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_187651295
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 18:05 schreef Pietverdriet het volgende:
Gegrillde steak

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Loetje

[ afbeelding ]
:D
pi_187651311
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 18:57 schreef Fer het volgende:

[..]

Voor een kaal bord met alleen biefstuk en jus.

Daarna nog 3.80 voor patat, 5.10 sla en 2-3¤ voor gebakken groente.
Prima prijzen, waar krijg je anders 200 gram biefstuk met bijgerechten voor 25 euro?
pi_187651429
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 12:56 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

En jij een medewerker van Blue Band?
Wat loop je nou dom te doen?
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
  vrijdag 28 juni 2019 @ 19:43:47 #79
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_187651649
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 19:09 schreef xminator het volgende:

[..]

Prima prijzen, waar krijg je anders 200 gram biefstuk met bijgerechten voor 25 euro?
Hier heb je steaks die 2 keer zo zwaar zijn voor die prijs, met bijlages
http://korfu-kleve.de/
En meer ouzo van het huis dan verstandig is om nog te rijden
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_187651674
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 19:43 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hier heb je steaks die 2 keer zo zwaar zijn voor die prijs, met bijlages
http://korfu-kleve.de/
Je begint al aardig te verduitsen, bijlagen zijn hier wat anders dan Beilagen.
Government is not the solution to our problem, government is the problem.
High tariffs inevitably lead to trade wars... Markets shrink & collapse; businesses & industries shut down; and millions of people lose their jobs.
~Ronald Reagan
  vrijdag 28 juni 2019 @ 19:47:42 #81
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_187651687
quote:
10s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 19:46 schreef nostra het volgende:

[..]

Je begint al aardig te verduitsen, bijlagen zijn hier wat anders dan Beilagen.
Absoluut, ik integreer
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 28 juni 2019 @ 19:59:24 #82
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_187651811
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 19:43 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hier heb je steaks die 2 keer zo zwaar zijn voor die prijs, met bijlages
http://korfu-kleve.de/
En meer ouzo van het huis dan verstandig is om nog te rijden
Drei kleine Jägermeister gingen ins Lokal
Dort gab's zwei Steaks mit Bohnen und eins mit Rinderwahn. *O*.
And so is the past
pi_187652028
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 19:09 schreef xminator het volgende:

[..]

Prima prijzen, waar krijg je anders 200 gram biefstuk met bijgerechten voor 25 euro?
Op genoeg plaatsen in Amsterdam. Bijvoorbeeld een goede Argentijn met saladebar en veel meer keuze op de kaart. Zonder dat je in een lawaaiige schuur moet zitten.
.
pi_187652758
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 10:10 schreef Tinkepink het volgende:
Hij serveert ze met twee schuin doorgesneden sneetjes wit casinobrood. Patat en sla kun je bijbestellen. Net als levertjes, ui en champignons.

Alhoewel best lekker allemaal vind ik Loetje wel wat overgewaardeeerd.
Ik vond de levertjes lekkerder dan de biefstuk, die overigens prima was. En het was we een beetje te vet allemaal, dat vond ik dan weer goor, die margarine.

De lekkerste steak die ik ooit at kwam van een arentijnse asado in zuid Amerika. Zonder blue band
Whatever...
pi_187656305
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 20:11 schreef Fer het volgende:

[..]

Op genoeg plaatsen in Amsterdam. Bijvoorbeeld een goede Argentijn met saladebar en veel meer keuze op de kaart. Zonder dat je in een lawaaiige schuur moet zitten.
Zoals? Noem er eens een paar...

quote:
1s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 19:43 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hier heb je steaks die 2 keer zo zwaar zijn voor die prijs, met bijlages
http://korfu-kleve.de/
En meer ouzo van het huis dan verstandig is om nog te rijden
Als ik Turks wil eten dan ga ik wel naar de Turk om de hoek...
pi_187656313
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 18:05 schreef Pietverdriet het volgende:
Gegrillde steak

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Loetje

[ afbeelding ]
Niet om het 1 of ander, maar die steak van Loetje heeft niet al die groene troep nodig voor het plaatje.
pi_187657152
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 18:05 schreef Pietverdriet het volgende:
Gegrillde steak

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Loetje

[ afbeelding ]
Doe mij maar die van loetje.
pi_187659902
Ik ben vanavond uitgenodigd voor een bbq :9
Dus ik doe het later.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_187670924
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 10:55 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

Tip: vergeet dat en gebruik ongezouten roomboter.
Roomboter is niet loetje. Loetje heeft een deal gesloten met blue band.
speak only if it improves the silence.
  zaterdag 29 juni 2019 @ 21:36:58 #90
419273 Durmada
Neem de tijd!
pi_187671024
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 23:42 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

Niet om het 1 of ander, maar die steak van Loetje heeft niet al die groene troep nodig voor het plaatje.
Zelfs een blinde kan zien dat die bovenste plaatjes er beter uit zien. Ondanks die “groene troep”.
AZ
ALKMAAR
pi_187671480
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 juni 2019 21:36 schreef Durmada het volgende:

[..]

Zelfs een blinde kan zien dat die bovenste plaatjes er beter uit zien. Ondanks die “groene troep”.
Iets wat er beter uit ziet is niet per definitie lekkerder.
pi_187699516
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 20:11 schreef Fer het volgende:

[..]

Op genoeg plaatsen in Amsterdam. Bijvoorbeeld een goede Argentijn met saladebar en veel meer keuze op de kaart. Zonder dat je in een lawaaiige schuur moet zitten.
Ben wel benieuwd naar een goed Argentijn die niet duur is en ook geen tourist trap!
All those moments will be lost in time, like tears in rain.
  maandag 1 juli 2019 @ 15:59:03 #93
486040 HarrylnDeWarrie
HarryInDeWarrie
pi_187699758
Gewoon bakken op deze manier man
Wappiemappielekkerrappie ik ben Harry.
pi_187701920
quote:
0s.gif Op maandag 1 juli 2019 15:42 schreef Toolshed het volgende:

[..]

Ben wel benieuwd naar een goed Argentijn die niet duur is en ook geen tourist trap!
:D

Al vier dagen wachtende op de reactie van Fer. Je zou toch denken dat het wel makkelijk is om ten minste één tent op te noemen als er genoeggggg plaatsen zijn in Amsterdam.
  maandag 1 juli 2019 @ 20:49:22 #95
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_187704921
Ok, ik heb heel veel geveegd en de TT aangepast. Met name reacties op reacties op reacties om het topic leesbaar te houden. We gaan eens kijken of het zonder persoonlijke aanvallen en slotjesaanvragen kan.
Spoilers!
pi_187704996
Oja, wat betreft biefstuk; koop echt goede kwaliteit vlees. Ossenhaas is stiekem we het best. Liefst van een stuk gerijpt vlees. Mijn oude chef zei altijd: een biefstuk is het lekkerst de dag voordat hij bedorven is. Hoe rijper hoe beter.

Grainfed is wat sappiger, grasgevoerd iets magerder en moet je op kauwen, we meer smaak.

Zorg dat ie dikke stukken vlees hebt, ikzelf ga liefst voor een cm of 4 dik. En haal ze anderhalf uur voor gebruik uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur linnen komen. Bij het bakken regelmatig keren en daarna even laten rusten voordat je ze serveert.

Ik gebruik zelf liefst geklaarde boter om ze te bakken, ik vind margarine echt smerig.

Maar koetjes steak met levertjes is lang zo slecht biet. Overigens is paardenbiefstuk ook echt heerlijk.
Whatever...
  maandag 1 juli 2019 @ 20:57:08 #97
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_187705054
quote:
0s.gif Op maandag 1 juli 2019 20:53 schreef Spanky78 het volgende:
Oja, wat betreft biefstuk; koop echt goede kwaliteit vlees. Ossenhaas is stiekem we het best.
Ossehaas is het zachtst, maar bv sucade is veel smaakvoller, en goed gerijpt ook zeer mals
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_187705988
quote:
1s.gif Op maandag 1 juli 2019 20:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ossehaas is het zachtst, maar bv sucade is veel smaakvoller, en goed gerijpt ook zeer mals
Die moet worden klaargemaakt met veel kennis en kunde. Ossenhaas verknalt vrijwel niemand. Daarnaast bakt loetje geen sucade als biefstuk.

Maar zeker, je kunt een veel meer kauwbaar stuk ook rosé of saignant opdienen, mits het goed vlees is.
Whatever...
pi_187707447
quote:
1s.gif Op maandag 1 juli 2019 20:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ossehaas is het zachtst, maar bv sucade is veel smaakvoller, en goed gerijpt ook zeer mals
Dat laatste heb ik onlangs geprobeerd. Zag bij de supermarkt flink gemarmerde sucade liggen en besloot die als steak te bereiden.

Idd erg lekker, wel wat taaier maar prima te doen
  maandag 1 juli 2019 @ 23:47:37 #100
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_187708805
Ossenhaas langzaam op 53 graden in de sousvide bak laten garen en dan heel kort nog even op hoge temperatuur in de pan aan de buitenkant een maillartreactie laten krijgen.
Onovertroffen lekker. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 2 juli 2019 @ 06:28:00 #101
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_187710617
quote:
0s.gif Op maandag 1 juli 2019 22:49 schreef tjoptjop het volgende:

[..]

Dat laatste heb ik onlangs geprobeerd. Zag bij de supermarkt flink gemarmerde sucade liggen en besloot die als steak te bereiden.

Idd erg lekker, wel wat taaier maar prima te doen
Supermarkt sucade (sowieso rundvlees) is zelden goed gerijpt helaas
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')