abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_187644309
Het lijkt me leuk om morgen op zaterdag eens Loetjes (hij ruste in vrede) biefstuk na te maken. Het lijkt heel simpel, maar ik kan er wel van uitgaan dat ik nog niet eens in de buurt kom, gezien het succes.

Ik heb al wat vooronderzoek gedaan: hij gebruikt biefstuk van de haas. Hij bakt ze in Croma (!) zonder kruiden. Hij serveert er patat en sla bij.
Dan denk je: nou dat moet lukken!
Oh ja en hij gebruikt dunne pannen.

Maar wat ik wel raar vind: gebruikt hij geen zout en peper?

Morgen haal ik twee biefstukjes bij de slager en koop een pakje Croma, bestudeer wat filmpjes en dan ga ik het morgenavond gewoon proberen.

Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_187644387
Ik weet niet waar jij je vooronderzoek gedaan hebt, maar dat heb je niet gedaan naar die boterbaksels van Loetje...

Volg dit recept en je komt redelijk in de buurt.
  vrijdag 28 juni 2019 @ 10:09:43 #3
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_187644401
Loetje bakt niet in croma maar in blue band.


Eerst biefstuk bakken zoals gewenst.
Pan van vuur halen.
Biefstuk uit de pan halen laten rusten.
(Warm) Water bij de (niet te hete) blueband gooien en terug op vuur zetten, vuur hoog zetten en lekker laten bruizen.

FF doorroeren en als je de Bali variant wil klodder sambal erbij.


Verder is Loetje overrated imo.
Doe mij maar ribeye maar dat is kwestie van smaak :+
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
pi_187644408
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 10:08 schreef Gutz het volgende:
Ik weet niet waar jij je vooronderzoek gedaan hebt, maar dat heb je niet gedaan naar die boterbaksels van Loetje...

Volg dit recept en je komt redelijk in de buurt.
Dan heb ik dat inderdaad verkeerd gedaan. Er staat heel veel op internet.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  vrijdag 28 juni 2019 @ 10:10:48 #5
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_187644417
Hij serveert ze met twee schuin doorgesneden sneetjes wit casinobrood. Patat en sla kun je bijbestellen. Net als levertjes, ui en champignons.

Alhoewel best lekker allemaal vind ik Loetje wel wat overgewaardeeerd.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_187644438
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 10:08 schreef Gutz het volgende:
Ik weet niet waar jij je vooronderzoek gedaan hebt, maar dat heb je niet gedaan naar die boterbaksels van Loetje...

Volg dit recept en je komt redelijk in de buurt.
Link?
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_187644439
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 10:10 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Dan heb ik dat inderdaad verkeerd gedaan. Er staat heel veel op internet.
https://www.vrouwvandeslager.nl/biefstuk-met-jus-a-la-loetje/

Link vergeten in vorige post, dus bij deze.
pi_187644444
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 10:12 schreef Gutz het volgende:

[..]

https://www.vrouwvandeslager.nl/biefstuk-met-jus-a-la-loetje/

Link vergeten in vorige post, dus bij deze.
Thx!
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_187644463
Top topic ^O^

ben benieuwd..
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_187644519
Loetje? Biefstuk? Café? Ik mis een heel cultureel fenomeen, zie ik.
Somebody that I used to know
pi_187644594
quote:
2s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 10:18 schreef Postbus100 het volgende:
Loetje? Biefstuk? Café? Ik mis een heel cultureel fenomeen, zie ik.
Gewoon even googelen, dan zie het vanzelf. Google op Loetje Klinkhamer.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_187644614
Inderdaad, ik zie het nu ook. Blue band, ik denk dat ik in de war was met Croma.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_187644621
quote:
2s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 10:18 schreef Postbus100 het volgende:
Loetje? Biefstuk? Café? Ik mis een heel cultureel fenomeen, zie ik.
Geloof ik een restaurant. Had er zelf ook nooit van gehoord.

Ben benieuwd Sigaartje!
pi_187644668
quote:
2s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 10:18 schreef Postbus100 het volgende:
Loetje? Biefstuk? Café? Ik mis een heel cultureel fenomeen, zie ik.
Loetje is een Nederlandse restaurantketen. Het bedrijf heeft 16 vestigingen, vooral in Amsterdam, en breidt de laatste jaren flink uit, voornamelijk in de Randstad. De restaurants van Loetje staan bekend om de ossenhaasbiefstukken.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Loetje

[ Bericht 9% gewijzigd door #ANONIEM op 28-06-2019 10:34:18 ]
pi_187644682
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 10:29 schreef SVW5. het volgende:

[..]

Geloof ik een restaurant. Had er zelf ook nooit van gehoord.

Ben benieuwd Sigaartje!
Hij was eerst slager. Toen dat niet meer liep begin hij een biljartcafe. Daar kon je ook een broodje bal bestellen. Later begon hij met de biefstukken en dat werd een enorm succes. Hij is een begrip. Hij is niet zo lang geleden overleden, van de trap gevallen.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  vrijdag 28 juni 2019 @ 10:36:24 #16
27929 piere
doe mij maar bier
pi_187644693
Niets mis mee maar zo speciaal vind ik het niet eigenlijk.

Succes! ^O^
fok you ja!
pi_187644729
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 10:10 schreef Tinkepink het volgende:
Hij serveert ze met twee schuin doorgesneden sneetjes wit casinobrood. Patat en sla kun je bijbestellen. Net als levertjes, ui en champignons.

Alhoewel best lekker allemaal vind ik Loetje wel wat overgewaardeeerd.
Zat er zout en peper op de biefstuk?
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  Redactie Frontpage / Spellchecker vrijdag 28 juni 2019 @ 10:44:59 #18
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_187644776
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 10:41 schreef Sigaartje het volgende:
Zat er zout en peper op de biefstuk?
Bakken doe je zonder zout en peper. Die voeg je naderhand naar smaak toe.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_187644870
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 10:29 schreef Sigaartje het volgende:
Inderdaad, ik zie het nu ook. Blue band, ik denk dat ik in de war was met Croma.
Tip: vergeet dat en gebruik ongezouten roomboter.
pi_187644880
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 10:33 schreef Chia het volgende:

[..]

Loetje is een Nederlandse restaurantketen. Het bedrijf heeft 16 vestigingen, vooral in Amsterdam, en breidt de laatste jaren flink uit, voornamelijk in de Randstad. De restaurants van Loetje staan bekend om de ossenhaasbiefstukken.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Loetje
Inmiddels heb ik natuurlijk wel een beetje gegoogeld.


Wat is er zo 'anders' aan een biefstuk van Loetje?
Somebody that I used to know
pi_187644902
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 10:55 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

Tip: vergeet dat en gebruik ongezouten roomboter.
Dat kan, dat heb ik ook wel in huis, maar ik ben gewoon benieuwd naar het origineel. Nee, ik heb geen zin om naar Loetjes af te reizen.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_187644918
Ik denk ook dit: het begint altijd met het stukje vlees. Misschien had hij een geweldige slager.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  vrijdag 28 juni 2019 @ 11:01:36 #23
167941 hmmmz
Verlicht Despoot
pi_187644936
Loetje is overgewaardeerd.
Op vrijdag 12 juni 2015 21:03 schreef Danny het volgende:
Jup. Ben dan ook apetrots op je ;)
pi_187645040
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 10:00 schreef Sigaartje het volgende:
Maar wat ik wel raar vind: gebruikt hij geen zout en peper?
ik zou het achteraf doen omdat ik het bij Loetje een zoute sloot jus vond.
pi_187645112
Nou, dit klinkt allemaal niet best. ;(
Ik geloof dat ik het maar laat zitten.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_187645121
Ik snap er geen bal meer van. Als er zoveel negatiefs is, waarom loopt het daar als een tierelier?
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_187645158
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 10:44 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Bakken doe je zonder zout en peper. Die voeg je naderhand naar smaak toe.
Ik zout mijn biefstuk altijd even voor het bakken. Dan goed droogdeppen en in de pan. Naderhand peper en fleur de sel.
pi_187645183
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 11:16 schreef Sigaartje het volgende:
Ik snap er geen bal meer van. Als er zoveel negatiefs is, waarom loopt het daar als een tierelier?
Ten eerste omdat het gehypet wordt. Het is zien en gezien worden. Ten tweede omdat de meeste mensen die daar komen niets beters gewend zijn. Het is beter dan wat ze thuis zelf produceren...

Ik snap sowieso niet waarom er over in Nederland van die Loetje restaurants de grond uit worden gestampt als er amper personeel te krijgen is in de horeca.
  vrijdag 28 juni 2019 @ 11:21:14 #29
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_187645194
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 11:16 schreef Sigaartje het volgende:
Ik snap er geen bal meer van. Als er zoveel negatiefs is, waarom loopt het daar als een tierelier?
Dat is vaak met hypes. Het is gewoon een goed concept. Lekker makkelijk, snel, overzichtelijk, goede lokaties. Voor heel veel mensen is het ongetwijfeld prima vlees.
Spoilers!
  vrijdag 28 juni 2019 @ 11:25:12 #30
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_187645250
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 11:20 schreef Fofo het volgende:

[..]

Ten eerste omdat het gehypet wordt. Het is zien en gezien worden. Ten tweede omdat de meeste mensen die daar komen niets beters gewend zijn. Het is beter dan wat ze thuis zelf produceren...

Ik snap sowieso niet waarom er over in Nederland van die Loetje restaurants de grond uit worden gestampt als er amper personeel te krijgen is in de horeca.
Het draait gewoon daar dus kennelijk is er wel personeel te vinden daarvoor. Dat andere horeca hun personeel daarheen ziet gaan is hun probleem niet uiteraard. En blijkbaar is het ook winstgevend.
  vrijdag 28 juni 2019 @ 11:26:21 #31
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_187645261
Verkochten ze daar geen paardenbiefstuk? Of was dat een andere 'beroemde' biefstukbakker?
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_187645346
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 10:58 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Dat kan, dat heb ik ook wel in huis, maar ik ben gewoon benieuwd naar het origineel. Nee, ik heb geen zin om naar Loetjes af te reizen.
Waar heb je blueband vandaan dan, als zijnde origineel recept?
Ik verwacht namelijk dat ook Loetje ongezouten roomboter gebruikt(e).
pi_187645441
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 11:32 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

Waar heb je blueband vandaan dan, als zijnde origineel recept?
Ik verwacht namelijk dat ook Loetje ongezouten roomboter gebruikt(e).
Geen flauw idee.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  vrijdag 28 juni 2019 @ 11:39:41 #34
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_187645473
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 11:32 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

Waar heb je blueband vandaan dan, als zijnde origineel recept?
Ik verwacht namelijk dat ook Loetje ongezouten roomboter gebruikt(e).
Het is als, of zijnde. Niet als zijnde. Dat is echt walgelijk slecht, bijna allochtoons Nederlands.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
  vrijdag 28 juni 2019 @ 11:40:59 #35
137360 mrPanerai
Bekende Belg!
pi_187645490
Belangrijk is dat je een kleefpan gebruikt zodat je met het aanbaksel smaak in je saus krijgt
  vrijdag 28 juni 2019 @ 11:45:13 #36
486040 HarrylnDeWarrie
HarryInDeWarrie
pi_187645561
Ach het is een top stuk vlees bij loetje ben er 1 x geweest vorig jaar. Denk dat vele hier nu wat lopen stoer te doen maar dit nog niet 1 x in de maand eten deze kwaliteit. Ik niet in ieder geval.

Veel afgunst hier dat merk ik wel.
Wappiemappielekkerrappie ik ben Harry.
pi_187645594
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 11:45 schreef HarrylnDeWarrie het volgende:
Ach het is een top stuk vlees bij loetje ben er 1 x geweest vorig jaar. Denk dat vele hier nu wat lopen stoer te doen maar dit nog niet 1 x in de maand eten deze kwaliteit. Ik niet in ieder geval.

Veel afgunst hier dat merk ik wel.
Tja...
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_187645671
quote:
14s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 11:26 schreef fathank het volgende:
Verkochten ze daar geen paardenbiefstuk? Of was dat een andere 'beroemde' biefstukbakker?
Dat was Piet de Leeuw
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_187645681
Ik denk niet dat dit een succes gaat worden.
Ik maak altijd biefstuk in mijn eigen stijl, maar ik verwacht dat daar niet veel liefhebbers van zijn.
Dus ik dacht: weet je wat? Ik ga die van Loetje proberen.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_187645687
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 11:25 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Het draait gewoon daar dus kennelijk is er wel personeel te vinden daarvoor. Dat andere horeca hun personeel daarheen ziet gaan is hun probleem niet uiteraard. En blijkbaar is het ook winstgevend.
Het draait en rommelt overal wel door. Dat komt omdat veel personeel overuren draait. Niet omdat er genoeg personeel te vinden is.
  vrijdag 28 juni 2019 @ 11:54:01 #41
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_187645691
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 11:53 schreef Sigaartje het volgende:
Ik denk niet dat dit een succes gaat worden.
Ik maak altijd biefstuk in mijn eigen stijl, maar ik verwacht dat daar niet veel liefhebbers van zijn.
Dus ik dacht: weet je wat? Ik ga die van Loetje proberen.
Je hebt het nog niet geprobeerd dus hoe weet je of het geen succes wordt?

Wat is dit voor een zwakke instelling
  vrijdag 28 juni 2019 @ 11:54:36 #42
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_187645704
De kookkunst van Loetje Klinkhamer kende geen geheimen. Hij serveerde een ossenhaasbiefstuk van 200 gram, gebakken in Blue Band-margarine in een pan die niet wordt gewassen. Alleen gespoeld. Geen sausjes of kruiden. Alleen sla en frites erbij. Helemaal puur.

Zo dus.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  vrijdag 28 juni 2019 @ 11:56:16 #43
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_187645733
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 11:54 schreef Curiosity het volgende:
in een pan die niet wordt gewassen.
Is NVWA nog niet langsgeweest?
pi_187645808
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 11:54 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Je hebt het nog niet geprobeerd dus hoe weet je of het geen succes wordt?

Wat is dit voor een zwakke instelling
Heeft niks met zwak te maken. Ik bak biefstuk altijd in echte boter. Ik dacht Loetje de gouden formule had gevonden.

Ossehaasbiefstuk kost al gauw tegen de 30 euro per kilo, om dat te gaan vergallen in Blue Band....
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_187645842
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 12:02 schreef Sigaartje het volgende:
Heeft niks met zwak te maken. Ik bak biefstuk altijd in echte boter. Ik dacht Loetje de gouden formule had gevonden.

Ossehaasbiefstuk kost al gauw tegen de 30 euro per kilo, om dat te gaan vergallen in Blue Band....
_O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_
Inderdaad, verander dit topic naar een biefstuk gebakken in roomboter. Daar een lekker jus van en wat wit brood. :9
  vrijdag 28 juni 2019 @ 12:08:10 #46
229935 damsco
Internetheld sinds 2008
pi_187645897
Gewoon blue band magarine, half pakje voor twee hompen vlees. Pan goed heet maken, 2 minuten per kant en even uit pan halen en afdekken. Dan even theeleper water erbij mieteren, paar scheppen sambal voor Bali XL en klaar. Prima te nassen.
pi_187645898
quote:
14s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 11:39 schreef fathank het volgende:

[..]

Het is als, of zijnde. Niet als zijnde. Dat is echt walgelijk slecht, bijna allochtoons Nederlands.
Genoteerd
pi_187645913
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 11:38 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Geen flauw idee.
Mogelijk van de blueband website? ;)
pi_187645925
Loetje gebruikt niet dezelfde Blue Band als die je in de winkel kunt kopen.
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
  vrijdag 28 juni 2019 @ 12:10:22 #50
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_187645933
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 11:16 schreef Sigaartje het volgende:
Ik snap er geen bal meer van. Als er zoveel negatiefs is, waarom loopt het daar als een tierelier?
Omdat Amsterdam :P

Als je maar gezien wordt, geldt ook voor de harbour club enzo.


Bak biefstuk zoals je zelf doet.
Als je veel jus wilt bij je eigen biefstuk lekker doen zoals Loetje het doet met jus.

Ik vind het overrated omdat ik ossenhaas te zacht en smakeloos vind en liever ribeye eet.
Kwestie van smaak.
Collega meegenomen naar een steakhouse pas geleden voor een ribstuk van ruim een pond en die zei bij de eerste hap al dat hij t niet lekker vond, taai en geen jus.

Over smaak valt te twisten. Doe het vooral hoe je het zelf wilt.

Als ze ribeye serveren bij Loetje kwam ik er misschien.
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')