Dan heb ik dat inderdaad verkeerd gedaan. Er staat heel veel op internet.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 10:08 schreef Gutz het volgende:
Ik weet niet waar jij je vooronderzoek gedaan hebt, maar dat heb je niet gedaan naar die boterbaksels van Loetje...
Volg dit recept en je komt redelijk in de buurt.
Link?quote:Op vrijdag 28 juni 2019 10:08 schreef Gutz het volgende:
Ik weet niet waar jij je vooronderzoek gedaan hebt, maar dat heb je niet gedaan naar die boterbaksels van Loetje...
Volg dit recept en je komt redelijk in de buurt.
https://www.vrouwvandeslager.nl/biefstuk-met-jus-a-la-loetje/quote:Op vrijdag 28 juni 2019 10:10 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Dan heb ik dat inderdaad verkeerd gedaan. Er staat heel veel op internet.
Thx!quote:Op vrijdag 28 juni 2019 10:12 schreef Gutz het volgende:
[..]
https://www.vrouwvandeslager.nl/biefstuk-met-jus-a-la-loetje/
Link vergeten in vorige post, dus bij deze.
Gewoon even googelen, dan zie het vanzelf. Google op Loetje Klinkhamer.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 10:18 schreef Postbus100 het volgende:
Loetje? Biefstuk? Café? Ik mis een heel cultureel fenomeen, zie ik.
Geloof ik een restaurant. Had er zelf ook nooit van gehoord.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 10:18 schreef Postbus100 het volgende:
Loetje? Biefstuk? Café? Ik mis een heel cultureel fenomeen, zie ik.
Loetje is een Nederlandse restaurantketen. Het bedrijf heeft 16 vestigingen, vooral in Amsterdam, en breidt de laatste jaren flink uit, voornamelijk in de Randstad. De restaurants van Loetje staan bekend om de ossenhaasbiefstukken.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 10:18 schreef Postbus100 het volgende:
Loetje? Biefstuk? Café? Ik mis een heel cultureel fenomeen, zie ik.
Hij was eerst slager. Toen dat niet meer liep begin hij een biljartcafe. Daar kon je ook een broodje bal bestellen. Later begon hij met de biefstukken en dat werd een enorm succes. Hij is een begrip. Hij is niet zo lang geleden overleden, van de trap gevallen.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 10:29 schreef SVW5. het volgende:
[..]
Geloof ik een restaurant. Had er zelf ook nooit van gehoord.
Ben benieuwd Sigaartje!
Zat er zout en peper op de biefstuk?quote:Op vrijdag 28 juni 2019 10:10 schreef Tinkepink het volgende:
Hij serveert ze met twee schuin doorgesneden sneetjes wit casinobrood. Patat en sla kun je bijbestellen. Net als levertjes, ui en champignons.
Alhoewel best lekker allemaal vind ik Loetje wel wat overgewaardeeerd.
Bakken doe je zonder zout en peper. Die voeg je naderhand naar smaak toe.quote:
Tip: vergeet dat en gebruik ongezouten roomboter.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 10:29 schreef Sigaartje het volgende:
Inderdaad, ik zie het nu ook. Blue band, ik denk dat ik in de war was met Croma.
Inmiddels heb ik natuurlijk wel een beetje gegoogeld.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 10:33 schreef Chia het volgende:
[..]
Loetje is een Nederlandse restaurantketen. Het bedrijf heeft 16 vestigingen, vooral in Amsterdam, en breidt de laatste jaren flink uit, voornamelijk in de Randstad. De restaurants van Loetje staan bekend om de ossenhaasbiefstukken.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Loetje
Dat kan, dat heb ik ook wel in huis, maar ik ben gewoon benieuwd naar het origineel. Nee, ik heb geen zin om naar Loetjes af te reizen.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 10:55 schreef LorneMalvo het volgende:
[..]
Tip: vergeet dat en gebruik ongezouten roomboter.
ik zou het achteraf doen omdat ik het bij Loetje een zoute sloot jus vond.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 10:00 schreef Sigaartje het volgende:
Maar wat ik wel raar vind: gebruikt hij geen zout en peper?
Ik zout mijn biefstuk altijd even voor het bakken. Dan goed droogdeppen en in de pan. Naderhand peper en fleur de sel.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 10:44 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Bakken doe je zonder zout en peper. Die voeg je naderhand naar smaak toe.
Ten eerste omdat het gehypet wordt. Het is zien en gezien worden. Ten tweede omdat de meeste mensen die daar komen niets beters gewend zijn. Het is beter dan wat ze thuis zelf produceren...quote:Op vrijdag 28 juni 2019 11:16 schreef Sigaartje het volgende:
Ik snap er geen bal meer van. Als er zoveel negatiefs is, waarom loopt het daar als een tierelier?
Dat is vaak met hypes. Het is gewoon een goed concept. Lekker makkelijk, snel, overzichtelijk, goede lokaties. Voor heel veel mensen is het ongetwijfeld prima vlees.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 11:16 schreef Sigaartje het volgende:
Ik snap er geen bal meer van. Als er zoveel negatiefs is, waarom loopt het daar als een tierelier?
Het draait gewoon daar dus kennelijk is er wel personeel te vinden daarvoor. Dat andere horeca hun personeel daarheen ziet gaan is hun probleem niet uiteraard. En blijkbaar is het ook winstgevend.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 11:20 schreef Fofo het volgende:
[..]
Ten eerste omdat het gehypet wordt. Het is zien en gezien worden. Ten tweede omdat de meeste mensen die daar komen niets beters gewend zijn. Het is beter dan wat ze thuis zelf produceren...
Ik snap sowieso niet waarom er over in Nederland van die Loetje restaurants de grond uit worden gestampt als er amper personeel te krijgen is in de horeca.
Waar heb je blueband vandaan dan, als zijnde origineel recept?quote:Op vrijdag 28 juni 2019 10:58 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Dat kan, dat heb ik ook wel in huis, maar ik ben gewoon benieuwd naar het origineel. Nee, ik heb geen zin om naar Loetjes af te reizen.
Geen flauw idee.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 11:32 schreef LorneMalvo het volgende:
[..]
Waar heb je blueband vandaan dan, als zijnde origineel recept?
Ik verwacht namelijk dat ook Loetje ongezouten roomboter gebruikt(e).
Het is als, of zijnde. Niet als zijnde. Dat is echt walgelijk slecht, bijna allochtoons Nederlands.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 11:32 schreef LorneMalvo het volgende:
[..]
Waar heb je blueband vandaan dan, als zijnde origineel recept?
Ik verwacht namelijk dat ook Loetje ongezouten roomboter gebruikt(e).
Tja...quote:Op vrijdag 28 juni 2019 11:45 schreef HarrylnDeWarrie het volgende:
Ach het is een top stuk vlees bij loetje ben er 1 x geweest vorig jaar. Denk dat vele hier nu wat lopen stoer te doen maar dit nog niet 1 x in de maand eten deze kwaliteit. Ik niet in ieder geval.
Veel afgunst hier dat merk ik wel.
Dat was Piet de Leeuwquote:Op vrijdag 28 juni 2019 11:26 schreef fathank het volgende:
Verkochten ze daar geen paardenbiefstuk? Of was dat een andere 'beroemde' biefstukbakker?
Het draait en rommelt overal wel door. Dat komt omdat veel personeel overuren draait. Niet omdat er genoeg personeel te vinden is.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 11:25 schreef Frozen-assassin het volgende:
[..]
Het draait gewoon daar dus kennelijk is er wel personeel te vinden daarvoor. Dat andere horeca hun personeel daarheen ziet gaan is hun probleem niet uiteraard. En blijkbaar is het ook winstgevend.
Je hebt het nog niet geprobeerd dus hoe weet je of het geen succes wordt?quote:Op vrijdag 28 juni 2019 11:53 schreef Sigaartje het volgende:
Ik denk niet dat dit een succes gaat worden.
Ik maak altijd biefstuk in mijn eigen stijl, maar ik verwacht dat daar niet veel liefhebbers van zijn.
Dus ik dacht: weet je wat? Ik ga die van Loetje proberen.
Heeft niks met zwak te maken. Ik bak biefstuk altijd in echte boter. Ik dacht Loetje de gouden formule had gevonden.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 11:54 schreef Frozen-assassin het volgende:
[..]
Je hebt het nog niet geprobeerd dus hoe weet je of het geen succes wordt?
Wat is dit voor een zwakke instelling
quote:Op vrijdag 28 juni 2019 12:02 schreef Sigaartje het volgende:
Heeft niks met zwak te maken. Ik bak biefstuk altijd in echte boter. Ik dacht Loetje de gouden formule had gevonden.
Ossehaasbiefstuk kost al gauw tegen de 30 euro per kilo, om dat te gaan vergallen in Blue Band....
Genoteerdquote:Op vrijdag 28 juni 2019 11:39 schreef fathank het volgende:
[..]
Het is als, of zijnde. Niet als zijnde. Dat is echt walgelijk slecht, bijna allochtoons Nederlands.
Omdat Amsterdamquote:Op vrijdag 28 juni 2019 11:16 schreef Sigaartje het volgende:
Ik snap er geen bal meer van. Als er zoveel negatiefs is, waarom loopt het daar als een tierelier?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |