Dan heb ik dat inderdaad verkeerd gedaan. Er staat heel veel op internet.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 10:08 schreef Gutz het volgende:
Ik weet niet waar jij je vooronderzoek gedaan hebt, maar dat heb je niet gedaan naar die boterbaksels van Loetje...
Volg dit recept en je komt redelijk in de buurt.
Link?quote:Op vrijdag 28 juni 2019 10:08 schreef Gutz het volgende:
Ik weet niet waar jij je vooronderzoek gedaan hebt, maar dat heb je niet gedaan naar die boterbaksels van Loetje...
Volg dit recept en je komt redelijk in de buurt.
https://www.vrouwvandeslager.nl/biefstuk-met-jus-a-la-loetje/quote:Op vrijdag 28 juni 2019 10:10 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Dan heb ik dat inderdaad verkeerd gedaan. Er staat heel veel op internet.
Thx!quote:Op vrijdag 28 juni 2019 10:12 schreef Gutz het volgende:
[..]
https://www.vrouwvandeslager.nl/biefstuk-met-jus-a-la-loetje/
Link vergeten in vorige post, dus bij deze.
Gewoon even googelen, dan zie het vanzelf. Google op Loetje Klinkhamer.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 10:18 schreef Postbus100 het volgende:
Loetje? Biefstuk? Café? Ik mis een heel cultureel fenomeen, zie ik.
Geloof ik een restaurant. Had er zelf ook nooit van gehoord.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 10:18 schreef Postbus100 het volgende:
Loetje? Biefstuk? Café? Ik mis een heel cultureel fenomeen, zie ik.
Loetje is een Nederlandse restaurantketen. Het bedrijf heeft 16 vestigingen, vooral in Amsterdam, en breidt de laatste jaren flink uit, voornamelijk in de Randstad. De restaurants van Loetje staan bekend om de ossenhaasbiefstukken.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 10:18 schreef Postbus100 het volgende:
Loetje? Biefstuk? Café? Ik mis een heel cultureel fenomeen, zie ik.
Hij was eerst slager. Toen dat niet meer liep begin hij een biljartcafe. Daar kon je ook een broodje bal bestellen. Later begon hij met de biefstukken en dat werd een enorm succes. Hij is een begrip. Hij is niet zo lang geleden overleden, van de trap gevallen.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 10:29 schreef SVW5. het volgende:
[..]
Geloof ik een restaurant. Had er zelf ook nooit van gehoord.
Ben benieuwd Sigaartje!
Zat er zout en peper op de biefstuk?quote:Op vrijdag 28 juni 2019 10:10 schreef Tinkepink het volgende:
Hij serveert ze met twee schuin doorgesneden sneetjes wit casinobrood. Patat en sla kun je bijbestellen. Net als levertjes, ui en champignons.
Alhoewel best lekker allemaal vind ik Loetje wel wat overgewaardeeerd.
Bakken doe je zonder zout en peper. Die voeg je naderhand naar smaak toe.quote:
Tip: vergeet dat en gebruik ongezouten roomboter.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 10:29 schreef Sigaartje het volgende:
Inderdaad, ik zie het nu ook. Blue band, ik denk dat ik in de war was met Croma.
Inmiddels heb ik natuurlijk wel een beetje gegoogeld.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 10:33 schreef Chia het volgende:
[..]
Loetje is een Nederlandse restaurantketen. Het bedrijf heeft 16 vestigingen, vooral in Amsterdam, en breidt de laatste jaren flink uit, voornamelijk in de Randstad. De restaurants van Loetje staan bekend om de ossenhaasbiefstukken.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Loetje
Dat kan, dat heb ik ook wel in huis, maar ik ben gewoon benieuwd naar het origineel. Nee, ik heb geen zin om naar Loetjes af te reizen.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 10:55 schreef LorneMalvo het volgende:
[..]
Tip: vergeet dat en gebruik ongezouten roomboter.
ik zou het achteraf doen omdat ik het bij Loetje een zoute sloot jus vond.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 10:00 schreef Sigaartje het volgende:
Maar wat ik wel raar vind: gebruikt hij geen zout en peper?
Ik zout mijn biefstuk altijd even voor het bakken. Dan goed droogdeppen en in de pan. Naderhand peper en fleur de sel.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 10:44 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Bakken doe je zonder zout en peper. Die voeg je naderhand naar smaak toe.
Ten eerste omdat het gehypet wordt. Het is zien en gezien worden. Ten tweede omdat de meeste mensen die daar komen niets beters gewend zijn. Het is beter dan wat ze thuis zelf produceren...quote:Op vrijdag 28 juni 2019 11:16 schreef Sigaartje het volgende:
Ik snap er geen bal meer van. Als er zoveel negatiefs is, waarom loopt het daar als een tierelier?
Dat is vaak met hypes. Het is gewoon een goed concept. Lekker makkelijk, snel, overzichtelijk, goede lokaties. Voor heel veel mensen is het ongetwijfeld prima vlees.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 11:16 schreef Sigaartje het volgende:
Ik snap er geen bal meer van. Als er zoveel negatiefs is, waarom loopt het daar als een tierelier?
Het draait gewoon daar dus kennelijk is er wel personeel te vinden daarvoor. Dat andere horeca hun personeel daarheen ziet gaan is hun probleem niet uiteraard. En blijkbaar is het ook winstgevend.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 11:20 schreef Fofo het volgende:
[..]
Ten eerste omdat het gehypet wordt. Het is zien en gezien worden. Ten tweede omdat de meeste mensen die daar komen niets beters gewend zijn. Het is beter dan wat ze thuis zelf produceren...
Ik snap sowieso niet waarom er over in Nederland van die Loetje restaurants de grond uit worden gestampt als er amper personeel te krijgen is in de horeca.
Waar heb je blueband vandaan dan, als zijnde origineel recept?quote:Op vrijdag 28 juni 2019 10:58 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Dat kan, dat heb ik ook wel in huis, maar ik ben gewoon benieuwd naar het origineel. Nee, ik heb geen zin om naar Loetjes af te reizen.
Geen flauw idee.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 11:32 schreef LorneMalvo het volgende:
[..]
Waar heb je blueband vandaan dan, als zijnde origineel recept?
Ik verwacht namelijk dat ook Loetje ongezouten roomboter gebruikt(e).
Het is als, of zijnde. Niet als zijnde. Dat is echt walgelijk slecht, bijna allochtoons Nederlands.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 11:32 schreef LorneMalvo het volgende:
[..]
Waar heb je blueband vandaan dan, als zijnde origineel recept?
Ik verwacht namelijk dat ook Loetje ongezouten roomboter gebruikt(e).
Tja...quote:Op vrijdag 28 juni 2019 11:45 schreef HarrylnDeWarrie het volgende:
Ach het is een top stuk vlees bij loetje ben er 1 x geweest vorig jaar. Denk dat vele hier nu wat lopen stoer te doen maar dit nog niet 1 x in de maand eten deze kwaliteit. Ik niet in ieder geval.
Veel afgunst hier dat merk ik wel.
Dat was Piet de Leeuwquote:Op vrijdag 28 juni 2019 11:26 schreef fathank het volgende:
Verkochten ze daar geen paardenbiefstuk? Of was dat een andere 'beroemde' biefstukbakker?
Het draait en rommelt overal wel door. Dat komt omdat veel personeel overuren draait. Niet omdat er genoeg personeel te vinden is.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 11:25 schreef Frozen-assassin het volgende:
[..]
Het draait gewoon daar dus kennelijk is er wel personeel te vinden daarvoor. Dat andere horeca hun personeel daarheen ziet gaan is hun probleem niet uiteraard. En blijkbaar is het ook winstgevend.
Je hebt het nog niet geprobeerd dus hoe weet je of het geen succes wordt?quote:Op vrijdag 28 juni 2019 11:53 schreef Sigaartje het volgende:
Ik denk niet dat dit een succes gaat worden.
Ik maak altijd biefstuk in mijn eigen stijl, maar ik verwacht dat daar niet veel liefhebbers van zijn.
Dus ik dacht: weet je wat? Ik ga die van Loetje proberen.
Heeft niks met zwak te maken. Ik bak biefstuk altijd in echte boter. Ik dacht Loetje de gouden formule had gevonden.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 11:54 schreef Frozen-assassin het volgende:
[..]
Je hebt het nog niet geprobeerd dus hoe weet je of het geen succes wordt?
Wat is dit voor een zwakke instelling
quote:Op vrijdag 28 juni 2019 12:02 schreef Sigaartje het volgende:
Heeft niks met zwak te maken. Ik bak biefstuk altijd in echte boter. Ik dacht Loetje de gouden formule had gevonden.
Ossehaasbiefstuk kost al gauw tegen de 30 euro per kilo, om dat te gaan vergallen in Blue Band....
Genoteerdquote:Op vrijdag 28 juni 2019 11:39 schreef fathank het volgende:
[..]
Het is als, of zijnde. Niet als zijnde. Dat is echt walgelijk slecht, bijna allochtoons Nederlands.
Omdat Amsterdamquote:Op vrijdag 28 juni 2019 11:16 schreef Sigaartje het volgende:
Ik snap er geen bal meer van. Als er zoveel negatiefs is, waarom loopt het daar als een tierelier?
quote:Op vrijdag 28 juni 2019 12:02 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Ossehaasbiefstuk kost al gauw tegen de 30 60euro per kilo bij de slager, om dat te gaan vergallen in Blue Band....
Heb jij insiders info?quote:Op vrijdag 28 juni 2019 12:09 schreef Sicstus het volgende:
Loetje gebruikt niet dezelfde Blue Band als die je in de winkel kunt kopen.
Niets. Het is een imago dingetje. Een bepaalde categorie zakelijke relaties van mij eet er graag.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 10:56 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Inmiddels heb ik natuurlijk wel een beetje gegoogeld.
Wat is er zo 'anders' aan een biefstuk van Loetje?
Nee, staat gewoon op internet. Blue Band in de winkels is plantaardig, maar voor Loetje leveren ze de margarine nog met dierlijk vet.quote:
Ah het internet. De place to be voor betrouwbare informatiequote:Op vrijdag 28 juni 2019 12:24 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Nee, staat gewoon op internet. Blue Band in de winkels is plantaardig, maar voor Loetje leveren ze de margarine nog met dierlijk vet.
ah, je bent een troll. Zeg dat dan.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 12:29 schreef LorneMalvo het volgende:
[..]
Ah het internet. De place to be voor betrouwbare informatie
Oud receptuur. Is algemeen bekend.quote:
https://www.quotenet.nl/z(...)an-de-action-219690/quote:Op vrijdag 28 juni 2019 12:29 schreef LorneMalvo het volgende:
[..]
Ah het internet. De place to be voor betrouwbare informatie
Het is toch nog steeds leuk om het te maken op een manier waarop je het zelf lekker vindt (maar dan wel gebaseerd op de Loetjebiefstuk) ? Jij serveert het niet in een restaurant.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 11:15 schreef Sigaartje het volgende:
Nou, dit klinkt allemaal niet best.![]()
Ik geloof dat ik het maar laat zitten.
Rond de 20 euro voor een biefstuk van de haas, is dat duur?quote:Op vrijdag 28 juni 2019 13:11 schreef Tinkepink het volgende:
Loetje is trouwens overrrated vanwege de prijzen. Het eten is er prima. Alleen veel en veel te duur.
Tja ik ben altijd achterdochtig als dit soort bedrijfsgeheimen worden prijsgegeven. Ik vind het dan logischer dat Loetje wat financiële ondersteuning heeft gekregen van Blue Band om dit overal te vermelden. Win win. Dat idee wordt versterkt omdat in mijn eigen ervaring zo'n beetje alles buiten roomboter een inferieure jus oplevert. Dus er zit persoonlijk vooroordeel in, dat wel.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 13:03 schreef marsan het volgende:
[..]
https://www.quotenet.nl/z(...)an-de-action-219690/
Bepaalde categorie zakelijke relaties.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 12:21 schreef Tinkepink het volgende:
[..]
Niets. Het is een imago dingetje. Een bepaalde categorie zakelijke relaties van mij eet er graag.
Zijn gewoon restaurants die overgenomen worden vaak. En ze hebben de bereidingswijze in zulke eenvoudige stappen beschreven, dat iedere 18 jarige met een spiekbriefje zo’n biefstuk kan bakken.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 11:20 schreef Fofo het volgende:
[..]
Ten eerste omdat het gehypet wordt. Het is zien en gezien worden. Ten tweede omdat de meeste mensen die daar komen niets beters gewend zijn. Het is beter dan wat ze thuis zelf produceren...
Ik snap sowieso niet waarom er over in Nederland van die Loetje restaurants de grond uit worden gestampt als er amper personeel te krijgen is in de horeca.
Voor een kaal bord met alleen biefstuk en jus.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 13:15 schreef Toolshed het volgende:
[..]
Rond de 20 euro voor een biefstuk van de haas, is dat duur?
quote:Op vrijdag 28 juni 2019 18:05 schreef Pietverdriet het volgende:
Gegrillde steak
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Loetje
[ afbeelding ]
Prima prijzen, waar krijg je anders 200 gram biefstuk met bijgerechten voor 25 euro?quote:Op vrijdag 28 juni 2019 18:57 schreef Fer het volgende:
[..]
Voor een kaal bord met alleen biefstuk en jus.
Daarna nog 3.80 voor patat, 5.10 sla en 2-3¤ voor gebakken groente.
Wat loop je nou dom te doen?quote:Op vrijdag 28 juni 2019 12:56 schreef LorneMalvo het volgende:
[..]
En jij een medewerker van Blue Band?
Hier heb je steaks die 2 keer zo zwaar zijn voor die prijs, met bijlagesquote:Op vrijdag 28 juni 2019 19:09 schreef xminator het volgende:
[..]
Prima prijzen, waar krijg je anders 200 gram biefstuk met bijgerechten voor 25 euro?
Je begint al aardig te verduitsen, bijlagen zijn hier wat anders dan Beilagen.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 19:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hier heb je steaks die 2 keer zo zwaar zijn voor die prijs, met bijlages
http://korfu-kleve.de/
Absoluut, ik integreerquote:Op vrijdag 28 juni 2019 19:46 schreef nostra het volgende:
[..]
Je begint al aardig te verduitsen, bijlagen zijn hier wat anders dan Beilagen.
Drei kleine Jägermeister gingen ins Lokalquote:Op vrijdag 28 juni 2019 19:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hier heb je steaks die 2 keer zo zwaar zijn voor die prijs, met bijlages
http://korfu-kleve.de/
En meer ouzo van het huis dan verstandig is om nog te rijden
Op genoeg plaatsen in Amsterdam. Bijvoorbeeld een goede Argentijn met saladebar en veel meer keuze op de kaart. Zonder dat je in een lawaaiige schuur moet zitten.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 19:09 schreef xminator het volgende:
[..]
Prima prijzen, waar krijg je anders 200 gram biefstuk met bijgerechten voor 25 euro?
Ik vond de levertjes lekkerder dan de biefstuk, die overigens prima was. En het was we een beetje te vet allemaal, dat vond ik dan weer goor, die margarine.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 10:10 schreef Tinkepink het volgende:
Hij serveert ze met twee schuin doorgesneden sneetjes wit casinobrood. Patat en sla kun je bijbestellen. Net als levertjes, ui en champignons.
Alhoewel best lekker allemaal vind ik Loetje wel wat overgewaardeeerd.
Zoals? Noem er eens een paar...quote:Op vrijdag 28 juni 2019 20:11 schreef Fer het volgende:
[..]
Op genoeg plaatsen in Amsterdam. Bijvoorbeeld een goede Argentijn met saladebar en veel meer keuze op de kaart. Zonder dat je in een lawaaiige schuur moet zitten.
Als ik Turks wil eten dan ga ik wel naar de Turk om de hoek...quote:Op vrijdag 28 juni 2019 19:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hier heb je steaks die 2 keer zo zwaar zijn voor die prijs, met bijlages
http://korfu-kleve.de/
En meer ouzo van het huis dan verstandig is om nog te rijden
Niet om het 1 of ander, maar die steak van Loetje heeft niet al die groene troep nodig voor het plaatje.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 18:05 schreef Pietverdriet het volgende:
Gegrillde steak
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Loetje
[ afbeelding ]
Doe mij maar die van loetje.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 18:05 schreef Pietverdriet het volgende:
Gegrillde steak
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Loetje
[ afbeelding ]
Roomboter is niet loetje. Loetje heeft een deal gesloten met blue band.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 10:55 schreef LorneMalvo het volgende:
[..]
Tip: vergeet dat en gebruik ongezouten roomboter.
Zelfs een blinde kan zien dat die bovenste plaatjes er beter uit zien. Ondanks die “groene troep”.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 23:42 schreef LorneMalvo het volgende:
[..]
Niet om het 1 of ander, maar die steak van Loetje heeft niet al die groene troep nodig voor het plaatje.
Iets wat er beter uit ziet is niet per definitie lekkerder.quote:Op zaterdag 29 juni 2019 21:36 schreef Durmada het volgende:
[..]
Zelfs een blinde kan zien dat die bovenste plaatjes er beter uit zien. Ondanks die “groene troep”.
Ben wel benieuwd naar een goed Argentijn die niet duur is en ook geen tourist trap!quote:Op vrijdag 28 juni 2019 20:11 schreef Fer het volgende:
[..]
Op genoeg plaatsen in Amsterdam. Bijvoorbeeld een goede Argentijn met saladebar en veel meer keuze op de kaart. Zonder dat je in een lawaaiige schuur moet zitten.
quote:Op maandag 1 juli 2019 15:42 schreef Toolshed het volgende:
[..]
Ben wel benieuwd naar een goed Argentijn die niet duur is en ook geen tourist trap!
Ossehaas is het zachtst, maar bv sucade is veel smaakvoller, en goed gerijpt ook zeer malsquote:Op maandag 1 juli 2019 20:53 schreef Spanky78 het volgende:
Oja, wat betreft biefstuk; koop echt goede kwaliteit vlees. Ossenhaas is stiekem we het best.
Die moet worden klaargemaakt met veel kennis en kunde. Ossenhaas verknalt vrijwel niemand. Daarnaast bakt loetje geen sucade als biefstuk.quote:Op maandag 1 juli 2019 20:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ossehaas is het zachtst, maar bv sucade is veel smaakvoller, en goed gerijpt ook zeer mals
Dat laatste heb ik onlangs geprobeerd. Zag bij de supermarkt flink gemarmerde sucade liggen en besloot die als steak te bereiden.quote:Op maandag 1 juli 2019 20:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ossehaas is het zachtst, maar bv sucade is veel smaakvoller, en goed gerijpt ook zeer mals
Supermarkt sucade (sowieso rundvlees) is zelden goed gerijpt helaasquote:Op maandag 1 juli 2019 22:49 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Dat laatste heb ik onlangs geprobeerd. Zag bij de supermarkt flink gemarmerde sucade liggen en besloot die als steak te bereiden.
Idd erg lekker, wel wat taaier maar prima te doen
Heb het liefst een staartstuk dan ossenhaas idd. Voor mijn idee een stuk smakelijker. Vooral een goed gemarmerde met een laagje vet.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 12:10 schreef Erosjuhhh het volgende:
[..]
Omdat Amsterdam![]()
Als je maar gezien wordt, geldt ook voor de harbour club enzo.
Bak biefstuk zoals je zelf doet.
Als je veel jus wilt bij je eigen biefstuk lekker doen zoals Loetje het doet met jus.
Ik vind het overrated omdat ik ossenhaas te zacht en smakeloos vind en liever ribeye eet.
Kwestie van smaak.
Collega meegenomen naar een steakhouse pas geleden voor een ribstuk van ruim een pond en die zei bij de eerste hap al dat hij t niet lekker vond, taai en geen jus.
Over smaak valt te twisten. Doe het vooral hoe je het zelf wilt.
Als ze ribeye serveren bij Loetje kwam ik er misschien.
Wel goed op temperatuur laten komen voor het grillenquote:Op dinsdag 2 juli 2019 13:12 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Heb het liefst een staartstuk dan ossenhaas idd. Voor mijn idee een stuk smakelijker. Vooral een goed gemarmerde met een laagje vet.
Ook niet in de boter, maar van de grillpan of kolenbbq.
Duimdik (minimaal 2cm), beetje zout, beetje peper en soms een klein toefje komijnpoeder. 45 seconden per cm per kant, laten rusten in alu folie.
quote:Op dinsdag 2 juli 2019 13:12 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Heb het liefst een staartstuk dan ossenhaas idd. Voor mijn idee een stuk smakelijker. Vooral een goed gemarmerde met een laagje vet.
Ook niet in de boter, maar van de grillpan of kolenbbq.
Duimdik (minimaal 2cm), beetje zout, beetje peper en soms een klein toefje komijnpoeder. 45 seconden per cm per kant, laten rusten in alu folie.
Erg leuk hoor, dat pikmeten wie de beste ossenhaas kan bakken, maar het gaat hier om de biefstuk van Loetje.quote:Op dinsdag 2 juli 2019 17:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wel goed op temperatuur laten komen voor het grillen
Leuk hoor dat 'zie mijn interessant doen met mijn commentaar', maar staartstuk is geen ossenhaas.quote:Op dinsdag 2 juli 2019 18:09 schreef Antonov89 het volgende:
[..]
[..]
Erg leuk hoor, dat pikmeten wie de beste ossenhaas kan bakken, maar het gaat hier om de biefstuk van Loetje.
Uiteraard!quote:Op dinsdag 2 juli 2019 17:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wel goed op temperatuur laten komen voor het grillen
Nee, het ging erom hoe je die het beste zelf kan maken en ook daarvoor geldt dat je hem niet uit de koelkast in de blueband moet mikken.quote:Op dinsdag 2 juli 2019 18:09 schreef Antonov89 het volgende:
[..]
[..]
Erg leuk hoor, dat pikmeten wie de beste ossenhaas kan bakken, maar het gaat hier om de biefstuk van Loetje.
Ook best, ik ken de ins en outs nietquote:Op woensdag 13 mei 2020 11:36 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Meer uit ongenoegen dan om een conflict.
Geen gekke verhalen de wereld in helpen alsjeblieft als je er niets van af weet. Er waren de laatste jaren nooit issues in CUL met Piet wat de moderatie betreft. Er is 1 discussie met Piet geweest over zakelijke keuzes die FOK! maakte, daarna ging hij gelijk weg. Dat is allemaal terug te vinden in ons Feedback-topic.quote:Op woensdag 13 mei 2020 16:02 schreef Red_85 het volgende:
Mij ook nooit exact opgehelderd.
Had wel vaak gelijk richting een mod hier welke daar absoluut niet mee om kon gaan, maar weet niet wat de druppel geweest is uiteindelijk.
Echt zonde. Piet was een koning mbt eten hier. Giga vraagbaak met goede uitleggen. Menig user hier die de juiste kant werd opgestuurd en met resultaat terug kwam.
Niet in cul nee, wel in pol.quote:Op woensdag 13 mei 2020 16:13 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Geen gekke verhalen de wereld in helpen alsjeblieft als je er niets van af weet. Er waren de laatste jaren nooit issues in CUL met Piet wat de moderatie betreft. Er is 1 discussie met Piet geweest over zakelijke keuzes die FOK! maakte, daarna ging hij gelijk weg. Dat is allemaal terug te vinden in ons Feedback-topic.
Jammer dat het zo gelopen is inderdaad, eeuwig zonde.
Maar laten we het inderdaad weer gewoon over Loetje hebben.
Daar is het ooit mee begonnen!quote:
Eens, heb er 1x gegeten en de biefstuk bali besteld (vreemde naam want op Bali eten ze geen rund) en de jus was echt zout. Vlees was prima maar de rest (patat en een mini bakje sla) vond ik echt magertjes.quote:Op woensdag 13 mei 2020 18:57 schreef Fer het volgende:
Inmiddels ben ik afgelopen half jaar bij Loetje geweest.
Loetje niks mis met de kwaliteit, alleen het wordt op een bepaalde manier geserveerd die je lekker moet vinden. Biefstuk drijft in boterjus, friet op bord met een kwak mayo aan de zijkant en een schaaltje sla. De prijs/kwaliteit is in orde, maar heb wel het idee, dat er flinke marge op zit.
Het brood was wel droog.
Daarom altijd jus apart vragen, kan je zelf bepalen wat je ermee doet.quote:Op donderdag 14 mei 2020 11:10 schreef renwan het volgende:
Snap niet waarom mensen zo lyrisch zijn over die biefstuk, ik ben absoluut geen gigantisch culinair onderlegd persoon maar dit vond ik maar mweh.
Biefstuk was oke maar jezus die bak gesmolten boter die erbij zit was niet te doen.
Dat wil je niet weten.quote:Op maandag 31 augustus 2020 18:24 schreef Moass het volgende:
Ik vraag me wel af hoe een scheepskok biefstuk bakt?
Zoals ik het klaarmaak, krijg ik heel het forum over me heen. Is al een paar keer gebeurd, dus daar begin ik niet meer aan.quote:
Al doende leert men.quote:Op maandag 31 augustus 2020 18:31 schreef Scheepskok het volgende:
[..]
Zoals ik het klaarmaak, krijg ik heel het forum over me heen. Is al een paar keer gebeurd, dus daar begin ik niet meer aan.
Ik wil het ook weten.quote:Op maandag 31 augustus 2020 18:31 schreef Scheepskok het volgende:
[..]
Zoals ik het klaarmaak, krijg ik heel het forum over me heen. Is al een paar keer gebeurd, dus daar begin ik niet meer aan.
Niet boos maar meer flauw doen over zijn bereidingswijze. margarine ipv boter, een pan die niet schoon genoeg is, vlees te koud. Deze user hapt snel en dan wordt het een goedkoop scoren met "grappen" topic.quote:Op dinsdag 1 september 2020 16:04 schreef fathank het volgende:
Lol
Mensen die boos worden om hoe iemand anders zn vreten klaar maakt
Schan-da-ligquote:Op dinsdag 1 september 2020 17:03 schreef golfer het volgende:
En hij bakte z'n biefstuk helemaal door en door grijsgaar.
Opknopen die Barbaarquote:Op dinsdag 1 september 2020 17:03 schreef golfer het volgende:
En hij bakte z'n biefstuk helemaal door en door grijsgaar.
Dan heb je ook echt geen leven.quote:Op dinsdag 1 september 2020 16:04 schreef fathank het volgende:
Lol
Mensen die boos worden om hoe iemand anders zn vreten klaar maakt
quote:Elke eerste zaterdag van de maand bespreekt Mara Grimm een klassieker uit de Amsterdamse restaurantwereld. Dit keer Loetje, het biljartcafé dat beroemd werd dankzij de in Blue Band gebakken biefstukken. Het biljart is allang verdwenen, de Blue Band inmiddels ook.
(...)
Lees verder bij Parool
Links zoals het vroeger was?quote:Op zaterdag 6 mei 2023 12:17 schreef borisz het volgende:
https://www.parool.nl/ps/(...)-doodeng-4~beb19a25/
Mara Grimm kraakt Loetje behoorlijk af.
[..]
[ afbeelding ]
‘De ‘klassieke Loetje-jus’ :een niet geëmulgeerde, bleke plas vet met zoveel losse zwarte deeltjes dat het lijkt alsof er een asbak in om is gekieperd’ BEELD HET PAROOL
Nee de (klein)kinderen hebben het overgenomenquote:Op zaterdag 6 mei 2023 12:25 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Links zoals het vroeger was?
Wel een leuke recensie, met levende jus.
Het zal wel het resultaat zijn van de overname door een of andere amorele investeerdersgroep.
quote:Net als ik twijfel of ik überhaupt een hap durf te nemen, ontdekt mijn tafelgenote belletjes die opborrelen in de drab. “It’s alive!” roept ze. En verdomd: hoe langer ons bord op tafel staat, hoe meer de jus tot leven lijkt te komen, tot we hem zien veranderen in een steeds dikker wordende, diarree-achtige brij.
Ik ben niet snel bang, maar deze jus is doodeng. De smaak trouwens ook: het is zo intens zout dat onze smaakpapillen na twee happen compleet verdoofd zijn.
Niet meer.quote:
Bedankt voor de info. Ik wou er 1× in mn leven nog gaan eten. Voor de gein. Dit wetende maakt het nog minder interessant.quote:Op zaterdag 6 mei 2023 20:37 schreef golfer het volgende:
[..]
Niet meer.
Het biefstukkenparadijs maakt nu deel uit van de grootste horecagroep van Nederland: Restaurant Company Europe (RCE).
In de OP een foto van hoe het vroeger was.quote:Op zaterdag 6 mei 2023 12:25 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Links zoals het vroeger was?
Wel een leuke recensie, met levende jus.
Het zal wel het resultaat zijn van de overname door een of andere amorele investeerdersgroep.
Ik had hetzelfde, maar dan inderdaad wel de Loetje van voor de veranderingen. Nu zit het de buurt en wil ik absoluut meer.quote:Op zaterdag 6 mei 2023 20:40 schreef BokitoHarambe het volgende:
[..]
Bedankt voor de info. Ik wou er 1× in mn leven nog gaan eten. Voor de gein. Dit wetende maakt het nog minder interessant.
Overigens was Loetje, die vent, de broer van schrijver/moordenaar Richard Klinkhamer.
Beter bestel je de biefstuk /ossenhaas bij Vd Valk.quote:Op zaterdag 6 mei 2023 20:40 schreef BokitoHarambe het volgende:
[..]
Bedankt voor de info. Ik wou er 1× in mn leven nog gaan eten. Voor de gein. Dit wetende maakt het nog minder interessant.
Nja. Het ging me minder om de smaak. Als Loetje heel vies was, dan zou ik er niet willen eten. Ging me meer om de hype. Maar blijkbaar is het dus al tijden geleden overgenomen door een groot bedrijf. Ik neem nu ook aan dat van daaruit die expansie is ontstaan. Zodoende is er in Nijmegen al een tijd ook een. Maar met de prijzen maar vnl met de achtergrond die ik net noemde, vind ik t niet leuk meer. Steeds minder, in ieder geval.quote:Op zaterdag 6 mei 2023 21:07 schreef capricia het volgende:
[..]
Beter bestel je de biefstuk /ossenhaas bij Vd Valk.
En dit meen ik serieus.
Als Semi professioneel eter.
Ik heb er een soort De Beren gevoel bij. Dat het concept of de naam extreem commercieel uitgebuit wordt.quote:Op zaterdag 6 mei 2023 21:24 schreef BokitoHarambe het volgende:
[..]
Nja. Het ging me minder om de smaak. Als Loetje heel vies was, dan zou ik er niet willen eten. Ging me meer om de hype. Maar blijkbaar is het dus al tijden geleden overgenomen door een groot bedrijf. Ik neem nu ook aan dat van daaruit die expansie is ontstaan. Zodoende is er in Nijmegen al een tijd ook een. Maar met de prijzen maar vnl met de achtergrond die ik net noemde, vind ik t niet leuk meer. Steeds minder, in ieder geval.
Ik ook maar De Beren is dan weer meer een snackbar, waar Loetje een wat kleiner menu heeft en tevens niet bezorgt.quote:Op zaterdag 6 mei 2023 21:26 schreef capricia het volgende:
[..]
Ik heb er een soort De Beren gevoel bij. Dat het concept of de naam extreem commercieel uitgebuit wordt.
Het is een Amsterdams ding. Die hele Loetje.quote:Op zaterdag 6 mei 2023 21:34 schreef BokitoHarambe het volgende:
[..]
Ik ook maar De Beren is dan weer meer een snackbar, waar Loetje een wat kleiner menu heeft en tevens niet bezorgt.
Overigens dacht ik in eerste instantie dat Loetje in Rotterdam een of andere 50-er met een grand-café was, dat populair raakte om die biefstukken. Dat was in de tijd dat er alleen nog de originele en eventueel een tweede "Loetje" was in Rotterdam.
Daarna jaren niks meer gehoord tot een paar jaar terug. Nu steeds minder zin om daar ooit te eten.
Blue Band is ook bremzout iddquote:Op zaterdag 6 mei 2023 21:40 schreef Gunner het volgende:
De gestolde jus is me wel opgevallen laatst maar de smaak was niet anders. De jus is altijd al bremzout geweest.
Je hebt helemaal gelijk. Het is ook zo lang geleden. Maar doet verder ook niet erg terzake aangezien we het allebei niet serieus nemen. Tweede filiaal was aan Ouderkerk a/d Amstel. Ik denk trouwens dat ik het nog ken uit Parool magazine.quote:Op zaterdag 6 mei 2023 21:43 schreef capricia het volgende:
[..]
Het is een Amsterdams ding. Die hele Loetje.
Als het al in Rotterdam is, is het gewoon vaag, een spin off.
Een biefstuk met een witte boterham.
Sorry. Rotterdam heeft echt beter.
200gquote:Op zaterdag 6 mei 2023 20:43 schreef BokitoHarambe het volgende:
Overigens, wat is het gewicht van zo'n biefstuk?
'Leuk tentje'.quote:Op zaterdag 6 mei 2023 22:36 schreef BokitoHarambe het volgende:
[..]
Je hebt helemaal gelijk. Het is ook zo lang geleden. Maar doet verder ook niet erg terzake aangezien we het allebei niet serieus nemen. Tweede filiaal was aan Ouderkerk a/d Amstel. Ik denk trouwens dat ik het nog ken uit Parool magazine.
Maar doet verder niet terzake. Je zegt dat er betere plekken zijn in Rotterdam. Dan neem ik aan dat ze er zeker zijn in Amsterdam. En dan heb ik t dus over restaurants op redelijk niveau. Je noemde V/d Valk en ik geloof ook dat dat beter is voor alleen een biefstuk te eten. Heb daar gewerkt en in kan op z'n minst zeggen dat de keuken er niet goor was.
Was trouwens de witte boterham vergeten. Ik denk dat ik daarom in eerste instantie dacht dat t een grand café was. Voor hipsters.
Ik zei dat.quote:Op zondag 7 mei 2023 01:11 schreef BokitoHarambe het volgende:
[..]
Wie zei dat? En wie zegt dat over Loetje? Hehe.
Ik noemde alleen geen leuke tentjes of waarom Loetje een leuk tentje zou moeten zijn.quote:Op zondag 7 mei 2023 01:12 schreef Id_do_her het volgende:
[..]
Ik zei dat.
Kwam spontaan in me op toen ik je omschrijving las.
Ik kan er ook niks aan doen dat mijn brein daar ineens mee kwam.quote:Op zondag 7 mei 2023 01:13 schreef BokitoHarambe het volgende:
[..]
Ik noemde alleen geen leuke tentjes of waarom Loetje een leuk tentje zou moeten zijn.
Zet het linkje er dan ook even bij, waar je de tekst vandaan gekopieerd hebt.quote:Op zondag 7 mei 2023 11:43 schreef golfer het volgende:
Hetzelfde concern is ook eigenaar van Happy Italy, ‘The Fast Italian’, is een snelgroeiende keten waar je voor weinig geld gigantische porties krijgt geserveerd. Het Rotterdamse bedrijf in handen van de grootste restaurantgroep van Nederland, Restaurant Company Europe (RCE).
RCE is dan weer grotendeels in handen van Waterland, een groot private equity-fonds met een zogeheten buy-and-build-strategie: bedrijven opkopen, samenvoegen, strenge begrotingseisen opleggen en daarna met veel winst verkopen – ze doen ook in kinderdagverblijven, thuiszorgorganisaties en casino’s.
Aha private equity, dan is het idd kosten snijden, versneld groeien, processen "stroomlijnen", standaardiseren etc. uiteindelijk is er weinig culinairs meer aan. Gelukkig genoeg andere plekken om een biefstuk te eten.quote:Op zondag 7 mei 2023 11:43 schreef golfer het volgende:
Hetzelfde concern is ook eigenaar van Happy Italy, ‘The Fast Italian’, is een snelgroeiende keten waar je voor weinig geld gigantische porties krijgt geserveerd. Het Rotterdamse bedrijf in handen van de grootste restaurantgroep van Nederland, Restaurant Company Europe (RCE).
RCE is dan weer grotendeels in handen van Waterland, een groot private equity-fonds met een zogeheten buy-and-build-strategie: bedrijven opkopen, samenvoegen, strenge begrotingseisen opleggen en daarna met veel winst verkopen – ze doen ook in kinderdagverblijven, thuiszorgorganisaties en casino’s.
Het was een amsterdams ding. Die investeerders die t blijkbaar verpest hebben, komen echter uit rotjeknor. Beetje semi professioneel eter weet ook dat er meet en beter is in amsterdam.quote:Op zaterdag 6 mei 2023 21:43 schreef capricia het volgende:
[..]
Het is een Amsterdams ding. Die hele Loetje.
Als het al in Rotterdam is, is het gewoon vaag, een spin off.
Een biefstuk met een witte boterham.
Sorry. Rotterdam heeft echt beter.
Hebben ze ook iets te maken met Vapiano? Die zijn uiteindelijk mislukt.quote:Op zondag 7 mei 2023 11:43 schreef golfer het volgende:
Hetzelfde concern is ook eigenaar van Happy Italy, ‘The Fast Italian’, is een snelgroeiende keten waar je voor weinig geld gigantische porties krijgt geserveerd. Het Rotterdamse bedrijf in handen van de grootste restaurantgroep van Nederland, Restaurant Company Europe (RCE).
RCE is dan weer grotendeels in handen van Waterland, een groot private equity-fonds met een zogeheten buy-and-build-strategie: bedrijven opkopen, samenvoegen, strenge begrotingseisen opleggen en daarna met veel winst verkopen – ze doen ook in kinderdagverblijven, thuiszorgorganisaties en casino’s.
Waren dat geen oostenrijkers?quote:Op zondag 7 mei 2023 19:11 schreef BokitoHarambe het volgende:
[..]
Hebben ze ook iets te maken met Vapiano? Die zijn uiteindelijk mislukt.
Waren al dicht ervoor meen ik. Maar weet dat niet zeker. Oostenrijkers; geen idee. Wel buitenlands geloof ik maar kan een Nederlandse 'afdeling' van zijn geweest, of franchise... weet niet.quote:Op zondag 7 mei 2023 19:17 schreef marsan het volgende:
[..]
Waren dat geen oostenrijkers?
Tot covid liepen die wel ok dacht ik.
Je hebt ook de 'indische' variant, hè? Of had je die?quote:Op zondag 7 mei 2023 19:25 schreef -Sigaartje het volgende:
Wat grappig dat mijn topic weer wordt opgepakt. Toendertijd was mijn account Sigaartje, nu met een streepje, omdat ik mijn oude account niet meer in kon, omdat mijn e-mailadres niet meer goed werkte. Maar goed. Ondertussen ben ik er ook geweest. In Utrecht, vorig jaar. Het was er best druk, maar wat wil je na de coronatijd toen niets kon. Het personeel liep zich het vuur uit de sloffen zag ik wel.
De biefstuk was uitstekend en zwom in de jus. Daar weet wit brood wel raad mee. Mocht wel iets pittiger zijn, vond ik. De frietjes waren ook goed. Ik heb er goede herinneringen aan.
Wat kun je verwachten? Een semi-pro horecakenner/klant zegt dat je beter een biefstuk bij Van der Valk kunt gaan eten.quote:Op zondag 7 mei 2023 19:30 schreef Ole het volgende:
Je weet wat je kunt verwachten. Gewoon guilty pleasure een keer per jaar. En locatie aan het IJ is ook heerlijk zitten.
quote:Op zondag 7 mei 2023 19:33 schreef BokitoHarambe het volgende:
[..]
Wat kun je verwachten? Een semi-pro horecakenner/klant zegt dat je beter een biefstuk bij Van der Valk kunt gaan eten.
Was niet echt grappig bedoeld. Wat je weet is: (blijkbaar) niet het beste stuk van een koe, gebakken in blue band oid (een 250g pakje, als ik t moet geloven). Een jus, ik neem aan dus die margarine maar toch iets erbij om t wat minder waterig te maken (wat?) en wat sneetjes brood (van albert heijn?). Ik weet echt niet precies wat te verwachten. Hierbij komt ook nog bij hoe de biefstuk gebakken is dus...quote:
Ja, de Bali. Maar ik moet wel zeggen dat ik behoorlijk scherp eten gewend ben uit Suriname/Cariben. Wat hier in Nederland "scherp" wordt genoemd is voor mij niet zo veel.quote:Op zondag 7 mei 2023 19:29 schreef BokitoHarambe het volgende:
[..]
Je hebt ook de 'indische' variant, hè? Of had je die?
Oh dus die had je idd. Ik had gewoon de original gekozen. Biefstuk hoort ook gewoon zonder sterke saus gegeten te worden. Het vlees moet genoeg zijn anders kun je beter een schnitzel oid eten.quote:Op zondag 7 mei 2023 19:52 schreef -Sigaartje het volgende:
[..]
Ja, de Bali. Maar ik moet wel zeggen dat ik behoorlijk scherp eten gewend ben uit Suriname/Cariben. Wat hier in Nederland "scherp" wordt genoemd is voor mij niet zo veel.
Ben ik met je eens. Maar ik eet eigenlijk alles pittig, behalve broodjes kaas (en fruit natuurlijk). Het is verslavend. Ik hou wel rekening met gasten. Als ik gasten heb kook ik volledig zonder pit. Nederlanders kunnen er niet goed tegen. Hoewel er wel uitzonderingen zijn, maar dan heb ik altijd wel heel kort gebakken pepers op tafel staan en een potje sambal.quote:Op zondag 7 mei 2023 19:55 schreef BokitoHarambe het volgende:
[..]
Oh dus die had je idd. Ik had gewoon de original gekozen. Biefstuk hoort ook gewoon zonder sterke saus gegeten te worden. Het vlees moet genoeg zijn anders kun je beter een schnitzel oid eten.
Nee dat heb je mis. Een heleboel Nederlanders houden van pittig eten.quote:Op zondag 7 mei 2023 19:58 schreef -Sigaartje het volgende:
[..]
Ben ik met je eens. Maar ik eet eigenlijk alles pittig, behalve broodjes kaas (en fruit natuurlijk). Het is verslavend. Ik hou wel rekening met gasten. Als ik gasten heb kook ik volledig zonder pit. Nederlanders kunnen er niet goed tegen. Hoewel er wel uitzonderingen zijn, maar dan heb ik altijd wel heel kort gebakken pepers op tafel staan en een potje sambal.
quote:Op zondag 7 mei 2023 20:18 schreef golfer het volgende:
Het Parool gaat er vandaag nog wat verder op in, dat allemaal n.a.v. de recensie van Mara Grimm:
https://www.parool.nl/ams(...)l&utm_source=twitter
Dit matcht niet echt met de prijzen op de menukaart van Loetje die ík heb gezienquote:Verkerk: “Laten we niet vergeten: schaalvergroting maakt het voor veel mensen wel mogelijk betaalbaar uit eten te gaan. En Loetje doet een hele grote groep Nederlanders dagelijks een plezier.”
En dan dit:quote:Op zondag 7 mei 2023 21:24 schreef Molo het volgende:
[..]
[..]
Dit matcht niet echt met de prijzen op de menukaart van Loetje die ík heb gezien
Sorry..dit klinkt als een Amsterdamse bias. Dat zal misschien voor Amsterdammers gelden. Maar niet voor de gemiddelde Nederlander.quote:Maar vraag aan de gemiddelde Nederlander: ‘Waar eet je de lekkerste biefstuk van het land?’ Dan zegt die: ‘Nou, bij Loetje.” Dat hebben ze voor elkaar gekregen. Zakelijk doen ze het heel erg slim.”
Hoezo fastfood?quote:Op zondag 7 mei 2023 22:08 schreef Ole het volgende:
Mwah is verkapte fastfood geworden. Nogmaals voor af en toe guilty. Gemiddelde Argentijn is beter
Komt door het artikel over de teloorgang van Loetje:quote:Op zondag 7 mei 2023 22:39 schreef Molo het volgende:
[..]
Hoezo fastfood?
Je haalt toch niet af of even snel naar binnen schuiven?
En de prijs, voor een biefstuk met een drankje erbij ¤50,- neerleggen vind ik àbsoluut niets met fastfood of bereikbaar voor de gewone man te maken hebben
Ik snap het gewoon niet
https://www.parool.nl/ams(...)l&utm_source=twitterquote:Het is nu een soort chique McDonald’s
Overpriced vreetschuur vanwege de hippe naam/framing.quote:Op zondag 7 mei 2023 22:44 schreef capricia het volgende:
[..]
Komt door het artikel over de teloorgang van Loetje:
[..]
https://www.parool.nl/ams(...)l&utm_source=twitter
Ja. Snap ik.quote:Op zondag 7 mei 2023 22:48 schreef Molo het volgende:
[..]
Overpriced vreetschuur vanwege de hippe naam/framing.
McDonalds vergelijking vind ik heel geen hele goeie
En een flink deel van het eten is gewoon vrij matig (en duur voor wat je krijgt)quote:Op zondag 7 mei 2023 22:53 schreef capricia het volgende:
[..]
Ja. Snap ik.
Loetje was ooit een begrip in Amsterdam.
Maar nu hebben ze vestigingen all over. Zelfs in Enschede en Eindhoven. Heeft niets meer met Loetje zelf te maken.
Het grootkapitaal heeft gewonnen. En dat had niet zo hoeven zijn.
Ik vind het jammer.
Het is een soort Beren restaurant geworden.
Parool, voor hen is "Nederland" de straal +/-1 km buiten de ringquote:Op zondag 7 mei 2023 21:48 schreef capricia het volgende:
Sorry..dit klinkt als een Amsterdamse bias. Dat zal misschien voor Amsterdammers gelden. Maar niet voor de gemiddelde Nederlander.
Dat zijn restaurants waar ik eigenlijk altijd straal voorbij loop, terwijl ik wel van steaks hou. Misschien moet ik ze toch eens een kans geven.quote:
Sowieso, hoe moeilijk is het bakken van een biefstuk nou helemaal.quote:Op maandag 8 mei 2023 22:37 schreef Scorpie het volgende:
Loetje is sinds een paar jaar nogal overrated. Je kan hem prima thuis namaken en dan smaakt hij stukken beter.
Gezien hoe ze vaak geserveerd worden is dat erg moeilijk zelfs voor mensen wiens werk het is.quote:Op maandag 8 mei 2023 22:39 schreef Farenji het volgende:
[..]
Sowieso, hoe moeilijk is het bakken van een biefstuk nou helemaal.
Een paar jaar terug was het nog echt prima om bij Loetje te eten. De bereiding van de biefstuk was toen ook nog echt goed. Maar na deze recensie heb ik geen behoefte meer om er nog eens heen te gaan. Ik was overigens wel benieuwd naar de kweekbiefstuk, maar dat is ook wel minder nuquote:Op maandag 8 mei 2023 22:37 schreef Scorpie het volgende:
Loetje is sinds een paar jaar nogal overrated. Je kan hem prima thuis namaken en dan smaakt hij stukken beter.
Ik heb er recent twee keer gegeten, kort achter elkaar. Kon niet echt een verslechtering opmerken. Zou er zo weer heen gaan. Maar ik pretendeer ook geen fijnproever te zijn.quote:Op dinsdag 9 mei 2023 08:33 schreef miss_sly het volgende:
[..]
Een paar jaar terug was het nog echt prima om bij Loetje te eten. De bereiding van de biefstuk was toen ook nog echt goed. Maar na deze recensie heb ik geen behoefte meer om er nog eens heen te gaan. Ik was overigens wel benieuwd naar de kweekbiefstuk, maar dat is ook wel minder nu
Er is een beschrijving hoe je 'Loetjes biefstuk' zelf thuis kunt bakken, en dan wordt je biefstuk echt heerlijk. Hoewel ik geen Blue Band gebruik, maar roomboter. Vind ik persoonlijk wel lekkerder.
Het pand in delft is het oude legermuseum, daar woon ik bijkans naast. Dat is echt een mooi pand, dus de locatie hebben ze wel goed voor elkaar. Heb er 1x gegeten. Was lekker, maar relatief duur voor wat je kreeg.quote:Op zondag 7 mei 2023 22:53 schreef capricia het volgende:
[..]
Ja. Snap ik.
Loetje was ooit een begrip in Amsterdam.
Maar nu hebben ze vestigingen all over. Zelfs in Enschede en Eindhoven. Heeft niets meer met Loetje zelf te maken.
Het grootkapitaal heeft gewonnen. En dat had niet zo hoeven zijn.
Ik vind het jammer.
Het is een soort Beren restaurant geworden.
Bij Loetje heeft dat een reden. Hij begon klein met Blueband. Blijkbaar was het erg lekker. In feite had hij het klein moeten houden en niet voor landelijk gaan met volwassen restaurantsprijzen. Dan is het niet ondenkbaar dat je dit soort gezeur krijgt.quote:Op dinsdag 9 mei 2023 08:37 schreef JeMoeder het volgende:
Meuk. Biefstuk bak je in olie en maak je dan af met een flinke klont boter, niet met fucking blueband
Alleen voor de recensenten, het volk blijft het vreten zo lijkt het.quote:Op dinsdag 9 mei 2023 23:22 schreef -Sigaartje het volgende:
[..]
Bij Loetje heeft dat een reden. Hij begon klein met Blueband. Blijkbaar was het erg lekker. In feite had hij het klein moeten houden en niet voor landelijk gaan met volwassen restaurantsprijzen. Dan is het niet ondenkbaar dat je dit soort gezeur krijgt.
Er is gewoon ook verschil tussen truckersgehaktbal en een bal in een restaurant. Dan praat je over twee verschillende werelden. Bij een Hema-rookworst ga je ook niet staan klagen, of bij een kroket uit de muur. Dit zijn erfenissen uit het gezellige Nederland "toen alles nog goed was". Loetje hoort ook in die sfeer. Maar hij is nu blijkbaar een brug te ver gegaan.
Welke kant?quote:Op dinsdag 9 mei 2023 21:59 schreef Ole het volgende:
Kreeg vanavond zo slechte biefstuk op mijn werk. Daar is Loetje haute cuisine bij vergeleken![]()
Biefstuk lag er ook binnen een half uur weer uit
Je bedoelt dit artikel uit Het Parool in dit topic waar ik al op gereageerd had?quote:Op woensdag 10 mei 2023 00:41 schreef BokitoHarambe het volgende:
Ik had nog tegen golfer gezegd dat er een artikel in het Parool stond. Geen reden om dat weg te halen. Hij was vast geinteresseerd.
Deze https://www.parool.nl/ams(...)l&utm_source=twitterquote:Op woensdag 10 mei 2023 00:46 schreef golfer het volgende:
[..]
Je bedoelt dit artikel uit Het Parool in dit topic waar ik al op gereageerd had?
borisz in CUL / Loetjes biefstuk
Of het andere artikel uit Het Parool dat ook al in dit topic stond?
capricia in CUL / Loetjes biefstuk
Of is er een ander recent artikel uit het Parool waar je mij op wilde attenderen?
Ja. Dat was dus die post van capricia die ik hierboven al eerder aanhaalde.quote:Op woensdag 10 mei 2023 00:49 schreef BokitoHarambe het volgende:
Deze https://www.parool.nl/ams(...)l&utm_source=twitter
En nu moet ik mn excuses aanbieden ofzo? Dacht alleen maar dat je t wel interessant zou vinden...quote:Op woensdag 10 mei 2023 00:54 schreef golfer het volgende:
[..]
Ja. Dat was dus die post van capricia die ik hierboven al eerder aanhaalde.
Nergens voor nodig. Gewoon beter opletten.quote:Op woensdag 10 mei 2023 12:08 schreef BokitoHarambe het volgende:
En nu moet ik mn excuses aanbieden ofzo?
Ik vond het ook interessant en had het dus al eerder gelezen in Het Parool.quote:Dacht alleen maar dat je t wel interessant zou vinden...
Ben ik met je eens. Het valt me ook op dat biefstukken in restaurants niet meer bijzonders zijn dan hoe ik ze thuis klaarmaak. Sterker nog, ik denk vaak: dat kan ik veel beter. Als je goede biefstuk bij de slager koopt heb je de helft al binnen en ben je een stuk goedkoper uit. Vaak is de vleeskwaliteit ook beter.quote:Op woensdag 10 mei 2023 08:52 schreef FutureFairytale het volgende:
Sowieso vind ik biefstuk in restaurants te duur voor de kwaliteit die je krijgt.
Het is niet verder gekomen dan mijn maag...quote:
Zullen we eens een loetje-meet doen?quote:Op woensdag 10 mei 2023 21:50 schreef Ole het volgende:
[..]
Het is niet verder gekomen dan mijn maag...
Ja leukquote:Op woensdag 10 mei 2023 22:05 schreef BokitoHarambe het volgende:
[..]
Zullen we eens een loetje-meet doen?
Is nu alleen niet meer zo gebonden aan een plaats. Of is de originele in Amsterdam nog steeds t best?quote:
Ik betwijfel of het uitmaakt, nu het een concern is zal de inkoop centraal zijn, dus daar zit geen verschil. Qua kok zal het net zo random zijn als ieder ander Loetjequote:Op woensdag 10 mei 2023 22:08 schreef BokitoHarambe het volgende:
Of is de originele in Amsterdam nog steeds t best?
Ja. Maar met mooi weer is Loetje aan het IJ wel een prachtplekquote:Op woensdag 10 mei 2023 22:08 schreef BokitoHarambe het volgende:
ja
[..]
Is nu alleen niet meer zo gebonden aan een plaats. Of is de originele in Amsterdam nog steeds t best?
Blijkbaar heeft niet iedereen het artikel gelezen. Beide foto’s zijn van dezelfde dag. Links is de biefstuk, rechts de vega variant uit de printer.quote:Op zaterdag 6 mei 2023 12:17 schreef borisz het volgende:
https://www.parool.nl/ps/(...)-doodeng-4~beb19a25/
Mara Grimm kraakt Loetje behoorlijk af.
[..]
[ afbeelding ]
‘De ‘klassieke Loetje-jus’ :een niet geëmulgeerde, bleke plas vet met zoveel losse zwarte deeltjes dat het lijkt alsof er een asbak in om is gekieperd’ BEELD HET PAROOL
Linken naar "zulk soort" sites mag niet, dus hier heb je een wikipedia artikel met bronvermeldingquote:Op maandag 15 mei 2023 19:17 schreef Document1 het volgende:
Jammer dat al die artikelen van het Parool niet te lezen zijn.
Ik dacht dat je een grap maakte wat betreft die 50 euro maar een medium stuk vlees kost daar 25,5, heb je nog niet eens friet en groentequote:Op zondag 7 mei 2023 22:39 schreef Molo het volgende:
[..]
Hoezo fastfood?
Je haalt toch niet af of even snel naar binnen schuiven?
En de prijs, voor een biefstuk met een drankje erbij ¤50,- neerleggen vind ik àbsoluut niets met fastfood of bereikbaar voor de gewone man te maken hebben
Ik snap het gewoon niet
Bijschrift:quote:Op maandag 15 mei 2023 19:10 schreef joppie_saus het volgende:
[..]
Blijkbaar heeft niet iedereen het artikel gelezen. Beide foto’s zijn van dezelfde dag. Links is de biefstuk, rechts de vega variant uit de printer.
De Ossenhaas van VD Valk is er goddelijk bij vergeleken.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Het enige wat ik kan vinden is 3 minuten per kant bakken, en een half pakje Blue Band,; er is verschil van mening of ze die 3 minuten moeten blijven liggen of je ze af en toe moet bewegen. Daarna rusten en opdienen. Zo bijzonder is dit toch niet en er lijkt me trouwens ook weinig mis mee, of mis ik iets?quote:Op dinsdag 9 mei 2023 08:33 schreef miss_sly het volgende:
Er is een beschrijving hoe je 'Loetjes biefstuk' zelf thuis kunt bakken, en dan wordt je biefstuk echt heerlijk. Hoewel ik geen Blue Band gebruik, maar roomboter. Vind ik persoonlijk wel lekkerder.
Eens. Beetje aandacht en erbij blijven. Ik ben wel van het lekker aanschroeien en daarna laten rusten en beetje doorgaren onder folie. Medium/ tegen rare aan. Wat ik vorige week van een 'kok' kreeg voorgeschoteld was echt heel slechtquote:Op dinsdag 16 mei 2023 22:57 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Het enige wat ik kan vinden is 3 minuten per kant bakken, en een half pakje Blue Band,; er is verschil van mening of ze die 3 minuten moeten blijven liggen of je ze af en toe moet bewegen. Daarna rusten en opdienen. Zo bijzonder is dit toch niet en er lijkt me trouwens ook weinig mis mee, of mis ik iets?
Geen merkpan maar ik bak ook in een blauwstalen pan, niet te groot en niet te klein voor te bakken vlees. Bak in combi olijfolie en roomboter en volledig eens met de champignonsquote:Op dinsdag 23 mei 2023 19:57 schreef jogy het volgende:
Ik loop gewoon een beetje te klooien met de boter in de (tegenwoordig de buyer carbon) pan. Soms een goed stuk blueband maar meestal een combi van blueband, roomboter en een beetje olijfolie. en hoe dan ook lekker champions erbij flikkeren want gratis nepvlees.
En als het vlees eruit is en in de folie zit dan water erbij en een plak croma smeltjus en lekker door laten sudderen.
Best prima uiteindelijk maar ik ben dan ook dol op veel jus. Mijn favoriete maaltijd is lange tijd bruine bonen met gekookte aardappels, spek en een overdaad aan jus geweest.
De enige reden van het namedroppen was omdat ik niet zeker wist welk materiaal die pan nou is, ik wist dat geen gietijzer of carbon was maar verder nietsquote:Op dinsdag 23 mei 2023 20:17 schreef foodlover het volgende:
[..]
Geen merkpan maar ik bak ook in een blauwstalen pan, niet te groot en niet te klein voor te bakken vlees. Bak in combi olijfolie en roomboter en volledig eens met de champignons. De champignons in de biefstukjus zijn heerlijk. Lekker met witbrood of stokbrood erbij.
Je kan zeggen wat je wil maar alle keren dat ik Loetje ben geweest was m'n biefstuk altijd medium zoals ik vroeg. Het zal je nog verbazen hoeveel restaurants (ook hoog aangeschreven restaurants) dit niet voor elkaar kunnen krijgen. Ik heb geen idee wat voor lui er in de keuken werken bij Loetje maar je weet wat je krijgt en that's it. Ik vind het nooit een straf om er te eten, behalve dat het altijd erg druk is.quote:Op woensdag 29 november 2023 19:17 schreef NoCigar het volgende:
Even ter signalering deze gratis reclamespot in de vorm van een vrij lang artikel. Het is een enorm succes en alleen recensenten zeuren over de kwaliteit. Ze vinden het zelf erg betaalbaar en uiteraard niks over het hedge fund dat de eigenaar is. Je hoeft trouwens ook niet echt een kok te zijn wil je daar in de keuken werken volgens mij: niets dat je niet in eens weekje keert.
https://www.bd.nl/vught/l(...)n-biefstuk~a7e08f82/
Ik ken iemand die daar heeft gewerkt. Ze werken met vaste instructies.quote:Op woensdag 29 november 2023 19:32 schreef YoshiBignose het volgende:
[..]
Je kan zeggen wat je wil maar alle keren dat ik Loetje ben geweest was m'n biefstuk altijd medium zoals ik vroeg. Het zal je nog verbazen hoeveel restaurants (ook hoog aangeschreven restaurants) dit niet voor elkaar kunnen krijgen. Ik heb geen idee wat voor lui er in de keuken werken bij Loetje maar je weet wat je krijgt en that's it. Ik vind het nooit een straf om er te eten, behalve dat het altijd erg druk is.
Die vaste instructies verbazen me niksquote:Op woensdag 29 november 2023 19:44 schreef Ole het volgende:
[..]
Ik ken iemand die daar heeft gewerkt. Ze werken met vaste instructies.
Keertje per jaar met ouders die houden van simpel biefstuk of gebakken niertjes
Dat is eigenlijk overal gebruikelijk dacht ik. Ook bij een ietsje beter restaurant wil je niet ineens een interpretatie van een deconstructie van kipsaté, spontaan geconcipieerd door de geïnspireerde stagiaire krijgen. Bij sterrenrestaurants krijg je met de zweep als je van de instructie afwijkt.quote:Op vrijdag 1 december 2023 21:07 schreef Jeroboam het volgende:
[..]
Die vaste instructies verbazen me niks
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |