Supermarkt sucade (sowieso rundvlees) is zelden goed gerijpt helaasquote:Op maandag 1 juli 2019 22:49 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Dat laatste heb ik onlangs geprobeerd. Zag bij de supermarkt flink gemarmerde sucade liggen en besloot die als steak te bereiden.
Idd erg lekker, wel wat taaier maar prima te doen
Heb het liefst een staartstuk dan ossenhaas idd. Voor mijn idee een stuk smakelijker. Vooral een goed gemarmerde met een laagje vet.quote:Op vrijdag 28 juni 2019 12:10 schreef Erosjuhhh het volgende:
[..]
Omdat Amsterdam![]()
Als je maar gezien wordt, geldt ook voor de harbour club enzo.
Bak biefstuk zoals je zelf doet.
Als je veel jus wilt bij je eigen biefstuk lekker doen zoals Loetje het doet met jus.
Ik vind het overrated omdat ik ossenhaas te zacht en smakeloos vind en liever ribeye eet.
Kwestie van smaak.
Collega meegenomen naar een steakhouse pas geleden voor een ribstuk van ruim een pond en die zei bij de eerste hap al dat hij t niet lekker vond, taai en geen jus.
Over smaak valt te twisten. Doe het vooral hoe je het zelf wilt.
Als ze ribeye serveren bij Loetje kwam ik er misschien.
Wel goed op temperatuur laten komen voor het grillenquote:Op dinsdag 2 juli 2019 13:12 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Heb het liefst een staartstuk dan ossenhaas idd. Voor mijn idee een stuk smakelijker. Vooral een goed gemarmerde met een laagje vet.
Ook niet in de boter, maar van de grillpan of kolenbbq.
Duimdik (minimaal 2cm), beetje zout, beetje peper en soms een klein toefje komijnpoeder. 45 seconden per cm per kant, laten rusten in alu folie.
quote:Op dinsdag 2 juli 2019 13:12 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Heb het liefst een staartstuk dan ossenhaas idd. Voor mijn idee een stuk smakelijker. Vooral een goed gemarmerde met een laagje vet.
Ook niet in de boter, maar van de grillpan of kolenbbq.
Duimdik (minimaal 2cm), beetje zout, beetje peper en soms een klein toefje komijnpoeder. 45 seconden per cm per kant, laten rusten in alu folie.
Erg leuk hoor, dat pikmeten wie de beste ossenhaas kan bakken, maar het gaat hier om de biefstuk van Loetje.quote:Op dinsdag 2 juli 2019 17:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wel goed op temperatuur laten komen voor het grillen
Leuk hoor dat 'zie mijn interessant doen met mijn commentaar', maar staartstuk is geen ossenhaas.quote:Op dinsdag 2 juli 2019 18:09 schreef Antonov89 het volgende:
[..]
[..]
Erg leuk hoor, dat pikmeten wie de beste ossenhaas kan bakken, maar het gaat hier om de biefstuk van Loetje.
Uiteraard!quote:Op dinsdag 2 juli 2019 17:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wel goed op temperatuur laten komen voor het grillen
Nee, het ging erom hoe je die het beste zelf kan maken en ook daarvoor geldt dat je hem niet uit de koelkast in de blueband moet mikken.quote:Op dinsdag 2 juli 2019 18:09 schreef Antonov89 het volgende:
[..]
[..]
Erg leuk hoor, dat pikmeten wie de beste ossenhaas kan bakken, maar het gaat hier om de biefstuk van Loetje.
Ook best, ik ken de ins en outs nietquote:Op woensdag 13 mei 2020 11:36 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Meer uit ongenoegen dan om een conflict.
Geen gekke verhalen de wereld in helpen alsjeblieft als je er niets van af weet. Er waren de laatste jaren nooit issues in CUL met Piet wat de moderatie betreft. Er is 1 discussie met Piet geweest over zakelijke keuzes die FOK! maakte, daarna ging hij gelijk weg. Dat is allemaal terug te vinden in ons Feedback-topic.quote:Op woensdag 13 mei 2020 16:02 schreef Red_85 het volgende:
Mij ook nooit exact opgehelderd.
Had wel vaak gelijk richting een mod hier welke daar absoluut niet mee om kon gaan, maar weet niet wat de druppel geweest is uiteindelijk.
Echt zonde. Piet was een koning mbt eten hier. Giga vraagbaak met goede uitleggen. Menig user hier die de juiste kant werd opgestuurd en met resultaat terug kwam.
Niet in cul nee, wel in pol.quote:Op woensdag 13 mei 2020 16:13 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Geen gekke verhalen de wereld in helpen alsjeblieft als je er niets van af weet. Er waren de laatste jaren nooit issues in CUL met Piet wat de moderatie betreft. Er is 1 discussie met Piet geweest over zakelijke keuzes die FOK! maakte, daarna ging hij gelijk weg. Dat is allemaal terug te vinden in ons Feedback-topic.
Jammer dat het zo gelopen is inderdaad, eeuwig zonde.
Maar laten we het inderdaad weer gewoon over Loetje hebben.
Daar is het ooit mee begonnen!quote:
Eens, heb er 1x gegeten en de biefstuk bali besteld (vreemde naam want op Bali eten ze geen rund) en de jus was echt zout. Vlees was prima maar de rest (patat en een mini bakje sla) vond ik echt magertjes.quote:Op woensdag 13 mei 2020 18:57 schreef Fer het volgende:
Inmiddels ben ik afgelopen half jaar bij Loetje geweest.
Loetje niks mis met de kwaliteit, alleen het wordt op een bepaalde manier geserveerd die je lekker moet vinden. Biefstuk drijft in boterjus, friet op bord met een kwak mayo aan de zijkant en een schaaltje sla. De prijs/kwaliteit is in orde, maar heb wel het idee, dat er flinke marge op zit.
Het brood was wel droog.
Daarom altijd jus apart vragen, kan je zelf bepalen wat je ermee doet.quote:Op donderdag 14 mei 2020 11:10 schreef renwan het volgende:
Snap niet waarom mensen zo lyrisch zijn over die biefstuk, ik ben absoluut geen gigantisch culinair onderlegd persoon maar dit vond ik maar mweh.
Biefstuk was oke maar jezus die bak gesmolten boter die erbij zit was niet te doen.
Dat wil je niet weten.quote:Op maandag 31 augustus 2020 18:24 schreef Moass het volgende:
Ik vraag me wel af hoe een scheepskok biefstuk bakt?
Zoals ik het klaarmaak, krijg ik heel het forum over me heen. Is al een paar keer gebeurd, dus daar begin ik niet meer aan.quote:
Al doende leert men.quote:Op maandag 31 augustus 2020 18:31 schreef Scheepskok het volgende:
[..]
Zoals ik het klaarmaak, krijg ik heel het forum over me heen. Is al een paar keer gebeurd, dus daar begin ik niet meer aan.
Ik wil het ook weten.quote:Op maandag 31 augustus 2020 18:31 schreef Scheepskok het volgende:
[..]
Zoals ik het klaarmaak, krijg ik heel het forum over me heen. Is al een paar keer gebeurd, dus daar begin ik niet meer aan.
Niet boos maar meer flauw doen over zijn bereidingswijze. margarine ipv boter, een pan die niet schoon genoeg is, vlees te koud. Deze user hapt snel en dan wordt het een goedkoop scoren met "grappen" topic.quote:Op dinsdag 1 september 2020 16:04 schreef fathank het volgende:
Lol
Mensen die boos worden om hoe iemand anders zn vreten klaar maakt
Schan-da-ligquote:Op dinsdag 1 september 2020 17:03 schreef golfer het volgende:
En hij bakte z'n biefstuk helemaal door en door grijsgaar.
Opknopen die Barbaarquote:Op dinsdag 1 september 2020 17:03 schreef golfer het volgende:
En hij bakte z'n biefstuk helemaal door en door grijsgaar.
Dan heb je ook echt geen leven.quote:Op dinsdag 1 september 2020 16:04 schreef fathank het volgende:
Lol
Mensen die boos worden om hoe iemand anders zn vreten klaar maakt
quote:Elke eerste zaterdag van de maand bespreekt Mara Grimm een klassieker uit de Amsterdamse restaurantwereld. Dit keer Loetje, het biljartcafé dat beroemd werd dankzij de in Blue Band gebakken biefstukken. Het biljart is allang verdwenen, de Blue Band inmiddels ook.
(...)
Lees verder bij Parool
Links zoals het vroeger was?quote:Op zaterdag 6 mei 2023 12:17 schreef borisz het volgende:
https://www.parool.nl/ps/(...)-doodeng-4~beb19a25/
Mara Grimm kraakt Loetje behoorlijk af.
[..]
[ afbeelding ]
‘De ‘klassieke Loetje-jus’ :een niet geëmulgeerde, bleke plas vet met zoveel losse zwarte deeltjes dat het lijkt alsof er een asbak in om is gekieperd’ BEELD HET PAROOL
Nee de (klein)kinderen hebben het overgenomenquote:Op zaterdag 6 mei 2023 12:25 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Links zoals het vroeger was?
Wel een leuke recensie, met levende jus.
Het zal wel het resultaat zijn van de overname door een of andere amorele investeerdersgroep.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |